A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Erzsébet: ha van Kistarcsán diabetesz rendelés, és az közelebb van, nem hiszem, hogy a Honvédba citálnak, de mindenképpen beszéld meg.

Móni: sajnálom a balesetet, és örülök, hogy nem lett nagyobb baj. Nekünk is volt, amikor Mesi lakott a pocakban (a 26-ik héten), szerencsére semmi következménye nem lett.

Viki: a 90-10 az egészen korrekt :wink:

Az aranyosodást sajnálom :( csatlakozom Krisztihez: én is hallottam, hogy a nedves törlő használ neki... legalábbis enyhíti a fájdalmat.

Kriszti: nekem kényelmesebb volt a szoptatós, de valakinek nem jön be... ha úgy látod, hogy ilyen vagy, akkor hajrá sportmelltartó :wink:

Andrea: a Sugárban van a Skála az Örsön, az első emeleten

Kata: babaruci mosás, irigy vagyok :lol: :lol: :lol: nekem még mindig nincs hová tenni :?

Csöre
csöre74

Hű de beindultatok. :) Ilyen sokáig főztem, vagy csak lendületben vagytok? ;)
Amúgy kész a kajcsi és isteni lett. :)

csöre74: de, állandóan ennék. :) Még evés közben is éhes vagyok. :)

vickybabe: de jó nektek, hogy tudjátok már véglegesíteni a babaszobát. :) Mi még koránt sem tartunk a véglegesítésnél, pedig jó lenne már. Na, majd hamarosan. :)

kisbogacs: milánóit! :) Én már napok óta erre vágytam. ;)

jandrea: Szép méretek. :)

kata8110: köszönöm. :)

pelus: nekem összesen 1 db van, amit még a várandós csomaghoz adtak. :( ... Pedig lassan be kéne szerezni ezt is. :)

szoptatós melltartó: na, még azt sem vettem. DE holnap megyek a városba, megnézem a kínaiban nem lehet-e kapni, azért több ezret nem ruháznék be erre.
Vendég

picuranyu:
én 400-ért vettem a piacon :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes! na én pont ezért vettem az aventnek azt a bimbókiemelő, tejgyüjtős műanyag melltartóba valóját. Csak folyton elfelejtkeztem róla és lehajoltam, a tej meg felül a lyukakon kifolyt belőle :oops:

Vickybabe jót nevettem.....majd mehetsz szülés után a balesetire ahol ellátják a törött repedt bordáid is :lol:

Picuranyu! Igen van a kínaiban is...ugyanaz, mint a skála. ott is kínai cuccok vannak hurrá:)

Tök röhej....itt ülök a szoptatós melltartóba mert ma ehhez volt kedvem:) és lám erről folyik a csevej :))

Máté meg annyira jópofa volt. Apa hazahozta a 100db-os pelenkát, Ő meg boldogan vetette rá magát mert imádja pakolni a pelusokat. De nem ám be a fiókba a helyükre, hanem a szobájába mindenhova! Tele vannak a polcok a rengeteg pelenkával, még az ágyában is van vagy 10 db.....csak épp rajtuk alszik éppen :D
katuska79

Hű, akkor mindenképp megnézem a kínaiban. ;) Hátha. ...

katuska: édes lehet Máté. :) És utána helyre is rakja őket? ,) Vagy a melót már rád hagyja? :D
Vendég

Katuska: Máté :lol: :lol: Gondolom, ahogy Picuranyu is mondja, az elpakolás már nem annyira izgis számára :lol:

Meg hogy a pelusról is folyik a szó, kedvem támadna kinyitni a csomagot, megfogdosni a picike pelusokat, mert nekem még sosem volt erre alkalmam, mert se tesó, se kicsi gyerek a környéken... :lol:
Na jó, ezzel még várok!

Most megyek világos, pamut bodykat és rugikat mosni :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

katuska:
nekem is van tejgyűjtő kagyló, Apa mindig azt mondta, olyan vagyok benne, mint Madonna a csúcsmellekkel :)

Anna is imád pelust rámolni, az összes szőrmókját be kell pelusozni :)

Kata:
hát miért nem bontod ki?? Úgysem árt a kórházi csomagba párat betenni, itt az alkalom, hogy megnézd a pelusokat! :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Kicsit átdizájnoltam a táblát, remélem tetszik :wink:

Kép

Kép
vickybabe

Itt a beígért sztárfotó:))

Vicky, nagyon tuti lett a tábla :D

Megyek és visszaolvasok Kép 31+2 naposan

Kép
Kép
cs_erika

Katuska: megcsináltam a császármorzsát Graham lisztből, meg vettem diétás barack lekvárt (Mágnes tegnap bezsongatott a baracklekire :D), nagyon finom lett :D remélem, ez a lájtos diétás verzió nem nyomja fel a cukrom :roll:

Viki: ünnepi táblánk lett :D :D

Picuranyu: nekem is az az egy pelusom van :) Hétvégére terveztük a bevásárlást, de sajnos elmarad :(

Tejgyűjtő: nekem nem volt az előző kettőnél, praktikus? Azon túl, hogy ne hajolgassak benne :wink: :D

Csöre
csöre74

Vicky:
nagyon tuti a tábla :) Olyan ünnepi hangulatot csinált :lol:

Erika:
Milyen szép lányos arca van a csajszinak :)

csöre:
nekem nagyon bevált, volt, hogy 30-40ml tejcsi is összegyűlt benne szoptatás alatt..

Hihetetlen... lányom még mindig alszik.. :shock:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Pelenka, nekünk már van egy Pampers újszülötes, 50 db van benne ha jól tudom. De 1200-ért azt hiszem nem hagyhatom ki a tescoban.

Aranyos probléma, mára nálam is előállt a probléma, de még vérzett is. :evil: Én egyébként már évek óta popsitörlőt használok. Egyébként bevállt.

Szopis melltartó, majd dec-ben megyek a beszerző körútjára, valószínüleg a kispesti centrumba.

Megyek én is a honvédba vizsgálatra, csak én nem hétfőn, hanem kedden.

És én is hallottam, hogy popsitörlőt pelenkát vinni kell magunkkal, kenőcsről nem, de akkor azt is beszerzem. ( jó kis smucig alakok, hogy arra a pár napra nem adnak pelenkát, ok megvesszük, de ha itt nem olvasom valahol, akkor nem is tudok róla! :( )

Kép
Kép
cs_erika

Ja, és tegnap elpostázta az anyakönyvezető a házassági anyakönyvi kivonatot. Kérdezi, benne vagyok a 30 napban, mondom neki, hogy naná. ( most ő nem olvassa a rendeleteket, hogy 300 napnál nem lehet régebbi??)
Minden esetre úton van:))

Mágnes: köszi szépen a dicséretet :D

Azon gondolkoztam, hogy ez a kép mennyire fog hasonlítani majd arra, amikor már élőben látjuk.

Kép
Kép
cs_erika

Erika: micsoda finom, lányos pofika,tüneményes :wink:

Vickybabe: csúcs lett a tábla!!! Tényleg olyan ünnepi hangulatot teremt! (Mellesleg tiszta libabőr leszek, látva a visszaszámláló oszlopokat :lol: ) Bátran állítom, hogy nekünk van a legszebb táblánk az összes topik között!!! :D

Mágnes: azt mondod, bontsam ki a pelust? :oops: Igen, kell bevinni a klinikára, úgy,ahogy gyakorlatilag popsitörlőt is, egy csomaggal kértek. Szóval nem csak az ÁEK-ban szegény az eklézsia :lol:

Tejgyűjtő: ilyen is van? :oops: De jó, hogy sokat tapasztalt Anyukák is vannak velünk! :D

Mosódnak az édes,apró picike bodyk és rugik :D Addig mostmár tényleg megyek porszívózni :oops:

KépKép

KépKép
kata8110

Olvasok ám... csak közben vasalok :twisted:

Moni! Sajnálom. Hála, nincs komoly baj.

Erika! Nagyon szép a csajszi. :)

Vickybabe! Szuper a tábla!!!!!!!!!!!!!!

Én is vettem szopis melltartót, Vickybabe útmutatása alapján. :)
Most 790.-Ft volt.
Szerintem elég jó minőség, aztán majd meglátjuk...

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Na, megjártam én is az anyakönyv vezetőt: 37 perc volt az egész, ebből 24 azzal telt, hogy az ügyfélfogdosási időben csavargó ügyintézőt vártam :evil: (ügyfélfogdosás a hét 3 napján van, ebből 2 nap délelőtt, egy nap délelőtt és du 3-ig... és ekkor sem képes a helyén maradni... a végére csinos kis sor kerekedett mögöttem :evil: ) Lényeg: megvan a kivonat, ez is letudva :)
Erika: nekem nem szórakozott a 30 nappal, csak azt mondta, hogy még ráértem volna... persze, az ünnepek alatt, ugye?

Csajok, ki lehetek száradva :shock: cukrot mértem, és egy mp alatt megszáradt a vér az ujjamon :shock: most sürgősen betermelek egy liter vizet, az tuti ...
(Ja és én mohó coca a Katuska által leírt receptből kikerekedett császármorzsa felét betermeltem - leves után - diétás lekvárral... na ez szerény másfélszerese a megengedett CH mennyiségemnek... meg is látszott a cukromon :?)

Erika: nagyon szép a kislányod :) kész kis hölgy :)

OK, Mágnes, meggyőztél, beszerzek egy olyan gyűjtőt :wink: úgyis megyünk még turnézni :)

Jó ez a saras idő, tiszta homokozó az előszoba :evil: a gyerekek nem annyira kerülik ki a sarat... szívesen dagonyáznak :evil:

Csöre
csöre74

Gyorsan kiporszívóztam, a hétvégén volt, így az alsó szintet kellett kicsit rendbe tenni csak. Mosogatógép kipakol-bepakol, tiszta edény elrak, hűtőből oda nem illő dolgok kitakarítva....
Mindjárt lejár a mosógép, már a centrifuga megy, úgyhogy száraz ruha leszed, elrak, babaruha kitereget.
Van egy olyan gyanúm, hogy ezt fogom élvezni... :lol:
Utána pedig eszem egy jól megérdemelt grapefruitot :oops:

Csöre: egészségedre a császármorzsát! Én is most akarok ajánlkozni Apának, ha hoz tojást, estére rittyentek neki én is, nagyon szereti! Csak most egy porcikám sem kívánja a boltba való elzarándokolást. :oops: Tök jó, hogy megvan a kivonatod! Nekem is el kell mennem hamarosan, meglesem a neten, hogy van 'ügyfélfogdosás' -- ez nagyon tetszik :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Csöre: császármorzsa? nyami nyami lehet én is beszerzek ilyen diétás lekvárt ha már nagyon nem fogom birni édesség nélkül :lol:
erzsebet0312

Kata: Köszi :)
:D az "ügyfélfogdosás" nem saját találmány, Anyumék használják a hivatalban, ahol dolgozik :)
Ruhát nekem is pakolni kéne... de nagyobbakat ... két kosárral.... meg teregetni is, meg új adagot berakni is :? de sajna még nem bébirucikat

Csöre
csöre74

Csajok, semmi nem egyszerű: példátokon felbuzdulva felhívtam a VI.kerületi önkormányzatot, aki nekünk az illetékes a kivonat kapcsán és ott egy rendkívül kedves nő (meg is lepődtem) közölte, hogy na azt nem náluk kell intézni :shock: Hanem a házasságkötőben, a Teréz krt.-on! Szerencsére őket is bent értem még telefonon, úgyhogy pénteken lesz náluk ismét félfogadás, akkor fel tudom markolni a papírt! :wink:

Csöre: a nagy ruhák pakolászása valahogy engem sem tölt el ilyen eufóriával, mint a pici babaholmik! :lol: De mit csináljak, azt is el kell pakolnom, hogy kiteregessem a babarucikat :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

vickybabe: csúcszuper a tábla! :)

cs_erika: gyönyörű a kicsilány. :)

Mi is decemberre tervezünk egy nagy-nagy bevásárlókörutat az ajándékok vásárlásával együtt, szerintem az apróságokat már csak akkor fogom beszerezni.

Egy kérdés: Akinek van magándokija, mikor fogjátok neki odaadni a pénzt? Vagy van erre valami szokás, stb.?Ma épp ezen vitáztunk Apával, mikor is kellene majd.
Vendég

Ne írjatok már kajákat, én olvasom és jönnek rám a kilók. :lol: :lol: :lol:

Kép
hanna30

huh... szétfagytam! Lementem a lányommal levegőzni, szoktatom a babakocsi mentes élethez, úgyhogy sétáltunk nagyot az utcán. Ő nagyon élvezte, de nekem törni lehetne a fülemet..:)

Kata:
bontsd ki a pelust, legyen meg az örömöd :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Picuranyu! A 6 hetes kontrollon szokták odaadni.

Kép
hanna30

Picuranyu: jó kérdés -- gondolom nem akkor, mikor épp kibújik a gyerkőc, egyéb kórházi példákból kiindulva, esetleg akkor, mielőtt indultok haza ,megkapjátok a papírokat, elköszöntök (és megköszöntök :lol: )? De nem tudom, ez csak egy tipp.

Megyek teregetni, mielőtt rommá gyűrődnek a rucik :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok lányok!!!

Köszi a sok névnapi virágot, meg a ránk gondolást! :)

Annyit írtatok, hogy csak na!!!

Tegnap voltunk mi is UH-n, képzeljétek az a bunkó nőgyógyász volt, aki valamikor nyáron megemlítette, hogy húzzam feljebb a zsírjaimat...
Hát most lehet, hogy kialudta magát, mert tök rendes volt, kedves és udvarias...
Igaz, hogy a papíron nincs rajt' a súly meg a babóca hossza, de sebaj, pénteken 4DGenesis, ott majd a lábkörmét is megnézetem... :D
A papíron lévő adatok:
BPD: 84mm
HC: 301 mm
AC: 268 mm
FL: 58 mm

Ja, és nem fordult be, a párom azt mondta, hülye lenne még két hónapot fejenállva tölteni, mikor "medencevégű hosszefkvésben" is ellehet még egy darabig, főleg ha van hely rugdosni... ;)

Na és a nap híre: eldőlt, legalábbis a mostani doki véleménye szerint, hogy a rózsaszín avagy a kék felé fog dőlni a mérleg nyelve:
úgy tűnik Bori/Borbála/Borcsa/Borka növekedik a pocóban :lol:
Szóval győztek a csajok, de asszem még várjunk a színezéssel péntekig...
És én egy kis disznó vagyok, mert nem mondom meg a családnak! Az uram nem akarja tudni, a gyerekek meg mindent kifecsegnek, úgyhogy inkább csak itt hintem el az infót, talán nem olvassák titokban a Babanetet... :shock:

Utána "elgurultam" a sütikével a dolgozóba katalinozni és rékázni (nem rÓkázni..) Vittem nekik fűszeres kekszet (majd megírom a másikba, tök egyszerű, én 4 adaggal indítottam, hááát nem sok maradt belőle... a'la Stahl Judit), mandarint meg szőlőt... Degeszre ettem magam kuglóffal, meg sós pogikkal és bőven elég volt a munkahelyi infókból - és valljuk be - a kollégákból, habár kedvesek voltak....

Aztán hazagurultam, majd este elgurultam Marciért és az iskolatársáért hittanra. Odafele menet megcsúsztam és leestem a villamosról, de nagyon kis kulturált esés volt, az alsó lépcsőfokra a térdemmel érkeztem, de nem estem pocira mert kapaszkodtam... A bokán vonalában van egy horzsolás, de egyébként nincs semmi, legalábbis Borikám azóta is mocorog rendesen...
Ja, és úgy közlekedek a csúszós úton, mint egy jól megtermett tojó...

Móni: jajj, ez azért nem volt izgalommentes ügylet, szerencsére mostmár minden OK! Pihizz sokat!

Pelus:
nekünk csak a DM Babylove vált be néhány kör Pampers és HUggies meg minden egyéb után, asszem én meg is fogok maradni ennél, ezt bírta a bőrük... Talán Pötyike, azaz Borikám is bírni fogja.
Olyan furi, tegnap óta próbálgatom "Borizni", de nem mindig jön elsőre a számra, még szokni kell... :D Asszem már most megvan legkisebb porontyunk állandó beceneve, rettentően elmés: Pötyike...

Ma én vittem a kölyköket, iszonyatosan kifáradtam, pedig a mai napot takarításra akartam felhasználni, csakhogy az út annyira kifárasztott, hogy muszáj volt egy kicsit ledőlni.
Gondoltam, megnézem a BBC-s Büszkeség és balítéletet, de szégyen és gyalázat, belealudtam, nem tudom, Mr. Darcy kibírja-e ezt a galádságot... ;)
Majd legközelebb megtudakolom tőle...
Aztán kb. másfél órája kivetett az ágy, azóta visszaolvasok meg ügyet intézek (és sűrűn járok pisilni... :shock:)...
Megszerveztem, hogy küldjék el postán a házassági anyakönyvi kivonatot, tök rendes volt a néni. :D Remélem, meg is érkezik a papírka...
A táppénz mér rendben van, kéthetente kell mennem qtyanyelvért, havonta igazolást vinni dokinénitől, tényleg táppénzen kell lennem...

Szoptatós melltartó: nekem sajna muszáj valami erősebbet vennem, mert az én cickóim a mostani D-s méretükkel nem lesznek könnyebbek... :shock:
Itthon én is a merevítő nélkülit használnám, ha lenne normális állapotú, úgyhogy most be kell majd ruházzak min. 2-3 szoptatósra, no meg 1-2 nagyobb méretű merevítő nélkülire, ha találok olyat, ami nem a nagyanyám korosztályára készült...
Ja, kérdés: láttatok fekete színű szoptatós melltartót?

Tábla: nagyon pöpec, teljesen adventi hangulatom lett tőle :D
Vicky! Ha tuti lesz Pötyike neme, küldök pü-t. :)

Vcrane: tök jó Alex baba szobája!!!

Katuska: hát veled vagyok lélekben, nem lesz egyszerű a Máté-Petra páros kordában tartása - főleg ha Petra néni már aktív közreműködője tud lenni a buliknak (ld. egy bolond százat csinál...)
Máté majd ráveszi a legagyamentebb ügyletekre, ő meg boldogan fogja a bátyust követni...
De asszem kötélből vannak az idegeid, legalábbis az alapján, amit anno a Várban tapasztaltam... :D

Na megyek, megpróbálom magam rávenni egy kis "hasznos" munkára...
Holnap nyílt nap lesz a felső tagozaton (Marci ötödikbe megy...), utána egy kis karácsonyi előkészület (elmegyek az uram karácsonií ajándékáért), aztán hazajövök pihizni-pakolni-készülődni... Vasárnap advent, addig jó lenne egy kis rendet rittyenteni. Ilyenkor mindig irigylem Weasley-mamát a Harry Potterből vagy a 3 jó tündért a Csipke Rozálkából, de bárkit, akinek varázspálcája van - a Hamu Popocska (művésznevén: Hamupipőke, csehül: Popelka) jóságos tündérkéje is jöhetne segíteni kiglancolni a lakást...

Na puszi: batkata :D

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Sziasztok!

Ettem. Legutóbbi bejelentkezésem óta már kétszer :roll:

"aranyoskám": Köszi a tippeket, és az együttérzést. Sajna anyum is rutinus, szóval van már krémem, törlőkendőt meg évek óta használok (Nivea Intimo), és a Niveának a lemosóját is. Nagy szakirodalom írja a rostban gazdag táplálkozást megelőzésként, amivel nem lettem kisegítve, mert a jelek szerint hiába zabáltam kétpofára a gyümiket, és a zöldséget. Igazából a helyzet, hogy Milánunk nem a gyomromat nyomja, hanem a jelek szerint a visszereket (olyan szépen jobbra helyezkedik szinte teljesen az oldalamig, hogy az valami művészi), így aztán sok választásuk nem volt :roll: Vérzés nincs (kop-kop-kop), és lekopogom még fájni sem fáj. Egyszerűen csak van, és néha viszket :oops: A nődoki viszont közölte majd szülés után visszahúzodik. Be is batyna, ha csak akkor... :shock:

Szopis melltartó: a helyzet az, hogy egyet vettem a terhesség elején, mert csak ilyen volt a kismamaboltban, de azt már jóideje nem tudom hordani, mert teljesen bevág mell alatt. Jelenleg női trikókat hordok, amik jó rugalmasak, és elférnek benne az immár 3-4 számmal nagyobb kebleim :oops: Viszont a skálával beizzítottatok, majd megálmodom, hogy mikor menjünk... :roll: :lol:

Vicky: nagyon tutkeráj (ahogy Marti mondja a Madagaszkárban) a tábla
Amikor szombaton leszakadt a hó, és 40-nel jöttünk az autópálya egy bizonyos szakaszán, olyan karácsonyos hangulatom lett, hogy csak na. Már alig várom a hétvégét, és dobom fel a karácsonyi díszítést a bejárati ajtóra, meg az ablakokra :D

Petne: Köszi a kórházi listát, még jó, hogy ágyat nem kell vinni :? De azért a Domestos-os kendő... :shock: A fürdő és WC higiéniája, tényleg remek lehet, ha már ilyen is van a listán (a látogatóit, és nőgyógyászati zuhanyost már láttam, lehet inkább flakonos Domestost viszek... :twisted: ).
Örülök, hogy nem mostanában szülök, mert a héten voltunk pont a dokinál, és láttuk, hallottuk milyen átalakítások mennek, jó lehet egésznap a fúrást, kopácsolást hallgatni, a porrol nem is beszélve, mintha betonoznának... :shock: Remélem januárig végeznek :roll:

csmoni: sajnálom a balesetet, most pihizz sokat. Övterelőd volt, amúgy? Iszonyú sok hülye van az utakon, mi is sokat autózunk, és rendszeresen megdöbbenek, hogy némelyek miket megcsinálnak :twisted:

Katuska: Máté :lol: Szédületes kiskrapek, de ezt már többször írtam :wink:

Kata, Csöre: megvizuáltam a táblát, szerintem ha nálunk lesz esemény, nektek dobok SMS-t, ha bevállaljátok a hírhozó szerepet :roll:

Elővettem a télikabim, és nem tudom felhúzni a zipzárt, szépen megkötöm az óriási sálamat, ami valamennyit véd, de remélem nem lesz durvább idő, mert akkor bajban leszek kabi ügyben. Csizmából is csak egyet tudok hordani, ami még kényelmes, mert a keskeny vonalú csizmáimban, mintha satuban járnék... :oops:
Ti hogy vagytok ezzel?

Hanna: mikor lesz a dec. eleji tali? :wink:

Képzeljétek új nasira kattantunk rá (baba és én)... "Mekis" csoki öntetes jeges kávé, szigorúan jég nélkül, és hozzá egy csokis Mcfreeze, amit szépen ráborítok a jegeskávéra. Hmm... hát valami isteni :oops: Az itthoni verziója is megvan, az van most napirenden, ami vanília fagyiból áll, tejjel készített 3 az 1-ben kávéval, és csoki öntet (nyomába se ér a "mekisnek"). Szívószállal fogyasztandó, és nagyon finom. Az itthoni Apának is ízlik, a "mekis" csak babának és nekem :lol:

Na, megyek, megpróbálom kideríteni a szombati vizsgám erdményét...

biga.csiga

Picuranyu: akkor Hanna meg is vélaszolta a kérdésed :wink:

Mágnes: még türtőztetem magam, most babarucizok! :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Batkata! Gratula Bori babához. :)

Biga.Csiga! Nem tudom, hogy a családom, mikor jön, most attól függ minden. Mivel nekem az kiment a fejemből, ha ők jönnek, akkor maradnak is pár napig, mert nem 100 km-ről utaznak ide.
Most az ő döntésüket várom.
Ezzel én nem számoltam. :oops: Szégyenlem is magam.

Kép
hanna30

Batkata: nem próbálok kommentálni, könnyesre röhögtem magam a szövegeden :lol:
Az esést sajnálom!! Remélem, minden rendben!

Biga.csiga: dettó, nálad is ez a helyzet :lol: Nyugodtan írj nekem, boldogan vállalom majd a hírhozó szerepet! De nem akarom Csöre elől elszedni a lehetőséget, de szóval nyugodtan dobj sms-t :wink:

Teregetni még mindig nem mentem, mert mire elküldöm a postomat, addigra érkezik 5 másik tőletek :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Kata! Akkor lassan vasalhatsz. :lol:

Kép
hanna30

Batkata: de hülye vagyok,hát a lényeg!!! Én is nagy gratut küldök Bori Babához!!! Még egy udvarolható kiscsaj, jó hír :lol: És gyönyörűek az ő méretei is! Genesis miatt rád is irigy-irigy :lol:
A Pötyike meg cuki becenév!!! Nálunk Apa Martini-zza a fiát :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Gyors reagálások (próbálok tanulni épp):

Erika, ez a kislány gyönyörű!

Szuper lett a tábla is, kedvem támadt tőle ajándékokat csomagolni :lol:

Móni, nagyon sajnálom a balesetet. De a lényeg hogy nem lett baj, csak pihenj sokat!

Kata, nagyon bírom a lelkesedésed :) kedvem támadt tőle babaruhát vasalni :) de csak tanulás után, most még más a dolgom :roll:
kisbogacs

attól tartok elfelejtettem frissíteni a bejegyzésem előtt, mert az utolsó hozzászólásokat nem láttam :( vagy ennyire gyorsak lennétek??? :shock:

Gratula Borihoz!

Pár napja eldöntöttem, hogy vigyázni fogok az alakomra (nem fogyókúra, csak nem nagyon szeretném növelni az eddig összeszedett 13,5 kg-t), de egyszerűen megveszek egy sportszeletért... azt hiszem perceken belül rávetem magam a hűtőre :oops:
kisbogacs

hanna: :D Akkor én "tudtam" jól. He-he-he.

batkata: :) gratula a kicsilányhoz!!!!!
Vendég

Picuranyu! Ja. :) De ezt már a multkor is mondtam neked. :wink:

Kép
hanna30

Elraktam a tiszta ruhákat, kiteregettem a bébirucikat!
Most nem ér röhögni: kb a harmadukat mostam ki, de lehet, hogy annyit sem és nem férnek fel a szárítóra, pedig nem kicsi :lol: :lol:
Igénybe is vettem 5-6 nadrágos vállfát és a keresztpántra teregettem a maradékot kettesével. :oops: Asszem, mára beköltözöm a fürdőbe, tényleg olyan isteni finom illatuk lett!

Kisbogács: az az 1 Sportszelet belefér :wink:

Érdekes, én reggel óta nem ettem semmit, nem is vagyok éhes, csak valami nyalánkságra....Pisztácia+grapefruit? Bounty+grapefruit? Csokis keksz? :lol: :oops:

KépKép

KépKép
kata8110

Batkata: nagy gratula Borihoz :D micsoda nagylány :D
Vigyázz magadra, nekem is mindig kimegy a fejemből, hogy nem egyszerű ekkora pocakkal a navigáció

Névnapozás: hát, én most hétfőn vittem volna sütit a dolgozóba, de ugye lebetegedtem :? majd jövő hétfőn, nem kicsit késve :?

Biga.csiga: én is szívesen vagyok jóhírhozó :wink: Ahogy jól esik :) vagy mindkettőnknek :D

Csízma, cipő: a túrabakancsaim teljesen jók még rám... bekötni mééééég be tudom, de hogy meddig? :roll: :roll:
Télikabát: elővarázsoltam azt, amit akkor hordtam, amikor Zaza a pocakban volt... igaz, akkor azért elég kicsi volt még a pocak, mégiscsak áprilisi... de: a kabát beér :D

Mesinek elment a hangja :? sutyorog itt nekem, én meg azt sem tudom, mi legyen :( holnapra terveztük az ajtóbeszerzést a szobájukra, de ha beteg, akkor nem tudunk menni :( megint tolódik... és ez csak az egyik praktikus szempont: hogy készül így a Mikulás-napi előadásra? Arról nem is beszélve, hogy SZEGÉNYKÉM... :?

Szülés utáni pénz: én hazajövetelkor adtam oda mindkét esetben, de szokták a 6 hetes kontrollon is... ahogy a helyzet hozza.

Csöre
csöre74

A hat hetes kontroll azért jó mert addig van még egy fizu 8)

Kata, köszi a feloldozást! :)

Szegény Mesi... :( Nagy adag jobbulást kívánok neki! (Méz, sál, nem forró csak meleg tea, égetett cukor, és ne hagyd hogy erőltesse, amíg nem megy a dolog!)
kisbogacs

Csöre: szegény Mesi!! Hú,de kutyául tudok olyankor én is lenni, hát még egy gyerkőc! Én ronda vagyok, nem vittem névnapi sütit :oops: Van még 4 Katalin a munkahelyemen, remélem, elsikkadt, hogy oda sem toltam a képem.

Kisbogács: remélem, azóta megetted a Sportszeletet! Én a Bounty+grapefruit kombináció mellett döntöttem, csoki már lent van, a grapefruitot most tolom befelé :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Én varratszedés után adtam a lóvét :)

Ez az átka, ha az embernek van egy gyerkőce már... Amikor ő uzsonnázik, "kénytelen vagyok" én is leülni vele, és uzsonnázni... Már megint bezabáltam.. :roll:

Batkata:
Gratula a csajszihoz!!! Nagyon szép nevet választottatok, nekem örök favoritom, csak sajnos a rokonságban van már... :cry:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Ismét itt vagyok, megpróbálok még Veletek lenni, mielőtt érkezik a siserehad...

Lakás kiporszívózva, felnyalva, konyha alakul, gyerekek szobája: háááát, khm...
Mi szobánk és Pötyike öööööö Borika közös "lakosztája": katasztrófa.
Nappali: hát most nem hívnék vendéget... :shock:

Éhség: én néha el szoktam felejteni enni. Ma 2 zsemle és 3 deci Macikávé van bennem... :roll: Bár a tegnapi névnapi "Belgian trüffel" dobozából hiányzik 4 db... :wink:
Mondjuk me nam sok mindent csináltam, a délelőttöt gyakorlatilag végig horkoltam... Most asszem nem várom meg a csapatot, dörömbölnek bentről, küldök le neki egy kis kaját.
Még nem tudom, mit, de tutira eszem valamit.
Eddig 7 kg plusznál tartok május óta...

Csöre: Mesinek főzz lucfenyő (asszem ennek van kicsi tűlevele) teát, az tutira meghozza a hangocskáját.
Ha van a közeletekben olyan fa, ami nincs nagyon az út szélén, szakíts le róla 1-2 kisebb ágacskát, jól mosd le, s tedd fel főni.
Nem forrázni kell, hanem főzni, ja, és többször felhasználható.
Mézzel ízesítve tök jó.
Gyerekkoromban mindig ezt ittam, nem volt sok problémám torok-ügyben (pedig volt, hogy röpködtek rendesen a mínuszok)
Ja, és pihi - no fecsegés...

Piszkos anyagiak: én is mindkettőnél varratszedéskor adtam... De most nem tudom, mi a módi - ahány (kór)ház/orvos annyi szokás...
Katuska? Te mikor adtad?

Cipőkötés: ahogy Csöre írta: mééééééééééééééééég be tudom kötni, egyébként van még meleg cipő, amibe beleférek
A kabát: necces, éppen be tudom gombolni, de akkor elég nehezen tudok leülni-felállni...
Én is be szoktam a sállal bugyolálni a pocakot...

Kata: :D Csak nem Hamupopocska teszett? Nekem a cseh neve tetszik... Mikor megvettük a DVD-t, megkértem az uramat, nézzük már meg. Azt modnta, ő csak csehül hajlandó megnézni. Háááááááát belealudtunk. :lol:

Na jönnek, a többire később reagálok!

Ja, Mr Darcy nem haragszik :D

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Vagyok ám, csak láttam a Joshi Bharat beharangozóját, és noha egy részt sem láttam, most a második etapját megnéztem, mert a százhalombattai rémről volt szó, alias Balogh Lajos. Pszichopata, bár ez nem volt újdonság...

Kata, Csöre: mindkettőtöknek írnék, ha nem gond, mert az a tuti! Aztán, hogy melyikőtök kerül előbb gépközelbe nem tudom :roll: :wink:
Kata: köszönöm, nagyon szívesen vállalom én is :D
Csöre: jobbulást Mesinek! Nem is írtam, hogy amikor olvastam Zaza mozgó fogas sztoriját, az egész állkapcsom belezsibbadt, annyira előjött az emlék, pedig nem mostanában hullajtottam el a tejfogaimat :roll: Kabát miatt kicsit irigy vagyok :lol: Most hogy írtad, egy nagy bakancsom nekem is van valahol, ha nagy hó lesz, abba bizti beférek, és nem fog beázni, mert amit most hordok az nagy hóban be fog. Bekötni némi hangeffekt kíséretében még én is betudom, de Apa már sokszor ajánlgatja szolgálatait. Zokni felhúzással is boldogulok, igaz belassultam. :roll: Körömvágás, múltkor még sikerült. Az én technikám, hogy a lábamat felhúzom, de úgy hogy elmenjen a pocak mellett, szóval kissé ki van tekerve, de nekem nem fáj, aztán ahogy Kata írta: nagy levegő és ráhajolok (ez barokkos túlzás persze), aztán vágok, majd kiinduló póz és újbóli erőgyűjtés. Néha szükséges a láb kinyújtása, mert megmeredek. Vicces :D

Képzeljétek a macsekunk teljesen bebolondul a szívószáltól, nagyon imád játszani vele, persze engem egy idő után az őrületbe kerget, mert folyton belöki a bútorok alá, és után próbálja kihalászni, ami persze hangokkal jár... Egyet ma is eltökitett, de kiszedtem neki, amikor is észrevettem még egyet. Kicsit fura volt, de nem gyanakodtam. Eltettem mindkettőt, hogy ne zajongjon, erre nem varázsolt egyet valahonnan, és nagy büszkén sétál befelé a szobába, szájában egy piros fehér darabbal? Gyanús...és mivel rosszat sejtettem, kimentem a konyhába. Az ajtó résnyire nyitva, ne ez megint felettébb gyanús (sajna ki tudja nyitni a kis disznó, mert az ajtó az alján nem záródik jól, és a mancsával addig feszegeti, míg kinyílik). Benézek a mosogatóba, és látom, hogy a tegnapi jegeskávés két darab szívószálból egy darab sincs ott :shock: Ez a rossz életű, felugrott a pultra és kiszedte a mosogatóból a szívószálakat. Szédületes :shock:
Bár nem tudom miért lep meg, hihetetlen dolgai vannak. Például csúszott már be mellém a kádba :lol:

kisbogacs: irigyellek, hogy rá tudod venni magad a tanulásra, nekem egy porcikám sem óhajtja, és ennek megfelelően az utolsó pillanatra marad szinte mindig :oops:
A hűtőre meg nyugodtan vesd rá magad, főleg ha nem szóltak, hogy fogynod kéne. Én azzal nyugtatom magam, hogy sokkal többet árt babának, ha nagyon vágyom valamire, de megvonom magamtól (micsoda stressz!), mintha megeszem... :roll:

Batkata: nagy gratu a lánykához!!!! :D Jó volt a tojós hasonlat, én két napja Apával közöltem miközben elnyúltam az ágyon, és próbáltam pózt váltani, illetve felkelni, hogy úgy érzem magam, mint egy partra vetett bálna (na nem mintha lettem volna valaha bálna, pláne partra vetett, de gyanítom hasonló érzés lehet, igaz én legalább kapok levegőt) :oops:

Halljátok a Veszprémi kórházat? Választhatsz szülészt, de fizess be 100 ezer forintot a kórház számlájára :shock: Ez alapján lehetne magánkórház is, és akkor ne vegye fel az állami lóvét! Szánalmas :(

biga.csiga

Épp iszogatom a jegeskávém, és nem fogjátok kitalálni, mit csinál cicu. Bűbájos pofival meredten bámulja a szívószálam, és közben dorombol :lol:

biga.csiga

Biga.csiga: mintha a mi macsekjainkat látnám :lol: Tényleg igaz, hogy eljátszanak mindennel,ami nem kifejezetten ezért lett kitalálva,míg a nekik drága pénzen vett játékot le sem tojják :lol:
Én tegnap alig bírtam elszedni tőlük a pisztáciás zacsit lezáró kis műanyag pöcköt! A legkisebb cicc nagy büszkén hozta-vitte a lakásban, ugyanis ellopta :lol: Én meg vagyok egy frászban,hogy valamit egyszer így lenyelnek :roll:

Batkata: úgy kompletten,az egész postodon dőltem a röhögéstől :lol: Jó lehetett csehül a Hamupipőke :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Ez a veszprémi korház dolog tényleg nagyon szánalmas. Nem elég, hogy fizetsz a dokinak de még a kórháznak is? Oda miért? Így is úgyis szülsz nem? Nekik nem mindegy kinél?????Az éppen ügyeletes doki akihez alapból kerültél volna megkapja a fizetését szülés nélkül is....gáz ez nagyon!

Batkata! de jó Bori!!!!!! a méreteket nézve, 2200 körüli lehet súlyra!

Fizetés a dokinak:én nem fizettem. ügyeletesnél szültem, elviharzott, amikor jöttünk haza akkor egy másik doki vizsgált meg és adta ki a papírokat. Ha a dokimnak szóltak volna aki épp sielt valahol az alpokban, Ő 100-at kért volna és úgy láttam mikor hozzá jártam, hogy a hat hetes kontrollon adták oda neki. Láttam a borítékot rajta a "köszönjük" feliratot...
Szerintem a helyzet adja, hogy mikor adjátok oda.... nekem most sem lesz fogadott dokim és fizetni sem fogok.... van jobb helye is a pénznek.

Mágnes! ó igen ez így van. Mi is mindig együtt kajálunk. ha én leülök, hogy eszem valamit jóízűen akkor tuti Máté is azonnal ott van és hamm hamm hamm :lol:

Hú csajok nagyon szarul voltam délután! Itt neteztem, elkezdett fájni a gyomrom vagy nem is tudom mim....beleim is talán. Végigrókáztam az udvart de szabályos fájdalmaim voltak. Lefeküdtem hátha jobb lesz de nagyon sokáig kínlódtam, közben persze Máté is felébredt...szólni kellett apának, hogy jöjjön haza mert nem tudom felöltöztetni, tisztába tenni. AZtán fokozatosan jobban lettem, de hullámokban rámtört az a rossz közérzet. Ettem egy kefíres kenyeret és most már minden ok.

Kata! ez az a tejgyűjtő, bimbókiemelő! Avent isis komfort!

http://neobaby.hu/index.php?PHPSESSID=9 ... d6757e304a
katuska79

Köszi Mesi nevében is...
Batkata: sajnos csak holnap tudok lucot halászni, mert van ugyan lucfenyőnk, de 3 fenyő egymás mellett, sötétben gőzöm nincs, melyik az :oops: van szerb luc, sima luc meg szürke luc egymás mellett... képzelheted, mekkora különbség van köztük :roll: gyakorlatilag sötétben semmi, de félek, hogy a másik kettő nem nyerő. Köszi az ötletet, holnap mindenképpen bepróbálkozom vele. Addig is mézes tea, mézes tej, csend... már ha tudna csendben maradni :roll: de suttogva is be nem áll a szája :roll: nőből van, vagy mifene :D
Zalánnal az előbb megnéztük a Csillagok háborúja harci robotjait, járműveket, jól megkommentálta őket :) szerencsére csak egy részt látott (szerintem még kicsi hozzá, erről sem tudtam, hogy megnézte). Ma egyébként ő is tiszta hiszti, délután azért üvöltött, mert nem sikerült neki kockát rajzolnia... perspektivikusan, árnyékolva :shock: mi a francot akar ez a kis sz@ros 6 évesen? :shock: komolyan néha kiakaszt... nem bírja a kudarcot. Úgyhogy elteszem azt a könyvet, amit most talált (ceruzarajz oktatás - hát, nem az ő korosztályának), mert bár egész korrektül másolt belőle dolgokat (tényleg nagyon szépek) szerintem nem annyira sikerélmény számára. Ja, és kiakadt azon, hogy nem tudja, mit jelent, hogy párhuzamos... (azért elmagyaráztuk neki, amennyire egy 6 éves megértheti) szerintem egyszerűen fáradt, remélem, nem lesz beteg.
Bigacsiga: OK :wink: várom majd a sömösöt :D Jó ötlet két helyre küldeni, mert nem tudhatjuk előre főleg mi, az elején, akkor még kevés az infó :) majd én is kiválasztalak egyiknek, jó? :wink:
Én is próbáltam felhúzott lábbal körmöt vágni, de azt hiszem, az én karom rövidebb :D
Macsek: micsoda galád cicus :D hát, jól el kell rejtenetek mindent előle :)
Rend: nem tudom, mi lelete a csapatot, de semmi felfordulás nincs sehol :shock: na gyorsan le is kopogom :D egyedül a ruhapakolással és a mosással van még dolgom... de több adag nem fér be már mára... holnapra is kell hagyni :D
Tényleg: holnap nyílt nap az iskolában: meg lehet nézni, hogy tanulnak Mesiék... lehet, az első órára benézek :D remélem, nem tesi :)
Veszprémi kórház: már korábban hallottam hasonlót róla... állítólag az állt a hátterében, hogy mindenki pár sztárszülésznél szült, a többieknek meg semmi... ezt akarták kiegyenlíteni (máshol is így van, de ott valahogy még aránytalanabbul, mint máshol, mégis vidéki kórház). Csodálom, hogy csak most lett botrány.
Kaja: annyira bekajáltam ebédnél, hogy nem mertem uzsonnázni :oops: nemsoká úgyis vacsora :)
Kata: a pici ruhák sokkal nagyobb helyet foglalnak a szárítón, mint a nagyok, mert darabra több :wink:

Csöre
csöre74

Katuska: sajnálom a rosszullétet, remélem, semmi vackot nem nyeltél be :roll:

Csöre
csöre74

hanna: ja-ja, eszembe jutott, hogy te múltkor már említetted mikor adjátok oda a pénzt a dokinak.
Apuka szerint varratszedéskor kéne, szerintem a 6 hetes kontrollnál, addigra van még 1 fizetés. ;) ... Na mindegy, úgy is én döntök. :) Ahogy majd esik, alakul. :D

katuka: Remélem semmi komoly. :(

biga.csiga: :)
Vendég

Én is jelen, csak aludtam.

Csöre! Mesinek jobbulást.

Katuska! Nagyon vigyázz magadra. Doki?

Kép
hanna30

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: