A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

Vendel anyu, boldog névnapot Vendelnek!!! Nagyon édes név:)))))

Brigike, a 4D-n jól látszik már a baba? Azaz most már nem olyan vékonyka? Nekem a 18 héten egy vékony babám volt. Most már szerinted felszednek a babák annyit, hogy hasonlítanak a születéskori külsejükre?
Vendég

Köszönöm a segítséget Buborka!
Az iskoláról ágota 74-nek megírtam,kicsit összekavarodtam. :D

Kép
vendel és botond anyu

twist!
Köszönjük :)! Átadtam neki :) ! Vendellel 28 hetesen és 36 hetesen voltam 4d ultrahangon. Mindkettőn nagyon jól látszott de a 36 hetes jobban hasonlított rá mikor megszületett. Most én sem tudom,hogy mikor menjek ,mert csak egyszer akarok. Viszont vagy 28 vagy 36 hetesen megyek az tuti mert össze akarom a méreteket hasonlítani. Picit félek,h óriásbébi lesz,mert azt mondják ,h a második nagyobb. Az első 4.20 kg volt és 57 cm :D Meg aztán nem is tudom,hogy hová menjek!

Kép
vendel és botond anyu

Helló,

Üdv, Vendel, és Botond anyu :) Boldog névnapot a fiadnak :) Látom, sikerült a vonalzó :)

Bejelentkeztem 30. heti UH-ra, 4D-vel egybekötve, november 6-án megyünk, és a dokim csinálja a Magzatdiagnosztikai Központban. 14000 FT :shock:

Fogorvoshoz is megyek, oda pedig 5-én.

Klári

Kép
claracroft

Claracoft!
Nekem is ezt ajánlották! Azt hallottam róla,hogy 1 óráig nézték a babót. Máshol ez a vizsgálat azt mondják 20 perces és ha elbújik az pech. A Bolgárkerék útira gondolsz te is ugye? Na majd kivi leszek,írd le majd mindenképp!!!

Kép
vendel és botond anyu

:) okés :) Igen, a Bolgárkerék utca.

Klári

Kép
claracroft

Sziasztok!

Bogaracska[/b], voltál ma? Merrefelé ültél? Én összefutottam egy kolleganőmmel meg a férjével, jól eldumcsiztunk, aztán utána próbáltam körbesasolni, dehát annyian voltak... :?
Egyébként érdekes volt a téma, teszett, jövő héten pedig megyek a 4 órai szülőszobalátogatásra. Kíváncsi leszek!

Clara, a mi esküvőnk is vidéken, Inárcson volt, de sehol nem mondták hogy gond lenne az időpont... :shock:

Vendel-Botond anyu üdv köztünk! Nekem is febr. 5-öt mondott a doki, de én is úgy kalkulálok, és úgy érzem, hogy január 31-i lesz a Babánk :D

Császár - hát a mai szülésfelkészítő után pláne nem szeretném, mert a Sote2-n, ahogy ma elmondta az előadó, max. 2szer beviszik az Anyukához a Babát, de egyébként Apukával van azalatt a 2 óra alatt. Persze ez sem baj, de én szeretném, hogy ketten együtt ölelhessük, babusgathassuk szülés után a Babucinkat, együtt örülhessünk neki

Kép
lizzyy

Sziasztok!

Bocsánat a bepofátlankodásért! :oops:
Ha esetleg még nem vett valaki betétet szülés utánra, akkor jelezném, hogy nekem van egy csomag Chicco Mamma Donnám eladó. Összesen 1 db hiányzik belőle, szóval 29 db-ról van szó. 1000 Ft-t gondoltam érte. Ha érdekel írj ide:
kondacs@fibermail.hu !
Köszönöm!

További szép napot Nektek!

Kép
Kép
mandula82

Athena, megvan az eredményed?
Látom, a diétás téma újra komolyan előjött, most megjegyzem, melyik oldalon írtok róla, bár remélem, hogy nem lesz szükségem az információkra.
A reggeli kis összeállításom: Kép

Ági

Kép
ági33

Vendel és Botond anyu, üdv köztünk! Lapozz vissza a 150. oldalra, ott van egy tábla. Ha elküldöd nekem az adatokat, beleveszlek. És még valaki írta, hogy szeretne bekerülni, neki is szól ez!!!

Twist, már szépen rakódott le zsírréteg a babákra ilyenkor, még nem vékonyka. Enyém gyerek kifejezetten pufók már. Hogy mennyire fog hasonlítani a születéskori énjére, nem tudom. Ha gondolod, holnap rakok fel Marciról 4D képet, és 1-2 napos fényképet is.

Nekem is 20 perces volt a 4D, de nekem elégnek tűnt. Olyan csend és nyugalom volt, hogy ha még 40 percig tart, én tuti elalszom :oops:

Akire, muti azt a pocakot! :lol: Mónin el vagyok ájulva, hogy mennyire vékony :shock: Mármint a pocakot leszámítva :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sziasztok!

Vendel és Botond anyu! üdv köztünk!

Brigi! nagyon cuki Mincs a képen, holnap végre én is láthatom Öcsikét! :D

Ági! Jó a fotóösszeállítás! A Bence név nálunk is felmerült már.... :wink:

Császár: Verus után egy kicsit szeretném leírni a másik oldalt is, természetesen ezzel senkit sem szeretnék sem megbántani, sem kétségbe vonni a szavait csupán elmondani, hogy van kellemes tapasztalat is.
Én Somát komplikációk miatt szültem császárral (nem tágultam egy ujjnyinál tovább, nem voltak normális fájásaim és romlott a baba szívhangja). A babát megmutatták egy fél percre amikor rendbe tették, amíg engem összevarrtak Apával lehetett. Mikor engem kivittek a megfigyelőbe felvihettük magunkhoz és lehettünk együtt hárman. Nyilván ez kh függő is, de egyébként a műtét miatti kontollálhatatlan remegés (ami az egyetlen negatív élményem ezzel kapcsolatban) miatt legkevésbé azzal voltam elfoglalva, hogy a babával legyek, szerettem volna mihamarabb komfortosan érezni magamat. A remegés és a gerincérzéstelenítő hatása 2-3 óra alatt elmúlt és onnan kezdve nekem kutya bajom sem volt. Az infúzióban kapott fájdalomcsillapítón kívül én egyetlen szemet sem vettem be, pedig kaptam a nővérkéktől egy levéllel, hogy egyem ha fáj a sebem. Reggel fél 6kor "szültem", este már lábra állítottak és másnap hajnalban már - ugyan segítséggel - de zuhanyoztam és mikor megkaptam szülés után 24 órával a kisfiamat akkor én a saját lábamon toltam át a szobámba a megfigyelőből. Onnan kezdve az éjszakákat kivéve folyamatosan velem volt, segítség nélkül el tudtam látni, feküdtem, keltem -lassan és óvatosan bár, de nem volt vészes - és a tejcsim is beindult a 3. napon. Szóval én azt mondom, hogy persze, lehetőség szerint szüljön mindenki természetes úton, de nem kell parázni a császártól sem. Nem tudhatod sem az egyiket, sem a másikat előre, hogy hogyan reagál rá a szervezeted. Én nem szültem termsézetesen sosem, de másodjára is szívesen állok elébe a császárnak. Ja és a hasammal azóta sincs gondom, a sebem szinte alig látszik. :)

J.

Kép

Kép
somaanya

Somaanya, mi volt tegnap a dokinál? Kruppos Soma? Tegnap tesóméknak is azt mondta a doki, hogy kruppos a keresztfiam, ma el is vitték a kórházba kivizsgálásra, de csak kruppos jellegű a köhögése. Remélem Nálatok is "csak" ez van...

Brigi

Kép

Kép
hékás

Lányok, nézegettem a blogot. És Bogaracskánál meg Athenánál ugyanaz a a kép van fent. :? Bogaracska, majd feltöltöd újra?

Brigi

Kép

Kép
hékás

Nem tudni mi, de egyik sem jó. Vagy krupp vagy asztma vagy reflux. Most kapott asztmára rágótabis gyógyszert ami ha javít az állapotán akkor asztma. Ha nem akkor az a ciki, mert akkor a reflux irányába kell vizsgálódni. :cry:
Amíg ilyen csúnyán köhög addig nem mehet bölcsibe sem. Már 3 éjjel óra pontosan negyed kettőkor volt köhögőrohama, ma vett be először gyógyszert, most kíváncsian várjuk mi lesz. Elvileg javítania kellene a helyzeten. Csütörtökön kapunk egy gyógyszerporlasztó ketyerét is amivel roham esetén 10-15 percig fújatni kell neki a cuccot. Ez van.

Kép

Kép
somaanya

Somaanya
Akkor Te nagyon szerencsés vagy, hogy ilyen jó emlékeid vannak a császárról, hogy nem fájt.
Tényleg, majdnem elfelejtettem a megfagyásos szindrómát is... :?
A műtét nekem 17.20-kor volt, megmutatták, aztán Apával lehetett, illetve Apa lehetett vele :) Én az intenzívre kerültem, úgy tudom minden császáros oda kerül megfigyelésre a műtét után. Másnap reggel állítottak fel, de alig bírtam menni, persze muszáj volt. Tényleg hozzáteszem, hogy nekem nagyon alacsony a fájdalom küszöböm. Másnap már én is mentem, vittem Lilit, de minden felülés, lefekvés kínszenvedés volt. A wczésről nem beszélve. Mármint nem a pisilés fájt, hanem leülni, kitörölni :oops: (bocsánat), stb...
Míg a normál úton szült Anyukák rohantak, addig a császárosok, mint a pingvinek megküszködtek, hogy a csecsemősökig eljussanak.. Persze ott is voltak kívételek, nem is értem, le a kalappal előttük, előtted :shock:
A tejcsim nekem is beindult, 2. napon már Pamela Anderson voltam, de nehéz volt szoptatni, mert mindenhogy fájt a hasam, a háton fekvést leszámítva, de úgy meg nehezen szopik egy gyerek :)
A sebemet nekem is nagyítóval kell keresni :wink:
Na mindegy! Én nem kívánok magamnak másodjára császárt, mégha megis van az esélye, akkor is olyan jó lenne ha elkerülném!!! :oops: :roll: :wink:

Kép
buborka.

Verus! Szerintem ez nem fájdalomküszöb kérdése, hanem minden szervezet másképp regál a beavatkozásokra. nekem szerencsém van, ezek szerint gyorsan regenerálódok. :lol:
Közvetlen a műtét után azt mondtam, hogy soha többé gerincérzéstelenítés, inkább altassanak, mert életemben először éltem át ilyet és ott helyben eléggé ijesztő volt a dolog. De most már tudom mire számítsak és nem tartok tőle. Akkor fura volt, hogy nem érzem magam melltől lefelé és mégis látom, hogy mozog a lábam, rossz volt a remegés, hogy nem emelhettem a fejem amíg az érzéstelenítő ki nem ment belőlem, de ez kb. 5-6 óra a műtéttel együtt, annyi kibírható. A természetesen szült nők meg napokig nem tudnak ülni, minden pisiléskor csillagokat látnak a gátsebük miatt, stb. Arról nem is beszélve, hogy lehet úgy szétszakad odalent, odabent az ember lánya, hogy utána plasztikai műtétek sora vár rá....Sosem lehet tudni. :wink:
Természetesen ne higyjétek, hogy én a császárt ajánlanám bárkinek is. Az én lelkemnek nagyon is hiányzik az a mindenki által emlegetett eufórikus érzés amikor a babát kinyomod, felmutatják és odaadják neked. Nálam ez kimaradt és úgy tűnik, most is ki fog. És megint hiányozni fog..... :cry:

Kép

Kép
somaanya

Ági, de szuper ez az összeállítás, hogy a babáról is van kép és a pocódról is! Tök jó!

Brigi, naná, hogy szeretném a képeket:)) Szóval, szülés előtt és szülés után a baba.

Aggódom a téli hidegek miatt, hogy mit fogok felvenni alulra. Én úgy szoktam fázni, hogy sínadrágban jártam dolgozni:) (nem túl szexi) Vannak nagy hasú emberekre is sínadrágok?
Tegnap éjjel a kertben kellett szerelgetnünk és szétfagytam szabályosan még melegítő nadrágban is. És még nem is volt mínusz fok...
Vendég

Hékás, örülök, hogy megjött a kedved írni :).
Mikor előszőr töltöttem fel képet a blogba, én is másnak a mappájába tettem véletlenül :) Szerencsére észrevettem és korrigáltam a hibát.
Csak jelzem, hogy mi még nem vagyunk készen a lakásfelújítással, tehát még nem is vásároltunk semmit a babának. Azt már tudjuk, h új kicsiágyat kapunk Karácsonyra tesóméktól, az meg is van véve már:) Illetve anyós készíti a babakelengyét, már jópár pici ruhát megvásárolt, nem tudom milyenek, de örülök neki, hogy nem csak rám hárul ez a dolog, mert utálok vásárolni. Remélem mikor rendben leszünk, lesz energiám és kedvem ilyesmivel foglalkozni...
Üdv

Hatodik UH: esetleg jan. 6.-án, ha még egyben leszünk :)
Kép
nilszi

Ági!
Igen, meglett az eredményem. 5,9, és nálunk 7,1-ig számít jónak az eredmény, úgyhogy juhéééééééé!!! :):)
Neked mennyi lett? (lehet, hogy írtad, csak nem olvastam még mindent végig).

Császáros szülés:
tegnap voltam kismama-tornán, ahol a tornász húsz éve foglalkozik ezzel. Elég sokat beszélt a szülésről, és ennek is nagy részét a császárról. Ő gyakorlatilag rá akart beszélni mindenkit a császárra. Azt mondta, hogy nem kell hősködni, hogy "majd én megszülöm" :shock: Kérjük a császárt.
Nem tudom, én nem értettem egyet vele. Az én véleményem, hogy ha indokolt a császár, akkor az orvos úgyis mondani fogja.

Timi
athena

Sziasztok!

Nekem nem volt császárom, de mindkét szülés után tapasztaltam azt a bizonyos remegést, kezem-lábam-mindenem remegett leállíthatatlanul. Biztos a fáradtság és a várveszteség miatt is volt.

Viszont valószínűleg utána sokkal hamarabb felépül az ember, bár azért ha van gátmetszés, az sem kutya utána...
A Nyírőben anno öten voltunk a szobában, négy császáros meg én, ők vígan ültek és üélve szoptattak már másnap szülés után, én meg 3 hét múlva tudtam úgy ahogy leülni... az étkezés is egy kínlódás volt, állva ettem a kórházi ebédlőben.
felkelni sem tudtam sokkal hamarabb, mert annyi vért veszítettem, hogy ahogy felálltam, már ájultam is el, majdnem négykézláb másztam ki az első wc-zés alkalmával...

A második már jobb volt, hiába volt maga a szülés sokkal nehezebb, de ott szülés után a kötelező két óra leteltével felkeltem és kimentem zuhanyozni:D
Kicsit szédültem, de nagyon jó volt megfürdeni.

tényleg, aki császárral szült: fáj, amikor felteszik a katétert?
Én attól félnék a legjobban :oops: .

KépKépKépKépKép
uxi

[quote="somaanya"] írta:somaanya
Természetesen ne higyjétek, hogy én a császárt ajánlanám bárkinek is. Az én lelkemnek nagyon is hiányzik az a mindenki által emlegetett eufórikus érzés amikor a babát kinyomod, felmutatják és odaadják neked. Nálam ez kimaradt és úgy tűnik, most is ki fog. És megint hiányozni fog..... :cry:

Nekem mire ide jutottunk, az volt az eufórikus érzés, hogy végre vége a szenvedésnek... :oops: De aztán kiderült, hogy még hátravan a varrás... :x

KépKépKépKépKép
uxi

Na elég szomorú, ha már a kismama tornán is a császár mellett érvel az "oktató"! Főleg, hogy már 20 éve csinálja. Nálunk nagyon szépen készítenek szülésre (14 éve csinálja Alíz), és köztudott, hogy aki ide jár, annak nagyon örülnek a kórházban, mert tudják, hogy "készült" és más szinten áll a többi kismamához képest. Persze ehhez ügyesen kell csinálni a gyakorlatokat, illetve odafigyelni az elméleti részre is. De eddig minden szülésen túlesett kismama elismerően nyilatkozott a felkészítés hatékonyságáról. Főleg a légzés részét dícsérték. Azzal, hogy az oktató a császárt isteníti valójában azt mondja, h fölösleges járni tornára, úgyis kiveszik a babát minden erőfeszítés nélkül. Arra akkor meg minek készülni?? Engem felháborít, hogy egyáltalán szóba hozza a császárt! (más dolog a haránt-és farfekvésesek illetve valamilyen problémával/betegséggel küszködők)

Kép
nilszi

Somaanya, jobbulást Somának! Nem hangzik túl jól, amit a doki mondott :(

Verus, én nem voltam császáros, mégsem tudtam rohangálni a gátsebem miatt. Emlékszem, hogy nálunk kb egy hétig ha felsírt Marci, Sanyi ment ki hozzá, hogy csitítsa, amíg én kiérek, mert alig bírtam kiszállni az ágyból. Ülni szinte nem is tudtam :oops: De a remegés nálam is megvolt. Nem is kicsit...

Nekem is hiányzik az eufórikus érzés, én nem kaptam meg azonnal a babát. Remélem most átélhetem :wink:

Na akkor Twist kérésére mindjárt kutatok egyet a képek után :lol:

Nilszi, de jó Neked, hogy utálsz vásárolni. Én sajna imádok. És sajna tök mindegy, hogy mit :oops:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Akkor Twist kérésére 4D (szemből és profil)
Kép Kép

És egy születéskori és egy 1 hetes
Kép
Kép

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sziasztok!

Jo olvasni a velemenyeteket a szulesi modokrol es tapasztalatokrol. Koszonom!

Brigi: nagyon edes a kis hercegno! :)

Agi, Reunion: pocakfotok szuperek! :wink:
Vendég

Hékás dejó, most legalább látom, hogy mennyit változik a kisbaba születésétől: hogy megszépül, ahogy megszokja a méhenkívüli levegőt :) Nagyon édi Marcid, és az 1 hetes képen abszolút a te ajkaidat látom :)

Kép
nilszi

Sziasztok,
látom a szülés a téma, én eddig megúsztam a császárt, bár Lili már határon volt, nagyon nagy volt a feje, de végül csak kifért! :D Bár a varrás utána tényleg jobban fáj és sok is volt. Marcit pedig anno kipréselték belőlem, mert 4 óra alatt egy centit sem jött lefelé, hiába kaptam oxitocint, mivel mint kiderült a nyakán volt a köldökzsinór és nem tudott miatta magától kibújni. Viszont, nekem megvolt mind a kétszer az eufórikus érzés, mind a kettőt megkaptuk azonnal és az valami hihetetlen dolog olyankor.
Azért ha választhatnék, akkor olyat szeretnék, mint a második szülésem volt, hajnal, kel fel a nap, csönd, semmi beavatkozás, semmi infúzió, apa is odaért Zágrábból és néhány óra alatt Lili megszületett, még zsinórral rám rakták, majd apa elvágta a zsinórt, majd gyors mérések, vizsgálat és fürdetés nála, addig engem stoppoltak és mire kész voltam vissza is kaptuk, és jó két órát hármasban tölthettünk a szülőszobán, közben már szopizott, szóval én most is ilyet szeretnék és persze mindenképpen apánkkal, bár valamelyik nap közölte, hogy ő már tudja milyen, most is jöjjön??? :D:D A másik kedves beszólás pedig az volt amikor kértem, hogy a laptopra tegyen már vezeték nélküli netet, hogy ágyból is tudjak este olvasgatni, mert mostanában már nincs erőm ideülni, erre közölte, hogy "azért hogy nekihasalva tudjak esténként prüntyögni?", persze hasalva! :D:D:D

Hékás,
jók a képek, majd én is szkennelek a kölykökről ilyet, MArci nagyon hasonlított, Lili kevésbé. Én kb egy hónap múlva készülök 4D-re, de már alig várom, hogy holnap a dokinál láthassam, olyan hosszú az 1 hónap most a két vizsgálat között.

Cukrosoknak kitartás, nekem szerencsére 6,5 lett a terhelt, a többi laboromat, majd holnap este tudom meg a dokimtól. Bár majdnem úgy jártam, mint Uxi, hogy nem találták a véremet, de másnap délelőtt amikor érdeklődtem kivertem a hisztit, és mondtam, hogy a 4 csőből egyet kerítsenek elő és valami mást hagyjanak ki, de ez legyen meg nekem mindenképpen! És láss csodát, sikerült előkeríteniük.
Babaruhákat kitúrtam, szerencsére nem kell semmit venni, csak majd mosnom, meg áztatni, ja én wanishbe (nem is tudom, hogy írjuk :D) fogom, nem is tudom ki kérdezte, mert van két hálózsák, ami a nyakánál besárgult.
Közben Lilóval elkezdtük az ovit, ma ment másodszor, most még délben elhozom, eddig jól vette az akadályt!
Szép napot!

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok lányok!
Ma voltam a védőbe kaptam diétához útmutatót,de én azóta folyton éhes vagyok :roll: Azért kitartok!!!
A farfekvésre azt mondta hogy nagy a baba az uh alapján
1 kg.20dkg így már pár hete van hogy megforduljon de nem biztos hogy sikerül és úgy kell megszülni :shock: Nektek mit mond a doki?Majd du.megyek dokihoz de remélem ő nem azt mondja hogy meg
kell szülni ha faros természetesen.Nektek mekkora a baba?Tényleg nagy 30 héten az 1kg20dkg?
gyöngyi-30

Gyöngyi, nekem 29+1-en 1426 gramm, ráadásul kislány. Nálunk a farosnál dönthetsz, hogy megszülöd vagy császár. De előtte megpróbálja befordítani a doki.

Brigi

Kép

Kép
hékás

Köszi Brigi akkor félrebeszél a védőnő!!!Remélem én is választhatok majd de hát bízom benne hogy befordul!!!
Nagyon aranyos Marci és tök jó a kép teljesen olyan mint amikor megszületett. :D
gyöngyi-30

Brigi:
Marci nagyon szep gyerkoc! :wink:
Ahhoz kepest, hogy azt irtad termeszetes szules volt, en nem latom, hogy olyan "nyuzott" lenne az elso kepen. egy ismerosom kisfia meg napokig "kisbeka" :oops: volt a szules utan, ugy megszenvedtek mindketten.
A masodik kepen pedig egy igazi kissrac, es nem mondanam meg, hogy 1 het a kulonbseg a ketto kozott. :wink:
Vendég

Uxi!
Ez vicces, én sem a nyisszantástól féltem, hanem a katétertől és a gerincszuritól. Mindkettő bakfitty! :wink:
A katéter olyan érzés feltételnél és levételkor egyaránt, mintha pisilnél. nem fáj egyáltalán. A gerincszuri meg picke szúrás, még kicsit sem mondható fájdalmasnak.
A Verus által említett irtózatos fejfájástól én is tartottam, mert a bartánőm a császárja után szintén hetekig kínlódott vele. Aztán az anesztes doki - miután ezen indokkal kötöttem az ebet a karóhoz, hogy márpedig én altatást kérek - elmagyarázta, hogy tű kérdése az egész. Ha van ügyes doki és vékony tű akkor pici lesz a lyuk a gerincen és nem lesz gond. A fejfájás ugyanis attól keletkezhet, hogy nagyon nagy lyukat szúrnak a gerincen és abból utána - amíg be nem hegged - szivárog az agyvíz és ettől fáj a fej és szédül az ember.

J.

Kép

Kép
somaanya

Brigi! Köszi, átadom Somának. Egyébként klasszisokkal jobb volt az éjjelünk az előzőkhöz képest! Ezek szerint kell az asztma elleni szer... :roll:

Kép

Kép
somaanya

sziasztok, üdvözlet az újaknak!

örömmel jelentem, hogy streptocous mentesek lettünk :) Nem szerettem volna, ha az alternatív vajúdási meg szülési pozíciókban az infúzió akadályozott volna :) És azt mondta adoki, hogy így már csak a 35 héten kell mennem az uolsó laborok miatt, meg a 36 héttől a CTG-re, de amiatt már kistarcsára Kezdett már kicsit elegem lenni a folyamatos kórházlátogatásból

Részvétem a diétázóknak! Én is igyekszem megállni az édesség-zabálást, legalább este, de tudom, hogy nektek még rosszabb, szóval kitartást kívánok

Piri

Kép
Kép
Kép
mérnökasszony

Csajok, akinek van kb. 21 hetes kori uh magzati súlybecslése, dobja már fel nekem ide légyszi!
(pontos korral együtt)

A tesómék babáját egy kicsit kisebbnek mérték, csak kíváncsi vagyok, másnak mekkora.

KépKépKépKépKép
uxi

[quote="somaanya"] írta:somaanyaA fejfájás ugyanis attól keletkezhet, hogy nagyon nagy lyukat szúrnak a gerincen és abból utána - amíg be nem hegged - szivárog az agyvíz és ettől fáj a fej és szédül az ember.

Brrrr, ez nagyon rosszul hangzik!
:shock: :shock: :shock:

Én az EDÁ-n dilemmázom, eddig kétszer nem kértem (nem is kaptam volna, ha kérek sem), mindkétszer megfogadtam, hogy majd legközelebb mindenképp.
De most megint úgy vagyok, hogy majd csak kibírom nélküle. Az a baj, hogy Kistarcsán nem lehet akció közben kérni, hanem csak előre lezsírozva. De azt nem értem, ha előre kell megbeszélni, honnan tudom majd előre, mikor fogok szülni? :roll: :shock:

Merthogy nem bántam volna, ha menet közben is lehet kérni, sima szülésnél nem kéne, de ha megint oxitocint kell bekötni, szívesen elfogadnék vele egy EDÁt is....:?

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi!

Nekem 23 hét 3 naposan volt 571 gramm. Nem tudom, hogy standard méret volt-e, de ennyit mondtak. Remélem segít

Timi
athena

Uxi!
Mi az az EDA??

Timi
athena

Uxi: az egyik baratnom adta ezt a linket, mert a meretek miatt en is aggodtam/om:

http://dilidomino.freeblog.hu/archives/ ... i_meretek/
Vendég

Én a babaméret miatt sosem aggódnék: elvégre vannak 3 kilós és 4 kilós babák, akik teljesen egészségesen születnek; Ha a születési súly nem ugyanaz a babáknál, akkor honnan lehetne pontosan megmondani, hogy mekkorák kell legyenek adott hetesen. Ráadásul a heteket sem tudja mindenki biztosra (pl. aki nem tudja mikor történt pontosan a fogamzás). Szerintem ez legyen a legkisebb problémája mindenkinek :)

Kép
nilszi

Sziasztok!

Ági:

Nagyon jó kis összeállítást csináltál a pocakodról és a pocaklakóról :!:

Somaanya:
Mindig elfelejtem leírni, hogy ha kruppos vagy asztmás Soma, akkor nagyon sokat segíthet rajta a sóbarlang! Próbáljátok ki!
Persze nem 1 alkalommal lehet észre venni a változást, hanem ha rendszeres jártok!
Nem is tudtam, hogy ettől van ez az irtózatos mamut-fejfájás! Akkor csessze meg az anesztesem :oops: :lol:

TimiGratulálok a jó cukros eredményhez!

Uxi Én nem is emlékszem mikor tették fel a katétert, szóval sztem nem fáj :lol: A vajúdás után már meg se érzi azt az ember!

Brigi Nagyon édes volt Marci! Én szerintem nem igazán hasonlítanak a 4Dben készült képek a babákra. Nem? Vagy igen? :lol:

TameszÜgyes Lilid, ha ilyen jól veszi az ovit! Csak így tovább!

Gyöngyi
Szerintem a súlya szerint nem nagy baba. Armi most 27 hetesen 1085 gramm volt.

Mérnökasszony Hurrá!

Kép
buborka.

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1256135191.4545.jpg[/img] 29 hetes pocak [/img]

Kép
buborka.

Verus!!!

De gyönyörű a pocakod!! Szép kerek, szép nagy! Nagyon csini. Gondolom büszkén viszed magad előtt :):):)

Timi
athena

Gyöngyi: nekem 25. héten volt 1 kilo a baba és faros

Emma fejvégű volt a 36. hétig és akkor harántba ment át. A szülés előtt visszafordult. Szerintem nem számít most, hogy van

Oltás: itt Angliában még nem kapták meg a vakcinát az orvosok. Anyósomék hívták tegnap a dokit. Nem ajánlották, hogy beadassák maguknak..

Egy újabb cikk a kismamákról:
http://www.es.hu/?view=doc;24272

Kép
Kép
alma26

Uxi
Az ikrek naptár szerinti 21+4 naposan voltak 412 gramm és 439 gramm

Az UH-os meg ha jól emlékszem azt mondta, hogy 3-4 nappal fiatalabbnak felelnek meg a méretek szerint

Móni
KépKép
reunion

Gyöngyi: nekem 25. héten volt 1 kilo a baba és faros

Emma fejvégű volt a 36. hétig és akkor harántba ment át. A szülés előtt visszafordult. Szerintem nem számít most, hogy van

Oltás: itt Angliában ma kapták meg a vakcinát az orvosok. Anyósomék hívták tegnap a dokit. Nem ajánlották, hogy beadassák maguknak..

Egy újabb cikk a kismamákról:
http://www.es.hu/?view=doc;24272
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára alma26 2009.10.21 19:11-kor.

Kép
Kép
alma26

Verus, nagyon tuti a pocakod!
Mérnökasszony, szuper, hogy elmúlt a streptocous-od. :)
Brigi, szerintem a születéskori Marci hasonlít az utolsó UH képre.
Athena, nem te nem emlékeztél az eredményemre, én csak ma tudtam meg. 6.3 lett (nálunk 4.1-7.8 a referenaciatartomány). :)

Ági

Kép
ági33

Szia Hékás !
Köszönöm élek vele,de majd holnap elküldöm az adatokat. Ma nagyon elfáradtam. Ma voltam terheléses cukron,remélem jó lesz az eredményem ,holnap fogok telefonálni.

Kép
vendel és botond anyu

Buborka, meseszépen nézel ki, szép sovány vagy és gyönyörű a pocakod. nekem is ilyen anyajegyek vannak pont baloldalon.)

Brigike, köszönöm a fotókat!!! Igen, nagyon hasonlít a fotó a születéskori képre. Juj, akkor én is látni szeretném Dorkát!:)

Csajok, ma egész nap ültem és hatalmasra dagadtak a bokáim, sőt az alsó lábszáram is. Meg a derekam is nagyon fájt. És gyomrom is fájt 3 órán át, mintha a gyomorfekély kijött volna. Enni sem bírok. Ma valahogy iszonyú rossz passzban voltam. Most már bevettem Magne B6-ot és ledőltem és jobban lettem. De már azt hittem, hogy baj van.
Vendég

Szép reggelt!

Holnap nem kell ilyen korán felkelni!!! :D :D
Verus: nagyon csinos az a részed, amit megmutattál!
Ági: rajtad alig látszik valami! Nem rossz indulatból mondom, vagy ilyesmi, nem kell félre érteni. Lehet jobb lenne nekem is ekkora pocak, mert már a hajolgatás, cipőfelvevés....nehezen megy.
Móni: megnéztelek a blogon, szép vagy te is nagyon!Nem hiszem el, hogy husi vagy!
Tegnap Pöttöm nagyon aktív volt! Tud olyanokat mozdulni, hogy fáj! Egészen odabújt az oldalamhoz, a lábával a bordáimat rugdossa, mert már startra készen áll, be van fordulva.

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: