A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Lemon
hetente?? Nem sok az egy kicsit, ha a kicsivel úgyis minden rendben?
Vendég

Dorka: igen, az a cím ok... a mobilszámomat mindjárt küldöm priviben...
Vendég

A cukor miatt kell hetente, nézik az áramlást, hogy nem romlik-e túl korán a méhlepény, meg hogy nem nő-e túl gyorsan a baba.

Gombi, szerintem se fojtsd magadba a gondokat, nem csak neked vannak, hidd el!

/
lemonsong

Köszi mindenkinek, csak nagyon személyes...
Vendég

Gombi, köszi az adatokat! Milla, már el is küldtem neked a mailt a táblázattal, most rajtad a világ szeme.
El kéne mennem boltba venni hagymát, mert az nincs...de semmi kedvem. Mára van egy csomó dolgom, amiből még szinte semmit sem csináltam meg. Mindjárt rászánom magam.
tedorka

Gombi
Akkor nem akarunk túrkálni! de ha úgy érzed bármikor hogy tudunk esetleg segíteni bármiben, akkor tudd hogy számíthatsz a támogatásunkra. És sok bölcsességre is tudod :wink:
Vendég

Na, összeszedtem magam, most áttotyogok a boltba, aztán megcsinálom a rakott krumplit.
tedorka

Épp azt akartam írni Tedorka, hogy hagyma én pl. hagyma nélkül csinálom a rakott krumplit, ne fáraszd magad a bolttal:-)
Vendég

Tedorka! menj csak hagymaert! A fozes fontosabb, mint a rendrakas... :) Ugyi vagy hogy mar osszeraktad a tablazatot...igy mar ki is tudjuk majd probalni...mindenki kuldhet pucer pocakos fotokat...marmint ahol a pocak pucer :):)

Gombi! probalj nem elkeseredni, gondolj mindig a babocara, hogy micsoda csoda, ami eppen tortenik veletek! Ha a dolog ennyire szemelyes, talan az is segit, ha csak arrol beszelsz, hogyan erzed magad. Ez a 3D szempilla nagyon meno lehet...en amugyis szempillamanias vagyok (csak gaz, mert mar alapban nem fer bele egyik napszemcsibe sem)...kar, hogy ilyen messze vagy :( MOst esik le, hogy 11.15-kor irtad, hogy mi LESZ a reggeli. Delben? Ez nem semmi :):) En mar harmadszoprra fogok most enni javascript:emoticon(':oops:')

Briell! Nalatok mizu?

Kép
pumipumi

Tenyleg, en is hagyma nelkul csinalom a "rakott krumpli"-t

Kép
pumipumi

Pumi
már alapban beleakad a napszemüvegbe a pillád? ÓÓÓ Te mázlistaa!!!
Tényleg , nekem is épp tegnap jutott eszembe, hogy Briell milyen rég járt itt. No meg vannak még néhányan akik szintén ezer éve.

Gabi,
majd felrakod ismét a rózsaszín-kék táblát? Köszi!
Vendég

Visszatértem...még szerencse, hogy a bolt itt van a szomszédban. Alapvetően nálunk is hagyma nélkül készült az alaprecept. Csak mi hagyma-mániások vagyunk, úgyhogy nekünk kell bele az is.
Briell is régen írt, és Moly se jelentkezik mostanában.
Én is szempillamániás vagyok, úgyhogy ha meglesz az aprógyermek lehet, hogy beutalom magam Gombihoz egy hiper-extra hosszú szempilláért.
tedorka

Hali!!!

Az én szempillám sem éri el alapból a napszemüveget,de mi is ez a Gombi-féle csúcsdarab???Erről lemaradtam.

Gombi,ha van kedved,írd ki magadból nyugodtan,nem lesz lombozó...

Rakott krumpli hagymával???Ezt nem ismerem,de egy barátnőm pl.sav.káposztával csinálja és áll.isteni.Szóval én amúgy is mindig vevő vagyok valami jó új receptre!!!!Idevele!!!!

Akella,tényleg nagyon szép a ti bébitek is,mint mindenkié!!!

Nektek fájdalmasak már a mozdulataik???Az én kisfiam nagyon veszélyeseket rúg,üt.Tegnap este a bordáim közé szorult egy lábacska és majdnem bepisiltem....Persze ez csak jó....ennek örülünk!!!!

Kép Kép
meli1118

Meli,
ez azt jelenti hogy a hólyagod is felköltözött a bordáidhoz? :D :D
Na jó..Csak hülyülök 8)

Nekem most a szeméremcsontom van kissé beakadva vagy nem is tudom milyen. Talán tágul ott vmi, mert olyan diszkomfort-érzésem van és csoszogva megyek, ami nagyon nem volt jellemző rám :shock:
Vendég

Nekem akkor nagyon kellemetlen erzes azon a reszen, amikor a feje total lent van, es eppen akkor kezd el csuklani (szoval szinte mindig)...a csuklast amugy szeretem, de ha ott a szemeremcsont tajan van eppen, akkor a csontokon erzem, mintha azt utogetne, az eleg razos...de azert elvezetes...meg persze nagyon mulatsagos :):):) a rugasok nem gazok, mert az legalabb gyors...az a fajdalmas, amikor szepen lassan fordulgat, es azzal ugy szepen kifesziti a boromet belulrol _:) de imadom minden mozdulatat...neha tesz csak rossz helyre 1-1- darabot, de siman meg lehet vele beszelni, hogy rendezze at magat. ha lefekszem, akkor fol szoktam csalni a koldok vonalaba, es ott dulleszkedik...nna, ez nagyon faj, de megis naponta obbszor csinalom, mert nagyon vicces nezni, ebben a helyzetben tenyleg mindene latszik...zabalnivalo :)

Kép
pumipumi

Hát az én lyányom is ttud olyanokat fészkelődni, hogy kigúvad a szemem :lol: :shock:

Kép
Kép
Kép
endaaj

Olyan furcsa, hogy a mi kiscsajunk alig csuklik, vagy létezik hogy nem érzem? Egyszer tapasztaltuk az ütemes kis rángatózást.
Vendég

Sziasztok!

Akella, édi a babód!!

Gombi, reméljük, sikerül hamar megoldani a gondokat.

Ó, én nem szempillára, hanem szemöldökre vágyok és mire rászántam magam, már hopp, terhes voltam.
Csúszik ez a projekt is.

Az én mozgáskoordinációm sem olyan már, mint szokott, talán a pingvinéhez áll közelebb.:lol:

Ma voltam a várandóscsomiért, nem ért meglepetés, hiszen már elmondtátok, mi van benne.
A férfideo tényleg funny.
Vendég

Gio! A baba mozgasait/csuklasat attol fuggoen is erzed, hogy milyen helyezkedesu, hogy van a meh, a placenta...en a bordak fele pl szinte alig erzem...hatul van a placenta...igy mindig elore rakja magat es minden latszik a hason, a csuklas is...azt en egyertelmuen erzem-latom, de a hugyholyagot/bordat...nem erzem annyira. csimota van, hogy otszor is csuklik naponta (neha fel perc, neha 5 perc), de aztan olyan is van, hogy 5 napig semmi. SZoval az lehet, hogy nem erzed...de az is, hogy egyszeruen nem csuklik (annyit).De nem mindenkinel olyan eros erzes. anya, anyos, sokan tutira llitjak, hogy nekik soha nem csuklott...de csakmert akkoriban nem tudtak, hogy csuklanak is mar a babak es igy eszre sem vettek...szoval sokszor biztos eszrevetlenul csinalja

Kép
pumipumi

Judy,
műszemöldök?? :shock: :)
Vendég

Én se éreztem sokszor a csuklást, talán 4-5 alkalommal, abból 3x éjjel :lol: , de állítólag az utolsó hetekben többször fog csuklani, mert jobban vedeli majd a vizet.
Vendég

Jaj, Gio, :lol: tetoválásra gondoltam, mert ugyan van szemöldököm, csak nincs meg a vége egyik oldalon sem.
És mostmár olyan szép természeteset tudnak csinálni.
Nem arra a csúnyafélére gondoltam.
Vendég

Igen, azt észrevettem már az itteni tapasztalatcseréinket tekintve illetve más kismamikkal beszélgetve-, hogy attól is függ mit hogy érzünk, hogy hátsó vagy mellső fali a tapadás. A dokim anno mondta hogy a mellső fali miatt és hogy első babó eleve később fogom érezni a mozgást, mert nem kifelé kezd el pörögni, hanem befelé és az se nem olyan látványos eleinte se nem érzékelhető. És igaza is volt merrt 20. hét után éreztem konkrétumokat, pedig amikor azért tehetem esténként mindenképp szánok tudatosan is időt a befelé figyelésre.
Vendég

Judy
vicceltem persze, de érdekes volt eljátszani egy műszemöldök gondolatával, hogy mondjuk azt is szálanként behelyezik :) És most nevetek, holott lehet hogy totál le vagyok maradva és már simán létezik ilyen beavatkozás :D
Vendég

Ja, sejtettem, hogy viccelsz, de, gondoltam, ki tudja? :lol: :lol: :lol:

Ha hajat tudnak beültetni, vagy mi, akkor biztos mást is, bár még nem hallottam.

Ti szoktatok hajat festetni, festeni?

Én kétszer festettem terhesség alatt, azt mondták, nem árt, ha nem lélegzem be nagyon. Még szülés előtt egyszer szeretném, utána, ki tudja mikor lesz lehetőségem.
Vendég

Én is szülés előtt szeretném, addig halogatom és küzdök az őszhajszálakkal, amiből még azért nincs kezelhetetlen mennyiség még szerencsére. Nekem azt mondták simán lehet jól szellőző helyiségben.
Vendég

Sziasztok!

Én festettem a hajam,hennával méghozzá a babára való tekintettel!Be is fogom még egyszer festeni szülés elött én is!

Anna merre mentek a balcsin?Hol a nyaralótok?

Ez a szempilla dolog az én kiváncsiságomat is felkeltette!Az esküvőmre majd...eccer...én is szeretnék mindenképpen!

Én is állandóan éhes vagyok!!!!Ezt már nem lehet bírni épp ésszel!Egész nap csak ennék szívem szerint! :oops:
Vendég

Én a töltött paprikát kívánom amúgy napok óta! :P
Vendég

Nekem is festi a parom a hajam, kb havonta-masfel havonta. csak termeszetes cucc van benne, igy a terhessegem alatt eleg ronda, mert ugye szokiteni azok nem igazan tudnak, nem olyan hatekonyak...a fodraszuzletbe be sem tettem a labam, mi mindig kint festjuk a kertben...meg en neki szoktam hajkiegyenesitovel kezelni..nna az buzlik, abbol nem talaltunk termeszetest...azt is kint csinaljuk, es raadasul maszkban :):)
Tulipanos! Lehet, hogy ezt kellene tenned...marmint enni egesz nap :) En hatszor eszem, es soha nem vagyok ehes :):):) Nna jo, ez nem jelenti azt, hogy hatszor bekajalok :)

Kép
pumipumi

Pumi lehet,hogy igazad van...de én lusta is vagyok megcsinálni magamnak bármit is! :oops: Reggel megfőzök...de délután...!Most is melegszendvicset ennék....!Lehet,hogy csinálok magamnak,csak összeszedem magam!
Vendég

Pumi ezt most kaptam emailen...az összes nép le van írva,de párod miatt ez a rátok vonatkozó :lol: :

Olaszok

Az olaszok hangosak, alacsonyak és sokat szexelnek, rengeteg órán át.
Folyton tésztát esznek, mindenkinek barna haja van és a szeme is
olyan, öregkorukra megnő a hasuk. Az olasz pasik macsók,
előszeretettel flörtölnek és néznek, mindenképpen jól öltözködnek.
Röviden mindenkit megdugnának, és isteni kávékat
isznak.Családszeretőek, életük központja a családjuk, akikkel sok időt
töltenek, és imádják a gyerekeket, még a férfiak is nekiállnak
gügyögni az utcán. A nők katolikusok, a férfiak focisták, de
mindkettőjükön egy csomó kereszt lóg.

:lol: :lol: :lol: vicces
Sajna minden népet ide kiírni sok lenne!
Vendég

meli: drága sorstárs. Ne haragudj, hogy ezt írom, de olyan jó tudni, hogy nem vagyok egyedül a fertőzéseimmel :wink:
Egyébként nekem Floragynt ajánlott a dokim. Van belőle kúp, és intim mosakodó meg intim zuhany. Azt írja, hogy vissza állítja a természetes hüvelyflórát! Talán az segít egy kikezelt gomba után rendbe tenni odabent a dolgokat, és akkor talán nem jön könnyen vissza. Mit gondolsz???

csillag: már nekem is elegem van ebből a sok fertőzésből. Egyébként ha annyira jártas vagy a természetes gyógymódokban, mit tudsz a teafaolajról? Mintha valahol olvastam volna, hogy jó vele tisztálkodni, és csak egy csepp kell a kis mosakodó edénybe.

gio: szép pocak :)

millibaba: az anyukám volt most övsömörös - mi egy családi házban lakunk. Nagyon körbe jártam a témát. A terhes nőkre, ha már volt bárányhimlője, nem veszélyes a dolog, sőt, meg is erősíti a bárányhimlő ellenálló képességedet. De egyébként ha bhimlős lennél, akkor sem lenne gond, mert jobban az utolsó hetekben elkapott bhimlő okozhat problémát, ha mondjuk elkapod, és a bébi születése előtt bejut a szervezetébe a vírus, de az ellenanyagot még nem adja át a te szervezeted neki. (Még az első trimeszterben lehet veszélyes, de azon már túl vagy.) A kérdés az, hogy rendesen kijött e a bhimlőd kiskorodban? Egyébként nekem a lányok nem voltak bhimlősök. Anyun kb vasárnap jöttek az első tünetek, és csütörtökön rohamban beoltattuk a lányokat. Verus már kapott egy oltást, de Johi nem, és mondta is a doki, hogy ő pl lehet hogy elkapja. De nem lett semmi baja, pedig nem volt agyon óvva anyutól. Szóval ne félj. Amúgy a lappangási idő 14-21 nap. Egy szakértői válaszban olvastam, hogy egy csajnak a férje volt övsömörös, és neki is megnyugtató válaszokat adott a doki. Annyit írt, hogy ne mossák össze a ruháikat! Remélem segítettem.... :roll:
tedorkával ellentétben én több helyen olvastam, hogy amúgy fertőz, de csak olyanokat, akik még nem voltak benne!

akela: édes az a szájtátós uh fotó :)

mocorgásnál én azt nem csipázom, amikor a srácok rányomulnak a húgyhólyagomra, ami általában tele van. :shock:

Ma egyébként kissé elérzékenyültem. Épp a mosógéphez mentem a ruhákat kiszedni, amikor belegondoltam, hogy jobb oldali bébim ma nagyon lustácsak, és nem sokat mocorgott. Elkezdtem böködni, és egy apró életjelt azért adott. Belegondoltam, hogy én már annyira nagyon szeretem őket, és hogy nem is tudom mi lenne velem, ha valami bajuk lenne... :oops: Úgy várom, hogy végre ott tartsak a 30-33. hét környékén, talán akkor megnyugodhatok!

Szép napot kismamik, megyek pakolni, mert hétvégén lesz az első felvonása az ablakcserének!

Kata
labkat

Hű,Kata,nem irigyellek az ablakcseréért...Most belegondoltam,mi lenne velem,ha egész napos fúrás-faragás után állhatnék neki takarítani a port....
Hát igen,sorstársak vagyunk,de remélem hamarosan mindketten kigyógyulunk belőle...ma egyébként nincs viszketés,talán odébbállt a gomba???Nem is kérdeztem még,nektek vannak már neveitek???2 fiúnak nahezebb dolog,mint egynek :lol: de lehet,h végre kiegyezünk apával és Dénessel(mert őt ám ki nem lehet hagyni az ilyesmiből)és talán Dominik lesz.Dénes azt szeretné,ha Gulyás Picikebaba lenne :lol: :lol: mostanában kezdi megérteni,h ez nem egy tisztességes név....

Hajfestés.Nekem még soha életemben nem volt sem színezve,sem festve,de oylan mértékű őszülés állt elő,h hamarosan kénytelen leszek.De én tuti hennát fogok használni,azt olvastam,h negyon szép fényes lesz a haj tőle és még olcsó is.Akinek van tapasztalata,szívesen várom.

Hű,milyen bajnoki selejtező folyik odabenn....ízlett a málna-áfonya biztosan.

Kép Kép
meli1118

Ma egyébként rendkívül jól vagyok,délelőtt is 1,5 órát sétáltunk,motoroztunk D-vel(ki ezt,ki azt :lol: )és most jöttem be ismét aparkból,a fiúk még kinn maradtak.Olyan jó idő van,ez az én időm....Moly,jut eszembe,ősz-testvérem,hol vagy???

Kép Kép
meli1118

Tulipános, én szívesen olvasnám mindet!!! :lol:
Vendég

Judyka átküldtem neked privibe,mert ide hosszú lenne kiírni!
Vendég

Jó éjt mindenkinek!
Vendég

Nnna, végre én is itt vagyok! :D Most vacsiztatott meg az uram és asszem egy kicsit túlettem magam (mint mindig)... jaj, jaj lesz baj az éjjel... :oops:
Akella,neked is milyen tündéri a bébid!!!!!
Tulipános, most Siófokon lógatjuk a lábikónkat, de sajna nem saját nyaralóba, hanem anyósom céges nyaralójába, azért így is szuper. :)
Hajfestés: én festetem, de eddig kb 2-szer volt melírozva a terhesség alatt. Most vettünka aférjemmel egy jónak kinéző ammónia és egyéb káros anyagoktól mentes L'oréál hajfestéket és jövőhéten fogja nekem befesteni a drágám! Na kíváncsi leszek az eredményre.... :lol:
Megjött a babakocsiiiiiink! Össze is raktuk délután és csináltunk képet, de sajna a fényképező otthon maradt, tehát ez azért rossz minőségű, mert telefonnal készült. :wink: (remélem sikerül felraknom a képet, mert tudjátok nem vagyok egy számítógépes fenomén. Kép :P )
Vendég

Helloka!

Gyors visszaolvastam, amennyire tudtam, kevéssé tudok figyelni, mert gyermekem bepörgött.. :)
moziba voltunk apával, és az elején a reklámok alatt fülelés volt bentről, majd amikor csönd volt a film egyes részein, jött a dörömbölés, hogy most mi van... :) szóval mozizott a kiskirályfi is... persze egyes részeken, amikor robbanásos jelenet volt, akkor az már annyira nem tetszett neki :)
most azóta is fent van és követelőzik, alig tudok bármi másra figyelni.... :D

oh, míg el nem felejtem. Nézzetek e-mailt! Kiküldtem a meghívókat a levlistára! Kattintsatok a feliratkozáshoz! :D
Köszi a listát, Dorka! :)
Aki még nem küldött elérhetőségeket és szeretne csatlakozni, sohasem késő!

gio'a
Hát igen, először mikor ott jártam, engem a nőgyógyászatra küldtek, mert nem volt kiskönyvem. Erre mikor behívtak, mondtam, hogy terhes vagyok, és mikor megkérdezte, hogy és nem akarom megtartani, erre teljesen kiakadtam, hogy de igen, naná hogy meg akarom tartani, ilyet ne is feltételezzen rólam, egy évet vártam erre... akkor meg kiakadt, hogy akkor miért oda mentem... persze mondanom se kell, hogy mivel soha nem voltam terhes, honnan is tudhattam volna... ráadásul nem én irányítottam oda saját magam a számítógépes rendszerben... na mindegy, a terhesgondozáson már sokkal kedvesebbek voltak velem, kedves védőnő, kedves dokik, totál feledtette azt az incidenst... a nőgyógyászatra meg nem megyek, de azóta is mindig azt a mufurc nőt látom ott...

tedorka, pumi, lemon, kata, többiek!
köszi az infokat, most már értem. :) nem igazán tudtam, hogy mi köze egymáshoz a két betegségnek, de akkor így már világos! és ha már ennyien mondjátok, így már nem is parázok :) főleg, hogy egy ideig úgyse megyek be megint...
egyébként kiskoromban tuti teljesen elkapott a bárányhimlő, mert még mindig megvan két elvakart foltom is. :) anyu is emlékszik, hogy nagyon szenvedtem vele, és két hétig karanténban volt az egész család miattam :D

ablakcsere... nekünk aug első hetében volt. Játszótér van az ablak alatt... ég és föld a különbség, mióta új ablakaink vannak. Ki tudom zárni a ricsajt, és még hőszigetel is... huhh, lesz jó meleg itt télen :)

festeni én nem mertem. egy hónapos lehetett kb a bébi, mikor festve volt, eredeti színére vissza, hogy később ne kelljen... de ez az őszülés nálam is irtó gyorsan jelentkezett... eddig nem zavart, de most már nagyon kezd... a hajam egyébként természetes fekete, így eléggé látványos kezd lenni. Októberben lehet, h elmegyek, megcsináltatom valami kevésbé káros festékkel (mert a fekete az a legdurvább amúgy), okt.22 apával az évfordulónk, és szép akarok lenni neki :)

nah, a többire majd holnap reagálok, mert ezt is már egy órája írom, és most már nagyon követelik a figyelmemet odabentről. :D

Jó8! :)

Milla

Kép

Kép
millababa

Ja, nézegettem visszafelé a fórumon a képeket!

Csinosak vagytok, kismamik, babócák :)

Milla

Kép

Kép
millababa

Anna! Szep a kocsi,tetszik a szine, meg a vaza (en abszolut babakocsi-vaz-manias vagyok), es te is nagyon csini vagy...szep vekony, hatalmas pocival...nagyon bejon :)

Feliratkoztam az e-mailre, majd lassan kiprobalom...csinalok pucer-pocakos kepet :):):)

Kata! En is igy vagyok az elerzekenyulessel, pedig egyaltalan sosem voltam erzelgos, sot...! ha belegondolok, hogy alig tobb, mint 2 eve, az ex-ferjemmel mennyire gyerek-ellenes voltam meg...valahogy el sem tudtam kepzelni, annyira termeszetellenes volt szamomra...a parommal meg mar par honap utan terveztunk...ez szinte naponta megesik velem is, hogy bizony elpityeredem, es 5 masodpercig meg par konnycseppet is hullatok...hogy itt van a pocimban az en kisbabam, es hogy ez milyen csodalatos, es mennyire imadom :):)

Kép
pumipumi

Jóreggelt!
Én is bőgőmasina vagyok mióta kismami vagyok:-) Mindenen elérzékenyülök, főleg ha kisbabákhoz kötődik.
de minap már azon is hogy nem adta át senki a helyét a villamoson , én meg a nagy pocakkal billegtem ide-oda

Pumi
olyan szép az új vonalzód! És a felirat is cuki nagyon.
Te voltál már férjnél? De ő magyar volt?

Anna,
nagyon szép/ek vagytok!Igazán csinos vagy, semmi okod a panaszra! És a babakocsi igazán vagány! Nagyon tetszik!

Milla
köszi a emailt, csatlakoztam a levlistához!

Ablakcsere nálunk is megvolt már augusztusban, de egy festés még kellene itt-ott.

Tegnap voltam dokinál. Kicsike lefelé befordulva immár, doki szerint így is marad, lehúzza a szép nagy okos feje:-) Méretei alapján lassan már dec. 9-nél járunk, úgyhogy lehet nem is Jézus hanem Miki hozza :shock:
Vendég

Koszi Gio! Igen, voltam ferjnel, akkor valtam el, amikor mar itt voltam. 18 eves korunktol voltunk egyutt 9 evig, 3 evi hazassag...imadnivalo ember, egyetlen szavam sem lehetett, csak eppen nem volt koztunk semmi reszemrol... Buta voltam. Amugy en egyaltalan nem valtottam at erzelgosbe (bar "emberibb" vagyok, mint elotte)...de Csimotan azert sokszor elerzekenyulok...mas kisbabak erdekes modon nem hatnak meg. Multkor is volt itt egy ismeros, kezembe adott egyet, de annyira furanak tunt, ugy tartottam 1 meterre magamtol, mint egy vazat :)

nekunk sajnos nem jott ossze az epitkezes tavasszal, mert nem alakult kedvezoen a torveny, ugyhogy min 2 evet varnunk kell. MOst a jelenlegit akarjuk atalakitani (konyhat kisszobava, uj konyhat a nappaliba, es mivel 6 m magas, galeriat hozzaadni, ahol lehetne etkezo meg konyvtar)...ma jon az apitesz, remelem, szinte azonnal kezdhetjuk a munkalatokat, mert itt iszonyat lassan halad minden, sztem fel ev...es mivel fel kell koltoznunk anyospajtashoz, jo lenne hamarabb kezdeni, hogy ne Csimotaval kelljen az ido nagy reszet ott tolteni.

Nekem is fejjel lefele van Azzurra, bar sokszor forgolodik meg...az durvan faj :) mar tobb hettel ezeleott, mikor meg tudott bukfencezni is, mondtak, hogy fejvegi...akkor is eppen mozgasban volt, sztem csak ugy ramondtak. legutobb is mondtam a dokinak, hogy neha meg total megfordul, de o azt valaszolta, hogy szinte lehetetlen, hogy vegul faros lesz, az mar latszik egyertelmuen, hogy milyen allasu, akkor is, ha mozog...hogy honnan? Sztem humbukkoltak mind a ketten.

Kép
pumipumi

sziasztok!
Feliratkoztam én is a levlistára. Majd küldök én is képeket, amint lesznek.

Kép
Kép
Kép
endaaj

Látszik hogy faros lesz a baba? Nem gondolnám én sem, hisz a huncutok még képesek az utolsó héten is áthelyezni magukat annak ellenére, hogy akkor már tényleg alig van hely.
Pumi
"emberibb" vagy? :) Nehéz elképzelni hogy érzéketlen lettél volna, bár már többször céloztál arra hogy nem épp a finomkodásodról voltál híres :)
9 év...Azta! Akkor nem lehetsz olyan "lehetetlen alak" ha ilyen kitartóan együtt tudtál élni vkivel:-)

Egyébként furcsa ez , mert szeretem a gyerekeket, de a keresztlányomon kívűl én is eléggé vázatartó vagyok és még aggódtam is, hogy mi lesz ha a saját gyerekemet nem merem majd megfogni? És irigykedve néztem az olyan nőket, akik bármilyen kisgyerekhez a legnagyobb természetességgel nyúlnak hozzá.
Vendég

Sziasztok Kismamik!

Valaki hiányolta a táblázatot. Itt van:

Kép
Vendég

Köszi Gabi!Én hiányoltam:-)Kíváncsi voltam hogy áll a rózsaszín-kék arány :) Úgy látom egyelőre egál 8)
Vendég

Sziasztok!
Minden oké volt tegnap a dokinál. :D Jó volt megnyugodni. Teljesen zárt a méhszáj, a keményedések az ilyenkor kezdődő Braxton-Hicks összehúzódásoknak tudhatók be. Derékfájás ügyében nem biztatott a doki, azt mondta ez még erősödhet decemberig, :shock: a fájdalom csillapítására van ilyenkor lehetőség. Algopyrint vagy aspirint nyugodtan bevehetek szerinte, de azért én meghagyom végszükség esetére, mert mint sok minden mást, ezt sem javasolja a betegtájékoztató a harmadik trimeszterben (a többiben sem). :evil: De én bízom benne és ha szükséges beveszek majd 1-1 szemet, főleg mert az influenza elleni védőoltásról is úgy nyilatkozott, hogy Isten ments beoltani, hiszen tesztelve is alig volt -kismamákon egyáltalán- és akkor ő hogy merné ezt javasolni a kismamáinak? Szerinte is pénzszaga van a dolognak, ezért a nagy felhajtás, a pánikkeltés egy ilyen gyorsan "összedobott" oltóanyag fölött. Gondolom, ha ebben ilyen körültekintő, akkor gyógyszer ügyben sem mondana olyat ami árthat, főleg az előzményeim miatt, most már sokkal jobban akar vigyázni rám. A II. rutinon volt fehérje a vizeletemben, azóta a védőnőnél már nem, de azt mondta a biztonság kedvéért menjek el egy vizelettenyésztésre, nehogy valami baktérium legyen, főleg így a derékfájás előjötte miatt is. Hétfőre beterveztem ezt az utat.

Háziorvosnál is gyorsan végeztem, nem mozdultam az ajtóból, 5 perc mulva megkaptam a papírt. :wink: Nem bántam, tele volt a rendelő betegekkel.

Most készülődök fogdokihoz, délután még benézek.
csillag25

Nem Gio, fejes lesz :):) ha meg forgolodik, ugyis megbeszelem vele, ez miatt nem aggodom. Mondtam, hogy forog meg, azt annyira latni, de azt mondta, az akkor is latszik (lehet, a fejebol mar gyokeret eresztett, vagy nem tudom)...de sztem hulyeseg, mondtam is neki :oops:
Nem, annyira tulozni azert nem akarok, de tenyleg rengeteget valtoztam a parom mellett...sokkal masabb dolgok ertekesek szamomra...elotte csak a tanulmanyaim, a munkam, a terveim, a karrierem erdekelt, es semmi erzelem nem volt soha, es nem is hianyzott, sosem ertettem pl a szerelmes embereket sem. exemmel jol megvoltunk, de mint baratok...aztan mikor megismertem Nicolat, akkor fordult minden nagyot. Amugy mindig nagyon kedves, cukimuki voltam az emberekkel (amig nem adtak okot az ellenkezojere), de tulzottan hatarozott, magabiztos, ontorvenyu...alapvetoen most is ilyen vagyok, csak a mod, ahogyan megkozelitem a dolgokat masabb most. bocsi az offert a tobbiektol.

Fura ez a dolog Gio, es sosem szerettem a gyerekeket, mindig idiotanak ereztem magam, ha 2 percig egyutt kellett lennem veluk, de anyaek mindig mondtak, hogy higyjem el, a sajatommal majd mashogy lesz, bar en allitottam, hogy sosem lesz gyerekem....nna most nincsenek ilyen gondolataim tobbe...marmint hogy hogyan fogom tartani pl...most mar minden olyan egyertelmu...ugy megszorongatom, hogy az csak nna...amugyis simogatas-manias lesz..mar most az :):)

Koszi Gabi a tablazatot...nem szamoltam meg, de nekem nagyon kiegyenlitettnek tunik a mezony :)

Kép
pumipumi

Pumi
sztem nagyon jó anyuka leszel, semmi kétség.
És szerintem jó hogy éltél egy ilyen szakaszt az életedbe. Én sem kapkodtam el - még annyira sem mint Te :) Kiéltem magam azt hiszem kellőképpen hogy pl. egy jó kis koktélos buli ne legyen már fontosabb mint a család, a tökéletes férjem és a gyerek. Szval a késői gyermekvállalásnak is megvannak az előnyei, ugyanakkor nyilván ha az évek számát nézzük csak, akkor buli lehet hogy mondjuk 40 évesen már van vkinek egy 18 éves lánya :)
Én pont úgy terveztem még "kisebb koromban", hogy hamar fogok szülni, 30 éves koromra már min. 2 gyerekem lesz. Ehhez képest ha visszagondolok a 30 éves koromra, hát.... :) Nem annyira voltam rácuppanva a témára.
Azt értettem hogy fejes lesz, azt nem hogy a mozgásból hogy tudnák megállapítani hogy mi lesz:-)

Csillag
kitartást a fogdokihoz! Én még nem voltam a terhesség alatt..Ciki...Lassan el kellene tolnom magam.
És örülök hogy minden rendben a babóval!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.02 07:12-kor.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: