A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Igazad is van!!!!!
Vendég

Lehet hogy én hülye vagyok, azaza nem olvastam eleget, de most néztem, hogy nemcsakhogy csökkentették a táppénzt, hanem maximálták is a kifizetést brutto 9300 ftban?
Vki aki már régebben van táppénzen segítsen gyermeknyelven elmagyarázni nekem hogy van ez?
Elmegyünk házidokihoz nőgyógyis igazolással, hogy szülésig táppénz. Akkor ettől még a munkáltatótól kapjuk a pénzt?
Vendég

Hali!!!Csak gyors,mert ebédelünk!
IDEGBAJT kapok!!!!2 hete volt egy vérvétel,fehérvérsejt-16(10 a határérték)süllyedés 46(2-12-ig a határ)
Dokim ajánlotta az antibiotikumot,hüvelytablattát,mert még viszkettem.Tegnap vérvétel.Na,milyen az eredmény???!!?!??!?!?!
Fehérvérsejt-17,2!!!!!!!!!!!!!
Süllyedés-58!!!!!!!!!!!!!!!!!!MIÉRT????????????????

De legalább a vizelet nem bacis....most megyeka háziorvoshoz,h csináljanak velem valamit...

Kép Kép
meli1118

A fehérvérsejt amúgy kismamiknál mindig magasabb - nekem ezt mondta a védőnő és a doki is, mert nekem 10.2 lett emléxem utána meg 11.
Bár gondolom a süllyedés mégiscsak vmi gyulladást jelez?

Meli,
nagyon drukkolok hogy minden rendben legyen
Vendég

Gio!

Én júl 1 -től vagyok tp-en. E z azt jelenti, h. júl végén kaptam meg a papírt a körzetitől, azt be kellett vinnem a m.helyre, ahonnan az admin. elpostázta az oep-nek. Utána az aug-i papírt vittem szept elején, ugyanígy, mert állítólag havonta kell új.

30-45 nap az átfutási idő, ami azt jelenti, h. én szept 2. hetében kaptam először pénzt.

Igenám, de az első 15 napot a munkáltató fizeti, úgyhogy az első havi tp nekem csak fél havi volt. De azt megkaptam rendesen, utána jött az augusztusi is.

Nálam így volt, de sztem kérdezd meg a m.helyeden azt, aki ezzel foglalakozik.
Vendég

Gio! Egyaltalan nem parazod tul...tudom, hogy sokat szamit a penz, de talan erre a 2 honapra mar nem erdemes kockaztatni. A media bizti erosen hat, de ha nem lenne h1n1, csak sima betegseg, amit en is elkaphatnek, nekem mar az is eleg lenne. A baba edzeset majd akkor kezdem, ha mar eros, egeszseges lesz. Szoval en egy barmilyen betegseg eseten sem osztoznek ugyanazon a levegon...sztem ezt a munkaltatonak tudnia kellene, es nem neked felhivni ra a figyelmet.

Meli! sajna nem tudok mihez kezdeni ezekkel az ertekekkel, mert nekunk mas egysegekben van, de az elteresek tenyleg eleg durvak, nem az a kismamikra jellemzo par tizedes elteres. Azert idegbajt ne kapj!!! Legalabb a vizelet oke...remelem, megnyugtata doki, vagy ad valamit, vvagy mond valami okosat...aztan majd irj!

Kép
pumipumi

Meli, reméljük nincs komoly baj!
Minél előbb deríttesd ki!
Vendég

Judy!
Köszönöm! Így már kezdem fogni ezt a dolgot:-)

Pumi
Igazad van. Holnap úgyis megyek a dokimhoz, megbeszélem vele. Ő elég reális emberke, az elején sem írt pl. ágyban fekvést amikor barnáztam, pedig van akit kórházba is fektetnek. Ő megmondta mi lehet mi nem és igaza lett.
Vendég

Meli csak nyugi, majd az orvos biztos részletesen felvilágosít, hogy mi miért lehet, és mit lehet tenni. De az már jó jel, hogy a vizeleted rendben!

Gio annyit Judyhoz, hogy az első 15 munkanap a táppénzből betegszabadság. Összegileg ugyan az, csak azt mindenképpen a munkáltató fizet. Utána táppénz, ha kiscég, és nem kifizetőhely, akkor a egészségbiztosítótól jön a pénz, ha nagy cég, és kifizetőhely, akkor tőlük.
A háziorvos a szakorvosi igazolás alapján fogja megmondani, milyen rendszereséggel kell menned hozzá. Nekem havonta egyszer a papírjaimért.
Ja! Még annyit, hogy nekem nem kellett heteket várni a pénzemre, szept. 7-én lett oep-hez beadva papírjaim, 21-én számlámon volt a pénz. De ez Csongrád megye :)

Üdv. Gabi
Vendég

De ha én már voltam idén táppénzen akkor ez a 15 nap már letudva, nem?
Vendég

Gio annyit még, hogy ha nem feltétlen ragaszkodsz munkádhoz, és a táppénz megengedheted anyagilag magatoknak, akkor maradj otthon!
Én nemrégen kezdtem az otthonlétet, igaz, még hetente meglátogatom munkahelyem, de kisimultam, jobb a közérzetem :) Pedig szerettem dolgozni, különösöbben stresszes és fárasztó sem volt, mégis ezerszer jobb otthon :) Mellette ezernyi dolgot csinálok, és próbálok bepótolni minden ediggi lemaradásomat.

Az influenza járvánnyal kapcsolatban annyit, hogy ez már médiacirkusz és politika. Sikerült beparáztatni az emberek nagyrészt, legyen mosmtár min aggódni :twisted:
Amit biztosan tudok, hogy a családból senki sem lesz beoltva, a síma influenza elleni oltást sem szoktuk beadatni, szerintem többet ér a vitamindús, vegyes, egészséges táplálkozás.

Üdv. Gabi
Vendég

Gio ha 15 munkanapnál többet, akkor igen. A 15 nap minden évben "újraindul".

Üdv. Gabi
Vendég

Gio! Nekem egy régebbi gerincműtét miatt lesz császár. Szinte telejes hosszában vágták, gerincferdülés miatt. Sőt egy 15 cm-es platina van beültetve a gerinc mellé, ez miatt meg gerincérzéstelenítés sem lehet, hanem csak altatásban. Sajna ez van! De nem baj , lényeg hogy minden oké legyen.

[b]Meli!
Nekem meg tele van baktériummal a vizeletem, sőt fehérje és a nitrit is pozitív. De nem mondanak semmit rá.

Pár napja szinte állandóan fáj a hasam alja. Igazából fogalmam sincs mi fájhat. Néha nagyot nyilal belé. Már nem tudodm mi normális és mi nem. A múlkor hasonló problémával bementünk az ügyeletre és majdhogynem fel voltak háborodva hogy ilyennel miért zaklatom őket. Sajna nincs saját dokim. Nekünk már igy is nagyon sok pénzünkbe van ez a baba. (Lombikbaba) Minden tartalékunk ráment. Úgyhogy az Sztk-ban meg az ember meg sem mer szólalni, mert futószalagon jönnek a kismamák.

Ma megyek háziorvoshoz. Kiváncsi leszek mennyit váratnak kinnt![/b]
Vendég

Sziasztok!

Hát már megint rég voltam, és csak elég hanyagul tudtam most is visszaolvasni. Megpróbálok kb reagálni a témákra.

Nekem még halvány fogalmam sincs hogy mennyit fogunk adni a dokinak. De akkor majd kiderül. Ez sokmindentől függ. Most fogadtam szülésznőt, (úgy néz ki sikerült a legjobbat választanom, bár sok ajánlás alapján!) Neki sem tudom még hogy mennyit kell, illik adni, bár még nem is beszéltünk Vele erről a kérdésről. Majd csütörtök este, mert akkor lesz ügyeletes és akkor megyek be beszélgetni. Persze ha lesz ideje.

Szülés: tuti hogy nálunk Apa nem lesz bent. Eleve nem alkalmas rá, és ahogy Pumi is írta, nekem az elkövetkezendő szexuális életünk fontosabb, minthogy ott hüledezzen és kókadozzon nekem a szülőszobán. Kint a folyosón el lesz Ő. És ez így lesz jó. A mi kapcsolatunkhoz és tulajdonságainkhoz ez passzol.

H1N1: én úgy néz ki felveszem az oltást. Majd beszámolok az eredményről. Jó leszek legalább próbababának. A dokim azt javasolta, hogy minden további nélkül vegyem fel. Maga a vírus a magzatra közvetlenül nem veszélyes, közvetve pedig olyan szinten, hogy anyukát teljesen legatyásítja, pl:tüdőgyuszi. De mindenki mást mond, nekem meg most ez a megérzésem. Aztán lehet hogy tévedek. Persze hazudnék ha azt mondanám hogy nem félek. :oops: (egyébként még életemben nem kaptam influenza elleni oltást)

Tegnap voltunk babaomozin. Hál'Isten minden rendben, a méhszáj még 3000-es, baba befordulva fejjel irányba. Súlyunk kb 1200 gramm, méreteink megoszlanak a 26.-31. hét között. A fejünk 30 hetes, a mellkasunk meg 25+4-es. Az uh szerint dec 13.-án szülünk. De már én megmaradok a 18 mellett, majd úgyis jön amikor jönni akar. :lol:
És természetesen nekem gyönyörű. Ásított is, és nyammogta a magzatvizet.

Mindjárt teszek képet. Ha tudok. :oops: :shock:
Vendég

Melinda, nehogy ne merjél szólni az sztk-ban. Igenis kell, mindenért. Egy picit önzőnek kell lenni, pláne, hogy nem kevés az amit befizetünk a nagy kasszába.
És pláne, hogy lombik. Lombik és inszem esetén(mint mi)eleve jobban kell figyelniük rád.

Najda, de jó, nálunk is Áron feje van előrébb 1 héttel és nekem is előrébb tette a dátumot az UH szerint. Asszem nov 28?
Hát kíváncsi leszek!
Vendég

Kép
Kép Kép Kép
Vendég

Meli!

Az én fehérvérsejt és süllyedés adatom is mindig magasabb. Dokim azt mondja, hogy ez még belefér a terhesség alatt elfogadott szintbe. Azt mondta. hogy19-20as fehérvérsejt vagy 60-70es süllyedés esetén kell elkezdeni gondolkodni valami nem ideillő gyulladásban.

Mi is tegnap voltunk 4dn. Hatalmas élmény volt és végre lelepleztük szégyenlőskénket, szóval kislányunk lesz a két kukacos mellé.

tücsökbogár

Judy! Akkor jó hogy nem vagyunk egyedül így. Én is kíváncsi leszek hogy mikor akar jönni a mi Anna Lilink. (Még nem tudjuk hogy melyiket fogjuk használni. De valszeg az Annát. :oops: )
Vendég

Najda,
nagggyon szép a kicsilány!!! Milyen csinos kis orra és álla van!
Vendég

Tücsökbogár
Neked is nagyon gratulálok és tegyél majd fel képet!
Vendég

Najda, nagyon édes Anna Lili!
Csak azt tudom mondani, mint Gio-nál, teljesen csajos a pofija. Főleg az első képen. :lol:
Vendég

Tücsökbogár, de jó, akkor dupla öröm, hogy lesz egy puncis is!!! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Tücsökbogár gratulálok a kislányhoz! MÁr előre látom, hogy a bátyjai féltő gonddal fogják óvni mindentől és mindenkitől!
A táblázatban majd színezlek, és már csak nagyon kevesen vannak, akik nem tudják még a baba nemét. Mi egyelőre a nevével nem boldogulunk :cry:

Üdv. Gabi
Vendég

Najda, nagyon szép a kislányod.

Hát nekem nem lesz fogadott orvosom, mert nálunk nem lehet orvost választani. Illetve hiába szeretnél a saját dokidnál szülni, ha munkaidőn kívül zajli a szülés, akkor nem jöhet be a kórházba, marad az ügyeletes doki. Így nálunk a pénzkérdés az szülés utánra marad. Azt mondjuk nem tudom, hogy ezek a tiltások a szülésznőkre is vonatkoznak-e.

tücsökbogár

Gio! Judy! Tücsök! Nagyon köszönöm! Én is nagyon büszke vagyok.
Tücsök! Gratula a csajszihoz!

Úgy gondolom, hogy mindannyian gyönyörűek! Most totál el vagyok érzékenyülve. Én olyan boldog vagyok!
Bocsi az ömlengésért!!!! :oops:
Vendég

sziasztok!

Nadja gyönyörű a kislányotok! :)

Tücsök neked meg gratula a kislányhoz,és a neve is nagyon szép!Nekem is tetszett ez a név! :)

Én ma reggel voltam házidokinál,és pofátlanul az ajtónál álltam,hogy amikor kinyitják be tudjak menni!Ha nem engedtek volna akkor meg kikértem volna magamnak!Még csak az hiányzik,hogy benyaljak valami vírust a rendelőben a sok betegtől! :evil:
Vendég

Tulipános!
Nagyon jól tetted. Én is így csináltam volna!
Vendég

Sziasztok lányok!

Én is ittvagyok ám.. :D de ma olyan sz.rul vagyok,vagyis csak hullának érzem magam,pedig pihizek sokat.. ráadásúl a fejem is fáj,ugyhogy bizti ettől a hülye időjárástól...

Ti hogy gondoljátok,mikor pakoljátok össze a kórházi táskát?
Csak mert ugye soha nem lehet tudni mikor indulnak neki a babák,és mikor kell sürgősen menni... holnap meg már október van... nagyon közeledünk.. én úgy gondolom,inkább álljon a táska menetre készen a sarokban egy hónapot,mint hogy kapkodni keljen.. nem?

Amúgy nemsokára indulok uh-ra,16,20-ra van időpontom.. már nagyon kiváncsi vagyok a kiscsajomra :)

Bocsi,h most nem reagálok semmire,de igyekszem bepótolni,és nem felejtettem el hogy lógok még a kiságyunk képével is :)

Puszi nektek és vigyázzatok magatokra!
Vendég

Itt vagyok,köszi az érdeklődéseket!!!Azt mondta a háziorvosom,h ő sem foglalkozik kitüntetetten a témával,mivel avizelet jó,nincs semmilyen tünetem és nem fáj semmim.Jövő héten újra vérvétel :cry: de előtte még kedden megyünk a dokimhoz,így ha neki valami más javaslata van,azt követem majd.Csak kibírjuk már valahogy ezt a néhány hetet.....

Kép Kép
meli1118

Sziasztok!

Jó sok visszaolvasni valóm van! Mindezek előtt viszont magamról annyit, hogy antibiotikum kúrára vagyok fogva a fertőzés miatt. Ráadásul ma voltam a cukor leletért, ami magas lett :( Nem vagyok valami jó hangulatban.

H1N1 elleni védőoltást én nem adatom be! Most amúgy is antibiotikumot szedek... Amúgy meg inkább nyomatom a C vitamint, és vissza állok a napi 1 gravidára is.

sprite: nem tervezett császár, csak annyit mondott a doki, hogy ha befordulnak, és minden ok, akkor megszülhetem őket rendesen, amúgy meg császár protokoll szerint. Szóval minden a vége felé dől el!

pumipumi
: Épp most volt az egyik volt kollégám Firenzébe. Gondolom te is voltál már ott! Szép lehet. Amúgy milyen ott kint a terhesgondozás?

Apás szülés
: Én nem akartam első szülésnél, hogy bent legyen a férjem. De ő bent akart lenni, és máig is bent akar lenni. Nagyon jó volt őt bele vonni a dolgokba, és ha valaki mondjuk nem akar bemenni, akkor annak is javasolja, hogy menjen be. Nagyon nagy élmény volt ez neki, pedig látott nagyon vérezni, és megnézte a méhlepényt is. Azt mondta hogy az érdekes volt. Nekem is nagy segítség volt. Az Edásnál azért, mert unatkoztam volna, és jó volt vele dumálni. A természetesnél pedig jó volt rá támaszkodni, amikor állva vajúdtam, és fogni a kezét, meg az is jó volt, amikor törölgette a homlokomat.

Eda-t szerintem bárki aki akar, kérjen. Nem lesz attól rosszabb anyuka. Nekem jobb volt a második szülést természetesen átélnem, de lehet elsőre rosszabb lett volna. Így lett, és nem bánom!

tulipános: ne izgulj a 7kg miatt. Én is kb 6-7kg körül tartok, és két baba van odabent.

csillag: nyugi, én se tudok már lehajolni, és a menés is kifáraszt, úh alig megyek ki, max az udvarra. Nem igazán lett szebb a bőröm, de az első trimeszterhez képest valamivel jobb. Nem vagy egyedül, ne aggódj!

judyka: hú, szép nagy a kis fickótok és nagyon helyes kis pofija van :) Az ANTSZ-es infót köszi. Csak megerősített a nem oltatom be magamat döntésben!

Fogdokit ne is mondjátok, még fel se hívtam!

gio: szerintem a mostani mérethez mérten nyugodtan vehetsz szoptatós melltartót! Én is elsőre túlbecsültem a méretet, még jó, hogy a sógornőmnek tudtam adni. Amúgy én a Dorinát ajánlom. Többet próbáltam, de az a legtartósabb!

A szülésre szánt pénz pedig relatív. Van doki, aki a magánján elkért pénz után azt mondja, hogy ne is adjon neki a páciense semmit. Van aki meg kijelenti, hogy hát ennyi lenne, ha ő ott lenne a szülésen. Én sose kérdezem meg.
Most volt egy ilyen eset, hogy nem tudtak annyit adni, amennyit a doki kért. Hát nem nála szült a csaj.
Amúgy én úgy gondolom, hogy ez hála pénz. Ha az ember elégedett a dokival ad! Bár nincs pofám nem adni, de pl amikor kevésbé voltam elégedett az egyik lány orvosánál, ott kevesebbet adtam.

tedorka: én néha adok a dokinak pénzt. Nem sokat, mert nekünk sincs sok. De azért mondjuk havonta próbálok adni valamennyit, hiába hogy nem magán rendelésre járok. Bár tudom nem várja el, mert sokan nem adtak neki.

Anna: én a szülésznőknek sose adtam nagy összeget, mondjuk sose volt fogadott. Az elsőnek csomagot adtam 5ezer körüli értékben, a másodiknak uezt pénzben. Nővéreknek meg bon-bont a végén!

meli: helyes a kisfiatok :)

fmelinda: ha sok baci van a vizeletedben, akkor lehet hogy azért fáj a hasad alja. Kérdezz rá a dokinál!

najda: szép a babótok :)

gabicika: "protokoll" szerint a 35. héten illik már meglennie a kórházi csomagnak. Én ikrekkel már a 30. héten becsomagolok, mivel jöhetnek jóval korábban mint egyes társaik.

Na végig olvastam. Most akkor el is dugulok :wink:

Kata
labkat

Najda, gratulálok! Tücsökbogár, nekem két bátyám van, úgyhogy tudom, hogy a lányodnak nagyon-nagyon jó dolga lesz az életében. Egyébként neked is gratula.
Labkat! Már aggódtam, hogy mi van veled. A cukorra mit mondtak, mi a teendő? Diéta? Csak mert így se híztál túl sokat, nem hogy még ha diétáznál.
A hálapénzzel kapcsolatban meg velem szerencsére nincs túl sok dolga a dokimnak, eddig összesen egyszer vizsgált meg, az uh-t se ő csinálja. Beszélgetésért meg nem adok pénzt. Majd a szülés után kap, az biztos, mert eddig maximálisan meg vagyok vele elégedve, bár a döntő persze a szülés lesz.
Gombi! Régen hallottunk rólad, ha olvasol minket, akkor jelentkezz!
tedorka

Köszi, lányok! Tényleg nem lesz pici a kisördög, de én örülök neki nem félek attól, hogy nehéz lesz majd megszülni. :D
Gio, azonnal írasd ki magad! A csajnak meg gratulálok, hogy ennyi esze van! :evil: Amúgy meg eleget dolgoztál már, bőven jár a megérdemelt pihenés neked is!!! :wink:

Milla, melyik magánklinikán szülsz, mert, amit leírtál az nagyon jól hangzik!!

Nekem tegnap fél óráig magyarázta az orvos, hogy miért nem kéne beadatni a védőoltást... Szóval én nem vállalom be azt az 50-50%-ot, hogy a babámnak fejlődési rendellenessége legyen. Mivel nincsenek adatok, teszt eredmények arról, hogy mit művel a szer odabent.... :? Inkább távol tartom magam az emberektől. Ma jöttünk le ismét a Balcsira és szinte az egész októbert itt töltjük a párommal, csak a vizsgálatokra megyünk haza egy-egy napra! Itt szerencsére elég kihalt minden,nappal a házban vagy a kertben vagyok, este felé nagyokat sétálunk a parton, a bevásárlást meg ő elintézi, szóval így csak megúszom már ezt az egész influenza cécót!
Vendég

De dili vagyok, azt kifelejtettem, hogy én viszont azzal kicsit nyugodtabb vagyok, hogy már oltják az embereket, hátha így kevésbé terjed majd ez a szutyok!! :)

Pókica, tök érdekes volt, amit a szülésről írtál, valahol én is így érzem. Egyenlőre úgy vélekedem az egészről, egy szükséges dolog, hogy a babámat végre a kezemben tarthassam.... Aztán, ha túl leszek rajta, majd látjuk, miként alakulnak a nézetek! :) De szegény férjemet én pont a korábban leírtak miatt nem kényszerítem semmire, mert tudom, hogy nem bírná és csak magamnak csinálnék vele rosszat!

Najda, nagyon szépséges a kiscsaj!
Vendég

Anna
jajdejó hogy Balcsin vagytok!! irigy-irigy 8) Férjed tud otthonról dolgzni vagy hogy csináljátok hogy egy hónapra ki tudtok vonulni a tömegjelenetekből?
Labkat
köszönöm a melltartós tanácsot! jól emléxem hoyg Neked volt/van pesztonka mellszívód és elégdett voltál vele? Vagy Pókica? Úgy rémlik vki akinek több gyermeke is van.

Én mire hazaértem lelkileg összetörtem - azt hiszem vmi erős hormonhullám lehet rajtam. A csaj aki beteg lement az üzemi dokihoz, aki azt mondta neki hogy amíg nincs láza dolgozzon csak :shock: De végül úgy döntött hogy kivesz 2 napot. Kibőgött szemekkel mondta nekem...Nyilván vkinek előtte sírdogált, pedig nem teremtettem le, csak megkérdeztem hogyha a gyereke antibiot szed és neki meg fáj a torka, köhög miért jött dolgozni? Na mindegy. Remélem nem fertőzött meg , a héten már nyugi lesz. Holnap este doki, aztán meglátjuk mit javasol. Az bosszant, hogy fizikailag még simán bírnám a strapát, lévén irodai munka, csak mentálisan csesznek tele ideggel és lehet ez ugyanolyan ártalmas a kicsinek, mintha emelgetnék. Ugyanakkor meg akkora stresszes időszakban fogant, hogy ez most lehet neki meg se kottyan 8) De igaz, immár alig több mint 2 hónap és megérkezik, ennyit igazán lehet pihengetni
Vendég

Gio, ne legyen lelkiismeretfurdalásod se a csaj, se a munka miatt, ez most az az idő amikor önzőnek kell lennünk, a babócák mindennél fontosabbak! :wink:
A férjem vendéglátós és ilyenkor nem annyira pörgős a szezon, mint nyáron. Akkor szinte nem is láttam, mert 7 napból 7-et dolgozott egészen májustól. De most, hogy lightosabb anyukám viszi a boltot és így mi tudunk egy kicsit pihenni... :D :D
Vendég

Anna
ez nagyon király!!!! És még olyan igazi kellemes őszi idő van, igazi bújós-sétálós! Nagyon jól tettétek hogy így tettétek :)
Vendég

Sajna nálunk a nyár nem a pihi, hanem a munka ideje, neki a vendéglátósdi, nekem pedig az erdészetnél sokszor reggel 6-tól este tízig táborom van, sokszor még szombaton is.... :? Így mi ősszel vagy télen "nyaralunk" egy pár napot, de mivel én táppénzen vagyok, ezt most meghosszabbítottuk egy kicsit! :wink: Ráadásul tényleg szuper még az idő! :)
Vendég

tedorka: cukorral kapcs. még nem beszéltem a dokival. Szerintem próbálom visszafogni az édesség fogyasztásomat. Nem lett vészesen magasabb, de magasabb lett, mint kellene! Két hétig most hagyom az egészet, csak nem lesz ez alatt nagy gond.
Na velem aztán van dolga a dokinak. Most is adtam volna neki pénzt, de nem volt borítékom, mert elfelejtettem berakni. Na majd legközelebb többet adok. Egyébként ami az előnye ennek, hogy már tökre ismer a doki :lol: :lol: :lol:
Kedves hogy aggódtál :)

anna: de jó lehet most a Balcsin. A 30. születésnapomra kaptunk ajándékba egy hétvégi kiruccanást a barátnőimtől - családilag. November végén mentünk, és olyan csodás volt akkor is ott! Mondjuk az feldobta a kiruccanást, hogy volt medence, hőkabin, biliárd a lenti szinten a "szállodában". Olyan rég biliárdoztunk a párommal, hogy jó volt csak egyet is játszani, amíg a gyerekek aludtak - volt bébiszitterünk is :wink:

gio: nekem volt pesztonka mellszívóm. Szerintem bőven elég volt. Nem azt mondom, hogy a legjobb, de a célnak megfelelt, és hát olcsóbb is mint a többi elektromos féle. Nekem anno a csecsemős nővér ajánlotta a Szabolcs utcából.
A kolléganőd lehet hogy épp nem volt jó passzban szintén. Biztos nem akart feleslegesen otthon maradni! Lehet hogy az éjszakái se a legjobbak. Ne csodálkozz azon, ha esetleg sírt. Gondold magad a helyébe. Biztos neked is bántón hatott volna, akkor is, ha nem volt bántó!

Kata
labkat

Nekem pont hogy lelkiismeretfurdalásom is volt a kolléganőm miatt...Egyáltalán nem utáltam őt, hanem vhogy olyan tehetetlennek éreztem magam. Nem vele volt bajom leginkább hanem a helyzettel és hogy még a főnököm is kimosolyog, hogy persze jobb félni mint megijedni, de....Szval valszleg túlérzékeny pillanatomban egyszerűen csak egyfajta kiszolgáltatott állapotot éltem meg-
Ha nem lennék kismama nem érdekelne egy torokgyuszis kolléganő megvallom, ugyanakkor nemcsak én szóltam neki hogy menjen haza, hanem a kolléganőm is akinek van 2 ovis gyermeke. Szval lassan de biztosan tényleg terjed ez az influenza rettegés.
Vendég

Sziasztok!
Próbálok én is reagálni.

Gio, szerintem is jól teszed ha kiíratod magad. Egyébként is megérdemled már a láblógatást. :wink: Én mióta tavaly ősszel megtörtént a baj, azóta úgy gondolom, hogy nincs túlzott para. Maximum a környezet nem érti meg vagy mosolyog az aggódáson, de a férjem"belémverte" hogy a mi gyermekünk a fontosabb, nem az, hogy munkahelyen mit gondolnak. Kérdezgettük a dokit mitől lehetett az üres petezsák, azt mondta bármi kis vírusfertőzés abban az időszakban, amikor babónak el kellett volna kezdődnie kifejlődni és annyi. Még csak észre sem veszed, talán hogy bővebben fújod egyik reggel az orrod és már megvan a baj. Emlékszem konkrétan, egyik kolléganőm tiszta beteg volt és több időt töltöttünk egymással szemben ülve. Persze nem biztos, hogy emiatt történt, de most tavasszal már nem kockáztattunk.

Najda, nagyon jók a képek, édes kis tündérke. :D

Tulipános, próbálom követni a példád háziorvos ügyében. :wink:

Gabicika, szerintem is jobb ha készen áll a csomag, mint kapkodni vagy az apukákat hazaküldeni összepakolni. Nálunk érdekes dolgok kerülnének a csomagba, ha rábíznám. :oops: :) Én már összepakoltam, mikor úgy volt, hogy be kell feküdnöm. Persze a baba cuccai még a szekrényben vannak, de egy polcra rendezve, így akárki be tudja dobni egy táskába. :)

Kata, ne szomorodj el. A magas cukor tényleg furi, hisz alig híztál, szerintem az a pár kiló teljesen a babákból, méh, méhlepényből, megnövekedett vérmennyiségből tevődik össze. Pedig Te hízhatnál itt a legtöbbet közülünk, ehhez képest ha diétára fognak... :shock: Nincs esély rá, hogy ez csak most lett rossz? Nem ismétlik meg?
csillag25

Sziasztok lányok!

MEgjöttünk az uh-ról, minden rendben,a fekvése II-es KPF,értem,h a feje van lent,de mi az a II-es??
Lepény a melső falon,korának megfelelő és 1925gr! :)
Kaptam képet is,majd ha apa felrakja a gépre,megmutatom :)
Vendég

gio: Nem ítéllek el. Anno én is ilyen szituban voltam, hisz írtam. Még jobb, hogy a kolléganőd így fogadta, mint ahogy velem bántak akkor. Szóval ne szabadkozz. a H1N1 miatt most fokozottan figyelni is kell!

csillag: azért azt még vedd számításba, hogy én még jó pár héttel le vagyok maradva tőletek. A 28-30. hétre én is simán meghízhatom azt a 10-12kg-ot. Amúgy nagyon szeretem az édességet. Verussal a pocakban nem kívántam, de Johival jobban. Verus máig jobban szereti a sósakat, míg Johi édes szájú :) Azt hiszem a fiúk is édes szájúak lesznek :)

Kata
labkat

Kata, közben olvastam, hogy fogod megoldani a kérdést. :)

Gabicika, gratulálok a bébihez! Szép nagy babó. Várjuk a képeket. :D
csillag25

GAbicika,
már majdnem 2 kiló?? Wow!! Gratulálok!
Vendég

Gabi, gratula, Sára is szép nagy!!! :D
Vendég

Én is nagyon szeretem az édességet és most még nehezebb megállni. :oops: Már megkaptam a férjemtől, hogy én szoktatom rá az édességre a fiunkat, ha majd édesszájú lesz magamra vessek. :lol: Persze nem komolyan mondta. :D
csillag25

csillag: nekem a férjem is édesszájú bár más típus, mint én. Ő inkább ha megkívánja, rengeteget megeszik fagyiból, csokiból. Én meg inkább rendszeresen eszek valamennyit. Most is úgy bekajolnék egy kis csokit! :oops:

Kata
labkat

Én most egy-két hete minden este ahogy hazaérek munkából megőrülök egy kis édességért. Ma már vajas-mézes kenyeret ettem, mert mégsem járja minden nap fagyit enni tejszínhabbal :shock: Meg egyáltalán..valszleg nem ártana, ha az utolsó 2 hónapban nem ennék ilyeneket :)
Vendég

Köszi lányok a gratulációkat!

Gio, szerintem egyél nyugodtan meg mindent amit csak kívánsz,én is ezt teszem.. :D
Volt mikor hetekig császárszalonnát ettem este 9 körül is.. :):) egyszerűen megőrültem érte... pedig soha nem szerettem.. mostanra elmúlt... de mindig jön valami új amit kívánok :)
Vendég

Most pl.. mingyárt megyek a konyhába és baconba tekert csirkemájat fogok sütni vacsira :D friss kenyérrel... nyám-nyám..
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: