A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

Sziasztok!

Szeretném "reklámozni" saját magam e-könyvét. :-) Teljesen ingyenes, nem profitcélú a könyvem, viszont sok hasznosság van benne.

Ha van kedvetek megnézni:
http://kismamaknak.hu/e-konyv

Aida

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Üdv Neked is, Pillesz!

Tündériek a képek, nekem a második a kedvencem, olyan, mintha énekelne Petrácskád:)

Ági
Kép
m_agi

Megint itt vagyok.
Sajnos el volt rontva valami a dologban, így nem lehetett letölteni az e-könyvet, de most már működik a dolog, ha érdekel még valakit... :roll:

http://kismamaknak.hu/e-konyv

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sziasztok!

Megvagyok ám csak keveset vagyok netközelben, ezért jövök ritkán!

Üdv az újaknak!!!!

Pillesz:Nagyon édi a pici Pöttöm Panka. :D

Nekem is van már egy kevés részen egy pici halvány barna csík a pocimon, és remélem tényleg el fog halványodni. :oops:

A szakadást én is nagyon szeretném elkerülni. Eddig sikerrel. Kopp-kopp-kopp. :)

Icu
Kép
Kép
icu03

Minden betegeskedőnek jobbulást.

Voltam 4D-n nagyon szuper volt, csak nekem is ugyanaz volt a gond, hogy szinte végig hátat fordított. Az utolsó 10 percben lehetett egy kicsit látható pózban elkapni egy pár fotót róla. De így is megérte mert annyira jó volt látni a kicsi arcát. :D :D

Kép 28+3 naposan a kicsi Lili

Icu
Kép
Kép
icu03

Azt mondja az egész család, hogy tiszta apja, de a szája az enyém. :lol: :lol:

Icu
Kép
Kép
icu03

icu03:
A Te kislányod is nagyon aranyos:).

Engem is nagyon érdekel, hogy hogy fog vajon kinézni a babánk, de a múltkori ultrahangon a kicsi szabályszerűen menekült a doki kezei elől, úgyhogy asszem inkább kihagyom, nem macerálom vele. Csak eltelik gyorsan az a pár hónap..:).

Szoktátok a magzat mozgását figyelni?
Engem most ez izgat a leginkább, volt amikor annyira aktív volt, hogy majd' kirúgta a hasam, de egy pár napja csak alig-alig érzem:(. Normális ez? Úgy aggódom érte...

Ági
Kép
m_agi

Icu: nagyon szép a kisasszony.
Ági: nem kell aggódni a kevés mozgás miatt. Az aktivitása függhet az időjárástól, fronthatás, vagy a hold....az én babám sem ugyanolyan aktív mindig. Pl. 3 napja le sem lehet lőni, folyamatosan pörög, pláne este....Előtte meg lapított. Már én is aggodalmaskodtam itt a babaneten, pont a mocorgás miatt. Hiába tudja ezt az ember, hogy nem mindig ugyanannyira aktívak, mégis aggodalmaskodik. Hát, az anyák már csak ilyenek.... :D

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Sziasztok!
Ne haragudjatok, hogy zavarlak titeket de én is tavaly tavasszal szültem és van egy csomó felesleges babaruhám, amiket a kisfiam kinőtt. Ha érdekel valakit, akkor a KÍNÁL FÓRUMBAN A 0-6 HÓS GYÖNYÖRŰ FIÚ BABARUHÁK TÉLRE résznél, megnézheted őket sok benne az unisex. A ruhák nem szakadtak jó állapotban vannak.
NEM AKAROK TUKMÁLNI CSAK SZERINTEM, MEGÉRI ÉN SOKSZOR ÍGY VESZEK A FIAMNAK MERT HAMAR KINŐVI!

Kép

Kép
gabka7926

Lenne egy kérdésem, hátha tudtok segíteni.

APASÁGI NYILATOZAT ÜGYBEN
Az inszemhez anno csináltattunk élettársi papírt közjegyzővel. Abban szerepel, hogy a sikeres reprodukciós eljárásból született utódot a magunkénak tekintjük.

Ez nem elég apasági nyilatkozatként?
Külön kell csináltatni arra is egyet?

Előre is köszi a választ.
További szép hétvégét mindenkinek!

Icu!
Nagyon édes LILI, gratulálok!
Ti már láttok hasonlóságot?

Kép
akire79

Pillesz:
Köszi szépen, már nyugodtabb is vagyok...
Olyan furcsa azt olvasni, hogy "az anyák már csak ilyenek", és főleg az, hogy én is nemsokára közéjük fogok tartozni, fantasztikus:)))

Ági
Kép
m_agi

Sziasztok!

M Ági, a köldök kifordulása a köldökgyűrű erősségétől függ, én úgy tudom. Ilyenkorra más sokaknak kifordul, semmi rendellenes nincs benne.

Viszont ha már a terhesség elején kijön, és fáj, akkor az valószínűleg köldöksérv, nekem is kijött az első terhességemkor, majd szülés után szépen elmúlt.
A második gyereknél már jóval hamarabb előjött, s el sem múlt, ezt a harmadikat már eleve sérvvel kezdtem. :cry:
Ilyenkor már nincs teendő vele, nem tud kizáródni, mert a méh van a hasfal mögött, nem a belek.

Ha szülés után nem múlik el, és fáj, akkor érdemes egy dokinak megmutatni, de igazából nem olyan gáz, nem marad ennyire kiálló akkor sem.

Nahát, lenyúlták az avaratomat! :twisted: . Ezt még én vágtam ki anno egy nagyobb képből. :evil:

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!

akire79:Nekem ugyanez volt a problemam,es nekem javasoltak hogy csinaltassak egyet mert kerni fogjak a korhazban,szoval mi megcsinaltattuk a TELJES HATALYU APAI NYILATKOZAT-ot,18000ft-ba kerult.
Hat nem olcso,de ugy gondoltuk inkabb legyen ott,minthogy esetleg kitalaljak hogy "kellett volna" es utana egy hosszu procedura megvaltoztatni a nevet.
Ugyanakkor nekem parom kulfoldi allampolgar,lehet ez is kozrejatszott abban hogy kertek :(
Talan ha van szulesznod O tud pontos valaszt adni,az a biztos!

Tovabbi szep napot!

Udv,

Anita

Kép

Anita
bellaani

Sziasztok!

Nagyon szép eladó babaruháim vannak. Ha valakit érdekel írjatok privit légyszi!

http://www.babaszoba.hu/csevego/temak/u ... 2?#8839060

Bocsánat a zavarásért!

Köszi, Enikő

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Jó pár napot olvastam egyszerre, ami eszembe jut, arra reagálok. :)
Az oltás téma szerintem is nagyon unalmas, én biztosan nem fogom beadatni.
Mellek. Nekem sosem voltak kis melleim (85C,D), eddig semmit sem változott a méretük. Meglátjuk, mi lesz szoptatáskor.
Köldök. Korábban nagyon mély volt a köldököm, most változó, épp milyen az állapota, még nem fordult ki, de ha állok, már nem igazán van mélyedés.
Pillesz, nem vettem bántásnak, hogy azt írtad, alig látszik rajtam valami, sajnos rajtam eléggé látszik az induló 10 kg súlyfelesleg, a felesleg részt nem nagyon szeretném gyarapítani. Eddig jól állok, + 3 kg-nál járok.
Ági, én is folyton a mocorgást figyelem, nekem nagyon oda kell figyelnem, hogy érezzem Pirinyót, én a mai napig nem érzek nagy rúgásokat, csak pici finom mozgásokat. Mostanában volt pár nap, mikor épphogycsak "bejelentkezett". Addig azért nem aggódom, ameddig minden nap jelt ad magáról.
Nekem 3-4 napja visszatért a fáradtság / álmosság, ami még az első trimeszterben volt jellemző. Nektek nincs ilyen problémátok? Most újra állandóan aludnék... Még 4 hétig dolgozom, de már nagyon várom a végét.
Icu, Pillesz, nagyon jók lettek a képek a leányzókról. :)

Ági

Kép
ági33

Sziasztok!

Köszi a dicséreteket a fotóról. :D :D

Akire:A kicsi eddig tiszta apja, kivéve a száját. :P

Apasági nyilatkozattal kapcsolatban csak annyit tudok, hogy mi is csináltattunk, de nekünk nem került semmibe.

Icu
Kép
Kép
icu03

Jó reggelt :)
Uxi, nekem is szembetűnt, hogy ugyanaz az avatar... Ráadásul ha te szerkesztetted, akkor nem szép tőle, h lenyúlta!
Ági, üdv :)
Pillesz, nagyon aranyos a babó :)
N1H1, szerintem is a megelőzés a lényeg és már annyira zavaró, hogy a csapból is ez a mesterséges vírus folyik. A sajtó amúgyis imádja a pánikkeltést, ráadásul most sok pénz is van a dologban. Egyértelmű, hogy csak ugyanannyira veszélyes, mint bármilyen más influenza. Kár ezzel foglalkozni, inkább a baba mocorgását figyeljétek :)
Köldök: nekem éppen most van "egyenesben" a hasammal. De én élvezem nagyon :) Barna csíkot nem látom, de még nem is hajoltam le a hasam alsó felét leellenőrizni. Mér egyre gyakrabban jut eszembe a krémezés (mondjuk úgy 2 naponta); de védőnő szerint nem elég a pocakot krémezni, hanem oldalt is kell, illetve a karokat és a combokat is ajánlatos...

Hatodik UH: esetleg jan. 6.-án, ha még egyben leszünk :)
Kép
nilszi

Jó reggelt!

Köldök, csík:
nekem már elég régen elindult a köldököm, egy ideje már ki van fordulva, de ahogy Nilszi írta, én is élvezem. Persze ha alapállásban lenne ilyen, akkor nem örömködnék, de mivel a terhességhez tartozik, így szeretem.
A csíkom is már megvan egy ideje. Nekem fel sem tűnt, a férjem hívta fel a figyelmem rá.
Állítólag szülés után elmúlik mindkettő.

Képzeljétek: azt álmodtam, hogy megszületett a kislányom. És én ott álltam, és nem tudtam megetetni. Nem szopott. Ha mégis szopott volna, nem volt egy csepp tejem sem. És tápszer sem volt otthon. És én csak álltam, és nem tudtam mit csináljak. Baromi rossz anyának bizonyultam.
Ezt azért meséltem el, hogy ne teljesüljön, mert köztudott, hogy az elmesélt álmok nem válnak valóra :) Remélem így lesz...

Timi
athena

Sziasztok Lányok!
Csatlakoznék ha lehet. :D
Nemrég találtam rá erre a fórumra, többet is megnéztem, de talán ez "él" a legjobban.
31 éves vagyok, első babát várjuk a férjemmel. Kisfiú lesz :D :D :D
Jelenleg 29+6 vagyok, nálunk a héten lesz aktuális a 30. heti UH. Egyébként Bp-től 80km-re lakom kisvárosban, itt fogok szülni. Most éppen szülésznőre "vadászom", sajnos akiket eddig ajánlottak egyik sem vállalja :( Talán az időpont miatt. Január 5-re vagyok kiírva, de ugye a 38. hét az már karácsony...
Röviden ennyi, igyekszem visszaolvasni.
edkat1

Sziasztok!

Tényleg, akartam is kérdezni, kinek van barna csíkja.

Mert nekem most nincs, nem bánnám, ha nem is lenne, de nem tudom, a többi gyerekkel mikor jött elő.
Azt tudom, hogy Benivel sokáig megvolt, szülés után 9-10 hónappal múlt csak el, s hát... nem volt épületes látvány a barna csík+ a megbarnult a középvonalban keletkezett repedés is a hasamon+ a köldököm is. :?

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!Nekem van barna csíkom a hasamon nekem tetszik!Még striák nincsenek hála...remélem ez elkerül.
Twist:Neked mennyi szokott lenni a cukrod étkezések után?Szerinted az újból vett véreredmény egyenlő a vénából vettel?Tegnap rendesen ettem még tortát is és du.5 órakor 4.6 volt a cukrom újból,/a férjemnek meg 5.9/Úgyhogy most már nem értem éhgyomorra szokott ennyi lenni kb.Mitől lett jó ha nem is diétáztam szerinted?Köszi!!! :D
gyöngyi-30

Sziasztok!

Köszi a dícséreteket a lánykám nevében is!

Ismét munka! Jövőhét hétfőn jön a helyettesem ide mellém, be kell tanítanom. Hát nem fog unatkozni, az biztos. (Szemétség egyébként, mert csak a munkám 1/3-át kapja, és kb. ugyanannyit keres mint én! Ez pofátlanság!) Úgyhogy most már teljesen alábbhagyott a munkakedvem, úgyis jön ez a kis......(izomagyú)
Hogy jobb kedvre derüljek, kiszámolom, hogy még hányszor kel korán kelnem a munka miatt. :D
Edkat: üdv köztünk.
Hé, Hékással mi van?????

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Jó reggelt!

Tegnap már azt hittem, újra kell indítanom a fórumot, annyira nem írt senki :)

Üdv közöttünk Edkat, jó, hogy ránk találtál. Beállhatsz a versenybe, ki tud többet siránkozni :) Én vezetek :D:D

Bogaracska: Melyik témánál tart a felkészítő???

Csík nekem is van, bár elég halovány, nem tetszik, de nem is zavar. Viszont az epilálást teljesen elhanyagoltam :oops: Annyira nehezemre esik, nem látom a hasamtól, és utálom a borotvát. Terhesség előtt gyantáztatni jártam, most pedig mindig elmarad. Ráadásul teljesen kinőtt, le kellene rövidíteni, hogy gyantával is tudjanak vele mit kezdeni. Persze a dokinál meg égek, mint a Reistag, bár gondolom a doki látott már őserdőt. Másnak is probléma ez?

Klári

Kép
claracroft

Klári
én is ezzel biztatom magam hogy más is igy van ezzel és a doki már hozzászokott

Móni
KépKép
reunion

Szőrök: a lábam epillálom....még. Ha már nem érem el szólok a páromnak. Pont szombaton szőrtelenítettem, és már alig várja, hogy megkínozhasson.
Az intim részeket egy ideig gyantáztattam, a párom gyerekkori barátja kozmetikus, így egy fillérbe sem került. Csakhát ő is babát vár, 2 héttel van lemaradva tőlem, és nem akarom ezzel kínozni, bár még mindig dolgozik.
Úgyhogy ott marad a beretva. Már félig meddig csak emlékezetből. Ezt hetente csinálom.
Mondjuk már totál elegem van szőrtelenítésből. Fehér bőrű vagyok, sötét szőrű, bár nem sűrű. Dzsungelnyuszi.
Ja, én nem tudom ki hogy van vele, de totál kiszőrösödött a hasam is. Persze nem olyan, mint pl. a lábamon, de azért csak látszik. Ugye el fog múli?!
Na,ezt a témát jól kivesézem! Bocsi, ha uncsi.
Már csak 19!!!!!!!!!!!!!!!!napot kell dolgoznom!!!!!!!!!! Ez felvidított! :P

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Pill, Clara, Reunion!
A szőr téma nálam is aktuális. Korábban én is gyantáztatni jártam, és a borotva került elő, ha hirtelen kellett. Most valahogy nem érzem a késztetést, hogy gyantáztatni menjek, a borotvával meg semmire sem megyek, mert nem látom magam :) A férjem mindig azt mondja, hogy segít, de az valahogy nem olyan....

Timi
athena

Sziasztok Kismamik! :D
Rég jelentkeztem, minden rendben van velem/velünk!
Annyi, hogy valószínű felfázhattam és a torkom is nagyon fáj, forró mézes teázok, remélem nem lesz súlyosabb nem akarok náthás lenni!

Képzeljétek olyan rendi az Anyukám! :D
Elment és beleadott előleget a babakocsiba, mert tudta, hogy a Titit szeretnénk megvenni és figyelte, és most akciós itt T.bányán ezen a héten vagy jövő héten meglesz a babakocsink úgy örülök!
Meg megvettük a festéket végre a babaszobába alul világoszöld felül bodza színű lesz, mostmár csak kell egy kis idő szegény páromnak, hogy kifessen, mert szegénykém annyit dolgozik, úgy sajnálom, alig látom! A 7napból 7napot és múlt héten is 3szor 16oznia kellett mert itt vannak a külföldi nagyfőnökök! :cry:

Lányok tegnap vitatkoztam Anyóssal, hogy én 27hetes vagyok erre ő hogy lehetsz 27hetes mikor január 20ra vagy kiírva, erre én mert 40hetet számolnak a dokik, erre ő de 9hónap a terhesség tudom, de hivatalosan 10hónap és nem tudtam elmagyarázni neki, hogy mi van, mert nem értette meg! Azt mondja akkor karácsonykor fogsz szülni mondom nem, a dátum szerint január 20. Hogy magyarázzam meg neki Lányok?

Ági nagyon jól megcsináltad azt a képet ahol felül a babanövekedés alul a pocaknövekedés van!
Milyen progival csináltad?

Szó volt róla, hogy kinek milyen élménye volt a szülésről!Én természetese úton szeretnék,de lányok én szeretném megkérdezni, hogy mi a különbség az érzéstelenítők között hallottam, hogy van epidurális meg egy másik fajta, azt hogy kell kérni és utána milyen hatása van? teljesen lebénít vagy fájdalmat csillapít? Biztos kinevettek, de nagyon félek nem akarok lebénulni! Itt T.bányán nagyon sok kontár van! :shock:

Buborka szép a pocid!!

Nekem 3számot nőtt a mellem eddig pedig eddig se volt kicsi! 95D most ami kényelmes! :shock:

Klári majd hozd a képeket a nov.6 4Dről! :D

Linus utólag is Boldog szülinapot! :D

Én tuti nem oltatom be magam a H1N1 ellen nem kockáztatok!

Pillesz nagyon édes Pöttöm Panka !!! :D

Icu nagyon aranyos Lili! :D

Köldök nekem még nincs kint de eléggé kicsi a luk szinte sima egy gombostű feje se férne bele, striák oldalt kezd látszani pedig kenegetem folyamatosan, barna csíkom még nincsen!

Lányok mi lehet Trudival? Olyan régen írt! Remélem minden rendben velük!

KépKép
ldetti

Nekem a férjem nem hajlandó segíteni, fél, hogy megvág. :?

Én is leborotváltam eddig 2X, de utána terpeszben jártam, annyira szúrt, viszketett. Nem tudom az hogy bírja, aki rendszeresen a borotvát használja, állítólag hozzászokik a bőr idővel. Gyanta után sosem volt ilyen problémám.

Klári

Kép
claracroft

Születéstörténeteket olvatóstam most. Pontosabban 1-et, de nem jutottam a végére.
Totál könnybe lábadt a szemem és szipogok. Iszonyú, hgy mindenen el tudom magam bőgni. Múltkor néztük a tv-ben azt a Mel Gibsonos ufos filmet (az agyam rövid, nem jut eszembe a címe) szám szerint 4!!!!szer bőgtem el magam rajta! Ez valami borzalom, hogy egy tök szimpla filmet sem bírok sírás nélkül végignézni. Képzelem mi lenne, ha valami csöpögős, romantikusos filmet néznék meg.

Csilla
Kép
Kép
pillesz

detti: először én is heteket modntam anyósnak, de azt mondta, hogy inkább hónapo mondjak. Most 30 hetes vagyok, neki azt mondom, hogy 7,5 hónap. A 31. hétre is azt mondom, hogy 7,5 hónap.
Nagyon sokan eltűntek! Én Hékást hiányoltam az előbb.

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Végre őszi szünet. :):) Nem kell korán kelni, és élvezem a szabadságot. Bár én lehet, hogy a "fura" tanárok közé tartozom, de nekem még szünetben is hiányoznak a gyerekek.
Nekem nincs barna csíkom, esetleg egy nagyon-nagyon halvány. De sztem enek semmi jelentősége.
Nekem annyi inkább a gondom, hogy a vérképemen még kb két hónapja a vasam alsó határértéken volt. Viszont vastabletta nélkül is nagyon sok gondom van a széklettel. Szóval nem is tudom mit csináljak...

Kép
ágota 74

Ja, meg Heydie-re lennék még kíváncsi, bár én nem ismerem őt, csak én voltam olyan lelkes és az elejétől elolvastam mindent egészen a csatlakozásomig. Nagyon rég nem írt.

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Trudin már én is gondolkodtam.

Anyósom nekem is külön kategória, nehéz bármiről is meggyőzni, de én meg sem próbálom, arra ott van a fia. :) És rajta kívűl még elég sok okoskodó van, főleg az ő korosztályából, de nem kell félteni a nemrég szült ifjabb szakértőket sem.

Én is szeretnék természetes úton szülni, de szerintem ezt úgysem mi döntjük el. Valahogy így képzelem:

- szeretnék beöntést
- szeretnék borotválást
- nem szeretnék érzéstelenítőt
- szeretném, ha a párom végig ott lenne
- nem szeretnék gátmetszést (gátvédelem).

Aztán majd meglátjuk, hogy alakul.

Klári

Kép
claracroft

Én egy hete vastablettát szedek, de nem lett nagyobb a székrekedés, sőt, ma reggel kisebb hasmenéssel kezdtem... Egyébként a leírás szerint azt is okozhat.

Klári

Kép
claracroft

Klári én is borotválok mióta babás vagyok, de csak nődoki elött 3-4hetente iszonyatosan viszket tényleg! A párom nekem sem segít, de nem is szeretném! Nem tudom miért...

Pillesz én is érzékenyebb vagyok mostanában, ha valki nem úgy szól hozzám már az is rosszúl esik, lehet kezdek depis lenni, iszonyatosan félek, hogy a 30.heti UH-n minden rendben legyen és ne ismétlődjön meg a múltkori...
Azt szeretném, hogy Babácska egészséges legyen!!!

Köszi Pillesz akkor én is hónapot fogok mondani anyósnak de ő számolgatja, hogy jan. 20 akkor nov. 20 án leszek 7hónapos! :?
Mondtam, hogy nem de hiába mondom! Úgyhogy inkább nem is magyarázkodtam majd jön amikor jönni akar aztán kész!
Tényleg nagyon sokan eltüntek szinte teljesen! Sajnálom, remélem mindenkivel minde rendben és ha tudnak jelentkeznek újra!

Klári az orvossal gondolom meg lehet ezeket a dolgokat beszélni én majd mindenképp rátérek és tisztázok vele mindent mit szeretnék és ott szüléskor úgyis kiderül mit lehet tenni!
Amúgy én is szeretnék beöntést, de borotválást nem azt inkább én itthon megcsinálom mert ha ott megvágnak még az is fájjon jó pár napig mert láttam milyen a kórházi borotva brrr... a sóginőm is mesélte!
Én is szeretném, hogy Apácska bent legyen velem végig!
Érzéstelenítőn gondolkodom, lehet szólok a dokinak, hogy készüljön fel rá mert előre kell szólni ott már nem lehet eldönteni és hátha nem lesz rá szükség! (bár kétlem)
Gátmetszést én sem szeretnék!!! Nagyon remélem, hogy nem lesz rá szükség!

Vashiányod van? Lemaradtam róla! És olyan hogy kell rá szedned gyógyszert?

Felfázásra tudnátok ajánlani valamit amit kismamák is használhatnak? Nagyon sokat pisilek és nehezen 2napja, fáj és viszket is mostmár! Ha zárt a méhszáj nem lehet baja Babácskának ugye?

KépKép
ldetti

Sziasztok!

Klári! Gratula a szekrényhez, lassan alakul a babszoba nálatok is.

Én is megvettem a függönynek és a rácsvédőnek az anyagot, már csak meg kell varrnom... :shock: Tegnap beszereztünk egy fotelt is amiben tudok majd kényelmesen szoptatni. Somával a kanapén görnyedtem folyton és rettentően fájt a hátam egy idő után. Most már lesz fotelom és szopipárnám így talán könnyebb lesz! :wink:

Icu, Pillesz! nagyon cukik a babácskák!

Megvan a név!!!!!!!!!!!!!!!!!! Teljesen még mindig nem sikerült döneteni, de így két kersztneve lesz a kicsinek, aztán majd menet közben eldől mit használunk. Öcsibogyó mától Hujber Áron Bence! :D

Csajok! Nem tudom ki figyelmezetett - Verus vagy Uxi -, hogy nem lehet táppénz mellett a GYES-t igénybe vennem. Most beszéltem épp a MÁK-ral és azt mondták, hogy ha van munkaviszonyom és én magam miatt és nem a gyerek miatt vagyok táppénzen akkor kaphatom a GYES-t továbbra is a kicsi megszületéséig. Akkor kell csak visszamondani, ha a kicsivel igénylem a TGYÁS-t, és akkor Apa sem kaphatja tovább.

Egyéb iránt jól vagyunk, lassan kifelé mászunk a köhögésből. Soma már bölcsiben mától újra. Szedi az aztma gyógyszert és úgy tűnik ez hatásos, mert azóta elmúltak az éjjeli köhögőrohamai. nappal még köhint párat, de ennyi.
A pocakom nagyon beindult mostanában. Egyre nahyobb. Köldököm még nem fordult ki, talán nem is fog, mert Somával is csak kisimult. Csík még nincs, se barna, se repedéses. Kopp-kopp....Pocakkörfogat 95 cm, súly +9-10 kg (62,5 tegnap esti mázsáláson). Lassan kezdem unni az öltözködési nehézségeket. Bár szerencsére megérkezett a kismamás télikabim, ami remek, de már unom, hogy folyton ugyanazokban a cuccokban nyomulok.... :?

J.

Kép

Kép
somaanya

Igen, vashiányom van, bár nem nagyon vészes. Múlthét hétfőn voltam a dokimnál, akkor nézte a leletem, és írt fel Neo_ferro-Folgammát. Csak képtelen vagyok rászokni, hogy éhgyomorra szedjem, előírás szerint úgy kellene. Kaja kellős közepén persze mindig eszembe jut. :?

Ma megyek védőnőhöz, de otthon hagytam a kiskönyvemet. Van ez így, majd papírra felírjuk... :)

Klári

Kép
claracroft

Én is jövök panaszkodni :?
Nekem mostanában menstruációs görcsre emlékeztető fájdalmaim vannak ami kisugárzik a lábamba leginkább akkor ha sokat mászkálok és muszály olyankor lefeküdnöm meg jobb híján Mg-ot eszek
ez gondolom nem normális ilyenkor
van ilyen valakinek?

Móni
KépKép
reunion

Sziasztok!

Pillesz, Icu-nagyon cukik a kislányok :lol: :lol: :lol:

Clara-most kedden az első légzésgyakorlatos óra lesz, aki felíratkozott szülőszobára azok oda mennnek. Remélem már fel lehet íratkozni az utolsó időpontra is, akkor felírlak benneteket. :D

Az a barnás csík nekem is megjelent pár napja a hasamon, de még elég halvány, remélem szülés után hamar elmúlik. A köldököm még nem fordult ki, de már elég lapos :)
Én pár napja esténkét elég vacakul vagyok, nem zabálok vacsira, mégis lefekvéskor visszajön a torkomba az egész, nagyon rossz érzés, tegnap este kénytelen voltam ledugni az újjamat :oops: Renniet szedek de nem sokat segít :(
Én is elég ingerlékeny vagyok mostanában, és állandóan azon parázok mi nincs még meg, mit kell még megvenni, kimosni, összerakni :? Jó lenne ha minden a helyére kerülne végre.
Én mindig is borotvát használtam, eddig még nincs gondom vele, bár az idő ami alatt végzek az rohamosan nő :)
Ezen a héten el kell kezdenem figyelnem a baba mozgást napi 2x. Bár szerintem nem lesz gond vele, mert elég izgága kisbaba, Barnu.

Egyre többször keményedik be a hasam, épp tegnap állapította meg a párom, hogy nagyon tipp-topp menyecske vagyok, mert ugyanúgy csinálok mindent mint azelőtt egész nap talpon vagyok, megyek, teszek-veszek, de mostmár be kellene látnom, hogy ennyit nem bírok, többet kellene pihennem :oops: Ugyanis a bokám estére akkora lett mint még soha, kicsit meg is lepődtem, mikor levettem a zoknim :shock: Ja és a derekam is egyre többet fájdogál. :?
Valaki mosott már ki babaruhákat? Én a héten tervezem...

Kép
Kép
bogaracska

Felhívtam a szalont, ahol lesz a kismama jóga nálunk, a Helikopter lakóparkban. Tök jó, 1200 Ft 90 perc, az 5 alkalmas bérlet 5000 Ft. Szerintem ez nagyon jó ár, végre mozgok majd valamit :))))

Klári

Kép
claracroft

:) Akkor a jövő héten lesz a baba első napjai. Remélem el tudok majd menni, mert az igazán érdekelne. De a Babaápolásin mindenképp ott leszek.

Keményedés nálam is, gyomorégés nálam is, derék (csípő) fájás nálam is. A dagadás (kopp-kopp) még nem számottevő.

Klári

Kép
claracroft

Detti!
Szerintem ne magyarázd el sehogy! Úgyis ő az okosabb... Hagyd rá. Mondd, hogy "igen anyuka, lehet, hogy igaza van". Aztán úgyis akkor születik, amikor kell neki.

Pillesz!
Szerintem normális, hogy visszatért (nálam legalábbis volt, elmúlt, most újra van) az érzelmi túlcsordulás. Én múlt héten a férjem átölelése közben fakadtam sírva. Nem értette miért, mondtam, hogy azért mert úgy szeretem őket (őt és a babát) :P

Ágota!
Mielőtt megijednél a vas miatt, mutasd meg a dokinak (ne a védőnőnek), mert kismamáknál nem ugyanaz a határérték a mérvadó. Ha nem drasztikusan alacsony, akkor nincs baj vele, mindenképp mutasd meg az orvosnak.

Bogaracska!
Miért kell napi 2x figyelni a babát? Ez valami szokás? Sosem hallottam.

Gátvédelem:
min múlik, hogy gátvédelemmel szülök-e vagy sem. Első baba, nem vagyok tisztában vele, de mindenesetre sokkal szimpatikusabb lenne. Ezt orvosa válogatja, előre meg kell beszélni vele? Mindegyik belemegy? Vagy hogyan működik?

Fájdalomcsillapítók:
szintén a tapasztalat hiánya miatt nem értek hozzá. Min múlik, hogy kapok-e, és ha kapok, milyet kapok? Mert ha előre kell eldönteni, hogy kérek-e, akkor mi alapján döntsem el. Honnan tudjam, hogy mennyire fogom tűrni a fájdalmat?

Timi
athena

detti:"iszonyatosan félek, hogy a 30.heti UH-n minden rendben legyen és ne ismétlődjön meg a múltkori... :
Ha nem vagyok túl indiszkrét akkor mi történt? Persze ha nem akarod leírni nem gond.
Bogaracska: én 6 hetet leszek otthon, úgyhogy majd akkor megveszem a hiányzó dolgokat, meg még azért is várok vele, mert sokmindenki sokmindent ígért, hátha betartják. Még nem mosok, szerintem fölösleges még. Csak poros lesz, nem lesz már finom illata, mikor ráadod a babádra.
Jajj te, pihenj. Nem kell senkinek semmit bizonyítanod, hogy ugyanúgy bírod a strapát, mint régen. Én pl. hajolgatni nem tudok már, mert nagy a hasam, meg bekeményedik, ha túl sokat pörgök. Nálad is a keményedés jelzi, hogy túlhajtottad magad, pihenni KELL! És ne legyen lelkifurdalásod miatta.
Móni: nekem nincsenek ilyen görcseim, de szerintem ezek méhösszehúzódások, amik kb.26-28. héttől vannak. A méhed gyakorol, edz. Pihenj, és ha a magneb6 nem elég beszélj a dokiddal.

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Clara-még mindig dolgozol? Jó lenne ha tudnál jönni az engem is nagyon érdekel :D Egyébként én multkor felíratkoztam a 11.10. szülőszobára, de így hogy a szülésznőm mindent megmutatott nem tervezek elmenni. Ha ráértek elmehettek helyettem, mert úgyis csak a létszámot nézik :D

Kép
Kép
bogaracska

pillesz- lehet tényleg várok még a nagy mosással, csak azon idegeskedek már nem lesz jó idő és tök sokára száradnak meg, és még ki is kell vasalni őket. Lehet tényleg túl idegeskedem ezeket a dolgokat hiszen van még 2 hónap :lol:

Kép
Kép
bogaracska

athena- igen a dokim kérte a 31-32.héttől a mozgás figyelést. A honlapjáról kellett letöltenem a táblázatot hozzá. Lehet, hogy ezt nem mindenki kéri, de a felkészítőn is említették, hogy ebből már lehet bizonyos dolgokra következtetni.

Kép
Kép
bogaracska

Üdv az újaknak!:)

Gyöngyi, szóval most 1 órával étkezés után kell mérnem napi 3-szor, ezt írták elő nekem és 7 alatt kell lennie. Olyan kb. 5,3-6,4 közötti értékeket mérek. Egyszer volt 7,3, amikor bizony bűnöztem és betésztáztam.
Nekem is azt mondta a dokim, képzeld, hogy nem olyan nagy ez eltérés, inkább határérték a 8,1. De azért elvisz terhes patológiára jövő hétfőn, mert hogy mindenképpen szeretné, ha odafigyelnének rám a cukor szakértők a kórházban (és a magas vérnyomi miatt is). Nekem amikor tésztát és banánt ettem, akkor volt egyszer 8,3-asom.
Lehet, hogy neked elmérték a kórházban és mégsincs cukor bajod? Az jó lenne. Nekem van, de ha odafigyelek, akkor nem megy fel (sem a vérnyomim, sem a cukrom).
Tegnap délben én is sütit ettem, de csak egy szeletet és egy órával utána mégis csai 5,4 volt a cukrom. Szóval, érdekes.... (és bíztató):)
A dokim még azt mondta, alattomosan kúszhat felfelé a cukor a terhesség végefelé és lehet, hogy majd inzulin is kell nekem, de nem biztos, csak előfordulhat. (nem nagyon szeretném....)
Vendég

Bogaracska!

Azt is mondta, hogy mire lehet következtetni belőle? Sosem hallottam ilyesmiről, azért érdeklődök ennyire :)

Timi
athena

Sziasztok!Én már mostam ki ruhákat a hétvégén meg is száradt a levegőn.Most azt nem tudom hogy ki is vasaljam vagy még ráér?
Kész a gyereksarok a hétvégén elkészült,vettünk komódot és egy tök ari focis polcot,meg pelenkázó lapot amit a komód tetejére rakok.
Meg a sok apróság is megvan kád hőmérő cumik stb...Szerencsés vagyok mert kiságyat és babakocsit kaptam meg rengeteg ruhát.Egyenlőre egy öltöző ruhát kellett vennünk amibe hazahozzuk.
Cumisüvegből egy 125ml.-t vettem szerintetek kell még nagyobb is,és mekkora?Még a légzésfigyelő,és mellszívó hiányzik.
Vasból én a bérestől vasvitalt szedem 14mg vas van benne és nem okoz székrekedést.
gyöngyi-30

athena- hát azt mondták, ha mozog a baba nem lehet baja :D Ilyenkorra már egyre kevesebb a helye és jobban lehet érezni minden egyes mozdulatát. Naponta 2x délelőtt és délután 30 percig kell megfigyelni, lefeküdve vagy oldalra fordulva a mozgását pontosan megszámolni mennyit ficánkolt. Azt pontosan nem tudom most mennyi a normál érték, de ha nagyon kevest v nagyon sokat mozog az sem jó. Majd megnézem a honlapon :D

Kép
Kép
bogaracska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: