A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

A képet pedig először le kell kicsinyítened 600x600-asra, úgy lehet csak csatolni.

almaani
Kép
almaani

Bocs Dóri!
de a véleméynem az e volt!

de ettől függetlenül nyugodtan rakj fel bármit,szivesen vesszük és olvassuk....
Vendég

köszi almaani, megnézem este.
júli 11-re várom, de nálunk mindenki korábban szül :) családi vonás állitólag.
szóval még az is lehet hogy júniusra, azért is figyelgetek itt ennyire. Nekem amúgy nem igen nőtt eddig a pocim, kb három hete lett nagy, azért néztem körbe ennyire kismamaruhailag. De ti hol vásároltok? Én a 2in1-ba járogattam, de nem vagyok elégedett velük egyáltalán, nem valami minőség viszont bazi drága. Ezért is örültem meg az új boltnak. Meg ahogy elnéztem az ismerőseimet, még szülés után is a kismama ruhákban nyomultak, igy aztán erre a nyárra asszem azokban fogok lejteni, már ha egyáltalán :) ki tudja kimozdulok-e majd a newborn-al. Lehet hogy a sarki boltig jutunk csak :)
d
dorikavagyok

Bocsi csak vélemény volt,kár nennyi pénzt kiadni emiatt a kis idő miatt :?

Zmimi:naggyon édi imádni való :D
Vendég

dori: üdv közöttünk :D Én is olyan felsőket vettem, amiket tudok majd hordani a terhesség után is. Gondolom, hogy már kövérebb nem leszek :lol:

buci: Nem adtunk még be semmi kérelmet, de a portán lehet érdeklődni, hogy mikor lesz tanfolyam és gondolom, hogy abban is tudnak segíteni hogy kinek, hogyan kell ezt a kérelmet beadni.
Én sem itt mentem férjhez, úgy hogy most már tényleg érdekel a dolog. Ennek is utána fogok járni. De szerintem nem kell.

Szilvi

Lilypie Maternity tickers

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen

Ja, Lányok, még nem is mondtam az új parámat... :shock:

Pár napja gyakorlatilag azt érzem, h köldök alatt fekszik a gyerek keresztbe... csak alul és a 2 szemközti oldalon érzem a mozgásokat... és ha hanyatt fekszem, szinte csak köldök alatt van pocim, nem úgy mint eddig. :cry:

Teljesen kétségbe vagyok esve, mert eddig sem totál faros volt, hanem enyhén sréhen.(de az a szülésznő szerint nem baj, mert a fájások majd bepréselik vmelyik irányba)

De ez az abszolut keresztbe??? :?
Mi lesz, ha megtetszik neki ez a póz és ígymarad????

Nem akarok császárt!!!! :evil:

Miért nincs normális pózban??? :roll:

Kép
zmimi

zmimi: ne parázz! :D Még van ideje befordulni a helyes irányba, diskuráld meg vele ezt a dolgot :lol: :wink:

Szilvi

Lilypie Maternity tickers

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.11.25 22:13-kor.
pironya

Nálunk is jelenleg faros a bébi, de akár az utolsó 1-2 hétben is befordulhatnak a helyes irányba. :wink: Úgyhogy ezen aztán tényleg ne parázz!!!

Van olyan köztetek, aki nem nagyon kíván semmit enni? Én ilyen vagyok, szinte úgy győzködöm magam, hogy egyek már valamit. Nagy kívánósságaim sincsenek, az édességre, chipsekre rá se nézek. :shock: Milyen kismama az ilyen? :roll: :oops: :lol:

almaani
Kép
almaani

Nekem is keresztben fekszik!És csak két oldalt mozog!
3 hónappal a szülés elött ez tök lényegtelen!
NEGYED ÉV!!!!!!!!!Ennyi van hátra :wink:
A lányom a szülés elött pár nappal lett faros :D :D :D :D
Szóval forognak az utolsó pillanatig :D
Vendég

Sziasztok!

Eyi: szép képek, és szépek voltatok/vagytok(?) nagyon! Biztos nem vagy bálna, csak saját magad látod másképp...... nem?

Dorika: Üdv. a csapatban.

Már egyre nehezebben viselem a melóhelyemen töltött napokat!
Ma is alig vártam, hogy elindulhassak haza. (és még 2 nap - ezen a héten)

MINDENKINEK KÖSZÖNÖM, AKI ÍRT A 4D UH-AL KAPCSOLATOS REAGÁLÁST!
bszilvi25

Sziasztok!:) Most olvastam vissza....:) Ma tök szarul vagyok, a reggeli később kijött belőlem, az ebédet elszúrtam, utána is csak kóvályogtam, most keltem kicsit fel, hogy megjött a párom, a fiúk játszanak szerencsére.:)
Anyós témában: nekem is van egy olyan exanyósom, hogy néha legszívesebben leütném, amikor beszólogat. Utoljára azt mondta, hogy ő csinál mindent jól (mármint, hogy mindent megenged a fiúknak, ha ott vannak,) mert látta a tévében, hogy ez így jó, és azért van annyi lelki sérült gyerek, mert a szülők nem így tesznek.... :shock:
Nekem is még keresztben van a bébim, és ma iszonyúan rugdal, nem tudom, mi van.
heni baba

Sziasztok!

Bárány: Neked írtam azt hiszem ma reggel, hogy én voltam megcsináltatni a házassági anyakönyvi kivonatot, és hogy egy fillérbe sem kerűlt!!! Nekem előszőr a védőnő mondta, vagyis kaptam tőle egy papírt, amin minden ilyen dolog le volt írva, hogy mi kell a baba születése előtt, és hogy milyen papírokat kell majd az apukának elintézni, a baba születése után. Egyébként a szülőszoba látogatáson mondták, hogy csak akkor anyakönyvezik az apa nevére a picit, ha bevisszük a 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonatot. Ne kérdezzétek, hogy mire jó ez?????????
bluebox

Anykönyvi kivonat
Van ahol 30, van ahol 300 napnál nem régebbi házassági aki kell (kórházban meg kell érdeklődni, ahol szzülni fogsz)...
DE van, amikor nem is kell...
PL: Debrecenben volt az esküvőnk, Debrecenben született Peti... nem kellett....

Tüdőérlelő
Azért kaptuk, mert a 30. héten már 1110-ás volt a méhszájam... :cry:
Vendég

Gigi:
30.héten 1110,és nem fektettek be??De otthon feküdtél ugye?
Azért tök bitzató hogy ilyen paraméterekkel is kilehet bírni 5 hetet!!!

Egy kérdés!Mi van ha valaki kap tüdőérlelőt ,és a baba mégis végig ,38-40 hétig marad bent??
Vendég

Nekem is másodiknál a 32. héten befektettek, mert a külső és a belső méhszáj is kinyílt, az utóbbit a doki nyitotta ki véletlen.... :shock: és két hétig fel volt polcolva az ágyam a lábnál, de így is 36.héten megszületett a Balu. Kaptam a tüdőérlelőt, és szerencsére csak pár napig volt inkubátorban. Szerintem semmi kihatása nincs, ha kihúzza valaki végig tüdőérlelővel, az csak biztonsági megelőzés, ha valaki korán szül.
heni baba

Heni :a doki nyitotta ki véletlenül????36.héten inkubátor???
Jaj mindjárt mély depresszióba esek!!!
nekem ilyeneket tilos hallanom :( :( :(
Vendég

Nyugi bárány, nehogy depis legyél. Nem mindenkivel esik meg.:)
A koraszülöttek általában pár napig inkubátorban vannak. Semmi gáz, csak még korán jöttek. Nyugi.:)
A dokim meg nagyon felnyúlt vagy mi. :shock:
heni baba

" A dokim meg nagyon felnyúlt vagy mi..."
EZ GÁZZZZZZ!!!! :? :shock:
Vendég

Hát az volt. :? Nem is volt jó benn feküdni a kórházban 4 hétig.
heni baba

Én is 4hétig voltam bent az első lányommal...Ne is mondd....
Vendég

Én akkor nagyon depis voltam, az első fiam még csak másfél éves volt akkor, és nagyon nehezen viseltem, hogy nem tudok vele lenni. :?
heni baba

[quote="bárány"]G írta:bárányigi:
30.héten 1110,és nem fektettek be??De otthon feküdtél ugye?
Azért tök bitzató hogy ilyen paraméterekkel is kilehet bírni 5 hetet!!!

Egy kérdés!Mi van ha valaki kap tüdőérlelőt ,és a baba mégis végig ,38-40 hétig marad bent??

2 hétig élveztem a klinikai létet... akkor kaptam vénás alkoholt... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Aztán még 3 hét otthon...

Semmi gond nincs, ha a terhességet kihúzza az ember végig...
Vendég

Petim 35. hétre született... hajnalban... és csak reggelig volt inkubátorban... akkor "kidobták" a koraszülöttek közül, mondván, hogy a nagy hangjától a többi baba meggárgyul... :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
Anyánál persze hallgatott... anyája bedugta a száját...
Vendég

Gigi: szép hangja lehetett! :D :D
Nálunk a kórházból nem olyan könnyű szabadulni.... :?
heni baba

Tudom,hogy nem mindenki jár így de nekem mivel 22 héttől nyitva a méhszáj plusz volt már koraszülésem..hááát esélyem megvan!!!
Vendég

bárány: csak pozitívan! :) Ne is gondolj ilyenekre.
heni baba

Bárány
Amennyire a tied nyitva van, az kb. annyi, hogy zárt... :wink:

Heni
Ezt teszi a protekció :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
Vendég

Gigi:te mindíg lenyugtatod háborgó lelkemet...
Nem akarsz ide költözni a szomszédba?
Megadom a címet :D
Vendég

Mára jó éjt jönnek a műsoraim!!!
Vendég

Bárány :lol: :lol: :lol: :lol:
Te is költözhetsz Debrecen City-be...
:wink:
Vendég

Sziasztok!

Rég voltam, de most bepótolom! :twisted:

Körömvágás, borotválás már nekem sem megy, nem csinálok belőle nagy ügyet, majd apa besegít. egyébként a hajam is ő szokta festeni én meg nyírom az övét. Jó csapat vagyunk. Egyébként én is úgy tudom, hogy a szőrtelenítő krém használata ilyenkor nem szerencsés. Gyantára pedig allergiás vagyok sajna.

Őssejt - szerintem mi levetetjük. Eddig 90% igen, 10% nem. Ismerem az érveket és az ellenérveket, de én úgy gondolok rá mint egyfajta életbiztosításra és azt szeretném, ha nem kellene használnom!!!!!!!! Egyébként részletfizetés tényleg van, akár teljes egészében is lehet kamatmentes részletre fizetni és úgy gondolom ennyit másra is elkölt az ember, igaz nem egy hét alatt (festés, utazás, egyéb vásárlás...stb).

Wera - az OEP-nél nem kell időpont a TAJ kártyához, azonnal elkészítik, csak nagyon sokat kell várni. Az adókártyát én az APEH-nál csináltam, az a Petneházin van, a Teve utca közelében. Két hét múlva kiküldték, azért ennyi idő, mert előtte készült el a lakcímkártya. Nem tudom miért gondolom azt hogy 13. kerületi vagy, ha rosszul tudom javíts ki, de itt a kerületben a személyit a Béke téren az okmányirodában és a Visegrádi utcában a Központi Okmányirodában is el lehet intézni. Én a központiban csináltattam. A lakcímkártyát a Béke téren, azonnal kész, de oda vinni kell valamilyen igazolást, hogy tietek a lakás. Én adásvételit vittem, egyébként ez ingyenes. Még egyszer bocs, ha nem 13. kerületi vagy, gondolom a MÁV kórház miatt gondolom. Egyébként voltam ott tegnap este a Szülők Iskolájában, ha érdekel még majd írok róla, nekem nagyon tetszett, főként a szülőszoba látogatás.

Nagyon szép és aranyos fotókat raktatok fel!

Szilvi - én is pénteken megyek a 4D Genesisbe, már nagyon várjuk! Egyébként mi nem tervezünk többet, a 18. héten volt egy és most lesz, utána pedig hamarosan úgyis kibújik! :lol:

Anyakönyvi kivonat - én is úgy tudom, hogy kórház válogatja melyik kell, 300 napnál nem régebbi vagy 3 hónapos, ezt a szülésznő mondta, de például azok akik abban a kerületben házasodtak ahol a kórház van, nekik nem kell.

Hányás, hányinger - Dana jól leírta, ilyenkor normális, legalábbis a védőnőm szerint, persze ha egy bizonyos fokon túl megy a dolog, lehet hogy dokihoz érdemes fordulni, nehogy valami vírus legyen!

Babakocsi - Mi a Babyoutletben vettünk, Graco Quattro Tour Deluxe, most akciósan 63 ezer Ft, vízszintesig dönthető, textilmózessel és autósüléssel. Eredeti ára 100 ezer körül van.

[url]http://www.babyoutlet.hu/viewer.aspx?productid=146167&groupid=4&mainid=8

Pelus - szerintem mindenkinél más válik be, de én a DM-esről és a Huggiesról sok jót hallottam. azt hiszem az utóbbival kezdem, aztán próbálgatom, amíg rátalálok az igazira.

Kismami ruha - ti mit fogtok viselni nyáron a nagy hőségben? Nekem sajna még be kell ruháznom, mert a régi felsők szűkek és nem akarom tönkre tenni őket, a gatyóim pedig melegek. Én májusig nem bírom ki bennük.

Almaani - nálam is ugyanez van, semmi kívánósság, enni is azért eszem, mert muszáj.

Bárány - jó volt a Gigi hozzászólása, egyébként nekem is tudod, hogy ez van, én nem fekszem egész nap, csak ha elfáradok, vagy szükségét érzem. Kimozdulni is szoktam, igaz csak fél órát-órát bírok, de kell a friss levegő! Remélem nem nyíltam tovább, nemsokára kiderül. Ne aggódj, az nem tesz jót!

Sok lettem! :oops: [/url]

Manka

Kép

Kép
mankabi

Manka

Kép

Kép
mankabi

Köszi Lányok a bíztatást!

Persze, tudom én h foroghat még, meg, h sok baba ilyenkor még faros...

de totál keresztbe???? :shock: Farosan van esély megszülni, de a totál haránt=császár :evil:

Kép
zmimi

Helló lányok!

Megvolt a szülőszoba látogatás!
Jó volt és sok hasznosat mondott a szülésznő.
Csak éppen szült egy nő és kiabált egy kicsit.Nekem kicsit ijesztő volt.Aztán hallottuk,hogy felsírt a baba!Még én is megkönnyebbültem. :lol:

Kép
melike

Ezután pedig vittük apósék nagy ónémetjuhászát műteni.Szegénykém.Jól leborotválták a szép hosszú szőrét,de remélem meggyógyul teljesen.
Mára elég is volt a mindenféle kórházból.

Kép
melike

Azt hiszem mára ennyi,megyek aludni.
Holnap jövök.
Jó éjt!

Kép
melike

Hűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűű de pipa vagyok! Rohadt sokat írtam és kidobott ez a nyomorult szemét internet! Vááááá! Kezdhetem előlről!!! :evil: :evil: :evil: :evil:

Manka - köszi a sok infót! Valószínűleg tényleg a MÁV kori miatt gondoltad hogy a 13-ban lakom, mert amúgy a 21-ben! :D CSak azért megyek oda szülni mert ott a dokim. Amúgy a Dél-Pestibe tartozom, de oda nem mennék ha fizetnének se! :?
Egyébként voltam ma az OEP-ben és nem kellett sokat várnom szerencsére, csak kb 15 percet, de aztán nem is volt tovább ügyfélfogadás, így csak a felét tudtam elintézni annak amit akartam. Mehetek vissza holnap is :roll:
Érdekel a szülőszobás téma! Mesélj!

Borotválás: hát igen, én se látok már oda le a hasamtól, de nagyon meglepett hogy szinte mindenki az apa segítségét veszi igénybe ilyenkor. Ezek szerint csak én vagyok ilyen zizi, hogy inkább megoldom tükörrel :lol:, nézkézláb, terpeszben ülve, guggolva, kozmetikussal, de apát nem kérném meg! Valószínű azért mert én úúútálom ha szőrös vagyok és nem akarom hogy így lásson. :lol:

Pelus: az én ismerőseimnek többnyire a Libero vált be és a DM-estől kipattogtak. De szerintem azért mi is meg fogjuk próbálni azt is, mert hát elég jelentős az árkülönbség... :P Háha! :wink:

Babakocsi: az újak kedvéért megmutatom mégegyszer, a régiektől bocsi... :)
Kép
Kép
Kép
Baby Point a márkája és 60 ezer Ft volt.

Jóéjt!!!
Vendég

Sziasztok Lányok,

Én nem tudom, ahhoz képest, hogy nem dolgozom, és elvben ráérek, tök keveset jutok nethez... Ma pl. elmentem az urológiára, mert azt már nem tartottam normálisnak, hogy 5 napja fáj a derekam (ráadásul csak baloldalt)... A doki megnézett UH-val, nem pang a vesém, nincs kő, szóval érthetetlen. Nektek is szokott fájni a derekatok? Lehet, hogy ez egy normális terhességi tünet, csak én parázom túl megint?

Wera, hol is vetted ezt a klassz kis verdát? ;)

Kép
elan

Sziasztok!
Már megint jo pár napja nem voltam.
egy csomot rohangásztam!
Megvan a babakocsi,a pelenkázó holnap jön,a kiságyat hétvégén rakjuk össze.Apa akar festeni a falra micimackót és társait. :lol:
Nagyon jol fest!
Hétfön rakok mindenröl képet remélem addigra minden meg lesz.
Annyira közelinek érzem már ezt a szülés dolgot!
Be vagyok tojva! :shock: :roll: :oops: :lol:
Annyira mozgolodik Mirko,hogy szinte hihetetlen.Édes pofa! :lol:
Még nem olvastam vissza,mert olyan állat sokat irtatok! :roll:
De igyekszem! :roll:
Vendég

jó reggelt,

csak pár sort írok gyorsan mert a tegnapi termésnek csak a felét tudtam visszaolvasni, most meg indulnom kell a háziorvoshoz (táppénzes papírért...)

eyi: csodaszépek a képek (és te is rajtuk) :D
pelus: a dm-est és a huggiest ajánlotta nekem mindenki, dm-esből vettünk már egy csomaggal, minden hónapban szeretnék venni egy csomagot, hogy legalább az első 2-3 hétre be legyen spejzolva. most a corában van akciós huggies, asszem 66 db-os, valahogy 30 ft/db áron jön ki a mini (3-5 kg-ig asszem), az nagyon olcsó, mert így egyárban van a dm-essel, pedig a huggies drága fajta. a pamperst mindenki szidta nekem eddig.

na pá, majd jövök

mia_snow

Jó reggelt!

Kép
melike

Sziasztok!

Mi történt? Mindenki alszik még?
Tegnap voltam Szegeden védőnőknél. Jól felbosszantottam magam a rengeteg várakozás miatt. Megkaptam a toxoplazma meg az ellenanyag erdményeket. Mindkettő negatív. Kaptam beutalót a 32. heti vérvételre. Tök furi, tényleg mindjárt 3-assal kezdődik a heteink száma :)
Egyébként most elmúltak azok szurkálós fájdalmaim a derekamban és teljesen jól érzem magam :)

Kép

Kép
[/url]
stella40

wera,

ez vmi szuperszonikus kis járgány. paramétereket adsz hozzá?
a porontyon volt a minap cikk a baby outletről.
http://velvet.hu/poronty/2008/03/12/baby_outlet/
sőt, addig lapozgattam mig a másik boltról is találtam:
http://velvet.hu/poronty/2008/03/06/fed ... aboltokat/
én még csak itt tartok, feltérképezem a boltokat :)
irjatok ha vannak jó tippeitek, hogy mit honnan és hogyan
köszi,
d
dorikavagyok

Sziasztok!
Jó reggelt!
Vendég

Jó reggelt!

Én már benéztem,csak ma muszály volt elvinni a lányomat a suliba mert ünneplőbe ment és szoknyában nem tud biciklizni :D

A fiam már 3 hete lóg itthon,remélem lesz olyan rendes a körzeti hogy igazolja neki :oops:
De annyira utálja már nyáron 7 éves lesz a vegyes csoport 90%-a meg 3-4 éves!!Hát megértem,hogy csóri várja már a sulit!!
Vendég

Sziasztok!

Talán a pelusról: nekem az a tapasztalatom, minden gyereknek más jó. Emesénél csak a Libero jött be. Ha mást használtunk azonnal kiütéses lett. Juli lányom már nem volt ilyen "finnyás", neki a rossmanns is megfelelt. Zsigmondnak meg szinte teljesen mindegy volt, nála egy dolog okozott gondot, fiú lévén ugye a pisi mind előre jön, így gyakori volt az éjszakai kipisilés, szivárgás, még a legjobbnak hirdetett márkáknál is (főleg ha hason aludt). Leginkább a Pampers volt az, amivel meg tudtuk előzni az átázást, de azzal se mindig.

Babakocsi: hát én 6 éve Julikámnak vettem egy klasszikus nevesincs mózeskosarast, tágas, jó rugózással, nagy kerekekkel használtan (aztán alig vlt benne, mert hordozókendőben volt, ami nagyon praktikus volt, mivel Mesi 2,5 évesként igényelte a sok sétát, játszóteret, és így tudtam a leginkább mellette lenni és még Juli is békésen aludt rajtam, nem kellett otthagynom babakocsiban valahl míg pl a mászóvár körül rohangáltam)...
Zsigi téli babaként többet volt a babakocsiban ... szerintem most is hordozókendőzni fogok...babakcsi majd télen. Meg nekem kb 2 hónapos korukig mind a mózeskosárban, babakocsiban aludtak a lakásban nem kiságyban, mert ott jobban érezték magukat és elaltatni is könnyebb volt.

Puszika

Dana

Kép
danaaia

Gigi!

Megkérdezhetem,hogy most per pillanat hogy áll a méhszájad????
Már én is elkezdtem aggódni... :?

Nekem most fejvégű a babám,de még bármi megtörténhet...
Ezt már tudjuk...

A vonalzóm le van maradva egy nappal...akivel egy napra vagyok kiírva,azokkal 2 napot különbözünk...nem értem...

Kép
orsitigris

Orsi:ne aggódj mert egyszer azt mondtad akkor aggódjak majd ha te is! :lol: :lol: :lol: :lol:
Akkor kezdhetem?
Vendég

Sziasztok!

Moni! De jó,hogy már ennyi mindenetek megvan!
Mi áprilistól indulunk,már nagyon várom!
Tényleg mindjárt mehetünk szűlni!

Stella! Tök jó,hogy mindjárt 3-al kezdődik a heteid száma!

Wera! Nem sikerült tegnap vásárolni semmit?
Merre jártatok?

Elan! Nekem is szokott fájni nagyon a derekam és a hátam, inkább a jobb oldalon,de megvígasztltak,hogy ez már csak rosszabb lesz! :wink:
Úgyhogy júniusig kitartás!
Vagy aztán jön csak igazán a szoptatás miatt??????
Nembaj! Mindent kibírunk!!!

Borotválásról! Apa nem meri,azt mondta tartja a tükröt és ellenőriz!
Úgyhogy Weraához hasonlóan tükör+jómagam!

Kép

Kép
ibm

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: