A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Isten éltesse a Katalinokat :D nem semmi mekkora hó esett :D Mágnes: gratula az első ctg-hez :D Nem semmi hogy a decemberiegk közül ennyien megszültek már :wink: nemsokára mi jövőnk :D [/img]
erzsebet0312

Kata, Katuska, Batkata! Boldog névnapot kívánok!

Vicky! Szép lesz Alex szobája! A fal milyen színű?

Vickybabe! Köszönöm szépen!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Nálatok komolyan megmaradt a hó? Nálunk semmi :roll: Na jó, kis foltokban azért van, de az semmi... igaz, mindig is tudtam, hogy ennek a szenzációs helynek :roll: ahol lakom, mikroklímája van a sok tó miatt :D

Áááááááálmos vagyok :( most ittam egy kv-t, remélem, segít

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Minden Katalinak nagyon boldog névnapot kivánok!!!!

Kép
andi0716

Sziasztok!!!!

Nagyon boldog névnapot a Katalinoknak!!!!!!!!!!!

Én ma csavarogni akartam egy kicsit, de ilyen hóban nem merek egyedül elindulni. Nagyon félek, hogy elesek.
Szegény kislányom éppen csuklik, nem akarja abbahagyni. Úgy sajnálom ilyenkor. Pedig tudom, hogy jó jel, próbálgatja a kis tüdejét (legalábbis valahogy ezt olvastam).

Kép
jandrea

Sziasztok!

Nagyon szépen köszi a névnapi köszöntést mindenkinek, olyan aranyosak vagytok! :D :oops:
Ma reggel be BKV-ztunk, mert Budakeszin gyakorlatilag hatalmas hó van mindenütt, úgyhogy ismét belekóstolhattam a buszozásba (persze, állva, naná!). Mondtam is Apának, legközelebb kizárólag nyáron lehetek pocakos, mert kabátban aztán hiába dudorodik a 'kis' dinnyém, tesznek rá az emberek. És természetesen 2 órát jöttünk a Moszkva téri tűzoltó kontra Volán busz karambol miatt.... :roll:

Mágnes: gratula a ctg-hez!!! :D Hú, előrébb hoztak, de izgi!!! Kíváncsi vagyok, nekünk mit mondanak majd csütörtökön. Vajon lesz annak valami nyoma, hogy mindig nagyobb volt egy héttel Martin baba az UH-n??

Vickybabe: tegnap a hó miatt nem jutottam el jógázni, de ma bent vagyok a városban, apukám velem, úgyhogy eltranszportáltatom magam és megnézem a DVD-t! Vérvételhez akkor több szerencsét :wink: A zenés linket pedig meg fogom nézni!!

Vicky: csodaszép Alex Baba helye, tényleg különleges a fal és nagyon tetszik!

Csöre: mi is tettünk ki a pipikéknek eleséget, vettem neki mogyorót, magkeveréket meg olyan fellógatható gombócot! A macskák meg extázisban lesik őket az ablakból :lol:

Mikulás: én is nagyon várom!!! :oops:

KépKép

KépKép
kata8110

Kata: sajnálom a közlekedési helyzetet :( hihetetlen, hogy egy kis hó hogy be tud kavarni :evil:
A mi cicáink nem az ablakból lesik a madarakat :wink: úgyhogy valami nagyon biztonságos helyet kell kitalálnom. Tavaly egy nagy fekete kandúr úgy trükközött, hogy beleült a madáretetőbe, és mozdulatlanul várta a madarakat :D persze azok nem mentek :D bolondok lettek volna :)

Tényleg félelmetes, hogy pár km távolság, és itt nincs hó :shock: Mágnes: nálatok? Ti vagytok talán a legközelebb ide.

Csöre
csöre74

Kata: ismerős a helyzet a buszozással,évekig a Korányi kórházba jártam dolgozni és volt hogy órákig kellett utazni a Budakeszi úton mert esett két csepp hó! :evil:

Csőre: nálunk megmaradt a hó de most nagyon olvad,lehet mire a lányom haza ér az oviból már nem is marad semmi.

Kép

Kép
poszani

Sziasztok!

Először is, minden Katalinnak
Kép

Nálunk is esett tegnap a hó, de olvadni nem olvadt el. :) Olyan szép volt, innen bentről nézve. :)

Nekem is női fogdokim van, még a 11. héten elmentem hozzá a pecsét miatt. :)

mágnes: gratula az első CTG-hez! :)

vcrane: hű, nagyon szép Alex kuckója. :)

Én ma beléptem a 31 hetesen táborába, el sem hiszem. :) Mutatok is pocakfotókat, úgy is rég mutattam:
Kép
Vendég

Sziasztok,

visszatérek kicsit (elegem van már nagyon a tanulásból, és nem is haladok elég jól :( ).
Nem tudom ezt a mérhetetlen mennyiséget amit írtatok míg nem voltam mikor fogom visszaolvasni, de majd lassacskán... :)

Katik, Katalinok, Katák, Katusok, Katinkák (stb. stb. :D)
NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!!!

Nálunk nem történt sok változás, de azért akad: megkaptuk a babakocsit, van már mellszívóm, és persze a legfontosabb: 40 nap alatt vagyunk!!! :D

Remélem mindenki jól van és egészséges, igyekszem mielőbb felvenni az elvesztett fonalat...
kisbogacs

Sziasztok!

Katáknak nagyon sok boldog névnapot kívánok!!!

Vickybabe, én nem szoktam leletet kapni a dokinál. Csak beír a kiskönyvembe pár dolgot (dátum, hét, méhszáj állapota, x-eli a mocorgást, kihúzza a vérzést, végül a következő találkozó időpontját), aztán ennyi. Nem baj, kivárjuk a jövő hetet, akkor majd a 4D-n mindent jól megmérnek. Jajj, de várom!!!

Csöre, nem esett jól a tegnap esti elázás, de úgy tűnik, most megúsztam. Mondjuk az igaz, hogy jól felöltöztem. Évek óta nem volt a fejemen sapka, de most muszáj volt.

Vicky, nagyon szép a szoba.

Picuranyu, Te is szépen gömbölyödsz.

Kata, tényleg hihetetlen, hogy egy kis hó ekkora bolondokházát tud okozni az utakon.

Most sütött ki a nap, és sajnos olvad a hó is. Reggel voltam a házidokinál leadni a táppénzhez a papírt, és bokáig érő vizes latyakban kellett közlekednem. Meglepő módon a házak elől el volt minden takarítva, csak a köztereken nem :roll:

Kép
petne

Mégegyszer köszi a névnapi köszöntéseket!!

Kisbogács: gratula a szerzeményekhez! Bizony, már 40 nap alatt vagyunk :D

Petne: hát Budakeszin jókat lehetett csúszkálni, ott szentségeltem, miután 10 méterenként akartam elvágódni, ha nincs ott Apa, meg is teszem. Hogy miért nem bírják az emberek felvakarni a havat, ami már 3. napja fagy oda a házuk elé a járdára?? 4D-re nagyon irigy-irigy :oops: Megbeszéltük Apával, hogy nem megyünk többet, habár még 1 tervben volt, de mostmár kibírom, hogy élőben láthassam a Kisfiamat! :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Jandrea: pü ment!

KépKép

KépKép
kata8110

Picuranyu, tök jók ezek a fotók! :)
kisbogacs

picuranyu micsoda pocak? hát lányok nálunk megmaradt a hó bár most egy picit elkezdett olvadni. Petne: én sem szoktam leletet kapni a dr. nőnél nekem is a kiskönyvemben ír bele, hát ahány orvos annyi féle :wink: Kép szemből a poci
erzsebet0312

Picuranyu: szép gömbölyű a pocak :) gratula a 31 héthez is :)

Petne: kell is a vastag öltözet, annyira hideg van :? ez a latyakos idő meg annyira .... szürke :(
4D UH a jüvő héten? :D de jó :)

Kriszti: jó hallani rólad :) örülök, hogy minden rendben, gratula a babakocsihoz és a mellszívóhoz is :)

Kata: ezt a takarítás témát nem is értem, mindenkinek kötelessége feltakarítani a havat a háza/lakása előtt, ha nem, akkor felel a balesetekért, amik ott történnek... nem is értem, hogy lehetnek ennyire nemtörődöm figurák :evil: és nem a jogi felelősségrevonásra gondolok, hogy számol el magával, hogyha valakinek baja esik?! Mostmár hiába vakarja, sózni vaghy homokozni kellene...

Lányok, ti is folyamatosan éhesek vagytok, vagy csak én szenvedek evési kényszertől? Állandóan ennék :oops: kéne valami CH mentes nasit találni... de pillanatnyilag nincs ilyen az eszemben :? tudom, kolbász, de az elfogyott :?

Csöre
csöre74

csöre:
jelentem, itt sincs hó... :? Lucskos az idő... De sebaj, ha Katalin locsog, karácsony kopog :lol:

Evés:
én inkább kívánós vagyok... Most éppen azon agyalok, mi a fenét csináljak, amihez "muszáj" ennem sárgabarack lekvárt... :D Tegnap hozták Noszvajról, és nagyon megbontanám, de nem tudom mihez... Palacsintát 2 napja sütöttem, más tippem nincs most....

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes!: gofri? császármorzsa? grízes vagy prézlis tészta? ezekhez jól megy a baracklekvár:)

Na megvolt az UH! Hanna! megegyezik a méretünk, kislánykám is 2100gramm és oylan édi pofija van! Kár, hogy képet nem kaptunk. Amúgy jól érzi magát, jó az ellátmány és szépen lent van a feje. Jó volt már látni mert 12 hete nem láttam már!

Utána átugrottunk a kőbányai bazárba, kaptam egy csini köntöst meg vastag zoknikat meg csokikat:)

És nagyon köszönöm én is a köszöntéseket!

Most nálunk elég hűvös van mert apa fűtést szerel odakint és le kellett ereszteni a vizet a rendszerből....
katuska79

Daramorzsa, lekváros kenyér, joghurt, tejbegríz, grízes tészta :lol: :lol: :lol:

Emese is ezt hajtogatja (a Katalin napos népi bölcsességet :D)

Csöre
csöre74

Katuska: gratula az UH-hoz :) szépen nő a lánykád :D
remélem, hamar lesz újra fűtésetek :)

Csöre
csöre74

Én is állandóan éhes vagyok. :( Még evés közben is korog-morog a gyomrom. :) De szerencsére nem az édességért vagyok oda, hanem a mandarinért, de nagyooooooooon.
Vendég

Katuska79: gratula az UH-hoz!

erzsebet: :) Szép pocak. :)
Vendég

De ha már édesség, hétvégére kókuszkockát tervezek. ;)
Vendég

Visszaolvasgattam (egyelőre csak felületesen, és néhol úgy tettem mint a gyerekek: elsősorban a képeket nézegettem :oops: )
Csodaszép kismamákat és pocakokat és szobákat láttam! És az az ausztriai kilátás....
Ahogy látom még mindenki egyben van (helyes-helyes!), és szépen növekednek a csemeték odabent.

A bilizésekhez óriási grat!

A fogdokis témának az elejét/lényegét még nem hámoztam ki. Valaki valamikor követelni fogja tőlem a pecsétet (ami nincs) a kismamakönyvemben hogy voltam-e dokinál? Ugye nem???
kisbogacs

nem is mondtam, hogy milyen szépek a pocakok!! :)

picuranyu:
A mandarint én is kívánom, pedig nem is szerettem :)

még sosem csináltam császármorzsát..... :roll:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes! nagyon egyszerű megcsinálni amorzsát, ha gondolod dobok receptet amoda ami tuti finom és nem daramorzsa
Mandarin! imádom!!!!!!
katuska79

Katuska: tuti egyszerű receptre én is vevő vagyok :wink: milyen császármorzsa, ha nem daramorzsa?
Az én receptem azért nem az igazi, mert bár nagyon finom, állni kell hagyni a tésztát, amíg megszívja magát a dara nedvességgel.
Mandarin: én is nagyon szeretem :) de most inkább egy 1/4 kilós grépfrútot nyomattam be desszert gyanánt... már most látom, hogy nem volt jó ötlet, mert megint kezdek ÉÉÉÉÉÉÉÉhes lenni :D lassan gurulni fogok :D majd kapjatok el :wink:
Erzsébet: micsoda helyes kis labdád nőtt pocaktájt :D ebből a szögből majdnem gömb :D

Csöre
csöre74

jöhet arecept, bezsongtam a morzsára :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Nálam az állandó, mindennapi desszert az alma és a sportszelet. Ha sok a savam, alma kilőve, és marad a csoki :D

Mágnes, most nézem a vonalzódat, 36 nap hátra?? Nem úgy volt hogy mögöttem vagy két nappal? Vagy én emlékszem rosszul??? :oops:
kisbogacs

Picuranyú! Nagyon jók a képek! Ötletes, hogy mindenik ugyanabban a ruhában van! Látszik, ahogy szépen nő Kristóf!

Erzsébet! Szép nagy pocak!

Katuska! Gratulálok az UH-hoz! Szépen nő a pici lány!
Mátét viszitek valahová mikuláskor? Lesz itt valami nekik való előadás a környéken?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Kisbogács:
de igen, de idősebb terhesnek minősítettek :lol:

Mi Annát, ha minden jól megy, Mikulásvonatra visszük

Kép
Kép
Kép
mágnes

Amelyik a nyugatiból indul a vasúttörténeti parkba?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Az igazi császármorzsába nem kell dara! Azt már csak a magyarok találták ki.....ezért nevezik azt DARAMORZSÁNAK, de az NEM császármorzsa! Mindjárt írom a recit!

Enikő! én is épp most vadászom a mikulás bulikat. Én eddig a Minimax bulit találtam. Az legalább ingyen van, csak egy gyerek által készített dísz a beugró.
katuska79

Katuska! A minimaxbuli hol lesz és mikor?
Szerinted itt a kerületi művelődési házban nem lesz semmi?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Köszönöm a pocakdicséreteket. :)
Előbb megmutattam Apának is az összehasonlítós képet, reflexszerűen megkérdezte, hogy ki az a vékony csaj az első képen. :shock: Mikor közöltem vele, hogy az én VOLTAM, totál megdöbbent. Úgy látszik, már el sem tud képzelni pocak nélkül. ;)

Császármorzsa: bevallom, én még nem ettem, viszont a recept nagyon bejön. Mivel szoktátok enni? Lekvárral gondolom. Vagy van még más is, amivel szokás/fincsi/lehet?
Vendég

kisbogacs: anno arról volt szó, küldesz nekem egy tel.számot, hogy tudjak majd írni neked, ha beindulnak az események. ,) Azóta is várom. :D
Vendég

Hali!
Most estem gép elé, este jövök bővebben.

Katuska! Gratulálok Petra baba szép méreteihez!!!

Csajok!
Tescoban 98 db-os Pampers 1200.-Ft!!!!!
Nagyobb méret is van!

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Hali!
Most estem gép elé, este jövök bővebben.

Katuska! Gratulálok Petra baba szép méreteihez!!!

Csajok!
Tescoban 98 db-os Pampers 1200.-Ft!!!!!
Nagyobb méret is van!

Kép
hanna30

Picuranyu! Ezért küldtem a táblázatot! :oops:

Kép
hanna30

Hanna :D
kisbogacs

na én megcsináltam a darás császármorzsát, befaltam a felét Annával, lekvárral :)

Igen a Mikulásvonat a Nyugatiból indul. :) A Minimaxos nem ugyanez? Csak éppen ingyen?

Én beviszem Annát pénteken a munkahelyemre, ott a gyerekeknek akkor jön a Mikulás, és megnézzük a műsort, plusz megfkérem a Mikulás bácsit (aki a szomszédunk és kollégám), hogy adja oda a csomagot Annának :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

http://infovilag.hu/hir-12994-minimax-s ... sszen.html

Hanna! 1200??? ez komoly???

Enikő tavaly valami pártrendezvényes miku buli volt.....amint megtudok valamit szólok!
katuska79

OK, Katuska, vettem :wink: akkor eddig én is csak a darás változatot ismertem, ami az az igazság, hogy bejön :) de ezt is ki fogom próbálni, főleg, mert ha nincs benne dara, biztos hamarabb elkészül :) már meg is kuksiztam a receptet a másik topikban :)

Lányok, ma délután is iszonyatosakat feszül a hasam :shock: Saci rendkívül aktív, és nem elég, hogy ő befeszít, még a méhem is gyakorlatozik ezerrel :roll:

Csöre
csöre74

Enikő! akárhogy nézem semmit nem találok a kerültben...jellemző amúgy
katuska79

Csöre! se perc alatt elkészül mivel lényegében egy jó sűrű vastag palacsinta tészta:)

Itt Máté gyakorlatozik ezerrel. Tökre meg van hibbanva..... hiszti hegyek, tombol, ordít, mindent szétdobál, szaggat, tiszta dühöngés az egész gyerek.....no comment.
katuska79

Katuska! Igen!
Azért szólok! Nagyobb méretek is akióban vannak.
Mennyi pelus kell ebből a méretből??? :roll:

Csöre! Pocaksimi. :wink:

Kép
hanna30

Hanna: nem hiszed el, olyan, mintha emeletes hasam lenne :D A pocakon egy hatalmas dudor :shock: :lol: nem olyan kis formás, mint eddig volt.
Pelus: mekkora méret (-tól-ig)? Már nem emlékszem a limitekre :oops:

Katuska: ok, akkor holnap betesztelem :wink: megpróbálom átdolgozni "diétásra" :D

Csöre
csöre74

Csöre! Kérek képet!!!
A pelusokat annyira nem figyeltem. 3 méret van az tuti.
A legkisebb 3-6 kg közötti.
Mennyi kell belőle? Mennyire jó ez a pelus?

Kép
hanna30

Hanna: majd ha legközelebb besfeszül, igyekszem elkapni :wink: itt a gép az asztalon :)
3-6 kilós az egészen sokáig jó, persze ha Olivér olyan nagy lesz kint is, mint bent, akkor kevésbé :) nekem az volt a tapasztalatom, hogy azért 6 kilós korig ezek nem húzzák ki.
Minőség: nemtom, én utoljára 4 éve használtam pelust, azóta biztosan rengeteget változott... rengeteget azért nem érdemes bevásárolni belőle, mert lehet, hogy Olivér formás kis fenekére nem biztos, hogy passzol. A sógornőmnek csak ez jött be, mindhárom gyereke ezt használta, nekem egyik gyereknek sem volt jó: Mesinek a Huggies volt a nyerő, meg a Libero, Zalánnak csak a Libero, de akkor még ennyi pelenka márka sem volt... legalábbis nem széles körben kapható. Azért valszeg egy pakkot megreszkírozok én is :) ennyiért? :D
Egyébként a gyerektől függően 5-8 db fogy el naponta. Zalán 6 hetesen meghaladta a 6 kilót, Olivér paraméterei pedig hasonlóak.

Csöre
csöre74

Katuska! Kezdek megnyugodni! Levente tegnap, tegnapelőtt viselkedett így! Már komolyan aggódtam, hogy valami probléma van, fel akartam hívni a doktornőt, mert olyan őrjöngésbe kezdett ébredés után, amilyet még nem láttam. ezek szerint nincssemmi baja?

Pelenka! Nekem a pempers egyáltalán nem vált be, szinte mindig kifolyt belőle minden! A 3-6 kilósat mi kb 1 hónapig használtuk. Szerintem 1-2 csomagnál nem érdemes többet venni, mert ha kell még lehet venni.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: