A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Évi, Dalmának hívnak, írd nyugodtan ezt a nevet! Egyébként egy brazil kollégám hívott így, ez portugálul a Dalma becézése. mint pl Ronaldo-Ronaldinho. ejtsd:Dalminnya.
ja, tényleg emlékszem erre a képre a nagyfiaddal! Napra pontosan egyidősek a lányaink. Panna is nov. 5-én született.

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok!

Nagyon édesek a babák :D

Hostile, a lányok csuda szépek és nagyon édesek. Jó az a fotó amin egyszerre eteted őket. Le a kalappal. :D :D :D

Köszi csajok a drukkokat. Sajna még kell a szandi egy darabig. Már jól áll a lába Zsombinak, csak ha most abbahagynánk akkor vissza alakulna még a rossz tartásba. Így egy kicsit még kell. :cry: Viszont kinőtte ami van így kedden egy újat kap. Addig van egy pár nap pihi, mert a mostani meg feltörte kicsit a lábát és sebes is lett így most nem kell ráadnom. Megjegyzem már két nappal ezelőtt már nem adtuk rá este csak napközben a seb miatt. legalább tudom hogy nem tettünk semmi rosszat.

Kri

Kép
Kép
kri29

Nem semmi amit termeltetek lányok! :lol:
Köszönöm a hsz.eket a megfázzással kapcs.! Vettem c vitamint neki, meg szívom az orrát. De nem nagyon jön semmi , csak szürcsög.Gyanús nekem h. a foga miatt van az egész....milyen az ha meg van duzzadva? Mert látom, meg érzem a két kis csíkot az ínyén viszont nem az íny tetején hanem beljebb a nyelve felé van. Ez már az? És mikor bújik ki ha már dudorít??
Nagyjából olvastalak csak benneteket , mert két napja nem alszik csak 2x20percet napközben -fogalmam sincs hogy bírja?? :( és nincs el csak ölben...
Foszlányok amire emlékszem:

Dalma köszi :) muti te is képet! Örülök h. a babusgatással le tudod nyugtatni Pannát. Olvastad a könyvet amúgy?

Kri
sajnálom h. még viselnetek kell a szadit, de az jó hír h. szépen javul!

Hostile
a pép tényleg sok úgy ahogy a dobozon áll. Én is megcsináltam először úgy, majd a kutya ette meg a maradékot :) Léna oylan 80-at eszik meg belőle, ő ismeri a kanalat mert a vasat is úgy kapta...és azt is szerette :) Jaj nagyon édesek a lányok!!!

Borostyánláncot kérdezte még valaki :oops: először én is féltem nehogy baj legyen, de nem is foglalkozik vele. Ezért kell még ilyen korban ráadni ha valaki hisz benne. Csak 1 szem szaladhat le ha elszakad és ha le is nyelné,nem lesz baja tőle, de nme szakad el kifejezetten babalánc, külföldön a dokik ajánlják.

Anya
jó a szék, és édes Kincső benne! :) Örülök h. minden rendben a véreredménnyel!

Klarissza
nem semmi ez a tejmennyiség!
:shock: :) nagyon jóképű pasikkal vagy körbevéve!

Ja és nagyon tetszett még a kis mellényes úriember az előző lapon.

Kép
katica_75

Fantasztikus a video. Csodálatosak a gyerekeid, nagyon meghatódtam! Sok puszi nekik!
Dalma

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok :)

Hostile!Csudaszépek a lánykáid?Tényleg, természetesen szültél?Nagyon fiatalnak látszol, az biztos :wink:

Vera :)
Eszméletlenül hasonlítanak a kis Izára a fiaid amikor kicsik voltak :)

Katica! :) Marcell is tiszta hiszti volt az elmúlt napokban, én a szélnek tudom be.

Figyerljetek!
lehet a hozzátáplálástól szorulása Marcellnek?vagy akkor adjak neki csak pl.barackot?2 naponta kakil azóta, amióta hgozzátáplálás megy, de akkor irgalmatlan adagokat :shock:
és ő mindig 2x is kakilt egy nap.Védőnő szerint álljak egy kicsit le a más kajóval.
Vendég

Vera: nagyon édes Iza.

kri:örülök hogy javult a lábikója már biztos nem sokáig kell hordania.

katica: jobbulást nektek

000kata

Vera!

Nagyon jó a videó :D Picit meg is könnyeztem. Pont ezekért a pillanatokért érdemes élni.
Egy prózai kérdés: melyik progival csináltad a diavetítést?

Anikó

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Sziasztok!

Kata! Igen csaszival születtek, bár nagyon készültünk a természetes szülésre, de a végén sürgős lett a dolog, és így császár lett sajnos.
Amikor megtudtam, hogy ikrek teljesen ledöbbentem. Bár párom poénból már az első pillanattól mondogatta, hogy ikrek lesznek, de persze ezt egyikünk se gondolta komolyan. Ők igen :lol: Addig nagyon ügyes voltam, míg bent voltam a dokinál. Ugyanabban az épületben dolgoztam, ahol a dokim volt. Mire leértem a mi osztályunkra 2 emelettel lejjebb, már bőgtem, úgy beparáztam. Gondolhatod egyből, mit fogok én csinálni két gyerekkel, egyszerre fognak sírni, enni, egyszerre lesznek betegek, dupla pénz, biztos koraszülöttek lesznek, stb. Szóval minden negatív eszembe jutott. :D Aztán másnapra már megnyugodtam, és próbáltam csak a pozítiv dolgokra koncentrálni, és onnantól nagyon élveztem az egészet. :D

Evi! Megköszönöm, ha belenézel a könyvbe, mit ír ikreseknek. Kiváncsi vagyok, de szerintem mostanában nem tudom megvenni a könyvet.

Kri! Sajnálom a szandit, de így biztos helyre jön a Zsombi lába. Meddig kell még hordania? eltudom képzelni, mennyire utálhatja szegény
:(
(Írtam privit. )

Harivera! Nagyon jók a képek Izáról, nagyon aranyos! :D És a videók is nagyon tetszettek, nagyon szépek! :D

Katica! Nálunk a cica ette meg a pépet, ízlett neki :lol: Gondolkodtam rajta, uzsira megint adok nekik keveset, hátha megeszik ( mármint a lányoknak :lol: ) azért sajnálnám kidobni a felbontott dobozt. Hát kíváncsi leszek, mit szólnak majd hozzá. :D

Melaszka! Mostmár tényleg áruljátok el mennyinek gondoltok?! :D Végül is, nem tudom ki hány éves, lehet tényleg fiatal vagyok hozzátok képest. :D
amúgy a szél miatt nálunk is megy a hiszti, és ilyenkor keveset is alszanak.

Beszámolok a tegnap estéről is, olyan jó volt! Tegnap hang nélkül elaludtak képzeljétek! Volt pár ébredezés, de azt simivel, cumival simán megoldottuk! Olyan jó, úgy örülök. Hamarabb kellett volna kezdenem a szigort :D Bár biztos az is közrejátszik, hogy keveset aludtak napközben a hülye szél miatt.

Van köztetek olyan aki az Istvánba szült? Mi ott voltunk 3 hétig, hátha találkoztunk.
:D

Kép
hostile

Sziasztok!

Hostile, jó a vonalzód :lol: A szandit már nem kell sokáig hordania max még 1 hónap. Amúgy egész jól elvan vele nem nagyon zavarta eddig, csak most kinőtte ezért rossz neki viselnie. A doki is elképedt, hogy kinőtte nem nagyon szokott ilyen előfordulni. Most szerezzük be a nagyobbat.

Vera, nagyon tuti lett a video. Nagyon megható, gyönyörűek a gyerekeid.

Kri

Kép
Kép
kri29

Hostile: én mindig ugy gondoltam hogy ugy örülnék ikreknek 2 csajszinak,(még terheségem elött) de most hogy itt van Kevin és most belegondolok 2 lenne belöle :lol: hát nehéz lenne az tuti :lol: van a családba még ikrek?Milyen volt az elsö hetetek,nagyon nehéz?

kri:
örülök,hogy már csak egy honapig kell hordani a szandit :lol:

000kata

vera: nagyon jo a videó :lol:

000kata

Betti

nincs időm scannelni / ki kellene menni az irodába / most csak bemásolom a lényeget :

"Ha a baba húzódozik a kiságytól, tegye be játszani alvásidőn kívül. Pakoljon be hozzá játékokat ( alvás előtt azonban vegye ki őket ), játszanak bújócskát. Eleinte maradjon Ön is a szobában. Foglalja el magát, például rendrakással, de mindvégig beszéljen a babához. Amikor már lekötik a játékai, és rájön, hogy a kiságya nem börtön, hanem, hanem tulajdonképpen kellemes hely, magára hagyhatja. De ne vigye túlzásba- és sose hagyja benne, ha sír. "

Hosteil- ha több időm lesz Neked is küldöm!

Vera
- gyönyörűek a gyerekek !

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Hostile, én olyan 23 éves körülinek saccolnálak!
Kri, örülök hogy rendbejön Zsombi lába. Pár hónap múlva, vagyis majd ősszel meg úgyis mindig cipő kell majd rájuk. Éjjel is használjátok, ugye?

Kép
Kép
dalminha

Két kép a jó tesókról
Kép
Kép

Kép
Kép
dalminha

Dalma: Nagyon édesek a gyerekek :lol:

000kata

000kata

Kata, igen, de mi a vezetékneve, mert így nem találom a sok baba között

Kép
Kép
dalminha

Megvan!!!

Kép
Kép
dalminha

Kata !

szavaztam!

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Dalma!

Gyönyörűek a gyermekeid!!!! A szemeikre nem lehet szavakat találni! :D

Eszter

Kép

Kép
ske

dalma: Somogyi kevin.

Köszönöm a szavazatokat :lol:

000kata

Sziasztok!

Dalma, nagyon szépek ezek a gyerkőcök, és továbbra is nagyon hasonlítanak egymásra, és szerintem Rád is!

Kata, meglesz :wink:

Hostile, meglestem a képeket, nagyon szépek vagytok, és én is kb 22-23nak néznélek (ami felháborító mellesleg...). Ez az egyszerre szopis kép... én még Natasát is alig bírom normálisan rácuppantatni, főleg mostanában.

Mi ma megyünk a dokihoz, mert Natasa tele van pöttyökkel, és továbbra is híg a kaki :( (ebből adódóan továbbra is kel éjszaka, de tudom vannak olyanok, akiknél ez gyári beállítás, de akkoris....) Remélem kiderül mi baja van!

Szép napot!

Kép
pipal

De amúgy kb 1hete állandóan hátról hasra vágja magát, tegnap már nem tudtam hanyatt lerakni, mire visszajöttem a szobába hason volt :D

és megvolt az első hangos felkacagás, bár én sikításnak mondanám :D :D :D

Kép
pipal

Kata!
Ment a szavazat! :)
Vendég

Melaszka: köszönjük :lol:

Pipal: remélem nem lesz semmi baja natasának,nem ettél valami olyat hogy pöttyös lett?nagyon ügyes a kiscsajszika :lol:

000kata

Sziasztok!

Kata, szavaztam :lol:

Kri

Kép
Kép
kri29

Dalma!

azok a szemek a gyerekeidnél! nagyon szépek !

Pipal!

majd írj, mi volt a dokinál, mi sem vagyunk még jól, de tényleg látszik a fogacska - kettő- belül nézd az ínynél belül lent !

Kri !

szandi :( :( :( :( , de hamar eljön már a vége és nem kell hordani, sok kitartást kívánok Zsombinak és a családnak

Kata ! :D :D :D ez most gyorsan ment

Nekünk elég érdekes napunk van, Lilla lázas vszínű a tegnapi oltástól, bár eddig nem okozott gondot, folyamatosan alszik, ilyenkor hatványozottan rám tör az aggódás.
Az időről nem is beszélve, úgy sem mehetnénk ki, tegnap egyébként is nagy sírás volt séta közben, minden praktikám felmondta a szolgálatot.Egész nap nyűgös volt, de sztem ma sem lesz jobb!

:cry: :cry: :cry: :cry:

többiek, hol vagytok?

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Kri: köszönjük :lol:

Éva:
igen ez most gyorsan ideért,mégegyszer köszönjük aranyos vagy. :lol:
sajnálom hogy nyügös Lilla,lehet a szuri miatt meg az időjárástól is lehet azt mondta nekem a doki.Kevin is nyügibb és höemelkedése van a szuritol vagyis remélem hogy csak attol.tegnap ő is 2órát aludt nappal :shock: nekünk ilyen nem szokott lenni max a 30perc.
Jó a vonalzod!!! :lol:

Kellemes hétvégét mindenkinek!!!!

000kata

Sziasztok!

Na megjöttünk a dokitól. Hát mi nem fogzunk (ennek azért kicsit örülök), hanem bekapott vm vírust (ennek már kevésbé örülök), de a pöttyök már a vége. Igazából csak figyelni kell, nehogy felmenjen a láza, vagy hányjon stb. A pöttyökre+hasmenésre írt fel vmt.

Éva sajnálom a nyűglődést :(((

Kata és hogy alszik fél órát egyébként? Mármint, hogy kocsiban, kiságyban, hordozóban?

Kép
pipal

Pipal!
Nagyon ügyes Natasa mi még mindig nem fordulunk meg, de majdcsak eljön annak is az ideje :lol:

Képzeljétek Mátyásnak nem alul sőt még csak nem is felül középen jön a foga hanem felül két oldalt igazi kis vámpír lesz! Habár Ákosom is így kezdte mégis az alsók bújtak ki először, pedig hírük-hamvuk sem volt.

Kép

Gyűszűszájúnak hívjuk, mert mindig ilyen kicsire összehúzza a száját :lol:
Kép

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Pipal: sajnálom hogy elkaptátatok valami virust. :cry:
Kevin csak cicin alszik el ,ugy elaltatom és lerakom a nagyágyra mert ha a kiságyba rakom egyböl felébred.vagy ugy szokott még elaludni hogy kint babakocsiba.ti hogy alszotok és hol?kiságyba?

olvastátok babanet kezdőoldalán,hogy egy kutató azt állitja,hogy veszélyes az anyatej,sok mérgező anyagot tartalmaz.Ki mit gondol erröl????

000kata

Klarissza: Nagyon édes Mátyás,és ez a száj hát megzabálom :lol: :lol: :lol:
Kétoldalt nö a fogacskája?ilyet még nem is halottam, :lol:

000kata

Kata
próbáltam az indafotóra regisztrálni, de nem küldött semmit pedig megígérte. Egyébként én is hallottam már erről, de még mindig jobbnak tartom az anyatejjel bevitt mérgező anyagokat, mint a génmanipulált sárgarépát, vagy a nem természetesen érlelt banánt vagy még sorolhatnám. Tehát ezek szerint ugyanazt adjuk gyermekeinknek, mint nem szoptató társaink csak az anyatej olcsóbb és kéznél van! :lol:

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Klarissza: majd küldeni fogja lehet sokan regiztek (indamail)
anyatej:de mi mérgező benne? :cry: hát ezt szomoruan hallom mert annyira mondják mindig hogy szoptass stb...
de egye értek veled amit irtál.

000kata

Sziasztok!

Remélem minden beteg jobban van már!
Ne haragudjatok, nincs időm most olvasni, amíg szél volt gyermekeim meg voltak kergülve, tegnap Ricsi fülfájós lett, mára elmúlt, ma meg a Peti ölbebaba volt a foga miatt, holnap kirándulunk, utána meg névnapozun vasárnap.... hétfőn lesz időm pótolni az elmaradásom olvasás terén :oops:

Gyönyörűek a babák!
Ha nem bánjátok lekicsinyítetttem pár képet, felrakom...

Kép

Kép

Kép
Kép

Megyek is aludni, holnap korán kelünk :D

Jó hétvégét! Sziasztok!
Móni

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi

momi: nagyon édesek a gyerköcök :lol:

000kata

Sziasztok!

Bocsi a zavarásért, de van egy megapack HUGGIES 3-as pelus amit el szeretnék adni. 80 db mert 6 db hiányzik belőle. Budapesti átvételnél tudunk segíteni. Belvárosba beviszi a párom, ha érdekel valakit.
Tegnap vette 4200-ért, de kicsi lett. Ára: 3500 ft!

ha érdekel privit írj kérlek!
(akár még ma is be tudjuk vinni)

köszi, és ne haragudjatok, hogy zavartam!
bszilvi25

sziasztok.

csak beköszönni jöttem meg hírül adni hogy ma egy évvel öregebb lettem.

tegnap este lefeküdtem már 9-kor anniyra kivoltam. emiatt jó volt az éjszakám de Iza miatt meg ááááááááááá. Mint ha érezte volna hogy jó korán le szeretnék feküdni és kialudni magamat ááá neem. 2 óánként kellt szopizni.

Na majd este mesélek.

kata
az egy barom aki ilyet állít meg plusz férfi.

Puszi addig is.

harivera
Budapest XXI. kerület

Sziasztok! :)

Vera :)
Isten éltessen, sok boldogságot kívánok! :)
Ilyen étkes lett Iza? Mesélj majd!

Szerintem ez az anyatejes dolog úgy is lehet, hogy valami bébiétel gyártó cég kitalálta, hogy inkább azt vegyék és minél többet.Üzlet :?

Momi :)
Szépek a fiúk :)

Klarissza :)
Csuda édes ez a kicsi fiú!! :)
Vendég

Melaszka
uyge te kérdezted h. a hozzátápi okozhat e szorulást? Mert igen, biztos attól van. Nálunk napi 6ból lett 1. Megváltoztatja a bélflórát bármi ami anyatejen v. tápszeren kívül adunk nekik.... a barackot nem próbáltad esetleg?

Jobbulást a betegeskedő babókáknak! :(

Klarissza Momi, DAlma
nagyon szépek a gyerekek! Dalma a te gyerekőceidről mindig azok az édes mesefigurák jutnak az eszembe :) mert ekkora szemecskék valójában nincsenek is! -vagy mégis? :wink:

Nati
a Dévény masszázs-torna? az egyik leghatékonyabb korai fejlesztő módszer. De ha nincs gond nincs rá szükség.

Lénus már tuti biztos fogzik. :? egyértelműen ott van és púposít neki, sokat felsikít éjszaka :( és ha bekenem neki azonnal vigyorog.De legalább nem betegség lett.
És jelentem mi is forgunk hanyattról hasra is. :)

És már nem emlékszem ki írta de ez a győri édes kókuszos tényleg bruták tejfakasztó!!!! most h. már nem kell paráznom rajat csomó lett. :shock:

Kép
katica_75

Katica
Már tudom mi az a torna, mert valamelyik nap volt a tv-ben.
Győri édes keksz? Kókuszos? Tejfakasztó? Na ezt ki kell próbálnom. Szeretem a kekszeket!
Nálatok van kipirosodott orca? Mert nálunk az is van a fogzással, valamint hasmenés. NÁLUNK!

Vera
Boldog szülinapot! Nagyon szép a sapija Izának! És nem is tokás!!!

Momi
Édes a kisfiad!

Klarissza
Anyatejes dolgot én is olvastam. Én is veled értek egyet, olcsó, kéznél van és gyors.
Matyi nagyon édi. Micsoda szempillák!

Pipal
Jobbulást a picúrkának!

Evi
Köszi a csomagot! Van ám tejem!

Kata
Szavaztam! Én is szerettem volna ikreket, de már azt hiszem meggondoltam magamat. Bőven elég egyszerre egy is.

Dalminha
Hú, mennyire hasonlítanak a gyerekek! És tényleg nagyon szép szemeik vannak.

Melaszka
Szerintem anyatejjel higítsad a barackpürét felesben és akkor nem lesz szorulása. De egyébként nálunk is azt csinált a kaja.

Kri
Sajnálom, hogy még kell a szandi, de hamarosan biztos abba lehet hagyni a használatát és akkor minden ok lesz.

Kép
Kép
nati80

Sziasztok! :)

Hogy alakulnak mostanában az éjszakáitok?

Nati :)
Igen, barackot kap, de azt nem próbáltam még, hogy anyatejjel higítom, de most ha felébred, kipróbálom.Nem fog tőle hasmarsa lenni? :?
Aztán a sárgabarack is jó?És ti még mit adtok?Főzelékféléket is, vagy csak gyümölcsöt?
Krumplit mikortól lehet?Tele van a fagyasztóm a tejemmel.A habarás miatt kérdem, mert ezzel szeretném keverni a krumplit, de csak ápr.végéig tartható el a tejem. :?

Megkapta Marcell a húsvéti ajándékát anyumtól, egy állványos hinta.Majd rakok képet :)
Vendég

....és a hintás képek :)
Kép
Kép
Vendég

Köszönjük a szavazatokat :lol:

Melaszka: nagyon édes Marcell :lol: milyen jo hintája van :lol: szereti?

Vera: Isten éltessen!!!!!! :lol: :lol: :lol:

000kata

Kata! :)
Igen, szereti a hintát, nagyokat viháncol benne :) Csak mindig löködni kell :D Ez a hinta nem új, bizományis.Szerintem nem érdemes újonnan venni :)
Vendég

Kata! Régen én is szerettem volna ikreket, jó poénnak tűnt, de aztán elfelejtettem. És amikor kiderült, hogy ketten vannak, mégis meg voltam ijedve :D
Szavaztam Kevinre, sok sikert!

Evi! Köszönöm, nem sürgős, csak majd ha tényleg ráérsz!

Dalminha
! Gyönyőrűek a gyerekeid! Azok a szemek! Percekig nézegettem őket. A kisfiad olyan mint egy baba
:D
Egyébként 27 vagyok :lol:

Pipal
! Remélem már jobban vagytok!
Regi meg hasról hátra fordul, ami azért gázos, mert hason alszik elvileg, háton felébreszti magát…
Hát azért nem ment ám egyből az egyszerre szopi. Gyakoroltunk sokat :D
Volt egy időszak, hogy nem is voltak hajlandóak együtt enni. Pedig sok időt megspóroltam vele. De mostmár nagyon ritkán esznek egyszerre.
22-23 :lol: Hízelgő :lol:

Klarissza
! Nagyon jók a képek, édes Mátyás! Aranyos kisvámpír lesz :D

Momi! Édesek a fiúk, a legjobb a közös fotó szerintem :D

Harivera
! Happy Birthday! :D

Melaszka!
Nagyon jó a hintás kép :D Aranyos. Mi is szeretnénk, majd írunk a nyuszinak

A fogacska kibújását hány napos nyügi előzi meg? Regivel három napja nem bírok. Sokat sírdogál, csak kézbe van el, keveset alszik napközben, soxor csak cicin nyugszik meg. :cry: Csak a fogára tudok gondolni. Sokáig tart ? :cry:

Kép
hostile

Hostile sajna valakinél eltart hónapokig végre kibújik egy és kezdődik a következővel való nyűgi, de előfordulhat, hogy gyorsan kibújik és nem is lesz nyűgi.

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Melaszka
Én úgy tudom, hogy egyszerre csak egyfélét lehet neki adni és azt „bevezetni“ 1-2 hét alatt. Majd jöhet egy máik íz is. Én egyenlőre csak hébe-hóba adok neki barack-alma kaját és utána is csak gyümi lesz egy ideig. Utána jöhet majd a zöldségféle. De ha te már adsz neki zöldséget is, akkor sztem lehet adni krumplit is. Meg tudod nézni, hogy a bébiételek között van e 4 hótol valami krumplis kaja.

Hostile
Nem akarlak elkeseríteni, de hónapokig is eltarthat. De lehet csak 1-2 nap lesz. Nálunk már hasmenés és hőemelkedés is van, de fog még sehol.

Nem tudom mi lehet velünk, de Fanninak nagyon behorpadt a kutacsa. Védőnő szerint a hasmenés és a sok nyáladzás miatt elvesztett folyadékmennyiség. Most kap inni 2 evés között, de egyenlőre nem javult sokat. Vagyis valamikor jobb valamikor nem.
Megyek pihenni, mert kivagyok de nagyon.

Kép
Kép
nati80

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: