A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Nem a közelmúltra gondoltam. hanem a régebbi időkre. Ez az esztelen környezetszennyezés pedig az utóbbi pár évtizedben van. Most már rájött a világ, hogy így nem lesz jó.Szinte mindenben térünk vissza a természetes változatokhoz. A bio zöldségekhez, gyümölcsökhöz. Én is megnéztem és meg is fogom nézni mit adok a gyermekeimnek. A kertben nem permetezünk, az garantáltan bio. Grétikém 8 hónapos koráig kizárólag anyatejet kapott. Szerencsére sok tejem volt, még egy tejtestvére is volt hónapokon keresztül.
Takarításkor pl. én a fürdőben előnyben részesítem az ecetet. Gyönyörűen rendbe teszi a kádat, csempét és nem szennyezi a környezetet :wink: De öblitéshez is szuper pár csepp illóolajjal :)

Cumi vagy nem cumi: Grétim cumis volt. Különben egész nap a cicin lógott volna és azt a mellbimbóm nem bírta. Sebes, véres volt. Nem okozott gondot a szopinál.
Pötit nem tudom milyen lesz. Majd Ő eldönti.
Egy biztos. A cumit el lehet tőle venni az ujját nem.
A keresztlányom nem kapott cumit, az ujját szopizta alváskor vagy ha nyugtatni akarta magát. A mai napig (6 éves lesz szeptemberben) nem szokott le róla. Grétim nem volt 2 éves mikor a cumit végleg letette.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Kicsit magamba fordultam. Vannak dolgok, amiket nagyon nehezen tudok felfogni, hogy valojaban miert is tortennek.

Zebr,
nagyon sajnalom, ami veletek tortenik. Szoritok, es egesz nap a fejemben vagytok. Sok erot nektek, es foleg babatoknak!
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

No azért még benéztem most... :)

Luna: indítás: oké, én is azt gondolom az indításról, amit te... viszont a nyitott méhszájról is olvastam egy csomó veszélyt (oxigénhiány, vízbezöldülés...) tehát ezért picit aggaszt a dolog... amúgy tervem szerint, illetve vágyam szerint ismét egy fájással kezdődő, gyors (kicsit rásegítős) szülésre vágyom.

Cumi: Marcell ujjszopós. én cumi ellenes voltam, most is, de csak annyiban, hogy tudom, hogy minden elv feladható :) egyébként ő csak alváshoz cumizik, de néha ez se... a fogai gyönyörűek fétisem tárgyai :) mivel csak alváshoz cumizza az ujját (egy kistakaróval eltakarva) nem féltem a kosztól se...
egyébként anno volt hogy kipróbáltam a cumit neki, de mivel nem jött belőle semmi így ő kiköpte :)
viszont unokatesóm ujjszopó volt és még gimis korában is szopta az ujját... mondjuk a fogaira nem volt hatással, gyönyörűek.
most Martinnal is az a tervem, hogy nix cumi- mint Vok, úgy érzek... de ez ugye csak terv... majd kiderül... meggyőzhet egy 3-4 kilós bébike is, hogy az elveim kukába valók :)
ja és Nanetto: lehet kapni több méretű cumit! illetve ha bejön és jó, akkor ajánlott a bevállt példányból beszerezni többet...
barátnőméknek kiskutya volt a bébi kedvenc, na ez egyszer eltűnt, mire a csaj már a gyártónál próbálkozott... ők csak 100as tételben szállítottak volna, de az ügyintéző kedves volt és mondta hogy megérti és van neki is gyerek és így rendelt a barátnőm 3at :)

Amúgy Nanetto: persze kell hogy legyenek az embernek elvei a nevelés és gyerekkel kapcsolatos dolgok terén... de látom, hogy jó sok mindent kigondoltál, és utána kiborulsz, ha nem úgy van- mondom én, aki szintén keményen tervezi az elkövetkezendő 1 hónapot :) de nyugika! tudod mivel kell majd ilyen keményen az elvekhez ragaszkodni, pl, hogy ihat, cigizhet, drogozhat e... bár még én se értem meg ezt a kort... mármint hogy ezek aktuális kérdések legyenek. nyugi! víz ivás vagy nem víz ivás, cumi vagy nem cumi... biztos most ezek világrengető dolgoknak tűnnek és fontos kérdések, de egyik sem fehér vagy fekete verzió... nem történik semmi akkor se, ha Eszti néha iszik egy pár korty vizet (pohárból, kanállal... gondolom anyósod cumira gondolt) és akkor se lesz gáz, ha cumit használtok... és még van egy csomó ilyen variáció a bébikkel, ami tulajdonkép orvos, szakvélemény stb vita tárgya... mindegyik mellett van pro és kontra... nagy levegő lassan ki és be: szúúúú-száááá-szúúúú-szááá :) Eszti boldog baba és ti boldog szülei vagytok!

Geo: a férjem azért felezi a minuszt a kolleganővel, mert egyébként ha jó dolog van, az is feleződik... bár ennél a csajnál csak a szar van... nem is értjük miért tartják meg.

Luna: szuper a szoba! a bútorok, a virágok...!

Geo: szobáról te nem teszel képet? mondjuk még holnap, vagy nem is tudom most még szombat van e...

na megyek... jó éjt mindenkinek! kevés ébredéssel!

Kép
Kép
Kép
konkri

Hali!

Ezt a szar éjszakát! Csak én nem tudok aludni ebben a dögmelegben????? Hiába megy a venti, szart sem ér. Fent voltam hajnalban is, de 7-kor megint kidobott az ágy. Már túlvagyok egy frissítő zuhanyon, aminek friss hatása kb. 10 percig tart...
És álmos vagyok... :(

Kép
jenny29
Mór

Ja, Csilla, tegnap a Kismama Különszámban olvastam, hogy ha csuklik a baba, mellre kell tenni. Na most ez nálad sztem annyiban módosul, hogy meg kell etetni, és elmúlik tőle. Állítólag minket jobban zavar, mint őt. :D

Kép
jenny29
Mór

Jenny, bíztasson, hogy te még le tudsz napközben feküdni aludni! Használd is ki jó alaposan!!!!! Utána már nem nagyon lesz ilyen......illetve amig még picurka, addig alszik napközben, de az én tapasztalatom szerint ez csak a demo változat, ami hamas elromlik :-)

Luna, én is akartam írni, hogy baromi jó a szoba! Olyan életszagú és öröm bemenni oda.....

Mi amúgy jól vagyunk, próbálom még utolérni magam, mert azért nem május 31-es szúlést terveztem. Május 25 volt az uccsó munkanapom, gondoltam, utána még van egy csomó időm........hát, ja! Ugyhogy most mindig próbálok délelőtt valamit behozni, amig Beni alszik.....Ja, amúgy felcseréli a nappalt meg az éjszakát, úgyhogy egy kicsir fáradt vagyok, mert az egyik nappal él, a másik éjjel........de majd elmúlik ez is egyszer.........

Ja,és többedik gyerekesek: mit csináltok, ha kevés a gyerek súlygyarapodása? Alapból nem mértem kistesót, hogy ne idegesítsem magam........erre jött a védőnő és jól lebaszott, hogy napi 3x legalább meg kell mérni, hogy tudjam, elég-e. Persze lehurrogtam, de ezután már nem bírtam ellenállni. elklezdtem méricskélni, mert heri 20 dekát kellett volna híznia és csak 15-t csinált........azóta látom, hogy eszik 4 dekát, majd kakil egy nagyot és 1 óra kaja után -1 dekánál tartunk.........mindkét mellből eszik, iszom tejszaporító teát, more milk kapszulát, szinte állandóan mellen van......még valami ötlete nincs valakinek véletlen?

Kép

KépKép
eszterxx

Sziasztok!

Jenny, nem csak te nem tudsz aludni. :lol: Én már fél 5-kor felkeltem és elmentem utána a Tesco-ba. :lol: :lol: :lol:
Amikor aludtam kb. fél órákat, akkor meg mindig azt álmodtam, hogy szexelünk a párommal, jól le is izzadtam. :lol: :lol:

Eszterxx, hát én nem vagyok még első gyerekes se :oops: , de minden gyerek másként működik, a lényeg, hogy gyarapszik, nem fogy. Szerintem. Minden baba más ütemben hízik. :roll: Azért gáz, hogy a védőnő így stresszel, napi 3x mérd??? :x

Ujjszopi/Cumi: én is ujjszopós voltam, és szépek a fogaim. Csak alváshoz egy kis takaróval, mint Marcell. :wink: Amúgy én gyűlölöm a cumit, mert hatalmas gáznak tartom, hogy mindig lóg a gyerek szájából és fényképeken is a feje helyett egy cumi van. (Na meg mindig nem csak a fényképeken) Na de nem a picuroknál (3hós korig), ha csak így nyugszik meg. :wink: Amúgy nem akarok itt okoskodni, de én full egyetértek a Suttogóval, olyan jól leírja, azért kíváncsi vagyok, majd hogy sikerül alkalmazni. :roll: Eszterxx, a nappal-éjszaka fölcserélésének esetére is tök jó ötletek vannak benne! :wink:
foltivspicur

Eszter,
hat ez a napi haromszori mericskeles szerintem semmi masra nem jo, csak hogy jol bestresszlelj! Ha pisil, kakil, eszik, szerintem minden rendben van vele. En max egyszer lemernem az elso hetekben (ha lenne merlegem, de nincs), de talan meg praktikusabb hetente csak egyszer merni. Itt egyebkent havonta "mazsaljak" a babakat, szerintem tok eleg.
Mas: egy nyari babatol amugy sem realis ugyanolyan merteku sulygyarapodast elvarni, mint egy telitol. Gondold csak el, hogy mennyit izzad! Ne parazz, minden rendben lesz vele. Ha stresszelsz, sokat arthatsz a tejednek: ez szerintem fontosabb, mint hogy hany grammot gyarapszik, vagy eppen veszit a baba naponta! Majd behozza. Legalabbis szerintem.

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

én is kitanulmányoztam - közben - tegnap óta - a suttogó ezen fejezetét! :-) na majd meglátjuk... amúgy anyós mondta hogy mind3 fia extraszuper cumis volt úgy hozták anno a 70-es években be külföldről a cumikat nekik ...

a helyzet nálunk szuper nyugodt! el sem hiszem úgyhogy most pedikűrözni fogok! meg franciamanikűrözni ez kell az itthoni komfortérzetemhez :-) ... meg egy jót fürdök vasalás után!!!!

EsterX: én mérem a babát legalább 3x de csak 3 hétig! szóval még a jövőhét esetleg max. 4 hétig! a mérleg is kölcsönvan és a védőnő 4 hétnél tovább nem is tartja szükségesnek - többek közt ezért sem vettük hanem ugye béreljük innen a védőnőtől 500 forintért!
nekünk is hol gyarapszik hol nem mert ugye lehet hogy szopi közben pisil amit észre sem veszel ... és ha jól eszik bizony sokat pisil ... szóval erre a tanács (mármint amit mi kaptunk védőnőtől) hogy 1 héten egyszer ugyanazon a napon (nálunk ez a csütörtök) mindig tiszta súllyal (ruha pelus nélkül) meg kell mérni fürdetés ELŐTT!!!! ... akkor van viszonyitási alap!!!! ... amúgy ne parázz ez a mérlegelési dolog ez csak parát rak a szülőkbe én sem hagyom magam ezen a téren nekem is van bőven minuszos mérés de ezen csak jót röhögtem... :-) ... a babánk láthatóan fejlődik kerekedik a pofija és a heti tiszta súlyos mérlegelésnél is több volt sokkalmint ahogy hazajött szóval nincs ok pánikra!!!

nekem amúgy szóltak hogy úgy etessek hogy 2 alkalommal mindig ugyanabból a ciciből szopiztassak mert akkor a hátsó zsíros részhez is hozzájut nem csak az első higabbhoz és a zsíros rész ugye tök jól táplál!!!! ... úgyhogy én 3 alkalommal ugyanabból a cickóból nyomom (mondjuk nekem bőven van tejem mert ahogy rágondolok nekem már jön is belőle!) és akkor utána a másikból és reggel mindkettőt lefejem csontra! ... az másfél cumisüvegnyi kb. 180 gramm és akkor azt elteszem! ...
na de rájöttem hogy gyereknevelésbe tényleg mindenki mást mond mást tart okosnak! még jó hogy itt a fórum :-) és vannak több gyerekes anyukák mert például wok vagy luna tanácsait tök szivesen olvasom! én még csak 2 hetes anyuka vagyok :-) de azért remélem belejövök!!!! :-)

ja kaptam egy könyvet Anyósom városa ... zseniálisan jó!!!! :-)
és nem is mondtam... anyós annyira jól érezte magát itthon hogy úgy döntött kivesz még 1 hetet! hálaég a jövőhétre nem mehet el kapok 1 hét lélegzetnyi időt aztán köthetem fel újra a nadrágomat :-( ... na mindegy ... örüljünk hogy holnap H É T F Ő (fúúúh de gonosz vagyok de mit csináljak... szörnyű volt ... az itthonléte!)
Vendég

Eszter!
Ezen ne hagyd, hogy paráztassanak! Heti 1x mérés, ha ott fogy, akkor van gáz. Ha gyarapszik, akkor a védőnő mehet a susnyásba. Nem folyamatosan híznak, hanem ütemesen, lehet, hogy csak a 4dik napon hízik, de akkor 100gr-ot... Én azon paráztam, hogy túl híg Alex kakija (Hannáé ilyenkorra már krémes volt, neki meg olyan hasmenős... nekem :D) de így is heti 200gr-ot hízik. Nekem az jó. A védőnő meg még nem is kérdezte, hogy mennyit hízott, majd 1 hónaposan.
Komolyan nem tudom hogy bírtál ilyen sokáig melózni. Én tuti kész lettem volna!
Hogy bírsz fent maradni???? Alex igazából 2x kel, de hajnali 6kor tuti felébred... már koffein mentes kávét iszom, hogy legalább az íze meglegyen és a szervezetem azt higgye, hogy kap koffeint :D:D

Nanetto!
Konkri iszonyat jól fogalmazott!!! Nem minden fehér és fekete... És baromi nehéz eldönteni mi a jó. Én azt mondom, hogy azért még ne könyveld el cumisnak a Esztert, mert ez még csak 1 nap volt. Tök könnyen elképzelhető, hogy több előtejet akart csak csinálni magának. Alex is ezt akarta a múltkor. Aztán ott lesznek még az ugrások, amikor még többet akar majd cicizni és még több tejcsi kell majd neki :D
Az, hogy nem mindig cserélsz cicit, az a legjobb :D Mi is úgy csináljuk. Hanna is iszonyat tempóban hízott. Olyan igazi Michelin-es baba lett belőle :D:D Imádtam :D Aztán persze eltűnt róla, amint elkezdett mozogni... de ez már csak ilyen. Aztán egyszer csak eltűnik a baba pocak, aztán már az arcuk se lesz babás... és egyszer csak egy kicsi nő fog előtted állni... :D:D:D

Konkri!
Nehezebb most cumi nélkül, mint Hannával volt, azért az bevallom nőiesen. És baromi nehéz, mert lelkiismeret furdalásom van persze Hanna felé is, hogy nem vagyok vele eleget, mert Alexet altatok.. Ő meg ugye csak cicizik és cicizik és cicizik... :D Aztán alszik 3 órát :D

Ma voltunk piacon, mert a rövid nadrágjaimból csak 2 db jön rám... Rögtön Nanetto jutott eszembe :D Vettem 3 gatyát 3200 ért :D Mindegyik 3/4es. :D Persze új papucsot/szandált nem találok sehol normálisat nem 15ezerért... grrrr... :? Szülés előtt nem tudtam már nézni, mert bucira volt ugye dagadva a lábfejem. Most meg Alex miatt nem tudok 3 boltba elmenni egymás után... Így naponta nézelődök máshol... Jó fárasztó :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Vok! én az ebayen (los angeles) vettem 2 pár cipőt! nem szaroztam :-)
Vendég

Sziasztok,

nem tűntem el, sőt minden nap többször is olvasom a topicot:
1. kedvelem nagyon a társaságot
2. nehogy lemaradjak valamiről
3. jó olvasni, hogy esetleg másnak is vannak hasonló aggodalmai, örömei

HARINAK ÉS DETTINEK NAGYON NAGY GRATULA A BABÁHOZ! BABÁNAK-MAMÁNAK ÉS AZ EGÉSZ CSALÁDNAK SOK BOLDOGSÁGOT ÉS JÓ EGÉSZSÉGET!

Zebr, azt hiszem ebben a helyzetben semmi okosat nem lehet mondani. NAGYON drukkolok nektek, hogy minen jól alakuljon!

Csilla, rémisztő lehet, amikor a légzésfigyelő teljesen beriaszt. Nekünk eddig még csak a figyelmeztetőig ment el, de két éjszakán át 2-3 alkalommal is. Aztán kérdeztem, kinek mi a tapasztalata. Az óta állítottunk az érzékenyéség. A 2,5-es gyáriról feljebb állítottuk 3-asra, az óta hála istennek nem volt még figyelmeztető se.
Az érzékelőpadról meg nem tud lemászni, mert a pad az egész ágyat "figyeli", de most még amúgy sem bír olyan nagyon elmászni, per pillanat közvetlenül felette fekszik.

Nanetto, hát nem írigyellek téged se az anyósod miatt, teljesen át tudom érezni a problémádat.
Nekem még a kórházban azt mondta, hogy majd ha én is nagymama leszek akkor majd megtudom, hogy amikor unokám születik az olyan érzés mintha én szülnék megint..... Azt hittem lefordulok az ágyról amikor ezt mondta :evil: . Hát nem akartam elkeseríteni, hogy márpedig ne érezze úgy mert ez márpedig az én gyerekem és ő CSAK és KIZÁRÓLAG a nagyija. Aztán még mindig a kórházban voltunk amikor jött meglátogatni, lányzó az ágyikójában békésen aludt, erre ő odamegy hozzá először elkezdi simogatni, majd böködni őt és mondja neki, hogy: Ébredj, ébredj, nyisd ki a szemed, hadd nézzelek meg. Azt hittem felpofozom :twisted: :twisted: :twisted: . Nem akartam megkérdezni, te mit szólnál, ha édesen aludnál és valaki elkezdene böködni, hogy kelj már fel..... :?: :?: :?: :?:
Azt már nem is említem, hogy neki akinek a férjem szerint nagy tapasztalat van a gyerekekekkel mert felnevelte a férjemet meg a húgát és a húgának gyerekét hat hónapos korától két éves koráig; amikor még lógott belőlem az infúzió és bent volt a katéter az első nap és lányzó bekakilt HÁTULRÓL :!: :!: :!: előrefelé kezdte törölni a kakit a törlőkendővel. Én szóltam neki, hogy lányoknál ez TILOS. Erre ő: Ja nem tudtam..... Hát nem szült ő is egy lányt, vagy 30 évvel ezelőtt még lehetett a kakit a lányok hüvelyébe törölni :?: :?: :?: :?:

Geo, én igazán csodálkozom azon, hogy bírsz ennyit pörögni így a végén :?: :?: :?: Minden elismerésem és tiszteletem a tiéd! Azért próbálj kicsit lazítani és aludni is az utolsó 1-2 hétben, mert aztán még azt is Dávid dönti el, hogy mikor mész wc-re.

Cumi: nálunk nem igazán szereti Zoe. Nem igazán tud vele mit kezdeni. Nekem kell kicsit mozgatni, hogy rákapjon. Aztán pár percig cumizza, lecsukódnak a szemei és ki is köpi. Nem ezzel alszik el, de tegnap pl amikor a csuklástól nem bírt elaludni és mikor végre elmúlt már olyan álmos volt, hogy csak nyűglődött bevetettem a cumit, és 5 perc alatt aludt is. Egyenlőre még nem függünk tőle, de én nem vagyok teljesen cumi ellenes.

A régi ruháim nekem éppenhogy jók rám. Az itthoni sortok, polók stb, kivétel nélkül mind jó, a többi "utcai ruha" meg épphogy de jók. Per pillanat még 3,5 kg plusz van rajtam, de ha marad is nem zavar egyáltalán, így legalább nem fogpiszkáló, hanem hurkapálca vastagságú lábaim vannak :D .

Luna, nagyon klassz lett a szoba én is szívesen beköltöznék. A cicu külön tetszik, ahogy nézelődik befelé a rácson. Kíváncsi vagyok mikor jönnek rá, hogy simán át tudják ugrani a rácsot.

Súlymérés-hízás: na én pont ezért örülök, hogy itt nem szokás mérleget venni-bérelni, sőt, hogy védőnő sincs aki az idegeidre menjen. Itt a gyerekorvos jön havonta, vagy te mész ahogy neked jó. Amúgy ha van valami hasfájásod a két látogatás között akkor a nap 24 órájában lehet hívni őt. Én mondjuk látom, hogy mennyit eszik, ez ugye az üvegből etetés előnye. De gondolom azért egy szopis babánál is lehet látni, és érezni, hogy hízik-e.
Azért bevallom hetente egyszer én is ráteszem őt a konyhai mérlegre kíváncsiságból....

Ha minden igaz, ma véget ér a lakásfogságom :D :D :D . A férjem jön a déli menü után és lemegyünk a tengerparta egy kávézóba, meg sétálni.
Itt ugyanis van egy olyan hülye szokás, hogy a gyerek 40 napos koráig (vagyis az első hat hétben) nem viszik ki a lakásból a gyereket, kivéve persze az erkélyre kicsit levegőzni. Nem értem ugyan miért, mert a születése pillanatától kezdve rokonok-barátok jönnek-mennek és a lakás zárt terében, a sok tapogatástól sokkal könnyebben elkap valamit, mint a friss levegőn.
Nekünk pont ezért,meg mivel koraszülött volt, az orvos megtiltotta a látogatókat, de a sétát elvileg engedélyezte már a hét hétfőtől, de hát a férjem túl aggódós típus és azt mondta várjunk vele amíg el nem jön az eredeti kíírt szülési időpontom, vagyis júni 22.. De utána se akart engedni csak pl sétára és max a pékségbe, szupermarketbe még akkor se mehetnék szerinte,mert ott sok az ember, meg a hűtőpultok és összeszed valamit.
Nem akartam neki mondani, hogy pont azért fog összeszedni valamit, mert nem kezdünk el "rendes" életet élni vele és nem lesz meg az immunanyaga a bacik ellen.
De aztán ma mint kiderült délelőtt beszélt vele a legjobb barátunk felesége (ő a könyvelőnk, meg ő volt az esküvői tanunk) és jól lehordta őt, hogy minek tart minket bent a lakásban, mikor kint 30 fok van és nyár.

Azt már mondtam, hogy a tervvel ellentétben az első 2 hónapra velünk van a lányzó, de most csináltam végre képeket a szobáról, hogy van függöny, szőnyeg, meg rend. A kiságy maj ott lesz ahol most a pihenőszék és az autósülés figyel. Meg még felszerelésre vár (a plafonra kell felfúrni) az ikeás szúnyogháló-baldachin.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

A cumi még kicsit nagy, de majd belenövünk :lol:
Kép

Kép

Bocsánat a sok képért...... :oops: :oops: :oops:

Majd estefelé még jövök, most megyek és lassan készítek a lányzónak hamit, meg készülődünk, hogy mire apa jön csak indulni kelljen.
Vendég

Na, mindent elfelejtettem olvasás közben. De ami megmaradt:

Jenny, azért megyek vissza hozzá, mert akinél szültem illetve aki a fogadott dokink volt hát sajnos nem voltam vele picit sem megelégedve. :(

Luna, jééé, én most tudtam meg, hogy mi lesz a kistöki neve. Lehet, hogy mikor kórházban voltam, akkor beszéltetek róla? Nagyon szuper lett a babaszoba.

Nanetto, hát talán emlékszel, hogy a kiló téma nálam alapból is központi téma. Most, így 6 hét után merem azt mondani, hogy már nem vagyok extra elefánt, de még nagyon-nagyon messze, fényévekre vagyok az indulástól. :( És egy hős vagyok, mert nem álltam még mérlegre. Mondjuk szerdán megyek vérvételre, ahol nézik a pajzsmirigyemet is (alulműködik és ez kiló tekintetében sokszor gázos) és azt még mindenképpen meg akarom várni a mérlegelés előtt.
Plusz lassan azt hiszem, el fogok kezdeni tornázni, kocogni, aztán jó lenne néhány hónap múlva már a régi önmagamat látni a tükörben.

Csuklás: tudom, hogy a babikat nem zavarja, csak engem zavar annyiban és ebben a tekintetben tuti, hogy őt is, hogy pl. amiatt nem tud elaludni. Tegnap hajnal fél1-től 4-ig fent volt és közben pl. 3x volt csuklás. És próbálnám én elmulasztani folyadékkal, de nem mindig kell ám neki. És nem 2-3 percig csuklik, hanem van, hogy egy órán át.

Cumi, ujjszopás: én is cumiellenes vagyok és talán írtam Nektek, hogy az első napon be kellett a koraszülöttre vinni Léninek egy ún. gyógyszertári csereszenyés cumit. Hála a jó égnek nem lett "függő", de az utóbbi két éjszakán pl. megpróbáltuk, mert semmi, de semmi nem nyugtatta meg. Engem viszont megnyugtatott, hogy ökölődött tőle és kitolta a szájából.
Én viszont ujjszopós voltam, kb. 11-12 éves!!! koromig (unokahúgom még tovább), a fogaimmal semmi gond és egyéb hátrányom sem származott belőle (neki sem). Én ha választani kell, inkább szintén ujjszopós Lénit szeretnék. :)

Már nagyon várom a jövő hetet, mert jövő szombat lenne Léna eredeti születési napja és állandóan eszemben van, hogy még csak ekkor és ekkor kellene megszületnie, szóval nekem a szombati fordulónap mindig olyan szomorkás. Jó lesz, ha eljön már ez a június 19. és túlhaladunk rajta.

Írtam már, hogy megvolt a heti szemészet is? Szerencsére minden rendben van, jövő pénteken újból megyünk, kedden meg már megyünk az első csípőszűrésre (lesz nekünk még egy a koraszülöttség miatt). Szerdán vérvétel, csütörtökön 6 hetes kontroll, úgyhogy ki sem látszom majd a rendelőintézetes programokból.

Mérlegelés: hát még mi a "múltunkra" való tekintettel is csak hetente egyszer (holnap, már nagyon kíváncsi vagyok, tuti, 3000 felett vagyunk) mérlegelünk, a konyhai mérleggel, szóval ez a napi 3x, hát huhhh. Semmiképpen ne!
A kórházban is csak naponta egyszer mérték őket és bizony tapasztalat, hogy egyik nap nulla gyarapodás volt, másik nap meg mondjuk 80 és ugye akkor annyira vártuk mindig az eredményt, hiszen attól függött a hazamenetel időpontja.

Basszus, tegnap vettem észre, hogy Léna lábbujjacskái között jön le a bőr, de tök durván. Én csinálok valamit rosszul? A legminibb fülpiszkálóval sem tudok közé benyúlni tisztogatni (mondjuk eddig eszembe sem jutott), törölni meg szoktam fürdés után, de ezek szerint az nem elég. Most tegnap az ujjak között végighúzkodtunk vizes majd száraz pelenkát, na de ezt mindennap megcsinálni?!

A másik: akkora tokája van már a leányzónak :), hogy ott meg tök izzadt, összegyűlik ilyen fehér izé (mint a füle mögött), alig bírom kitörölni ott is. A nagy melegre való tekintettel a hajlatokban behintőporoztam, de nem tudom, hogy ez elég-e, jó megoldás-e. Tanácsotok van?

Ja, nálunk este 31 fok fölött volt a SZOBÁBAN! Iszonyat, kibírhatatlan.

És két-három napja a TummyTub sem tetszik neki. :( Ez nagyon elkeserít. Nem ordít, de sírdogál és most nem látom azt az önelégült kis képét fürdés közben és ez úgy hiányzik és nem tudom, hogy mi lehet a baj.

Kép

Kép
***csilla***

Nik, a szoba is és Zoé is katalógusba illő. Egyszerűen meseszépek.
Akkor jó sétálgatást és kikapcsolódást Nektek.

Mi tegnap bográcsoztunk. :D Persze Léni elég messze volt a füsttől és engedtem a félelmemnek, kimentünk szüleimhez és a fa alatt babakocsiban szunyált jó nagyokat és állandóan volt mellette valaki. Nagyon próbálok arra figyelni, hogy ne szűküljünk be a lakásba és legyenek azért kicsi programok és legyen időnk egymásra is, mármint Apával. Persze nem könnyű, de azért talán megyeget.

Kép

Kép
***csilla***

Nanetto, linket dobnál a cipős témáról?
Illetve az is elég, ha valaki megmondja, hogyan lehet mondjuk eladóra szűrni. Vagy mi az a Los Angeles? Márka? Igazából fingom nincs... :)

Kép

Kép
***csilla***

Itt egy kép a kánikulában való szenvedésről. :) Teljesen elkepesztett a helyéről, lábikót kidugta a rácson stb.

Kép

Ez pedig egy másik, itt felpróbáltam rá a sógornőm által egy perc alatt összedobott kendőt. Bár ha így folytatja az idő, kinövi, mire használni tudjuk.

Kép

Kép

Kép
***csilla***

Vok,
felolvastam a hsz-edet arról, hogyan hűtöttétek Alexet, meg a kutyás dologról Andrásnak :lol:
a hűtés nagyon tetszett :P
de persze van esze, és megkérdezett, hogy emeletesben laktok, vagy kertesben. én mondtam, hogy kertesben (ugye? :roll: )
erre ő mondta, hogy na látom, a ti kutyátok nem a tbc-s köpetekbe jár le pisilni-kakilni...
na igen, mert minden alkalommal, séta után kutyalábfürdetés van nálunk :?
és emiatt nem jöhetnek már fel a kanapéra sem... :(
de enyhült valamit a dolog, azt mondta, mindössze egy hetet kér hogy a kutyák ne jöjjenek a nappaliba :lol:
a gyarapodáshoz gratula, jól fejlődikez a fiúcska :wink:

Nanetto,
nektek is gratula a gyarapodáshoz :wink:

Konkri,
de igen, teszek képet hamarosan :lol:

Jenny,
én sem tudok aludni.. kb max 1,5 órákat alszom. aztán vándoorolok. hol a nappaliban, hol a hálóban, hol a gyerekszobában... :?

Nikvik,
3,5kilo plussz???!!
hát szívesen lennék a helyedben :wink:
a szoba nagyon jó, és kellemes sétát kívánok nektek!! :P

én eddig tanultam, most ettük egy levest, András a kamrát rakja össze..

és most megyek vissza tanulni. még a holnap van hátra, aztán kedden vizsgák, és vége!!!
lehet babát várni, pakolászni, stb. :lol:
Vendég

szia Csilla!
nekünk annyira durván jött le a bőr a gyerekről hogy ha meglátta volna valamelyikőtök tuti sírva fakad! mellékelek mindjárt képet bár az egyiket férjem likvidálta! sebesre volt repedve!!! viszont!!! annyira bevált az a fürdetés amit mondtak - doktor néni - hogy a bőre 90%-ban (még azért az arcocskája kezecskéje nem tökély) rendbe jött félelmetes gyorsasággal! szerintem próbáld ki és elég egyszer! a hintőpor szerintem pont hogy szárítja a bőrt!
2-3 oldallal arrébb ott van a hsz-em hogy kell csinálni fürdetés előtt és szuper jó!!!! ...

Cipő: Los angeles az a hely neve! :-) onnan jön egy pántos szandál! ... a másik angliából sima egyszerű flipp flopp de hátul zárt! ha beirod az ebay-be hogy sandal szerintem ott ragadsz a gép előtt annyi a variáns :-)

Nikvik: a szoba tényleg katalógusba illő eszméletlen gyönyörű ... anyóshoz no coment - átérezlek ... legalább már ketten szenvedünk :-) szolidaritunk!!!! ... a kávézős dolog nagyon jó igenis ki kell menni a nyári babáknak! nekünk imádja! a kocsit még szokja de amúgy imádja!!!! ...

jelenleg a világ legjobb fagyisától jött 4 izű fagyiját eszem ... emberem meccset néz - na nem nálunk nálunk továbbra sincs tévé :-) kis Manó alszik (cumival :-((( de hátha kiköpi)
Vendég

Kép
Vendég

itt a hámlás! de vakus a kép úgyhogy nem annyira jön ki! de a lába - lábfeje volt a leges legdurvább!!!!
Vendég

Csövi!

Először gyorsan:
Eszterx: súlygyarapodás: szerintem- eddig látott babák alapján (de persze ez is lehet változó) minél nagyobb súllyal születik egy baba, annál kisebb az utána történő gyarapodás intenzitása... tehát szerintem ne aggódj! és sztem elég ha havonta van kontrollálva a súlya! van akit meg azért csesznek le, hogy ne nézze a gyarapodást. védőnőnek üzenem, hogy a gyerek nem gép és nem is egyenletesen fog hízni.
Örülök, hogy sikerült a szopi!
A többihez meg kitartást, de le a kalappal előtted!

Kép
Kép
Kép
konkri

Szép vasárnapot!!!

Cumi:
Én nem vagyok cumi ellennes, de azt határozottan csúnyának tartom, ha már egy nagyobbacska gyerek szájában lóg a cumi. Odáig oké (az én véleményem), hogy alvásnál használja, de hogy lépten-nyomon a szájában van, na azt már nem. Bogi is cumizott 2.5 éves koráig, de csak és kizárólag alváskor. A cumi mellé társult egy textilpelus is, amit mindig a feje alá gyömöszölt. A cumiról nagyon könnyen leszokott, szinte egyik napról a másikra, viszont a textilpelus a mai napig megmaradt. Nekem ez olyan, mint amikor a gyerkőc a kedvenc plüssállatával alszik el, nos az én lányom a pelussal.

Gergőnek én is megpróbálkoztam a cumival, de ő sem tud vele igazán mit kezdeni. Nem is szopja, egyszerűen kilöki a nyelvével. Sőt berág, ha minél jobban tuszakoljuk a szájába. Én úgy vagyok vele, ha nem kéri, akkor én nem erőltetem. Ő is inkább ujjszopi párti.

Hát ezt a hőséget tényleg nehéz elviselni. Picuri bőre a könyök- és térdhajlatban, ahol összeér a bőr ki van pirosodva, na én csak ezeket a hajlatokat szoktam hintőporozni.

Mi éjszaka szépen alszunk. Csak szopira ébredünk, aztán durmolunk tovább. Van hogy visszarakom az ágyába, de volt rá példa, hogy mellettem aludt. Imádom érezni az illatát és a szuszogását.

Nálunk a délelőttök kicsit húzósabbak, olyankor többet sír, mérgelődik.

Gergő bőre is hámlott rendesen. A kezén, lábfején és a pocakján is. Én nem csináltam vele semmi különöset. A gyógyszertári fürdetőkrémmel fürdetem, és utána nem használunk semmi kencét.

Nikvik:
Nagyon tuti a gyerekszoba. És a kislányod még mindig csodaszép.

Csilla:
A te lányodtól is teljesen kész vagyok, nagyon bájos teremtés.

Nanetto:
Esztinek meg imádom azt a pici csókos száját. Na és azok a szemek... gyönyörű.

Ilyen szép csajszik közül hát nem tudom a fiam melyiket választaná. :D :D

Rólam a másfél hét alatt 7 kiló ment le. Ahogy ismerem magam a többi is hamarosan el fog tűnni. Úgyhogy én egyenlőre nem pánikolok a kilók miatt.
Viszont a ruha dolog bosszantó a számomra is... szintén nem tudok mit felvenni. :roll: :roll:
Vendég

Na akkor még egyszer elbúcsúzom, hátha :) :) :)

Geo, jó lett volna már látni a szobát! :(

Nenetto: hízás: tényleg jól mondta Luna: én is aláírom, hiába nyertem vissza a súlyom, a korábbi nadrágjaim nem jöttek rám, mert a csípő csontom szétcsúszott... ennek érezhető hatása is volt, mert Marcellal már a terhesség közepén elkezdett fájni a szemérem csontom, most Martinnal semmi ilyen jellegű fájdalmam nincs, mivel a csontozatom már nem olyan szűk... ráadásul lefogytam én még jobban, de a csontozat akkor sem állt vissza... tehát elképzelhető, hogy új gatyatárad lesz... de ne szomorkodj! tudod azt mondják, hogy a termékenység jele a gömbölyűbb "far"! :) üdv a klubban :)

Nikvik: tényleg gyönyörű minden!

Csilla: Léni nagyon vagesz kiscsaj!

Én ma kaptam egy adag kisrucit még, amik ráadásul tetszenek is és minik is, így már ki is vannak mosva, hogy még be tudjam rakni a tatyóba :) a lakás kitakarítva, apa segített- büntetésül, mert tegnap besörözött :) , a mosással is még ma este finiselni akarok és azt még reggel remélem ki tudom vasalni :) minden pikk-pakk... :) csak a gyerek érzi vesztét egész nap:
a legjobb, hogy délelőtt megtalálta anyósnak a tupperét- egyik lábát rátette a fedőre, a másikat bele a tálba és két teniszütővel síelt benne :) :) :) tupper bírta, én meg moshattam újra és fésülködhettem újra miután a hajam téptem :) ja meg reggel jól elvert a kardjával, de apa úgy lecseszte :) na ez is ritka. és még a kardot is elvette... érzi a gyerek, hogy valami van...
ja és a legjobb, hogy állítólag apa mégma megcsinálja a kiskaput a gyerekvédő kiskerítésre az udvaron... így mikor haza jövünk nyugodtan kiengedhetem a gyereket, nem fog átszökni apuékhoz, meg a dédihez- ott nem biztonságos az udvar...

Na nekem meg akkor szorítsatok, hogy Martin baba minél hamarabb látni akarja a kiscsaládját! :)

Ja és a legszebb két dolog illetve 3: tegnap jó ideges voltam apára az ivásért, meg én pakoltam ugye... de ma meglepő módon nem is veszekedtem vele, hanem szépen megbeszéltük és ő segített, aztán nem vagyok befordulva most, minden tök happy... és a 3. hogy a kapot rucik közt van egy kis felső, amin egy 4 tagú zsiráfcsalád van- zsiráf fun vagyok... :)

Kép
Kép
Kép
konkri

a csuklásra visszatérve még: nem akarok senkit riogatni, de én magamról elmondhatom, hogy ha egy nap sokat csuklok, akkor másnap a rekeszizmom irtóra tud fájni- gondolom izom láz... :(
de ezt inkább meg se halljátok!!!
én mindig citromot adtam csuklásra- attól elmúlt. kiskanál megcitromozva...

Kép
Kép
Kép
konkri

Csuklás és citrom:
Most ellent kell mondjak Konkrinak. Én soha nem adnék citromot a csuklásra. 1: baromira allergizáló (nekem ugye heppem), 2. Baromira nem jó a törpének az a savanyú cucc.
A csuklás elmúlik. És tuti nem lesz rekesz izom gyuszija, mivel a pocakban is tök sokat csuklanak. Hanna sokat csuklott kint és bent is. Ha jól emlékszem 3 hósan már alig csuklott :D Szóval rövid idő alatt megtanulnak nyelni rendesen.

Niki!
Nem ér felvágni a 3,5 kilóval!!! :D:D:D
Örülök, hogy mentek sétálni. Meg is örülnék a lakásban séta élkül....

Csilla!
Kitartás! Léni fogja újra szeretni a vödröt is :D Vannak rosszabb napjaik. :D
Hámlani nálunk is hámlott a kézfején, hasán, lábfején... szerintem ez már csak ilyen :D Hanna pl nem hámlott...
Na, a toka... az iszonyat. :D Mire eltűnik, addigra profi leszel toka alatti törlésben :D:D

Mennem kell, Hanna nagyon akar valamit :D:D Gondolom hintázni... máááár nagyon uncsi, hogy nem hajlandó magát hajtani és én álljak ott és lökjem... de ez van. :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok, visszaolvasni még nem igen tudtam. Itthon vagyunk végre, bár kezdem azt érezni, hogy bent nyugisabb volt :lol:
Bence egy tündérfiú, alszik, eszik. Sírni kb. 3x hallottam, de akkor is csak pár percig. Szóval egy rossz szavam sem lehet. Ügyesen szopizik is.
Ülni nem nagyon tudok, fáj nagyon az ülepem, és a cicijeim is rettentően bedurrantak. Nincs mellgyuszim, remélhetőleg nem is lesz, bár úgy érzem Bence nem eszik annyit, amennyi tej van. Fejni viszont nem igazán akartam. Még reménykedem, hátha beáll egy pár nap alatt a rendes kereslet-kínálat és megúszom gyulladás nélkül is. Egyelőre masszírozgatom, aztán kiderül.
Lili foglalkoztat folyamatosan, és szemmel láthatóan nem annyira elégedett a helyzettel. Ha Bence fent van, akkor macerálná állandóan, mikor alszik akkor meg engem. Ezt mondjuk 2 és fél óra itthonlét után látom így, gondolom majd rendeződik ez is. Na most mintha ébredne Bence, megyek szoptatni, majd jövök még remélem ma. Vagy holnap. Aztán majd vissza is olvasok, meg írok szüléstörténetet, bár az elég rövid lesz :lol:

Kép
Kép
hari

Konkri, azert az nem mervado, hogy a te kifejlett es jo mukodo emesztorendszered ha csukast produkal es az neked faj, akkor a meg fejlodesben levo bebie is :) Teged marhara zavar (engm is, de szerencsere ezer eve nem volt ilyenem) de a bebiket lathatoan nem, mert ettol nem szoktak bogni tartosan... de teged tuti az is zavarna ha minden eves utan orrodon es szadon folyna vissza a kaja a rosszul zarodo gyomorszaj miatt (reflux ugye) es oket ez sem viseli meg. Sot ha a szeklet vagy egyeb folyomany neked is besikerul az meg jobban zavarna, oket meg az sme mindig :) (sot baratnom kislanya most 3 eves is letagadja a dolgot, kicsit sem izgatja :D)

A hamlas teljesen megszokott a babaknal. Mindegyiknek szoktak leni ilyen kezdeti bornyavajai, az egyesemnek miliaja volt pl (ugy nez ki, mintha tele lenne miteszerekkel az orra, kinyomkodas nelkul) aztan elmult. Hamlani mindketto hamlott, melegkiutese is volt mindkettonek. (ketteskenek szopoparnaja, ami annak aki nem hallott rola vagy nem tudja akar szinten valami vizholyagnak tunhet pl). Mig alkalmazkodnak a kintlethez addig ez velejaro dolog altalaban.

Csilla, lehet eppen pont akkor kerdeztek la a lanyok a bebi nevere valoban, mikor nem voltal :) Addig meg nem is irtam sosem, szoval ezert maradhattal le :)

Geoo, bar a mi macskaink ugye nem kijarosok (max az erkelyre, illetve ami kint van az a lepcsohaz, ott megfordul meg egy szomszed kutya is aki kijaros, a macskak meg kint fetrengenek a lepcsohazban a hideg kovon neha) es bar a raccsal a babaszobabol kizartam oket (meg mindig nem jottek ra a dologra, hogy atugorhato, nem vagyok teljesen meggyozodve rola, hogy sosem fognak, de eddig meg semmi...) a lakasbol nem tudom jobban lekeriteni oket, hisz total megszoktak, hogy ez az o teruletuk. Es ok agyrajarok is, foleg a nagyobbik., Szoval jobban ne lesznek eltiltve, mert hat keptelenseg oket kulon legterbe tenni es igy hamarabb asszimilalodhat a bebi veluk es a szorokkel amit szinten keptelenseg teljesen kiiktatni. (vagy szfinx macs kene nekunk, azok kopazok ugye :D:D)

A bebik tovabbra is eeeedesek!!!

Ja meg Eszternek: en semmernek a helyedben, legalabbis tuti nem 3x naponta. Ha a legeny kiegyensulyozott, eszik es utana megnyugszik, alszik, van sok nedves pelusa (asszem napi 5-ot szoktak mondani) akkor tuti jol van es gyarapszik, hogy mennyit azt meg o tudja hogy jo. Asszem Konkri irta, es en is igy tudom, hogy minel nagyobb egy bebi szuletesi sulya annal kisebb lehet a gyaaropdas, de ha t ez logikus az en lanyaim utan is, hiszen bar ok kisebbek voltak szuleteskor, ahogy nottek, ugy csokkent a hizasuk is... nem is lehet ugye kovetni a pocakban uccso idoben toltott heteket, amikor kepesek fel kilot is felszedni :) Szep is lenne :) Szoval ha te ugy latod, hogy a legenyu eleget eszik es kiegyensulyozott es eleget is pisil, ne ragozd tul a merest.
Nalunk sincs vedono, ugyhogy ezt meguszom mint Nikvikek, de szerintem merni is csak havonta kell majd elvinnem. Ha meg kozben latom, hogy valami nem ok, ugyis kerek segitseget.

luna6

Na, mivel nem ébredt fel még így megpróbálom leírni legalább a szülést.
Csütörtök reggel 5-kor ébredtem arra, hogy szivárog a magzatvíz. 6-ra bent voltam a kórházban taxival, Apa itthon maradt Lilivel. Fájásom nem volt egyáltalán, csak a víz szivárgott kicsit. 8-kor kaptam Oxitocynt és EDÁ-t. Akkor elkezdődtek a fájások, de mire fájt volna, már hatott az EDA. 3/4 11-kor úgy döntöttünk a dokival, hogy akkor szülünk, és 11-re kint volt Bence. Nem fájt, tényleg olyan gyors és egyszerű szülés volt, amilyenre szerintem mindenki vágyik. Aztán megkérdezték, hogy akarom-e, hogy rendbetegyék a hüvelyfalamat, mert az viszont az előző szülés miatt elég ramaty. Hát kértem. Akkor viszont jött 3/4 óra kemény hüvelyplasztika, amit már kevésbé ajánlok. Nagyon fájt, mert az EDA ellenére azt azért éreztem. Főleg a végét, amikor már kint varrt. Azóta is elég fájdalmas, úgyhogy ezért nehéz az ülés. De nem bánom, hogy végre az is rendben, úgyhogy megérte, csak hát fáj :lol:

A kórházi lét sem volt olyan szörnyű, főleg a meleget viseltem nehezen, mert nem nagyon volt légmozgás bent, egész nap sütötte a nap az ablakot. De kibírható volt az is. A csecsemősök zöme is nagyon normális volt, nincs okom panaszkodni. Persze azért jó volt ma hazajönni. Apa most elment Anyukámmal a Metroba klímát nézni, meg bevásárolni. Úgyhogy itt maradtam a két gyerkőccel egyedül. De Bence azóta alszik, hogy megszoptattam és betettük az ágyába. Lili meg mesét néz. Akkor lesz nehezebb, ha ki akar menni az udvarra, Bencét meg még azért nem hiszem hogy jó ötlet lenne kivinni. Holnap hívom a gyerekdokit, aztán kiváncsi vagyok ő mit mond. Szülés előtt okos voltam, de most tanácstalan vagyok, hogy mikor lehet kivinni legalább ide az udvarra. Szerintetek?

Kép
Kép
hari

Hari,
jó hogy újra itt vagy!!! :wink:
na bakker tényleg gyors szülésed volt, csak ámulok és bámulok :lol:
na meg a hüvelyplasztikán is :shock: :shock:
egyre nehezebben tudom elképzelni a szülés utáni szexet...
mármint ha nekem sebes lenne a hüvelyem, én még tuti hónapokig beképzelném a fájdalmat, és nem lenne kedvem szexelni. jajj, remélem nem így lesz, mert András már eléggé kész van :oops:
Vendég

Úgy két órája megjöttünk a sétából. Apa már vissza is ment a munkába, majd késő este jön haza, ráadásul késöbb a szokásosnál, mert a foci vb miatt tovább kell marania. Ma a németek játszanak ha jól tudom a hollandokkal és nagy projektort raktak a szállodában a bárba, hogy a vendégek élvezhessék a meccset. A szállodában főként németek és hollandok vannak, így tuti nagy lesz a nyüzsgés, és első alkalom, úgyhogy sajna tovább kell maradnia, hogy irányítsa a dologokat.

Hát a séta szuper volt! Lementünk a tengerparton lévő nyitott plázába (nem úgy képzeljétek el mint Mo-n, itt inkább kávézók és éttermek vannak benne és egy pár üzlet). Itt ettünk a McDonalds görög változatában, aztán meg beültünk egy kávéra.
Lányzó szerintem nagyon élvezte a dolgot. Teli pocival mentünk el itthonról és az egészet végigszunyálta, meg nagyokat nyújtózkodott alvás közben.
Én meg tisztára úgy éreztem magam mintha nyaralni mentem volna. Mintha most járnék ebben a városban, ahol lakom először. Minden olyan idegennek és újnak tűnt. Mondjuk nem is csoda, mert ugye április végén 10 napig kórházban voltam. Aztán csak hazamentem autóval és rögtön be az ágyba 3 hétig, azátán a kórházig vissza, megszületett a lányzó, ekkor megint a kórházban voltam 5 napot. Aztán 4 napot voltam itthon amíg a lányzó még bent maradt, na ekkor 1× voltam szupermarketben apával nagybevásárolni, meg minden nap 1× mentem a kórházba, aztán hazahoztuk a lányzót és két hete megint itthon vagyok, az óta a balkon jelenti a kinntlétet. Szóval kb. másfél hónapja nem voltam normálisan a kinti világban.

Köszönjük a dícséreteket, majd átadom a lányzónak ha felébredt :) .
Mi is hámlunk. A kezünk, a karunk és a lábunk. Apa ma hozott rá hipoallergén bébi testápolót. Fürdés után be is vetem a dolgot, remélem javít majd valamit a helyzeten.

Szeritem a jövő héttől jöhetnek majd már a látogatók is, ami abból a szempontból lesz kínszenvedés nekem, hogy jöhet majd anyós, meg a férjem húga.
Bár anyós azt hiszem felfogta végre, hogy nem vagyunk mi olyan jóban mint ahogyan azt ő hitte, mert aznap hívott amikor hazajöttünk a kórházból, de pont hamiztunk így nem vettem fel a telefont, vissza meg nem hívtam, aztán meg nem hívott azóta. Gondolom a férjemet hívja, de én őt meg nem kérdezem.
A húga viszont kiakaszt, eleinte minden nap hívott, hogy evett-e a bébi, most kicsit visszafogta magát, mert nem hív "csak" 2-3 naponta. Az egészben a legbosszantóbb, hogy mi soha nem voltunk és nem is leszünk barátnők. Sőt eddig jó ha két havonta egyszer beszéltünk telefonon, meg a családi eseményekkor találkoztunk. Most meg állandóan hív, persze csak azért, hogy lecsekkolja jól karban tartom-e az unokahúgát??? És azért, hogy kifejezze világfájdalmát, hogy nem jöhet megnézni a gyereket.

Hari, hát ez aztán gyors szülés volt, szerintem mindenki ilyet álmodik meg magának. A hüvelyplasztikát leszámítva persze :D . Remélem teszel majd fel képet a fiatalúrról.

Csilla, látom Léni is imád a legviccesebb pózokban, kicsavarodva aludni, Zoé is állandóan olyan pózokban alszik, hogy én el se tudom képzelni, hogy lehet az neki kényelmes. Persze pózváltáskor nagyokat nyögve hatalmasakat nyújtózik.

Geo, én ugye császárral szültem, de már alig várom, hogy rendesen lehessen összebújni az ágyban. Sajnos az, hogy nem szoptatok hátrányt jelent ahogy én tudom, mert még mindig barnázom és már 3 hete szültem. Ha jól tudom akkor aki szoptat annak sokkal hamarabb véget ér a szülés utáni vérzés.
Vendég

Sziasztok!

Irtam délután hosszút, jól elszállt.......grrrr.................. :twisted:

Most akkor ugyanaz rövidebben:

Hari, jó, hogy újra itt! Öröm volt olvasni a szülésről beszámolódat, a hüvelyplasztikát nem irigylem, de annak is lesz még jó oldala :-)

Nikvik, hogy bírjátok, hogy ennyi ideig nem lehet kivinni! Én már megőrültem volna, főleg nálatok, ahol este jól ki lehet ülni, tenger, sós levegő, stb.........anyósért nem irigyellek.......

Luna, baromi jó a gyerekszoba, nekem nagyon bejön! Olyan jó otthonos, az embernek kedve támad beücsörögni és nem félnék hozzányúlni semmihez benne :-)

Méricskélés: meggyőztetek, megpróbálok ellenállni. De legalábbis napi 1x mérni csak! Ha senkinek nem halt még éhen a gyereke, akkor talán az én picurkám is kibírja :-) kedden jön megint védőnéni, majd kiváncsi vagyok, megint milyen okosságot talál ki.

Csilla: olyan hihetetlen, hogy már ekkora Léni baba! Hány centi és hány kilo ő most, olyan nagyon nagynak tűnik a képeken! Amúgy meg nem mondanám, hogy korábban jött picivel!

Na, elküldöm, mielőtt megint elszáll.....

Ja, és a hámlásra én napraforgó vagy olivaolajat használtam, ami épp volt itthon. Nem biztos, hogy segített, de az olajtól utána nem látszott.....

Kép

KépKép
eszterxx

Hali!

Sztem egykutya, hogy a nagy pocak miatt nem tudok aludni, mert már sehogy sem jó, vagy a gyerekhez kell felkelnem. Nincs összehasonlítási alapom, de az eredmény ugyanaz, hogy kialvatlan vagyok.

Folti, igen, ez a szex téma már nagyon gáz, szegény férjecskék és szegény mi! Én is kezdem érezni, hogy ez már elég hosszú idő volt…

Cumi téma: Én nem vagyok se ellene se mellette, majd ahogy hozza az élet, úgy fog alakulni. Nem tervezem, hogy cumis lesz, de inkább a cumi, mint az ujja.
Mondjuk attól én is hányok, ha ilyen Gáspár Virág korabeli gyerekeknek még ott figyel a szájában a cumi. Ez épp olyan nekem, mint amikor meglátom az 5-6 éves gyereket a sport babakocsiban. Az anyja meg tolja is, mert hülye.

Eszter, a védőnőm szerint maga a méricskélés is totál bestresszeli az anyát, aminek az az eredménye, hogy megcsappan a tej. Nem éri meg, itt nálunk max. az első hónapban fogja mérni, de nem napi 3-szor, talán ha heti egyszer. De hát ahány védőnő, annyi házi feladat, ha jóban akarsz vele lenni, gondolom nem fogsz neki nemet mondani.

Nanetto, szimpi a szoptatási elved, ez a 2-3-szor ugyanabból cici, reggel meg fejés. Én is fejni szeretnék majd, hogy minél több legyen, és el lehessen rakni a fagyóba.

Ez a Konkri féle csontszétcsúszás igaz lehet, mert rám is nagyon nehezen jönnek a nyári gatyáim. Nem a pocaknál van gond, mert azt a részt letolom a has alá, hanem aminek a combomra meg csípőmre kéne feljönnie. Pedig nekem fel sem tűnt, hogy oda is híztam volna!
Tök gáz, miben leszek szülés után az utcán a nyári melegben???

Nikvik, anyósod kórházbeli viselkedése enyhén szólva bicskanyitogató! Ébresztgeti az alvó babát, hogy hadd nézze meg??????????? Megértem az érzéseidet. Zoé gyönyörű kislány!!!!

Csilla, értem, szóval nem vált be a doki. Sajnálom, de egyben örülök is, hogy jössz újra B.B.-hez. Hát, majd nyilatkozom róla a szülés után, ő milyen volt éles helyzetben.
Léni nagyon édes és ő is nagyon szép kislány!

Hari, de szép szülésed volt! És jó gyors! A hüvely plasztikáról meg jól döntöttél, legalább az is megvolt. És addig nem is volt gond vele, nem fájt az első gyerek után?

Geo, kitartás, pár nap és márcsak Dávidra kell koncentrálnod!

Én ma már többet görcsöltem, de ezek még nem az igaziak, bár tény, hogy napról-napra többször érzem már.

Kép
jenny29
Mór

Vok
Citrom: teljesen egyet ertek, nagyon savas es mindenek elott allergizalhat!

Nikvik
sajnalom ezt az anyos-helyzetet, tenyleg kiborito lehet, en is nehezen viselnem. Ezert orulok sokszor, hogy koztem es anyosom kozott van vagy 1500 km.
En birom anyost, mar igy messzirol, bar azert neki is vannak neha beszolasai. Felhivta pl a figyelmemet, hogy azert ne hagyjam el magam igy az utolso honapban sem, mozogjak, tevekenykedjek, stb. Nem azert mondom, de tenyleg nem vagyok az a sokat fenekemen ulo tipus, meg ket gyereke mellett amugy sem lenne tul egyszeru. Csak ugy megfordult a fejemben, hogy mit tud o az utolso honapokrol, ha ot gyereke kozul negy kb 7 honapra szuletett. Ahhoz kepest en Zsofival meg a 39. heten is dolgoztam, az bezzeg senkinek nem tunt fel :shock:

Babak csodaszepek!

Luna,
tenyleg jo a szoba! En is IKEA-manias vagyok, es szerencsere van is egy a kozelunkben. Az Aronrol jomagam is lemaradtam, bennem meg az Eduardo elt :lol:
Manci hogy van?

Tegnap lehet, hogy voltak mar fajasaim, bar nem veszem biztosra, hogy azok voltak. Teny, hogy valami fajt, de nagyon, es tok jo, hogy epp fekvo helyzetbe tudtam kerulni, mert itton voltam. De nem alulrol szurkalo, van menstruaciora hasonlito fajasok voltak, hanem ugy egeszeben fajt az egesz hasam, es alig tudtam megmozdulni :cry:

Hari,
ugyes voltal, jol lerendezted ezt a szulest! A huvelyplasztika pedig kivalo dontes volt, klassz, hogy mar ezen is tul vagy!

Geo
holnap vizsga es kesz vagy! Stapabiro kis csaj vagy, nem semmi, amit itt aktivkodsz az utolso napokban. Azt mar tudom, hogy a szulinapomon nem fogsz szulni, mert hogy rendesen kitoltak a napodat. Es annak is orulok, hogy inkabb Jennyhez, Lunahoz meg hozzam kozelitesz (bocs, ha valakit kihagytam), igy legalabb nem leszunk annyira egyedul itt a sor vegen...

Nyuszirol nincs hir :?: :?: :?: :roll:

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Gem, ezek szerint nem maradtal le semmirol, csak szelektive olvasol :) Kizarolag egyutt emlitettem a ket nevet es azt is egy alkalommal csak :D Szoval Aron Eduardo lesz a bebi neve, azota is, tovabbra is :)
Bar anyammal volt nemi nezetelteresm a temaban szombaton... pedig akkor meg szedtem is a magneziumot, de jol kiakasztott az otleteivel megint... egeszseges ez a 3000 km tavolsag :) Tegnap szerencsere a hugomat farasztotta mar, nem engem... szerintem keresztben nyeltem volna le. Abbahagytam a magnezium szedeset, es ugy tunik jobb ha mindenki fejvesztve menkul a kozelembol :) Tegnap emberemre akadtam ki nagyon, es ma reggel ugyanezt folytattam is, es tuti nem kapott meg eleget :) Megyek ctgre 11-re majd es elvisz, na akkor is adagolok neki... most a kocsimosas miatt fog kapni (tegnap tukorpucolas volt a soron, ahol ourasaga bedobta a torolkozot.... es nem mellesleg a takaritorongyot is... aha, a szemetbe. merthogy ecet szaga van... jaaa, hogy ki lehetne mosni meg amugy sem art senkinek az ecetszag? mert ki lehet mosni? nem basszus, minden egyszer hasznalatos es mehet a kukaba... akkor is ha a tukrot nem pucoltuk meg vele mert elszallt az agyunk.... hat enyim is elszallt :))

Manci mar jol van, ment is ma suliba. Ellenben nekem lett torokgyulam, ugyhogy naaagy vergodesem volt ejszaka, jo piros, faj is... lassan majd rajtam is ki fog torni a natha. Na de amilyen ido volt itt mult heten nem csoda...

luna6

Sziasztok!

Jaj, nálam nem tudom mi van... Vagyis tudom, voltam dokinál, és jó durván megvizsgált. Eddig még ennyire sosem nyúlt fel... Most meg vérzek, meg nem tudom, a nyákdugóval találkoztam-e, vagy csak alvadt vér darab volt :roll: Szóval itt parázok, hogy beindította-e a szülést. Fájni nem fáj egyelőre semmim.
Uh sem volt túl hasznos bakker, 12 nappal ezelőtti uh-s papíromon néhány adat nagyobb, mint a mostanin! :roll: Pl. súly 20g-mal nagyobb volt majdnem két hete :?: :?: :?: Azóta azt hittem vagy fél kilót magára szedett a kiscsaj, nemhogy fogyott. Jó van eltérés de ennyire? Bpd 5mm-rel nagyobb, fronto 10-zel kisebb, mint a múltkori papíron... Most egy nő csinálta az uh-t, sosem láttam még.
foltivspicur

Ja és ha jövő hét közepéig semmi, akkor valószínű befektet a doki.

Luna, én emlékszem mindkét nevére a kislegénynek, és már rég írtál is róla, hogy honnan ered a választás. :wink: Ctg-n mi volt? A torokgyusziért nem irigyellek. :(

Na megyek gyorsan elmosogatni, du. meg a táppénzes papírért meg be is viszem a melóhelyre. Meg áttetetem magam szülési szabira a táppénzről. Nehogy lemaradjak valamivel, még a kórházi cuccot is átnézem.
foltivspicur

Na sziasztok.

Még mindig itthon! :( Ez a gyerek szarik a fejünkre, nem érdekli, hogy mit beszélünk hozzá! Úgy látszik, jól érzi magát vagy a férjemet örökölte, aki Pató Pál. :) Asszem most az egyszer nem jön be a doki ígérete/jóslata - de a remény hal meg utoljára! Ráadásul 2 napja nem alszom éjszaka sem. Ki vagyok ettől a melegtől - aszthmásan, plusz 15 kilóval. :)

Holnap reggel CTG, remélem okosabbak leszünk.

A kiscsajok tündériek. Jót nevettünk Léni fotóján. Annyira cukiiii. :)

Geo: neked holnap drukkolok. Remélem sikerül mind a 2.

Hari: hát te is gyorsan szültél! Remélem az enyém is ilyen gyors lesz! A hüvelyplasztikát meg jó, hogy megcsináltattad. Már az elsőnél meg kellett volna hivatalból a dokinak csinálnia! Még fájdogál egy pár napig, de később te jársz jobban.

Nikvik: nagyon szép a szoba!

Heni: remélem rólam is majd ilyen gyorsan mennek le a kilók, mint rólad.

Komolyan mondom, eddig nem türelmetlenkedtem, de ezek az utolsó napok kiborítóak!Ez a várakozás rosszabb a 9 hónapnál is!

Kép
bhdetti

Sziasztok!

Folti, sztem béna volt az a doktornő. Az nem létezik, hogy kisebb méretei legyenek, mint 2 hete.
A vizsgálat miatt sajnállak, én sem bírom már, ha nyúlkálnak. A Streptococcus kenetvétel is fájt 2 hete.
Ha nincs fájásod, se magzatvíz, akkor sztem nem indult be ettől.
Szóval te is lelépsz jövőhéten. Én majd 28.-án. :)

Luna, neked jobbulást, fú, szülés előtt megbetegedni, szegényke!
Én is emlékszem Áronra, onnan jegyeztem meg, hogy ha fiúnk lett volna, ezt a nevet adtuk volna neki.

Bhdetti, osztozom a szenvedésben, tegnap éjjel én sem aludtam, ergo az egész délutánt szunyálással töltöttem. A múlt éjjel már jobb volt, enyhült picit a levegő, volt egy röpke zápor is reggel fél7 körül. De nagyon fülledt az idő még mindig. És én nem is vagyok asztmás, csak 13 kilóval több, mint rendesen. Én is holnap megyek nst-re, reggel.

Gem, szóval nem szabad elhagynod magad anyósod szerint? Ő is jófej lehet! :)

Geo, drukkolunk neked! Nem baj, hogy kitolták a napjaidat, legalább tényleg a végére is maradunk páran, ahogy Gemini írta is.

Nyuszira én is sokat gondolok, mi lehet velük, és Zebr babájára is…

Kép
jenny29
Mór

Sziasztok!

nagyon szépek a gyerekek és a szobák is :D

Jenny nyugi. Gyerek még bent nem maradt.
Holnapra még jobb lesz az idő. Hétvégére meg már csak 23-24 fok várható.
Ha nagyon szenvedsz a melegtől próbáld meg lehűteni magad.
Nekem néha beválik a meleg tea. Tudom furán hangzik de így van.
Ez a 33-34 fok még nem is vészes. Lehet sőt lesz ennél melegebb is.
Nem vigasztal azt tudom, de mi csak az elejéből kapunk. Gondolj azokra akik a nyár végén szülnek.
Holnap ha mész nst-re utána menj be egy plázába vagy múzeumba. Ott van légkondi és még nézelődni is lehet :wink:

Gem anyós nem semmi.
Én is megkaptam, hogy Ő vigyáz a gyerekre Én meg meszeljek ki (38 hetes pocakkal) mert hogy néz ki a fal az előszobában. Addig még nem jutott el a festő.
Anyósokkal mindig lesznek konfliktusok. Ők úgy érzik jobban tudják. De nem kell vele foglalkozni.

Nikvik te is szólj rá nyugodtan. Ne ébressze fel az alvó gyereket.
Ha jön "én már ennyi meg ennyi gyereket felneveltem" dumával mondjad neki, hogy a kicsi lányt TI nevelitek. Ő csak a nagymamája. Ha tanácsra lesz szükséged akkor kérdezel.

Grétim születésénél anyós be akarta szállásolni magát ide 2 hétre. Megmondtam neki, hogy nem. Eljöhet 1 napra, jön és megy. Megsértődött. Mégis jött. Első este elment. Összevesztem vele. Erőltetni akarta a kaját, Ő akart fürdetni. Ezt így csináljam, ezt úgy. Én meg nem hagytam magam. Közöltem, hogy van anyukám és ha valaki tanácsára illetve segítségére szükségem lesz akkor az Ő. Na meg a nővérem akinek 3 gyermeke van.
Azért mert a párunk édesanyja még nem kell mindent lenyelni tőlük. Egy két vita után már Ők maguk is másképp állnak a dolgokhoz.

Luna jobbulást++++

Heni nyusziról nincs hír?

KépKép
Kép Kép
l.móni

Picur, ha megvizsgalnak elofordulhat verzes utan akar egy napig is. A jelen dokimnal nem volt eddig de az ugyeleti vizsgalat utan meg mindig. Szoval lehet verezgetes is de lehet akar vegulis a dugo egy resze, ha az egesz kijonne az eleh nagy es nem feltetlenul csak alvadt verdarabnak latszana, hanem olyan tojasfeherjes kocsonyas nyakos trutymak (bocsi :D) De mindegy is, mert amig pl magzatviz nem folyik es fajasod sincs, jol elleszel dugo darbaja nelkul is :)
Az UH nagyon sokat tevedhet am, nem dekakat, felkilokat is. Centiket is, ugyhogy egyaltalan nem biztos, hogy most kisebb a gyerek, illetve az sem, hogy a multkor akkora volt mint amekkorat mondtak :) Nem szabad erre 'merget' venni, nekem pl nem is mericskelik, csak az eletjelensegeket figyelik meg a folyamatot, mert az UH tenyleg sokat csalhat. (a legpontosabb a 12. heti, aztan utana megint atmegy tevedosebbe)

CTGn minden oke. Gyerek jol bealudt. Valoszinuleg tobb ctg nem is lesz. Majd holnap megyek a dokihoz aztan kiderul mi varhato. Nem nagyon inditanak ha nincs ra ok (csak 40 het itan asszem 41-nel) de van masfele legy a levesben, 23.-a itt nagy varosi nepi unnep, este tuzijatek es a fel varos illetve a folyon atkeles jarhatatlan ejjel. Na most mi eszakra lakunk portotol es a folyo Porto deli oldalan van, szoval mi bejutunk mindenkep, de a szuleszno es a dokim is a folyo tuloldalan lakik (ez olyan itt mint buda es pest, csak kozigazgatasilag ez itt ket varos is, delen Gaia van... bar aki ideteved turista annak nem tudnik fel, hogy a hid masik oldala masik varos) es nekik problemas (bizonyos orakban kivitelezhetetlen) az atjutas :) Szoval allapotomtol fuggoen meg akarmi is lehet ennek a datumnak a kornyeken, iletve ezt megelozoen :)

luna6

Moni, en pl nem lattam anyosomat mar.... hat vagy 2 honapja tuti, de lehet tobb is. Bar legvonalban nem laknak tul messze (merugye anyam pl 3000km, de ez igy idealis :D) megsem nagyon tud azert jonni, de ugy tunik nem is nagyon akart eddig. Meglassuk eztan mi lesz. Ja, csak azt akartam mondani, hogy bennem van egy olyan deffekt, hogy kb pont annyit erzek rola mint amit leirtal, a parom anyja. (amugy jobvan vagyunk, kedves, aranyos, eddig! nem szolt bele smemibe :D szal panaszom nem lehet ra) Viszont ettol nekem meg nem rokonom... a gyerekeknek mondjuk inkabb, de en nem erzek veluk csaladi kozosseget meg ugy sem, hogy tenyleg semmi bajom nincs veluk konkretan es egyelore :) (neztem is nagyot, mikor egyszer emberem megemlitette, hogy mit fognak szolni anyjaek, ha nem hetkoznapi portugal nevet kap a gyerek... neztem, mert nemigen ertettem vagy ereztem, hogy mi koze van az o szuleinek az en gyerekem nevehez :D:D:D)

luna6

Köszi az üdvözléseket!

Hát azért az éjszaka nem volt olyan szuper, mint gondoltam. Nekem iszonyatos migrénem volt, nem is emlékszem mikor volt ilyen rossz utoljára. Annyira fájt, hogy még gyógyszert is vettem be, de reggelre majdhogynem teljesen elmúlt.
Bence nem akart aludni, pedig eddig arról volt híres. Szopiztunk, sírt, szopiztunk sírt.... azt hittem megőrülök, hogy csak eddig tartott a szép időszak. Már-már úgy éreztem, hogy a kórházban jobb volt. :cry: Lili közben hisztizett, hogy vele nem is foglalkozom és ő nélkülem nem alszik. Ki be járkált, sírt, duzzogott. Én egyre idegesebb voltam, Apa is, és az egész olyan elkeserítő volt. Aztán Bencének adtam cumit, azzal el volt egy kicsit, addig Lilit elaltattam, persze arra jöttem ki, hogy Bence üvölt már. Apa próbálta vígasztalni, de kissebb sikerekkel. Aztán cicizés és a nagy ágyban elaludt, úgyhogy úgy döntöttem maradunk is ott, mert már nagyon nagyon fájt a fejem. Éjszaka 1x2x ébredt, cicizett egy kicsit, aztán már aludt is vissza. Lili meg átaludta az éjszakát, reggel majdnem 8-kor keltünk.

Aztán reggelre megjött a vihar, jégeső, villámlás minden. Most abban bízom, hogy az egészet ez okozhatta. Azóta Bence megint úgy működik, hogy eszik, alszik :lol: Cicim egyre jobban duzzad, úgyhogy mindjárt felébresztem szegényt.

Volt a védőnő is, jól megmasszírozta a cicimet. Azt mondta szopi után a használt cicit kell kicsit lefejni, ha nem szívta ki Bence, a másikhoz ne nyúljak hozzá. De fejni is csak annyira kell, hogy kicsit "löttyedtebb" legyen. Reméljük begyulladni nem fog így.

Szerdán megyek varratszedésre, viszem Bencét is, már csak azt nem találtam ki, hogy Lili itthon marad Apával és akkor Anyukámmal megyünk be, vagy Anyunál hagyjam és akkor Apával megyünk be :lol: Mindenképp én szeretnék vezetni, úgyhogy szerintem az első variáció lesz.

Akinek már megszületett a babója, hány óránként etetitek őket? És felébresztitek, ha nem ébrednek, vagy megvárjátok, amíg maguktól jeleznek? És evés után nálatok mi van? Mert ugye a Suttogó szerint akkor jönne az ébrenlét. De nálunk olyan valahogy nincs...

Aki még pocakos, annak meg tényleg azt kívánom, hogy legalább olyan jó és rövid szülésetek legyen, mint nekem. Tényleg nem tudok semmi rosszat mondani, és nem csak azért mert az első olyan trauma volt. A plasztika meg tényleg biztos jó lesz majd, már nem is fáj annyira. Mondjuk ülni nem szeretek továbbra sem és a WC sem a kedvenc helyiségem, de majd csak újra megbarátkozunk :lol:

Kép
Kép
hari

én 2,5, - 3 óránként etetem! már nagyjából beállt! ha meg nagyon üvölt akkor picit felrakom de nem sziv inkább játszik egy pár kortyot lenyom azt annyi! ... nekem van ébrenlét szopi után ... akkor berakom az ágyba és csörgözök neki vagy beszélek ilyesmi mert sajnos cipelni a nagy műtétem miatt még nem tudom ugyanis nekem még mindig fáj és mondták ne nagyon emelgessem ha nagyon üvölt akkor mese nincs persze felveszem de azért 70 perceket tök jól elvan a kiságyban... aztán bealszik hol félóra hol több ... valahogy mindig kihúzzuk etetésig! ma mondjuk a szokottabbnál éberebb lehet hogy az idő - most kivittük a levegőre 1 órára na az a fix hogy ott tuti bealszik úgyhogy neki is állok vasalni mert férjuram dajkál! éjjel derült ki hogy ausztráliában ünnep van és nem kell dolgoznia tök jó :-) ...
Vendég

Hari, en nem fogom asszem keltegetni :) Eszik ha ehes es felebred :) Hamarabb kialakitja maganak a rendszert, ha nincs korulotte (eves-hizas) anomalia akkor igeny szerint kap enni. Ha surubben mint 3 ora akkor ugy, ha 3 ora akkor ugy...es hat amit Nanetto is ir, kivitelkor, setakor ez siman lehet akar 4-5 ora is ha jol bealsznak. Ha ehes ugyis reklamal majd :) (sok gyerek eves utan alszik, mi evvel a baj? a suttogoval sejtem mi, bar irtam, en nem olvastam :) ki is hagyom... na de ha alszik akkor had aludjon, akkor fejlodik az agya :))

luna6

Anyam is tud idoziteni...dramian es engem kimelve (hugom szerint allandoan engem kimel, marmint neki ezt mondja)
A mai nappal 'felmondta' a nagyobbikat, csinalhatok vele amit akarok... most nem is tudom, menjek szulni vagy iskolat keresni vagy butort venni vagy mit is?... :D:D:D ez egy vicc :D:D

luna6

Hát Luna, ne haragudj, de jó fej az anyád!Gondolom hogy hiányzott ez neked. :(

Kép
bhdetti

Nagyjabol mar csak ez :D:D de igy kerek a vilag, nem? Ert az idoziteshez es a dramahoz :D:D
Egyelore meg asszem megsem szulok, elobb talalnom kell ezt az embernek (haaaat, lesz egy erdekes menetem ugye ma este :D:D) utana meg meg nem is tudom... aztan meg ragodhatok azon, hogy a gyerek nem lep e meg Ferihegyen mar, vagy Genfben az atszallasnal :D Meg ilyenek... hirtelen at sem latom mi lesz itt (es nem fizikalisan ugye, mert hely az vegulis van) de lehet jobb is nekem... (en nehezen kepzelem el magam, hogy feltegyenek egy repulore maximalisan 20 kiloval egy eletre, es mehetek egy orszgaba aminek a nyelvet nem beszelem, es vadiuj suliba ahol senkit nem ismerek es 2 evvel idosebb vagyok az osztalytarsaimnal, es a lakasbol sem tudok kimenni, mert egyreszt nincs hova, masreszt nincs kihez, harmadreszt nem tudom hol vagyok)
Es hat erettseginek lottek ugye, mert errefele olyan nincs is... szoval lesz itt haddelhad, asszem a legkisebb gondom is nagyobb lesz hirtelen, mint hogy hany orankent szoptassak :D:D) Ehh, de meg van masfel honapom akkor, majdnem, mert a gyerek juli 19.-en erkezik...addig meg pihenhetek kicsit :D Na de legalabb nem lesz idom depizni sem :)

luna6

Csajok, en kesz vagyok :D:D:D komolyan, ezt nem hiszem el, d eti sem fogjatok szerintem :D:D:D a mai napon kaptam egy mailt iwiwen... a lenyeget kiemelem, ilyen nincs is amugy :D:D:D (illetve dehogynem, de ilyen csak velem eshet meg, es beleirom a memoarjaimba :D:D)
Kedves (nevem),
Kérlek ne haragudj, hogy így ismeretlenül írok neked.
Engem hívnak, (kulfoldi varos feluton, nem nalunk) járok egyetemre, de ezt az évet (varos szomszed orszagban) töltöttem Erasmussal. Mivel az (xxx) alig adtak egy kis pénzt Erasmusra, muszáj voltam hónapokon keresztül dolgozni és csak most jutottam el odáig, hogy utazgathassak egy kicsit.
Egy ... barátnőmmel júni 26- 30 Portoba megyünk. A 4 nap nagyon hosszú idő, azzal tisztában vagyok, de megszerettem volna tőled kérdezni, hogy esetleg 1. max 2 estét nem aludhatnánk-e nálad... ?
Mindenütt jó nekünk, földön is, bárhol.
...
etc"

ennyi a lenyeg :D:D:D Szerintem en iden nem szulok, abszolut nem alkalmas az idopont :D:D:D Hirtelen mindenki idekoltozik nekem :D:D Lehet inkabb szallodat nyitok. Szerintetek? :D:D:D

luna6

Luna, tényleg "tök jófej" anyukád van. De téged ismervén ezt is megoldod. Persze ettől még érzem a "probléma" súlyát, de legalább nem féltelek.

Ébresztés: Lilinél eszembe sem jutott, nála 4 óránkénti etetést mondtak, de mivel jó nagy volt, esélyem sem volt kihúzni a 4 órát, mindíg éhes volt. Hagytam, hogy aludjon, és jelzett, ha éhes volt. De Bence valahogy nem igazán akar magától felébredni. Napközben. Éjjel persze igen. De nappal már tényleg majd kidurran a cicim, őt meg még felébreszteni is csak nehezen lehet. Aztán többségében átpelenkázom, próbálom büfiztetni, de leginkább azt sem, mert már szopi közben visszaalszik és kész.

Most értünk haza nemrég, elmentünk fagyizni. Lili nem hagyott békén, gondoltam egye fene. Bencét beraktam a babakocsiba, nyöszörgött, kapott cumit, aztán elindultunk. Erre kb. 1/4 úton találkoztunk párom hugával. Na a lány már akkor vele akart fagyizni, úgyhogy az lett, hogy ők elmentek kocsival, ott találkoztunk és aztán ők hazajöttek kocsival és itthon találkoztunk. Én meg egy jó nagyot sétálhattam Bencével. Nem mondom, hogy rossz volt, főleg odafele. De azért a hazaúton már átkoztam magam, hogy elindultam. Úgy éreztem leszakad mindenem odabent.
Úgyhogy legközelebb majd max. hétvége felé megyek ilyen messzire gyalog.

Na megyek ki az udvarra Liliékhez, mert nagyon érezteti, hogy vele nincs eleget foglalkozva. Bence meg úgyis alszik. :lol:

Kép
Kép
hari

Luna, arra gondoltam, hogy a következő sétánk Bencével hozzád vezetne. Nem tudom nem okozna-e gondot, ha pár napot nálad pihennék, mielőtt újra hazaindulnánk. Csak 1-2 hónapra gondoltam, nem többre. Persze csak ha van hely nálad és egy kis időd ránk. :lol:

LUNA-SZÁLLODA :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
hari

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: