A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

üdv az elkóboroltaknak! :lol:

Magzatmozgásról:amit már nem tudsz eldönteni érzés,hogy mi volt az,az már tuti a baba!!!!! :wink:

Hallás:
én is úgy tudom,hogy 15-16 hetes kortól már hall a magzat....

Zsuzsi
nem gáz a fürdés,nyugodtan lehet,csak nem forró vízben. Én viszont csak a forrót szeretem,így inkább nem is próbálkozom,nehogy bűnbe essek.... :oops: :oops:

Afp:
nekem 2 nap volt az eredmény,de ez tényleg mindenhol változó.

Áfonyácska
nem küldött későn a védőnő,lényeg az hogy a betöltött 16. hét után végezzék el,és lehetőleg 2 héten belül! :P

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok,
Kati(cat), így most már értem, miért emelted ki az alapos ultrahangot. Nagyon nehéz lehetett. És kívánom, hogy ebben a mostani várandósságodban és a babában sok-sok örömöd legyen.

Zsuzsi, kiváncsian várjuk az eredményeket az UH-ról!:)
Hátha a másik doki lesz (állítólag ketten vannak, én az idősebbik, szakálllasnál voltam), és kicsit többet mutat magából a baba. Tényleg, neve(i) van(nak) már?

És mindenki más eredményeit várom, bízom benne, hogy minden ok lesz.

Krisztina, belegondoltam ebbe a 8 hétbe, hogy amikor kijösssz a kórházból, már a 28. hétben leszel kb. Szóval gondolom, rém unalmas lesz ott, de azért megnyugtató is, hogy figyelnek rád állandóan.

Hát nagyon remélem, hogy lehet menni majd babával ide-oda - és bízom benne, hogy még él ez a fórum, és megbeszélhetjük a tapasztalatainkat!
Jó lenne, ha nálunk is beválna valami hordozókendő-szerűség majd... mert én az a típus vagyok, aki a közértben is nekiütközik másoknak a bevásárlókocsival, nem tudom elképzelni, hogy tudok majd navigálni egy babával.... Másrészt viszont nem tudom, hogy lehet egy nagyon pici babát legbiztonságosabban 'szállítani', úgy, hogy a hátának is jó legyen.

Napozásról mindenki mást mond, nekem azt mondták, hogy kerüljem. Meleg víztől (kádtól) nem tiltottak. Igaz, nem is kérdeztem.
Azt gondolom, ha valamit nem szabad, azt úgyis mondják. amit nem mertem megkérdezni: az az alkohol:) Nem mintha napi szinten vedelnék, de voltam néhány esküvőn stb, és bevallom, fél pohár vörösbort azért megittam. Egy kicsit lelkiismeret-furdalásom is van miatta:(

Szép napot mindenkinek, és írjatok sokat,
M
monke

Sziasztok lányok,

babamozgásról, kb másfél hete én is észlelem, hogy valaki mocorog odabennt, nekem inkább apró pöckölésekre hasonlít, tegnap 1x hullámzott nekem is a hasam.
Így félidő előtt még nagyon koncentrálni kell, hogy érezzük.

A kádban való fürdés önmagában nem probléma, babáknak is tetszik állítólag, a forró vízet (úgy mint a szaunát vagy gőzfürdőt) azonban kerülni kell, nehogy túlságosan felhevűljön a poci.

Monke, fél pohár(1dl) vörösbor még igazán nem probléma.1 pohár kólával szerintem többet ártunk a picúrnak...
Terhesség előtt sem voltam nagy ivó, de észrevettem, hogy a baba nem is "kívánja".

Szerintem néhanapján, szülinapon, esküvőn lehet kicsit bűnözni...

De lehet, hogy én is rosszul tudom

Szép napot mindenkinek!

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Hú, Kata, ne is mondd... én úgy vettem észre, hogy a baba a kávét kívánja:)
leszoktam a kávézásról év elején, most meg újra visszaszoktam, mert sokat segít az ébrenlétben, + kívánom is.
A kóla árt, vagy a koffein?
monke

Monke,

a kólát a "méreganyagok", pl kátrány miatt említettem.
Én 16 éves korom óta napi 1x-ri kávéfüggő vagyok, mert amúgy a vérnyomásom a padlón van.
Napi 1-2 kávét lehet, úgy olvastam, de ha lehet ne italporos automatából...

Ennyi koffein nem árt

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Visszatértem az ultrahangról, hasonló élményekkel mint Móni. Kb. 2 perc volt a vizsgálat, a doki hozzánk egyetlen szót sem szólt közben, diktált néhány dolgot az asszisztensnek, majd mondta, hogy minden rendben, végeztünk. A neme nem látszott, de szerintem ennyi idő alatt jó, ha a babát meg tudta nézni.
Szóval nemigazán nyugodtam meg. :-(

Neve még nincs, egyelőre felfüggesztettük a keresést addig, amíg nem tudjuk a nemét. A párom a mi nevünket szeretné adni, én nem, úgyhogy még messze a közös nevező. Plusz olyan nevet szeretnék, ami nem ősszel van a naptárban, hogy ne legyen minden ünnepe egyszerre.
Nektek van már neveteket?

Bor: bevallom kétszer fél dl bort már én is elnyalogattam. Nekem azt mondta az orvos, hogy heti egy pohár bor nem árt, sőt, a vörösbor vérképző. Egy ismerősömet görcsök miatt beutalták a kórházba és napi fél dl konyak volt a tarifa! Szóval ne legyen lelkiismeretfurdalásotok!

Kávé: egyet iszom naponta (korábban kettőt), ennyi belefér szerintem. A vérnyomásom még sosem ment 90/60 felé így sem.

Na, szép napot Nektek, belevetem magam a munkába!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hali!!

Zsuzsi örülök hogy minden rendben volt uh-n.Szerintem a nagyüzemi uh-ok mindenhol ilyen gyorsak :(

Ami az alkoholt illeti egy pohár bor biztos nem árt,én is hallottam olyat hogy görcsökre konyakot javasoltak.
A kávé sem árt,főleg ha alacsony a vérnyomás.Nekem a fejem szokott fájni,inkább egy kávé mint egy algopirin.
Állítólag minden szénsavas árt a babának mert nem engedi a kálciumot felszívódni.Én pepsi imádó voltam,most csak heti 1 pohárt engedek meg magamnak.

Kezdek parázni,így a 20. hét környékén.Olyan messze van még a 40 hét,annyi minden történhet.Eddig nem,de mostmár félek....

Megkérdeztem a párom,hogy beszámol e néha nektek,furcsán nézett egy kicsit :D de azt mondta néha igen :)

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok,

Krisztina, ne aggódj, minden rendben lesz, nagyon jó kezekben vagy és a kórházban is vigyáznak majd Rátok!
Köszönjük a férjednek, ha néha beszámol majd nekünk Rólatok!

Dorka, várjuk az uh híreket!

"Kiértékeltem" közben a leletemet, hát, nem lettem nyugodtabb, mit mondjak.

BDP: 45 mm -ez OK, megfelel az átlagnak egy táblázat szerint
AC: 39 mm -erre nem tudok rájönni, hogy mi lehet.
Ha haskörtérfogat, akkor régen rossz, mert ebben a korban annak már mások eredményeivel és a táblázattal összehasonlítva 120mm-nek kellene lennie. Nektek van ötletetek?
Csütörtökön megyek az orvosomhoz, mindenképp megkérdezem.

Lehet, hogy klinikánként változik, hogy mit értenek a rövítés alatt? Biztosan nem.
Móni, megkérdezhetem, hogy Neked ez mekkora volt?

Áfonyácska, jó, hogy újra jöttél. Kukkants be azért, kíváncsiak vagyunk Rátok! Örülök, hogy minden rendben!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Ja, még annyit akartam írni, hogy ez a hullámzás dolog nagyon aranyos lehet. A párom már nagyon várja, hogy ő is láthassa mozogni a KisEmbert.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Na, azt hiszem, megfejtettem az előző kérdésemet:

Valószínű, hogy az a hasátmérő, amit nekem mértek és azt szorozni kell pi-vel , hogy megkapjuk a haskörtérfogatot, ez az érték az, ami szerepel a táblázatokban (amiről persze tudom, hogy csak viszonyítási alap).

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

Zsuzsi, nyugodj meg, biztosan minden rendben van.
Na ez az amit én is hiányolok, hogy tök szűkszavúak,ami az orvosok leterheltségéből eredendően, ahogy Monke is írta, egyrészt érthető, csak mi ugye meg szeretnénk nyugodni biztosan, hogy a picúrral minden ok odabennt...

Nekem jövő szerdán lesz az uh, szintén a kórházban, de a 20. hét után el szeretnék menni majd egy 4D-sre is valahová.

Krisztina, a "para" időszak engem is most ért el,a terhességi korban eddig már 1x elért idő miatt... Remélem, ha túljutunk a bűvös határon, mindketten megnyugszunk.
Jól kell végződnie!!!

katicat
Szigetszentmiklós

Zsuzsi,
ne keseredj el, keressünk jövő hónapban egy magánrendelőt:)

Az én babám (Gréta? Dávid?) adatai:

BPD: 48,5
HC: 291 mm
AC: 139,1 mm
(19. hetes volt akkor szerinte).

Nem tudom, mi micsoda, én azóta dokinál is voltam, azt mondta, minden ok.

Haskörfogatot nekem a védőnő mért centivel:

:lol:

Mármint az én hasam körfogatát. Nem publikus az eredmény:)

Kedves férjed van, Krisztina, és nem kell, hogy mindennap itt lógjon a fórumon, de kiváncsiak vagyunk rá, hogy jól vagy-e stb.

Az én férjem még a kezdet kezdetén megpróbált neten keresni olyan fórumokat, ahol férfiak megosztják egymással csecsemőápolási tapasztalataikat- és csodálkozott, hogy nem talált:)
monke

Ja és, Zsuzsi, szerintem mondták volna, ha valami nincs rendben... vagy észrevetted volna, hogy tovább néznek ezt-azt stb.
Nem írták el véletlenül azt az AC-t? mert nekem 139, neked 39, ekkora eltérés nem lehet - vagy tényleg pi-vel szorozták, de csak nálam.
Fura. De elképzelhető.

A napi 1 dl konyakos terápián jót röhögtem:)
monke

Sziasztok,

Móni, köszönöm az infokat.
Természetesen a baba hasméretére gondoltam, nem a Tiedre. :lol:

Nem tudom, lehet, hogy elírták, de ez az egyetlen adat, amire kifejezetten emlékszem, láttam a képernyőn a saját szememmel.

Ennek az orvosnak nem volt szakálla, szóval én a másikat fogtam ki.

Azt mondta az orvos, hogy minden rendben... Hát ez az, túl nagy az eltérés a Tied (a táblázatok) és az enyém között! Azért voltam kíváncsi a Ti értékeitekre, mert egy helyen csinálták. Nem hinném, hogy csak az én esetemben kellene pi-vel felszorozni.
Nekem azt írták a papírra, hogy 18-19. hét. Maga a vizsgálat nagyon rövid ideig tartott, és ebbe azt is bele kell számolni, hogy én voltam az első és várták, hogy felmelegedjen a gép.

Csütörtökön megyek az orvosomhoz, majd megkérdezem, hogy akkor ez most micsoda.

Móni, Neked is nagyon lelkes, aranyos férjed van. Az enyém az aggódós fajtából való. A metrón ma olyan ideges volt, hogy le kellett ülnie. Aztán fokozta az izgatottságát, hogy a szülőszoba ajtajában ültünk és két frissenszült mamát is kitoltak hordágyon. Jó volt látni, ahogy a hozzátartozók szaladtak oda.
De mától lehet, hogy én is paramami leszek...

Bár lehet, jobb lenne, ha befejezném az aggódást és az orvosokra bíznám magam, nekem másra szól a diplomám. (Bár az ügyfelek sokszor azt hiszik, hogy ők már mindent tudnak és elkenődnek, ha lelombozom őket.)

Katicat, Krisztina, nagyon szorítok, hogy túllegyetek a kritikus időszakon.

Na, ma tiszta izgatottság vagyok, alig tudok dolgozni. Reggel meg tiszta ideg voltam, képzeljétek fél 6-kor felkeltem és 3/4 6-kor már a fürdőszobát takarítottam, majd még a nappaliban is letöröltem a port a szekrényről fél 7-re.

Jók legyetek!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Az első terhességemnél nekem is csak két uh volt és egyik sem tartott tovább két percnél, szörnyű nem? A doki olyanokat mondott, hogy épnek látszó végtagok, tisztára kiakadtam, el is mentem 4D-re.
A mostani 18 hetes UH kb fél órás volt az orvos jó alaposan megnézte, úgyhogy az azért nyugtató volt. 4D-re most is indulok, hogy saját magam számolhassam meg az ujjacskáit.
Neveink: Márton, Marcell, Panna, Szonja. Persze nem négyes ikrek lesznek :lol: csak jelenleg ebből a négyből választunk majd ha bizti lesz a neme.
Na puszi Nektek és mindenkinek minden jót! Itt nagy vihar készülődik, tiszta sötét minden és dörög meg villámlik :(

Kép
Kép
beanic

Sziasztok!

rövidítések,mert látom,hogy nem igazán tudjátok,hogy mi mit jelent...
BPD:fejkörfogat
AC:haskörfogat
FL:combcsont hossz

Semmit nem szoroznak pi-vel,mindent mm-ben adnak meg!
Szóval Monke te tuti,hogy nem nézted el azt az AC adatot,inkább Zsuzsi nézte el!!!!!! :wink:

Alkohol:tuti,hogy nem árt heti 1-2 pohár bor.Én alapból nem vagyok nagy ivó,így most sem hiányzik.... :)

Kávé:én hamar lemondtam róla,kb.a terhesség 7-8 hete körül,mert amit lenyeltem az első kortyot,rögtön ki hánytam... Ezt megcsináltam 4-5 reggel,aztán többet nem próbálkoztam. Kakaót iszom helyette,ami elég furcsa,mert soha,de SOHA életemben nem ittam meg a kakaót.... :shock: :shock: :shock:

Zsuzsi
gratula a jó uh-hoz!
kíváncsi vagyok,hogy nálunk hogy fog zajlani,mert hiába a barétném az uh-s,ezt az uh-át az osztályos főorvos végzi.... :? :? :?

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok,

Dy, köszi az információt.
Nem nyugodtam meg, mert nekem az AC érték 39 mmm a lelet szerint. :cry: Egyébként minden OK, amit írt a doktor.
Kíváncsi vagyok, mit mond erre az értékre az orvosom csütörtökön. Biztosan megszid majd, hogy a neten kutakodtam fél napot, hogy megfejtsem a leletet ahelyett, hogy felhívnám.

Móni, akartam még írni, hogy mindkét név nagyon szép! A Dávid nálam a favorit, ha fiúnévről van szó!

Bea, a Ti neveitek is szépek, különösen a fiúk.
Most már biztos, hogy én is elmegyek 4D-re, eredetileg nem akartam feltétlenül, de saját szememmel szeretném látni, hogy a baba jól van.

Jó éjt mindenkinek!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi
nyugi,tuti minden rendben van,csak elirhatták az adatokat!!!!!

Nevek:
valóban nagyon szépek,irigylem azokat akiknek már legalább sikerült szükiteni a kört... :P
mi csak akkor kezdünk el gondolkodni,ha már tudjuk Manócska nemét. :)

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Dy, köszi, nagyon aranyos vagy és mindenki, aki nyugtatgat.
Reméljük, minden rendben van, mert akkor az orvos sem mondta volna, hogy igen.

Köszönöm a gratulációkat, nagyon drágák vagytok, mindannyian.

Majd csak lesz neve a mi babánknak is!
Mi is csak azután keresünk, ha tudjuk a nemét.

Vigyázzatok Magatokra!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Szép jó reggelt mindenkinek!

Én is mindig az interneten kutakodok a ha nem értem a leleteimet, márpedig sosem értem :lol: , de mindig olyan rosszakat találok, úgyhogy tényleg nem érdemes megnézni, de az ember lánya nagyon kíváncsi. :oops: Úgyhogy nem kell aggódni, majd a doki biztos megnyugtat.

Kép
Kép
beanic

Hali!!

Zsuzsi ne aggódj,jelölik sok féle képpen a pocak méretet.
Nekem pl.: Thorax AP 44mm x 42mm.
Ha gond van úgyis szólnak az orvosok,addig jó míg hallgatnak.

Tegnap a párom megkérdezte hogy akkor hová is kell majd írnia :)

Pénteken doki,kiváncsi vagyok mit mond mikortól kell mennem.
Nagyon lassan telik ez a hét....

Kép

Kép
krisztinaa

Zsuzsi, ez a két adat, hogy 139 és 39 annyira különbözik, hogy csak tévedés lehet. (vagy tényleg máshogy jelölik). Ha nem, már régen tudnál róla.
NEm tudod felhívni a dokidat addig, hogy megnyugodj még csütörtök előtt?
Akkor lehet, hogy nálatok is Dávid lesz ?:) vagy te írtad korábban, hogy a párod nem szeretné ezt a nevet?

Ja, szülőszobával kapcsolatban (meg hogy írtad, hogy ott az UH mellette...)
Egyszer valahol egy másik fórumon olvastam, egy 9. hónapban levő kismama írta, hgy ő boldogan várakozott ott akár órákig is (CTG), mert néha felsírt egy baba, és annyira megható volt.
Hát.. nekem egyelőre inkább ijesztő. Mármint a szülőszoba, nem a baba. Bár a barátnőm nagyon elégedett volt vele (3 éve szülte ott a kislányát).

Beanic, az a gáz az internettel, hogy rémisztő eredmények/esetek stb. is vannak rajta:(szóval én mindig megfogadom, hogy NEM nézek utána, mert csak beparázok. A Szonja nagyon aranyos név:)

Dy, a kakakó nem zavarja az emésztésedet? nekem olyan székrekedést okoz (már elnézést a témáért), hogy falra tudnék mászni... a kávé hálistennek kicsit ellenkező hatású.

Na, vár a munka.
szép napot mindenkinek,
Üdv
Móni
monke

Zsuzsi, Beanic, én is mindig kutakodok a neten, milyen eredmény miért van, jó-e. És persze beparázok, idegesítem magamat is meg a férjemet is.
A nődokim azt mondta legutóbb, hogy felírja azt is a szigorú pihenés mellé, hogy eltilt az internettől.
:?

Kakaót én se merek inni, a reggeli kávé tényleg jót tesz.
Monke, szerintem nem baj, hogy felhoztad a témát, gondolom sokan szenvedünk a "problémától".
Nekem a nagymamám által főzött szilvalekvár a segítőtársam.
:D

Kriszta, várjuk a pénteki fejleményket.Nekem is örökkévalóságnak tűnik ez az 1 hét az AFP eredményre várva...

Pocakkörméret, pocaknövesztés és hízás.
Hogy álltok vele?
Hétfőn megmért a védőnő és közölte, hogy vékonyka maradok, mert 2 kg-o híztam az eljétől, viszon nagy pocim lesz.
Az elmúlt 2 hétben látványosan megnövekedett,azt mondta már most használjak krémet a striák ellen.
Sógornőmtől kaptam egy cliniquet, ami megmaradt neki, de én nem akarok ennyiért venni, állítólag a dm-es krém is nagyon szuper.

Szép napot és jó munkát a dolgozóknak,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Nekem az orvos és a védőnő is mondta, hogy ne nézegessek annyit a neten, inkább őket kérdezzem. Jó, hogy nem egyedül vagyok ilyen kis kíváncsi.
Móni, fel is hívhatnám az orvost, de már holnapig kibírom, biztos valamit rosszul értett az asszisztens, akkor zaj és jövés-menés volt ott, az orvos meg olyan halkan beszélt. Addig nem nyugszom, amíg az orvos meg nem nézi holnap, hogy tényleg minden rendben van-e.

Kata kérdésére válaszolva, nekem talán már most kezd látszani a pocakom, de még minden ruhám jó rám, eddig max. 1 kg-t híztam. Remélem, nem ezután szalad el velem a ló.

Pocakkörméretet nekem még nem mért a védőnő, igaz, csak egyszer voltam nála. De ha akkor sem mért, akkor mihez fog viszonyítani?

DM-s babylove krémet kaptam egy barátnőmtől, aztán az elfogyott és ugyanilyet vettem csak olajban. Eddig meg vagyok vele elégedve. Hol kopogjam le? :wink:
A székrekedéses probléma eddig elkerült. De jó is a házi szilvalekvár!

Krisztina, majd mindenképp írj, hogy mit mondott az orvos.

Kata, mikor lesz meg az AFP eredmény? Nagyon szorítunk. Bocsánat, ha már írtad korábban, voltál integrált vagy kombinált teszten?

Móni, igen, nekünk nem lesz Dávidunk, mert a páromnak nem tetszik.

További szép napot!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

sziasztok,

Zsuzsi,jövő hét elején kell hívnom a dokimat, van-e eredmény és mi.
Addig még tűkön ülök...
Kombinált teszten az Istenhegyin voltunk, ott minden eredmény jó lett.

Apropó nevek: Nekem anyósom kijelentette, hogy szeretné, ha fiú lenne, akkor úgy hívnák, mint a férjemet.
De akkor az már a 4. generáció lenne a családjukban ugyanolyan keresztnévvel.
Erre még a saját keresztnevét is elkezdte dicsőíteni....
Majdnem elájultam.
Bezzeg az én szüleim fel se hozták ezt a dolgot.
De nehéz is az anyósokkal.

A Dávid név aranyos, tényleg. Nekünk sok lánynevünk van, pl. Patrícia, Petra, Linda, Bianka, de fiú csak egy, a Márk.

Puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Kata, az anyósok már csak ilyenek, az enyém kifejtette, sosem akart lányt, mert egy lánynak mennyi fronton kell helytállnia... De ha lány lenne, az ő neve viszonylag ritka (Csilla), adjuk azt, vagy adjuk a párom öccséét, mert az a legszebb név (Csaba). Mondtam, hogy nem, és kész. A párom szeretné, ha a saját nevét adnánk a babának, mert "nekem úgyis minden névről valaki eszembe jut, az ő nevéről meg csak ő". Aranyos. Őt Miklósnak hívják, ezzel nincs is bajom, csak az, hogy decemberben van és nem szeretném, ha az összes ünnepe egy-másfél hónapon belül lenne a babának.

Jó lenne hosszabb nevet választanunk, mert a párom vezetékneve csak egyszótagú, így jó pár név kiesik pl. a Márk, ami nekem is tetszik.

Lányban talán a Zsófia az, amiben mindketten egyetértünk. Nekem tetszik még a Nóra és a Noémi, de az nem jó, mert a vezetéknév n-re végződik.

Szép neveitek vannak, Kata! Nyugi, minden rendben lesz! Örülök, hogy jó lett a kombinált teszt eredménye. Neked melyik kórházban van az orvosod?

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

Zsuzsi, férjem szintén Miklós :D
És még a szülinapja is decemberben van!

Én Baross utcai 1. számú női klinikára járok Joó Józsefhez.
A barátnőm tavaly nála szült, ő ajánlotta.

Ti a 2. számúra jártok Monkeval, ugye?A sógornőm 2 éve ott szült.

A Nóra és Noém is cuki amúgy szerintem és nem baj, ha ugyanolyan betűvel kezdődik a vezetéknév is.(Az én leánykori nevem is ilyen amúgy és tök jó szerintem, hogy alliterál...)

Ha 4D-re akartok menni, nekem sokan ajánlották a Praxis UH rendelőt a Móricz Zsigmond körtéren, mi talán majd oda megyünk.

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Kata,

igen, mi a 2. számúra járunk, az 1-t is sokan dícsérik, nekem itt volt az orvosom, így nem keresgéltem.

N-nel végződik a vezetéknév és szerintem az nem jó, ha a keresztnév ugyanúgy kezdődik, mint ahogy a vezetéknév kezdődik.

Egyébként mindig szerettem volna alliteráló nevet, de jó, hogy Neked az van!

Bánta valaha a férjed, hogy az ünnepei egy hónapban vannak?
Vagy ez csak az én hülyeségem? A párom szerint igen.

Mindenképp szeretnénk menni 4D-re, köszi az info-t a Praxisról, jobb több oldalról hallani, hogy más is elégedett vele.

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Elnézést kérek a zavarásért, a 2008. augusztusiaktól vagyok.

Eladó a képen látható olivazöld quinny babakocsi, mózeskosárral, sportrésszel, maxi-cosi bébihordóval, adapterrel, az összes tartozékkal. (szúnyogháló, esővédő), újszerű állapotban.

(A bébihordó műanyag részén található karcolás, a többi kifogástalan, gyönyörű állapotban van)

Ár: 90.000,- Ft

Ajándék römmer biciklisüléssel.

Ha valakit érdekel, kérem keressen fel pü-ben.

Köszönöm!

Kép

Kép

Kép

Kép

Barbi
Kép
manci79

Szerintem se jó, ha egymáshoz közel van a születés- és névnap, ráadásul bő egy hónap és karácsony.

Zsuzsi, a férjem még 30 éves férfiként sem szereti, hogy 2 héten belül kapja meg az ajándékait egész évre.

pusz

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

internet
tényleg katasztrófa amit ott lehet találni.... Én egyszer próbálltam,és azt mondta erre az uh-s barátném,inkább hívjam fel bármilyen hülyének tűnő kérdéssel is,akár az éjszaka közepén is,csak ne kezdjek el kutakodni az interneten... :D

Kakaó
hála égnek nincs semmi bajom tőle. Terhesség előtt átlag heti 1-2* voltam wc-n,most pedig 2 naponta kell mennem.... ez szerintem tök jó így.... :lol:

Krisztina
tök ari a férjed!!!!! :wink:

pocakkrméret-,növesztés,hízás
nekem nem mért még a védőnő körméretet,súlyt viszont mindig mér... még "csak" 2 kg-t híztam,de akkor hasam van...... :P

krémek
én sima johnson baba olajot használok,olvasam valahol,hogy a babaolaj a legjobb. Viszont hallottam már egy csomó jót a dm-es krémről id! :)

klasszak a nevek csajok!!!! :wink:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok,

Azt hiszem, ultrahanggal kapcsolatban már csak az az 1 kérdésem van tapasztaltabbakhoz, hogy: mikor érdemes menni 4 D-re?:) el szerettem volna kerülni (úgy értem, hogy nem szeretem pl. más ultrahangos képeit nézegetni, eszembe se jutna felvetetni DVD-re stb.), de a baba neme azért érdekelne nagyon. Meg hát, hogy én is lássam, hogy él, mozog és jól van.

Hízás? Én három kilót híztam eddig, és azt mondta a védőnő, hogy ez ok, és egyáltalán nem sok. Ja és hogy a 20 és a 30. hét között szoktak hízni. Hát próbálok vigyázni most már. (az anyukám 30 kg+ -át szem előtt tartva...) de nem könnyű.

Viszont egyetlen régi ruhám sem jön rám, akkora hasam lett, és napról-napra nő. Csíkok, ilyesmi - én nem látom, hogy bármi baja is lenne a hasamnak, azon kívül, hogy nagy:) úgy értem, már most érdemes lenne kenegetni valamivel? (sima testápolóval szoktam azért néha). Igaz, valahol (neten, hol máshol) olvastam, hogy 30 fölött már lazább a kötőszövet és nem repedezik a bőr.. szóval megérte várni a babával 32 évet, úgy tűnik
:oops:

Zsuzsi, ez teljesen jó érv, hogy 'neked mindenkiről eszedbe jut valaki":) ez teszi igazán nehézzé a névválasztást, azt hiszem.
Zsófia egyébként nekem is sokáig nagyon tetszett, aztán lett egy ilyen nevű évfolyamtársnőm, és hát na:)

Jó éjszakát nektek,
Móni
monke

Az szerintem is szép, ha ugyanaz a kereszt- és a vezetéknév kezdőbetűje.
Az nem annyira, ha a vezetéknév utolsó betűje egyezik a keresztnév kezdőbetűjével, és azt idegeneknek zavaró is lehet megérteni.

(nekem volt pl. 'Pap Piroska' nevű tanárnőm, nem volt egy túl szerencsés név, sokat nevettünk rajta:) sőt, Scheck Gabi nevű ismerősöm is van... próbáljátok meg kimondani egyben a nevét.

Az alliterálást mi sajnos alapból el kell, hogy vessük, mert a férjem vezetékneve S-sel kezdődik :D
monke

Sziasztok!

A tegnapi UH-n a babával minden rendben, csak a lepény van a méhszájnál, úgyhogy most három hét pihi, aztán a doki megnézi. Görcsök elkerülése miatt meg el kellett kezdenem magneB6-ot szednem.
Az első, amivel szembesültem, az a baba sejhaja volt premier plánba! Szép kis fogadtatás.... :P
A neme persze nem derült ki, úgyhogy pénteken megyek 4D-s UH-ra, mert jóanyámék szombat reggel elutaznak és tudni akarják, ha látnak valami cukiságot, fiúnak vagy lánynak valót vegyenek. Szerencsére a Margitban van a Hepinet UH, úgyhogy nem kell messzire mennem.

Hasam már nekem is van, bár fogalmam sincs, mennyit híztam. Majd pénteken megnézi a védőnő.
Én is DM-s krémet használok, szeretem az illatát. Igyekszem minden nap kenni a pocakot, bár néha elfelejtem... :)

A nevekkel kapcsolatban: mi is megvárjuk, mi lesz a neme, legalább a felét ki is lehet lőni a listának.. :wink:

Szép estét mindenkinek:
Dorka

Kép
traudorka

Sziasztok,

Dorka, gratulálok az ultrahanghoz, örülök, hogy minden rendben. Pihenj sokat!
Majd számolj be, hogy mi volt a 4D-n, kíváncsiak vagyunk.

A legfeltűnőbb növekedést eddig a mellemen tapasztaltam. Már egy melltartóm sem jó rám igazán, az egy mérettel nagyobb pedig egyszerűen nagy. A kosármérettel is variáltam, az sem segít. Ki érti ezt?
A probléma élesedett, amikor felpróbáltam a bikinijeimet és a felsőrész nem takart annyit, amennyit szeretnék. Hétvégén Balatonra megyünk, ki kell találnom, valami áthidaló megoldást, bár lehet, hogy a rossz idő megoldja a problémámat.

Haskenegetés: a 8. héttől kenegetem, állítólag időben el kell kezdeni. Azt olvastam többfelé, hogy a babaolaj és a kakaóvajas testápoló együtt a leghatékonyabb.

Alliterálás: a párom vezetékneve H-val kezdődik, ahhoz is nehéz szép keresztnevet találni.

Kata, megértem a férjedet, hát még egy gyerek mennyire nem értékelné az ilyen ajándékozást.

Ma megyek az orvoshoz és kifaggatom az uh. lelet miatt. Már bejelentkeztem uh-ra jövő keddre az Istenhegyire arra az esetre, ha nem tud megnyugtatni. Lehet, hogy hülye vagyok, de a nekem írt, mért érték és az átlag között akkora a különbség, hogy nem tudok napirendre térni felette.

Mindenkinek jó munkát, jó pihenést (kinek mi jut éppen)!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi, azonnal írj, hogy mi van, ha visszajöttél ultrahangról. Gondolunk Rád. Szerintem minden rendben lesz.

Melltartókkal én is gondban vagyok:( de nem a kosárméret nőtt, hanem a másik méret. szóval 80 B ről most a 85 B-ben is feszengek. A C viszont nagy.
Külön öröm, hogy állítólag nem ajánlott a merevítő stb. Amiben meg nincs merevítő, az nem tart semmit:(
monke

Sziasztok!

Lányok segítsetek nekem!!!

Dy! Azt hiszem te írtad az elején, hogy nagyon lent volt a babád.....? Éreztél is v.mit vagy csak az uh-n látták??

Olyan fura érzésem van tegnap óta mintha lenne "ott lent" v.mi és olyan érzés mintha kiakarna esni.......!!!!! Nem tudom mi lehet ez 1 hete voltam uh-n minden oké volt. 1 hét múlva megyünk megint, de a hétvégén mennénk kicsit pihizni. Jaj megint paramami lettem :oops: :cry:

Hízás: én kb 2 hete voltam védőnőnél akkor tartottam 2,5kg-nál
Pocak szerintem (magamhoz képest) van viszont az utcába aki nem tudja hogy terhes vagyok azt hiszi alapból ilyen:(

Nevek: Mivel egyenlőre fiúnak nézték így a Bátor és a Csongor közt fog eldőlni, bár én folyamatosan Bátinak hívom:)
Ha mégis kislány akkor Adél.

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Sziasztok!!!

Ma nagyon megrémített a picurkám,mostanáig nem éreztem a mozgását.Még apát is felhívtam és persze ő is tiszta ideg lett.De most egy kicsit megpiszkáltam és visszarúgott :D

Dorka szerintem a lepényed el fog menni onnan,ahogy nő majd a méhed,tavaly nekem is így volt.Ne aggódj!!

A mellem szerintem nem nőt,csak mintha teltebb lenne :D bár eddig sem volt kicsi az alap 85 E,minden melltartó jó rám.És a merevítő nélküli nekem sem tart semmit.

Nem szeretem magam kenegetni,de sajnos hajlamos vagyok a csíkokra,így próbálom hogy ne felejtsem el.

Tegnap este mentünk vhová és mikor felöltöztem kérdeztem a párom,hogy úgye látszik már,de azt mondta még nem :(
Főleg ha lefekszem akkor látszik,meg persze ha kismama nacit veszek fel,az szép kiadja.

Én már vagy 7 kg-nál tartok,pedig nem eszem sokat és nem nasizom.Ez van.Mit csináljak vele?Majd fogyizok utánna.

Szép napot mindenkinek!!!

Kép

Kép
krisztinaa

Áfonyácska szerintem hívd fel a dokit,inkább nézzen meg fölöslegesen minthogy baj legyen.
Bár még alapból nincs nagyon fennt a baba,de azért nem árt ha rádnéznek ,na meg a méhszájadra.

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok,

ez a baba mozgás dolog tök fura, néha én is megijedek, ha aznap még nem éreztem volna.
De megnyugodok, amint vmelyik oldalon matatást érzek.

Dorka, írd majd meg mi volt a 4D-n és pihenj sokat, a fekvés biztosan segít.

Zsuzsi, nekem a szüleim a Balatonnál laknak, és nem fogom kibírni az idei idényt a víz nélkül.
De olyan vicces a poci még, főleg bikiniben, mintha jól bekajáltam volna, úgy nézek ki.Én hétvégén megoldottam a témát, kimentünk a premier outletbe, ahol triumph bikini dömping volt, lehetett külön felsőt-bugyit is venni 350-990 Ftért, így nem "buggyanok" ki a régi fürdőrucikból.
Este számolj be feltétlenül, mit mondott az orvosod!

A melltartókkal még nem igazán vagyok gondban, bár a melleim teltebbek lettek, de még mindig 75 B a méret, a kismama melltartó még bőven lötyög rajtam.
Apa pedig örülne a méretváltozásnak, ezt már kifejtette :roll:

Szép napot,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Köszönöm a drukkolást!

Megjöttem az orvostól, azt mondta, azt az értéket elírták, nem létezik, hogy annyi legyen. Elnézést kért, hogy így viselkednek az orvosok a klinikán, minden kismamája panaszkodik. Javasolta, hogy menjek el megint az Istenhegyre, hogy saját szememmel lássam, tényleg minden rendben van. Mondtam, hogy már időpontom is van, így lezártuk a témát. Azt mondta, az ő uh-ja nem olyan jó, így keddig ki kell bírnom.

Dícséretet kaptam, hogy a kilókkal jól állok.

Egyébként minden oké, szépen zárt a méhszáj, így nyugodtan fürödhetek is. Nem bírom ki víz nélkül a nyarat!

Melltartó: nekem 75C az eredeti méretem, most a 75 D nagy, a 80 B, C nagy. Fogalmam sincs, milyet vegyek.

Bikini: mindenképp veszek, csak lehet, hogy már nem erre a hétvégére, mert holnap indulunk munka után és már csütörtök van.

Áfonyácska, szerintem is hívd fel a dokit és kérd meg, hogy nézzen meg. Bár biztosan rendben van minden, de jobb, ha szakember is megerősíti.

Krisztinaa, hamarosan mindenki látni fogja! Ne aggódj a kilók miatt, mi azért sokat jövünk-megyünk, Neked pedig első a pihenés, természetes, hogy több rakódik, meg nem is vagyunk egyformák.

Kata, köszi a premier outlet tippet. Egyébként én is viccesnek találtam magam bikiniben, tényleg olyan mint aki éppen jóllakott.

Nekem páran már megkérdezték, hogy csak nem babát várok? Hétfőn találkoztam egy ismerőssel, újságolta, hogy decemberre várják a babát, mondtam, hogy mi november közepére. Teljesen el volt hűlve, hogy nem is látszik.
Akik tudják, azt mondják, hogy napról napra nagyobb a pocim. :lol:

További szép napot!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Beszéltem a doki aszisztensével, és mondta hogy menjek el este pont van rendelés. De lehet, hogy csak oda csüccsent a drága és nyom v.mit. Remélem csak ennyi van, most már úgy izgulok!

Zsuzsi!
Jó hogy megnyugodtál a lelettel kapcsolatban. Nem semmi hogy így elírhatnak dolgokat szegény kismami meg stresszeljen :roll:

Levetettem én is a toxoplazmát és képzeljétek nem vagyok védett bárányhimlő ellen......pedig voltam igaz csak 5 pöttyöm volt:(
Ennyiből jó is hogy megyek ma a dokihoz legalább kifaggatom, ez ügyben is. Most akkor kerülnöm kell a gyerekeket??? Anna oltva van.

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Sziasztok!

Zsuzsi
gratula a jó hírekhez!!! Na,látod.... :wink:

Dorka
gratula a jó hírekhez neked is! sajnálom a pihenést,de ha muszály...a lepény viszont miatt ne aggód,ez viszonylag gyakran előforduló probléma(legalábbis már elég sok kismamától hallottam ilyen gondokról), de hidd el hamar megoldódik,ahogy nő a méhed,automatikusan visszacsúszik a méhlepény is az eredeti helyére! :wink:

Áfonyácska
nekem amikor még még nem is tudtam,hogy lent van a babó,egészen mélyen nyilalgatott a pocimba,és szintén olyan érzésem volt mint neked,mintha kinyilt volna a méhszáj,és ki akarna esni a baba... Pedig akkor még nem is tudtam semmit,de az uh igazolt. :? de lehetséges,hogy nálad valóban a Babó nyom valamit,mert azért elég nagyocska a drága... :lol: :lol:

Melltartó
én már a második garnitúrát nyúzom! :shock: :shock: :shock: Kezdem 85 b-vel,most 85 e-nél tartok... :P

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Hát... Zsuzsi történetét hallva visszaszívom, amit írtam, hogy megbízom az ultrahangosokban:( mindenesetre jó, hogy a magándokid megnyugtatott, hogy elírás.

Dorka, nekem is mondták a méhlepény-dolgot (13. héten), és hogy valószínűleg "kinövöm". Ki is nőttem. A védőnő szerint csak akkor baj, ha még a terhesség vége felé is rossz helyen tapad.

Áfonyácska, mi lett, felhívtad a dokid? nekem ez az első babám, de nekem is az az érzésem, hogy nagyon lent van (igaz, nem mondta senki, összehasonlítási alapom meg nincs).

A toxoplazma meg a bárányhimlő elleni védettség az ugye két különböző vizsgálat?
Toxoplazma érdekelt, mert macskát tartunk (igaz, évek óta ugyanazt, és szobakandúr), de a dokim és a védőnő szerint is a fertőzés ritka, és minél inkább nő az esélye, hogy a kismama megkapja (3. trimeszterben), annál kevésbé árt a babának.
Ettől függetlenül meg fogom próbálni elvégeztetni valahol, ha lesz rá lehetőségem.
A bárányhimlős gyerekeket viszont nem ártana kerülni, azt hiszem.

Kata, többiek: nekem doki azt mondta, hogy zárt méhszájjal nyugodtan fürödhetek, főleg természetes vízben... hétvégén megyünk a Balatonra, drukkoljatok, nehogy mindkét nap vihar legyen, olyan jó lenne legalább szombaton egy kis szép idő...
De a bikinit én már nem vállalom be, valahogy nem poén a hasamat mutogatni (főleg nem kollegák előtt, mert mi most a céggel megyünk kirándulni, ahol dolgozom. "teambuilding".. Van úszódresszem (2 számmal nagyobb:), ha kinövöm, veszek ilyen kismamáknak való 'tankinit' inkább (igaz, méregdrágán láttam csak..)

Nem tudom, ki hogy van ezzel a mellnövekedéssel... én nem örülök neki. Szokatlan, macerás a melltartóváltás, nem érzem úgy, hogy szebb lenne, nőiesebb stb... akkorára meg úgyse nő, hogy a hasamat ellensúlyozza arányaiban... (hálistennek:)

A babát azt hiszem, kezdtem érezni már (bugyborék stb.), aztán most már napok óta semmi:(

Jó éjszakát mindenkinek ,
Üdv
M
monke

Sziasztok,

Zsuzsi, örülök, hogy megnyugtatott a doki is, de azért majd számolj be a keddi istenhegyi vizitről!

Áfonyácska, mi volt a dokinál?
Néha én is érzem hogy itt-ott nyom valami ideget a baba, de mi lesz később akkor?!

Monke, mi is megyünk a Balcsira, de sajna erre a hétvégére nem mond strandidőt, attól tartok.
A Balcsit azért kipróbálom én is,a méhszájam nekem is zárt.
Egyedül a forró vizet kerülöm és tudom, hogy ajánlják kismamáknak az úszást és vízitornát, de én az usziban mindig elkapok valamit, pl hasmenés, herpesz, egy nőgyógyászati fertőzést meg pláne nem mernék most megkockáztatni.

Jó éjt és puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Voltam dokinál mindent rendben talált zárt méhszáj, de holnapra kaptam egy potya uh-t mielőtt indulnánk! Viszont bővebb folyást látott adott canestent meg vett kenetet nincs e v.mi kezdődő gomba.

Dy nekem nem nyilall meg semmi du kicsit el is mult ez az érzés aztán mikor megint éreztem olyan volt mintha egy tampon lenne berakva rosszul :roll:

Mindegy fő hogy zárt a méhszáj és holnap mehetek uh-ra. Hátha jobban meg is mutatja magát a kis drága mint a multkor:))) Erről csak ha hazajöttünk akkor tudok beszámolni!

Kellemes hétvégét mindenkinek!!!!

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Sziasztok!

Áfonyácska, örülök, hogy rendben a méhszáj, majd számolj be a hétvége után az uh-ról is.

Kata, Móni, mi is megyünk a Balatonra hétvégére. Így hétvégén nem leszek, nem viszünk laptopot.

Toxoplazma: szerintem az a "macskavírus" elleni védettséget vizsgálja. (Bocsánat, nem tudom a szakszót rá), a bárányhimlő elleni védettség az más. Mindenképp kérdezz rá az orvosnál Áfonyácska, hogy mit kell tenned.
Azt mondta az orvos, hogy szinte mindenki átesett már a toxoplazmán korábban egy megfázás formájában, így ezt csak az óvatosság miatt szükség megnézetni. Más kérdés, hogy a laborban nekem nem tudták megnézni, mert állítólag az ÁNTSZ-be kell vinni és én nem vittem hozzá külön fiolát (nem is mondta senki) ... Aztán az Istenhegyin a 12. hetes vizsgálaton megnézték.

Bővebb folyás nekem is van :-( Vennek kell Canesten kúpot.

Dorka, mit láttak a 4d-n? Milyen a baba?
Krisztina, mit mondott az orvos? Nagyon izgulunk!

Jók legyetek!
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

várom az uh-s eredményeket.

Én sem leszek gép közelben a hétvégén.

Én úgy hallottam, hogy a toxoplazma vizsgálat elvileg csak annak kell, akinek vannak cicái.
Rosszul tudom?
Hú, ez a bárányhimlős szitu.A családban és baráti körben csomó kisgyerek van.Mindig rettegek, hogy elkapok valamit.
Bár a legtöbben figyelnek rá, és szólnak ha találkoznánk, de beteg a gyerek.

Az utóbbi 1-másfél hétben nekem is bővebb folyásom van, majd jövő héten, ha megyek a dokihoz, megnézetem azért.
Bár úgy tudom, ez is "normális" valamennyire ebben az időszakban már.

Jó hétvégét mindenkinek,

pusz, Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Kata, ezt nem tudom, de a kiskönyvben is benne van a toxoplazma- eredmény helye. Nekünk nincsenek, soha nem is voltak cicáink, mégis kérte az orvos a vizsgálatot. Azt mondta, hogy a könyvekben felsoroltak rengeteg fertőzési lehetőség közül egyedül a macskapisi az igazán veszélyes, ezért különösen meg kell mosni minden zöldséget, gyümölcsöt.

Az orvos is azt mondta, hogy "normális" a folyás, de fő a megelőzés. Említsd meg azért Te is neki.

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hali!!
Megvolt a doki!!
Nem vizsgált csak a labort néztük át.Minden rendben negatív minden,csak egy kis gombát talált,de azt kezelem canestennel,az nem gáz.

Befekvésre azt mondta hogy még maradjak otthon ,jöv hét pénteken kell visszamennem és akkor eldönti.Lehet nem kell befeküdni ha nem lesz gáz,mert az osztályon teltház van,sehol nincs hely,szerintem ezért nem erőlteti.Viszont jöv hét után elmegy szabira 4 hétre,pont a kritikus időszakomban,félek egy kicsit.

Hétvégén én sem leszek,diplomaosztó buli a húgomnak.

megjött a pizza...folyt köv

Kép

Kép
krisztinaa

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: