Sziasztok,
nem tűntem el, sőt minden nap többször is olvasom a topicot:
1. kedvelem nagyon a társaságot
2. nehogy lemaradjak valamiről
3. jó olvasni, hogy esetleg másnak is vannak hasonló aggodalmai, örömei
HARINAK ÉS DETTINEK NAGYON NAGY GRATULA A BABÁHOZ! BABÁNAK-MAMÁNAK ÉS AZ EGÉSZ CSALÁDNAK SOK BOLDOGSÁGOT ÉS JÓ EGÉSZSÉGET!
Zebr, azt hiszem ebben a helyzetben semmi okosat nem lehet mondani. NAGYON drukkolok nektek, hogy minen jól alakuljon!
Csilla, rémisztő lehet, amikor a légzésfigyelő teljesen beriaszt. Nekünk eddig még csak a figyelmeztetőig ment el, de két éjszakán át 2-3 alkalommal is. Aztán kérdeztem, kinek mi a tapasztalata. Az óta állítottunk az érzékenyéség. A 2,5-es gyáriról feljebb állítottuk 3-asra, az óta hála istennek nem volt még figyelmeztető se.
Az érzékelőpadról meg nem tud lemászni, mert a pad az egész ágyat "figyeli", de most még amúgy sem bír olyan nagyon elmászni, per pillanat közvetlenül felette fekszik.
Nanetto, hát nem írigyellek téged se az anyósod miatt, teljesen át tudom érezni a problémádat.
Nekem még a kórházban azt mondta, hogy majd ha én is nagymama leszek akkor majd megtudom, hogy amikor unokám születik az olyan érzés mintha én szülnék megint..... Azt hittem lefordulok az ágyról amikor ezt mondta

. Hát nem akartam elkeseríteni, hogy márpedig ne érezze úgy mert ez márpedig az én gyerekem és ő CSAK és KIZÁRÓLAG a nagyija. Aztán még mindig a kórházban voltunk amikor jött meglátogatni, lányzó az ágyikójában békésen aludt, erre ő odamegy hozzá először elkezdi simogatni, majd böködni őt és mondja neki, hogy: Ébredj, ébredj, nyisd ki a szemed, hadd nézzelek meg. Azt hittem felpofozom

. Nem akartam megkérdezni, te mit szólnál, ha édesen aludnál és valaki elkezdene böködni, hogy kelj már fel.....
Azt már nem is említem, hogy neki akinek a férjem szerint nagy tapasztalat van a gyerekekekkel mert felnevelte a férjemet meg a húgát és a húgának gyerekét hat hónapos korától két éves koráig; amikor még lógott belőlem az infúzió és bent volt a katéter az első nap és lányzó bekakilt HÁTULRÓL

előrefelé kezdte törölni a kakit a törlőkendővel. Én szóltam neki, hogy lányoknál ez TILOS. Erre ő: Ja nem tudtam..... Hát nem szült ő is egy lányt, vagy 30 évvel ezelőtt még lehetett a kakit a lányok hüvelyébe törölni
Geo, én igazán csodálkozom azon, hogy bírsz ennyit pörögni így a végén

Minden elismerésem és tiszteletem a tiéd! Azért próbálj kicsit lazítani és aludni is az utolsó 1-2 hétben, mert aztán még azt is Dávid dönti el, hogy mikor mész wc-re.
Cumi: nálunk nem igazán szereti Zoe. Nem igazán tud vele mit kezdeni. Nekem kell kicsit mozgatni, hogy rákapjon. Aztán pár percig cumizza, lecsukódnak a szemei és ki is köpi. Nem ezzel alszik el, de tegnap pl amikor a csuklástól nem bírt elaludni és mikor végre elmúlt már olyan álmos volt, hogy csak nyűglődött bevetettem a cumit, és 5 perc alatt aludt is. Egyenlőre még nem függünk tőle, de én nem vagyok teljesen cumi ellenes.
A régi ruháim nekem éppenhogy jók rám. Az itthoni sortok, polók stb, kivétel nélkül mind jó, a többi "utcai ruha" meg épphogy de jók. Per pillanat még 3,5 kg plusz van rajtam, de ha marad is nem zavar egyáltalán, így legalább nem fogpiszkáló, hanem hurkapálca vastagságú lábaim vannak

.
Luna, nagyon klassz lett a szoba én is szívesen beköltöznék. A cicu külön tetszik, ahogy nézelődik befelé a rácson. Kíváncsi vagyok mikor jönnek rá, hogy simán át tudják ugrani a rácsot.
Súlymérés-hízás: na én pont ezért örülök, hogy itt nem szokás mérleget venni-bérelni, sőt, hogy védőnő sincs aki az idegeidre menjen. Itt a gyerekorvos jön havonta, vagy te mész ahogy neked jó. Amúgy ha van valami hasfájásod a két látogatás között akkor a nap 24 órájában lehet hívni őt. Én mondjuk látom, hogy mennyit eszik, ez ugye az üvegből etetés előnye. De gondolom azért egy szopis babánál is lehet látni, és érezni, hogy hízik-e.
Azért bevallom hetente egyszer én is ráteszem őt a konyhai mérlegre kíváncsiságból....
Ha minden igaz, ma véget ér a lakásfogságom

. A férjem jön a déli menü után és lemegyünk a tengerparta egy kávézóba, meg sétálni.
Itt ugyanis van egy olyan hülye szokás, hogy a gyerek 40 napos koráig (vagyis az első hat hétben) nem viszik ki a lakásból a gyereket, kivéve persze az erkélyre kicsit levegőzni. Nem értem ugyan miért, mert a születése pillanatától kezdve rokonok-barátok jönnek-mennek és a lakás zárt terében, a sok tapogatástól sokkal könnyebben elkap valamit, mint a friss levegőn.
Nekünk pont ezért,meg mivel koraszülött volt, az orvos megtiltotta a látogatókat, de a sétát elvileg engedélyezte már a hét hétfőtől, de hát a férjem túl aggódós típus és azt mondta várjunk vele amíg el nem jön az eredeti kíírt szülési időpontom, vagyis júni 22.. De utána se akart engedni csak pl sétára és max a pékségbe, szupermarketbe még akkor se mehetnék szerinte,mert ott sok az ember, meg a hűtőpultok és összeszed valamit.
Nem akartam neki mondani, hogy pont azért fog összeszedni valamit, mert nem kezdünk el "rendes" életet élni vele és nem lesz meg az immunanyaga a bacik ellen.
De aztán ma mint kiderült délelőtt beszélt vele a legjobb barátunk felesége (ő a könyvelőnk, meg ő volt az esküvői tanunk) és jól lehordta őt, hogy minek tart minket bent a lakásban, mikor kint 30 fok van és nyár.
Azt már mondtam, hogy a tervvel ellentétben az első 2 hónapra velünk van a lányzó, de most csináltam végre képeket a szobáról, hogy van függöny, szőnyeg, meg rend. A kiságy maj ott lesz ahol most a pihenőszék és az autósülés figyel. Meg még felszerelésre vár (a plafonra kell felfúrni) az ikeás szúnyogháló-baldachin.
A cumi még kicsit nagy, de majd belenövünk
Bocsánat a sok képért......
Majd estefelé még jövök, most megyek és lassan készítek a lányzónak hamit, meg készülődünk, hogy mire apa jön csak indulni kelljen.