A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

100.000/20 az 5.000/nap
(20*5.000)-(5*5.000) az 85.000,-
85.000,- a 70%-a, mínusz nyugdíjjárulék (azt hiszem csak azt vonnak belőle)

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Sziasztok,

Olvasni próbálok, de írni nem nagyon van időm.

Somának jobbulást!

A babafotók nagyon szépek :) Mi a jövő héten megyünk terheléses cukorra és 4d-re is.

Jól vagyunk. Emma bölcsizik 2 napot, én pedig pakolok, kertet rendezek (szellőztetés, fűnyírás, műtrágyázás stb.)

Mindenkinek szép napot!

Twist: cica kép nincs jó, csak felülről van. Hónap végén már nálunk lesz akkor tudok feltenni róla (Mira)

Kép
Kép
alma26

Pillesz!

Köszönöm szépen! Kezd a tisztulni a homály :)

Timi
athena

[quote="kriszti1976"]J írta:kriszti1976ah és a kiszámolás marha bonyolult.Én egyszer átrágtam rajta magam. A kereseted osztják a naptári napok számával amikor dolgoztál, és itt van jelentősége annak hogy voltál e fizetési nélküli szabin táppénzen stb. mindegy majd ha intézed szólj és segítek:)

táppénzből nem számolnak neked újra táppénzt, vagy tgyást! Mindennek az alapja amiből a nyugdíjjárulékot vonják! Ez a bérpapíron van rajta, hogy ez mennyi.
Ugyanis egyik juttatásból nem számítják a másik juttatást.

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Na, én részemről ejtem ezt a témát, mert ahogy utánanézek a dolgoknak úgy bonyolódik ez az egész. Majd rászánok egy kis időt és önszorgalomból okosodok.
Timi, nagyon szívesen.

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Pill!

Nagyon korán keltél ma :) Krisztivel együtt.
Ezek szerint betesz az alvásnak a front/időjárás/akármi :)

Timi
athena

Aludtam még volna, ha nem kéne melóznom. 5-kor kelek, 6.30-tól dolgozok( kisebb-nagyobb szünetekkel) :D
Nem agyok én álatt, hogy 6.30-15.00-ig húzzam az igát. :D

Csilla
Kép
Kép
pillesz

jav:állat :)

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Sziasztok!

Visszatértem és kb. 3 napja csak olvasok annyit írtatok! :D
London és a meccs szuper volt! Nagyon nagy élmény! Zsombor is élvezte remélem! Kapott nagyon cuki Arsenalos bodyt Apukájától + Arsenalos cumikat!! :lol: :lol: Nagyon cuki és nagyon jó áru bébi holmikat lehet kint venni, sikerült vennem 7 db-os body készletet 5 Fontért! Már annyi ruhája van, hogy szerintem én egy kicsit behúzom a féket.... :wink:
Már nem tudom kik írták a babakocsit, de én is az Espiro Vectort néztem ki a nyáron !! Szerintem is jó választás!

Bogaracska nagyon szép képek Barnusról! Én a jővő héten tervezek 4D-t , remélem nekem is sikerül pár jó pillanat!

A bérszámfejtés téma nem egyszerű!
Én nekem a 2009-es béremet kéne alapul venni, szóval ebben az évben annyit kell dolgoznom amennyit csak tudok igaz?? És szülési szabira csak januártól mehetek akkor?? Ugye jól látom ? Valakinek javaslata van várom...
:roll:
Előre is köszi.

Sajnos én is a betegek táborát gyarapítom.. sikerült totál megfáznom. Ezúton is jobbulást a sorstársaknak! :)
A többiek pedig vigyázzanak magukra!!!

Mariann

Kép
arian78

Jó reggelt!

Egy kis helyesbítés még a számításaitokban: naptári nap nem egyenlő a munkanappal, tehát októberben a naptári napok száma 31, a munkanapoké 21.
:)

Én csak annyit tudok, hogy a max. gyed. 85-95 között mozog, napok számától függően. Még sosem estem neki, hogy kiszámoljam magamnak, a barátnőm mondta, hogy kb. ennyit kap.

Klári

Kép
claracroft

Sziasztok!

A hét elején nálunk is megkezdődött a szülés felkészítő tanfolyam. Hétfőn volt egy előadás, ma délután pedig torna lesz. Már várom, kíváncsi vagyok, hogy miket fogunk csinálni a tornán és jó is lesz egy kis mozgás. :)

Tegnap délelőtt voltam baba turiban, vettem egy overált és egy kissapkát. Majd teszek fel róla képeket. Rengeteg dolgot lehetett volna még venni, de nem volt türelmem túrni, mert fullra tele volt az üzlet, körül sem lehetett nézni rendesen sajnos. A pénztárnál kilométeres sor állt, kb. fél órát álltam sorba, mire ki tudtam fizetni amit vettem. De majd még ráveszem magam, hogy elmenjek legalább egyszer szülés előtt. Az a baj, hogy szerintem itt Győrben ez az egyetlen baba turi, azért vannak ilyen sokan.

Sophie: Gratulálok a diplomádhoz!

Klemencia: nagyon szép lett a babaszobátok! És a kisruhák is szuper jók! Nekem a birkás body is nagyon tetszik, mondjuk én szeretem a birkás cuccokat! :)

Bogaracska: örülök, hogy minden rendben van. Nagyon szuperek a 4D-s uh-s képek!! :)

Klári: ez tényleg így van, Győrben a szülés felkészítőn az egyik nap erről szól. Hétfőn lesz a következő foglalkozás, egy jogász jön és ezekkel a juttatásokkal kapcsolatban fog beszélni. Majd igyekszem ezerrel jegyzetelni és akkor le tudom írni, nektek, hogy mit mondott.

Kima: Mi újság, mit mondott az orvos??

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Csajok, én jelenleg "nem állok munkaviszonyban", hogy legyen 30 nap megszakításom, novemberig nem vagyok biztosított :( Ergo nem lehetek sem beteg, nem kerülhetek kórházba, és legfőképp nem szülhetek ennyivel korábban (ezt amúgy sem szeretném, bár ki szeretné) úgyhogy újfent elkezdtem parázni mindenen. Még több, mint 3 hét, ajaj :shock:

Klári

Kép
claracroft

ARIAN: Szerintem csak TGYÁS-ra nem mehetsz, szülési szabira igen, de nem árt utánanézni.

Adrienn: azt nagyon megköszönném, és szerintem a többiek is :) Talán Mariann kérdésére is tudsz majd pontosabb választ adni.

Klári

Kép
claracroft

Ma reggel már én is dagi bokával ébredtem, eddig csak estére dagadt be :( Majd mondom Attilának, hogy: APA kezdőőődiiiiik! :)

Klári

Kép
claracroft

Klári, a legeslegfontosabb a várandósság alatt, hogy mi anyukák nyugodtak legyünk. Úgyhogy semmi para. Természetes változásokon megyünk keresztül, csak éppen nem kell erőltessük magunkat. Úgyhogy lazíts, pihenj esténként és hétvégeken legalább. Csakis pozitív gondolatok: "egészséges a babám, erős vagyok, kedves vagyok, szép vagyok" :) Küldök a pozitív energiámból, amit a keddi kismama tornán kaptam :)

Ma megyek megint. Kedden volt torna, légzés gyakorlat, elmélet szoptatásról (egész pontosan fejésről). Kiváncsi vagyok ma mi lesz, mert a csütörtöki állítólag más témakör. Torna mindenképpen lesz :)

Hatodik UH: esetleg jan. 6.-án, ha még egyben leszünk :)
Kép
nilszi

[quote="twist"]K írta:twistlemencia, eszméletlen szép a gyerekszoba!!!:)
Édesek a rucik, és szuper a hordozó is!!!
Én is ma szerváltam egy babahordozót, nagyon beleszerettem:)

Köszönöm!

A babahordót nem én választottam :roll: ha nem kapom a barátnőmtől én magamtól biztos nem kéket választottam volna. De mivel nagy segítség volt, hogy adta, így nem válogattam a színét illetőne :P

Ágnes

Kép
klemencia

Sziasztok lányok!
Nagyon édes a Barna a képeken!
Szép lett a baba szoba!
Én táppénzen vagyok akkor hogy van ez a szülési szabadság,mikortól van?köszi.
gyöngyi-30

Tegnap igazán jó fej volt a védőnő. Elfelejtett szólni, hogy visszaköltöztek a Béke térről az utcánk végére :evil:
Úgyhogy fél négyre elbumliztam a Béke téri védőnőkhöz, akik közölték, hogy már másfél hete nem itt van az enyém!!! Igazán boldog voltam!!!!

A vérnyomásomat képtelen volt megmérni...kétszer mérte a karomon, semmit sem mutatott, utána meg mért a csuklóssal 159/80-at, azt már be sem írta a kiskönyvbe!

Viszont KicsiCsenge szíve 141-et vert, meghallgattuk azt is. Az legalább simán ment :D

Tudtam én, hogy értelmetlen a védőnőt felkeresni, de, hogy az embert még külön túrára is küldjék, az már kicsit sok :?

Ágnes

Kép
klemencia

Klem!
Meg kell állapítanom: a védőnőkkel csak a baj van!
(tisztelet a kivételnek)

Timi
athena

Egy kis vidámság:)

http://www.youtube.com/watch?v=r7DvCjXf ... re=related

Bár nagyon régi, most előkerestem, hátha valaki még nem ismeri. Hanggal nézzétek :)

Hol vagytok??? BOGYRA, LDETTI????

Klári

Kép
claracroft

Ti nem vagytok mostanában úgy, hogy egész nap ennétek?

Kb. egy hete egész nap éhes vagyok! Teljesen mindegy, hogy mit és mennyit eszek :oops:
Eddig nem volt ilyen problémám...most pedig nem tudom mit csináljak. Nem ehetek egész nap folyamatosan, de az sem jó, hogy másra sem tudok gondolni, csak arra, hogy éhes vagyok. :roll:

Ágnes

Kép
klemencia

Sziasztok Lányok!

Hű de belebonyolódtatok ebbe a számolásba :) Én nem értek hozzá :lol:

Gyöngyi: Én is táppénzen vagyok, szerencsére 70%on, mert már az előtt is táppénzem voltam, amikor bevezették a csökkentettet. Ha jól kapsz így, akkor szerintem a szülés napjától menj el szülési szabadságra, én így fogom tenni.

Ma volt nálunk a védőnő, ami a kivételbe tartozik :) Olyan aranyos ez a nő, hogy csak na :) Kedves, nem nyomulós, bármit kérdezhetek és nem okoskodva válaszol. Szóval végre jót fogtam ki, úgy örülök! :lol: :lol: :lol:

AMúgy ma nagyon kis aktív voltam, ki van takírtva az egész lakás, már csak mosni kell, de az amúgy is megy mindig egész nap.

Pénteken megyek dokihoz, 4Ds babmozi is lesz most! :lol:

Kép
buborka.

Klemencia:
Lehet, hogy egy védőnőhöz járunk? Én is a szerencsének köszönhetem, hogy nem jártam úgy mint Te: véletlen sem mondta volna magától a telefonban a költözést. Beírtam a naptárba, és az volt a szerencse, hogy "hangosan" írtam, hallotta és kijavította a helyszínt.

Kép
cat__

Klári:
Ne aggódj, minden rendben lesz!!

Arian:
jobbulást!! ÖRülök, hogy jó volt a meccs, nem volt hideg?

Kép
cat__

Ági:
Dehogy nem! Csak én visszafogtam magam az ájulások óta, így inkább többször eszem keveset! :lol:

Nem írtam még, de nagyon szép a baba szoba nálatok!!!

Kép
buborka.

Buborka:Köszi én is így fogok tenni akkor mert jól kapok így is.Az elejétől vagyok táppénzen ugyhogy 70%-ot kapok.
A szülési szabi hány nap?és utánna jár a gyes?Én nagyon elvagyok veszve ebben a témában :shock:
gyöngyi-30

Látom elég sokan vannak közülünk táppénzen.
Aki még dolgozik, az meddig fog??
Nekem épp tegnap mondta a dokim, hogy csodálkozik rajtam, hogy még dolgozom, szerintem sztachanovista vagyok!

Timi
athena

Helyesbítenék: nem szerintem, hanem az orvosom szerint vagyok sztachanovista
:)

Timi
athena

Sziasztok!

Klári: Az IKEA-ban a Leksvik könyvespolc IKEA family kártyával most 26.990 helyett "csak" 16.990-ért kapható. Nem tudom ilyesmit szeretnél-e, de gondoltam szólok. Eredetileg én sem terveztem, de úgysincs helye a könyveinknek, később meg kell úgyis játékospolc is. :D

Timi: nyilván a doki meg tudna élni a táppénz címen kapott keresetből is.... :x

Tegnap én is vettem néhány babarucit újfent. Sikerült vadásznom néhány icipici harisnyát is, bár kettőnek olya ára volt, hogy sokat gondolkodtam rajta megvegyem-e.

J.

Kép

Kép
somaanya

Milyen érdekes ez a blog (látszik még sosem használtam ilyet)! Most látom, hogy Hékás milyen ügyesen elmagyarázta mit is kell tenni képfeltöltéskor (a Közös kategóriában találjátok a leírást, hogy hogyan is kell képet feltölteni). Érdemes elolvasni. Főleg azoknak, akik egy-egy képet csak 1 kategóriába soroltak be. Mert lehet egyszerre többe is: pl. pocakfotó, de az illető nevénél is jelenjen meg. A már feltöltött képeknél is lehet javítani ezt a kategorizálást...

Hatodik UH: esetleg jan. 6.-án, ha még egyben leszünk :)
Kép
nilszi

Jutka!

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Hangosan felvihogtam :) Jó meglátás!

Timi
athena

Jaja, vicces ez a táppénz dolog. Eljön majd az az idő is - pl. én most itt tartok -, hogy azért mész táppénzre, hogy jobb legyen a bevételed. Szóval nézőpont kérdése. :wink:

Kép

Kép
somaanya

Azért mész TP-re, hogy jobb legyen a bevételed? Az technikailag hogyan lehetséges?

Timi
athena

Hát úgy, hogy a bevételem a 25 eFt GYES lenne amit Soma után kapok. Így papíron visszamentem dolgozni, táppénzre vetettem magam és így kapoma táppénzt plusz a GYES-t.

Kép

Kép
somaanya

Somanya:
Azt tudtad, hogy táppénz mellett nem jár GYES?
Nekünk épp azért Apa van GYESen, h nem essünk el attól tőle, de nekem nem járna.
Nehogy visszafizettessék veled...

Kép
buborka.

Hú, bonyolódik a helyzet!

Somaanya! Így már értem, nem vettem számításba, hogy te már gyes-t kapsz.
Szerintem nagyon siralmas, hogy a gyerek 2 és 3 éves kora között ez a pénz jár egy anyukának, és kész!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Timi
athena

[quote="gyöngyi-30"]B írta:gyöngyi-30uborka:Köszi én is így fogok tenni akkor mert jól kapok így is.Az elejétől vagyok táppénzen ugyhogy 70%-ot kapok.
A szülési szabi hány nap?és utánna jár a gyes?Én nagyon elvagyok veszve ebben a témában :shock:

140 valamennyi a szülési szabi ha jól tudom, de mindjárt rákeresek. Utána a gyerek 2 éves koráig GYED van, ami jóval kedvezőbb, mint a GYES, és 2 éves kora után 3 éves koráig kapod a GYESt. (Ami 25e Ft körül van)

Kép
buborka.

[quote="buborka."]1 írta:buborka.40 valamennyi a szülési szabi ha jól tudom, de mindjárt rákeresek.

24 hét a szülési szabi, ami 168 nap.

Kép
buborka.

Sziasztok!

Itt vagyok ám csak olvasgatni van időm de nagyjából követem az eseményeket!

Klemencia nagyon szép a babaszobátok! Nekem tök tetszik!!! :D
Sajna mi még nem kezdtük el, de a közeljövőben már kifestünk a kiságy jövő héten meglesz kombi fajtát választunk mi szerintem az praktikus!
Ma voltam védőnőnél meg fogászaton minden rendben a védőnő megdicsért eddig 5,5 kg-t híztam és szép a vérképem is. A fogorvos meg el volt ámulva! :lol: Mondtam neki, hogy gyerekkoromba voltam utoljára fogászaton erre ő ezzel ne dicsekedjek, de mondom nincs pannaszom hál'istennek megnézte és kész volt meg van minden fogam, nincs még tömött se nincs lukas és szép fehérek, mondtam, hogy rendesen mosom őket mindig! :D Pecsét és kész is volam! Szóval ezen is túl vagyok!
Ti voltatok már?

Bogaracska gyönyörű a kis Barnika a képeken

És sokan beszéltétek a h1n1 védőoltást én nekem fogalmam sincs, hogy be kellene-e oltatnom magam ezt kaptam ma e-mailbe:
http://videoklinika.hu/video/h1n1-_felt ... z_anyanak_

A Czeizel prof. beszél az oltásról olvassátok el kinek mi a véleménye?

Lányok akik tapasztaltabbak mi a Titi triton 3in1 babakocsit néztük ki most legutoljára mik a tapasztalatok meddig ül babakocsiba a gyermek? Mennyi idős beruházás egy drágább babakocsi?
A Titi találtam egy helyet ahol a 3funkciós 65990ft.
Meg azt szeretném kérdezni, hogy a szoba berendezésével kapcsolatba van valami ami jó dolog pl a kiságy a radiátorhoz közel vagy távolabb legyen, meg ilyenekre gondolok?!
Előre is köszönöm!

Köszi Klári, hogy érdeklődtél minden oks csak nem volt időm írni!

Hékás a blogba csinálhatnánk egy olyan képes mappát ahova a babaszobák képeit rakhatnánk? És akkor tudnánk ötleteket gyűjteni egymástól? Mit szóltok? Nekem csak halvány elképzelésem van mit hova rakjak!

Ja és én 2hét múlva kedden megyek először szülésfelkészítőre, kiváncsi leszek! :lol:

KépKép
ldetti

Köszi somaanya, lehet élünk vele, bár akkor valakitől kölcsön kell kérni :?

Hát, engem az akaszt ki, hogy a BKV bevezette a kismamabérletet, de nem jár, csak GYES alatt, amikor már majd' minden kismama kénytelen visszatérni dolgozni az anyagiak miatt. De az eszükbe sem jut, hogy valakinek a GYED is csak 50000 Ft vagy még kevesebb, és akkor még nehezebb dolgozni mellette.

Hú, nagyon feszül a lábam, de rossz érzés. :(

Klári

Kép
claracroft

Húúú Buborka! Ezt nem is tudtam! Én augusztus 1. óta "dolgozok" és szeptember 3. óta vagyok táppénzen. Ennek gyorsan utána is nézek mert akkor mi is azt a megoldást választjuk, hogy Apa igényli a GYES-t. Úgyis az lesz ha Öcsike megszületik, most tök mindegy, hogy néhány hónppal hamarabb vagy később bonyolódunk bele a papírmunkába.

Kép

Kép
somaanya

Örülök, hogy minden rendben.

Hát, a szomszédunk kisfiai mikor elkezdtek tipegve járni, többet nem voltak hajlandóak a kocsiban ülni, kb. egyéves korukig használták. A Barátnőm fia még 3 évesen is sokszor tolatta a fenekét, pedig alig fért bele.

De ha szeretnétek kistesát, akkor lehet nem árt olyan kocsit venni, ami kibír két gyereknyi időt... Meg aztán hányan eladják használtan.

De szerintem a Titi tök jó, és nagyon szép :). Mi kérdeztük anno az eladót, hogy mi a különbség a Titi és a Chippolino között. A Titi egyel gyengébb minőségű anyagból van (hozzáteszem, annyira azért nem rossz, és sokkal szebbek a színei is), A tithez nem járt alapfelszereltségként az esővédő és a pelenkázótáska, de gondolom lehet venni mellé. Ahol én lakom, ott rengeteg Titit látni, elég népszerű, és tényleg nagyon szép. Ha akkor nem lett volna akciós a Chippolino, mi is Titit veszünk. Bár azóta megint le volt árazva a mienk is, tehát kár volt úgy sietni... de ezt ki tudja előre?

Klári

Kép
claracroft

[quote="somaanya"]E írta:somaanyannek gyorsan utána is nézek mert akkor mi is azt a megoldást választjuk, hogy Apa igényli a GYES-t. Úgyis az lesz ha Öcsike megszületik, most tök mindegy, hogy néhány hónppal hamarabb vagy később bonyolódunk bele a papírmunkába.

El kell, hogy keserítselek :( . Ha Öcsi megszületik, Somára semmiféle ellátást nem tudtok igényleni, a férjed sem kaphat rá gyest.
Két gyerekre nem adnak két ellátást, egyedül az ikreknél van dupla gyes. (de szerintem dupla gyed ott sincs...)
Pedig milyen jó lenne, ha lehetne, mi is így csinálnánk.:D

Addig nem tudsz Öcsire tgyást igényleni, míg le nem mondtátok a Somára kapott gyest. Ki van ez találva, nehogymár túl sokat kelljen adni.

De tényleg jól teszitek, ha Apa igényli addig a gyest, abba tuti nem lehet belekötni, mi is azt csináljuk. Férjem gyesen van és dolgozik, én meg munkanélkülin vagyok. :oops:

KépKépKépKépKép
uxi

Hát ez aztán a kitolás!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil:
Hiába próbál az ember ügyeskedni!
De én lehetek táppénzen ha a párom igényli meló mellett a GYES-t?

Kép

Kép
somaanya

Bogaracska:

http://kalib.blogter.hu/344121/a_terhes ... ellenszere

Én fogok venni, magnéziumot is ilyet szedek, 1260 Ft volt. Hátha ez segít. Én nem akarok még több, mint 2 hónapon át vizes bokával dolgozni jönni. :(

Klári

Kép
claracroft

Közben megnéztem, most is akciós a babaszafariban a Chippolino, 75000 Ft, a Titi pedig 73000, szintén akciósan itt.

Klári

Kép
claracroft

Somanya:
Igen, úgy lehet lenni, én is így vagyok tápon, hogy Apa dolgozik GYES mellett... De ő meg jelentse be, hogy GYESen van, ugyanis adózni kell utána, hozzájön az alapjövedelméhez, de még is is jobban jártok!!!
De minél hamarabb intézd, mert veled ezt előbb-utóbb vissza fogják fizettetni. :(
És igen, úgy van, ha megszületik Tesóka, akkor a gyest meg kell szüntetni.

Kép
buborka.

Idetti
Örülök, h jelentkeztél!!
Hű.. gratula a fogaidhoz, ez igazán irigylésre méltó! Én voltam fogászaton, nekem a rengeteg tömött fogam mellett most nincs lyukas, de én elfelejtettem pecsétet kérni, úgy húztam ki onnan, annyira nem szeretem... :oops:

Én ha nem haragszol nem nézem meg az oltásról a videót, mert 100%éig biztos vagyok benne, hogy nem oltatjuk be magunkat. Védőnőnek is megkérdeztem a véleményét, ő is tök normális elmondta, hogy felesleges, reklám ez az egész. Ki kell feküdni megfelelő gyógyszer mellett ha valaki elkapja és kész.

Tudsz linkelni a babakocsiról? Mert én azt sem tudom miről beszéltek :oops: Amúgy változó tényleg ki meddig használja. Addig tuti, ameddig nem tud menni a gyerek, kb. 1 éves koráig. Aztán onnantól persze nem kell olyan sűrűn, de ha elmentek kirándulni, még 2 évesen is praktikus. 3 évesen nem hiszem, h kell, de kitudja? Arra ott van az esernyőkocsi, ami 5-6000Ftért megteszi a célt.
Viszont ha jó minőségűt veszel, jó lesz a tesónak ha szeretnétek, vagy el is lehet adni, kb. fél áron.

EZ jó ötlet amit írtál a gyerekszobától.
Én nem tanácsolom, hogy radiátor mellett legyen közvetlen a gyerek, sztem nem jó. De persze ez mind a szoba adottságaitól is függ :)

Gratula az 5,5 kgodhoz! Én 8kgnál járok.
Pussz

Kép
buborka.

milyen blog? Én is én is!!! :)

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Haliho!

Mivel en sem tudtam, hogy milyen babakocsirol beszletek, megneztem es talaltam a kovetkezo linket:

http://aprosagokboltja.hu/shop_artdet.p ... riton_2in1

Itt meg olcsobb es akcioban van + esovedovel. Remelem segit. :oops:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: