A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 januárban szülünk

Sziasztok!

Már megint zaklatlak titeket,de itt már tényleg színte csak babás szülők vannak,vagytok,és ti tudtok nekem segíteni.
Lafi,Panda......(Őket ismerem jobban)

Szóval szopizunk,de mindig attól félek,hogy nem lesz tejci,nem érzem hogy teltek lennének a melleim,folyamatosan iszok tejserkentőt,az valamit segít.Meg fejek is.Tegnap este is éreztem hogy alig van tejci,a lefejtből akartam neki adni,de a cumit nem hajlandó bevenni,így kárbament amivel olyan sokat dolgoztam.
Van tápszer itthon biztonságból......

Hízik rendesen,szerintem többet is mint kellene,mégis olyan nyugtalan sokszor.
Az éjszakák meg katasztrófálisak.

Jobb lenne ha 4 óránként enne,de van hogy 2-t sem bír ki.Átlag 120-130-at evett eddig,de nem tudom meddig,mert néha tényleg alig van.

A másik,hogy néha észreveszem,hogy remeg a szája,olyan mintha fázna,de nem,a védőnő azt mondta hogy ezt figyelni kell.Valaki ebben jártas?Vagy hasonló???

Kép
csiperke

Csiperke

Ilyen szájremegés nálunk is szokott lenni, ritkán, inkább sírás végén, szerintem a fáradtságtól. Én semmi különöset nem látok benne... Szerintem ez normális.

Másik: Nekem sem teltek mindig a melleim, mármint nem mindig kőkemények. Attól hidd el van tejcsi benne bőven. Lehet, hogy most csak éhesebb a baba, és ezért kel korábban, de az is lehet hogy fáj a pocija és azért ébred fel. Én is "az elején" azt hittem éhes és hogy kevés a tejem, de nem ez volt a baj. Nagyon hasonlít az éhes sírás a pocifájós sírással. Próbáld meg megnyugtatni ilyenkor, hátha segít. Nekem amúgy mondta ezt a védőnő, hogy ha az elején nagyon beindul és sokat eszik (márpedig a 120-130 3 hetesen az), egyszercsak le fog állni. Lehet, hogy a hízással is. De nem szabad kétségbe esni, ha éhes add neki a cicit, úgyis üvölt ha üres! :D Ha meg csámcsog rajta, akkor nincs gond. Ez csak vélemény, ne vedd garanciának!

Remélem tudtam segíteni!

Lányok, aki fagyaszt anyatejet. Miben tegyem el? 1 db Aventos műanyag poharam van, most abban van 1 adag, de lenne még mit fagyasztani, csak vennem kéne hozzá valamit. Van ilyen zacskócsatlakoztatóm a mellszívómhoz, de megszűnt az Aventos zacsi... Ötletek?

Kép
Kép
sleepin

Sziasztok!

Mindenkinem köszönöm a szorítást. Ma úgy néz ki, hogy tényleg elment a nyákdugóm részletekben. A vasárnapi csak vak lárma volt sajnos. De megállapítottam, hogy ez az igazi. :-)
Remélem lesz valami hatása.

Andi, Lorcsi,

nagyon édik a babáitok!

Remélem nemsokára én is jöhetek a jobbnál jobb kérdéseimmel amiket már régen megvitattatok de én mégis megkérdezem. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Csiperke! Biztosan te sem éhezel meg mindig ugyanakkor. Az én fiam annak idején volt, hogy óránként evett, úgyhogy minden normális. Pontosan azt jelenti az igény szerinti szoptatás, hogy akkor kap cicit, amikor kér, nem pedig az óra állása alapján. Ha ilyen sokat eszik, az teljesen jó. Van olyan hét, hogy többet hizik, van, hogy kevesebbet. Az is normális, hogy már nem feszül a melled. Szerencsére a feszülés csak az elején van, amikor beállt a kereslet-kinálat egyensúly, akkor már csak ritkábban fordul elő. A tej nem a mellben van, hanem mögötte. Úgyhogy ott biztos van bőven elég. :lol:
A remegéshez nem tudok hozzászólni, azt sem tudom, hogy azt miért kell nézni. De az is teljesen normális, hogy alakalmanként nyugtalan. Nem lehet mindig jó napja. :wink:

Ahogy olvastam az apás irásokat, kicsit megnyugodtam. Ezek szerinz nem csak az én férjem dolgozik ilyen sokat. 8 előtt kicsivel indul és csak néha jön 8 előtt. Mondjuk általában hazajön ebédelni, mert 5 percre dolgozik. Szoktunk is integetni neki sétákkor. :lol: Ez még nem is olyan katasztrófális, de sokszor bemegy hétvégén is dolgozni, mert igy is lemaradásban van. Nálunk az elején mindig mosogatott, nagyfiunkat ő fürdeti, ha kakis ő teszi tiszába, mert az is a kád alatt zajlik. Bárcsak nem kéne már pelus!!!!!!! Takaritani is segitene, csak nem várom meg, ő nem olyan alapos, persze ezt ő nem tudja. :lol: Kicsit büfizteti, altatja, nyugtatja, de érdekes módon még nem fürdette. Nem tudom, miért. Gondoltam, hogy lehet, hogy azért mert lány, de azt mondta nem. Eddig mindig visitott Maja, talán ezért. ?? Mondjuk hétköznap nem is lenne rá alkalma, már készen vagyunk, mire hazaér.
2. babások! Ilyenkor már lasabban megy le a has? Nekem még van egy kicsi. Idegesitő, hogy rámjön a gatyám (sajna nem mind), de kibuggyan a a hasam.
Már nem tudom, kinek volt hasleszoritója. Az hogy használ? miért megy le tőle a has? Nem csak akkor jó amikor épp lenyomja és ezért nem látszik?

KépKép

KépKép
lnd

Sleepen. Én annak idején Medela zacskót vettem gyógyszertárban, azt hiszem mindig öntögettem bele, mert nekem is Avent mellszivóm van. De azt is csinlhatod, ha veszel nagy fagyasztózacskókat, hogy lefagyasztod a pohárban, ha megfagyott kiveszed és utána a zacsiban tárolod a nagy kockákat vagy hengereket vagy mik ezek.

KépKép

KépKép
lnd

Túlvagyunk a 2 hós oltáson!!!!!!!!!!!!!Jól tűrte, kicsit sírt amikor a tűt belenyomták és amint kivették, abbahagyta!!!

Lesz valami mellékhatása?Lehet utána este fürdetni????Mi van,ha belázasodik, nincs itthon semmi, a doki mondta a germicid kúpot, de receptet nem adott....szerintem, azt hitte, hogy van, én meg elfelejtettem kérni.
Rotavírus ellen is kaptunk oltást.

Csipi, szájremegés előfordulhat bármitől, néha nekünk is van ilyen. Enni meg annyit eszik egy baba, amennyit akar!!!Te sem eszek mindiig ugyanannyit, ha stresszelsz, ez rosszabb, tudod!!!

Viki, én amiket kaptam ismiktől tejet, az zacsiban volt medala, de egy másik ismi műanyag poharakba fagyasztittan adta , a léneg a sterilitás!!!

Vikci, hajrá!
Vendég

Sziasztok csajok
Hu de regen jartam itt.Apszolut nincs idom semmire.Hat kebzeljetek picurikam napjai igy telnek.Eszik,egy ora bufiztetes,egy ora mig kitornazzuk a pukit,vagy kakit,fel ora vagy tiz perc alvas,utana hoppa megint ehes es kezdodik elolrol az egesz.Kicsit kivagyok,de ferjem sokat segit,de meg igy sem tudok pihenni.Ejjel azert mondjuk ra eleg jol alszik.hajra Vikci,szoritunk.
Kepek,ha nem baj:

Kép apum anyum Kép ocsemmel,keresztlanyommal Kép anyum noverem Kép hat velem Kép apaval velem Kép hat igy alszik,ha leteszem fent is van

Kép

Kép
marcsitita

BOCSI!!! Kép Megyek pancsolni Kép pancsolok

Kép

Kép
marcsitita

na amit írtam jól odaveszett. a lényeg ez volt:

infacolt én nem javasolnám már a tapasztalatom alapján

mellfeszülés: csak az első napokban van...

Kép
Kép
Kép
konkri

Lafi,
hűtőfürdő lázra. Jobb is mint a kúp! Ne legyen rá szükség, de gyerek testhőmérsékletéről kezdve fokozatosan hűtheted a vizet, kb. 30 fokig, max. 10 percet lehet benne.

Ind,
Has:nekem 3., ja nehezebben megy le, vagy húzódik vissza a hasam nekem is, mint első vagy második után. Lábamról, fenekemről már nagy része lement a feleslegnek, nade a derekam
:shock: :shock:

Kép[url=https://babafalva.hu[url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
marina74

Lafi,
a germicid C KÚP nem vényköteles,megveheted simán. Felet kell belőle nyomni.
ndombi

jah és tejes zacskó: igen a medala olyan amit a szívóhoz is lehet csatlakoztatni, de 10 db több mint 1000 ft és szerintem annyit tud, mint egy sima zacsi + gumi, vagy bármi, vagy akár egy szendvicses zacskó, ezért én legközelebb nem veszem meg. nem tudom miből van de sztem nem éri meg.

Lorcsi: Ajsa is nagyon édi, de nem tudom ő hogy bírja így a sapit? Marcell meg van őrülve, ha sapit kell felvennie az overálról ne is beszéljünk. Sztem tuti klausztrofóbiás :) bár ő amúgy is imád pucérkodni. Nudi bébi.
Babaúszásról még semmit nem tudtál kideríteni?

Az apuka témához hozzászóva még, hogy mindenkinek meg van a maga keresztje: nekünk van 3 egész napunk, amit együtt tölthetünk, aztán van egy, amikor reggel jön haza, 2 amikor reggel 6-19 dolgozik, 1 amikor napközben velünk van és éjjelre megy dolgozni, 1 amikor nappal alszik és éjjelre megy dolgozni és 1 amikor reggel jön haza és kb délig alszik. mi 8 napos ciklusokat élünk... hát az éjszakák nélküle elég szarok :(

Kép
Kép
Kép
konkri

Lafi, majd írd meg, hogy milyen a babaúszás itt a Pólusban, mert lehet, hogy mi is megyünk majd.

Konkri, miért nem javaslod az infacoltot? Volt vele rossz tapasztalatod?

Kép
andi1975

Vendég

Babákok gyönyörűek!!

Szájremegés: nekünk ritkán van, amikor cicizik és már félkómás akkor néha. Nem tudok arról, hogy ez gáz lenne.

Mi is voltunk ma lent, tök jó, ő alszik háton! És hazajövetel után otthagytam a babakocsiban és még tök sokat aludt. Nekem ez újdonság mert Boti sosem aludt háton és ezáltal a babakocsizás kész rémálom volt vele, 5 hósan a sportkocsiba kellett tegyem, pedig nem tudott ülni! Brrr. Úgy tűnik most megúszom, Zsombor sokkal inkább átlagos kisbaba, bár nálunk a bukások véget értek és pár napja végre nem pisil-kakil ha leveszem a pelust, csak bele. Azt viszont jóóó sokat :).

Nekünk a zújhegyi úti uszoda 5 percre van, de én útálom a vizet, a pasi öltöző meg egyáltalán nem alkalmas kisbaba fogadására, igy a mi gyerekeink csak nyáron látnak vizet. Akiket ismerek, hogy járnak, azoknak mind imádják a babáik az úszást.

Hasleszorító: sztem tök jó, rajtam folyamatosan rajtam van a gyengébb egyelőre, ha meglesz a 6 hetes kontroll és a doki rábólint, utána járni akarok kondizni és akkor veszem majd fel az erősebbet. Sztem jó nagyon, ami kibuggyan az a bőr, legalább is nálam. Vettem fa tornakarikát, esténként hajtom , az is nagyon jó a derék rehabra.

Lafi: gratula a szép ciklushoz!! én nem vagyok pcos, de remélem nálam is beáll majd, mert ezzel nekem is gondom volt.

Olyan érdekes, amikor termelem a tejet, fázom mint atom.

Kép
Kép
normajeane

Marcsi nagyon cuki a babád. Nagyon hasonlít rád persze apából is van benne. :-)

Még itt vagyok. Holnap reggel megyünk fél nyolcra a kórházba. Legközelebb már babásan leszek köztetek remélem. De lehet, hogy még haza küldenek holnap. :-)

Mindenkinek jó babázást. :wink:

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vikci! Hidd el így is szép lesz, és ha így állsz hozzá, tényleg az lesz!!!!!
Norma! Nekem is csak bőr buggyan ki, tehát azon is segít? Megtudod mondani, hol lehet ilyet kapni? Karikából a fa a jó? Honnan rendelted, mert a sportboltokban csak műanyag van.

KépKép

KépKép
lnd

Sziasztok!

köszönön a válaszokat,és a segítséget.A szájremegésről annyit,hogy előszőr azt hittem,hogy fázik,de mikor mondtam a védőnőnek,ő mondta hogy figyelni kell rá.Az tény hogy minden nap csinálja egy párszor,de nincs mihez kötnöm,és néha a lába is remeg egy pár másodpercre,de holnap kijön a doki,és akkor ezt is megemlítem neki.Majd kiderül.........

Kép
csiperke

Sziasztok

Voltunk ma bennt azt mondta a főorvos, hogy ezt nem szabad elindítani csak érleléssel vagyis a lufival . Ezt este rakják fel . addig nagyon sokat kell pihiznem . Tele van a szülőszoba front van. most is már bőgtem egy sort, mert annyira idegtépő, hogy mi lesz velem.
Próbálok majd lazítani egyet. szülésznőm parancsára.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

sziasztok, túléltük a tegnapot!bár én totál kifáradtam, iszonyat hisztis volt, mindenért üvöltött, kicsi hőemelkeése volt, de az kaki, szóval minden oké!azért vettünk germicid kúpot, vÉNY NÉLKÜL lehet kapni!!!mindig borogattam az oltás helyét.
amúgy semmit sem evett teganp, mindent elutasított, aztán este 10kor meg kihányta a vacsit (ugye a szájon át adott rotavírus elleni vakcina addigra felszívódott???azt de. 10kor kapta, este 10kor meg hányt...csak mert drága kissé...), pedig hót éhes volt....erre elaludt és 7ig fel sem kelt,evett egyet, azóta is alszik...

Marcsi, Adam szép kisfiú!!!!

Én már tornázok, jól esik, de 9 hó kimaradás után fura volt!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Vendég

Csiperke,
Nálunk is van szájremegés szopi végén néha, de nem hinném hogy ez rosszat jelentene, nem értem a védőnőd mit paráztat. Ha eleget hízik a baba akkor van tejed, én se érzem mindig azt, hogy hű de teli a cicim, pedig hízunk rendesen.
Vendég

Sziasztok
Koszi csajok.Meg teszek kepeket ha nem gond,egy darabig ugysem tudok jonni.Adamnak megy el a szep hajacskaja,homloka felett mar tiszta kopasz :lol:
Lafead nagyon szep es nagy Hunor baba.
Kép Kép Kép utra keszen Kép

Kép

Kép
marcsitita

Lafi: tök szép Hunor, ő már nem újszülöttes. És tényleg jó nagy baba. Ezek szerint ő nem reagált jól az oltásra :(. A rotás cucc biztos felszivodott ennyi idő alatt, azért kérdezz rá a dokinál, neki tudnia kell.

Csiperke: nekem is remeg néha a keze, alvás közben. sztem ez ilyen motorikus mozgástevékenység, nem gond.

Vikci: most már tényleg nem sok! Gondolok rád!

Kép
Kép
normajeane

Hello !

Lafi: nagyon szép Hunor!!!! No, és a súlya... :D figyu, akkor nem igazán jött be a dokibácsi javaslata,hogy ne gyarapodjon gyorsan... :lol:
Mi is tegnap kaptuk meg az oltást, estére beadtam a kúpot, elaludt, de egész éjjel panaszkodott álmában :shock: Mindig felkeltem,hogy akkor most kell szeretgetni, de aludt , én meg nem :(

Marcsi: Ádámka is nagyon szép... :D mi is kopaszok vagyunk már a fejtetőn is 8) de nem aggódom a Vininél uez volt, aztán most olyan sűrű a haja meg a szempillája is.

Csiperke: nálunk is volt remegés, a dokinéni calcimuskot írt fel, ez egy 2,5 milis kalcium ampulla, teához vagy bármihez hozzá kell önteni és meginni. Nincsen nagy gond, ne izgulj!!

Norma: ha az újhegyi környékén laksz, akkor neked nincs is olyan messze a kispesti uszi. Szerintem ott még mindig van babúszás, és Gyöngyi baromi aranyos tanár!!
Vendég

fa karikát a www.aktivsport.hu-n lehet rendelni, többféle méretben is van, én 80 cm átmérőjűt vettem 3300ft-ért. Állat jó!nagyon kell hajtani, hogy ne essen le és massziroz ezerrel közben. Sztem pár hét és meglesz az eredménye.

Kép
Kép
normajeane

Jaaaa! Képzeljétek!!!! Tegnap mi is megfordultunk a hasunkról a hátunkra :D Egyszer , azóta sem :wink:
Vendég

Sziasztok!

Konkri: eddig csak annyit sikerült kideríteni babaúszással kapcsolatban, amit már Pocok is írt, Várgesztesen van. De még megkérdezek pár embert. Ajsa egész jól tűri a sapkát, mondjuk néha méltatlankodik :)

Most ami idegesít picit, az a vérzés. Látom, már mindenkinél elmúlt. Én meg most aggódom, mert tegnapelőtt már szinte semmit nem véreztem, egy pici barna folyás volt, erre tegnap és ma megint elkezdte és élénkvörös... :( ez valahogy nem normális, nem? Úgyhogy azt hiszem meg kell látogatnom az orvost, holnap szerintem fel is hívom.

A babák egyébként tényleg tök szépek, aranyosak, mindegyik!! Most néztem meg az újonnan felrakott képeket. (Ádám, Bende, Boglárka szépek vagytok) :)

Lafi: Hunor mekkorát nőtt!!!! És tök jó pasi!! :)

Apuka téma: sosem gondoltam volna, hogy ennyire rajongani fog a lányáért. Segít mindenben, még a lelkemet is ápolgatja, amikor elkeseredek vmiért. :) És 2 napja, közölte, hogy mivel látja, hogy már nem alszom egy ideje, aludjak a nappaliban (hogy kialudjam magam), ő meg majd alszik Ajsával és hozza, amikor szopizni kell. És így is történt!!! Ha felsírt, ő nyugtatta, csak szopizni hozta ki és kialudtam magam!

Egyébként lekopogom, de úgy tűnik már közel sem olyan gáz a hasfájás, mint eddig volt és 2naponta (rosszabb esetben 3) de kakil is, viszont akkor annyit....

KépKép
lorcsi

Lorcsi: nyugi, még nekem is van hogy egy picit vérzek. viszont ami engem aggaszt, hogy az a semmilyen folyás nem akar elállni, olyan szintelen, vizes... :(
és az normális hogy belül se úgy érzem, mint régen?

Andi, infacol: ha jól tudom Blongyinak és Legonak is volt gondja vele. hát a papír szerint 5ml az adag és nem lehet túladagolni, nem szívódik fel a többlet, de mikor mi adtuk neki, akkor csak másnapra hatott, amikor már nem kellett és nagy fosimosi és bukás lett az eredménye. Ez kétszer is így történt. Nem tudom mire szeretnéd adni, de én inkább a teát javaslom. (mecsek tea)

Apropó tea, éééés egyéb. hát én kurvára megszívtam most. Eddig tök jól ittuk a teát üvegből, de ma: ma görbe délután lett volna és mama vigyázott volna Marcellra, de a gyerek nem volt hajlandó meginni a tejet az üvegből, pedig ivott már belőle és a teát is abból issza minden nap. Most mi lesz így? Tök örültem hogy sikerült eltennem tejet és ha bármi lesz, meg tudják etetni, de hát nem így van. Most mit csináljak? kiköpi a cumisüveget. már a teásat is. :(

Hasfájás: az első heteket kell túlélni, utána már nem lesz gáz. bár ahogy látom az általános probléma ost a kaki :) nálunk ez a mondat hangzik el gyakran: nyomjad, nyomjad, hát nem jön az a kurva kaki :) Én ilyenkor elmondom neki szépen, nyugisan hogy nyomnia kell, én ebben nem tudok segíteni neki. Persze vannak alternatív megoldások - lázmérő, kúp, végeset a beöntés, de meg kell tanulniuk kezelni a helyzetet és 9 hónap után rá kell jönniük, hogy hogyan kell kakilni. Néha nekünk is nehéz nem? Én amúgy észrevettem, hogy ha az én gyomrom mortyog, akkor az övé is. Ti figyelitek hogy mit esztek?

Babauszi: hát jó volna, nagyon meg vagyok indulva pedig sose hittem volna magamról, de most vígasztal, hogy találtam egy oldalt arról, hogy otthon mit lehet csinálni a kádban. hogy a szoktatást lehet ott kezdeni. végülis ez is jó és itthon legalább nem klóros a víz, és a körülményeket is én szabályozom, de az igazi az még is csak az együtt úszkálás lenne...

Csajok, a ti babáitok hogy viselik az autókázást? A miénk nagyon bírja, vagy bealszik, vagy nézelődik... :) Legalább ezt tudom, hogy autó vagy babakocsi az mentsvár. Bár apukám volt hogy engem is berakott a kis fiatba és akkor elaludtam.

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri! Nekem is van ugyanilyen szintelen , vizes. Tényleg kezdek aggódni, hogy mi lehet ez. a védőnő szerint ilyen nincs ilyenkor.

amikor egyik este póbáltam kipiszkálni a belső varo , én is éreztm, hogy más valami belül. Egyrészt kb félujjnyira ott a méhszáj, másrészt emiatt keménybb is az a terület. nem tudom vissza alakul-e , kicsit izgulok, hogy lesz így apával. Bocsi, hogy ilyeneket írok! :oops: :oops: :oops:

KépKép

KépKép
lnd

Ind, én is így érzek és félek is picit a szextől. Én is remélem hogy visszaáll minden, mert most a méhszájam beton kemény és hát ja... mintha összement volna minden :oops:
A védőnőre sztem ne halgassunk ilyen téren, inkább majd a nőgyogyóra! Ha már kettőnknek van, akkor mégis csak van ilyen nem?

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok!

Most kicsit lemaradtam de igyekszem képbe kerülni...

Először is...Vikci! Nagyon-nagyon szorítok, hogy ma este minden rendben legyen és most már te is babázhass! Ügyes és erős legyél!

Sleepin: mennénk majd mi is babúszásra,de majd csak ha jobb idő lesz...utálok ilyen hidegben uszodába járni :lol:

Infacol: nálunk volt, hogy használt de volt, hogy egyáltalán nem volt eredménye.....egy pipettányit kell adni....

Ind: ez a haskilógás nálam is megvan sajnos, de azért napról-napra jobb a helyzet. Reménykedek, hogy visszamegy teljesen. Kenegetem, hidratálom, talán az is használ.

Szerintetek lehet fürdeni belső varrattal??? Már nem vérzek és úgy fürödnék egy jót.... :?

Autókázás: Maja is imádja és sétálni is szeret. Ahogy kimegyünk elájul.... :lol:

Szex: én is félek tőle.... :oops: A belső varratot meg akárhogy is piszkálom nem akar kijönni...apa mondta kiszedni nekem, de attól is félek... :?

bingii

Gyermekágyi folyás
miközben a méh fokozatosan régi nagyságára húzódik össze, először pirosas, majd színtelen folyás tapasztalható, melyet sok nő kellemetlennek és visszataszítónak érez.

Ezt a csaladi neten talaltam.Tehat a szintelen folyas normalis,

Kép

Kép
marcsitita

Sziasztok!

Vikciről vmi hír???

bingii

Vikciről:
MA REGGEL 9 ÓRA 10 PERCKOR 4180 GRAMMAL, ÉS 56 CM-EL MEGSZÜLETETT MÁTÉ :lol:
Vendég

HATALMAS GRATULA VIKCINEK ÉS MÁTÉNAK!!!!!!!
Szép nagy baba! Jó egészséget és sok-sok tejcit kívánok nektek!!!!
És hurrá, minden baba megszületett!!!!! :D :D :D

KépKép
lorcsi

Jajj végre már! De vártam ezt a hírt!

Vikci nagyon-nagy gratula és sok boldogságot, egészséget, tejcsit kívánok Nektek!

bingii

Sziasztok!

Pár napra eltűntem, most majd igyekszem visszaolvasni és holnap próbálom behozni a lemaradást!

Azért örömmel látom, h mindenki nagyjából jól van/megvan és ahogy ideje engedi jelentkezik!

Vickinek én is gratulálok, hát Máténak mégiscsak ki kellett bújnia, bármennyire is nem akaródzott neki:) ! Nagyon sok boldogságot a babához!
sagi1

Lorcsi: most látom csak...Ajsa egy hónapos lett! Gratula! :)

bingii

Bingii: Köszönjük szépen!!!! :D

KépKép
lorcsi

Sziasztok

Vicky gratulálok Mátékához, jó egészséget, sok sok tejcit kívánok nektek.

Lafi, Marcsitita nagyon szépek a babáitok. Lafi hihetetlen, hogy Hunor mekkorát nőtt. Mikor kezditek a babaúszást?

Kép
andi1975

Vikci, gratulálok!Jó egészséget és sok tejcit!

Andi, elméletileg márc 6-tal indulhat, betöltött 3 hó, de hát ha hideg van, nem tudom....
Vendég

Sziasztok!!!

Vikci!
Gratulálok a "kis" Máté babához!!!:) Élvezzétek egymást,jó egészséget!

Lafi
Nagyon aranyos kispasid van.:) És tényleg milyen nagy a többi babához képest! Látszik az 1 hó különbség. :lol: Örülök,hogy viszonylag simán átvészeltétek az oltást! A rota vakcina pedig tuti felszívódott,ne aggódj! :wink:

Marcsi
Ádám is nagyon helyes. Szép család vagytok!

Bingii
4 hét!!Gratulálok! :wink: Haladunk-haladunk.
Kis tündér Maja jól van???
Fürdéssel én megvárom a nőgyógy kontrollt...pedig nagyon vágyom egy kis lazulásra. Bár ha belegondolok nem tudom mikor lesz 10 percem 2 gyerek mellett...az esték borzalmasak..

Andi
Hogy álltok a súllyal???Szépen fejlődik Bogi???Szopizik rendesen???
Gratula az 1 hónaphoz!

Természetesen minden hófordulós babát puszilok! :D

Infacol...2x próbáltuk,de Hédi öklendezett tőle... (nem csodálom). Most nem használunk semmit...kínlódunk.

Pandi
Ti hogy vagytok???Jól telnek a napok??? Dorka szépen szopik??

Konkri
Tényleg minden megváltozik odalent...de nyugi,nem hiába kell a 6 hét pihi...szép lassan helyreáll minden...ott is...türelem. :wink:

Csajok!
Nálunk délután 4kor elkezdődik a műsor és 10 körül csendesedik el...addig egyfolytában cicin lóg,cipelem...felváltva. Vagy ordít vagy szopik. Totál kivagyok...cumit persze nem fogadja el.Nagyon kimerítő.
Vendég

Lego: Viszont gratulálok :D Főleg a szép súlygyarapodáshoz!
Rossz lehet, hogy nem fogadja el a cumit, mert ez nálunk elég sok problémát megoldott. Sokszor van, hogy látom rajta, hogy álmos, de nem tud elaludni...cumi nélkül hiszti lenne, de így...néha mintha nem is lenne gyerekem. Próbálkozz még szerintem kicsit..vegyél esetleg másik cumit, hátha...

2gyerek/több gyerek: komolyan minden tiszteletem a többgyerekes anyukáké...néha még ez az 1 sok, nemhogy többfelé osztódjak....nem lehet egyszerű és elképzelni sem tudom, hogy milyen nehéz lehet nektek egy nap...biztos, hogy nagyon sok türelem, erő kell .....hát le a kalappal Lego, Blongyi, Vörösbegy, Ind és többiek!
Persze azért nekünk sem egyszerű, mert mi meg most tanulunk bele a dolgokba, de azért csak-csak kevesebb a dolgunk.

bingii

Sziasztok!

Vikci!!! Nagyon nagyon gratulálok, várjuk a beszámolót és persze a képeket!

Lorcsi! :) Nekem is ez volt, hogy múlt el a folyás és egyszercsak bumm... Nekem már 100%, hogy mensi. Nálad nem lehet? Mert nagyon ugyanaz a sztori...

Bingii :) Okés a babauszi, bár én lehet attól még bepróbálkozok korábban, max. csatlakoztok. Ugyanis ez a gyerek nagyon nem bír magával! Olyanokat művel, hogy kivagyok. Múltkor már majdnem elmászott... :shock: Sejtettem már amikor bent volt, hogy igen aktív gyerek lesz, hisz nem volt óra, hogy ne éreztem volna a rúgkapálását, nede ez...

Infacol és egyéb szerek. Én már abszolút nem adok semmit. Tegnap is felsírt álmából, megfájdult a hasa. Megfordítottam hátára, 2 lábát fel a pocihoz, 5-6 mp-ig úgy majd kinyújt. Ezt megcsináltunk 5ször és úgy jött a rotyi, hogy attól féltem kifolyik! :lol: Már mindennap tornázunk és masszírozunk! Jót tesz neki is és nekem is! :D Ajánlom mindenkinek!

Lafi :) Végre képek! :D Nagyon édes NAGY baba Hunor! Látszik, hogy imádja mindenki! Még a kutymó is! :D

Többiek is gyertek képekkel! Blongyi pl. rég tettél fel képet! :wink:

Na megyek ebédelek!!! Tegnap benéztett a védőnő, és meglepődött, hogy lángost sütöttem épp. :D (Mellesleg van egy baromijó receptem, ha kell valakinek!)

Kép
Kép
sleepin

Blongyi, jön a hó!Gyulán reggel, most meg már Kecskeméten havazott!
Vigyétek ki a babát, ha havazik, imádni fogja!!!Hunor 2 hetes volt és havazott és vittük is ki!Odavolt!
Vendég

Sziasztok!

Sleepin: miért lepődött meg pontosan a védőnő a lángoson?

Infacol és egyéb: hát igen, csatlakozom az előttem szólóhoz - tapasztalatom szerint az első 4 hetet kell átvészelni - persze ha tejes a baba, mert Blongyi esetében, ha jól tudom még tart a kálvária, de remélem, hogy Milu is hamar megtalálja a jó tápit és nem lesz hányás, lesz kaki... szóval sztem az első hetek ilyenek, mert hát meg kell szokniuk az új táplálkozási rendszert, ebből adódnak a problémák. Én rájöttem, hogy nem kell kétségbe esni, bár nálunk inkább apa esett kétségbe a sírástól. Kb. 4 hét éselmúlik a poci mizéria. Kakilni pedig meg kell tanulni. Figyeljétek meg, hogy érdekes módon egyszer megy egyedül, egyszer meg hiszti kíséretében.

Úszás: Lafi, meg kell várni a 3 hót? én úgy tudom, hogy pont hogy 3 hó előtt jó elkezdeni, mert addig vannak meg az úszó, merülő reflexek? Vagy nem jól tudom?

Szex: hát nem értem, régebben is képes voltam álmomban elélveni (bocs) :oops: és mostanában is megy, de éberen hiába is koncentrálok nem megy a kívánás. Valójában az álmomban történő szex már a szülés utáni éjszakán megvolt :oops: De várok türelmesen.

Munka: én nappal elég jól elvagyok, de reggelre kifingok. Akkor örülök, ha apa teszi tisztába és én csak szoptatok. Én már tervezem, hogy mit csinálok a kertben majd, na hát meg a nappali-konyha járólapozás, és konyhabútor csere, ami böki a csőröm nagyon. hát nagy munka lesz, főleg hogy nem nagyon lehetek tevékeny majd.

Egyéb kaja: ti mikor adtok majd a babának? azt olvastam, hogy 2-6 hó között kezdeni azért jó, mert nincs még berögződése a gyereknek és könnyebben elfogadja. Én lehet, hogy áprilisban adok neki már.

Cumi: hát Marcusnak se kell, sőt, most már az üveges se. Erőltetni nem akarom, nehogy végkép megutálja, de nem tudom, hogy mi legyen, mivel szoktassam vissza az üveges cumira, mert így nem issza meg a köményes teát se már... :(

Vikcinek nagyon nagy gratula! Vége a szülési mizériának... ez valahol szomorú is :( én úgy szülnék még!

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok!

Konkri,
Ezzel én is így vagyok, nagyon szeretnék még szülni!! Tegnap már a kistesóról beszéltünk apával, pedig Dóra elött nem akartunk csak egy babát, de úgy látszik változunk mi is :D

Sleepin,
Nálunk is a torna segít, és minden fürcsi után jön a masszázs is :D

Lego,
Hú kitartást nem lehet könnyű. Mi jól vagyunk néha fáj a pocakunk akkor van sírás, de amúgy Dorka jó baba. Szopi megy tejcsi van,(kopkopkop) minden este eláztatom az ágyneműt, pedig használok melltartóbetétet.

Marcsi,
Ádám nagyon édes ahogy kiterülve alszik :D

Lafi,
Ez a rota vakcina mennyibe kerül? Mikor kell beadatni? Lehet valami mellékhatása? Imádom Hunor fürcsis képeit :wink:

Blongyi,
Gratula a forgáshoz :D

Infacol: Nővérem használta eredmény nulla csak állandóan fosott tőle a gyerek, így én már nem is próbálkozom vele.
Vendég

Cicizés után :D
Kép

Ne fényképezzél :D
Kép

Tappancsom :D
Kép
Vendég

Pandácska... gyönyörű a kislányod... olvadok:)
Vendég

Pandus, Dorka nagyon szép!

Rotavírus 18000 Ft (körül) és 2x kell beadatni, elsőt 2 hós korában egyidejűleg a 2 hóssal (vagy 3 hóssal is lehet) és rá 4 hétre, a lényeg, hogy a második már meglegyen 6 hósan!Vagis legkésőbb 5 hó és a második 6 hó. Összesen több mint 35.000 Ft
Szerintem megéri...

Szex :oops: izé, valahoy nem jött visssza a kívánás meg a nedvesség...nem értem....de remélem, majd alakul lassan...az első a szülés után olyan volt, mint az igazi első... :cry: kicsit fájdalmas...na majd csak alakul...

Konkri: Hunor 2 hósan kezdte el a kaját szép lassan, mert ugye 1. gyorsan hízott a táptól 2. a táp nem volt elég és a 200-250 (néha 300) ml/étkezés kissé sokank tűnt...így elkezdtük a kajtá. Jelenleg ebéd kiváltva, vacsi még vegyes, többi táp és anyatej.Nekünk bejött. Huni cuppog és imád enni, de már csak heti 150 grammokat hízik szemben fél kilóval!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: