A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

Bogaracska!
Ez izgalmas, nem is gondoltam. Ezt az utolsó két hónapban kell csinálni? És mi van azzal, aki olyankor még dolgozik, így nem tud délelőtt 30 percig feküdni/oldalra fordulni? :)

Timi
athena

Na, meg is találtam :lol: A méhlepény oxigén és vércukor ellátását figyeli, amely kihat a magzatra és annak viselkedésére. Ha a baba fél óra alatt nem mozog legalább ötször, akkor később meg kell ismételni mert lehet, hogy alszik, de ha akkor sem mozog, jelezheti a köldökzsinó elnyomódását vagy a lepény keringési rendelenességét.
Ha a magzat egyáltalán nem mozog vagy nagyon lelassult, vagy épp hiperaktívvá válik, vergődik, azonnal fel kell keresni a kezelő orvost. :?

Kép
Kép
bogaracska

athéna- a leírás szerint legalább egyszer kell elvégezni, a legjobb koradélután, de szerintem munka után is teljesen jó :D

Kép
Kép
bogaracska

Babacucc vásárláshoz szeretném tapasztaltak (vagy jól-informáltak) segítségét kérni.

Kád:
annyiféle forma van, hogy hűha. Nem tudom milyen szempont alapján kell választani.

Körömvágó olló:
múltkor bementem egy bababoltba, gondoltam veszek egyet, és megdöbbenve láttam, hogy kb 5-600 ft-tól 4-5000 ft-ig van választék. Ennél sem tudom mire kell odafigyelni. Mindegyiknek kerek volt a vége.

Játékok:
már egészen jól állunk a vásárlással, persze van mindig mit venni, de játék ügyben tanácstalan vagyok. Milyen játék kell egy babának? Ágyra a zenélő körforgó az okés, de azon kívül. És mennyi? Gondolom csörgők, de abból is van műanyag, meg plüssös, meg mindenféle.

Szívesen venném, ha valakinek van okos ötlete :) Köszi előre is

Timi
athena

Sziasztok!

Clara - én is borotvával szenvedek az intim testtájon, de egyre nehezebb. Illetve van egy fazonnyírom, de azt sem látom, azt is látatlanba csinálom :D A lábamat a kozmetikusra bízom, azzal már nem bohóckodom otthon.

Pillesz - pont ezt akartam én is kérdezni tőletek, ugyanis én is észrevettem, hogy tiszta pihe a hasam :shock: de akkor nme vagyok egyedül, remélem nme leszünk jetik a szülés időpontjára? :?

Lányok, akik raktak fel babaképeket, nagyon édesek a Pöttömök!!! Mutattam is a párocskámnak őket :wink: Mi pénteken megyünk 4D-re, már nem győzzük kivárni :oops:

A mi csemeténk reggel óta iszonyat pörög, folyamatosan a cicijeim alatt bökdös :shock: pedig mégcsak kv-t sem ittam... :)

Néztétek, hogy nov. 6-8ig lesz baba-mama expo? Szerintetek érdemes kimenni?

Kép
lizzyy

Lányok, nem tudom, hogy vagytok vele, de a hátam... a bal lapockám teljesen beállt :? aludni alig bírok. Most elkezdtem járni tornára végre, illetve szerda reggel megyek kismama masszázsra, mert ezt vkinke ki kell masszíroznia belőlem. Semmi olyat nem bírok csinálni, ami görnyedéssel jár, pl. mosogatás, vasalás, mert annyira fáj, hogy szinte sírhatnékom támad :? Most bánom, hogy eddig nme jártam tornára... :oops:

Kép
lizzyy

Idetti szerintem, a felfázással kérdezz meg egy orvost, mert az nem tréfa! :? Biztos ad rá valamit. Amúgy meg rengeteg folyadék (kamillatea), meleg és kamillás ülőfürdőt szokott az én orvosom javasolni.
És ne izgulj minden rendben lesz a babával :)

Én majd csak december végén, január ban tervezek mosni.

Kép
arian78

Timi!

kád: nekünk sima kis babakád volt és vettem egy fürdető betétet bele ami olyan, mint egy kis műanyag nyugágy. Ezt később használhatod a nagykádban is. De eleinte csak a takrójánál fogtuk és úgy fürdettük, mert kicsi volt még a fürdetőbe.

olló: én is vettem annak idején egy babaollót. kb. egyszer sem használtam. :lol: Lehet, én vagyok a béna de azzal szerintem nem lehet levágni azt az icipici körmöt. ha a baba hagyja és te is tudsz óvatos lenni egy manikűrollóval remekül le lehet vágni a kicsi körmét. Én Somának kezdetelk kezdetétől azt használom. Amíg picike volt mindig lefertőtlenítettem alkohollal mielőtt használtuk.

játék: eleinte semmi nem kell, mert még nem nagyon látnak és fogni sem tudnak. Majd 3 hósan kezdenek el érdeklődni játékok után, de akkor is előbb a kezeivel fog játszani. Utána jöhetnek a csörgő-zörgő játékok és a tükrök.... :wink:

J.

Kép

Kép
somaanya

Timi, ha még a játékokat is megvásárolod a babócádnak, akkor mit fognak ajándékozni a kiváncsi babalátogatók? :wink:

Hatodik UH: esetleg jan. 6.-án, ha még egyben leszünk :)
Kép
nilszi

Igen Bogaracska, elméletileg a 35-36. hétig dolgozom. A babamozgás-figyelés így nekem is érdekes lesz :)

Nekem is tiszta dzsumbuj a hasam, mintha pasi lennék.

Detti, nekem anno Monuralt írt fel a nőgyógyász húgyúti fertőzésre, de az kb. 3 hónapja volt. A felfázás teája a zsurló, még ülőfürdőbe is ajánlják, kismamáknak azonban NEM! Amúgy sem jó ilyenkor öngyógyítanod magad, inkább a doki.

Jön hozzánk "látogatni a védőnő nov. 6-án délelőtt, tehát aznap szabi.... :?

Klári

Kép
claracroft

Kima milyen tüneteknek kell fennállnia toxémia esetén? Azt mondta a védőnő, hogy van egy ki fehérje a vizeletemben, bár a vérnyomásom normális, de azért nem örülök neki...

Klári

Kép
claracroft

Timi: nem tudom mennyire érsz rá, de a minimanóban lesz babakelengye bemutató ingyé'.

http://www.minimano.hu/hirek/

Szerintem ott típusokat is tuti ajánlanak. Én sajnos nem tudok menni, de érdekelne.... :roll:

Klári

Kép
claracroft

A babanet nem állította át az óráját??? Egy pillanatra megijedtem, hogy már két órája itthon vagyok, de még csak egy...

Klári

Kép
claracroft

Athena, szerintem nem érdemes költeni spéci babakörömvágó ollóra.
Nekünk sosem volt, nem is hiányzott.

Amikor már le lehet vágni a körmét, tökéletesen meg lehet ezt a műveletet tenni egy jobb fajta körömcsipkedővel is.:D

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!

Jelentem hazaértünk, megyek visszaolvasni :lol: Jó kis csavargós napjaink voltak, csütörtöktől vasárnapig anyóséknál, ma anyuéknál és a melóhelyemen voltunk. És most lássuk, kivel mi történt :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Jelentem, megjött a babakocsi. Tesz-veszen ügyleteltem le egy Peg Perego Skate Moka típusút, nagyon tetszik és 40-nel kevesebb, mint a Brendonban (azért így sem kevés). Most már "csak" hordozó kell hozzá (az is csatlakoztatható), meg a hordozóhoz egy talp. Sajnos a mi életvitelünket tekintve (én viszem reggel az egyik gyerkőcöt suliba, a másikat oviba, aztán délutánonként felváltva van zenesuli, úszás, néptánc... és ezt mind egyedül, autóval, 3 gyerkőccel...) ez a modell volt a legmegfelelőbb... De egyébként az árától eltekintve nagyon tetszik. Olvastam a neten hideget, meleget is róla, de végülis többségben voltak a pozitív dolgok. Nekem a korábbi babakocsim (amit 2 gyerkőc használt végig tökéletes állapotban, de végül eladtam) is Peg Perego volt, imádtam. Úgyhogy most örülök.
A festő pedig éppen ügyködik a babaszobában, úgyhogy megkezdtük végre azt is. Eddig a lomtalanítás zajlott részemről. Teljes állás és két törpe mellett nem nagyon volt időm eddig a NAGYtakarításokra :oops:
Hát most eljött az ideje. Már több hete szórakozok a lakás különböző pontjain és eszméletlen mennyiségű lomot dobtunk ki... Érzem, ahogy egyre könnyebb lesz a lakás és vele együtt a lelkem.
A szobába egyébként kell még ágy (kombi), falvédő, szőnyeg, szeretnék egy mózest (Minimanó) és egy pihenőszék-bölcső, amivel bárhova hurcolhatom a lakásban. Egy kisebb vagyon. Ja, és kell vennünk egy új mosógépet is, de ez off-téma :P
Szerencsére a két nagyobb miatt van egy csomó ruha, cipő, szandál, nagyon jó minőségben. A kislányom téli baba volt (dec 30.), és a mostani is lánynak tűnik, úgyhogy talán még színben is egyezni fogunk :lol:
Na, eldugulok. Ja, egyébként őszi szünet van a suliban, úgyhogy mindegyik itthon állomásozik egy hétig.

Kép
Kép
Kép
vicka77

Szep napot!

A pindurkepek nagyon aranyosak! Gratulalok! A blogra feltoltott kepek a "fejlodesrol" pedig szuperek! :lol: (Sajnos en lusta voltam fenykepezni magam, igy egy darab pocakos kep sincs...majd a kovetkezonel :wink: :lol: )

A babasarok kialakitasa meg hatra van, mert a kisagy megint elfogyott mire kiertunk az IKEA-ba. :evil: Ezen mar teljesen ki vagyok borulva, mert indulas elott az "online" raktart is ellenoriztuk. Aahh..ha ket het mulva nem lesz, akkor veszunk olyat ami majd lesz es kesz. :?

Egyre nehezebben viselem a munkat, de sajnos meg 7-8 hetig ki kell birnom. Egyszeruen mar nem tudok semmire sem koncentralni, es ejszaka eleg rosszul alszom (altalaban 2-3 orat ebren forgolodom), igy delutan mar hulla faradt vagyok. :oops:

A pocimon viszon kezdenek megjelenni a csikok...meg nagyon halvany, de mivel alapbol is volt par, igy nem hittem a csodakban :roll: Bar bizom benne, nagyon feltuno, sok es voros nem lesz.
Vendég

Először is, Gyöngyi, boldog névnapot kívánok Neked! Linus, Neked meg boldog szülinapot utólag is!

Buborka, szép nagy pocakkal rendelkezel már! :shock:

Vendel és BotondAnyu! Végülis nem küldtél privit az adatokkal :cry:

Pillesz, szörnyű, ami unokatesóddal történt. Megértem, hogy nem tudsz aludni. :cry:

A blog képeit megnézem majd. Annyi feltűnt, hogy nem mindkét kategóriát rendelitek hozzá. Időnként belenyúlok, de még elég sokat kell átnéznem, és ma borzalom hisztis a fiam.

m_agi, edkat, üdv köztünk! Ha benézel a 150. oldalra, ott a táblázatunk. Ha elküldöd az adatokat nekem priviben, beveszlek Téged is.

Köldök. Nekem most teljesen kifordult. Marcival nem, most igen. Remélem majd visszamegy, mert így baromi csúnya. Csík viszont Marcival volt, most meg nincs.

Pillesz, Pöttöm nagyon aranyos. Mint ahogy Icu Lilije is

Akire, szerintem kérdezd meg a kórházat, hogy elfogadják-e ezt az élettársi papírt. Egyébként nem nagy faxni az apaságit sem megcsináltatni, én jövő héten kérek hozzá igazolást a dokitól

Athena, én az álmodat már átéltem egyszer. Nem kívánom senkinek azt a napot :oops: :cry:

Pillesz, köszi a hiányolást, megvagyok csak utazgattunk :lol: Ha gond lenne, dobnék sms-t valakinek. Tényleg, lassan ki kellene találni, hogy kinek ki lesz a kontakt személye, akivel üzen, ha történik valami...

Ja, és nem csak én tűntem el. Mostanában nincs Szilvánusz, Trudi és Bogi sem...

A szőrtelenítésben elég jó vagyok :lol: Mondjuk már csak krémmel merem elvállalni ott, ahol nem látom, de nem okoz problémát.

Detti, anyóssal ne is foglalkozz. Enyém is dinka. Csak másképp. Hétvégén náluk voltunk, és elég bágyadt voltam, Sanyit kértem meg, hogy kockázzon nekem fel egy nagy körtét vacsi után. Jön anyós, kérdezi, hogy mi van, megkívánta Mincsi? :twisted: És bármit kértem, mindenre ezt kérdezte :twisted: Már rászólt Sanyi, hogy nem, engem Briginek hívnak, és ÉN kívántam meg, nem a gyerek :twisted:

Ágota, ha már egy őszi szünet alatt hiányoznak a gyerekek, mi lesz veled gyeden??? :shock: :D

Somaanya, szép nevet választottatok! Be is írtam a táblázatba. Azért még hiányos ez a része a táblának, jópár helyen csak fantázia-név van még...

Ingerlékenység. Totál tetőponton, szerintem nálam nem lehet fokozni. A pénteket végigbőgtem, végigduzzogtam. Ma csak duzzogtam, de elég sokáig. Még mindig morci vagyok. Még jó, hogy rá lehet fogni a hormonokra :lol:

Babaruhák. Majd november végén-december elején. Akkor rakják össze Sanyiék Marci új kisszekrényét meg a kiságyat, és csak akkor tudom elrakni Mincsi ruháit, ha Marciét kipakolom onnan. Szóval én még ráérek :lol:

Kád. Nekünk semmi extra kádunk nem volt, tesómék legolcsóbb Tescos kiskádját kaptuk meg. Én betétet sem raktam bele, mert térdeplő pózban fürdettünk nagyon sokáig.

Kisolló. Én vettem babaollót, az alapján választottam, hogy melyik tetszik szín-és formaügyileg :oops: De ezzel is simán elvágtam a gyerek kezét :oops: :lol:

Játékok. Születéskor max a zenélő forgó, a többi ráér. Úgyis mindenkitől azt fogsz kapni :lol:

Vicka, nekünk is Peg Perego volt. Most Pierre Cardin lesz, amíg nem tudom sportra lecserélni :?

Brigi

Kép

Kép
hékás

Na és akkor kerek oldal, így táblázat

Kép
Kép

Brigi

Kép

Kép
hékás

Brigi!
Majd szólnál megint ha lesz kiárusítás az Astiban
mondjuk felírták az emil címem és ígérték hogy értesítenek, de ha véletlen mégsem
még venni akarunk valamilyen vastagabb takarókat és ott nagyon olcsó volt minden

Móni
KépKép
reunion

Sziasztok!

Ritkán jutok el ide, leginkább akkor is csak olvasgatok. Lánykám itthon van őszi szüneten, így nincs időm unatkozni. Egyre jobban esik napközben lepihenni egy kicsit, nem vagyok már olyan pörgős, mint ezelőtt. Mindig eltervezem, hogy ezt is és azt is jó lenne még megcsinálni, de amikor belefogok, egy idő múlva jelez a pocak, hogy ennyi volt, állj le egy kicsit! Ilyenkor visszafogom magam és egy napra kevesebb tennivalót tervezek be.

Nem tudom, hogyan vagytok vele, de első terhességem alatt mindig akadt valaki a környezetemben, akinek volt valami rémtörténete a terhességgel és szüléssel kapcsolatban, amitől én rendszerint jól meg is ijedtem. Most elkerültek idáig az effajta történetek, de ahogyan egyre látványosabb lesz a pocakom, megint megtalálnak az effajta történetek :? . Nem tudom, mire jó ez a rémisztgetés, nagyon mérges vagyok érte. De sok butaság is lapul a dolgok mögött, na mindegy erről ennyit.

Clara köszi a segitséget a vonalzóval kapcsolatban, valamit bütyköltem benne, de nem hiszem hogy sikerült volna. Majd összehozzuk :wink: !

Megyek, megpróbálok aludni, mert ez mostanában nem az erősségem.

Anita
kisvuk9

Jó estét!

Ma összeírtunk egy listát, mit kell még megvenni. Pelenkázó lapból milyet érdemes, merev falút, vagy sem? Pelenkatartó szemetes? Melltisztító kendő? Játszócumi fontos? Mi az a bébipohár? Kell cumisüveg mosó kefe?

Klári

Kép
claracroft

Hahó!

Mégsem vagyok még elég álmos. Ti gondolkoztatok már azon, hogy fogjátok-e hordozni a babáitokat? Nekem ez teljesen kimaradt elsőre, pedig lánykám nagyon sokat volt kézben. Most szeretném kipróbálni a hordozókendőt, hátha beválna! Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? Pl. milyen fajtát érdemes venni, hány hónapos kortól lehet használni, milyen hosszú legyen, hol lehet kedvező áron hozzájutni?

Nekem még nem jelentkezett a barna csík, bár a hasam oldalán az előző terhességemből maradt striák kicsit erősödtek, de a combomon, karomon nincsenek. Nem baj, majd szülés után pár hónappal gyöngyház szinűvé válnak.

Megyek, mert mindjárt kezdődik a Showder Club! Imádom!
Ti szeretitek?
Most nézem, hogy egy órával előrébb jár még az idő a gépemen.

Anita
kisvuk9

Szia Anita! Én is néztem a műsort, fel is vettem, nagyon imádom én is.)))
Hordozókendőt kaptam én ajándékba, megmutatták egy módját, hogyan tudom használni, nagyon egyszerű. Én fogom használni, pl, ha bevásárolni megyek.
Vendég

sziasztok
Klári Én a pelenkákkal vagyok bajban annyi féle van hogy nem tudom melyik a legjobb
vagy veszek minden fajtát és amelyik beválik :? + mellszívó és bébiőr??????

Amiket írtál én azokat igyekeztem megoldani a legegyszerűbb módon megoldani, nem vettem olyan 5 ezres pelenka kukát csak szimpla fedeles tároló valamit, ugyis mindig kidobjuk a kukába a használt pelenkákat
A melltisztító kendő meg eszembe sem jutott, gondolom a viz is megteszi
A sterilizálás is megoldható forralással

Móni
KépKép
reunion

Jó reggelt!

Brigi, már sokkal jobban olvasható a tábla! :D

Én meg átszerkesztettem az avataromat. :wink:

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!
Hú, alig győzöm olvasni. :D
Klári-pelenkázólap-attól függ, hogy hol használod. Én merev falút vettem, azt rá lehet tenni a kiságyra is meg a pelenkázó bútorra is, puha meg volt gyárilag a pelenkázótáskában.
Pelenkatartó szemetest mi nem vettünk, már ha a bababoltos, kazettásra gondolsz. Berakom egy zacsiba, görcsöt kötök rá és kuka. Ennyi.
Melltisztító kendő??? Barátnőm 1,5 évig szoptatatott, rengeteg tejet leadott gyűjtőbe is, de nem használt ilyet. Napi higénia, sima vizes lemosás. Azt mondja hogy nem kell rá semmi, mert szárítja, irritálja...Sőt, azt mondják, hogy az a legjobb, ha az anyatejet hagyjuk megszáradni a bimbón. Ha meg le akarom törölni, gondolom egy pzs. v. papírtörlő is megteszi.
Cumisüvegmosó kefe-múltkor a bababoltban szembesültem vele, hogy ez egy sima üvegmosó kefe, amit máshol is árulnak.
edkat1

Sziasztok!

Én megfogadtam magamban, hogy semmi fölösleges dolgot nem fogok venni. Ilyen pl. a speckó pelenkatartó szagtalanító szemetes. Veszek egy tescos billenőfedeles kukát, és kész. Pelenkából 1 csomagot fogok csak venni, valami nevesebbet, aztán majd kiderül, hogy beválik-e vagy sem, megfelelő-e a mérete. Sima egyszerű babakádunk van, nincs benne csúszásgátló. Eleinte nem is kell, később meg beleteszek egy textilpelut, az ugyanolyan jó, mint a csúszásgátló. Pihenőszéket sem veszek a babának. Se mikrós sterilizátort. Veszek egy fazekat, és csak a kifőzésre használom. Cumisüvegmelegítőt semveszek.Annyi fölösleges babacucc van....Hékás meggyőzött, hogy nem kell sem paplan, sem huzat, jó az egyszerű pléd.
Persze sokmindenről meggyőzhető vagyok, és még mindig szívesen várom azokat a dolgokat, amiket ti tartototk fölösnek.

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Clara!

Pelenkázó lap: én az IKEA-ban fogok venni felfújható falút. Az a fontos, hogy oldalra ne tudjon legurulni róla a baba. Lesz pelenkázód? Mert ha lesz, akkor szerintem felesleges a kemény, én azt akkor használnám, hapl. az ágyon pelenkáznék.
Pelenkatartó szemetes: szerintem felesleges. Pont jól megteszi egy fedeles vödör is, amibe szemeteszsákot teszel. Én kaptam kölcsönbe pelenkakukát (ami bedobás után teker egyet a zacskón -2-3000 Ft bele a betét ) így azt fogom használni, de amúgy sima fedeles vödröt használtam volna.
Játszócumi: előre ne vegyél, nem is biztos hogy kell majd a picinek
Babapohár: csőrös kispohár, csepegésgátlós, de szerintem ez sem kell a legelején (főleg hogy téli gyerek lévén anyatejen kívül nem kell más folyadékot adnod a babának)
Cumisüveg mosó kefe: nem egy nagy tétel, ha van sterilizálód, akkor nem kell, amúgy hasznos lehet, mert csak azzal férsz bele a cumisüvegbe.

Ez az én véleményem, ha tévedek, akkor úgyis kijavítanak a tapasztalt anyukák!

Kisvuk!
Én hordozó párti vagyok, főleg hogy nincs autóm, a babával is BKV-zni fogok és így legalább szabad mindkét kezem. A baba pedig jobban érzi a testemet, biztonságosabb érzetet ad neki.
Nekem van egy Mei Tai-om, de azt majd csak fél éves kora körül fogom használni, addig pedig babaslinget.
Itt meg tudod nézni a hordozás módját is:
http://www.babaslings.hu/vasarlas.htm

Reunion!
Én tapasztalt anyukáktól azt hallottam, hogy kislányoknak Libero, kisfiúknak Pampers a jó. Amúgy mindenki dícséri a DM-es pelenkát is. Én a kezdőcsomagot a bababörzén vettem (sima, márkanév nélküli, kisállat mintás)

Uxi!
pont most akartam kérdezni, hogy lecserélted az avatarodat? Erre látom, hogy írtad, csak mire elővettem a nagyítót... :lol:

Kép
akire79

V.ki írta a terhesség-szülés rémtörténeteket, rólam már lassan leperegtnek ezek. Mondjuk én idegbajos vagyok attól amikor okosságokkal jönnek elő. Mit szabad mit nem bölcseletek...
Múlkor Apósom okoskodott, ettől kész lettem. Férfi, nem nőgyógyász, akkor honnan a túróból tudná, hogy nekem mi a jó.
Ilyenkor próbálom egyik fülemen be másikon kiengedi.
Miért éreznek vajon késztetést az emberek, hogy a terheseket tanácsokkal lássák el?
edkat1

Szia Hékás!
Hát, nem tudom mi lesz velem itthon.:):) De sztem egy darabig ez nem lesz kérdés. Viszont Andris fiammal is egy idő után úgy éreztem, hogy hiányzik az életemből valami. Tudom, hogy ez elég bután hangzik, egy helyes babával a kezünkben, de én így éreztem. Nekem nemcsak a gyerekek hiányoztak, hanem az emberek, a társaság, a beszélgetések stb. Ez egy kicsit más lesz megint, remélem igazán ehhez a szerephez most fogok felnőni. Sok mindent egész másképp szeretnék mint Andrissal. Szeretném sokkal lazábban megélni picurral a napjaimat, és kevésbé elszigetelődni, mert boldogan csak akkor tudom/tudjuk megélni az egészet.

Kép
ágota 74

Jó reggelt!

Először én is a felfújható pelenkázót néztem ki az IKEÁban, de annyi féle van, hogy elbizonytalanodtam. Van pelenkázókomód, azon fogok általában pelenkázni, bár gondolom néha egy-egy alternatív helyszín is befigyel.

A barátnőm azt mondta, neki a Pampers nagyon nem vált be, ő is a DM-eset használja. Egy fia és egy lánya van, egyiknél sem vált be... Én anno nagyon elgondolkodtam a monapel pelenkáról, de semelyik ismerősömnek sincs róla tapasztalata, így egyelőre maradunk az eldobhatónál.

Köszi, amiket leírtatok, egyedül a pelenkatartó szemetesről nem győztetek még teljesen meg, még mindig bizonytalan vagyok :oops: A nővéremék lábpedálos szemetest vettek anno, és néha olyan sz*rszag volt a pici szobájában :roll:

Még egy utolsó kérdés: honnan lehet tudni, hogy mekkora szoptatós melltartót kell venni?

Klári

Kép
claracroft

Bocs, nem kötözködésből, csak azért nem minden akkora baromság, mint aminek elsőre látszik.:wink:

A sima billenőfedeles szemetesvödör nem igazán teszi meg a pelenkának. Hacsak nem csomagoljátok be egyenként még külön nejlonzacsiba is legalább a kakisat.De akkor meg mán kínlódás a vödrözés, egyszerűbb egyből a zacsiba, aztán kukába. Elég szagos tud lenni az a pelus, főleg a hozzátáplálás megkezdése után...

Én most a harmadik gyereknél elhatároztam, hogy veszek spéci vedret. Na nem olyat, ami minden pelusra elhasznál egy zacsit, hanem olyat, amibe lehet egy nagy zacskót betenni és abba gyűjteni.
Eddig simán zacskóba gyűjtöttem a használt pelusokat,azzal sincs gond, csak kicsit eluntam. (Nem minden pelust külön szatyorba, csak minden reggel nyitottam egy új szatyrot, s abba gyűlt a napi termés, s jól bekötöttem a száját.)

Játszócumit adnak a kórházi csomagban (márha a kórház beengedi azt a csomagot, az Istvánban anno nem volt benne)

A pihenőszéket 3-4 gyerekes anyuka ismerőseim nagyon dicsérik... Úhhogy valószínű kölcsön fogok egyet kérni valahonnan.

A mikrós sterilizáló elsőre tényleg fölösleges, ám aki rendszeres fejésre, vagy tápszeres pótlásra szorul, annak egy áldás.
Tudom, mert Eminél csináltam, kész kín kivárni, mire a fazékban felforr a víz, s utána még 10-12 percig forralni... főleg éjjel. A mikrósba meg csak bedob, 2 dl víz beleönt, oszt mehet a mikróba 8 percre. Beninél hála Istennek nem kellett elővennem, de előtte bőven megszolgálta az árát.

KépKépKépKépKép
uxi

UXI, majd leírod, milyen az a spéci vödör. mi a neve, és hol árulják?

Egyébként a vaterán kapható pelenkatartó vödör olcsóbban, na de minden hónapban új betétet venni bele 2000 Ft-ért kicsit megdobja az árát :(

Klári

Kép
claracroft

A babafelszereléssel igen rosszul állok. Bár sztem az én időmben egy babakocsin kívül /az is kölcsönbe volt:)/ meg cumisüvegen nem igen volt több mindenünk. És mégis felnőttem.:) Sőt, tápszeren nőttem föl, és ember lett belőlem.:) Sokszor elég dinka, de ez már más kérdés...:):) Nem hiszem. hogy a tápszer okozta...:):)
Azért babakocsit veszek, 29000--ért láttunk egész jót, bébihordozóval együtt. Sztem megfelel neki. Férjem nagyon ügyes asztalos fölvállalta, hogy elkészíti a kiságyat, pelenkázót, remélem januárra el is fog készülni....:) A többit meg nnen-onnan-amonnan...
Andristól maradt egy vadiúj Avent cumisüvegem, az is megteszi.
Játékot egy darabig nem veszek, annyi plüssünk van, hogy boltok nyithatnánk. Meg biztosan kapunk azért egy-két szépet ajándékba is.

Kép
ágota 74

Pampers nekünk sem vált be. Viszont a DM-es igen.
De gyereke válogatja, ki kell próbálni, Papmers mintapelus úgyis lesz a kórházi csomagban. Legalábbis régebben volt.

Szopis melltartó: szülés utánra az első időkre érdemes pár jóval nagyobbat is venni, mint ami kb-ra kinéz. A tejbelövelléskor ugyanis hatalmas kőkemény mellek nőnek.:?. Aztán pár hét alatt beáll.

Én 90 B-seket vettem, aztán a férjemet kellett ugrasztani a kórházból 95 D-sért... Eredetileg 75-80 B-s volt a mellem,végül a 90 B-sek jók lettek,miután beállta dolog, igaz, csak 7 hónapig szopott Emi.

Beninél 80 C-s volt előtte, szülés után (90-95 D), majd pár hónap múlva 90 C. Azt nem tudom, mikor álltam vissza a sima melltartóra, Beni 21 hónapig szopott.

KépKépKépKépKép
uxi

OK, még én is nyomozom.
Egy barátnőmnek van, azt lehet egy zacsival használni és jól zár. Majd megkérdem tőle, milyen márkájú. (Tuti nem Angelcare captiva, azt néztem, és nem nagyon lehet sima zacsival használni)

Egyébként egy ilyen belevaló zacsipatron hány darab zacskót tartalmaz? Mert ha egy hónapra elég, az nem olyan vészes, csak hát valószínű megint nem úszom meg, hogy két pelenkásom legyen egyszerre egy darabig, Beni még sehol nem tart szobatisztaságban.

Bakter, 4 éve pelenkázok...S ebből 10 hónapon át már volt párhozamosan két pelenkásom. Na azt a termést :mrgreen:!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára uxi 2009.10.27 10:14-kor.

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok lányok!
Brigi köszönöm a köszöntést!
Én vettem mikrós sterilizálót a tescoba 2700ft volt bababoltokba dupla áron van és egy nagyobb lábos közel ennyi.Pelenkázólapot is a tescoba kaptam 4500ft-ért merev falu kiságyra tehető vagy komódra.A kiskád 1400ft volt a legegyszerübb én is pelenkát teszek bele csúszás ellen.Ollót színre választottam a legolcsobbat 800ft volt.Elsőre huggies pelenkát vettem aztán majd kialakul melyik lesz jó.Azt nem tudom szülés utánra milyen betétet vegyek van erre valamilyen különleges vagy jó az always betét is?
gyöngyi-30

http://akos420.spaces.live.com/photos/c ... 05A15!151/

Közben eszembe jutott, hogy reklámozom egy picit a férjemet. Hátha egyszer kell vkinek valamilyen szép bútor.:)

Kép
ágota 74

Most látom, rajta van a linken a család is.:) A nagyobbik fiú, férjem előző házasságának gyümölcse.:) A pici Andris.:)

Kép
ágota 74

Gyöngyi: 2700-ért inkább veszek mikrós sterilizátort, mint lábast, csak eddig sehol nem láttam ennyiért. Köszi hogy leírtad.
Persze a kakis pelukat nem szimplán fogom beledobni a szemetesbe, hanem előtte zacsi.
Meg én külön szennyestartót is szeretnék a babaruciknak.

Csilla
Kép
Kép
pillesz

ágota: konkurencia???? a párom bútorasztalos! :D

Csilla
Kép
Kép
pillesz

HÚÚ lányok
nekem szükségem lenne asztalosra igaz nem pont most de tavasz -nyár körül a lakás nagy részét be kellene építeni szekrénnyel hogy elférjünk annyi cuccunk lesz ha visszaköltözünk

Móni
KépKép
reunion

Reunion: választhatsz az árajánlatok közül! :D

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Gyöngyi: az Always tuti kevés, Tena Lady-ket szoktak venni, én kaptam maradékot, igaz, csak 3 db, de akkora, mint egy pelenka :shock: Majd otthon megnézem, milyen márkájú.

Mi tegnap keresgéltünk árakat, 4000-ért talált a férjem merevfalú pelenkázó lapot, otthon elmenette a honlapot, macis mintájú, kb. ennyit tudok róla.

Mellszívót Chiccot néztem, 5000 körül van a minimanóban, tehát valszeg sok helyen olcsóbb. Nem akarok rá tízenezreket költeni, nem tudom, mennyit használom majd.

Fürdővíz hőmérőt veszek ugyan, de sima egyszerűt, nem digitálisat, ez 1000 Ft szintén a minimanóban, víziló formájú.

Veszek sima szobahőmérőt is, nekünk sajnos pont a kisszoba a lehidegebb, az van a fűtésrendszer végén :(

Orrszívót lehet kapok a nővéreméktől, porszívóra köthetőt, abban is hatalmas árbeli különbségek vannak.

Szerintetek érdemes ilyenre beruházni?: http://babaproject.hu/shop_artdet.php?s ... bolt546069

Klári

Kép
claracroft

Klári: szerintem elég egy teás, meg max 1 nagyobb, ha nem tudsz szoptatni, akkor rögtön tudj pótolni. Majd a többit útközben megveszed.
Kézi mellszívót én is vadászok, meg orrszívó is kéne......Jajj, Istenem, olyan sok minden kéne!!!! Kezdek kétségbe esni, hogy a babának nem lesz semmilye, mikor jön. A nagy dolgok megvannak, pelenkázo, babakocsi, ágy...ilyenek, meg persze ruhák, de ilyen "műszaki" cuccok még nincsenek. :?
Ja, 7 végén jön a barátunk és elkezdjük festeni Pöttöm víz alatti világát.
Ha tudok, csatolok be képet, hogy az övéké milyen lett. Szerintem túl van zsúolva, de mestermű.

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Pillesz!
A kézi mellszívóval kapcsolatban annyit tudok mondani, hogy az Auchanban lehet most kapni csütörtöktől Avent kézi mellszívót.Igaz, nem olcsó, 12000 Ft, de nekem nagyon bejött. Szükség is volt rá, Andris 9 hónapos koráig anyatejet kaptt:) cumisüvegből:(.

Kép
ágota 74

Pillesz, tényleg szép, de tényleg kicsit zsúfolt. Persze nem mindegy, mekkora a szoba :) A mi Leventék 8,5 m2-es szobáját teljesen összenyomná, így mi apró mintákban gondolkodtunk.

Klári

Kép
claracroft

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: