A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

Athea!
Én a helyedben vennék egy egyszerű, hosszított, pamut felsőt (kb. mint egy kis koktél ruha) és azt venném fel nadrággal. Egész olcsókat lehet kifogni - én a Stradivariusban vettem egy szürke kötött ruhát 1.600 Ft-ért, azt fogom felvenni színházba is sőt még Szilveszterkor is. Ja és nagyon jók vannak a Zarában is csak ki kell fogni.
Most lesz Glamour kupon akció, én biztosan kihasználom majd!!!!
Hidd el mindenki tudja, hogy ez nem az az időszak, amikor azt veszel fel amit akarsz, hanem azt amit tudsz.

Mi most szombaton voltunk esküvőn és én is kínlódtam, hogy mit vegyek fel.
Most először vettem kismama-harisnyanadrágot és nagyon kényelmes volt, egész este tartotta a pocakomat :lol:

Nekem a CIPŐvel van igazán gondom. AZért papucsban csak nem járkálhatok a szülésig :!: :!: :?:

Kép
akire79

sziasztok
üdv mindenkinek
Nem nagyon értem, hogy a házassági anyakönyvi kivonattal kapcsolatban miről irtok valaki felhomályosítana
Azt 1X adják ki amikor megköttetik a házasság és kész nem? Születési a.kiv. is csak 1X van kiadva

Móni
KépKép
reunion

Pillesz: asszem 3 hónapnál nem régebbi apasági nyilatkozat kell, de nem 100%...erről jut eszembe, hogy honosíttatni kellene a házzassági papírunkat...

Lizzyy: üdv itt nálunk!

Clara: az én főnököm meg pont ma kérdezte meg tőlem, hogy kellenek-e babaruhák, mert nekik még megvan minden. Én is teljesen meghatódtam, ez igazán kedves volt tőle. Mondtam neki, hogy 6 hónap felettieknek való jöhet, dögivel ;-)

Akire: A hepatitis-el kapcsolatban nekem is ugyanazt mondta a védőnő, úgyhogy valószínű a Tied se beszélt félre...

Öltözködés: nekem van egy szuper derékpántom, amit ráhúzok a régi gatyáimra, és így nem látszik, hogy nincs behúzva a cippzár...Mindehhez egy bővebb/hosszabb felső dukál, esetleg 1-1 rövidebb ruhámat szoktam felsőként használni. 2 hete mi is esküvőn voltunk, 2 szett ruhát "fogyasztottam" el, de mindegyik a régi garnitúrából volt...

Képzeljétek, elpusztult a kiscica :cry: Ma haza is mentem, hogy elhozzuk a klinikáról, el is temettük...Kicsit szar érzés, de szerencsére mindenkinek tiszta, hogy a kutyám nem kinyírni akarta a cicust...(egyébként a hantolásnál odajött a kutyusom a kerítéshez, és vigyázzban ülve végignézte az eseményt. Tudtam én mindig, hogy szuper intelligens)

Én még mindig szenvedek, hogy nem bírok enni, de azért próbálom növelni a mennyiséget. És egyre többször vagyok éhes is.
:wink:

üdv:

szcsm

Kép
szerencsemák

Kép
szerencsemák

SzCsM!
Részvétem a Kiscica miatt! Én ma hozom haza a békámat, mert "békaoviban" van :) Vagyis a barátnőmnél volt megőrzésen, amíg mi nyaraltunk, és csak most sikerül összehozni, hogy elmenjünk érte. Már nagyon időszerű.

Akire!
Szürke ruha: van itt Kecskeméten egy szuper turkáló, ahol alig, vagy egyáltalán nem használt gyerek-, és bébiruhák vannak. Ott találtam egy szerintem nagyon szuper kötött ruhát. Fel is lelkesültem. Én naiv. Közölték velem az eladók, hogy nem próbálhatom fel, mert az gyerekruha, nem kismamaruha... Pafff :shock:

Timi
athena

Athena!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
akire79

Athena
Múlt héten voltam a Dobó krt-i turkában ami a casablanca helyén van és tele volt hosszú kötött és pamut polókkal illetve pulóverekkel ami olyan mintha ruha lenne rajtam
nagyon sok mindent vettem és nagyon jók
mondjuk ott szerintem kezdenek elszállni az árakkal itt Pesten fele annyibe kerül a hasonló turkás ruha

Móni
KépKép
reunion

Akire!
Ne nevess ki, rosszul esett a dolog! Laposkúszásban vonultam ki az üzletből :)

Reunion!
Köszi, akkor oda benézek! Kecskemét tele van turikkal: van nagyon olcsó (ami persze együtt jár azzal, hogy a ruhák többsége is kritikán aluli), és van nem túl olcsó is, ott viszont tényleg nagyon klassz ruhák vannak, de az már hasonló árkategória, mintha egy-egy olcsóbb bababoltban venném.

Hepatitisről:
A 16. hetes vérvételnél levett vérből csinálják, csak állítólag sokkal később lesz meg az eredménye!

És a nagy hír: irígykedésre ad okot :)
Terheléses cukorra itt Kecskeméten úgy kell menni, hogy reggelizni kell, és utána egy órával veszik a vért! Ennyi: a reggelitől terheléses, nem kell semmit inni :) Végre valami, amiért örülhetek, hogy Kecskeméten vagyok terhes :)

Timi
athena

Köszönöm a kedves fogadtatást Lányok!

Hm, szóval dec-ben már nincs szülésfelkészítő a SoteII-n? Akkor valszeg én is max. azt csinálom amit ti, hogy 1-2-re kiveszek szabit, vagy elkérezek bentről. Van pár dolog, amire azért gondolom célszerű lenne elmenni...

Védőnő - az enyém vérnyomást mér, meg vizeletet is néz, legközelebb meg mondta, hogy szívhangot is fogunk hallgatni.

Kismami ruhák - na igen.. én most a Kenguru Kidben vettem 1-2 felsőt, mert jó kis leárazárok voltak, és olyanokat, amiket később is sztem fogok tudni hordani. gatyókat kaptam, úh. arra én sem nagyon akarok beruházni, illetve a bandázst én is csak ajánlani tudom.

Orrporszívó - nekem mindenki a porszívósat ajánlotta, de nekem még nincs benne tapasztalatom :oops: , illetve a fülhőmérőt nagyon lehúzták...

Kép
lizzyy

Athena!
Ne haragudj, nem Téged mosolyogtalak meg, hanem a szitut!
Gondolom, hogy ott, akkor nagyon kellemetlen lehetett!

Kép
akire79

Akire! Persze én is hangosan vihogtam, amikor kijöttem :) Ezen nem lehet nem nevetni :)

A férjem most ért haza, és hozott nekem egy tortát! Én meg most jöttem az előbb a védőnőtől, és amikor megmért, akkor szembesültem vele, hogy egy kiló híján annyit híztam egy hónap alatt, mint eddig az egész terhesség alatt.... (19 hetes koromig 3,5 kiló, az elmúlt egy hónapban plusz 2.5!!!!) Szóval most egy szelet tortát sem szabadna megennem!

Timi
athena

Szerintetek elfogadnak egy 2 éves hepatitis leletet, ha azóta nem utaztam külföldre? Mert nekem mivel integrált tesztem volt AFP-t sem csináltak külön, így hepatitishez sem vettek idáig vért tőlem.

Nóra

Kép
fikuszka

:) Nadrágom 2 db van, amit én vettem, az egyik még bazinagy, a másik meg szerintem nem lesz jó decemberben már. Kaptam ezeken kívül egy feketét kölcsön, itt ott elengedett a varrás, ha megvarrom, tökéletes, viszont nincs hozzá cipőm (valamiért a fekete cipőm már annyira szorít, hogy nehezen tudom felvenni). Kaptam kölcsön egy másik kismama farmert a szomszédtól, nem tudom, pontosan hogy gondolta, de én 40-es, 42-es nadrágokat hordok, az övé 48-as, helyből a bokámig csúszik. Gondolom még magamnál tartom egy ideig, aztán visszaadom, megsérteni sem akarom, elég szembetűnő a méretbeli különbségünk, de annyira erőltette...

Én felsővel vagyok a cipő mellett igazán bajban, meg bugyival.

Akire, lizzyy: a szülőszoba látogatásra fel kell iratkozni, mert max. 40-en lehetnek bent. Az első időpontra a múlt héten kezdték a feliratkozást. Én sem szeretnék róla lemaradni. Arra gondoltam, hogy megkérem Bogaracskát, hogy írjon fel engem is, de vele még nem beszéltem meg :oops: November 24-én van a 12. foglalkozás, úgy emlékszem, az pont szülőszoba, illetve november 10-e szintén az. Nekem a nov. 24-e tökéletes lenne, mert elsejétől 15-ig a munkám kissé sűrű, akkor nem könnyű lelépnem.

Lányok nem tudtok véletlenül henya75-ről? Ő is nagyon rég írt utoljára.

Klári

Kép
claracroft

Reunion Házassági anyakönyvi kivonatból tényleg csk egy van, amit mindenütt elfogadnak, csak a babánál nem. Mert ugye mi van, ha a szülés előtt egy hónappal elváltok??? Akkor már biztos is hogy az apa nem veszi a nevére a gyereket, ugye. Szóval tiszta hülyeség, de a kivonat nem lehet régebbi 30 napnál, tehát újra meg kell kérni a házasságkötésetek színhelyén.

Nóra

Kép
fikuszka

Mondta most a v.nő, hogy a hepatitiszt nagy valószínűséggel megnézték az afp-vel együtt, csak később kapja meg a leletet, de hogy ki azt pontosan nem lehet tudni, baromi nagy a kavarodás. Lehet, hogy a v.nőnek, lehet, hogy a beutaló dokinak küldik. Azért kapja meg mindenki később, mert fizetős lett ez a szűrés, kiv. kismamáknak, így központilag az Állami Népegészségügyi Kp-ba megy és onnan küldik tovább.
Akkor lassan intézem az apaságit, meg a személyimet is kéne, mert egy kicsit lejárt a szavatossága.
Ruhák: eddig 4 fölsőt vettem magamnak. Van 2 nadrágom amiket kaptam. Nem terhesek, csak egy kicsit nagyok voltak rám, de mostanra belenőttem. Az egyik csípő, úgyhogy végig tudom hordani. Sajnos nagyon nem mindegy, hogy mibe járok dolgozni, néha ügyfelek is jönnek hozzám....

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Klári: vettem a kínaiban olyan bugyit, aminek a pántja állítható, ugy, mint egy melltartó. Igaz, hogy tanga, de nagyon kényelmes, és pamut. Asszem 160,-/db.
Egyébként "terhes" ruhákkal kapcsolatban én is "skót" vagyok. Egyszerűen sajnálom a pénzt "igazi" kismamacuccokra, mert egy nadrág 8-10.000,-, egy felső 4-5.000,-, és kb. 3-4 hónapig hordod max. Bár cipőt vennem kell. Átmenetit is meg télit is. Erre az egyre nem sajnálom a pénzt. Általában a Decatlonba vesszük a cipőket, és nagyon meg vagyunk vele elégedve.
Ja, meg kabát is kéne, de én megelégszek egy ponchoval. Az alá meg vehetek 2 pulcsit is.

Csilla
Kép
Kép
pillesz

SZiasztok!
Nem tudom, hogy erről van-e szó, de egy kolléganőm lányával is az történt, hogy túl régi volt a házassági anyakönyvi kivonatuk és kellett újat kikérniük pénzért. Ezt kérték a kórházban a baba születésekor. Erre gondoltok?
Nálunk is gond lett volna, mert 97-ben házasodtunk és az régen volt. De mivel a baba nevét megváltoztattuk, így pont van egy friss házassági anyakönyvi kivonatunk, szóval, ez pont kapóra jött.
Vendég

Fikuszka, komolyan mondod, hogy 30 napnál nem lehet régebbi? AKkor megint ki kell kérnünk egyet decemberben? áááááááááá! De szívás!
Vendég

Twist Én így tudom, de azért nem árt leellenőrizni!

Nóra

Kép
fikuszka

Sziasztok!

Hazassagi anyakonyvi kivonat... hmm...
Nalunk ugy mukodik, hogy bemondom illetve kitoltottem a papirt a bejelentkezeskor, ahol csak a hazassagkotes evet kerdeztek. (Ennyi erovel beirhattam volna Brad Pittet es aztan mentem volna pereskedni a tartasdijjert ...hehehehe)
A legnagyobb problemat a "vallas" mezo kitoltese okozta. Nem vagyok megkeresztelve, igy nem irtunk be semmit illetve, hogy nincs...erre meg vagy 3szor rakerdeztek, de biztos? :roll:

Nagyon jo, hogy irtatok/irjatok a listakat, en is azok alapjan fogok majd vasarolni.
Irtatok paran, hogy Angliabol szereztek majd be par cuccot, talaltam egy eleg jo weboldalt, ha erdekel vkit: www.kiddicare.com
De nezzetek az ebay-t is, par centert vannak babaruhak :wink:

Szcsm: sajnalom a cicus. :oops: De az jo hir, hogy kezdesz jobban enni :wink:

alkalmi ruha: nehez ugy... az idei nyari divat eleg jo volt, sok bo, mell alatt huzott ruha van. Nem is biztos, hogy feltetlenul kismama ruhat kellene nezned. valami csini learazott nyari ruha + egy boleros kardigan+ nyaklanc...senki nem mondja meg, hogy nem alkalmi :wink: (en ezt alkalmazom majd a karacsonyi partyn :lol: )
Vendég

SZcsm Szegény kiscica!!!!

Nóra

Kép
fikuszka

Sziasztok!
Mindenkinek köszi a válaszokat nagyon jókat írtok amire én nem is gondolnák!:))))
Én nagyon olcsón csináltattam magamnak varrónővel kismamafarmert,vettem 1000ft-ért egy farmert a méteráruban direkt kismamanadrághoz való anyagot 1300ft-ért ezt varrta rá a nadrág pocakrészére, varrónő pedig kért 600ft-ot így 2900ft.-ért van egy tuti nadrágom ami a boltban kb 8000ft.A felsőt ugyanígy ami 2000ft volt.Aki tud jó varrónőt szerintem érdemes varratni.
gyöngyi-30

Sziasztok!

Az elegáns kismama rucival tegnap én is bajban voltam, mert temetésre kellett mennem. Van egy két elegánsabb darabom, de egyik sem fekete. Úgyhogy belepasszíroztam magam a kis fekete kosztümrucimba, a blérezt pedig nem gomboltam be. Asszem utolsó pillanat volt, hogy ez még rám jött.
Bandázsom nekem is van kettő is. Nem csúszik le a normál naci ha nem gomboljátok be, nem húzzátok fel a cipzárt és a bandázst ráteszitek?????? Én még nem próbáltam, de eztán megteszem... :D Van egy pár kismama nacim, de nem olyan jó fazonok és szívesen hordanám most a jó kis csini farijaimat. Bár nekem ugyan nem kell sehová kiöltöznöm, mert nem járok dolgozni, de épp azért mert 2 és fél éve itthon dekkolok muszáj. Utálom már az "ottthonkás" cuccokat. :shock:

Ma sikerült beújítanom Öcsibogyónak egy vágyott ruhásszekrényt is. Használtan bár, de jó állapotban. Így már csak egy kiságy hiányzik a bútorzatból.

Ma elmentem a háziorvoshoz is a táppénzes papíromért. Közölte, hogy 2 hetente kell járnom újabb papírokért. Nektek is így megy ez? Miért nem lehet hosszabb időre adni egy-egy papírt?????

J.

Kép

Kép
somaanya

Én ezt nem értem somaanya, honnan??? Én 4 napja bújom a netet, és nem sikerül, csak régi hirdetéseket találok :(

Klári

Kép
claracroft

Szcsm!

Nagyon sajnálom a cicát :cry:
De ezt ne vedd annyira a szívedre, hogy ne tudj enni!!!!!!
Remélem azért ma már többet ettél.... :?:

Kép
akire79

Somaanya, 2 hetente adják a táppénzes papírt, mert annyi fér rá. De én 4 hetente szoktam menni, akkor ideadják az egész addigi termést :lol:

Ezt az otthonkás cuccokat megértem, már én is agybajt kapok tőle. És ha elmegyünk a Tescoba, néha felöltözöm rendesen (na jó, csak farmer+póló, de nem a szakadt). Meg is kérdezi mindig Sanyi, hogy most akkor hova is megyünk??? Én meg sértődötten rávágom mindig, hogy nekem ez az egyetlen kikapcsolódásom, ne szóljon bele :lol:

Én a szekrényt már megvettem, anyuéknál csücsül, várja az összeszerelést. Kiságy még hátra van, viszont tegnap annyira ééééédes cumisüvegeket vettem :lol: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Uxi:Tudom hogy a kettő nem ugyanaz, csak most már azon aggódok, hogy ne csak 3 hónapig legyen érvényes. Mert akkor mehetünk még egyszer. :evil:

Buborka:Vigyázz magatokra nagyon és jobbulást.

Somaanya:Nekem is 2 hetente kell mennem táppénzes papírért.

Icu
Kép
Kép
icu03

Clara!
Nekem megvan a felkészítő programja, de azon sajnos nincs időpont, hogy mi mikor lesz.
Engem a végén lévő néhány foglalkozás érdekel:
"A megszületett gyermek első életnapjai,vizsgálatok,szokások,szoptatás", "Szülőszoba látogatás", "Babaápolási ismeretek". Ezek elvileg egymás után vannak (a számolásom szerint nov10, nov17,nov24)
Valószínúleg én is Bogaracska segítségét fogom kérni a feliratkozás ügyében :shock:

Hékás!
Teszel majd fel képet a cumisüvegről? Engem érdekelne (bár Aventet kell vennem, mert olyan sterilizálót kaptam kölcsön)

Kép
akire79

Pont ugyanezek érdekelnek engem is :)

Klári

Kép
claracroft

Még mindig anyakönyvi kivonat
engem ez most nagyon kiakasztott
szóval ha nincs új kivonat, akkor az én nevem kapják a babák,
de én felvettem a férjem nevét tehát akkor tök mindegy nem?
én ezért tuti hogy egy fillért sem fizetek

Móni
KépKép
reunion

Szerintem ingyenes...

Klári

Kép
claracroft

Twist:
Örülök, hogy jobban vagy!!

Házassági anyakönyvi kivonat:
Erről nem tudtam, ha tényleg igaz, mehetünk Pécsre :(:(:(. MÉg jó, hogy írtátok!!

Védőnő:
Az én védőnőm egy angyal, alapos, bármikor hívhatom, magától is mondd dolgokat de szereti, ha kérdezek. Nekem vérnyomást, súlyt, vizeletet néz, illetve újabban szívhangot. Pénteken megyek újra. Viszont vizsgálatokra soha nem ő küldött, max. emlékeztetett rá, ha valami hiányzik..sajnos volt ilyen.

Kismamaruha:
Nekem már júniusban be kellett szerezni kismamaruhákat, a felsőkkel eddig nem is volt gond, de a nadrágok-szoknyák...most viszont nem bírtuk megállni, hogy ne vegyünk meg egy felsőt, Párom is nagyon nagyon aranyosnak tartotta: tappancsok vannak az elején, ott rugdos Anita :). Egyébként a metrón még ebből sem vették a lapot a kedves ülő, lusta utastársak. Viszont elegáns ruhákat nem vettem..Szerencsére kabátot öröklök, drukkoljatok, hogy jó legyen rám!!

Pillesz:
Jól nézel ki a képen!

Francesca:
Nagyon szép a Babád, igazán jó fénykép :).

SZCSM:
Remélem, odébb tudod zavarni a Babát, hogy tudj enni!! Addig is próbálj minél többet inni!!

Brigi:
1 évvel fiatalítasz a táblázatban :D.

Buborka:
Írj, ha kiderül valami az eredményeidről, remélem, hamar stabilizálnak valamivel!! jobbulást!

Kép
cat__

[quote="fikuszka"]S írta:fikuszkazerintetek elfogadnak egy 2 éves hepatitis leletet, ha azóta nem utaztam külföldre? Mert nekem mivel integrált tesztem volt AFP-t sem csináltak külön, így hepatitishez sem vettek idáig vért tőlem.

hmmm.. szerintem nem (legalábbis nálunk)

Kép
Kép
alma26

[quote="claracroft"] írta:claracroftn ezt nem értem somaanya, honnan??? Én 4 napja bújom a netet, és nem sikerül, csak régi hirdetéseket találok :(

A pelenkázós komód az expresszről jött, a szekrény pedig ugyanattól a családtól, mert eszükbe jutott, hogy van olyan is eladó! :D
Én nem csak Leksvik címen keresek, hanem Diktad néven is (pár éve így hívták az IKEA-ban ezt a családot), sőt megnézek mindenhol minden bababútort ami IKEA-s, mert sokan nem írják oda a típus nevét. :wink:
Ahol keresek: expressz, teszvesz, vatera, babaszoba.hu hirdetései

Kép

Kép
somaanya

Na, végre sikerült gép elé kerülni.

Pillesz!
Mi Marcinak megvettük az ágyneműgarnitúrát és milyen kár volt! Ezeknek a szép ágyneműgarnitúráknak a takaró része szinte használhatatlan, merev vacak. Sokkal jobbak a puha plédek.

Gyöngyi!
A hálózsák jó, amíg pici a gyerek. De ha már izeg-mozog nem biztos, hogy szeretni fogja. Marci 5 hónaposan már üvöltött, ha bele akartuk tenni. De azért csak, mert annyit mozgolódott éjszaka, hogy a lábánál megcsavarodott a zsák. Ő azóta is takaróval alszik. Barátnőm unokája viszont nagyon jól elvan hálózsákban. A lábfejes rugit mi nagyon gyorsan elhagytuk. A kisfiam ebben is ki akart tűnni a többi baba közül: ha lábfejes rugi volt rajta, olyan csúnyán befordította mindkét lábfejét, hogy mi már 2 hónaposan zokni+ lábfej nélküli rugi felállást használtuk. A rossz csak az volt, hogy 56-62-es rugiban alig volt lábfej nélküli. A lábfej nélküli rugik többnyire 74-es mérettől vannak nagyobb választékban. Emlékszem, mi vadásztuk a 62-es lábfej nélkülieket.

Ruhák: azok a bodyk, amik nem oldalt a nyaknál gombolódnak, hanem hátuk a nyaknál, azt nem javaslom senkinek. Ha a baba szeret háton aludni nyomni fogja.

Kriszti!
Nekem VSD-m van, csak a császár jöhet szóba.

Linus!
Mi használtunk bölcsőt és nagyon szerettük. Balázst s abban akarom altatni az első pár hónapban.

Szcsm!
Sajnálom a kiscicát….

Athena!
Valamiről lemaradtam….Neked békád van? De teknős vagy az a béka béka???

Szegeden nem kell a házasságit „újítani”. Nekünk legalábbis elfogadták ami volt (pedig akkor már 10 éve voltunk házasok)

Elkezdtem vizesedni.

Kima
Kép
Kép
kima75

Köszönöm Kima!Szerzek bölcsőt minden áron :lol:

Klári: A Mammysticnek van outlet boltja (11.ker, Bartók Béla u., Móricz és Bertalan L. megálló között).2-3000 Ft-ért már vannak nadrágok, pulcsik.Nem azt mondom, hogy álomszépek, de ki lehet fogni normális darabokat is.Ebbe a gatyavásárlásban az a nagyon rossz, hogy nem tudod, 2 hónap múlva mekkora kell, mennyit hízol addig... :oops:

Kép

Kép
linus

[quote="fikuszka"][ írta:fikuszkab]Reunion Házassági anyakönyvi kivonatból tényleg csk egy van, amit mindenütt elfogadnak, csak a babánál nem. Mert ugye mi van, ha a szülés előtt egy hónappal elváltok??? Akkor már biztos is hogy az apa nem veszi a nevére a gyereket, ugye. Szóval tiszta hülyeség, de a kivonat nem lehet régebbi 30 napnál, tehát újra meg kell kérni a házasságkötésetek színhelyén.

Na, én most 3 hónapot hallottam... lehet, hogy kórháza válogatja?

És tudjátok, mi a legdurvább?
Hogy itt kell kínlódni ezekkel a papírokkal, de ha valaki elválik, és új párja lesz, akitől teherbe is esik, akkor a válás után még 300 napig ha valaki szül, akkor a volt férj nevére anyakönyvezik automatikusan a gyereket, hiába van mástól.
Hacsak gyorsan össze nem házasodik az új pár.

Tiszta bürokrécia :evil: .

KépKépKépKépKép
uxi

:D :D :D :D :D
Most tudtam meg, az éhgyomri cukrom 4,3.

Ez azért lényegesen jobb, mint a múltkori 5,6. Egy órája ittam a cukros löttyöt, egy óra múlva szúrnak újra.Viszont most sokkal rosszabbul viselem, mint a múlt héten, izgultam is, ki ne dobjam a taccsot...

Viszont két hete nem híztam semmit, hanem fogytam 30 dekát. Szerintetek ez normális?
Azt írja a nagykönyv, hogy ilyenkor heti fél kg hízás kell. Nem hánytam, tkp. nem is diétáztam, csak 1-2 napig nem ettem édeset a múlt héten, s a másik két gyerekemmel ilyenkor heti 1 kg simán megvolt.

Eddig 5 kg jött fel.A másik két gyereknél már 9, illetve 10 kg volt ilyenkor.

KépKépKépKépKép
uxi

jó reggelt!

Uxi nálam is hasonló a helyzet fogyni ugyan nem fogytam, de nem hízok és nem nő a pocakom sem kb 1-2 hete és fura én is azt gondoltam most jön a java súlygyarapodás

Én még nem tudom mikor megyek cukrosra engem nem nagyon akar látni a dokim ti milyen gyakran jártok hozzá?

Móni
KépKép
reunion

Kima!
A béka valóban teknősbéka, csak lusta voltam leírni :) Valójában egy szegélyes teknős. Szárazföldi, külsőre hasonlít a görög teknőshöz, csak sokkal nagyobbra nő. A páncélja kb 25-30 centi lesz (plusz fej+plusz farok). De ezt még nem mondtam meg a férjemnek :):):)

Babaruha:
nálam teljesen eltorzult a babaruha-ügy. Ugyanis abba a hibába estem, hogy mindenfelé vásároltam body-kat, mert abból annyira tündérieket láttam, hogy hihetetlen. Ebből van kb 15 db, rövid és hosszú ujjú vegyesen. Viszont nincs szinte egyetlen rugink sem. Se harisnya, se nadrág, se pulóver. :) Szóval lesz mit javítani az egyenlegen.
Viszont hivatalosak vagyunk jövő szeptemberre egy esküvőre (időben szóltak :D ). Oda már megvan Eszterem ruhája :)
Én egy piros japán-ruhában megyek. Ehhez neki is japán ruha dukál, szóval neki is vettem egy japán-ruhát piciben :) Csak az övé rózsaszín. Szuper-aranyos. :)

Timi
athena

Buborka,

jobban vagy?

Kép
Kép
Kép
vicka77

Szép jó reggelt Mindenkinek!

Clara, Akire, ezek az előadások engem is érdekelnének. Feliratkozni csak ott helyben lehet? Pontos tematikát tudja vki?

Kép
lizzyy

Jó reggelt!

linus: kösz a tippet, elnézek majd a Bartókra. :)

Akire: köszi, megoldottam, reggel én voltam az első a klinikán :) Az eredményem:

- éhgyomri: 4,9 mmol/l
- 2 órás: 6,7 mmol/l

Ez ugye még benne van a normális intervallumban?

Vannak más eredményeim is, amiből 5 érték csillagozott:

- neutrophil magasabb
- vörösvértest alacsonyabb
- haematokrit alacsonyabb
- MCHC magasabb
- hyperchromasia magasabb

Ha valaki tudja, hogy mit jelentenek, leírná? Köszi :)

Úgy néz ki, beválik a Schüssler magnézium: ma éjjel csak fél 6 körül görcsöltem, míg eddig egész éjjel, ha megmozdultam... :)

Klári

Kép
claracroft

lizzyy: csak a szülőszoba látogatásra kell feliratkozni, a többi témára nem :)

Itt a tematika:

http://www.sote.hu/intezetek/hirek/hir. ... ews_id=972

Klári

Kép
claracroft

Clara!
A sotén 12 alkalmas? Itt Kecskeméten 3 alkalom alatt lezavarják az egészet. Gondolom akkor nem túl átfogó... :)

Timi
athena

A lényeget biztos ott is elmondják. Itt meg biztos sok a felesleges rizsa :D

Klári

Kép
claracroft

Szép napot minden kismaminak!!

Klári köszönöm az aggódást, jól esett. Nem tűntem el, csak lakásfelújítás átalakítás volt nálunk. Néha olvastalak benneteket..... De követni nem tudtam a dolgokat, kb 15oldal lemaradásom van még olvasásban.
Egyébként megint előjött az isiászom... :twisted:
Nagyon rosszul viselem, napokig feküdni sem tudtam annyira fájt. Ülve aludtam 3-4 napig. a védőnő mondta ne számítsak javulásra, mert ez most már januárig elkísér.
Itt remélem mindenki jól van.

Kép

Kép
henya75

Clara!
Valószínű :) És itt a 30. héttől lehet menni :) Szóval nekem még van időm!

Felicitas:
Most, hogy szóba került, én is előszedtem az enyémet! Van, aki már kiváltotta? Nincs határ, hogy mikortól lehet kiváltani, ugye?

Timi
athena

Szóval, egyre-jobban parázok a szüléstől, pedig idáig semmi félelemérzet nem volt bennem.
Amúgy minden leletem negatív, az afp eredményem tökéletes lett, és remélem jövőhéten a cukorterhelés is jó lesz. Az 5hónap alatt 1kg-ot híztam csak... :lol: Ez legalább egy jó hír.

Kép

Kép
henya75

nem találok feltöltött képeket az oldalon.... pedig a hsz-ekben olvastam, hogy jó kép stb.... ez miért van?
vagy csak az én gépem nem jeleniti meg??

Kép

Kép
henya75

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: