A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 februári babák

Úgy látszik, mindenütt megy a google és a hozzátartozó dolgok, csak nálam nem... A saját g-mail-emet sem tudom megnyitni, nemhogy kilépni belőle... :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Köszi.
Az a jó, hogy ott rózsaszín csak, ahol nem annyira koszolódik. A többi helyen meg koszszínű! Ez igen fontos szempont volt! :lol: Illetve, hogy én annyira nem vagyok oda a sima, sötétkék járgányokért! :oops:
Vendég

Kati, így sem:
http://picasaweb.google.com/2010februar ... 3VoIjJogE#

Így szokott jelszó nélkül is menni... 8)

Edit!
A szegedi ismerőseim Pestre járnak babacuccért. Van a Brendon, meg kisebb üzletek, de árban tényleg nem a legjobb. Még kocsival is megéri feljönni. Inkább összeszedik interneten az ötleteket, félreteszik telefonon és egyszerre elvisznek mindent. Az előző babakocsink is Szegeden kötött ki! :D
Vendég

Köszi Nóri!

Így műxik! :)
Amúgy otthon betojt a monitorunk. :? Nem tudok netezni - egyelőre. De igyekszem megoldani a kérdést.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

vh
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.08 22:31-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat!

Így próbáltam, mert alapban be vagyok jelentkezve (az igoogle címlap miatt), de nem ment... :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Grrr…de nagyon hideg van!!! Ma már elővettem a télikabátot is, de legalább kiderült, hogy beleférek… legalábbis az egyikbe tutira.

Igen, én is a Péterfy-ben fogok szülni…ismét.

Pihenőszék, nekünk sem volt, de nekem nem is hiányzott őszintén szólva. És járókánk sem volt, szintén helyhiány miatt – ezt néha bántam, de most már nem látom sok értelmét; Minó miatt úgyis kupi van pillanatok alatt a lakásban, őt viszont már nem rakhatom járókába nyilván. :lol:
Bababútor csakis a kiságy és egy komód, amin pelenkáztam. Most viszont kell vennünk egy szekrényt mindenképp, mert már nem férnek a ruhák. Valószínűleg sarokszekrény lesz.

Nóri,
Nagyon jó a kocsi!

Kismaki,
A tiéd is tetszik – mármint, amit belinkeltél. Ilyet még nem is láttam, de nagyon tuti. Látszik, hogy most nem keresek babakocsit, annyira nem vagyok képben az újakat illetően, bezzeg 3éve szinte minden márka, minden típusát fújtam oda-vissza. :roll:

Kép
Kép
szana80

Örülök, hogy többen is leszünk Péterfy-s kismamák, hátha találkozunk. :P

Nálunk sem lesz nagy bababútor vásárlás, szintén helyhiány miatt. Mi albérletben lakunk, 1,5 szobás a lakás és próbáltunk olyan kiságyat választani, amibe lehet pakolni, esetleg még egy komódot veszünk hozzá.

A kiságyat egyébként itt a fórumon linkelte be valaki még nagyon az elején és én abba beleszerettem, úgyhogy nem is keresgéltem másfélét.

Nóri, nagyon szép a babakocsi. :D

Tudna esetleg valaki nekem jelszót küldeni a gmail-hez, mert nekem még nincs olyanom. :(
Vendég

Hatalmasat sétáltam ebben a ronda esős szeles időben. Majd lefagyott a fülem. :( Megláttam hogy a Skálában minden gyerekruha 25% (törzsvásárlóival +10%) kedvezmény. Sajnos elcsábultam és vettem két vékonyabb és két vastagabb rugdalózót. Nem tudom Szabi mit fog szólni hozzá, de olyan édesek voltak! :oops:
Ki akartam próbálni a babkocsit amit kinéztem, de a Bergon honlapján megadott parter-üzelt nem létezik ( a helyén festékboltot találtam) :evil:
Bementem két használt baba-cuccos boltba és kipróbáltam legalább néhány kocsit. Az már tuti, hogy nem mondok le a bolygósítható kerékről! Fél kézzel is könnyedén tudtam tologatni, irányítani :)

Kész a brokkoli-krémleves! Kicsit hígabb lett mint szerettem volna, de az íze nagyszerű! :) Most még a rakott karfiol van hátra.
zuzmooo

Az ígért kép a kis szégyenlős lányunkról.

Kép Lilien, amennyit megmutatott magából
Vendég

kismaki: nagyon édes a kislányotok! :)
zuzmooo

beneildi: Hány hónaposan vettetek Lillunak járókát? Csak hogy mikorra időzítsem az ár raktározását. Ezeket a pihenőszékeket én nagyon drágállom. Nekem van egy nagy méretű papasan fotelem, arra gondoltam, hogy mikor már ültethetem, arra fogom rárakni a játszószőnyeg ívét és abban szerintem jól el lesz. Majd meglátjuk persze.

erusverus: Én örülök, hogy Bp-en lakunk, mert így elég sok dolgot tudtam átvenni személyesen a tesz-veszen és a vaterán. Most a sógornőmnek ütöttünk le egy kismama farmert, azt is majd átveszem én és majd összefutunk, ha megyünk a szülőkhöz haza. De ruhákat és kisebb dolgokat ajánlott levélben kaptam, az 4-500 Ft és még eddig mindegyik ideért. Tőlem is vehetsz rucikat, már egyszer tettem fel linket, amin a képek vannak. Szólj, ha szeretnéd és elküldöm priviben még egyszer. Én is sok cuccot vettem ettől a csajtól, nagyon szép cuccai vannak.

nóri: Tök jó, hogy megérkezett a babakocsi. Gratula, jól megszervezted. Én sajnos nem látom a picasan a képeket, mert operát használok és ezt nem támogatja a picasa. De a második linken nekem is felhozta a képeket.

kismaki: Szép a kép a kislányodról.

Betegeknek jobbulást.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vicky79 2009.10.14 16:23-kor.
vicky79
Budapest III. kerület

Megleptem magam egy gyönyörű télikabáttal. Ugyan bézs szövetből van, de nem kismama cucc. Csak mellkasig gombolós, így belefér a pocak. Ciciben amúgy is kell a 40-es méret, így jó lesz szülés után is. Meg van egy méregdrága L-es fekete kabim, amit akkor vettem, amikor meg voltam hízva. Tavaly odaadtam anyunak, de most visszakapom szülésig. Utána remélem soha többet nem fog kelleni!!! :oops:
Vendég

Sziasztok Lányok!

Bocsi, hogy offolok, hátha valakinek megtetszik:
Eladó egy 3 kerekű (felfújható nagy gumikerekek, az első kerék, 360 fokban elfordul, bolygósítható és fixálható) Quinny Speedi babakocsi kék színben, Maxi Cosi mózeskosárral és Maxi-Cosi Citi hordozóval. A hordozó napvédővel és újszülött szűkítővel felszerelt.

A babakocsi sportos, kényelmes, biztonságos, könnyen kezelhető, alumínium vázas. Egyszerűen összecsukható, kerekei egy mozdulattal kivehetők a könnyebb szállítás érdekében. Állítható lábtartó és háttámla. Állítható magasságú tolókar.

Adapter segítségével kombinálható Maxi-Cosi hordozókkal és Quinny Dreami mózeskosárral, így már újszülött kortól is használható.

Tartozékok:
- csomagtartó
- adapter a hordozóhoz és a mózeshez
- esővédő
- szúnyogháló
- pumpa
A sport része el van csomagolva, de ha kell előszedem és fotózom.

Érdeklődni e-mail-ben: 30hanna@gmail.com

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Viki, köszönöm szépen a segítséget, elküldenéd priviben? Igazából a férjemmel írtunk egy listát, amin ő bejelölte, hogy mi az, amit mindenképpen újonnan szeretnénk megvenni. Majd vele is egyeztetek.

Télikabát: pont ma próbáltam fel az egyik hosszabb fazonú, valamennyire karcsúsított kabátomat. Attól féltem, hogy pulcsival már nem ér be, de még megy a dolog, meg van egy másik is, bár az rövid, abban félek, hogy megfázna a hasam meg a derekam... Meg van egy elég régi alkalmi feketém, na valami hasonlót, A-vonalút szeretnék én is venni. Meg egy csizmát... :oops: Meg ... inkább ne gondolkozzak ezen, szerintem... :?

Jöhetne már férjecském, mert elkészült a tojásos lecsó, és már Botond is bejelentkezett, hogy éhes! Mindjárt rávetem magam! Nem beszélve a meggyes pitéről, amit meg már a lecsó előtt megsütöttem, de még nem vágtam fel, mert lehet, hogy jön párom egyik unokatesója is, és akkor férjem nagymamájának is küldök belőle. A végén csak nekem nem marad semmi, mi?! (Na, azt azért csak nem...) :D

Kép
erusverus

Sziasztok!

Belevágtam az első babacuccnéző körútba, elmentem - értsd vitettem magam a szülimmel - a minimanóba a nagy lajos kir úton, csak hogy legyen vmi képem.
Főleg a babakocsi kérdés miatt. Hát, ami tetszett, az 140 alatt nem volt, és azt azért sokallom, na.
Meg ha már ott voltam, akkor néztem babaágyat meg pelenkázót is, ezeket Faktumokat, amit talán Nóri linkelt be, és tetszettek, kiváltképp a Mókus. Csak az a bajom, hogy baromi nagy az a kiságy, alig fér el, és ki tudja, kell-e akkora. Mikorra növi ki a gyerek a kiságyat? Egyáltalán, mekkora legyen egy kiságy? Gyakorló anyukák? :)

boruska

boruska: Én csak a saját véleményemet tudom leírni. Én csak a 60x120-as kiságyat tudom megvenni, mert az fér be a gyerekszobába. A barátnőméknek 140x70-es volt és ők most cserélték le, mikor a fia 2 éves elmúlt. Szerintem a mi babánknak is elég lesz addig. Gondolj bele, hogy a felnőttek is általában 160, 180 cm szélesek. Egy emberre 80-90 cm jut. Akkor egy gyereknek is elég kell hogy legyen a 60 cm.
vicky79
Budapest III. kerület

Csajok! Nyugtassatok meg légyszi! Ugye az nem baj, hogy sokat mocorog, ficánkol és rugdosódik? Ma egész nap ficánkolt. Alig pihent valamicskét. Ugye az nem baj?Olyan jó érezni hogy ficánkol. :lol:

Szép estét

bellerreni
Eger

Sziasztok!
Ma visszatertem a munkaba. De most nem vagyok olyan faradt, mind szoktam lenni. Nem ertem, hogy miert. Vagy elkezdtem hozzaszokni, vagy a pihenonapok hatasat erzem meg. :D
Ezen kivul mar csak negy het! :lol: :lol:
ES!!!
Megvettuk a repjegyeket, nov. 25-en koltozik haza csaladunk nagyobb resze (Kristof es en Pocakbabaval, anyosom kisereteben). Sajna Feri nem jon egybol, neki kicsit tovabb tart elintezni a kilepeseket a
munkahelyekrol, meg a lakast visszaadni, valoszinuleg kocsit is cserelnie kell, stb.

NORI: nem zaklatni szeretnelek, meg semmi, de a mult heten olvastad a levelemet? Tudsz esetleg valaszt adni? Nem baj ha nem megy, tenyleg semmi gond (foleg, hogy valasz hianyaban erre szamitok), de szeretnek megerositest kapni, hogy Feri biztosra elkezdje az alternativak szervezeset.

Magzatmozgas: az en Erik babam hetfoig majd szetszedett. Hetfo ota meg alig erzem. Tenyleg alig. Rendben van, ma mar szivhangot is hallgattam. Nemtom, lehet, hogy a hetfoi uh ot is megviselte. En azt hittem, hogy osszepisilem magam kozben.
Komolyan mondom, sokkal jobb volt az uh akkor, amikor Kristoffal volt a hasamon haj. Azon hiaba nyomogattak, huzogattak a fejet, nem ereztem. Most viszont vedoreteg nelkul nekem borzalom minden uh. Olyan erzes, mintha kozvetlenul a mehemet kapargatnak, tologatnak. Az uh-zok persze eddig mind orultek, hogy milyen jo, hogy vekony vagyok, igy konnyen megvan a baba, jo a szog, nem kell melyen nyomogatni, stb. Fasa. :roll: :roll:

Babakocsik: gratula mindenkinek a babakocsihoz! Jol neznek ki, mind tetszik, a Norie is szep, a Kismaki altal belinkelt is szep, es a regebben mutogatottak is. De bevallom, hogy ezek a stilusu kocsik nem "Beasak", ami alatt azt ertem, hogy nekem van az agyamban egy tipikus babakocsi, amiert penzt adnek ki, nem is keveset, a tobbi fajta, tipus pedig akkor sem tenne igazan boldogga, ha ingyen megkapnam. Ki erti ezt??? Hat, szerintem a legtobb no. Biztosan ti is voltatok mar olyan helyzetben, hogy ugy indultatok vasarolni, hogy kompletten elt a fejetekben, hogy ti mit is szeretnetek es hiaba lattatok sok hasonloan szepet, megsem kellett egyik sem.
Nah, igy leszek en most a babakocsikkal: azt ugysem veszem meg, aminek orulnek, mert felesleges, ugyhogy inkabb nem veszek semmit es hasznalom a Kristofrol maradt egyszeru Mamas&Papas-t, illetve ABC design (bar az utobbi meg mindig a szerelmem).

Jaroka, pihenoszek, bababutor: bababutorunk nincs, kicsi a lakas, ha nagyobb lett volna, akkor sem lett volna, ez tuti. Nekem ez a felesleges kategoria.
Jarokank van, ugyanis van egy hatalmas teraszunk, meg sok galambunk a teton. Ez alatt azt kell erteni, hogy szivem szerint kiengednem Kristofot szabadon a teraszra, de hiaba takaritjuk naponta, teleszemetelik, tollazzak a galambok. Igy nem engedem, hogy utanuk nyalja a talajt. Ezert vettunk jarokat. Nekunk se nem fa van, se nem halos, hanem fem. Nekem nagyon bejon. Osszecsukva nem nagyobb, mint egy ruhaszarito, jol meg is lepodtem, amikor meglattam. Nyithato ajtaja van, igy amikor nagyobbak a gyereket, akkor lehet ra tenni egy satortetot es igy kuckonak hasznalhatjak akar gyerekszoban belul. Raadasul szemermetlenul olcson vettem (kb 8-9 ezer forintert, ebay-en nyertem).
Igy nez ki es van rola egy kep a satoros verziojaban is: http://www.mothercare.com/richContent/B000JF8NAA
Pihanoszekunk nem volt, hanem elektromos hintank van, ami vegulis majdnem ugyanugy nez ki, csak hintaztat is. Mi szerettuk, nem volt felesleges, mert sokkal jobban el volt benne Kristof, mint fekve. Megsem ult. Szepen nezelodott, en meg tornaztam, takaritottam, bohockodtam neki, foztem, miegymas. Jo sokaig hasznalhato egy atlag meretu gyerekhez, legalabbis 9-10 kg-ig jo. Kristof persze mar reg kinotte.

Sutik: tegnap hajnalban islert sutottem. Mar olyan regen vagytam ra, hogy felbuzdultam hetfo este es begyurtam, behutoztem a tesztat. Isteni lett, egy baja van: egy adagbol nem lett tul sok, igy most mar csak ket darab feszit a hutoben, senki nem meri enni, nehogy elfogyjon. Ugyhogy gyorsan megeszem es majd sutok masikat.
De most ezt a sutit is kineztem, nem egy nagy tudasu suti, de szemrevalo es egyszeru, meg melo utan is belefer a fizikai kapacitasomba:
Kép
Csokis- meggyes süti
10 dkg vajat kikeverünk 2 tojással, 20 dkg cukorral, és 1 cs. van.cukorral, ezután hozzáadunk 4 dkg kakaót, majd 2,5 dl tejet. 25 dkg liszthez hozzákeverünk 1 cs sütőport, majd kanalanként a masszához adjuk. Én belekevertem még egy 1/2 óriás tábla (15 dkg) Noisette Milkát, majd a tepsibe borítottam, és belenyomkodtam egy üveg magozott meggybefőttet. Amikor megsült és kihűlt, megkentem a tetejét szamócalekvárral, és leöntöttem Tibi étcsokival.
Nah, majd a heten kiprobalom. Csak meg ne egyem a meggyet meg mielott bekerul a sutibe. :lol: :lol:

Kismamacuccok: kabatban en meg midnig nem gondolkodom. Kotom az ebet a karohoz, miszerint en nem veszek fel A-vonalu kabatot (nem all valami elonyosen nekem szerintem). Inkabb maradok a poncsonal. Az most is bejon. Max nagyon hidegben apa viszi setalni Kristofot.
Viszont! Most lottem hasznaltan ot terhesszoknyat. Eloszor egy farmerszoknyat jo nehezen. Ez valami szuper. Miniszoknya jellegu, de nem tul rovid. Nagyon csinos! Aztan egy fekete miniszoknyat, kicsit rakott jellegu, diaklanyos, szinten pocaktartos.
Ez is jo lenne, de M-es, azt hittem, hogy mar belenott a fenekem, de nem, nagy ram. A tobbi harom egy csomagban jon, jol neznek ki, remelem, hogy jok is ram, mert 38-asok, en meg inkabb 36-ost hordok, de neha a 38 is jo.
Amugy ezek a szoknyak:
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... 0442340547
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... 0465222842
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... 0384509240
Vendég

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... K:MEWNX:IT

Nem olyan erdekes, de lattam, hogy a szoknyas linkek nem mukodnek. CSak a kepeket akartam linkelni, de akkor ez igy nem jo. Masolom hat az egesz oldal linkjet.
Vendég

Csajok!

Van egy piros-bézs Chicco pelenkázó táskám újszerű állapotban az első jelentkezőnek kölcsön. Személyes átvétellel, vagy ha fizetitek a postaköltséget! :lol:
Na kinek kell????
Vendég

Bea!

Majd írok, csak infókat várok még!
Vendég

Sziasztok!

Nagy nehezen végig olvastalak titeket, de már csak a frissekre emlékszem :oops:
Gyerekbútor: nekünk van és nem bántam meg. A lányom 9 éves és most jött el az ideje a cserének (kistesó örökli) . A kiságyból csakis 70x140-est vegyen akinek van helye. Nagyon sokáig jó (akár iskolás korig). Járókából hálós volt...soha többet. De a farácsosat lehet h kipróbálom. A pihenőszékkel n is szemezek.
Nóri nagyon szupi a babakocsi. Mi piros peg peregot vettünk , csak pelenkázó táskát kell még hozzá szerválnom.
Babó: rendszeresen uabban az idópontban mozog. Nagyon nyugis (most). Ha mozgalmasabb a nap, szegény meg sem moccan.
Téli rucik: ma akartam csizmát venni, mert semmibe nem fér bele a bedagadt lábam...sírógörcsön kívül nem kaptam semmilyet sem :cry:
Viszont vettem a brendonban akciós szoptatös hálóinget, szoptatós cicitartót, terhesbugyit és harisnyát.
Van még aki ennyire vizesedik?

Valaki meg tudná adni a gmail-es fiók jelszavát/elérhetőségét?
Előre is köszi

Kép
csipike09

Csipi, nem kéred a kölcsön táskát??? Ha már piros! :lol:
Vendég

Nóri, édes vagy. Csak tudod, borzalmas nő vagyok, peg perego babakocsihoz csak peg perego táska jó :roll: De köszi a felajánlást. :D

Kép
csipike09

Küldtem üzenetet a közösre, beszkenneltem az ehavi Baba magazin Brendonos kuponjait, hátha valakit érdekelnek. Szívesen átadom.

Bea, de jó, hogy jössz!

Nóri, köszi a felajánlást, nekem még megmaradt Boritól. Nagyon szép a babakocsitok! Gratula hozzá!

Télikabát: örököltem egy hatalmas sídzsekit...

Kiságy mérete: nem tudok beleszólni, Bori kiságyát annó meg kellett rövidítenünk, hogy beférjen a galéria alá, így 60X110-es lett. 2 évesen kapott új ágyat, az már 70x160-as. Azóta már darabokban van a kiságya, most öröklünk egyet, szerintem az is 60X120-as lesz. A réginek kiszedhető volt 2 rácsa, mi azt nagyon szerettük, Bori sokat mászkált benne ki-be. Ennek nem tudom, lesz-e, ha nem, hát majd csinálunk. :)
ktc

A mi Faktum Mókus Kombi Lux ágyunk fekvőfelülete 70*117cm. Még mindig használja Luca. Amikor született, ez volt az egyetlen bababútor. Pelenkázóval, fiókokkal, ágyneműtartóval.
Később, amikor babaszoba lett a hálóból, vettünk több cumót. Ha lenne helyem, ketteske 70*140-es ágyat kapna. Az nagyon sokáig elég. Más kérdés, hogy úgyis megörökli a tesó, vagy többnyire kap nagyobb ágyat. De aki tervez valaha tesót, annak érdemes ezt venni. 4-5éves korig elvan benne a gyerek, akkor meg kap nagy ágyat.
A nagy ágyba nagy ágynemű való, ami bazi nagy. Lucának van átmeneti méretű 90*130-as paplanja, de a rendes nagy az 200cm. Abban még elveszne az én picinyem! :D
Vendég

Kattkat!

Mi a helyzet?
Vendég

Jó reggelt!
Este meg vettem a babaágyunkat, pelenkázószekrényes, ágyneműtartós és nekem nagyon tetszik.../mivel a mi kislányunknak sem lesz még először egyébb bútora,így nem árt ha sok minden fér bele.. :lol: / ja és vettem a vaterán egy egyszerű chicco pihenőszéket is 2500-ért... annyit néztem, hogy mindenfele dönthető legyen a támlája, meg jól be lehessen csatolni a picit. Azontúl, hogy hintáztatható semmi extra funkciója nincs..
Most megyek, mert páromnak szülinapja van és úgy döntöttem, hogy a választott kajáján kivül/amit sose találnátok ki, hogy mi: paprikáscsirke nokedlivel/ sütök neki egy tortát is... oroszkrém mellett döntöttem, kivi leszek mi sül ki belőle.. ha jó lesz feldobom a receptjét a közösbe...
pusz, megyek vásárolni.

Kép
Kép
ronci

Nekünk a rácsosunk 70x140-es átalakítható ágy. Lillu kb. egy hónapja nem alszik benne, mert kapott egy nagy ágyat és szánt-szándékkal beleköltöztettük őt, hogy a rácsos Lénié legyen. Mi sokat gondolkoztunk, hogy rácsost vegyünk Léninek, gyerek vagy felnőtt ágyat Lillunak, de... a rendes felnőtt méret győzött, így anya is Lillu mellé fér. Első nap, nem engedett maga mellé, azt mondta anya nem fér. Aztán amikor hallotta, hogy elmeséltem telefonon a mamáknak, hogy jártam, megszégyellte magát és azóta anya fér :lol: jön át éjszaka és kiabál anya fér :lol: :lol: :lol: Apa most sem fér :wink:

Nóri, köszi a felajánlást, nekem is van táskám a kocsihoz. Mondjuk nem pelenkázó táska. Kezdetben az volt, de szétnyűttük, utána vettem egy sokkal praktikusabb női táskát, fele annyiért, mint amiért a pelenkázóstáskákat árulták :lol: Majd jelentkeznek érte az első babás lányok :lol: :lol: :lol:

Vicky, nekünk a járóka Lillu pár hetes kora óta van meg.
Kezdetben csak pár perceket volt el benne, mert a hülye kezdő anyja nem értette, miért nincs el benne a gyerek egy pelussal, meg egy csörgővel :oops: aztán átjött egy háromgyerekes anyuka barátnőm, fogta berakta a játszószőnyegünk a járókába, a gyerek onnantól simán elvolt benne. Először nézte, aztán elérte stb.
Szóval akinek vannak járókás tervei, az nézze meg a játszószőnyeg alakját, hogy passzoljon bele. :lol:

És amit már tegnap is akartam írni. Én gyerek nélkül meg voltam győződve róla, hogy ezek a játszószőnyegek a legnagyobb pénzlehúzó cuccok. Vettünk ajándékba, mert azt kértek, de meg voltam róla győződve, hogy hülyeség. Aztán egy kétgyerekes apuka mondta, Ildi jön az az idő amikor hajlandó lennél ott és helyben többször 6-10 ezret fizetni egy kis csöndért/nyugalomért. És tényleg. …

Szóval ahogy Bea, Nóri és én is írtam… valamilyen eszközötök úgyis lesz, mert különben be fogsz csavarodni. Az ízlés lehetőség kérdése, hogy járóka-pihiszék-hinta-játszószőnyeg stb. lesz, de szükség van rá… Mert főznöd, takarítanod, tornáznod kell vagy egyiket se, de már kikészültél, csenget a postás, telefonál az Anyukád stb. A gyerek meg akkor is ott van. És higyj nekem, a földön sem lesz el a gyerek vagy ha igen, mit csinálsz vele amikor mászik és két percre wc-re kell menned, zuhanyozni akarsz? Szóval lányok, nem hülyeség ilyen dolgokban is gondolkodni. Mondjuk ez később is jó lehetőség, amikor a család nyíg, hogy mit vegyen a gyereknek. És mindenki olyat szeretne, amit szerettek és mindig használtok. Mondjátok meg nekik, hogy ilyet, ilyen típust, alakút stb. vegyenek vagy adják oda a pénzt. Én a tanácstalanoknak minden ünnepkor meghirdetek egy-egy nagyobb dolgot, amibe lehet adni a gyereknek, ahelyett hogy táncoló mikulást és egyéb szörnyűségeket kapnánk 3-at. Így lett kerti hinta, új drága autósülés stb. Szóval hajrá :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Ja és a mi pihiszékünk is egyszerű, nem volt 10 ezer forint :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Jó reggelt!

Lényegében az én pihiszékem 3eFt-ba fájt. :lol:
Nekem a legdurvább lehúzás a kölcsönzős cucc. Mérleg havi 1500-2000Ft. Kb 1évig. Az már egy újnak az ára. Légzésfigyu 3000-4000Ft. Az is egy újnak az ára. Még 2-3hónapra sem éri meg!!!! :evil: :evil:
A mi mérlegünk a 4. babánál van kölcsönbe. Szóval nekem megérte megvenni 18eFt-ért. Bár azt rohadt fölöslegesnek tartottam. Nem is vettem. Aztán a kórházban Lucának több, mint 10%-ot esett a súlya. 3320g-ról 2900g-ra. Ami nagyon sok. Szóval ott kérték, hogy vegyek, mert nehogy baj legyen. Apuka meg rohant és megvette a legdrágábbat!! :shock:
A légzésfigyut nem érte meg megvenni!!! Az egyiket Luca születése előtt vettük. Kölcsönadtuk egy ismerősnek, aki úgy vette, ajándékba kapta! (persze vadiúj 35eFt-os bigyót :roll: )
Ebből még mindig nem tanulva a 2.-at is kölcsönadtam. A lány elköltözött Írországba. Ez is ugrott! Pedig 100szor szóltam neki, hogy hozza vissza! :oops: :shock: Szóval eddig kb 70eFt-ban van az a rohadt légzésfigyelő! De ezel akkora pánikot keltettek itthon, hogyha most nem vennék, és baj lenne, soha nem bocsátanám meg magamnak!
Szóval megveszem. Utoljára. És a saját tesóm sem kapja kölcsön!!!! :evil: :evil:
Vendég

Erről a táskáról van szó!!!
Kép
Kép
Kép
Vendég

Ja és mit szólnátok egy mozis találkához? Valami nevetős-szerelmes filmmel? Semmi horror? :lol:
Mostantól a barátnőitek úgysem fognak ráérni akkor, amikor Nektek jó lenne. Max este 20-után, de akkor már Nektek műszak lesz! A pasikat meg rohadt nehéz lesz elrángatni.
Plusz ha igény szerint szopik a ded, kb 1éves korig ne is álmodjatok moziról!!! Na???? :D
Vendég

csipike: Nem akarlak elkeseríteni, de nekem azt mondta a melltartóra a boltban a csaj, hogy max. 4 héttel szülés előtt vegyem meg a szoptatós melltartót, mert addig még sokat nőhet a mell. Neked az elsőnél már nem nőtt a végéig? Én még nem vettem észre, hogy vizesednék.

Játszószőnyegünk nekünk is lesz. Vagy a barátnőméké, vagy a másik kolléganőnk kérdezte hogy mit vegyen és azt mondta hogy ő erre gonolt. Én meg nem tiltakoztam. :)
vicky79
Budapest III. kerület

nóri: Miért kell a mérleg 1 évig? Én azt nem szándékoztam venni. Itt a gyógyszertárból akartam digitálisat bérelni 1500 Ft-ért havonta. Én max. 3 hónapos koráig terveztem használni. A légzésfigyelőt venni szeretném használtan, mert körülöttem voltak olyan babák, akinek jól jött volna :( és akit megmentett.
vicky79
Budapest III. kerület

Viki!

Mert a 3 hónap lesz majd 4 is!
De a 4500Ft is több, mint amennyit buksz rajta, ha megveszed használtan, majd eladod... :oops: :oops:

És azért egy év, mert 10kg-ig nem mér az otthoni mérleg. És ha érdekel, hízik-e a ded és nem a védőnői havi tanácsadáson akarod megtudni, akkor úgyis megtartod!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.15 07:54-kor.
Vendég

Nóri: Lehet hogy igazad van, majd szétnézek a használt cuccok között.
vicky79
Budapest III. kerület

Én se bérelnék semmit... nem éri meg. :wink: Ha csak két babára számolsz 10 ezernél több a kölcsönzés :lol: , annyiért még újat is vehetsz most is :wink:

Mondom én akinek nincs mérlege és nem is akar :oops: pediga kórházból csak úgy engedtek haza, hogy lesz, de megalkudtam a házi dokival, hogy nem kell az nekünk :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Nekünk ilyen van:
http://www.vatera.hu/digitalis_babamerl ... 09507.html

Használtan 14eFt. Én újnak vettem 18ért. És 4gyerek után sem koszos a számlapja :oops:

De 8-10eFt-ért már találsz használtat. Ha megveszed, használod 1évig, majd 5eFt-ért még minimum el tudod adni. Sőt.
Vendég

Ildi!

Miután Luca tápszeres lett, gondolhatod, nálunk mennyire volt létkérdés. De ha már egyszer megvettem, nem akartam eladni...
Jól is tettem, mert aki megkapta, elhalmozott overallal meg egy csomó cuccal most... :D
Vendég

Apa nálunk rángógörcsöt kapott, amikor közöltem vele, hogy szeretném eladni az 1hónapot használt babakocsit. Amit a 20. héten meg kellett venni, különben összedől a világ. Szóval nem komáltam a 3kerekűt. Kitaláltam, hogy eladom. Akkor békélt meg vele, amikor kiderült, hogy a 150eFt-ért vásárolt babakocsink 220eFt-ba kerül akkor. 180eFt-ért adtam el. 135eFt-ért megvettem az újat. Ergo 30eFt tiszta nyereségem volt az üzleten.
A 2. kocsit majd egy évig használtam. Azt 100eFt-ért adtam el. A végén 5eFt költségem volt a kocsival! Annak az árából lett új, könnyű Peg Perego Aria. 20eft-ért 50helyett. Az volt a bemutató darab a KIKA-ban. Aznap vették ki a dobozból. :D

Meg vettem belőle gyerekülést nagyobbat. Szóval asszem jól gazdálkodom a kocsikkal!
Vendég

Az a bajom a mérleggel, hogy a másik fórumba ahová szoktam írni, a lányok teljesen bepörögtek tőle. Hogy ha rendesen evett, akkor most meg miért mér ennyit meg annyit. Azért gondoltam, hogy inkább kölcsönzöm, mert akkor rá vagyok kényszerülve, hogy visszavigyem. Nem akarok már most azon parázni, hogy mennyit eszik. (Persze biztosan fogok. :oops: )
vicky79
Budapest III. kerület

Ha megszállott leszel, nem fogod visszavinni! Inkább otthon parázol és fizeted a havi 1500Ft-ot. Hidd el, az paramamik hamar meggyőzik magukat ilyesmiről! :lol:
Szóval majd ha itt lesz az ideje, mi nem hagyjuk, hogy rákattanj!!! Oké? :D
Vendég

gh
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.08 22:32-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Viki!
Nekem egy boltban azt mondták, ha nagyon meg akarom venni előbb a melltartót, amikor felpróbálom, tegyem mellé a kezem a kosárba. :D Mókás, de biztos igaza van a néninek. Az a baj, hogy már most kezdem kicsinek érezni az eddigi melltartóimat (amik amúgy sem kicsik - 95D), de nem akarok még beruházni nagyobbra. nem tudom, mi lesz. És E meg F kosaras dolgokat nem nagyon lehet kapni... :?

Mi mérleget kölcsönkapunk a szomszédból. Így akkor adom vissza, amikor elegem lesz belőle. :)

A légzésfigyut mi is kölcsönözni akartuk (2000/hó-ért, az egy évre 24000. az új meg 35-40e). De végül azt is kapunk kölcsönbe. Szóval ezt is megúsztuk.

Sőt! A barátnőm kifertőtlenítette nekem a kakikukájukat (pelusgyűjtő), így azt sem kell vennünk. A légzésfigyu mellé max veszünk egy bébiőrzőt, oszt csókolom. Jó pár ezressel beljebb leszünk...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

gv
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.08 22:33-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Nóri, én most sem akarok mérleget :lol: ha összedől a ház, majd veszünk, de nem fog.

Vicky, nem elkeseríteni akarlak, de szerintem se fogod visszavinni...
vagy el se kezded :lol: vagy 90% a mérleg para... :lol:

Jó, persze van olyan, hogy kell, extra kicsi súlyú koraszülött stb. de ilyened nem lesz, ne is legyen...

de egyébként így néz ki a folyamat:
1. adott egy egészségesen fejlődő baba és egy mindent jól csinálni akaró anya
2. no kaja gond, de kíváncsi anyuka, mennyit evett, mennyit hízott
3. mérlegelés rögeszmévé válik, nem elég a napi-heti1
4. minden evést mérlegelsz, idegeskedsz, ha nem eszik eleget
5. eljutsz arra a következtetésre, hogy nem elég a tejed
6. ezen elkezdesz idegeskedni
7. utána nem is lesz elég
8. szép lassan mérlegelsz egy tápis babát a vígan igény szerint szopó kisdeded helyett és közben sík ideg leszel.

ehelyett...
mérleg nélkül is pisis-kakis pelust ellenőrizve tudod ellenőrizni, rendben mennek-e a folyamatok...
ha gond lesz, doki-védőnő ellenőrzi úgy is a gyarapodást
attól nem eszik többet egy gyerek mert méred
ha hiszed ha nem, nem vagy vak, nem fog minden jel nélkül éhen halni a gyereked... szörnyű sírást fog az éhség miatt csapni és látni fogod mi az elég...
akár anyatejjel-tápival pótolsz, látod mennyi tűnik el...
a szopit is lehet érezni mikor és hogy lakott jól a baba...
mi sem eszünk egyformán minden nap

Mi egy szopni nem tudó Lillut hoztunk haza, megoldódott a dolog, no cumisüveg program meghozta az eredményt egy hónap múlva vígan szopott, de megjártuk a poklot is, de a mérleg ezen nem segít :wink:

Én örülök, hogy nincs, mert ha lenne elgyengültem volna ez tuti :oops:

tudom, mert a cumit is megpróbáltam, hála istennek Lillu nem fogadta el... de nem rajtam múlt, pedig cumi ellenes vagyok... szóval tuti engem is berántott volna a mérlegszörny, ha iithon van mérleg...

Nóri, mindig csodállak, hogy így adod-veszed a cuccokat... tényleg jól jársz vele :lol: de én szörnyen ragaszkodok a saját cuccainkhoz :oops: nem tudok ilyen könnyen megválni tőle.

KépKép

KépKép
beneildi

Kakti, de lehet kapni, igaz nem minden üzletben vágják hozzád... de az Anita szopis melltartók nagyon jók (áruk is :lol: ), nekem Lilluval már E kosaras kellett :oops:
Én nem is annyira kinőttem a melltartókat mostanra, hanem nem bírom a merevítőset... Apának bejelentettem az igényt már a melltartókra, bár tudja ez mennyi lesz, de a boltban tuti dob egy hátast a kasszánál :wink: Majd leírom a tapasztalatokat Neked priviben, jó?

KépKép

KépKép
beneildi

kat kat én meg pont azon goldolkoztam, hogy miket én láttam, az szintben van, és akkor hogy álok elé, hogy fér oda a lábam?

boruska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: