A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Móni, sürgõsen igyál egy kávét. Ezt olvasni is rossz.
Szobafogság :?

Idõ - itt tegnap este élhetõ idõ lett, tegnap elõtt melegebb volt. A nagyon nagy kánikula nem hiányzik.

Irina, rá se ránts. Én is mindenen átsiklok. Szita agyam lett :P
vindolanda

[b:17d4cf9f3a]Móni[/b:17d4cf9f3a], rémes éjszakád lehetett, bár emelt fõvel viselted :-) Mit tudsz ilyenkor Gergõkével csinálni? Nekem 1,5 óra is igen hosszúnak tûnt, fõleg azon igyekezvén, h másokat ne ébresszünk fel.
Remélem, jókat mond a doki holnap a fülecskével kapcsolatban!

[b:17d4cf9f3a]Vindo[/b:17d4cf9f3a], az lesz :-) bár dühítõ, hogy szinte kizárólag ezeket az okosságokat kapom meg.

Elkiabáltam, aszonták a rádióban, hogy kánikula lesz, ami nem jó.
Az ovi bezár a héten, Ádi megkezdi nyári szabiját, amiben lesz nagyinál, velem és négyesben is.
irina

Hahó, sehol senki tegnap dél óta?

Jó éjszakánk volt, eddig rekorder, mert csak 6.15-kor kezdett el komolyabban ficeregni a hasa miatt Ármin (szopizni persze többször szopizott néhány kisebb tekergés után). Igaz, este roppant nehezen aludt el. Újabban azt próbálja ki, hogy esténként 2,5 órát is fent marad, és hiába próbáljuk ezalatt altatni, nem adja fel. :D
irina

Eszem azt a kis akaratos lelkét.
A jó éjszaka viszont nagy királyság.

Leírom az elmúlt kb. 20 óránkat.
Úgy volt, hogy G. Nyíregyházán kezd, három harmincra hazaér, átveszi Rugót, én meg estig Bösz-ben vagyok.
Fél kettõkor telefonál, hogy esélye sincs hazaérni.
Rohanok a szomszédhoz, hátha elvisz Db-ig, ahol majd találkozunk, de nincs itthon. Nézem a buszokat, hogy bemegyünk azzal, de éppen abban az órában nem járnak (máskor meg egymás hegyén-hátán állnak a megállóban).
Végül hívtam egy taxit :x
Rugóval betaxiztunk Db-be. A vártnál olcsóbb lett, mert feketén vitt minket. Ott G. felvett, és kivittek Bösz-be, ahol szakkoliztunk.
Közben G. meg R. a Fórumba mentek, ahol megnézték a Forma 1-es kiállítást. Rugónak nagyon tetszett, el sem lehetett húzni.
Így aztán késtek, én viszont ott maradhattam a vacsorán. És mivel megittam két pálinkát meg egy pohár bort, és nagyon éhes voltam elõtte, egészen spicces lettem :shock:
Na, aztán kitisztult a fejem, éjjel nagy elánnak dolgozni kezdek. Nyomtam is sokáig, fél kettõ után feküdtem le. Gondoltam, Rugó úgyis sokáig alszik. Hát már hatkor rángatott, hogy "Anya, indítsuk a napot!" :x :x :x :x
Azóta játszogatunk és pakolgatunk felváltva.
Lehet, egy rendes kávét is innom kell.
Holnap és holnap után megint Böszörményben kell lennem este.
Aztán meg a nyaralás elõtt meg kell csinálnom pár dolgot. És ha nem éjszakázok, nem leszek kész akkorra, mikor indulunk nyaralni.
Hát, röviden ennyi.

G. ma Bp-en és Szolnokon van.
vindolanda

Sziasztok :)

[b:b59b86b3db]Irina[/b:b59b86b3db] most már egyre többet lesz ébren Ármin nappal, meg egyre többet fog magyarázni, mosolyogni.... :lol: :lol:
a jó éjszaka szuper dolog 8)
A tegnapi nap eltelt valahogy, de nagyon fáradt voltam, sokat segített, hogy minipasi elaludt délután, így mi is tudtunk pihenni cicussal.

[b:b59b86b3db]Vindo[/b:b59b86b3db] ó szegénykém! Így nagyon hosszú lesz a napod, igyál egy kávét vagy energiaitalt.
Nem fogsz unatkozni az elkövetkezõ napokban a biztos.

Minipasim tegnap elesett a bicikliével, a lejtõn lefelé akart gurulni és nem jött össze neki, Szerencsére rajta volt a sisak, így a fejének nem lett komolyabb baja, de a pocakja, karja tele van horzsolással. Naivan azt hittem, hogy megtanulta: nem szabad ott bicózni. Aha, na ná, hogy nem. Este felült a bicajra és megmutatta az apjának, hogy miként szerezte a sebeit :? csak lestem. Szerencsére Z idõben elkapta, így nem esett el újra :roll:
l.móni

[b:732e035ab6]Vindo[/b:732e035ab6], keményen nyomjátok... mint a diplomaták 8)
Igen, Ádi is csak akkor kell korán, amikor aludni kéne/lehetne. Hétvégén szinte mindig 7 elõtt. :?

[b:732e035ab6]Móni[/b:732e035ab6], ó, szegénykém, puszit küldök Gergõkének! Valszeg sikeresen akarja a dombról legurulást abszolválni, azért nem adja fel :-)
Ármin átlag 1,5 órát bír ébren, több is menne, ha nagyobbakat aludna, de ragaszkodik a félórás alvásaihoz (heti pár kivétellel, ill. kendõben tud hosszabban aludni -- csak mivel a kendõzés mellett még sokat kell cipelgetni a kis seggét, ha fáj a hasa és nem tud cicin elnyugodni, a hátam-derekam minden estére készen van). Van az az elképzelés, hogy azért ébrednek fel, mert 20-30 perces szakaszokban álmodnak, ÉS ha megváltozott a környezet közben (pl. Anya letette, elment mellõle), akkor ez felébreszti õket. Jelentem, nálunk ez nem így van, mert ha a környezet ugyanaz marad (fekszem mellette vígan az ébredéséig), akkor is felébred és úgy marad félóra után. Nekem a nappal 3-4 órákat alvó kisbabák a legendák, ill. a Más Gyereke nevû jelenség körébe tartoznak :-)
Amúgy Ármin egy tündér, komolyan.

Fáj a fejem éjszaka óta, vmi idõjárásos dolog lesz, mert gyógyszerre sem múlt el.
irina

[b:fba9c699cd]Móni[/b:fba9c699cd], mit mondott ma az orvos?
irina

Peti nagyon ügyes.
Rugó tavaly kipróbálta a pótkerék nélküli biciklit, de egy kisebb megingás is úgy elvette a kedvét, hogy azóta nem próbálkozik.
Éljen a délutáni alvás!

Irina, ha elmúlik a hasfájása, akkor majd szép nagyokat alszotok :wink:
vindolanda

Dokihoz este megyünk, majd jövök a hírekkel.
Hát, a jól alvó gyerek nagy kincs, nálunk még most is ritka a végig aludt éjszaka, na de egyszer majd csak kialudjuk magunkat :lol: :lol:
El is hiszem, hogy kikészül a derekad az egész napos Ármin cipeléstõl. Jóga pár lopott percben biztos segít.

Csináltam sárgabarackból gyümölcslevet. Isteni finom lett, 1 üveggel már el is tüntettek a gyerekek. Cukor és E mentes és garantáltan bio gyümölcsbõl készült 8)
l.móni

[b:5836f541f0]Vindo[/b:5836f541f0] majd visszajön Rugó kedve a bicajozáshoz, aztán le se tudjátok majd róla szedni :D
l.móni

Hát, egyelõre a legózáshoz van nagy kedve :x
Ha ma még nem legóztunk négy órát, akkor egyet sem :x
Megyek, felvágom az ereimet :lol: :arrow:

Várjuk az esti híreket.
vindolanda

[b:d4b3226fe1]Móni[/b:d4b3226fe1], szorítok a jó hírekhez a dokinál!
Nemalvás, hú, jól bírod...

[b:d4b3226fe1]Vindo[/b:d4b3226fe1], 4 óra legó :shock:
Én is azt várom, hogy lesz pár nyugis hónapunk talán, mert utána fogfájás és mozgásfejlõdés miatt nem fogunk aludni jó darabig éjjel. Legalábbis Ádinál ez volt fél és másfél éves kora között.

Mintha víz alatt lennék, úgy fáj a fejem. Tuti légnyomásváltozás van.
irina

Ja, 7 kiló már a kis drága, azért olyan nehéz cûgölni, ahogy tolnában mondják. 8)
irina

Rugó nézegeti a bizonyítványokat és nyelvvizsgákat, és szerinte mind hozzá tartozik. Kommentálja:
"Ezt akkor kaptam, mikor kocsifeltaláló [i:63ba5b721b]hallgató[/i:63ba5b721b] voltam."

(Autótervezõ mérnök akar lenni kb. egy éve, már nem rendõr.)
vindolanda

Mondják a cûgölni-t Hevesben is :wink:

Az idõjárás miatt van.
Itt jött egy esõ, és tiszta hideg lett.

Ja, a fogzás némely babáknak (a mieinknek mindenképpen) betesz.
vindolanda

Hõsként küzdöttem, de már megyek aludni.
vindolanda

Jó reggelt!

Hú [b:886be72895]Vindo[/b:886be72895] :shock: jó sokáig bírtad a fentlétet. Remélem 10-ig alszotok ma :D
"Kocsifeltaláló hallgató" :lol: :lol: :lol:

[b:886be72895]Irina[/b:886be72895] azt nem is írtam, ha nálunk valamelyik felébred nagyon az éjszaka akkor lejövök vele a nappaliba és máris nem zavarjuk a többieket. Itt meg van tab és azon mesék :roll:

Tegnap megjártuk az orvost. Minden rendben van :lol: A felszúrt fülecske jól összeforrt, hétvégén még szobafogság de hétfõtõl bicózhatunk végre és ha letelik a 2 hét akkor lehet fürdeni is. Csütörtökön újra kontroll, utána csak nyár végén kell menni hallásvizsgálat és új ct miatt.
l.móni

Halihó!

[b:ad69f65f17]Móni[/b:ad69f65f17], ez szuper hír, nagyon örülök Nektek!!! :-)
Éjszakák: S. és Ádi külön alszik, de azért egy kiadósabb sírásra csukott ajtóknál is felébrednének. Igaz, erre még nem volt példa (a nagyon kiadós sírásra éjjel). Remélem, nem is lesz. ;-)
Sárgabarack: enni nem szeretem, de minden más formában igen. Ádi imádja, szerencsére nagyiéknál is épp érik.

[b:ad69f65f17]Vindo[/b:ad69f65f17], kis drága Rugó, hát anyja fia :-) érdekes, mennyire hat a szülõk munkája a gyerekekre, én ugyan nem akartam sosem az lenni, ami a szüleim, de gyerekként imádtam bemenni a mhelyükre és ott mindenféléket nyomkorászni.

Jól bírtad a fentlétet, én bealudtam az altatásba, úgyhogy most ultra kipihent vagyok.
irina

Ja, kis hideg, és máris besétált egy jó kövér csótány (évente egy-kétszer megjelennek, 99%-ban a fürdõszobában, földszinti lakás ugye, de más lakó is panaszkodik rájuk). Mondom S-nak, hogy intézze el (hidegrázást kapok a bogaraktól). Kis matatás, kérdezem, mi történt. Válasz: Hát eléggé be volt lassulva, így rásétáltattam egy papírzsepire és kidobtam a konyhaablakon.
Ja, hát elsõdleges, hogy ne legyen a csótinak semmi baja 8)
Mondjuk egérnél nem mûködik a fenti, mert visszamászik 5 perc múlva. Szerencsére egér nincs.
Mindegy, veszek ma is csótánycsapdát.
irina

Hahó? :roll:
irina

Hahó!

Mi is megvagyunk, kicsit zavaros lett a hetünk. Hétfõn de-t itthon voltunk a csajokkal, délután jött Dávid ( az ovis barát ) Dalus folyton ment utánuk, amit Dávid nem nagyon szívlelt, :-( kedden itthon voltunk a csajokkal, du-án mentünk a hajkezelése Emmával, hát olyan "hisztis " volt, utálja az ismeretlen helyzeteket. Mikor hagyja abba, mikor megyünk haza..stb...aztán mikor haza jöttünk mondta hogy ze jó volt! :-)
szerdán Dalus bölcsibe, Emma anyunál és angolon ..végre egy kis nyugi, du-án I céges csapatépítõ vacsira ment, mi a csajokkal az utcán a többi gyerekkel...imádják!!!:-) Csütörtök anyunál voltak a lányok, én bölcsis szülõin :-) jaj a kis manóm bölcsis lesz..csak délelõtt fog menni..imád a gyerekek közt lenni. :-) aztán I vel voltunk kettesben csavarogtunk, ebedeltünk..stb..olyan jó volt, ja aznap volt a szülinapja..ezért is! :-)
Péntek dalus bölcsibe, Emma Dávidnál és Tanfolyamon..:-) délben mindenki haza, de Emma vissza akart menni még Dávidhoz, nem volt elég..:-) , sõt este anyósom is zszólt hoyg vigyük már el hozzá hoyg ott aludjon, mert ma pogit akarnak együtt sütni :-) Szóval emmát 2 napja elig látom :-( bevezettük hogy kedden D jön, CSütörtökön emma megy :-)
ja pénteken volt Dalus névnapja és nagyon élvezte, a bölcsikébe ( csana) ahogy beért azonnal köszöntötték! :-)

ma meg családi szüli-névnapi kertipartira készülünk.
épp várom hogy a torta tésztája kihûljön, hogy meg tudjam tölteni! :-)

közben I is felállította végre a medencét :-) mondjuk nincs vmi nagy meleg..de hátha lesz. :-)

na jó sok mindent írtam. :-)

[b:7244f0d57e]Móni[/b:7244f0d57e]: szupi hogy jól van Gréti, legalább már bicózhat! aztán jöhet az úszás!!!!!

[b:7244f0d57e]Irina[/b:7244f0d57e]: alvás :-) csótány :-(( brrrrrrrr
kaqk
Debrecen

:arrow:
vindolanda

[color=indigo:3701344722]Szép estét :)

Nekem a hétre felmentésem van :) Kicsit pihentünk :) tahiban voltunk hétfõtõl családos táborban :) Igaz R. csak szerda du. tudott csatlakozni. eszméletlen jól éreztük magunkat,aktív pihenéssel telt a hét. Voltunk vagy 50-en :) Gyerekeimet általában csak kaja idején meg este láttam :) Métáztunk sokat,persze olyan izomlázam van :) Csapatjátékok voltak,csendes percek :) már most mennék vissza :) Külvilággal nuku kapcsolat,néha a tábor gondnoka(egyik család feje) kiment kajáért. A csend,béke nyugalom szigete volt. Szúnyogok csak az esti órákban,egész nap a friss levegõn voltunk :)

[b:3701344722]Móni,[/b:3701344722]örülök,h. Gréti fülével rendben van minden :) Akkor nemsokára mehetünk Imofalvára pancsolni :) :) de várom már :)

[b:3701344722]Irina[/b:3701344722],szoptatás miatt ne húzd fel magad :) Szerintem minden anya érzi vhol belül h. neki mi a legjobb. nekem fantasztikus védõnõm volt M-val :) Ármin súlya :) :) Aztán nehogy meglepõdj ha majd azt mondják rá h. dagadt(egyszer M-ra mondta egy másik védõnõ h. ilyen egy dagadt gyerek... csak szoptattam,de hízott iszonyat sokat állandóan)

[b:3701344722]Vindo[/b:3701344722],komolyan néha gondolkozom h. G-nek és Neked a Hogyan oldjuk meg a gyerekelhelyezést nevû tantárgyat (ha lenne ilyen) kellene tanítanotok :)

Múlt vasárnap meg Imofalván voltunk(ismerõsünk ott dolgozik innen a neve a helynek) . Gyönyörû hely,játszótérrel kalandpályával,tóval,óriáscsúszdával :) egész du. pancsoltunk,verseny vizicsúszdáztunk :) :) Gyerekeket alig tudtuk hazahozni :)
odaátra teszek képeket :)[/color:3701344722]
viranka

Halihó!

Bocsi, de kicsúsznak a kezeim közül a napok. Meg pluszban izgulok az állás miatt. Idõközben megérkezett az erkölcsim is, ismét elküldtem a pályázatomat. :lol:
Még pár nap és eldõl minden.

Mindjárt írok a másikba is.
dmaggie

Halihóhóhó!

[b:8b312629ff]Kaqk[/b:8b312629ff], bölcsis szülõi már júliusban? Örülök, h bejön Dalmusnak! :-)

[b:8b312629ff]Verus[/b:8b312629ff], de jó kis programjaitok vannak!
hát még nem dagadtozták le Ármint, de volt már nagy csodálkozás, hogy "csak" anyatejjel ekkora lett és hogy jó erõs tejem lehet (az "erõs tej" nem tudom, mi fán terem). Szerintem nagyon formás baba, mindjárt teszek is fel egy képet róla amoda. Nekem amúgy mindig nagyon tetszettek a mindenféle formájú babák, a pufik különösen. ;-)

[b:8b312629ff]Maggie[/b:8b312629ff], rajtad a világ szeme, drága! szorítás megy ezerrel!!!
irina

Halihó!

Viszonylag jól aludtam. Mivel nem voltunk itthon pár napig, így most majd el kell mennem boltba.
Tegnap elküldtem egy foglalást. Balatoni, 6 napos nyaralást találtam teljes ellátással igazán olcsón. Bár nem nagyon akartam a Balatonhoz menni, de ez a pár nap belefér, meg Siófokon csak tudunk mást is csinálni. Állítólag megújul a szálloda, augusztusban nyitnak. Kíváncsi leszek.
Meg Poroszló felé készülünk majd, de ott is csak pár napig lennénk.

Itthonra meg kuponoztam egy slender you-s bérletet. :lol: Ma beszélnem kell velük is.

Irina, én is tudom, hogy az anyatejes babák mennyire ki tudnak gömbölyödni. :lol: Kíváncsi vagyok a kis csodátokra. :lol:
Meg is nézem. :lol:
dmaggie

Hali.

Igen bölcsis szülõi ....emmának is ilyenkor volt. egyeztettünk ki mikor kezd, megismertük a gondozót, be is mehetünk beszokás elõtt párszor hogy Dalus is megismerje. :-)

[b:bcd91eff06]Maggie[/b:bcd91eff06]: jó lesz az...mi is készülünk egerbe, meg a balcsira is pár napokra.

[b:bcd91eff06]irina[/b:bcd91eff06]: cukorborsó, annyira édes...( FB )

most 4 gyerek van nálunk, és én ráérek..:-) annyira cukik a szomszédok, édesen játszanak, rám nincs is szükség, a nagylány figyel rájuk..imádják egymást! :-)

a névnapozás jól sikerült, a medence kész, de ugye az idõ nem túl jó! :-(
kaqk
Debrecen

Hahó 8)

Anyatejes baba - nálunk az volt, hogy Rugó csak anyatejet kapott, és igen sokat szopott. De a súlya nem nagyon nõtt, és hetente jártunk mérésre a védõnõhöz :x
Vékony gyerek maradt, kiállnak a bordái is.

Mondjuk, én is ilyen vagyok, a bordám jóformán jobban kiáll, mint a mellem :lol:

Nagyon szép baba, az már biztos :D

Maggie, nagyon drukkolunk!

Kaqk, de jó, hogy így elvannak.
Nem is írtad, hogy hogy tetszett Kijev. Volt idõtök sétálni, várost nézni?

Viranka, mi az a métázás?

Mi jól vagyunk. Most lett másfél óra szünetem, addig elintéztem a levelezésem, meg egy szakdolgozóval bíbelõdöm. Hoznak nekem majd pizzát a többiek 8)
vindolanda

Kaqk, jól nyomjátok.

Egyelõre nem jók az idõpontok a balatonhoz. Próbálkozok. :lol:

Viszont délután megyek "tornázni". Már várom.
Lassan készen lesz az ebéd. Szerencsére késõn kelt mindenki, így késõn is reggelizett. Egyelõre még nem verik az asztalt.

Vindokám, igazi hõs vagy.

Köszönöm Lányok. Még pár nap és minden kiderül. :lol:
dmaggie

[color=indigo:f3c93c212f][b:f3c93c212f]Vindo[/b:f3c93c212f],így egyszerûbb :) különben a baseball-hoz hasonlít :)
http://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A9ta_(j%C3%A1t%C3%A9k)

[b:f3c93c212f]Maggie[/b:f3c93c212f],drukk :)

[b:f3c93c212f]Irina[/b:f3c93c212f],én sem tudom mi az erõs tej :) de jól hangzik nem :):) ezt nekem is mondták :)

[b:f3c93c212f]Kaqk[/b:f3c93c212f],utólag boldog névnapot az ünnepelteknek :)

[size=9:f3c93c212f]Mi meg Mírával tegnap este sürgõsségi osztályon voltunk :( csúszda fa lépcsõfokára ráugrott(4-5 éve kint van) és leszakadt ,nem bírta el ezt a súlyt.A csavar amivel rögzítve volt kb. 10cm hosszan és mélyen végigvágta :( még most is remegek az idegtõl :( Összevarrták kb 5-6 öltéssel :( Azt mondta(üvöltötte) h. érzi és fáj ,mikor tût szúrnak bele. kiabálás közt elsõ kérdése az volt,h. mehet-e ma táborba :) Aztán mikor fájt neki kérte a dokit: Kérem szépen ne nyúljon a lábamhoz,Kérem szépen fejezze be, stb...De mindig Kérem szépen-nel kezdte :) Aztán a végén matricát akart kérni Bálintnak :) de nem volt kapott fecskendõt. Szegénykéim teljesen ki voltak. M. a fájdalomtól és izgult is nagyon mi lesz,B. azért mert látta és kiabálta ,hívtam -e már mentõt és miután Apja beküldte bent zokogott,R. azért mert nem bírja a vért,de helyt kellett állnia(kocsiban ütögette magát el ne ájuljon) mikor kórházhoz értünk és kiszállt Apa a kocsiból majdnem Én lettem rosszul olyan szarul nézett ki :( Elgondolkoztam azon,ha elájul Apjuk kit kapjak el és hogyan. Nekem csak a lábam remegett végig míg vezettem . De ez még nem múlt el. Ma reggelre kicsit átvérzett a kötés,és fáj neki :( A gyerekorvosunk beteg,az Én házidokim megnézte,mondta nem köti át,majd holnap sebészeten,ott profibban csinálják meg.Kérdeztem tetanuszt nem kellett volna kapnia,de megnyugtatott,hogy nem (s megbízom benne 100%-ig mert egy tünemény,nyugodt,de határozott dokinéni.S a családot,minta rosszpénzt ismeri :) )Jövõ héten meg menne lányom ottalvós táborba.De szerintem a varratokat nem szedik addigra ki :( most is fekszik szegénykém :( Holnaptól meg már dolgozom :( lehet Apja kivesz szabit erre a pár napra.Úgyis sok van Neki :)[/size:f3c93c212f][size=12:f3c93c212f][/size:f3c93c212f][/color:f3c93c212f]
viranka

Jaj [b:91f67a3ece]Vera [/b:91f67a3ece]de sajnálom Mirá! :-) jobbulást +++++++++

Kijev, szuper volt, nem írtam róla a másikba? Volt egy kint élõ kollega, aki körbevitt minket..:-) nekem tetszett!!! :-)

[b:91f67a3ece]Vindo[/b:91f67a3ece]: hé ti itthon? a ládákat mikor vihetjük vissza?

[b:91f67a3ece]Maggie [/b:91f67a3ece]++++++++++++++++++ meg jó "tornázást"
kaqk
Debrecen

:arrow:
vindolanda

Viranka, ajaj. De nagyon ügyi volt Míra. Ilyesmin mi is átestünk. Én hõsiesen végigéltem a varrást, utána viszont majdnem elájultam. Meg közben is, de akkor tartanom kellett magam.

Hú, remek volt. Szerintem jó kis izomlázam lesz, pedig nem gondoltam volna. Ma annyit fõztem, hogy holnap nem kell, így valószínûleg reggel ismét elmegyek. :lol:
dmaggie

Mit fõztél? nekem is kellene...de nincs ötletem...és a lányoknak kellene vmi :-)
kaqk
Debrecen

Kaqk, semmi különös, csak köménymagleves és bolognai spagetti. Magamnak meg rakott karfiolt csináltam. Mondjuk abból annyit, hogy egész héten ehetem. :lol: (rizs nélkül készült)
dmaggie

Ó, csak most olvastam az apró betûs részt. Nagyon sajnálom. Míra egy kis hõs...

Itt közben hûvösebb idõ lett, de még vállalható.
vindolanda

Mi is várjuk a meleget hogy a medence vize melegedjen és lehessen pancsolni.

sajna a szomszéd gyerekek elmentek nyaralni, van szomorúság :-(((

de már azért alakul a program a hétre. :-)
kaqk
Debrecen

Halihó!

Itt semmi különös. Délelõtt tornáztam, aztán ebéd után B. végre aludt egy kicsit. Most meg sajtos tallért sütök.
dmaggie

Sziasztok!

Kaqk, 4 gyerek 8)

Verus, szegény Míra, gyógypuszik neki!!! olvasni is szörnyű volt...

Maggie, nem ismerem ezt a sportot (a spéci asztal maga mozog?), bevallom, a flabélos sem mond nekem sokat...

Mi jól, Ádi nagyizik, mi ma oltásra megyünk,annyira nem várom. Tegnap egész nap itt volt a bnőm a két gyerekével, jól elvoltunk :-)

Kép
Kép
irina

Mi is megvagyunk. Ma Csana nap+ Emma a barátjánál.

tegnap itt volta kis barát, este meg a szülei is, sütögettünk.

Ma I kollégája jön a családdal ( 3 gyerek) lesz ricsaj. :-)meg zabálás :-))

Ma elintéztem a tb kártyán a név változást :-) 5 perc volt..és Hihetetlen kedve s a hölgy :-))))

ma már lehet medencézni????? :-)))))

Irina, oltás :-( Emma már izgul, ugye ők most fognak kapni 6 évesen :-(

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok :)

Kaqk de furcsa olvasni, hogy Emma már izgul az oltás miatt :roll: . Csini a műtét előtti vérvétel közeben beszélgetett a nővérkékkel, hogy miért annyi vért vesznek tőle, meg hogy üveg vagy műanyag a kémcső. Meg is jegyezték, hogy nagyon ritkán találkoznak ilyen gyerekkel. Eleve ketten jöttek oda, hogy ha kell le tudják majd fogni.
Itt medencézős idő van, minipasi volt is benne de csajszikám még péntekig nem mehet. De már várja :)
ügyintézés :D

Irina na hogy viselte Ármin az oltást?
Ti nem mentek ki anyudékhoz?
Meddig lesz ott Ádó?

Maggie ügyes vagy a tornával nagyon :)

KépKép
Kép Kép
l.móni

minipasi 4:45 óta ébren van és játszik és ugrál és pörög :shock:
álmos vagyok, fáradt vagyok, aludni szeretnék :roll:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Halihó!

Irinám, hogy viselte Ármin a szurit?

Mónikám, ez igen, Grétikéd belevaló kis csaj.

Hú, én meg teljesen elfelejtettem, hogy oltást is kell kapniuk. :oops: Egyelőre még nem mondom Bercónak.

Kaqk, jó sűrű napjaitok vannak.

Mónikám, köszönöm. Nagyon jó érzés végre mozogni. Sokáig arra vártam, hogy hátha jönne velem valaki, de mos vettem egy nagy levegőt...

Tisztára izomlázam van mindenhol. De ez is tetszik. Most pá napig nem megyek, mert zárva lesz a szalon, de hétfőn folytatom. Addig meg marad a diéta.
dmaggie

Mónikám, megértem. Hihetetlen energiáik vannak.
dmaggie

Hahó, lányok!

Kaqk, 5 perces ügyintézés :-)
Ádinak is már említettem az oltást, tartok tőle, hogy nagyon fog félni, bár a dokibácsi előtt szerintem nem fog nagyon sírni

Móni, ó, szegénykém, remélem, napközben tudsz kicsit pihizni!
Ádi jól elvan a maminál, sok a program, de mondtam, ha hiányol, valahogy megoldjuk, h kimenjek (nem lenne egyszerű, a fél város fel van túrva -- síncserék, mélygarázs-építés --, 3-4 óra lenne megjárni + kánikula, S. estig dolgozik).

Maggie, akkor nagyon hatékony ez a sport :-))

Oltás, köszi, h kérdezitek, magát a szurit nagyon jól viselte, pici sírás, gyors megvigasztalódás. Nem volt (még) hőemelkedése, de este volt egy nagyobb sírás és este is nyugtalanul aludt -- néztünk volna vmit S-val, de az 5. félbeszakításnál inkább elmentem aludni a babával. Most kapta a meningococcus ellenit is.

Kép
Kép
irina

Grétus milyen bátor és ügyes! Ádinak volt egy időszaka, amikor nagyon sokat jártunk kórházakba és a vérvételtől meg sem hökkent, még egy plüsskacsát is adtak neki a nővérek, hogy jól viselte. Nem tudom, mostanában egy sima horzsolás miatt is hatalmas sírást szokott rendezni, de ez itthon van, kórházban-rendelőben szerintem visszafogottabb lesz.

Kép
Kép
irina

huh Móni, Gréti belevaló csaj! Sajna Emma ilyen kis félős. összességében utálja az új, ismeretlen helyzeteket. amikor már ismeri, akkor nincs gond.

huh korai kelés nem irigyellek.

Maggie, én már megszoktam hogy senki nem jön velem, vhogy nem könnyű összeegyeztetni. :-( de most egy éve kitartóan heti 3x járok edzőterembe...nem mondom hogy annyira imádom, de azt hogy beleférek a ruháimba, és kicsit feszesebb a bőröm...megéri :-)

Irina: oh egyem a szívét,

Ma angoloztam, Dalus bölcsibe volt. annnyira szereti...:-) Mentem érte, meglát kiabál nekem, vigyorog, és megy kezet mosni, pisilni....és csak utána jön ki :-) ez a szokás...és a drágám annyira ügyesen követi a szabályokat ...annyira élvezi, hogy délben 5 perc alatt elalszik...jól kifárad. Kicsit félek hogy fogja venni a szeptemberi átszokást!
Emma anyuval, költözés előtt állnak, így mindent mennek beszerezni a házba...Emma meg "segít választani". Most úgy van hogy ott marad du-ánra is. meglátjuk.
Hozzánk meg jön Dalus barátnője játszani. csak hogy ne maradjunk ma se vendégek nélkül :-)

Holnap fotózni megyek. az utolsó elméleti óra, aztán jön a gyakorlat. már alig várom. aztán du-án jön a kényeztetés. Megyek Vicuskához kozmetikába! :-)))

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk, nem is tudtam, h fotózni jársz! biztos írtál róla, csak elkerülte a figyelmem. Milyen szintű tanfolyam?

Szegény Manókám, ma hozza az összes jellemző oltásos tünetet: sok sírás, étvágytalanság (4-5 órán át nem evett, a melleim már fájtak), alig aludt eddig, azt is csak rajtam, most meg belehúzott... :cry:

Kép
Kép
irina

Irina: épp akartam kérdezni hogy ma vannak e tünetek,. de akkor vannak. sajnálom, remélem hamar túl lesz rajta! kis drága

Igen járok. egyéni tanfolyam. csak én vagyok. :-) Ezzel szeretnék a későbbiekben foglalkozni. Azt még nem tudom milyen irányban. Baba-Mama,gyerek, család fotózás, rendezvényfotózás ( nem esküvő :-)de céges, vagy egyéb családi ) , épület fotózás..ilyenek érdekelnek..hamarosan már gyakorolhatom amit tanultam..és remélem gépem is lesz most már hamarosan. :-)
ezt imádom! a gyerekek és a fotózás. Ez most az első lépés, de egy bölcsi-ovi alapítás az az álmom egyenlőre!

na várjuk a kis barátnőt...hamarosan itt vannak. :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Halihó!

Remélem, mindenki jól van! :-)

Kaqk, ez szuper, nagyon klassz fotózni! Örülök, h írtál a terveidről :-)) egyúttal sok sikert kívánok hozzájuk!
(Nálunk S. tud fotózni, de nemigen jutott rá ideje évek óta, de most jó apropója lett a dolognak, h tönkrement a régi gépünk és rábeszéltem egy komolyabbra. A mostani facés képet már ezzel csinálta :-)))

Az éjszakánk tűrhető volt, de szegény Ármin tegnap annyit sírt, mint hetek alatt összesen, látszott rendesen az oltás hatása. Remélem, ma már jobb lesz a helyzet. Aludni sem tudott napközben, csak rajtam hordozóban, de azt is csak kint, a lakásban nem.

Kép
Kép
irina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: