A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Ikrek + Veszélyeztetett terhesség

Banika
Ebben a szaros városban,ahol mi lakunk,sehol nem lehet Huggiest venni :x A környékben máshol mindenhol,csak nálunk nem,de köszi.Most beváltottuk a kuponokat,amiket küldtél,meg kaptunk is ajándékba,így kb. 3-4 hétig most elleszünk.

Juci
Tök jó,hogy így bespejzoltok gyümiből.Én is tettem el néhány dolgot a csajoknak,meg persze maguknak.Sajna a lekvárfőzés idén kimarad.

Lili
Bőrgyógyász nem tud vele semmit sem kezdeni és műteni sem szabad.Vagy várni kell,vagy nagyon szívesen megadom neked ennek a dokinak az elérhetőségét.Nagyon rendi,és fizetni sem kell,csak beutalót kell kérni a házi dokitól.Nem is fáj a kezelés és kb. 2 másodpercig tart az egész.
Száva úgy néz ki,reagál rá,elkezdett sebesedni neki,ami nagyon jó jel :lol:

Száva hemangiómája Kép
Ez egy értágulat,nem tudják mitől alakul ki,de az esetek 95%-ban 6,legfeljebb 10 éves korra visszahúzódik.
Na ezt mi nem szeretnénk megvárni,ezért is mentünk el Szegedre.
Lili,neked is csak ajánlani tudom.
Vendég

Rebe
Gyönyörűek a lányok :D
Vendég

sotke nekem amirámnak van a hátán egy piros színű anyajegy de nem dudorodik ki akkora mint egy borsó arra mondta a heim pálban a dokinő,hogy az hemangióna nem kell vele foglalkozni az ott lesz rajta mint egy anyajegy :shock: nem értem ezeket.
olyan édes mindenkinek a gyerekei hogy beszarás pusz pusz minden kisdrágának :D

csoda történt :D minta éjszakánk volt ettek -2percen belül visszaaludtak és végre én is tudtam aludni de jó lenne ha ez igy maradna :D :lol:

tápszos anyukák nem találjátok durvának,hogy pl most nálunk 1db tápszer 4 napig elég :shock: mi lesz ha még többet hamikáznak :shock: :?: támogathatnák jobban na mindegy.
tegnap anyum vigyázott a cunikra én elmentem vásárolni olyan fura nem tudtam nyugodtan lenni 5percenként hivogattam meg rohantam mint állat-ez az anyaság mi lesz ha majd táborba mennek :lol:
tök jó kezd visszaállni az élet már magam vezetem a háztartást csak ne jöjjön senki ide totyogni mondjuk főzni még nem azt hozzák csak :D :D :D
tényleg mi a pikuli ez a csíkos alj :shock: :?:

lanyané

kispupákok

Kép

lanyané

Sziasztok!
Itt vagyunk,megjöttünk tegnap haza!
Minden rendben velünk,a törpök nagyon édesek,csak esznek,meg alszanak.Ha nem lenne ez a szoptatási nyavalya,akkor semmi gondunk nem lenne...
Mert eddig kétszer volt csak ordítás,mert sajnos éhesek maradtak,ugyanis egyszer tudnak 50-et enni,egyszer meg csak 20-at.Nem értem miért...
Nagy bajom,hogy hiába fejek vagy szivatom a mellszivóval pár cseppnél több nem jön ki.És nekem olyan sincs,hogy csöpögne vagy folyna a mellem magától.Na most mivel nem fejem,így nem tudom,hogy meddig marad tejem.De már úgy vagyok vele,hogy nem idegeskedek rajta,amig lesz kapnak,utána meg esznek hozott anyatejet,mert tudok szerezni(bár nem olcsó:1800ft/l).Aztán meg tápszer...
Csajok!
Ti keltettétek őket enni,amig ilyen kicsik voltak vagy hagytátok őket,amíg maguktól kelnek? :?: :?:
Bocsi,hogy nem olvastam vissza és nem reagáltam semmire,de még kicsit jobban esik csak feküdnöm,ha van időm...

binyek

Ja,a blogon minden megvan:
www.varhalmiikrek.blogol.hu

binyek

Eszti
Nálunk a Tesco dugig van huggies pelussal.
Nos ilyen kis piris bigyuszka nálunk a Bercus tarkóján van,illetve a Marcusnak kicsit feljebb,de csak néhány gombostűfejnyi pötty.Csak eltűnik majd.

Lanyané
Hát igen a tápszer az kemény.Nálunk a 600grammos Beba 3 nap :shock: Őrület.És a fiaim még nem is esznek sokat.Napi 6(plussz néha becsúszik egy éjszaka),ebből 5x 120ml víz 4 kanál táp,az esti 6-os csak 100ml víz 3 táp.Állandóan meghagyták,vagy ha megették,akkor 9-kor nem ettek normálisan,iccaka meg már 1 órakor éhesek voltak.Anya meg bekeményített. :lol: :lol:
Én se tudok nyugodtan csavarogni.Eddig egyszer hagytam őket apával egy délelőttre,de a telefont lestem mint a hülye.
olyan édik ezek a kis rózsaszínek.Nekem is!nekem is!

Rebe
Mi idén is elmentünk volna nyaralni,ha nem lenne a Marcus veseproblémája.Így nem merünk.A vetkőzés az már más kérdés.Az első strandolásom előtt lehet hogy vmi varázsitalt veszek magamhoz.
Milyen ügyesek a csajaid,csak lesek.
Grillparty jó volt.Adtam a jövő évi fürdőrucinak.Bár kenyeret nem ettem,húst annál inkább. :lol:
Binyek
Pihenj,egyél,és igyál sokat.Én ott cseszikéltem el azt hiszem hogy ez az ivás nem ment annyira.
Vendég

Banika
Milyen volt az első külön töltött éjszaka?Képzeld,a mai szórólapon mit látok?NÁLUNK a Rossmannba akciós lesz a Huggies pelus.SOHA nem volt még ilyen pelus náluk.

Binyek
Én nem keltem őket,mert felesleges.Próbáltuk,de nem ettek,így mindig rájuk bíztam,elvégre ők tudják,mikor éhesek.És valóban tudták,lassan kezd beállni a rend(kopp-kopp-kopp)
Nagyon szépek a gyerkőcök.Tényleg pihenj,amennyi csak jól esik és valóban ne idegeskedj,a természet tudja a dolgát.

Lanyané
Negyon cukik a csajok!Apucitok hogy van :?:
Én örülök,ha 2 napig elég egy doboz tápszer,úgyhogy ne aggódj,lesz ez még így se 8)

A legfrissebb fotó az én tündérkéimről 8)
Varga lányok vendégségben voltak Kép Kép
Vendég

jajj sotke nagyon cukikák a csajaid és nagyon csinoskák is és édes kis tokahusijuk is van mint az én jázminkámnak :D cupp a kis pofijukra
lányok én nem tudom mi van velem de úgy szédülök remélem csak a meleg meg a fáradtság,de amióta ilyen hirtelen meghalt a sógornőm olyan peráim meg rossz gondolataim vannak olyan rémisztő,hogy akár rövid is lehet az élet.
ja apa hála istennek alakul a lelkem szedi a gyógyszereket meg próbálom én is meg a kiscsajok is gyógyitani a szeretetünkel és használ is :D

lanyané

Sziasztok lányok!

Már lassan 10hete nem jártam erre.Nem tudtam mindent elolvasni ami azóta történt.Gratulálok minden új babásnak!
Jejentem Maja és Csilla még május 27én megszületett.2770 és 2490el és 49cmmel és császárral.1hetes korukban elköltözködtünk és a gépünk ezt nem birta...szóval most talán ujra müködik majd a net....
Szépen szopiznak és csak 1hete kell 1 etetést potolnunk este tápszerrel.Addigra totál fáradt vagyok és ugy tünik kell 2óra alvás,hogy ujra töltődjek...Most Maja 4380 és Csilla 4005.Sajna megküzdöttünk Majánál a sárgasággal.Még csak 2hete van rendes szine.Szóval 2óránként kelltegettem éjjel nappal és szoptattam..Végül gyogyszert kapot és ugy mult el.De mostanra minden rendben.Megkaptuk a 2honapos oltást is.Semmi vészes nem volt,csak pici hőemelkedés. Engem 5hét után ujra mütöttek valami bartolin miriggyel.Egy reggelre nem birtam ülni és a hüvelyembe lett 1 óriási csomó és dura mütőben is voltam.Szülés után állitólag elő fordulhat...A dokim jófej volt.Családostul befeküdtünk 1 éjjszakára és igy nem maradt ki 1 szoptatás sem.Mütét előtt etettem és a következőnél meg fekve félkómába a férjem segitett.Dióhéjban a 9hét...Remélem már tul vagyunk a nehezén..Hamarosan rakok fel képeket is.Ahogy időm engedi jövök...Sziasztok
alfa

Eszti
Az első iccakánk nagyon jól telt.Fiúk aludtak mint az angyalok.Tényleg 5 perc sírás volt,de az szerintem nem a szoba miatt.Inkább az volt az ok,hogy 6 után nem aludtak már semmit.Vacsira elfáradtak.Ma 2 perc alatt aludt mindkettő.
Varga lányok imádnivalóak :lol:

Binyek
Én se ébresztettem őket.Akkor van állítólag gáz,ha kihagynak nappal egy etetést,mert akkor előfordul hogy felcserélik az éjszakát meg a nappalt.Nálunk ilyen gond nem volt az éhenkórászokkal.Szoptatással kapcsolatban miért nem kérded az ikreseken Annát?

Lanyané
Eszel és főleg iszol elég folyadékot ebben a melegben?Szedsz vmi vitamint?Én szedem azt amit adtak a felicitas-os csomagban,illetve most szedem be a terhesség alatt fölhalmozott bogyókat,mert akkor gyomorgörcsöm volt tőle.Ja!És persze vasat is.Mindent eltakarítok :lol: :lol:

Csajok
Kaptak nálatok a gyerekek vasat?nekünk írt a dokinéni egy kis maltoferr-t,mert nem nevezhetőek vérszegénynek a véreredményeik alapján,de azt mondta ilyenkor alakulhat ki náluk (mondván mostanra ürül ki a kis szervezetük)ezért megelőzésképpen.Aszondta jó zöld lesz a kaki.Mondtam neki nem lesz újdonság,most is az.Pláne amióta a Bercus is 1x-2x kakil(napi 7!!helyett)Azt mondta biztos állásába zöldül bele :lol: :lol: :lol: ,mert a gyereknek semmi baja.Hízik,fejlődik....
Vendég

Alfa
Gratulálunk,ügyesek vagytok családilag.
Vendég

Eszti
á, nem hiszem, hogy csinálok bármit, várom, hogy magától elmúljon. De a képen a kicsid tarkóján a dudor csak a műtét utáni állapot, nem olyan volt eredetileg, ugye? Mert nekünk nem emelkedik ki.

Alfa
nem semmi, amin keresztül mentetek. Ehhez képest nem panaszkodhatom visszamenőleg.

Banika
mi nem kaptunk vasat, nem is volt róla szó.

KépKép
lili73

Alfa, de jó, hogy előkerültél. Ügyik vagytok, sajnálom a nehézségeket. Képeket kérünk, ha időd engedi!

Banika, Lili szedte, mert ő vérszegény lett, de nem zöld lesz tőle a kaki, hanem fekete, mint a szurok és kb. két hét után kemény székrekedése is lett tőle. Szerezz be szilvát :?

Mariann, klassz, hogy nálatok is rendeződik a helyzet.

Lányok, nálunk elég nagy a gáz, Ati pénteken cementet pakolt egy barátnál és meghúzta a hátát, most rokkant :roll: én meg tegnap délelőtt játszottam a csajokkal, mászkáltunk a szőnyegen négykézláb, térdeltem, guggoltam velük és éreztem, hogy elkezd fájni a térdem. Na ez egyre rosszabb lett és az esti séta alatt szépen feldagadt, úgy néz ki, hogy feltelt folyadékkal. Szóval el kellene valahogy jutnom dokihoz, mert alig bírok menni. Nem tudom, mi lesz a csajokkal, ráadásul egy hét múlva indulnánk nyaralni...
Ez a térdem, amin erősen kopott volt már a porc, szóval lehet, hogy a tekerés hatására sikerült elhagynom :?

Judit

jucicuki

Ez nagyon tuti: kávézom és netezek. :D Tomi evett 5-kor, Mira 6-kor ééés mindkettő visszaaludt szinte azonnal, így most van egy kis időm. Jó sokat termeltetek.

Kamilla! Törpék édesek. A betegség dolog kemény lehetett. Ettől én is nagyon tartok, mert a gyerekek előtt minket is nem egyszer ledöntött egy-egy hasonló vírus. Azóta - lekopogom - még megúsztuk.

Szamy! Gratulálok a vegyespároshoz! Nevek vannak már? Pocifotó?

Eszti! Csajok édesek! A narancssárga nyári szettől kész vagyok. Kenguru nálunk nagyon bejött. Főleg Mira imádja, mert ő nagyon kis félős. Ha itthon vagyunk mosolyog egész nap, hangját nem hallani, de ha elmegyünk nagyon sirdogálós, bújós. Amikor kötöm be az autósülést, már tudja, hogy megyünk és rákezd. Amíg gurul az autó elvan, de a piros lámpáknál reklamál. És olyan krokodilkönnyek vannak, hogy a szívem szakad meg tőle. A bámészkodóktól pedig kikészül, pedig akadnak bőven, mivel kifele néző babakocsink van. Bezzeg Tomi! Ő igazi kis showman. Imádja, ha nézegetik, körülállják, szélesen mosolyog, huncutkodik.

Rebe! Gyönyörűek és nagyon ügyik, hogy már így emelgetik magukat.

Lanyáné! Csajok csodaszépek! Nagyon szépen megmaradt a hajuk. Mirám is ilyen kis fekete volt, de most már elkezdett váltani, az új pedig még nem olyan sűrű. Tápszer nálunk 2 napra elég, viszont csak 300 Ft/doboz. Már korábban is akartam kérdezni, hogy nektek és a többieknek milyen támogatással írják fel a tápszert? Nagyon brutális árakat emlegettetek. Mi 90% támogatással kapjuk, így kerül kb. 300 Ft-ba a Pepti Junior.

Binyek! Örülök, hogy minden rendben, szépek a csöppségek. Tejci miatt tényleg ne idegeskedj. Enyémek nagyon besárgultak az elején, amíg az el nem múlt én keltettem őket éjszaka is, mert attól aluszékonyabbak és nagyobb a kiszáradásveszély (+volt egy tapsztalatlan para anyjuk :) ) Ez 2-3 hét volt, utána már igény szerint ment a kajcsi.

Mennem kell, kiscsaj nyöszörög.

Kép

Kép
szofi74

jó reggelt!

én is jó régen voltam már.
nyaraltunk szüleimnél, aztán azóta csak pakolok pakolok....
beteg is vagyok/voltam, tüszős mandulagyulladás.. meg egy méh is megcsípett...

nagyon édes mindenkinek a babája!! iszonyat gyorsan nőnek!!!
Alfa gratulálok!

Fanni végre átfordult! így 7 hósan épp ideje volt már.... ő most kezd érdeklődő lenni, eddig csak aludt, meg nézegetett. Gergő meg hiperaktív béka. iszonyat sok ereje van.

Mi is szedtünk vasat, de nekünk sem mutatta ki a vérerdmény, csak hogy sápadtak....de már nem kell szedni, 6 hó óta.

Juci jobbulást, én sem vagyok épp a toppon, és még főznöm is kell. most hogy nincs ovi ahonnét eddig hoztuk a kaját, most nekem kell ezt is megoldanom. de vasalni már nem vasalok :)

ki lesz a következő aki szül??

Tontica?? merre jársz?? :):)

zsuzska80
Szombathely

Fenn vannak, nézelődnek, még van egy kis időm.

Banika! Nekünk csak a Vigantolt mondta a doki. Úgy tudom, hogy minden máshoz hozzájutnak, mert tápisok. Ezek szerint mégsem?? Nagyon jók az ülések. Ez Concord Ultimax? Nekünk a hordozó is Concord és autósülésből is azt szeretnék, de egy kicsit tanácstalan vagyok.

Mik a tapasztalataitok? Ki lehet húzni hordozóval 9kg-ig/8 hónapig? Mert amiket néztem - Concord Trimax - csak akkortól használhatók. Azok sokkal olcsóbbak, mint a 0-18 kg kategóriában található ülések. Illetve, ha valakinek más ülés vált be nagyon, attól is várom a tippeket.

Alfa! Gratulálok a babákhoz. Hű, nem semmi tortúra. Remélem, most már minden rendben. Gyere gyakrabban, ha tudsz és képeket is nagyon várunk.

Judit! Nagyon sajnálom és abszolút át tudom érezni. Nekem is fáj a derekem, térdem+sarkam jó ideje, és sajna még dokihoz se nagyon jutottam el egy rendes kivizsgálásra. Csontkovácsra szórtam ki a pénzem heti 1X, de az nem nagyon használt, ezért abbahagytam. Úgy néz ki, én se halogathatom tovább a dokit, mert a több mint 12 kilónyi gyerek hurcolás nem sokat javított a helyzeten.

Kép

Kép
szofi74

én is dobok két képet, strandon jártunk :)

Kép

Kép

jah és nem volt olyan nagy pancsolás, Gergő sztem félt vagy nem tom, Fanni jobban élvezte. lehet még szokniuk kell...

zsuzska80
Szombathely

Szófi!

sztem simán ki lehet húzni hordozóval, még tovább is. mi most vagyunk 7 hósak, kb 7,5 -8 kilok, de én még egy éves korukig ebben akarom vinni őket. egyik Römer, a másik Maxi Cosi, de sztem beleférnek még.
de nekünk is megvannak az autós ülések, már csak egy autót kell venni.... :):):)( van egy céges, de az kicsi ...)

zsuzska80
Szombathely

Zsuzska!
Bátor vagy,ám!Én nem tudom,hogy bele merném-e tenni őket ilyen jellegű vízbe....

Alfa!
Te szegény....kijárt a jóból!A 2 óránkénti szopitól én valószinű 3 nap után ledobnám a láncot...Minden elismerésem neked! :wink:

Csak ámulok,hogy a 2-3 hós babáitok mennyire nagyok és ügyesek!Ennyit fognak fejlődni az enyémek is addig?!Hihetetlennek tűnik.....Most még olyanok,mint két kismacska,akiknek nem nyílt még ki a szemük! :lol:

Judit!
Az azért nem lehet semmi látvány,amikor ti hárman másztok egymás után a szőnyegen!!! :D :D :D

binyek

tök mindegy hogy 50 cm a víz vagy 1,5 méter...mindkettőbe bele tud fulladni...

zsuzska80
Szombathely

Mi jól vagyunk. Tomi a múlt héten párszor bepróbálkozott éjjel 2 környékén, én hülye meg adtam neki enni. Kis kajagép persze utána mindig kelt egy kis potyaevészetre. Pár nap után csak víz+ altatás. Azóta visszaált a korábbi rend. Alvás este 9-től 5-6-ig. Dévény tornát továbbra sem komálja, viszont egyre szebben tartja és emelgeti a fejét. Tegnap először mentünk közösen bevásárolni. Mira rajtam kenguruban, Tomi ülésben a bevásárlókocsiban. Női vásárló megállít: De édes baba! Kisfiú? Kérdi ezt a talpig rózsaszínbe öltöztetett lányomról. Mondtam, nem kislány. Majd észrevette Tomit a kocsiban. Jé? Még egy? Ikrek? És ő is kislány? (fiúgyermekem világoskék kertésznadrágban pompázott)

Úgy hallom Tamásnál evésidő van. Pár kép:

Nagy az egyetértés:
Kép

Tükrözve:
Kép

Törpék a fedélzeten:
Kép

Apa a hős: (Anya Ikeában :wink: )
Kép

Kép

Kép
szofi74

Képek csodaszépek! Pancsolós is nagyon jó, mi szerdán megyünk végre a Velencei-tóhoz :D

Binyek, az enyémek 3 és fél hónaposak, és 2 és fél óránként szoptatok általában...utána meg tápszer :D (Éjjel viszont nyugi van, este 8-kor fürdés, kaja, utána alvás, reggel 4-5-ig, Mira ma 6-kor kelt...és ezután visszaalszanak, 2 és fél órára...Van időm mosni, főzni, takarítani és vasalok is, mindennap...plusz kertet rendezek, kutyázok... :D

Szofi, én 8 hetes koruk óta sima tápszerrel etetek, nem HA-val (arra 25%-os csak a támogatás, a simára meg asszem 55, vagy 50...Erről a Peptiről még nem is hallottam...)

Alfa, gratula a babókhoz! :D

Kép

Kép
babyteve2

Na, utánaolvastam a Peptinek...Ti miért ezt kapjátok? (Azért van rajta 90 % támogatás, mert gyógytápszer...a többi csak sima tápszer, gondolom...) :D

Szépek nagyon a babók, a büszke apuka :D (Sajna, nálunk alig látja őket, állandóan dolgozik, amikor meg szabadnapos, akkor meg ügyeket intéz...hiába, az új ház..és a járulékos dolgok...de egyszer csak elkészül minden :D )

Kép
babyteve2

Zsuzska, sajnos, ebben nagyon igazad van...egy osztálytársam 15 évesen fulladt bele a térdig érő Velencei-tóba.... :( és tudott úszni... :(
Oda kell rájuk figyelni...

Kép
babyteve2

babyteve
Hogy hasonlítanak egymásra a gyerkőceid :shock: Tök édik :lol:

Szofi
Szuper jók a képek!

SZANET,TONTI???

Binyek
Bizony a te babáid is ilyen ügyik lesznek és meglátod,hipp-hopp úszógumit növesztenek :wink:

Lili
Akkor nektek tűzfoltotok van és az valóban el fog tűnni.Száváé alapból ilyen kiemelkedő,ezért kell kezelni,mert hamar megsérülhet és akkor kivérezhet és az nagyon veszélyes.

Juci
Jobbulást

Lanyané
Én akkor szoktam így szédülni,ha fáradt vagyok és nem eszem eleget.

Banika
Nekünk sem említették a vasat,egyenlőre.Remélem nem is lesz rá szükség.

Szofi
Tápszer 300ft-ért?????De jó nektek!Én amikor rákérdeztem a dokinál a támogatásra,nézett rám nagy szemekkel,hogy mit akarok.

Alfa
Gratulálok!
Vendég

Juci
Sajnálom,hogy családilag így lerobbantok.A térdemtől én is rettegek már előre.Már most adjak neki szilvát?Hogyan?Bocs a hülye kérdésekért.Korábban a kamillatea bejött.Ha bedugult,akkor teával csináltam neki a tápszert éy nem volt gond.Hova mentek nyaralni?

Szofi
A mi Beba ha starot eszünk még.1 doboz 2000ft.Én nem hallottam erről a peptiről.Most nincs dokinénink 3 hétig(szegény írt egy rakás tápot előre nehogy éhen haljanak mire visszajön :lol: ),de megkérdem a védőnőt majd mi ez.A hordozó biztos jó közel egy éves korukig,a concordnak van olyan ülése ami 9-36kg-ig jó Trimax.Ebben a hónapban 40-ről 27 ezer a Brendonban.Két gyereknélnem mindegy.Mi azért vettük az ultimaxot,mert én előbb le szeretném cserélni,mint egy éves kor,mert nekünk még a régi fajta perego-s hordozónk van ami nincs annyira kipárnázva nekik.Azért vettük most,mert most volt akciós.Megvettük tegnap az ariat :lol:(is) Mást már nem kapnak ezek a kölkök.
Lenne egy kérdésem:ha anya az Ikeában,akkor ki fényképez?(ezt nem hagyhattam ki. :lol: )

Binyek
Az én Bercusom 1800 grammal született,te is látod gondolom a képeken hogy már most mekkora csibész.Akkora volt mint egy zacskós tej.Alig mertem elhinni,hogy nincs semmi baja.Nézegesd őket amennyit csak tudod,mert nagyon gyorsan megnőnek.Én néha a sötétben is csak ülök a kiságy mellett és el sem merem hinni,hogy vannak nekünk.

Jelentem új szoba nagyon bejön(egyelőre)9-kor kaja,alvás.Bercus éhes volt fél 4-kor,evett,visszaaludt 7-ig.Marcust reggel fél 8-kor már én keltettem,hogy jó lenne ha vmit enne.Ha ez így marad,királyság van.
Vendég

Eszti! van táp 300 Ft-ért, az Alprem is ilyen. utána jönnek a drágák. ha nem HA-s a tápi, akkor csak fél éves korig jár kedvezmény...addig viszont tök jó ára van neki. iszonyat drága egyébként...

Babyteve! nagyon hasonlítanak!!!édik nagyon!

zsuzska80
Szombathely

Zsuzska
Nálunk 1 éves korig ír fel kedvezményesen,de mivel mi HA-st eszünk,így is sok.
Normális doki szerintem felírja.

Mire írják ezt e peptit?
Vendég

Hali, megjöttem kórházból. Baleseti sebészetre mentem, mert minden más helyre kell beutaló. Persze rögtön mondta doki, miután megnézett, hogy ortopediai eset. Rendes volt át akart küldeni oda, de nincs ott senki. Szerdára kaptam időpontot. Visszahívott a baleseti sebész és adott gyógyszert, mert valami gyulladás. Majd szerdán kiderült.

Addig meg sántázok :lol:

Judit

jucicuki

Banika, kecskemétinek van szilva bébikajája, meg egy ismerősöm vmi babalekvárt adott, kérdezd meg esetleg védőnőt (ismerős sajnos pont nyaral) szerintem ráérsz akkor adni, ha tényleg szorulásuk lesz.
Mondjuk ha nálatok bevált a kamilla, elég az is.

jucicuki

Még jó, hogy nem heteket kell várnod! :( Drukkolok, hogy ne legyen komoly...(bár, amit leírtál, annak hangzik... :( )

(Tominak gerincferdülése van, még jó, hogy 4 éves kora óta úszik :D januárban voltunk ortopédián, kontroll fél év múlva...Június közepén hívtam őket, kérdezte a nő, mennyi idős a gyerek, mondtam, hogy 12 éves, erre közölte, nagy gyereknek nincsen időpont, telefonáljak egy hét múlva. Hívtam őket ismét, szept. 8-ra kaptunk időpontot...ja, és apja dolgozik, én ugye, a két picivel nem fogok átbumlizni a városon-Lakihegyről Újpestre-, szóval, egyedül megy...pótnagyiék meg éppen akkor nyaralnak...szegényke, biztosan megoldja, de úúúúgy ott lennék vele...azért ez már nem egy minimanó, de nekem mindig a kicsi fiam marad, 60 évesen is :D )

Kép
babyteve2

Jöttem kicsit ujjongani. Tomi reggel hangosan gurgulázva kacagott egy játékán, miközben Mira a másik ágyból kukucskált és széles mosollyal figyelte a produkciót. Elolvadok. Minden nyűg elfelejtve. Csak azt sajnálom, hogy nem sikerült felvennem Apának. Mire előkotortam a gépet és beállítottam, a kis vadorzó már meggondolta magát, rájött, hogy a bömbi kifizetődőbb, akkor biztosan felveszik. Ma egyébként is mintaegyerekek, házimunkával hétvégén sikerült utolérnem magam, ezért tudok itt lógni.

Zsuzska! Strandolás? De szuper, irigykedem is rendesen. Mi szerintem csak jövőre próbálkozunk, ha már nagyobbak lesznek. Ráadásul én sem riogatnám egyenlőre a hasammal a jónépet. Hajrá egybe fürdőruci. :D

Babyteve! Nagyon aranyosak! Könnyű eldönteni, hogy ki kicsoda, pedig nagyon hasonlítanak. Gergő igazi kispasi, Mira pedig abszolút kislányos. Helyzetet megértem, nehéz lehet. Remélem hamarosan rendeződik. Nálunk is volt egy munkahelyváltás a szülés óta. Így most szuper, előtte ua., mint nálatok. Nekem tejallergiám van, amiről szóltam a gyerekorvosunknak, ezért ő kapásból gyógytápszerrel kezdett. Először kipróbáltuk a Nutrilon Soya-t, ami szintén hasonló árban volt, de az nem vált be. Azóta Pepti Junior. Ha jól emlékszem te is tejallergiás vagy. Nem tudom, hogy emiatt alapból írhatnak fel gyógytápszert, vagy ez csak a mi dokink jóindulatán múlik.

Banika! Nekem is ez volt az első kérdésem. Állványról fotózott. Azt már nem akarom tudni, hogy miként került a gép az állványra és hogy lett bekapcsolva az időzítő, miközben két kézben két gyerek bömbölt. :(

Kép

Kép
szofi74

Igen, én is tejcukor-érzékeny vagyok...de ezt a kórházban senki sem kérdezte, simán felírták a Milupa HA-ját. Aztán itthon néztem, hogy abban van laktóz...megnéztem a simát is, abban is volt...Kérdeztem a dokit is, meg a védőnőt is, mondták, hogy nyugodtan adjam a simát. (Az meg 900 gr és 800 ft.)

Akartam mondni, hogy nem is bömbiznek, de háttal vannak... :D (Szvsz, néha jobb, ha nem látjuk Apát, mit művel a kölkökkel...én akkor leszek rosszul, ha majd dobálja őket :shock: :roll: )

Most úgy néz ki, változás lesz, egy nap meló-egy nap szabad, és kéthetente a hétvége is...háááát, nem tudom, így a szabadnapját átalussza...(reggel 10-től éjjel 1-ig dolgozik, utána bevásárol a Tescóban, kb fél 3-ra ér haza...szvsz, nem túl jó...na, mindegy, meglátjuk...)

Kép
babyteve2

Banika! ez sajnos nem a normálisságon múlik, mert ellenőrzik őket... pl a az alpremet 5 kiloig írták fel, mérték a súlyt is. meg pl fürdetőkrémet egyszerre csak 200 g-ot írnak fel, de ha minden nap mész akkor is felírják, de egyszerre csak ennyi jár...hülye egészségügy...
mi is HA-st eszünk. ha simát ennék akkor csak fél évig járt volna kedvezmény... de azt mondják ha elmúlnak fél évesek akkor , HA st is felírnak, annak ellenére, ha nem azt evett addig. a HS-st csak egy éves korig írják fel. én addigra betankolok az tuti. most nem olyan sok fogy, egy doboz 6 napra is elég. de íratok fel, aztán ráérünk kiváltani.
Juci, jött a postás köszike :):) Jobbulást!

Szófi beszélsz butaságokat! még hogy ijesztegetsz! nagyon is szép anyuka vagy!

zsuzska80
Szombathely

Juci
Hozzánk is ideért a posta.Még egyszer nagyon köszi :!:
Vendég

Eszti,
lehet, bár nekünk egyszer mintha azt mondták volna, hogy a tarkón tűzfolt, a szemöldökök között meg hemangióma. Ugyanis ez utóbbi kissé kidudorodik, ha Aliz sír. Nem lehet, hogy ebben is vannak fokozatok?

KépKép
lili73

Zsuzska
Te még 1 éves kor után is akarsz nekik tápszert adni?Én már akkor nem szeretnék?Gondolod igénylik még?
Azt tudom hogy az alprem súlyhatáros(bár én megetetném azzal aki gyártja)Nálunk még a macska se itta meg. :lol:

Juci
Csak ismételni tudom magam,minden tiszteletem a tiéd.Én csak pár csomag barit raktam el,de meg is őrülnék 13 kilótól egyszerre.
Vendég

Meglestem Tonti képeit.Azt hiszem nem unatkoznak :lol: :lol: :lol:
Vendég

Még jó,hogy mindenki mindent máshogy csinál ebben az országban!
Nem igaz,hogy ennek a tápszer dolognak nincs valami egyforma rendszere...Most akkor hogy is döntse el az ember,hogy melyiket és miért? :roll:

Zsuzska!
Nem a vízmélység miatt aggódnék,hanem a fertőzések miatt.Bár lehet,hogy csak azért,mert én egy ilyen fürdés után biztos gazdagabb vagyok valami egzotikus betegséggel,amit kezelhetek utána hetekig.Mikor utoljára voltunk,akkor már erős terhes voltam és bele se dugtam a lábam a vízbe,csak a büfében ültem rá egy székre fürdőruhában és 2 hetes klionkúra lett a vége.... :(

Babyteve!
Most nézem,hogy mennyire szinkronban vannak a gyerekeink.Az én nagylányom 1996. szeptemberi.Egy-két hónap eltérés van csak a két szülésünk között. :wink:

binyek

Vacsorázik a két Holovácz: Kép

binyek

Igen, Binyek... :D ráadásul, a súly és centi is majdnem stimmel...(Az idő meg asszem, Nálad is 37+5? Mira 2700/53, Gergő 2750/50 volt :D És császár...a programcsaszi előtt 2 nappal...)

Nem csinálsz új vonalzót?

Ilyen képem nekem is van, először meg is rémültem, hogy nagyobb a mellem, mint a fejük...ez idővel változik :D Bár pont szombaton akartam bikini-felsőt venni, mert mennék pancsolni, háááát, még a 44-es is kicsi, 46-os meg sehol :( Bugyi az maradt 36-os, de felül :oops: :shock: :roll:

Kép
babyteve2

Igen,stimmel nagyjából:37+4,Maja 2600/52,Marcell 2800/51(bár ezt szerintem rosszul mérték,mert ő szemmel láthatóan hosszabb)

A lányomat annak idején simán szültem,most is úgy indult,de Marci másként akarta! :wink:

Akarok másik vonalzót,csak azt is fényképesre szeretném,de még nem sikerült igazán jó képet csinálnom róluk,így várok egy kicsit még...

binyek

Csajok :P
A mi paramétereink is majdnem ilyenek:
37+4 - Milán és Márk is 2770, 47 és 49 cm (utóbbi biztos, hogy hosszabb volt, mert már 1 hósan 57 cm!)
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

mi van kihalunk??!!

Binyek! jó a kép!

Banika! sztem egy év után is esznek még tápot... max nem ennyit, meg inkább legyen itthon recept, hogy ha kell legyen mihez nyúlni.
egyébként azt vettem észre jobban szeretik a zöldséget vagy a gyümit már mint a tápot.

zsuzska80
Szombathely

Én is úgy tervezem,hogy esténként elalvás elött azért még egy jódarabig ihatnak tápszert.Jobb,mintha tejet vagy kakaót kapnának,szerintem...

Fanni!
úgy látom ezek a menő adatok! :wink:

Tegnap éjjel megvolt az első hasfájós mutatványunk Majával! :( Ilyenkor Ti mit csináltok velük?Tudom,hogy igazán persze semmit se lehet,csak a párom pampog,hogy el fogom rontani a gyerekeket,mert tegnap éjjel,amig Maja szenvedett,addig végig a kezemben volt és végül a mellkasomon fekve aludt el.Ez kényeztetés?

binyek

Binyek! Nálunk is ilyen Léna, sajna...esti fürdés és vacsi után beindul a rinya néha, fájdogál a pocakja, szenved szegény, ő is rajtam alszik néha...:( különben ordít végig, próbáltam azt is, nem használ. Ha elaludt, megy az ágyába.Ez van. Remélem, hogy nem kényeztetés... :shock:
Miért lett végül császár?

Kép
riddencs

Binyek
Én úgy gondolom,ezeket az édes kis kölköket azért kaptuk,hogy neveljuk,szeressük,gondoskodjunk róluk.Ha szükségük van rá,akkor néha kényeztetni is kell őket.De ha egy gyereknek fáj a hasa,akkor az nem ember aki hagyja ordítani.Ha a kezedben vagy a mellkasodon nyukszik meg,akkor ez van.Persze ez csak az én véleményem amivel nem kötelező egyetérteni.
Nálunk a Bercus volt a hasfájós.Visított,az egész teste görcsben volt.Infacol,gripe water(1 hós kortól)stb.Hajszárítóval melegítettem a pocakját,úgy kicsit jobb volt.Többször is aludt velem,rajtam,mellettem.(nem minden éjjel,és amikor el tudott aludni akkor visszatettem)Volt hogy négy párna volt a fejem alatt,félig ültem és döncikéltem a fenekét éjjel,mert csak úgy tudott pihenni(én meg nem bírtam már talpon lenni,így viszont aludt az egész család)Csak azért írtam ennyit,mert ma már teljesen egyedül alszik el,kicsi simi,cumi,zenélő.....Szóval szerintem nem azzal kényeztetjük el ha segítünk rajta amikor szüksége van rá.(az én gyerekem is tud hisztizni,na olyankor nem veszem fel)

Zsuzska
Én azt látom a körülöttem lévő gyerekeknél,hogy 1 éves kor után nem nagyon igénylik a tápot.Hiszen szinte azt eszik akkor már amit mi.(persze nem a töltöttkáposztára gondoltam :lol: )Igazából szerintem az anyatejesek is max a megszokás,illetve a megnyugtatás miatt ciciznek.

Miért baj ha kakaót vagy tejet iszik elalvás előtt?
Vendég

nem nyukszik hanem nyugszik
Vendég

Binyek,
egy 8 napos csecsemőt még nem lehet elkényeztetni. Annyit szeretgetheted, ölelgetheted, amennyit csak akarod, sőt kell is. Kényeztetésről majd akkor lehet beszélni, ha már tudatosan csinálják dolgaikat. Ez Ranschburg Jenő véleménye, lehet, nem pont így írja. Ha sír, válaszolni kell a sírására, nem szabad hagyni. Sztem ez tökre ösztönszerű, még jó, hogy nem hagyjuk sírni :roll:
6-7 hónapos korban már rá lehet szoktatani őket arra, hogy szépen elaludjanak a saját ágyikójukban, de az más tészta, akkor már általában nincs hasfájás.

banika,
azt tudod, hogy lehet szerkeszteni a hsz.-odat? Ez egy új funkció, vissza lehet menni, kijavítani a hibákat :lol:

KépKép
lili73

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: