A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

Gizi!
szuper lenne, köszönöm. Milyen árban adod?

Timi
athena

[quote="akire79"][ írta:akire79b]Clara!
A Schüssler Mg-ot gyógyszertárban vetted receptre? Lehet hogy már írtad, de elfelejtettem :oops:
Nekem a Magnerol tabletta vált be a lábgörcsökre, olcsóbb mint a Magne B6 és nem tartalmaz se B6-ot, se B12-t, amitől hízni lehet :D

Gratula a cukros eredményekhez, tök jók lettek! Nekem ma d.e. kellene hívni a dokit az eredmény miatt, de ki van kapcsolva :shock:
Mindegy, holnap úgyis megyek hozzá a magán-rendelésre, remélem nem hagyja bennt a kórházban a leletet.

Jó reggelt!

A Schüsslert patikában vettem, de nem receptre, recept nélkül adják :)

Ha jók a cukros eredmények, akkor megnyugodtam... :9 Baromira nem értek hozzá :oops: Ha most jó lett a cukor, akkor a későbbiekben már nem lehet terhességi diabéteszem?

Klári

Kép
claracroft

Tamesz Az engem is érdekelne, hogy szokás felkérni a szülésznőt (csak személyesen v. telefonon is lehet) és hogy előre megkérdezitek, hogy mennyit kér a szülésért?

Nóra

Kép
fikuszka

Uxi Nagyon jó kis cikket találtál a terhességi cukorbetegségre. Tényleg érthetően elmagyarázza az esetleges következményeket. Elolvasva felelőtlenségnek tartom, hogy nem mindenütt kötelező a vizsgálat. Az a kis kellemetlenség megéri, hogy később ne legyen komolyabb baj. Remélem Nilszi is olvassa, mert úgy emlékszem náluk nem kötelező a vizsgálat

Nóra

Kép
fikuszka

Köszi fikuszka, hogy aggódsz értem :), de én nem vagyok parázós fajta kismama; megérezném, ha baj lenne a cukrommal. A családban abszolút senki nem volt cukorbeteg vagy akár gyanús. Biztos vagyok benne, hogy minden a legnagyobb rendben van. Úgyhogy eddig csak 1 vérvételen és vizeletvizsgálaton vagyok túl, és még lesz max. egy alkalommal.

Hatodik UH: esetleg jan. 6.-án, ha még egyben leszünk :)
Kép
nilszi

Na végre be tudtam lépni a blogba :) és most jöttem rá arra is, hogy csak le voltak tiltva bizonyos műveletek nálam, azért nem ment eddig. Köszi Brigi :) Jó látni benneteket, lányok :) De még van mit bepótolnom. Rengeteg képetek van már fönt.

Kép
nilszi

Nilszi Valószínűleg nincs semmi baj, hiszen köztünk neked a lekkisebb a pocakod is és általában azt vettem észre, hogy akinél ez problémás, az gyűjti a vizet is és nagyobb a pocija is az átlagosnál. Csak én úgylátszik parázósabb anyuci vagyok!

Nóra

Kép
fikuszka

Megvan a cukoreredményem:

-éhgyomri 4,1
-terhelt 5,4 :D :D :D

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi Látod érdemes volt ismételni! Minden rosszban van valami jó! :lol:

Nóra

Kép
fikuszka

Uxi, gratula a sikeres ismétléshez :)
Fikuszka, nem tudom, hogy a pocakja kinek a legkisebb, de az enyémet valóban nem tartom nagynak. És igen, ha vizesednék, akkor nekem is gyanús lenne és további vizsgálatokat végeznék, de így nincs miért "terheljem" :) magam.

Kép
nilszi

Igen, csodálkoztam is.
Az elrontottnál csak az éhgyomrit tudtam, de az 5,6 volt.
Igaz, nem is tudom, előző délután lehet ettem szőlőt, meg sütit, vendégek voltak itt.

Meg azt ujjhegyből nézték, s azt mondták az itteni laborban, hogy az nem is pontos.

KépKépKépKépKép
uxi

Nilszi Csak a pocakkörméret-ből gondoltam, hogy tiéd a legkisebb. És a képen is amit betűztél, azon is kis helyes pocó van.

Nóra

Kép
fikuszka

Bár ismeretlen a forrás, jó felvetések a H1N1oltással kapcsolatban:
http://tovabbitott.hu/ebresztok/on-okos ... -otodikes/

Haskörfogat: Megkérdezhetem, miért hasonlítjátok össze a haskörfogatotokat? Nem is mérvadó, hiszen mindenkinek eleve más a derékbősége.Plusz felszedett kilók stb.És pont attól vagyunk kiakadva mindig, hogy beszólnak nekünk az ismerősök: jé de kicsi....hú, nem túl nagy?.... :shock:

Kép

Kép
linus

Szerintem nem a haskörfogatukat hasonlították össze.
Nekem legalábbis nem az jött le. A cukor témával kapcsolatban jött elő: általában aki cukros, több szokott lenni a magzatvíz is, tehát valószínűleg nagyobb a hasa is.Persze ez nem jelenti azt, hogy mindenki, akinek nagy a hasa, cukros, csak számomra ettől logikus, hogy hogy jön ide a mai beszélgetéshez a hasméret.

KépKépKépKépKép
uxi

Athena, jaj, de édi a babád a 4D képen!!!:)))))))) Hogy mosolyog! SZuper cuki:)))))))))

Uxi, érzed te is a frontot? Nekem a babám jobb oldalon van, az egész kis testét ki lehet tapogatni. Feszíti a pocakomat, egész éjjel és nappal ezerrel rugdos, nem aludt szegényke semmit. Nagyon frontérzékeny. (mami is)
Vendég

Uxi: Nem ezekre a megjegyzésekre gondoltam...mindegy, nem akarok kötöszködni, csak nem értem.... :shock:

Kép

Kép
linus

Csajok, én is lecseréltem egy ideje a MagnaB6-ot a nagy hízás és hatalmas étvágy miatt. Mg pezsgőtablettát szedek, ha kell. De mivel itthon vagyok, így nagyon ritkán keményedik a hasam. Itthon tök jó laza vagyok:) És igaz, hogy a nátha miatt, de fogytam is, 85-ről 83 kg-ra (tudom, így is soknak hangzik :oops: ). De nem egész nap a kaján jár az eszem, csak a baba miatt eszem, hogy neki legyen valami a pocakjában. És nem tudok sokat enni, mert valahogy kisebb hely lett a gyomromnak. Kistányérral tudok enni max. Főleg szomjas vagyok és főleg a teát kívánom (persze nagyon hígan).
Vendég

Sziasztok!

Van esetleg valaki aki a Szt.Imreben fog szulni vagy esetleg szult mar ott?
Most voltam nemreg megnezni,eleg pozitivnak tunt minden,azert jo lenne hallani valami szemelyes velemenyt is,illetve tudtok arrol hogy letezeik-e ott esetleg kismama torna,-mikor erdemes elkezdeni,-hogyan lehet csatlakozni?
En 2010 januar 31.-re vagyok kiirva,az utolso honapot fogom otthon tolteni,mert kulfoldon elek viszont otthon szulok,ezert igazabol nincs sok infom ezzel kapcsolatban.

Elore is koszonom a segitseget!

Kép

Anita
bellaani

Sziasztok!
Van valaki akinek Rh-negatív a vére,nekem pontosabban 0 Rh negatív.Most parázok az összeférhetetelenség miatt,már volt egy vérvételem ami negatív volt.De nem tudom hányszor kell ezt nézni/sajnos a védőnéni néha elfelejt dolgokat pl ezt is/Meg látom már mindenki volt terheléses cukorvizsgálaton,engem csak a 30.dik hétben küld el,mert a 25.héten már csinált újjból egy vizsgálatot ami 6.4 lett.Szerintetek az is van olyan megbízható eredmény mintha vérvételen néznék?
gyöngyi-30

Üdv Anita!

A SZt. Imrével nincs tapasztalatom, hallottam már jó véleményt és rosszat is róla, de a jó volt túlsúlyban...

Gyöngyi, én csak annyit tudok, hogy a doki a terheléses cukor beutalójánál említette, hogy ha RH negatív lennék, akkor most küldene ellenanyag szűrésre a cukorvizsgálattal egyidőben.

Klári

Kép
claracroft

Bellaani Én a Szt. Imrében fogok szülni, ha minden igaz. Vannak jó és rossz tapasztalatok a kórházzal kapcsolatban. Pl. : jó, hogy elég jól felszerelt és támogatja a 24 órás rooming-ot és van egy alternatív szülőszobája is. Rossz, hogy az utóbbi években nagyon felkapott kórház lett így rengetegen vannak, ezért a szülőszobába csak az utolsó pillanatban tudsz bekerülni, a többi időt egy külön erre a célra kijelölt, un. vajúdó szobában kell töltened, ahová a párodat sem engedik be. Csak a folyosón van rá lehetőség, hogy a pároddal együtt légy és a szülőszobán, ahová már csak a végén engednek be. Persze ez attól is függ, hogy mikor éppen Te szülsz, hogy fogod ki, éppen mennyien vannak.
Van terhes tornája, egy órás, keddenként a születésfelkészítő előadások előtt. Csatlakozni úgy lehet, hogy odajössz a Zellner Pál teremhez és hozod a kismama könyved az első alkalommal, és némi pénzt. Nem tudom pontosan mennyit, mert még én sem voltam. Egy pléd sem árt, amin mozoghatsz. Eddig a kertben tartották az órákat. A Szt. Imre honlapján megtudhatod a pontos időpontot is azt hiszem 16.30.

Nóra

Kép
fikuszka

Szülésznős kérdésekhez: nekem az orvosom ajánlott szülésznőt, megadta a mobilját, felhívtam, elmondtam neki, hogy a doktor úr adta meg a számát, januárban fogok szülni, és megkérdeztem, elvállalna-e. Ezzel meg is beszéltük, behívott egy személyes találkozóra, épp most kedden voltam nála a kórházban. Beszélgettünk picit a szülésről (még nem részleteket, csak amire épp kíváncsi voltam), megmutatta a szülőszobát (és az előzményeit: felvételi szoba, esetleg vajúdó, stb.), aztán leültünk egy külön szobában beszélgetni. Elmondta, hogy legközelebb a 36. héttől „kell” találkoznunk, az orvos mellett ő is ott lesz az NST vizsgálatokon. Ezekben a hetekben fogunk megbeszélni minden részletet a szülésről, összekészítendő csomagról, gátvédelmes teendőkről, stb. Ha igénylem, korábban is bármikor felhívhatom, akkor megbeszélünk egy időpontot, és bármilyen engem érdeklő témáról felvilágosít. A személyes találkozáskor kérdeztem rá az anyagiakra, mondott egy árat az NST-re (ez gondolom kórházfüggő), s azt mondta, a többiről ő nem szokott beszélni. Nekem eddig ennyi a tapasztalatom, remélem, tudtam valamelyest segíteni. Egyébként nekem nagyon kellemes élmény volt ez a találkozás.

Bellaani, én a Szent Imrében fogok szülni, múltbeli tapasztalatom nincs, ő lesz az első babám. Általában jókat mondanak a kórházról, de pont ezen a fórumon is elhangzott elég sok negatívum is. Szóval biztosra szerintem nem lehet menni. Nekem eddig minden tapasztalom pozitív, de persze a szülés és az ott töltött napok tapasztalatai ennél fontosabbak lesznek. Kismamatorna keddenként van du. fél 5-től a kórházban, bármikor be lehet csatlakozni, nem kell bejelentkezni, 200 Ft egy alkalom.

Gratula mindenkinek, aki túl van a terheléses vizsgálaton, örülök a sok jó eredménynek. :)

Lenne egy kérdésem is. Tud valaki ajánlani Zugló környékén jó nőgyógyászt? Egy barátnőmnek kellene, egyelőre nem szülni, hanem csak úgy általában. Előre is köszönöm a segítséget, várom priviben a válaszokat.

Ági

Kép
ági33

Úgy látom, Fikuszka megelőzött. A keddi vajúdós tapasztalatomról annyit, hogy a szülőszobákban majdnem egész nap teltház volt (a szülésznő elmondása szerint), mi is épphogycsak be tudtuk jutni épp takarítás után / közben :oops: A vajúdóban egyetlen kismama volt (+ 6 üres ágy), akinél elfolyt a magzatvíz, de még nem voltak rendszeres fájásai. A szülésznő elmondása szerint az esetek nagy részében a vajúdó szoba ki is maradhat, ha valaki az 5 perces fájásoktól van bent, akkor valószínűleg már a szülőszobán kezd. Persze azért valóban lehet tumultus, de mikor mi leszünk, nem lesz. Csak pozitívan! :)

Ági

Kép
ági33

Twist, szerintem érzem. Olyan nyomi kedvem van. :cry: A baba meg bal oldalon van megint, féloldalas a hasam. de sokat opiszkálja a méhszájamat és a vgbelem környékén, azt nagyon kellemetlennek találom. Tegnap pl ott lent volt, és elkezdett ott csuklani... :roll:

Csajok, szerintetek mi van, ha anynian szülnek egyszerre egy kórházban, hoyg valaki nem fér be a szülőszobára?
HOl szül?
A vajúdóban?
A Nyírőben én anno a vajúdóban szültem, de akkor egyedül voltam az egész szülészeten, csak nem volt idő átmenni a szülőszobára. De ha közös a vajúdó, mi van? Ott jön ki a baba? :shock:

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi Hát lehet ez már engem is elgondolkodtatott. Főleg úgy, hogy amikor a múltkori előadásra mentem a Szt. Imrébe akkor 40 percig nem jött senki, mert annyian voltak a szülőszobán, hogy egy szülésznő sem ért rá. Amikor végre jött valaki, akkor mesélte, hogy az egyik kismama, majdnem a zuhanyzóban szűlt, mert nem fért be a szülőszobára, de aztán szerencsére mégis bejutott. De mi van, ha nem????
Ezért sem tudtuk akkor megnézni a szülőszobákat.
Ráadásul egy kismama a szülés után még 2 órát maradhat benn. Így könnyen feltorlódnak az utánakövetkezők.

Nóra

Kép
fikuszka

De azt is halottam a védőnőmtől, hogy most nagyon sokan szűlnek, legalábbis a kerületünkben, amikor mi fogunk szűlni, már kevesebben leszünk.

Nóra

Kép
fikuszka

Linus Egyébként én nem vagyok kiakadva, ha beszólnak nekem, hogy kicsi a hasam, sőt örülnék ha még kisebb lenne, mert akkor kisebb a valószínűsége, hogy később repedek, vagy hogy a hasam már nem lesz a régi szülés után. A hasméretet különben sem tudjuk igazán befolyásolni, ez inkább alkati kérdés. Nincs értelme azon rágódni, hogy nagy-e vagy kicsi. A lényeg, hogy a benne lévő kis jövevény egészséges legyen. Ebben azt hiszem egyet érthetünk.
És talán Nilszit sem bántottam meg azzal, hogy a pocakját aranyos kis pici-pocinak neveztem, inkább a megnyugtatása volt a célom.

Nóra

Kép
fikuszka

Sziasztok!

Ma újra voltam dolgozni. Persze nem erőltettem meg magam, meg a kollégáknak is el kellett mesélni minden bajomat, meg kellett hallgatni, hogy mi volt bent a 2 hét alatt. De kb. délben majd el tudtam volna aludni. Azért a jóhoz könnyű hozzászokni. :)
De már nincs sok, november 17-én megyek utoljára melózni!!!! :D
És most gondoltam bele, hogy kb. 3 hónap múlva már 3-an leszünk! Szörnyen izgatott vagyok!
Pocakmustra: az ember akarva-akaratlanul hasonlítgatja a másikhoz saját magát.

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Sziasztok
Emlékszik még valaki, hogy hol volt az a súlytáblázat amit beraktam
megnézném, hogy hogy állok, de nem találom sehol

Móni
KépKép
reunion

megvan!

Móni
KépKép
reunion

Gyöngyi!

Én B Rh negatív vagyok (párom AB Rh +) és nekem eddig 2x néztek ellenanyagot (most a cukornál nem néztek :cry: )
Állítólag még egyszer fognak nézni valamikor a 30. hét környékén.
Amúgy az összeférhetetlenség az esetek nagy részében nem az első terhesség során jön ki, hanem a második terhesség lesz parásabb (mert akkor már érzékelheti idegen testként és ellenanyagot termelhet).
Ne izgulj, ha negatív volt, akkor most is az és mégegyszer nézni fogják!

Ha nagyon aggódsz miatta, akkor a körzeti orvosod is nézethet ellenanyagot (ha jól tudom)

Kép
akire79

Sziasztok!

Ezer éve nem adtam hírt magamról, de annyira pörögnek az események, hogy nagyon nehezen tudlak nyomon követni benneteket. Azért remélem idővel jobban fog menni. :)

Györgyinek
reagálnék gyorsan: én is 0 RH negatív vagyok és ellenanyagot nekem is 3-szor néztek az előző terhességemnél: 12 hetesen, a terheléses cukorral és valamikor a 32 héten. De egyáltalán nem kell parázni ezen a dolgon, akár pozitív lesz az ellenanyagszűrésed, akár negatív, mert a lényeg, hogy mikor megszületik a babád megnézik a vércsoportját, és ha ő pozitív akkor 48 órán belül kell kapjál egy úgynevezett antiD savó nevű injekciót, ami védettséget ad neked arra, hogy a következő terhességednél ne legyen gond. Ez sztem jobb esetben automatikusan működik a kórházakban, esetleg érdemes lesz majd emlékeztetned a nővéreket vagy dokidat, ha szültél, hogy ne felejtsék el neked beadni.

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Sziasztok,
Bocsi, tegnap Pécsen voltunk nem ültem gép előtt, így csak most válaszolok.

Uxi,
szülésznő, szívesen megadom a számát, hívd fel, beszéljetek meg egy időpontot és a többit majd személyesen elmondja, én nem emlékszem, hogy konkrét összeget mondott volna, de lehet, hogy azóta máshogy van, még nem kérdeztem rá, majd a cukor terheléskor fogunk találkozni két hét múlva. Nem tudom hány januári szülése van, de ha vonakodna majd szólok neki az érdekedben, de szerintem biztosan elvállal, még időben vagy! Én Nst-re (CTG van nálunk) a dokim rendelőjébe jártam és neki fizettem, a szülésznővel a szüléskor találkoztunk, illetve telefonon ha kellett valami infó. Támogatta a homeos golyók szedését is.
NEm tudom, hogy választott doki nélkül lehet-e ott szülni, ha nem oda tartozol, ezt a kórházban kell megkérdezni. De most akkor van dokid vagy elmenni készül és ezért gondolkodsz az ügyeletesen?
SZülőszoba ugye 3 van, ha sok a szülés akkor még a vajúdóban is lehet szülni, de volt már olyan tömeg, hogy csak a szülésre jutottak be a kismamák, addig az osztályon vajúdtak. Azért bízom benne, hogy lesz hely, eddig szerencsém volt, már szültem a 3,2-es szobákban, most az 1-es jön!!! :D:D:D:D AMi szerintem fontosabb, hogy utána alapítványi szobába kerülj, mert a 6 ágya és a közös mellékhelység borzalmas, de a szülésznők ebben is segítenek és majd fel kell iratkozni egy füzetbe a szülés várható idejére, bár tudom hülyén hangzik, de ez volt a rendszer, hogy csak így lehetett alapítványi szobába kerülni.

RH-,
én BRH- vagyok, mivel ez az 5. terhességem, nekem mindig kellett AntiD injekció, és a szülésekkor is külön pirossal ráírták a beérkezésemkor a papírjaimra, hogy el ne felejtsék majd beadni, illetve mindig megnézték a gyerekek vércsoportját is. Egyébként a protokoll szerint minden trimeszterben kell az ellenanyagszűrés a laborból, ha elfelejtenék szólni kell! És igen, azért fontos, hogy ha a baba RH pozitív, és nem kapsz AntiD-t, akkor a következő terhességnél idegentestként kezelheti a szervezeted a babát és ellenanyagot termelhet ellene, amitől elhalhat.
NEkem anno a "szuper" SOTE I-en, az elhalt első terhességem után elfelejtették beadni, így a műtét másnapján azonnal be kellett vezetnem emiatt, kiváló állapotban, majd ezek után megfogadtam oda többé be nem teszem a lábam, csak az addigi leleteim és papírjaimért, amik "rejtélyes" módon elvesztek!!!! :(

Na szaladok, mert MArci lassan indul az oviba, Lilivel meg takarítani és csomagolni fogunk! Szép napot!

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Szilvánusz: csatlakozni tudok :)

A pocaklakó jól van.A Villányi hétvége jobb nem is lehetett volna. Emma heti 2 napot bölcsizik, azalatt takarítom a házat, főzök és a kertet gondozok. A nap nagyon gyorsan elmegy.

Terhelésesre a jövő hét után megyünk. Utána Londonba.

Twist: örülök, hogy jól vagy már. Nagyon aggódtam érted

Kép
Kép
alma26

Jó reggelt!!!

Ma szembesültem egy szörnyű ténnyel:

Az itteni korábbi-, és a babanet.hu-n talált javasolt listák alapján készítettem egy listát, hogy mi kell a babának, és bár eddig azt hittem egész jól állok vásárlás-ügyileg, de rá kellett döbbennem, hogy nagyon nem!
Azt tudtam, hogy mindenben van hiányosság, de hogy ennyi!!!!!!!

Timi
athena

Csajok: mi az az Nst???

Szilvánusz: jó, hogy előkerültél! :wink:

Athena: mik hiányoznak még, hogy ekkora D betű ült ki a homlokodra? :?

Kép
szerencsemák

SzCsM!

"NST non-stressz teszt

Az NST egy nyugalmi állapotban végzett CTG vizsgálat, mely során a magzat mozgásait is rögzítjük. Ezt a kismama egy nyomógomb segítségével jelzi a készüléknek. Az eredmény háromféle lehet:

Reaktív : a görbe jó, a magzat aktív és a magzatmozgásokra a görbe rövid ideig tartó emelkedéseket mutat (akcelerál)

Suspect : azaz gyanús. Kisebb eltérések láthatók a görbén, melyek nem egyértelműen kórosak. Néha csak az a magyarázat, hogy a magzat alszik, inaktív. Ilyenkor 30-60 perc múlva ismétlés szükséges.

Nem reaktív : a görbe kóros jeleket mutat (120/perc alatti tartós szívfrekvencia, beszűkült görbe, süllyedések -decelerációk stb.). További vizsgálat szükséges, mivel oxigénhiányos állapot fenyeget."

Timi
athena

SZCSM
van itt profi aki majd leírja, én úgy tudom, az NST-t (non stressz vizsgálat) egy gép segítségével nézik, ami tulajdonképpen a magzat pulzusszámát, szívműködését rögzíti egy görbén, illetve jelezni kell egy gomb segítségével, hogy mikor mozog a baba, és akkor azt jelöli a gép a diagrammban, és összenézik a magzati szívhanggal, hogy változik-e, illetve a méhtevékenységet, azaz a fájások erősségét és gyakoriságát tudják vele nézni. Ilyen lesz majd a szülőszobán is, ott is többször nézik a szülés alatt, innen tudják pl,. hogy ha valami gond van a baba szívritmusával (pl. leesik) akkor rögtön kikapják császárral, vagy hagyják a maga útján a dolgokat zajlani ha minden rendben van. Erre a 36. héttől kell menni elvileg hetente. Van ahol a dokik magánrendelőjében is van ilyen gép, de legtöbb helyen a kórházakban, SZTK-ban.
Hú, remélem jól írtam, majd javítsatok ki! :D:D

TamEsz
KépKépKép
tamesz

köszi szépen! Akkor én ezt úgy értelmezem, hogy = CTG...vagy ez hülyeség? Vagy ez CTG+ szolgáltatás, ami fizetős a kórházban is? (merthogy Ági33 azt írta, neki fozetnie kell érte...)

Kép
szerencsemák

Sziasztok, jó reggelt!

athena: szupi a 4D-s uh kép, milyen édesen mosolyog a babád!!

uxi: gratulálok a szuper cukor eredményedhez!!

szcsm: az NST-t nálunk asszem a 38. héttől csinálják. Tesóm elmondása alapján az az, hogy a baba szívhangját nézik. Állítólag a hasra hívülről rácsatlakoztatnak egy ilyen érzékelőt és nézik a baba szívhangját. Ezt hetente csinálják, de azt nem tudom, hogy heti hányszor. És ha nem jó az NST, akkor a kismamát átküldik soron kívüli uh-ra, hogy megnézzék a babát. Nálunk Győrben ez így működik.

Kép[/url]

Kép
adrienne29

látom a csajok közben már válaszoltak erre az NST dologra és egy kicsit profibban is, mint én. :D

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Adri!
Köszi, szerintem is aranyos! Az egész 40 percből ez az egyetlen használható pillanat... Ez viszont szuper-tündéri. Legalábbis nekem, nem kevés elfogultsággal :)

Timi
athena

SZCSM,
ha csak simán kell bemenni a kórházba NST-re, szerintem nem kell érte fizetni, csak ha mondjuk a fogadott szülésnővel konkrétan így beszéled meg, hogy vegyen előre vagy konkrétan hozzá mész időpontra.
Magándokimnál a szokásos díj fele ha csak NST van és nincs vizsgálat utána.

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Szcsm, én sem tudom biztosan, mikor fizetős ez az NST és mikor nem. De én is úgy értelmeztem, hogy így a szülésznővel egyezetett időpontra megyek, valószínűleg ezért fizetős. Mindenesetre nekem ez így is kevesebb (4 eFt), mint az orvosomnál a normál díj fele (10 eFt/2), és én különben szerintem nem mehetnék a kórházba, mert körzetileg nem oda tartozom, az orvosom pedig már nyugdíjas. De annyira bonyolult ez a "Mi hogy működik?" dolog, számomra nagyon úgy tűnik, hogy a terhesség alatti minden teendő mindenhol, mindenkinél másképp van...

Ági

Kép
ági33

sziasztok Lányok!

köszi a válaszokat. Akkor majd meglátjuk, az én kórházamban hogy van. Én azt sasoltam ki, hogy CTG-re, meg mindenféle vizsgálatokra is 12-2 között érdemes menni, és akkor szinte semmit sem kell várni ;-)

Athena: szerintem is irtó cuki a kép, nekem olyan feeling, mintha a Baba "rajzfilmesítve" lenne. Teljesen egyedi :wink:

üdv:

szcsm

Kép
szerencsemák

SzCsM!

Köszönöm! Olyan jó, hogy ti (velem egyidős kismamák) látjátok a babát a képen. És azt is, hogy mosolyog. Mert aki nem kismama, és "nem áll rá a szeme", az nem tudja kibogozni, hogy melyik része melyik! Szóval ők a babát is alig látják benne, a mosolyát pedig úgy kell mutogatni, hogy észrevegyék!

A kislányom mesefigura :D :D :D

Gondolom mindenki így van a magáéval, de nekem annyira szép az a kis mosolygós paca :) Egyszerűen nem tudok betelni vele, állandóan nézegetem :)

Timi
athena

Athena: meg tudlak érteni ;-) Nekünk a 18. heti 4d-n készült egy olyan kép, amit "kívülállók" nem könnyen értelmeztek. Az egyik barátnőm viszont megjegyezte, hogy "már annyira látszik milyen szép arca van a babának". Persze én dagadtam a büszkeségtől erre a megjegyzésre :lol: :lol: :lol:

Kép
szerencsemák

Én 38. héttől mentem nst-re a kórházba, fel a szülészetre, megbeszélt időpontban.De nem fizettem érte külön...Na nehogy már ne "férjen bele" ez a pár alkalom a fogadott szülésznőm tarifájába...amikor amúgy is ott volt.
Ellenben nekem nem kellett gombot nyomnom :shock: Viszont majdnem minden alkalommal éppen csuklott Kristóf, úgyhogy remekül elszórakoztatta a többi kismamát is :lol: :lol:

Kép

Kép
linus

Sziasztok!

Nekem ma kellett volna mennem a nőgyógyihoz, de nem tudok mert a Soma 2 napja beteg. Hányás-hasmenés. Én meg prázok, hogy nehogy összeszedjem tőle. Nyomom magam vitaminnal, de távol tartani nem tudom magam tőle, mert csak engem akar ilyenkor. Apa sem jó neki. :cry: Már két éjjel nem aludtunk, most talán tud pihenni egy kicsit és én is. Úgyhogy lépek is, irány az ágy!

J.

Kép

Kép
somaanya

Sziasztok Lányok!

Somanya: Jobbulást a kisfiadnak, remélem hamar meggyógyul és nem kapod el tőle Te sem!

Nem tudtam jelentkezni kedden, mikro megkaptam a jó hírt! :) Szerencsére nem vagyok cukros, a zerhelés utáni eredményem lett 6,4. Viszont azt mondta a nővér, h valószínű a hirtelen bevitt sok cukrot nem tudja, illetve nehezen dolgozza fel a szervezetem, ezért lehetettem rosszul.
Most figyelek arra, hoyg ne egyek meg egyszerre 3 tábla csokit, stb :oops: , éépenhogy eszem édességet és egyenlőre nem volt probléma, remélem nem is lesz!

Na most van egy kisidőm, visszaolvasok!

Kép
buborka.

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: