A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Visszakukkoltam.
Eddig mi is ott tartunk, hogy nem tetetünk el, reméljük a legjobbakat.
Egyébként van olyan is, ahol a tárolást évente kell fizetni, így ha ne adj Isten fel kell használni, nincs további költsége.
Bár, akkor pont nem ez lenne az ember legnagyobb baja.
Vendég

Meli, sajnos nem tudom és most várandósan én sem merném használni, igazad van, ha nyílik a méhszáj bejuthat. Máskor jobban merek öngyógyítani,de most a doki mondja meg. Szorítok, hogy rendben legyen a keneted. Ha nincs gomba, engem sem érdekel a folyás, bár kellemetlen, főleg ha bőven jön.

Köldökvérrel kapcsolatban mi is ott tartunk, hogy bár még most korlátozott a felhasználhatósága, de 10-20 év alatt rengeteget fejlődhet a tudomány. A testvéres dolog is pozitív, viszont csak 40 kg-os testsúlyig használható. Persze idővel lehet, hogy "szaporítani" is tudják már a sejteket. Nagy valószínűséggel nem lesz rá szükség, de ha meg kellene és tudnánk, hogy lett volna lehetőségünk levetetni...azt hiszem megőrülnénk. Ez egy fajta biztosítás.
csillag25

Judyka, igen lehet évente is fizetni, de ha előre befizeted és előbb kell felhasználni mint a fizetett tárolási idő, a hátralévő évekre szóló tárolási díjat visszafizetik, nem bukod. A felrobbanás, csődbe menés már más kérdés, de az is szabályozva van a szerződésben.
csillag25

Köldökvért mi sem tetetünk el, hasonló okból mint Gioék, valahogy nem tudok bízni ezekben a cégekben, ahhoz képest meg baromi sokba kerül. Kicsit utána is olvastam, és az alapján sem látom igazán értelmét, mert mindenféle orvosok azt állítják, hogy mire tudni fogják, hogy pontosan hogyan lehet felhasználni, addigra már valószínűleg azt is tudni fogják, hogy nem saját eredetűt hogyan használjanak. Addig is csak reménykedem, hogy nem fog kelleni.

Nekem ma egész nap ezerrel pörög a Maki, hullámzik a hasam! És múltkor az uh-asztalról feltápászkodóban vettem észre, mikor kivételesen hasizomból ültem fel, nem pedig támaszkodva, hogy milyen viccesen torzul az ember hasa olyankor! Legelöl, ahol az erősebb izmok vannak, kitolva marad a megfeszítéstől, oldalt meg belapul, amitől úgy néz ki, mint egy piramis! Tök vicces, próbáljátok ki!

/
lemonsong

Nekem meg olyan kis passzív ma a kicsike :-(.
Néha egy kis hullám - gondolom hogy ne parázzam túl, de amúgy semmi dörömbölés. Lehet beszorult a feje már a szeméremcsontomba és azér fáj?? :D - ez persze csak hülyéskedés, ennyire még nem vagyok paranormálatlan :)
Vendég

Sziasztok!

Valaki írta a keményedéseket... töredelmesen bevallom, nekem napok voltak, mire rádöbbentem, mi történik bennem :oops: Eleinte azt hittem az első 1-2 alkalommal, hogy mivel az epém érzékeny, már megint olyat kajáltam, ami nem tetszik neki, ezért van a szokásos feszítő érzés. Azóta rádöbbentem, és megismertem a testem ezen jelzését is, hogy itt most másról van szó.
Összességében kb. 2 hete figyeltem fel az első keményebb pocira, elvétve fordul nálam elő, általában, ha sokat teszek-veszek. Ma alig csináltam valamit, mégis nagyon feszít a hasam, lehet, front van :?

Talán Csillag írta a labdát... ha nem, akkor bocsi, kismama agyam van :) mi már évek óta használjuk, a szg-nél ilyen labda van, és én nagyon imádom. Hihetetlen, hogy mennyire jó, sosem fáradok el, még így 8 hónapos terhesen sem.

Üdv. Gabi
Vendég

Gabi, ez aranyos. :) Én is bizonytalankodtam először az érzésnél és csak találgattam mi lehet, majd beazonosítottam, hogy ez az. :D Igen, én írtam a labdát. :wink: Először a párom házidokija említette, hogy jó lenne neki a túlsúly miatt is, tehermentesíti a gerincét, derekát, számítógép előtt sokan még munkahelyen is használják. Persze székre is vannak már spéci légpárnás ülőkék ami kicsit diszkrétebb melóban, de most labdát vettünk, így dupla apropója van. Már alig várom, hogy kipróbáljam, nagyon belelkesítettél. :D
csillag25

Ha itthon beválik, szülésnél/vajúdásnál is kérni fogom a labdát. Bár ki tudja akkor mi lesz majd kényelmes. :shock: A sétálgatást is elterveztem vajúdás alatt, aztán lehet, hogy csak fekszem majd mint egy darab fa. :oops:
csillag25

Csillag mi nagyon szeretjük, bár amikor vettem, sziklaszilárd elhatározásom volt, hogy én még itthoni tornázáshoz is fogom használni azon felül, hogy a dupla gerincferdülésemnek jót tesz. Itthon utána addig sem jutottam, hogy valami tornás dvd-t megrendeljek magamnak :oops: nemhogy mozgásra használjam :(
Vendég

Nyugi,Gabi,Dénesnél nekem is napok voltak,mire ráébredtem,h nem ő feszíti neki a testét a hasfalamnak...addig nagy boldog naívként örültem magamnak,h milyen cuki kisfiam van....most már tapasztalt vén rókaként :lol: más....te is így leszel többediknél 8)

Tök igazatok van,én is ezeken agyaltam.Nemcsak az,h évekig hol,hogy tárolják,hanem amíg pl.eljut oda.Vagy nehogy elkeverjék...meg ilyen banális dolgok,de annyira benne van a pakliban...

Kép Kép
meli1118

Én most valahogy tornára nem tudok gondolni, csak kellemes ringatózásra rajta ülve. :oops: Kiváncsi vagyok mennyire kell tartani magam rajta, mert ha nagyon akkor lehet, hogy fárasztó lesz vajúdáskor még magam is tartani és biztos talajt keresni a lábam alatt. :shock: De lehet, hogy épp ez az előnye, az egyensúlyozgatás. Na majd kiderül. :)
csillag25

Hali!
Mi úgy döntöttünk hogy levetetjük a köldökzsinór vért, hogy ne adjuk meg azt a lehetőséget magunknak, hogy esetleg magunkat okoljuk majd valamiért, ami persze nem fog bekövetkezni.
Szóval mi a Humancell mellett döntöttünk, pont abból kifolyólag, hogy ők Mo.-n tárolják magyar követelményeknek is megfelelően (+Eu-s) 2 anyai vérmintával, így később az esetleges transzplantáció is működhet itt Mo.-n. Meg egyébként is magyar, ezért nekem szimpatikusabb. Egy biológus csaj a képviselőjük, és mindent elmagyarázott szépen. Már ami belefér egy laikus számára. Én úgy gondolom hogy megér ennyit. Azt hogy meddig tudják tárolni, nem lehet tudni, viszont kiindulva az itteni biológiai kp adataiból, simán lehet tárolni. Hát ha felrobban az épület.... ..extrém eset. Hát akkor így jártunk. De mi megtettük a maximumot ami tőlünk telik. Mi így gondoljuk.
Egyébként még a szülőknél is fel lehet használni elvileg. 2-3 év múlva egy szívinfarktus is kezelhető lesz őssejtekkel, amihez viszonylag keveset kell elhasználni a levett sejtekből, és 60%-os egyezésre van szükség. Szülők esetében ez fennáll általában. Summa summárum, én mellette vagyok.
Vendég

Csillag! Tutira az is sokat segit, ha csak ringatozol a labdan...legalabb kicsit ellazulsz. ha ra sem tudsz gondolni a tornara, akkor inkabb ne csinald, mert nem hasznal, sot, arthat is. Azert egy kis himbi-limbi biztos jolesik :)

Meli! Szerintem nem feltetlenul naivsag, ha valaki erzi a baba hasfalnak feszuleset, mert ne adj isten, akar arrol is lehet szo. A haskemenyedesben abszolut nincs tapasztalatom, az igaz, de annyira egyertelmu, amikor igy csinal, hogy lehetetlenseg osszeteveszteni. Nekem mondjuk nincs semmifele mas, szamomra eddig ismeretlen mozgas, vagy hasonlo eset, mint Gabinal az epe, hogy arra gondolhatnek. Erezni a hata vonalat, aztan ahogy feneknel kiszelesedik, a feneke formajat, vagy a fejet, amikor azt nyomja ki, sokszor meg a sarkat is meg lehet fogni...az izmok ilyen jatekra azert nem kepesek, Arrol nem is beszelve, hogy ahhoz, hogy kinyomja pl a feneket, amikor simogatast akar (es tobb centis domb lesz a hason lathato), oda is kell mozdulnia...es ezek a mozgasok a "kemenyedes" elott, kozben es utana is lathatok-erezhetok. Meg ugye arrebb is helyezi magat, ha pl kicsit lejjebb kezdem el simizni, akkor oda pakolja magat, es ezt nemcsak a keletkezo dudoron latni, hanem erezni, ahogy befele birizgal a labaval-kezevel mindekozben. Szoval ezek a kinyomasok elegge komplexek es egyertelmuek. Bar az tutira megeshet, hogy valakinek mondjuk a has egesz szelessegeben kemenyedik, es erre hiszi, hogy a baboca hata teljes hosszaban, ezt el tudom kepzelni. De akkor is mennyivel jobb erzes arra gondolni, hogy a cukimuki kisfiad csinalja, nem? Addig legalabb orul neki az ember, es mosolyogva turi...aztan ha rajon, hogy "csak" kemenyedes...akkor meg nemcsak kiabrandito, de meg hirtelen talan fajdalmas is. fajdalmas? vagy csak kellemetlen?

Most jottunk az epitesztol, es...pffffff...ugy nez ki, hogy meg ezt a mostani lakast sem lehet atalakitani...hogy most mi lesz? nna mindegy, majd megoldjuk, egyenlore nem szukseges, csak mivel nem epitkezhetunk 2-3 even belul, ez jo lett volna atmeneti megoldasnak (foleg, hogy rogton tervezzuk a masodik babat). Nna jo, megyek, befekszem a pihe-puha agyikoba...ami nem is pihe-puha, mert meg nem hasznalunk takarot.

Kép
pumipumi

Lekopogom, de már nem olyan határozottak a keményedéseim, és már nem is idegesít annyira. Megbarátkoztam velük. Csak megijedtem az ismeretlen érzéstől.

Hát én tréningelem magam rendesen szülés ügyben! Véletlenül ráleltem a reality tv születés című sorozatára, és azóta ha akarom ha nem szinte kényszrűségből odakapcsolok, és legalább egy szülést végignézek. Valamiféle perverz vonzalmam van szenvedtetni magam. :lol: :lol: :oops: De lassan megszokom. Mire odakerülök már nem fogok talán annyira meglepődni. :D
Vendég

Én is kivátottam a Felicitas csomagot. Hát nem ájultam el.

Na lassan elmegyek fürödni, stb, aztén megnézem a született feleségeket, hazavárom Apánkat (focizni van) és bebújunk az ágyikóba mi is Pumiék példáját követve.

Jó éjt Mindenkinek!!!
Vendég

Sokra nem jutottam a visszaolvasásban, de látom vannak gomba problémák. nekem nagyon ritkán van, előrzör akkor volt mikor terhes voltam a lányommal, másodjára meg most a terhesség elején. Lehettem 7-8 hetes. Pénteken jött elő, így nem tudtam dokihoz menni, elolvastam mindent a neten róla, hogyan tudom magam kezelni míg el nem jutok a dokihoz.
A stratégiám az volt, hogy egyáltalán nem ettem kenyér, tészta féleségeket, semmi cukrot vagy cukorral készült ételt, édességet. Ez mind olyan kémhatást idéz elő a szervezetben, ami jó táptalaj nekik. Egész nap rengeteg élőflórás joghurtot ettem, valamint fokhagymát, hagymát. Estére élőflórás joghurtba 2-3 csepp teafaolajat kevertem és azt raktam fel. Mire hétfő lett már enyhültek a panaszok és pár nap múlva teljesen elmúltak. Így megúsztam gyógyszer nélkül, a dokitól csak gynoflort kértem, hogy visszaállíthassam a megfelelő egyensúlyt. A diétát nagyon nehéz volt betartani, mert csak húson, élőflórás tejtermékeken, zöldségen és gyümölcsön éltem.
Ha nem próbáltátok még, szerintem egy próbát megér, hátha...

Köldökzsinórvér: mi nem tetetjük el, nem azért mert nem hiszünk benne,hanem mert mi van pl ha csődbe megy a cég, akit megbíztunk. Tavaly ment az egyik legnépszerűbb csődbe. Vagy ha valami történik a cégen belül, nem bízunk meg bennük. Mindenhol emberek dolgoznak és ahogy a magzatvizemet is elcserélték, úgy itt is megtehetik. De ha lenne annyi pénzem mint amennyi nincs még részletfizetésben sem, akkor ezek ellenére is biztosan eltetetném.

Najda! Mikor adják ezt a műsort?

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Pumi, én úgy irigyellek téged, mindig csodálattal olvasom, hogy milyen kis interaktív a bébid. :D Én soha nem kapok ilyen fenékkitolást, egy kis sarkat, hátacskát, simi irányába húzódást az előlfekvő lepény miatt. Sok mozgást csak én érzek, hiába van apa keze a hasamon, van ami nagyon befelé irányul. Én úgy érzem majd szétrúgja a hasam, apa meg nem érez semmit. :shock:

Sajnálom, hogy nem megy a lakásátalakítás.

Najda, jelentem nem csak te vagy ilyen perverz, én is nézem a születést, ráadásul rendszeresen elpityergem magam mikor kibújik egy kis csöppség. :oops: Olyan kis védtelen és ahogy először felsír, ahogy próbálja nyitogatni a szemeit...
csillag25

Csillag
nem tudom vigasztal-e vmennyire, nekem is mellső fali a tapadás és én is épp azon gondolkodtam az előbb hogy valszleg ezért nem érzek külön talpacskát, fenekecskét, kezecskét, mert leginkább még mindig befelé rúgdos. Az orvostól tudom hogy fexik ,én nem tudom kitapintani :) De sebaj, majd kint jól megtapogatjuk őket :)
Vendég

Köszi Gio, igen vigasztal. :) Kint jól megtapogatjuk őket, ez tetszik. :D :wink: A doki mondta tegnap, hogy jól mozdítható a fejecske, még nincs nagyon "behelyezkedve". Hát én nem merem itthon úgy megfogni a hasam, hogy érezzem a buksiját, pedig biztos érdekes lehet. :oops:
csillag25

Sziasztok!

Valami fura fájásaim vannak, pedig nem is dolgoztam agyon ma magam, csak vasaltam és elpakoltam a ruhákat. Bevettem még egy magnézium pezsit...

Anna: csinos vagy, és a babakocsi is szép. Milyen típus?

Milla: köszi h megcsináltad a levlistát! Ablakcserétekre emléxem, még írtad is, hogy száműztek a lakásból :wink: Na mi itt leszünk, mert a párom, az apukám és a bátyám lesz az elkövető. De letakargattunk mindent, hogy ne legyenek porosak!

gio: bárcsak már ott járnánk, hogy a Mikulás közeledne! Bár most gondoltam bele, hogy tök gyorsan eltelt egy hónap. Épp nem rég állapítottam meg, hogy már csak 16 hét van hátra karácsonyig, és most meg már csak 11. Szóval nagyon fogy az idő :) Remélem a bébik kibírják addig odabent.

Feszengenek a bébik rendesen, már már olyan érzésem van, mintha összehúzódásaim lennének... :shock: de csak a húgyhólyagomra nyomja a lábacskáit és a köldökömnél valami jól kipuklisodik...

csillag: algopirint tényleg tutira szedheted fájdalom ellen, de tényleg addig amíg tudod, ne vedd be. Remélem azért nem rosszabbodik a derékfájásod!

pumi: bizonyára kellett idő, hogy éretté válj az anyaságra.... Nekem egy barátnőm, mikor szült, nagyon örültem, de nem voltam olyan gyerek barát. Nem tudtam mit kezdeni a sírós babákkal! Aztán ennek nem is használt, hogy a mama megjegyezte, hogy hogy fogom azt a gyereket. Hát aztán végképp idegenkedtem a babáktól. De ez nem tartott sokáig, mert a másik barátnőm novemberbe szült - rá 2 hónapra. Ő sokszor a kezembe nyomta a babáját, és volt hogy rám is bízta, amikor beteg volt a pici, és neki el kellett szaladnia gyógyszerért. Tanított a fürdetésre, pelenkázásra... Akkor kezdtem el vágyni gyerekre... :wink: Most meg már harmadszorra vagyok állapotos :)

najda: azért ha ritmikus az ismétlődés nem árt odafigyelni! Szedsz magnéziumot? De mondjuk ha leállt a ritmikus ismétlődés, és nem kísérte egyre erősödő fájdalom, akkor azzal nincs gond!

judyka: hát szerintem érdemes kissé megtoldani a szerelési díjat, és venni egy új gépet. Nekem 2 évesen ment tönkre az Indesit mosógépem. Azt mondta a szerelő, hogy ma már direkt ilyen kis élettartamú gépeket gyártanak. Anyuék vettek egy felültöltőset, és mi megkaptuk az övékét, ami egy ősrégi darab, de mos. :) Majd ha ez tönkre megy, akkor se veszek valami drága darabot, mert ha két évig él, hát nem is érdemes! Amúgy nekünk is kb így, szülés előtt kicsivel ment tönkre anno a régi!

o'hara
: ha a baba bent alszik az ágyban, hosszú ujjú pamut bodyra elég a hosszú ujjú pamut rugi, mert be van takarva, vagy van rajta még zsák. De ha kiviszed, akkor télen szerintem egy vastagabb rugi kel rá, és persze még sok ruha :wink:
Lehet érdemes lenne varratnod falvédőt, fejvédőt. Vannak szép foltvarrásos darabok, nézz szét a neten. Talán teszveszen vagy vaterán is árulnak teljesen újakat!

pókica: én is gondoltam kevesebb édesség evésére, és nyomatom a joghurtot is! Nagyon bízok benne, hogy ez használ!

Kata
labkat

Nyugi lányok, nekem hátsó fali, de soha egy gyereknél sem tudtam, hogy éppen micsodáját dugja ki. Keze, lába, háta? Foggggalmam sincs. :) Még sosem agyaltam ezen. Rugdos és kész, az a lényeg.
Jókat is mosolyogtam mikor még kis pocakosak voltunk, Pumi azon írásain mikor a kislánya végigmászott a hasában meg ilyenek. Meg kaparászott is ha jól emlékszem??? :lol:
Max. annyit meg tudok állapítani, hogy hol a háta. De nem szoktam tapizni, annyi dolgom van, egész nap meg sem állok! Erről jut eszembe: fantasztikusan szépen felújítják az utcánk végi játszóteret! Már van 4 hinta, 3 nagy mászókás-csúszdás vár kötélpályával, csináltak egy óriási dísztavat szökőkutakkal, most füvesítenek be mindent, vannak rugós játékok, meg még két másik mászókás és a focipályánkat is felújítják. Minden nap lesétálunk pár órára annyira nagyon szupi! Kertvárosban lakunk, itt sok a gyerek, el is kel egy nagyobb játszó erre a kerületre. Most olvastam, hogy a mi városunkban a lakosság átlagéletkora 35 év alatt van. :shock:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Judyka! Most olvasom Kata írásában 8hát igen, le vagyok maradva), hogy tönkrement a mosógépetek. A miénknek hétfőn az ajtaja ment tönkre, bár már vagy 20 éves a gép és két hét mire megjön az alkatrész. Nem lesz olcsó. Így még két hétig kézzel mosunk apával. Már egész jól megy. Én vagyok a mosógép, ő a centrifuga. :D borzasztó fárasztó.

Kata! Ne kevesebbet, hanem egyáltalán ne egyél édességet és cukortartalmú hamit se. A joghurtból csak az élőflórás jó.
Pihenj többet, ikrekkel sokkal jobban kell vigyáznod magadra. Érted izgulok a legjobban és a srácokért.
:wink:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

http://www.lam.hu/folyoiratok/lam/0205/6.htm

http://209.85.129.132/search?q=cache:VX ... clnk&gl=hu

ezt ajánlom, olvassátok el. Az őssejtekről cikkek. Az elsőt elolvasva voltam kíváncsi arra, hogy Czeizel E. mit mond, főleg ami nagyon foglalkoztatott, a felnőttkori szöveti őssejt levétel.
Működik már most is. És én valahogy abban jobban bízom, főleg, mert addig már tényleg sokat változhat az orvostudomány, mire szükség lehet rá.

Milla

Kép

Kép
millababa

Én sem tudom megkülönböztetni, hogy mikor mijét dugja ki a hasamon, csak azt, hogy pukli lett. Annyira erősen szerencsére nem csinálja, hogy meg is tudjam fogni a kiálló részeit. Nekem baromi kötött a hasfalam, durva is lenne, ha azon annyira ki tudná dugni valamijét, egyből gyanakodnék, hogy nem is gyerek, hanem alien van a hasamban. :lol: Na jó, a fejét szoktam érezni amikor a hasam alján kopogtat vele, mert az tök kemény a többihez képest, olyankor meg szoktam paskolni, hogy menjen már odébb, és hallgat is rá.

/
lemonsong

POkica! Olyan jo, hogy emlekeztettel ezekre az idokre, ma reggel gyorsan meg is kerestem a feljegyzeseimet, amit akkor irosgattam, bar jol emlekszem ra, mikor eloszor ereztem a "negykezlab" jarast...ami persze nekik a gravitacio erzetenek hianyaban nem negykezlab jaras (hanem ugyanolyan, mint haton fekve kalimpalni a kezekkel es labakkal egy idoben), de az jobban hangzik...kaparaszas most is van, csak akkor gondolom az egesz testenek mozgasat ereztem annak, most meg az ujjait :):) Amugy meg csak arrol van szo, amit te is irtal...ha futkosom, en sem erzek a mocorgason kivul semmit. nekem azert naponta tobb alkalommal van fel-1 oram, mikor semmi mast nem csinalok, csak a babara koncentralok, es sokszor sokat kell varni, akar egy orat is, mire megerzem valamilyet..azert nalam sem ugy van, hogy mar most fel tudnam oltoztetni :lol: de sztem ha valaki tud befele figyelni eleg sokat, az ugyanugy erzi...az en babam sem interaktivabb, mint barki mase...pont ugyanazokat csinaljak nagy vonalakban.
A jatszoter nekunk is nagyon jo lenne, van egy icipici kis parkszeruseg kb 3-4 faval meg ocska vas-jatekokkal, a 2 legforgalmasabb utca altal korbekeritve...es azon kivul semmi, sot, meg jardak sincsenek...sztem tobb idot fogok a kertben tolteni :cry:
Mi tetetunk el ossejtet...bizom abban, hogy nem lesz ra sosem szukseg, de-megha nem is vagyunk anyagilag eleresztve, de pont most fizetnek egy lejart biztositasert-en 2000 eurot egyaltalan nem sokallok azert, amit ez a lehetoseg ad(hat). Egyertelmuen rablas, rengeteg veszellyel, de a pozitivuma annyira sokkal tobb, sztem szinte felbecsulhetetlen lehetoseg. Azert mar most nagyon sok dologra jo, nem is beszelve a jovorol. Tenyleg egyfajta biztositas...azok is ugyanezekkel a veszelyekkel jarnak, csak ott a penz, itt meg az egeszseg a biztositas targya. Sajnos mindenben egyetertek veletek, amiket a veszelyekrol irtok, ezt sajna nem lehet elore tudni. nagyon meg kell valasztani a bankot, de igy sem lehetunk biztosak, a legnagyobb is tonkremehet, vagy ott is vethetnek hibat. A lenyeges pont az, hogy ezt most kell eldontenem, most tehetem meg, kesobb nem (vagyis igen, de sokkal alacsonyabb hatekonysaggal)...par ev mulva valoszinuleg joval kevesebbe kerul majd es sokkal megbizhatobb lesz, talan termeszetesse, rutin-eljarassa is valik majd...csak az nekem mar keso lenne. Ha nem lenne penzunk, vagy lehetosegunk most erre, akkor nem vetetnek ossejtet, de igy ezt a penzt en szivesen "aldozom" a jovo evi nyaralast kihagyva.
Meli! neked akartam meg irni tegnap, hogy -bar napkozben nagyon ritkan es enyhen van folyasom-ez a reggeli egyszerre nagyobb mennyisegu kiomles nalam is megvan. van, hogy meg fel seme kelek, vagy eppen csak felulok az agyban es hoppsz, egy kis ajandek rogton :) Szinte minden reggel igy van,mde addig, amig nincs szine/szaga, es persze nem poharnyi mennyisegu :) nem veszes, meg baci sme kell hozza :)

Kép
pumipumi

Gyors bekukk.

Pókica, Anyu régi Energomat gépe is huszon..évig bírta, akkor kapta, mikor hugim született és csak pár éve ment tönkre végleg.
De ezek a mai ilyen-olyan nevű csodák?!

A kézzel mosáshoz minden tiszteletem. Azért vigyázz magadra!
Vendég

Van valakinek a hüvelybe nyilaló fura érzése? Nem tudom mi lehet ez, de izgulok miatta....

Kata
labkat

Milla, én is ilyesmit olvastam, hogy a felnőttkorban levettet is tudják majd addigra szaporítani és használni.

Kata, most épp nincs, de volt korábban, nem jelent semmi rosszat, csak hogy a baba (nálad a babák :lol:) ráültek valami idegre ami kisugárzik lefele.

/
lemonsong

lemon: csak azét ijesztett meg, mert olyan ritmikusnak tűnt a dolog... De érdekes volt, mert jobban csak a jobb oldalon jelentkezett, és pont a jobb oldali baba az, aki állandóan feszeng.

Kata
labkat

Kata! Biztosan nagyon nehez lehet a 2 babocaval (foleg, hogy van masik 2 idekint)...de azert nagyon erdekes es mulatsagos is, nem? Kepzeld csak el, hogy jatszadoznak ketten odabent...! :):) Olyan edesek lehetnek :):)

Kép
pumipumi

Kata
nekem is szokott lenni ilyen, meg is ijedek mindig, de aztán mikor megbeszélgetem a kiscsajjal hogy menjen odébb és ezt megtesz megnyugszom, hogy csak a helyezkedés miatt van. Előző babóknál nem volt ilyen neked? Bár így hogy ketten is vannak odabent biztos izgatottabbá tesz minden normáltól eltérő érzés.
Vendég

Pumi,nekem is csak reggelente van és már rájöttem én is,h nem olyna vészes,csak tegnap volt olyan mennyiség a többihez képest,h megijedtem!!
Pókica,köszia tanácsot,én kefírrel próbálkozom,sajnos viszont a szénhidrát nem megy....egyszerűen ha nem eszek egy kis kenyeret,pogácsát a kaja mellé,akkor nem is lekok jól és egész nap zabálok,szó szerint.De jó hír,h 3 napja nem viszket...Kedden doki megnéz,már nagyon várom....
Játszótér nagy tutin hangzik!!!! A miénk itthon lelakott.Mi is inkábba kertben vagyunk.De a szökőkutas parkunk gyönyörű,ott szoktunk motorozni.

Kata,remélem tényleg csak a babák fészkelődnek!!Nem írtad,h milyen neveket választottatok!!!

Lemon,én egyszer-kétszer éreztem már konkrét könyökt,sarkat,de a feje a valószínűbb,azt érzem én is rendesen,mert nagyon kemény.Nektek mi a nevetek??

Kép Kép
meli1118

Nálunk Gergő lesz.

/
lemonsong

Én is Pókicával és Gióval értek egyet őssejttel kapcsolatban. Több cég is csődbe ment már. Állítólag ettől függetlenül tárolják a már levett őssejteket, de én ebben nem tudok hinni. Külföldön ez nem is nagyon működik, mert állítólag más őssejtje hatásosabb, így azt hiszem Németországban csak egy közös bankba lehet felajánlani, saját részre eltetetni nem lehet. Ennek még a terhesség elején néztünk utána, így remélem nem írok nagy hülyeséget, jól emlékszem a lényegre. Ebben is az üzletet látom csak sajnos.

Pumi építkezni miért nem tudtok? Miért kell 2-3 évet várni?

Na én is ma vettem észre, hogy a 2 éves Indesit gépem rozsdásodik picit egy helyen. Én felháborítónak találom, hogy mindent ilyen rövid élettartammal készítenek, főleg, hogy az árak nem ezt tükrözik.

Gabi ugyanígy jártam, mint te. A keményedéseket én is annak tudtam be, hogy a baba a hasfalamhoz nyomja magát. A doki világosított fel, hogy ez bizony nem a baba volt, és ez jelezte, hogy megrövidült a méhnyakam. És én még örültem neki 1-2 kivételével, amit azért éreztem, hogy bizti nem a baba.
Vendég

Akkor a mi mosógépünk a maga 6 -7 évével már túlélte a neki szánt 5 éves álomhatárt. Nekünk is ezt mondta egyszer egy gépszerelő, hogy manapság már 5 évre gyártják a géoeket. Bezzeg anyuéknál a Hajdú MInimat még mindig úgy pörög mint új korában és csak a külső burkolatot cserélték le az elmult 20 évben.

Tényleg Pumi, miért nem építkezhettek? Építési engedélyt nem kaptok?
Vendég

Sziasztok!
No a tegnap este után kicsit jobb hangulatban: tegnap, most először úgy volt TELTHÁZ!!! hogy nem zártkörű szervezés volt... kedvenc celebjeink is meglátogattak ismét :lol:
Persze ez becsapós, mert annyi bevétel nem volt, hogy megmeneküljünk, de legalább megint tudunk pozitívan gondolkozni!

Keményedés: most elbizonytalanodtam, hogy nekem is van ?? :shock: Nekem kétféle történet szokott előfordulni: hasdeformitás alien érzettel egybekötve, akkor szerintem tutira odanyomja valamiét, és a másik amikor az egész hasam "kidülled", de érzetre ugyanolyan, mint a "féloldalas" szitu... ????
Vendég

Gombi
ha most teltház volt akkor majd szájról szárja jár a híre a helynek és lesznek törzslakók biztos!

Ma a mi gyermekünk csak akkor volt hajlandó mocorogni - alinesen:-) , ha kértük :-)
Vendég

Gombi! Végre egy jó hír. Beindul az, majd meglátod! :D A keményedés olyan mint mikor az egész hasad kőkemény lesz és úgy érzed mintha összehúzódna a méhed. Ilyenkor ki is dülled, hiszen összehúzódik a méh. Addig jó, míg ez fájdalommentes.
Igazából én most emiatt inkább kimaradtam a családi-baráti horgásznapból, mert egész nap többször is fájdalmasan húzódott össze. Volt mikor a lélegzetem is elállt. Így inkább fekszem. Apának már semmit nem merek elmondani, így is halálra aggódja magát.

Olyan fura itthon egyedül, annyira unalmas és rossz. Hiányzik a gyerekzsivaly, jövés-menés. De rossz lehet egyedül élni!

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Én éltem egyedül mikor fiatal voltam és bohó és hát annak is megvannak a szépségei.. :D És ezidő alatt rájöttem, hogy fontos lépés egy ember életében, hogy megtanulja a saját társaságát is élvezni - azelőtt képtelen voltam akár félórát is egyedül eltölten, most viszont nagyon tudom értékelni az ilyen lajándékba kapott félórákat:-)
De gondolom mikor majd meglesz a csöpplányom fogom érezni igazán hogy hogyan bírtam egyáltalán nélküle élni?? :shock: :)
Vendég

Gio, én szerettem egyedül élni, annyi mindent csináltam! :)
Néha önző vagyok és olyankor egy picit hiányzik is :oops:
Persze most meg kínlódok, hogy az apuka nincs mellettem.... ilyenkor mindig rohannék utána! Na meg reggelente, alig bír levakarni magáról, ébredés után. Kis piócának hív :lol:

Vajon nehéz lesz megtalálni az egyensúlyt a gyerek és a párkapcsolat között? Úgy értem, szerintem oda kell majd figyelnünk (nekünk, anyukáknak) arra is, hogy a kapcsolat minden téren jól működjön és ne merüljön ki a mennyit evett-ivott-kakilt a baba, mit főztél mára stb történetben...
Vendég

Én is szerettem egyedül élni, most is élvezem, ha minden nap van egy kis időm itthon egyedül. Persze most, hogy épp nem dolgozok, kicsit túl sok a jóból, és estére alig várom, hogy legyen kihez szólni. :lol: Remélem, a baba lefoglal majd annyira, hogy nem kattanok meg a négy fal között.

Gombi, szerintem gyerek mellett nem tud teljesen ugyanolyan maradni a kapcsolat mint korábban, vagyis e téren nincsenek illúzióim. De arra azért keményen fogok törekedni pl, hogy ne szólítsam a párom apának, és ne azzal fogadjam itthon, hogy ma mekkora nagy sárgásat kakiltunk, így többes számban, hadd találgasson, hogy én vagy a gyerek, esetleg mindketten. :lol: De mivel gyakorlatban nem próbáltam eddig, hogy mi és mennyire változik meg, csak más családoknál láttam, a már gyerekkel bírók biztos jobb tanácsokat tudnak adni!

/
lemonsong

Nekem egy nagyon jó ismerősöm, tizenéves házassága ritka jól működik... egy gyerkőc van náluk és tény, hogy a közelben lakik a nagymama is akire számíthatnak... Ő "ajánlotta", ami náluk is bevált: hetente-kéthetente 1 este az övék, kettesben. Gyerkőc a maminál alszik és ők csak egymással foglalkoznak... mozi, vacsi, séta, vagy csak szimplán otthon maradnak és a kedvenc filmjeik valamelyikét nézik...
Ez önmagában biztosan nem elég a tökéletes házassághoz, de ők tényleg olyan harmóniában élnek..
Vendég

Gombi, látom te se tudtál aludni tegnap! Vagy neked minden nap ilyen mert későn zártok? Nekem már hetek óta csak 5-6 óra jön össze, kezdek kicsit kimerülni! Annyi a különbség, hogy ha 10-kor lefekszem, akkor éjszaka 2-3 órát vagyok ébren, ha éjfél körül akkor meg csak egyet, szóval időben ugyanott vagyok. :? Biztos gyakorol a szervezetem a hajnali kelésekre.

/
lemonsong

Hali!!!!
Én sem aludtam ma sokat,hajnalban meccs volt benn.Meg csuklás.

Én is élvezem,ha egy kis időre egyedül vagyok,pedig nagyon társasági lény vagyok,de azért olykor élvezem,h csak magamra figyelek.

Lemon,ezen jót nevettem,én is ugyanzet mondtam,h én bizony sosem fogom apának nevezni a párom.Aztán D megszületett és mi a kezdetektől kezdve sosem gügyögtünk neki,nem használtunk dajaknyelvet,mert szerintem(és neves logopédusok,pszihiáterek szerint)egy gyereknek nem szabad gyügyögni és babanyelvet használni,mert akkor több szót kell megtanulnia és később is kezdenek el azok beszélni(ez családi tapasztalat is)
Ezért már néhány naposan elmondtunk neki mindent,ami körülöttünk történik,kezdve a napirendtől egészen addig,h milyen színű ruhákat veszünk ma fel.És ebbe ez is beletartoztott:Apa most nincs itthon,elment dolgozni.De apa nemsokára hazajön,stb.....és persze fordítva is.Így ahmarosan Apa és Anya lettünk egymás számára is,ami nem feltétlenül rossz ám :lol:

Kép Kép
meli1118

Én már alig emlékszem rá, milyen volt mikor egyedül voltam. Arra emlékszem, hogy nagyon sokat olvastam, zenét hallgattam de lényegében egyfolytában csak koncertekre és bulikba jártam.
Hosszú ez a lassan 14 év, mióta együtt élünk a férjemmel és ha van egy kis szabadidőm mikor elmennek mindannyian itthonról, ami nagyon ritkán van, minimum 3 éve volt utoljára, akkor nagyon-nagyon rossz egyedül. Aggódom, hogy mi van velük és ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy mi lenne ha valami történne velük és egyedül maradnék. Már azt nehéz kibírni, hogy a párom hazajöjjön munkából, hiába van itt a két gyerek. Ő is ideges lesz, ha nem tud fél5-kor hazaindulni, mert jön még egy ügyfél.

Mióta megszületett a lányunk, mi még nem mentünk el nélküle sehova és a fiunk nélkül sem, mióta ő megszületett. El sem tudnánk képzelni, hogy nélkülük töltsünk el egy estét. Csak velük érezzük jól magunkat, mi nem passzolnánk soha le őket. Nagyon hiányoznának és csak arra gondolnánk, hogy most vajon mit csinálnak, rendben vannak-e és bántana a lelkiismeret, hogy nélkülük megyünk el valahova és nélkülük akarjuk magunkat jól érezni. Nem is tudnánk. Elképzelhetetlen.
Minden este nálunk az összebújásról szól, beteszünk egy jó filmet, magunkhoz vonjuk a gyerekeket. Mikor elalszanak, mi akkor éljük egymással az életünket.
Igazából szerintem mindegy ki hogy oldja meg, hogy a párjára is jusson mindkettejük számára megfelelő idő. A lényeg, hogy beváljon és a gyerek születése után ne minden a kakis, büfis sztorikról szóljon.
Mindig legyen idő reggel felöltözni rendesen, rendbeszedni magunkat, nem slamposan mászkálni, törekedni a régi alakunk visszaszerzésére, odafigyelni a párunkra mikor hazajön és mesél és nem leterhelni a gyerek körüli teendőkkel ha fáradt, hiszen neki másnap dolgozni kell menni.

Hú, ezt a gügyögést én sem bírom, ettől a falra tudok mászni.
Mi sem hívjuk egymást anyának és apának. A gyerekeknek apu és anyu vagyunk, mi egymásnak itthon pedig mikor mi, a becenevekben nincs határ! :D

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Sziasztok!

Egész nap pihiztem. Úgy tűnik ez az egyetlen amitől jobb. A pocakom nehéz, és nehezen mozgok. Végül is olyan, mintha már egyes terhesség vége felé járnék... Legalábbis a pocakmérteme alapján :) Néha fáj az alhasam, amit a fertőzésnek tudok be. Tegnap elkezdtem a hüvelyflóra helyrehozó kúrát - Floragyn kúppal. Azt olvastam hogy ha letelik a hat napos kúra, utána is érdemes heti két kúppal a hüvelyflóra fenntartására használni. Azt hiszem hogy ezt megbeszélem a dokival, és ha ő is javasolja, akkor terhesség végéig csinálom.
Most már fáj a derekam is, de ezt is a pocak méretnek tudok be.
Muszáj pihennem!

Meli: a fiúnevek most Bálint-Ádám-Norbert ez a három van a kosárban. A férjemnek nem nagyon tetszik semmi továbbra is! Majd meglátjuk mi lesz a végén!

Kata
labkat

Halihó!
Hát nekem általában minden nap ilyen, nem tudok aludni, amíg a gyerekem apja haza nem ér... volt, hogy megpróbáltam, de egyszerűen nem ment, minden 10percben felriadtam, hogy mennyi az idő, hazaért-e már stb... ennél már az is jobb, ha ébren megvárom, addig netezek, olvasgatok, filmezek.. viszont dél körül kelek...
nem a legjobb ez a kifordított életmód :(
Vendég

Gombi, szerintem csináld amíg lehet, utána úgyis a gyerek biológiai órája osztja be, hogy mikor alszol és mikor nem. :lol:

Meli, mikor benne van már az ember, persze hogy semmi gond az apa-anya dologgal, csak így előre ijesztő kicsit, mintha ez a szülő szerep teljesen megszüntetné az ember személyiségét és nem maradna még önálló neve sem. Egyelőre nem tudom elképzelni, meg ezt a királyi többes számban beszélést sem ("ma fájt a hasunk és 10 pelust termeltünk tele"), nekem ez is olyan kategória, mint a gügyögés. De mivel gyakorlatban még nem próbáltam, ki tudja előre, mire szokok rá, majd egy év múlva beszámolok! :lol:

Most néztem meg megint a táblázatot, és tényleg nagyon sokakról nincs hír régóta, pedig régebben gyakran írtak ide! Remélem semmi gond nincs velük! Hé, csajok, jelentkezzetek, ha csak egy gyors bekukk erejéig is, hogy minden oké veletek!

/
lemonsong

Lemon
nagyon jót vidultam a "bekakiltunk" eszmefuttatáson és nagyon örülök is neki, mert én már most figyelek,hogy ezt ne szokjam meg semmiképp - anyám amúgyis így beszél az unokahugimmal kapcsolatban és nehezen tudjuk megszokni. A férjem sem díjazza, meg valljuk be tényleg olyan röhejes:-) Bár biztos hogy az ember így 9 hónap együttlét után amikor még össze van nőve a babóval vhogy így érzi, hogy "mi" és utána is az anyukák vannak a babával napi 24 órát és akkor is ott a "mi". Mindenesetre én igyekszem figyelni rá , a férjem ebben partner lesz, mert tuti hogy visszakérdezne, hogy akkor most mindketten sárgát kakiltunk-e? :lol: :)

Én is annak a híve vagyok, hogy legyen a páromra elegendő idő a baba mellett is. A kicsi az új jövevény, neki kell igazodnia a mi életritmusunkhoz és nem fordítva - szerintem.
Az természetes hogy ő lesz az első, de ugyanúgy a férjem is elsődobogós marad és nekem szimpatikus a het-kétheti egy este kettecskén 8) Aztán majd meglátjuk milyen érzéseim lesznek ha itt lesz a kicsikénk. Előre könnyű nagyokosnak lenni :)
Vendég

Én ma reggel sírva ébredtem. Annyira fáj az egész csípőm és szeméremcsontom, hogy gyakorlatilag nem bírok menni, ülni, állni. Tesvérem azzal nyugtat hogy most tágul a medence és elmúlik pár nap alatt. Nagyon reméelm, mert ilyenkor mindig csak az aggaszt hogy mi lesz ha így marad életem végéig? :shock:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: