A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Tündi

Ki mondta, hogy hátrahajló méh miatt nem lehet pesszáriumot használni? Csak mert nekem is hátrahajló...:( persze lehet már nem, mert van esély rá, hogy kifordult a terhesség alatt.

KépKép
KépKép
fleur

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok..:)

Fleur: nekem Beni előtt és után is így maradt a méhem,és az orvosom mondta,hogy nem lehet felrakni.Így anno maradt a gyógyszer - gumi - és spirál.
Akkor spirált rakattam fel,és kb. 1,5év után kezdőtek a bajok vele. Most meg mivel kihuzva a sprál maradt a másik kettő.:( :( :( :( :( :(

Tündi
varga tünde

Sense! Popsitörlőt nyisd szét a tenyerdbe, úgy törölj, gyorsan átveszi a kéz melegét!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok, Lányok!

Nyerkit: Marcikád nagyon szépséges!!!

Timi26
: pelus -- ezek szerint a Pampers sem jött be Nektek, ugye? Nekünk egyelőre műxik a 2-es méret, de azt figyeltem meg, hogy nagy rottyantások esetén mindig kijön egy kicsi belőle és mindig (!) Ádi jobb lábánál (ő így rottyant ;-)). Pisi viszont sosem. Úgyhogy a babákon is múlik a dolog... :wink:

Sense: Boti fiad csuda édes!!!
Gát: nekem ugyanez volt, hogy frankón gyógyult a gátam, aztán romlott a dolog, ha nem javul és van rá időd, szerintem mindenképpen nézesd meg a dokiddal, nem valami varrat rakoncátlankodik-e (persze azért, mert nekem ez volt a helyzet, még egyáltalán nem biztos, hogy Nálad is ez lesz). A viszketés állandó, az tényleg a gyógyulás jele lehet.

Gremese: jaj, de jó, hogy gyógyulgatsz! Most már csak az a feladat, hogy teljesen gyógyulj is meg! :wink: Nagyon köszi, hogy gondoltál rám tegnap!
Jó ötlet a tejserkentő tea elhagyása, én is kipróbálom, hátha javul a pocifájás.

Granda, hol vagy?

Kép
Kép
irina

hát én naponta min 4l vizet megiszom :shock: nem tudom ti hogy vagytok vele, Motiot, nem is értem hogyhogy nem vagy szomjas, ha szoptatsz. Én állandóan innék, és persze WCre járok fél óránként :roll: apa szerint olyan vagyok mint egy puputeve :roll: annyit képes vagyok egyszerre inni, és akkor is csak azért nem iszom többet, mert nem fér több a gyomromba, de a számat száraznak érzem és még innék :shock: tovább

Granda mintha azt írta volna, hogy az új lakásban nincs internet, :roll: nekem úgy rémlik, de lehet hogy keverem vkivel

Kép
bfagi

Sziasztok!

Gremese: a TGYÁS-hoz kell egy igénylőlap (Foglalkoztatói igazolás TGYÁ-s megállapításához), amit nagyrészt a munkáltatód tölt ki és aláírja, a gyerek adatait meg te és aláírod. Kell még a gyerek TAJ kártyája, születési AK. kivonata, egy terhesgondozásos igazolás a kórháztól meg a papírjaid, de tőlem nem kérték.

Én nem vittem az igénylőlapot ( a könyvelésen felejtettem), de rendes volt a csajszi, bevett mindent és postán elküldtem a hiányzó lapot.

A többit is sikerült elintéznie apukának pénteken. 8-kor nyitottak, 7-kor már odament, de így is csak a 4. lett. :shock:
Azt mondták november közepe előtt pénzt ne várjak! Marha jó, addig miből éljek??? Még a maradék táppénzt sem hajlandóak kiküdeni!!!

Már 3 napja délutánonként van egy ki balhé, nem vészes, csak kb.4-7-ig nem lehet letenni, különben ordít!

Rájöttem miért pisil ki a pelusból. Hát olyan vastag a ki combikája, hogy nem bírom rendesen lezárni a pelust. Ezért volt jó néhány hétig a Huggies, csak időközben vastagodott a combunk. Nagyobb pelenka meg a nyakáig ér. Már így is a 3-asokat használjuk. :shock:

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Meghozták a mérleget. Szelina 3600 g!!! :lol: (3700-al született). Úgy örülök, hogy majdnem teljesen visszaszedte, amit leadott a kevés tejci miatt!!! :lol:

Én is beküldtem a munkahelyemre a papírokat, ugyanis csütörtökön mi is megkaptuk a TAJ kártyát. Kivi vagyok, mikor kapok pénzt, ugyanis most csak pár napot számoltak el, mivel a kórházi táppénzes papíromat is csak most tudtam leadni.
Timi26! Nekem mondta is a védőnő annak idején, hogy számítsunk rá, hogy egy hónap csúszás lesz a pénzzel... :evil:

Irina! Milyen furi, hogy nem szívodott fel minden varrat. Jó tudni, hogy ilyen is lehet. Nekem belül van felszívódó, de nem is érzem. Majd a doki megnézi a 6 hét után.
A külső sebem már egész jó. Bár néha feszül, ha sokat sétálunk... Akkor pihentetnem kell.

Képzeljétek, múltkor lemostam Szelina fenekét a csap alatt, mert még a nunija is tiszta kaki volt, és kevés volt a törlőkendő, és úgy élvezte! Valszeg azért is, mert a kórházban a csap alatt mosdatták őket! :D A fürdést még nem szereti. Bár ma már rendesen be tudom vizezni, mert nagyon szép a köldöke. Belül már nem is piros, és egyáltalán nem váladékozik.

Nálunk az éjszakai alvások elég jók, 4-5 óra folyamatosan. És nem is ébresztgetem, hogy minél hamarabb átaludja majd az éjszakát. Napközben, viszont fel kell keltenem 3 óránként, mert akkor is képes lenne 5 órát aludni, de akkor meg már nagyon éhes és mohó. Egyébként egyáltalán nem reklamál, ha éhes, nem is sír... :roll: Elég furi! Ezért sem vettük észre, hogy nem elég a tejci neki... :shock: De most már látom, hogy szépen visszahízott. Újra husos a combikája! :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Hahó!

Ma egész délelőtt takarítottunk Apával, mert a szülés óta valamilyen szinten folyamatosan úszik a lakás, és ma vendégek jöttek. :oops:
No, de most már szépen behoztuk magunkat. Itt volt egy hónapos baba is. A mi Zsófink olyan csöpp volt hozzá képest. :)

Regi! Örülök, hogy Szelina gyarapodik, csak így tovább! :wink:

Papírok: Kíváncsi vagyok, mikor kapom az anyaságit, meg a családit. A tgyás-t még nem intéztem, arra meg így várhatok...

Bfagi! Én is sok vizet megiszom - mondjuk 4l-t azért nem. Általában szopi alatt és után vagyok nagyon szomjas.
Érdekes, hogy WC-re meg alig járok.

Ha lefejitek a tejet, hűtőbe raktátok, majd mikor lehűlt és kiveszitek, nektek is úszik a tejszín a tetején?
Nekem igen, és nagyon zsíros a tejem. Úgy látszik emiatt nő úgy Zsófi, mint atom.

Mmarica! Én pont ellenkezőleg vagyok így, nekem a terhesség előtt volt az alvásigényem 8-10 óra, most meg örülök, ha 6-7 óra összejön. Részletekben...

Kép
Kép
Kép
gremese

Nálunk kezd a kicsi karján az oltás helye elég ronda lenni., amit a kórházban kapott. Már olyan, mint egy nagyobb, begyulladt pattanás. Azt hallottam, hogy az a jó, ha látszik, mert akkor nem kell újra kapnia.
De mennyire lesz ez ronda? Nem fog fájni neki?
Ill. fürdésnél mennyire vigyáztok ti rá, érheti víz, vagy szappan?

Kép
bfagi

Regi: néztem a linket a hordozókendőről. Árban is jónak tűnik.
De, honnyan tudom mekkore méret kell :roll: :?:
Én kicsi és vékonynak mondható vagyok. az én méretem kell? de milyen méret? Gondolom a hossza függ ettől, de fogalmam sincs milyen hosszú kell ami jó lenne nekünk. :?
Lehet hogy ez hülye kérdés volt, de tanácstalan vagyok

Kép
bfagi

Bfagi!
Nekünk azt mondták a kórházban, hogy semmit sem kell tenni az oltás helyével. Először pattanás szerű lesz, utána pedig magától behegesedik. Víz érheti, csak nem szabad hogy ázzon.

Ildikó
KépKépKép
sense4

BCG: ezen én egy kicsit ki vagyok akadva! Ugyanis Rebekánál anno nem volt nyoma 6 hetesen, 10 hónaposan csináltak egy próbát és kiderült, hogy védett, nem kellett újraoltani. Most már nincs ilyen, ha nem látszik a helye automatikusan újraoltanak. Lehet, hogy feleslegesen??? Én azt nem szeretném, ugyanis Viktorkánál sem látszik semmi.
Bár a védőnőm megpróbálja elintézni, hogy a tüdőgondozóban csináljanak egy próbát, remélem sikerül. Nem szeretném ha feleslegesen oltogatnák szegény babámat. Kap így is eleget az első pár hónapban!!!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok !

Timi : hozzád lenne egy csomó kérdésem.
Ti mikortól esztek csak tápszert ?
Neked abszolút nem volt tejed ?
Adtad esteleg vegyesen a kaját neki ?
Amikor elkezdtek csak tápszert enni mennyivel fájt jobban Viktorka pocija ?
Mennyi idő alatt szokott hozzá ?
Milyen tápszert adsz a kicsinek ?

Bocsi lányok, hogy csak Timinek szegeztem a kérdést de sajnos nem tudom, hogy van-e esetleg valaki még köztünk aki csak tápszert add a picinek. Ha igen akkor tőle is szívesen veszem a tapasztalatokat.

Sajna ma elég gyengén tudtam fejni.
Összesen ha 100ml tudtam akkor sokat mondtam.
Ma nagyrészt tápszert evett a drágám és sajna fáj a pocija de remélem hamar hozzá szokik mert sajna hiába szedem a More Milk Plus tablettát ma nagyon karcsú volt a tejtermelésem.

Na lépek pihizni kicsit .
Szép és nyugalmas estét mindenkinek.
20200310173350

Bfagi! Nekem L-es méret kell a 173 centimhez a kendőből (szerintem egyezik a ruhamérettel). De van néhány kötési mód, amit csak a leghosszabbal lehet, az LL-essel. Ott azt hiszem, hogy le is vannak írva, hogy melyik kötéshez milyen méretű kendő kell. Nézd meg őket! Én egyébként most agyalok, hogy veszek inkább egy LL-eset, és ezt meg eladom. De ezen az oldalon pont nincs abból a színből, amelyik tetszik... :evil:

Emese! Hát takarítani nekem sincs időm. Örülök, ha néha elmosogatok. Még jó, hogy kaját tudtam rendelni... :wink:

Alvás: Én délutánonként egész jókat alszom a picivel! :lol: Feltéve, ha nem pont akkor jön rá a hosszas hasfájós sírás. :wink: Bár úgy látom, hogy ha nem megy az Infacol nagyja a szája mellé, akkor nincs olyan erős pocifájás. :shock:

Kép

Kép
regcsiken14

K.Timi! Mi is tápszerezünk. Az elején eléggé szorulást okozott. Aztán meg nem adtuk neki egyáltalán mondván, hogy beindul az a tej (és ne kavarjon be a cumisüveg), és akkor 4 napig nem kakilt... :shock: Aztán kiderült, hogy éhezett (mínusz 50 deka). Most adjuk az Infacolt, ami 2-3 nap után már enyhítette a pocifájást.

Kép

Kép
regcsiken14

KTimi:

3,5 hetes volt Viktorka amikor egyik napról a másikra teljesen elapadtam. Onnantól van csak tápszer.

10 naposan kezdtük el a pótlás, kb egyharmad anyatej, kétharmad tápszer volt etetésenként. A tápszerbe ment 20-20 csepp Espumisan. (Most már 5-6 csepp, de nem mindig).

Összeönteni nem jó, ezt a védőnő mondta, az okát nem tudom.

Pocakfájás különbséget nem vettem észre, igazából, csak akkor fáj neki, mielőtt kijön a puki vagy a kaki. (Max. 10 perceket szenved előtte).

Szinte azonnal megszokta, sőt jobban szereti, mint az anyatejet. (Sajnos).

Milupa Milumil HA start tápszert eszünk. Két doboz 10 napig tart. (ha nem jön be, lehet váltani, a Humana és a Beba is nagyon jó)

Véletlenül nem éhes a te csöpid???
Viktorka sokszor hasfájósan sír amikor kevés neki a kaja, de miután kap még egy adagot, csend van.

Sajnos vagyunk egy páran akiknek nem megy a szoptatás, bármit próbálunk. Ezen nem szabad stresszelni, ez van. A stressz nem jó a babának sem, megérzi, lehet, hogy attól is nyűgösebb. Ha úgy érzed megtettél mindent, hagyd a fenébe, tápszeren is felnő. A fő, hogy baba-mama jól érezze magát!
De ha úgy érzed van esély, akkor hajrá!!! :D

Remélem tudtam segíteni!

Kép
Kép
timi26

Timi : mi átlagban úgy eszünk, hogy 40ml tej + 30ml tápszer.
Persze van amikor 40+40 meg van úgy , hogy 50+30 változó.
Ez attól függ mennyi tejet sikerült fejnem.
De van, hogy csak tápszert adok neki abból meg változó mennyiséget van, hogy 65ml de van úgy, hogy 75ml.
Nem merek igazából többet adni neki mert attól is félek ha sokat adok neki akkor meg azért fáj majd a hasa.

Mi a Bebe HA start aktívot eszük mert nálunk apa asztmás volt és ráadásként allergiás is.
Én még minden etetésnél adom neki a 20 csepp Espumisant.
Össze én sem öntöm külön kapja üvegből.

Már fejben eldöntöttem, hogy ha nem megy a szoptatás akkor nem megy. Nem fogok ezen stresszelni.
Igazából most az izgat kicsit, hogy ha nem lesz tejci és csak tápszert kap akkor fogunk-e szenvedni jobban a pocakfájástól.

Köszönöm gyors válaszodat nagyon megnyugtattak a soraid.
20200310173350

KTimi: próbálj meg neki 100-at adni. Viktorka ilyenkor már 120-akat evett. Ha úgy is fáj a hasa, váltsatok tápszert, minden HA jelzésű hippoallergén. (de az a gyanúm, hogy éhes az a baba)

Kép
Kép
timi26

KTimi: Mennyi a súlya most?

Kép
Kép
timi26

Jaj, akartam mondani, hogy ma a nagykádban fürödtünk!!!
Történt ugyanis, hogy bealudt a drága. Engedtem Rebekának fürdővizet, hogy addig is haladjunk, persze Rebeka nem fürdött meg időben, Viktorka felébredt. Így ő fürdött elsőként a vízben. Annyira élvezte!!! Úszkáltattam meg forgattam, nagyon tetszett neki! Bár rendesen leizzadtam, mire végeztünk, paráztam, nehogy kicsússzon a kezemből.
Lehet, hogy így lesz ezután, a kiskád már amúgy is kicsi, legalább nem kell újat vennem! :D

Kép
Kép
timi26

Sziasztok :!: :!: :!: :!:

Szóval szeptember 27-én megszületett a mi gyönyörűségünk,
Kép.
4000 grammal, 53 centivel, császámetszéssel.

Sajna az új lakásban nincs net, most tudtam időt szakítani máshonnan írásra. Visszaolvasni nincs esélyem :) de a Hajni-féle táblát hamarosan átnézem, ki hogyan, mikor szült.

Kép
granda

Sziasztok!

Kiskolbi! Igen, azt hiszem, főleg a TÖBBET eszünk-elv van érvényben. Néha még 120 után is sír, hogy éhes, máskor meg a 90-től is 4 órát alszik... :wink: Ki érti ezt????? :lol:

I.Móni, azért köszi a tapasztalatot. Mi most a hónaljtartással próbálkozunk, de úgy, hogy egy párnára fektetem, és a lábát teljesen lelógatom. Így kb 45 fokos szögben "lóg", és tuti a gyomrába csurog a tej. Ha meg pillanatnyilag megtelt, akkor gyorsan kiveszem a szájából a bimbit. Most ez 1,5 napja műkszik. De nagyon fárasztó így tartani Bendét. :roll:

Motiot, jó, hogy nálatok az ömlik a tej a szájába verzió jött be... :lol: Nekem menne, de Bende nem kamálja... :lol: :lol:
Kaja: én csak a puffasztó ételeket hagyom ki, szóval a megpárolt hagymát megeszem... Különben tényleg csak főtt krumpli, répa, meg tészta és rizsfélék jöhetnének szóba. Illetve a jó kis husileves! :lol:

Timi26, tippem nincs pelenkára, nekünk a Libero eddig jó volt. Apa a múltkor babylove-t hozott (DM, most látom hogy Tünde is ezt írta...), abból mi is kipisiltünk, és éjszaka 2* öltöztettem... :? Pisinél egyébként megfigyeltem, hogy amikor kicsomagolom, és csöndben van, akkor valamire koncentrál. :wink: Aztán vitorlába megy a kukac, és akkor gyorsan visszahajtom a pelenkát, és nagy nyögések közepette hallom, ahogy belepisil. :lol: Na de persze mire idáig eljutottunk, vagy 2* lepisilt.... :lol: :lol: :lol:

Az éjszakai kevesebb tej jó megoldásnak tűnik... :D A múltkor csodálkoztam is, hogy nappal a 140-től csak 3 órát aludt, estére meg 90 ml-től majdnem 5 órát! :D De akkor ezt fogom tartani, és hátha egyre többet alhatok éjszaka!!!!!! :lol: Köszi! :lol:

Era, hogy nő Beatrice!!!!!!!!! :D :D

Gremese, de jó hogy javultok!!!!! :D És vissza fog állni a defektes cici tej termelése is. :D :D Csak kicsit lassan nő majd az adag. És nem feladni!!!!!! :D
Laktoherb teától fáj a baba pocija???? Épp most főzetek Apával, de akkor nem iszom meg... :oops:

Sense4
, erre nem is gondoltam, hogy a popsitörlő lehet hideg a popsijának.... :shock: Csak mert előtte-utána nem ordít, de a peluscserénél, mintha nyúznám... :roll:
Anitja, köszi a popsitörlős tippet! :D

Marica, Linike nagyon jól alszik!!!! Én ISSSSSSSSSSSS ilyet akarok!!!!!!!!!!! :lol: Amikor Apa egyszer elvitte éjszaka, na akkor tudtam aludni. Mert nem én ébredtem a nyöszörgésekre, meg nyögésekre.... :wink:

Bfagi, úgy tudom, az oltás helyét szárazon kell tartani! Épp pénteken volt a védőnő, és mondta, hogy figyeljük.

Manófalvi & Bende
KépKépKép
manofalvi

Timi : 3400-al született és most kedden volt 3340.
Most 80-at adok neki.
Ma kicsit több volt a tejci de próbálkozunk a tápszerrel.
Ja és most az Infacolt is kipróbáljuk.
Eddig az Espumisant használtuk de apa vett Intacolt és mivel nem volt olcsó így azt is elhasználjuk.
Igazából nem merek többet adni neki.
Mi lehet ha többet adok neki ? Kihányja vagy még jobban fáj a pocija ?

Granda : hatalmas gratula Lindához. Már nagyon hiányoltunk.
20200310173350

Granda: Gratulálunk és sok-sok tejcit kívánunk Nektek!!!!!

Andi
Kép
amona

Kaja: Pár napja kellett megemelnem az adagot 100 ml-re, de Szelina simán bepuszilja a 110-130-at. Igazából a kettő között ingadozunk. Ha sokat böfiztetem közben, akkor nem is bukja ki, de kéri... :shock: Biztos most hozza be az elmaradást. :wink:
K.Timi! Szerintem is adhatsz neki többet!

A cicizés már egyáltalán nem megy. Csak hadakozik és türelmetlen, hogy mikor jön már a cumisüveg. Hozzáteszem, hogy szerintem tök üres a mellem... De már én is elfogadtam, hogy ez van. Egyetértek abban, hogy a stresszelés többet árt. Így viszont olyan nyugodt a kis picink!!! :lol:

Timi26! Nagykád? De jó lehetett!!! :D

Én ma megpróbálok már a fürdőben fürdetni, mert elég macerás a szobába kivinni a kádat... :shock:

Kép

Kép
regcsiken14

Gyorsan képek :D

Apuval
Kép

A bölcsőmben mélyen alszom

Kép

A kórházban
Kép

Kép
granda

Sziasztok!

Timi26:milyen ásványvizet veszel mi nincs benne.? Olvastam valahol,de nem emlékszem. :shock: :shock:

Csajok ma du. milyen nyügos Dominik.

Állandóan a cicin akar lógni,hol az egyik-hol a másik.. :shock: Már azon izgulok,hogy nem volt elég egy cicitejci :shock: ,,,vagy miért volt ez? valaki tipp?????

Huu néztétek,mennyi tápszert lehet találni a teszveszen meg a vaterán?

Na meg láttam hordozókendőt is,használtan 2900-ért.

Csak gondoltam megemlítem..:):)

Kemény fél óra alvás után felébredt Domi.. :shock:

Nem értem ezt a napot,tegnap olyan jól elvoltunk..

Na megyek..

Tündi
varga tünde

Gratulálok Granda!!!

Nagyon szép Linda, és már fülbevalós..:)

Látom te is hason szunyiztatod..:) Mi is úgy szeretünk alukálni...:)

Tündi
varga tünde

Gyors beszámoló:

A várandósosztályon mindössze 2 napot feküdtem, igen hamar meghozták az ítéletet, hogy császárra számíthatok.
A méhszáj zárt volt, Linda nem akart a szülőcsatornába illeszkedni, az ultrahangon 4200 grammra saccolták a súlyát, ami az én termetemhez képest óriásbébi :) Szóval a relatív téraránytalanság plusz a diabétesz miatt császároztak (kis pletyka: Zséda után...)

Tejcsink kezdettől fogva van, Linda szuper jó gyerek (1-2 felkelés éjjelente), de nem iszom előre a medve bőrére, mert mindenki szerint 2 hét után jön a nemulass és az igazi hajtós éjszakázás :)

Mindenkinek gratulálok, aki velem egyidőben vált Anyukává, az augusztusi mamáknak minden jót és derűs napokat kívánok :!:

Kép
granda

Helló, Lányok!

Bfagi: úgy tudom, a BCG oltás még akár folyhat is, elég drámaian is kinézhet, a védőnőnk szerint nem kell hozzányúlni, majd leszárad. (Azt viszont érdemes figyelni, hogy a nyirokcsomókkal mi a helyzet eközben. Nekem pl. gyerekkoromban a bal hónomalja a BCG következtében begyűlt, fel kellett vágni.)

GRANDA: SZÍVBŐL GRATULÁLOK LINDA BABÁDHOZ! NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT!!!

Kép

Kép
Kép
irina

Granda! Gratulálok a gyönyörű babácskádhoz! :lol: Micsoda idill apával! :wink:

Kép

Kép
regcsiken14

Granda!
Hatalmas gratula! Sok boldogságot.

Húúú!
Ma kicsit fárasztó délutánunk volt. Botond 4-től 7-ig üvöltött mint a sakál. Szerintem nem a hasa fájt, akkor másképp csinálja. Nem tudom mi lehetett a baj. Az ég világon semmi nem használt.

Ildikó
KépKépKép
sense4

Szoptatós Anyukák!
Két napja iszonyú hangosan nyel szopi közben. Nekem ijesztő, de nem tűnik úgy, mintha őt zavarná. Mi lehet az oka? Normális ez?

Ildikó
KépKépKép
sense4

Granda hatalmas gratula! Édes a kis fülbevalós Linda!!!!! :D :D

Sense, szerintem vannak nyügis napok... Mi tegnap napközben egy percet sem aludtunk.... :( :( Én már ki voltam idegileg a sok sírástól. Nem tudtam mi a baja... Aztán éjszaka aludt, és ma mintagyerek volt! :D Csak iszonyú hallgatni, amikor sír, és nem tudom mi a baj, mivel tudom enyhíteni a fájdalmát (már ha fáj valamije????) :cry:

Manófalvi & Bende
KépKépKép
manofalvi

Sziasztok !

Granda : nagyon édes Linda a fülbevaljával.

manofalvi : nálunk is vannak nagyon rossz napok amikor alig alszik és van úgy, hogy észre sem venni, hogy pici gyerek van a háznál.
Sajna a frontokat ők jobban megérzik főleg a fiúk.
Nekem a doki azt mondta, hogy ha jön a szeles idő akkor jobban fájhat a pocija a fiú gyerekeknek.

Timi : igazából most 80-85 adok neki kaját.
Most vacsira 85-öt adtam és alszik mint a bunda.

Lányok nálatok amikor fürdés van és utána kaja akkor jobban alszik a pici ?

Most két napja azt vettük észre, hogy fürcsi elött Ádám teljes test masszázst kap utána fürcsi és kaja és ezek után 4-5 órát alszik egyfolytába.
Normális ez ?
Ma az lesz a taktika, hogy fél 11-kor kéne kajolni és ha elötte kb 10 körül felkelne akkor menne pancsizni és kaja hátha így tovább aludna éjszaka. Ha nem kell fel 10-ig hanem csak később akkor ma kimarad a fürcsi és nem jön össze a terv.

Na megyek pihizni. Lányok mennyire pang a topikunk. Tudom mindenki babázik.
Egyébként van még valaki aki nem szült meg közülünk ?

Puszi mindenkinek és kellemes nyugodt éjszakát mindenkinek.

Kép .
20200310173350

Sziasztok,

hát tervezni sajnos nehéz, ha eltervezem, hogy 3 órát alszik, tuti csak kettőt fog, stb.
Hát a gyermek a főnök!
Ma 2-5ig nem aludtunk, hasfájás, szopi, kaki, pisi... orditás...nem egyszerű az élet. De most alszik, jól kifárdt.
Nektek is szokott a gyerek álmában nyogni meg nyomni? Szegénykém még álmában is szenved a hasától.

Hasmelegitésre mit használtok?elméletileg a meleg csökkenti a görcsöket.

Heni

Heni
KépKép
heni81

[b]Granda!

Gratulálok Linda babához! Gyönyörűséges! És az a fülbevaló... [/b]
:D

Minden baba cukorfalat!!! Mekkora örömöt jelentenek nekünk!!! Látszik rajtuk, hogy nagy szeretetben élnek és kiegyensúlyozott nyugodt babák!

Pelenka: Pampers 2. Nekünk bevált!
A múlt héten 2 napig minden pelenkázáskor új ruhát kapott Marci, mert a hóna aljáig összepisilte magát. Mire rájöttem, hogy a kukit lefele kell állítani és akkor nem pisil felfele... bolond vagyok!!!

Alvás:
Annyira imádjuk ezt a kis szaros gyerekünket, hogy éjszakára is velünk alszik. Apával tudjuk, hogy nem szabad, de nem bírjuk ki! Ma éjszakára megmakacsoltuk magunkat és a kiságyába tettük - amíg véglegesen nem szokatjuk a nagy ágyba. Olyan rossz volt nélküle aludni! De ügyes baba volt, nem volt gond, hogy nem velünk aludt. Csak 1.30-kor kelt fel szopizni.

Kérdés: a ti babátok mennyi időt van cicin? Én igény szerint szoptatom Marcit amikor éhes vagy szomjas jelzi. Ilyenkor 20-30 percet szopizik. Viszont 2 napja 1 óra hosszába kerül a szoptatás. 20 perc után pihen, aztán büfi, utána ismét kéri és ez így meg egy óra hosszáig. Ez normális dolog???

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Két Marci fotó:

Kép Kép

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Sziasztok!

Granda Gratulálok Linda babához
kívánok nektek sok-sok jót!

Sense!
A hangos nyelés az normális nálunk is szokott lenni.
Azért van vagy mohón eszik vagy hirtelen sok tejcsi megy a szájába,de lehet teljesen nyugodt evésnél is ha nincs mohóság vagy sok tej.
Én nagyon szeretem hallgatni a nagy kortyolásait.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Anikó!

Nálunk is változó a szopi idő van olyan is,hogy el húzodik akár 1 órát is de ha éhes akkor had egyen.
Bár lányom mostanság a végén már csak alszik a cicivel.

Alvás: éjjel melletem,nappal meg a kiságyban alszik.

Mindegyik baba nagyon szép és aranyos!

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Sziasztok,

a védőnőm szerint 20percet és egy ciciből lenne az ideális. Hát ez nem mindig jön öszze.
Amúgy grammban mennyit kellene enniük a gyerkőcöknek?

Heni

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

Timi(koszegi), köszi az infót. Erre eddig nem is gondoltam... :?: Szóval front érzékeny a gyerek???????
A fürdés után nálunk is jobban alszik. Szerintem a meleg víz nyugtatóan hat rá. :D gondolj csak bele, mi is jót alszunk, ha előtte meleg vízben kiáztattuk magunkat. És minden fájdalmunk megszűnik!!!! :D

Heni, nálunk is álmában vörösödik a feje és nyög, akkor tudom, hogy valami készül a pelusba! :lol: Utána persze max 20 perc - fél órám van, mert ébred is, hogy kiürül a pocak... :wink: De az a rossz, hogy éjszaka én már felkelés előtt nem alszom pont a nyögések miatt...

Hasmelegítés: van meggymag-zsákunk, de eddig nem használtuk. Jó is, hogy említed, talán előkotrom, és hasznos lesz. De tényleg jó, én már kipróbáltam (magamon!). :D

Heni, egy barátnőmtől kaptam a számítást, hogy mennyit kell enni a gyereknek. De ez is csak egy norma, mint a pocakméret és a hízás volt terhesség alatt... Mert sok mindentől függ, hogy mikor és mennyit eszik a baba. Azért leírom:
1. Tessúly g 1/6-t (pl 3500g / 6 = 583 ml
2. Tessúly kg * 150 (de ez 120 és 170 között is normális) (pl 3,5 kg * 150 = 525 ml)

De már itt látod, hogy a két számítás között mekkore eltérés van!

Manófalvi & Bende
KépKépKép
manofalvi

Evés: 20-30 perc, de van hogy 15 perc után bealszik... :D
Máskor meg nálunk is eltart 40 percig is, ha éppen kakilni készül. Mert akkor nem engedi ki a cicit, de nem szívja rendesen. Szóval evés közben kakilunk néha... :lol: :lol: :lol:

Manófalvi & Bende
KépKépKép
manofalvi

Sziasztok!

GRANDA: gyönyörű Linda, sok boldogságot Nektek! (És lehet, hogy tényleg 2 hét után jön a feketeleves, ne lepődj meg. Addiga már Te is kezdesz kicsit kimerülni).

Frontérzékenység: ne is mondjátok! Front előtti egy nap és a front első napja! :shock:

Pelus: a Libero és a Pampers 2-esekből elég hamar kifolyt pisi-kaki, minden. Most Timi javaslatára kipróbáltuk a Huggies 2-t. Eddig nagyon jó, sokkal masszívabb, mint az előzőek, bár a lábacskáit ez is szorítja, igaz kevésbé. Kaptunk rokonoktól néhány megmaradt Pampers 3-t, lehet, teszek egy próbát, hátha az nem szorít. Csak félek, az meg majd Máté hónaljáig fog érni. :roll:

Szopi: van, hogy mi is elnyűglődünk 1 órát, vagy többet is. Közben többször böfi, csuklás, szundizás anya cicijén... viszont ISMÉT NORMÁLISAN SZOPTATOK! :D :D :D A bimbikéim kezdenek rendbejönni, a gyulladást jelző piros folt is eltűnt a jobb mellemről, és nem is fáj, csak a csomót tudom még néha kitapintani. Lányok, nem fura? A szoptatás a világ legtermészetesebb dolga, mégis mindenki szenved vele: akinek nincs teje azért, akinek meg van, azért! :?

Néhány ominózus eset is történt a hétvégén: szombaton Máté Kisangyal-figurát vett fel, és először bevállaltunk egy bebuszozást Budapestre! Bevásároltunk, és jöttünk is haza, de az egész beletelt jó 3 órába. Máté viszont végig csendben nézelődött (cumi nélkül!), néha szundizott, de nagyon élvezte! :lol:
Tegnap pedig először hagytam egyedül, illetve Anyukámmal, míg kimentünk a Kikába. Nem is tudom, Máté, vagy én szenvedtem-e jobban. Persze hiába evett előtte, naná, hogy kajás lett, ordított ezerrel, és jobb híján tápszert kapott, amit utál. Meg hát Anya sehol... :( Én meg tiszta ideg voltam, ordibáltam mindenkivel, hogy siessünk már haza. Ráadásul borzalamas volt otthagyni, még ha Anyukám vigyázott is Rá. :cry: Viszont annyira jó volt újra magamhoz ölelni! Azt hiszem, egyhamar nem hagyom megint magára, bár szép lassan meg kell majd szoknunk az ilyen helyzeteket is.

Majd még jövök, Minden Babucinak jó hízást (Regi! Gratulálok!), Anyuciknak meg sok pihenést! :wink:

Detti
KépKép
kiskolbi

Szopi!
Botond szopi idejéhez órát lehetne igazítani. Pontosan 20 perc után kiköpi a cicit. (nagyon ritkán korábban). 24 óra alatt 8-9-szer van cicin. Éjszaka 11-kor után 3-kor. Aztán csak reggel 1/2 8-körül. Ebbe a menetrendbe ki is egyeznék.. :)

Ma voltunk mérekezni. 3470g. 500 g-ot híztunk egy hét alatt!! Nagyon örültünk apával. Ezek szerint tejcsivel minden ok, és ő is ügyesen eszik.

És! Egész éjjel nem volt egy nyikkanás sem. Halkan jelzett hogy éhes, aztán újra szundi. :D :D

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sziasztok !

Nincs valaki köztünk Zuglói anyuka.
Keresek magamnak sétáló társat.
Igaz egyedül is jó de jó lenne valakivel megosztani az élményeket.

Lányok nekünk ma borzalmas éjszakánk volt.
Este fél 12-től hajnali 5-ig semmit nem aludt a drágám csak sírt.
Igazából nem tudom mi volt a baja mert kézben volt.

Na lépek mert kaja idő van.

Puszi mindenkinek.
20200310173350

Sziasztok!

Bocsi, de tegnap bábáskodnom kellett. Ugyani derült égből villámcsapásként megellett a lánykutyánk!!! :shock:
Láttuk mi augusztusban, hogy nagyon össze vannak melegedve, de Fruzsi semmit nem hízott, nem látszott rajta. (jól tartotta magát a vemhessége alatt). Azt gondoltuk megúsztuk a dolgot! Erre tegnap megszült. Ráadásul 5 kiskutyát!!! Olyan édesek, de csak egye tudunk megtartani. :cry: , a többit elajándékozzuk.

Granda: gratulálunk Linda babához!!! Zséda után szülni! Nem semmi!!!

varga tünde: sima Profis szénsavmentes ásványvizet veszek. A mi vizünk szerintem túl klóros!

Ktimi: kiszámoltam. Ádinak naponta 560 milli tejci lenne elegendő. Az ha mondjuk 6x eszik egy nap, 95 milli adagonként, ha csak 5x akkor meg 110 milli. Ennyit nyugodtan adhatsz neki! (Ha az aktuális súlyát elosztod 6-tal kijön a napi össz mennyiség. Ezt osztod az etetések számával. Ennyitől nem fájhat jobban a hasa.

Ha olyan későn fürdetitek szerintem hosszútávon nem jó. Később, miután leteszed a fürcsi, kajcsi után, gondolom szeretnétek majd beszélgetni, esetleg összebújni a férjeddel. Vagy nem tudom, ebbe nem akarok beleszólni, mindenesetre, jobb ha fürcsi után jön a kajcsi, mert akkor könnyebben elalszik utána. Ha kajcsi után van a fürcsi félő, hogy nagyon éber lesz. Ez inkább a későbiekre vonatkozik, mert most még ugye sokat alszik.

Nálunk 1/2 7-7 körül fürcsi, utána kajcsi, és legkésőbb 8-1/2 9 körül már alszik is. Utána csak hajnal 4 körül kel, de néha akkor sem.

Kép
Kép
timi26

Timi : köszi a tanácsot. Sajna nem vált be az esti fürdetés.
Fél 12-től hajnali 4-ig egy hangot nem aludt a drágám.
Most elöbb fürdetünk és több kajcsit adok neki alváshoz.
Tegnap 555ml evett és még is fent volt.
Te hogy nézed, hogy mennyit eszik ?
Éjféltől éjfélig vagy reggeltől reggelig ?

Ma még csak egyszer kapott tejcit a többi tápszer volt remélem nem lesz hosszú éjszakánk.

Lányok annyira jó lenne talizni nem ?
Vagy csak nekem sok ez az itthon lét ?
Én nekem tiszta felüdülés amikor megyünk sétálni. Nem is tudom mi lesz velem ha rossz idő lesz.

Kellemes napot mindenkinek.
Annyira furcsa, hogy ennyire nem ír senki bár tudom mindenki babázik meg pihen. Én is pihennék de ilyenkor nem tudok.
20200310173350

Timi, igazad van!

Először nálunk is kissé kicsúszott a fürcsi, de most már én is ragaszkodom a 7 óra körüli időponthoz. nyugodtan megfürdetünk, etetünk. Szeretem ha 8 kor már alszik, mert akkor nyugisan megnézem a BK esetleg az utánna következő filmet és tudunk a férjemmel is egy kicsit "kettesben" lenni. Bár már minden olyan más, amióta lakik még valaki más is a hálószobánkban. Tiszta fura, ha összebűjunk, halkan suttogunk, nehogy felébresszük. Én nem is tudom, hogy fogjuk majd megoldani a szeretkezést, ha már lehet lesz. Mindig ott van a fejemben, hogy van ott még valaki. Vagy majd megszokom?

Heni

Heni
KépKép
heni81

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: