A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Én már akkora vagyok, mint egy ház!!! :o

illetve nagyon érzem hogy hamarosan vége... :roll:

reggel elmentem a suliba (vagyis András elvitt és amíg bementem addig megvárt a kocsiban), kikértem a csekkemet, aztán András hazahozott, majd elmentem a postára, ahol befzettem a csekket (előző félévben volt egy igazolatlan hiányzásom vizsgáról :oops: )

aztán jöttem haza.

a lift persze nem működik, épp szerelték mikor hazaértem :x

gyalog másztam fel a negyeikre :? :x

közben anyával beszéltem telefonon. … láttam, hogy jön valaki alattam, de nem figyeltem rá, mert mondom telefonáltam meg lihegtem :D
és basszus amikor felértem az ajtónk elé, akkor ért utól a nőci. Na és ki volt az? Hát a védőnő!!!! :shock:
épp a másodikon volt dolga, csak meghallotta a hangomat, úgyhogy akkor bejön egy kis hi-bye-ra!!
mondom oké :wink:
de az előszobától beljebb nem is jött, látta a konyhát, meg hogy dobozokkal el van torlaszolva a továbbjutás, aztán mondta hogy ismeri a lakás felépítését, úgyhogy ő megy is, és majd akkor jön, ha a Manóka megszületett. úgyhogy ennyi volt… :roll:

aztán egész nap tanultam, és most tartok ott, hogy elültem a fenekem, meg elfáradtam, úgyhogy megyek és tusolok és hajat mosok :P

utána viszont már lehet hogy ma nem tanulok, szerintem inkább elkezdek dobozolni, meg pakolászni, meg takarítani :roll:

na szép délutánt nektek :wink:
Vendég

Na csövi csajok!

Fejlemények: voltam dokinál, jól megnyomkodott, mármint a méhszájam... kifele szinte azt éreztem, hogy bármikor kieshet a gyerek... na de mindegy, nem is ez a lényeg...
szóval méhszájam, szerinte 2 ujjnyira nyitva... lepény max érett... bdp: 96mm thx: 93 mm fl 74mm
hétfőn reggel (ha addig semmi, és remélem, hogy semmi) 7kor befekszem... :)
bébike valószínű 3fél környékén lesz, már megvan a 40 hetes mérete...

hát ez van...

mivel dokika jól megnyomkodott így elhalasztom a mostani takarítást (csak porszívó és felmosás) de ilyenkor ha fáj, én se szoktam ám dolgozni... szóval mostantól totál pihizek, majd egy ici-picit remélem még tudok takarítani...

megpróbálok visszaolvasni, ti meg szorítsatok! 14-15én szeretnék szülni!

Kép
Kép
Kép
konkri

Keeeesz vagyok, es meg hol a nap vege?! :D:D Na jo, semmi Geoohoz mertet nem tudok felmutatni. Csak elmentem a leleteimert, csak a belvarosban nem tudok leparkolni, a szelen kellett megalnom es idore (max 15 perc) emelkedon befutni a celva zaras elott... eleg volt, d emeglett a lelet, majd ugyanigy vissza a kocsihoz. Rohamban otthon megebedelni majd huzas emberet a metrohoz es irany be Portoba a dokihoz... majd onnan haza, leultem, kettot szusszantam es mehettem a gyerekert... ma van az uszas kighagyasanak napja, mert mar menni sem birok :)

Egyebkent meg nem szulok meg :) Ugyhogy nem elozok. Doki a gyereket kesznek nyilvanitotta, amde minden zart mint a szef (mas ember ilyen josloktol mar eredmenyeket produkal, mondjuk az is teny, hogy en a finisben szoktam 'elkapkodni' a dolgokat es kevessel elotte is a nagy semmi tapasztalhato, lehet most sem lesz maskent, na meg meg sosem szultem ido elott, lehet ezt a hagyomanyt is kovetem)
Gyerek meg relative magasan (ezt is igy szoktam, majd kitolasra leer :D) nincs semmi cocusom fertozesben, vizelet tiszta, verlelet terheshez merten jo... majd talan hetvegen elmegyek meg egy masodik ctgre is, es jovo kedden megint megles a doki. Hat ez van.

luna6

Luna: hát az ablak mosi, portörlés... stb...

Jaj, egy picit izgulok! jó volna hétfőig bírni egyben... amúgy nem a szüléstől félek... csak tudod, vagyis gondolom érzitek ti is... olyan fura mindez... délelőtt még depis voltam picit, most meg nem érek rá depizni, mert itt kattog az agyam... jó pocakosnak lenni... de basszus én gyereket is akarok... nem lehet együtt a kettő örökké :) remélem hétfőig még tényleg maradunk egyben, mert kell hogy készítsem az agyam, a lelkem, hogy ráhangoljam a testem...
és bár jó volna a takarítás is, azért szupi, hogy anyám itt lesz és így leszarom a takit :), mondjuk míg vártam a dokira már amúgy is eljutottam oda, hogy leszarom- na ez a nem semmi...

amúgy te Luna: szerinted ez a két ujjnyi dolog olyan vészes, mert sztem nem, annyira... nem? vagy de? mondjuk anyámat a 3-al méhszájba összevarrták, mert ő majdnem elhagyta a húgom :)

Kép
Kép
Kép
konkri

És még mindig tudják fokozni az emberek a kérdéseket... :lol: :lol: :lol: Sms: hogy érzed, közeledik a nagy nap? :lol: :lol: :lol:
Nem, waz, távolodik. :lol: :lol: :lol:
foltivspicur

Na kitakarítottam a vendégszobát, két széket, az asztalt, most pihiztem, de folytatom egy másik helyiséggel.

Konkri,
te aztán jól beelőztél most egy csomó mindenkit :lol: mármint engem tuti :wink:
szorítok azért a 14-15-ért :D
Vendég

Konkri, miert lenne baj a ket ujjnyi? 38 betoltott hetnel (mint ma az en dokim is) ha minden rendben akkor a gyerek kesz van. Ezzel semmit nem csinalnak... ne ulj ulofurdobe nagyon a felszallo fertozesek miatt es ennyi max. (anyudat sem 38 hetesen varrtak be egeszen biztos :)) ENnyivel kevesebb melod lesz a tagulasi szakban, ha mar 2 ujjnyi megvan :) (nekem meg manci 2,5 ujjrol fel ora alatt megvolt, szoval ez akar jelenthetne is valamit, de ezek szerint konkretan nalad most nem ugyanazt jelenti... de haladsz es kevesebb lesz a mlo ott a celban :D)

luna6

Én is itt vagyok - bár senki nem hiányolt! :(

Férjem újrarakja a gépet, így nem mindig jutok ide, ja meg még pakolászom.

Viszont: eddig nem voltam betojva, most azért már izgulok egy kicsit.
Ma voltam CTG-n. Az elején rendetlenkedett is, de végül is minden OK. Utána átmentem a dokihoz, megvizsgált - hát most nem volt olyan kellemes, márha kellemesnek lehet egyáltalán nevezni. Nekem is nyitva a méhszáj - homeos bogyóknak is köszönhetően. A lényeg: azt mondta, hogy jövő hét péntek előtt tuti meglesz Manó. Lehet, hogy már most hétvégén, főleg ha ilyen idő marad. Jövő hét keddre még kértem CTg-t, aztán majd meglátjuk. Szóval azért egy kicsit kezdek betojni. :) Hari: azért próbállak nem megelőzni!

Léna még továbbra is nagyon cuki!

Detti: nagyon király a bölcső. Jó, hogy ilyen ügyes párod van.

Heni: neked aztán gyorsan lezajlott a szülés! Akkor EDÁt se kaptál, nem? Le a kalappal!

Megyek is, mert még porszívóznom meg fel kell mosnom és a lábaim nem nagyon bírják sokáig az állást egy huzamban. :(

Kép
bhdetti

[quote="foltivspicur"] írta:foltivspicurs még mindig tudják fokozni az emberek a kérdéseket... :lol: :lol: :lol: Sms: hogy érzed, közeledik a nagy nap? :lol: :lol: :lol:
Nem, waz, távolodik. :lol: :lol: :lol:

Huuu opicur :D:D:D:D nekem egyik baratnom szokott hasonloan magvas kerdesekkel belepni hozzam msmsen :) Egybol kedvem van nem a gepnel lenni :)
De anyam is tud am... pedig nem angol, de o is minden egyes alkalommal azzal indit, hogy 'jol vagytok?' az esetek 80%-aban viszketest kapok ettol es inkabb nem irok, mert ez az a tipukus itteni latin kerdes is, amire a kerdezo nem var valaszt. Vagy ha igen, erre mast nem nagyon lehet mondani, mint hogy igen, persze minden rendben. Vagy mondjam azt, hogy nem vagyunk jol, szarul vagyunk? :D:D:D Miert nem lehet egy normalis, embernek valo kerdest feltenni es nem kliseket meg sablonokat hasznalni? Soha senkitol akire kivancsi is vagyok meg nem kerdezem, hogy jol vagytok? :) Legalabbis kozeli ismerostol folegdeplane rokontol vagy anyamtol nem :D:D (max ha elzoldul es a foldon fekszik, akkor kerdezek ilyet, de akkor azt nem koszones cimszo alatt :D:D)

luna6

Luna, hát igen, akkor már inkább "hogy vagytok"... Nincs is kedvem már válaszolni az ilyenekre. :twisted:

Geo, jól van, akkor én is folytatom a pakolászást, ma még semmit nem csináltam. Meghoztad a kedvem (vagy a lelkiismeretemet fölébresztetted). Legalább a mellszívót sterilizálom meg a tároló edények tetejét.

Erről jut eszembe: nekem gőzöm sincs, mikor kell majd fejni, meg mennyit. :roll:
foltivspicur

Luna: végre valaki megért, hogy ez a kérdés tök fölösleges... egyébként is azt mondják, hogy ugye angoloknál is az a válasz, hogy fine thanks- no de a magyar mit reagál erre- elkezd panaszkodni...
de tényleg, most mit lehet erre mondani?

ja én anyám itt rémüldözik a két ujjon, de sztem se vészes dolog ez... mondjuk így hogy doki megvizsgált egy picit fáj... de talán elmúlik, elszokott... mondtam anyámnak, hogy csitu, ne azt beszélje belém, hogy előbb meglesz, hanem azt hogy hétfő-kedd és kész!

hogy miért kell befeküdnöm: hát 1- ő a főorvos és a saját emberit befekteti előbb mindig..., 2- sztem ha úgy áll a méhszájam és minden, akkor indítani fog- amihez hozzászólni nem tudok, számomra egy a lényeg, egészséges gyerek legyen az eredmény! a többi nem érdekel.

bhdetti: sztem ne szomorkodj azon hogy nem hiányoltunk, vagy bambák voltunk, mert én személy szerint a két dettit vagy bettit (mert sokszor keverem a d és b betűt is) keverem... így én veletek kapcsolatban nem mindig vagyok képben :( néha még mikor Léni nem született meg, még Csillával is kevertelek titeket...

ja és Luna: írt fel a doki mini adag antibigyót... addig... és most már tuti nem ülőfürdőzök, és óvatosan fürdök az is biztos...

két dolgot akarok még azért mindenkép megcsinálni ezt a kis takarítást, ami fél óra kb és egy kis székelykápit összedobni (felét lefagyasztanám) de ma nem fog menni :(

jól elment ez a 38 hét :( emlékszem még azokra a hónapokra mikor azért rinyáltam, hogy nem akar összejönni a bébike :(
jaj, most átmegyek merengőbe, meg készülősbe, meg Marcusozósba, meg apázósba, meg minden...

Kép
Kép
Kép
konkri

Folti: szívni: ha akarsz akkor szopi után szivj... illetve ha éjjel nem ébred én azért lefejtem, mert szét akart durranni... de ezt majd te érzed...
ha szopi után fejsz az növeli a termelődő adagokat (elvileg)
de az egész fejés dolog is akkor dől el, ha már ott a bébi... több a variáció mindenre, lehet is meg nem is, felváltva is meg nem is... van akinek nem is mindegyiket... van akinek nem is egyforma a két cici... stb...

ja és szép volt az a kérdés: közeledik az idő... :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri: köszi, így már tisztább a dolog 8)
Amúgy tényleg jól eltelt az idő, ma a másik védőnőhöz jött egy kismama, első alkalommal, megkapta a csomit az újságokkal, mondtam is az én védőnőmnek milyen rég tartottunk már itt :wink:
foltivspicur

Anyós ma fölajánlotta, hogy bejön velem szülni, ha párom nem. :lol: Nem tudom, elég intim helyzet, basszus. :shock:
foltivspicur

Folti: hát azt mondom, hogy olvass a bébikről most sokat- ilyen olyan verziót is (de ezt értem alvásra, evésre stb...) aztán ha megszületik, akkor tudod, hogy milyen opciók vannak... semmi sem fehér vagy fekete... lásd sok a vita a kuki, a fürdetés, a hozzátápi stb... kérdésben is... szóval választási lehetőség irtó sok van!
egyébként pedig ott az ösztön! nyugi! minden legyen úgy hogy te és a bébi jól érezzétek magatokat!
(ez vonatkozik anyósra is :) )

na mentem emberért...

Kép
Kép
Kép
konkri

Na, szóval akkor mindenki elmegy szülni előttem? Mert akkor ehhez tartom magam. :lol:
Képzeljétek, meg sem érdemlem, hogy szüljek még. Én annyira hülye vagyok, hogy az már fáj. Párom szerint nem jól raktam a szekrénybe a ruhákat, úgyhogy mondta pakoljam át szerinte. Pakolás közben egyrészt rájöttem, hogy úgy 6-9 hónapos korára egész sok ruhája lesz, most kevésbé. És a lényeg: én elfelejtettem kimosni a ruhákat!!!!! Azért nem vagyok semmi ugye? Most már bent vannak a ruhák a mosógépben, holnapra meg is száradnak. Pedig mennyit írtátok, hogy mostátok vasaltátok a ruhákat, én meg tök lelki nyugalommal olvasgattam. De persze meg tudnám magyarázni, csak hát most minek. A lényeg, hogy már folyamatban van a tisztulásuk.

Kép
Kép
hari

Hari, még jó, hogy most eszedbe jutott. :lol: Ezért nem akart jönni eddig Bence!!! Majd most, hogy érzi, kész a ruhatára, kibújik! :wink:
foltivspicur

[quote="geooo"]N írta:geoooikvik,
az Angelcare captiva szemetes (nekünk, meg asszem Nanettoéknak is ilyenük van) az amire te gondolsz. :wink:

Nekünk is, szerintem remek kis találmány, és jól is néz ki. :D Után lehet tölteni rendes szemeteszsákkal is.

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Konkri, Én is már a 32 hét óta ki vagyok tágulva 2 ujjnyira, aztán nesze, még itt nyomom a 40-ik héten simán. :)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Nekem is mindenki, akivel SZEMÉLYESEN találkozom, megkérdi, hogy még egyben vagy? Hát wazze, nem titokban megszültem és most passzióból kitömtem magam egy párnával, a gyereket meg már eldugtam. :) Ááááá. :D

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Jajj, szülésről jut eszembe, végre eldöntötte a Férjem, hogy igen, be akar jönni. :D Most már ezek után remélem szabad is lesz az egy darab apás szoba. :)

Ruhatár nem hülyeség. :) Lehet tényleg erre várt a bébi, Hari. :D

De Nálam mire vár, minden kész,. napjában többször megmutatom neki a szobáját, hogy nézze meg milyen szép, akarja már látni is. :D De nem hallgat rám. (a szófogadatlan kölke :D ) De ő a főnök, majd ha akar kijön. :)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Na en meg most keltem fel :D:D marmint ugye ebredtem, erre varrjunk gmbot. Total almos voltam, meg irtam milyen az ido is (egesz nam espik meg esik) ugyhogy nem csoda...ettol en meg (meg a gyogyszeremtol) siman fogok aludni ejszakara is :) De meg mindig tok nyomott vagyok...

luna6

Hát úgy legyen, hogy csak erre várt. Már száradnak a ruhácskái.
Holnap CTG után jelentkezem, bár nem tudom az mikor lesz, mert ugye nincs időpontom. De igyekszem 9-10 körül odaérni, aztán előbb utóbb csak bejutok és utána írok. Csak hogy ne izguljatok nagyon :lol:

Akinek jól esik, szüljön addig, de azért valaki várjon meg engem is :lol:

Jó éjszakát mindenkinek!

Kép
Kép
hari

Picur, a hogy vagytok kerdest mar nem talalnam irritalonak annyira, mert erre ugye - magyar leven es csaladban marad alapon - ugy regalaok ahogy eppen a hangulatom hozza :D:D Na de a jol vagytok a szamba teszi a hulye sablon valaszt, mindegy is, hogy a jolt mondom e lerazaskeppen, vagy a rosszult hogy aztan aradjon a panasz :D:D

Konkri, egyebkent nem csak angoloknal divat ez a dolog, csak ok hiresultek el rola. Itt felenk is ez megy, koszonesben beleillesztve, hogy 'hola, todo bem' vagyis koszones es minden rendben...de nem varnak ra semmilyen valaszt :D:D:D a szomszedom is szokta mondani a lepcsohazban, es a todo bem - hogy van szakaszhoz mar akkor er mikor en mar elmenoben csak a hatat latom :D:D Egy idoben azzal riogattam az oviban is a szemnelyzetet, hogy valaszoltam erre reszletesebben, ok meg meglepett kepet vagtak :D:D Ha erre valaki nem reagal az a normalis :D:D ha azt mondja, hogy minden oke, az is meg belefer, de hogy erre valaki beszelhetni kezdjen az megdobbenest kelt :D:D:D engem eleinte itt is roppantul idegesitett, mert annyira feluletesse tesz minden kapcsolatot, ami amugy is az, de ez ad neki meg egy loketet :D:D

luna6

Sziasztok!

Hari!
Na, jót nevettem rajtad :D:D:D Szegény gyerek állott ruhában jött volna haza? :D:D Tuti túlélik, egyébként :D:D

Konkri!
Drukkolok! Én Hannával 2 ujjnyi voltam nagyon sokáig és így is alig akart kijönni...

Luna!
Na, pdig azt hittem azzal jössz, hogy szülsz :D:D:D De legalább nincsen semmilyen fertőzésed :D Az már jó hír! :D:D

Na, folytatódik a mai napi anya robot. Alex egész nap cicizett már megint. Nem tudom ezt hogy fogom sokáig bírni...

Eszter
Kép
Kép
vok

sziasztok! gyors bejelentkezés! na nem azért mert úszom a gyerek miatt - mert ott minden rendben hanem képzeljétek megtalált a STRESSZ persze már minden OK úgy érzem rendbe raktam a lelkem! ehhez anyu kellett meg hogy most jöjjön ...itt is alszik ... szóval képzeljétek!!!!... mi történt

először is babának bevérzett a KÖLDÖkE TUDJÁTOK én voltam az a csaj aki a magáét se nézi röpke 30 éve és mondogattam hogy én tuti nem fogom tudni tisztitani - na amitől félsz be is vonzod elpattant a babának belül egy ér és ömlik a vér belőle - tiszta horror de tényleg... viszont nincs baj doki néni szerint és védőnő szerint is vannak ilyenek ... kivédhetetlen viszont duplán kell tisztitani - férjem viszont elég jól csinálja csak baba üvölt! maminak meg szakad meg a szive!!!

a másik lelkitraumám - az erősebb ami miatt tegnap SIRTAM (hormonok is biztos közrejátszanak) ... HOGY ANYÓS RÁMTAPADT! kivett egy hét szabit hogy segit nekem de báááár ne tette volna már a hátam közepére se kivánom pedig én szeretem és jóba vagyunk és nem egy boszi de most nagyon kiakasztott!

képzeljétek kint volt a védőnéni akit először utáltam egy bunkó volt viszont most amióta itt a baba - imádja és iszonyú jó tanácsokat ad és mondtam is hogy nem is hiszem el hogy ennyire két oldalú ez a nő... na szóval mondta hogy szuper a tejem minősége egyszerűen félelmetesen jó táplál és milyen bogyikat szedek vagy teát... mondom semmilyet!!! ez a természeet na akkor gratulált én is dagadtam a baba 80-100 milliket sziv alkalmanként jól gyarapszik a hűtőbe napi 130 milliket szivok még le... erre jön anyós hogy adjak neki vizet mert szomjazik.... mire mondom hagyjon békén! mire lehivja férjem és mossa az agyát!!! és akkor képzeljétek egymásnak ugrottunk férjemmel mert ő nem ért ehhez!!!!! és mondta hogy miért nem lehet neki vizet adni ... és mondtam hogy hülye? itt a tej itt volt a védőnő mondta hogy tökre gratulál és minek a viz?????

amúgy meg jött takaritani is! jaj Konkri!!! ... nagyobb kupit hagyott maga után.... most aztán szalad aház!!!

megpucolta az ablakot is - jelenleg nincs a hálón szúnyogháló mert leszakította - jönnek be a bogarak szúnyogok!
azonkivül ő főz jó borsosan amiből nem kérek ...!
ahhhhhh

:-(

amúgy a babaságot továbbra is 100%-ban élvezem ... még jó hogy Eszti egy Tündérke!!!!!

akik szülni készülnek DRUKKOLOK EZERREL :-) nagyon izgis!!!!! :-)
Vendég

Hari,
mennek a drukkok mara, remelem, csak jo hireket kapsz! Qpropo: a homlokureg-gyulladasod hogy van????

Luna
"orommel" nyugtazom, hogy nem csak en kezdek atsorolni a magukat egyre nehezebben elviselo kismamik koze. Az elmult napokban mar nekem is eleg sok nyugom volt, persze fajasok, olyanok, amikre varnek, nincsenek. Faj a hatam, de kegyetlenul, neha rovidebb, neha hosszabb ideig. Eleg sokat alszom, napkozben szerencsere meg gyakran le tudok dolni :D es hat a gyomorsav az kegyetlenul uldoz, nem tudok sem tole, sem a gomboctol a torkomban szabadulni.
Mozogni meg azert probalok eleg sokat, meg hat a teendoket vegzem, de azert neha mar magamtol lelassitok, nem varom meg a ferjem noszogatasat :?

Vasarolgatom a cuccokat Lola szobajaba, szeretnem mar szepiteni es keszen tudni, de a parom meg mindig szoszol rajta (fene azt mediterran tempoval parosulo perfekcionista hozzaallasat).

Kozben persze besurusodtek az esemenyek a fennmarado ke thetvegere, szuletesnapi buli szervezese Rebekan, baratokkal valo talalkozgatasok mielott elvonulnak szabadsagra, kulonbozo kajalasokra valo meghivasokk... kivancsi vagyok, mennyinek fogok tudni eleget tenni :?: :roll:n Lanyok nyari taborokba valo beiratasa (nalunk szerencsere vannak ilyenek es iden eloszor Zsofi is fog menni, korkedvezmennyel :lol: :!: )

No, szoval ennyit rolunk. Vagyok, es olvaslak is benneteket rendszeresen, csak nem mindig van kesztetesem irni, vagy egyszeruen nem tortenik velem semmi emlitesre melto.

gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Gem, en is nyugos vagyok :) Omlik, esik, szakad, felvaltva :) Faj minden porcikam :D Csak ugy hobbibol, szoval ezek nem fajasok nalam sem. Le vagyok lassulva (keves lemezkem van a verlelet szerint, ami normalis kategoria terhesen, de ettol vagyok ugye faradt) vernyomasom tovabbra is a pinceben :) En is preferalok aludni idonkent, de leginkabb hevereszni minimum, ha mast nem is. Es vasalas is van... szoval nagyon hasonloan telik a napom nekem is :)

Nikvik, irtad de aztan ntalan mintha nem lett volna ra sok reagalas, szoval a hangulatingadozasod es a sirasok bizonyos szinten belul teljesen normalis. Hormonalis, es Baby bluesnak hivjak. Ha csak jon meg megy de nem erzed vilagveginek a hangulatodat es nem all be stabilan arra, hogy mar felkelni sincs kedved, akkor ez teljesen normalis es el fog mulni :) Ha kicsit jobban belendulne, es kedvetlenne valsz stabilabban akkor meg erdemes segitseget kerni, nincs ertelme szenvedni vele, ugyhogy nem szoptatsz meg konyebben is tudnak rajta segiteni, de erre gondolom nem kerul majd sor, es elmulik nalad is mint a tobbsegnel! :)

luna6

Sziasztok!

Nanetto, részvétem a helyzet miatt, nem lehet könnyű… De csak eltelik a hét, és a magad ura lehetsz. Én még a saját anyámat sem szeretném a közelembe tudni szülés után, nemhogy másét. Sajnos anyósom egy tündér volt, de már nem élheti meg az unokája érkezését.

Gemini, Luna, én is zombi vagyok, minden napra csak kisebb feladatokat tűzök ki magam elé, pl. kis vasalás, kis mosás, telefonszámok összeírása Apának, ilyeneket. Esténként meg jön a szokásos sírdogálás, hol lelki, hol anyagi okok a kiváltó tényezők.
Egyszer azon idegeskedek, be ne induljon a szülés, mert még nem vagyok rá felkészülve, aztán meg hogy jaj mi lesz, ha még a 40. héten sem indul be….áh, sztem ilyenkor minden nő meghülyül.

Hari, nagyon kíváncsi vagyok, mit mondanak az nst-n! Gyere, ha végeztél!

Ja és nem tudom, ki írt anno Fióna lábáról, de kezd az enyém is olyan lenni, főleg estefelé már, dagad ezerrel…
:roll:

Kép
jenny29
Mór

O te szegeny, a labdagadasert nagyon nem irigyellek :( Gondolom papucsban nyomulsz. Szegeny baratnom a ferje papucsat hordta mar a vegen, mert a sajatjaba sem fert bela buci labfeje :(
Tok erdekes ez, vajon mitol fugghet, hogy valaki dagad vagy sem? Nekem pl semmi most sem. Sem a labamon (se boka se labfej) sem a kezemen semmi kulso valtozas (az izuleti zsibogas vagy sajgason felul persze, azt idonkent erzem), gyuruim is felmennek-lejonnek (alapbol nincsenek mondjuk rajtam) legalabb ez elkerul. Van helyette pinceszeti vernyomas ugye :)
Jah tenyleg Gem, nalam is gomboc a torokban idonkent svval jol megontozve :)

luna6

Luna,
szerintem a terhesseg velejaroi nem csak szemelyfuggok, hanem terhessegfuggok: nekem pl az elso ket terhessegemet veggigkiserte a borproblemam (atopias dermatitisz), Rebekanal korhazba is kerultem (utolag mondta csak meg az orvos nagyon okosan, hogy akar el is veszthettem volna a babat, annyira sulyos volt az allapotom). Zsofit meg mar itt vartam, szerintem szazszor kritikusabb volt az allapotom nehany honapig, mint Rebekanal, de az itteni orvosok annyira nem paraztak :roll:
Lolanal meg szinte teljesen rendben van a borom, viszont sulyosbodott az aszthmam es magas vernyomasom lett (ez utobbi mar ket honapja nincs, vegre mar nem is szedem a gyogyszert).
Szoval szerintem biztos van ezekben a tunetekben hajlam, de minden terhesseg kulonbozo is lehet. uff

Jenny
pihenj sokat, es ne aggodalmaskodj. A labad akarmikor kibujhat, de elvileg a 42. vegeig el is huzodhat az egesz. Orulj annak a par napnak, amig meg bent van! Ezek szerint jol erzi magat! Ilyen jo dolga soha tobbe nem lesz (es mondom ezt neked en, aki ugyanabban a cipoben jar, es naha mar felemelni nem tudja magat a hasaval :lol: :roll: :wink: )

Nanetto,
egy het nem a vilag, ezt mar fel labon is kibirod! A kovetkezo gyereknel meg mar tudni fogod, hogy kit akarsz magad korul latni! Kitartas
(ha meg vegkepp nem birod, csukd magadra az ajtot es menj el szoptatni, es aludj nagyokat a baboval!) :lol:

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Oh, látom nem vagyok egyedül a nyűgösséggel. Néha nálam is dühroham van, máskor sírás, elkeseredés, aztán meg tök nyugodt vagyok és jókedvű, szóval van minden terítéken, akár egy napon belül is. :D

Házimunka: két hete szépen nagy-takarítottunk, hogy na jöhet a baba, nem jött, erre most lassan nem ártana megint egyet, de már nincs erőm, pláne ebben a melegben. Férjem meg mindig elsunnyogja a házi feladatait. Úgyhogy most már porszívózni kéne mindenhol, wc-t, fürdőt suvickolni, ágyneműt cserélni ismét, konyhát rendbe tenni, de magasról leszarom, nem nagyon tud izgatni. :D

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Jenny
"labad"="babad" bocs :lol: :lol:

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Nyuszi
ulj ma le a fenekedre es nezz meg egy filmet vagy aludj egy nagyot! :lol:

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

[quote="_gemini"]J írta:_geminienny
"labad"="babad" bocs :lol: :lol:

Nem volt meg erkezesem vegigolvasni amit irtal, mert itt elakadtam es ezen rohogok :D:D:D:D:D

luna6

Nyuszi, ne is csinalj semmit!! Ahogy Gem is javasolja, semmitteves, tevezes, alvas... ki kell hasznalni a lehetoseget :D Ha tunder lesz a bebid es anyabarat meg akkor sem lesz ilyen lehetoseged egy darabig, ne szalaszd el!!! :) (a takaritas sem szalad el vegulis)

luna6

Gem, hallani halottam mar errol az atopias dermatititszrol, de szerintem nem lattam... mit tesz veled mikor sulyosra fordul? Reped, szarad, verzik? vagy?

luna6

Csak gyorsan pár sor, főleg azért, mert pont tegnap írtunk a légzésfigyelős történetekről.

Hát éjjel kétszer beriasztott a légzésfigyelőnk, egyszer csak a figyelmeztetőig jutott el, másodjára már élesben. Hát csoda, hogy élek, annyira, de annyira szörnyű érzés, az ember szíve majd' megáll. Utána meg az idegességtől bugyorgott a gyomrom, alig bírtam elaludni, aztán meg kelt Léna és az utóbbi három napban nem későn este van a nyüszítés, hanem hajnali 3 és 5-6 között egyszerűen nem alszik el. Biztos megviseli a meleg.

Kitartás Kismamik!

Kép

Kép
***csilla***

Csilla :( Nektek kotelezoen van, ugyhogy nincs mas, mint kitartas!!!
De pont ezert en nem akarok ilyet. A het vegen ajanlotta fel az itteni bartnem az oveket (amit nem ertek, hisz korababaja van ugye, a szivbeteg bebi, es tudomasom szerint ha kell egy bebinek akkor azt egy evig hasznalni is kell, ez a bebi meg csak 5 hos kb raadasul nappal sosincs az agyaban, tehat nincs is bekapcsolva a figyelo) de ha nincs indikacioja (es hat igy a 38. heten asszem mar nem varhato) akkor en inkabb kihagyom, minthogy infarktusba kergessen a gep.
Irtad tegnap, hogy elvileg finomithato a riasztasa es akkor nincs teves... nos en meg pont negativ tapasztalatokat hallottam ismerosoktol (mar persze hasznaltak vegig, csak ezt meseltek rola) hogy sok volt a 'teves'?! riasztas es ehez hozza kellett szokni. (nem korababakrol volt szo egyik esetben sem, hanem atlag babakrol, akik melle vettek, merthogy az biztonsagot ad) Hat nem tudom melyik a roszabb, ha eleninte fraszt kapok honapokig mert riaszt es nincs semmi baj, vagy ha megszokom a riasztast es mindegyikre ugy reagalok, hogy hat van ilyen teves (mint az utoriasztok, szolnak orakat es senki oda se bagozik, csak akkor minek). Aztan a harmadik, hogy rajtam kivuil mas is fraszt kap es esetleg megrazza a gyereket emiatt...
na szoval az en esetemben jobb ha nincs semmi es csak nagyon figyelek, ha mar egyszer nalam nem lesz muszaj hasznalni. Korababanal persze nincs ezen mit filozni, en is ugy tennek ahogy kell nektek is.

luna6

Luna
orulok, hogy mosolyt fakasztottam arcodra :lol:
Legzesfigyelo: volt, de elalyandekoztam, tulkepp nem is hasznaltuk. De Csillat en is megertem...

Atopias bor: igen szaraz, erzekeny bor. A melegre, es az izzadasra nagyon rosszul reagal, foleg hajlatokban (kar, lab, csuklo, nyak, fulcimpa), de mashol is ki tud jonni (nekem mindenhol volt), viszket, faj, terhesseg alatt szinte kezelhetetlen a szteroidok mellozese miatt. Borzalmasan tud kinezni, aludni, elni nem hagy, ha sulyosabb allapotba kerulsz. Emlekszem, en meg dolgozni is jartam vele, mert par hetnel tobbet nem volt pofam hianyozni. Valaki egyszer baratsagosan megveregette a vallamat, orditani tudtam volna a fajdalomtol. Persze en extrem eset vagyok, nekem mindig azt mondtak, majd kinovom, azt sose nottem ki :? de most amiota nem remenykedem a telejes gyogyulasban, valahogy jobban vagyok :wink: :roll:
Egyebkent megfelelo kezeles mellett teljesen tunetmentes tud lenni, csak ezt sajnos a terhesseg es a szoptatas nem engedi meg.

Lola baromira nyomakszik, pedig a dokim azt mondta, hogy mar nincs tul sok helye hova nyomakodni. :roll:

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Gem, én is háromszor átolvastam, hogy miért kell várnom, hogy kibújjon a lábam?
Ez aranyos volt. :)

Jaj Csilla, sajnálom a riasztást, szörnyű lehet. És ilyenkor, mikor élesben riaszt, nemcsak pittyeg, akkor tényleg nem vesz levegőt Léni? Vagy ezt utólag már nem tudja meg az ember, mert a hangra ő is észhez tér és veszi a levegőt?

Detti, bölcsőbe lehet légzésfigyelőt tenni? Vagy ott felesleges, mert mellettem van közvetlenül, és akkor nem alszik olyan mélyen? Bocsi, ha hülyeséget kérdeztem.

Nyuszi, hébe-hóba nekem is eszembe jut a takarítás, a nagyját meg is csinálom, de nagyobb dolgokhoz már nincs kedvem. Kosz, por nincs, az a lényeg. A gyerek így is ellesz, aludnia lesz hol, kajája lesz, ruhája lesz, a többi nem érdekel. Van, aki putriba viszi haza a gyereket…:roll:

Lemértem a hőfokot a gyerekszobában, kemény 26 fok van! Nem sok ez? Mondjuk panelban nehéz megoldani, hogy ne legyen nyáron meleg. Na de 20-22 fok kell a bébinek, viszont a légkondi sem jó neki. Akkor mi a megoldás?

Kép
jenny29
Mór

De azert hogy ne csak mindig panaszkodjak a paromra, hanem hogy dicserjem is: nagyon strammul birja mellettem az osszes terhessegem, ezzel az atopias nyavalyaval egyetemben.

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Sziasztok!

Jelentem, mi jól vagyunk. Kezdjük megszokni a kissé megváltozott napirendet. Bogi is egyre jobban kezd visszatérni régi önmagához. Ha tennivaló van Gergő körül, nagyon szívesen besegít. Leginkább a pelenkázásnál szeret segítkezni. Adja a tiszta pelust, a popsikrémet, köldökhintőport. Tegnapelőtt leesett a köldökcsonkunk, de a helyén egy pici részen még enyhén sebes. Remélem hamarosan az is gyógyul, és most már nem lesz vele semmi nagyobb gondunk.

Bogi tegnap óta már nem jár oviba. Majd csak szeptemberben kezdjük újra az ovit.

Mindenki, aki még szülés előtt áll:
Teljesen együttérzek veletek. Ha visszaolvastok néhány oldalt, feketén-fehéren ott van, hogy a szülés előtti két hétben mennyire nyűgös voltam és mennyire nehezen viseltem már ezt a terhet, mégha problémamentes volt is az egész.
Esküszöm, mióta megszültem, mintha kicseréltek volna. Fel vagyok dobódva. Élvezem a gyerekeim társaságát, a velük való törődést. Sokkal többet mosolygok, kevésbé vagyok ingerlékeny, ideges, nyugtalan. Ja, és még a párommal is tudok normálisan beszélni. Szóval én visszakaptam a régi énemet, aminek nagyon örülök, mert abból, hogy jókedvem van és ki vagyok virágozva mindenki csak profitál.
Vendég

Jenny
Meleg lakásban lazábban kell felöltöztetni a babát. Nálunk pillanatnyilag 28 fok van benn. Arra kell figyelni, hogy amilyen könnyen megfáznak, olyan könnyen túl is melegednek. Ezért nem árt időközönként ellenőrizni őket, hogy izzad, vagy hideg a keze, lába.
Vendég

Jelentem itt 26 fok van, de többnek érzem, jó fülledt idő van, meg még a sütő is megy.
Azért a konyhát rendbe tettem, meg mostam, teregettem, hajtogattam. Délután meg még porszívózás, felmosás lesz, ennyi belefér, de ebéd után filmet fogok nézni. :D
Heni, irigy-irigy, Én is már ebben a fázisban akarok lenni!!!! :D

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Megjöttem. Ne is kérdezzétek, nézzétek meg a vonalzómat :lol:

Gem, köszi, homlokom legalább jobban van.

És én még nyűgös sem vagyok. Főleg most, hogy tudom mennyi van még hátra. Imádom a meleget, bár Pandus egyetlen hibája talán, hogy nincs benne klíma, úgyhogy ma kicsit meleg volt beautózni a dugóban. Nem működtek a lámpák sok helyen, úgyhogy rátapadtam az előttem lévő taxira és így sikerült átjutnom a sárga villogókon :lol: Néha van előnye, hogy a taxisok olyan nyomulósok. Én meg tapadós :lol:

Amúgy az új dátum a beindítás dátuma, szóval szombaton megyek a Péterfybe CTG-re, meg UH-ra és ha semmi változás, akkor kedden reggel indítjuk.

Sajnálom aki nyűgös, Lili sem szereti a meleget úgy látszik, mert elég nyomi a drága. Aludni sem tudott, úgyhogy át kellett vinni a hálóba. Ott viszont aludt 9-ig. Az ő szobája elég meleg, a háló viszont jó hűvös, úgyhogy nem csodálom, hogy jobban tetszett neki nálam :lol:

Na, megyek kimosom az összes ruhát most már, ha már ennyi +időt kaptam.

Kép
Kép
hari

Nem értem a vonalzót, szerintem 6 nap van még hátra, de végül is részletkérdés. A kedd az tuti.

Kép
Kép
hari

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: