A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

bjuti: tudod én tutira vettem hogy korábban fogunk szülni. Na a 36-37. héten izgultam hogy na történjen már valami. Két hete meg önző módon azt mondom hogy akkor még kihasználom hogy én vagyok, vendégség, csavargás, sütés-főzés,séta..stb. Várom már Fügét de jön ha akar. Izgulni meg lehet hogy akkor fogok ha beindul a dolog. Nyilván én is tartok a fájdalomtól, de hát csak nekem kell átélnem, nem a drága páromnak. Ezen én is jókat mosolygok, de legalább eljutottunk odáig hogy valószínűleg bejön.
Lassan azért te is izgulhatsz :D

Kép
budabo

Orsi én is úúúgy mennék :roll: alig várom a márciust, pakolom fel a kölkeimet és megyünk bele a napsütésbe!!! :D Ooooolyan jó lesz!!! Keresünk a faluban csendes mellékutcát ahol nem jön ki egy kutya sem, visszük a műanyag motort meg egy liter teát. Meg Zétinek van csúszdája meg traktorja a kertben, jaj alig várom, Z elszaladgál, O jóllakottan alszik a babakocsiban, én meg kapirgálom a virágaimat :wink: azt hiszem erre fogok gondolni a kórházban :)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Vera, olvastam h velem álmodtál, és tök jó érzés volt. :D
Hosszabb hajam van, mint vállig érő, most inkább sötétbarna-fekete,
de tépett. :D

Szerintem jó döntés a császár, főleg ha Z is császáros volt.
A második baba ilyenkor ritkán bújik ki gond nélkül, legalábbis
én így tudom... (mondjuk a bátyjám császáros volt, én meg simán születtem :) )
Az a fontos, h a te Olivéred is rendben jöjjön a világra.
Szerintem ez számít igazán!!!

Én eddig semmit nem csináltam még, csak pihentem és
recepteket olvasgattam. Holnap be kellene mennem egy vizsgára,
bár nem tudom, h el indulok e... Most már félek azért, h az utca vagy
a suli közepén elfolyik a magzatvíz... :roll: :P

Kép

Kép
gjéti

Tényleg, mi a helyzet a suliban? Hogy alakult a féléved és hogy tervezitek a befejezést? Persze nem kutakodok, csak ha van kedved mesélni :)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

budabo!Nahh igen az a szoba meg az ,hogy még pluszban fogni kell a tappancsot......nahh meg a nőci...
nemtom fülészetre is kell mennem vagy valóban olyan halkan beszél :oops:

doki vizsgálatának köszönhetően most búcsúztam el a dugom másik felétől :shock: Mos már tutira mondom,hogy azaz volt...kicsit nagyobb darab volt és ugyan olyan zselé szerű opálos valami....
De nagyon örülök neki....Hála ezt is megtapasztalhattam...:D

Kép
zümis

Bogi: köszi, jól vagyok. El is felejtettem írni tegnap, h többször volt keményedésem, de ma semmi. Jó az új vonalzód!
Az egy megállapítás, h a magzat I-es v. II-es állású. 70% -ban I-es állásban van a baba. Kitolásnál a baba forog, a IV. azaz az utolsó forgásnál pedig az I-es állásnál a jobb, II-es állásnál a bal comb felé fordul a koponya.

Zétivera: az én véleményem, mindegy, h sp. v. császár, a lényeg, h mind az anya, mind a baba jól legyen. Nem kudarc az, ha vki császárral szül, akkor is szül. Mondjuk, azokat a sztárokat, akik az alakjuk meg egyéb „fontos”dolog miatt választják a műtétet nem tudom megérteni, de ez az ő dolguk. Az viszont más, ha vki a félelmei miatt szeretné jobban a műtétet, pláne, ha az előzményei is ezt kívánják.

Orsi: én tök nyugodt vagyok, sztem Alex udvariasan előre engedi Petrát :D .

Tegnap este a férjem odahajol a hasamhoz és mondja: Alex, lejárt az idő, kifelé :lol: !
Olyan jót nevettünk, sztem Alex is, miközben arra gondolt, h mondjad csak, majd én tudom :lol: .

Elif: minden nap bemegyek a szobájába, megmutatom neki :D . Elsorolom, h milyen sokan várják már, h megdajkálják, este apja is mondogatja neki. De eddig nem érdekelte különösebben. Egyébként férjem majdnem 2 hetet, én 1 hetet húztam rá a bentlétre.
Tetszik az új vonalzód! Jók az új képek!

Ricsibaba: Ricsi nagyon édes! Jó, h jelentkeztél, már régen írtál!
kreiszi

Sziasztok!

Hanna babának és a Mamának is gratulálok és jó egészséget kívánok!

Iricc! Te is jó hírekkel jöttél! Jó h van esélyed a természetes szülésre (mondjuk nekem lényegében mindegy lenne, mert én ezekben a dolgokban 100%ig a dokimra hagyatkozom, amit ő javasol, vagy mondd ahhoz igyekszem tartani magam – mondjuk nekem semmi okom császárra, jelen állás szerint).

Málnalevél tea: állítólag egy héttel a szülés várható időpontja előtt lehet csak elkezdeni. Vagy ez hülyeség? A Patikus mondta h még ne kezdjem el, főleg ha semmi jele, h KisMazsola szeretne kibújni!

Millye: hát én is kifogtam a főnökömmel, most meg lesek, h hogyan is lesz ez a hónap anyagilag  pedig abszolút nem erre számítottam. Nagyon megértelek! Harcolj azért ami jár! Menj csak szépen betegszabira meg táppénzre (remélem, rendesen be vagy jelentve).

Ricsibaba! Micsoda bunkók! A párom csak akkor ül le, ha van TÖBB ülőhely is. Amint elkezd fogyni, vagy érkezik új kismama, azonnal felpattan! A február 10. olyan szép! Az én Drága Nővéremnek is aznap van a szülinapja. Szal mi aznap biztosan ünnepelünk, vajon Titeket is?  Majd adj hírt 

Gabi! Jobbulást! Beszélgess a babádhoz h kicsit finomabban „püföljön” és akkor még bírod jó darabig 

Petrasaghy: tüneti, vagyis felszín kezelésre nekem egy dolog vált be (vagyis a páromnak, mert neki viszket éjszakánként rettenetesen a bőre és nem tudjuk mitől – ő nem terhes asszem ). Szal: Aloe Vera first, a fújós. Ez egy folyadék, az aloé first az egyik legtöbb aloe verát tartalmazó márka, és nem olcsó de neki megéri (torkába is fújja télen és nem betegszik meg). Asszem kb. 6500HUF  de érdemes kipróbálni. Én pl. gyanta után is ezt használom egy hétig testápolóként.

Gjéti! Nagyon örülök a jó hírnek és gratulálok is egyben! Sztem a lehető legjobb döntést hoztad és tök jó h befordult a mazsola!

Zéti! Nálatok is hasonló jókat kívánok! Egyetértek veled! A világ nem szalad el, mert pár órával tovább lesz külön a kisbabád. Lehet, h a császárod könnyebb lesz egyébként, mintha természetes úton születne a baba, és ne adj isten vmi komplikáció akadna (mondjuk egy csini szakadás :(). Mi nem azért vagyunk itt h ítélkezzünk hanem h támogassuk és segítsük a társainkat, ugye? (ha más lenne a véleményem, akkor is megírnám, de sosem ítélkezem).

Fánksütő????? Az milyen? Tényleg érdekel, mert imádom a fánkot és ha hasznos akkor lehet kipróbálnám!

Köv hsz lesz a tegnapom. Nem merem egybe küldeni. Még kiutasítotok a sok írás miatt :(
:roll:

KépKép
hugic

Tegnap jó kis napom volt: reggel védőnőnél voltam, utána busszal irány BP az üdülési csekket meghosszabbítani (amiből végül nem lett semmi, mert mondta a hölgy h ha ma hosszabbítom meg, akkor nem a lejárattól egy év - ami ápr. vége - hanem a hosszabbítás napjától, így még várok). Majd onnan a munkahelyem, h leadjam a táppénzes papírokat (na ebben én nagyon rosszul jártam ám!), meg kicsit bent maradtam dolgozni, aztán onnan kimásztam a nőgyógyászhoz. NST tök jól sikerült, kicsi babám akkorát rúgott, h lerúgta a tappancsot :) Előtte jól felspanoltam egy fini kapuccsínóval meg egy kit-kat chunkyval. Aztán jött a bosszú kb. 3 órán keresztül olyan erősen rugdosott! De nagyon örültem neki! Súlyát 2500 grammra becsülte a doki, de még mindig véknya. Le sem merem írni a méreteit. Arányaiban azért nem annyira rossz a dolog. Ha még kibír 2 hetet, akkor akár 3000 gramm is lehet, nekem az tökéletes. És ki fogja bírni, mondta doki h egyelőre semmi jele annak, h meg akarna születni. Méhtev. 20-40 között, méhszáj totál zárva. Vizeletet kell ismételnem, mert találtak benne fvsejtet és baktériumot :( a héten megyek mintát adni még egyszer :shock: már annyira elegem van... olyan messze van (nem számoltam, h ilyen sűrűn kell majd mennem).
Sok volt a séta és az utazás, nem csodálom h ma nem vagyok jól. Nagyon szúr jobb oldalt lent. Babám viszont édesen mocorgott ma már 2x is egész hosszan, Most szuszkázik :)

Fürdetőkáddal kapcsolatban lenne kérdésem, aki tudna sgeíteni. Sztetek hasznos dolog ez a fürdetőállvány, aminek a tetején van pelenkázó, alul polc pakolászni, meg vízleeresztős? Most megkapnánk ajándékba, de félek, hogy kicsi a kád mérete, kb. olyan 45*70es lehet mert a pelenkázó 45*80. Szal félek, h vmi butaságot "kérek" ajéndékba, amit 2-3 hónapnál tovább nem fogok tudni használni, mert esetleg pancsolós kisbabám lesz, akit utána úgyis be kell tenni a nagy kádba. Viszont vehetek nagy piskóta kádat meg külön állványt hozzá, és akkor abban elvileg jó sokáig elfér a bébi. Tudtok valami tapasztalatot megosztani velem? Egyáltalán meddig lehet műa. kádban fürdetni a piciket és mikortól jó a normál fürdőkádban?

KépKép
hugic

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.23 16:30-kor.
Vendég

Sziasztok!

Ma reggel én is megjártam Pest városát, persze, hogy szakadt az eső :? Viszont egy lélek sem várt kinn a szülőszoba előtt, így rögtön bemehettem. A CTG első néhány percében szunyókált a drágám (pedig kakaós csigát, meg banánt ettem előtte), így jól felrázta a pocakomat a szülésznő. Fel is háborodott az inzultuson a fiatal úr, és utána abba sem hagyta a mocorgást. :) A méhem viszont csak két mini hullámot produkált (max. 40) a vizsgálat alatt, a dokim is feljött megvizsgálni a méhszájamat (ezt amúgy jan. 5-én tette utoljára), de C3000 még mindig. Szóval semmi jele a szülésnek, de vasárnap újra CTG.
Ja, és tegnap megkaptuk a Vaterán licitált babaerszényt, pont ilyet szerettem volna. Remélem kicsi fiúnk is szeretni fogja, ha majd ebben hurcolom :wink:
Úgy látom a melegfront nem váltotta be a kívánt hatást senkinél :lol:

Crocus
Kép

Kép
crocus

Gjéti: Gratula Olinak!!! Milyen kis ügyes! Már azért, szerintem, mert jó kis meglepit okozott nektek. :lol: De ha megkönnyebbültél, akkor jól döntöttél.

Gratulálunk a babáknak és az ügyes anyuciknak!!!
Cserkészkolbásznak és Lilinek!!!!

Kaandinak és Botondnak!!!

Zsufi74nek és Marcellnak!!!

Panduskikának és Hannának!!!

Sok sok tejcit, és nagyon sok boldog játszó, babázós perceket kívánunk, magunknak pedig sok sok képet rólatok!!!!! :lol: :wink: :roll:

Kép

Kép
b79andi

Lányok, kérdésem lenne.
Sajnos térképes lett a pocakom, pedig mikor Majával voltam terhes, akkor nem volt semmi. Dehát, biztos a fiús pocak máshogyan nyújtotta a hasam. Nem tudtok valami csodaszert az eltűntetésére??? Persze tudom, hogy 3 hét még nem váltja meg a világot, de akkor is szeretnék tőle megszabadulni mihamarabb. :cry:

A másik, hogy mikor lesz már jó idő??!!! Itt olyan nyálas esős idő van, és még sétálni sem lehet kimenni, így meg megőrülünk!!! Jó, ez csak költői kérdés volt! :lol:

Beindult a babaeső???!!! De jó, de jó!!!! És már eljött a február is!!!
Képzeljétek, tegnap mértük Eriket, és 3400g :shock: :shock: :shock: 3 hetesen. Jó, hogy megszültem, nem tudom benn meddig nőtt volna.

Puszi mindenkinek, és várjuk a híreket meg a képeket!!!!!!! :lol:

Kép

Kép
b79andi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.23 16:30-kor.
Vendég

LADMON BABAHÍR:

Esztibaba úgy döntött, hogy ma 10.54-től idekint tartja az after partyt! 2950 g és 50 cm, így kifért a neki szánt lyukon! Üdv nektek! Ladmon

Gratulálunk!!!!!!!!!

Kép
Kép
abencze

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.23 16:31-kor.
Vendég

Hatalmas gratula Ladmonnak és Esztinek!

Ez aztán a meglepetés! Lányok jól beelőzött benneteket :D ! Nem neki fájt a hasa tegnap?

Babanyul: nagyon guszták a fánkok, bár nem vagyok édesszájú! :lol:
yve

De jó, mégiscsak van ma babhír! :D

Hatalmas Gratulációóóóóó Ladmonnak és Esztibabának!!!
Még egy leányzó, most a fiús anyukáknak kell belehúzni. :wink:

Babanyúl: nagyon guszták ezek a fánkok, korog a gyomrom... :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára elif 2009.02.03 16:32-kor.

Kép
Kép
elif

Gratula Ladmonnak!!!!
Igazad van Elif, hajrá kisfiúk. :lol:

Babanyul, ne kínozz minket ilyen gyönyörű képekkel... :D

Hugic, én tudok egy nagyon egyszerű fánkreceptet, nagyon
finom, és könnyű megcsinálni! Ha gondolod elküldöm. :)
(meg persze akinek kell)

Vera, a félévem egész jó lett. Már csak néhány vizsga van hátra,
Olitól függ, h meg tudom e csinálni őket. :D
Befejezés... Eddig az érettségi a terv, de attól függ, h az édes
kisfiam milyen baba lesz itt kint... :D

Kép

Kép
gjéti

Ladmon!!Nagy nagy gratula Eszter babához!
Jajj de jó babahír... Tényleg szinte minden napra jut egy baba.... :P

Zsu még nem is volt ma??!!

Kép
zümis

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.23 16:31-kor.
Vendég

Gratula Ladmonnak.

Zsu nekem is gyanus. Szerintem ő is beelőz minket.

Kreiszi: nálunk sincs semmi. Kicsit furán érzem magam, dehát ...esik az eső...bármi lehet.

Kép
budabo

Gabi!
Volt hozzá spéci recept is?
Most akkor elárulom ,hogy a múlt héten rám is rám jött a fánk nem evési vágy hanem zabálási :oops:
Kb este 5 körül neki is álltam...de az élesztőm nem volt jó mint kíderült ....rettenetes csalódás ért...Másnap reggel a párom hazaállított egy friss élesztővel...gyors neki is álltam....gyönyörüségeseek is lettek... megtöltöttem őket...áfonyás és sbarack lekvárral jahh meg mindenki kedvencével csokis pudingal ...de arra már nem volt erőm(türelmem),hogy a tetejét még csokiba is mártsam...
Estére nem is maradt belőle semmi....

Kép
zümis

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.23 16:32-kor.
Vendég

Sziasztok!

Húúú, de meglepődtem! Sok mindenkire tippeltem, mint következő babás, de Ladmonra nem :lol:

Hatalmas gratula nekik Eszti babához, és jó egészséget!!!

Tegnap panaszkodtam a pocakbabómra, hogy nem akar mocorogni.. na, ez volt a csel, ma rendesen bepótol mindent, egész nap bugi van... :lol:

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Babaeső! És akkor még egy...most érkezett sms.

"Megszülettem, nevem Vörös Bence, 3760 g-mal és 57 cm-re. Anyukámmal mindketten jól vagyun, csak elfáradtunk a nagy munkába!!!!!!"

Kép
budabo

bocsánat lemaradt egy k betű...vagyunk.
Pedig tegnap írtam hogy Ladmonnal és Zsuval 5-én szülünk :D nem jött be, de hátha nekem az 5.

Kép
budabo

Hugic: nekem a szülésznő a 36. héttől mondta hogy igyam a málnalevél teát.

Kép
budabo

Gratula Zsunak és Bencusnak!

Bencének micsoda férfias méretei vannak! :)
yve

Húúúúha :D, gyorsan jönnek a hírek!

Nagy-nagy-nagy Gratula Zsuéknak is Bence manóhoz! Sok Boldogságot az elkövetkezendő Babás élethez!!! :)

Budabo: akkor lehet, hogy esetleg te is ma? :wink: Ha már így összebeszéltetek, de a lányok előbbre hozták... Hosszú még ez a nap. :D

Mostmár annyira szeretnék babaképeket nézegetni... Légyszi már otthon lévő anyukák, ha van egy fél percetek! :) Ne higgyétek, hogy sokak vagytok, bármennyi képet elnézegetnénk, figyelmünk határtalan. :D

Ja és még valami, bejött, hogy a kövi fiú. :lol:

Kép
Kép
elif

Húúú, nem térek magamhoz, de jóóóóóóóó !!! Tök izgi, jönnek a hírek folyamatosan.

Hatalmas gratula Zsunak Bencéhez! Jó egészséget az egész kiscsaládnak!

Nem semmi, jó nagy baba lett tényleg Bencus, szegény Zsunak biztosan kemény meló volt....

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

[...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.23 16:33-kor.
Vendég

Igazad van Elif! Követeljük a babás képeket!!!! :lol:

Zsunak pedig nagyon nagy gratula a kicsinek nem mondható
Bencushoz!!!

Várjuk a képeket és a beszámolókat. :D

Kép

Kép
gjéti

Hatalmas gratula Ladmonnak Esztihez, Zsunak Bencéhez! Jó egészséget sok tejcsit kívánok nektek! De jó, h már babáztok!

Gabi: nem ér ilyen guszta képeket felrakni! Nem elég, h csorognak a könnyeim, még a nyálam is folyik :D .
kreiszi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.23 16:33-kor.
Vendég

Ez aztán a nem sámli :D

Ladmon! Zsu!
Gratulálok nektek és jó egészséget a Mazsoláknak és nektek is :)

De jó, de jó, de jó nekik már! Ilyen randa esős nap és hogy megszépült!!!!!!!!! :D :D :D
Én is kicsit jobb kedvre derültem már a hírektől. Megyek el is készítem a vacsorát.

Fánk ügyben! Igen Gjéti kérem szépen a receptet!
Gabi! Nem túl szép ám tőled, h ilyen csodás fánkfotókkal bolondítod meg itt a kismama népséget! :wink: Ez istenien néz ki! Most készíthetek gofrit, mert még talán az van meg a leggyorsabban. Bár annyira szúr még mindig jobb oldalt lent, h örülök ha a vacsival elkészülök :roll:

KépKép
hugic

na látom Kreiszi is gyorsan lekapta a 10 körméről Gabit a fánkos fotó miatt :D

KépKép
hugic

Elif: igazad van hosszú még a nap.

Babanyúl én megköszönném a számod, mert mi Zsuval voltunk összebeszélve, de hát ugye ő most benn, tehát ha velem is lesz valami nem tudok kinek üzizni. Szóval ha elküldöd a számod neked üzenek.

Kép
budabo

Babanyul: apa elkapás nem jön össze, nagyon zavarja a hatalmas pocak méret. Azt mondta majd ha meg lesz Füge, de lelkesen gátmasszíroz, borogatja a lábam, teát főz...amire éppen megkérem márha itthon van. :D

Kép
budabo

öööö Stelly a reggeli tábla frissítés óta nem jelentkezett? Vajon mi az oka? :D ha már így beindultunk :) pedig ő sűrűbben szokott, nem?

Szépen lassan mindannyian átkerülünk a lenti tábliba :)
Ha Stelly kh-ba lesz akkor ki frissít majd? :D Stelly! Hahó! Pocakos vagy még? :)

KépKép
hugic

Éreztem én.... hogy Zsu nagyon csendben van akkor oka van.. :P

Szívből Gratulálok Zsunak és Bencének!Sok-sok tejcsit,erőt egészséget,boldogságot.

Receptet kérünk.....

Kép
zümis

Hugic, holnap megkeresem a receptet, és elküldöm neked. :)

Kép

Kép
gjéti

Várom, várom! De ha közben Oli ki akarna bújni akkor fánk nélkül maradok :wink: :D

KépKép
hugic

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.23 16:34-kor.
Vendég

Hatalmas gratula Ladmonnak Esztihez, Zsunak Bencéhez! Jó egészséget.
Jelentem voltam ma ctg és nagyon szép fájásaim voltak. A baba tökéletesen a helyén a méhszáj még zárt de nagyon fel van puhulva.Holnapra a doki behivot a korházba heg nézésre. Visszem a korházi csomagom hátha történik már valami.
Voltam UH is
BPD: 94mm
FL: 74 mm
Erre mondta a doki hogy minden rendben.
Julcsi veled mi van ma még téged sem láttalak...
Hali Rita

Kép
háfi

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.23 16:35-kor.
Vendég

Hát néztem is Gabi!! :P :P

Kép
zümis

Kép

Ez a mai ctg egyik fele valamelyik irás tudó mondana nekem róla valamit... Köszike :oops:

Kép
háfi

Sziasztok!

Gratulálok Esztibabához, és Bencéhez!!!!!!!
Nagyon belehúztatok!!!

Gabi! A fánkok istenien néznek ki! nem ér ilyen falatokat feltenni, mert csak beindítja a gyomorkorgást.....már szabályosan fáj!
Milyen az a sütő????Még én se láttam olyant!

Lassan jöhetnék már én is a sorban, különben leáll a májam :) annyira viszketek csajok, hogy ez már nem vicc....a kismanó szabályosan elzárja az epevezetékemet, lehet azzal játszik, és annyira élvezi, hogy esze ágában sincs kijönni itten uncsizni!:) Itt az idő hogy mink is összebújjunk apával....:)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.23 16:35-kor.
Vendég

Lányok! Mindenkinek köszönöm a sok segítséget és információt amit írtatok a szülési szabadságról és a betegállományról! Nagyon sokat segítettetek!

hugic: Rendesen be vagyok jelentve (ez talán szerencse) Szerintem jó dolog ez a modern fürdőkád! Nekem még hagyományos kád volt a lányommal és 1 éves koráig fürdött benne... bár szerintem ebbe amit most vettünk a mi babánk sem fog elférni sokáig :lol:

Gratulálok Ladmonnak és Zsunak a babákhoz!

babanyul: Nagyon guszta a fánk amit sütöttél!
Engem is elkapott a madártej főzés ezért ma azt csináltam... holnap meg fánkot sütök talán??? :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: