A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Cukorterhelésen voltam, de akkor teljes vérképet nem néztek. :? Meg TORCH is volt, de ugye ott is csak azokat nézték. No mindegy, mivel nekem kínszenvedés a vénatalálás, nem hiányzik annyira.
Én közelítem a tíz kilót...

Nem extra babafesték lesz, csak sima dulux. De mivel első hónapokban úgyis a mi szobánkban fog aludni, nem aggódom miatta. Akkor majd igyekszem kivárni a 3 hónapot, mert azért szeretném fokozatosan átszoktatni abba a szobába. Pl, hogy napközben a rácsos ágyában aludjon néha (a mi szobánkban csak a bölcső fér el). Vagy ez nagyon naív gondolat? :roll:

(Gabi: a cserépkályha sajna nem a miénk, hanem a barátunk nyaralójában van, ahol múlt hétvégén buliztunk. /na jó, én zömmel a fotelból néztem őket :lol:/ Én is irigylem, mert gyerekkoromban minden reggel arra ébredtem, hogy apukám fűt be a kályhába, és a duruzsoló tűz mellett félálomban lenni felkelésig nagyon jó!)

briell

Jó reggelt Lányok!

Megpróbálok reagálni mindenre, amit olvastam, de nem jegyzeteltem közben, ezért lehet, hogy sok minden kimarad.

Kismamák, vigyázzatok jobban!!! Esés meg egyéb kifele jövő dolgok... Az internet másik oldalán olvasó paramamikat, mint én, megijeszt! Nagyon vigyázzatok magatokra és a kislurkókra! Nem győzök aggódni :roll:

Nekem is az Ajsa jön be jobban, legalábbis leírva szerintem így szebb.

Huúúú, a levlistára jött képek nagyon szuperek. Szerintem minden kismama igazán gyönyörű. Főleg azért mert pocakja van és mosolyog, :)

Szépek a berendezések, a kiságyak, és a kiegészítők. És szerintem egyik sem túl habos. Persze, rózsaszín meg fodros, de hát mégiscsak lánynak készülnek :) Egy picit kell ilyen. Jó látni, hogy már kezdünk tárgyiasultan is készülődni a babák érkezésére.

Sprite, majd kötök vele, meg teszek fel képet is a levlistára, csak ma elutazom egy hétre, és nem lesz netem... De ha hazajövök, igyekszek kötni. Nincs nagyon plüss állatunk, de majd valamit beleteszek. Kíváncsi vagyok pocaktól mennyire tudok majd kötni elől. Szerintem a színes gekkós nagyon szép, pont a mi színeink: barna és zöld. Nekem nagyon tetszik, imádom ezeket az árnyalatokat. Persze még annyi másik kendőt szeretnék, amivel a férjem már most nem ért egyet... de idővel hátha sikerül. Pl minden gyereknél kapnék egyet, az jó lenne :D:D:D:D

Kata, szerintem tök jó ötlet a vonat. Mi múltkor az egyik nagy boltban láttunk cuki kisautókat, és már majdnem vettünk egy rakattal, de aztán rájöttünk, hogy még korai. Pedig lányunk lesz. De szerintem ugyanúgy lehet lánynak autója meg vonata, mint fiúnak babája, vagy legalább valami plüss állatkája, hogy a szerepeket gyakorolhassák. Én különben autószerelő akartam lenni nyolcadikos koromban, csak nem engedték a szüleim.

eva

Kép
schvargaeva

Sziasztok!
Megint csak nemrég keltem. Jó kis álomkóros kismami...
Kata: szerintem simán bemehet bárki veled. Főleg, ha a magasföldszintre mész. Miért ne lehetne? Mit mondhatnak, hogy apuka kint marad??? Biztos mehet.
Tulipános: azt hiszem kell egy ellentábor is, így én az Aisára szavazok. Én már csak ilyen "international" vagyok. Mert mikor a gyerek amerikában lesz tudós, és megnyeri a Nobelt, akkor mennyivel egyszerűbb lesz mindenkinek, hogy ő Aisa és nem Ajsa.
tedorka

Én is náthásan vagyok már hetek óta, de csak orrdugulás meg időnként néhány köhintés, ezért csak sok folyadék és c-vitamin, meg esetleg sóoldatos orrspray-vel kezelem magam. Kitartás nektek is ezekhez, reméljük mindenki hamarosan megint makkegészséges lesz.
Gyerkőcöknek is jobbulást!

Én a múlt héten voltam a védőnéninél, akkor 83-nak mért, de mondtam, hogy azért őszi cipő, 3 pulcsi meg farmernadrág szerintem megvan 3 kiló, szóval azt vonjuk le szépen :oops: így rá tudtam beszélni, hogy 80-at írjunk be a kiskönyvbe is. Mondjuk ez a reálisabb, hétvégén ennyit mértem anyóséknál (nekünk szerencsére nincs otthon mérlegünk).

Tegnap meg voltunk nődokinál, mindent rendben talált. Egy kis folyásom van, arra adott kúpot. Most elkísért a férjem is, és bejött, egy csomót kérdeztünk. És már az NST-k időpontjait is megbeszéltük, meg a kenetlevételt a végére. Így annyira közelinek tűnik.

Nem is meséltem még nektek: hétvégén voltunk mi is bevásárlós körúton, ami a végére két boltra csökkent, mert az elsőnél már kibuktam... Tiszta hülyeség, de a nap végére iszonyatos alkalmatlannak és butának éreztem magam mindenre, és a nagyon várt szép nap helyett egy rossz élmény maradt meg. Szerencsére már túl sok mindent nem kell megvennünk, egy-egy dolgot, de azokat sem egyszerre, vagy egy helyről, ezért már nem kell sokkolnom magam. Egész este pintyögtem rajta, a párom alig győzött megvigasztalni, de most már kihevertem, csak a nyoma maradt.

Remélem 2-3 héten belül nálunk is fel lesz állítva a kiságy, meg jövő hónapban elkezdek én is mosni. Most még lesz 2-3 hetem, ami húzósabb a munkahelyen, utána kezdek majd leállni szépen. Addigra be akarok szerezni mindent, hogy már "csak" mosni meg vasalni és pakolni kelljen. Meg a mostani egyhetes elutazás (munkaügyben) után a bőröndöt is be akarom pakolni nagyjából.

eva

Kép
schvargaeva

na, nagy ritkán jutok csak nethez írni, ilyenkor nem ír más :(

eva

Kép
schvargaeva

SZiasztok! Hát ím itt.
Tiszta nagyüzem a kórház ilyenkor...Hétvégén egy borongós csendes délelőtt vagy hajnalban szeretnék szülni!!!!!

Amúgy minden oké, meglepődtem, mert hüvelyi uhut is csinált :shock:, hogy nem jött-e le egy darab lepény illetve hogy zárt-e a méhszáj. Minden nagyon tökéletes, zárt, szabályos, nem meszesedik. Gyermek 33 hetesnek felel meg.
Kérdeztem mi lehet oka ilyen nagyfokú szeméremcsontfájdalomnak, az "ezzel jár mellett" mondta hogy másnak is így fexik a babája mégsincs ilyen jellegű panasza, de ha most nekem már van akkor szülés után is lesz még hetekig...Szval jó kis mufurc volt a dokker, de lógott a nyelve a melótól ez tisztán látszódott, úgyhogy csak kb. 10 másodpercre sértődtem meg, ő meg a végén helyesen mosolyogva búcsúztatott. Mindenesetre alaposan megvizsgált ez a lényeg, és legalább tudom hogy minden oké, tehát Csillag nem állíthat meg holmi fájdalom mostmár hogy elmenjek a jövő heti szülésfelkészítőre:)
Az hogy mi volt a tegnapi "cucc" rejtély...Lehet még a fél évvel ezelőtti vérömleny egy kis bekövesedett darabja illetve egy huncutkodás után ottmarad kis vérdarab - ez utóbbira több esélyt látott, lévén mégsem félévvel ezelőtt volt az utsó bújás :)

Briell
a cserépkályhára akkor meg is kaptam itt a választ:-)
Tulip
Nekem is inkább Ajsa. Amúgy bármelyiket lehet? Úgy értem engedélyezett mindkét forma?
Éva
de tulképpen min buktál ki a boltokban? A bőság zavarán vagy mert nem tudtál választani? Nemsemmi hogy még munkaügyben bevállalsz egy egyhetes utat. Emelem kalapom. Én már úgy örülök hogy nem kell becsoszognom :-)
Sprite
örülök hogy jobban van kicsilány. Te is jobban vagy?
Ma hívott a hugom, hogy ő is gyarapítsa a már kisgyermekes beteg anyukák táborát, hogy fáj a torka nagyon. Nos ő mára van kiírva. Remélem nem taknyosodik be, nem lehet túl kellemes bedugult orral szülni :shock: Holnap mi vigyázunk pár órát a kislánykájára, így lehet majd én is csatlakozom a betegekhez, de legalább nekünk még van időnk kikúrálni magunkat.

És köszönöm hogy gondoltatok rám ma reggel!
Vendég

Na, hála Istennek, akkor megnyugodhat mindenki, Gio!!

Furi, majdnem mindenkinek 1 héttel nagyobb a babója!

Éva, boltokban én is akadtam már ki, pont ezért, mert hirtelen beijedtem, pláne, mikor már 3 eladó jött oda, hogy miben segítsen, és mikor elment, a párom nyakába borultam, hogy olyan szerencsétlen vagyok, hogy még azt sem tudom, miben segítsenek. :lol:

Tegnap rámripakodott a bnőm, hogy miért nincs még összapakolva a kórházi cucc, úgyhogy, ma rámegyek én is!

Szép napot!
Vendég

Gio, örülök, hogy mindent rendben talált. Nem lehetett felemelő a "tömeggyártásban" dolgozó dokival, de te nagyon megértő vagy :) Kár, hogy még ő sem tudott biztatni semmi jóval a fájdalom terén, sőt a szülés utáni időkre sem hagyta meg a reményt. Azért kitartás hozzá!!

Azon buktam ki, hogy az összes eladó, meg a környezet azt sugallta nekem, hogy nem értek én semmihez. Jó előre már itthon napokat, órákat töltöttem egy-egy termék kiválasztásával, hogy csak be kelljen menni és megvenni. Elolvastam a fórumokat, a tanácsokat, mérlegeltem, választottam nagy nehezen. Aztán mikor ott voltam, megkérdőjelezték, hogy az meg minek, meg ne olyat vegyek, vagy azt ne is vegyem. A végén úgy éreztem, hogy "ha még ezt sem tudod kisanyám, akkor hogyan fogsz gyereket nevelni" van a levegőben. Persze valószínűleg csak túlhisztiztem a dolgot, de rossz élmény volt. Pedig volt értelme annak, amit mondtak, ha ésszel gondolok bele, és jobban is jártam anyagilag is, de a lelkemnek nem volt jó :?

eva

Kép
schvargaeva

Gio, örülök, hogy minden rendben van. Hát igen, ilyenkor nagy hajtás szokott lenni a kórházakban. Én is inkább hétvégén szülnék nyugiban, bár lehet, hogy akkor se nyugis.
Én a bolti eladókat leszerelem azzal, hogy körülnézünk. Engem inkább az frusztrál, amikor itthon nézzük a kelengyelistákat, és a férjem elkezd kérdezgetni, hogy mit hogyan. Én meg nem tudom. Na én olyankor szoktam kiborulni.
Tegnap csakúgy sírtam egy negyed órát a férjem vállán. Mikor abbahagytam szegény kérdezte, hogy most mi volt a baj, én meg mondtam, hogy nem tudom...ezek a hormonok.
tedorka

Hát igen, most megint egyre jobban a hormonok áldozataivá válunk. Szegény férjeink:-) Persze azért ne sajnáljuk annyira őket.
Én tegnap egy-két könnycseppet azon ejtettem, hogy miért mond olyat a férjem, hogy azért a rózsaszínből lassan legyen elég. Holott én sem vagyok rózsaszínőrült, egyszerűen így sikerült, ehhez a szetthez jutottam hozzá féláron és azt hittem hogy ettől én milyen nagyszerű vagyok. Semmi értelme nem volt a kiakadásomnak természetesen, de azért túráztattam az agyamat egy órán át. Szerintem ha már lesz egy babánk és majd a következőt várjuk nem lesz idő ilyesmire (ugye tapasztalt mamik?). Legalábbis remélem. A boltokban én is azzal szerelek, hogy csak nézelődünk. Azt utálom amúgy hogy bemegyek a nagy hasammal egy bababoltba és mint potenciális vevőre rögtön rámröppen 2-3 eladó és ha le is rázom őket a fenti szöveggel, figyelnek...MIndegy.
Ma kaptam meg egy használtan vett pelenkatároló vödröt vagy mit...Hát a derekamig ér, akkora:)) Azt hiszem amúgy ez is egy fölösleges dolog lehet, hisz naponta ürítjük a saját kukát, de a hugom annyira dicsérte, főleg télen amikor jobban beszorul az ember a lakásba és hogy ne büdösödjön a kakis pelus, hogy elcsábultam.
A férjem - lévén neki vannak már gyerekei az előző korszakából - ritkán szól bármit a beszerzéseimmel kapcsolatban, csak olykor egy halk "minek?" kérdést tesz fel, de tudom hogy magában egyfolytában azon kuncog milyen hülye is vagyok. A vicces hogy ma pl. egy olyan dologba szólt bele, ami aztán végképp nem az ő dolga szerintem: a mellszívó...:) Na már szómenésem van, elnézést. Csak fel vagyok dobva:-)
Vendég

Jól van lányok, megnyugtattatok, hogy nem egyedül vagyok ezekkel a bizonytalanságokkal. No meg az ok nélküli, férj vállás sírós blokkokkal :) Én hétfőn is sírdogáltam kicsit az irodában, csak úgy, szerencsére nem volt itt senki. Úgy látszik, hogy engem így zavar meg a melegfront (vagy mi van most), hogy síros leszek. :oops:

eva

Kép
schvargaeva

Éva asszem, csak elszomorítani tudlak csak :) ez mostmár a jövőben mindig így lesz :(
Minden üzletben fogsz találkozni okosabbal, tapasztaltabbal, főleg, ha véletlenül gyereknevelés irányába terelődik a beszélgetés :cry:
Sose bánd a hétvégét, főleg egy megértő pár mellett, a jövőben legalább sokkal határozottabban és öntudatosabban fogod tudni kezelni az ilyen helyzeteket.

Gio csak óvatosan a házasélettel :) örülök, hogy mindketten jól vagytok!

Üdv. Gabi
Vendég

ÉVA!
Kíváncsian vároma fotót.GYerekenként 1 kendő?Azt én nem bírnám,így is kivan a férjem,hogy emnnyi kendőnk van,de már megsem lepődik ha bejelentem,hogy cseréltem vagy veszek vagy valami.Ugyan ez a mosható pelussal :D Meg is jegyezte,hogy én teljesen bele vagyok szerelmesedve a kendőkbe és a pelusokba.És milyen igaza van! :oops: :D

GIO!
Szerencsére akkor nincs baj.Mindenesetre ez így volt biztos és megnyugtató,hogy megnézett a doki!

A homeopátiás dolgokról,me gátvédelem és további sok-sok érdekes dologról egyébként itt van info NAndu oldalán:
http://www.nandu.hu/magyar/szules/gyszfo.htm
Vendég

Gio! Ez remek! mar csak ezert is jo dokihoz menni, legalabb volt egy potya Uh-d...nna meg a nyugalom :)

Eva! le a kalappal, hogy meg utazgatsz! Amugy te hogyhogy dolgozol meg? Itt a 32. hettol torvenyileg tilos. En is imadtam a munkam, laza es nagyon erdekes volt (egy labort vezettem), de gyakorlatilag egyetlen napot sem dolgoztam a pozitiv teszt utan, es azert igy teljesen masabb a varandossag. SZivesen csinalnam most is a melot (bar nem fogok oda visszaterni), de azert a varandossagot elvezni ettol sokkal nagyobb boldogsag. Vigyazz magadra, jo utat! Azert durva, hogy igy mericskelnek! En mindig puceran, kiurulten, a merleget ugyanoda helyezve merem magam. Azert 3 kilo nagyon sokat szamit...hogy lehet ennyi eszuk, hogy igy beoltozve mernek? Nalunk van olyan korhaz, ahol 20 kilo utan kapasbol csaszar, akkor is, ha nem total hajas a kismama es egyebkent jol van, ami 20 kiloval is siman megeshet. De jo, hogy nalunk nincs kiskonyv :) nekem az elso alkalommal mondta a dokim, hogy 9-t hizhatok (most vagyok 11-nel)...rogton mondtam neki, hogy addig, amig nem vagyok szemmel lathatoan kover, ne kerdezze tolem a sulyt es hogy nem leszek hajlando errol beszelni. Megertette. talan 1 honapja jegyezte meg, hogy nagyon jol nezek ki, meg az arcom sem puffadt fel...aztan mondtam neki a kilot, erre elkezdett huledezni, ohgy az sok...errol ennyit :)

Tulip! nekem is jobban bejon az Ajsa, de csak gyakorlati kok miatt. Vegulis ejteni ugyanugy ejted, csak nem fogjak rosszul irni...vagy minden alkalommal hozzateheted: i-vel! Ha meg Amcsiba megy a nobelert, szerintem siman bemutathat mindenkinek :lol: nagyon szep vagy te is, jo kis vekonyka! remelem, en is igy leszek 3 baba utan :)

Csillag! Annyira tetszik a neved...marmint a teljes, a 2 egyutt...parom gyakran hiv igy engem :) A balnat senkire nem mondanam (bar neha mondom magamra is, de nem rossz ertelemben), mert en is lattam mar valodit, az teljesen mas, sokszor meg sem lehet mondani, hogy baba vagy haj van-e ott. nem tudom, milyen a pucer pocid, de ezekben a felsokben nagyon csini vagy, egyertelmuen kismamic pocakkal, van derekad is.

Tegnap este megvolt a masodik gatmasszazs. Remekul alakult, a parom valahogy tok jo modot talalt es total raerzett az izomra, ugyhogy nagyon ment, igy most mar tenyleg pofonegyszeru volt...nekem persze fajdalmasabb. De igy, hogy o csinalja, en tudok lazitani, mert ha nekem kellene odaig elvarazsolni a kezeimet es buveszkedni, tutira feszulne az egesz testem.Szoval, ezzel is sinen vagyunk :):)

Briell! Te is nagyon nagyon csini vagy :) a rozsaszin meg belefer. En multkor vettem meg 2 kis egyuttest csimotanak, de haboztam, mert minketto rozsaszin volt, de csak abban a szinben tetszett. Aztan ferjem felvilagositott, hogy meg egyetlen rozsaszin cucca sincs, es hogy 2 aztan boven belefer...persze o lany...nna de vannak kek cuccai is, az legalabb megy a nevehez :)

En alvast illetoen nagymama vagyok. Koran fekszem, 9 korul, es a parom ebresztojere, 6 elott kelek. Azon kivul csak megfordulok nehanyszor es alszom tovabb. szerencsere. Aztan reggel kiengedek 1 l pisit :)

Kép
pumipumi

Igyekszem vigyázni a munka terén, de nekem jól esik, hogy más is leköti a gondolataimat. Bár mostanában kívánom, hogy otthon lehessek napokat egyfolytában, de majd második gyerkőcnél leszek is :) A másik, hogy nekünk most nagy szükségünk van a pénzre is, és tudom, hogy az nem mindegy, de sok a hitel, és a fizum nélkül nem vennénk semmi gyerekholmit, meg lehet, hogy még ételre sem futná rendesen.
Most meg annyira szép helyre megyünk :
http://www.vackorvar.hu/

Csak az lesz nehéz, hogy a párom nélkül hogyan bírom. Mióta babás vagyok nem voltunk 2-3 napnál tovább egymás nélkül. Kicsit nehéz lesz, de bízom benne, hogy annyi mindennel leszek elfoglalva, hogy gyorsan telik majd az idő.

Ja, egyébként tegnap kérdeztem a dokimat, hogy mikortól kell kivenni a szülési szabadságot, és meddig lehet dolgozni. Azt mondta, hogy ha vigyázok magamra, dolgozhatok végig, és csak a szüléstől kezdve számít majd a szülési szabadság. Azért még megpróbálok erről beszélni a cég könyvelőjével is, hogy ő mit tud.

eva

Kép
schvargaeva

Sziasztok!

Gabi, akkor majdnem taliztunk éjszaka, én 3-kor feküdtem vissza. Most én írom, hogy ne aggódj, majd szülés után lemegy a felesleg. Persze tudom akkor sem lesz könnyű, de talán ha nem lesz ez a nagy édesség utáni vágy. :oops: Most egyszerűen kín lenne megállni. Hálát adok az égnek, hogy egy fiatal kezdő csaj lett a védőnőm és nem egy idősebb cseszegetős "majd én megmondom" fajta. Tudja azt a kismama így is, hogy már sok esetleg a kiló, nem kell, hogy még más is terrorizálja. :)
Az jó hír, ha Téged már csak egyszer akar látni. Én attól féltem, hogy most elkezdi gyakorítani, mert az aláírt együttműködési tájékoztató papíron nálunk az szerepel, hogy 32-36. hét között 2 hetente, aztán hetente. :shock: Szerencsére 1 hónap mulva kell csak mennem, akkor beszéljük meg azt is, hogy mikor jön el hozzánk még szülés előtt. Aztán el is felejthetjük egymást egy időre -ezt a dokim mondta- és már a szülésznővel kezdek el ismerkedni, ő csinálja az NST-ket stb. elvégre ő lesz ott szülésnél, vele kell olyan (bizalmasabb) kapcsolatot kialakítani.

Meli, örülök hogy minden rendben volt a dokinál. Jó hír, hogy fellélegezhetünk, megnyugtató ezt orvostól hallani. :)

Kata, nem az a gond, hogy felébredtem hanem hogy el sem tudtam aludni. :shock: Éjfél előtt feküdtem le, aztán csak bámultam a plafont. Persze van benne valami, sokat agyaltam a babón, meg hogy ő hogyan fekszik a pociban stb. :oops: A meleg ital jó ötlet, legközelebb bevetem. :wink:

Gio, megnyugtató, hogy minden rendben volt a dokinál, de reméljük azért a szüléssel elfelejtheted a sz.csonti fájdalmat. Akkor kedden csoszogunk, sántikálunk a tanfolyamra. 8)

Olga, de jó, hogy javulgat Zizu. A folyadék a legfontosabb ilyenkor, az meg megy ahogy írod, nem lesz itt gond meglátod. :wink: Bízzunk benne, hogy Neked is hamar elmúlik a torokfájás. Nekem szerencsére semmi bajom, de a citromos mézes teát én is úgy megkívántam. :oops:
csillag25

Eva! Szerintem az ilyen szitu alapban kiakaszto tud lenni, nemhogy ebben a helyzetben. Jobb is, hogy leleptel, legfeljebb a kovetkezo alkalomra ugy keszulsz, ohgy majd lekoptatod oket. Elhiszem, hogy idegesito erzes volt, megha jot akartak is, meg jol jottel ki a vegen anyagilag. de tenyleg annyi minden van rank zuditva igy hirtelen, egy teljesen ismeretlen vilag, amibe akkor is belegabalyodsz, ha elotte heteket toltottel neten csak ezzel.

Olga! nekem meg nincs tapasztalatom, de a pelusokba mar en is teljesen bele vagyok szerelmesedve...a parducmintas a kedvencem, mar elkepzelem benne Azzurra szexi popojat, amint kivillan a kis farmerruha alol :):) parom mar most harapdalja az ures pelusokat :):)

Kép
pumipumi

Gio, örülök, hogy minden ok. Nagyon ijesztőnek tűnt ez a vérdolog.

Éva én is nagyon csodállak, hogy még doglozol. Én olyan rosszul alszom, hogy a fáradtság miatt több kárt csinálnék bent, mint hasznot szerintem. :lol:

Bolti eladókkal eddig még nincs rossz tapasztalatom, bár véleményt csak olyasmikben szoktam kérni, hogy a két textilpelus közül melyiknek jobb az anyaga, meg hasonló. Úgy érzem felesleges dolgokat nem tervezek venni, így nem tudnak semmit kihúzatni velem. A típusokban is egyre határozottabb vagyok az itteni segítségeknek is köszönhetően. Gondolom a határozottságomat látva, már nem próbálnak eltántorítani. De ha mindenbe belekötnének, én is tuti a padlón lennék.

Nekünk is tetszett az Aisa, de mi ezt a formát választottuk volna, mert ezt érezzük az "eredeti" alaknak. De persze az Ajsa valóban célszerűbb, nem kell folyton betűznie.
Vendég

Párducmintás pelus :lol: Nagyon vad!

Gio: de jó, hogy minden rendben van! :wink:

Tulipános: de szeretnék én is így kinézni majd a harmadik gyereknél :!: :) (ha lesz harmadik)

Kicsit ki vagyok akadva, hogy ilyenkor jönnek még az októberi számlák :x Azt hittem már nem kell semmit fizetnünk, erre ma kapok két újabbat. Hát ezek már akkoris csak novemberben lesznek befizetve :?

Bébimanóka néha belülről gyurmálja a hasamat :lol: Van amikor tisztára olyan érzés, mintha egy macsek dagasztaná a hasamat, csak bentről :shock: Amúgy, ha itthon vagyunk sokkal nyugisabb. Ha mászkálok akkor minden leülésnél, meg este hatalmas bulikat rendez. Sokszor kimondottan fájdalmasan...

Ja, amúgy mi tényleg nem sietünk el soha semmit. Néha ráparázok, de aztán rájövök, hogy ami fontos az úgyis meglesz időben, és általában mindig sikerül mindenből a nekünk legjobbat megtalálni. Már előre sajnálom Picúrt, ha Bak lesz, mit fog kezdeni két ilyen szülővel :lol:

briell

Briell, mi is így állunk. Az apróságok már szinte mind megvannak, de kiságy, babakocsi, pelenkázó, épp a lényeg nincs.
Vendég

Engem tud nyugtalanítani a hiányuk, bár ezeket már a férjem is meg tudja venni, kiválasztva ki van minden
Vendég

Pumi, nagyon tetszenek nekem is a színes pelusok. Persze a babák nem is látják a saját fenekükön még jó sokáig, szóval csak minket szórakoztat, de azért jó móka :)

Briell, akkor lehet, hogy azért rossz nekem, mert én bak vagyok?

O'hara, rossz lehet most számlákat kapni.
Mi most úgy állunk, hogy hó elején minden forintot kiszámolunk, hogy mire költhetünk, mert másképp nem jönnénk ki, ezért nagyon precízen megvan, hogy melyik számlát mikor és mennyiért kell befizetni.

eva

Kép
schvargaeva

o'hara: azért ez megnyugtató :wink:

Most elkezdtem bepakolni a bőröndbe, de csak addig jutottam, hogy nagyobb kell, mert a három hálóing, köntös, törülközők már meg is telítették :lol: Mondjuk az a listám is nagyon hiányos még.

briell

Nekem most vannak a szüleim beszerző-körúton...holnap jönnek vissza, és hozzák a kapott kiságyat, meg bbakocsit, meg ilyeneket. Még mi se tudjuk, hogy mit. Így eddig a gyerekszobában még csak egy csomag pelenka meg néhány ruha árválkodik. Én sem aggódom, bár mindig eszembe jut valami, amit kihagytam a "nézzünk utána" listáról. Mert persze nekem is mindent meg kell néznem a neten, elolvasni, utánanézni, hogy hol olcsóbb meg ilyenek. Most utoljára a mérleg jutott eszembe. Tapasztalt anyukák, meddig létfontosságú, hogy legyen mérleg? Mert lehet, hogy jobban megérné venni, vagy bérelni, attól függően, hogy meddig kell használni?

Lejárt a mosógépem, átdobáltam a cuccokat a szárítóba, most pedig elsétálok a piacra és eszek egy lángost...vagy egy fánkot. Mindenki vigyázzon magára, nemsokára jövök!
tedorka

Én nem tervezek mérleget venni. A szomszédunk mondjuk mondta, hogy neki van, ha mégis úgy érzem, hogy kéne. Nem nagyon néztem utána a témának, de úgy rémlik azt szokták mondani, hogy ha nem koraszülött vagy beteg a baba, felesleges állandóan méricskélni. Bőven elég alkalmanként a védőnőnél, gyerekorvosnál.

briell

Szép Napot!

Nemrég ment el tőlünk a védőnő, szóval megvolt nálunk is az ominózus látogatás. Nagyon aranyos volt mindennel elégedett volt és széles mosolyával nyugtázta, hogy szinte mindent megvettünk már. Azt mondta nem szoktakn ilyen korán (????????) bevásárolni a szülők!! :shock: Kicsit meglepő, mondtam, mert én nem érzem koraunak a 34.héten a beszerzést. Így is nehezen mozgok mi lesz később? Amúgy sem szeretek az utolsó percre hagyni semmit! :?
Ha tudná, hogy milyenek a fórumos kismamik..... :lol:
A lényeg, hogy hál Istennek minden ok volt tegnap a dokinál! Teljesen zárt a méhszáj, vagyis 3000-res, fejfekvésű, szépen növekszik és kb 2400 gr. Azt mondta, amíg nincs vérzés és okés a méhszáj, addig nincs gond a szurkálással, hasogatással, mert nyúlnak a szalagok, készül a szervezet a szülésre. Így megynugodtam és igyekszem sokat pihenni! :D

Gio, annira örülök, hogy minden ok veletek!!! :D azért pihizz sokat te is és csak óvatosan a hancúrral.
Az én drága férjem meg tulajdonképpen én sem nagyon szorgalmaztam mostanában az összebújást az ismeretlen pocakfájdalmak miatt, de megbeszéltük, hogy a 36. hét után nyugodtabban szeretjük majd egymást! :lol: Akkor már nem fogunk félni a koraszülés miatt... :lol: :lol: :lol:
Tudom nagyon parásak vagyunk, mi sem gondoltuk, hogy ez így lesz, de valahogy így alakult... :roll: :oops: Na de ha vége lesz a gyermekágyas időszaknak, remélem beindul a nagyüzem! :P :lol:

Éva, ne parázz, engem mindig hülyének néznek a boltban és ki akarnak oktatni, mert ráadásul 24 évesen 16 éves fejem van... Tegnap épp kismama boltban voltam anyuval, hogy még egy utolsó nadrágba beruházzunk, mert mindegyik szorítja alula pocimat. Az eladó meg folyton nyitogatta ráma fülke ajtaját, hogy ő lássa milyen a naci, meg nyúkált igazgatta. Ráadásul tiszta takony volt! :evil: Nem sok hiányzott, hogy elküldjem a sunyiba, csak anyát nem akartam kellemetlen helyzetbe hozni!

Sprite, gyors gyógyulást kívánok nekad és a kicsilánynak, remélem csak pár napos ez a nyavalya! :wink:
Szeretném tőled megkérdezni, hogy a málnalevél tea mire jó pontosan??

Én még babonából nem pakolom a kórházas cuccot és mosni sem mostam. Majd a 36. héten fogok hozzá! :wink:

Hasleszorító téma engem is izgat, mert, amikor vékony voltam, akkor sem volt lapos teljesen a hasam és félek, hogy szülés után pocakos leszek... :? De azért az a zsákos dolog elég morbidnak tűnik! :shock: [/b]
Vendég

Anna
már 2400 gramm? Dejó!! Gratulálok!!
NO azért nagy hancúrpartyk már nálunk sincsenek pár hete, mióta ez a misztikus szeméremcsonfájdalom van, mert mint ahogy írod nem mertük az ismeretlen eredetű dolgok miatt. Meg most azért már vhogy nem is erre jár az agyam, de remélem majd visszaáll miután megszültem.
Ma épp azon gondolkodom, hogy lehet csak én hisztizem túl ezt a csontfájdalmat? Mert azt mondta a doki - nemtúlkedves üzemmódban - hogy másnak is fekszik így a babája, mégsincsenek ilyen fájdalmai. És tök szarul esett, mert tényleg azt az érzetet keltette bennem, hogy nincs fájdalomtűrő képességem, holott azért valamennyi van...elvégre nemcsak fekszem mint egy fa itthon.
De valószínűleg ezt megint csak én érzékenykedem túl. :)

Nézegetem a bepakolt kis táskámat és azon gondolkodtam, hogy simán bepunnyadnak a dolgok benne még az elköv. 7 hét alatt:-)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.21 11:12-kor.
Vendég

Briell
én irigykedem, hogy ilyen higgadtak vagytok a pároddal együtt. Nálunk a férjem áll így a dolgokhoz, hogy nem siettet semmit, akár az utolsó pillanatig képes várni/kivárni én meg inkább előtte időben kész akarok lenni mindennel. Olyasmi ez mint mikor az ember találkozóra megy és részemről az a típus vagyok, hogy inkább érkezem 10 perccel korábban mint 1 perccel később. Pedig KOs vagyok - ha már a csillagjegyeknél tartunk :D
Vendég

Gio, most néztem csak az emailemet és ez nem habcsók, hanem egy álom, amit a kiscsajnak vettetek. Nincs az a kislány, aki zokon venne ennyi rózsaszínt Nem giccses, nagyon is ízléses az összhatás! A párod meg kénytelen lesz beletörődni a ti kis rózsaszín birodalmatokba, mert ez egy jó ideig még így lesz!! :lol: :lol: :lol: Remélem egyszer nekünk is lesz kislányunk, de akkor reszkesssen minden ami rózsaszín, csillivili, mert azt mindet megveszem!!! :lol: (Na jó ebben volt egy kis túlzás azért... :D )

Csillag, te pedig tévedésben vagy! Nagyon is jól nézel ki!!! :wink: Aki mást mond, az pedig hazudik! :twisted: Szülés után pedig majd lefogyasztjuk magunkat és egymást is a tuti tippekkel, ahogy Gabi is írta! No para. :P :lol:

Briell, én mindenhonnan azt hallom, hogy felesleges, mert a mérlegbe vannak az anyukák bele bolondulva és folyton csak idegeskednek a súly miatt. Szerintem elég lesz csak bérelni... Csaka környezetemben lévő anyukákból indulok ki. :wink:
Vendég

Gio, szerintem nem vagy túl érzékeny. Egy részről a doki sosem érzett ilyet fájdalmat, nem is fog. A másik meg honnan tudja ő kívülről összehasonlítani, hogy kinek mi mennyire fáj? Szerintem attól mert más is terhes, attól neked még fájhat nagyon vagy jobban mint az átlag.

Anna, ez elég gáz, hogy benyúlkál meg rádnyitogat. no az meg külön gáz, hogy betegen emberekhez nyúl!!!
nekem a boltban a kosaramba nézett bele, végiglapozgatta a holmikat, hogy csupa olyat vettem-e amibe ő is beleegyezne... persze jószándék vezérelte, csak nem voltunk egymásra hangolódva

eva

Kép
schvargaeva

Na én pont ezért nem csináltam azt, hogy bemegyek egy boltba, és sok mindent megveszek egyszerre :? Örülök, ha egy boltban segítenek, ha kérem , és értenek a dolgokhoz, de halálra idegesítene, ha belepofátlankodnának abba, hogy én végül hogyan döntöttem. :x

briell

Csajok, valahogy nem halad a vasalás. :oops: :lol: Még el sem kezdtem, pedig ehhez tényleg van kedvem, nem olyan mint ha ingeket vasalnék...
Köszi lányok! Pumi, azért pucéran elég gáz a helyzet, ezért is nem merek ilyen képet feltenni. A fölsők sokat javítanak a kinézeten. :wink:
Anna, örülök hogy túl vagy a védőnős látogatáson és a dokinál is minden rendben. Nálatok akár már meg is születhetne a pici 2400 grammal. Persze azért még maradjon a helyén, de megnyugtató lehet, hogy már ekkora. :D Az én védőnénim is meglepődött mikor adni akarta a kelengyés listát és mondtam, hogy már nem sok hely van a szekrényben. 8)
csillag25

Dorka ezek után fánkot kell sütnöm :lol:
Vendég

Gio, szerintem sem Te hisztized túl. Férfidoki honnan tudhatná hogy fáj? Még ha nő is lenne, akkor sem ugyanolyan mindenkinek. Nekem is rosszul esett mikor a nőgyógy. annyival elintézte a derékfájdalmam, hogy "az állapottal jár és lesz ez még rosszabb is". Mikor meg mondtam, hogy oké a derékfájás, de nem sok kismamát látok sántikálni az úton, arra az volt a válasza, hogy nem hajt senki, magyarul ráérek sántikálni. :shock: Én tudom, hogy nem vagyok nyafogós és tényleg nagyon fáj, ő meg azt hiszi csak a "szokásos" kismamás derékfájás és én parázom túl.
csillag25

Briell, ha rajtam múlna én sem így vásárolnék, de nekem a férjem olyan, hogy nem szeret nézelődni válogatni, hanem, egy helyen beszerezni mindent. Két napja is, amikor a napi hisztim vége felé tartottam, a drágám mondta, hogy elég a sírásból, megyünk és minden hiányzó dolgot megevettünk! Két, a lakásunkhoz nagyon közeli boltban sikerült is a mellszívótól kezdve a köldök tisztító gézlapokig mindent megvenni! Szeretek is vele vásárolni, mert mindenben határozott és neki senki nem mer neki okoskodni, mert ha mégis, nagyon gyorsan leszereli őket! :lol: Nem a kedvességéről híres a párom, ha beledumálna a dolgaiba... :oops: :lol:

Tudjátok mi a legbosszantóbb! Az ember azt hinné, hogy bababoltba, kismam boltba van annyi eszük az eladóknak, tulajoknak, tök mindegy, hogy nem dolgoznak/dolgoztatnak betegen senkit! Ugye, akinek picibabája, kisgyereke, van vagy állapotos, annak nem mindegy, hogy lebetegedik vagy nem! :evil:
Az egyik baboltba is így szolgált ki az eladó, meg tegnap a kismama boltban is! :evil: :evil:

Gio, tényleg még én is azt akartam írni, hogy minden terhesség más lehet, hogy ilyen fájdalmat rajt5ad kívül még senki nem érzett! Szerintem terhességeknél nincsenek sztenderd fájdalmak, hogy csak azokat lehet minden nőnek érezni. Amúgy ezt egy férfi sem tudhatja, mert képtelenség, hogy valaha is érezhetné, elmondásokból pedig én is mindent nagyon tudok már..... :? :roll:
Vendég

Csillag, ugyanúgy mint Gionak neked sem mondhatja senki, hogy mennyire fáj valami, mert majd azt Te tudod!!! :evil: :evil: :evil: Lenne a dokinak is ilyen fájdlma majd megtudná, milyen szórakoztató sántikálni hónapokon keresztül.
Nekem is egy hete kezdődtek a kellemetlenségek, amikor lentebb szállt a hasam, azóta :evil: annak ezek a fájdalmak, ami sokszor azért erős és muszáj vele lefeküdni! Plussz, alig bírok kikelni az ágyból, megfordulni pedig alig bírok, mert nagyon fáj. Éjszaka pedig arra ébredek,hogy iszonyatosan szúr a hólyagom, mert úgy tele van és feszül. Na erről ennyit , és a szülésfelskészítőn mondta a meghívott szülésznő erre, hogy nem lehet ez azért olyan borzalmas! :shock: Hát köszi..... :x
Ezt pedig tetőzi a folyamatos szomjúság érzet, és a doki letiltott anapi 1,5 liternél többről, nehogy nehéz legyen a szülés. Pfffffffffffff, szóval ez már nem annyira a leányálom része a dolognak! :P A hormonok pedig ezerrel dolgoznak és tisztára rá is depizik az ember. legalább is én..... :roll:
Úgyhogy, ha még ki is oktatnak minket az már mindennek a teteje!
Vendég

Anna, miért kéne keveset innod? :shock: Mi köze ennek a szülés nehézségéhez?

Hát ja, fájdalmak. Aki nem volt még terhes, annak fogalma sincs, valójában mennyire megterhelő tud lenni ez az állapot. Persze edzettségtől meg alkattól, meg ki tudja mitől függ. De egy maratoni futónak sem mondják utána, hogy jaj, hát biztos nem is volt olyan fárasztó, most mit lihegsz így. :roll:

briell

Gio, nagyon cuki minden, ne aggódj, Dóra imádni fogja!

Mérleg ügyben Briell-el értek egyet, nekem is azt mondta a v.néni, hogy elég az a mérés, amikor pl hetente leszaladsz és megmérik ott, de aki akar, jobb bérelni. Havi 2000-2500 ft, de állítólag nem jó, ha van otthon, mert akkor az ember állandóan méri, hogy jaj, most csak ennyit evett, most meg annyit.
Mi sem eszünk mindig ugyanannyit, ugyanakkor.
De gondolom, mindenki másképp látja ezt is.

Én ma hóóóóót lusta vagyok, csak ablakon át levegőzök.
Majd holnap, bepótolom :D
Vendég

Mérleget mi sem veszünk. Ha esetleg szükség lenne rá, bérelni fogunk a védőnőtől, de nem hiszem én sem, hogy annyira sűrűn méricskélni kellene a babákat, ha nem koraszülöttek.

Nem szeretem én sem, ha valaki lefitymálja a kismamák fájdakmait, mondván ez vele jár. Mert ok, ez valóban így van, de azért ha valami fáj, nem tudhatjuk, hogy az meddig normális, vagy természetes. Nem?
Vendég

Anna tök jó, hogy már 2400 g a babátok!
Vendég

Mikor már azt hiszem mindent beszereztem olvasok egy újat.... :twisted:
Anna
köldök tisztító gézlapok - ez milyen, vagy micsoda? Tényleg. Hogy kell tisztítani a kis köldököt? Mert míg le nem pattan a csonk addig nem érheti víz, ugye?
Mázlid van a férjeddel!! Kényelmes így vásárolni. Az én férjem rosszabb mint egy nő:-) Mindig mindent részletesen megkérdez, ő imád társalogni az eladókkal, megtudni minden titkot:)

Judy
én azt mondom: l'oreal! És szemléld a trutyi időt bentről. Nem nagy élmény kint lenni, főleg Pesten, bár attól függ ki hol lakik. Én a belvárosban, itt büdös van kint és sok autó. Ellenben a János kórháznál ma reggel fenn a hegyen tök jó volt, el is kezdtem vágyakozni hogy milyen jó lenne vmi olyan helyen lakni - nem beszélve arról hogy a kórház is közel lenne 8)

Nekünk van mérleg, de csak azért mert megörököltük a sógornőmtől. Amúgy max egy hónapra béreltünk volna csak és kész.
Vendég

Visszatértem!!! Sajtos-tejfölös lángos volt a menü. Meg most hogy hazaértem egy kis csalamádé. (nem mintha illenének egymáshoz)
Azt hiszem mérleg-ügyben tényleg az lesz, hogy majd a védőnőnél méregetünk,vagy max. bérlünk egyet, mert a terhesség előtt mérleg-mániás voltam magammal is, akkor mi lesz a gyerekkel. Inkább nem kockáztatok.
Kisétáltam magam, és rájöttem, hogy tényleg sokkal, de sokkal lassabb vagyok, mint amihez hozzászoktam, vagy amit elképzeltem magamról. Hihetetlen...mint egy csiga...meg egy pingvin keveredése
tedorka

Kismamis fájdalmak: igen , én is azon vigyorogtam utána a kocsiban a férjemnek, hogy azért ne feledjük , hogy akármilyen tapasztalt öreg róka is a nődokim, mégiscsak pasi, emígyen nem tudhatja mi és mennyire fáj max elmondásokból.
Miért van az vajon hogy mégis kevesen választanak/választunk női nőgyógyászt, hisz ők legalább átélték már jóesetben ezt, nem?
Itt van valaki akinek nőből van a dokija?
Vendég

Kata! Az én fiam már közel egy éve nem alszik egyáltalán napközben, nem igényli. Reggel 7-kor kelünk általában, ő is akkor ébred, este 8-kor alszik el. Ebből sosem csináltam problémát, hiszen napközben nem fáradt, este időben fekszik és időben kel. nem gondolom, hogy erőltetni kell azt, ami már nem esik jól vagy nincs rá szükség.
Az én lányom 13 hós korig igényelte a szopit, a fiam 33 hós korig, szülés után kb 3 hónappal kezdtem el a hasizom gyakorlatokat, nem durva tornát. A tejem nem apadt lejjebb, ennyitől nem is fog, csak a kemény edzéseket nem lehet csinálni. De egy kis hasfeszesítés nem árt a tejtermelésnek.

Meli, de jó, hogy a dokid ezt mondta, hogy baj már nem lehet. Én még mindig ettől paráztam, hogy vajon mi lenne ha most születne. Köszi, hogy megosztottad ezt a jó hírt! :) A vérnyomásod jó magas!

Képzeljétek, ha minden igaz, holnap megérkezik (4 hét után! :shock: ) a mosógép alkatrészünk! :D Vége a mosóasszonyos kornak, jöhet a XXI. század! Már mindkét csuklómon begyulladtak az izületek, van egy-egy nagy fájdalmas púp rajtuk a kézi mosástól.

Éva, nálam ez a bolti eladós dolog pont fordítva van. Bemegyek a két gyerekkel nagy pocival egy baba üzletbe (eddig csak 1x fordult elő, mivel mindenünk megvan, csak szétnéztem) és a kutyát nem érdekli, hogy ott vagyok. Gondolják ez a nő tuti tudja, így meg sem kérdezik, hogy segíthetnek-e. Totál elkerültek.

:shock:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Tedorka
a lassússággal kapcsolatban minap amikor olyan nagyot jöttünk-mentünk férjemmel és épp az Obiban tipegtünk mondtam neki, hogyha mondjuk most lenne egy tűzriadó, egyszerűen fizikailag lennék képtelen futni:-) Ez nagyon furcsa:) Pedig elég jókat sportolgattam kismamiság előtt, mégis...Szval nem tudom a sportos életmód és a fitt kismamiság között van -e pozitív összefüggés, mert általában pont az izmosabb nők szülnek sokkal nehezebben a kötöttebb beállt izmok miatt, míg a puhábbak gyorsabban tágulnak. Pont Kriston Andinál olvastam, hogy ő piszkosul megszenvedte sportos multjának köszönhetően a szülést, ezért is kezdte el utána a tornát kialakítani, hogy rendbejöjjön a sok baja.

Pókica
és igazuk van az eladóknak. Tudod is:-)
És éljen a mosógépalkatréééész!! Nemsemmi hogy már 4 hete kézzel mosol. Igazi hősasszonynak számítasz ezzel a mai elkényelmesedett világban
Vendég

Anna, ahogy írod Neked is sűrűsödnek a dolgok. :( Kitartás a fájdalomhoz és az ilyen "okos" emberekhez, ráadásul pont szülésznő. :shock: Tényleg senki más nem érzi, csak saját maga az ember. Még én is csak elképzelni tudom pl. Gio sz.csont fájdalmát pedig kismama vagyok. Az a szerencsém, hogy a család tudja, hogy soha nem hagytam el magam, nem nyafiztam, így most gondolják, hogy tényleg fájhat ha mondom (persze látszik is). Leginkább az idegenek jönnek a "terhesség velejárója" szöveggel. O'hara teljesen igazad van.

Tényleg miért nem lehet innod többet? Nálam pont az a baj, hogy irtó keveset iszom, úgy kell erőltetni.
csillag25

Póki
hurrá az alkatrész miatt!!! Kép

Gio
hú én is férfipárti vagyok nőgyógyiban(is) és fogorvosban(is) :lol:
Még fiatal lány voltam, mikor először voltam nőgyógyásznál, nőnél és annyira nem jött be, hogy nagyon.
Én szép voltam, fiatal, ő öreg és ronda, na ez már így rég rossz.
Majdhogynem lekurvázott, hogy minek nekem tabletta.

Dorka
én ezt már csak úgy hívom, hogy: a pingvinitásom 10-es skálán súrolja a 9-est. Még van egy fokozat!!!
Vendég

Anna én sem tudom, te konkrétan miért nem ihatsz többet, de azt olvastam, hogy aki vizesedik, annak tényleg nem szabad napi1,5-2 l-nél többet.
Vendég

Azért kell kevesebbet inni, mert most a vége felé raktározzák a szövetek és nehezebb lesz a tágulás és így következésképp a szülésnél is lehetnek nehézségek. Tegnap mondta a doki. Egyébként én is nagyon keveset ittam a terhesség előtt, de most kb. 2 hete vedelek minden fajat folyadékot, mint egy kis gödény! :D Pl. még csak 2 óra van de megittam már egy liter savanyú gyümölcs teát meg 2X3dl vizet... :oops:

Gio, én a barátnőmtől kaptam a tanácsot, hogy azzal lesz praktikus a köldökcsonkot és a sebet tisztogatni, azt pontosan hogy hogyann kell majd a védőnéni mutatja meg, amikor jön. Chicco terméket vettem és van benne olyan kis leszorító övecske jellegű dolog, ami nem engedi, hogy apelus esetleg irritálja, vagy a pisi oda is kerüljön... :wink: Lényeg hogy a gézlapocskák hajtogatott ésne vágott végűek legyenek, nehogy a szálak bele ragadjanak a sebbe!

Judy, Dorka, a pingvinitás mércéjén én is a 8. vagy a 9. ponton lehetek, de közelebb van az a 9.... :D
Vendég

Én meg pont úgy tudom, hogy annak kell sokat innia, aki nagyon vizesedik, mert attól tud csak a pangó víz kiürülni megfelelően.
Nekem legalábbis nyáron inkább segített, ha sokat ittam.
Most is figyelnem kell rá, hogy min. két liter meglegyen :?

briell

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: