A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Kaqk, sajna, nem tudom, de hátha minden rendeződik, ahogy az új bbnet is magára talál
Éljen a kibújt fogacska!

Vindo, ez szerintem neked is érdekes lehet:
http://www.unc.edu/~ncaren/majors/

Ma másodszor tudtam elaltatni a babaszékében Ármint, amit jó jelnek veszek, múlt héten ez elő nem fordult volna.

Kép
Kép
irina

Köszi

Kaqk, sajna lövésem sincs.

Ez azért van, mert Ármin jó gyerek

Anyám, fél percre hagytam egyedül, és már hív is

Kép
vindolanda

Már látszanak a fényképek mindenhol, így az utazós fényképek is az előző oldalon

Rugó:
- Ez az új Babanet?

Kép
vindolanda

Vindo, 18 képet láttam tőled, akkor több van?
Igen, tényleg jó gyerek. Nagy amplitúdókkal él, de nagyon-nagyon édes és jó baba. 
Fontos is, h a gyerekek képben legyenek a babanetet illetően 

Kép
Kép
irina

Hm, érdekes látni, mi lett pl. a nyelvészekből, pszichológusokból az USA-ban. Előbbiekből főleg tanárok (mily meglepő!), utóbbiakból is, meg tanácsadók és a tudományban maradók.

Kép
Kép
irina

Hát, szerintem csak ennyi van, többet nem volt türelmem lekicsinyíteni.

Legózunk. Ittam egy kávét, így könnyebb valamelyest.

Hív.

Kép
vindolanda

Magyarországon meg munkanélküliek
Ez csak vicc volt

Kép
vindolanda

Vindo, a Picasa nem enged nagyobb méretű képeket feltölteni? Csak hogy ne kelljen bajmolódnod vele, viszont láthassunk még szép képeket szép tájakról és tárgyakról :-)

Hát az az érdekes eset állt elő, hogy már harmadik este is csak S kezében hajlandó este a baba elaludni (fogzás még mindig, már a cici sem nyerő, mert az is irritálja az ínyét, amíg be nem alszik). Aminek persze örülök, de mi van, ha S. nem ér időben haza? 

Kép
Kép
irina

Hát, majd megoldod valahogy. Addig is élvezd ki a helyzetet.
Engedi a Picasa, csak nem válogattam, hanem a kicsinyített fájlok alkönyvtárából feltöltöttem Rugó mellett. Most nem a saját notebookomon vagyok, de éjjel visszamegyek a rendes helyemre.

Kép
vindolanda

Vindo, értem.

A profilomban vmi Hanka album látszik (de egész nap), ha én nézem. Ti is látjátok nálam? Nem tudom, mi ez. 
Ja, végül is Ármin csak szunyókált egy félórácskát, ismét ébren van. Altatás 2.0 is kell majd. 

Kép
Kép
irina

Na, tettem még egy linket a zártba.

Kép
vindolanda

Igen, látjuk Hanka első albumát

Én a privát felületen látom évek óta az Iker-sikert, de belépni nem tudok.

Kép
vindolanda

Az iker-sikerrel én is így vagyok, mán úgy megszoktam. Engem Hanka sem zavar, de Hankáékat esetleg zavarhatja.

Kép
Kép
irina

Szerintem nem tudnak róla.

Rugónak kell a notebook

Kép
vindolanda

Majd írok megint a szerkesztőnek. De már kétszer írtam. 
Jó netezést Rugónak! 

Kép
Kép
irina

Jó reggelt
Felkeltünk.

Kép
vindolanda

Halihó,
mi is fent, már bő egy órája. Kicsit fáradtan ébredtem, mert szokásosan hajnaltól ment a vitustánc, de most nem voltak benne nagyon pihenőszakaszok. Kíváncsi vagyok, ez tényleg a hasától van-e, mert nem látszik múlni. Esetleg ő így fejlődik? Lehet.
A kávé most sokat dob rajtam.

Kép
Kép
irina

Hát, vannak sírósabb babák, ezzel nincs mit csinálni

Éljen közös barátunk, a kávé. Most én is ittam egy rendeset. R. úgy leszívja az agyamat egész nap, hogy koffmentessel nem bírok este fenn lenni,

Éjjel filmet néztünk, de elkövettük azt a hibát, hogy előtte nem néztük meg a hosszát. Hajnal egyig tartott

Rugónak van egy sim-kártya nélküli telefonja, néha szokott vele fotózgatni, pötyögni. Háttérképet keresett magának. Kiválasztott egyet: egy nagy sportautó egy mellette feszítő nénivel Eldobom az agyamat.
Az én notebookom háttérképét meg ki nem állhatja, mindig nyafog miatta.

Egy csomó házimunkánk lenne, de tegnap sem haladtunk túl nagy ütemben. Na, remélem, a mai nap jobban sikerül.

Maggievel vajon mi lehet???

Kép
vindolanda

Cicó hazajött
Teljesen le van soványodva, és nagyon szeretetigényes. Pedig amúgy egy mufurc dög

Kép
vindolanda

Igen, Maggie kerestetik!

Ja, éjjel nem sír Ármin, hanem küzd-tekereg. Persze lehet, h sírna idővel, de azt nem várom meg. 
Rugi nagyon nyomja a férfias dolgokat ;-)
Itt sem haladok semmit a házimunkával, ált. akkor szoktam, amikor a baba frissen ébredt, berakom a pihenőszékébe és vonulunk, de nem minden házimunka oldható így meg. 
Mit néztetek meg?

Kép
Kép
irina

I saw the Devil

http://www.imdb.com/title/tt1588170/

Nem volt rossz, de rémesen hosszú volt.

Írok egy sms-t Maggienek, mi úgyis ingyen kommunikálunk telefonon.

Kép
vindolanda

Tényleg, a cica, el is felejtettem kérdezni  örülök, hogy él és ha nem is virul, de jól van :-)

Kép
Kép
irina

Kemény a film sztorija, ha jó, én is megnézem szerintem. 
Azon töprengek, vajon a jegyzetfüzet funkció az egyes hsz-eknél mire lehet jó.
Vágyakozom, nyílt egy pöpec kávézó-bolt 10 percnyire tőlünk és eddig mindig csak bekukkantottam, de jó lenne S-val elmenni és inni ott egy jó kávét. Bár babával rajtam leülni nem tudok (nem szívleli, mocorog a hordozójában).

Kép
Kép
irina

Nálam már rég várakozik 3 film a polcon, amiket kedvezményesen vettem (Café Lumiere, Bibliotheque Pascal, Fehér szalag), ezeket jó lenne végre megnézni.

Kép
Kép
irina

Maggie mindjárt írni fog.

Hát, kávézni állva is lehet. Sajnos. És többszöri megszakításokkal. És úgy, hogy az ember újra és újra benyomja a mikróba, mert kihűlt.

Filmek - ja, fel sem tudom sorolni, miket kéne megnézni.

Kép
vindolanda

Nagy lendülettel legózni kezdtünk.
Megígérte, hogy utána levághatom a haját rövidebbre.

Kép
vindolanda

Nem tudom, van-e elvihető kávé is ott, remélem, igen, az lenne a legjobb. Kézműves kávézó vagy mi. A környéken most rengeteg az ilyen jelzőjű hely: kézműves fagylaltozó. Régen ezt hívták házi-nak, nem?

Kép
Kép
irina

Én ilyenekről még nem is hallottam

Közben levágtam a haját, vért izzadtunk közben

Kép
vindolanda

Vindo, ügyes vagy a hajvágással. 
Megjártuk a szokásos vásárlókörutunkat, ami pelenkavadászatból (nagy kuponozós lettem) és kajabeszerzésből állt . 
Nekem is újabban tűnt fel, hogy sok mindent elkezdtek "lekézművesezni" (van ilyen sör- és sajtfesztivál is).

Kép
Kép
irina

halihó :)

Ha Maggie még nem ,de írok én is :) van pár percem :) (remélem)
Irina,igen mostanában sok a  kézműves bolt :) de kíváncsi vagyok,ebből mennyi az igazság :) kuponozás :) ne is mond :) R. múltkor jól kiakadt:) B. kérdi :van Kubu márkajokered még Anya :) Ha igen veszel Kubut :) :)
Vindo,hajvágás :) :) képeket majd meglesem :) kíváncsi lennék rá,de itthon van mind2 gyerekem most nincs energiám erre.

Ma megjártuk varratszedést. Paráztam tőle,mert M. képes iszonyat hisztiket levágni. Most nem volt.Varratoknál egy-egy  halk au,ez fájt mondata volt. Összesen 6 varratot szedett ki az asszisztens a lábából. Hétvégén már medencézhet is elméletileg.Úgy örülök ennek :) 

KépKép
viranka

Maggie nem jön

Éljen az ügyes Míra

Mi láttunk egyszer egy biokertészetet, ami egy négysávos út melletti kis udvarban volt

Pelenkák - anyám, tényleg mindig mentünk venni. Szerintem Rugó Liberót használt, de már nem is emlékszem rá pontosan.

Na, elpakolom a konyhát.

Kép
vindolanda

Azt még leírom, hogy Rugó legófigurája közben családot alapított. Petra eddig is vele volt, ő a felesége. De már két lányuk is van, akiket el is nevezett (Sárika és Noémi). Noémi mindig hisztizik, Sárika pedig egy tünemény.

Tényleg pakolom a konyhát.

Kép
vindolanda

Ja, Irina, én még a Gatsby-t várom nagyon, hogy megnézhessem

Kép
vindolanda

Verus, gratulálok Mírának, hogy ilyen ügyes volt varratszedéskor. Én jobban paráztam volna nála.

Vindo, azt én is nagyon várom, szeretem Luhrmann filmjeit, de a kritika annyira nem magasztalta ezt most. 

Sétáltunk egy nagyot, kénytelen vagyok, ha azt akarom, hogy napközben legalább egy órát aludjon összefüggően. Úgyhogy most úgy fest a napközbeni alvása, hogy alszik kétszer félórát letéve (akármit csinálok, nem alszik többet letéve, akkor sem, ha cicivel a szájában alussza végig), közben persze fent van, és kétszer 1-1 órát sétálok vele kint hordozóban. Ami télen  nem tudom, hogy fog működni. Szerintem ez elég kevés alvás nappalra, éjjel meg 11-13 órát alszik, változó szórásban. Össszesen 15-16 óra alvás. Hát az alsó határt ha súrolja.

Kép
Kép
irina

Hm, most énekli egy férfi a Petőfin a kedvenc Lana del Rey-számomat (video games), és nem írják ki a honlapon sem, ki ez a pali. Ismeri vki?

Kép
Kép
irina

Na, ez sem igen tetszik, be akartam toldani egy szót az előző előtti hsz-embe, erre aszongya, hogy:

"Információ

Már nem szerkesztetheted, illetve törölheted a hozzászólást."

Ugyan miért nem?

Kép
Kép
irina

Csak. Mert jó ötletnek tűnik.
Nekem az nem jön be, hogy nincs előnézet.
Amúgy tegnap még szerkesztettem, mert a picasás dologra csak utólag jöttem rá.

Vannak babák, akik kevesebbet alszanak. Sajnos.

Játszani kell menni.

Kép
vindolanda

Na írok tényleg egy irgumburgumlevelet a szerkesztőségnek (továbbra is kapom pl. az értesítéseket a bejegyzésekről, kb. 6-szor iratkoztam le róla). Szerintem szuper volt, h lehetett módosítani a bejegyzéseken, én pl. sok mindent töröltem utólag, pl. egy totál pucér képet Ádiról is. 

Hát vmiért azt reméltem, Ádi után esetleg egy fokkal jobb alvó babánk lesz. Egyelőre nem jött be. Igaz, Ádi most már frankón átalussza az éjszakákat, csak az óraszám nála is a korosztályos alsó határ. Mindig is az volt. Ez van.

Kép
Kép
irina

Bár -- nagy ész vagyok, most jöttem csak rá  --, hogy ha van üzi szerkesztése funkció, akkor működnie is kell, máskülönben minek van? Csak ez sem működik momentán.

Kép
Kép
irina

Kicsit el vagyok kenődve, hogy lesz az esti kör rendben,  ha Ádi ismét velünk lesz, mert az elmúlt időszakban Árminnál összejött a hasfájás és még a fogzás is, úgyhogy minden este tortúra... nyilván lesz jobb is, de lassan 2 hete tart, ma már a napközbeni altatás is nehéz volt. Legalább az egyik elmúlna már. 

Kép
Kép
irina

Halihó!

Végre ideérek . Nagyon drágák vagytok, hogy hiányoltok. Nem is tudom, hogy miért nem jövök, a napok tényleg kicsúsznak a kezeim közül. Azt veszem észre, hogy este van és elfáradtam. Bercókám nem alszik napközben, de ráadásul ki sem lehet rángatni a lakásból. A múlt héten a szomszédunk unokáját várta állandóan, aki meg is jelent.
Én meg igyekszem kitalálni valamilyen kis kedvességet a fiúnak. Ma linzert sütöttem nekik. Holnaptól jön az eszméletlen meleg, akkor már nem fogok sütögetni, az biztos.

No, meg a tornám is elvesz legalább 2 órát a napjaimból. Csak ennyi.

Meg nyaralást szervezünk, most úgy néz ki, hogy 2-szer négy napot töltünk majd el. Egyszer Egerben, egyszer pedig Abádszalókon.

Mindjárt visszaolvasok.
dmaggie

Hú, gratulálok Mírának. Egyébként nagyon fegyelmezettek tudnak lenni ilyen helyzetekben. Amikor legjobban parázik a szülő, akkor viselik legjobban a dolgokat.

Irinám, jó sokat küzdötök ezzel az alvással. A pocidban is ilyen volt Ármin? Reménykedjünk, ha aktívabb lesz, akkor hosszabbakat alszik majd.

Vindo, még meg sem dicsértem, hogy milyen gyönyörű helyen voltatok. A képeket megcsodáltam ám.
Mostanság én is megnéztem pár filmet. Volt köztük felejthető, de volt olyan is, ami tetszett.

dmaggie

Írok a másikba is.
dmaggie

Maggie, elhiszem, h elrepül az időd Bercó mellett :-)
Napi 2 órát tornázol? Az igen!
Milyen filmek tetszettek?
Hát Ármin kevésbé volt élénk, mint Ádi, de Ádi is kb. ennyit aludt, igaz, ő ritkábban szopizott, jóval erősebben hasfájós volt. Szóval elég hasonlóak azért. Nem várom el, hogy 3-4 órákat aludjon egyben, de azért 1-2-t a saját érdekében sem ártana. Egyszerűen nem értem, miért nem tud ennyit aludni, miért ébred fel mindig félóra után (minden baba félórás periódusokban alszik, de nem ébrednek fel közben).

Kép
Kép
irina

Vindo, családalapítós legók  na látod, ott is milyen különbözőek a gyerekek! én meg hiába várok erre
Megyek fürödni, aztán pihi.

Kép
Kép
irina

Irinám, sajnos ezt én sem tudtam megfejteni. Most is értetlenül állok B. alvása előtt is. Este 10 körül alszik el, reggel hétkor meg már kukorékol.

torna: igen, kb. ennyi időt vesz el. Annak ellenére, hogy nekem nem nagyon kell erőt kifejtenem, elég rendesen izomlázam van.

filmek: a Lopott szavak tetszett, meg a Gyilkos médium is. A tavalyi bemutatókat tanulmányoztam, a címekből választottam.
dmaggie

Na, ideértem.

A napok tényleg kikészítik az embert estére. Hát, a nagy melegben ne is sütögess.

Milyen törnát csinálsz?

Rugó két éves kora óta nem alszik napközben A fene a jó dolgát.

Lehet, ha a hasfájáson meg a fogzáson túl lesz Ármin, akkor alszik majd másfél órákat, és arany életed lesz mellette.

Én amúgy nem látom a hozzászólás szerkesztése ábrát sem. De lehet, hülye vagyok.

Rugó délelőtt van inkább benn, aztán délután négy-öt körül kimegyünk, mikor már van árnyék az udvaron, és be sem jövünk estig általában. Ma vacsorázni is kinn vacsoráztunk.

Kép
vindolanda

Na, most meg látom a szerkesztést

Kép
vindolanda

Kép
vindolanda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: