A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Kata! Itt egy áblázat a HT-hoz.

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Evi és Lilla

Kép
evi1969

sziasztok

ha valakit érdekel a HT-hoz.

http://www.kismamablog.hu/konyvek
ingyen letölthető.
Vendég

Ma hasról hátra fordultunk egymás után többször is , ilyet még nem csinált ez nálunk már haladás. :lol:
Lehet hogy másoknál már régóta csinálja a baba és nem ujdonság de nálunk ez még új és ugy örültem neki. :lol:
Vendég

Évi: én nem tudok megnyítni semmit. :cry:
Vendég

Én majdnem mindig egyedől megyek kocsival a gyerköcökkel , ugyanugy mint Dalma.
Csak néha van egy kis hisztike de általában jól viseli Jenni a kocsikázást .
Vendég

Dalma: azért kellett menni mert nem nagyon gögicsélt.

Évi: köszi szépen.

Szaszi: ügyesek vagytok :lol:

000kata

ELMENT anyós :D :D :D

elég béna vagyok a belinkeléshez ide a fórumba, de ha valakit érdekel elküldöm mailbe- ez a HT táblázat a januári Kismama újságba volt és a doki és védőnő szerint is jó, persze ha valaki másképp csinálja az is jó, csak ne szalonna és csirkepöri ubisalival legyen a kezdés- azt 2 nap múlva lehet bevezetni :roll: volt már ilyen aki összeturmixolta és ezt adta

azért nem indulok kocsikázni egyedül mert megy a hiszti a kocsiba, úgy szoktunk apával, hogy én hátra a gyerekkel és szórakoztatom, ha nem álmos vagy jön velünk a fiam és Ő ül hátra
ha álmos akkor nincs gond

tényleg el kellene indulnom,mert megőrülök itthon- szülésig nagyon pörögtem, mindenki azt kérdezi, hogy bírom, hogy egész nap itthon vagyok :shock:

Szaszi! gratula a forgáshoz :D ezek tényleg nagy dolgok

Evi és Lilla

Kép
evi1969

évi: engem érdekel küld ide légyszi: b.szofia@citromail.hu
Vendég

Szaszi!

most próbáltam, ha a képre katt. akkor se működik?

Evi és Lilla

Kép
evi1969

a kismamablogon is nagyon jó dolgok vannak. ha van egy kis időm néha nézegetem.
bocsi a kisbetükért de félkarú vagyok. :lol:
Vendég

Dalma!

azt a kendös sapit én is néztem a brendonba, de nem tetszettek a színek és mérethiányos is volt- a tiétek viszont szép és H&M-ben vetted?
én most rendeltem egy horgolt sapit ( next) a hűvösebb napokra, mert sajna még olyan is lesz szerintem

Anyóspajtásról majd írok bővebben, ahhoz idő kell, most itt ülök a játszón Lillával , mert ma olyan napunk van - megint- hogy sehogy nem jó, nyűgös a kisasszony- lehet a foga :roll: vagy front van :roll:
holnap jön a hordozó :D :D :D

Pipal! én szeretem a szoknyás rucit, mert harisnya kell hozzá és így jobban tud mozogni, legalábbis én azt taoasztaltam, hogy könnyebb így a mozgás őfelségeskisasszonyságának- az zoknit én is rühellem

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Szaszi
gratula a forgáshoz! :lol: én is úgy örültem neki.

Ditta
ügyes nagyfiú! Többi gyerkőcöd is ilyen hamar fogzott?

Pipal
igen tutira újrakapjuk a bcg-t. már van időpontunk is. :cry:

Nati???

Kata
örülök h. minden rendben Kevinnel. Sztem inkább te énekelj baszélj hozzá sokat, és várd meg h. ő maga is reagáljon rá, hátha így beindul.Léna sem vágott régen soha a szavunkba csak figyelt eleinte, de ha úgy beszélek h. hagyok válaszra időt beindul.
Körte mehet 4 hótól a suttogó ezt ajánlja is elsőként, de sztem is puffaszt, még felnőttet is.
Ma én céklát főztem krumplival olyan volt tőle mint egy kis vámpír :) de szerette.

Dalma,Szaszi
nagyon szépek vagytok továbbra is.

Rólunk
egész nap kint vagyunk,ezért nem nagyon jövök most.Kezdi szeretni a sportrészt! ma elaludt benne. A hozzátápival jól haladunk ami a sokféleséget illeti, így az 1 hónap alatt már evett, almát, banánt, őszit, sütőtököt, céklát, krumplit, és rágcsának adtam neki nyers répát inkább azt rágja mint az ujját. De a mennyiségek nagyon semmik még, pár kanál :roll: azt is inkább én akarom h. egye.De a tejem már tuti nem olyan tápláló mert alig hízik.Meg egyfolytában mozog, pörög forog, tolat, tolja ki a popsiját és ring :lol: cuki nagyon. A mellkasomnak dőlve,vagy csak kapaszkodva állandóan állni akar, ezt még azért annyira nem kellene, bár gondolom más babák is élvezik...
Kép Kép Kép

Kép
katica_75

Dalma
babás vagy!!!!????? :lol:
sok topicon ezt jelenti a sok oldalnyitás! :lol:

A lisztes nő gyereke már akkor ugye jól van? Hízogat már szegény?

Kép
katica_75

Szaszi!

valamiért nem tudok Neked küldeni e-mailt! Majd holnap még megpróbálom.

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Katica!
De jó fotokat hoztál, csini a lányod , tetszik a kisruci- Ti is szoknyásak vagytok inkább? A kendös-alvós az nagyon ott van :wink:

Nati :?: :?: :?: ugye nincs baj?

Evi és Lilla

Kép
evi1969

igen Nati, el vagy tűnve!!!

Evi, mi baj van anyósoddal? Beszól? Én pár napja elkezdtem a hátamon hurcibálni Natasát, és már vártam a beszólásokat, de eddig nem mertek... (nekem a szomszédaim, uh gondolhatod...)

Katica, annyira cuki ez a Lénababa!!!

Mi meg lettünk dicsérve a dokinéninél. hogy milyen szép, és milyen értelmes tekintete van, uh dagadt a büszkeségtől (is :wink: ) is keblem :D Egyébként 6560 gramm és 64 centik vagyunk!!! Vészesen közelg a születési súly megduplázása! És kérdezték, hogy csak szopizik még? És mikor mondtam, hogy igen, akkor kaptuk még egy "nagyon jó" megjegyzést. Egy szó mint száz, jól esett na! :D

Én kivagyok ezektől a sapkáktól, mi kerül 700-800-1000Ft-ba??? Azt hiszem megyek az angolturiba... Pedig olyan cukikat láttam, de ennyiért?!

Kép
pipal

Katica, Léna baba nagyon kis csajos :lol: :lol: :lol:

Rólunk. Extra nyügi van két napja. Ma kimozdulunk kicsit és meglátogatjuk barátainkat ahol 3 hetes kicsilány van :lol: :lol: :lol:
Kíváncsi leszek Zsombika mit szól majd hozzá.

Kri

Kép
Kép
kri29

Kép

fürci a nagy kádban :lol:

Kép
Kép
kri29

Katica!
nem, nem, a két nagyobb gyerkőcnek csak 6-7 hónap között jött ki az első foga.....hát Ágostonnak 3,5 hósan....
Léna egy tündér abban a ruci-sapiban! :)

Dalma!
Tényleg, már én is meg akartam jegyezni, hogy már a 2. laptetőd..... :lol: :lol:
Leht, hogy jön a harmadik????? :lol: :lol: (bocs..... :oops: )

Anyós-téma: de jó, hogy nekem nincs..........mármint anyósom! :lol: :lol:
(csak anyum, na ő se piskóta néha........)

Képzeljétek, holnap lesz a húgom esküvője, remélem jó idő lesz, Veronikának ujjatlan koszorúslány rucija lesz, az én ruhám is olyan, hogy ki van a hátam......Remélem a pici is jól fogja bírni!

D.

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok lányok!

Jó rég voltam itt megint, de nem tudok lépést tartani a topikkal, meg ahogy nézem, már elég kevés anyukát ismerek itt. Nagyon szépek a gyerkők, azért a fotókat mindig megcsodálom, hihetetlen, hogy nőnek :))

Ditta: gratula a fogacskákhoz, gyönyörű a babád nagyon :)

Katica: Léna igazi kis nő :) nagyon cuki ruhácskái vannak!

Dalmi: Pannád meseszép :) Gondolom lekenyerez mindig a nagy szemeivel :)

Nagyon jók a hordozós képek is, én is imádom hordozni Noelt :)

Ne haragudjatok, hogy nem tudok mindenkinek külön írni :oops:

Rólunk annyit, hogy Noel nagyon eleven baba lett, most már kúszik is, múltkor a játszószőnyegen hagytam fél pillanatra, míg térültem-fordultam már a szemben lévő futónövény leveleit nyalogatta :shock: szerencsére nem mérgező, de mondanom se kell, azóta nem hagyhatom egy percre se egyedül. amúgy forgolódik, hátról hasra meg vissza is, és új tudománya, hogy hintáztatja magát a hordozójában :lol: nagyon mókás, hihetetlenül tud neki örülni :D Már a zenélő körforgót sem rendeltetésszerűen használja, nézni már túl uncsi neki, ezért RUGDOSSA :D:D fogacskánk még nincs, de már alul nagyon ki akarnak bújni...

Hát ennyit dióhéjban! Még1x bocsi, hogy nem írtam mindenkinek.

UI.: nagyon vigyázzatok a babákra, mert mindig akkor produkálnak újat, amikor az ember nem számít rá, és könnyen megvan a baj! Noelt a nagyágy közepén altattam el, és épp hogy el tudtam kapni pár hete, mert leesett volna. Nem gondoltam, hogy fordulni is fog és kettőt gurulni egyszerre, de nagyon durva volt, szóval tényleg ne gondoljátok, hogy "áá, még úgysem tud leesni, mert ha rájönnek egy-egy mozdulatra, akkor nagyon tudnak neki örülni. De szerencsére nem lett baj...

Azt látom, hogy téma volt a HT, én egyszer adtam Noelnak két kiskanál almalevet, mert almáspitét csináltam, és úúgy nézte :) de a 6 hónapot ki akarom várni, bár a tejcsikészlet kezd csappanni a fagyasztóban :roll:

Azért majd megpróbálok újra csatlakozni! ;)

Szép napot nektek! Kép Kép Kép

Judit
Kép
sonny

Sonny, tényleg jól eltűntél, de jó hogy jöttél!!!
Én pont ma kaptam el Natasát. Ágy középre leraktam míg a 1,5 méterre lévő szekrényéhez mentem tiszta ruháért, és mire megfordultam már kb. reptében kaphattam el (még jó, hogy mostanában körbe van már téve az ágy párnákkal...). Ő is meglepődött, mert véletlenül lendületbe jött és duplapörgés, vagy tripla lett a szimplából. Szóval irány a padló, csak nincs helyünk rá, de muszáj lesz!!!
Uh igazad van, mindenki nagyon figyeljen!!! Ez már kérem nem az újszülött részleg! :D

Kép
pipal

és persze Noel baba is nagyon édes! Az a hordozos kép nagyon tuti!

Kép
pipal

Sziasztok!
Már jó rég voltam. Nekem Hunor kis lustaság,még nem fordult meg. 3 napja kibújt az első fogacskája és már a mellete levőt is érzem. Szegénynek nagyon folyik a nyála.

Kép

Kép
betti030
Budapest

Katica: nagyon csini a kiscsaj :lol: édes ahogy alszik.

Kri: már játszik a vizbe?nagyon édes :lol:

Sonny:Jó hogy jöttél.nagyon édes a picur :lol:

Betti:Gratulálok a fogacskához :lol: :lol:

000kata

Köszönjük a dícséreteket. :P

Sonny
már kerestelek multkor, édes Noel, hol a hajacskája??:)
És mesélj mijen a mai tai??????

Pipal
Natasa pár gr és utoléri Lénát. :) Nem nehézbombázók de mindenképp bombázók. :wink: Sapit ill. kalapot én a teszveszen lőttem magunknak....8-at :oops: csomó 1ft-os volt meg 3-400ft körüli a többi.A brend..ban majd fenékre estem mikor 3000ftért voltak a kalapok,na akkor határoztam el h. licitálok.

Kri
biztos bámulni fogja majd hatalmas szemekkel?! :lol:

Évi
csak ünnepnapokon öltözik ki. :) Anyós nekem is gyakran az agyamra megy :( szte elég Lénának ha éjjel alszik :twisted: minek akarom állandóan altatni?? -de persze éjjel is kel mostanában újra 3x. :roll:

Ma nappali alvás= 0 perc. :?

Kép
katica_75

Katica: tök jó olcson lötted a kalapokat :lol: hát igen vannak áruk az biztos.Léna miért nem akar enni mást?kevin se akart nem is eröltettem és most újra probáltam és ette ,izlik neki nagyon és olyan szépen eszik :lol:

jövőhéten megyünk szurira az utolsó a prevenorból.Olyan borus idő van :cry: és hideg is :cry: Remélem hétvégén jó idő lesz.

Szép hétvégét mindenkinek
:lol: :lol: :lol:

000kata

Sziasztok Lányok :)

Nagyon édesek a babák!! :)
Nálunk is nyűgi van biztos a front.
Kata, örülök, hogy nincs baj.Marcellt nem is nagyon érdekli a tv, inkább a dumáink izgatják :D

Evi, te már mersz cigizni, vagy nem szoptatsz már?
Vagy a szoptatás miatt nagyon mérgező?Úgy tudom ha keveset szivsz kiszüri a szervezet.

Fiús anyukák: ti mit használtok majd a nagy melegben fejfedőt?Baseball sapit vagy kalapot?
Vendég

Melaszka: sajnos Kevin szereti a tv-t ha megy le se veszi róla a szemét.még nemnéztem sapit majd amelyik jobban áll neki :lol: te?

000kata

Kata, hát én már néztem, de még olyan igazi nyáriak nincsenek
Vendég

Sikerült egy oldalt bepótolnom, de még van 2 lemaradásom.

Dalma
Kipróbáltad a játszón etetést Pannával?
Még kismamaként tettem fel képet magamról. De ha lesz közös kép Fannival akkor teszek fel ide. Készült amúgy karácsonykor, csak még nincs megcsinálva.
Univer és kecskeméti kaja már ugyanaz, ha jól tudom. De én is el szoktam olvasnim az üvegen van e benne cukor, mert azt 2 éves korig nem kéne adni elméletileg.

Napszemcsi
Még nem vettük meg, de próbáltam Fannira szárasat. Az volt a baj vele, hogy olyan hosszú volt a szára, hogy ha letette a fejét elállt a fejétől. Amúgy tök jól viselte, nem piszkálta, nem zavarta és nem is akarta levenni.

Rólunk
Fanni már próbálkozik a „fekvőtámasszal“, vagyis tenyér és lábujjak érnek csak a padlóhoz, minden más az égbe mered. Főleg a popóka. Továbbra is eszi a gyümiket és egyre többet enne, de még nem adok neki csak 1/3 üveggel. Eddig minden íz bejött neki amit adtam.
Volt megint egy marha nagy csomó a cicimben és 3 órán át masszíroztuk este, de 4kor kiszívta Fannika. Már vér jött belőle és eléggé fájt is. Alig tudtam aludni éjjel tőle. Már több mint 1 hete volt, de még mindig sebes és fáj a cicim.

Pipal
Én Garniert vettem 50es faktorút gyereknek valót. Igaz 4000,- volt, de szerintem egész nyárra elég lesz, nem kell sok belőle, olyan picik még.
Azért van most sok szopi, mert Nati szomjas. Én ilyenkor inkább vizet adok neki, nem akarom nassolásra szoktatni, illetve ki sem tudnánk mozdulni mert lesni kéne mikor akar szopizni.

Anami
Fanni szerencsére nem a sütőtöktől bukott, inkább csak a mohóság volt az oka. Nem mindig tudja hol a határ.
Hozzám sokszor jön a védőnő, meg én is hívom mindig, ha van valami. Dokinál meg úgyis találkozunk 2hetente.
Nálunk a fekve szopi nem jött be, mert mindig felébresztettük egymást a mocorgással. Akkor elhatároztam (itt is sokan tanácsolták), hogy inkább üljek fel és etessem meg rendesen. Na azóta alszik a saját ágyában és max 2x ébred éjjel, de abból egy már igazából reggel van.

Tanácsadás
Mikortól kell havonta járni tanácsadásra?

Kaja
Olyan furi, menniyre mások a babák. Fanni mindent imád, van aki meg semmit nem eszik meg, szerintem azok a babák még nincsenek felkészülve és később kell próbálkozni vele. Nem? Szerintem semmit nem kell erőltetni.

Szamy
Ügyi Dóri, hogy forog. Még a dühből is csinálja. Fanni is hasravágja magát hiszti közben sokszor.

Honey
Mennyire mély a mózesetek? Mert szerintem a mienkből nem látna így kis Fanni, ezért sem próbáltam abban hasra tenni. Ő inkább üldögélve nézelődik a kocsiból.

Ditta
Nem is tudom írtam e, hogy sárga vagyok a fiad térdelésétől, erre már Fanni is csinálja. Olyan édik ahogy próbálkoznak. Imádom nézni ahogy kínlódik, erőlködik.

Kép
Kép
nati80

Na már csak ez az oldal van hátra, de most mennem kell, mert Fanni felébredt.

Dalma
Nem hinném, hogy baj lenne azzal, hogy Panna még nincs 6 kiló. Fanni sem érte még el. Én amúgy szopi után 1 órával adok neki enni, így nem hinném, hogy a szopi kárára menne.
Hú Korinak ekkora szempillái vannak? Dögleni fognak utána a csajok majd. Vagy már most is?
Óóóóóóó az a hajpánt! Nagyon édi! Lehet én is beszerzek egy ilyet. Bár én nem öltöztetem ennyire lányosan Fannit, de biztos leszenk ilyen alkalmak. Nagyon jó a kendős sapi is.

BCG
Én nem is vettem észre hogy kifakadt volna, pedig elég csúnya volt már neki, aztán meg elkezdett gyógyulni. De dokinéni 2x is mondta, hogy bcg oltás +. Vagyis akkor nem kell ismételni biztos.

Kata
Nálunk is van, hogy sokat van a lányka kézben mert nyafi, de szerintem a frontok miatt van. Vagyis most amiatt volt tutira.
Körtét is ehet a baba. Valahol azt adják első gyümölcsnek. Hipp is gyárt 4 hótól körtés kaját. Nincsenek benne azok az apró magvak.

Honey
Lánykád magától ül már fel, vagy csak gyakorolgattok? Fanni is szeret ülni, de még nem merem sokáig úgy hagyni, max fél percig. Na most olvasom, hogy nem maghától csinálja. Hason mit szokott csinálni? Úgy tűnik most ez az időszak jön el, hogy minden baba hason tölti a napja nagy részét.

Evi
Próbáld ki a sudocremet, kaptunk mintát a kórházban. Én ezt használom és szerintem a legjobb.

Melaszka
Gratulálok a foghoz! Nálunk még mindig semmi.
Nekem ha kitolta a kúpot akkor már jött is a kaki utána. Üresen nem szokta kitolni, de én tuti az ujjammal továbbra is ott tartanám.

Én is aláírtam! 900 vége felé voltam.

GYED
Én már kaptam az OEPtől levelet, hogy lejár a gyás és töltsem ki a gyed papírjait. Már le is adtuk. Remélem nem lesz fennakadás a kiutalásban.

Evi
Nálunk semmi gond nem volt a körtétől.

SZOCPOL
Most hallottam, hogy megszüntetik júni vagy júlitól. Na persze hogy nem tudjuk most mire igényelni, így lecsúszunk 2,4 milláról. De nagy szemétség! Régen legalább telekvásárlásra is lehetett használni, de most már arra sem.

Kép
Kép
nati80

Melaszka, Kata
nekem van egy fiúsapim, ami még a keresztfiamé volt. Simlis fejkendő, nagyon fiús, majd lefotóm és felteszem esetleg, szerintem keressetek olyat. Kendő vékony és véd a naptól, simlitől meg fiús, szerintem jobb mint a baseballsapi, mert az vastagabb szerintem.

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!
Először is: Sonny, nagyon örülök, hogy vagy, és ráadásul képekkel!!! Noel még mindig imádnivaló édes huncut fiatalember! Látom a habszivacs hempergő puzzle-t sem rendeltetésszerűen használja. :) Hajacska majd kinő újra, csak lehet akkor már hófehér lesz! :)
Katica, Léna csodaszép! nagyon klassz az erszényed, lecsatolod ha elalszik és kész? Tök jó! Anyós nem normi. Mi az, hogy ne aludjon nappal? Még 4-5 évesen is kellene csicsikálni délután. Én még most is tudnék...
Nati, nem adtam neki, csak hétvégén, amikor itt volt az apja sokat, de úgy belejött a kisasszony a gyümizésbe, hogy az Aventos pohárba 100-ig tettem az alma-őszit, és megette mind. Aztán megint, de volt bőgés éjjel. Lehet, hogy a fogától van. Gyümi után vizet adok neki, de így kimarad egy szopi, az nem baj? Lehet már keverek bele egy kis krumplit is sűrítésnek.
Olvastam valahol, meg a bébiételekben is ez van, hogy a gyümölcsöt sűrítsük rizsporral, rizspehellyel, mert az totál semleges mint ízében, mint allergizáló hatásában.
Most mennem kell, ébred a család!

Kép
Kép
dalminha

Nem vagyok terhes!!!!!!! becseszne!!! Már bocsi, de nem akarok hármat még véletlenül sem! Most még nagyon picik a gyerkőcök. majd talán később!

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok!

Köszönjük a dicséreteket :lol:

Melaszka, én is nézegettem már a sapikat, de még igazán jót nem találtam. Az biztos, hogy lesz kendőnk is, meg a férjem akar neki egy baseballsapit. Én olyat szeretnék aminek van hátul kendő része, hogy védje a nyakát a leégéstől.

Tegnap voltunk babalátogatóba. Először Zsombi csak nézegette nagy szemekkel, meg nem igazán vett tudomást róla. Aztán mikor a kezemben volt na akkor aztán volt féltékenykedés. Előre félek mi lesz ha majd lesz kistestvére.
:?

Kri

Kép
Kép
kri29

Zsombi így játszik a fürdéskor :lol: :lol: :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=6V5YkoXK3ps

Kri

Kép
Kép
kri29

Kri, nagyon cuki a video, mi nem merjük így belefektetni, mert a dokinéni azt mondta, hogy ne nagyon menjen víz a fülébe (jövő héten viszem fülészetre, mert állandóan a bal füléhez kap). Remélem minden ok, és akkor mi is rendezhetünk ilyen nagy pancsit! :)

Kép
pipal

Kri, nagyon édes Zsombor a vízben!

Kép
Kép
dalminha

Már megint vége a hétnek, gyűlölöm a hétköznapokat :twisted:

Anyóstémával adós vagyok, akit untat attól bocsi, de ugorja át.
Nos alapvetöen csak annyi a gond vele, hogy nem egy családcentrikus nőszemély, olyan igazi önző... a fiát is a mama nevelte fel, ha Ö nem lett volna...ajjaj- ezer köszönet a Mamának ott az angyalok között, olyan jó asszony volt, hogy biztos oda került :P

Lilla születése elött nem is nagyon tartottuk a kapcsolatot,pedig 5 km a távolság, mert Ö csak akkor keresett minket, mikor beteg lett vagy ha pénzre volt szüksége. Egyébként szépen elvolt az apussal ( férje ) , meg a barátnőkkel.

Mikor Lilla megszületett 2 hetes!!!!volt amikor kitolta a képét hozzánk bődületes hülyeségekkel amit soha nem lehet semmire használni, tehát ilyen haszontalan dolgok, amiért én lyukas 10 fillért nem adnék.
Nos az egyszem kisunoka hasfájós volt és igen sírósan adta elő a dolgot, na meg persze beszélni nem tudott :roll: amiből egyenes következmény, ha bármi gond volt sírt és ez a maminak nem tetszett.
Késöbb mindig mikor telefonált megkérdezte , sír-e még a gyerek?
Na én ezen jól berágtam, mert lányok van valakinek olyan babája aki nem sírt?
Nem tudta megfogni a gyereket, mert ezt hangoztatta is, hogy én azt sem tudom, hogy kell megfogni - totál kiakadtam, mert egy tehetetlen tutyimutyi asszony, olyan mint aki most jött az űrből...

Hihetetlen, hogy 56 évet leélt és semmit nem tud az élet dolgairól.
Múltnap megkérdezte, hogy én hogy tudom úgy kifőzni a levestésztát, hogy nem fől szét :shock:

Most az volt a kérdése, hogy miért vannak a kaktuszok a teraszon, mondtam mert szeretik a napot, meleget- erre Ő nem is tudta , hogy azokat ki lehet hozni a szobából, mert hisz a virágboltban is bent vannak :roll:

A csütörtöki nap is úgy zajlott, hogy a gyerek bezárkózott a szobába, mert jön Erzsike néni , a fia meg addig nem jött haza még itt volt.
Én voltam a hős , szórakoztattam és hallgattam a hülye dolgait, de hála a jó égnek ritkán jön, mert nem tud mit kezdeni Lillával :roll:

Fárasztó eset, most is totál lefáradok, ahogy részletezek egy-két megmozdulását.

Sonny, gyönyörű a kisfiad a hordozós kép az nagyon el lett találva.

Kri, ügyes Zsombi, mi is így fürdünk csak nehéz derékügyileg toppon lenni a kád mellett , ezért sokszor apával fürdik, akkor meg ugye jó nagy a víz és nagyon élvezi alig lehet kikönyörögni a kádból :D

Ditta, milyen volt az esküvő, hogy viselte Ágoston baba. Biztos csinik voltatok, dobjál fel fotot!

Nati, sudocrem nem jött be azt már próbáltam ( neogranormon, bepanthen szintén ) végül sógornőm kevert valami többkomponensűt és az hozta helyre. Egyébként én alapba nem kenegetem, mert nem volt semmi pirosság, de ez most mi volt:roll:
Lilla sem válogat a kajába eddig...kopp-kopp-kopp

Melaszka, én már sajna nem szoptatok :cry:

Katica, a Te anyósod is hasonló okos asszony lehet :roll:
még oviba is alszanak a gyerekek.
Léna baba 0 perc alvás - ez kemény lehetett, gondolom nem teliszájjal mosolygott egész nap :?: bocsi nem emlékszem Nálatok van már fogacska?

Dalma, mostanában Lilla is nyüszög éjjel sőt olyanokat produkál! Péntek éjjel 4 kézláb hintapalintázott a kiságyba, de közben félálomba iszonyat bömbölés, hátára fordítottam és úgy aludt reggel 1/2 7- ig és utámna nem is aludt vissza, pedig 8-9 körül szok. kelni. Nálunk tuti a fog csinálja, mert a nyelve piros és folyamatosan ott van piszkálja az ínyét. Annyira sajnálom már, hogy kínlódik szegény :oops: egy nagy rakás tehetelenségnek érzem magam.

Tegnap kimentünk a tópartra - van ott egy kis házunk - a fiúk füvet nyírtak és elindultam Lillával külön autóval.
Kb. 25 km a táv, oda semmi gond, vissza fél úttól sírás, de már akkor este 1/2 8 volt. Kint nem volt egy hangja se, tetszett neki a hely.
Ma itt voltak a szomszédok ( 7 hós a kislányuk ) Lilla addig-addig ügyeskedett még belemarkolt Nórika hajába- volt nagy sírás.

Ja és péntek helyett ma este megjött barátnőm a hordozóval.
Jajj, nagyon tetszik ,de a lányka nem igazán örült a főpróbának, reggel majd ha kipihent lesz újból gyakorolunk, hogy hogy is kell ebbe viselkedni, mert most nem volt elragadtatva :roll:

Dalma! A Holle rizspépet olvastam, hogy jó sűríteni, itt nálunk néztem bioboltban nem volt, a neten meg rohadt drága a postaköltség. Szeretném én is a gyümiket sűriteni , mert nekünk eddig minden gyümölcstől napi 2-3 kaki van.

Pipal, remélem nem lesz semmi gond Natasa fülével, lehet a fogzás okozza.

Kata, mi a Prevenart nem kapjuk meg, mert nincs oltóanyag. Tök jó országba élünk, reklám meg kampány meg izé és nincs oltóanyag!

bocsi, hogy ilyen hosszú lett a hsz.

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Sziasztok!

Kint van a 2. fogacskánk :lol:

Remélem most lesz egy kis szusszanásnyi időnk és a gyerek is tud végre jókat aludni.
Köszönjük a dicséreteket.

Evi, minden elismerésem, hogy ilyen anyóst kell elviselned.
Prevenárt, mi elvileg megkapjuk csak meg kell rendelni. Úgy is úgy beszéltük meg, hogy 6 hós kora után kezdjük el.

Kri

Kép
Kép
kri29

Kri: gratula a fogacskához :lol: nagyon édes a videó :lol:

Évi:Hogy hogy nincs oltoanyag?és mikor lesz?én szerdán viszem remélem megkapja.

Este ugy sirt Kevin nagyon sokáig hogy már megilyedtünk,nem hagyta abba csak orditott :cry: adtam neki a viburcol kupból de seemi hatás.Nagyon sirtt bármit csináltunk vele ugy sajnáltam szegénykémet.a végén adtam neki egy kupot és nagy nehezen elaludt.Éjszaka nem is kelt fel enni csak 7 fele.és utánna is fél 11ig aludt :shock:
most mennem kell mert sir.

000kata

Dalma
:D jól van, nem akartalak bosszantani az újabb babyvel. :lol: Igen szétcsatolható, de tök mindegy mert, ahogy csatoljuk már ébred is, ha leteszem.A kép készülte után is kelt egyből :?

Kri
Gratula a fogacskához. Szegény jól megszenvedte már.
Édes a videón nagyon! :P

Évi
jaj Te szegény.Így leírva mosolyogtam "Anyukán" :lol: de élesben tuti megőrülnék tőle. Az enyém azért nem ilyen gáz, csak ő meg felnevelt 3-at és mindenre tud mondani valami "okosat" amit másnap másként mond, attól függ melyik gyerekét hozza fel példának :shock: , de amúgy odavan a kislányért és ez a lényeg. Még nincs fogunk amúgy, mostmeg tök álomkóros lett pár napja...nem értek én itt már semmit. :?: Muti majd képet a hordozóról.

Kata
sajnálom a nemalvást, nem lehet a fülecskéje megint? :?

Kép
katica_75

Sziasztok!

Bejelentkezek én is, csak eljött az az idő, hogy kezdem érezni, hogy ikreim vannak :lol:
Az éjszakai alvás még mindig szuper, napközben meg teljesen össze-vissza. A kajával is nagyon szerencsénk van, gond nélkül elfogadtak eddig mindent. Az első falatnál mindig van egy pici fintorgás, de aztán nyitják a szájukat, hogy jöhet a következő falat :lol: Már esznek almát, banánt, őszibarackot, krumplit, répát, gesztenyét. Minél sűrűbb a pép, annál szebben esznek. Inni csak tápszert és vizet. Dóra lazán forog oda-vissza, és tegnap elkezdett hátrafelé kúszni. Kinga is meg tud fordulni, csak lusta :D Ülni nagyon szeretne mindkettő, próbálgatják felhúzni magukat, de nekem azt mondták, hogy amíg nem tudnak maguktól felülni, addig ne ültessem őket.
A sétákkal viszont nincs szerencsénk :lol: Múltkor elindultunk, és kb. 2 buszmegállónyira voltunk, amikor elkezdett csöpögni az eső, rohantunk haza, de úgy eláztunk, hogy még pénztárcámban a pénz is elázott (a csajok szerencsére nem), ma meg egy kicsit tovább maradtunk, mint terveztük, meg elfelejtettem, hogy Kinga nem evett rendesen ebédre, úgyhogy a hazafelé utat (úgy 20 perc) végig sikította. Enyhén szólva ciki volt :oops: :lol:

Hostile Nem gáz, ha csak egyik irányba forog, enyémek is úgy kezdték. Épp ma gondoltam rá, hogy megnézem, hogy forognak-e már mindkét irányba :D

Szaszi Gratulálok a forduláshoz! :D Képzeld, olyan szerencsém volt, hogy Kinga első fordulását sikerült videóra vennem :lol:

Évi én is kérem szépen a táblázatot :) eldra@freemail.hu Anyósod nem semmi :shock: De szerintem, inkább nevess ezeken, ne idegesítsd magad rajta :)

Öltözködés: én a harisnyát utálom, úgyhogy mi body+nadrág+zokniban nyomjuk :) (Dóra néha zokni nélkül, mert a lazábbakat már simán leszedi :D) Én egyébként nem veszek új ruhát. Ki vagyok akadva, mi pénzeket kérnek el egy gyerekruháért, és használtan olyanokat lehet venni pár száz forintért, hogy meg nem mondanám, hogy nem vadiúj.

Pipal Mi már a születés súly triplázásánál járunk :lol: :lol: :lol: Dóra 7,8 kg, Kinga 7,4 kg

sonny A rugdosás még csak a kezdet :lol: Én már kezdem félteni a forgót, nálunk elkapják a figurákat, aztán rángatják :D

Kata Én azt olvastam a tévével kapcsolatban, hogy nem szabad engedni, hogy nézzék, mert annyira gyorsan váltakoznak a képek, hogy az agyuk még nem tudja feldolgozni, és alvászavart, hiperaktivitást okozhat.

Kri Nagyon édes Zsombi a kacsával :D Ezt én is kipróbálom, bár nálunk hatalmas csapkodás megy, szerintem repülni fog a kacsa :D

Bébiételeknél nem értem, mi alapján írják rá a kort. A Hipp szerint a borsó és a karfiol 4 hónapos kortól adható. :shock:

Popsi pöttyök Mi már régóta nem használunk popsikrémet, ha piros, vagy bepöttyösödik, akkor Sudocrem, és ha nem elsőre, de másodikra mindig elmúlik. Meg igyekszem minél többet szabadon hagyni a popsijukat, hogy szellőzzön.

Elnézést, ha kihagytam valakit, csak kicsit késő van már, és hosszú volt a nap :oops: A képeken minden baba gyönyörűséges :D

Mi így sétálunk:
Kép Kép
Így játszunk: (ez az igazi előnye az ikreknek, remekül elszórakoztatják egymást :D)
Kép
Elalvás előtt (most vettünk hálózsákot, mert már kimásznak a takaró alól)
Kép
És ébredés után:
Kép Kép
szamy

Szamy: nagyon édesek a lánykák.most már nem kapcsolok tv-t.

katica:néztem a fülét és a jobb füle érzékeny ha megnyomom neki odanyul. :cry: Holnap megyünk tanácsadásra meg szurira majd mondom hogy nézze meg a doktornő.

nA megyek mert jön a védőnő

000kata

Sziasztok!

Köszönjük a gratulációkat. :)
Az én kis drágám lehet megint egy növekedési ugrásnál tart, mert éjjel 2 óránként kért hamit :lol: :lol: :lol:

Ki lettem okosítva bébiétel ügyben. A csomagoláson feltüntetett hónap pl. 4 hónapos kortól adható. Akkor ezt szopós babák 6 hónapos korukban kaphatják, a tápszeres babák 4 hónapos korukban. Az a lényeg, hogy a feltüntetett hónap a szopós babáknál mindig 2 hónappal később adható. Hát ez van.

Mivel mindjárt 6 hónaposak leszünk elkezdjük a bébiitalok kóstolását. :lol: Egyenlőre még csak az alma, őszibarack, és megy jöhet szóba. A táblázat alapján ami a kismama januári számában volt. A védőnőnk szerint ez a leghasználhatóbb táblázat. Jobb mint ami a kis könyvünkben van.

Regina, édesek a csajok :lol: :lol: :lol:

Kri

Kép
Kép
kri29

Szaszi, Szamy ! küldtem mailt !

Kata, nálunk rendelésre sincs egyenlőre prevenar! Mi van Kevin fülecskéjével, sztem ne várd meg a holnapot, vidd el fül-orr-gégészetre, ha valami gyull. van nem kapja meg az oltást. Lehet a fogától érzékeny a füle :roll: ez a fogzás annyi sz@rt tud produkálni, vagy próbálj egy kis meleget tenni rá, hátha ... több ötletem nincs

Szamy, gyönyörűek a lánykáid!!!! és ügyik nagyon :P olyan jó képeket tettél fel

Kri, nálunk is már vagy 2 napja jóval többet eszik Lilla / délelőtt zöldség, du. gyümi+az össz. tápi maradt / sztem van 6 hó körül növ. ugrás :roll:

Katica, majd töltök fel fotot a hordozóról, nagyon jó már tegnap elaludt benne Lilla- mostanság Ö is álomkóros lett, tegnap is annyit aludt, de keveseket sokszor- fog még mindig sehol :roll: én már ezt nem értem

Nati, tegnap kipróbáltam a Milupa Frutapura / körte :shock: + alma változatot- ismered?- nagyon bejön a csajnak és nem lett töle hasfájás.
Én sztem ebbe a hozzátápiba belekattanok, hogy mit mikor, elég a fehérje vagy kevés, vitaminok stb.

elaludt a kezembe a kisasszonykám, hát még ilyen se történt soha csak azt vettem észre, hogy majd leesik a feje :lol:

Pipal, mi van Natasa fülecskéjével, nincs ugye semmi gond?

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Kri, elfelejtettem, nézegettem vmelyik nap a bébiételeket, de nagyon durva felhozatal is van , pl. 5 hótól borjú, pulyka husis dolgok vannak benne, ez sztem még elég durva akkor is ha tápos a
baba :shock: vagy csak én vagyok ilyen besz@ri, de én még nem adnék neki húst, a táblázat is jóval későbbre ajánlja

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Évi: oké köszönöm.Ma nem volt nyügi meg este se akkor nemviszem el a betegek közé,holnap ugyis megyünk a tanácsadásra és a doktornőnek van fülnéző gépe.Milyen zöldséget esztek?

000kata

Kata, óriási a repertoár : répa és sütőtök , holnap veszek céklát azt Martin is imádta anno. Jövőhéten szeretnék már egy tápit kiváltani valami főzelékkel, remélem menni fog.

Többiek, nyaraltok?

Mosógép nálam bekrepált :twisted: nem hajlandó centrifugázni, pedig csak 2 éves lesz nyár végén. Kell keresnem egy szerelöt, aki házhoz jön és javít, mert most még így is jó, de holnaptól lehűlés, eső és akkor mi a túrót kezdek a csupavíz ruhákkal?

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: