A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Granda! Gratulálok Lindushoz!!!!!!!!!!!!!!!!

Én nem foglalkozom azzal, mennyit kellene ennie egy babának. Van kaki, pisi, nőjük ki a ruhákat, úghogy minden rendben. :wink: :D
Minden kaja után mérni szoktam, és egyáltalán nem stresszelem magam rajta. Legalább tudom, mennyik vannak a bicebóca cicikben. :D

Tegnap voltunk anyóséknál (szokásos heti látogatás).
Én jobban szeretném, ha jönnének, de Apa olyan lelkes, hogy megyünk, én meg hulla fáradt. (Amúgy a Babát két hetes kora óta visszük és én - ha ott voltunk -, mindig fáradt voltam, és após mindig megkérdezte, mi a bajom. :shock: ) De most Apa is fáradt volt. Zsófi reggel 7 óta nem aludt, du. 3 körül értünk oda.
Ebéd után majd' bealudtunk mind a ketten. Ráadásul akkor nem termelődött még rendes mennyiségű tejem, így a keservesen két nap alatt összegyűjtött anyatejet adtam neki cumisüvegből.
Közben éreztem, hogy felforrok, olyan, mintha lázas lennék. A szemeim vörösek.... Meg is jegyezték, hogy rosszul nézek ki....
Apa majdnem aludt a fotelben....
Erre após megint megkérdezte, hogy nem aludtunk éjjel?
:shock: :shock: :shock:
Esküszöm, mint akinek nincs gyereke! Az elején azt sem tudta, hogy kell megfogni a babát..... Pedig két fia van.
Én etetem Zsófit, halál szarul vagyok (közben az egyik cicimet öblögetni kellene, de reggel ahhoz sem volt időm, hogy a vizet megcsináljam hozzá, a másik mellemben múlóban a gyulladás, plusz egy nagy gübő. Plusz egy reggel óta nem alvó baba. )Hogy legyek ezek után?????
Szóval etetem Zsófit és közben elsírtam magam, hogy nem vagyok otthon, nem tudok pihenni, rángatjuk a babát ide-oda és tök szarul vagyok..... Ekkor odamondtam Apának félhangosan, hogy ezt megeszi, és megyünk. A legjobban erre Após kapta fel a fejét - aki eközben a számítógépén babafotókat rendezgetett.....
Apa nem is marasztalt, látta, hogy kész vagyok.
Haza is jöttünk.
Itthon - olyan fáradt voltam, hogy - egy óra forgolódás után tudtam elaludni. este 7-től aludtunk a babával fél 11-ig. Tök jól esett.
Régen nagyon szerettem anyósékhoz járni, de mióta baba van, már nem annyira. Hülye időszakban megyünk, amikor a baba még nem alszik, vagy nagy nehezen aludna, de ott ugye putyulgatás van, és szegény össze-vissza van olyankor. Nekem ciciproblémáim vannak, jobb lenne itthon, és hát annyit kellene pihenni, amennyit lehet..... Nem beszélve az okos ötletekről. Adjunk neki vizet, apasszam el a tejem, csak az egészségem miatt, hagyjuk ott a babát egy napra, hogy tudjak pihenni...
Tudom, hogy sok tanács mögött jóindulat van, de én mégis kiakadok ezeken.
Bocsánat, hogy a családi hülyeségeimmel traktállak benneteket.

Anikó! Marci baba zabálni való! :D

Sense! Nálunk Zsófi akkorákat nyel szopi közben, hogy szerintem a szomszéd kerület is hallja. Én nagyon szeretem hallgatni! :)

BCG oltás: Hú Irina, örülök, hogy leírtad a történetedet, azóta lesen a baba hónalját. Nálunk már elég csúnya a helye, olyan, mit egy óriás pattanás, mi készül kifakadni. A védőnő azt mondta, nem kell vele semmit csinálni. Még ha ki is fakad, nem kell leragasztani, csak töröljük le, és öltöztessük fel.

Kiskolbi! Megértelek, és nagyon örülök, hogy újra megy a szopi!!!!! :D :D :D
A szülés is a világ legtermészetesebb dolga, mégis a legnagyobb fájdalommal járó gyönyörű esemény..... Ki érti ezt?

Tejpöttyök: Egy hete jött ki rajtunk, Zsófi olyan ragyás, mint egy kamasz. Már nagyon várom, hogy kitisztuljon.

Szókincs: Mostanában bővült, a "he" mellé betársult a "gö" is! :D :D :D

Hasfájás: A meggymag párnát kétszer használtuk nála. Miután már nem iszom a Laktoherb teát és az én általam készített teakeveréket adom, nincs hasfájás.
A meggymagpárnát én használom a cicimre akkor, ha a csomót próbálom kimasszírozni, és előtte fellazítom a meleggel.

Kép
Kép
Kép
gremese

Pihenni nekem sem megy, pedig kellene. Ha alszik a gyerek, vagy teszek veszek valamit, vagy netezek. Ha ti nem lennétek... nagyon jó dolog ez a fórum. Sok hasznos dolgot tud meg az ember, és a tapasztalatcsere is nagyon jó.

Heni
KépKép
heni81

Gremese milyen teát adsz Zsófinak?

Én a mecsek babateát adtam eddig, de nem tudom hogy jó e. 2 napja nem issza, hátha enyhül a hasi, mert már arra gondoltam, hogy túl sok a tea+espumisan, vagy nem?

Vizet kap ha nagy a gáz.

Heni

Heni
KépKép
heni81

Gremese : leírnád nekem a teakeverékedet ?
Sajna a More Milk Plus tabletta nem tudom mennyit használ.
Lehet kikéne próbálnom a teakeverékedet hátha több tejem lenne.
Igazából szeretném legalább 1 hónapos koráig tejcivel táplálni de sajna nincs annyi tejem. Így is minden kajánál kap kiegészítést vagy csak tápszert eszik.

Annyira irigykedem azokra akik tudják szoptatni a picit mert sokkal könnyebb dolguk van. De nem panaszkodom mert lehet ha Ádám kicsi gyomra megszokná a csak tápszeres kajálást akkor nem lenne annyi gond.
20200310173350

A teakeveréket a baba issza hasfájás ellen, tejserkentésre Timi a Karamalz nektársört ajánlom -nekem bejött.
Szóval úgy csinálom, hogy 2 dl vizet felforralok, és teszek bele egy harmad kávéskanál köménymagot, és ugyan ennyi ánizsmagot, majd egy teafilter kamillateát. 1-2 percig forralom, majd elzárom a gázt, lefedem és kb. 4-5 perc múlva leszűröm az egészet. Cukrot is és citromot is rakok bele. A citromot vagy a kész teát érdemes átszűrni, mert a citrom szálai eldugítják a cumit. Van úgy, hogy minden szopi előtt kap, van úgy, hogy naponta csak 2-3x.
Nekünk bejött. :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Na, írtam egy csomót és elszállt! :evil:

Heni: én a Hipp azonnal oldódó édesköményteát adom Viktorkának. 100 millivízbe egy teáskanál. Ennyit meg is iszik naponta.

Jelentem, nekünk nagyon kényelmes, szétnyitható kanapénk van a nappaliban. Mi ott bújunk össze már évek óta apával. Bár amikor anyukáméknál laktunk az építkezés alatt, egy szobában aludtunk Rebekával, sosem kelt fel a történésekre.

Gremese: nem semmi apósod van. Az én anyám is néha kiakasztó, pedig 4 gyereke van és Viktorka a 3. unokája.

Kép
Kép
timi26

Gremese : hol lehet kapni ezt a nektár sört ? Mennyit kell inni belőle mert én utálom a sört.
20200310173350

Még egy utsó kérdés:
a hasfájós babák mennyit kakilnak?
Mi 5-6 pelust kakilunk teli, nem sok ez? Egy hét alatt hiztunk 250g, ugyhogy szerintem hasmenése nincsen, csak ennyit ürit.
Heni

Heni
KépKép
heni81

Gremese: Teljesen áttudom élni amit leírtál.
Sajnos sokan nem is értik,hogy egy otthon levő kismama miért fáradt,hisz szerintük csak van.
Itt az egyik ismerős szerint én most olvasgassak,mert annyira ráérek,mondom mikor?Még wcre is sokszor alig van időm eljutni.
Pedig megfogadtam várandóságom alatt,hogy 12 előtt mindig felöltözök,nem leszek pizsiben,de hát nem mindig jön össze.:shock: :shock:
Én is már megkaptam a nővéremtől (neki nincs gyereke),hogy ne szóljak semmit mert csak itthon vagyok,ő meg mennyit dolgozik.
Mondom neki kösz,azt sem tudod,hogy a legnehezebb munka az otthoni háztartásbeli+gyerek nevelési munka,mert ugye ez is valamilyen szinten az,ellátni másokat itt nincs pihenő,mint neki.Ha haza megy letudta a munkát és kész , de mi????Még pihenni sincs időd,mint ahogy heni81-is írta.
Egyszóval kikészül az ember a sok elvárástól.
Tényleg Emese nem híztál a sörtől?Ez alkohol mentes sör?
Homeos cucokat nem próbáltál a bedurrant cicidre?Épp találtam egy oldalt és ott írták miket lehet rá szedni.Nem is drága.

kiskolbi: Ez az anyai féltés és nem elszakadás meg is fog maradni..:) Legalábbis egy darabig..

Mikor készültem befeküdni a kórházban Benci a nagyfiam este azt mondta,hogy -Anya Én örökre melleted leszek.
Megtudtam volna zabálni,mikor mondta,és még most is elérzékenyülök, mikor eszembe jut..:)

Ez a ragaszkodás mind a két részről megvan..:) És annyira jó..:):):)
varga tünde

heni81: mi is egynap vagy 5 pelust összetojunk. :shock: :lol:
varga tünde

Heni: az első 2-3 hétben nekünk is nagyon sok kakis pelusunk volt. Most már csak 1 max. kettő, de van olyan is amikor nehezebben akar kijönni.

Tényleg sokan nem tudják megérteni, hogy miért fáradt egy kismama. Sajnos olyanok is, akiknek van már gyerekük. Az ilyenekt magasan le kell tojni. Mindenki más. Van aki sokat bír, van aki kevesebbet, de ilyenkor teljesen természetes, hogy fáradékonyabbak, frusztráltak vagyunk.
Szerintem mindenki csinálja úgy ahogy neki jó, meg a kis családnak. A kívülállóknak ehhez semmi köze!!!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok,

vagyok én is, csak Marci után Lilla is elkapta. :(
Így most ő is taknyol. :cry: Szerencsére más baja nincs, de sajna porszívózni kell neki.:(
Reggelre már nekem is kapart a torkom. :(

Kaja:
Lilla napi 7x eszik 100-110 ml-t. :shock:
Tudom, h sok, de most nem éheztethetem, ő bizti nem olvasta a szakirodalmat. :wink:

Granda:
mindenhol azt írták, h Zséda apás szüléssel szült, tök jól van stb...
Császárról egy szót sem. Akkor most jól értettem, h császár lett neki??

Heni:
nekünk is van napi 5-6 kakis pelus az tuti.

Emese:
elhiszem, h kiakadtál. Bár bevallom, már lehet én is elapasztottam volna. :oops: Nagyon erős nő vagy.
És tényleg most az a fontos, h Neked jó legyen, ezen nem sértődhet meg senki.

Kép
Kép
h@jni

Hát én is nehezen viselem a rokonságot. Főleg, mikor szegény gyereket akarják babusgatni állandóan. Így nem tud aludni, és persze estére teljesen fáradt, és túlpörög....aztán jön a hiszti.
Főleg, mikor jönnek a tanácsok.....
Nehezen viselem, nem szeretem ha itt tobzódnak.... :evil:
De hát őket is meg kell érteni.

A pihenéssel én is gondban vagyok, soha nem sikerül pihennem délután, pedig tervezem, de ha épp alszik a bébi, akkor is vagy internetezek, vagy valamit csinálok (mosogatok, vasalok....) és persze mire pihennék, ébred a pici és kezdődik minden újra. És akkor még a séta, amit nagyon szeretek, végre ki lehet mozdulni, 1,5-2 óra, de amint hazaérünk ébred, és megint kezdődik előről.....

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én már úgy várom, hogy gügyögjön, nevessen...egy kicsit nagyobb legyen :roll: vagy ez gáz? Így is jó, csak hát még nem reagál annyira, persze egyre többet nézeget, egyre értelmesebben, csak olyan rossz, hogy még nem reagál vissza olyan igazi szociálisan.

Kép
bfagi

Kőszegi Timi! A Kaisesr's ben lehet kapni a Karamalz-ot. Nekem már egy 3 decis doboz legördítése is meghozza az eredményt. Próbáld ki, nem keserű, van benne egy kis cukor is. Én ezért bírom meginni. Fincsi.

Tünde! Nem híztam a sörtől. :) Homeós cuccokat nem próbáltam, de nem is fogok. (Korábban nem jött be, ezért nem próbálkozom).

Kakis pelus: Az első két hétben minden egyes pelusban volt. Most 2-3 esetleg 4 van egy nap, ami kakis.

Kép
Kép
Kép
gremese

Bfagi! Mi is várjuk már a "szociális kacagást". Mosolyt így is tudunk csalni az arcára, egyelőre még nem egyszerű.
Az is jó, ami van, mármint ahogyan most viselkedik, minden percet kihasználunk, hogy gyönyörködjünk benne. Olyan hamar felnőnek...

Kép
Kép
Kép
gremese

Timi26! Gratu a kutyusokhoz!!! Biztosan cukik! Majd készíts róluk képet! :D

Emese! Anyós tőlem is megkérdezte egyik nap, hogy mi a bajom, rossz kedvem van… ??? Érdekes kérdés volt. Mondtam, hogy csak fáradt vagyok. Ő már biztosan elfelejtette, pedig 3 gyereke van… :shock:
Meg hogy milyen kár, hogy alszik. Hát mondom egy 2 és fél hetes baba még mit csináljon??? És fel akarta ébreszteni. Aztán közöltem vele, ha felébreszti, megyünk haza, mert abból sírás lesz… (jól megfenyegettem) :twisted:
Egyébként én sem tudnám ezt végigcsinálni, amit Te… :oops:

Heni! Nekünk is van 5-6 pelus naponta.

Hajni! Jobbulást nektek! És részvétem az orrporszívózáshoz… :(

K.Timi! Fel a fejjel! Én napokig sírtam, hogy nem tudok szoptatni, aztán egyre több tápszeres babáról hallottam. Nem megy ez mindenkinek, sajnos. Így is felnőnek!!! Ráadásul nekünk a családunkban mindenkinek alig volt teje... De add neki a tejcit, amíg tudod! :wink:

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

Granda gratulálok és jó egészséget kívánok :)

Heni Nálunk változó, van hogy egy nap csak 2 alkalommal kakil, de van hogy 4-5 alkalom :lol:

Emese Miért nem beszéled meg a pároddal, hogy pár hétig szüneteltetitek a szülőkhöz járást? Szerintem maximálisan érthető lenne, ha mostanában Ők mennének hozzátok és nem fodítva! Nálunk is anyósom rendszeresen kérdezgeti, hogy mikor megyünk már hozzájuk, mert már nagyon látná az unokáját, de én mondtam neki, ha találkozni akar vele jöjjön Ő. Négy hét után megértette! vasárnap itt volt megnézni Grétit :) Aztán óvatosan megkérdezte, hogy azért legalább karácsonykor hazamegyünk-e. Mondtam, hogy talán. Azért azt hozzáteszem, hogy köztünk több mint 200 km van.Hidd el ha morogva, is de megértik előbb-utóbb. Neked pedig pihenned kell és sok erőt gyűjtened Zsófikához.

Fürdetés Mi este 8 és 9 közt fürdetünk aztán vacsi :D és már irány az ágy. Általában reggelig alszik 5 és 6 között ébred, de volt hogy már 8-ig is aludt.

Tejpöttyök Grétikémen is most jött ki, elég sok van rajta. Holnap jön a védőnő megkérdezem tőle hátha kenegethetem valamivel.

Az evés nálunk max 30 perc. Mivel napközben 2 óránként ébreszgetem, hopgy egyen nem is léphetjük tú, mert akkor sokat csúszunk :roll:

Sense Ne aggódj a hangos nyelés miatt, mohon eszik a kis drága :lol: Én imádom hallgatni :lol:

Hajni Jobbulást nektek :D Reméljük Lilla nembetegszik meg jobban

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok Mammcik!
Granda! Gratulálok Nektek! Gyönyörű a kis Linda!

Anikó! Szép kisfiú Marci!

VargaTündi! Azt hiszem Te kérdezted: a nitrátmentes víz a lényeg!

Sense! Hangos nyelésnek csak örülj! Azt jelenti sok tejecske csúszik le a kis torkán :lol: Nálunk sajnos csak az első pár korty hangos, utána cumizás van - egyszerűen nem tudom kielégíteni Noel Baba igényét, sajnos én is adok tápit, pedig ma simán kifejtem 125ml tejet 10-15perc alatt, mégis állandóan lógna az Édesem a cicin, néha több órán keresztül csak szopizás van :roll:

Mi is voltunk már vendégségbe, meg "kirándulni" is. Noel szuperul viselkedett, nem is értik ilyenkor mitől vagyok fáradt.
Emese Írd csak ki magadból, itt megértő szemekre találsz :lol: Jól hangzik a babateád :lol:

Regi! Még jó, hogy nem hagyod felkelteni :shock: Hogy lehet ilyen önző valaki...

Hajni! Jobbulást Nektek! Tengeri sós vizet nem próbáltál cseppenteni a nózijába? (még én sem próbáltam, csak hallottam, hogy jól kitisztítja a baba orrát)

Timi! Gratu a kiskutyikhoz, és tényleg nem láttátok rajta, hogy vemhes? :lol: Jól eltitkolta :lol:

Tejpöttyök: itt írta valaki, hogy anyatejjel be kell kenni, és tényleg jó, nekünk bevált, másnapra eltüntek, igaz utána lettek máshol újak :roll:

KőszegiTimi!Mi Óbudán lakunk, összefuthatunk majd, ha gondolod, és a Babák is úgy gondolják... :lol:

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Anitja: tényleg nem láttuk. 2 hete itt volt az állatorvos asszisztense megbeszélni az oltást, vele megnézettem, azt mondta szerinte nem de ha mégis akkor most fog rohamosan hízni. 1 hete itt volt az állatorvos is, ő sem látta rajta!
De sajnos ma az egyik elpuszult, a legkisebb, az egyetlen fehér. :(

Kép
Kép
timi26

Sziasztok !

Lányok dög fáradt vagyok.
Ádám éjszaka alig aludt és most is alig akar elaludni.
Nem tudom, hogy hogyan fogom bírni az éjszakát.
Annyira jó lenne végre 4 órát egyhuzamba aludni. Igaz nem kérek sokat ?

Anita : benne vagyok a taliba. Annyira jó lenne már kimozdulni valamerre.

Lehet, hogy ettől vagyok annyira ki, hogy a 4 fal között vagyok. Tudjátok én szeptember 1-ig dolgoztam és 19-én szültem.
Én elötte még hétfőn egyedül mentem kocsival a kórházba és lehet ez a bezártságtól vagyok ennyire lehangolt.
Amikor tudom, hogy jön a séta ideje már majd kiugrom a bőrömből.

Szerintetek ha jó idő van akkor mehetünk egy nap kétszer is sétálni ?

Na megyek mindenkinek kellemes éjszakát !
20200310173350

Hello Lányok,

sorry vagyok, de alig van időm olvasni, írni meg aztán végképp semmi.

Hatalmas nagy gratula mindenkinek, aki az utóbbi időben szült! Éva, Amona, Granda sok boldogságot a babákhoz! (Remélem mást nem hagytam ki :oops: )

Látom, nagy dilemma ez a pelus, bár inkább a fiúknál okoz gondot. Mi Libero-t használunk, most már a minit, ez bevált, bár néha még a hasa is sz.ros a kis Drágának. De ki nem igazán folyik a cucc belőle.

Hasfájás még mindig bejátszik, mivel ma töltjük az 1 hónapot, mától elkezdtem neki adagolni a Gripe Watert, kíváncsi vagyok a hatására...

Ez a szopi dolog tényleg érdekes: ha sok a tejci félrenyel, cicivel lesz gond, ha meg kevés, jön a tápszer. A legszebb dolog lenne a szopizás, mégis mennyi gond van vele. Nálunk spec a kevés játszik be még mindig :cry:, az elején, mikor jön még rendesen, akkor lelkesen nyomja összevont szemöldökkel, aztán nekiáll HUKKK-olni (ez nagyon cuki), akkor már tudom, hogy vége a tejcinek, aztán vörösödik, kidagadnak az erei és elkezdi tépni a bimbit és rángatni a fejét. Aztán jön a sírás. Na, ekkor kell turbó sebességgel bekevernem a tápszert :lol:

Taknyosság: sajnos nálunk is van, 2 hetes korában mandulagyuszim volt, ő azóta is taknyos, napi 2x megy a porszívó. :roll: Remegtem a félelemtől az első használat előtt, most már sajnos elég rutinos vagyok. Hajni, próbáld meg a Sterimar-t, ez egy tengeri sós orrspray, én azzal fújom be porszívó előtt, az feloldja a cuccot.

Őrült rokonokhoz kitartás!!! Sajnos minden családban előfordul egy-két ilyen tag. Bár én az anyósomra egy rossz szót sem tudnék mondani! :lol: Viszont a múltkor itt voltak a rokonok, és míg egy pillanatra nem néztem oda, belerakták ruhástul a 2 éves kislányukat a Drágám ágyába. Ja, és előtte a homokozóban voltak!!! :shock: Söpörhettem ki a homokot és cserélhettem lepedőt...

Mostanában elég neccesek a napjaink, továbbra sem szeretünk nap közben aludni. Még mindig :cry: Reggeltől estig szórakoztathatom, sokszor semmi nem jó, megy a folyamatos sírás (vagy hiszti???) Ma is csak a nyakamban volt hajlandó elaludni. Mikor 10-15 perc után leraktam a kiságyba, rögtön jött a sírás. Párszor kikapdostam, de délután 5-re meguntam, na akkor hagytam sírni 1 órát, hátha elalszik. Nagyon nehezen bírtam, mikor már ki akartam venni, felhívtam anyukámat, hogy öntsön belém erőt, hogy bírjam még sírás nélkül. Na persze el nem aludt, de mikor 1 óra után bementem hozzá, ilyen pozícióban volt:
Kép
annyira megsajnáltam szegénykét. Legközelebb mi lesz? Kimászik a kiságyból?
Apropó! Valaki küzd ezzel a "ha fölvesznek nem sírok, de amint leraknak a kiságyba, indul a hiszti"-vel? Ti mit tesztek ilyenkor?

silka
silka

Kőszegi Timi,
nyugodtan sétájatok többször is, ha az idő engedi. Volt már olyan napom, hogy 3x indultam ki sétálni, "hátha a kocsiban elaszik" címmel. 2x vissza kellett jönni 15 perc után, mert annyira üvöltött szegény, hogy zengett a lakótelep :lol:
Ja, és az együtt sétához: itt 5-en vagyunk kismamik 1 hónapon belül. Még egyszer sem sikerült együtt sétálnunk, mert annyira más a babák napirendje. Pedig csak pár méter választ el minket...
Indulj neki, hátha útközben összeismerkedsz valakivel, aki akkor sétáltat, mikor Te :lol:

silka
silka

Jó reggelt anyukák :lol:

Silka Barátnőm is hasonló gondokkal küzd mint, te. Neki sem hajlandó napközben aludni a kisfia. Ők vettek egy nagyon jó szobahintát amit már újszülött is használhat és így most újra van egy kis szusszanásnyi ideje :D Naponta 3-4 órát is elvan benne Olivérke.Nekik nagyon bevált, hátha nektek is :D :wink: Innen rendelte: http://www.jatsszvelem.hu/

Kőszegi Timi Nyugodtan sétáljatok naponta többször. A friss levegő sose árt a babának :D Alvással kapcsolatban, én eleinte kaptam a páromtól minden reggeli etetés után 1,5 órát. akkor Ő levonult Grétivel és én tudtam aludni. Az a másfél óra nagyon sokat ért. Sokkal besímultabbak voltak a napjaim. Mostmár meg nemigazán van rá szükség.

Lányok nektek csinál olyat a babó, hogy felébred az éjszaka közepén, általában hajnali 3-kor és csak rád van szüksége? Nem éhes, nincs teli a pelus. Egyszerűen csak rámnéz, elmosolyodik és miközben cirógatom az arcát vagy a haját visszaalszik és alszik reggel fél6-6-ig. Ha Zoli megy oda nem alszik vissza :roll: :?

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok !

Mintha a drágám megérezte volna, hogy mit írtam nektek.
Este fél 11-től reggel fél 6-ig aludt a drágám.

Olyan jó lenne ha minden éjszakánk ilyen lenne.

Most jön a védőnéni és utána megyünk sétálni.

Mindenkinek köszönöm a bíztatást.

Ja és a tali nekem bármikor jó. Ha valaki úgy érzi, hogy ő is jönne akkor szóljon.
Benne vagyok egy nagy tracs partyba.

Puszi mindenkinek
20200310173350

Silka,
szegényke nagyon sajnállak, nekem ha egy fél órát sir már kész vagyok. Gripe Water? hol lehet kapni? Én is már mindent kipróbálok a hasira. Már egy infakol elfogyott, most megy az espumisan + mecsek babatea. Délután ötkor fájhat neki a legjobban, akkor nagyon ordit.
Fürdésig nyügi van, a viz kicsit megnyugatatja, és utánna nagyon kell sietni mert nem szereti ha öltöztem, vagy éhes, vagy megint fáj...de mihelyst cicit kap megnyugszik.
Volt már rá példa, hogy gyerek a törcsibe bugyolálva, cici a szájba, apa pelenkázta. Már egyáltalán nem birtunk vele, de szerencsére ez csak egyszer történt meg.

Heni

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

Granda!
Gratulálok Linda babához! Sok egészséget és tejcit kívánok :)

K.Timi!
Vigyed Ádámot akár naponta 2x sétálni biztos jó lesz neki és neked is :) Hátha találsz anyukát is a környéketeken akivel akár naponta találkozhattok :) Nézted már a lakóhely szerinti topikban van-e aktív Zuglói fórum?
közben látom Ádi végigaludta az éjszakát :) Akkor minden este írd le ide h. aludjon hátha beválik :)

Gremese!
Bakker minden elismerésem a Tied!A cickód jó kis programokat csinálnak neked. Én is tuti feladtam volna már.
Apósék meg igazán mehetnének hozzátok,nagyon el vannak "kényeztetve",nálunk sógórék voltak így mindig mi mentünk hozzájuk az akkor pár hónapos MÍrával.
A teád leírása meg olyan mint a Mecsk szoptatós tea csak abban csipkebogyó + hibiszkusz is van :) Én azt iszogatom :)

Silka!
Míránál anno bevált az h. mikor etettem akkor betakargattam v. pólyába tettem és mikor beájult a cicin akkor így tettem be az ágyába :) Általában bevált,de mire rájöttem :)

Kiskolbi!
Te is jól megküzdesz a szopival.Férjedet meg csodálom meg Téged is h. nem küldöd el a csudába mikor cicit masszíroz. Csecsemős nővérke enyémet is megmasszírozta mikor bedurrant,hát csillagokat láttam meg egyfolytában káromkodtam.Szerencse h. a falat aminek nekitámaszkodtam nem lehetett arrébb tolni :)

Heni!
Bálintnak minden pelusában van kaki s jól tele van rakva :) Szerintem ez még normális is náluk.Sőt az is ha kb. 10napig nincs is széklete mert akkor az összes anyatejet felhasználja a szervezete.

Hajni!
Jobbulást nektek :)

Ha a baba taknyos állítólag ha anyatejet csepegtetnek az orrába az is nagyon jó nekik

Hordozókendő::
nekem mikor néztem a legnagyobb méretet ajánlották(LL), mert akkor a legbonyolultabb kötést is meg tudom csinálni+apuka is magára kötheti gyermekét ha szeretné :) Én 175 cm magas vagyok és most már vékonyabb mint Apuka :)

Sense!
Bálint is hangosan szokott nyelni az elején szó szerint spriccel a tejem és szegénykém néha köhög is tőle mert annyira nem bírja nyelni :) Nagyon jól hízik Botond :) Mi csütörtökön megyünk védőnőhöz méretszekni :)

Anitja!
nem semmi mennyiséget tudsz kifejni a cicidből :) S ez nem elég Noelnek :) Bálint is egész nap cicizne néha :)
S minden baba másképp hízik,nehogy kétségbe essél már :)

Tejpöttyeink nekünk is vannak :) mint egy kis kamasz :)
Amúgy Bálintom egy csúcs kispasi,teljesen más mint Míra volt :) Tök nyugodt,ha éhes sem sír hanem cuppog először majd a kezét veszi a szájába s ha erre sem reagálok akkor kezd nyekeregni :) Szopizik állandóan kis éhenkórász van h. 2 óránként enne :) A fürdetést is csendben tűri,egy hangos "szó" nem hagyja el a száját :) csak avégén türelmetlen mert már enne :) Mi 9 körül szoktuk őt fürdetni,mert addigra Míra is elalszik :) Amúgy annyira édesen tűri MÍra szeretgetését is :) Én meg néha frászt kapok mert annyira durván simogatja,ezt még gyakorolni kell :) Senkit nem enged a közelébe mert Bálint az Ő kistestvére és a nagytestvér vigyáz rá :) Állandóan puszilgatja,egyik reggel addig énekelt neki míg fel nem keltette :)
no ezt elküldöm meert már egyszer megírtam de nem mentettem el és kezdhettem előlről :)
szüléstörténet meg készül csak be kellene pötyögni :) de nem volt nehéz szerintem könnyebb volt most mint Mírával :)
pusz vera

KépKép
viranka

Sziasztok!

Most jutott eszembe, hogy a gyerekorvosunk mondta, hogy a legjobb orrcsepp és szemcsepp az anyatej. Jól kitisztítja a nózit!

K.Timi! Ezt én is hallottam, hogy ezért nem jó olyan sokáig dolgozni, mert hirtelen nagyon más lesz az élet, és nincs idő rá felkészülni. Próbálj meg minél többet kimozdulni, és keress más kisgyerekes anyukákat! Szerintem nyugodtan mehettek 2x sétálni. Tök jó idő van!!! :D

Silka! Én megmondom őszintén, hogy ha megbizonyosodok arról, hogy nem éhes, nem kakil, vagy nincs tele a pelus, akkor hagyom sírni egy negyed órát, utána felveszem, és 2 perc alatt lenyugszik. Előtte meg akármit csinálok vele semmi sem jó… :shock:

Így szokott néha nézelődni:
Kép

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok, Lányok!
Aniko80: Marcid gyönyörű!
Regi: Nagyon édes Szelina, ahogy kapaszkodik és "habozik" ;-)

Kiskolbi: jaj, nagyon örülök, hogy helyreállt a szopizás Nálad, nagyon ügyes vagy!!!

Zséda és a szülés;-): lehet apás szülés a császár is, pl. a Péterfyben is bent lehet az apuka a műtőben, és foghatja az anyuka kezét. Lehet, hogy ez történt? Amúgy miért szül annyi híresség császárral (félreértés ne essék: ez most sem akarja azt jelenteni -- nálam sose jelentette! --, hogy a csaszi valami rossz módja lenne egy babácska világra hozásának; az utolsó lennék, aki ezt mondja!). Csak érdekes...

Gremese: sajnálom, nagyon kimerítő lehet így "családozni", bevallom, én fel sem ajánlottam (a férjem sem) a rokonoknak, hogy majd megyünk, pedig van 78 éves dédi is (Ádi dédije), ő jött el hozzánk (persze elhozták kocsival ;-)). És még egy darabig nem is tervezem, hogy pici babával megyek bárkihez, itt viszont már szeretettel várunk bárkit. Ha a párod szülei jó egészségnek örvendenek, lehet, hogy érdemes azt tenni, amit mások is írtak, őket elhívni. De tudom, a családi konstellációk bonyolultak szoktak lenni, itt pedig rajtad kívül egyikőnk sem lát bele a Ti életetekbe...

Timi26: hatalmas gratu a kutyusokhoz! irigykedem, de sajnos még nem lehet kutyusunk (a legutóbbi kutyusunk úgy fél éve ment el az örök vadászmezőkre), a baba miatt várnék vele. De olyan csodásak a kölykök :-)

Silka: isteni a babakép! együttérzek Veled a sírás miatt, mostanában nálunk is ez megy (több ok miatt is szerintem, részletesen l. lentebb).

Csajok, hadd panaszkodjam: bekaptuk a szájpenészt :cry: Ennél macerásabb dolog kevés van. Átterjedt a mellemre is (nem látszik, csak jóval érzékenyebb), meg végigment a baba bélrendszerén is, mert eddig nem volt piros a popója, most már egyre rondább az is. A kötelező bóraxos ecseteléssel fogok élni (ma írták fel nekünk), de tudom, a gombáknál makacsabb dolog nincs a világon (saját tapasztalat). Drukkoljatok, lécci, hogy mielőbb visszaszorítsuk...
Mostanában sok a sírás, a szopizás is furcsább lett (ja, ez is vicces, hol azt írják, hogy a szájpenész nem fáj a babának, hol azt, hogy de fáj), mint aki néha elfelejt szopizni, vagy belealszik, vagy a hasgörcsök miatt alig szopizik, inkább csak izeg-mozog és tépi közben a mellbimbómat (viszi magával a szájában, ugye...).
Viszont, hadd legyek már pozitív is: egyre többet és gyönyörűen mosolyog, főleg ha sokan vannak körötte. A rokonokkal így el sem tudom hitetni, hogy ez a baba sírni is szokott... :lol:

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Rokonok!
Mi mindenkit megkértünk, hogy addig nem jöjjön látogatóba, amíg Botond nem lesz minimum 1 hónapos. Nyilván a nagyszülők kivételek!!!! De mi sehova nem megyünk. Apa egyszer próbálkozott, hogy vigyük el Botondot az ő nagymamájához, de ellenálltam. Így a 86 éves nagyi jött hozzánk. Annyira édes volt. Botond a 10 dédunokája!!!!

Irina!
Húú! Nagyon sajnállak. Ettől én is félek. Ezért nézem Botond száját minden nap!

Mondjuk az elmúlt 2 napban elég könnyű volt benéznem a szájába, mert egyfolytában üvölt. Elég idegtépő, főleg, hogy nem szoktunk ehhez az első napokban. Éjszaka és reggel bukott is. Ilyet sem csinált még. És olyan fura krepegő hangot ad ki a torka.
Felhívtam a gyerekorvost, mondta, vigyem el, megnézi. De szerencsére semmi baja. Állítólag a gégefedő (vagy mi :oops: ) még nem elég erős, és ez adja ki ezt a hangot.
Most kissé ki vagyok merülve. Le kellene feküdnöm, de félek bemenni a hálóba, nehogy felébresszem. Ma még semmit nem aludt, csak most egy fél órája.
Nem tudom, mi lehet a baja. De tegnap este már együtt bőgtem vele.
dobok néhány fotót.

Ildikó
KépKépKép
sense4

Kép ilyen ritkán van: nem sírok a pelenkázón Kép apa kezében biztonságos Kép így alszunk mi :)

Ildikó
KépKépKép
sense4

Hello Lányok,

köszi a tippeket, kipróbálom őket. Ez a hinta tök jópofa, elgondolkodom rajta, sajnos nem adják olcsón... Apropó, kb mikor érik el a 11 kilót a babák? (Csak, hogy tudjam mennyi ideig lesz használható :lol: )

Móni, ez tök jó érzés lehet, hogy csak a Te simidre alszik el. Persze, Neked fárasztó, de azért jó érzés. Én azt vettem észre, hogy Lizinek bárki nyakában jó lenni. Ennyi erővel a kéményseprő is ölbe vehetné. :lol:

Heni, én gyógyszertárban vettem, 1500 valamennyi Ft, és 1 hónapos kortól adható. Sok ismerősöm dícsérte, gondoltam egy próbát megér.

Viranka, olyan édes lehet a kislányod, ahogy szeretgeti a kistesót :wink:

Regina, nagyon komoly ez a kép :lol:

Irina, hú Te (Ti) szegény(ek)! Kezdettől fogva én is ettől rettegek. Hogy jöttetek rá? Mik a tünetek? (Sírás közben mindig skubizom a kis szegénykém torkát) Ez a bimbitépés meg izgés-mozgás is a szájpenész miatt van? Mert nálunk dettó a helyzet...

silka
silka

Sense, nagyon cukik vagytok!!! Kis ember a nagy ágyban :lol:

silka
silka

Amit még írni akartam:
A férjem ma intézte a MÁK-ot. Gremese után szabadon kiadtam Apának az ukázt, hogy bátran támadja le a biztonsági őröket sorszám ügyileg. Hát Lányok, azért a pofám leszakad, ahogy ezek megérezték a vérszagot. 2000 Ft volt a tarifa, hogy csak 1 órát kelljen várni... Kicsit el vannak kapatva a fiúk. De a férjem mesélte, hogy attól kezdve úgy bántak vele, mint egy urasággal. Mondták neki, hogy nyugodtan menjen csak ki cigizni, sétálni, majd ők szólnak neki, ha jönnie kell. Azért besz.rok ezen. Hogy mindenki megtalálja a módját a kis ügyeskedésnek. Ja, és az 1 óra alatt jó pár ilyen apukát lehetett látni, akik "meggyorsították" az ügyintézést.
Komolyan mondom, Gyes után elmegyek biztonsági őrnek ilyen helyre...

Ja, és ma végre először alszunk 2 órája!!! El sem hiszem :lol:

silka
silka

Sziasztok csajok! Hát csak most tudtam a géphez érni. A szülés(császár)történetemet írom. És ha minden igaz képeket is tudok felrakni. Mindenkinek köszönök minden jókívánságot, csak még vissza olvasni nem nagyon tudok. De miért is??????????? Amúgy imádni valók a drága babucikák és ez valóban egy csodálatos érzés. A férjem igy fogalmazott leírhatatlan érzés. :D :D :D :D
hajagosné szabó éva

Sziasztok !

Én még semmit nem intéztem és egyenlőre nincs is sok időm.
Megvárom míg törpe kicsit nagyobb lesz és elkezdem intézni én is a dolgokat.
Sajna nálunk apa nem ér rá ilyeneket intézni mert ő egésznap kocsiba van.
De tök jó, hogy írjátok, hogy lehet meggyorsítani a dolgokat.

Engem igazából nem érdekel, hogy mikor kapjuk meg a pénzt mert hála istennek még a terhesség alatt sikerült félretenni és abból gazdálkodunk.
Meg persze a párom fizetéséből. És persze a tesóm meg az anyukám amit meglátnak és úgy gondolják, hogy jó lenne a törpének azt rögtön meg is veszik.
Valamelyik nap mondom nekik, hogy vegyenek pelust kaptunk egy Pampers Jumbo pacot ami 3-6kg.
Persze tegnap jött anyukám és hozott egy Huggust mert azon meg micimackó van és milyen aranyos . SZóval elvagyunk látva mindennel.

Gremese tanácsára most kipróbáltuk a Babylove-s olajos popsitörlőt.
Kicsit furi, hogy nem annyira nedves de remélem jó lesz.

Lányok valaki szed homeopátiás szert tejserkentésre ?
Ha igen akkor várom a tapasztalatokat.

Most lépnem kell mert kaja idő van.

Puszi mindenkinek.
20200310173350

Timi,

én urtica urens-et szedtem. A napi pár cseppből csinált 2-2,5 decit. Azóta sajnos Lizi egyre lustábban, kevésbé szopizik, így stagnál/csökken a mennyiség. Már nem is szedem tovább.
Ami rajtam múlt megtettem, de igazán a bébi tudja belendíteni a folyamatot. Már befejeztem az önsajnálatot emiatt, és elfogadtam, hogy tápszerrel pótlunk. A cél, hogy ez a kevés minél tovább kitartson és legalább 3 hónapos koráig legyen valamennyi kis tejecském. (Én is csak addig szopiztam)

silka
silka

Sense: szépséges egy fiad van! Micsoda szemek... :wink:

Silka: szájpenész: igazából már úgy másfél hete gyanús volt a dolog, ahogy ásított, a bal felső ínyén láttam fehér foltot, meg a nyelve volt fehér, de ott ráfogtam a tejmaradványokra. Aztán az tűnt fel, hogy a nyelv belső részén sosem tűnnek el ezek a fehér foltok, nem szívódnak fel a nyálban 3-4 óra alatt sem. Tudom, van a dörzsöléses próba, hogyha nehezen jönnek le, akkor penésszel an dolgunk, de egyfelől én nem szívesen kínzom ezzel a gyereket, másrészt a tejmaradvány is jól bele tudja inni magát a nyelvbe, nyálba (korábbi tapasztalat).
Bimbótépés és izgés-mozgás: őszintén szólva az okáról fogalmam sincs. Ádi 1 hetes kora óta igen hasfájós, ficergett máskor is szopizás közben, de csak keveset és nagyon ritkán. Nekem amúgy nem tűnik úgy, hogy fájna neki a szopizás, a súlyán és a megivott tejmennyiségen sem látszik (még legalábbis). A sírósság már más tészta, de annak annyi oka lehet... meg olyan gyorsan nő, hogy a férjem szerint az élettani változások is okozhatják a "nyűgösséget".
Viszont, lányok, a szájpenész kikezelése kész horror: elolvasni még hagyján volt, hogy mit hogy, de kivitelezni... Ádi szegény, amikor betuszkoltam az ujjamat a szájába (amit amúgy nagyon szeretett szopizni ;-)), elkezdett sírni, a műveletet végigordította szegényke, mint a sakál. Közben a nyelvét ugye hátrahúzza, így véletlenül sem érem el a nyelve hátsó felén lévő gombás részeket, a többi belső részről nem is szólva. Namármost az ukász szerint ezeket a telepeket erőteljesen le kellene dörzsölni... miközben még elérni sem sikerül (pedig határozott voltam, de nem fogom sokáig bírni)...
Arról nem beszélve, hogy mindezt a szopizás után tenni, amikor elálmosodott, jót böfizett, élvezné a tej ízét a szájában... brutális. Ha meg előtte csinálom, az éhség és a mohóság miatt nem fog menni, vagy csak még nagyobb sírást vált ki.
Szóval CSÓKOLTATOM, aki ezt a külső kezelést kitalálta...
Férjem tanácsára egyelőre nagyon kezelem a bimbómat (hogy tudjak szoptatni), Ádi száját pedig csak amennyire tudom, aztán reménykedünk benne, hogy kinövi, és legalább tovább nem terjed a gomba.
Remélem, senki babájának nem lesz ilyenje (bár állítólag elég gyakori)!

Kép
Kép
irina

Ez lemaradt: a gombátlanítási metódus: az ujjunkra géplapot kell csavarni (arra cseppentünk a bórax-glicerines ecsetelőből) -- ami remekül foszlik, utána lehet a baba szájából kihalászni a gézfonalakat... komolyan nem tudom, nevessek vagy sírjak...

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés: Köszönjük a gratulációkat, és a jókívánságokat. 1 hete vagyunk itthon, még elég káosz a napunk, Gergő sokat van ébren, akkor többnyire sír, pocakfájósnak tűnik. :(
Jelenleg Ákos is itthon van betegácsiban, az egész gyerekcsapat takonykórban szenved, de ettől függetlenül jól vagyunk, bár a pihenésre nem sok idő jut.
A szülés nagyon gyors volt és intenzív, alig másfél óra alatt jött világra Gergőci. Már a szülőszobán ügyesen szopizott, és azóta is ez a kedvenc időtöltése. :)

Na lépek is, mert leányzóm most is itt ül az ölemben. :)

Pusz, és gratula minden kismaminak, gyönyörűek a babók.

Zsu és Gergő

Kép
Kép
Kép
zsuzsóci29

Irina! Szegénykém! És szegény Ádi! Összeszorult a szívem, ahogy olvastam soraidat. Szörnyű lehet kezelni ezt a betegséget. Kitartás, sajnos nem műlik el egyik napról a másikra, de egyszer vége lesz.
A védőnőm azt mondta, 10-ből 8 babánál tuti kijön a szájpenész. Bármi kihozhatja: a meleg, a háziállatok, nem mostunk kezet.... És visszatérhet....
Zsófinak is volt szájpenésze a kórházban, ő gyógyszert kapott rá. Egyáltalán nem tudtam, hogy volt neki, és gyógyszeert kapott. :evil: Itthon, a gyerekorvos, miközben nézte a zárójelentését, ő mondta. És ezért volt piros pöttyös a kis popója, mert átment a bélrendszerén is.
Nehéz kezelni, mert a baba nem tartja nyitva a száját, és nehéz elérni az állkapocs-zugot, meg a hátsó részeket.
Kitartás, el fog múlni!

Silka! Mehetnénk együtt biztonsági őrnek a MÁK-ba. Szépen megszednénk magunkat. :wink:

Sense! Nem semmi a kisfiad. És azok a tetkók..... Azt hiszem Silka-Apa a másik tetkós Apuci :D

Ma itt volt pár röpis csapattársam, Zsófi kézről kézre járt. Egyikőjüket majd' lehányta, akkorát bukott rá :lol: , a másikójuk kezében végig vigyorgott. Utána fürcsi, szopi és úgy bealudt a Kincsem, nem kellett órákig nyunyálni.
Azt vettem észre, ha intenzíven foglalkozunk vele, azaz szóval tartjuk, folyamatosan ébren tartjuk a figyelmét, és vállra emeljük függőlegesbe, hogy nézelődjön, akkor kb. 1-1,5 óra után (és szopi után) nagyon hamar elfárad, bealszik.

Nem babás téma, de képzeljétek, ma kijöttek a duguláselhárítók (tegnap hívtam őket), illetve egy ember, és 20 perc munka után (egy nagy pumpát használt, meg egy kábelt), 20 ezer :!: :shock: forintot kért. De legalább lefolyik a víz rendesen.... :?

A BCG oltás helye egyre rondább, a közepe olyan, mintha gennyesedne. Fúj! Látszólag nem fáj Babucinak, csak csúnya nagyon!

Kép
Kép
Kép
gremese

Regina!

Nagyon édi Szelina!

Sense!

Igazi komoly férfi már a kisfiad! Tündéri! És ahogy a fiúk alszanak!!! Ilyen képünk nekünk is van!
Mit raktok a fürdővízbe, hogy ennyire habos???

Irina!

Kitartás! Remélem gyorsan elmúlik és el is felejtitek az egészet!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Sziasztok!

Irina: moss ki magas hőfokon egy textilpelust és azzal dörzsölgesd Ádika száját. Nem foszlik és sokkal hatékonyabban lejön a gomba. (Tapasztalat). Viktorkának még nincs, de Rebekának volt. Azt hiszem kb. 1 hétig tartott.

Majd jövök még csak most nincs több időm.

Puszi

Kép
Kép
timi26

Anikó!
Neogranormon babafürdetőt használunk, ezt ajánlotta a gyerekorvos. Apa pedig nem sajnálja ki a vízből... :lol: Amikor dolgozik, és én fürdetek, nem habzik ennyre. :lol:

A tegnapi egész napos sírás után szerencsére nagyon jó éjszakánk volt. 8-kor már aludt, és hajnal kettőkor (!) ébredt legközebb. A cicim már alig bírta! Utána pedig reggel fél hétkor. Soha roszabb éjszakát!

Na megyek, mosnom kell. Ennyi mosnivalót!!!

Ildikó
KépKépKép
sense4

Húúú Irina! Ez a kezelés nagyon gáz…

Egész jó volt az éjszakánk. Szelina 7-kor már aludt, aztán 1-kor evett, visszaaludt, aztán 5-kor ébredt, hogy éhes. Talán lassan megkülönbözteti a nappalt az éjszakától. Megyek, mert most meg sír…
:cry:

Kép

Kép
regcsiken14

Drágák vagytok, Lányok, köszi a bíztatást és a jó tippeket -- a textilpelusos dörgölést mindenképpen ki fogom próbálni. Egyelőre azt csinálom, hogy fültisztító pálcikával dörzsölöm Ádi nyelvét (nem csak bekenem), mert azzal hátulra is beérek. Hogy ne rontsam el a kedvét, akkor kenegetem őt, amikor "amúgy is" sírdogál (és utána nagy vigasztalásba kezdünk)... ez kajálás után valamikor szokott lenni, amikor beindul a pocifájás. Így legalább nem külön kell szekálni.
Lekopogom, sokkal szebb már ma is a szája, a nyelve alig fehér. Az a ravasz a gombákban, hogy pl. a tejmaradványokat is magukhoz ragasztották.
Timi26, Te akkor nagyon tapasztalt vagy, Tőled fogok kérdezni! Máris van valami, amit nem tudok: van, ahol azt írták a neten, hogy naponta X alkalommal lehet bórax-glicerinnel kezelni a babát (mondjuk 5-6-szor), másutt meg az áll, hogy minden kajáláskor. Te hogy csináltad? A melleimet mindig lekenem, így így is jut belőle a szerből akkor is, ha evés után nem macerálom (előtte azért nem kenegetem, mert már éhes, ill. a hasfájás elleni szert adom be neki).

Gremese, elhiszem, hogy ez a stikában gyógyszerezés dühítő. De a belső kezelése a gombáknak általában hatékonyabb. Mondjuk én nem tudom, mit választanék, ha tehetném, hogy mivel menjünk neki a gombáknak, de a doki külső kezelést javasolt.
A BCG-nk nekünk is elég ronda, nagy piros rondaság, olyan, mint egy kelés (vagy az is). Ha gennyezik, állítólag az sem rossz, max. néha le lehet ragasztani, hogy ne a ruhácskákat kenje össze, de semmit nem kell rárakni.
Zsófika ;-) rulez!

Kép
Kép
irina

előtte nem kenegetem = mármint Ádi száját belülről
A mellemet előtte és utána is bóraxolom. Remélem, ezek a vackok (gombaölő szerek) "amúgy" ártalmatlanok...

Kép
Kép
irina

Silka! Ezt a homeos bogyót én is megvettem, de még nem szedtem be, mert Szelina már nem nagyon akar szopizni. Megszokta a cumisüveget... :( Pedig pár csepp tejem még van. Csak szopiztatsz, vagy fejsz is? Ez a mennyiség szerintem nem rossz! Több, mint kétszeri evés. Nekem a fejés nem megy, bár állítólag az is több nap, mire rááll a cici... :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

...egyébként a sebem begyógyult a bimbómon, úgy tűnik...

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok Mammcik!
Silka! A hordozókendőt nem próbáltad még?

Regi! Nagyon édi Szelina :lol:

Irina! Nagyon sajnállak Titeket! Kitartás, ha tényleg 1 hét hamar túl lesztek rajta.

Sense! "Krepegő" hang? :lol: Mi bééégetni szoktunk, mint a barikák :lol:
Nagyon jók a képek Botiról és Apukájáról :lol:

KőszegiTimi!Van olyan amit max. 2 hónapon belül el kell intézni, azt hiszem a családi pótlékot, szerintem nézz utána.

Zsu! Jobbulást Nektek! Elhiszem, hogy nem sokat tudsz pihenni, 1 baba mellett sem sokat lehet, hát még 3... már nagyon meg tudom érteni a sokgyerekes Anyukákat! Minden elismerésem Nekik!

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Hát látom senkinek nincs könnyű dolga, mindenhol van vmi probléma.
Nálunk kb egy hete az a szokása a picúrnak, hogy este az utolsó etetésnél nem hajlandó szopizni. Rázza a fejét, ordít, idegesen kapkod, be sem akarja kapni a cicit, persze éhes, mert a cumira, meg a kisujjunkra rácuppan. Úgyhogy cumisüvegből kapja az esti adagot. De napközben szépen szopizik, meg már a következő hajnali evésnél is. pedig tejci van, igaz nem sok,így szerintem lassan jöhet neki, vagy este már nem akarja strapálni magát a szívással.....a cumisüveget viszont úgy bekapja :shock: remélem nem fog rászokni. És marad így, ha már máshogy nem megy, hogy az utolsó evés üvegből, a többi pedig szopizás.

Nektek mennyit nőtt a bébi, mármint hosszra? Tegnap a gyerekorvos 54 cm-nek mérte (49 cm-el született) 6 hét alatt 5 cm :shock: igaz már több elvileg 56-os rugi kicsinek tűnik, így tegnap a 62-eseket vettem elő

Kép
bfagi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: