Sziasztok!
Ma visszatertem a munkaba. De most nem vagyok olyan faradt, mind szoktam lenni. Nem ertem, hogy miert. Vagy elkezdtem hozzaszokni, vagy a pihenonapok hatasat erzem meg.
Ezen kivul mar csak negy het!
ES!!!
Megvettuk a repjegyeket, nov. 25-en koltozik haza csaladunk nagyobb resze (Kristof es en Pocakbabaval, anyosom kisereteben). Sajna Feri nem jon egybol, neki kicsit tovabb tart elintezni a kilepeseket a
munkahelyekrol, meg a lakast visszaadni, valoszinuleg kocsit is cserelnie kell, stb.
NORI: nem zaklatni szeretnelek, meg semmi, de a mult heten olvastad a levelemet? Tudsz esetleg valaszt adni? Nem baj ha nem megy, tenyleg semmi gond (foleg, hogy valasz hianyaban erre szamitok), de szeretnek megerositest kapni, hogy Feri biztosra elkezdje az alternativak szervezeset.
Magzatmozgas: az en Erik babam hetfoig majd szetszedett. Hetfo ota meg alig erzem. Tenyleg alig. Rendben van, ma mar szivhangot is hallgattam. Nemtom, lehet, hogy a hetfoi uh ot is megviselte. En azt hittem, hogy osszepisilem magam kozben.
Komolyan mondom, sokkal jobb volt az uh akkor, amikor Kristoffal volt a hasamon haj. Azon hiaba nyomogattak, huzogattak a fejet, nem ereztem. Most viszont vedoreteg nelkul nekem borzalom minden uh. Olyan erzes, mintha kozvetlenul a mehemet kapargatnak, tologatnak. Az uh-zok persze eddig mind orultek, hogy milyen jo, hogy vekony vagyok, igy konnyen megvan a baba, jo a szog, nem kell melyen nyomogatni, stb. Fasa.
Babakocsik: gratula mindenkinek a babakocsihoz! Jol neznek ki, mind tetszik, a Norie is szep, a Kismaki altal belinkelt is szep, es a regebben mutogatottak is. De bevallom, hogy ezek a stilusu kocsik nem "Beasak", ami alatt azt ertem, hogy nekem van az agyamban egy tipikus babakocsi, amiert penzt adnek ki, nem is keveset, a tobbi fajta, tipus pedig akkor sem tenne igazan boldogga, ha ingyen megkapnam. Ki erti ezt??? Hat, szerintem a legtobb no. Biztosan ti is voltatok mar olyan helyzetben, hogy ugy indultatok vasarolni, hogy kompletten elt a fejetekben, hogy ti mit is szeretnetek es hiaba lattatok sok hasonloan szepet, megsem kellett egyik sem.
Nah, igy leszek en most a babakocsikkal: azt ugysem veszem meg, aminek orulnek, mert felesleges, ugyhogy inkabb nem veszek semmit es hasznalom a Kristofrol maradt egyszeru Mamas&Papas-t, illetve ABC design (bar az utobbi meg mindig a szerelmem).
Jaroka, pihenoszek, bababutor: bababutorunk nincs, kicsi a lakas, ha nagyobb lett volna, akkor sem lett volna, ez tuti. Nekem ez a felesleges kategoria.
Jarokank van, ugyanis van egy hatalmas teraszunk, meg sok galambunk a teton. Ez alatt azt kell erteni, hogy szivem szerint kiengednem Kristofot szabadon a teraszra, de hiaba takaritjuk naponta, teleszemetelik, tollazzak a galambok. Igy nem engedem, hogy utanuk nyalja a talajt. Ezert vettunk jarokat. Nekunk se nem fa van, se nem halos, hanem fem. Nekem nagyon bejon. Osszecsukva nem nagyobb, mint egy ruhaszarito, jol meg is lepodtem, amikor meglattam. Nyithato ajtaja van, igy amikor nagyobbak a gyereket, akkor lehet ra tenni egy satortetot es igy kuckonak hasznalhatjak akar gyerekszoban belul. Raadasul szemermetlenul olcson vettem (kb 8-9 ezer forintert, ebay-en nyertem).
Igy nez ki es van rola egy kep a satoros verziojaban is:
http://www.mothercare.com/richContent/B000JF8NAA
Pihanoszekunk nem volt, hanem elektromos hintank van, ami vegulis majdnem ugyanugy nez ki, csak hintaztat is. Mi szerettuk, nem volt felesleges, mert sokkal jobban el volt benne Kristof, mint fekve. Megsem ult. Szepen nezelodott, en meg tornaztam, takaritottam, bohockodtam neki, foztem, miegymas. Jo sokaig hasznalhato egy atlag meretu gyerekhez, legalabbis 9-10 kg-ig jo. Kristof persze mar reg kinotte.
Sutik: tegnap hajnalban islert sutottem. Mar olyan regen vagytam ra, hogy felbuzdultam hetfo este es begyurtam, behutoztem a tesztat. Isteni lett, egy baja van: egy adagbol nem lett tul sok, igy most mar csak ket darab feszit a hutoben, senki nem meri enni, nehogy elfogyjon. Ugyhogy gyorsan megeszem es majd sutok masikat.
De most ezt a sutit is kineztem, nem egy nagy tudasu suti, de szemrevalo es egyszeru, meg melo utan is belefer a fizikai kapacitasomba:
Csokis- meggyes süti
10 dkg vajat kikeverünk 2 tojással, 20 dkg cukorral, és 1 cs. van.cukorral, ezután hozzáadunk 4 dkg kakaót, majd 2,5 dl tejet. 25 dkg liszthez hozzákeverünk 1 cs sütőport, majd kanalanként a masszához adjuk. Én belekevertem még egy 1/2 óriás tábla (15 dkg) Noisette Milkát, majd a tepsibe borítottam, és belenyomkodtam egy üveg magozott meggybefőttet. Amikor megsült és kihűlt, megkentem a tetejét szamócalekvárral, és leöntöttem Tibi étcsokival.
Nah, majd a heten kiprobalom. Csak meg ne egyem a meggyet meg mielott bekerul a sutibe.
Kismamacuccok: kabatban en meg midnig nem gondolkodom. Kotom az ebet a karohoz, miszerint en nem veszek fel A-vonalu kabatot (nem all valami elonyosen nekem szerintem). Inkabb maradok a poncsonal. Az most is bejon. Max nagyon hidegben apa viszi setalni Kristofot.
Viszont! Most lottem hasznaltan ot terhesszoknyat. Eloszor egy farmerszoknyat jo nehezen. Ez valami szuper. Miniszoknya jellegu, de nem tul rovid. Nagyon csinos! Aztan egy fekete miniszoknyat, kicsit rakott jellegu, diaklanyos, szinten pocaktartos.
Ez is jo lenne, de M-es, azt hittem, hogy mar belenott a fenekem, de nem, nagy ram. A tobbi harom egy csomagban jon, jol neznek ki, remelem, hogy jok is ram, mert 38-asok, en meg inkabb 36-ost hordok, de neha a 38 is jo.
Amugy ezek a szoknyak:
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... 0442340547
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... 0465222842
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... 0384509240