A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Ikrek + Veszélyeztetett terhesség

Lili
Mi ez a szerkesztés?Hogyan?

Fiús anyukák
Hogy működik ez a fütyihúzogatós téma?Húzom én,de meddig kell mennie?Honnan tudom ezt?Dokinéni szerint nem szabad erőltetni,mert ha esetleg kicsit "beszakad" többet ártunk mint használunk a mikrosérülések miatt.Na most akkor húzzam vagy ne húzzam?
Vendég

Jé!Látom a szerkeszt opciót!
Vendég

Lanyané,
Nálunk is kicsivel több mint 2 napig elég egy csomag tápszer, durva az biztos. :oops:
Én is el szoktam menni hétvégente vásárolni, amikor anyum itt van. Jól esik a kikapcsolódás, de többször hívom hogy minden oké-e. Azt hiszem, az életünk innentől kezdve örökös aggódás! :oops:
A kispupákjaid annyira édesek! Aranyosa rucijuk is!

Binyek,
Én nem keltettem őket, hagytam hogy ők kérjék, ha éhesek.
Szerintem nyugodtan vedd ki Maját, ha fáj a hasija. Én is kivettem Blankát ha fájt neki, és sokszor rajtam, a mellkasomon aludt el, de most már szinte nem is kell soha. Ezzel még nem fogod elkényeztetni, hidd el.

Sotske,
Hogy milyen jó a csajok ruhája, nagyon egyedi! Hol vetted?

Alfa,
Gratulálok, sok boldogságot nektek! Sajnálom, amin keresztül mentetek, de a lényeg hogy minden rendben. Képeket majd tegyél!

Banika,
Mi nem kaptunk vasat, nem is vettek vért. Tőletek mikor vettek vért?

Juci,
Jobbulást nektek!

Szofi,
Nem semmi ez a 300 Ft-os ár, azért mégiscsak barátibb mint a 2000 Ft-os. :shock:
Jaj de aranyos a farmeres kép, cukik!

Zsuzska,
Gratula Fanni átfordulásához! Jók a pancsolós képek!

Babyteve,
Szépek a gyerkőceid, és borzasztóan hasonlítanak szerintem.

Lili,
Ha nem írod ezt a szerkesztős dolgot, észre nem vettem volna. :roll:

Ezt ma csináltam, illetve tegnap, nem tudok aludni! :lol:
Kép

Kép
rebe
Dunaharaszti

Rebe

Tőlünk akkor vettek vért amikor 3 napig kórházban voltunk,mondván akkor egy kalap alatt ezt is kérte a dokinénink.Nem vérszegények,csak a hemoglobinjuk az alsó határ közelében van,ezért kapjuk megelőzésképpen.Inkább most,mint amikor már kiürülne a vasraktáruk és összeszednének nekem minden vackot.
Édik a csajok nagyon.
Vendég

Banika,
nekem is mondta a dokinéni, hogy húzogassam addig, amíg meg nem jelenik a végén a faggyú, de ne tovább, nehogy beszakadjon. Hát, őszintén szólva én túl bátortalan vagyok, nem nagyon sikerül. Van olyan nézet, miszerint nem kell húzogatni...

KépKép
lili73

Lili
Aha.És honnét tudom hogy néz ki a faggyú?Lehet hogy én vagyok a hülye,de fosok ettől a húzogatástól.Azért kérdem,mert én tisztábatételnél is "kitakarítom" a fütykösöket,fürcsinél is.Erre mindegyiküknél van felfedeztem egy kis fehér vmit,ami olyan mintha popsikenőcs kerülne a bőr alá.Mikor jelenik megy a faggyú?Ezek ám a problémák?
Vendég

Fontos tudni!
Nagyon fontos, hogy gyermekek fitymáját nem szabad hátrahúzni, húzogatni, mert berepedések keletkeznek, így megnő a fertőzések veszélye, és hegesedés, merev szűkület alakulhat ki!

Ezt most olvastam.Akkor most mi van?
Vendég

Banika! 1 éves korig nem kell húzogatni, nem szabad! Én így tudom...

Kép
riddencs

Kép
riddencs

Mondom, két tábor van, egyik azt mondja, kell, a másik, hogy nem szabad. Így hát én azt fogadom el, amit a mi dokinénink mond, mert jobb ötletem nincs. Szóval, a faggyú, az a végén egy kis átlátszó cseppecske. Lehet, h. hülyét kérdezek, de a makk ilyenkor még ugye egyik babánál sem tűnik elő a fityma lejjebb húzásánál? Mert nálunk nem.

KépKép
lili73

Banika :P
Még nem kell húzogatni!

Binyek :P
Éjszakára mi is tápszerezünk, 2x is. Nekem a tejem pont úgy elég, hogy 2-3x tápszert is kell adni, s attól valahogy jobban alszanak.
Nekünk az Infacol úgy tűnik, bejött a pocifájásra. Van olykor, de viszonylag gyors lefolyású. Gripe watert is kipróbáltam ma, mert Infacolt evés előtt kell adni és elfelejtettem. Az is úgy tűnik, hogy jó!
Nálunk Milán már az ágyában alszik, pedig kb. 3 hétig vagy mellettem, vagy Apa mellett aludt az ágyban. De a sajátjában jobban szeret :shock:
Márk csak mellettünk aludt el eddig, de lassan be akarjuk szoktatni az ágyába, s 2 hós korukra jó lenne, ha egy szobában is tudnának aludni és nem keltenék egymást... meglátjuk. Mi így tervezzük :D De vele ez nagy türelemjáték lesz, az már látszik... Meglátjuk mikor győzi le nálunk a fáradtságot az előre gondolkodás...

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Sziasztok!!!Ma hazajöttünk!!!Jöhettünk volna már tegnap is,de nekem még mindig nagyon fáj a hasam :cry: Császáros anyucik nektek nem fájt? Nekem nagyon nehezen huzodik vissza a méhem ,annyi oxitocint kaptam ,hogy egy lonak is elég lenne.algo pirinen élek,ma annyira fájt hogy nem birtam ,muszály volt bevennem, a korházban is ezt adtak.Légyszi irjatok,mert már mindent összegondolok,hogy mi lehet velem.ultrahangon nem találtak semmit.

Gyerekek jol vannak.Jázmin nagyon nyugodt,ellenkezője a bátyjának.Milán állandoan enne,harcol a pelussal :D KÖszi a gratuláciokat.ha jobban leszek visszaolvasok.puszi mindenkinek!!!!!
s.csilla

Kuki témához egyenlőre nem tudok hozzá szólni,de bízom benne,hogy pár év múlva kérhetek majd tanácsot tőletek :wink:

Rebe
Csajszikák tündériek!!!
A rucikat Dubaiból kaptuk.Tavaly a párom esküvőt fotózott egy fiatal párnak itthon,akik egyébként kint élnek,és annyira összebarátkoztunk,hogy most,hogy a nyárra hazajöttek,eljöttek megnézni a csajokat és ezeket a rucikat hozták nekik :lol:
Vendég

Szia Csilla
Ne aggódj,tök normális,hogy ennyira fáj.Mindannyian máshogyan tűrjük a fizikai fájdalmat.Ha az algopirin használ,akkor ne szégyelld szedni.Ez mégis csak egy nagyon komoly műtét.
Kérünk majd fotót!
Próbálj sokat pihenni,tudom nem könnyű,de nagyon muszáj :!:
Vendég

Kép Kép
s.csilla

Csilla!
Nagyon édesek!
Nekem is nagyon fájt az első 2-3 itthoni napon,de most már elmúlt.Irtó gyorsan regenerálódik az ember,ha tudja az agya,hogy nincs idő a lábadozásra... :wink:

Ez a kuki-téma nekem is gázos!Még sose volt fiam...Amilyen kukikkal eddig találkoztam,azt mindig a gazdája huzogatta és tartotta tisztán! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Rebe!
Nagyon nagyok a csajok!És már milyen kis aranyosan figyelnek! :)

Mi is az Infacolt próbálgatjuk,csak az van ráírva,hogy MINDEN kaja elött kell adni,de napközben nem fáj a hasuk.Akkor minek?

Én azért írtam,hogy a táp jobb,mint a kakaó vagy a tej,mert ezekben a mai tejekben már ki tudja,hogy mi van...A tápszert meg azért csak bébiknek csinálják.Talán jobban ellenőrzik a minőségét,talán.... :roll:

Ma megvolt az 1. babakocsis sétánk,végigaludtak,mint a tök! :lol:

binyek

Köszi a kukis tippeket :lol:

Binyek
Íme az elrettentő példa :lol:
Ma délután a Bercust letettem a kiságyába aludni,a Marci még vidámkodott a nappaliban a szőnyegen pucér fenékkel.Nekem tök jólesett kicsit fetrengeni,meg játszani vele,aminek azlett a vége,hogy elaludt rajtam.illetve velem együtt(pelus nélkül).Aztán arra ébredtem,hogy vmi melegség önt el.Elsősorban a hasamat,aztán a szivemet is :lol: :lol: :lol: .Olyan jó érzés volt,hogy az én "nagyfiam" rajtam aludt.
Vendég

Lányok, de jó, hogy kislányaim vannak :lol:

Csilla, szépek! Pihenj sokat!

Nekem baktérium fertőzés van a térdemben :shock: nem is hallottam még ilyet.
Dokival arra jutottunk, hogy valószínűleg a két hete fogorvosi kezelés közben történ ínyembe belefúrás közben került bele a véráramba és a tekerés hatására, ahogy erőltettem ott szépen megtelepedett és gyulladást okozott.
Jó, hogy egy csomó ideig gyúrtam a fogorvosra, hogy el merjek menni :oops: most egy darabig biztos nem kívánkozok megint :evil:

Judit

jucicuki

Csilla! Nagyon szépek a babák!!!! Pihenj amennyit tudsz , gondolom nem tudsz egész nap feküdni :wink:

Rebe! Édesek a lányok! nem készült olyan kép amin 3-an vagytok? Várjuk ám!

Én örülök hogy fiam is van, nem baj ha huzogatni kell :) egyébként még Kamilla írta hogy lányoknál is összetapadhatnak...szóval senkinek sem könnyű :):)

tegnap vittem őket sétálni, egyformában. Fannin rózsaszín body, Gergőn sötét....de észre sem vették... Kép

Valakinek már megvolt a keresztelője?nekünk hónap végén lesz. Igaz az hogy az anyának nem szabad sötétbe menni, mert akkor balszerencséesek lesznek a bébik??? :shock: :shock: :shock:
Mondjuk már Gergő hajéevágásánál ezt megkaptuk! NEM VAGYOK BABONÁS!!

zsuzska80
Szombathely

Csilla
Gyönyörűségek.Én is leírom a sablont,pihenj amennyit tudsz(de úgysem fogsz,sajnos)
Nekem az oxítocin mellé mindig hozták az algopyrint a kórházban.Azt mondták attól még hat,nem kell hogy megdögöljek a fájdalomtól.Gondolom amiatt fáj,mert sokkal nagyobbat tágult a méhed(ahogy itt mindenkinek :lol: )Biztos hogy tovább tart míg visszahúzódik.Nekem a doki ezt mondta.Kaptál ergam cseppet?Nekem 2 üveggel meg kellett inni.

Zsuzska
Nadon cukik.Én jövő tavaszra tervezem a keresztelőt.Az első gondolat a szeptember volt nálunk,de a műtét miatt minden más háttérbe szorul most.
Sötét ruha- én tuti vmi sötétet választok ha ilyen bálna maradok :lol: :lol:Amúgy erről nem hallottam,csak azt hogy előbb kell esküvőre vinni a gyereket,mint temetőbe.Ha ez így van,akkor mi halottak napján nem megyünk ki az biztos.
Összetapadás
Valóban van ilyen a lányoknál is,hogy a szeméremajkak összetapadnak.Egy ismerősöm kislányát tavaly műtötték vele.

Juci
Baktérium?Te jó ég?Nem is hallottam még ilyenről.Most jól bef....tam megint a fogorvostól.
Vendég

Mi nem keresztelkedünk.
Amúgy vallásosak is vagytok, vagy csak "szokásból" kereszteltek? Értem ezalatt, hogy hittanra is járnak majd, meg templomba? Vagy a nagyszülők akarják?
Csak kérdem, mert nem tudom, hogy működik. Nálunk nincs ilyesmi. Nem vagyunk "hívők". Azért tettem zárójelbe, mert én is hiszek, de nem a bibliai formában...
Vendég

Mi nem járunk templomba,de a keresztelővel úgy voltunk,hogy ezt szeretnénk.Aztán ha vmelyikük szeretne hittanra vagy templomba járni,akkor lelke rajta,de én nem erőltetem.(a nagyszülők véleménye nem igazán hat meg ebben a kérdésben)
Vendég

Sziasztok!

8 hetes ikerterhes vagyok, és lenn egy kérdésem. Két napja gyenge vérzésem volt, szaladtam a dokihoz, megnézett ultrahanggal, és mindent rendben talált, gyönyörű szívhangok voltak, és nem látott semmi rendelleneset. Meg is nyugodtam, de ma reggel megint arra ébredtem, hogy vérzek, csak most egy kicsit erősebben. Ez sem tartott sokáig, mert mostanra már nyoma sincs, és fájdalmam sem volt, de most fogalmam sincs, hogy mit csináljak. Legközelebb 18-án kell mennem UH-ra. Vagy rohanjak megint dokihoz soron kívül? Volt már valaki hasonló helyzetben?
heheni
Kecskemét

halihó anyatigrisek :D
minden nap leülök,hogy na akkor írok erre tuti akkor vagy sírnak,vagy ljárt a mosógép,vagy mindig van valami nyavaja,egy picit lehet megbánom néha,hogy elutasítom a segítséget de mostmár mindegy igy jártam.
CSILLA.nagy nagy gratula :D nagyon szép babócák és ne aggódj normális,hogy fáj nekem kurvára fájt két hétig volt hogy meg sem bírtam mozdulni,de ha megnyugtat menj el uh.ra,hogy minden okes e odabent.
heheni üdv köztünk,nekem a dokim mindíg azt mondta inkább ijedjünk meg feleslegesen minthogy késő legyen úgyhogy szerintem irány a dokid reméljük semmi baj.
keresztelés-én sem vagyok megkeresztelve aztán nem tudom,hogy lesz(labasv jól fogalmaztad én is hiszek csak nem igy a bibliai formában, :D )
zsuzska nagyon édes fanni meg gergő és az a cicás ruha király :D
hű juci nem irigyellek én sem hallottam még ilyenről de legalább tudják az orvosok,hogy mi a baj,mielőbbi gyógyulást :!:
banika :D :D :D jó a pucosan elalvós sztori :D :D
na tegnap volt a védőnő aztán kisilabizálta,hogy amikám azért sír mert hasfájós(hülye anyja meg azthidte hisztis :oops: )naszóval kemény a pocikája meg fröcsögőset kakikál ami attól van,hogy a levegő bentmarad pedíg olyan sokáig büfiztetem röfög is hatalmasokat,szóval ajánlotta a védőnő az espumizan cseppet tegnaptól nyomjuk aztán kiderül,de tegnap azt hidtem megőrülök sehogy nem volt neki jó pocitmasziztam dajkálgattam a kezemben minden pozicióban,de csak teli torokból egy hangon ordított beraktam a babakocsiba őket lementünk azsem volt jó aztán kicsi én is megunta ja jázmint hívom igy mert egy ez egyben én vagyok kicsiben :oops: :D és ő is rákezdett ő csakis akkor sír ha már nem bírja a kishugát.feljöttünk gondoltam a pancsitól megnyugszi,azsem szóval rumli volt nála és mindezt tök egyedül,ilyenkor mondom magamnak kemény vagy :D :lol: mint mindegyikünk innen :D csináltassunk mellszobrot magunkról a főtérre :D :D :D :D
ja lányos anyuk volt valaki kislányának a punikáján pici kidudorodó-este piroskás most reggel nem piri de ott van.
ja meg a másik amikámnak az a hemangióna kezd kidudorodni sötke nektek is így volt?és mit csináltatok lefagyasztattátok,mert nekem azt mondták nem kell semmit csinálni vele de ha kidudorodik nem túl esztétikus éshát később bizti zavarná.
hú szófosásom van.

lanyané

Szia Heni!
Gratula az ikrekhez! :lol:
Én is véreztem a 6. héten,de kaptam valami bogyót és szigorúan feküdtem pár hétig,így rendeződött a dolog.Próbálj minél többet nyugalomban lenni,nem csak testileg,hanem agyilag is!18.-áig mindenképpen légy kíméletes magadhoz,de ha jobban véreznél vagy görcsölni is kezdenél,azért akkor hívd fel a dokid!
Szorítok! :)

Banika!
Van aki tejben-vajban fürdik,van aki pisiben-kakiban.....Hát ha te így szereted! :lol: :lol: :lol: Szép lesz tőle a bőröd? :wink:

Judit!
Szegény....jól megjártad! :(

binyek

Csilla
Nagyon szépek a babócák!!!

Banika
Mi is szoktunk pisiben,kakiban fürdeni.Utóbbiban leginkább apjuk,mert Száva rendszeresen lekakilja :wink:

Lanyané
Nekünk is így kezdődött.Szávának kezdetben alig látható volt,mostanra pedig kb. a 4*-sére nőtt :shock: Nekünk is mondták,hogy majd visszahúzódik,de én nem várok vele 6-10 évig.Ha nem emelkedne ki,nem zavarna,de így nagyon sérülékeny.1* már ki is vérzett és az nagyon veszélyes.Meg aztán ha már elkezdünk fésülködni...
Szóval mi ezért vittük el,hogy gyorsítsák meg ezt a folyamatot.Egyébként nyom nélkül el tudják tüntetni és tényleg nem fáj.

Heheni
Gratula!
Végre van új kismamink!Írhatnál sűrűbben is,szívesen segítünk,ha tudunk.Szerintem is inkább menj be többször feleslegesen,mint egyszer későn.Én biztos felhívnám a dokimat!!!!

Én is pont akartam a keresztelőt kérdezni :lol:

Nekünk most lesz 24.-én.

Zsuzska
Olyan édik!!!Gergőnek tuti cuki így a haja.

Juci
Térded :shock: Én is készülök fogorvoshoz.Óvakodjak?

Egy legfrissebb a csajaimról.Apa ma csinálta,ajándékba lesz a keresztapjuknak :lol:
Kép
Vendég

lanyané: Nálam is Jázmin hasonlít jobban rám :D
Iszonyatosaka csajok, mióta tegnap hazajötünk. Hisztériáznak egész nap. A "nyaraláson" ugyan szinte semmiben nem volt segítségem, de a kis seggüket valaki egész nap rázogatta (kérésemmel ellentétben). Szóval rászoktak 5 nap alatt. Ráadásul este nem akarnak aludni, ordítani annál inkább. Nálunk ilyen utoljára 10 hetes korukban volt. Hajamat tépem. :evil: Tegnap ők ott, én itt sírtam. :cry:
Mégis mennyi idő kell, hogy visszaálljanak a dolgok? Vagy nem fognak? Ebben az esetben iratok föl nyugtatót! :?

Lanyané: Ha kicsit egyenesbe jöttök lelkileg, összefuthatunk. 4 rinya-mancival korzózunk :lol: Vicces lesz :lol:
Vendég

Kép Popsikat cenzúráztam :)
Vendég

Csilla,
Örülök, hogy otthon vagytok. :D Nekem is nagyon fájt. Kellett itthon egy hét mire jobb lett. Főleg akkor fájt, amikor fekvésből fel kellett kelnem. És Ergam cseppet én is kaptam!
Nagyon édik a gyerekek!

Juci,
Ez a baktérium fertőzés nem hangzik valami jól! Jobbulást! és ráadásul a fogorvosi kezelés miatt ... :shock: Én meg még mindig a fogammal szenvedek, még mindig fáj, most gyógyszeres csíkokat cserélgetnek benne, de már nagyon örülnék, ha elmúlna, mert nagyon unom. :oops:

Zsuzska,
De jó ez a macsekos ruci! Igyekszem olyan képet is tenni, amin 3-an vagyunk, csak még nem igazán készült! :oops:
Én nem hallottam még ezt a ruhás babonát! Mi jövő tavaszra tervezzük a keresztelőt.

Anny,
Nem gyakoroljuk a vallást. Kiskorunkban mind a ketten jártunk templomba, hittanra, aztán abbamaradt a dolog. De a keresztelőt mindenképpen szeretnénk.

Heheni,
Üdv itt! Gyere majd gyakrabban!
Én is barnázgattam a 10-ik hétig. Nekem volt heamatómám is. Nem lehet hogy neked is ez van? A doki nem látott ilyesmit? Szerintem mindenképpen hívd fel, mond el hogy újra vérzel! Majd megmondja hogy mi legyen, de ne hagyd annyiban!

Sotske, Anny,
Jók a képek! :wink:

Kép
rebe
Dunaharaszti

Csilla :P
Gratulálok! Nekem is nagyon fájt! Görnyedten jártam, felállni sem bírtam és én is 1 nappal tovább voltam bent... 3 napig az őrzőben és +2 gyerekágyon... Nekem az 5. naptól jobb lett és a 2. hétre teljesen megszűnt a fájdalom. Kitartás..................... ráadásul jön a mélyvíz is a gyerekekkel... én is kivoltam/vagyok, de tényleg napról napra könnyebb...

Lányok :!:
Nem emlékszem, ki tett el barackot :?: Talán Judit?
Hogy kell/lehet eltenni???

Köszi,
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Köszönöm a kedves fogadtatást, és a bíztató szavakat! Remélem még sokáig írogathatok ebben a topikban:))
Szóval elmentem a nőgyógyászatra, elmondtam mi a bajom, megvizsgált a doki, de semmit nem talált, megint... Úgyhogy felírt valami bogyót(Rutascorbin), és azt javasolta, hogy feküdjek be a kórházba néhány napra. Mivel a vérzés teljesen elmúlt, panaszaim nincsenek,feküdni itthon is tudok, kihagyom azt a kórház dolgot. Ha maradni akarnak, úgyse lesz baj, ha meg menni, azon a kórházban sem tudnak segíteni. Egyelőre ennyi,megnyugtattam magamat, megnyugtattam a piciket is, a többit meg majd az idő eldönti.
Mégegyszer köszönöm a támogatást, megpróbálok sokat írni és kérdezni:))
heheni
Kecskemét

Heni
nekem is volt ilyen kis-vérzés én is rutascorbint kaptam. Aztán rájöttem, hogy túl gyorsan csökkentettem a progeszteront, amit szednem kellett még akkor. Nem írtad, hogy szedsz-e ilyesmit, esetleg ez is lehet a gond. Ami persze nem is gond, csak lassabban kell csökkenteni az adagot.

KépKép
tüccs

Heheni!

Jó, hogy jöttél, kevés a kismamink. Pihenj sokat és írj gyakran!

Eszti, Anny csodaszépek a képek!

Fanni!

Fagyasztózacsiban teszem el, jól megmosom hámozom, magot kiveszem negyedelem és mehet a fagyasztóba. Érdemes egy kicsit nagyobb adagot eltenni, mint amit most esztek, mert télre többet fognak :lol: én a két csajszinak egy étkezésre valót fagyasztok egy zacsiba.

Nekünk nem lesz keresztelő, névadón gondolkodtunk, de felesleges macera :roll: . Egyikőnk sincs megkeresztelve, nem is járunk templomba, templomi esküvőnk sem volt. Ha úgy alakul, később is meg tudnak keresztelkedni.
Judit

jucicuki

Sziasztok!

Régóta szemezgetek már én is a topikkal, és most Heni írása miatt én is bekapcsolódnék. Elsősorban azért, mert én is épp a napokban éltem át ezt a vérzéses "élményt". Az első és második alkalommal csak picit véreztem, harmadszorra viszont már nagyobb mennyiség jött, és akkor már ki sem engedek a kórházból. Nálam se látszott az oka, babákkal minden rendben, lepények sértetlenek, méhszáj is zárt volt, valahonnan mégis jött a vér. Görcs nálam sem volt. Azóta minden rendben, kölkök nőnek, remélem most már nem lesz baj. Heni, biztos nálad se lesz gond, csak pihenj, ha tudsz!

A topik babái csodaszépek!

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Judit :P
Köszönöm!
Mi így 5 hetesen még nem eszünk őszibarackot :) de úgy tudom, hogy 4 hós kortól lehet a levét, és amúgy is az egyik első kiegészítő kaja lehet turmixolva, ezért kérdeztem, hogy teszed el. Ezek szerint az ízét nem veszti el, ha simán, minden tartósítás nélkül lefagyasztjuk?

Évi :P
Üdv. az ikres topikon :wink:

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Tüccs, én nem progeszteront szedek, hanem utrogestant használok hüvelybe napi 2x3-at. Az én babáim lombikbébik, úgyhogy nagyon szigorúan be kell tartanom az orvosi utasításokat. Pl. ezt a szert a 12. hétig nem lehet abbahagyni.
Köszi Évi a bíztatást, akkor ezek szerint jól gondoltam,a kórházban sem tudnak többet tenni.
Nagyon tetszenek a fotók, remélem hamarosan én is ilyenekkel büszkélkedhetek. A 10 hetes ultarhangomat megpróbálom majd feltenni. Tudom, sokaknak ez nem újdonság, de nekem egy igazi csoda, főleg hogy ennyit vártunk rá.
heheni
Kecskemét

Heni :P
Üdv. a topikon.
Az utrogestan hatóanyaga a progeszteron :wink:
Többen is vagyunk lombikosak a topikon, s minannyiunknak csoda a terhesség és a született babák is :D
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

szia évi77 a mai nappal két új kismamival is gyarapszunk :D gyertek sűrűn :D de furi nemrég még szinte én voltam a legfiatalabb kismami aztán sitty sutty már 1hónaposak a lánykáim :D
heni a lombik nekem is ismerős :D :wink:
labasv bennevagyok :D te melyik házban is laksz :?:
ja az espumizan nem javitott a pocifájáson apa hozott infacolt remélem az segit.
jajj csilla milyen súlyal születtek a babóckáid :?:
barack a hűtőben :D meg a gyomromban anyóséknál van egy jóltermő kis fa :D

lanyané

pupákok meg a breki :D
Kép

ja meg az új pupákolocumik mert az előzőket elhajították :D

Kép

lanyané

Heni
én is utro-ztam sokáig, talán tovább is míg 12.hét. A dokid biztosan elláttott tanácsokkal a használatát illetően.
Bizti nem lesz baj.
Ja, az én babáim és Dóri is lombik-gyerekek. :wink:

Csajok
én úgy meghatódom, mikor látom a képeiteket!!! Annyira csodák ezek a gyerkők, hogy jaaaaaaaaj. :D

KépKép
tüccs

Ja, még valami HENI!!!!
Van még utrom kb. 4doboz, nincs szükséged rá esetleg?
Szívesen elküldöm!!

KépKép
tüccs

Évi, üdv nálunk, gyere gyakran!

Fanni nem gondoltam, hogy barackot esztek, de kb. ugyanolyan mennyiség megy le gyümiből ill. főzelékből, mint tápszerből (legalábbis nálunk), ezért gondoltam, hogy amit most esztek (tápszerből v. tejből) arra számolj rá és annyit vegyél egy adag baracknak.

Lanyané, ügyi vagy! Éljen a barack! Csodaszépek a törpök!
Lányok imádják!

Ma voltunk a Müllerben bevásároltunk az útra kajóból, ott nem nagyon fogok tudni főzni, turmixot viszem, gyümit kapnak majd frisset, de főzelékkel nem kínlódok.

Judit

jucicuki

Köszönöm szépen az üdvözléseket, megpróbálok aktív tag lenni. :)

Hen!

Én igazából kaptam a kórházban magnézium infúziót is, és itthon is kell szednem. Mondjuk én azt hittem a magnéziumot görcsökre meg keményedésekre adjákn ekem pedig egyik sem volt, "csak" vérzés. :roll: Ki érti ezt?

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Évi üdv!
Gyere gyakran és kérdezz bátran!

Tök jó,hogy vannak új kismamik :lol:

Dög fáradt vagyok és a mai napon a hab a tortán:fagyott,döglött legyet találtam a fagyimban :x Azóta öklendezem,és azt hiszem soha többet nem eszem fagyit!!!!Ja,és lefotóztam,úgyhogy azt hiszem beküldöm az ÁNTSZ-nek.Gusztustalan,hogy erre nem figyelnek oda.És ki tudja,hányan ettek ebből a fagyiból rajtam kívűl.S mint tudjuk,a légy nem kímél sem embert,sem állatot,sem kukát,sem ürüléket :shock:

Lanyané
Nekünk is van ilyen békánk :wink:
Vendég

Üdv kismamik
Már épp ideje volt,hogy legyenek új pocakosaink.
Heni
Szerintem itt mindenkinek csoda volt maga a terhesség,minden uh és az egész gyermekáldás.Akár spontán,akár lombik.

Lanyané
Nekünk sajnos az infacol nem jött be,a gripe water viszont igen.Illetve a tápszercsere.Milyen tápot esztek?
Nagyon édik ezek a kispupákok.

Juci
Írtad nekem a szilvát ha szorulásuk lenne a vastól.Hogy adjak nekik bébiételt?Eddig nem ettek mást a tápszeren kívül,azért gondoltam a kamillateára ha bedugulnának.
Hova mentek nyaralni?Nagyon irigyellek.

Binyek
Gondolhatod milyen szép a bőröm.Pláne a hasamon :lol: mint a kelttészta.

Anny
Nagyon édik ezek a kis husikák a cenzúrázott fenekükkel.
Vendég

Heni,
Örülök, hogy minden oké, azért pihengess amennyit csak tudsz. Én is Rutascorbint szedtem a vérzésre. Mi is lombikosok vagyunk, az utrot a 12-ik hétig használtam. Hanyadik lombikotok sikerült? Várjuk az uh képet; tudom miről beszélsz! :wink:

Évi,
De jó, hogy te is jöttél! :D Végre két új kismami! Gyertek gyakran! Hogy viseled a terhességet idáig?

Lanyané,
Olyan szépek a csajaid! Úgy látom nálatok mindkét csaj szereti a cumit. Nálunk Zsani utálja, öklendezik tőle! :shock:

Juci,
Hova mentek? Irigykedem én is! :wink:

Ugyan mi lehet Tontival? Már hazamentek, nem? Hahó Tonti, ha olvasol, jelentkezz, várunk a beszámolóval.
És Tünci is eltűnt. :shock: Ugyan mi lehet velük?

Nem akarok az agyatokra menni a képeinkkel, de ezeket ma csináltam. :oops: Megzabálom őket, annyira aranyosak, amikor vigyorognak. :D
Kép Kép

Kép
rebe
Dunaharaszti

Idősebb babásoktól kérdezem: Amióta hazajöttünk a nyaralásból, olyan szinten hisztisek a lányok, hogy csak na!
Nem tudom ez visszarendeződik e. De pl. Jázmin olyan visítást csinál, ha valamit nem adok oda neki, hogy zeng a ház.

Úgy viselkednek, mint a 2 évesek a dackorszak közepén :evil:
Vendég

http://www.jonathermal.hu/ ide megyünk, anyuék jönnek lakókocsival, mi motelba megyünk és tesó az utolsó három napra jön egy faházba. Nyaral a család :lol:
Van egy tó, aminek homokos a partja, oda kicsapom a csajokat, már vettünk homokozókészletet :wink:

Banika! A bébikajcsit fel tudod vizezni annyira, hogy átmenjen a cumin, ismerősöm úgy adta anno.
Neki orvos javasolta, de azért kérdezz rá te is a dokidra, ha a kamilla nem fog segíteni.

Anny, nálunk Lili csinálja ezt, ha kiveszem a kádból és ő még füdött volna pl. Játék közben is, ha nem úgy működnek a játékok, ahogy ő elképzelte, ilyenkor igyekszem nyugodt maradni, szépen megkérdezem tőle, hogy mi a gond, megsimogatom. Nála kb. 10-15 mp ig tart egy "roham" aztán megnyugszik :?

Judit

jucicuki

Juci: nálunk végkimerülésig tart... :cry: Ja és borzasztó kis vadállatok lettek! Csíp rúg mar tép mindkettő...
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: