A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Ja, kidrerült, hogy van a szomszéd házban egy lány, aki angol babarucikkal foglalkozik. Holnap át is nézek hozzá, nehogy má' mindent elvigyen a börzére!
Túl sokmindent nem akarok, csak egy zsákot, vagy overál-t, minden más már van, ami kezdésnek elég lesz.

Szép napot lányok!
Judit
Vendég

Pókica!
Dehogyis nem!Hiába ebédelek fél óra múlva megint éhes vagyok.Egész nap tudnék nasizni,pl pattogatott kukoricát,pedig attól nagyon fáj a gyomrom :cry:

Gio!
Gratula az évfordulóhoz!Az éttermi kajálásra irígy vagyok. :wink:

Éva!
Milyen kendőtök van? Én most adtam el az egyiket és vettem helyette másikat,na jó pontosabban másikokat.Most van 1 rugalmas,egy 6-os méretű,egy 3-as meg egy 4-es.Plusz egy erszény,egy MT és egy hordozótakaró is :roll: :D
Vendég

Sziasztok!

Nekem is jó kedvem van, de csak azért, mert nem kell kimennem, és tízig aludtam ma :D

Születésnapomra a férjemtől kaptam nandu kendőt, a legnagyobbat, de nagyon összement a mosásban. Most arra várok, hogy legyen a Minimanóban ingyenes tanfolyam, bár youtube-ról már megnéztem pár kötési módot, de gondolom, azért jobb tanfolyamon megtanulni.

Most még azt nem tudom, mennyire fogom kihasználni. Mert pl. itthon a boltba tuti babakocsival fogok járni, hogy tudjak cipekedni is. Ha meg bemegyek Pestre, akkor sem tudom, mennyire kényelmes hosszú távon cipelni a babát. Meg akkor baromi nagy hátizsákkal kell mennem? vagy hogy lehet ezt jól csinálni?
Olga: kérhetek ezzel kapcsolatban tapasztalatokat? :oops:

briell

hát én is ennék de próbálom magam visszafogni amennyire tudom ha eddig ilyen jól haladtam a súllyal nehogy most essek át aló másik oldalára.de jó nektek akik 10ig alhattok az én fiam egkésőbb 9kor kell a párom fél 8kor megy el szóval mire vissza alszom kellhetek is. :? pedigreggelről bizony tudnék aludni nem úgy mint éjjel

Kép
Kép
anitaaa03

Judy
Gratulálok a 32. héthez!

Úgy látom azért a többségünknek jókedve van:-)
Én nem vagyok folyamatosan éhes, olykor rámtör a hányinger - lehet éhség csak már hányingernek érzem:-) De az elmult 3 hétben nem híztam, jó lenne ha már csak 3-4 kiló jönne fel és akkor az azt jelenti, hogy tartottam a 14 kiló körüli hízást - ami megvallom nem vészes, bár lehet hogy a szeméremcsonti terhelés ennek köszönhető

Én végül nem mentem el dokihoz - és jól tettem -, felhívtam, de ma nem is rendel, így az asszisztense megígérte, hogy felvesz mától táppénzre majd vigyem a nőgyógyis igazolást amikor tudom.Remélem tényleg felírt, mert jártam már úgy hogy nem vettek fel táppénzre és utólag kellett ügyeskedni, ami ugye nem szabályos.
Úgyhogy most van másfél órám szépítkezni a vacsihoz:-) Azért érdekesen más ez így pocakosan:-) Mert most valós problémává dagadt a "nincsegyrongyoooom"! eset :twisted:
Vendég

Tetöztem a mai jó napot: aludtam egyet délután. Ilyet az elsö trimeszteres kötelezö fekvés óta nem csináltam, és elképesztöen jól esett. Most talán kitart a lendületem a következö hetekhez :)
Bocsi attól, aki nem teheti meg, én sem szoktam. Söt, sokszor még hétvégén is dolgozom, pl múlt héten is, meg jövö héten is fogok. De ma nagyon jól esett :oops:

Sprite, most szereztem be egy 5-s gekkós didymost, elvileg holnap hozza nekem a futár :) Már alig várom, mert kalandos volt, hogy sikerül vagy sem. (Evita néven futok a másik baba-mamás fórum, nem régen keveredtem oda; szoktalak ám téged is látni)

Kendözéssel nekem is van még sok kérdésem, de a következö hetekben majd jól ki tudom faggatni egy ismerösöm. Az egyik munkatársam felesége is nagy kendös, és az elsö gyereknél talán még minimálisan használtak babakocsit, de a második és harmadiknál már nem volt nekik, szóval minden ilyen trükköt meg persze a kötözést jól megtanulom majd töle - elvileg. Már csak a össze kell hozni egy közös szabad estét, amikor vigyáz valaki a nagyobbakra, míg mi a pöttömmel gyakorlunk.

eva

Kép
schvargaeva

Sziasztok!

De lenne kedvem nekem is elmenni étterembe és válogatni a finomabbnál finomabb kínálatból... nyam-nyam. Lehet hogy majd megejtünk még szülés előtt egy vacsorát, de most másra kell a pénz.

Ma is mostam pár baba cuccot. De nem lett elég tiszta, így meg a domestosos 60°C-os program megint. Remélem ettől szép tiszták lesznek a pelusok, kifogók és törölközők is :)

Voltam védőnéninél. Az ő mérlege szerint már 9kg plusznál tartok :( pedig még jó lett volna egy hétig tartani a 7-8kg-ot. Na de hát ha nagyok a babák, hát a súly is gyorsabban növekszik.
Hallgattunk szívhangot is, nagyon nem tetszik a lurkóknak, mindig rugdosnak akkor :)
Kérdeztem még őt az oviról, és azt mondta, hogy nem is gond ha nem viszem a Verust. Nálunk egyenlőre még nincs járvány (H1N1), de hát bármikor kitörhet itt is.

Kata
labkat

Én már nagyon régóta ide akarok elmenni.K megígérte,h amint a fiúktól el tudunk szakadni egy fél napra,már visz is....
http://www.wasabi.hu/

Kata,én összetennéma kezem,ha még csak 9 kilónál tartanék(14)de hát ez van és te 2 babát vársz!!!!

D-nek teszveszeltem egy nagyon jó kis téli dzsekit Rebel,piros pufi kabi,550-ért!!!Olyan elégedett vagyok magammal :lol:

Kép Kép
meli1118

Wasabi nagggyon jó! :D Egyszer voltunk ott barátokkal, meg párszor rendeltünk is onnan. Én imádom. Egy szem szusit még terhesen is ettem egyszer :oops:

Kata, én le vagyok nyűgözve, hogy te még csak kilenc kilót híztál ikrekkel! :shock: Én most tartok ott. Egy nem túl nagy babával a pocakomban. Így még csak rá sem foghatom :lol:

briell

Meli, mire mind a két fiútól el tudtok szabadulni, az még odébb van! Az egyiktől még vagy két hónapig fizikailag lehetetlen, nem? Így könnyű ígérgetni a férjednek! :lol:

Az enyémet (mármint férj) ma beoltották influenza ellen, hát jó brutális lehet a vakcina, mert azóta fáj a karja és hőemelkedése is lett, pedig nem egy gyenge legény. De remélem így legalább ő nem hozza haza.

Az előbb a tükör előtt riasztó felfedezést tettem: kezd kisimulni a köldököm! Tudom, hogy ez várható volt, meg normális, de valahogy olyan szörnyen néz ki! Főleg, hogy volt korábban laparoszkópos műtétem, és a sebhely miatt nem egyenletesen nyúlik, hanem a tetején egy kis taréjszerű redő van, az alján meg összehúzza a varrás nyoma. Ugye ez visszaáll utána??

/
lemonsong

Lemon, én pont ma röhögtem azon, hogy a babanet várandós naptár szerint a "a méhed csúcsa már több, mint 10 centivel a köldököd felett van": ha tudnám, hogy hol a köldököm. Nekem olyanom már nincs is. Dehát gondolom, hogy majd visszamegy a helyére és szép lesz megint.
tedorka

Lemon
visszaáll!
És nekem nem volt laparom, de ugyanúgy kis tarajos:-)

Hú a wasabi nagyon jó. Én is szeretem. De jól tudom, hogy kismamiknak nem lehet?
Nálunk félig jött össze a kajálás. Nem főztem, de hazahoztuk, mert olyan hányinger jött rám a kocsiban, talpig sminkben kiöltözve (bakker), hogy képtelen voltam magam akár képzeletben is behelyezni egy forgalmas éttermi asztalba.
Úgyhogy kaja megvesz, hazahoz, lepihen, majd megettük gyertyafényben. Néha azért megriaszt ez a hirtelen fizikai vagy lelki állapotváltozás mióta várandós vagyok
8)
Vendég

Lemon!
Nekem is volt laparom, és én is féltem a varrást. Nekem is lassan kezd kismulni és én is elég hülyén érzem magam tőle. Remélem hogy visszaáll. Ráadásul a piercing helyét is féltem, nehogy repedjen vagy szakadjon.

Ma voltam intézménylátogatáson. 2 órán át tartott. Hát csajok!!!! A hely egész kultúrált, meg minden, de..... lehet hogy gyenge az idegrendszerem, csak eddig nem tudtam róla??!! Épp szült egy anyuka. De nem ez zavart. Szerintem a levegőtlenség, a meleg a szagok (fertőtlenítő, kórház, stb.) 3x lettem rosszul a 2 óra alatt. Le is akart az egyik szül.nő fektetni, annyira gázosan fehér voltam, és remegett a lábam. Pedig nekem még soha nem volt gondom. Csak 1x mikor túl nagy tömeg volt. Azért gondolom, hogy ez szimpla oxigén hiány volt. Vagy ennyire béna lennék??? :shock: :roll:
Vendég

apa eddig is köldökparás volt, nagyon nem tudja elviselni a köldököt... a piercing ha bent volt, azért kerülte, ha nem raktam be, akkor a luk miatt kerülte... sose ért hozzá.
Most viszont egyenesen rá se mert nézni. Ha véletlenül hozzáér, visít, mint a malac :) elég érdekes, ki lehet vele kergetni a világból :D
Most attól parázik, hogy mi lesz később, mert már elkezdett kifordulni :D

nemtom meséltem-e, hogy rémálmom volt szombaton... hajnali 3kor felriadtam, szinte egyszerre a pocaklakóval... én hamarabb megnyugodtam, őt vagy másfél órán át nyugtatgattam. Nem sokat aludtunk :(

Valamint a tegnapi nagy eső is érdekes volt. El akartam menni a postára, kiléptem az ajtón, és iszonyú rugdalózás kezdődött... no, mondtam, ebből nem lesz posta, de a sarokig elmegyek, ott a közért, ebédhez kell valamit venni... addig még elmentem, bent kicsit jobb lett, fészkelődés, ilyesmi... aztán mikor elindultam haza, még nagyobb eső lett, és még nagyobb rugkapa kezdődött. Kétszer kellett megállnom a parkolóban, és csurom vizes lettem, mert nem tudtam lépni sem rendesen... ördögi kör, hogy siessek, hogy szegényemnek jobb legyen, ha egyszer úgy dörömböl, hogy nem tudok menni sem?! Persze a lakásba érve az egész abbamaradt. Azért lefeküdtem és kicsit simiztem, hogy jobban érezze magát...
Nagyon abszurd és hihetetlen volt ez a dolog, nem is tudom, mi baja volt hirtelen, és hogy érezhette meg ennyire... lehet a front miatt, otthon viszont minden oké... vagy azt érezte meg, hogy nem annyira komfort érzetem van... nem tudom.
Esőben nem szeretnék még egyszer próbálkozni azért...

Milla

Kép

Kép
millababa

Jó reggelt mindenkinek!
Hát, lehet, hogy nincs az a fantasztikus idő, de én napok óta olyan jókat alszom, mint régen. Mármint reggel úgy ébredek, hogy végigaludtam az éjszakát, és akkor jut eszembe, hogy nem is olyan könnyű megfordulni, ahogy azt gondolom. Ha ez az idő miatt van, akkor még maradhat egy kicsit.
Gio! Azért remélem így is szép volt az estétek. Mi ma megyünk barátokkal vacsorázni Gödöllőre.
tedorka

jó reggelt!
alvás... nah, én kettő óta fent vagyok :(
talán napközben tudok kicsit majd... :(:(

Milla

Kép

Kép
millababa

Éva!
Gekkós didy.... :shock: :shock: NAGYON IRÍGY VAGYOK!!!!!!! Most kicsit leállok a kendő biznisszel,de egyszer úgyis beszerzek magamnek egy gekkósat.szürkét!Annyira tetszik!Majd dobj képet!

Briell!
Valószínűleg nem jó lmostad ki a kendőt azért ment össze nagyon.A legbiztosabb ha kézzel mossa azember,öblítőt pedig egyáltalán NEM szabad használni.Centrifugázni is csak nagyon óvatosan!

Milla!
Köldög fóbiás apa? :lol: Ez nagyon aranyos!! Neked nem viselte meg a növekvő pocak az ékszer helyét?Nekem nagyon durván szét szakadtak ott a szövetek ahogy nőtt a hasam Zizuval,most még durvább,jó "kis" terhességi csík lett belőle......

Najda!
nem igazán értem: a szülőszobától lettél rosszul? Mert az nem ritka,ugyanis ott jóval melegebb van mint egy átlagos szobában,sokakkal előfordul,hogy kicsit rosszul lesznek.MAjd a szüléskor fel sem fog tűnni :wink:

Kata!
Én is emelem kalapom a 9kg-od felett.Én valahogy jobban hízok mint anno Zitával,szerintem most meglesz a végső 20kg :oops:
Vendég

Dorka csatlakozom a jól alvók táborához :) amióta ilyen pocsék idő van azóta átalszom éjszakát, kipihentem ébredek. Élvezem is nagyon, tudom, hosszú-hosszú évekig nem lesz ilyen.

Olga egyszer még úgyis megnézem a kendőjeidet :) :)

Gio sajnálom az estéteket, de pont emiatt marad emlékezetes ez az évforduló. A lényeg úgyis az, hogy jól érezzétek magatokat együtt :)

Kata szerintem a +9 kg. fantasztikus 2 babával! Én már túl vagyok annyin, és még van min. 6 hét hátra...

Születendő gyermekem apjának 2 nap múlva szülinapja, és még mindíg nem tudom, mivel lepjen meg :? Évek óta már hetekkel előtte készülődtem, és most egyáltalán nincs ötletem :cry:

Üdv. Gabi
Vendég

Jó reggelt! :)
Huh, elég jól aludtam, csak kár, hogy felébresztett egy jó kis vádligörcs, ami egyszerre lett mindkét lábamban! :cry: Gyanítom álmomban nyújtózkodni szerettem volna.

Kata, szerintem is nagyon jó a 9 kiló! A lányaiddal mennyit híztál?
Azt mondják ez is nagyrészt genetika. Van aki hiába figyel oda, mégis feljön a 20 kiló és ennek ellenkezője is igaz.

Az én köldököm is már teljesen ki van simulva, sőt már kezd kijönni.
Ez a köldökfóbia tetszik. :D De hát mindenkinek van valami rigolyája. Az én férjemé a hasam mikor terhes vagyok. Még ránézni sem bír, a hideg futkos a hátán mikor véletlenül meglátja este az ágyban, hogy mocorog a baba és ettől hullámzik. Még a tudat is sok neki, hogy ott bent egy másik élőlény fejlődik. Túl sok horrort néz. :lol:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Szép reggelt!

Hát nem tudom, mit csinálhattam rosszul a kendővel. 40 fokon mostam, az volt ráírva. Öblítőt nem használtam. Centriztem, de az az összemenésre nem hathat, más baja meg nem lett. Mondjuk még így is nagyon hosszú :)

Azt akartam kérdezni, hogy milyen hálózsákot érdemes venni? Mert vannak nagyon vékonyak, és paplan szerűen béleltek, ujjatlanok, és ujjasok. Ebben most kicsit tanácstalan vagyok. :?

A hirtelen rosszullétek tényleg nagyon furák. Én mostanában szédülök, de nagyon durván. Múltkor vendégeink voltak, és ebéd és kávé után ültünk az asztalnál, és azt hittem lefordulok, olyan kegyetlenül elkezdtem szédülni. De van, hogy lefekvés után tör rám...

Férjemmel együtt bele vagyunk szerelmesedve a kicsi lányba :) Nem tudom mi lesz velünk, ha megszületik... :lol:

briell

Kata: én is csak irígykedem a 9 kilódra (meg persze az ikrekre :D ) én már vagy két hete nem mértem meg magam, mert aztán még kiderülne, hogy mennyit híztam. 15 kilóig számoltam. Most már nem is érdekel. Csak mondogatom a férjemnek, hogy leszek én még sovány is.
Pókica: remélem is, hogy genetikai, mert anyukám is hízott minden terhességével 25-30 kilókat és utána mindig visszafogyott. Most is 50 kiló. Remélem ezeket a géneket örököltem. Na persze nem a hízás, hanem a fogyás miatt. :oops:
Nálunk nincs fóbia, viszont minden este van másfél óra játék a hasammal. Illetve az aprógyermekkel: ő rugdos, a férjem meg a kezével követi az összes mozdulatát. Viccesek...
tedorka

Sziasztok!

meli majd gyere mi volt az uh-n :wink:

lemonsong ez így van! Nem egyszerű már körmöt vágni sem a lábamon.
Nekem az lesz gázos, hogy sehol nem vagyok anyajegyes, de a köldököm tele van :lol: Szép látvány lesz, ha kifordul.

Mennyi idősen szokott egyébként a köldök kifordulni?

Lányok nekem a kendő nem tetszik, mert nyáron láttam egy kismamát rá volt kendővel kötve a pici és izzadtak mind a ketten, folyt róluk a víz. Elég szőrnyű látvány volt ez számomra. Én kengurut akarok venni.

Kép
Kép
akella

Jó reggelt!

Én is jobban alszom mióta hűvös van, bár fordulásnál mindig felébredek a derekamra és próbálom magam óvatosan helyezni odébb... Rájöttem, hogy nem olyan fájdalmas a felkelés ha hasra fordulásból kitolom magam négykézláb és úgy kitolatok és lemászom az ágyról. :oops: A párom azt mondta ezt föl kéne venni videóra, mert én nem látom magam. Szerintem is elég érdekes lehet a látvány, néha már röhögök közben magamon kínomban. Ha háton fekvésből felülök vagy csak úgy próbálok kifordulni oldara, az brutál ezután hanyagolni fogom. :evil: :shock:

Köldök: nálunk régebben egyáltalán nem volt téma, de mióta nő a pocim és kiszélesedett a "kráter" azóta a férjem állandóan bele akarja dugni az ujját. :shock: :D Én meg mindig lecsapom a kezét, mert vagy csikis vagy kellemetlen. Így már csak óvatosan ráteszi az ujját/tenyerét és betapasztja a lyukat. :lol:
csillag25

Sziasztok.
Nem volt 2 napig gépünk, mert szervizben volt.
Ezért nem tudtam jönni.
tegnap előtt a Joelnek 38,3 volt a láza, de ez lehet a fogától is, mert nem köhög és nem is folyik az orra, de még 1 foga sincs neki.
Viszont egy kicsit megy a hasa is mellé.
Amúgy jól vagyunk, szépen növekszik a pocim, már csak 7,5 hetem van hátra. :?
A dokihoz 2 hét múlva megyek majd, a mostani vizsgálaton mindent rendben talált már a C: 3100, de azt hiszem ezt már írtam.
Próbálok vissza kapcsolódni hozzátok, remélem most már a géppel is minden oké lesz.

manocskak

Sziasztok
Nálunk nincs köldökfóbia. Nekem elég mélyen volt a köldököm, alig láttam be, most élvezem, hogy simán lehet tisztítani, a férjem meg vicceskedik és mint Csillagnál mindig be akar nyúlni:-)
Az esténk egyébként kiválóan sikerült,a végén már nem is sajnáltuk az éttermet, harmadából megvoltunk így anyagilag:-) Majd pótoljuk.
Viszont az előbb kidugtam az orrom és hát hideeeeg van!! Pedig úgy vettem észre délelőttönként kell útrakelnem, mert akkor jobban vagyok , nem csoszogok annyira 8)
Mi vettünk kengurut és kaptunk kendőt.A kendőt egyelőre csak nézegetem . Szeretnék vele azonosulni, de egyelőre nem sikerül:-)
Vendég

Köszi a megnyugtatásokat köldök-ügyben! Nálunk inkább nekem lehet köldök fóbiám, szerintem elég kiakasztóan néz ki így laposan! A többi átalakulással (has- és seggnövés, cicibarnulás, ilyenek) nincs gondom, de a köldökömet valahogy nem szívesen nézegetem, főleg hozzáérni nincs kedvem. A gyermek apjának semmitől sincs fóbiája, ő mindennel elégedett. :lol: De még mindig elég szarul van a tegnapi oltástól, és fáj a karja is, kíváncsi vagyok, mikorra múlik el. Ha belőle mint tesztalanyból indulok ki, egyre jobban örülök, hogy nem oltattam be magam.

/
lemonsong

Lemon
ő ezt a h1n1 vakcinát kapta?
Nálunk a cégnél is osztogatták a sima influenza vírus elleni oltással együtt kaphatták meg csak az emberek
Vendég

Beköszönök gyorsan, mert munkahelyen vagyok. És muszáj dolgozni, mert ma hamarabb le kell lépjek, megyek a védőnőhöz.

Lemonsong, jobbulást a férjednek.

Nekem köldökügyben férjemnek nincs gondja, viccesnek találja. Nekem sokáig érzékeny volt, most már szépen kifordult - előtte csak egy vékony csíkra korlátozódott - és most már jobb érzés, csak látványnak nem annyira.

Képzeljétek, barátnőim kitalálták, hogy legyen kelengyebulim. Most gondolkodhatok, hogy miket kérek. Nektek volt / lesz ilyen? Voltatok már ilyen buliban?
Nagyjából a teázunk, dumálunk és kapok pár ajándékot buli lesz, és persze otthon nálam, hogy ne kelljen este már sehonnan hazacammogni.

Na, kicsit dolgozok, időnként benézek.
Meleg helyen eltöltött napot mindenkinek!

eva

Kép
schvargaeva

Igen, h1n1 ellenit kapott, simát nem.

/
lemonsong

Az meg hogy lehet? Nálunk a cégnél azt mondták hogy a csak együtt adható be a kettő :shock: Kész kabaré ez az egészségügy...Muszáj volt beadatnia?
Vendég

Éva
én már szerveztem ilyet egy barátnőmnek - sztem nekem nem lesz, mert mostanság mindenki borrrzasztó elfoglalt - és ez valóban úgy jó ha más találja ki és nem a kismami (aztán persze lehet hogy szokása válogatja). Szval amit én szerveztem az meglepetés volt a kismaminak, összejöttünk, volt lufi, kiságy alakú torta és ajándékok a babának. Jó lesz nagyon!!
Vendég

Halihó!

Én a nem alvók táborát erősítem. Ma fél4 óta vagyok fent. Én is megpróbálok napközben pihenni egy kicsit! Csakhát mi apánknak holnap lesz a szülinapja, és kellene készülődnöm. Gabi! Nem sok a difi a mieink szülinapja között!!! :D

Sprite!
Én is szeretném tudni hogy mitől lettem rosszul. Szerintem a melegtől és a levegőtlenségtől. De lehet hogy az is benne volt hogy hoztak velem szembe egy vesetálban egy placentát zsinórral. Ezért értem, hogy miért nem érted, mitől lettem rosszul, merthogy én sem értem. Nem szoktam rosszulevős lenni. Hát remélem is hogy szüléskor nem lesz időm ilyenekkel törődni, mert az marha jó lenne ha még ájuldoznék is! Bár kötve hiszem!

Kata!
A 9 kilódhoz én is csak gratulálni tudok. Én is jóval túl vagyok már rajta. De már nem is érdekel. Majd lemegy szülés után! 8)

Én a hordozókendős témához nem tudok hozzászólni érdemben, mert én nagyon babakocsi párti vagyok. Nekem nem is lesz kendőm. Van egy kengurunk, de attól tartok az sem lesz használva. Úgy örököltük. Mondjuk nekem van az az önző gondolatom, hogy cipelem eleget amíg pocakban van, meg egyébként is majd itthon, stb karban, sétánál, bevásárlásnál már nem fogom. Inkább tolom. Ezért is szántam többet a babakocsira, hogy az tuti legyen. És az is, ahogy próbálgatom. Majd ha tudok csinálok róla képet, csak Anyukámékhoz van berakva egyenlőre a garázsba, itthon csak a hordozó van. Azt majd ma felrakom listára.

Olyan éhes vagyok!
Ki mit eszik ma????? :oops: :lol: :?: :?: :?:
Vendég

Éva! Tényleg aranyosak ezek a bulik, én is voltam már ilyenen. Nekünk nem lesz, pont abból kifolyólag amit Gio leírt.
Vendég

Milla, érdekes, amit írtál. Szegény babók, biztos furi nekik, hogy ilyen rossz idő van, ha cak a zajok, hangok is másak, meg ők a plussz rétegtől még melegebben vannak. Nem tudom, de az én Manóm is dörömböl egy csomót házon kívül, pedig nem szokott, csak nyugis helyzetben inkább.

Hálózsákból nekem is csak egy ujjatlan van, szeretnék még egy ujjasat is.
Vendég

Gio, nem volt muszáj, csak azért adatta be, hogy nekem meg majd a gyereknek ne hozza haza. Remélem használ is valamit.

Éva, ez tök kedves ötlet! Nekem ilyet tuti nem szervez senki. Még mikor az első gyerek született a baráti körben az nagy szám volt (főleg hogy tök váratlanul jött, még nem tervezték), de azóta született még vagy 15, így az enyém már nem izgatja fel a csajokat (csak engem). :lol:

/
lemonsong

Nadja, én mára tejszínes gombás tésztát csináltam. De van még otthon a hétvégén anyósom istenien elkészített padlizsánkrémjéből meg almáspitéjéből is.
Én még azon töröm a fejem, hogy holnapra mi legyen.

Tényleg, az ujjas vagy az ujjatlan hálózsák a jobb? és hány darab kell úgy egyáltalán? no meg mekkora mérettel kezdjünk?

eva

Kép
schvargaeva

Én most vettem paplanos ujjatlan zsákot 56-62es méret, így van ráírva. Van még egy kapucnis gyapjús puha (kenguru azt hiszem), ami hosszúujjú és egy vékony hosszúujjú. Ezek mind 61-68 méretben kifulladnak. Én bundazsákból is 62est vettem, amiben mondjuk egy kis 50 centis lányka elvesződik, de ez van.
Vendég

Lemon gyors regenerálódást a férjednek!

Kriszti enyém apának is holnap van :oops: reggel még nagyon álmos lehettem, hogy 2 napot írtam :oops: Én egyébként is tele vagyok ilyenkor szülinapokkal, 12-én több ismerősömnek is volt, ugye itt a 15-e, majd folytatódik 20-ával.

Milla biztosan a hirtelen időjárás változástól, és a te diszkomfort érzeted miatt volt lázadás a pocakodban. Mi tegnap családilag moziban voltunk, a pocim az első félórában folyamatosan hullámzott, pedig mesét néztünk a gyerekekkel, és nem is először voltunk már moziban babásan. Fél óra után viszont megpihent, majd már csak itthon kezdődött elölről a mocorgás.

Hálózsákkal még én is gondban vagyok, de már eldöntöttem, hogy az első napokban úgysem fogom használni, könnyebb lesz takargatni, legalábbis így képzelem :oops: majd karácsonyra kérünk a családtól, de úgy képzelem most, hogy inkább hosszú ujjú plüss v. pamut. Gyakorló kismamik! Tanácsotok?

Üdv. Gabi
Vendég

Ma én is tésztát fogok csinálni, valszleg egy lightos paradicsomos fokhagymás változatot.
Vendég

Kriszti Ki mit eszik ma kérdés engem is izgat. Lányok ebédötleteket várok. Azt már tudom, hogy krumplilevest főzök, ami nálunk tejfölös, savanykás, tojással és kolbásszal készül. Mire átfagyva megérkezik haza a család, jól fog esni nekik is, és ezt mindenki szereti. De az istennek sem tudom, hogy mi legyen mellé :? Addig kellene kitalálnom, amíg el nem indulok boltba...
Vendég

Fúúú Éva!
A padlizsánkrémet nagyon szeretem. De tejszínes gombás tésztát is.
Még azt is ki kéne találnom, hogy holnapra mit főzzek Emberemnek. Amit tudok, hogy díszítem az asztalt és milyen gyertya lesz rajta. De hogy mit fogunk enni azt még nem. Csak valahogy nincs kedvem nagy főzéshez. Van valakinek valami egyszerű de nagyszerű ötlete szülinapi romantikus vacsihoz? Vagy csak sajttál, dió, szőlő és egy üveg jó vörösbor sok gyertyával és illatos olajokkal? Nem is tudom. Várom az ötleteket! Előre is köszönöm!!!
Vendég

Gabi!
Te mit csinálsz holnapra? Van már ötleted? De jó Nektek! Mozi! Én is úgy mennék apánkkal, csak nem merek, mert nem bírok ki annyit pisilés nélkül. :oops: És ezt apánk is tudja! :oops: :shock:
A krumplileves mára jó ötlet, csak az a gond hogy én pont a múlt héten csináltam.
De a tészták most felizgattak!!!
Vendég

sziasztok
hát én nem alszom jobbansőtttegnap délután és este valamit nyomott a gerincemnél bbócade úgy hogy voltak pillanatok amikor már szédültem is és fájt z egész hátam meg a derekam.
nálunk van kellbimbó főzi,paradicsomleves,sültkacsa,töltelék,törtkrumpli.csupa maradék tegnapról meg tegnap eelöttről de így ma tuti nem kell főznöm.

Kép
Kép
anitaaa03

Én krumpli leves mellé mindig valami édességfélét csinálok: palacsinta, rizsfelfújt, gyümit leönteni pudinggal, sült alma, stb., ahhoz mérten, hogy mennyire éhes állapotban csinálom.

Szülinapi vacsira szerintem egyszerű és kevés macerával jár egy sült kacsacomb (én sütőzacskóban szoktam sütni, úgy csak befűszerezem, be a zacsiba, megsül, és a végén még pirítok a tetején kicsit a zacsiból kibontva). Mellé egy szépen megformázott krumplipüré is finom, de bármilyen köret jó, amit szerettek.
De mi a sajttálért és dióval, almával, körtével, vagy szőlővel teljesen odavagyunk. Szépen lehet tálalni :) Mehet mellé akár kis piritósfalatkák meg valami tunkolós is (joghurtos öntetet, stb)

Juj, kezdek éhes lenni :)

eva

Kép
schvargaeva

Kriszti nem főzök holnap ünnepit, nálunk már hagyomány, hogy ilyenkor étterembe megyünk. De hétvégén megfőztem neki a kedvencét, pacalpörköltet körömmel, ez volt az előünneplés.
Az általad írt sajttál borral gyertyafénnyel nagyon romantikusan hangzik, szerintem nem várja el Tőled, hogy ünnepi menüt készíts. Esetleg süsd meg hozzá neki a kedvenc sütijét, ha van, és is azt tervezem.
Mozi? Pedig Szegeden voltunk, nekünk egész odáig kell kocsikázni, ha menni akarunk.

A tészták jól hangzanak, de mi a héten már ettünk sonkás tésztát, így valami mást szeretnék csinálni.

Anita sajnálom, hogy ennyire rossz éjszakáid vannak! Próbálj meg napközben pihenni, ha tudsz, bár tudom, hogy egy 3 éves mellett nem is könnyű.

Itt már megint esik és fúj :cry:
Vendég

Köszi az ötleteket!
Asszem marad a sajttál és valami kis torta. (Pusztán lustaságból. :oops: ) Még nem tudom hogy milyet csináljak. De az tuti hogy pudingosnak kell lennie, ha azt akarom hogy olyan legyen amit nagyon szeret! :lol:
Ma el is megyek gyertya beszerző körútra, stb. Az ajándék már megvan.
(Csak lehet kellene egy kicsit aludni előtte, mert csukódik le a szemem.)
Vendég

Tegnap adta az 5letet egy igazán egyszerű de nagyszerű ételre egy kedves barátnőm
Tepsi, közepére egy kiló só, rá egy csirke, fóliával lefed, süt egy órát, fóliát levesz , pirul, majd fokhagymás olajjal locsol még ízlés szerint kiki fogyasztáskor.
Itt akkora szél van...Lemerészkedtem a sarokig és meg kellett állapítanom hogy még mindig mozgáskorlátozott vagyok :cry: A védőnéni azt mondja nem is fog ez változni szülésig. Nos így elképzelni az elköv. 2 hónapot, hogy csak a sarokig elég gáz...MOndjuk most hogy majdnem elfújt a szél - vicces , mert épp nem nádszál üzemmódban vagyok - nem vágyom ki, csak gondolatban
Vendég

gabi az a baj hogy nappal nemtudok elaludni hiába fekszem le a fiammal délben :(
ti mikor kezdetik el átmsni,átvasalni a babaruhákat?kata már elkezdte azt olvastam.mert én néha úgy érzem hogy már épp itt lenne az ideje hisz max. 22 hónap de lehet akár 1 is.néha viszont úgy gndolom hogy még ráérek.még a kiságy sincs felállítva :oops:
itt nagyon nagy sszél van :shock:

Kép
Kép
anitaaa03

Szép Jó Reggelt mindenkinek!
Kicsit lemaradok és máris alig tudom visszaolvasni a sok oldalt. :D
A pocis fotók tényleg nagyon klasszak és merem állítani ez egy nagyon csinos kismamikból összeálló fórum, igazi dögös kismamik vagyunk egytől egyig! Múltkor a terhegondozáson figyeltem és sok olyan leendő mami volt ott, akik még jó indulattal sem voltak csinosnak, arányosnak mondhatók. Szóval no para csajok, mi nagyon jól állunk! Persze 9 kilója két bébivel szerintem rekord!!! :lol: :lol: :lol:
Gio, azért így sem lehetett rossz az este, mert hát csak meg volt a gyertyafény... De ne keseredj el majd bepótoljátok! Velem is mindig ez történik, ha nagyon váro vagy készülök valamire, akkor tuti, hogy nem úgy fog elsülni! :twisted:
Lemon, jobbulást a párodnak!
Sprite, annnit beszéltek a kendőről, hogy már én is kedvet kaptam. Tegnap néztem az emailemen a képetek, és teljesen odavagyok a kiscsajodért! Annyira édes, mint egy kis huncut angyal!!! :lol:
Nagyot nevettem a köldök témán de Csillag férjéhez hasonlóan az enyém is folyton bele akar nyúlni és kis trükkökkel próbálozik, hogy sikerüljön neki...... :roll: :D Nekem is mit Gionak szinte csak egy csík volt előtte, most meg szépen látszódik az alja, de nekem nem igazán akar kifordulni, vagy az majd később lesz??? :shock: Én nem nagyon szeretném, mert nem igazán vagyok oda a köldökökért, a sajátomat sem szeretm megérinteni vag nézni.... :oops: :?

Viszont szeretném valamiben a véleményeteket kérni. Nekem eddig ismeretlen volt a keményedés, airől sokan írtatok. Tegnap előtt azonban iszonyatosan elkezdett jobb oldalon egy ponton szúrni a pocakom és keménynek éreztem. viszont, amikor lefeküdtem gyorsan elmúlt, de ha álltam bagy mentem nagyon szúrt.Olyan volt min, amikor beszorul a levegő. Tegnap semmi, de ma amikor felkeltem kiscit járkáltam ugyanezt a szúró érzést éreztem csak most a köldököm környékén és megint lemény volt a hasam! Ahogy járkáltam egyre rosszabb lett, de most hogy ülök már egyáltalán nem érzem és a hasam sem kemény! Akkor szerintetek ez mi lehet???? :shock: Várom a válaszokat, előre is köszi! :wink:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: