A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Vickybabe!
Mi pont egy hete vettük meg a szárítógépünket. Bosch.
Viszont én mindenkitől azt hallottam, hogy az egyben mosó- és szárítógépek nem annyira jók, rosszabb a teljesítményük (de aztán látod Hanna megcáfolt). Nekem óriási segítség, mert így télen kellett 3 nap is hogy megszárdjanak a ruhák és közben torlódott a szennyes. Na és van egy csomó minden amit nem kell vasalnom!!! Ennek örülök a legjobban. 8)
Spontán sírásról én is tudnék mesélni.

Picuranyu! Érdekes, mert én is azt vettem észre, hgy éjjel van a legtöbb jóslófájásom. Szóval örülj neki, mert edz a méhed és könnyebben fogsz tágulni. :wink:

Mágnes! Neked miért mondták, hogy hamarabb is jöhet a baba? Nyitva vagy?

Kata, drukk a CTG-hez! Kíváncsi leszek mit mutat! :lol:
Na nesze nektek pocakkép...

Barti
Kép

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Vickybabe! Igen. Én nagyon szeretem. Bár egy vagyon volt.

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Bartika! Csodás pocak! Hogy vagytok?

Az a baj, hogy az olcsó, az tényleg gagyi. :(
Én ha nem is szárítok, a centrifuga eleve 1600-as. Azzal pár óra alatt beszárad minden. Én úgy voltam, ha veszünk, normálisat veszünk. Külön sem más a helyzet, ha olyan a gép. :?

Kép
hanna30

Hanna, ilyen a tietek: AEG Lavamat Turbo 16850?

Bartika, nagyon csinos vagy!!!! Bosch-ra és Siemens-re tudnék is elég nagy kedvezményt kapni, ha azt választunk. De még így is drágák :? Na majd este a párommal egyeztetek...

Gagyit én sem akarok. Abból elég a mostani.

Kép
vickybabe

Jaja, mi is azért a Bosch mellett döntöttünk, mert bár 50 ezerrel drágább,mint az alsó kategória, de úgy voltam vele, hogy ha már heti 3-4x menni fog, akkor nem vehetek olyat, ami kipurcan 2 év alatt...

Jól vagyunk köszike... jövő szerdát várom egyelőre, akkor megyek dokihoz méhszájnézőbe... :roll: De már bátrabb vagyok, többet fenn bírok lenni, mert nincs annyi keményedésem (bár egyre inkább azt látom, hogy nem is kell keményedés ahhoz, hogy nyiljon a méhszáj :shock: ). Még a végén mondom az a gyanúm, hogy kihúzom a 41. hétig. :shock:
Na megjött a leánykám az oviból, ma volt náluk a Mikulás, a szívem szakad meg, hogy nem láthattam a kis arcát (más se, mert nem közös banzáj volt). Persze belőle meg nehéz lesz kihúzni, hogy mi hogy volt... :roll:

Hanna, tessék csak pociképet dobni! Nem elsumákolni Zsebit!!! :)
Puszi:
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Na ezért jó a nyár. Kiteregetek és egy óra múlva már meg is száradt minden. Most meg...nem győzöm forgatani a ruhákat mert úgy hamarabb száradnak, a majdnem szárazakat meg rádobom egy fél órára a radiátorra és kész. De tényleg emiatt gyűlik nálunk is állandóan a szennyes mert nem tudom hova teregetni. Épp ma akartam elmenni keresztúrra a mezőgazdasági boltba venni még egy ilyen pillangó szárítót....
katuska79

Vickybabe! Igen!

Bartika! :oops:

Katuska! Nyáron nálam sincs gond, kiteszem a teraszra a szárítót, de télen? Nagyon pici a lakásunk. Nem tudom hová tenni a ruhákat.

Kép
hanna30

Bartika, drukk szerdára! aztán lehet a végén Te szülsz utoljára :wink:

Katuska, Hanna, nyáron nálunk sincs gond, kihúzok a kertbe pár zsinórt aztán egy óra alatt megszárad. De az eddigi teregetős-lomos szobánkból lett Levente szobája, úgyhogy új megoldás kell bentre. A gyerkőc miatt ráadásul kb állandóan mosni fogok...

Kép
vickybabe

Moffli hírek!!!!!
Kórházban van! 10 perces fájásai vannak!
Drukkokat kér!

Ha van valami, rögtön írom!

Kép
hanna30

Sziasztok.
Én is itt.
karácsony: nálunk se a Jézuska hozta az ajándékot, és a szeretet ünnepe jelleget domborították ki. 30 éve ugyanúgy zajlik nálunk a karácsony, csak sajnos egyre kevesebben vagyunk a családban. Remélem, idén még le tudunk utazni, mert nagyon furcsa érzés lenne 200 km-re karácsonyozni a családomtól. Jövőre már úgyis más lesz, akkor már nekem is lesz saját családom, és nem én leszek a gyerek. Szerintem nekünk országjáró túra lesz jövőre. Szenteste Pesten, aztán egyik nagyiéknál, másik nagyinál. Majd látjuk, hogy bírjuk.
Sokszor elképzelem, hogy milyen lesz jövőre, hogy fog örülni a fának, a csillogó díszeknek Ádámka.

Ma elintéztem az összes ajándékot. Végre.
Mekkora barmok vannak! Esett az eső, lassan haladt a kocsisor. Egy baromállat kivágódott mögülem, hogy a külső sávban majd beelőzi a sort. Ja, csak ott meg szabályosan parkolni készült egy autó. Totál beletrafált hátulról. Mindezt mellettem. Úgy megijedtem. Még jó, hogy nem rántotta el a kormányt, mert akkor az én kocsim hátulját darálja le. Mióta várom a babát, olyan óvatos vagyok a vezetéssel, de az ilyen barmokat ki se lehet védeni. Egyszer csak jönnek a semmiből.
Na, most pihizek egy sort, mert hosszú volt a mai nap. "Szórakozásképp" kijavítok egy adag dogát. :lol:

krisz78

Vickybabe! Nálunk is ez a helyzet, de Laca megvette nekem Mancikát. :wink:

Kép
hanna30

Batkata! A hivatalos verzókat a császárral, hegszétválással kapcsolatba már én is ismerem. Párszor átrágtam ezeken magam. Csak még nem ismertem olyat akivel ez meg is történt.Ezért voltam rá kiváncsi, meg persze azért, mert én is épp egy normál szülésre készülök császár után! Ez neked szülés közben törtét? Hogyan vették észre?
Hasnyomkodás miért volt neked?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Azta :shock akkor lehet jön a második "januári" babóca?????
Moffliéknak mennek a drukkok ezerrel!!!!!! +++++++++++++++++++++++++++++++++++

Krisz, az ilyet sajna nem lehet elkerülni. Engem a párom mióta volt a havazás, eltiltott az "önálló" közlekedéstől, maximum a boltig mehetek. Inkább elvisz-megvár-értemjön :lol:

Kép
vickybabe

Mi vaaaaaaaaannnnnn?????????? :shock: :shock: :shock:
Moffli hányadik hétben van??????
Hanna neked írt sms-t? Vagy honnan tudjuk?

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Krisz! Vigyázz magatokra!
Bár, én is vezetek még, de nem tudom, Laca mikor veszi el a kulcsot. Most meg egyre több a barom az utakon. A hülye vásárlási mánia. :twisted:

Vickyabe! Azért jó lenne, ha Moffli babája is bent maradna még egy picit.

Bartika! Igen! Sms-t írt. 32+2-nél tart. Visszanéztem.

Kép
hanna30

Kata! Költözködéssel csak óvatosan! Nehogy megerőltesd magad!

Az én gyerekkoromban a Jézuska éjszaka érkezett! És reggel mikor felébredtünk ott volt a fa meg az ajándékok! Később együtt díszítettük a fát. És mindig térdig jártunk a hóban karácsonykor! Annyira szerettem.

Vickybabe! Lehet, hogy kétszer annyiba kerül, de szerintem kétszer annyi ideig is tart. Az indesit nekünk sem jött be. Négy év alatt a teteje teljesen elrohadt!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

32+2? Vicky hány hetesen szülte meg Alexet? Biztos nem lesz semmi baj. Szorítunk neki.

krisz78

Moffli:
húú nagy drukk nektek!!!! Mostmár nem lesz semmi gond, bár biztosan meg lehet ijedve...

bartika:
nem vagyok nyitva, de nem tudjuk megállapítani a pontos szülési dátumot, így több időpontom is van. Eredetileg decemberi időpontom van mensi szerint is.

Igazából nem akarok senkit sem elkeseríteni, de a babák kevesebb, mint 10%-a jön a kiírt 40. hétre, a többi a 38-42 között. A 37. héten gyakorlatilag befejezettnek tekinthető a terhesség, pontosan azért, mert nem tudni, vagy csak ritkán a pontos peteérést.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Karácsony! Nálunk mindig a családról szólt. Együtt voltunk, társasoztunk. Összejött a nagy család. Úgy imádtam.
Én a vallást nem is fogom belevinni. Mivel nem gyakorlom, álszentnek tartom, aki Karácsonykor lesz csak vallásos.
Az utóbbi években pedig 24.-én itthon, majd 25.-én,26.-án család látogatása. Csak rohanás volt az egész. :(

Krisz! Azt hiszen 33+2 volt Vicky. Olyan jó, hogy minden ok velük.

Mágnes! Bizony, ritka az időpontra érkező baba. :wink:
De azért jó lenne, ha nem a január végi babák nyitnák a sort.
Nekem is azt mondta a dokinénim, Karácsonykor bármi lehet, baj már nem lesz. Viszont nekem eszem ágában sincs szülni. :oops:
Mivel úgy döntöttem elviszem a Kisfiamat a karácsonyi partyra még. Remélem szófogadó.

Kép
hanna30

Bartika! Nagyon csinos pocak! Hogy tudtok ti ilyen vékonyak maradni?

Hanna! Mennyibe kerül egy ilyen csodamasina?

Szerintem a fele topik meg fog szülni előttem! Ma voltam dokinál és teljesen zárt a méhszálj és a gyerek feje sincs beilleszkedve.
El kell kezdenem a málnalevélteát és a homeós bogyókat!

Moffli! Mennek a drukkok, hogy minden rendben legyen!

Krisz! Nem lehetett semmi az a barom. Vigyázz már nagyon a vezetéssel!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő! Azért bízom benne, nem előzlek be. :wink:
Én el sem merem mondani, hogy mennyibe került 1 1/2 éve. Most jóval olcsóbb már.

Kép
hanna30

Dokinál voltam... és milyen hírek várnak :shock: azért egy kicsit korai, de remélem, minden rendben lesz Mofflival :)
(Ja, enyém hírek a dokitól: minimális hörghurut, erre akkor sem adna antibacit, ha nem várnék babát... viszont valszeg azért fáj ennyire, mert eléggé összenyomorodott már a tüdőm :?, asztmagyógyszer kiiktat, köptető beiktat... ennyi, na meg, ha már a patikában voltam, vettem Tena betétet)

Krisz :evil: micsoda figurák, az a baj, hogy ha ilyen van, tök mindegy, hogy vezetsz, vagy utas vagy a kocsiban :(

Barti: nagyon csinos pocak :wink:
Lányok, már mekkorák vagyunk :lol: :lol: Na jövő kedden tőlem is kaptok fotót :wink: addig most már nem tudok készíteni.

Na, elküldöm, mert amióta elkezdtem írni, tutira írtatok vagy 20 bejegyzést :)

Csöre
csöre74

Csöre! Akkor azért hatott a gyógyszer!
Nem született 20 bejegyzés.
A csajok a cipőket készítik az ablakba. :lol:

Kép
hanna30

Enikő:
ne aggódj, egyik hétről a másikra lehet nyílni :) A málnalevelet én is most hajtottam fel... Egy fokkal jobb az íze, mint a kinézete, el is felejtettem már hogy néz ki.. :) Apa meg most hozza haza a homeos cuccokat, azokat is kezdem holnap :)

Hanna:
Perszepersze ne is a január közepiek kezdjék a sort, és sem azért mondtam, hanem mert páran úgy meglepődtek, és furán néztek azon, hogy a dokim azt mondta, hogy bármikor jöhet Beni.. :)
Minél tovább bent van a baba, annál jobb.
Ráadásul valahogy nem is akarom sürgetni, én annyira élvezem a mostani terhességem, hogy szívesen maradnék még így egy pár hónapig :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Hanna: nem holnap este kell? És nem csizmát? Megkavartál :roll: :lol: :lol:

Csöre
csöre74

Mágnes! Én is így akartam írni. :)

Csöre! Igen, holnap kell, de a csajokat ismerve a babaruhákat látva, sok cipő és csizma van. Időben el kell kezdeni. :lol: :lol: :lol:

Kép
hanna30

Vickybabe: FAGOR 3FS-3611IT
neem ilyenem van januarba vettem, foleg azert mert helyhianyba voltunk. Annyi a ahtraya, ohgy nem tudsz benne annyit szaritani (mennyisegre) mint egy csak szaritogepbe, de en nagyon meg vagyok vele elegedve. Be lehet programozni, van gyors moso programja stb. Nekem tetszik. Na meg a konyhankba is beepitheto volt, monitoros, mindig tudom hany perc van hatra a mosasbol, ami nekem ugy szinten fontos volt. Nekem is tetszik. Most igy kettonkre nagyon megteszi, habar az is igaz, ohgy itt kint szaritani nem nagy muveszet, na de azert hasznalom a szaritot is :lol:

Kép
brestovsky

ez a fagoros nem gagyi amugy, csak azt nem tudom, hogy arba hol van a siemenshez kepes, gondolom spanyolba alapbol olcsobb, mivel spanyol termek. Itt amugy nagyon megbizhato markanak szamit.

Kép
brestovsky

:?: :?: :?:
Moffli velem egy idős! :shock: B.sszus, para a köbön.
Drukk-drukk, és híreket ha tudtok!!!!!!!

Ja, megvolt a doki, Kristóf gyönyörű, tökéletes és minden rendben, de mi egyelőre nem szülünk remélhetőleg. ;)

Majd dobok fel képet és írok bővebben, de most hihetetlen ideges vagyok. Drukk-drukk!!!!!
Vendég

Jó estét mindenkinek!

Mofflinak ezer drukk!!!!!!!!!

Hazaértem. CTG ok, méhszáj továbbra is 3100, méhnyak annyira hátul, hogy doki azt mondta még nagyon messze vagyunk.

Doki előtt voltam bent anyánál a munkahelyén (egyben az én volt munkahelyem) ebédelni. Kaja után volt még fél órám és felmentem kicsit az oktatásra (anyám a tanár), és olyan "honvágyam" lett a munka, az SAP, az ügyfelek iránt...

Nem mintha örülnék mások könnyeinek, de jó tudni hogy nem én sírok egyedül! :lol:
kisbogacs

OK, Hanna :wink: mi majd holnap este takarítjuk a gyerekek csizmáit... már tervezik :D pontosítok: majd ők takarítják :)

Mágnes: persze, a doki hozzáállásán is múlik... az enyém ugyanezt csak a 38-ik héttől mondja :) de a 36-ik hét után tényleg már minden ok :wink: (addig még van egy egész hetem :))
Én sem siettetem, annyi mindent kell még addig csinálni :roll: :)

Hanna, minden elektromos kütyü ára inkább lefelé, mint felfelé kúszik :) de ha arra várunk, hogy lemenjen az ára, akkor inkább ne is vegyünk :wink:

Csöre
csöre74

Csajok!

Aki esetleg még nem vett babakocsit:

http://www.youtube.com/watch?v=5NnzF772 ... ted&search

Kép
hanna30

Picuranyu, Kriszti: örülök, hogy veletek is minden ok :)

Csöre
csöre74

ja es pocakfoto Kép
kozbe vissza olvastam, nagy drukk mofflinak. Hu de izgi, habar en meg nagyon drukkolok neki, hogy bent maradjon a baboca meg ket hetet legalabb.

Kép
brestovsky

Rita! Milyen szép kismami vagy!

Kép
hanna30

HU hanna ez a kocsi dolog nagyon jo. Ferjmnek egybol megmutatom:) o nagy harley davidsonos (csak harley-ja nincs meg :lol: na nem nevetek, mert Attila miatt nem lett neki, de van egy kis hamisitvanya). Es mindig ezeket a motoros butykolo programokat nezi, es kozbe azon sajnalkozik, hogy neki sohasem lesz ilyenje :lol: :lol: :lol: na bemutatom neki a videot, ohgy mennyire teved

Kép
brestovsky

koszi Hanna

Kép
brestovsky

Mofflinak nagy drukk!!!

Hegszétválás
Nálunk az a protokoll. hogy már terhesség alatt fokozottan figyeljük azokat, akik előzőleg császárral szültek. UH-n lehet mérni a hegvastagságot. Ha spontán szülés mellett döntünk, akkor is a fájások alatt mérjük...

Császárral kapcsolatban kérdezhetek... elég friss élményeim vannak :wink:

Alakulunk... már közel normális a laborom... Alex meg tökéletes, gyönyörű, meg jó, meg édes... anya kicsi szerelme...
Nem szopizik, vagyis csak minimálisat... tápszert kap... DE... nem érdekel... itt van nekünk... és ez a lényeg :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Jaj, majd elfelejtettem: ígértem beszámolok BKV élményeimről, most hogy végre egyedül utazom :D
Anyához: 1-es villamos: volt szabad hely. Metró: 45 év körüli elegáns nő adta át a helyet amint felszálltam, és utána csevegni kezdett velem. 5-ös busz: az utolsó szabad helyet foglaltam el. Rástartolt jó messziről egy 60 körüli ürge is, s noha lassabb voltam helyzeti előnyöm miatt (közelebbi ajtónál szálltam fel) én nyertem. Dokihoz: 5-ös busz: 40-es nő amint felszálltam átadta a helyet. Metró: volt szabad hely. Hazafelé: Metró: az ajtó mellett két 17 körüli lányka ült. A közelebbi jól megnézett, majd valami ilyesmit súgott a barátnőjének (nem értettem tisztán): "figyelj, jól látom hogy kismama?" Erre a barátnő is végigmért, majd átadta a helyét. Utána még összesúgtak, hogy "igazam volt!". 206-os busz: volt szabad hely. S ezzel haza is értem. :)

Összesítve: 7 jármű, abból 3 szabad helyes, 3-ban kaptam helyet, 1-nél volt egy kis verseny... Szóval továbbra is tartom magam a jó tapasztalatokhoz! :roll:
kisbogacs

Rita! Na, akkor apa ezermesterkedhet! :wink:

Vicky! Örülök, hogy jól vagytok! Alex babáról esetleg új kép? A lényeg, hogy egészségesek vagytok! Én is így gondolkodom, mint Te!
Az az igazság, hogy nekem is van olyan lány az ismerősi körben aki szerint az nem jó anya, aki nem spontán szült, és nem szoptat.

Kép
hanna30

Rita, gyönyörű vagy!!! (irigy-irigy az időjárás miatt)

Vicky, olyan jó hogy be tudsz jelentkezni, és hogy minden szépen alakul nálatok! Engem úgy megnyugtatnak most a rólatok szóló jó hírek... :D
kisbogacs

Kell vonalzót cserélnem... :oops: :wink:

Olyan furcsa, hogy ti mind még készülődtök, karácsonyiajándékot vásárolgattok.
Nálam ez mind kimarad. Nem lesz otthon díszítés, apa nem kap karácsonyi ajándékot... hacsak Alexet nem teszem a fa alá :lol: :wink:
Vendég

Vicky! A legcsodálatosabb karácsonyotok lesz! Az ajándék pedig szerintem magáért beszél. hüphüp :oops:

Kép
hanna30

Kisbogacs
Aaron (férjecske) behozta a laptopot... és van net-csatlakozó...

Terhesség ideje
40hét (+/-2hét) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
32-33.héttől általában komoly gond nem szokott lenni....
Vendég

Vicky:
Úgy örülök, hogy végre valaki így áll hozzá, nem esik mély depresszióba, ha esetleg nem megy a szopi, hanem TUD örülni a babájának!!!
Annával én is ebbe a hibába estem, de most nem fogok! :lol:

Rita:
Húúú nagyon csini kismama vagy!!! Hirtelen néztem nagyon, hogy nem fázol úgy? Mire leesett, hogy nem itthon fényképeszkedtél :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Vicky! Örülök, hogy jól vagytok! Tényleg csak ez a legfontosabb!
Mikor mehettek haza!

Rita! Nagyon csini kismama vagy!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Hanna
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Szerintem, nktek is nagyon szép karácsonyotok lesz, még akkor is, ha Olivér akkor még a pocakodban lesz :wink:

Kép
Kép
Vendég

Vicky! Ez a fiú gyönyörű! Egyáltalán nem tünik korababának!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Vicky! Olyan szép! Gondolom, nem tudsz betelni vele.
Igazi Férfi! :wink:
Igen, életünk legszebb Karácsonya lesz, mint mindenkinek itt a topicon!

Kép
hanna30

Mágnes
Attól nem lesz tejem, ha depizek... és még örülni se tudok a gyönyörűségemnek :wink:

Enikő
Talán a jövő hét elején...ha a laborom jó lesz...
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: