A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Vickybabe! Szerintem van még pár heted. :)

Jandrea! A toxémia nem játék. Sajna, nem mindegyik doki veszi komolyan. Ha vizesedik valaki, magas vérnyomás, fehérje a vizeletben, azonal kórház!!!!

Kisbogacs! Nem tudok számot! :(
Sajna nem mindenki adta meg a számát. Aki megadta, azt átküldtem nektek.
Remélem, jól van!

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Vicky:sajnálom a toxaemiát! Drukkolok nagyon,adj hírt,ahogy tudsz!

Vickybabe: én is görcsölgettem éjszaka, egy jó órát mgint ébren ültem,reggelre viszont nekem sincsen semmi bajom :wink:

Jandrea: nem, most nem hordok merevítőset -- nem is kényelmes már, csak azt hordtam,Martin előtt. De pl az Anitában is van nem egy merevítős szoptatós....Hát, nem tudom, mennyire jó,vagy sem....De most a merevítő nélküli játszik nálam is.

KépKép

KépKép
kata8110

Kép
hanna30

Azt tudtam, hogy nagyon veszélyes, de pl. a nővérem is toxémiás volt mindkettővel és "csak" pihenésre ítélték, felpócolt lábakkal.
Az én dokim szerencsére nagyon komolyan veszi. Mivel én az elejétől kezdve vizesedek (már a terhesség előtt is vizesedtem, úgyhogy számítottam is rá), minden egyes alkalommal elküld vizelet-vizsgálatra. Már azt is szóvá tette, hogy igaz, hogy a 110/60-as vérnyomás egyáltalán nem magas, de mivel 80-90/60-nal kezdtem, már az is növekvő tendenciát mutat. Még erre is figyel. Ezért is erőlteti annyira ezt a sómentes diétát.
Ja és megfigyeltem már, hogy akár hányszor megvizsgál, csendben megtapogatja a bokámat is (mennyire vizes). :-)
Sőt! Ez az egy dolog az, amit nagyon komolyan vesz. A kisebb görcsölgetéseket, fájdalmakat egyáltalán nem veszi komolyan. Úgyhogy már meg sem említem neki.
A legutolsó alkalommal említettem neki, hogy a méhszájamnál éles fájdalmat érzek, erre elviccelte, hogy ő is. :-) De ennek ellenére úgy érzem, hogy nagyon precíz és figyel rám.

Kép
jandrea

Vicky:sajnálom, hogy kórházba kell menned, de így jó kezekben lesztek, és te is nyugodtabb leszel!

Köszi csajok, hogy nem haragszotok rám, amiért nem írtam!

Eddig jól voltam, de tegnap óta elkezdett fájni a derekam, vagyis olyan enyhe nyilalás szerű érzés. Viszont szerencsére a pocim nem keményedik már olyan soakt. REmélem ez így is marad! Sokat pihenek, és kicsit barkácsolgatok, persze az ágyban, rajztáblán!

Akkor teszek fel néhány képet. Jövő héten készítek új pocifotót, mert csak 2 hetente gyártok. Azért a múlt hetit én is feldobom! :lol:
AMúgy szombaton a doki azt mondta, szerintem előbb lesz gond a vérnyomásommal, mint a méhszájammal. És ami feldühített, hogy a sódiéta ellenére tegnap óta megint dagad a kezem. :cry: Eddig nem volt ilyen!

NA, lenyugszom, jönnek a fotók. :lol:

Kép 30 hetesen

És aki benne lakik:
Kép Kép Kép

Kép
moffli82

Hanna, nagyon érdekes ez a cikk amit küldtél. Számomra valahogy sokkal hitelesebb, mint a "kerüld a sót" felfogások.
Moffli, ez a kis tündér gyönyörű!!!
kisbogacs

Moffli! Csodaszép Noémi!!!!

Jandrea! Azért a toxémiának vannak fokozatai. A májfunkciót is nézik ilyenkor. De amit felsoroltam az a 3 alapvető jelzés.

Kisbogács! :wink:

Kép
hanna30

Moffli: gyönyörű a picuri!!!!!!
A kézdagadás miatt ne légy elkeseredve! Én is tartom a diétát és főleg éjszaka iszonyatosan fel tud dagadni a kezem, szinte úgy érzem, megreped a bőr, annyira feszül. Sajnos sómentes diétával sem kerülhető el a vizesedés, csakhogy ha nem tartanánk, akkor már tripla ekkora lenne a kezünk is és a lábunk is! Hát... én láttam a nővérem lábfejét, amikor terhes volt (neki akkoriban még nem javasolták a sómentes diétát), egy elefánt is megirigyelhette volna!!!!! Nem volt papucs, amibe befért volna a lába. Tényleg szörnyű volt, még nézni is.

Kép
jandrea

Jandrea! Igen, sajna ez ilyen. :(
De mondom, több fokozat van! Nem ám parázni Csajok!!!

Kép
hanna30

Moffli! ugyan miért haragudnánk? jaaaajtebuta.

Gyönyörű szépséges a kisbabád!!!!!!!

Vickybabe! én is szoktam iyleneken agyalni mikor felébredek, hogy most ezt álmodtam vagy tényleg fájt? Nyugi ha beindulnak a dolgok észre fogod venni és eszed ágában sem lesz aludni tovább:)
Bár legtöbb esetben úgy van, hogy az anyuka nyavajog, hogy csak nem akar a baba megszületni, nincs semmi előjele....és hopp másnap meg már a karjaiban tartja.

Na nálam nem hatott a kapszula...Máté egész délelőtt hisztizett, örjöngött. Kivittem babakocsival sétálni, nem reszkíroztam meg, hogy földöhz csapja magát a sárban. Persze ott is nyavajgott, hogy miért erre arra megyünk. Ebéd persze nem lett így....aztán lefektettem, hogy majd lesz egy pár szabad órám, erre fél óra után jött, hogy végzett. Egy órát küzdöttem vele, hogy vissza aludjon de mindent elkövetett csakhogy keljünk fel. Ebből egyenesen következik, hogy kb 4-5 óra tájban elkezdi megint a hisztit, őrjöngést mert nem aludt délután....úgyhogy inkább jó vastag köteleket kérek az idegeim helyére.... :evil:

Szerintem ez a vizesedés is olyan alkati kérdés, mint a striák. Van aki mindent megtesz ellenük mégis megjelenik, van aki meg semmit és még sincs. Lekopogom nekem sincs még egyik sem de még van idő a kialakulásukra :oops:
katuska79

Sziasztok!
Nagyon köszönöm a sok tippet és az érdeklődést iszonyúan jólesett. Délelőtt még nem bírtam a géphez ülni mert egyfolytában hányingerem volt de mostmár kezdek jobban lenni. Meleg fürdő és cickafarktea segített, lehet hogy összeszedtem valami fertőzést.
Vickybabe: nagyon édes lett a táblánk gartula :) elküldöm a telószámom priviben

sahli

Örülök, hogy jól vagy sahli, már megijedtem, hogy beindultak az események. :) Márpedig a lurkó még 2 hetet azért minimum bírjon ott bent ki. ;)
Vendég

Sahli, Huhh, jól van, megkerültél :) Már nagyon aggódtunk! Pihi és jobbulást!
kisbogacs

ezt a babszobán találtam, olyan jót nevettem rajta:

Gyermekdalok jogásznyelven:
1) Figyelem! Sürgősen megkérünk minden házzal rendelkező puhatestűt, hogy ingatlanát záros határidőn belül hagyja el, az annak külső felszínén keletkezett, és azóta is folyamatban lévő tűzeset miatt. A károsultakat folyékony és félig megszilárdult tejipari termékekkel kártalanítjuk, amelyek együttes mennyisége egyelőre két napi fejadagot tesz ki.

2) Megkérünk mindenkit, aki lépéseit nem tudja az általunk megadott ritmushoz koordinálni, ne álljon sorba este az üzemi konyhán, mivel számukra rétest biztosítani nem áll módunkban. Emellett felhívnánk viszont a figyelmet az említett táplálék pozitív tulajdonságaira, valamint arra, hogy Honvédségünk számára kifejezetten ezt az ételtípust írják elő a hivatalos szervek.

3) Mivel a körzetünkben észlelhető csókák csípése madárinfluenzával fenyegethet, valamint látásában korlátozott kiskorú varjak jelenléte is aggodalomra adhat okot, gyermekünk keresztanyja két lóerős járművéért küldetett. Meg kell azonban tagadnom ezt a kérését, mivel e közlekedési eszközt szintén potenciális veszélyforrások, pontosabban tollas baromfi(a)k foglalták el.

4) Teljesen felújított, eredeti meghajtással rendelkező nosztalgiavonat indul a második vágányról Kanizsa állomásra. Megerősítjük, hogy a vonat a kanizsai pályaudvarra megy. A szerelvény elején az irányítási funkciókért a gépész-menedzser felel, ő az, aki a szerelvényt hajtó mozdony irányvektorát és sebességét meghatározza. Más források szerint vonatkísérőként az utolsó kocsiban tartózkodik az a töltött tésztaféleség, amelynek feje táplálkozásunk egyik legfontosabb gumós gyökérnövényévé alakult.
katuska79

Katuska, ez csúcs! :D
Páromnak átmásoltam skype-on, de csak a "dalszövegeket", azt nem hogy "Gyermekdalok jogásznyelven"
Édesem nagyon nem értette mi lehet ez :lol:
kisbogacs

Sziasztok!

Na én is vagyok, délelőtt átvedlettem iskolásnak.
Miután bedobtam a gyerekeket az iskolába/óvodába, beültem matek, magyar, angol s informatika órára.
Az első 3 jó volt, a negyedik katasztrófa. Majd kértem Julcsámnak időpontot képességvizsgálatra, előzetes jelentkezési lapot adtam be a suliban, szintén az én lánykámnak, s jelentkeztem nyílt órákra jövő hét keddre...
Majd hazajöttem, s azóta itthon vagyok, készítem az adventi naptárba az ajándékokat...

Sahli! Megijesztettél! Tök jó, hogy jobban vagy...

Katuska! Tessen dupla adagot bevenni a leszarom tablettából, hátha segít.
Nem tudom, miért, de Julcsi is olyan hisztis, biztosan az időjárás teszi...
Remélem, túljutsz a rossz hangulaton és lesz elég türelmed estig...
Talán a "gyermekdalok jogásznyelven" egy kicsit jobb kedvre derített. :)

Vicky: vigyázz magadra, a toxaemia tényleg nem vicc, szurkolok nektek! De hát ezt te is tudod! Ha van lehetőséged, jelezz, mi van veled...

Moffli! Örülök, hogy megvagy, tessen optimistán nézni a világba! A pocakod gyönyörű, a babócád csodás, te meg nagyszerű anya vagy!!! :D

Na megyek, folytatom a "melót".

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

sziasztok,

örülök, hogy ilyen sikert aratott az adventi hangulatú táblánk :lol: végre kiélhettem kreativitásomat :lol:

Moffli, gratula a gyönyörű csajszihoz! Akkor Noémi lesz? :wink:

Andrea, jó hogy ilyen alapos a dokid! Az ujjaim nekem is dagadnak reggelre, alig bírom őket behajlítani.

Katuska, akkor megnyugodtam, nem egyedül vagyok tudathasadásos :lol:

Sahli, örülök, hogy jól vagytok! Így van, a következő 2-3 hétben még meg ne próbáljon senki szülni :evil: :lol: :wink:

Hanna, nagyon csini a pocakod! :lol:

Most úgy felhúztam magam, át akartak b*szni a benzinkúton :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: de nem hagytam persze, csak jól felbosszantottam magam rajta. 10-essel fizettem és ezresből akartak visszaadni. Kapják be :evil: :evil: :evil: soha többet be nem teszem oda a lábam, ez már a 2. eset volt, hogy becsapnak (elsőre sikerült is :evil: )

Megyek is levezetek egy kis mandarinnal :wink:

Kép
vickybabe

Csajok, nincs valakinek tuti csokitorta receptje? Páromnak azt ígértem szülinapjára, de még életemben nem csináltam...ráadásul Sacher tortát kért... :roll:
Karácsonyi kajákat is tehetnétek fel a másikba :wink:

Kép
vickybabe

Tényleg kinél mi lesz a karácsonyi menü? kicsit már unom a halászlé, töltöttkáposzta, stefánia szelet sült hús menüt...

Batkata! szerintem nekem is egyből korrepetálásra kéne beülnöm ezekből a tárgyakból:)

Vickybabe! beírtam az eredeti sacher torta recit!

Úgy jártunk, hogy elemntünk vásárolni és kevés lett a pénzünk, ráadásul bankkártyát sem vittem magammal....a pénztáros csaj meg oylan flegma volt, mintha mi lettünk volna az elsők így hóvégén, hogy pár dolgot ott kellett hagyni...pedig még csak stornóznia sem kellett mert szóltam neki, hogy meddig húzza a cuccokat.
katuska79

Újra jó reggelt! :oops:

Katuska! Én úgy gondolotam, lesz halászlé, francia saláta, fasírozott, sült pulyka comb, burgonyapüré.
Kókuszgolyó, sok narancs, forralt bor. :)
Szóval egyszerű kaját csinálok. Mivel nekem nagyon pici a konyha, már most sem szivesen hajolgatok mindenért a szekrényben. :oops:
Viszont az első év lesz, hogy nem megyünk haza.
Ez engem már most megvisel.

Kép
hanna30

katuska79

katuska: :D Nagyon édes. Majd csak sikerül neki, ahogy láttam elég kitartó. ;)

Nekünk az idei lesz az első külön töltött Karácsonyunk, szóval készülök rá nagyon.
Halászlé tuti nem lesz, mert utálom a halat, helyette lesz egy jó kis újházi tyúkhúsleves. Sok husika, krumplival, salátával és persze sütik minden mennyiségben. :)
Vendég

Katuska! Nagyon édes Máté!

Picuranyu! Jó a menű. :)
Én még töltöttkáposztára vágyom. :)
Anyukám jön a hétvégén és megfűzöm, hogy csináljon.
Fagyasztóban már semmi baja nem lesz.

Kép
hanna30

Kata! Mi volt a CTG-n?

Kép
hanna30

Hm töltöttkáposzta sok-sok tejföllel és sok-sok kenyérrel. Nyam-nyam.
(Sajna én még sose csináltam. :? )
Vendég

hányadik héttől is van ctg? 34-35? lehet már kérdeztem, tiszta hülye vagyok :D karácsonyi menü? hm apa 11-ig dolgozni fog 24-én de utánna vágtat haza és addigra megkell sütnöm a combokat. Tepsibe vagy pulyka vagy pipi combi lesz a bőre alatt megtöltve finom fúszeres májassal meg pupóval, meg lesz leves is de azt még nem tudom hogy mi legyen a desszert meg lehet beigli lesz. :lol: ja és este pedig ha minden igaz az én szüleimhez megyünk ajándékozni és akkor ott apum a mesterszakács csinálja a halászlevet. Anno Lacibácsinál tanult. aki a tv2-őn van :D
erzsebet0312

Picuranyu! Én sem készítettem soha. Anyukámat majd megkérem és berakom a fagyasztóba.

Erzsébet! Fini a menű nálatok is. Én még a borlevesen gondolkodom.

Többiek?

Kép
hanna30

Sziasztok!

Megkerültem!

Sahli: nagyon örülök, hogy minden OK, nagyon izgultunk ám érted!!

Katuska: tündéri Máté, látom, van benne kitartás bőven! Aranyoa, ahogy nekirugaszkodik aztán félúton elfogy a lendület és eldől, moint egy zsák krumpli :lol:

Moffli: gyönyörű Noémi, neki is olyan tündéri kislányos pofikája van! :D

Hanna: köszi a kérdést :D Szupi volt a ctg! Kicsi Fiunk nem tagadta meg önmagát, 140-150 körüli alapfrekvenciás pulzus mellé 180-190-es kiugrásokat is produkált, úgyhogy nagyon elégedettek voltak vele -- pedig érzésem szerint ezek abszolút szolíd mozgik voltak :lol:
Méhszáj: c=3000, levette a doki a kenetet a Streptococcus szűréshez is.
Jövő hét csütörtökön ismét megyünk!
Ja,az egyetem is jó csóró, 2 hete csak és kizárólag akut esetekben illetve fekvő betegeknél végezhetnek laborvizsgálatot, anyagi megszorítás, így az utolsó vérképet is a magánban veszik le...Annyi a szigorítás, kérdeztem is a dokimat, hogy szülni azért még lehet oda menni....? :twisted:

Batkata: izgis lehetett a nyílt nap :wink:

Karácsonyi menü: általában ez a családi menü: pulykahúsleves, juhtúrós rántott csirke, és isteni sajtos tejfölös pulykamell (erről muszáj receptet dobnom, de majd holnap), töltöttkáposzta, töltött husi...Hal az kizárt, nem szereti a család egyáltalán :oops: Továbbá mézeskalács, beigli, zserbó, hókifli, ánizsos süti, fahéjas kifli.

KépKép

KépKép
kata8110

Vicky! Mennek a drukkok, hogy minden rendben legyen. Hátha sikerül még pár hetet kihúzni!

Moffli! Nagyon szép baba Noémi!

Katuska! Én göngyölt borjúhúsit tervezek karácsonyra, ha itthon leszek!

Hanna! A töltöttkáposzta neke is hiányzik karácsonykor. De az otthon volt az igazi! Én még sosem csináltam! Majd talán a gyerekeim kedvéért...

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Kata! Melyik korház ilyen csoró?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Karácsonyi menü??? Hűűű, ezen még nem gondolkodtam.
Általában halászlé szokott lenni (párom imádja), rántott hal, töltött káposzta (még egyszer sem sikerült igazán jól megfőzni, úgyhogy azt hiszem feladom a próbálkozást). Elhatároztam, hogy nem csinálok belőle nagy ügyet. Hiába karácsony, többet enni úgysem tudunk a szokásosnál. Na meg már most is alig férek a tűzhelyhez a pocakom miatt, mi lesz akkor?????

Torta: az én párom szülinapja ma van, sütöttem is neki csokitortát, de valahogy sosem sikerül olyan igazi finom csokikrémet csinálni. (bár azért nem lett rossz, el fog fogyni). :-) A süteményekkel mindig boldogulok, de a torta-gyártás nem megy. Mindig túl folyékony lesz a krém.

Ma nagyon lerobbant vagyok, igaz nem is sokat pihentem.
Úgy, de úgy idegesít, hogy minden kétszer annyi időbe telik, mint régen. Ráadásul elindulok valamiért pl. a hűtőhöz, aztán elfelejtem mit is akartam. Remélem ez is csak a terhesség velejárója, és nem szorulok majd Cavintonra. :-)

Kép
jandrea

Sziasztok!
Túl vagyok egy elég strapás napon :? Sajnos nem teljesen úgy alakult, ahogy terveztük (azon túl, hogy úgy kezdődött: Mesit kénytelenek vaygunk Apukámra bízni): az ajtó, amit az interneten kinéztünk, nem igazán az a minőség, amire gondoltunk. Eddig minden beszerzésünk úgy zajlott, hogy inkább 1-2 hónappal többet vártunk, de nem nagyon engedtünk az előre meghatározott minőségből (és ez nem luxuskategória)... végül nagy nehezen találtunk olyan ajtót, ami megfelelő lesz, de: január végére lesz meg, ha most megrendeljük, és 4x annyi, mint az előre kalkulált (ja, egy kicsit mellélőttünk :?)
Néztünk bútort a gyerekeknek az új szobájukba... a Kikában voltunk... hát, én teljesen kiakadtam... semmi elemlista a bútorcsaládokról, az illetékes mókuskát úgy kellett bevadászni, hogy segítsen... szóval azt hiszem, a Kikának sikerült egy újabb potenciális váráslótól megszabadulnia.
Vettünk kis melegítő ventillátort a fürdőbe (hogy ne kelljen az egész lakást felfűteni fürdetéskor majd).
Megvettük a pelust, popsitörlőt, meg a mindenféle kórházba szükséges ketyeréket, néztünk lábzsákot a hordozóra (de nem kaptunk).... a többi nem jut az eszembe :?
Amint hazaértünk, irány a doki Mesivel, aztán rohanás a gyógyszertárba, hogy még nyitva találjuk.... aztán elvágódtam az ágyban, és vacsoráig se kép, se hang :?

Gyors reakciók:

Moffli: örülök, hogy megkerültél :) nagyon cuki a kislányod, a harmadik képen az a mosoly tündéri :)

Vicky: nagyon sajnálom a toxémiát, vigyázz magadra, és jelentkezz, ha tudsz.

Sahli: örülök, hogy minden rendben

Katuska: jaj, vannak ilyen dilis napjaik sajnos :( Zalán tegnap evett dilibogyót :?

Menük:
Hanna: borlevest mi szilveszterkor szoktunk :) de nagyon szeretjük :wink:
karácsonyi menü: halászlé, mákos guba és arany galuska (eddig az ebéd), vacsora: különböző halételek, zömmel pisztrángból és harcsafiléből (ezt Apus gyártja) és bejgli, gyümölcskenyér. Ebéd a szüleimnél, vacsora nálunk. Az idei Karácsony remélem, még egyben ér :)

Na jó éjt, Apus közeleg aludni :wink:

Csöre
csöre74

Ti már gondolkodtatok rajta, hogy mit fogtok csinálni szilveszterkor?
Lehet, hogy már egy páran babázni fogtok!!! :-) Nálam azért még kevésbé esélyes, na meg amúgy is megbeszéltem Biankával, hogy jöhet előbb (valamiért úgy érzem, hogy előbb fog jönni, nem nem tudnám megmagyarázni, hogy miért), de csak januárban.

Kép
jandrea

Hétvégén pont töltöttkáposztát csinálok. Már megvettem hozzá mindent, még ki kell mennem a piacra savanyú káposztáért, a fagyasztóban meg van lefagyasztva a disznóvágásról kolbászhús mert azzal az igazi. Én cserépedényben készítem mert úgy a legfinomabb.

Hú jól hangzanak a menük! Enikő! a borjút szalonnába göngyölöd?

Hanna! úgy is jó, ha nem akész töltött káposztát fagyasztod le, hanem a begöngyölt húst és amikor kiveszed akkor csak adsz hozzá savanyú káposztát, kolbászt, szalonnát meg pörkölt alapot és máris frissen van készítve!

Kata! döbbenet amit a kórházról írsz...hisz kötelező vizsgálatról, vérvételről van szó....mi az, hogy magánban akarják levenni?????
katuska79

csöre74: mákos guba.... imádom! Idén muszáj lesz betennem a menübe!!! :-)

Kép
jandrea

Kata: gratula a CTG-hez :D hű, milyen aktív Martin :) a kórházi vérvétel meg hihetetlen, komolyan :evil: no komment, csak felhúzom magam :evil:

Na tényleg jó éjt :)

Csöre
csöre74

Jó estét mindenkinek!

Imént megkérdeztem a témánkon felbuzdulva páromat, hogy mi legyen a karácsonyi menü. Ezt a választ kaptam.
"Cica, mi lenne, ha inkább valós problémákkal foglalkoznál?! Nem k*vára mindegy?"
Azt hiszem ez minimum azt jelenti, hogy rám bízza :)

Ami tuti nem lesz: hal, mert nem szeretjük. Sütik, ha csak az ősök nem hoznak, mert nem tudok sütni :oops:
A levest vagy kihagyjuk, vagy tárkonyos raguleves lesz (az egyetlen amit megeszünk). Tuti lesz valami szaftos dolog (gombás szelet vagy hortobágyi palacsinta vagy valami hasonló), mert azokat imádom a legjobban. És ha párom kedvében akarok járni, akkor lesz valami nagyon csípős is...

Szilveszter: randit beszéltem meg a dokival a szülőszobán. Mikor kiengedett a kórházból, abban maradtunk együtt szilveszterezünk, én hozom a gyereket, ő meg hoz pezsgőt, és két örömre iszunk :D

Csöre, jó kis kálvária... Fura, én mostanában a legjobb bútorboltos élményeim a KIKA-ban szereztem..
kisbogacs

Közben meglestem Mátét... zabálnivaló! :)

Kata, rád pedig irigy vagyok hogy már CTG-zel!!!
kisbogacs

Katuska! A borjucombot vákonyra kiterítem és a belsejébe teszek kolozsvári szalonnát, meg sajtot. Felgöngyölöm és egyben megsütöm! Nagyon finom szokott lenni! Nagyon jó hozzá a hagymás tört krumpli és az ecetes szilva!

Jó éjszakát mindenkinek!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Csajok, ez a nagy magyar valóság: Semmelweis Egyetem, I-es Női Klinika. 2 hete 'betiltották' az ambuláns vérvételt, mondván túllépték a keretet....emellett számíthatnak anyagi büntetésre is...
Itt nem az van, ha több munkát végzel el, mint a kitűzött, akkor vállon veregetnek, hanem még jól le is b...nak. :evil: Ebben az évben már nem csinálhatnak ambuláns laborvizsgálatot...Tényleg no comment....
Nem kell a magánban, lehet a lakhely szerinti laborban is, de miután nekem is 1 vérvétel van már csak hátra, nem bonyolítom, a következő ctg alkalmával jövő héten leveszik.

Kisbogács: neked mikor lesz ctg??

KépKép

KépKép
kata8110

Jó reggelt mindenkinek ! Egy kicsit eltüntem,de minden rendben van.
Látom már a karácsonyi menünél tartotok! :D
Nálunk töltött káposzta szokott lenni de a többit mindíg menet közben találjuk ki.
Sütit mindíg csinálok és most már a beiglivel is meg szoktam próbálkozni.Nem mindíg a legszebb de nagyon finom. :D
Nehéz az én sütőmben jót csinálni mert erősen süt!

Kicsi lányom ma itthon marad mert nagyon csúnyán köhög,szerencsére nincs láza !
Ma van a családi nap délután,adventi koszorút készítenek a gyerekekkel arra lehet hogy majd elmegyünk.Az alap koszorút tegnap már megcsináltuk együtt itthon és gondoltam ott majd díszítjük.! :D

Jővő héten meg három helyre is megyünk mikulásozni,remélem élvezni fogja.Lesznek előadások és foglalkozások is csak nem fog unatkozni! :wink:

Végül rólunk : jól vagyunk és annyit mocorog ez a pici fiú hogy az már néha fáj.jővő héten megyünk dokibácsihoz,remélem ő is mindent rendben talál.Majd egy vérvételt nekem is meg kell ejteni decemberben,ezt még a védőnővel beszéltem meg.
Aztán majd karácsony környékén indul a ctg,legalább is így számoltam én!

Most befejezem mert egy kicsit hosszú lettem.
Majd még jövök ha lánykám engedi!

Kép

Kép
poszani

Jó reggelt!

Ma rohangálós napom lesz, gyorsan benézek így kora reggel :wink:

Poszani,jobbulást a lánykádnak!!! Etess vele mézet! (Én most apát kúrálom :wink: )

Tegnap elfelejtettem, hogy néztek vizeletet is, teljesen negatív illetve vérnyomit is mértek, 100/60 -- azt hiszem, ezzel már nem lesz probléma.

Még igyekszem a nap folyamán jönni!

KépKép

KépKép
kata8110

Köszi kata azzal kúrálom !
Vigyázz magadra,jó rohangálást!

Kép

Kép
poszani

Jó reggelt!

Olyan jók a menűk, mindjárt éhen halok. :oops:

Katuska! Már lebeszéltem Anyukámmal, holnap megcsináljuk. :)
Teszek el vagy 5 edénykével. Nyamiiiiii

Kisbogacs! A férjem jót nevetett a tieden. :)
Szerinte is így van. Más nem, eszünk szendvicset.

Csöre! Sajnálom a vásárlást!

Kata! Magyar eü. :(
Jó rohangászást mára.

Kép
hanna30

Kisbogács nekem is tetszett párod reakciója:) amúgy tényleg tökmindegy mit eszik az ember, csak szépen ünnepibe kell öltöztetni az asztalt és máris jó.

Szilveszter? szerintem itthon nézzük a tv-t, max átmegyünk egy kicsit a szomszédba enni egy jót, ezt csináltuk minden évben eddig. A legjobb mikor Máté még csak két hetes volt és szilveszteri buliztunk. Szólt a zene, dumáltunk Ő meg békésen aludt hol a kanapén hol valakinek a kezében:) Szerintem idén már végig pörögné éjfélig.

Lassan nekiállok az ebédnek, ma tyúkhúsleves lesz, rántott csirke mell, krumplipüré párolt zöldség és gyümölcsrizs.
katuska79

Kata: ez felháborító hogy mi megy az egészségügyben???? katasztrófa :twisted: Szilveszter? hát ha kismanó jól viselkedik a pocakban akkor itthon leszünk, majd elhívjuk anyumékat vagy ilyesmi. Akkor már többen babázni fogtok ám :D
erzsebet0312

Sziasztok, jó reggelt :)

Kata: sok sikert a rohangáláshoz.

Poszani: jobbulást a lányodnak.

Kriszti, Hanna: egyetértek a kandúrokkal: tök mindegy, mit eszik a csapat :D Én azért vagyok ilyen könnyen, mert én gyakorlatilag nem főzök, nálunk Apus a szakács. Én csak sütni szoktam :)
Jót rötyögtem tegnapelőtt rajta: hazajött, én éppen a wc tartályt szereltem, mert el volt törve egy kütyü benne: ragasztgattam, próbálgattam. Ő meg nekiállt vacsit készíteni, aztán odaszólt: te, holnap, ha megkérdezik a gyerekeket, hogy zajlik az este otthon, mit mondanak? Anya szerel, Apa vacsorát készít? :D :D

Szilveszter: hát, sanszos, hogy már nem nagyon kell aggódni külön programon :wink: :lol: :lol: :lol: Úgyhogy nem szervezek semmit (mert egyébként én vagyok a szervező-vendéglátó általában a baráti társaságunkban).

Éjszaka Apus is sokat köhögött, fel is kelt gyógyit bevenni :? Na, ha ezek után egyiküktől sem kapom el... :roll: De azért elment dolgozni :evil: OK, nem lázas, de múltkor is végigfertőzte a kollégáit valamivel... biztos örültek neki. Nem értem ezt a hozzáállást, pedig sajnos egyre általánosabb :(

Na további szép napot, dolgozgatok :)

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Már a Karácsonyi menünél tartunk?:) Nálunk borleves, halászlé, rántott hal, krumpli (vagy rizs) és francia sali szokott lenni. Mivel a halászlét nem szeretem a borlevest pedig ki kell hagyni. Már előre félek a Karácsonytól, mert minden évben a degeszre evést próbáljuk megdönteni, míg végig látogatjuk a családot:)
Mi idén januárba költöztünk be a lakásunkba, egy 4 lakásos társasházba, így ez az első karácsony a szomszédokkal, ezért 2 szomszéd kitalálta, hogy ha belefér csináljunk közös karácsonyt. Így mindenki főz valamit és kicsit meghittebben összegyűlünk náluk. Egész jó ötlet, így mondtuk legyen. Annyira örülünk, hogy ilyen jó társaság jött össze, mert hosszú távon egy "széthúzó" szomszédság megkeseríthetné az életet. De a menüben ott lesz a halászlé, a rántott hal és saláták:) És persze süti-süti-süti:)

Sahli: örülök, hogy jól vagy, még tarts ki egy ideig!

Kata: nagy élmény egy CTG, most hogy bent voltam a kórházban nekem is csináltak minden nap, párom fel is vett belőle egy kb. 3 perces kis részletet:) Már alig várom, hogy oda jussunk, hogy mehessek újra:)

Poszani: jobbulást a kislányodnak!

Magyar egészségügy... inkább nem minősíteném, hogy lehet olyan helyről elvonni a pénzt, amin emberek élete múlik?

M

csmoni

Köszi a lányom nevében!

Csmoni: klassz hogy ilyen szomszédaid vannak.mi alig beszélünk a két közvetlen szomszéddal de nem is a mi korosztályunk sajnos.

Szilveszter: nem tudom mi legyen nagyon nem tervezek mert az nem szokott jól elsülni.Amúgy nekünk apával akkor van az évfordulónk! :D Már a 12-ig évet tapossuk együtt!!!
Nagyon furcsa így kimondani,rengetegnek tűnik! :D

Kép

Kép
poszani

Sziasztok!

Vagyok, csak tegnap dogát írtam, ahogy ma is fogok, de egy gyors bekukkantást engedélyeztem! :D

Milán szédületes pocakvirgonc, reggel amikor még alfáztam az ágyban őurasága lent alul, a baloldalomon, és jobbra fent feszített szét egyidőben, el sem tudom képzelni mit tornázott :shock:

Köszi bűnrossz macsek dícséretét :D Tegnap sikerült lefotóznom a telómmal a szívószálas jegeskávés nézését (összehúzott száj, mintha azzal is fókuszálna, kitágult pupillák a'la Shrek kandúr), tényleg bűbájos. Majd valahogy átvarázsolom a gépre, és megmutizom ;)

Moffli: Örülök, hogy előkerültél :wink: Csodaszép a kislányod! Majd a babás talikon figyelhetjük ám a jerkőcöket, hogy ki-kinek fog udvarolni :lol:

Sahli: Neked is örülök! :D

Vicky: Nagy drukk, remélem Alex még nem akar kijönni!

Katuska: Megnéztem én is Mátét, annyira aranyos, és az a csodás babahangja :lol: A macsek tényleg jó gyakorlás, de remélem Milán csak fele ilyen rossz lesz. A cica egyébként lazán visszadumál, szóval ezzel is edződünk. Valami hülyeséget csinál, mi rászólunk, és ő meg elkezd dumálni macskanyelven, és elsomfordál a tetthelytől, mintha "Jól van na, ééén nem csináltam semmi rosszat, ne legyetek már ilyenek!" :shock:

Karácsony: Az első lesz papa nélkül, szóval nem egyszerű :cry: Mamánál lesz ebéd, aztán estére jövünk anyuékhoz, persze mamával együtt. Késő este meg együtt Apácskával, másnap anyósomékhoz megyünk. 26-án meg Apa szoliban lesz, én meg szerintem anyuéknál. A kajcsi szerintem a szokásos (van, aki halevő, van aki vega, van aki utálja a halat, szóval jó kis család vagyunk :lol: ): lesz húsleves, meg halászlé, rántott hal, disznó és csirke, és töltött kápi. Gyanítom lesz valami saliféle is (talán tészta?), és sok süti. Azt hiszem idén én is megpróbálkozom valami fincsivel, szóval dobjatok nem túl bonyolult, ám de annál finomabb nasi recepteket a másikba, légyszííííí :D

Szilveszter: Apát kérdeztem, azt mondta olyan rég volt már egy ilyen itthon döglős, TV nézős esténk, szóval azt hiszem megvan a program :lol: (Na, nem mintha az elkövetkezendő 1-2 évben óriási buliknak néznénk elébe Milán baba mellett, de hát pasi az uram nem gondol előre :wink: )

Kata: kórház :twisted: Ctg, nekem hol van az még :)

Csöre, Batkata: Ez a másodszülöttes dolog megfogott, mivel mi is minima 3 jerkőcben gondolkodunk. (Talán hasznát veszem majd a sok pszicho tanulásnak. :roll: )

Tényleg dec eleji talira kik jönnének? Mert ha sokan, akkor lehetne ismét egy nyilvános helyen, Hanna dolgát is megkönnyítve :wink:

Most hirtelen ennyi, majd jövök még!

biga.csiga

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: