A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

Pillesz: nagyon jo a kep, nalad is csak a poci novekszik...irigy vagyok :lol: :wink:

A kep idejen majdnem betoltottuk a 26. hetet. Sajnos ez csak egy babanezo hely, doki nincs, igy semmifele orvosi felvilagositast nem adnak igazabol. :? Nem tudom igazabol hol van jelenleg a mehlepeny, annyit mondott a neni osszesen, hogy kb 90 dkg es hogy fejjel lefele van.
A talalgatas mar elindult kire hasonlit legjobban.. :lol: szerintem apara, mas szerint meg ram :lol: :lol: A baratnom kisfia szerintem abszolut nem hasonlitott apukara mikor megszuletett, most 4 honaposan pedig kikopott apuka. Alakulnak majd a pres alatt :lol:

Klari: en is szedek mg-t es megis gorcsol a vadlim ejjelenkent. Tobbet kellene? nem mondta a vedono, hogy mennyi a maximum hatar amit meg bevehetsz?

Szcsm: ne keseregj a kutyi miatt, irtad, hogy jo helyre kerult...a cicus meg rendbe jon :wink:
A leirtak szerint a fiatok azzal szorakozik, hogy a hugyholyagot vagya gyomrod boxolja... :wink: bator kislegeny :lol: (en mar 3 ejszakai picinel morgok vele.. :roll: )
Vendég

Pillesz, nagyon csinos vagy! Én nem pártolom az ágyneműt, feleslegesnek tartom, csak vastag és vékony takarót vennék. Ha nagyon akarsz venni, huzatot vehetsz a takaróra, ha félsz, hogy a szöszöket megeszi. De szerintem az is felesleges pénzkidobás. Majd szólok, ha Marcinál előkerül, szerintem még idén sem valószínű :lol:

Szcsm, vettem észre, hogy nem voltál. Az, hogy éhes vagy, jó jel, gyógyulgass csak tovább. A torna jó volt, de nem az a csaj volt, aki szokott lenni, hanem egy helyettes, aki még sosem tartott órát itt :lol:

Kerek oldal :wink:
Kép

Brigi

Kép

Kép
hékás

Brigi, mi lenne, ha a legközelebbi táblából kiszednéd a pozitív teszt dátumát és a "baba legyél" rovatot?
Talán jobban látszana a többi oszlop, vagy nem?
Meg tkp. az anya igazi neve sem olyan fontos, hisz úgyis nicknéven szólítjuk egymást :wink:

Persze csak ha a többiek is egyetértenek, de szerintem a kevesebb oszlop jobban látszana.

KépKépKépKépKép
uxi

Szerintem csak akkor látszana jobban, ha kevesebb sor lenne, azt meg nem szeretném... :roll: Bár a pozi teszt ettől függetlenül tényleg tök felesleges...

Klári

Kép
claracroft

Franceska. Jaj, nagyon szépen látszódik az UH-n a babátok!Szerintem ez ritka.És milyen komoly! :D

Pillesz: Szerintem is tök fölösleges ágyneműre költeni! Kristófnak gumis lepedője volt, az alatt pléd, hogy alulról ne fázzon. Őt vékony, vagy vastag pléddel takartuk. Kicsit később pedig jött a hálózsák, ami áldás volt.

Uxi: Szerintem maradjanak az igazi nevek, mert lehet, hogy néhányan összetalálkozunk egymással a kórházban :lol: És akkor kicsit hülyén hangozna a nicknév :shock:

Kép

Kép
linus

Sziasztok!
Gyakorlott anyukák:szerintetek milyen hálózsák jobb hosszú újju vagy az ujjatlan és a plüss anyag ami gondolom melegebb vagy jó a vékonyabb pamut?
Bodyból milyen hosszú újju rövid ujjú vagy ujjatlan/ilyet már vettem/?
Orszívó is kell,és melyik jobb a porszívós vagy nem tudom milyen van még?
A kiságyra tesztek baldahint?vagy azt a pörgős zenélős játékot?kell ez már ilyen korán?Mert minden bababoltban így van kirakva a kiságy.
Köszi a válaszokat.... :lol:
gyöngyi-30

Sziasztok,

GYöngyi,
-orrszívóból csakis a porszívós, nem kell tőle félni, mi mind a kettőnél már újszülöttként is használtuk, kipróbáltuk magunkon is előtte. :D
-Hálózsákból nekünk közepeden vastagok vannak, én a Kenguru goldosokat vettem évekig, ujjatlant, mert az alá még bármit lehet adni, rugit, pizsit, .... és nem kell éjjel takargatni őket, nekünk még a két nagy is abban alszik ősztől tavaszig.
-bodyból nekünk is van vegyesen, a hosszú ujjú az ujjatlan rugik alá való, a rövidet én a hosszú ujjas rugik alá szoktam adni, mert a hosszú ujjút a hosszú alá marha nehéz becserkészni. :D
-baldahint csak a lányunknak varrtam, aranyos kis állatosat, ő szerette, de a fiamnak egy Ikeás zöld levélke volt az ágya felett és azon kis világító szitakötők.
-zenélős forgó azért nálunk mind a kettőt elég jól lekötötte, élvezték, de biztosan van más tapasztalat is, bár elaludni nem igazán aludtak el rajta, nálunk ez egyiknél sem ment, hogy egyedül aludjanak csak később.
Szép napot!

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Köszi Tamesz!!! :D Így már könnyebben vásárolok mert a kínálat az hatalmas!Ha még eszembe jut valami kérdezek... :wink:
Szép napot!
gyöngyi-30

Most voltam védőnőnél! Egy idióta! A terhelt cukromra (6,1) azt mondta, hogy magas és diétázzak. No cukor és só, semmi kenyér, 5 zsömle/nap. Azt mondta, hogy 5,5-ig rendben van, de az enyém még nem vészes. Nos, nekem a terhesgondozóba az asszisztens azt mondta, hogy semmi baj, ez tökéletes. És a neten is utána olvastam, és mindenhol azt írták, hogy 7,8-ig nem kell diéta! :evil: :evil: :evil:
Na, akkor nem veszek ágyneműhuzatot. Köszi a tippet.
gyöngyi: én ujjatlan nem hiszem hogy veszek, csak nyárra, de az még odébb van, nem tudom, hogy mekkora lesz akkor. Baldahint nem veszek, pörgős zenélős izét viszont igen, csak nem találtam még meg az igazit.
Az apasági nyilatkozat meddig érvényes. Bár még nincs, csak kérdem, hogy mikor lenne célszerű megcsinálni, hogy ne évüljön el, és ha netalán koraszülött lesz meglegyen.
Asszem ennyi.
Ez a védőnő!!!!! Még minidig nem tértem napirendre fölötte.

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Pillesz!

Sajnálom, hogy a védőnőd egy gyökér, viszont picit vigasztal, hogy nem csak az enyém hülye :)

Timi
athena

athena: iszonyúan felbosszantottam magam, hogy én jobban tudok dolgokat, mint ő 30 éves tapasztalattal!!!!! Ha nem olvasok utána 12. heti uh-ra sem megyek, mert nem szólt!!!!! És én érzem magam kellemetlenül, mert nem tudom mit csináljak. Oktassam ki, hogy én nem így tudom ,szerintem minden ok, mert itt és itt ezt meg ezt olvastam??? De talán jobb, ha okosan bólogatok, mint egy kiskutya, és egyik fülemen be a másikon meg ki. Esküszöm, hogy nem látok a pipától!!!!
De legalább meghallgattam a szívét. Kétszer is belerúgott a gépbe, nem tetszett neki. Már most lázadozik!

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Pillesz!

Akkor érvényesíti az akaratát a Kisleány :)
Védőnőnél szívhangot hallgattál?????? Ilyen van???? Meg vagyok lepve! Én ma megyek, kíváncsi leszek, hogy lesz-e hasonló.
Nekem a védőnői találkozások abból állnak, hogy vérnyomást, és súlyt mér, pisit vizsgál, ezeket beírja, és elsorolja, hogy milyen aktuális eredményemet nem találja... :evil:
A cukorvizsgálatról meg eddig még említést sem tett, szóval ha én itt nem hallok erről, akkor nem is tudom, hogy létezik! És most sem fog rá beutalót adni, mert telefonban kérdezte, hogy hány hetes vagyok, mondtam, hogy 23, erre azt mondta, hogy akkor nemkell beutaló sehová.... :?:

Timi
athena

Na, nekem nem néz pisit! Engem a hepatitisz b miatt baszogat, mert még nem csináltak. Pedig eddig 4* vettek vért és képtelenek beikszelni a hepatitiszt? Mindegy, a 28-30. hét között kell menni uh-a, és majd a gondozóba rákérdezek, hogy mikor fogják szürni. Már kezdek kicsit lecsillapodni, de még mindig értetlenül csóválom a fejem!
Ja, a királykisasszony tud olyanokat rúgni, hogy kellemetlen. Nem szereti, ha a bal oldalamra fordulok, mert akkor folyamatosan rúgja az oldalamat!

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Sziasztok Kismamitársak!

Lehet még csatlakozni?

Január végére várjuk a kislányunkat, úgy látom mi vagyunk a legfiatalabbak :) köztetek, és szintén Timmermann-os Kismami vagyok, örültem, hogy láttam, vagytok itt többen is!

Majd megpróbálok én is bevarázsolni vonalzót, nagyon cukik!

Terheléses vércukor - SOTE2-n volt vki? Kell vinni glükózt? A 2 vérvétel közti időt mivel bekkeltétek ki? Köszi!

Szép napot és sok kalimpálást!

Lizi
lizzyy

Sziasztok!

lizzy-üdv köztünk :lol: Én is Timmermannhoz járok, de vércukrot nem a klinikán csináltattam, de úgytudom Clara ott volt és nem kellett cukrot vinni, ott volt kimérve! Nem jársz a szülésfelkészítőre a klinikára, keddenként van minden héten, én nemsokára indulok :)

Kép
Kép
bogaracska

francesca-nagyon szupi a képetek, már teljesen egy kis ember :lol: Már én is alig várom a hétfőt, hogy menjünk 4D-re

hékás-lehet igazad van, amit a babakocsiról írtál :D Nem tudom miért gondoltam azt, hogy tavasszal már sportbabakocsival lehet vinni, hiszen még csak 4-5 hónapos lesz :oops:

pillesz- nyugi az én védőnőm is egy idióta volt, engem meg mindig a súlyom miatt csesztetett, meg h tartsak gyümi napot :evil: Most kaptunk egy újat ez sem sokkal jobb, nagyon fiatal, szerintem most kezdte a szakmát :roll:

Jaj, én mostanában állandóan éhes vagyok, mindig ennék vmit, de a legbosszantóbb az amikor nem tudom mit kívánok, és vagy ötször átnézem a hűtőt, mire kiveszek vmit :?

Kép
Kép
bogaracska

Szia Bogaracska!

háát az a baj szívesen mennék, de munka miatt sajna nem megy :? Van vmi leírás, hogy melyik nap milyen téma van? Dec-ig tervezek dolgozni, így addig nem nagyon fogok tudni menni. És mettől meddig tartanak ezek az órák?

Kép
lizzyy

kima gyöngyi miért javasolt az orvost császárt?valszeg nekem is az lesz....:-)
kriszti1976

hm, ezt a vonalzós kódot hol kell betenni? :o

Kép
lizzyy

Bogaracska!

Mesélj majd, hogy milyen volt a sz-felkészítő! Hogy mennyi ideig tartott, hogy hány alkalom lesz, hogy miről beszélnek, hogy mit mutatnak meg, mindent!
Annyira kíváncsi vagyok!

Timi
athena

Pillesz: Ha ilyen megbízhatatlan a védőnőd, még most keress magadnak valakit, akihez később bizalommal fordulhatsz a kérdéseiddel. Hidd el, nagyon fontos!Nekem nagyon kevés lett a tejem, amikor Kristóf 6 hetes volt.Kétségbeestem, nem tudtam, mit csináljak.Anyu nem tudott segíteni, mert ő nem tudott minket szoptatni. Végül megismertetett egy másik "exvédőnővel", aki tündér volt, és segített, lelki támaszt nyújtott.Elpocsékolt idő és energia volt, amit azzal töltöttem, hogy a hülye védőnőmön bosszankodtam, hogy nem számíthatok rá semmiben.És ilyenkor az se jó, ha mindenkitől tanácsot kérsz, vagy a netet böngészed állandóan.Összezavarnak, Válassz ki egy embert, akire hallgatni fogsz!!!
A vizsgálatokra a védőnőd küld???? :shock: Nekem mindig a dokim mondja el, mikor, hová kell mennem....

Gyöngyi:Ha még érdekelnek a válaszok.... :wink:
-Csak porszívós orrszívó a jó!De az nagyon!
-hálózsák: szerintem: ne plüsst vegyél, hanem vékonyabb, vastagabb pamutot.Nekünk hosszú ujjú volt.Amire szerintem figyelni kell: hogyan záródik?pl.nekünk volt cipzáros, ami olyan félelmetesen végződött a kis nyakánál, hogy nem mertem ráadni. És az is fontos, hogy milyen egyszerű beletenni, a gyereket, szétnyitni a hálózsákot(ez a rugiknál, bodyknál is lényeges).Amikor egy éjszaka már negyedszerre teszed tisztába a szoptatás előtt, nem mindegy meddig bajlódsz a patentokkal, cipzárokkal.A hátulgombolós rugikat pl. utáltam...
-Bodyból míg kicsi volt, mindig hosszúújút adtam a rugi alá.De mondjuk én parázós anyuka voltam, lehet, hogy túlöltöztettem :shock: De legyen rövid is.Ujjatlant csak nyáron adtam rá.
-baldahin.:Szerintem csak nyári babáknál van értelme, a szúnyogok miatt.Engem idegesített volna.De sokan csak azért veszik, mert "olllllyan cuki".... :wink: Hát, naná, hogy minden bababoltban így van kirakva....Egyébként annyi felesleges cuccot fogtok majd venni, utólag meglátod... :lol:
-forgó: nekünk később lett, nem szerette Kristóf...De lehet, hogy más babának bejön.Szerintem érdemes kipróbálni az elején.Van amelyik babát nagyon megnyugtatja.

Én is kérdeznék, tapasztalt anyukáktól :lol: : használt valaki bölcsőt?Kristófnál nem használtunk, de most szeretném kipróbálni.De olyan nagyon drága....pár hónapra...inkább majd kölcsönkérek...
[/b]

Kép

Kép
linus

...természetesen : hosszú ujjú...... :lol:

Gyöngyi: És még egy: digitális lázmérő!Nekünk nincs, de sokszor hsznos lett volna az is, amit fülbe, vagy homlokra téve lehet használni. Annyiszor volt, hogy szegény kis betegemet fölöslegesen vetkőztettem, hogy odaférjk a popsijához, mérni...Amúgy ne izgulj, fél éves koráig nem lesz beteg!Az anyatejen kívül védi a még a méhlepényből "felvett" nemtommicsoda... :lol: tényleg!

Kép

Kép
linus

Sziasztok!

Uxi, Claranak igaza van. Attól ilyen a tábla, hogy túl sokan vagyunk. Azaz ez így nem igaz, inkább úgy mondom, hogy túl kicsi képet lehet felrakni :wink: Szóval a sorok száma befolyásolja, nem az oszlopoké. A pozi tesztet kiveszem, én is feleslegesnek tartottam, de az eredetiben benne volt.

Gyöngyi:
Hálózsák: mivel téli baba, indulásra vastagabb, és szerintem is ujjatlan a praktikusabb. Bár nem minden baba marad el benne, erre azért készülj fel!
Body: rövid és hosszú is célszerű. Ahogy Tamesz is írta, rövidujjút a hosszú ujjú rugi alá és fordítva
Orrszívó: nekünk elektromos van, de nem porszívóra köthető. Arra figyelj, hogy NE KÉZI LEGYEN!!!
Baldachin: nekünk kölcsönbe volt, de felraktuk, és már szereltük is le.
Körforgó: 1 hetes volt Marci, amikor megvettük, és nagyon élvezte. Mincsi is meg fogja kapni még születése előtt. Marcinak ilyen volt:
http://brendon.hu/ProductSearch/viewer.aspx?mainmenu=jatek&submenu=bebijatek&category=korforgo&empty=1&productid=165724&pageno=1&whid=25
Ez azért jó, mert nem túl tarka, nem túl csicsás (bár azt szeretik a gyerekek...), színben passzolt a szobához, és most, hogy már nincs meg a körforgója, a madzagokat levágva aranyos plüssállatai vannak

Pillesz, dühítő lehet egy ilyen védőnő. Apasági. Én úgy tudom, hogy 90 napnál nem lehet régebbi, de pontosat nem tudok. Mi november végén-december elején csináltatjuk meg. NEM LESZ KORASZÜLÉS, de ha netán mégis, akkor a kórházban meg tudod mondani, hogy várjanak még, 1-2 nap és meglesz. Sok helyen nem csinálnak belőle gondot.

Athena, az én védőnőm is hallgatott szívhangot. Hiába mondtam, hogy már hallottam, nekem nem újdonság... Viszont vizeletvizsgálat nincs, és a súlyt is elfogadja bemondásra

Lizi, üdv köztünk! Ezen az oldalon van egy táblázat. Ha elküldöd nekem az adatokat priviben, a következőben már benne is lehetsz. A vonalzó kódja megvan? Mert azt (a PHPBB kódot) az aláírásnál lehet beilleszteni. Ha lenyitod a segédletek listát a lap tetején, ott van egy profil, ott találod meg ezeket

Kriszti, végülis találtál olyan dokit, aki elvállal úgy, hogy mindenképp császárt szeretnél? Vagy indokolt a császár? Erről lemaradtam :oops:

Mi bölcsőt nem használtunk

Lázmérő: mi Marcinak cumisat vettünk, jól meg is szívtuk. 2 percig mér :evil: Úgyhogy valószínű fogok venni én is egy fülhőmérőt, már csak apát kell meggyőzni róla, hogy valóban kell :wink:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Hékás!
Avass be kérlek, hogy mi a baj a kézi orrszívóval?! Nem elég hatékony?
Nekem a porszívós nagyon brutlnak tűnik, bár hozzáteszem, hogy még egyikkel sem volt dolgom :)

Timi
athena

Lizzyy!
Üdv köztünk!
Én is II. sz. Női Klinikára járok (bár nem Timmermannhoz), tegnap volt a terheléses vizsgálatom.
Én vittem 75 g glükózt (188 Ft a gyógyszertárban), de nem kellett volna, ők adják!
+ előtte otthon kifacsartam 2 citrom levét és egy üvegben elvittem, a vérvételes néni pedig hozzáöntötte a glükózhoz (így elviselhetőbb volt).
Ha mész vigyél pisit is magaddal, mert azt is kérik (ha nem viszel, akkor egy pici kémcsőbe kell pisilni, ha viszel, akkor az üvegedből neked kell átönteni a kémcsőbe :lol: )

A két óra alatt el lehet mászkálni, csak inni, enni nem szabad!
Én szerencsére közel lakom (10 perc séta), hazamentem átöltözni, mert elég hideg volt. Ha valami még érdekel, akkor írj!

Nekem megvan a szülésfelkészítő programja, otthon beszkennelem és elküldöm Neked priviben!

Bogaracska!
Sajnos én sem tudok eljárni a szülésfelkészítőre, pedig nagyon érdekelne. Talán majd decemberben (akkor már nem fogok dolgozni). Ha van kedved és időd, akkor leírnád, hogy miket mondtak, melyik szülésznő a szimpi, stb.. :?:

Húúúúú, de jó hogy írtátok a hálózsákos tanácsokat, én is elég bizonytalan voltam a témában, de mostmár kezdek tisztábban látni :lol:

Hékás!
Én is cumis hőmérőt néztem ki, de akkor változtatok, ha úgy látod nincs értelme!

Én még mindig a kórházból hazahozatallal vagyok gondban! Szeretném angol-pólyában és mózesben hazahozni, de a gyakorlott anyukák ezt nem javasolják. Nekünk nincs szűkítő a babaüléshez, és nem szeretném ültetni a gyereket :cry:

Kép
akire79

Sziasztok!
Kriszti:Úgy születtem hogy a keresztcsontomba/ a derekamba/hiányzik egy kis csont hivatalosan spina bifida occulta.Ezért mennem kell az idegsebészetre aztán eldöntik hogy szülhetek -e normálisan de nem sok esély van rá,inkább a császárt javasolja a dr.nő.Neked miért lesz császár?
Nagyon köszi a válaszokat mindenkitől csak tanulok :wink:
Akkor még kérdezek:Köldöktapaszt azt használtatok?
Rugdalódzóból melyik jobb amelyiknek van lábafeje vagy ami nyitott? Lábfejes alá kell zokni?Sterilizálót használtatok érdemes venni nem elég kifőzni forró vízben a cumikat,üvegeket?
Köszi a válaszokat!
gyöngyi-30

Akire 79!

Köszi a választ! Én hétfőn akarok menni. Szóval akkor pisi is kell, még jó, hogy írtad, köszi! nem szerettem volna ott zsonglőrködni a kémcső fölött :D

A szülésfelkészítő programját nagyon megköszönném! Dec-ben már én is akarok menni mindenképpen, így is sajnálom, hogy az eddigieket ki kell hagyjam :(

Kép
lizzyy

Üdv lizzyy a fórumon :)

Jól írta Bogaracska: nem kell vinni a cukrot, ott adják, felkészülve várnak a kis vérszívók :D Citromot vigyél, félbevágva, de én azt tapasztaltam hogy sem a fél, sem egy teljes citrom nem elég.

Ezeket az öltöztetős dolgokat még én sem értem... Miből milyet vegyek, és nagyon félek is tőle.

Lányok, pedig fontos lenne, hogy valaki ellenőrizze a vizelet fehérjetartalmát, mert a terhességi toxémiát többek között azzal lehet szűrni. És gondolom senki sem szeretne ilyet átélni, kérdezzétek csak Kimát. Én rákérdeztem a régi védőnőmnél, és csak utána nézett, de szerintem ő szétszórt volt, és simán elfelejtette. Mondjuk nálam a doki asszisztense is nézi. Az új védőnő ezzel kezdte, súlyt is és vérnyomást is mért. Szívet is fogunk hallgatni a köv. alkalommal.

Megvettem az új magnézium-készítményt, remélem beválik. Ma éjjel már remélem alszom rendesen.

Francesca: nem mondott semmi ilyet, csak hangsúlyozta, hogy próbáljam meg táplálkozással bevinni, amit tudok, ezért mondta a zabpelyhet. Sok van a banánban és az olajos magvakban, de irdatlan mennyiséget kellene megennünk, hogy elég legyen. Ezért mondta ezt a homeopátiás dolgot. Nekem az elején, mikor begörcsöltem, a nőgyógyász írt elő 3X2-t, de valljuk be őszintén: 50 db 1500 ft, és az még 10 napra sem elég, ha annyit szedek. Így, hogy napi 3-at szedtem, 3000 Ft volt egy hónapra csak az.

Fikuszka: örülök, hogy tudtam segíteni babakocsi ügyben, legalább nem csak hisztizek, meg nyavajgok egész nap :roll: :wink:

Klári

Kép
claracroft

Nilszi:Nagyon aranyos a pocid. :D :D

Babacuccok:Hát mi sajna nem kapunk kölcsön semmit, csak babaruhát. Így előttünk még egy elég hosszú lista áll. :roll:

Francesca:Nagyon édi a kis jövevény. :lol: :lol:

Pillesz:Nagyon édi pocakod van. :lol:
Én már megcsináltattam az apasági nyilatkozatot. Ez nem évül el, a terhesség alatt érvényes. De jobb ha előbb kész van, mert ha nincs nálad szüléskor, a babát a te vezetékneveden jegyzik be, és aztán elég hosszú procedúra átíratni.
Ja, és a hepatitisz is legyen meg szülésre, mert ha nincs a kicsit elkezdik kezelni ellene. (de én úgy tudom, hogy annak az eredménye kb. egy hónap alatt van csak meg)

Ma voltam én is védőnőnél, és nekem is megnézték a szívhangot. :P Nagyon jó volt hallani. 153-at vert percenként. :P :P Vizeletet nem nézett, mert tegnap az orvosnál megvolt.

Lizi:Üdv köztünk. :D :D

Icu
Kép
Kép
icu03

Sziasztok!

Gyöngyi, szerintem jobb a lábfejes rugi. Én sosem szerettem kínlódni a zoknikkal. Főleg, mert azt általában pelenkázáskor is le kellett mindig venni, mert egyébként belekalimpált vele a kakiba. Meg ugye általában akkor már türelmetlenek, s ha sírnak, rúgkapálnak össze-vissza, nehéz is rájuk adni azt a picike zoknit.
Kedvenc kombinációm a hosszú ujjú body+ ujjatlan rugi, most is ebből lesz a legtöbb.

Sterilizálót akkor érdemes venni, ha tápszert (is) kell adni a babának. De ha valaki rendszeresen fej, és elteszi, akkor is érdemes beruházni, egy mikróba tehető 4-5 ezer Ft körül van, nem olyan vészes.
A kifőzés merő kínlódás, mire felforr a víz, s utána még 10-12 percig rotyogtatni... Emivel csináltam az elején, a fejem majd leesett, mire kifőttek a cuccok. A mikrósba meg csak beleöntesz 2 deci vizet, aztán zsupsz be a mikróba 8 percre.

KépKépKépKépKép
uxi

Ja, még a ruhákkal kapcsolatban: amit nagyon utáltam: kaptunk több helyről is ajándékba -sosem volt a gyerekeken- olyan hosszú ujjú rugit, aminek hátulról kétféle gombolása van: nyaktól derékig lefelé, majd derékvonalban vízszintesen folytatódik, tkp. fordított T alakban.
Na ez baromira nem praktikus, nehéz is ráadni, meg nyomja is agyerek hátát.
Az ilyet érdemes elkerülni.

KépKépKépKépKép
uxi

Nekem is van kérdésem még:
Ti már kiváltottátok a kezdő-csomagot, amit kuponnal lehet átvenni?
Mikor érdemes elmenni érte?
Általában mik vannak benne (annyit tudok, hogy termékminták és 1 db cumi) és mindenhol ugyanaz van benne :?:

Hááát én is elég tudatlan vagyok elég sok témában.

Clara!
Bocsi, hogy most válaszolok, elég sok volt a lemaradásom :shock:
Igen, túlestem a vizsgálaton, nem volt olyan szörnyű (fél órára hazamentem aludni ) Nekem azt mondták, hogy kb 3 nap múlva be lehet menni az eredményért, de különben odaadják a beküldő dokinak. Enyém doki azt mondta, hogyha hétfőn volt a vizsgálat, akkor szerdán de. hívjam őt fel telefonon és akkor megnézi a gépben az eredményt.
Neked már tuti megvan, úgyhogy szerintem nyugodtan hívd fel a dokidat!

Kép
akire79

Ezt a hepatitiszt nem az AFP-vel együtt csinálták meg?
Vagy kell külön kérni?

Házassági anyakönyvi kivonattal most mi van? 30 napnál, vagy 300 napnál nem régebbi kell? Mert mondanak mindenfélét, régebben asszem 300 nap volt a határidő.

KépKépKépKépKép
uxi

Ó, nekem pont 100 nap van hátra a kiírásig. :D

KépKépKépKépKép
uxi

Csajok, van egy rossz hírem: a szülésfelkészítő csak novemberig tart, decemberben nem fogtok rá járni, az biztos. Én is dolgozom sajna dec. közepéig (karácsonyig), így én is leszűkítettem, két alkalommal el akarok mindenképp menni, azokra veszek ki fél-fél nap szabit a maradék néhány napomból.

Én nem vittem vizeletet, de adtak rendes műanyag poharat, abba pisilhettem, abból öntöttem át kémcsőbe. Viszont brutál az ottani mosdó, kézmosó, wc papír nincs, meg tudtam mosni a kezem simán hideg vízbe, aztán csókolom. És zsepim sem volt :( Feláldoztam egy tisztasági betétet, ami volt a táskámban.

Klári

Kép
claracroft

UXI!
Én úgy tudom 90 nap vagyis 3 hónapnál nem régebbi :oops:
Akkor ez már a harmadik variáció.

Kép
akire79

Hűha, annyi variáció van már apaságira is, hogy lehet, hogy engem is félretájékoztattak?! :roll: :roll: Pedig nekem már készen van, remélem nem feleslegesen. :evil:

Icu
Kép
Kép
icu03

NA akkor ma mégegyszer jövök, bocsi,

Athena,
a kézi gyenge, és én pl nem mindig jókor engedtem ki a labda részét,közben a gyerek elfordította a fejét, a porszívós meg szív amíg be van kapcsolva és csak be kell találni az orrába ügyesen. Nekem 1 éves koruk után már maguktól jöttek szívni, mert tudták utána kapna levegőt, most meg már ki is tudják fújni rendesen az ormányukat.

Gyöngyi,
-köldöktapaszunk sosem volt, csak speckó hintőporozni kellett tisztába tevéskor és előtte alkohollal fertőtleníteni, majd a hintóporra kis gézlap és mehet a pelus. Nekünk 7 és 9 naposan le is potyogtak. De a hintőport és az alkoholt a gyerekorvos majd úgyis felírja a szülés előtt receptre amit ha megvan a baba apa majd kiválthat, na meg fürdetőt, popókrémet, konakiont, vigantolt, meg talán lázcsillapító kúpot is, de ehhez kell egy jó gyerekorvos, akivel még a szülés előtt meg tudod ezeket beszélni, és amint hazamentetek a kórházból majd mindenki megrohamoz, védődő, gyerekorvos, ....először azt hiszem hetente, mjad egyre ritkábban :D:D:D JA és a mérlegelés, én nem vettem, hanem nálunk a védőnőtől lehet bérelni, bár most hogy már 3 gyerek lesz lassan megérte volna venni egyet, de legalább nem kellett pakolgatnom évekig, csak 3-3 hónapig. :DD:

-sterilizáló akkor kell ha használsz cumisüveget, nekem Marcinál kellett pótlás, és mikrósat vettünk anno, azt hiszem Tefal, volt hozzá 4 üveg is, majd elő is keresem. Nála még 6 hóig sterilizáltam, Lilinek főként csak a vizes cumisüvegét, meg a cumikat kellett, de neki már csak 4 hónapig, "trehányanya".hu :D:D
-rugikból én a lábfejeseket jobban szerettem mert a zoknit olyan ügyesen le tudják már 1 hetesen is túrni magukról, hogy állandóan keresni kellett. Amikor éreztem, hogy hideg a lábuk, akkor én még a rugira raktam frotír zoknit télen, az nem csúszott le, de fontos a zokniknál, hogy laza gumis legyen, mert némelyik olyan eszementen szoros, hogy volt amit egyszer sem használtunk, hiába volt aranyos.
-lázmérőnk nekünk is füles van, illetve homlokon is mér, teljesen jó, azt hiszem braun, de van Lidl-ben vett jóval olcsóbb is, az is ugyanannyit mutat mindig, csak fele akkora.

Clara,
én a MagneB6-ból azt extrát veszem, az jobb, és olcsóbb és csak 1 kell belőle kettő helyett, de én még csak max 2-t veszek be egy nap, de csak ha sokat rohangálok. Majd a végére már biztosan kell 3-4 is.
Nekem a nőgyógyász és a védőnő is ellenőrzi mindig a fehérjét, meg a gennyet, úgy látszik szerencsém van, ja és nálunk is van szívhang hallgatás, bár legutóbb két gyerekkel voltam és meg sem próbáltuk, mert rohangáltak a rendelőben! :D:D:D Viszont nekem már egész nap jelez a kölök, sőt már apa is rendszeresen érzi, de legaranyosabb a csuklása, amikor ütemesen púposodik a hasam. :D:D:D

Francesca,
nagyon jó lett a fotó a babóról!

NA túl sok lettem, de még alszik a lányom, megyek is, bocsika!

TamEsz
KépKépKép
tamesz

TamEsz!
Köszönöm az infót! Igen-igen hasznos dolgokat írtál :)

Házassági ak-i kiv:
komolyan kell kikérnem? Nekem tuti, hogy 300 napnál régebbi, tehát logikusan 30 napnál is régebbi. Bennem fel sem merült, hogy ki kell kérnem frisset belőle! Remélem azt bárhol kiadják, nem kell ezért Siófokra mennem....

Timi
athena

Sziasztok Lányok!

Én is itt vagyok, csak nem tudtam jönni, mert nem telik el az utolsó 3 hónapom unalmasan...
Péntek ebéd után, fél órával olyan hányinger jött rám, hogy gyorsan felpattantam, hogy megyek hányni, de abban a pillanatban se kép, se hang, ájulás.. Nem láttam semmit, csak mindent nagyon világosan és homolyásan, elájultam.
Nem tudtam mi a baj, hirtelen azt hittem ez az infarktus. Lilikám szerencsére nem vett észre az egészből semmit, mert nézte a 101 kiskutyát. Amikor már "jobban" voltam, hívtam a páromat, hogy jöjjön haza nagyon gyorsan.. AZtán pár perc múlva jobban is lettem.
Tegnap voltam a terheléses cukron, végül szerencse elkísért a párom. A cukros lötty után fél órával kb. megint ugyanetz, összeestem... Oda hívtuk ki a nővért, mert megint azt hittem annyi.
Lehet, h cukros vagyok, (fél óra múlva tudom meg), vagy a vérnyomásom szórakozik ennyire.
Mert mikor megmértük a rosszullétek "után", akkor viszonylag magas volt (az én 90/50es vérnyomásomhoz képest és folyamatosan ment le...
Úgyhogy most izgulok az eredméy miatt...
Mindenesetre a vérnyomáscsökkentőt újra el kellett kezdenem szedni így, tegnap óta semmi édesség... :roll:

Na nálam ezek vannak...
Remélem később jobb hírekkel jövök!

Majd később visszaolvasok!
Puszi!

Kép
buborka.

:) Én is vettem olyat is egy időben, de ha abból 2-t vettem be, az több volt, mint ha 3-at a másikból.

Köszi Akire, közben felhívtam a kórházat, azt mondták nem adnak felvilágosítást telón, menjek be érte. Annyira utálom már az orvoshoz mászkálást, nekem a Sote "csak" 3 bkv-t jelent, egy 25 perces busz, illetve a két metró, ráadásul csak reggel tudok bemenni, mert dolgozom, és mire végzek, addigra nincs az ambulancia. Holnap megkérem Atit, hogy vigyen be oda, bár ő meg 8-ra jár dolgozni Budaörsre, úgyhogy utána, meg lesz egy csomó időm.

Tegnap a volt főnököm (most is együtt dolgozunk, de most már nem főkönyvelő, hanem projekt igazgató) mondta, hogy kérjem meg Attilát, hogy jöjjön be értem, mert elhozza nekem a kismamaruháit, és ne kelljen cipelnem :) Tökre meghatott :) Valószínű nem sok minden fog rám jönni, mert ő olyan kis vékony, én meg ugye csini bálna vagyok, Debella de Frász, de azért meg fogom őket nézni, hátha.

Én nagyon sajnálom a pénzt kismama-ruhákra, pedig annyira szeretnék csinosan öltözni, de kiadni súlyos ezreseket olyan ruhákért, amiből a nem kismama verzió sokkal olcsóbb, ráadásul 4-5 hónapig hordhatnám őket, már ha nem túl hideg/meleg... :? Úgy érzem, ha megveszem egy nadrágot 10E felett, akkor annyival kevesebbet költhetek Levire... ti nem így látjátok?

Klári

Kép
claracroft

[quote="icu03"]H írta:icu03űha, annyi variáció van már apaságira is, hogy lehet, hogy engem is félretájékoztattak?! :roll: :roll: Pedig nekem már készen van, remélem nem feleslegesen. :evil:

Icu, ez nem az apasági, hanem a házassági anyakönyvi kivonat. Az apasági más, az azoknak van, akik nem házasok,lehet, arra más időhatárok vonatkoznak, ezt nem tudom.

Buborka, ez nem hangzik túl jól!
Dokinak szóltál?

Athena, de, a házassági anyakönyvi kivonatot csak a házasságkötés helyszínén adhatják ki, más városban nem, de kérhető postán is, úgy tudom. Szólni kell, hogy baba születéséhez lesz, s akkor ingyenes. Legalábbis két éve még így volt.

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi!
Köszönöm, akkor ma megkérdezem a védőnőt, hogy pontosan mikori kell legyen, és este megírom, mert láttam, hogy másban is felmerült a kérdés, hogy 30, vagy 300 napnál nem lehet régebbi. Remélem ő tudja.

Buborka!
Szerintem is meg kéne mutatnod magad egy orvosnak. Mikor jártál a körzetinél? Mert a 26. hétig így-is-úgy-is menni kell hozzá, úgyhogy szerintem iktass be egy látogatást, abból baj nem lehet. És a nőgyógyászoddal is beszélj, szerintem az sem árt!!!! És vigyázz magadra nagyon!

Timi
athena

Buborka Sajnállak! Remélem azért mégsem leszel cukros!
Lányok a fülhőmérővel nincsenek rossz tapasztalataitok? A miénket a saját fülembe sem tudom berakni rendesen és így nem pontos a mérés!

Nóra

Kép
fikuszka

Ha nem vagyunk házasok, akkor az önkormányzat csinál ingyen apasági nyilatkozatot vagy közjegyzőhöz kell menni?

Mi csináltattunk egyet a meddőségi kezelés miatt (oda közjegyzői kellett) 15.000 Ft volt, de azt nem hiszem hogy elfogadják.

Clara, még jó hogy írod, mert akkor én is megnézem a programot, mert pl. a szülőszoba látogatásról nem akarok lemaradni!
Elég gáz a helyzet a melóhelyemen, lehet, hogy azt fogom mondani, hogy dokihoz kell mennem (arra köteles elengedni) és legalább nem fogy a szabim :shock: :oops:

Hepatitis:
Kérdezzetek rá mindenképpen, akinek nem csináltak az AFP-vel együtt (HBasg a neve vagy valami ilyesmi) hepatitis szűrést, mert az arról szóló igazolást el kell tenni és szüléskor bemutatni, mert különben kérdezés nélkül elkezdik ellene gyógyszerezni a babát (védőnő mondta a múltkor, bár amenniy butaságot mondanak....)

Kép
akire79

Athena, nem elég alapos a kézi orrszívó, csak ennyi a baj vele :lol: A porszívós nekem is brutálnak tűnt, ezért vettem meg az elektromosat. Bár ezt is utálom :evil:

Akire, lehet, hogy lehet kapni jó cumis lázmérőt. Nekünk Philips van, ha jól emlékszem, na olyat ne vegyél. Ez egy 3 db-os csomag, egy cumis lázmérő, egy digitális lázmérő és egy normál cumi. A neten nem az volt, hogy 2 percig mér, hanem pár mp volt megadva, de gyakorlat közben kiderült, hogy amikor már nem érzékel magasabb hőt, onnantól számítja a pár mp-et...

Köldöktapaszt én sem használtam. Alkohol, hintőpor, gézlap

Én ruginál - ilyen piciknél - feltétlenül a lábfejeset javaslom. Az anélküli felcsúszik, fázik a lába. Az inkább akkor jó, amikor már elkezd a bútorok mellett totyogni

Sterilizáló - Marci tápszeres volt, de nem volt sterilizálóm. Meleg vízzel teletöltöttem, be a mikróba 5-6 percre, és kihúl benne a víz. Ennyi. És sosem volt baj belőle, a védőnő is azt mondta, ez elegendó szerinte

Uxi, a hepatitishez külön papír van. Nekem az AFP-vel együtt vettek hozzá vért, már meg is van az eredményem

Mérleget én is kölcsönöztem, nálunk nem a védőnőnél lehetett, én a Minimanóban kölcsönöztem

Verus, remélem már jobban vagy, és nem a cukor okozza a gondokat, hanem a front. Ma rám is rámtört a hányinger, pedig nem voltam émelygős sem. De alig bírtam kihajolni a kocsi csomagtartójából. Borzalmas volt :evil:

Clara, én is így érzem, de még múlt héten is elcsábultam egy kismama-felsőre. :oops: De azzal magyaráztam, hogy pénteken vacsizni megyünk, oda szépen fel kell öltözni :lol:

Apasági ingyenes, az önkormányzat adja ki

Brigi

Kép

Kép
hékás

Fikuszka, nekünk van fülhőmérőnk. Kaptuk, de tudom, hogy kb 8000 Ft volt, tehát nem olcsó, és sosem tudtuk még használni. Egyszerűen be sem bírom dugni a fülembe, meg össze-vissza marhaságokat mér.

A gyerekek fülébe meg be sem fér, az enyémbe is alig. :evil:

KépKépKépKépKép
uxi

Hékás, Clara!

A kismamaruhákkal kapcsolatban: hasonlóan gondolom, mint ti. Brutálisan drágák, és nem sokáig fogjuk tudni hordani őket!

Ráadásul nekem mennem kell dec második felében (szóval szülés előtt épp egy hónappal) egy puccos vacsorára, ahová illik puccosan felöltözni. A gondom: egy alkalom miatt költsek el minimum 10,000 ft-ot???????????????????????????????????????????????????????

Timi
athena

Clara!
Én szívesen elhoznám Neked az eredményt, mivel közel lakom és munka előtt meg tudom oldani ( a munkahelyemre pedig a 3-as metróval tudok utána menni), de az nem hiszem, hogy segít, mert utána nem tudom hogyan adom át Neked és szerintem nekem ki sem adják.... :?

A kismama ruhákkal én is így vagyok, szerencsére kaptam kölcsön 1-2 nadrágot és 1 felsőt (mondjuk mindegyik nadrág inkább 3/4-es mint hosszú, mert a tulajdonosa kb. 10 cm-el alacsonyabb nálam :lol: ), de nem szeretnék súlyos 10e Ft-kat költeni olyan ruhákra amit max. 3 hónapig tudok hordani :oops:

Buborka!
Sajnálom, hogy nem vagy jól. Szerintem is mindenképpen járj utána, hogy mi lehet ez....

Kép
akire79

Athena, majd tart közvélemény-kutatást közöttünk, hátha van hasonló méretű kismama közöttünk, akinek van elegánsabb darabja is, és kölcsön tud adni Neked egy estére :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: