A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Móni, akkor van öröm a kiscápákkal :-)
Az a helyzet, hogy Ármin van, hogy negyedóránként akar szopizni, mindig igen keveset, ezt a sűrűséget nem tudom megoldani, de még az óránkéntit sem. Ez van most (Ádi melegben sem kért ilyen gyakran cicit, tehát vele ment, hogy  megszoptattam, aztán usgyi).

Kép
Kép
irina

kis cápák :-)))

hűvösebb idő....hát itt is hült picit, de hiába szellőztetek..nem hül, marad a klima. :-(

Holnapi angolomat törölték..így takarítok :-) juhéjjjj

KépKép
kaqk
Debrecen

Tegnap óta senki????

Takarítást még du-án elkezdtem, miután a + 3 gyerek elment és emmát is vissza kaptam...itt ritkán van 4 nél kevesebb gyerek :-) 
Reggel befejeztem a takarítást, aztán még vettem pár dolgot. 
Dalus és emma is itthon már!

KépKép
kaqk
Debrecen

Halihó :)

vagyunk mi is :) most 1 gyerekesek lettünk :) péntekig :)

Balu úszni jár,élvezi :) Mimo biztos jól van,majd pénteken kiderül mindene egyben van-e :) nem szerzett-e újabb sérülést :) :)
Tegnap ahogy kicsi fiam mondotta: Nagyon sok programunk volt :) Reggel úszás,aztán barátnőzés,gyerekek jól érezték magukat( Én is és a többiek is),majd szülinapi buli :)

Irina,amit a másikban írtál: szerrintem Panndit fb-on keresd meg  de mindjárt átnézek :)

kicsi fiam hiányol :) :) 

KépKép
viranka

Velünk semmi különös, csak szegény Ármin ordított megint vagy 1,5 órát a foga miatt (volt már egy ilyen alkalom), kapott kúpot, mert egyre hangosabban, teli torokból üvöltött már szerencsétlen, még aludni sem tudott tőle. Fogalmam sincs, mitévő legyünk, ha ez gyakori lesz. Nem kaphat mindig fájdalomcsillapítót sem.

Kép
Kép
irina

Hát elég nagy itt a csend. :-( 
Nálunk minden ok. Emmánka megvolt a 4. hajkezelése, már egész ügyes, türelmes..:-) persze egy csalóka sokat segít.:-) 

Dalus ma először huncutkodott a "bölcsibe", folytonpiszkálta a szomszédját, a barackját is elvette..:-á) hm..úgy tűnik már nagyon otthon érzi magát!

Jelen helyzetben azon gondolkodom hogy ebben a "bölcsiben" fog maradni. meglátjuk, annyira szeretjük. rngeteg program van nekik, német, angol, zenebölcsi, gyógytorna..stb....és annyira kis boldog. közel is van, ( 2 perc biciklivel) ...stb

Ma megint jön Dávid Emmához. Hát meg kell mondjam nem nagyon várom. olyan fura az a gyerek. mikor a szülők itt vannk akkor anyaaa szeretlek, kis bújós, "jó " gyerek, különben meg hhettelne akaratos, Főnök, csak az a jóamit ő akar. Dalmától is levezsi nem adja vissza a dolgait, visszabeszél....hm nem tudom, nem egyszerű este..mi lesz ha lezs tesója????? bár sajna nem nagyon sikerül nekik....:-(( De hátha!!!!XXXXX

I is picit kevesebbet dolgozik, ....már f5 kor itthon van :-( 
De lassan itt a nyaralás :-))) ja és előtte  a romantikus hétvége..:-) 

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk,ne is mond nyaralás :) :) már alig várom :) :) S egy nagyon kedves családdal megyünk 1 helyre :) :)
ma meg olyan csend van itthon :) :) B. sincs Nagyival elmentek,majd csak holnap jönnek haza :) 
nem értem Emma hajkezelését fb-on láttam,hogy fontátook és hullámos lett :) erre gondoltál? 
Irina,nem írigyellek a fogzás miatt :( 

Apjuk vár :)

KépKép
viranka

Halihó!

Megérkeztünk.  Tegnap anyukámékhoz mentünk, csaptunk egy nagy, közös tárcsázást. Jól degeszre ettük magunkat.
A nagyobbak már tegnap hazajöttek, mi Bercóval csak ebéd után jöttünk el.

A pihi remek volt, pont annyi, hogy nem unatkoztak a fiúk. Jártunk Szilvásváradon, Egerben (itt volt a szállás), Demjénben strandoltunk, hazafelés pedig Lillafüreden is megálltunk. Bercó is jól bírta a sétákat, túrákat.
Mondjuk volt némi rossz tapasztalat is, ami akár vicces is lehetne. A korlátlan borfogyasztást olyan borral oldották meg, ami ihatatlan volt. Olyan íze volt, mintha előtte valaki lábat mosott volna benne.  Mindegy, kihagytuk.

Egybéként rendben volt minden.

Lejárt a mosógép. Mennem kell.
dmaggie

Sziasztok :)

A nyaralás nekünk most kimarad sajnos, Erdélybe szerettünk volna menni, de az anyagiak nem úgy jöttek össze

Kaqk ezt a hajkezelést Én sem értem ám
huncutkodó

Verus mit nem adnék most 10 perc csendért reggel óta megy a nyávogás, szenvedés stb, stb.....

Irina fogzás + meleg is, jaj de rossz lehet

KépKép
Kép Kép
l.móni

Maggie biztos tablettás bor volt a jó borért fizetni kell ott is
de jó volt nektek, kirándulások, túrák

KépKép
Kép Kép
l.móni

Hajkezeles: egy mikro kamerával megnéztek mert nem tetszett a fejbore. Nagyon be volt gyulladva. Erre kap het1x kezelést, 4 fele természetes olajos, kivonatos pakolasokat! Most volt a 4. Meg egy aztán meglátjuk. Nem bánnám nem kellene több, :-(

Na ma Dávid ismét kiakasztott,:-( utolsó rali volt. Ovi ig mar nem lesz több! :-))
Ma hazavittuk Dávidot es egy kis kacsa zsíros kenyérre es főtt kukoricára meghívtak minket. Nagy zabálás volt :-)

Reggel mennek a csajok anyosomhoz... Mi meg meg nem tudok két csinálunk de mar várom! :-)))

Moni sajnálom Erdélyt hogy kimarad!
Maggie de jo hogy jól éreztétek magatokat! Mi is megyünk megint Eger melle

KépKép
kaqk
Debrecen

Halihó!

Este itt nagy akció folyt. Bercókám kihányt mindent. Én meg rájöttem, hogy mióta elmentünk itthonról, nem kakilt. Most megpróbálok kitalálni valamit, hogy sikerüljön. Biztosan ez kavar be.  Éjszaka velem aludt, így én nem aludtam sokat. Eléggé kómás vagyok. El kell sétálnom a piacra, meg a boltba.

Mónikám, megértem. Nálunk is a miatt kell ilyen utolsó pillanatos utazásokat szervezni. Majd néhány napra még Abádszalókra megyünk, hogy víz mellett is legyenek a fiúk. Mondjuk oda valószínűleg Dávid nem tud jönni, már megkezdődött a felkészülés.

Kaqk, ez a kezelés érdekes. Látsz változást?

Na, megyek a dolgomra.
dmaggie

Szép jó reggelt :)

Maggie Ó szegény Bercó, mielőbbi jobbulást neki.
adj neki sok rostos levet az segít, ha közel lennétek vinnék át házi sárgavarack levet, garantált hatás
Kitartást a mai naphoz.
Nekünk még pár nap Sopron lesz talán, de az csak az ősszel.

Kaqk ez érdekesen hangzik. Látszik a javulás? Mitől gyulladt neki be a fejbőre?
Jó romantikázást nektek A lányoknak meg jó nagyizást.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Hahó,
újra hadra fogható vagyok. Holnap jövök

Kép
vindolanda

Jó reggelt.

Az úton R. sem nagyon végezte el a nagydolgát, így most az ágyban ül egy bilin, és próbálkozik

G. kiment füvet nyírni. Később nagyon meleg lesz, így taktikázik.

Jobbulást a hányóknak, fogzóknak.

Képzeljétek, amíg utaztunk, addig anya férje beszerelt a házukba egy mosogatógépet meglepetésként anyának. Most ismerkednek a használatával. Szerintem sokat volt magában mostanában (anya mindig erre volt), és nagyon megutálta. Amíg nem neki kellett mosogatni, addig nem sürgette

Hoztunk egy olajfa-csemetét. Földet kell neki keresni, és egy konténerbe ültetni. De hogy télre hová tesszük, azt nem tudom. G. nem tudta otthagyni.

Izgultunk a macskáért is. Erre hazajövünk egy hét után, és Cicó egy bokor alól előbújik egy nőstény mácskával együtt. Aki kétszer olyan nagy, mint ő (Cicó nagyon apró, vékony)

Az út amúgy jó volt, bár olyan helyeken voltunk, ahol jártunk már korábban. A cél az volt, hogy anya meg Boglárka életében először tengert és nagyon szép helyeket lásson. Igyekeztünk most is olcsón megúszni, olajos halat, mézes kenyeret ettünk, illetve a pizzát. A gyerekek nagyon jól elvoltak. És jó szolgálatot tett a notebook is, amin volt egy-két játék.
Később majd rakok képeket is.

Igyekszem visszakapcsolódni majd a társalgásba.

Ronda ekcémás lett a lábam Kezelem.

Kép
vindolanda

Irina, tegnap éjjel megnéztük a Feledést, nekem egyértelműen bejött

R. kirohant az apjához, pakolgatok addig.

Kép
vindolanda

Hahó!

Kaqk, jó, hogy megnézetted Emma fejbőrét. Remélem, használ a kezelés!

Maggie, Vindo, üdv újra itthon!

Vindo, na igen, a háztartás gépesítése tipikusan megnő, ha a férfinak is ki kell vennie belőle a részét (mondjuk most van egy ilyen irányzat, hogy a mosogatást tegyük zen élménnyé, csakhogy nekem pl. semmi időm nincs békésen meditálva elmosogatni. Ha már zen, inkább a vasalás, de arra sincs idő nagyon). De jó, hogy lett mosogatógépe anyukádnak :-)
Feledés: szerintem is jó, bár nem voltak túlírva a karakterek. 
Cicó, az életművész. :-)

Ez a meleg & fogzás kombó betesz nekünk, ahogy írtam korábban, a szopik teljesen randomok és változó mennyiségűek lettek, így csak egy kis sétát vállalok be Árminnal, nincs kedvem azon parázni, hogy szomjazik-e vagy sem. Sokkal jobban tudtunk mozogni a hűvösebb vagy csak szimplán normál meleg időben. 
Éjjel arra ébredtem, hogy hason fekszik mellettem, ezek szerint már ez is megy neki. Igaz, lejt kicsit az ágy középre, az segíthette a dolgot. 
Ádi kapott egy rollert, amíg vár a szülinapi bicójára, a régit már rég kinőtte. Nagyon be van sózva, hogy rója vele az utakat.

Kép
Kép
irina

Vindo, ekcémával jobbulást! A tenger miatt jött ki, vagy az épp hogy enyhítette?

Kép
Kép
irina

Jaj, még vagy 6 napig tömény, 30 fok feletti kánikula lesz.

Kép
Kép
irina

Szerintem a mosogatás csak akkor nyújt zen-élményt, ha hallom a mosogatógép békés zúgását.

Meleg - sajna dög meleg van, ez tény
Szegény Ármin.

Éljen a roller
Nálunk a roller valahogy kimaradt. Rugó pótkerekes biciklivel nyomul a mai napig.

Ekcéma - sajnos a homokos strandtól jön ki...
Most meg átmentünk Omisba egy napot, meg a saját helyünkön is volt egy rész, ahová leültem, és nem kellett volna. De már alakul.

Móni, linket raksz fel, milyenek a cápák????

Reméljük, javul Emma fejbőre.

Hív Rugó.

Kép
vindolanda

Jobbulást a lábadnak!
Omist szerettem :-) És hogy tetszett anyukádnak és a kis unokatesónak a tenger és a  nyaralás?
Ja, én is mosogatógép zúgására esküszöm, mint egy szimfónia 

Nálunk volt korábban is egy rolleres szakasz, de el is felejtettem, hirtelen ugrott be, hogy volt vmi kék rollere Ádinak kiskosárral. De azt már rég kinőtte. 

Kép
Kép
irina

Halihó!

Megvagyunk mi is, csak pihegek ettől a melegtől. Meg eléggé sok tennivalóm is van. Szerencsére Bercónak már semmi baja nincs. Pörög ezerrel, nem alszik továbbra sem. Én meg elvagyok a házimunkával, meg a tornámmal. Már a második bérletemet is elkezdtem. Nagyon tetszik, kifejezetten élvezem.

Irinám, szegény kis manócskátok nem is csoda, hogy kivan. Roller szuper. Bercót nem hozzák ezek lázba.
Csatlakozom én is a mosogatógép imádók klubjába.

Vindo, ez érdekes. A barátnőm ekcémáját meg pont, hogy  a tengervíz, a napfény hozza jobb állapotba. Nagyon kedves tőletek, hogy visztek magatokkal nyaralókat.

Sikerült Ruginak termelnie?
dmaggie

Bocs, Maggie, nem is kérdeztem, hogy van Bercó  de örülök, hogy jól!
Közben elkezdtem szervezni Ádi zsúrját, végül egy nagyon fáin játszóház lesz, mert játszóházat akart. Én nem, de miért erőltessem rá 6 évesen a múzeumot vagy mást, ha ő rohangálni akar és csúszdázni? Akkor legyen az, entellektüell szülinapot tarthatunk még százat, már ha akarna olyat (tényleg vannak jó múzeumi kínálatok, pl. török kor megidézése, a képzőművészetiben is van nagyon jó program, de majd ha iskolás lesz).

Kép
Kép
irina

Ja, a roller nagyon bejött Ádinak, ma is bejárta vele a fél Margitszigetet. Az apja csak futott utána. 

Kép
Kép
irina

Szerintem mindenkinek tetszett
Amúgy nem vagyunk annyira jólelkűek, a gyerekek jól elvoltak egymással, az utazás is könnyebb volt. Máskor én szórakoztatom Rugót megálllás nélkül

Maggie, a termelés nem kifejezés

Irina, milyen típusú a játszóház?
Szegény S.
Akkor megvolt a napi tornája

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Vindo, elég jólelkűség azért, hogy együtt mentetek nyaralni :-)
Hát egy kicsit többet tud ez a játszóház szerintem, mint az átlagos. Mindenféle érdekes játékok vannak, beltéri homokozó stb. Én ugyan még nem voltam benne, a nagyiékkal járt ott Ádi. Eddig azon vacilláltam, hogy ha már játszóház, melyik legyen, mert a környéken csak a plázákban vannak, amik sima gyerekmegőrzők egy darab kis ugrálóvárral meg csúszdával kb., ezekben, hiába mondják, nem lehet jól szülinapozni. Egy nagyobbat ismerek, a bnőm szokta ott tartani a lányainak az éves szülinapi buliját, de az meg nagyon kieső helyen van, ötször eltévedtünk, amikor először mentünk. Mondom, nekem nem jön be az egész, teljesen más szülinapozást gondolnék el, de nem én vagyok az ünnepelt, nem nekem kell, hogy tetsszen. 

Kép
Kép
irina

Na, beltéri homokozóról még nem hallottam
Igen, Ádinak kell, hogy tetsszen.

A másikra (lusta vagyok most belépni oda) - inkább megkönnyebülésnek nevezném, mert kb. nyolc éve kezdtem el ezzel foglalkozni. Ma még végig kell pörgetni, van-e benne valami hiba még.
Majd küldök.

Hív R.

Kép
vindolanda

Hahó Lányok!
Csak pihegek én is...

Irina!
Már ilyen hamar el kell kezdeni szervezni a játszóházas szülinapot? Gondolom időben kell lefoglalni a helyet...
Szegény Ármin jól megszenved ezzel a fogzással, meleggel.
Örülök, hogy Ádinak bejön a roller! Hamarosan együtt bicajozik az Apukájával, majd meglátod!
Mostanában mi is bicajoztunk már családilag. Nagyon érdekes élmény, a gyerekek is élvezik, hogy együtt teker a család. Már unták, hogy csak loholok utánuk, és mindig meg kell várniuk. Meg persze az is nagy élmény, hogy Apa is csatlakozott... :)

Vindo!
Jó kis utazás lehetett! Kár, hogy előjött az ekcémád, remélem hamar helyrejön!
Rugó már kis idegenvezető volt a tengerparton, nem? Mi sem jártunk még a gyerekekkel tengerparton. Az idén jutottunk el a Balatonra egy-egy napra, nagyon várták már.

Maggie!
De jó, hogy BErcó már jól! NAgyon ügyes vagy a tornával! Szép helyeken jártatok!

Móni!
 Még szerencse, hogy sikerült újabb halakat beszerezni gyorsan! Ezekre már biztosan tovább bírják! :)

Kaqk!
Emma barátja megint vadult kicsit? Emma nem fél tőle? Zsuzsu nagyon meg tud ijedni a fiúktól, ha vadak. (Persze Gergőt pillanatok alatt lerendezi, de ő ugyebár házon belül van... :)  )

Most egyébként Nyíregyházán nagyiznak a gyerkőcök. Kinn vannak a telken, pancsolnak és saraznak egész nap...
Mi meg sátraztunk ma éjjel. Apuka nagymamájának van egy lerobbant házikója vidéken (még az ő anyukájáé volt, de eladhatatlan), annak a kertjében vertünk sátrat. Egész vadregényes volt. :) Lehet, hogy gondozásba vesszük majd, kb 60 km-re van Bptől.

Kép
gica1

Vindo, az a fő, hogy hepiend 8 év után :-)  Köszi, ha küldesz, kifizetem (tudom, hogy megy ez a szerzői példányokkal manapság). Nekem egy csomót vennem kellett, h az ismerősöknek tudjak adni, összes kollégának stb.

Gica, akkor romantikáztok ezerrel kettesben, ahogy elnézem :-) jó mulatást!  Játszóház: hát csak a hétvégi napok játszanak nálunk zsúrozásra (bár a szülinap nem hétvégére fog esni, majd előtte egy családit is tartunk négyesben), és úgy már nincs is olyan sok vissza időben.  Bicó: ügyesek vagytok ezzel. Mi is szívesen tekernénk majd (természetesen mondjuk a szigeten, nem a forgalom mellett, az a halálom, ahogy korábban írtam), a gond az, hogy tényleg megoldhatatlan lenne a biciklik tárolása. Még Ádiénak is alig fogok tudni helyet keríteni. A pincei tároló kicsi, nem férnek be, erkély nincs, a lakásban hely ezeknek nincs, hacsak a falra vagy a plafonra nem rakom fel őket. Ezen mondjuk töröm még a fejem, vannak ügyes megoldások. Az utcán nem hagynám kint, tönkremegy vagy ellopják.

Hm, fáj a császáros sebem felett bent eléggé valami (érzek is vmi enyhe dudort kitapogatva -- nem a sebemnél, felette pár centivel). Utánaolvasgattam, lehet vérömleny, összenövés, mindenféle. Remélem, elmúlik. Lehet, attól fájdult meg ennyire, h Ármin elég karatézósan alszik (= rugkapál), ill. hogy a jobb oldalamon voltam kénytelen hosszabban feküdni éjjel (szopik miatt). Eddig is voltak húzódások stb., de ennyire nem állandósult.

Kép
Kép
irina

Hahó, én is itt.
G. szerzett feketén egy medencét pár ezer forintért, most választottunk ki neki helyet.

Gica, ez a telkes dolog nagyon jól hangzik. Vágjatok bele. És kis faházat is lehet rá csinálni
Vannak balatonos fotók?

Irina, ez a dudor elég rosszul hangzik
Elég sok példányt kapok, szerintem belefér.

Kép
vindolanda

Vindo, köszi akkor előre is. És mindenképpen dedikáld :-)
A dudor engem nem izgat, ha nem fog fájni tartósan és nem kell bizgerélni. Hosszú hetek óta ma éreztem először a hegnél és felette e résznél fájdalmat. Sajnos az összenövések elég gyakoriak csaszi után. Majd meglátjuk.

Próbálok majd dolgozni kicsit, de ebben a melegben létezni is elég. Ki hogy vészeli/-te át?

Kép
Kép
irina

Ui: Amúgy a császárról alig olvastam a szüléses könyvekben, persze topikokban most már látom, mennyi mindent elmondanak róla az anyukák (na de nem is erre készültem). Hát nem egy fáklyásmenet még a sikeresebb verziói sem. 
Na mentem amoda, aztán tényleg meló.

Kép
Kép
irina

Hahó.

Rugó még alszik, de lassan elkezdek hagnosan molyolni

Meleg - nálunk annyiban megoldható, hogy estefelé kimegyünk az udvarra. Mire bejövünk, sötétedik, és akkor már kellemes az idő. A lakás bizonyos részei már 29 fokosak. Ráadásul R. tüsszög, ha nyitott ablaknál alszunk, így azt be kell csukni.
A tegnap összerakott medence szerintem sokat fog segíteni.

Tegnap éjjel olyan egyig húztam, hősiesen küzdöttem.

Locsolunk minden este, de szegény növények elég kókadtak.

Kép
vindolanda

Irina!
Remélem elmúlik a hasadnál a dudor is, a fájdalom is. Én császáros voltam, de már alig emlékszem, elég rottyon voltam akkoriban. Bicaj: nincs véletlenül a házban babakocsi (biciklitároló)? Ikeában vannak okos megoldások. A forgalomban mi sem igen bicajozunk.

Vindo!
Balatonos fotók így visszanézve elég összevisszára sikeredtek.  Nem dicsekszem el velük... :) Jaj, de jó is lehet egy ilyen medence! Ha valóban belevágunk a telkezésbe egy pancsolót mindenképpen beszerzünk. :) A házikót meg - a nagyszülők véleménye szerint - ki lehet pofozni. Persze - mint sokmindennek - ennek jelenleg pénzügyi akadályai vannak. De sátorozni lehet! :)
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára gica1 2013.08.05 08:31-kor.

Kép
gica1

Bocsánat a nagybetűkért. Elfelejtettem lekicsinyíteni... Nagyobbra vettem, mert mikor írtam alig látom...

Kép
gica1

Időközben viszont átszerkesztettem... :)

Kép
gica1

Jó reggelt!

Vindo, ügyi vagy, én éjfél előtt feküdtem le, de végre haladtam is vmennyit. Mostanában koffeinmentes kávékkal placebózom (a napi 1-2 rendes kv mellett), szerintem hat. 
Az imént mondták a rádióban, hogy csütörtökön 40-45 fokos csúcs várható. Majdnem sírva fakadtam Nálunk is 29 fok van bent, de már erősen gondolkodom egy mobilklímán. Valakinek van esetleg? Vélemény? Ahogy elnézem, elég drágák. 

Kép
Kép
irina

Halihó!

Én már megjártam a piacot. Ma leves helyett dinnyét eszünk.  A Kedves ügyeket intéz, a nagyok edzeni készülnek. Mi meg beszorultunk az elsötétített lakásba. Kezd már elegem lenni ebből a vakond életből. Én is döbbenten láttam a haonon, hogy csütörtökre 39 fokot jósoltak. Próbálom megkeresni a jót a dologban: amikor terhesek voltunk, akkor sokkal hosszabb ideig tartott a dögmeleg.

Vindo, a medencén mi is elgondolkodtunk. Bercót ki sem lehet itthonról robbantani, délutánonként biztosan szívesen pancsolna legalább. Mi meg elüldögélnénk az árnyékban. Le a kalappal előtted. Én továbbra sem bírom rávenni magamat semmilyen éjszakai melóra, meg egyébként is ramatyul alszok. Valamelyik éjszaka kettőig tévéztem, mert elaludtam ugyan, de kb. 10 perc után felébredtem és csak forgolódni tudtam.

Irina, te is ügyi vagy a munkáddal. Pedig Te is eléggé fáradt lehetsz. Ó, ez a dudor... Remélem, semmi nagy baj nincs.

Gica, jó kis romantikázás.  Mi tegnap este moziba mentünk a Kedvessel, kimenőt kaptunk a fiúktól. Egy nagyon könnyed filmet néztünk meg, semmi komolyság, színtitszta lükeség, nevetés: Nagyfiúk 2. Régen röhögtem ennyit.

dmaggie

Gica, igen, ismét lehet szerkeszteni a bejegyzéseket, ami tök jó! 
Á, nincs itt semmilyen tároló, ez egy kicsi ház, az udvar is minimális és a közös képv. és családja használja (ami annyiból nem baj, hogy sok a növény benne, meg egy kutya is van, hely meg úgysem lenne két széken kívül). 
Császár: most már jobb kicsit, éjjel vigyáztam, hogy a rugdosások ne érjék a hasamat (nagy dulakodások és tekergések mennek). Hát nekem akkor fájt nagyon a seb, amikor napi tizeniksz órában szoptatva végig a hasamon feküdt a baba. És ezzel kezdeni sem lehetett sokat. Amúgy a seb szép heggé alakult, azzal nincs gond, az összenövésekkel meg nincs mit csinálni, állítólag laparoszkópiásan tudják pl. javítani az egyes eseteket. Remélem azért, hogy az a dudorféle egy ártalmatlan izomösszenövés csak, nem más. 

Jelentem, a bepisiléseknek végük szakadt, amióta Ádi hazajött a nagyiéktól, ill. egyszer volt kisebb "baleset", de most nagyon reményteli vagyok.

Kép
Kép
irina

Irinám, ez tényleg remek hír! Éljen, éljen.
dmaggie

Maggie, a medencézés tényleg klassz lehet.
Ezért sajnálom igazán, hogy nincs egy közepes erkélyünk, arra már ki lehetne vinni valamit. Nálunk a nagyszobában, ahol mindenki napközben van, nem lehet sötétíteni, ill. csak úgy, hogy a redőny teljesen lent van (a másik opció: teljesen fent). Nekem ez sok lenne, már fél éve itthon vagyok és ritkán jutok el máshová, még sötétben is lenni ehhez...
Mozizás, hm  jó lehetett! 
Sajnálom az alvást! A meleg ezen is ront...

Kép
Kép
irina

Maggie, mi is örülünk! :-)

Kép
Kép
irina

Csak rohanva, mert épp legózunk

Maggie, az Auchanban 7000 ft-ért egész komoly medencét adnak, nézzétek meg.

Éljen a nem bepisilő Ádi

Ja, lassan olyanok vagyunk napközben, mint a denevérek.

A ház kipofozása is jó ötlet.

Amúgy a mi házunk is egy kipofozott parasztház kétszer megtoldva

Vissza egy egészen frenetikus játékhoz. Rugó legófigurája egy Ferrarit vett 5000 Ft-ért Pécsen, a családtagjai épp most nézik meg. És kamionos könyvet is hozott a gyerekeinek. Anyám, hogy bírom ki ezeket, néha csodálkozok magamon.

Kép
vindolanda

Vindo, jó legómókázást! :-)
Ádi felnőtteset játszott, és aszonta, hogy "Tökkel tele a pénztárcám!" (tökkel = 'tökre') Mondtam, hogy az jó.

Kép
Kép
irina

Rugó szerint ha nincs pénzünk, akkor csak gatyát tudunk venni (le vagyunk gatyásodva).

A nap lassan telik. Rugó kicsit idegtépő, de még nem vészes.

Kép
vindolanda

Gatya 
Ádihoz is szinte folyamatosan kell egy ember, én ezt 6 éve nem tudom megszokni. Engem nem szórakoztattak gyerekként, nemhogy folyamatosan, pedig 5 évig egyedül voltam, utána lett testvérem.
Ciki vagy sem, eltöltöttem kb. 1,5  órát a közeli plázában, azért, mert ott hideg van. Bejártam a ruha-  és könyves és játékboltokat, Ármin nézelődött majd aludt is kicsit rajtam. Minden napra kitalálok vmi hűsölős dolgot, mert megkattanok a kinti-benti melegben. A fiúk is az árnyékban rollerezést választották.

Kép
Kép
irina

Halihó!

Jelentem, itt is hőség van. Ráadásul mi a legnagyobb melegben indultunk el medencét venni. Vettünk is egy semmi különös, felfújhatósat. Bercó már ki is próbálta, csak hidegnek találta a vizet. Pedig először állítólag nagy mellénnyel azt mondta, hogy jó lesz.
Egyébként köszi a tippet Vindo, megnéztük, de aztán úgy döntöttünk, hogy most egyszerűbbet veszünk. Ha esetleg még akcióznának rajta, akkor veszünk majd egyet és eltesszük jövőre. Lassan már mennünk kell dolgozni is, nincs már sok hátra a nyárból.

Én meg közben tornáztam egyet. Azt hittem, valami beach-partyra érek haza, de nem. Holnap majd jól felmelegszik benne a víz, no, akkor biztosan nem tudjuk majd kiszedni belőle Bercót.

Irinám, megértelek. Láttál is érdekes dolgokat? Dudorod?
Legozás nálunk is nagyüzemben folyik.

Szerintem írtam már, imádom a gyerek szájat. Olyanokat tudnak mondani... (Ezt megint Bercó kérte. Ez tetszik neki a legjobban)

Most beszéltem le a barátnőmmel, hogy holnap találkozunk, lehet, hogy játszis program lesz. Évente egyszer szoktam látni, mert Hollandiában élnek.
dmaggie

Maggie, mindenféle medencében lehet élvezni a vizet a melegben. Ez fizikai tény.  Szóval örülök, hogy vettetek!

Jó talizást holnapra! Aludni most tudtál?

A könyvesboltban sok izgalmasat láttam, de már így sincs időm olvasni és rengeteg a várakozó könyv, nem vettem semmit. Nyílt egy Butlers is (dizájnos lakásba és kertbe való dolgokat árulnak), átszemezgettem. Onnan is számos dolog tetszik, de ritkán veszek bármit. Csak csodálgatom, megjegyezgetem, hogy majd egyszer ezt vagy azt megveszem, ha telik rá. Ruhaboltból lőttem két felsőt még a nyárra, mindenütt leértékelések ezerrel, ezekből a felsőkből meg sosem elég. A fő, hogy szoptatni is lehessen bennük. Fagyiztam is, konstatáltam, hogy Deichman fog nyílni (halleluja, ez az egyetlen pláza, amiben nincs normális cipőbolt, van vagy 2-3 magánbolt meg sportcipőboltok, de semmilyen nagyobb lánc boltja nincs, kivéve a legdrágább Föníciát -- hát most végre lesz, és pont a nekem kellő).  Dudoromat még érzem, köszi, hogy kérded, nagyon kis apró ám. Nem fáj ám folyamatosan, csak bizonyos mozgásoknál vagy ha kitapintom, azon a részen nagyon érzékeny. Arra gondoltam, lehet, hogy a belső seb széle az. Nekem hajlamosak a szöveteim összevissza összenőni, ezt jól példázta, amikor Ádi után összevarrtak lent, ott is gubanc lett, a cérnára nem jól reagáltak a szöveteim.  Szerintem is a napcsis smiley a legjobb.  Mi talán ikeázunk holnap, imádjuk úgyis, hűvös lesz és lehet szoptatni is. Úgyis venni kell karnist meg függönyt.

Kép
Kép
irina

Hahó.

Jelentem, sikeresen kiporszívóztam. Már nagyon érett, az utazás előtt sikerült utoljára, és megettek minket a pókok és a hangyák
Rugó közben játszott, notebookozott és engem nyúzott
MOst leült enni szerencsére.

Medence - Maggie, a célnak minden megfelel.

Emlékszem, mikor kicsik voltunk, akkor anya egy műanyag kiskádat tett ki a napra, és abba másztunk bele időnként, meg slaggal locsololtuk egymást.

Pláza - én bírom a plázákat. Van bennük wc, fornettis vagy péksütis, és mindig van szabad hely, ahol lehet olvasni. Sokat jártam oda a tanítóképzős korszakomban.

Deichman - a cipőket én is onnan szerzem be általában.

Irina, hová lesz a karnis?

Biztos Árminnak is tetszik a hűvös.

Kép
vindolanda

Halihó!

Megint tiszta kóma vagyok. Éjszaka viszonylag jól aludtam (megint). Reggel tornával kezdtem, de mire hazaértem, már tombolt a meleg. A lakásban is már 29 fok fölött van a hőmérséklet, így a főzés, ebéd után bekapcsoltuk a klímát. Próbáltam Bercót pihentetni, de nem aludt, én viszont igen, aminek eredményeként kómás vagyok.
Bercó szereti a medencét, ebéd előtt is pancsizott egy kicsit.
Hívta a bátyjait is, de ők nem álltak kötélnek.

Vindokám, a porszívózás itt is igen aktuális lenne, de Bercó mindig szétpakolja a legokat, így elmarad.

Irinám, jó ikeázást, azt én is szeretném, de itt nincs sajnos. Cipőbolt: a D-t mi is kedveljük, a másikról még nem is hallottam.

Akkor a Bercó kedvéért:
dmaggie

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: