A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Bocs, nem fehérje, fehérvérsejt... Hülyülök. :oops:

Kép
mist

Sziasztok Mamócák!

-Nagy kinomba felöltöztem és elcsámpáztam a boltba...de igazábol jól is esett,úgy érzem kitisztult az agyam.

Nickó:Nem is vettem észre hogy köztünk 6nap a külömbség...akkor izgulhatunk egymásért ki megy be elöbb :wink:
De persze mindenkiért izgulok!!!

Légzésfigyelö:

-Mi vettünk(nálam ez kitétel volt)mindenképp kellet.Angel Care márkájut vettünk.(légzésfigyelö és babaörzö monitor)
-Volt hozzá,babayör is,digitális kijelzös,méri a kiságy körüli hömérsékletet ,sok mindent tud...
-Tisztába vagyok vele hogy sokszor tévesen riaszt,de ez annak is betudható ha túl érzékenyre van állitva.
Úgy vagyok vele inkább riaszon be tévesen,és mennyek be a szobába(nálunk a picinek külön szobája van,igaz a 2szoba egymás melett van),mint hogy nincs semmink ami jelezne ha baj van...és akkor bánnám csak igazán hogy nem vettem ha véletlenül valami történik.
Én se juttok el újraélesztös tanfolyamra...de olyan kismamis könyvett vettünk amibe ez is benne van..mit tegyünk ilyen helyzetbe.
Nagyon jó kis könyv a baba 0-3 éves koráig minden benne van,pluszba balesetek esetén mit tegyünk(égés ,törés,fulladás,stb)

Könyv neve: Elizabeth Fenwick "Kismamák nagykönyve" ha valakit érdekel a neten át is lehet lapozni.Nekem nagyon tetszik ez a könyv..szerintem újdonsült anyuknak ez nagyon nagy segitség lehet föleg ha nincs anyu,anyós,vagy nagyi aki segitsen...
Persze ez az én véleményem!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zsancy

Zsancy: hol lehet belenézni a könyvbe, amit ajánlottál, én pont a napokban szeretnék még 1-2 könyvet beszerezni ...

CTG ma oké volt, bár a törpincs nem igazán akarta aktivizálni magát, de a végére azért csak felébredt, és produkálta magát egy kicsit. Csütörtökön megyünk dokihoz, kíváncsi vagyok, hogy mond-e valami érdekeset :)

Lkverus: most már csak jobb lesz!!!

Zétivera: merre vagy?

Zsufi

KépKép
zsufi74

Lányok, én szépen megijedtem... A vérnyomás felszökése után nagyon kótyagosan éreztem magam, aztán a derekam kezdett iszonyúan fájni... Volt egy pár óra, hogy kissé elbizonytalanodtam, hogy akkor most mi lesz.. :shock: (Tesómnál is derékfájással indult a szülés...) Azóta aludtam, már jobban -derékfájás is alábbhagyott-, biztos a frontok szórakoznak itt többünkkel. Andus, Zsancy, Gabi, jobbulást Nektek is!

Zsufi: Sajnálom a bukást és minden elismerésem a tanulásért. :( Tantárgy később nem felvehető újra?
Sajnálom, hogy holnap nem jössz, de érthető. Szerdán meg sokkal több szerencsét Neked! :)

ELIF, ZETIVERA???

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Sziasztok lányok!

Gyors helyzetjelentés,de előtte nagyon örülök,hogy verus végre jobban vagy a fogaddal és annyira bátor vagy mindenkinek példát mutatsz!

Remélem kispapák is jobban vannak,az enyém állandó fejfájásról panaszkodik,és elmesélet,hogy éjjel azt álmodta,hogy terhes-akkora volt a pocija mint nekem- és rágyújtott az orvosi rendelő előtt és doki leszúrta,ő meg szörnyen szégyelte magát!Mondtam neki biztosan azért,mert küzd a leszokással,mert mire meglesz a baba le akarja tenni a cigit.

A hétvégén szombat este és éjjel én is sokat görcsöltem,azt hittem a baba ki is fog jönni,mondtam is a páromnak hogy biztos a melegfront vicceli meg a babát,mert olyonakoat produkált,hogy én csak fújtattam-gondolom tényleg a front lehetett,mert többen írtatok hasonlót.

Nickonak még:örülök,hogy már jobban érzed magad és nem félsz annyira,mást nem is tudnék mondani mint a többiek,de tudom miről beszélsz,mert nekem is vannak paráim,bár én nem a szüléstől félek annyira,hanem attól,hogy nem fogom tudni szoptatni a babát és ezért majd gyenge és beteges lesz.... :oops: A szülésen meg úgyis átesünk,nem lehet rá felkészülni,hiszen nem tudjuk mi vár ránk,de mindenki ügyes lesz és bírni fogja mert végül a jutalom a kisbabánk lesz kit végre a karjainkba vehetünk és megcsodálhatunk!

szóval a lényeg:ma voltunk dokinál,minden oké:vizelet,vérnyomás,cukor,méhszáj kicsit elvékonyodva,alig 70dkg hízás 2hét alatt és Kisbalázs végre hajlandó volt megmutatni a berendezését-az itteni doki még nem mondta biztosra idáig,hogy fiúcsánk van-csak a genetikus monda még a 19.héten-de a drága fiunk nem volt hajlandó mutogatni magát idáig,de tegnap este apucija megdumálta vele,hogy festés előtt(szerda) még megmutatja,hogy szép kék szobát csinálhassunk neki,anyukája meg megkóláztatta és csokizttta UHelőtt és szépen ugribugrizott is a doki legnagyobb örömére,és persze a mienkére is.Jövő héten kedden megyek az első Nst-re :roll: amitől rendesen bepánikoltunk,mert már nagyon közel van a nagy nap..........

Tehát mi ezerrel vetjük bele magunkat a hálószoba és gyerekszoba készítésbe,bár nekem csak a vezénylő szerepe jut :twisted:a mit nem bánok,mert a poci már igen nehéz és különben is kommandírozni sokkal jobb,mint festéket vakarni ,stb.

hú megint mennyit írtam,ez lett a gyors helyzetjelentésből,mi lett volna ha nem gyors akarok lenni?Bocs lányok,mindenki vigyázzon magára és a babára és nem haragudjatok a regényért.

Kép
nilabali

Kreiszi: a csökkentett munkarend nem megoldható, "állami nem túl népszerű cégnél" dolgozom. Azt hiszem be fogsz előzni a szüléssel. :D

Zsu: Füge baba kórházba menet mocorgott, CTG-n semmi, volt egy 40-es értékem :D , az volt a max. Szülésznő rázta a hasam, ittam pepsit, előre-hátra dőltem, de Füge le se....t. Kijöttünk a vizsgálatról beültünk a kocsiba és lambadázott, azóta is. Jól rám ijesztett. Dokinő szerint febr.6-án szülünk, hogy hogy találta ki nem értem, mert ha az utolsó menszesz időpontját beírom kalkulátorba, a ciklus hosszát mindenhol a febr. 2 jön ki, az UH is ezt mutatja én meg ráadásul napra pontosan tudom hogy mikor fogant Füge. Szóval doki szerint febr.6 és nem is szülünk meg addig, mert nagyon fenn van a kicsi. Finoman rákérdezett, hogy mennyit is híztam, mert a hirtelen túlzott hízás utalhat vizesedésre. :D Mondtam neki hogy esténként a zokni már bevágja a lábam, de nagyon még nem veszem észre ha nyomkodom a bokám körül hogy gáz lenne. Mire haza értünk hulla voltam, de aludni nem tudtam. Férjednek nagy drukk a vizsgálathoz.
Mindenkivel egyetértek aki furán, rosszul, kótyagosan érzi magát, ÉN IS. Ma egy kicsit elkeseredtem azon hogy dokinő szerint még messze van a vége. Túlzottan sietettném, ami tudom hogy nem jó.
Nekem is pocsék kedvem lett így estére.
Na regényre sikeredett, bocsesz.

Kép
budabo

Sziasztok!

Úgy látszik valami tényleg van ma a levegőben, mert a kolléganőm, aki a mostani hétvégére lett volna kiírva, ma megszült. 11.30 perckor, 2930 g és 51 cm-es leánygyermeknek adott életet, és mindketten jól vannak. Tegnap estefelé még beszéltünk telefonon, akkor még semmi jele nem volt az egésznek, arra panaszkodott, hogy már unja a bezártságot, mert egyedül már nem engedi sehova sem a férje. :)

Voltam ma a vérvételen, de én is gondolkodtam azon Dina, hogy már lehet hogy későn lesz meg az eredménye. :lol: A háziorvosnál is voltam a táppénzes papírért, meg vérnyomást méretni (szerencsére normális volt, viszont én is olyan furcsán érzem magam ma, hőhullámok stb.), szerinte már lent van a pocakom. :shock:

Ja, és ma felhívtak a végzős diákok, hogy meghívjanak a tabló fotózásra, és panaszkodott szegény leányzó, hogy a kolléganőmet is felhívta, aki ugyebár ma szült, aztán meghallotta a háttérben a babasírást, és nagyon pironkodott, hogy rossz időben alkalmatlankodott :)

Crocus
Kép

Kép
crocus

Millye: Mi is vettünk légzésfigyelőt, Angel Care-t! Bár én is hallottam hogy sokszor tévesen riaszt, hát majd meglátjuk, de én így nyugodtabban fogom érezni magam, hogy van! :roll:

Zsufi: Örülök, hogy minden ok volt a ctg-n! :)

Julcsi: Nyugi, biztos csak ezek a frontok! :? De azért pihizz sokat!

Nilabali: Jó álma volt a férjednek :lol: ! Tényleg összefüggésbe lehet a leszokással!

Bogi: Örülök, hogy minden ok volt a ctg-n! :)
Akkor lehet, hogy mégse találkozunk a kórházba!? :cry: :roll:
Mert nekem már Bencus feje is elég lent van, meg a ctg is produkál görbéket!
Lazulj el egy jó kis fürdőbe, attól jobb kedvre derülsz biztosan :wink: , fel a fejjel! :)
zsu83

Crocus: Gratulálok a kolléganődnek! :lol:
zsu83

Zsufi 74:

Küldöm a limket:
http://www.corvina.hu/konyv.php?konyv_i ... Xvb1iPNy6d

Remélem tetszeni fog.
Szerintem nagyon jó kiskönyv.

zsancy

zsu: hát lehet hogy nem jön össze a tali, nekem még nagyon fenn van a pockom, dokinő szavaival élve a torkomban van a baba. A fürdő ma nem fog menni, nincs hangulatom, folyik az orrom, folyik a könnyem, ráz a hideg, pocsék a közérzetem. Apa vigasztalgat, de nem sok sikerrel. Inkább próbálok egyet tornázni. Ja és még étvágyam sincs :oops: ez az igazán gyanus.

Kép
budabo

Nekünk van egy Baby sense márkájú légzésfigyelőnk, de sajna már 10 éves. Használtan vettük egy rokontól amikor Száva született, azóta már kétszer is kölcsön volt adva. Most éppen a barátnőmnél van, de remélem vissza adja mire a törpe megszületik, mert neki már elmúlt egy éves a kislánya.

Nekünk az egy év alatt kb. 3-4 alkalommal riasztott be, mikor a gyereket a kiságy sarkában találtam, tehát lemászott róla teljesen.
De fél éves korig egyetlen egyszer sem riasztott be, kivéve, mikor kivettem a gyereket és elfelejtettem kikapcsolni :lol:
Nekem valahogy megnyugvás volt használni. Azt mondják sokszor elég ha megrázod olyankor a babát, amikor nem vesz levegőt, mert túl mélyen bealszik.
Mikor éjjel megszólat, odarohantam, kikaptam szegény Szávát és elkezdtem rázni ösztönösen.. .holt kómában voltam... szegénykém csak pislogott, még sírni sem bírt, úgy meglepődött. :)

A múlt héten olvastam egy weboldalon valahol, hogy a babaúszás hajlamosíthat a bölcsőhalálra. Mivel a gyerekeknek van egy képessége, hogyha ráfújnak az arcukra, visszatartják a levegőt, ezt használják ki úszásnál, hogy a víz alá nyomják őket.
Ha a baba ágya olyan helyen van, ahol huzat éri, akkor ez hajlamostíhatja arra, hogy alvás közben visszatartja a levegőt, mikor légmozgás éri az arcát.
Konyhanyelven fogalmaztam, de ez volt a cikk lényege.
Most ezzel nem akarok senkit megíjeszteni, aki babaúszásra jár, mert ez írtó ritka dolog, sok olyat ismerek, akik jártak, és semmi ilyen nem fordult elő.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Zsancy: Én is kedvet kaptam ehhez a könyvhöz, Nekem is nagyon tetszik! :) Én is köszönöm!

Bogi: Jobbulást Neked, vigyázz Magatokra! Biztos valami nátha! :?
Akkor tusolj le, aztán irány az ágy, meg egy jó forró tea!
zsu83

Ne haragudjatok lányok, csak bejelentkezni jöttem, visszaolvasni nem is próbálok, szigorú ágynugalmon vagyok.
Elkaptam az influenzát páromtól, nagyon kivagyok és ez nem elég, pénteken kiderült, hogy a méhszáj tovább nyílt, jó kis görcsöket produkáltam, és a gyerek buksija is nagyon lenn volt, szinte már a szülőcsatornában feszítve a burkot ami akármikor repedhet. :shock:
Szombaton erre téve egy lapáttal úgy néz ki elköszöntünk egymástól én és a nyákdugóm...
DE ma voltam Margit kórházban, ctg jó, az alapján nem szülnénk, görcsök abbamaradtak, gyerek most nem is feszül le annyira, viszont nyákdugót visszaragasztani nem lehet. :(
Pénteken a saját dokim 2,5 kgra saccolta Efécskét, ma másik doki szerint már most is elég nagy (hogy ez mit jelent?), de jó lenne 37 hetet betölteni, az én dokim most még optimistább 37+1-re rendelt be ctg-re...
Hogy ebből mi lesz? Február 7 az nem úgy néz ki, talán a jan 27-et nyúlom zsu-tól. :)
Szóval lehet én leszek a kövi... Drukkoljatok hogy egyben maradjak még egy hetet legalább!

Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
elif

Lányok vigyázzatok, nekem a belinkelt oldalra trójai vírust jelez!!!

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

hello!
Elif, szinte éreztem, h van valami! Pihizz, aztán majd csak eltelik még 1-2hetecske 2in1be!! Szurkolunk!!
Valami torokprobléma nálam is kialakulóban, remélem 1-2 nap és kikúrálom magam,mielőtt jobban belemennék.
Ma nálunk is nagyon szép idő volt, sétáltam is jó nagyot. Viszont nagyon elfáradtam.
Kreiszi, mizújs? Minden ok?
Szita az agyam nekem is, nem nagyon tom miket olvasgattam, pedig még menet közben tudtam kinek mit is akarok írni, ez van.
Derékleszakadás megy nálam is, szétfeszít alulról.

A könyvre akartam még írni a kismamák nagykönyve, sokat olvasgattam én is, sztem szuper könyv! Sokat írnak és elég érthetően ezekkel a kböző balesetekkel kapcsolatban+betegségek stb....nagyon jóóóóóóóóóó

budabo, simán szülhettek még ettől sokkal korábban is!
puszi

Kép
kaandi

Húú Elif, ti aztán belehúztatok!!!
Vigyázz nagyon magatokra. Ne izgulj minden rendben lesz!!!

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Húú Elif, ti aztán belehúztatok!!!
Vigyázz nagyon magatokra. Ne izgulj minden rendben lesz!!!

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Budabo, mikor fogant különben Fügebaba? :lol: már ha nem vagyok indiszkrét? :wink:

Kép
kaandi

Elif: Nagyon drukkolunk Nektek, hogy még kihúzzátok Efével egy darabig! Ne idegeskedj, minden rendben lesz! Remélem hamar kikeveredsz az influenzából is!
Mennek a pozitív energiák!!!!!+++++++++++++++++++++++++

Zétivera: Légyszi, ha olvasol minket, csak egy mondatot írj, hogy minden ok! Te is nagyon eltűntél! :roll:
zsu83

elif: drukkolok hogy kibírja amíg még kell. Pihizz és vigyázz magadra.

Kaandi: május 12. és nem vagy indiszkrét. Jó lenne kicsit korábban, a febr. 6 nagyon távoli. Főleg hogy én teljesen úgy voltam beállítva, hogy tuti korábban szülünk. Hogy miért azt nem tudom, csak így gondoltam.

Kép
budabo

nálunk, ha minden igaz, máj.17-18, ha így a mi időpontunk az alapján a febr.6-7, tehát akkor nálad is igaz a febr.2!!!! NEM igaz? :lol:

na majd lesz vhogy

Kép
kaandi

Elif:gondolunk Rád és a fiadra,küldjük az energiát ezerrel és biztosan kihúzzátok még egy ideig!Pihenj sokat!

Kép
nilabali

Kaandi: nem is értem a dokinő miért febr.6-ik, a hülye kis forgós naptárjával számolta, de előtte már a védőnő elírta febr.9-re, szóval tök tuti. A végén még Füge Botikával együtt születik bár remélem ténleg nem húzom addig. Bár egész egyszerűen nem kéne most erre gondolni, hanem élvezni kéne minden pihenéssel tölthető percet és kész. Csak ezt könnyű mondani...

Kép
budabo

Huhh, Elif, pihizz, pihizz, pihizz!!!! Nagyon drukkolunk, hogy még legyen egy heted hátra. :wink: Eddig is olyan ügyes voltál, biztosan mennni fog! :D

Kaandi, Budabo: Huhh, Bogyesz biztosan május 11-én vagy 12-én fogant (nászéjszaka :oops:). Akkor nálam hogy jött ki ez a 8-a??? Ne ijesztgessetek Csajok! :shock: Akkor az inkább előbb lesz egy héttel???

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Julcsi, hogy vagy?
zsu83

Julcsi: amikor kiderült hogy terhes vagyok akkor a neten lévő kalkulátorokat használtam, nekem mindenhol kijött a febr.2 és a fogantatás napjára is az jött amikor ténleg történt. A 12 hetes UH-n febr.3-ra tették, de azóta minden 4D-n a febr.2. Kérdésedre válaszolva fogalmam sincs, nálad hogy jött ki. :D

Kép
budabo

csak egy gyors bej.
egyben vagyunk még, bár tegnap egész nap róttuk a km-eket autó ügyben, talán holnap reggel pontot tehetünk a végére. Útálta a kisfiam az egész napi kocsiban ücsörgést. Meg is lett a böjtje iccakára :( semmit sem aludtam annyira fájt mindenem, de még szemérem csontom is! kicsit meg is ijedtem, h jaj... ugye még bírok min. 2 hetet Kistigrissel a pocimban, de látom mindenkinek volt hasonló gondja.
holnap akkor a madarászban lányok :) sztem nekem a Kispapám is jön. ugye nem baj?
jó éjt :)

KépKép
hugic

Köszi kérdésed Zsu, elég vacakul továbbra is, de szerintem nem szülünk... :) Csak a hülye fronthatások. :?

Bogi: Vicces, nekem az internetes kalkulátor február 5., orvos február 8. Ki érti ezt? :roll: Mindegy, úgyis akkor jön, mikor Ő úgy gondolja.
Jó az új avatarod. :) Lehet, hogy nekem is változtatnom kellene.

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Igen Julcsi, biztos a frontok, nekem is elkezdett fájni a derekam! :? Vérnyomásom szerintem meg alacsony, mert mindjárt bealszok!
zsu83

Sziasztok!

Zsufi: sajnálom, h elhasaltál a vizsgán, de azért elég durva, h 70% kell ketteshez, és még le is vonnak a rossz válaszokért :evil: .

Yve: örülök, h jól vagytok! Zárlat volt, mikor Ricsi született? CTG-n mi volt?

Babanyul, Elif: más fórumokon olvastam, h volt, akinek a nyákdugó 2-3 héttel a szülés előtt távozott!

Orsi: sajnálom, h nem javul a fogad! Ajak herpesztől nem lesz baja a babának.

Millye: az én véleményem, csak akkor vegyél v. kölcsönözz, ha ettől megnyugszol.
Az sem árt, ha tudod mi a teendőd, ha nem tévesen riaszt! Én Babysense-t tervezek használni, melóhelyen abból van a legtöbb. Téves riasztás gyakorlatilag nem fordul elő ennél a típusnál. Az Angel Care sem rossz, de annak az érzékenységének beállításával kell egy ideig szórakozni, tény, h az nem egyszer riasztott tévesen.

Zsu: Alex is állandóan tolja a fenekét kifelé :D . Olyan cuki :D !

Gjéti: remélem Oli befordult!

Verus: végre már, h kifelé lábalsz a dologból!

Mist: ez valószínűleg fertőzés miatt van. Beszélned kellene a dokival, szerintem kellene tenyésztés. De nagyon jó hatású az áfonyalé, azt szokták inni vizeletfertőtlenítés céljából. (állítólag baktériumölő hatású), és igyál sok folyadékot, h ne pangjon a vizelet a hólyagban!

Julcsi: ma is kettős front volt, bizti az kavart be neked is. Marcibogyesz valszeg nem félidőben készült.

Bogi: Alex is május 12-én készült, pont a 14. napon :D ! Jobb közérzetet kívánok neked!

Crocus: gratulálok a kolléganődnek!

Elif: megy a drukk és a + energia nektek és persze jobbulást! Nyugi!!!

Én jól vagyok. Vérnyomim ma rendesen viselkedett, ettől olyan vakmerő lettem, h megpucoltam 2 ablakot, amihez nem fértem hozzá amíg tartott a lakásfelújítás. Porszívóztam, fürdőszoba nagytakarítást csináltam. Közeledik a szülés, beindult a fészekrakó ösztönöm :lol: .
kreiszi

A forgós naptárral az uccsó mensitől számítja ki a doki. Az enyimének is ilyenje van. Ezzel egy kb. középidős fogantatást feltételeznek. De persze mivel nem mindenkinek középidőben van peteérése, így lehetnek elcsúszások.
A netes kalkulátor azért adhat más eredményt, mert az figyelembe veszi a ciklusod hosszát is. A hosszabb ciklus már másít az eredményen.
De a dokim erre azt mondta, hogy higgyem el, hogy a gyerek nem tudja elolvasni, hogy mi van a leletemre írva, ergo ezért mondják a "37-42. hétig bármikor megszülethet" dolgot.

Remélem, elég tudományos voltam, ki is fárasztott rendesen... :D

Holnap én is beújítok az avataron, már 1,5 hónapja tervezem!

Húú elif, akkor pihi ezerrel, már nem sokat kell kihúzni! Ha meg jön, akkor sem lehet már nagy baj!

Ja, és jöhetnek még könyv javaslatok, mert én is gondoltam beszerezni egyet, hiszen ugyebár mint tudjuk én még nem sok csecsemőt láttam élőben!! :?

ladmon

Julcsi: a dokik általában úgy számolják ki a szülés várható idejét, h az utolsó mensi első napjához hozzáadnak 7 napot, elvesznek 3 hónapot és hozzáadnak 1 évet (Naegele-féle számítás). Ez alapján én febr. 5-re vagyok kiírva, de a 280 nap febr. 2-án telik le és a legtöbb kalkulátor ezt adja ki. Persze a ciklus hossza is meghatározó. Naegele szerint a 7 napon túl még annyi napot hozzá kell adni, amennyivel hosszabb a ciklus 28 napnál.

Remélem érthető voltam :D !
kreiszi

Sziasztok!
Köszi lányok a segítséget légzésfigyelő ügyben... kicsit bizonytalan vagyok még mindig, de megnyugtatna ha vennék ez már biztos. :roll:

Nagyon parázok attól, hogy ahogy telnek a napok és hetek akkor majd én is ilyen tüneteket produkálok majd... mint a hátfájás hasfájás a vizesedés na meg a jóslófájások stb... :oops: egyenlőre problémamentes vagyok. Csak ahogy írjátok előbb utóbb nálam is jelentkezhetnek ezek a tünetek... :cry: vagy megúszom mint a lányomnál :lol:

Kép

Kép
millye

Elif, pihizz sokat, drukkolunk neked, biztos kibírtok még egy kicsit! :)

Lányok nekem is drukkoljatok, h a hnapi UH-n Oli már fejjel lefelé legyen... :oops: Nem akarok császárt... :?

Kép

Kép
gjéti

julcsi: köszi :D . Na látod amit Kreiszi írt, hogy a dokik hogyan számolnak, lehet nálad is ez lehet a titok nyitja, és akkor nálam is ezért találta most ki a febr.6-ot-

Kreiszi: akkor mi egy napon "gyártottunk utánpótlást". :D
Köszi a jobbulást is, biztos a frontok játszanak, egy hete szedem a semicilint, használnia kéne :shock:

Kép
budabo

Kreiszi! Nagyon köszönöm az infókat, a tenyésztést a múlt héten levette a doki, de csak jövő héten megyek hozzá, akkor majd kiderül, hogy mi az eredmény. Remélem, nincs semmi komolyabb gond. Mindenesetre holnap szerzek áfonyalevet. Köszönöm mégegyszer!

Elif! Ne aggódj, Efe már most is elég nagy ahhoz, hogy ne lehessen gond, de természetesen nagyon szorítok, hogy még pár hetet a pocakban töltsön. A nyákdugó távozása tényleg teljesen egyéni lehet, van, aki hetekig húzza nélküle.

A számolás nálunk is eltérő a dokival, pedig szabályosak a ciklusaink. Ő 9-et mond, én (és a kalkulátorok) 6-ot, már csak azért is, mert az utolsó menstruáció pénteken (máj. 2.) volt, a 9-e pedig hétfő, így a 40. hét 10 napig tartana :shock: .

Gjéti! Szorítok, hogy Oli jobb belátásra térjen, reméljük, használt a sok rábeszélés.

Kép
mist

Örülök hogy teteszet a könyv!!!

zsancy

Mist: nem írtam, de a vizelet tenyésztésre gondoltam.
kreiszi

Köszi Kreiszi, február 8. így korrekt. :)

Hugic:
tök jó, hogy együtt jöttök. :) Andusék is, és mi is ezt tennénk, ha Apának nem lenne durva hete a melóban. De sajnos igen, így én egyedül leszek.

Gjéti: Megy a drukk, írd majd meg, hogy mi a helyzet!

Stelly: Holnap jössz Te is, ugye?

Jó éjt Nektek és jobb napot holnapra (legalábbis azoknak, akiknek nehéz volt a mai, mint nekem)!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Beköszönök.. most végeztem a munkával mára. Egész nap a gépnél ültem, babóca egész nap tiport, nem tetszett neki gondolom, hogy nyomom a pocakom.
A zokni jól belegyógyult a lábamba, egész nap nem tudtam felrakni.
Holnap szintén ugyanez a menet :?
Szerencsére most jól vagyok, sokkal jobban, mint délelőtt. Átment talán a front?

Megyek, a cicákat és nyuszit megetetem, meg Lili kutyát, aztán zuhany és felborulok.
Jó éjt és jó pihit mindenkinek, holnap találkozunk :lol:

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Jó reggelt!

Ismét hajnali órákba jelentkezem....apa most ment el munkába.
Gyors irok pár sort azt pihi vissza..tv kapcsolgatás..azt egyszer csak jön álom manó :wink:
-Nem akarom elkiabálni de ma reggel sokalta jobban érzem magam mint tegnap...este apa fogta a kezem és úgy ült melettem kétségbeeset szemekel nézet rám hogy most mivan...nagyon megvolt ilyedve...
-Mondtam is neki vajudáskor eröt adjon és ne ilyen lesajnált szemmekel nézen rám... :wink:

Nilabali:
-Örülök,hogy minden ok nálatok!

Elif:
-Jobbulást neked!
Kúráld magad amennyire csak tudod.
Kisfiad várjon még egy picikét.Kint úgyis hideg van! :P

Zsu83:
Remélem elmúlt a hátfájásod!

Babaúszás:

Én 6hónapos kórtol olvastam a úsztatást a legtöbb helyen,( azt is kérték hogy a baba már önálóan megtudja tartani hason magát és a feje se lógjon)sz.tem 3 hónapos kor túl korai..
De persze ez még odébb van...

zsancy

Sziasztok, gyors helyzetjelentés: tegnap dokinéni azt mondta, még jó sok időnk van, vagyis semmi jele, hogy CSONGOR előbb ki akarna bújni...Már nem mérték óriásbébinek, 2600 g fölé tippelték picivel. Ja igen, úgy tűnik, sikerült elkeresztelnünk pici fiunkat :) és ez a végleges verzió...Végül is a Csongit még az első várandósságnál találta ki Peti, ugye akkor nem akartuk tudni, kislány lesz vagy fiú...így maradt a tarsolyban és pár napja este mondtam Petinek h miért nem lesz ez a neve, szerintem nagyon szép magyar név.
Elif, nagyon drukkolok, hogy kisfiad még maradjon 1-2 hetet, már többen írták, hogy nyákdugó nélkül hetekig egyben lehet még maradni és ez tényleg így van! Persze ha most megszületne is minden ok lenne :)
Mindenkinek mennek az energiák, sokan nehezen vagytok már, de hát ez is csak az utolsó heteket-napokat jelzi, lassan babázunk!!!
Ja wiw-en néztem Zétiverát, tegnap előtt még logolt, úgyhogy szerintem még egyben vannak, bár ki tudja...azért egy villám bejelentkezést szívesen vennénk Tőled, izgulunk értetek!

Kép
Kép
abencze

Halihó!

Benéztem már, mi hír errefelé!
Na meg az iccakám is katasztrófa volt (vagy nem is panaszkodok, végülis az 5 óra az egyhuzamban volt....).
Emiatt reggelire megjutalmaztam magam egy kis tejbegrízzel, így már reggel 8-kor mozogni sem bírok!! :D

Nilabali:
a párodnak kitartás! Egy cipőben járunk, mivel nálunk apjuk eltalálta, hogy a Esztibabáért leszokik a cigiről. (Én bizony alattomos módon elhintettem neki, hogy a babák nem szeretik a cigiszagot és majd mindig sírni fog a kezében.... Bejött...) Szóval nálunk már nagy eredmény van, mert nem gyújtott rá elseje óta!! Úgyhogy kitartás nektek is, én hiszem, hogy meg lehet ezt csinálni!

Gondolom ma nem lesz nagy pörgés, mert tanfolyamra mentetek, mi? Én mindenesetre ma abszolút itthonülést terveztem, beszerveztem a két hónapja esedékes vízvezetékszerelőt, meg a gyerkőcszoba takarítás befejezését! (Elvégre holnap 37.)

gjéti, crocus:
én nagyon drukkolok és várom a befordulós eredményeket!

ladmon

HEllo Lányok!
Ma végre pozitívan állok az élethez, tegnap nagyon letargikus voltam, rosszkedvű stb....minden amit akarsz negatív értelemben!
SZóval Budabo,van egy jó hírem, ahogy említetted, hogy lehet, h Botimmal együtt születik meg Iringó, hát akkor örülj, mert tudod nálunk előrehozott időpont van:jan.30!!! :lol: Úgyhogy készülj, felejtsd el a febr. 6-7-8-át! :wink:
Egyébként viccen kívül, a dokik szerint a döntő még éppen a 12.UH szerinti szülés várható időpontja, mert az majdnem biztos időpontot ad. A magzatok 12.hetes korukig nagyjából egy ütemben fejlődnek, aztán fordulhat elő, hogy egyik másik hogyan hízik,nő. Nálam is bejön az alapján a febr.6v 7, ami összeáll a fogantatással is! Tehát Neked az alapján is beigazolódik a febr.2 v.3.Nem? :D
Julcsinál valószínű, hogy a menzesz alapján számolták ki, jha de most látom valaki már szintén írta ezt!! bocsi

Lányok Eliffel álmodtam, hogy megszült! :shock: remélem nem vagyok boszi :roll:

Kép
kaandi

Sziasztok!
Iszonyat éjszakám volt, alig aludtam. A szoc. miniszter vigyora annyira belémégett. Olyan hülye vagyok én is, a párom is, hogy nem minimál bérért dolgozunk, így megint mi leszünk azok, akiknek "fáj", akiktől megvonnak, csak azért, mert becsületesek próbálunk lenni. Ez van a fűtéstámogatással, ez lesz a családi pótlékkal is. Nagyon el vagyok keseredve, nem a pénz miatt szültem a gyerekeimet, de ez most nekünk hatalmas érvágás lesz :cry: Egyelőre nyugtatgatom magam, hogy majd a jövedelemhatár úgy lesz megállapítva- de sajna ismerem a dörgést, lesz egy kis "apróbetüs rész" a törvényben :evil:
Az előző terhességemnél a szabad szülészorvos-kórház választás megszüntetése lebegett a fejem felett egészen a szülés pillanatáig- akkor is éjszakákat forgolódtam át- milyen ismerős állapot :roll:

Kép
kangu

Jó reggelt!

Kangu: Teljesen megértelek. :( Főleg így 3 gyerekkel... Mi is pont arról beszélgettünk, hogy minden fillért leadózunk, amit megkeresünk, és mi tutira nem fogunk kapni. Egy gyerekkel még mondjuk okésabb a dolog, de hárommal ez tényleg nagy érvágás. Ennyit arról, hogy vállalj sok gyereket, mert fogyunk...
Ja, és ha emellett azt látná az ember, hogy tartunk valamerre. De úgy néz ki, ez az ország mindig megreked és nem tud tovább fejlődni. :? :( Szlovákiának például miért sikerül sokkal jobban, amikor mélyebbről indultak?

Zsancy, jó, hogy Te jobban! :) Én is, ma semmi bajom. :) Ki érti ezt?

Zsu: Derékfájás elmúlt?

Abencze: A Csongor nagyon szép név, jó választás :) És a vezetéknévhez is nagyon illik.

Délután találkozunk páran, addig is szép napot, én rohangálok: gyerekorvos, védőnő, egyebek...

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Elif: próbálj pihenni, pihenni, pihenni, mennek a ++++++energiák! Szerencsére már elég nagy a babó ahhoz, ha bármi gond lenne, hogy teljesen felkészülten szülessen közénk!

Kreiszi: igen, mikor Ricsi született tavaly január 26-án, akkor influenzajárvány miatt látogatási tilalom volt a kórházban, amivel akkor szembesültünk a férjemmel, mikor szülni mentünk. A szülőszobán ki is derült, hogy a férjem nem lehet emiatt benn a szülésnél, de köszönhetően az orvosom bevállalásának és a hétvégének (szombat volt) mégis bejöhetett, igaz végig maszkban és köpenyben izzadt szegény. (Hétfőn már senkit nem engedtek be.) Szóval én nagyon parázok nehogy ez legyen most is. Ami jó hír, hogy tegnap azt mondta a szülésznő, hogy a mostani kórházamban a látogatási tilalom ellenére is a szülőszobán benn lehet a kísérő, szóval kicsit megnyugodtam. A ctg-n minden rendeben volt, egy darab fájást sem produkált a méhem, aminek örülök, mert szeretném minél tovább húzni.
yve

Sziasztok lányok!

Olyan furcsa, hogy milyen sokan írjátok, hogy rosszul vagytok mostanában, mert nekem furcsmód eltűnt minden panaszom.... :) Nem fáj a derekam, nincsenek nagyon jóslófájásaim, nem keményedik a hasam, rendbejött a vérnyomásom és kevésbé vizesedek... :) Babóca viszont továbbra is elég aktív, amit különösen jól érzek, azáltal, hogy nem feszül a hasam... Mindez egyébként azóta van, hogy nagyon leszállt a hasam.... Szóval lehet, hogy még egy-két hétig nem szülünk... :)

Légzésfigyelő - mi megkaptuk a nővéremékét, de egyébként is vettem volna. Számomra is nagyon megnyugtató a tudat hogy van és állítólag sokszor nem is szükséges a babát mesterségesen lélegeztetni, hanem csak elég megrázni. Szóval nekem azért elég megnyugtató. És inkább riasszon párszor tévesen, mint egyáltalán nem, ha baj van. Én sem jutok el tanfolyamra, de azért megkértem apát, hogy tanítson ki, hogy mit is kell csinálni ilyen helyzetben....
Meg persze a megelőzés is nagyon fontos!
Erről jut eszembe... Ki mit tud-hallott arról, hogy milyen hőmérsékletnek kell lennie a babaszobában, mert mi most ezt kísérletezzük apával.... Én azt olvastam, hogy alváshoz a 18-20 fok az ideális, de ha szoptatom vagy tisztába teszem????

Elif: mennek a drukkok! Vigyázz nagyon magatokra!!!

A Kreiszi által írt módszerrel nekem február 6-át számoltak még otthon, itt február 3-át, bár az orvos szerint előbb fog jönni én meg február 8-ra tippelek, annak ellenére, hogy a fogantatás biztosan május 10-én történt... :) De majd ezt eldönti Hannababa...

Panna
pandusika

Nahát, megkezdődött a 39. hét!!!! :shock: :D

Panna
pandusika

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: