A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Mégsem mosok, elment a kedvem. Viszont Anyu most hívott, hogy menjünk vásárolni, úgyhogy ahhoz több kedvem van :lol:

De délután még jövök, írjatok ha bírtok ebben a hőségben.

Kép
Kép
hari

Hari, ki nem tud szamolni? :D:D kedd reggelig: a mai nap mar zajlik, tehat a mai mar nincs hatra, marad akkor a csutortok, a pentek, a szombat, a vasarnap es a hetfo... ez nalam 5-ot jelent :D (meg ha a portugaloknak a hetfo az eleve a het masodik napja is, az a neve, hogy segunda feira, vagyis masodik nap :D) a kedd sincs mar hatra mert akkor reggel inditanak.

luna6

Sziasztok!

Hari, még csak az előző oldalt olvastam és pont azon nevettem, hogy tegnap még 3 napod volt, ma már 5... na rád érvényes lenne Folti tegnapi írása- nálad távolodni látszik a szülés időpontja :)

Hát én is megcélzom a hétfő-keddet... ez lenne számomra a világ legszuperebb dolga, ha ezen a két napon szülhetnék... de nálam semmi ilyen kívánság nem jön be :( de mindegy, a lényeg az, hogy egészséges legyen a gyerek!
tegnap délelőtt jó szar kedvem volt, aztán délutánra volt min kattogni... na éjjel lefeküdtem és jól kibőgtem magam, hogy hát lesz olyan nap, hogy én nem is fogom látni Marcut :(
reggel jól hasba akart rúgni szokás szerint (egyik kintről, másik bentről...) mire mondom neki, hogy jó, anya majd úgy is megy kórházba a jövő héten és nem leszek veled! mire ő: az nem jó, ha anya kórházba megy, szeretlek! (és hozzám bújt)

na és sikerült a főzés: a nagy adag húsból főztem pörköltet először: kivettem egy adagot fagyasztás céljára, majd tovább főztem székelykápinak, ebből is kivettem egy adagot fagyasztásra, majd ahogy anyósomtól láttam, a maradékba főztem rizst, így mára és holnapra ez az ebéd... és nagyvonalakban megvolt a porszívózás és felmosás is, az emeletet is kéne, és az egész kb 5 perces művelet lenne, de hogy én nem viszem fel a porszívót...

délutánra elhívtam Marcu nagyobbik unokatesóját (21 éves lány, imádják egymást) így a gyerek mégis velem van, de nem én rohangálok majd utána- kicsit genya vagyok?
még holnap és pénteket kell valahogy kiokoskodnom... mára is fagyit ígértem szegénykémnek, de hogy én nem sétálok be a városközpontba... majd talán a szomszéd kisboltban nézünk jégkrémet...

én néha lefele olyan szurkát érzek, hogy az a fóbiás érzésem van, hogy kilukad a burok... :)

ja és miniszoknyában vagyok és az a másik fóbiás érzésem, hogy nem a combom izzad, hanem szivárog a vizem... :)

Tallinnal mi van? tud róla valaki valamit?

Gem: megértelek, hogy néha nincs késztetésed az írásra... néha ha nem jövök én is így vagyok... :(

nyűg: hát rajtam sztem ez a rend mánia hatalmasodott el és a tetejében még zavar is.

Kép
Kép
Kép
konkri

Heni, olyan jó olvasni, ahogy írsz Bogiról, igaz, fényévekre van még, de ezért is szeretnék majd én is egy 2. bébit, mert aannyira édesek, mikor a tesóval elvannak! :P Látszik, hogy pár utcára lakunk, nálunk is 28 fok van... :lol:

Hari, hát legalább már tudsz valami pontosat. Hacsak addig nem indítja be a front Bencét. :roll:

Megvolt reggel az nst, most alig volt valami rajta. Hétfőn megyek megint, ha addig még egyben leszek. :roll:

Este még összeraktam a pihenőszéket kb. fél 12-re kész is lett. Gondoltam, ha van részletes leírás, akkor megnézem, boldogulok-e vele. Egyszer kellett csak segítség, mert nagyon össze kellett nyomni a hintázó részét, hogy átmenjen a csavar. :wink: Rezeg és zenél is, lesz mit hallgatni majd. :lol: A mellszívót is sterilizáltam, el is raktam. Már szinte semmi dolgom nincs. Lehet ma a játszószőnyeget is összerakom. 8) Mondjuk lehet egy darabig majd nem is lesz rá szükség. :roll:

Luna, a hétfő sztem azért 2. nap, mert régen úgy volt, hogy a vasárnap az első. A nevében meg biztos megmaradt. :?: :idea:
foltivspicur

Szuper, bevágtam 2/3 tábla sárgabarackos kekszes bocit, most meg megyek jégkrémezni és filmet nézni. :lol: 8)
foltivspicur

Nanetto,
basszus tök rossz téged így olvasni, remélem anyósod hamar elmegy :twisted:
nagyon sajnálom ezt a köldök dolgot is, de jól kezelitek :wink:
viszont basszus annyira idegesítő ez az anyós helyzet, még így olvasva is... :cry:
Vendég

Picur, gondolom en is, hogy igy maradhatott meg a neve, de nekem roppant zavaro, mert nem csak a hetfo ilyen :) Ezert az idetevedo ittragadonak akinek kell a nyelv meg kell kuzdenie azzal, hogy a masodik nap a hetfo, a harmadik nap a kedd, a negyedik nap a szerda, az otodik a csutortok es pentek a het hatodik napja, csak eztan jon a szombat es a vasarnap :) (ez igy egyszer elmondva megjegyezhetonek tunik, de a hetkpznapi eletben mikor hirtelen kozlik veled melyik napon is gyerek mondjuk x dolgot intezni mert akkor van ott y eleg nagy kavart tud okozni az ember fejeben :D) Nem tudok meg egy nyelvet, ami ezt igy 'kitekerne', a spanyolhoz pl ennek (a szombat es vasarnap kivetelevel ugye) semmi koze :)

en is jegkremben gondolkodom :)

luna6

Luna,
én úgy tudom (a pszichonénim világosított fek róla, mert azt mondta az olyan eseteknél, mint én, nagyobb a valószínűsége :x :P ), hogy a szülés utáni sírás, meg hangulatingadozás normális, ahogy te is írtad, de ezt még nem hívják baby blues-nak.
majd aztán ha ez beáll, és mindennapos lesz, és mellette a babát sem lehet rendesen ellátni, akkor ő lesz a baby blues, és segítséget kell kérni. :roll:
Vendég

Jenny,
csatlakozom a FionaLábKlubbhoz :wink: pont nemrég mutattam a barátnőmnek, hogy a kis kiálló csontot már nem is lehet láti a mamuszlábtól :shock:
Vendég

Jenny,
a légzsfigyelő érzékelő lapjai stablan kell legyenek, a bölcső ringó mozgása miatt szerintem nem jó oda rakni.. :roll:
Vendég

Nem, legalabbis szerintem a baby blues a sirossag. Ha beall es stabilan szar es kezeledno, az a gyermekagyi depresszio, ott kell segitseget kerni es esetleg van gyogyszeres kezeles is. (aztan en sem vagyok sem ater sem logus, de aterem is igy mondta es a logus is... az eltunos :D:D azota sem lattam)

luna6

lábdagadás: nekem 1,5 hónappal ezelőtt durvább volt, mint most, ez is érdekes, nem? Ma voltam dokinál, papucsban, kissé túllóg hátul a sarkam (egy számmal nagyobb a lábam, mint korábban és ezek szerint nem csak széltében, hát q jó lenne, ha nem maradna így) na a lényeg csak az, hogy mivel most nem volt rajtam se harisnya se zokni, a nődoki megfogdosta a bokámat és megállapította, hogy ödéma nincs.
Akkor jó.

UH-val is megnézett végre, így most nem csak CTG volt... és méretek: BDP: 95,5 mm, TAD: 103 mm, FL: 76,5 mm. Minden O.K-nak látszik, méhlepény érettségi foka 2-es. Méhszájat nem nézett, így nem tudom, nyílik-e már. Egyáltalán nem jósolt smemit a szülés időpontjára, súlyra saccolt egy 3500g-nyit, de hogy ez mennyire mérvadó, nem tudom. Nagyon gyengus ez a kórházi gép, amivel nézett, én majdhogynem semmit nem láttam, na, talán a gerincoszlopot igen. Reménykedek, hogy inkább hosszú baba lesz, mint pufi, és abban is, hogy a buksija is kifér majd valahogyan. Vélemények?
Persze egészséges legyen!!! Nagyon jól érzem magam, nálam hangulatingadozások sincsenek, igaz, még csak egy napja hagytam el a magnéziumot, az is tuti valamelyest párnázta az idegeimet. Bevallom, elkezdtem lazítani a ch diétán, elsősorban nevezetesen a fagyi kedvéért. Tökjól bírom a meleget, de állandóan fagyit kívántam és rendkívül lelkifurdalásom volt. Most eszem a fagyit és már nem annyira érdekel. Az a helyzet, hogy amúgy is elkezdtem édes dolgokat kívánni, és mértékkel, de eszegetek, pl. a tegnapi kekszes túrókrém-sütimből, amit főzni sem kell, csak keverni és szuperklassz így melegben a hűtőből adagolva. Egy tál aljára háztartási kekszek egymás mellé, rá az összekevert 500g-nyi túró+citromhéj+citrom leve+15 dkg vaj+vaníliás cukor+még egy kis cukor+vaníliás joghurtból 1,5 dl (nekem ez nem volt, úgyhogy vaníliás.pudingot kevertem ki natíúr joghurttal+mazsola. Ezt rásimítjuk a kekszes alapra, tetejére olvasztott étcsoki, mikor már kissé dermedt a csoki, késsel meghúznia szeleteket, h ne roppanjon majd meg a csokoládé, ha megdermed, és jó sokat hűtőben állva igazi csemege. Nme magamnak készítettem, de amikor a férjemnek adtam belőle, egy harmad akkorát ettem én is, na bumm.
Már fontosabbnak tartom a jó közérzetemet (akár kis fagyival, vagy túrókrémmel), minthogy a szénhidrátokon olyan erővel görcsöljek. Remélem, nagy bajt nem csinálok. De hát már nem sokára szülök, ennyi kis öröm scak jár :)

Jenny: szerintem a bölcsőbe nemigen fér a légzésfigyelő, azaz nemtom, de éppen ma vettem bele a szivacsot: 35x80 cm-es a fekvőfelülete. Ha belefér, miért is ne, de mivel közvetlen mellettem lesz, talán elég az légzésfigyelésnek. Remélem.

Jah, nem írtatok arra, vagy nem is tettem be a képet? hogy ez, a babakocsihoz kapott izé a kocsiba való vajon, vagy pelenkázó lap? Annyiszor hallom, h pelenkázó lap, de mivel olyan vihető lapot külön sosem láttam, nem tudom mekkora vagy milyen
Kép Kép

Konkri, hogy lehet, hogy engem keversz valakivel is? :D Igaz, hogy Detti a nickem, pont, mint BhDettinek, no de akkor is... néhány infó rólam összegzésképpen :D : 35 év, első baba, lombik, aggódós, ch diéta, férj +10 év, bölcső, alul zöld csíkos babaszoba, espiro 4air babakocsi, labrador a kertben, stb... :)
Nem értem, hogy miért lenne baj a 2 ujjnyi méhszáj, hát ez ilyenkor már tök O.K., nem? Ahogy Vok is írta, sokan még úgy sétálnak több napot is. Persze pont én ne osszam az eszet, szinte semmiről nem tudok semmit, ami a szüléssel kapcsolatos.. mostanában úgy hívom itthon, hogy az '"utazás", ezzel is terelve, hogy nem biztos, hogy kéjútról van szó, bár ahogy közeledik a dátum (Folti sms-ezője után szabadon :D :D ) úgy kezdek nem annyira félni tőle...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára detti_10 2010.06.09 14:30-kor.
detti_10

a sirossag amugy hormonalis es szinte mindenkit megtalal, a gydepi nem feltetlenul (utobbi pl tobbedik szuleseknel ritkabb, de nekem ilyenem nem volt szal errol nem tudok gyakorlatban szolani, csak amit a dokik mondtak nekem)

http://www.babazo.hu/bebi/20060321baby.html

itt amugy kicsit osszemossa a ket kifejezest, de azert a sirossag ami 4. napon megjelnonek van emlitve meg nem depresszio (emlekim errol vannak, es naaaagyon nagyon mas erzes, mint egy igazi depresszio, ami ugye tudjuk, hogy nem egyenlo rossz kedvvel)

luna6

Henibaby,
egyre jobban irigyellek :lol:
nyugidt baba, könnyű szülés, boldogság szülés után :wink:

Hari,
kedden fogsz szülni(már ha Bence nem akar előb kijönni)? :lol:
én úgy érzem hogy a mi napunk a jövő csütörtök :wink:
szóval lehet a kórházban összefutunk majd (végre) :P

Konkri,
nekem is vannak erős szurkáim, ma ahogy az Oktogon felé sétáltam, azt hittem megszülök az utcán, annyira belém szúrt, na meg szerintem a körülöttem lévők is azt hitték, mert rendesen összerárndultam :roll:
ja és tessék jönni többet, nehogy itt ajd teljesen elmaradozz :o :wink:
Vendég

Heni: én is nagyon élvezem, ahogyan írsz, olyan könnyűnek tűnik, olyan klassz!

detti_10

detti,
én is nagy édességzabáló lettem, de most már nem is érdekel :P

Hát ma délelőtt sikerült semmit sem tanulnom... a fényképezőmről mentettem le a képeket a gépemre, hogy berakhassam azt is a kórházi tatyóba, de persze a töltőt nem találtam meg, úgyhogy még fel kell tölteni a fényképezőt, de azért így is beraktam :P

aztán fél1kor találkoztam a barátnőmmel az OKtogonon a Meki előtt. persze ő az Astorián várt engem a Meki előtt (eddig midig ott találkoztunk, mert ott az ELTE-BTK)... úgyhogy amíg megérkezett, adig beültem a Mekibe és vártam. aztán megkajáltunk (én ettem egy sajtburgert, krumplival kólával, meg egy csokis és egy lekváros fánkot :wink: )

és elmentünk a BinderSzalonba, ahol bejelentkeztem jövő keddre spirál dauer-re :lol:
vállaltam azt a rizikót, hogy esetleg hiába fizetek ki egy vagyont a hajamért, mégsem fogja be a dauervíz a hormonok miatt. de ha Dávid meglesz, egy jóóó darabig úgysem tudok elmenni egy 2,5órás műveletre és az egésznek a lényege, hogy könnyebben kezelhető, és evésbé zsírosodó hajam legyen, hogy ezzel ne kelljen majd foglalkoznom.

Luna,
igen, igen, úúúgy van ahogy mndod/írod :lol:

amúgy lányok rájöttem, ha nem lazítok, tuti még keddig megszülök, olyan jóslóim vannak, mint a barom, meg hasmenésem van, illetve rámjött a takarítási mánia...

tegnap mondjuk éjfélig takarítottam.. most fordítva csinálom. most fogok takarítani-dobozolni, és este pedig tanulni.

mindenkinek szép napot :wink:
Vendég

Geoo, akkor akar meg fel is cserelheted, ha most joslozol meg meg ra is lapatolsz a takaritassal :) Gyorsan megszulsz, es jovo keddre (a ket vizsgadra es a fodraszra - ezeket hogy sikerult egy napra mind felhalmoznod, elvileg szules elottre??!! :D:D nekem ezekbol egy is eleg lenne egy mostani napra) mar otthon is leszel es mindent elintezel mar kapkodas nelkul :D:D:D

luna6

Luna,
mármint a BabbyBlues-ban van úgy ahogy írod, de ami a szülést illeti, abban is úgy van!! :D
valami miatt a csütörtököt érzem úgy, hogy az lesz a nagy nap :roll:
habár tudod minek örülnék nagyon? ha kedden még le tudnék vizsgzni, meg megcsinálnák a hajamat, aztán utána való hétfőn éjszaka meg mennénk szülni, és kedd reggelre lenne meg Dávid (22) :lol: :lol: :lol:
Vendég

aszittem a vizsgaidra irtad, hogy ugy van ahogy :D:D marmint, hogy kedden ket vizsga es csutortokon szulsz :D:D:D na jo, felfogtam, hogy tulkepp akkor minden igy van :D:D:D:D

luna6

Geo,
azert tudod nem vagy semmi ezekkel a programokkal. Bakker ket es fel orat biztos nem tudnek mar dauerrel a fejemen ulni, szules elott kozvetlenul. Es mi van, ha kozben jon rad a mehetnek :?: :lol: :?

En aludtam vagy ket es fel orat, majd jo kis hanyingerre ebredtem, es leizzadtam, mint egy lo. Hat nem mondom el az erezrs... :roll:

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

hahó!
egy bejelentkezés! köszönöm az együttérzést! a mai helyzet! anyós kitalálta hogy miután apósnak úgysincs dolga szedjék ki a kb. 10 éve betonnal körbefutott orgonát ... ehhez após 3 órán keresztül fúrt úgy hogy majdnem szétment az én fejem a baba nagyon jól viselte! ... akkor totál kár lettem először azt hittem valami egedelem van lent - és azt csinálják de amikor megláttam hogy a 35 fokban apóssal ásatja ki az orgonát ami most baromi fontos - és zeng az egész ház én megint totál kiborultam! ...

amúgy hogy kit hivhatok meg a következő babánál :-) hát anyós lent lakik mi fönt úgyhogy anyós adva van mindigre :-) de reméljük 2. babánál már álmaink otthonában Kőszegen egy szép családi házban nyomulunk!!!! :-) habár én 1 gyereket tervezek!!!!!

viszont képzeljétek annyira kijött rajtam hogy imádom a férjem hogy ma amikor elment egy akkorát csókoloztunk mint a cassablankában kb. !!!! :-) most meg nem győzöm hazavárni - tudjátok szerdán mindig távol van!!!!
anyukám megjött és óriási pozitiv erőket rakott belém!

jaj lányok tudjátok milyen ajándékot hozott!? lementem hidba! Luna te ki fogsz akadni! egy babakocsi rendszámtáblát! baszki beszarás - én ha ezzel végigmegyek a falun... fuuuuh na elinditom a pletykát az fix! :-)
szóval rajta van hogy Eszti és magyar zászló és alatta a születési dátum eszméletlen dögös! :-) :-) de hogy mik vannak mi????

babám ma nekem sem aludt de kitoltuk a levegőre (szigorúan árnyékba pici széllel) és I M Á D T A !!!! és bealudt úgyhogy a félórás kitérő megvolt de bent hagytam a kocsiba mert ha megmozditom tuti felkel és most a szobájában a kocsiban pihen!

még valami: Luna Geo - a hintaszéket a baba IMÁDJA!!! persze ha nem sir akkor nem szereti de nekem sokat nyugodt nézi a szobát és engem :-) csúúúúcs :-) és ringatom ...

a HINTA pedig egy óriási kincs!!!!!! ahhh szavakba nem irható! 10 percnél többet nem ül benne de halljátok a legkeservesebb sirást is megállitja én ilyet még nem láttam! szóval nálam BEVÁLT ... kész voltunk amikor megláttuk! nálunk mindennap 2x 10 percet hintázik! én úgy hivom indul a mandula a pasim meg: na anyád berak a szerkenytyűbe :-) :-) hát igen modern világ modern gyereknevelés de tegnap hogy hintázott 10 percig azalatt néztem és jóizűen meg tudtam vacsorázni ... :-)
az étvágyam nagyobb mint terhességkor úgyhogy lassan vigyázok be ne gömbölyödjek megint :-) :-)
Vendég

Kép
Vendég

ja és cumizza az újját csak nem látszik olyan édi-bédi :-)
Vendég

Nanetto, anyós :cry:
Tök édi a hintában!! Mármint nem anyósod :lol: Nekünk anno Lilivel volt egy függőhintánk felnőtteknek, és abba tettem be mindig az autósüléssel Lilit. Ő is imádta. Majd most is fel kell szerintem szerelni, hátha Bencének is tetszik majd. Egyszer, ha kibújik :lol: Bár ez a kedd nincs is olyan messze.

Luna, igazad van, ha úgy számolok, akkor tényleg csak 5 nap. De nekem reggel még a mai nap is nap volt. :lol:

Geo, akkor igyekszem megvárni téged. Persze ha a csecsemősökkel nem jövök ki, akkor inkább nem várok ha nem muszáj :lol:

Kép
Kép
hari

Lili olyan édes, ma közölte, hogy ő tudja ám, hogy én a Péterfy kórházban szülök majd. Mert ő hallotta, hogy beszéltünk róla. Úgy fülel, hogy nincs előtte titok. Bár ez nem is titok, de nagyon kell vigyázni, hogy mit mond az ember előtte, mert úgy néz ki, hogy mesét néz, de a füle közben nem ott jár :lol:

Kép
Kép
hari

No, mindenki babázik és szül? Vagy hol vagytok?

Kép
Kép
hari

Hari, na még egyet, és megvan a 2000. hsz-ed! :lol:
Én most vacsit készítek.
foltivspicur

No estere azert nekem is sikerult kihajtanom magam: lepakoltam egy csomo jatekot a lanyoknak a padlasrol, kicsit rendberaktak a padlast, hogy leaglabb mozogni tudjak az elpakolando cuccok kozott. Aztan megtoltottem a lanyok szekrenyet a lehurcolt jatekokkal, kitettem helyettuk egy-ket szetszedett puzzle-t, aztan a helyere pakoltam vagy harom korasnyi vasalt-osszerendezett ruhat. Es meg lehozattan magamnak a padlasrol a parommal ket jo nagy dobozt, ami picuri dolgokkal (sapkak, zoknik stb) van tele. No ma este levezetes keppen abbol fogok valogatni.
Megyek en is vacsizni

Nanetto
sajnalom, kitartas!
orgona :shock: :lol:

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Én nem jöttem, mert elég rossz társaság lettem volna. Kezdek tök magam alá kerülni. Tudom, hogy baromi gyerekesen hangzik, de én nem akarok holnap után befeküdni a kórházba, egyszerűen, ha rágondolok, sírhatnékom támad. :( Ilyen hülyeségek miatt, hogy ott nem ehetek azt reggelire, amit megszoktam, emiatt majd nem tudok kakilni, meg nem alhatok meztelenül, emiatt beizzadok, mint a ló, koszos lesz (nekem tuti) a wc, zuhanyzó, ki tudja mit el nem lehet kapni, na meg aztán a szobatársak....ha beraknak valami 6 ágyasba ilyen büdös, igénytelen, primitív nőkkel, akkor Én haza fogok jönni.
És mindenki azzal vigasztal, hogy csak kijön a baba szombatig, hát kurvára nem úgy tűnik, mintha ki akarna jönni. :(

Elnézést a kora reggeli rinyálásért, majd jövök akkor ha kicsit jobb kedvem lesz. :) :wink:

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Szép reggelt csajok!!!

Nyuszika
Nincs semmi gond. Azért van ez a NAGYSZERŰ topic, hogy ha kell akkor panaszkodhassunk is egy picit.
Átérzem minden bánatod. A kórházak már csak sajna ilyenek. De gondolj arra, hogy akárhogyan is szülsz, minden bent töltött nappal rövidül az idő, amit még ott kell lenned.
Meleg is van, szülni is már mennél... érthető, hogy minden miatt ki vagy bukva. Kitartás!!! Hamarosan eljön a te időd is.

Csajok!!!
Már akartam írni, de valahogy mindig kiment a fejemből. /a memóriám még nem az igazi :D :D /
Szóval: Nem tudom, mi igazság lehet a homeós készítmények hatékonyságában, mert eddig sosem szedtem ilyesmit és nem is mozgok otthonosan ebben a témában, de.................................
talán ezeknek köszönhető a gyors szülésem????? pontosabban a gyors tágulás??????
Ez elég sokszor az eszembe jut, és ha ez tényleg így van... akkor bátran ajánlom mindenkinek. Sose késő elkezdeni. Én is csak a 38. héten kezdtem.

Ellenérvet nem tudok felhozni, mert ugye azt nem tudom, hogyan szülök, ha éppen nem szedek semmit :roll: :roll:

Tegnap leküldték Gergő TAJ-kártyáját is. Hétfőn pedig megyünk be az anyakönyvi kivonatért.

Az éjszakánk a meleg ellenére nyugisan telt. 2x szopiztunk az éjszaka. Először fél egykor, másodszor fél négykor. És most azóta alszik, pedig már aktuális lenne a reggeli... :)

Ma megejtjük az első sétát, ugyanis muszáj mennem intézni a dolgainkat. Eddig csak az erkélyen levegőztünk mindennap fokozatosan emelve a kinn töltött időt.

További nyűgmentes napot!!!
Vendég

Heni, köszi, már kissé jobb a kedvem, igyekszem pozitív maradni. :)

Tök gyorsan meglett a TB kártya! :) Remélem majd mi is ilyen hamar megkapjuk.

Homeos bogyókban Én is nagyon bízom, ha már ilyen sokat kell várni a babára, akkor legalább könnyen, gyorsan bújjon ki. :D

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

megpróbálok gyorsan olvasni, de gyorsan írni is...

Detti: az a lap sztem igen, sima pelus feltét... bocs ha keverlek néha a másik dettivel, de nekem arc nélkül nagyon gáz a dolog :)

Geo: ha nem lenne Marcu biztos többet jönnék... de így... azért ugye nem baj? :)
most is csak azért ültem ide, mert ő tv-zik én meg gondoltam gyorsan benézek, de úgy látom van mit olvasni... amúgy pedig szinte már csak titeket és egy blogot olvasok, meg néha az otp-s számlám masszírozom...

na most ha gyerek engedi, akkor még olvasok...

Kép
Kép
Kép
konkri

Gem,
igazából szerintem 16és 24 között érkezik Dávid, legutóbb már az UH is a 22-ét dobott ki, én is pont aznap akarok szülni :P :lol:
már nem sokéig bírom, de szerintem még egy hétig tuti :roll:

Nanetto,
csudaédiszépség Eszti :wink:

Hari,
bakker szülj nyugodtan :wink:
én most úgy döntöttem, hogy a 22-e megfelelő lesz számomra :D
mert akkor kedden vizsgázok meg hajazok, aztán szerdán-csütörtökön még ha van mit dobozolni a lakásban azt megcsináljuk, aztán péntek-szombat-vasárnap a pihié, meg Andrásé, kiélvezzük hogy ketten vagyunk, hétfőn kórházi csomag ellenőrzés, kedd reggel baba :P :lol:
kíváncsi vagyok pénteken mit mond a doki, van e erre valami esély :roll:
Vendég

na olvastam...
most a gyerekkel osztozom a gépen, fél ablakot ő néz youtubeon vonatokat, fél ablakon meg én írok...
most váltanom kellett miki egérre...
aztán ha apa kigyúrta magát megyünk pestre, mert még így végül bevállaltam a húgomnak kezességet... de szuper, hogy még így gyorsba fel kell rohanni...

én most kezdek egy picit a szüléstől félni, de inkább mindig elterelem a gondolataim... és kezdek ráhangolódni, hogy mindegy már mikor bújik ki... mondjuk vasárnapig még várjon!

Voki-móki? gondolom séti meg szopi meg játék van ezerrel...

Nanetto: sajnálom az anyós dolgot, de jó, hogy egyébként még dolgozik és így most csak szabi alatt van veled. anyukád viszont csúcs! amúgy nekem hiper szuper anyósom van, de állítom, hogy mióta szültem már másként viszonyulok hozzá... pedig nem bántott soha... csak onnantól nagyobb igényt tartok a saját életre!

Luna: te hol vagy? elkísérted Harit szülni? szerintem csajok Harika szülni van!

Tallin is nagyon babázik!

Hát én sem garantálom, hogy ha szültem sűrűbben jövök majd :)

tegnap este gyorsan kivasaltam még (tök jó, hogy most mindig azonnal ürítem a kosarat) és gondoltam alszunk ma még sokáig... az ablakot is becsuktam hajnalbn, mert tegnap is a szomszéd kakasra ébredtünk fél 7kor... no de ma gyerek ébresztett 6:17kor... de szerencsére nem voltam fáradt... és dolgom sincs nagyon... mondjuk én nem tudom hogy de folytonlátok egy szál pókhálót valahol, hiába takarítok... meg szedegetem a szöszöket a földről... :)
erről meg Rózsa jut eszembe... velük mi lehet?

csajok: főleg Hari, Luna, Eszterx stb... de a többiek is: nálatok Apa miután hazajöttök a kórházból otthon van? és segít? mert én úgy vagyok vele, hogy ha jövünk haza és ő másnap dolgozik, akkor is inkább egyedül legyek, mint anyós... ráadásul már tudom előre, hogy fel fog hívni, hogy "nincs baj?"- nem ám fordítva, hogy minden rendben van e... ettől mindig kiborulok. ezért inkább egyedül lennék akár a két gyerekkel is. remélem menni fog!

Nyuszika ne legyél depis a kórház miatt! kaját vigyél be magaddal! meg könyvet! anno én is szomorú voltam, de 2. nap már nem... és jött is Marcu, pedig neki se volt jele...

én most azon vagyok ki picit, hogy hiába itt van egy gyerek, na de a másik- ő egy személyiség lesz, saját arccal, egyéniséggel és fogalmam sincs hogy milyen lesz... illetve vannak képzelgéseim, no de ezt csak én gondolom eddig... és igazából fogalmam sincs, hogy az én gyerekem milyen lesz, még nem is ismerem (úgy)... értitek? nem mi? tiszta hülye vagyok mi?

no arról meg ne is beszéljek, hogy lehet hogy többet nem is élhetem át a terhesség csodáját... tudom Luna, hogy még bármi lehet, de benne van ez is a pakliban...
félek, hogy nehogy hiányozzon majd a pocakosság... bár emlékeim szerint ezt az érzés nem fog hiányozni, ez inkább kora babásoknál szokott előfordulni.

Jaj Nyuszi- az jutott eszembe, hogy ugye Heninél is voltak tippek baba csalogatásra: szex, lépcső, mellbimbó birizga... bár nem tudom ki mit hogy vélekedik ezekről...

Kép
Kép
Kép
konkri

Lknyuszika,
semmi gond azzal ha "rinyálsz", tök megértelek... az utolsó napokat/heteket elég nehéz viselni, főleg most ebben a bazi melegben, nemhogy még egy kórházban, távol a már jól megszokott kényelemtől.
inkább gondolj arra, hogy milyen jó eredménye lesz annak ha bemész.. mármint az, hogy hamarosan a kezedben tarthatod a babádat :wink:
ha engem a fájdalomról kérdeznek, hogy félek e tőle, megmondom szintén ilyenkor az jut eszembe, hogy majd ha beindul a szülés, inkább sztem az fog a fejemben járni, hogy na gyerünk, mutassátok! hol van? :lol:

Hari,
már régóta akarom kérdezni: Lili milyen zenét hallgat elalváskor? :roll:
Vendég

És Detti: jók a méreteid! 40 hetes méretek! enyémke is 96os bdp-s! nyugi ki fog férni!!!
egyébként, de ez csak az én meglátásom, hogy a 3-4 közötti babáknak van pont jó ereje és mérete a szüléshez, mert jó hogy nagyobbak, vagy mi, de így már erejük is több- lásd Heni... de lehet hogy ez csak az én beképzelésem :)
és ne aggódj azon, hogy mekkora lesz, a súlya tuti megvan!
nekem azt mondták hogy nincs nagy hasam, én se látom annak, azt még is itt vagyok 40 hetes méretekkel... és szintén 3-3,5-es babával...

Kép
Kép
Kép
konkri

Geo: igen! a fájásokra nehéz rákészülni, gyakorolni :) (én anno vágytam rá, hogy legyen csak mutatóba valami fogalmam róla), na de az ember agya szülés közben úgy tud váltani és minden, hogy simán menni fog a szülés. ellenállni kár, tudomásul venni lehet hogy úgy fog fájni hogy beszarás... de tényleg pity-paty felejtős lesz. (Vok, ne figyelj) próbálj Geo így hozzáállni és jó lesz! meg hát az is biztos, ez most morbidul fog hangzani, hogy ezek nem olyan fájdalmak, hogy fú, azt látod, hogy a vége halál, hanem azt hogy egyszer tuti vége lesz... tehát ez nem egy végső stádiumban fájdalommal járó halál, hanem ez az élet csodája, a vége pontosan egy akkora adag flash, hogy iszonyat boldogság felhő!

Kép
Kép
Kép
konkri

Lányok,
én ma pihenek, különben megszülök...
alig bírok menni, mert mindig belém nyillal a fájdalom amikor lépek, úgyhogy most ide ültem az asztalhoz, és itt tanulok. szóval ma semmi hajolgatás, meg takarítás, meg dobozolás... csak tanulok.
ja, és nem tudom mitől van, lehet hogy Dávid nyomkodja a húgyhólyagomat, de most ahogy itt ülök egy csomószor szúr egyet a hasam. mármint hüvelyben. szóval ez most kicsit sz@r... :?

amúgy még mielőtt elkezdem a tanulást, elmesélem az éjszakai kalandunkat :lol:
éjjel egykor felébredtem egy zajra. kérdezte András mi van, épp ébren volt, mert motyogtam álmomban, és azt hallgatta :oops: :)
mondtam, hogy bent vannak a kutyák a szobában (mert hallottam ahogy kopog a körmük a parkettán). de András felvilágosított, hogy nincsenek bent, hanem max az előszobában cirkálnak az ajtó előtt. aztán ha már felébredtem, gondoltam letudom a pisit is. felkelek, aztán felnézek, és látok valami árnyat körözni a fejem fölött. :shock:
és mivel tiszta kóma voltam, ott bámultam, mert azt hittem csak árnyék. de aztán mikor felfogtam, felkiáltottam, és kirohantam a szobából, Andrást magára hagyva egy DENEVÉRREL!!!! :D
elég kicsi volt, de én beszartam tőle rendesen, meg féltem, hogy a hajamba repül.
aztán azt hallom az előszobából, hogy András odabent kiabál, hogy ááá, segítség, basszkiii áááá
és a végén ő is kirohant utánam, tök meztelenül, de azért a takaróját még kimentette. :wink: és magára csavarta, mint ahogy az ókori görögök csinálták :P
hát szétröhögtük magunkat, alig mertünk visszamenni, de mivel gyorsan felkapcsoltuk benn a villanyt, már sehol sem találtuk. megnéztük a nappaliban is, de eltünt :roll:
olyanokat röhögtem andráson, hogy miket mormogott magában, miközben partvissal a kezében minden lyukat és mélyedést meg szekrénytetőt tvizsgált. még Batman is szóba került :wink:
végül behoztuk a gyerekszobából a hálóba a sólámpát, és egész este az világított, de egyikőnk sem tudott rendesen aludni, valamelyikőnk szeme mindig nyitva volt :lol:
ráadásul nm mertem kitakarózni, mert féltem, hogy a fenekemre száll a denevér, úgyhogy egész este majd megsültem :? :)

na megyek tanulok :P :x
Vendég

Konkri,
tök jól megfogalmaztad, én is pont így gondolom, hogy a szülési fájdalom azért jó, mert az eredménye egy kis Manó belőlem, meg a szerelmemből :lol:
Vendég

Sziasztok!

Heni, tök jó olvasni, mennyire feltöltődtél a szülés után. Hát igen, akármilyen is ilyet mondani, de az ember végre visszakapja a testét…
Köszi a választ a meleg szobára, akkor majd az lesz a megoldás, hogy vagy alig lesz rajta valami, vagy átviszem egy picit hűvösebb szobába.

Hari, szóval akkor indítanak. De én azért drukkolok, hogy hétvégén beinduljon Bence.

Folti, az, hogy nem volt sokminden az nst-s papíron, azt jelenti, hogy nem mozog már sokat, közel a szülés?

Geo, Fióna Lábklub, ez jó!!!! Hát igen, kb. olyan már sajnos a lábam. Őrület, hogy 3-4 nap alatt ez lett az én kis vékonyka, kecses lábfejemből. Pedig esténként felpolcolom, hidegvizes ruhával vagy zoknival hűtöm. Nem baj, nyár van, és van pár utcai papucsom.
Tegnap nekem is olyan szúrásom volt ott lent…Oda is kaptam a kezem, hogy mi a fene van…Én mindig attól fosok, hogy az utcán történik velem valami, egy nagy görcs, vagy elfolyik a víz…és senki nem fog segíteni.
A hajad biztos jó lesz, régen nekem is volt spirál dauerom, imádtam. Bár nekem most még a festés sem sikerült 2 hete, egyszerűen a hamvasszőke márcsak arany, a sötétbarna csíkok meg vörösesbarnák…Na majd szülés után talán visszaáll a rend.

Detti, én ugyanezt csinálom, mint te, pedig eddig próbáltam nem cukrosakat enni. Bár nekem nem kellett diétáznom, azért önszorgalomból figyeltem magamra, mert én kicsit magasnak értékeltem a cukromat, de most már nem érdekel. Csak nem teszek rosszat. Én a gyümölcsöket kívánom meg a joghurtokat, főleg az Aloe verás Actíviát.

Nanetto, jó olvasni a nagy szerelmet a férjeddel! Én párom is érzelmesebb mostanság, folyton ölelget, meg simogatja a fejem.
Nagyon jó a hinta, és ahogy a kiscsaj terpeszkedik benne! A rendszám táblájáról raksz fel képet? Láttam már ilyet, de úgy megnézném Esztiét.

Gem, te is pörögsz rendesen! Tegnap én is porszívóztam, felmostam, fürdőt pucoltam, csempéket vízkőtlenítettem, aztán a konyhában polc átrendezés, hogy a gyerek cuccai odaférjenek, rekamé súrolás. Ma meg mosás a napi program. Egyszerűen annyi energiám lett, hogy néha csak akkor veszem észre, hogy pocakom van, mikor le kell hajolni. :)

Nyuszi, ne keseregj! Tudom, hogy szar, én is félek ettől, hogy majd be kell feküdni, ha lejár az idő, de sajnos ezen át kell esni. Azért még bízom benne nálad is, hogy elindul a szülés hétvégén, mert tényleg jön a hidegebb levegő, és egy szép kis front csodákra képes. Lehet, hogy itt mindannyian eltűnünk hétfőre. :)

Konkri, nálunk úgy lesz, hogy párom itthon lesz velünk 2 hetet, miután hazajöttünk a kórházból. Aztán meg hugom 1 hetet. Anyumra inkább nem tartok igényt, mert 2 napnál tovább nem bírom vele. Ő majd jön látogatni, és megy is haza még aznap szépen. :)

Bár itt a koraszülés a téma, sztem segíthet a túlhordás megelőzésében is…

http://anyuci.hu/cikkek/a-hazimunka-koraszuleshez-vezet-2035.html?utm_source=gm-anyuci&utm_medium=hirlevel_heti&utm_campaign=2010-06-10

Kép
jenny29
Mór

Geo,
ez a deneveres tortenet nagyon kiraly! En biztos megszultem volna ijedtemben... n mar csak ilyen beszari vagyok, foleg ha varatlanul erkezo deneverekrol van szo :roll: :lol:

Kedves turelmetlen kismamik!
Higyjetek el, annyira jo lesz azt a kis meleg bebit magatokhoz olelni, hogy az osszes fajdalom torlodik majd! Es a szules kozben is ez fog eltetni titeket: az eredmeny! Ennel jobb dolog nincs is a vilagon!

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Nyuszi, teljesen átérzem, hogy ideges és kétségbeesett vagy, az ember utál kórházba járni, de talán segít, ha Csillára gondolsz, vagy Nikvikre, hogy kibírták ők is, bár igaz, hogy ez Neked csekély vigasz... próbálj "beszélni" a piciddel, hogy ne hagyjon cserben, induljon el, segítsen Neked. De tényleg sajnálok mindenkit, akinek be kell feküdni "ok nélkül"....

Amúgy meg arra gondoltam, hogy azért nagy szerencsénk van az időjárással, mert végülis csak most jött el az izzadós kánikula, kifoghattuk volna rosszabbul is ezt is, nem?

De mondom, én most nagyon pozitívkodok, tuti még a ki nem ürült magnézium teszi, vagy nem is tudom, és csak reménykedek, hogy nem elsz egycsapásra vége, mert amúgy nagy bajnok vagyok a hirtelen hullámvasútazásban, már ami az érzelmeket illeti.

Hari? Te megszülsz-e a befektetésig?

Nanetto: édi Eszti!!! Jó, amilyen pozitívan írsz, és Heni is, örülök Nektek, és egy kicsit jobban érzem, hogy jó lenne szülni már.

Azt mondjátok meg legyetek szívesek, hogy ha mi most nyitott erkélyajtóval alszunk éjszaka (rajta szúnyogháló) és nagyon finin jár a levegő, de azért 24°C körül marad így is a hőmérséklet, és az ajtó elég messze van az ágyunktól.. na szóval, ezt nem tehetjük majd meg, ha Szende a szobánkban lesz?
Tehát nem a hidegtől kell őket óvni igazából, hanem a levegőtől?
Fokozatosan kell szoktatni majd nyáron is? Hogyan van ez? Teraszon altatás, stb? Most kezdek ébredni, hogy sok mindent nem is tudok...[/b]

detti_10

Sziasztok!

Csak gyorsan, mert most jött meg anyóspajtás...

Szóval Hari már bent van a kórházban reggel óta. Folyik a magzatvíz :D Estére babát ígértek neki :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Jaj, szerettem volna kérdezni még a homeós bogyókhoz, h nem teljesen világos nekem a 39. hét, mit is kell szedni?
37. héten ment a cimicifuga, 7. napon az Arnika, most a 38. héten szedem a Challop...-ot (nincs itt a papírom) 7. napon Arnika; és utána ahogy kezdődik a 39., hogyan is lesz? Aki ráér, legyen kedves megírni.

Vok: ha lenne időd, írnál arról, hogy miért nem fogyasztasz tehéntejet? És ha vannak átküldhető receptjeid, azt is szívesen venném, mert nekem meg van egy ismerősöm, akiről most derült ki, hogy komplett tejérzékeny lett (eddig nem volt gondja), ezért volt fél évig hasmenése, és eléggé el van keseredve: talán tudnék egy kis lelket önteni belé tejmentes receptekkel. Amúgy szójatejet már használ, és az állítólag finom. (csak drága nagyon)

Juj, Lányok, most hallottam, hogy vasárnap hidegfront. A dokim eleve viccelődött tegnap, hogy vasárnap bent van a kórházban, akár szülhetek, ha van kedvem, és ma hallom, hogy jön a front is.

Geoo, szerintem is lassíts kicsit, ha 22-én szeretnél szülni :) vigyázz azért magadra, bár jó hallani, amilyen pörgős csajszi vagy, de most már tartalékolj a szülésre is, utánára is kicsit... Bár nem féltelek, hogy ne bírnád hasonló energikusan a babe körüli ellátást is.. ;)

detti_10

Azta! Hajráá Hariii! :!:
detti_10

Legújabb topik lakónk megérkezett! :D:D

Bence ma 11 órakor 3600 gr-mal és 54 cm-rel látta meg a napvilágot! :D:D

Hatalmas gratula innen is Hariéknak!!!! :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Nahát Hari mint látom, te is gyorsan lerendezted az egészet!!! Örülök nektek nagyon!

Hatalmas gratula Bence babának és természetesen a mamájának is! Ügyesek voltatok!!!
Vendég

Detti:
Én a Caulophyllum-ot (C12) szedtem a 39. héttől napi 2x5 golyót 6 napon keresztül, a hetediken pedig Arnica (C30) 1x5 golyót. A szülőszobára nem vittem magammal, mert nem volt rá időm, hogy összeszedjem őket.

A tejjel azért kell vigyázni, mert tejérzékenységet válthat ki a babánál. Én azt a tanácsot kaptam, hogy inkább módosított tejterméket kell/lehet fogyasztani (pl. joghurt, sajtok stb.), de ezeket is csak mértékkel. Nem szabad, hogy meghaladja a napi 1/2 l mennyiséget.
Na mármost, én nem fogyasztom ezeket napi szinten, de ha néha megkívánok egy-egy túró rudit, joghurtot, illetve valami túrósat, akkor azt azért nem hagyom ki. Ez előfordul heti 1x, de inkább a ritkább jellemző.

Nyitott ablak lehet, ha nagyon meleg van éjszaka, mondjuk én nem nyitnám ki csak résnyire. Arra figyeljetek, hogy ne legyen a baba túl közel az ablakhoz, illetve, hogy ne huzatban feküdjön. A nyári babákat azért is lehet hamarabb a kinti levegőhöz szöktatni, mert ugye a lakásban napközben is nyitva az ablak és jár a levegő. Én hétfőn kezdtem azt, hogy Gergőt beraktam a hordozóba és kitettem estére (mikor már nincs olyan hőség) az erkélyre 10 percre, majd másnap 20-ra, aztán 30-ra és ma már mentünk vásárolni és a postára.

Hari is úgy volt vele, mint én, hogy már csak abban bízott, hogy szülésindítás lesz, és tessék... spontán sikerült neki is.

Konkri:
Az én párom itthon volt, lévén szombat és vasárnap, de hétfőn már ment dolgozni. Viszont anyukám visszajött még szerdán (mikor szültem), hogy Bogira vigyázzon és csak ma ment haza. Úgyhogy a kezdeti néhány napra volt segítségem, meg aztán ő is babázhatott egy picit.

Geooo:
Szerintem te is ügyesen meg fogsz szülni. Hogy miért gondolom? Mert fiatal vagy, életerős, és annyit pörögsz, hogy kizárt, hogy ne legyél toppon a szülőszobán is.
A fájások ellen sajna nem lehet mit tenni. Jönnek egymás után, ha akarjuk, ha nem. Ki kell bírni őket, és bármily furcsa is, ki is lehet őket bírni. Ezért vagyunk, mi nők hősök!!!

Én biztos nem vállalok be mégegy babát. Még a dokim is mondta közvetlenül a szülés után, hogy "na ez gyorsan ment, a következő még gyorsabb lesz". Mondtam neki: "Nem...nem... nem lesz következő" Nekem így kerek ez az egész sztori. Legalábbis most így érzem.[/b]
Vendég

Gratulálok nagyon Harinak, tényleg gyorsnak tűnik, amint csak lehet, jó lenne olvasni a történetét...
detti_10

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: