A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Sziasztok!

Szőlő: sajnálom ezt a 4D-s esetet.. Remélem hamar rendezik a dolgukat, mert ez tényleg rendkívül bosszantó egy kismamának :?

Én ma csinálok /vagyis próbálkozok meg/ sógyurmával :lol:
A legjobb, hogy utoljára általános iskola alsó tagozatában foglalkoztam vele :lol: :lol: Kiváncsi vagyok mit produkálok :lol: :lol:

Kép
kis-csillag
Tököl

Kiscsillag, nyugi én legutóbb oviban kézlenyomatot csináltam sógyurmából :lol: Ha nekem ment neked is fog :wink:

Zsibima, a túlzott felidegesítésen túlestem még péntek este :lol: Már csak szimplán bosszant a balf.ság :D

Kép Kép
szõlõ

Szőlő: nyugodt vagyok :lol: :lol: de izgatott is mit sikerál összehoznom :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
kis-csillag
Tököl

Tuti ügyes leszel :D Nekem még mindig nem száradtak ki a díszeim rendesen.

Kép Kép
szõlõ

Szőlő- ott lesz az a dvd a fa alatt :D Ez lesz a legszebb ajándék a szülőknek :D
Vendég

Sziasztok!

Na végre előkerültem én is. Párocskám egész hétvégén ápolgatott, most ő beteg picit... :oops: :roll: MÉg én sem vagyok 100%-os, de már alakulok. Ma már muszáj takarítani, meg ajándékokat csinálni...

Üdv az újaknak, és gartula a babákhoz...

A recepteket majd összegyűjtöm, és válogatok belőlük, mert már hétvégén vendégeink lesznek, és le kell tesztelni őket, hogy mit bírnak. :lol:

Szőlő, Sajnálom a DVD-s dolgot. Remélem sikerül megszerezni a felvételt újra. De azárt az érdekes, hogy cda-ba írták, mert az eleve CD audio fájl... hogy kerülhet egy DVD-re?! :shock: Érdekes dolgok történnek mostanában... :oops:

A pocis képek szépek, csak így tovább... gyarapodjunk! :lol:

Na elkezdek takarítani, mert soha nem érek a végére, és a mosógépet is állandósítanom kell mára, mert nem lehet beférni a sok szennyestől a fürdőbe :oops: :D

Mariann
Kép

Kép
fmarian

:) Köszi Zsibima. Remélem én is :wink:

Kép Kép
szõlõ

Azért írogatok ám, mert ilyenkor olvasni szoktalak benneteket, de most nincs mit! :D Alszanak a kismamák, vagy karácsonyi lázban égnek? Unatkozom!!! :D
Vendég

Szőlő,

helyet cseréltünk :) Most te dolgozol én pedig "pihenek". Várom a védőnőt. Jó volna, ha minél hamarabb jönne, mert mára terveztem a fenyőfa vásárlást is + a tesóm megkért, hogy a férje karácsonyi ajándékát is vegyem meg, mert ő nem tud/akar elmenni.

Nem értem, hogy a rosszul megírt DVD-hez minek a doki.... Mindenesetre szerintem is ki fogják cserélni.

Ja, tök jók ezek a díszek :) Ügyi vagy :)

Zsibi,

a sütéssel én is hadilábon állok (a főzéssel is), de valamikor meg kell tanulni ezt is.....

Kép
emi29

Mariann,

jobbulást neked!!

Kép
emi29

Emi

Csodálom h ilyen toleráns voltál a tapló csoprtoddal :oops:

Én simán kiosztottam volna őket és eljöttem volna azonnal.

Soha nem voltam toleráns most már az is irritál, ha az utcán dohányoznak melettem. Egyébként a dohányosokat gyenge(bunkó) embernek tartom.

Engem azon kívül h a gyerekemnek jó legyen már szinte semmi/senki nem izgat, főleg azután h mindenkiben csalódom szinte
a mai világban,ha nem vagy önző akkor megszívod előbb-utóbb pl. szilveszterkor be akarnak osztani, h beöltözzek jelmezbe a hidegbe,de azt leshetik :roll:

Kép
kritta

Sziasztok mamik!
Sajnos úgy nézem ez a mi mézes receptünk idén nem lesz meg... sehol sem találjuk már feltúrtuk az egész konyhát... :(

Azért a mázat leírom ha valaki díszíteni szeretné.
tojás mérettől függően egy tojásfehérjéhez 12-15 dk cukorliszt (finomabb mint a porcukor, de a porcukor is jó). Ha sok a cukor lepotyog, ha kevés nem köt ki.
Ezt géppel 20 percig verni az elején lassabbb majd gyorsabb fokozaton.

Ezeket kicsi zacskókba porciózzuk aminek a sarkát levágjuk olyan méretre amilyen vastag vonalat szeretnénk, lehetőleg minnél vékonyabbra.

A rajzolásnál arra kell ügyelni, hogy a cukorszálat a levegőben vezessük, úgy fektessük a tésztára, tehát a zacskó ne érjen a tésztához, ne nyomjuk rá, így tudunk szép, nem görcsös vonalakat rajzolni.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Emi, köszike. Szépen lassan, de alakulok... :roll:

Ja, a legjobbat nem is mondtam még... Annak ellenére, hogy pénteken rosszul voltam+párom elment cégesbulizni, kínoztam magam kamillás inhalálással 2x majd utána egy kis forralt borral... :D De nem ez a poén, hanem az, hogy az inhalálások közben befeküdtem az ágyikóba egy kicsit, és a pocimon pihentettem a kezemet... Manócska meg két akkorát rúgott a tenyerembe..., aztán még megerősítette, hogy tényleg ő volt az... :oops: (Gondolom páromnak fejének szánta, mert ilyen tájban hallgatózott előző napokon... :lol: :D) Azóta esténként buli van a pocakban, és mostmár elmondhatom, hogy tényleg érzem őt... :) Néha sorozatot rúg, úgyhogy valahova nagyon fészkelődik... :shock: :lol:

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Kritta,

Nem tudom... Lehet, hogy inkább le kellett volna mondanom az egészet, vagy korán el kellett volna jönnöm.
Hiszen ez az ő bulijuk volt.
Persze az is tény, hogy én nem lennék képes rágyújtani egy kismama mellett... Egyébként az a füstmennyiség amit kaptunk, még azoknak is sok volt, akik dohányoztak... Ők is panaszkodtak, hogy csípi a szemüket. Na, erről ennyit...

Nem normálisak, hogy be akarnak osztani Szilveszterkor... Én nem dolgoznék a helyedben az tuti!!

Kép
emi29

Képzeljétek "kedves barátnőm" el akarta venni az örömöm 29-én megyünk 4 D-re :lol: :lol: :lol: Már alig várom!!!!!!!!!!!!

Mert ugyse látszik még ,meg sovány a baba stb.

De apu most van szabin és már jó lenne, ha látná-hallaná ,mert még nem hiszi el teljesen h terhes vagyok bár szerintem van hasam, csak inkább oldalra nőtt eddig, de az övé még 2 akkora :roll:

Gondoltam felrakom a pocinkat ide ti meg tippelnétek ki mennyi idős :D De még ellenállt :lol:

Kép
kritta

Mariann,
az tök jó :) :) :) :)

Kép
emi29

Köszi Emi úgyis ki kell íratni magam , h kapjak rendesen gyedet, de most már nem is bánom.

táppénznél kell indokolni?

Kép
kritta

krittta, biztos szuper lesz a 4D! Mi 16+2-nél voltunk, és gyönyörű volt már akkor is :wink: :D És teljesen jól látható mindene.

szőlő, hú de dühítő lehet hogy nem mondtak még semmit az uh-n :evil:

Mi ma só-liszt gyurmáztunk, készítettünk formákat, Domka nagyon lelkes volt :lol: Ez meg is látszik a formákon, nehezen ismerhetők fel :lol: :lol: De a szándék a fontos ;)

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

De jó :) Mindenki sógyurmázik :lol: :lol:
Én még nem álltam neki, mert nemrég fejezem be a maratoni reggelinket :lol: :lol: Majd most nemsokára.. De aztán meg abba kell hagynom, mert 13-ra megyek fogoroshoz tömetni /pedig a lombik előtt tetettem rendbe - de rendesen romlanak!/..

El lehet tenni addig a gyurmát pl az erkélyre a hidegbe??
Nem fog megkötni? :D

Kép
kis-csillag
Tököl

Kritta,

Ha jól számolom, akkor leszel 18. hetes. Tény, hogy akkor még elég sovány a baba, de hülyeség, hogy nem lehet látni. Én a 16. héten voltam és már akkor is teljesen emberke formája volt. Hozzáteszem, hogy nekem az UH nem csak azért volt fontos, hogy lássam, hanem azért is mert ez egy genetikai UH volt. Mindent pontosan megnéztek/lemértek. Ne aggódj, csodás élmény lesz neked is és párodnak is.

Kép
emi29

Emi, én is így vagyok vele... :lol: :lol: :lol:

Tényleg, a dohányzásról... Én mielőtt kiderült volna, hogy manócska a pocimban van, ritkán,de rágyújtottam... amint rosszul lettem, már cigire sem bírtam nézni, sőt nagyon rosszul vagyok tőle azóta is... Az orrom, mint a muslicáé :lol: már 7 méterről érzem, ha vki cigizik a közelben. Tehát néha a buszmegálllóban verekedhetnékem van, ha már nem tudok hova állni, mert mindenhonnan érzem a füstöt, és amerre nézek, mindenhol cigiznek is... Engem már felháborít a dolog, és már rá sem fogok gyújtani többet, mert most érzem igazán, hogy mennyire büdös is tud lenni egy dohányos... Párom még ritkán rágyújt, de nem a közelemben,inkább melóban, de amint megszületik manócska, ő is leteszi végleg...

Mariann
Kép

Kép
fmarian

sziasztok!
tegnap mutogattam a páromnak a babaágyas, ágyneműs képeket. erre este mutatja a babás könyvben, amit olvas, hogy azok szerint ne rakjunk a kiságy oldalfalára ilyen textil bigyót, mert hirtelen bölcsőhalált okozhat :shock: . ez volt benne. ez ugye hülyeség?
dohányzás:
én 10 évig cigiztem.már 16 hónapja nem szívom.bármikor rátudnék gyújtani, de nem teszem. én nem vagyok akaratgyenge, de szeretek dohányozni. ráadásul anyukám (hétvégén náluk vagyunk) láncdohányos(és nagyon szeretem az anyum), tehát vagy hazamegyek(és hazamegyek) vagy nem szívok cigifüstöt. nem tudom megcsinálni, hogy nem vagyok kapcsolatban a dohányos ismerőseimmel.
persze sokak szerint bizti hülye vagyok, de én is tudnék mondani egy-két dolgot, amivel pedig tuti én nem bántom a babám.
toncsi

toncsi80

Sajnos az én párom is dohányzik, de ha nem szokik le róla értem és a kislányáért, akkor nem fogunk sokáig együtt maradni. Nem tartom magam finnyásnak, de nem bírom elviselni a szagát.
Én rendszeresen dohányoztam Lili előtt, de amint megtudtam, hogy ő van, azonnal abbahagytam és onnantól kezdve nem is kívántam... Én tudom, hogy soha nem gyújtok rá többet.

Kép
emi29

Mariann nekem egyszer ebből vitám is volt az utcán... Beálltam a sorba a pénkél erre a nő mögöttem rámbagózott, szóltam neki hogy legyen szíves ne, erre még neki állt feljebb. Egyet értek teljesen.

Kép Kép
szõlõ

Sajnos az én párom is dohányzik, ami idegesít, de elfogadtam így :(

Megpróbált többször leszokni ami nem sikerült sajna , mivel az erkélyen műveli így nem túl kényelmes neki ,viszont én nem tartózkodnék olyan lakásban ahol dohányoznak

Izlések és pofonok ,de most már muszáj tanulnom,mert holnap 3 vizsgám lesz :roll:

Kép
kritta

Teljesen más....

Pétek este keresztlányom beszélni akart velem telefonon, miközben nővéremmel épp vmi gyógymódot kerestünk neten... Erre Katica(így hívják): Hát kell inni sok gyógyteát, meg van orrcsepi, gyógyszer és akkor meggyógyul... hát nem tündéri. :) Most nála éppen Vuk-függgőséget állapítottunk meg, úgyhogy a múltkori gyöngynyuszihoz hasonlóan(amit a Mikulás hozott neki) kisrókát kért karácsonyra, persze tudja, hogy én csinálom.
Ajándékrendelések terén el vagyok halmozva, és még párom ajándéka meg sincs... :shock: :oops: :roll:

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Ja, én is szeretnék csinálni Bailyst, ha 1 dl-t iszom egyszerre az már sok ugye?

Eddig nem ittam csak 2* forr. bort mióta állapotos vagyok, nem is kávézom inkább ,nehogy gond legyen

Kép
kritta

Kritta egy kávét nyugodtan megihatsz egy nap, semmi baja nem lesz tőle a babának.

Kép Kép
szõlõ

Kritta, jó tanulást! :)

Szőlő, én a türelmesebbik fajtából való vagyok... De ha egyszer elszakad a cérna, jaj annak aki a közelemben van!!! :x :lol:

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Mamacka, köszi a máz-receptet...én mindig tök közelről csináltam, aztán a végén már dühömben belenyomtam a tésztába és ott kentem szét....így az egész mázas lett. Kipróbálom ezt is! :D

Betegeknek jobbulást!

Dohányzás: Tomi 2 éves korában szoktam vissza, és kb 3 éve hagytam abba, rá 2 hónapra a párom is. Viszont étteremben dolgozik, ahol a vendégek füstölnek ezerrel, így néha már egy sima jóéjtpuszitól is öklendezem, amikor hazajön. Egy haverja szokta hazahozni kocsival, aki cigizik, de amióta tudja, hogy babás vagyok, a srác a saját autójában nem gyújt rá addig, amíg ki nem rakta a férjem, nehogy rosszul legyek attól a szagtól, ami ugye, egy zárt autóban 5 perc alatt beszívódik a ruhájába... Vannak ilyen emberek is! :D (Pedig a srácnak nincs is gyereke....)

Szőlő, dvd-ügy :twisted:

Kép
babyteve2

Mariann pont ez rám is igaz :lol: Akkor képtelen voltam tolerálni, ráadásul ez még bőven a hányingeres időszakban volt, reggel, félő volt hogy odahányok....

Kép Kép
szõlõ

Nekem a védőnő mondta az alacsony vérnyomásra meg fejfájásra, hogy napi egy gyengus kávét simán meg lehet inni. (Ha kibírja az ember, akkor ne kezdje el, de a fájdalom rosszabb, mint a kávé hatása...)

Kép
babyteve2

Szőlő, azt kellett volna...nem dumált volna többet! :D

Kép
babyteve2

[quote="toncsi80"]
írta:
toncsi80tegnap mutogattam a páromnak a babaágyas, ágyneműs képeket. erre este mutatja a babás könyvben, amit olvas, hogy azok szerint ne rakjunk a kiságy oldalfalára ilyen textil bigyót, mert hirtelen bölcsőhalált okozhat :shock: . ez volt benne. ez ugye hülyeség?
dohányzás:

A rácsvédőnek szerintem semmi köze a bölcsőhalálhoz:) Ha jól ki van kötve, semmi gond nem lehet. Dominó pl imádta odafúrni magát a rácsvédőhöz, mindig úgy aludt.
A bölcsőhalál az idegrendeszerük fejletlenségéből adódik, hogy elfelejtenek levegőt venni...de ennek nincs köze a rácsvédőhöz. Szerintem hasznos dolog, egyrészt nem akad be a rácsokba a kis keze-lába, másrészt nem üti be a kobakját.
A párod arra gondolhatott hogy esetleg nem kap levegőt a baba, ha odatolja az arcát? Vagy nem tudom. Az fontos hogy jól ki legyen kötve, ill. a magzagok ne legyenek rajta túl hosszúak, hogyha mégis kikötődik, akkor ne tudja a nyakára tekerni.

Csatolok egy képet Domiról :)

Kép

Kép

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Kritta, nyugodtan ihatsz napi 1-2 kávét...én az alacsony vérnyomásomra (88/45 körül) napi minimum két kávét iszom, különben létezni sem tudok. Mondjuk nem erős kv, hanem ez a 3in1-es.

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Kritta,

egy kávé szerintem is belefér. Én is néha szoktam inni, persze sok tejjel. Bailyst, viszont nem tudom, hogy lehet-e inni.

Babyteve,

jó olvasni, hogy ilyen emberek is vannak. Sajnos ez a ritkább :(

Kép
emi29

[quote="babyteve2"]S írta:babyteve2zőlő, azt kellett volna...nem dumált volna többet! :D

Hát igen... lehet legközelebb jobban megnézte volna ki mögé áll... :D

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Te tündér ez a kép! :D És hogy elveszik abban az ágyban, nagyon aranyos :)

Kép Kép
szõlõ

Babyteve, Mariann :lol: Na nem mondom hogy majd legközelebb, de ki tudja :roll:

Kép Kép
szõlõ

[quote="szőlő"]T írta:szőlőe tündér ez a kép! :D És hogy elveszik abban az ágyban, nagyon aranyos :)

én is pont ezt akartam írni :) Milyen nagy ez az ágy Dominóhoz képest :) Nagyon édin gubbaszt benne :) :)

Kép
emi29

Sziasztok!!!

Kritta
- Köszi az egyszerű, "nem lehet elrontani" receptet :D Remélem nekem sem sikerül elrontani .. ugyanis megpróbálom megcsinálni :D

Andi
- Üdv. itt. Én vagyok a koncertre járós .... füstös, zsufis helyre nem megyek, de aminek jó a szellőzése, illetve nem kell 2-3 óránál többet ott lennem, oda szívesen elmegyek. Szempont még, hogy le tudjak ülni, ki tudjak vonulni, ha bármi nem tetszene :D :D :lol:

A tegnapi koncert zseniálisan szuper volt!!! Imádtam!!!
Felvettük pár kamerával .. ha majd lesz belőle kis ízelítő, mutatok .. mert ez valami csoda. :D

Szőlő - Remélem jobban van a párod! Dvd ügyben minden rendben lesz .. várd kia dokit .. ő nem fog ezen drámázni :)

Csöppke
- Ez a kép Dominóról tündéri .. annyira aranyos :D És milyen picike volt .. :)

Kép
szösszenet

CSöppke, nagyon édes...

Ezt muszáj feltöltenem... Legszívesebben megcsinálnám, mire manócska jön, de nővérem szerint legalább 3 garnitúra kéne, mert mi van, ha lebüfizi vagy kifolyik vmi a pelusból... Azt biztosan nem díjaznám a sok munka után...De akkor is olyan tündéri. :roll: :roll: :roll: Kép

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Szössz, igen köszi, reggelre mindig kialussza, bár tegnap igen elszánt volt hogy a Madrid meccsre felkel, természetesen nem tette. Jobb is volt így.

Engem nagyon érdekel majd a videó természetesen! :wink:

Kép Kép
szõlõ

Mariann,
tényleg nagyon édi ez a granitúra :)

Kép
emi29

Én egyáltalán nem szeretem Micimackót :oops: :oops:

Kép Kép
szõlõ

[quote="szőlő"] írta:szőlőn egyáltalán nem szeretem Micimackót :oops: :oops:

Mi szeretjük .. de nem kedvenc :)
Viszont nagyon sokan imádják .. és a gyerekek főleg :)
Mi képekben gondolkozunk a falra .. és Micimackós tuti lesz ;) ez párom kérése :D

Szerintem is nagyon cuki ez a szett!
3 szett kellene?? Akkor veszek 1 csodaszépet .. és 1-2 tartalékot .. :lol: De gondolom nem kell minden elemből 3 .. (pl. baldachin)

Kép
szösszenet

Tudom, persze ha majd a gyerek szeretni fogja akkor nyilván lesz micimackós mindenféle :)

Mi a tapsihapsis figurákat szeretjük meg kisvakondot :roll: Jut eszembe, láttam a Vakond nadrágja mesekönyvet, IMÁDTAM, gondoltuk megvesszük. 2500 ft volt.... Nem hittem a szemenek, komolyan.

Kép Kép
szõlõ

Emi, sajna Micimackó-függő vagyok... :roll: Már néztem a magasságmérőket is amit biztosan csinálok neki... De még nem döntöttem melyiket...
Kép Kép Kép

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Na Szőlő, akkor keresek neked hasonlót baby looney tunes-ban, jó? :D De sokféle van... Csak az a gond, hogy ezek keresztszemes minták, és azt idő elkészíteni. A többit meg én úgyis nővéremre bíznám, mert ő a varrónő... :roll:

Szösszenet, legalább egy csere nem árt ha van, hogy addig a másikat ki tudd mosni, ha vmi kis baleset történne az ágyikóban... :)

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Nekünk két garnitúránk lesz/van. Az egyiket tőlünk kapta a babó a másikat a nővéreméktől.

Nálunk párom van oda Micimackóért...

Kép
emi29

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: