A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Hú, kisbogács, szép nagy pocak!
Elmesélem nektek a háziorvosos storymat. Az agyam majd eldurrant. 2 órát vártam, oké. Gondoltam a héten már nem megyek melózni emiatt a hányás-hasmenés miatt. Mondtam is neki, hogy járvány van a suliban stb. Kb. 2 percet szánt rám. Megkérdezte, van-e lázam. Mondtam, nincs, de még gyengének érzem magam. Erre basszus kiírt 2 napra. Kiakadtam. Ja, megkérdezte hanyadik hétben vagyok. Mondom, 31. Erre: és ilyen pici a hasa? No comment.

krisz78

Kata! Köszönöm az adatokat!

Krisz! Gratulálok Ádámhoz! Az I az érettségi fokot jelöli, nálad tökéletes!

Kisbogács! Művészi a pocifotód! Nagyon ötletes!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Krisz! Menjél el a nődokidhoz kérjél töle papírt, ami alapján a háziorvos köteles kiírni. Szerintem ne kockáztass, már épp eleget dolgoztál!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Krisz! Egyetértek Énikővel! Ennyi idősen már kérdés nélkül is kiírhatna....

Batkata! Nekem csak egyszer kellett vinni a nőgyógyásztól papírt, hogy táppénzre javasol. Majd kéthetente mennia kutyanelyvért a házidokihoz. Mivel a terhesség szüléssel "múlik el" így nem igazán értem, hogy másnak miért kell újra és újra vinnie javaslatot?????? A legfontosabb, hogy az első nap menj be és add oda a javaslatot, hogy mától táppénz szülésig. Van egyébként oylan doki aki egy hónapra kiadja a kutyanyelvet, de a két hét az általános.

NA voltunk "szülésfelkészítőn" Enikővel. Megnéztünk egy 80-s évekbeli filmet a bab fejlődésrpl, szülésről, életmódról, amdje yg dokitól lehetett kérdezni.
Leginkább a fájdalomcsillapítási módokról volt szó, hogy miylen lehetőségek vannak jelenleg, mikor mit javasolnak és alkalmaznak. Nem is gondoltam volna, hogy iylen rengetegen leszünk....így szülőszobát most nem néztünk,d e talán majd két hét múlva amikor légzéstechnika oktatás lesz. Bár előbb utóbb úgyis meglátjuk a szobákat:)
katuska79

bocs az összekevert betűkért de Máté előttem ül így nem látom a billentyűket. Így is elég jól megy már "vakon".
katuska79

Kata!
Köszi az infókat!
Csak a jövő héttől (nov. 24.) kell mennem táppénzre, ezen a héten még nem (teljesen a tenyerükön hordanak a dolgozómban, én meg nem kapálózok, hogy de!, mostantól akarok menni betegállományba... :D)
Sőt, azt is meg akarom játszani, hogy elviekben visszamegyek dec. 18 körül, mert akkor a karácsonyi időszakot rendes munkavállalóként fogom kezdeni, s január elejétől ismét visszamegyek táppénzre... (remélem, menni fog a dolog :roll:)

Képzeljétek, ma megdédelgettem egy 3 hónapos kisasszonyt, az ovis hittanra jár egy anyuka 3 gyerekkel, a legkisebb volt ez a prüntyőke, majd megzabáltam. Kis édi-bédi volt, csak akkor tiltakozott, mikor öltözni kellett (na ja, erről vannak emlékeim a saját gyerekeimmel is - a víz csorog a hátamon, a gyerek üvölt... :x :)) Szóval jó volt! Ismét szokni kell a pici méreteket...

Na megyek, megcsináljuk Marcival a kineziológia házi feladatot... :shock:

Jó éjt, én asszem már nem fogok visszajönni...
Mindenkinek jó iccakát! :D

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Sziasztok!

Pár napja már írtam, de elszállt, persze rögtön azután az agyam is, így nem írtam újra...

Bocsi, hogy nem fogok mindenkire reagálni, de most kissé kivagyok, mivel egy állatkát fedeztem fel a macskában, amit nem tudtam kivarázsolni belőle, mivel a "drága" nem működött együtt, sőt... Néhány sírógörcsön túlvagyok, na meg az idegbaj is kerülget, mert aggódom Babó miatt, magam miatt, meg a hülye macska miatt is. Persze véremet áldozva, megkíséreltem megfürdetni a macsekot, amitől kicsit megnyugodtam (csupán pszichés dolog), de most beszéltem barátnőmmel, aki közölte, hogy biztosan bolhás a macska, de ne parázzak a bolhák jobban érzik magukat benne, nem fognak kijönni, azzal hogy megfürdettem a bolhakakik legalább kijöttek, de a bolhák biztos nem. Hát nem vagyok nyugodt, Apa persze dolgozik. Szidom magam, hogy nem jutottunk el szombaton az állatdokihoz, de hívtam Apát, hogy holnap irány az állatorvos, mert nagyon boszant a dolog. Mondtam neki, hogy jó lenne szülei tudomására is hozni, hogy a macskánk szobacica, és amikor náluk parkoltatjuk, nem kellene néha sem kiengedni a kertbe, mivel nincs bolhanyakörve, meg cseppezve sincs, meg amúgy is a egy kinti macsek más oltást kap, mint egy lakásos :twisted: Csóri állat vakaródzik, és nyalja magát, de álmodni sem mertük, hogy valami élősködő, naívan azt hittük piszkos, vagy száraz a bőre, vagy bundát vált, aztán ezeket produkálja emiatt, és gondoltuk szólunk a dokinak, amikor visszük oltásra, erre tessék... Komolyan mondom ordítani tudnék, csupa nagybetűvel!!!! :twisted:

csöre, batkata, Katuska: mennyi energia, kemények vagytok! :shock:
csöre: Cumi csere mehetne? :roll:

Kata: Köszi a linket, de közben rájöttem, hogy én is itt láttam :wink:

Katuska: Gulliver nem rossz, és bárki bemehet, mert adnak kártyát, de az árak változók, van amit olcsóbban megkapsz egy hipermarketben. Mi az M3-snál voltunk, és tervezzük, hogy Karácsony előtt is benézünk, mert van egy-két lurkó a családban, aztán nézünk nekik valamit, mert lehet jó dolgokat kifogni.

kisbogacs: Duett lemezekre jelentkezhetek még? :oops:

moffli: Örülök, hogy itthon, vigyázz magatokra, és sok-sok pihi! :wink:

Velünk a macskás agybajt leszámítva mindn oké, szombaton voltunk a minimanóban, és olcsóbban vettük meg a kiságyat, mint a brumiban volt. Jövő hónapban ott vesszük meg a pelenkázót is, mert az is olcsóbb. Megvan a kókuszmatrac, és a szopipárna, na meg az anyagok a babaágyneműhöz, fejvédőhöz, falvédőhöz. Milán nagyon jó baba, újabban a jobb oldalamat fúrja ki, oda fészkelődik be, és sokszor csak lesek, úgy "kijön". Apájával változatlanul nagy a szerelem, ha meghallja a hangját, rögtön arra nyomul, és kidudorodik, ha a keze van ott, akkor alábújik. Imádnivalóak, és nagyon boldog vagyok, hogy így egymásra találtak, így pocakon keresztül is :D
Holnap védőnőhöz is menni kell, aztán pénteken doki, szombaton vizsgázom, és gyakorlati dogákat is le kellene adnom, szóval kezdek nyűgös lenni... Ma mostam, és a konyhán kívül, mindenhol ruhák száradnak... :roll:
Tegnap összeírkáltam a karácsonyi ajándékokat a családnak, idén minimalizáljuk a költségeket, de szerintem így is tudunk ötletes ajándékokat venni...

Néhányan szépen belehúztatok babaszoba, babaholmi rendezés ügyben, mi még félúton sem vagyunk, de érzésem szerint Milán tartani fogja magát január utolsó hetéhez, így azért van még időnk :roll:

Pihizzetek sokat, és vigyázzatok magatokra! Gyengélkedőknek jobbulást!!!

biga.csiga

Biga.Csiga! mi is az M3-ashoz akarunk kimenni...majd ha lesz pénz.

A bolhát illetően meg a fekhelyét ha van állandó akkor azt is érdemes kimosni mert a bolhák elsősorban nem az állatban "laknak" hanem a fekhelyükön.
Egyébként tényleg nem szeretik az embert. Ok megcsípnak meg minden, de nem költöznek be rád. Kuyatkozmetikusként pl soha nem maradt rajtam bolha. Na mondjuk alapvető, hogy kapásból bolhaírtós samponnal mostam minden kutyát macskát....Ha legközelebb elviszitek a macsekot megőrzésre akkor előtt szaladj el egy nyakörvért.. Arra még nevet címet is tudsz akasztani ha elkóborolna esetleg, ráadásul ha fényvisszaverős akkor még jobb!
A bolha egyébként azért veszélyes mert közti gazdája férgeknek és egyéb betegségeknek. De egy egyébként egészséges állatból kikerülő bolha ezeket nem terjeszti.
katuska79

Katuska: Köszi, kicsit nyugodtabb vagyok, csak utálom a gondolatot, hogy zabálják a macskát a lakásunkban... Gyerekként csípett meg bolha, de pontosan amiatt, hogy rajtunk nem lakik, azt se tudom hogy néz ki, na meg a kutyunkban sem volt sose... :oops: Fekhelye sajna van több is a macskosznak, de többsége nem kompatibilis mosgépbe... :roll: Majd suvickolok egyet, csak jussunk már el állatdokihoz!!! :?
Karácsonyi vásárlás nekünk is jövő hónapban lesz, erre a hónapra már semmi nem fér bele, az állatdoki most meg végszükség.

biga.csiga

Bigacsiga: szerintem nem ártassz a macseknak, ha adsz rá átmenetileg egy övet. Én cseppet használok, szerintem az sem árt nekik (leglábbis remélem), viszont a hatása nem azonnali. És ilyenen nehogy már kétségbe ess, nem szabad :wink:
Gratula a vásárlásokhoz :)
Cumi: OK :wink: decemberi tali?
Krisz: milyen egy házidokid van :evil: a beszólásával ne foglalkozz! tuti pont akkora a pocid, amekkorára szükség van, ezt a szervezeted nagyon jól tudja.
A két nap táppénz :evil: komolyan, hihetetlen :shock:
Kisbogács: jó a kép, és szép nagy a pocak :D
Hú, Batkata, micsoda taktika a karácsonyi időszakkal :) de igazad van, inkább teljes bérért ne dolgozzál, mint táppénzért :wink:
Nekem még mindig folyamatban van az utódlás kérdése :? komolyan, mostmár kezdünk kicsúszni az időből... de így is, úgy is elmegyek táppénzre jövő hó elejétől.
Jó éjszakát!

Csöre
csöre74

Hali Csajok!

Mennyit írtatok!
Holnap írok részletesen!

Kriszta! Csodaszép a pocakod!!!!!

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Jó reggelt :)

Gyerekek az iskolában, oviban, bevásároltam, és most leültem a géphez, kezdem a munkát :roll:
Jó sűrű napjuk lesz szegénykéimnek, de a keddek mindig ilyenek.
És végre nem felejtettük el Zaza "házi feladatát": erdei állatokról képeket vinni az oviba :)

Én meg úúúúúúúúúúgy aludnék még egy kicsit :oops: éjjel 3x keltem magam miatt, egyik alkalommal Saci nem hagyott visszaaludni, meg egyszer Zaza miatt :( Ráadásul ha a jobb oldalamra feküdtem, akkor fájt valami :( hogy a vesém-e, vagy az epém, azt nem tudnám megmondani :( Lehet, hogy ledőlök majd napközben :? Pedig azt terveztem, hogy megfőzöm a sok céklát levesnek, meg hogy csinálok rakott kelbimbót, meg el kéne készíteni a spenótot és a sóskát is, mert tönkre mennek :?
Ja, és a hűtőből is el kéne dönteni, mit fagyasztok le (a hétvégi termésből). Szóval egyelőre erőt gyűjtök :?

Tegnap baromi későn értünk haza, mert Apus sokáig dolgozott, és még Mesinek is be kellett ugrani kabátkáért a decathlonba... kicsit nagyot vettünk, de legalább tavasszal is jó lesz (Mesi télen növő, Zalán nyáron növő)

Szép napot :)

Csöre
csöre74

Bolha:
Amikor Annával terhes lettem, akkor kaptunk kutyát is (westiet). Elvittük a kozmetikushoz, hazaértem, 10 perc múla jött a telefon, hogy menjek az ebéret, mert nem vállalják, tiszta bolha.. égett a pofámról a bőr... :)
Azóta mindig Frontline-t használunk, a gyógyszertárban lehet kapni kutyára és macskára is. Nagyon tuti, nincs egy bolhája sem! Ja és az állatorvos adott valami szert, amit fel kellett hígítani, ésa fekhelyét bespriccelni vele. Ne tudjátok meg, másnap reggelre tele volt döglött bolhával a fekhelye.. :?

Mennem kéne paradicsomos káposztát főzni, de semmi kedvem már megint főzőcskézni... Ráadásul úgy görcsöl a vádlim, hogy alig bírok menni..

Az éjjel álmomban elment a nyákdugóm.. :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Jó reggelt!

Csöre! Én meg olyan jót aludtam. Ritkán van ilyen.

Mágnes! Még azért ne álmodozz! :wink:

Kép
hanna30

Sziasztok!

Bevallom lusta voltam jönni, így most le is vagyok maradva kivel mi van. :(
Csatlakozhatom a pocsék éjszakájú kismamik táborába, már 2 napja alig alszom. Ráadásul újra tiszta dilis vagyok, durranok egyből mindenen. :(

Na, próbálok visszaolvasgatni, miből maradtam ki. :)
Vendég

Picuranyu! Szerintem nem vagy egyedül ezzel.
Gratula a 30. héthez. :wink:

Kép
hanna30

Picuranyu! Szerintem nem vagy egyedül ezzel.
Gratula a 30. héthez. :wink:

Kép
hanna30

Sziasztok, jó reggelt!

Akkor először is az ígért függöny kép! Sajna reggel pont nem süt oda a nap, hanem délután, de gyoprsan csi8náltam egy képöet, igaz, villanyfénynél. Remélem, azért el lehet képzelni, milyen :wink:

Kép

Krisz: házidokid :evil: Lehet, hogy nekem van piszok mákom, de az enyém anno gimi elején közölte, hogyha nem akarok 1-2 napot suliba menni, akkor nyugodtan mondjam meg, nem kell keretmese, minden iskolásnakj felajánl évi 1 hét 'repi betegállományt' :lol: Most is mindig többre akar kiírni, mint kérem, mármint amíg dolgoztam. A pocakod meg úgy tökéletes,ahogy van! Ádámka méretei is ezt mutatják!! :D

Kisbogács: gratula a pocakhoz, a kép is szuper ötletes!

Batkata: ahogy látom, Katuskáéknál más a rendszer a házidokinál :roll: Nekem a lelkemre kötötte, hogy minden hónapban kell vinni a javaslatot és akkor visszamenőleg adja a kutyanyelvet. Viszont kompenzálja, hogy szülésig betegállományban tart, utána kell csak megkezdeni a szülésit. :D
Azt mondja, ha beindul szülés, akkor Apának első dolga legyen őt hívni, nem miattunk izgulni a szülőszobán, hanem értesíteni, hogy akkor mi a helyzet, a táppénz végett. :lol: :lol:
Remélem, valójában azért ennyire nem sürgős -- már nagymamám óta az egész család hozzá jár, gondolta, ez milyen mókás lesz :lol:

Biga.csiga: szegény cicc, vajon mitől lehet? Nálunk a bentiek nem kapnak semmi ilyesmit, még nem is volt rá szükség. A kinti ciccnek vettem nyakörvet a hétvégén. De szerintem sem ártasz sem a nyakörvvel, sem a cseppel! És ezen tényleg ne izgulj. Még a régi cicánkkal volt egy sztori, a nyolcvanas évek végén, hogy volt valami kis bolhaféléje, és akkor még nem voltak ezek a szofisztikált ellenszerek, hanem be kellett fújni valami írtóval, ez a kis szerencsétlen meg lenyalta, habzott a szája :oops: De szerencsére időben észrevettük az akciót, úgyhogy semmi baja nem lett, kapott ewgy nejlonzacsit a nyakára, ameddig be nem szívódott a cucc :lol:

Csöre: akkor pihizz, ha ilyen mozgalmas éjszakád volt! Én csak fordulásnál ébredek, pisilni kivételesen nem voltam éjjel :wink: Valószínűleg elmegyek ma is megnézni a sapit Sacikának! :wink:

Mágnes: azért ilyet még ne álmodj, ha lehet!! :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Hanna: örülök, hogy legalább te aludtál :) úgy látom, beosztjuk :wink:

Mágnes: a frontline-t az én állatdokim is dícséri :) bár legutóbb valami mást vettem, de arra is azt mondta, hogy jó.
A vádlit sajnálom :(
Nekem a derekam (csont) fájt 3 napig úgy, hogy minden mozdulat kín volt :( persze hétvége + hétfő, amikor a legtöbbet mozgok :?

Csöre
csöre74

Kata! Szuper a függöny! :wink:

Kép
hanna30

Kata: nagyon jó a függöny :) tiszta meleg szobája lesz Martinnak :)
Kösziiiii :) Én tegnap a Mester utcaiba sem jutottam el :( pedig terveztem, de annyira fájt a derekam, hogy elég volt a csarnokig elmászni :S pedig annyi mindent terveztem még ezeken kívül is :? nem baj, csütörtökön is megyek, igaz, pont ebédidőben nem tudok majd kimenni.
Pihi: dolgozom :( azért, ha nagyon kinyúvadok, akkor ledőlök egy kicsit :)

Picuranyu :( próbálj napközben is aludni, esetleg próbáld meg a citromfű teát, ez nyugtat, lazít, és lehet babavárás alatt is inni

Csöre
csöre74

Hanna! Köszi! Még felkerülnek az elkötő kampók, meg a szép zsinór hozzá és olyan kis mézeskalács szoba lesz belőle :lol:

Összeszedem magam, megyek a dolgozóba, leadom a kutyanyelvemet, meg kicsit dumálok...Édesek a kollegák, csak mindig oly nehezen szabadulok, múltkor is 2 órát töltöttem ott, beugrás címen...Utána meg irány a fodrász!! Hurrá, emberi külsőt öltök :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Csöre: Neked is köszi! A sapi miatt ne izgulj, én beszerzem neked!! Ha ma nem lesz, akkor megyek még a héten. Bár elvben tegnap kaptak árut,talán lesz kisebb méret is!

Picuranyu: átérzem, hogy nyűgös vagy, én is tudok harapni, ha kell, ha nem :oops: Nagy gratu a 30.héthez!!!

KépKép

KépKép
kata8110

Kata: nagyon szép a függöny :D nálunk is felkerült végre csigusz a falra nagyon cuki dul jön a kép róla meg a szőnyegről.
erzsebet0312

Kata, nagoyn szép a függöny! Tényleg nagyon szép meleg kis kuckója lesz Martinnak! Munkahely: én is így vagyok, ha bemegyek, az egy fél nap legalább :lol: De a héten meg kell ejteni...egyébként szeretek bemenni, imádom a kollegáimat!
Remélem az én házidokim is belemegy, hogy a szülés napjáig tp-n legyek...nem mindegy az az egy hónap...

Krisz, ez a doki tényleg bunkó! De ahogy a lányok írták, a nődoki javaslata ellen nem fog tudni mit szólni! :lol:

Picuranyu, gratula a 30. héthez! Mostmár indul a visszaszámlálás Nálatok is! :wink:

Kriszti, nagyon jó ez a pocifotó! A méretet illetően, látom Te sem panaszkodhatsz :wink: :lol:

Tegnap én is fájdogáltam rendesen. Mára szerencsére jobb lett.

Na megyek vissza, várnak Manó ruhái és a vasaló :? :lol: csak egy kis szünetet engedélyeztem.

Kép
vickybabe

Erzsébet! Várjuk a képet!

Csajok! Mostanában elmaradoznak a pocifotók!

Kép
hanna30

Vickybabe! Jó vasalást! :)

Kép
hanna30

Sziasztok!

Kisbogács, óriási a pocid, jó a kép.

Biga.csiga, jó a férjednek. Nálunk nagyrészt az van, hogy rúgdos, mocorog a kisasszony, és mire Apa odakeveredik, elszégyelli magát, és meg sem mozdul.

Krisz, nem semmi a házidokid. Én is meglátogattam tegnap az enyémet. Nem akar múlni ez a fránya betegség. Kaptam antibiotikumot, amit most rossz szívvel ugyan, de szedek. Remélem, nem okozok vele bajt Julcsinak.

Csöre, jó lenne már, ha végleg felhagynál a munkával. Az utódodat oldják meg valahogy.

Mágnes, azért még várjon az a nyákdugó egy kicsit.

Picuranyu, kitartás.

Kata, nagyon szép a szobátok. Tudod, mi is ilyen bútort rendeltünk, december 10 körülre várjuk. Te érdeklődtél időközben telefonon, vagy egyszer csak kerestek, hogy megérkezett? Ja, és azt megkérdezhetem, hogy milyen színűre festettétek a falat? Ha jól emlékszem, nem fehér, viszont hasonlít nagyon a bútor tört fehér részéhez.

Enikő, végülis nem jutottam el a dokihoz, de ezt a hetet majd csak kibírom valahogy.

Lányok, szerintetek a keményedés milyen gyakran és milyen mértékben egészséges? Nekem eddig csak este volt egy kis gombócom, most meg már éjszaka egy csomószor arra ébredek, hogy az egész hasam egy nagy görcsben van. Fájni nem nagyon fáj, és ha ez természetes, akkor nem is foglalkozom vele.

Kép
petne

Sziasztok!

Először is ne haragudjatok, hogy csak így ismeretlenül írok nektek!
Az elmúlt napokban nagyon sok jó állapotban lévő babaruhát töltöttem fel a http://babaruha.eladhatod.hu oldalra, nagyon kedvező árakon.
Ezek többnyire saját csemetéim és barátnőim gyermekeinek kinőtt ruhadarabjai, melyek közül több alig használt, újszerű állapotban van.
Szegeden személyes átvételre van lehetőség.
Postaköltség fix, de ha valaki csak 1-1 dolgot szeretne, nyugodtan írjon egy e-mailt és kiszámolom a pontos összeget!

Köszönöm ha benéztek!

Üdvözlettel: Andi
http://babaruha.eladhatod.hu
Vendég

Petne! Jobbulást!!!!

Kép
hanna30

Petne: ha nem fáj, normális :) ne aggódj :) óránként többször is lehet összehúzódás, ilyenkor már simán belefér :wink:
2 hét, és nem dolgozom :wink: (azt hiszem :roll: )

Viki: sürgős az a vasalás? ráér, ha tegnap fájdogáltál, inkább pihenj rá egy kicsit :wink:

Erzsébet: hol a fotó? :)

Hanna: hm... milyen pocifotó? :D

Kata: ugye nem vágatod le azt a gyönyörű sörényed?

Csöre
csöre74

Petne: antibaci nem árt a babának, a dokid tutira tudja, mit lehet ilyenkor felírni :wink: jobban árt neki a baci, vírus... az utolsó hónapban akár el is kaphatja (Zazámnak sikerült valamit benyelnie születés előtt, torokgyulladással született). gyógyulj meg hamar :)

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Élvezem a táppénzem utolsó napját. Hát, meg fogom szokni az itthoni létet. Mindent megcsináltam, szép lassan. Főztem, kiporszívóztam, délután még egy DVD is belefér.

Régen nem ez a bunkó házidokim volt, csak így , hogy jön a baba, nem lett volna célszerű a 200 km-re lévő dokihoz rohangálni, átkértem hát ide Pestre a kártyám. És lett ez a "kedves, empatikus" hölgyike. :evil:

Kata: nagyon jó a függöny. Én is szeretem ezeket a meleg, narancsos színeket. Nagyon jó dolga lesz a kisbabádnak.

Alvás: látom nem csak én forgolódok éjjel. Hajnal 3-kor ébreszt babuci, onnantól alig tudok visszaaludni.

krisz78

Sziasztok!

Én is vagyok!
Ma két órát vasaltam és bizony közben meg kellett állnom pihenni. Bizony már semmi sem megy úgy, mint régen. Bár hozzá kell szokni a félbeszakított munkákhoz, mert később nem a pihenés miatt kell megszakítani, hanem egy kisbaba miatt. :-) De jó lesz! Már nagyon várom!
Sajnos tegnap végigkísért, ez a "mindjárt szülök" érzés, de szerencsére ma már sokkal jobb. Nem hittem volna, hogy lesznek ilyen "medencecsont-problémáim", mert nagyon széles a csípőm, de ezek szerint nem jelent semmit. (Bár azért remélem mégiscsak, ha már ezzel "áldott" meg a sors, legalább szülésnél vegyem hasznát) :-)
Nálunk is alakul a babaszoba, remélem a héten én is tudok felrakni képet.

Kép
jandrea

Kisbogács micsoda pocak, jó művészire sikeredett a foto. :D

Nektek a köldökötök mikor bukott ki? Csak mert nekem még mindíg befelé áll, és nem úgy néz ki, mint amelyik az elkövetkező 1-2- hétben ki fog jönni. Sőt!

Ma vettem 1 csomag pelenkát. Már nem bírtam magammal. :oops: A 2-5 kg-ig simán elég egy csomag gondolom, főleg, mivel valószínüsíthetően 3 kg felett leszünk a végén.
De van a 3-6 kg-os is. Amiből van 108 db-os . Na most ezt nem merem azért megvenni. A fene sem tudja, hogy mennyi kell. Bár azt írják, hogy napi 7-8- pelenka, az heti 56. Vagyis 2 hétre elég. Akkor lehet, hogy majd veszek egy olyan nagy csomaggal.

A rossz alvókával ma én is csatlakoznék, hajnali 4:40 kor ébredtem, és azóta fent vagyok. Most megyek is, hátha sikerül aludnom egy kicsit.

Kép
Kép
cs_erika

Erika:
nem biztos, hogy kibukik a köldök. Ha mélyen ülő köldököd van, akkor lehet bármekkora pocakod, az bizony a helyén marad :)
Nekem Annánál sem nyomult ki, most sem, pedig már jóval meghaladta a pocakméretem az előző terhességemét :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Erika: napi 7-8, ahogy mondod. Nekem is ezt mondta mindenki. Én is vettem már egy 50db-os csomagot.
Köldök: enyém sem jött ki. Annak, akinek nagyon mély, nem is fog, csak kiegyenesedik.
Dobok képet a babaszobáról. Egy dolgot sajnálok picit, mégpedig, hogy az interneten rendelt ágyneműgarnitúra nem olyan lett, mint a szőnyeg színe. (pedig a neten olyan volt) Na, de sebaj. Kép Kép

krisz78

Krisz: szuper a szoba :) kellemes a hangulata

Erika: nekem 1-2 napja dudorodik a köldököm, ha háton fekszem, vagy kinyújtom magam.
A 3-6 kilós pelusból nyugodtan vedd meg a 108 darabost, el fog fogyni :)
Andrea: nekem is széles a csípőm, de akármilyen széles, azért azoknak a csontoknak, amik a buksijának útját állják, szét kell csúszniuk :wink:
Krisz: sajnálom a dokit. Nem tudsz váltani?

Csöre
csöre74

Csöre: még egy bunkózás, és az lesz. Eddig igazán nem volt fontos, ki a doki, mert ritkán látogattam. De van rajta kívül más is a rendelőben. :twisted:

krisz78

krisz: nagyon szép a szoba :D és íme a szőnyeg és csigusz :D Kép csigusz és szőnyeg Kép
erzsebet0312

Gyönyörűek a szobák! Bármelyikben szívesen lennék kisbaba:)

Krisz! nem mondod, hogy ráadásul nő a dokid? Neki még empatikusabbnak kéne lennie....megmondom őszintén én pont ezek miatt szeretem jobbana férfi orvosokat. A nőkkel nekem is mindig bajom van :evil:

Mágnes! jó köcsög kozmetikushoz sikerült vinni a kiskutyát annak idején....én max csak akkor nem vállaltam el kutyát ha beteg volt vagy tüzelt vagy épp oltás után volt. Oylankor megkértem hozzák vissza pár nap múlva...de bolha miatt soha nem adtam vissza. Az én dolgom volt szalonképessé varázsolni és abba beletartozik az élősködő írtás is. Inkább a bolhák, mint a nyakig szaros kutyák! mert oylan is volt de még mennyi! Ráadásul lakásban tartott.....

Most már én is egyre nyugtalanabbul alszom, egyre többet jár az agyam a szülés körül, hogy majd milyen lesz stb stb.
Ráadásul felébredek hajnalban, hogy éhes vagyok...
katuska79

Erzsébet: nagyon aranyos a szőnyeg is, a kutya is. Te csináltad a csigát?
Katuska: szerintem is empatikusabbak a férfiak, és ez a főnökökre is igaz. Hajnali éhség :lol: , nekem is.

krisz78

Erzsébet: azt akartam írni: a szőnyeg is, a csiga is aranyos. :oops: Nem tudom, miért írtam kutyát. Talán a kutyás szőnyeg miatt, vagy mert Katuska írta a kutyakozmetikát.

krisz78

Erzsébet: mekkora csiga :shock: nagyon helyesek a szerzemények.

Csajok, estem egy marha nagyot :cry: szerencsére pocak sértetlen (csak kicsit húzódott meg), de a térdem és a vállam :cry: és persze a spenótos tányér (igen Hanna, spenót volt), repült ki a kezemből, minden tiszta spenót (értsétek: az ajtó, fal, fotel, textil teknős, pokrócok, egy rakás tiszta ruha)... de ez érdekel a legkevésbé (most kipihenem az esést, majd később rendet rakok), Sacikámnak ne legyen baja :cry: most lapít a drága, de időnként bemotoszkál... ennyire lúzer is csak én lehetek :cry:

Csöre
csöre74

Jesszum Csöre! Ezt hogy csináltad? Elcsúsztál valamin? Most feküdj inkább....
katuska79

Gyönyörűek a szobák!!!!!
Csöre: nem semmi! Te szegény! Nem elég, hogy elestél, de még a következményeit is helyre kell tenned. De most inkább tényleg pihenj!!!! És ha nagyon aggódsz a picúrért, inkább menj el orvoshoz, nézzék meg, minthogy idegeskedj miatta!!!!!
Én személy szerint nagyon félek az eséstől. Lépcsőn lefelé menet is úgy megyek, mint aki..... na jó! ez a lépcső dolog a terhességem előtt is volt, de most meg főleg fóbiám van tőle!!!
Én a pocakomat szoktam beütni véletlenül. Azt hiszem, hogy pl. egy szék mögött még elférek, de nem, aztán mindig bocsánatot kérek Biankától (elvileg tudom, hogy ő nehezen sérülhet, de azért biztos neki sem esik jól). :-)

Kép
jandrea

Az a csiga nagyon édes! Honnan van??

Csöre:
tényleg feküdj le, és pihenj! Én is állandóan az eleséstől rettegek...

Kép
Kép
Kép
mágnes

Nagy a hasam, és a tányér is takart :( nem láttam, ami a lábam alatt van :(
Saci mocorog rendesen. Én asszem alszom egyet :(

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Csöre! Pihenj le! Nagyon vigyázz magadra!

Nagyon szépek a szobák!!! Szívesen lennék nálatok pici baba. :wink:

Erzsébet! A szőnyeget hol szereztétek?

Kép
hanna30

Csöre, ha nem estél fenékre, és nem ütötted meg a hasad, akkor az ijedségen kívül 99°-hogy semmi bajotok nem esett. Főleg, ha érzed mocorogni rendesen. Azért most pihend ki az ijedtséget.

Köszi csajok a köldök válaszokat, az igaz, hogy elég mély volt, akkor valószínüleg csak el fog simulni. Én nem is bánom, mert azt hallottam, hogy a kidudorodó köldök elég érzékeny.

Kis pihi megvolt, most megyek rendet rakni, mert iszonyat rumli van.

Egy kérdés: érdekel valakit sarok étkező garnitúra? töltök is fel képet, amit az RS honlapjáról szedtem le, a miénk ugyan ilyen, csak sárgában. (kicsit már e van barikádozva, azért nem fotóztam le)
Szóval akit érdekel csak szóljon. Kép sarok étkező

Kép
Kép
cs_erika

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: