A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Még megkerestem azt is, hogy milyen masszázs géppel maszatom a hájamat.
http://www.physiozone.hu/massageroll.php
dmaggie

Kép
vindolanda

Halihó!

Én már ébren egy ideje. Sikerült megint rosszul aludnom.
dmaggie

Sziasztok!

Hát, Maggie, nagyon komolyan nyomod! Olyan feszes leszel, hogy nem ismerek Rád ;-) Le a kalappal!

Vindo, akkor várom azt a bizonyos aranyéletet. :-)

Most jó éjszakánk volt (relatíve kevés ficergés). Régóta nem dolgoztam már esténként, lassan vissza kell térnem, mert baj lesz. 

Kép
Kép
irina

Irinám, ilyen veszély azért egyelőre nem fenyeget. Egy biztos, nagyon élvezem, szeretnék maradni is, remélem össze tudom majd egyeztetni a munkámmal.

Alvás: az apró örömök is megszépítik a napot. Én is terveztem, hogy áttanulmányozok néhány szakirodalmat, de eddig még semmi.  

Ma már vasaltam, betöltöttem a mosógépet, összeszedtem a tegnapi ruhát a szárítóról, pakolgatok, meg kukoricát főzök a fiúknak. Aztán kezdhetem az ebédet.
Meg Vicuskát is várom Johannával.
dmaggie

Hahó, én is itt.
Megy a szokásos délelőtti rutin - kiegészítve egy kis legózással
Rugó hirtelen éhes lett, olajos halat bontottam.

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Ez az új oldal, napokig nem engedett be.

Vindo szuper helyen voltatok, jók a képek nagyon

Maggie, ilyen gépes edzéssel már Én is szemeztem.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Köszi

A lényeg, hogy most már beenged.

Most a Gazdálkodj okosan-nal nyomulunk, R. kicsit átírta a szabályokat. Pl. talál egy szobabútort az úton

Kép
vindolanda

Vindo, a G. okosan nálunk is úgy megy, hogy Ádinak eleve bármennyi pénze van és lakást vesz kapásból egyben. Merthogy ő a bank is. 

Fú, fáradt vagyok, ma 3 órát hordoztam kint Ármint, ha még fel kell emelnem párszor, rokkant leszek.

Kép
Kép
irina

Móni, hát az nekem is nagyon tetszik ezekben a műfajokban, hogy mondjuk a rezgéssel fogyaszt és nem nekem kell szétdolgoznom  magam, de van, aki meg ezen nevet. Én meg, a laikus, nem tudom eldönteni, hogy mi a helyzet.

Kép
Kép
irina

Hahó

Rugó még alszik, igaz, hajnalban hosszan randalkázott Megiszom a kávémat, aztán felkeltem.

Irina, igen, akkor hasonlóan játsszák a Gazdálkodj okosant. Rugó is bank egyben, és a lakása mindig kész van hamar. Ha meg olyan mezőre lép, hogy pl. dohányzott, akkor mondja, hogy nem is, és nem kap büntetést.

Rólunk:
Tegnap öt körül elmentünk. Először beszereztük az ajándékot R. barátjának, amit a holnapi partira fog majd vinni. Aztán a Fórumban Burger Kingeztünk, majd a Libribe mentünk. Ellőttük a szakdolgozók egyik ajándék utalványát. A Libriben van egy fél polc szociológia, ami jó (az Alexandrában nem találtam), meg R. kapott egy Anry birds-ös matricás könyvet, és vettünk egy macskahatározót.
Na, hát az agyam eldobtam, amit a macskák tenyésztéséről írtak benne.
Pl. bizonyos fajtákat addig csiszolgattak, míg a nyitott gerinc nagyon gyakori rendellenesség lett. És a kicsmacskák fele kb. meghal vagy koraszülött. Meg kitenyésztették ennek meg ennek a kék szemű fajtát, csak az a baj, hogy a kék szemmel együtt jár a süketség is, ezért, idézem a könyvet, ezek a macskák nem túl jó anyák. És még lehetne sorolni. Komolyan, ez már szerintem lassan súrolja az állatkínzás határát. Vagyis nekem így sok volt olvasva.

Rugó felkelt.

Kép
vindolanda

Rugó egy kis tündér, nem tudom, mi van vele

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Vindo, szegény cicák  a kutyatenyésztés se semmi, ahogy tesómék mopszát elnézem, szegény levegőt is alig kap és állandóak a szemnyavalyái
Éljen, hogy Rugó tündérkedik, ezeket a napokat én is nagyon szeretem 

Eddig bnőztem, sétáltunk 2 órát (én hordozóval), ez az én sportom  így Ármin is tud egy nagyot aludni, utána mindig sokkal kiegyensúlyozottabb
Jövő héttől S. szabin, végre!

Kép
Kép
irina

És a hátizmod is erősödik
Éljen a nyugodt Ármin.

Nekem most porszívózni kellene. Remélem, R. partner lesz benne.

Szegény kutyák

Kép
vindolanda

Vindo, sikerült takarítanod?

Nekem ez ma nem jött össze, majd este, ha már Á. alszik, megcsinálom a vécét. Annyira nem volt ma nyugi, mert csak kint és rajtam tudott aludni (elöl már elég nehéz hordozni a 7,5 kilóját, de hátra még nem tudom kötni, amíg nem tartja a fejét). Holnaptól Ádi is itthon. Nehéz volt az elmúlt 2 hét, nem tudom, hogy fog ez működni immár 2 gyerekkel. Korábban az esték nem voltak ilyen zűrösek.

Kép
Kép
irina

Igen, épp most hagytam abba, nyomtam egy csomó ideig. Rugó az udvaron téblábolt, a szomszéd gyerekekkel társalgott, aztán a Gru-t nézte. Most rend van, igaz porolva nincsen.

Nem tudhatod, lehet, hogy nem is lesz annyira gáz a két gyerek együtt.

Rugó közben halálra rémült egy póktól. Sikoltozik, ha a közelébe kerül egy. Szerinte pók-allergiája van

Kép
vindolanda

Vindo, a remény hal meg utoljára, az biztos. Meg hát látom perspektívában is a dolgot, hamar elröppen a csecsemőkor, ami amúgy a cukiság csúcsa 
Pókfóbia: osztozom Rugó rémületében!
A Gru hogy tetszik neki? 

Kép
Kép
irina

Az egyeset nézte, az bejött neki. Kitalálta, hogy a ketteset moziban akarja megnézni.
Nekünk meg sikerült beszerezni a Feledést. Szóltam is Gábornak, hogy hozzon este rágcsát, ha jön.

Kép
vindolanda

Kíváncsi vagyok, hogy fog tetszeni nektek az Oblivion. Látványosnak marha látványos. 
Most keltem fel a baba mellől, 1 órán át nem eresztette a cicit.  de inkább ez, mint hogy felébredjen.
Ja, nekem továbbra is jönnek az üzik a hsz-ekről a levélcímemre 

Kép
Kép
irina

És ilyenkor felkel még jó hosszan este vagy már kezdődik az éjszaka neki?

Nekem is jönnek. S mivel a telefonom jelez, ha emailt kapok, még hanghatás is van. Viszont nagyon update vagyok.

Kép
vindolanda

vagyis uptodate

Kép
vindolanda

Vindo, hát ez az izgalmas az egészben, hogy vajon 7-8 felé le lehet-e rakni úgy, hogy már ne ébredjen, vagy egy félórácska után még ébred-e és akkor újabb 1,5-2 órás kör kezdődik (fent van, aztán újbóli altatás stb.). Nagyon résen kell lenni, sötétet csinálok és vagy mellette maradok, vagy ugrásra készen figyelek, hogy kellek-e. De most a foga miatt elég nyugtalanul és felszínesen alszik, így már több mint 1,5 órája ügyelek. Mindegy, megéri, inkább, minthogy ébren legyen. Neki sem jó, mert nem alussza le rendesen akkor a legalább 12 óráját. És ugye éjjel még számtalanszor szopik és ficereg és megébred.
Lassan fürödni kellene, és kiélvezni még az estéből, amit lehet. 
Jó filmnézést!

Kép
Kép
irina

Sajna a filmnézés még odébb van.
Rugó most fürdik, aztán jövök én. Utána altatom. Közben G. is beesik valamikor
Szerintem olyan tíz után tudunk kezdeni.

Értem.
Akkor remélhetőleg alszik reggelig - kis megszakításokkal

Két házzal lentebb úgy gajdolnak a kocsmában, hogy az udvaron tisztán hallatszik az énekszó Valami klasszikust nyomnak.

Kép
vindolanda

Maggievel vajon mi lehet? Nem jelentkezett megint.

Kép
vindolanda

Na, aztán meg jól bealudtam, mire Gábor hazaért

Kép
vindolanda

Halihó!

Vindo, hát ez lassan egy kétszemélyes topik lesz 
Mi néztünk sorozatot tegnap és egész jól aludtunk.

Kép
Kép
irina

Ja, ennek így nem sok értelme van. Ugyanakkor az "emberi" kommunikáció meg hiányozna, mert reggeltől estig Rugóval vagyok. Hát, majd abbahagyjuk, ha végképp meguntuk. Csak szólj, és akkor nem írogatok ide én sem.

Mi most Bösz-be indulunk, még van egy kis elintéznivalóm.

G. busszal ment, előjött az allergiája. Bedagadt a fél szeme, épp gyógyszertárat keres Db-ben.

Kép
vindolanda

Vindo, én nagyon szeretem ezt a topikot, és az idők végezetéig elbeszélgetek veled kettesben, csak azt hittem, többen maradunk. Mert itt beszélgetni jó. Velünk nem történik sok minden, abból nem élnén itt meg, de szerencsére dumálni bármiről lehet, nem csak az adott nap történéseiről.

Kép
Kép
irina

Halihó!

Megint nincs semmi különös, csak az élet.
Tegnap meg csoda történt, Bercó aludt ebéd után.

Viszont nem lehet itthonról kirobbantani.

Lassan készen lesz az ebéd, most igyekeznem kellett, mert Dávidnak korán lesz edzése. Délután meg én is megyek majd tornázni. Aztán kertészkednem is kellene, szóval nem unatkozok.

Vindo, szegény G. Teljes átérzem. Gyógyszer nélkül nekem is végem lenne.

Irina, igen ezek az alvások érdekesek. Bercó sem volt soha egy nagy alvó. Most sem szakítja meg magát ezen a téren.

Munka: a kormányhivatalnál is tanácstalanok, most állásfoglalást kell kérni. Hihetetlen. Szóval még mindig várakozás van. (Egyébként a vezető elfogadná a végzettségemet, de a hivatal cidrizik, ezért arra kötelezték, hogy kérjen állásfoglalást. Nem ám, hogy ők tudják vagy dolgozzanak.)

dmaggie

Maggie, éljen az alvó Bercó!
Izgulok az állásod miatt! Bár kicsit nem értem, hogy ha szabványos kiírás volt, miért nem világos nekik, milyen követelménynek mi felel meg (pl. kértek-e adott típusú diplomát? ha nem, akkor másmilyen is jó, ezek igen-nem kategóriák). Tehát amit nem írtak elő, azt nem kell teljesíteni, amit meg igen, azt igen. Mi a harmadik út?

Vindo, szegény G! jobbulást neki!

A porszívózás nem jött be, nagy sírást váltott ki. Majd ha S. is hazajött. 
Amióta nagy meleg van, Ármin  nappal csak iszogat belőlem, minden komoly kajálást estére és éjjelre tartogat.

Kép
Kép
irina

Hali

Mi is megvagyunk. Épp festékkel a hajamon ülök a Fodrasznal. Előtte fotó tanfolyamon voltam. Aztán kipróbáltam a zseles műkormot gel lakkal. Hat a zsele égette a kezem. :-( annyira érzékeny a bőröm :-( de a végeredmény tetszik. :-)
A hetunk gyorsan eltelt. Mindig jött vki. Atlag4 gyerek volt minden nap. :-)
Holnap jönnek aposek, I fog bográcsban főzni. :-)
Vasárnap megy Svájcba :-(
Utána viszont 3 nap csak velem lesz!!!! :-)))

KépKép
kaqk
Debrecen

Mi is hazaértünk. Zuhanyoztunk, G. szeme javul, már kinyílik neki jobban.
Most visszük Rugót a partira, aztán mi Db-be megyünk, és begyűjtjük anyát, aki busszal érkezik, valamint Boglárkát, az egyik unokatesót.

Este jövök majd

Kép
vindolanda

Halihó!

Jelentem: torna kipipálva, kapálás az udvaron kipipálva. Bercó kérésére:

Elfáradtam. Én is vágyok egy zuhanyzásra, de még le kell járkálnom a locsolót arrébb tenni.  (ezt az emotikont is B. kérte )

Kaqk, jól szórakozhattok.

Vindo, további jobbulást kívánok.

Irinám, biztosan tudja, hogy mi a jó neki.
dmaggie

Maggie, puszi Bercónak a smiley-kért! 
Ilyen időben kapáltál?!?? Jesszasz!

Vindo, neked lett igazad, Ármin egy hang nélkül aludt el az imént, amióta Ádi is itthon van. Valszeg hiányzott neki a sok inger, impulzus, ami a tesóból árad kíváncsi vagyok, mikor ébred először
Kis cukim, annyira hősiesen tűri a fogzást, amennyire csak lehet, de el-elszakad a cérna.
Ádikám lebarnult és szerintem tovább nőtt. 

Kaqk, jó is, ha kényezteted magad :-) Milyen volt 4-5 gyereket menedzselni egyszerre?

Kép
Kép
irina

Vindo, milyen volt a parti???

Kép
Kép
irina

Irinám, gyakorlatilag végig árnyékban voltam, meg némi légmozgás is volt. Mondjuk én kifejezetten szeretek az udvaron molyolni. Valahogy feltölt, megnyugtat. Igaz, lett egy hólyag a tenyeremen, de sebaj. Holnap még levágjuk a fűnek nevezett akármit és mindjárt szebbnek fog tűnni.

Ja, meg rendszeresen gondozom az udvart, így nem volt olyan vészes a dolog. Bár így is összegyűjtöttem egy vödörnyi gazt.  Jól esett.

Igazán örvendetes, hogy Ármin alszik.  De jó is tud az lenni.  Jó visszakapni a csemetét.
dmaggie

A Kedves elvitte Bercót délután játszóházba, csupa víz volt a haja. Meg szerzett egy horzsolást is a könyökére.
dmaggie

Maggie, tényleg jó lehet tenni-venni az udvarban :-)
Bercóról és a játszóházról jut eszembe, a nagymamiék rengetegfelé vitték Ádit, úgyhogy fel kell kötnünk szórakoztatásilag a gatyát a következő két hétben

Kép
Kép
irina

Hahó

Még gyorsan bejelentekezem lefekvés előtt.

Parti - jól telt, bár mi nem voltunk ott. Öten voltak, szóval nem volt sok meghívott. De jól játszottak. És borzasztóan koszosak voltak Mikor érkeztem, a gyerekek homokot lapátoltak valami dömperbe.
Egyszer volt gond, mikor Rugó megijedt egy gumipóktól

Maggie, az állásos dolog elég bosszantó.
Remélem, jól döntenek majd, és szépen megkapod az állást.

Kaqk, valaki nagyon csinos lesz. Fodrász, műköröm

Rugót tegnap mértem, 115 cm lett
Ellenben 17,5 kiló hozzá.

Irina, biztos hiányoztak egymásnak

Még írok oda is, aztán alvás.

Kép
vindolanda

Hahó!

Vindo, jó a súlya Ruginak! :-)

Na, tegnap a hőség elől kimenekültünk a Margitszigetre délelőtt, gondolván, ott töltjük a napot hűvösben. Az első pár óra remek volt, megnéztük a rendbehozott zenélő szökőkutat (aki még nem látta: lábáztatót is csináltak köré, rendezték a környékét székekkel, nagyon klassz lett, a kút is új külsőt kapott). A kicsi aludt, elvoltunk. De délutánra szerintem napszúrást kaptam (vörös volt az egész fejem, fájt és akármennyit ittam, nem tudtam oltani a szomjamat), pedig az árnyékban próbáltunk mozogni, plusz idegesített, hogy Ármin is csak kortyolgatott belőlem, a pelusa órákon át üres volt (jobban szeret összebújva szopizni), és szoptatni sem volt egyszerű, mindenütt ezren voltak. Egyszer szó szerint egy bokot tövébe ültem be, teljesen kieső részen, de pár perc múlva még arra is jöttek emberek. Így egyszerűen nem lehet normálisan etetni. Szóval kint lenni ekkora kánikulában még a fák alatt sem az igazi. Ma itthon maradok, majd késő délután sétálunk egyet.

Kép
Kép
irina

Sziasztok :)

Jajj, nem volt egyszerű visszatalálni ide...

Majd jövök, egyelőre segítséget szeretnék kérni.
Írtam az LLL pályázatára valamit, ha van pár percetek, elolvastátok és tetszett, nyomnátok rá egy lájkot? :) A megosztás is sokat segít :)

https://www.facebook.com/notes/la-leche ... 6732834662

Köszi szépen :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Szia, Panndi,
lájkoltam, osztottam! 

Ki hogy bírja a meleget? 
Tegnap kimentem kicsit a babával, de nem kellett volna , tyúklépésben is tikkasztó volt.

Ma átfordult hasról hátra a kisdrágám, fejlódításos technikával. Nagyon ügyes, mert keveset van hason (nem szereti), ahhoz képest szerintem ez gyorsan ment neki. A fejét is már szinte teljesen jól tartja. Nagy öröm ez az olyan mozgásfejlődési parásoknak, mint mi (l. Ádi).

Kép
Kép
irina

De ügyes Ármin!:-)
Panndi: like :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Mi épp Dalussal kettesben. :-) 
Emma Anyósnál, I S-ban. Emma csak holnap jön haza. I ma este. olyan nagy a hőség és a csend. 

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok Lányok!

Egy kissé még szokatlan nekem ez az új dizájn, és a másik helyünket nem lelem, de igyekszem megszokni.
A múlt héten Agárdon voltunk, meg elnéztünk onnan egy-egy napra a Balatonhoz. Jókat strandoltunk, Zsuzsu ráérzett az úszásra, Gergő meg igyekezett siklani a vízben. Most itt fővünk a lakásban. Délelőtt elmentünk a közeli zöldségesig, de igyekeztünk vissza a kintihez képest hűvös lakásba.

Irina!
Gratulálok Árminnak! Nagyon ügyes baba!
És merre jártak Ádival a nagyszülők?

Vindo!
Akkor Rugó jól érezte magát a buliban! :)
Nagyjából visszaolvastam, és láttam, hogy jól sikerült a nyaralásotok!

Kaqk!
Most nyári szünet van a lányoknak is, ugye? Mentek nyaralni?

Maggie!
Hát elég bosszantó a helyzet. Remélem, gyorsan megkérkezik a kedvező állásfoglalás!

Most ennyi, megyek ismerkedek egy kicsit ezzel az új felülettel, meg megkeresem az odaátot...

Kép
gica1

Kaqk, itt is hőség, csend kevésbé, Ádi pörög, teljesen mindegy, milyen idő van. 

Gica, jó is a Balcsi. Mi majd jövőre próbálkozunk be nyaralással. 
Hát a nagyiék másnaponta vitték valahová Ádit (játszóházba, repülőgép-emlékparkba, hajókázni, uszodába stb.). Elég ingerigényes gyerek. 

Ami a privi topikot illeti: én voltam az újradizájnolás előtt az adminja, most már nincs meg az a felületem, amin tagokat tudtam felvenni, az imént ellenőriztem. Engem úgy engedett be, hogy beléptem, a nyitóoldalon látszott a topik, és amikor rámentem, kiírta, hogy még vesz fel tagokat, jelentkezem-e. De nem tudom, ki az admin, írok a babaneteseknek, hogy adják vissza a jogokat, mert nyilván nem ők tudják eldönteni, hogy ki lehet a privát topikunk olvasója és ki nem. De szerintem idegen nem jutott oda be (én sem tudom mások privát topikját olvasni), csak  más sem látta. Ezt viszont jelezni kéne a szerkesztőknek, ha nem látszik a topik, mert nekem látszott és nem tudom, ezzel mi a teendő.

Kép
Kép
irina

Sziasztok :)

Tegnap este jöttünk haza, anyuméknál voltunk meg Tőserdőn. Jó volt, szép volt de 10 nap elég volt.

Manók fáradtak a mosógép meg reggel óta csak mos és mos....

Gratula a forgolódó Árminnak nagyon kis ügyes.

Itt is nagyon meleg van, de majd csak enyhül, estére már itt a hidegfront

Míg  mi hárman oda voltunk Z egy laza mozdulattal elintézte a halakat. Neki mániája mindent áramtalanítani, még mondtam is neki, hogy a halakra nagyon figyeljen mert a levegőztetőjük fontos. Aham, naná, hogy nem figyelt. Aranyhalak oda, csak az algász élte túl. Elmondtam ugyan a gyerekeknek de Gergőke nem igazán érti még, folyamatosan keresi Őket. Mondtam Z-nek, hogy este menjen be az akvarisztikába és hozzon kettőt remélem nem felejti el.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni: :-( szegény hak:-(
Én át akartam ma du-án bicózni anyuékhoz, de hülye lennék ilyen iszonyat melegbe!!aaaaaaa

de itt van a segítség, a szomszéd gyerekek..így lefoglalják Dalmát! 
Ha árnyékban lesz a medence akkor kimegyünk pancsizni kicsit! 

KépKép
kaqk
Debrecen

Hahó!

Móni, nagyon sajnálom az aranyhalakat  vettetek akkor újakat?

Kaqk, a kertben pancsolás aranyat ér

Megjött a vágyott hidegfront, szellőztetem ezerrel a 29 fokos lakást. A fiúk ma strandolni akartak, de mivel mindenhol vizes a föld, ez tolódik. 
Írok amoda 

Kép
Kép
irina

Szép napot :)

Végre itt az enyhülés, olyan jó ez a kis frissítő szél.

Kertben pancsolás szuper tud lenni, mi tegnap nem medencéztünk hanem slaggal és vödrökkel vívtunk vizicsatát délután akvárium takarítás után az is jó volt
.
Irina este Z úgy jött haza, hogy hozott 2 aranyhalat, 1 aranyszínűt és egy feketét. Nagyon-nagyon örültek neki, főleg Gergőke. Aztán odaállt az apja elé és mondta neki "most már nem nyúlhatsz a cápáimhoz, rájuk vigyázni kell ám"

strand, jó is az. Mi voltunk egy párszor mióta feloldotta a tilalmat a doktor úr. Totál kifáradtak a gyerekek. Holnap vagy csütörtökön már újra strandidő lesz és mehettek családilag.

Amikor Gergőke kicsi volt és mentünk kirándulni Én bizony bekéredzkedtem (tuti rosszul írtam) mindig valahová szoptatni. Mindig kaptunk egy kicsi kis szobát valahol. Még a várban is segítettek megoldást keresni. A legjobb Balatonon volt, nem volt szabad szobájuk és a szálló vezetője átadta az irodáját

KépKép
Kép Kép
l.móni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: