A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 Áprilisi babavárók

Sziasztok

Nem semmi Judy, GRATULÁLOK.

Nekem a 37.héten a következők voltak az adatok

BPD:96 mm, FL72 mm, és a becsült súlya 3400gr.
Akkor nem is olyan nagy a feje a ti babátokhoz képest, vagy mégis, most olvasom vissza. Akkor nekem is nagy fejű lesz Sárám.
Na tényleg ki kell kérdezni Judy-t hogy mit mondott neki az orvos, hogy ilyennel találkozott már hogy 3 ujnyira kivan tágulva valaki és nem érez semmilyen fájdalmat.

A fürdőzéssel, pedig nekem azt mondta az orvosom hogy nyugodtan lehet, védve van a baba, de mondjuk én sem jártam sehová, mivel én is mindent könnyen elkapok.

Tegnap én a kádban fürödtem, mert már nem bírtam magammal, én is nagyon vágyok az uszira, de hát saját magamom röhögtem ahogy kiszálltam a kádból.
Nagyon muris volt.

Kocska
Engem látod mindenki megelőz, pedig én 1,5 hétmúlvára vagyok kiírva, de Sára jól el van oda bent.

Edáékkal mi ujság? Gondolom haza engedik akkor ma.

Kép
lili&ana

Judynak hatalmas gratuláció, nagyon gyorsan ment. :)

Kép

blogunk: http://bogyokank.bloglog.hu/
fotós blog:http://bogyokank.blogspot.com/
bogyó_beo

Sziasztok!!

Hatalmas gratula Judyéknak!!Sok boldogságot a picihez,jó egészséget és sok tejcsit Nekik!!
Ja,és ahogy már előttem néhányan,én is kérném a receptet,hogy hogyan lehet ilyen gyorsan szülni :lol:

Ma megyek Nst-re meg a dokimhoz....Milyen jó lenne,ha nekem is vmi hasonlót mondana ma a doki,mint Judynak tegnap...... :D

Gesztenye!
Én is ma kezdem emelni a tea adagomat!Bár nekem azt mondta a szülésznő,hogy nyugodtan ihatok már az elejétől fél-1 litert naponta.De nem mertem,mert nem tudtam,milyen hatással lesz rám.
Ízesíteni én is ízesítem,na de nem lesz az én kedvencem sem!!

Bogi!
Nagyon szép lett a szoba!

Na megyek,rendbe rakom egy picit a lakást,aztán lassan lefürcsizek és indulok a dokihoz!
Csak ne fújna ez a hülye szél!
Szép napot mindenkinek! :D

Kép
demetnik

Lili neked sem lesz kismacskád :D :D
De nem baj az legalább megtaláljuk őket a pólyában.
És az még sosem biztos,hogy mindenki megelőz.
Nekem már nagyon nyomja,főleg reggelre a combtövemben van izomláz,meg a nunimnál,mintha egy elefánt csinált volna meg... :oops: :oops: :lol: :lol: :oops: :oops: :lol: :lol:

kocska

Jó reggelt mindenkinek!

Én most főztem meg a málnalevélteámat először még nem tudom milyen íze van mert pont áll benne a cuccos.

Reflux: nekem mindenhol van eldugva reniem.Minden táskában és kabátban amit használok.Néha szégyellem, hogy ennyire függök tőle de tényleg csak akkor veszem be amikor ég és jönne vissza.Szóval este mindenképp.

Kocska:akkor még bent kellene tartani Olivért mert az elefántok 22 hónapig vemhesek. :D :D :D Pont tegnap volt a National Geographicon erről egy film este.Szóval kibírnál még 13-14 hónapot? :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
gabka7926

Reflux: innék én szívesen sok-sok tejet ilyenkor, de a diabétesz miatt nem nagyon fér bele a diétába...
Vagy akkor nincs vacsi, csak nagyon minimális. De akkor éhes maradok...

Az Uh adatoknak nem mindig lehet hinni. Ti se bízzatok benne, hogy mindent tökéletesen mérnek.
Most néztem, hogy 3 héttel azelőtt, hogy megszületett Beni, 2600 g-ra becsülték a súlyát. Végül 3800 lett. :o Na most mutasson nekem valaki olyan babát, aki három hét alatt 1,2 kilót hízik a pocakban. A 0, 75 kg még normális, na de majdnem kétszer annyi?

Ezen okulva én azt is elképzelhetőnek tartom, hogy a fejét sem mérik jól.
Vendég

Nem is olyan rossz ez a tea , én tettem bele egy kis cukrot. :wink:

Kép

Kép
gabka7926

Jó reggelt!

gesztenye: Én is csak ezzel a hellyel vagyok ilyen bátor, itt sosem kaptam el fertőzést, a kecskeméti usziba viszont be nem tenném a lábam.
A hajmosás után pedig hagyom megszáradni a hajam :D Kicsit becsavarom türcsivel, aztán szépen szikkadok. Mondjuk még mindig fogalmam sincs, hol a hajszárító, na ebből látszik, mennyire központi téma ez az életemben. Persze ehhez azért tudni kell, hogy évek óta sapkát vagy sisakot kell hordanom munkához, tehát nem a frizurákról szól a dolog.

Valami gyomorsavképző front lehet, mert még nekem is rendetlenkedik. Szerencsére én ihatok rá tejcsit.
Nálatok is üvöltő szél van?

icamica

Nektek ennyit mondta, hogy ennyit kell inni belőle? Nekem csak napi 2x 1-1 bögrét kell innom málnaból?!

Kép
lili&ana

Icamica!
Nálunk orkán erejű szél fúj! :( Fel is hívtam a barátnőmet, hogy a délutáni sétánk helyett úgy néz ki, hogy bent a melegben dumcsizunk egyet.

Megúsztam a hajmosást: 13 órára kaptam időpontot a fodrásznál. :)

Kocska!
Mi holnap megyünk szülésfelkészítőre. A téma az újszülött lesz. Hát, mi csak tanulhatunk ott! :)

Lányok, hol lehet Tena Fix bugyit kapni? A Tena betéteket örököltem, de ezeket elnézegetve, az én bugyiaimba ezek nem fognak beleférni.

Kép
gesztenye74

Én nem is iszom a málnalevél teát. :oops:
És a homeos bogyókból is gyakram elfelejtem bevenni amit kellene...
De nem izgulok miatta, Benit is viszonylag könnyen megszültem, és akkor sem volt semmi ilyesmi.
Nem is lehett volna igazán, mert én is észerevétlenül tágultam ki 4-5 centire (kb 2 ujjnyi) hetekkel a szülés előtt.
Vendég

Hamosás: én alapból nem rajongok érte. De a szárítással soha nem foglalkoztam. Csak gyorsan átfújom, hogy ne legyen csuromvizes, formát pedig talál magának. Dierkt kérem a fodrászt, hogy ilyen szempontból is figyeljen a vágásnál.

Szél: nálunk nem szokalan. Nekem már fel sem tűnik, hogy nem egyenesen tartom magam amikor megyek az utcán, hanem rádőlök egy kicsit, hogy haladjak is. :D
Vendég

Hajmosás: UTÁLOK HAJAT MOSNI! :evil: :evil: :evil: De olyan hamar zsírosodik, hogy 3 naponta muszáj én sem szeretem szárítani.Nekem a fodrász nem téma mert húgom és unokatesóm is az.Pont egyik nap néztem, hogy megint látszanak az ősz hajszálaim. :cry: :cry:

Gesztenye: patikában vettem a tena bugyikat.Nekem egy csomiban volt 2 db és max 400 ft.Én 2 csomival vettem mert ezeket lehet mosni és hamar megszárad.

Én még nem mertem kimenni ma az udvarra.

Kép

Kép
gabka7926

Sziasztok!
Gratulálok Judynak!Ilyen gyors szülést...
Léna és Peti gyönyörű babák!Furcsa belegondolni hogy hamarosan nekem is lesz egy ilyen...

Valaki meg tudná mondani azt hogy veszem észre ha csak szivárog a magzatvíz??

Tegnap annyira fájt a derekam azt hittem le akar szakadni... ha ültem azért fájt ha sétáltam azért ha feküdtem azért!plusz teljesen rendszertelenül olyan lett a hasam mint a kő!
meg ott lenn is fájt minden...aztán estére elmúlt szerencsére!
Most kezd a derekam megint fájni,pedig el kell mennem a védőnőhöz...

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers
tecaaa

Na megjött apának a pulcsija névnapjára!ÉLJEN MÁR CSAK A KUTYÁS TÁBLÁNAK KELLENE IDEÉRNIE. :? :?

Csajok ma nézegettem magam a tükörben és szerintem tegnap feljebb volt a pocim.Van olyan , hogy egy este lejjebb megy?Mondjuk tegnap este nagyon mozgolódott Andris este.

Kép

Kép
gabka7926

Jó reggelt! Sziasztok!

Engem is beisztettek az óriás fejjel! Mondjuk pénteken voltam bennt a kórházban, sztreptokókusz, vérvétel és UH miatt. Vártam a dokimat, de műtőben volt, s nem tudott a megbeszélt időpontra megérkezni. Én meg nem szerettem volna elkerülni. Ezért vártam, vártam. Kb 3/4 óra múlva megérkezett. Gondoltam nem szólok, hogy valójában irtóra kell pisilnem, és eddig nem akartam elmenni, mert féltem, hogy elkerüljük egymást. Levette a kenetet, majd elintézte az UH-t. Itt sem akaratam már ezért ugrálni. Hülye módon. Az UH-s nő pedig el kezdett hisztizni, hogy egy kismamának hogy lehet ennyire tele a hólyagja, s különben is szór miatta így az UH. Ehhez képest, megállapította a hatalmas méretet a babának. Hát ennyit a mérésről. Kezdem érteni, hogy miért mondja a dokim, hogy Ő nem hisz az UH-s mérésben. Remélem nekem sem kéne. Mondjuk más mamákhoz képest úgy érzem tényleg óriási a pocakom...

Lili! A dokim szerint a 96 mm a 38.hétre normális. Így hát Te ne aggódj! (Nekem 36-ra volt ennyi :roll: )

Voltunk harmadszorra is szülőpoziciós jógán apával. Remélem ezek után lesz rá szükség. Nemszeretnék én sem császárt!

Ahogy olvasom, ez a hangulatingadozás mindenkin rajta van! Én is, az egyik nap, minden apróságon felhúzom magam, egy igazi fúria vagyok, a másik nap pedig a megtestesült nyugalom, békesség. Igaz, ha az eddigi megfigyeléseim jók, akkor az érzékenyebb napokon keményedek inkább. Lehet, hogy ma rossz napom lesz???!!!! Na majd kíváncsi vagyok mit mond a CTG-n a nőci!

A kis Pepe gyönyörű!!!!!!!!!!!!!!!

Tisa! Jó olvasni, hogy minden rendben van veletek! Nagyon édes a kis csöppség!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dharma! Icamica! Én csak kezdő vásárló vagyok mindkét piactéren, de ha veszek valamit valakitől, nem csak a +-kat és --kat nézem meg, hanem az értékelések és az azokra adott válaszok színvonalát is. Mi (apával) az alapján döntünk elsősorban, hogy kitől merjünk vásárolni. Így hát nem minden a pontozás, fontosabb az, ahogy megtárgyalják. A stílusból sok minden látszik.

Dharma! Nem tudom mennyire igaz ez a horoszkópos dolog, de az anyukámra tényleg ráillik!

Bogi! Gyönyörű lett a falvédő! Igazán ügyes vagy! A szoba is jól néz ki!

Tasin! Kitartást! Már nincs sok hátra!

Gesztenye! Ritka szerencsés vagy az anyósoddal!

Ma olyan jót aludtam!!! Bezzeg tegnap! Szombat este fokhagymás lángost kívántam (igazi kismamakaja?!...főleg este...). A szegény kis Dani annyira utálhatja a fokhagymát, hogy egész éjjel csak "morgolódott"... én meg csak forgolódtam
Ráadásul én is megégettem magam, csak a küvelkykujjamat.. én megfeledkeztem az aloe veráról, pedig ilyen esetekben leszoktam vágni egy picit belőle, s úgy is nagyon jót tesz.

Ezt nem nagyon értem: ha az ember észrevétlenül képes kitágulni, mikor jön rá, hogy szülnie kell?

Éljen Ricsi baba is!
Hú de kiváncsi vagyok, hogy hogyan történt! Mondjuk Judy írta már korábban, hogy a két külső méjszája már nyitva volt. Valszeg ezért tágult gyorsan és észrevétlenül?! :roll:

Ja a bálna! Én is megkaptam a férjemtől, hogy pont úgy forgolódok az ágyban egyik oldalról a másikomra, mint egy partra vetett bálna, akin már csak a greenpeace-es aktivisták tudnak segíteni....éljenek a bókok!

KépKép
annaszuszi

Sziasztok!
Hétvégén nem tudtam jönni, mert festettünk és elkezdtük a nagytakarítást. Látom sok mindenből kimaradtam :) .
Tisa és Eda: gyönyörűek a babák!!!
Judy: gratulálok!!!
Nekem még mindíg van pár hetem, de azért már lassan én is elkezdem a csomag összeállítását, mert úgy látom sose lehet tudni.
Hajmosásról és szárításról csak annyit, hogy pont azért vágattam most rövidre mert már utáltam bármit is csinálni vele.

Kép
Kép
gaba_30

Cat!
Te is nagyon szerencsés voltál, hogy fájdalom nélkül tágultál korábban. Jaj, bárcsak, nekem is ilyen lenne!

Gabka!
Kösz a tippet, meg is nézem a Tena Fixet patikában. Ebből több méret van?

Megyek teregetni.

Kép
gesztenye74

Judy, éljen éljen éljen!!!! és gratulálok a gyors szüléshez! nagyon tuti!!!!

mindenkinek kívánok hasonlókat :)

én is megjártam ma a ctg-t, dokival messziről beszéltünk egymással, mert beteg. pedig akartam megbeszélni misivel, hogy kifelé a héten magától, hogy legalább hadd induljon meg, és ő döntse el, mikor lesz a szülinapja, de most lehet, mégsem, nem kéne, hogy betegen műtsön, más dokit meg hogy mint? Bár, akinél rékát szültem, ő is ott van, mondjuk benne még nagyon megbíznék, csak azt hittem, már nyugdíjban van, így meg sem kerestem őt...
tegnap meg ügyeleten voltunk nándival, déli altatáskor kihúztam a könyökét megint a helyéből :( próbált szökni, én meg nem tudok ugye felkelni, ha már egyszer lefeküdtem, és a karját kaptam el, ő meg csavart magán egyet, és későn fogtam a könyék fölé :( ez már a harmadik eset volt, nagyon rossz. pedig figyeltem, azt hittem, a jobb karja, de a bal volt. legközelebb megkérem a dokit, tanítsa meg, hogy kell visszatenni a helyére... annyira aranyos volt szegény, apa betette az autóba, és mondogatta, hogy ezzel tudok integetni, ezzel nem tudok. aztán ugye helyrepattintották, utána pár percet várni kell, hogy ennyi volt-e, vagy fáj még neki, és mikor vitte vissza a férjem, mondta a dokibácsinak, hogy meggyógyultam, meggyógyultam!

holnap jön anyósom, meg a két dédi, meg após, de csak anyósom marad, a többiek mennek haza este, csak megnézik a gyerekeket.

én is összevissza sebesítettem magam mindig, de konkrétan tényleg foltosak lettek a gyerekek, mikor a pocakomat égettem meg. és ha belegondolok, pont lehetett ott a combocskájuk... kérdezte is a gergő, hogy most mi lesz, nem égettem meg magam, nem lesz foltja. :)

kocska, nekem is ez az izomláőz szerű van, az egész medencém környékén. már kicsit meg is ijedtem, mert eddig nem volt egyszer sem, és hogy vajon lehet-e a sztreptokokkusztól, mert nekem az pozitív lettt sajnos, de akkor megnyugodtam, hogy te is.

ja, és beszéltem Tüneménnyel, úgy volt, hogy talizunk, de aztán túl hamar végeztem, és ők még a világ végén voltak, én meg nem tudtam volna mit kezdeni magammal egy órát, úgyhogy hazajöttem. Most jól van, egész hétvégén pihent, a pasija jó fej, végül pierre cardin kocsijuk lett, az is megvan, issza a málnalevél teát, most tölti ugye a 36 hetet, a körzeti dokinál volt, és végre figyelnek a vizesedésére, és kedvesek vele. szóval röviden ennyi, de sokkal többet beszéltünk :)

uh méretekre egyátalán nem kell adni, és nem kell készpénznek venni! ad irányokat, és bizonyos dolgokban segít, de így a vége felé képesek egy kilókat is félremérni, meg főleg paráztatni az anyukát. mindenféle méretekből számolják, amit szintén nem tudnak pontosan mérni, nagyon ritkán találják el... az az igazi, amikor már kézben van :)

na, lassan kell mennem a gyerekekért, aztán szerintem alszom én is velük... jaj, meg meg kell néznem, mikor kell sztrájkolni a vaterán :) bár néha eszembe jut, hogy lehet, hogy inkább be kéne fejezni, és áttérni máshova, de tényleg annyi munkám van benne :( a tegnapi börze is jó rosszul sikerült, nagyon ki vagyok akadva, és tökre sajnálom a barátnőmet, aki ott volt, nagyon átvert a csaj, aki a jegyet adta, biztos, hogy a babymarktosra nem veszek több asztaljegyet, és másnak sem ajánlom!

lépek tényleg, majd egyszer jövök még :)
szép napot!
ettike????

kikocska

Judy - gratulálok :-))))))))))))))))))))))

Kép

Kép
leo50

sziasztok.

judynak óriási gratula.nagyon gyors szülés lehetett.
kiváncsi vagyok a részletekre...

képzeljétek ma hajnal 3 kor arra keltem hogy fájdogállok,pont mint Patrikkal,eddig fekve ált enyhültek,vagy el is múltak.örültem is...nem kellett volna.fél 5 kor elaludtam.azóta is fáj de továbbra sem rendszeres.viszont mikor a babnkba mentem nem múlt el a séta hatására...........estére megint hidegfrontot mond,remélem az kihozza Alexot.

a magzatvíz szivárgás engem is érdekelne........egész éjjel azt figyeltem hogy vajon a pisi csordogáll e vagy lehet a víz.de csak a bugyimon látszott hogy nedves.hiába álltam letolt mindennel akkor nem vetem észre hogy folyna........

hajmosás:

én mostanában 3 naponta mosom.de csak azért hogy ha menni kell akkkor a kórházban ne keljen.mert amúgy nekem 1 hetet simánn kibír mosás nélkül.szárítani viszont nem szárítom mert akkor dupla ekkorának látszik a fejem,ha hagyom hogy magától széradjon akkor viszont szép sima,egyenes lessz.
mondjuk tökmindegy milyen mert én mindig összefogom...........

Kép
Kép
ettike

Gabka párhónapja még így gondoltam, de most már nagyon nagy és húúúz! De ha megszületik már nem engem fognak ajnározni, kikímélni,és mindenki lefog szarni…És az ÉN gyerekemet fogják dögönyözni, tehát inkább lennék abból a szempontból elefánt.
Mert méretre így is az maradok, szülés után is.

A hajszárítás nekem meg azért muszáj, mert egyébként fent rálapul a fejemre és olyan,mint a leszopott cseresznyemag az a 6szál hajam. Mert nekem ritkaszép,de inkább ritka mint szép. És ha úgy vágatom,hogy kicsit megemelje és rövidebb felül,v.középen,akkor az tuti kifele áll,ha nem szárítgatom.

Gesztenye na én itt nem sok reményt fűzök a szülés felkészítőhöz, itt csak a terepet mutatják be és kész. De majd este mesélek.

Na kész lett a kertben a tuja ültetés. Én csak jóóól néztem.

Kikocska meg is lepődtem volna, ha megint nem egyezik valamink
Egyébként csak tegnap azonosítottam be, hogy ez a fájdogálás ez konkrét izomláz. Gondolom az egésznapos „nagyfej”cipeléstől van, ami este megpihen és reggel alig birom berúgni a motort..

kocska

Sziasztok!

Eda-Tisa: nagyon aranyosak a képek! Irtó irigy vagyok ám! :)

Ildi: hát elhiszem, hogy várod a szülést. Azt hiszem már mindannyian így a vége felé így vagyunk vele. Én még 2 hetet szeretnék kihúzni aztán részemről mehetünk szülni. De te akár már most is mehetnél ;) Egyébként mikor közölték a terhesség közepe fele hogy c1000-res vagy gondoltad volna, hogy még a 38 héten is egybe leszel? Majd írj mi volt a dokinál!

Tisa: Annyira árad a soraidból a boldogság! Olyan jó olvasni!
Megkérdezhetem kik voltak a szülésznőid? Egy párat ismerek közülük, mert ugye én 24 órán át lent feküdtem megfigyelésen a szülőszobán.

Ettike: hogy vagy? Látom alábbhagytak a fájások. Lehet ez tényleg a vihar előtti csend. :) Na most olvasom, hogy újra támadnak a fájások! De izgi! Lehet ma már babázol?

Demetnik: doki mit mondott ma?

Cat: gyógysimi a pocidnak! Engem tegnap ijesztgetett a pocilakóm. Nekem se akart mozogni. Már pánikoltam, de szerencsére kicsit később adott életjelet.
Részvétem a gyomorsav miatt. Engem hónapok óta kínoz. Időnként hányok is. :( Aludni úgy próbálok, hogy a fejem 3 párnán van, de akkor a hátam fájdul meg. Ha kiveszem a párnákat akkor feljön a sav, félrenyelem és jön a köhögés-hányás. Nekem a rennie semmit nem használ, tán csak 10 percig. Én szedem a quamatel nevű gyógyszert (doki írja fel) ez időnként jó. Meg most elkezdtem a neurosan nevű port szedni, aminek iszonyú íze van. Hát a hatása szerintem ennek se tökéletes. Azt olvastam, hogy a tej csak átmeneti megoldás, mert nem tart sokáig a hatása. Ahhoz kekszet kell enni, hogy hasson. Állítólag a pattogatott kukorica is jó rá, de nekem az se jött be. Egyébként én már semmit nem merek enni, mert mindentől savam lesz. Se édeset, se sósat, se zsíros-olajosat, savanyút meg pláne.

Sziszike: hogy vagy? Lelked jobb már? Mikor mész vissza dokihoz? Gondoltad volna a 28. hét körül mikor ki akarták venni Beni babát a pocidból, hogy a 37. hetet is taposni fogod vele?
Köszi az infót. Most már világos mikor induljak a kh-ba.

Gabka: neked mennyi a méhnyakad (c-s) értéked? Jájj aranyér. Hát előfordulhat hogy most jön ki. :(
Én is sokat járok pisilni. Éjjel legalább 5-ször kimegyek és napközben is sokszor előfordulok a wc-n.

Dharma: neked még ne is legyenek görcseid. Még neked is kéne legalább 2-3 hét!!!

Encike: igen sajna 3 hetet kellett bent lennem, visszatartották a kicsit. Most is sokszor görcsölök, keményedek, de szedem a gyógyszereket, és próbálok sokat feküdni. Bár már csak ezen a héten kell nagyon vigyáznom. Utána már betöltöm a 36. hetet és akkor már leállhatok a gyógyszerekkel. Kíváncsi leszek ha elhagyom a gyógyikat mikor fog beindulni a szülés.
Látom neked is alacsony a hemoglobin szinted. Mennyi az értéke? Mert nekem 107 volt utoljára és ezért lehet kapok vas injekciót.
Hihi. Nekünk sincs még nevünk, csak listánk :lol:

Bogyó-beo: boldog névnapot neked!

Judy: elképedve olvastam tegnap délutáni írásod. Nem semmi 3 cm-re kinyílni szép csendben!
HURRÁÁÁ!!! Nagy gratula és sok boldogságot, egészséget nektek! Jó gyors voltál! Majd gyere és mesélj milyen volt!

Zsu: veletek mizu? Ugye minden ok veletek?

Bogi: nagyon klassz lett a falvédő. Annyira ügyi vagy!!!!!!!!!!!! És a dekoráció is tök jó!

Lili: hű te is nagyon a végén jársz már! Kíváncsi vagyok, hogy péntekig kihúzod-e. De jó lenne ha holnap megnézne a doki! Én úgy tudom, hogy ha betöltötted a 40. hetet akkor fektetnek be, de ez szerintem a dokid döntésétől is függ.

Gesztenye: nekem is nehezemre esik a hajmosi. Múltkor még be is festettem a hajam, de egész végig egy széken ültem, mert nem bírtam volna állni.
Gyógyászati boltokban tudsz ilyen bugyit venni. Bár lehet gyógyszertárban is kapsz.

Tecaaa: hű lehet te leszel a következő babázós?

Kocska: apával azóta minden rendben van ugye? Nem csinált semmi hülyeséget?

Annaszuszi: az ÁEk magasföldszintjén voltál uh-n? Mert ott egy nagyon-de nagyon nem is írom milyen uh-s nő van. A 3 hetes kh-i tapasztalatom alapján mondom. Az osztályon mindenkit ő mért le és hát mit ne mondjak össze-vissza mért mindenkinek mindent. Szóval ne adj rá semmit. Az a nő egy hp.

Kikocska: gyerkőcök hogy vannak? Bírd még ki a szülést, amig meg nem gyógyul a dokid!

Málnatea, homeosbogyó: mikortól kell inni/szedni? És melyik homeos bogyót? Bár nem biztos hogy nekem ez kéne, mert Kendével én is kinyíltam szülés előtt pár nappal minden fájás nélkül 2 ujjnyira.

Én ma telcsizek a vasam miatt. Remélem nem kell szuri rá!

Puszika! Még majd bekukk, hátha van újabb boldog anyucink!

Kép Kép
kisvirág_30

Kocska: neked aztán van szöveged!Szerintem olyan lehetsz mint én ahogy olvasom miket írogatsz.Én már most elmondom mindekinek , hogy az első 2 hétben ne is jöjjön senki mert szeretném kiismerni és összeszokni Andrissal.De ezt szépen mindenkinek elmondtam.Ja és azt is, hogy nem lesz rászoktatva a kézben tartáshoz mert azért lett neki véve a pihenőszék.Plussz rühellem nézni is mikor egy gyereknek a szájára adnak puszit meg a kezére(kivéve a szüleit) adjon neki ha annyira akar a homlokára.Ezt anyámnak is elmondom majd neki is egy hülye szokása és ő cigizik is.

Válaszoljon valaki a lement pocakos kérdésemre lécci!

Kár volt kimennem az előbb az udvarra mert Bagira adott nekem egy kis munkát.Széttépte darabokra a szivacsát mian aludt és összekellet szednem mert vitte a szél , így is a fél udvar azzal volt tele.Egy kukás zacsira való összegyűlt, ja és tegnap a lábtörlőt kezdte meg. :evil:

Kép

Kép
gabka7926

Nyugi, estére az én hasam is lecsusszan, ez szerintem csak a gravitáció hatása, hetek óta ilyen.
Ha nagyon elöntenek az "elefántos" érzések a hasam miatt, kicsit le szoktam dőlni, és akkor megint feljebb megy.

icamica

Virág: még mindig C2111 de utána írt egy +(plusszt) ez jelenthet valamit?Én tegnap szedtem be utoljára a gyógyszereimet már csak a neo-ferrot kell szednem.

Én majd holnap megyek első NST-re.És holnap megint megvizsgál elvileg.

Icamica: de nekem este volt a helyén és most reggelre ment le .Amúgy még mindig lent van.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gabka7926 2009.03.23 12:56-kor.

Kép

Kép
gabka7926

akik már szültek:

az mitől lehet hogy Alex a fájások között oltárira rúgkapáll????normális?zavarhatja ahogy a méhem nyomorgatja?
mikor fájok meg se moccan,utánna viszont.......

Kép
Kép
ettike

Húha! Hatalmas gratula Judynak! Ilyet még nem is hallottam, hogy észrevétlenül kitágul valaki, aztán a terhesrendelésről rohan a kórházba. :shock: Ha lehet, én is ilyen gyors szülést szeretnék! :)

Ma voltunk CTG-n és az uccsó UH-n. Jóslófájás nuku, amúgy minden rendben. Már 2650 g-ra becsülte a gép Zorkát! Meg is lepődtem, mert 4 hete csak 1880 g volt, szóval jó sokat gyarapodott az elmúlt pár hétben. :lol:

Nekem is pocsék éjszakám volt. Gyomorégés, hányinger, hasmenés... Nem tudom mi volt velem, de szerencsére mostanra kutyabajom. Az is eszembe jutott, hogy mindjárt megyünk szülni, mert úgy hallottam, hogy olyankor elő szokott fordulni hasmenés, hányinger...

Hajmosás nekem még megy úgy-ahogy, bár legutóbb már nem vállalkoztam a szárításra, inkább a természetre hagytam a dolgot. :) Egyébként mióta terhes vagyok sokkal ritkábban kell hajat mosnom, mert nem zsírosodik annyira.

Kórházi cuccot már teljesen összekészítettük, tegnap is úgy mentünk Anyuékhoz, hogy vittük magunkkal. :lol:

Málnalevél teát én is iszogatom szorgalmasan. Hát, nem egy nagy durranás az íze, de azért lecsúszik. :?

Kép

Kép
kisszilva

Végül csak holnapra kaptam NST időpontot. A 38 hetes uh-t viszont megcsináltattam az sztk-ban.

BPD: 93 mm
AC: 342 ,,
FL:67 mm
Súlybecslés: 3359 g
És a lepény I. fokban érett.

Kisvirág: hát nem gondoltam volna, hogy egyben leszek még ilyenkor. Most már csak azt remélem, hogy a rövid méhnyak megkönnyíti a dolgokat a szülőszobán. Pláne ha már esetleg nyitva is lenne. Majd holnap megkérem az orvost, hogy nézze meg.

A magzatvíz szivárgáson én is gondolkodtam már. Sőt, az is eszembe jutott, hogy mi van, ha épp akkor folyik el a víz, amikor fürdőzök a kádban?

Kép

Kép
sildi83

Sziasztok!

GRATULÁLOK JUDYNAK,MEG A KICSI FIÚNAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ez valóban gyors volt!

Mi szombaton voltunk UH-on,meg NST-n,hát az én kicsi lányomnak megint nagyon nem tetszett az NST,annyira felhergelte magát,hogy aztán az ultrahangon dokibácsi alig tudta meglesni.NST-n saemmi fájások,UH eredmények:bpd:96mm,fl:74,4mm ,becsült súly:3630g
Hát,ha ez igaz akkor nem lesz kicsi,mire kibújik... :roll: És nem úgy néz ki a dolog,hogy mostanában ki szeretne jönni...

Egyébként meg ritka pocsék napom van ma...még sirtam is :oops: ...szegény Boti jól meg is ijedt,szerintem még nem is látott sirni....de nagyon drága volt ahogy a pici kezeivel törölgette a könnyeimet...azok a fránya hormonok,meg az én két bal kezem.Na mindegy,bár lenne még millió dolgom,de inkább ledölök Pocok mellé,mindenki jobban jár...

Kép
Kép
gizu

Gabka: mondd is meg a rokonoknak, hogy az első pár hét csak a tiétek! Nekem szerencsém van, a rokonok valahogy tudták is ezt és nem jöttek az első hetekben. És helyes ne is engedd puszilgatni a gyereket! Valahogy ez is úgy alakult nálunk, hogy nem puszilgatták, hanem a lábát simizték.
Pocak: nekem is lemegy estére egy kicsit, de reggelre eddig mindig fent éreztem. De neked éjjel ment lejjebb? Szerintem simán lehet. Helyezkedik a kicsi. Innentől még többet fogsz pisilni járni :lol:
Kíváncsi vagyok mit mond holnap a dokid! Nem tudom mi lehet az a + jel. Én ilyet nem kaptam. Viszont olyan érdekes, hogy téged ilyen értékekkel nem fektettek le és nem szedetnek veled gyógyszert. Lehet az én dokim ilyen parás? Pedig én még nyitva sem vagyok.
Kutya miatt :evil:

Ettike: én nem emlékszem, hogy Kende 2 fájás között rugdosott volna, bár nekem vele nem voltak jóslóim. Csak a szülési fájásokat ismerem. Szóval passz.

Kép Kép
kisvirág_30

Megint nekiálltam vasalni, de muszáj egy kis szünetet tartanom. Nem tudom, Ti hogy vgytok vele, de én kivasalom a rucikat belülről rendesen, kívülről viszont csak azokat a részeket, amik a bébivel érintkeznek majd….ciki vagy sem, de ennyire futja az erőmből! :oops: :roll:
Amúgy meg szétvet az ideg, mert a gyerekem a reggeli tejen kívül még semmit nem evett……ez mindig kikészít! :evil:

Hajat én is csak akkor mosok, ha nagyon muszáj, nekem a mosás a fő gond, a szárítás valahogy sokkal könnyebben megy. Még húsvét előtt elmegyek fodrászhoz egy gors igazításra, h „szép” legyek szülés közben! :wink:

Bogi, holnap megyek csak dokihoz, és gondolom egyúttal megtudom, h mikor kell nst-re mennem, a 30-a is esélyes, de még nem tudom.
Szép lett a falvédő, ügyes vagy!

Gesztenye, igen, több méret van belőle.

Magzatvíz, lehet, h hülyeség, de a pisilést meg tudjuk szakítani, gondolom ha nem sikerül, akkor esélyes, h az már magzatvíz, nem? :roll: Csak tippelek, nekem nem folyt el annó…

Kikocska, sajnálom, h nem megy jól a bolt, bár nem tudom jövő héttől mennyi időd lenne rá?!
Tényleg, akkor lehet, h mégsem babázol pénteken? Gondolom már nagyon rákészültél lelkileg, nem örülnél a halasztásnak!

Virág: köszi mi jól vagyunk, csak türelmetlenül- azért rossz egy kicsit, h majd mindenki hamarabb szül (majd), nekem azért még tuti sok van hátra ehhez képest. :?
Tök jó, h még Te is egyben vagy, most már ha meg is születik a picúr, tuti minden rendben lesz vele!! :) Mik a lehetséges nevek?

Kezdem azt hinni, h ebben a csapatban semelyik baba nem akarja letölteni odabent az idejét, kíváncsi vagyok ki szül majd a terminus közelében (már rajtam kívül)?!

Ettike, elvileg vajúdás közben már nem nagyon mocorognak a babák, legalábbis úgy tudom. Talán Alex mégsem akar még kibújni? :roll:

Zsu
svs

Virág: de én is voltam bent a kórházban 5 napig és gyógyszereket is kellett szednem.Egifilint meg utrogestánt.Ezeket tegnap szedtem be ucssónak ja meg a magnéziumot is.

Kép

Kép
gabka7926

Nem tudja valaki, hogy a szülés várható ideje mennyiben függ a lepény érettségétől?

Kép

Kép
sildi83

Ettike!

Foglmam sincs már róla, hogy a fájáso között mit csinált Beni szülés közben. De ha Te úgy érzed valami nem stimmel akkor inkább irán a kórház! Biztosan annak is oka van, hogy már többször elindult kifelé. Lehet, hogy segítségre van szüksége.

Magzatvíz: nekem burokrepesztés volt, tehát ott egyszerre folyt el minden. De az tuti, hogy a magzatvizet nem tudod Te szabályozni és visszatartani, a pisit viszont igen.

Has: a baba helyzetétől függően változhat a has alakja és helyzete is. De igen, egy este alatt is lemehet.

Kikocska!

Ne aggódj a dokid miatt! Péntekre teljesen rendbejön! Mehetsz szülni, ha az a nap tetszik. De ha Misi előbb ki szeretne jönni, van még ott egy-két olyan orvos akit szívből tudnék ajánlani, mert tudom, hogy nagyon profi. Nyugi! Jó kezekben leszel!
Vendég

Sziasztok!

Na megjöttem a dokitól
Nst-n minden rendben.Bár a picilányt nagyon kellett ébresztgetni,persze utána szépen "beindult".Bezzeg az Nst előtt olyan aktív volt,hogy azt hittem kibújik az oldalamon :lol:
A méhszáj zárt.
A BPD 93
Súlya 3100 gr.
A streptococcus-szűrés eredménye negatív!!!
Szóval minden rendben szerencsére.A dokim azt mondta,hogy szerinte a héten még nem szülünk!Jövőhéten újjabb Nst.
Röviden ennyi.
Most megyek,kajcsizok vmit,aztán még jövök.Csak már nagyon éhes vagyok!!

Kép
demetnik

cat:

gondolod hogy valami miatt állnak le mindig a fájásaim?
olyan rossz ez így.hordanám én nagyon szivesen még akár egy hónapig is,csak ne fájna minden nap ilyen sokat.már nagon rossz.mindig mikor enyhülnek a fájások,és tudom hogy megint nem megyünk olyan rossz érzésem van.mintha lenne valami ami miatt Alex nem akar kibújni.már az utólsó apró simításokat is megcsináltam itthol,hogy tutira minden készen legyen mire jön,hátha azért nem jön,csak jelez.de már nem tudok mit csinálni.
nem telefonállok minden apró fájásra anyuéknak,anyósnak,páromnak,próbálok vele nem törődni,olyan értelemben hogy nem nézem az órát mindig,sőtt szinte soha.zenét hallgatok,sétállok.gépezek,tv-zek.szóval elterelem a figyelmem.ezt azért írom mert párom tegnap megjegyezte hogy nem lehet hogy beképzelem?
hát ez is nagyon jól esett.
Patrikkal sokkal másképp volt.befeküdtem a kórházba,éjjel elkezdődtek a fájások,reggel bekötötték az oxitocint amitől nagyon gyprsan bivaj erős görcseim lettek.
nek kellett figyelnem,nem is tudom milyen erős fájásokkal vonultam a szülőszobára miutánn előkészítettek.nem arra figyeltem mert tudtam hogy lényegtelen,így is úgy is kapom az infúziót........

jajj,jól kipanaszkodtam magam.

szóval a víz úgy nem folyhat el hogy jóformánn csak szivárog?nem folyik?mert akkor megnyugodtam,azt biztos észreveszem ha úgy folyik mintha pisilnék.

Kép
Kép
ettike

ildi:

elvileg a szülés akkor indul meg ha a lepény elért egy bizonyos érettségi szintet.azt hiszem ilyen tájban már 2 es szokott lenni.az 1 es az nagyon jó.biztos jól érzi még magát Janka.

Kép
Kép
ettike

Ettike: Én úgy tudom, hogy szivároghat is. Attól függ, hogy a burok hol reped meg, ha fentebb, akkor lehet, hogy csak szivárog a víz. Legalábbis ezt mondta a védőnő.

Kép

Kép
sildi83

megnéztem,nekem kereken 2 hete már 2-es volt a lepényem :roll: :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
ettike

én is azért gondoltam,hogy lehet olyan,hogy csak icipicit szivárog,mert fent reped meg,de a baba feje már be van illeszkedve és nem tud rendesen folyni melette.
vagy nem tudom.de gondolom ha jó pár perc bugyi nélkül álldogállás alatt nem vettem észre,hogy folyna akkor nem is az volt.
az olvastam ilyenkor a végefelé már normális az erősebb hüvelyi folyás,valószínűleg azzal lessz dolgom.

Kép
Kép
ettike

Első-, másod-, és harmadfokban lehet érett a lepény. Az egyes a legjobb, a 3asnál már elég meszes és nehezebben táplálja a babát.
Tehát minél kisebb a szám, annál jobban érzi magát a béb, és kevésbé akar kibújni. Csak halkan jegyzem meg, h én 1essel szültem, tehát nem feltétlenül "romlik" az állapota.

Zsu
svs

nekem a lepény már 3-as!akkor most mi van??? :shock: :shock:
A szivárgást meg nekem is mondta a védőnő csak azt nem hogy azt hogy veszem észre és hogy akkor is kell-e indulni a kórházba...

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers
tecaaa

Ildi: a lepény 4 érettségi fokú lehet. 0, I., II, és III. A 0 a legjobb a III. már a legöregebbet jelöli. Az I. fok az még tök jó ilyen terhességi hétben. Messze még a szülés :)

Gabka: megnéztem mit kaptál. Ez a gyógyszer hasonló ami nekem volt (spiropent), amit nem bírtam. Én cordaflexet kapok, meg magnéziumot. Irigyellek, hogy csak 5 napot voltál bent (bár gondolom nem volt túl jó ez sem). Nekem is csak pár napot mondott a doki és 3 hét lett belőle. :(

Zsu: én a rucikat csak egy irányból vasalom. Szóval te túlteljesíted a feladatot! :) Emma lány nem eszik valami sokat. Nem csoda hogy kivagy. Én is kilennék tőle. Á várd ki a végét, lehet neked is előbb jön Barnus. Azért most még neked se jöjjön. Még pár hetet ki kell bírniuk!
Nálunk a nevek: Csanád, Keve, Csaba, Szabolcs. De még rágódunk. Én Csanit szeretném apa a Kevét.

Demetnik: akkor kitartást a hétre. Szép súlya van már Liliennek!

Ettike: hát akkor te se igazán tudod mikor kéne menni a kh-ba. Pedig neked se első baba. Ugyanígy vagyok ahogy te. Ez tök szar így. A víz pedig szivároghat is. Nem biztos hogy alul reped és ömlik.

Kép Kép
kisvirág_30

Málnatea, homeosbogyó: mikortól kell inni/szedni? És melyik homeos bogyót?

Kép Kép
kisvirág_30

Zsu: megnyugtató, hogy I-es lepénnyel is lehet szülni :) Csak mert eleve a jövő hétre vagyok kiírva, túlhordani meg nem szeretném még véletlenül sem :roll: :roll:

Kép

Kép
sildi83

Bocs, akkor a 0-ásról lemaradtam, de a lényeg megvolt! :wink:

Viri, szép nevek, nekem a Szabolcs meg a Csaba tetszenek a legjobban!
Szülés ügyileg a próféta szóljon belőled (persze Húsvét előtt eszem ágában sincs szülni)!!! :wink:

Apropó, feldobtam a számomat a gmailre, gyakorlatilg egész nap netközelben vagyok és jó híreket mindig ráérek közzétenni, szóval nyugodtan sms-ezhettek nekem is!

Zsu
svs

Ettike!

Nem megijeszteni akarlak, de nekem Beni végül azért nem született meg előbb, mert a köldökzsinór a nayakán volt, és egy pont után nem tudott nagyon lejjebb menni. Zavarta és nem erőltette a dolgot. Szerencsére. Szülés közben pedig a doki megoldotta a dolgot.

Ha bemész egy UH-ra a kórházba, azzal még nem csinálsz semmi rosszat.

Nekem múlt héten már II-III. volt a lepény érettsége. Ezért is szeretnék most hétvégén szülni.
Vendég

Viri, 36 hetesen lehet kezdeni mindkettőt (szülésznőm szerint), az én homeos listámat meg tudom adni, ha gondolod!

Zsu
svs

Én még mindig nem mentettem el senki számát. :oops:
De nekem ott van átmeneti megoldásnak az is, hogy a másik topicból valaki ide is megírja, ha történik valami velünk. :D
Különben pedig a netbook bent lesz velem a kórházban.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: