A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Vindo, köszi, aztán nehogy a jövő Bill Gates-ének nem veszek itt ipadokat, és megnézhetjük magunkat :lol:

Kép
Kép
irina

Vindo, tesóddal mi újság?
Az Anyukád Rugival a képen?
Többet nem kérdezek. :D

Kép
Kép
irina

Igen, anya az. Nem látszik a feje, így feltettem.
Tableten mi is gondolkodunk. Magunknak :wink:
Ha érdekli a dolog, akkor érdekli, nincs mese.

Többi :arrow:

Roller jó ötlet.

Az udvaron vagyunk a dög melegben.

Kép
vindolanda

Halihó!

De jó témák. :lol:
Úszás: én főiskolás voltam, amikor a tesi félévem miatt muszáj volt megtanulnom. :oops: Dávid és Gergő is elég későn tanultak. Dávid magától, Gergő eljárt úszni, meg is tanult, ő az ügyesebb benne. Bercónak nagyon bejött az ovis úszás, most a fürdővízben is merülget. Megszerette a vizet, nem fél tőle.
Biciklizés: Bercót nem hozza lázba. Kipróbálgatja a bicajokat az üzletekben, de nem érzi, hogy hogyan kellene tekerni. A nagyok tudnak, Gergő azt is könnyebben tanulta.

Vindokám, ezer hála a meggyért. Hogyan juttassam vissza a rekeszeket? Estefelé vigyem vissza? Rugó jöhet bármikor, ha itthon vagyunk. :lol:
A képek őrületesen szépek. :roll:

Úgy volt, hogy tegnap játszóházba megyünk Bercóval, de itthon maradtunk, majd ma délután. De akkor mindenképpen megnézzük a forma 1-es kiállítást a fórumban.

Munka: nekem is lenne mit csinálnom, de kidöglök estére.
dmaggie

Mónikám, erősen gondolok Rátok!!!!!! ++++++++++++++++++++++++
dmaggie

Halihó!

Móni, Grétusnak és Nektek megy a sok +++++++++++++++++++ mára!!!

Maggie, Ádi sem szeret tekerni, van valami averziója vele kapcsolatban :shock:

Vindo, tabletet ajánljatok jót, ha találtok! Munkára is lehet használni, ugye?

Hihetetlen logisztikával megjártuk ma a vérvételt, késői időpontot foglaltam, Ármin kendőben volt rajtam, amíg be nem hívtak, aztán S. kezébe nyomtam. Minden flottul ment, de a kocsis hordozótól most is kiakadt, utál benne lenni, úgyhogy a hazafelé utat nagy sírások közepette tettük meg. Mondjuk mostanában a napközbeni alvás is cirkuszos általában 3 dolog játszik (mellen alszik el, hintaszékében, karban), mert van, hogy egyik sem tetszik neki és addig körözök a lehetőségek között, amíg egyszercsak beájul. :roll:

Kép
Kép
irina

Na, most a hintaszék nyert, de ki tudja, meddig alszunk benne.

Rossz lett a fényképezőgép és a laptopom is vacakol (ötletszerűen le-lekapcsol, de nem úgy, mint tavaly nyáron, amikor javíttatni kellett). Ez így kissé sok kiadás lenne (főleg egy kiadósabb kocsijavíttatás után: klíma mellett kiderült, hogy a fékakármik is tropák, nem a pofák, az már többször volt szervizelve), de nem akarom, hogy ne tudjam a babát fényképezni, ezek a hónapok sosem jönnek vissza...

Megyek kicsit szakmaizni.

Kép
Kép
irina

Hahó :D

Maggie, tulajdonképpen bármikor hozhatjátok, de egy ideig maradhat is. Ha arra járunk, majd beugrunk érte.

Milyen volt a Forma 1-es kiállítás? Rugót is érdekelné.

Irina, hány éves a kocsitok?
A fényképezőgép tényleg fontos.

Rólunk - na, tegnap visszaálltam a koffeinmentes létformára. Otthon nincsen koffeinmentes kávé, és itthon is elfogyott. Így aztán pár napig rendessel nyomtam. Tegnap viszont már reggel óta volt itthon. Így aztán a legózásba négyszer aludtam be tegnap délután, este meg az altatásba. De most fitti vagyok, 11 órát nyomtam megállás nélkül.
G.t jóformán csak este látjuk, az elmúlt két napot egyedül csináltam. De majd hétvégén bepótolja, remélem. Mert a tegnapi munkáimmal le vagyok maradva.
Tegnap este jött egy eső nagy hirtelen.
De így legalább megúsztunk egy locsolást, már nagyon aktuális lett volna.
Röviden ennyi :D

Kép
vindolanda

Hahó!

Vindo, 11 éves a kocsi, Ádit vártam, amikor vettük használtan, akkor volt 5. Amúgy jobb állapotú a koránál, keveset is használjuk, de a fékpofák mindig vacakoltak. A klíma motorja tönkrement meg tisztíttatni is kellett. Most úgy húz, hogy S. szeme 5 perc után bevérzik tőle. :roll:
Én is egyedül voltam sokat (meg vagyok is), főleg a múlt héten, amikor a fiúk hétvégén is elmentek mindkét nap. Hát nem nagy gyönyör, pedig sokat mászkálok a babával (Ádihoz képest aztán főleg), meg mostanában tényleg sok emberrel találkoztam is. De akkor sem ugyanaz, mint naponta interakciózni másokkal. A márciusi konfi olyan volt, mint egy vérátömlesztés, két napig csak beszélgettem.:lol: Mindegy, majd lesz S. szabin meg az ovi is bezár, akkor jobb lesz, ha mind együtt vagyunk.

Kép
Kép
irina

Móni, kérlek, írd meg, hogy vagytok, ha hazamentetek!!!

Kép
Kép
irina

Sziasztok :)

Hazajöttünk :)
Köszönjük a ránk gondolást, a szorítást.
Nagyon-nagyon ügyes volt Grétike, mosolyogva ment be a műtőbe. Nyűgösen ébredt az altatásból de miután elmúlt a gyógyszer hatása minden oké volt. Kivették az orrmanduláját, felszúrták mind a két fülecskéjét. Tubust nem kellett berakni.
A műtét előtt volt hallásvizsgálat, már az mutatott némi javulást a 2 héttel ezelőttihez képest. Reméljük ez még fog változni és nem kell az endoszkópos arcüreg műtét 2 hónap múlva.
Csütörtökön kontroll, addig szobafogság.
Most kicsit nyűgös a drágám és fáradt de már a szobájában leltározza a játékait boldogan :)

Maggie Grétikét se érdekelték a biciklik 1,5 héttel ezelőttig. Akkor meg felült és tekert :shock:

Ma már sokkal könnyebb a gyerekeknek úszni tanulni mint régen, sokkal több rá a lehetőség.

Vindo hát nekem nem menne a koffeinmentes lét :roll:
tegnap nem tudtam kávézni és olyan voltam mint a kemotoxos légy, délután lementem a büfébe és ittam egy kávét, jobb lett rögtön 8)

KépKép
Kép Kép
l.móni

Á, csak háromszor akartam beírni tegnap óta, hogy Grétának minden jót, de mindig elfelejtettem :oops: :oops: :oops: :oops:
Örülök, hogy túl vagytok rajta :D
Gyors gyógyulást!

Kemotoxos légy:)

Irina, igen, én is azért kérdeztem, mert nagyon kis csinos kocsi :roll:

Férfiak az udvaron, próbálok dolgozni, amíg lehet :arrow:

Kép
vindolanda

Móni, ez aztán a jó hír, nagyon örülök, hogy jól sikerült a műtét és Grétus jól van! Szorítok, hogy további beavatkozásra semmiképpen ne legyen szükség!

Vindo, brutális vagy a koffeinmentes kávéval 8)
bár most én is vettem, hogy amikor rámtör a kávévágy, a napi 1,5 normál mellé olyat igyak.

Ármin kihányt egy orbitális mennyiségű félig emésztett anyatejet a délelőtt, úgyhogy az Infacolról ennyit (amúgy egyáltalán nem bukik, vagy heti 1-szer kicsit kifolyik pár csepp a szájából, ennyi). Meg akkor pukikat csinált neki, hogy naponta 3-szor öltöztünk át a kakiból. Ez sajna nem jött be a hasfájásra.

Kép
Kép
irina

Móni! Én is szorítottak ám csak írni nem tudtam. Örülök h hol ment es +++++ hogy ne legyen több beavatkozás!

KépKép
kaqk
Debrecen

Móni! Én is szorítottak ám csak írni nem tudtam. Örülök h hol ment es +++++ hogy ne legyen több beavatkozás!

Vindo kosziiiii a meggyet, nagyon fini, :-) a ládát vmikor visszajutatjuk. :-)

Na at én autóm is szervizbe volt + kapott nyári gumikat....1 óra helyett 2 napra, nem várt események miatt. :-) de mar jo! Mar csaj kívülről kell rendbe tenni. :-(

Gyerekek jo fejek.....csak Dalusnak jönnek a fogai , meg 3 hiányzik.

KépKép
kaqk
Debrecen

Infacol - hát, ez van, kipróbáltátok :roll:
Rugó állandóan bukott, néha olyanokat, mint az Ördögűzőben a kiscsaj :lol:

Kaqk, szívesen :wink:

Rugó reggel óta kinn kolbászol. Délelőtt a cefrét csinálták, most füvet vágnak. Momentán olyan ragacsos, mint egy takonylabda (vagy hogy hívják azokat a falra felragadó izékéket).
De még kinn van.
Én beszöktem az edényeket pakolni, ágyat húzni stb.

Kép
vindolanda

Halihó!

Kaqk, Dalmusnak jobbulás a fogaival!

Vindo, ördögűző :lol:

Na este kísérleti jelleggel fent maradtam kb. 11-ig, olvasgattam, és jó volt :-)
A fiúk ma Szörnyegyetemet fognak nézni a moziban. Én majd bepótolom utólag, bár a rajzfilmeket szinkronnal szeretem nézni.

Kép
Kép
irina

Én is itt 8)

Rugó egy negyed órája aludt el. De hátha fél kilenc előtt ki sem nyitja a szemét.

Irina, hogy tetszett a film a férfiaknak?
Egy kis éjszakázás senkinek sem árt.

Emlékszem, mikor még a House-t néztük, attól mindig kedvet kaptam egy kis éjszakázáshoz. Mindig benn maradtak dolgozni, kávéztak :roll:

A gyümölcsös melletti szomszédunk elköltözik, és ma megismerkedtünk az új lakókkal (majd augusztusban jönnek végleg). Elég szimpatikusak, és gyerekük is van, kb. két-három éves fiú. Rugó szerint rögtön barátok lettek.

Rugó gondolkodik.
- Anya, a baktériumok repülnek?
- Nem.
- Van lábuk?
- Nincsen.
- Akkor hogy közlekednek?

Móni, hogy vagytok??

Kép
vindolanda

Jó reggelt!

Vindo, sikerült dolgozni?
S. kemény 3 órát aludt...
Milyen okos Rugókám, a baktériumok közlekedése :-)) jogos. nem is tudom, mi rá a válasz, tán hogy viszi őket a szél? :lol:
A fiúknak tetszett a film, bár Ádi végig a Gru ajánlójáról beszélt utána, S. meg a technikai újításokról. De jó volt szerintük. Én most a Paranormant igyekszem beszerezni, azok csinálták, akik a Coraline-t, ami fantasztikus volt.

Hát most nálam más fényben tűnik fel az esti-éjjeli munka, eddig szükséges és nemszeretem volt, most viszont ez a "saját idő" és a változatosságot nyújtó pár óra. Persze olvasni és munkára.
Ma sok minden lenne: vásárlás, fürdetés (este nagy hasfájós sírás után bealudt -- most ijedtem meg először, hogy megszületett, mert ennyire vigasztalhatatlanul még nem sírt, de látszott, hogy valszeg a hasa miatt van --, így elmaradt), takarítás (muszájjjjjjj most már), vasalás, plusz a szokásos altatások-etetések. És egy ideje már nem néztem semmit.

Kép
Kép
irina

Ismét csodás nyári nap jön és mi be vagyunk zárva a lakásba. Grétike szenved a szobafogság miatt, télen ez a része könnyebb volt. Most egy egyszerű bevásárlást is meg kell szervezni, mert nem az van, hogy bicóra ülünk és eltekerünk a boltba :roll:
Amúgy elvagyunk, kártyázunk társasozunk, mesét nézünk és szenvedünk a melegtől.

Vindo új kisbarát :lol: az jó, ha már most így érzi.

Irina tetszett a fiúknak a Szörnyegyetem?
csini már nagyon várja, hogy menjenek az apjával :D
mindjárt letelik a 3 hónap és enyhül Ármin hasfájása, utána már könnyebb lesz.

Kaqk hipp-hopp kibújnak Dalmának azok a fogacskák :D

KépKép
Kép Kép
l.móni

Kis barátok: a 2-3 éves az már jó játszótárs lehet akár Rugónak. Ádikám most realizálja, hogy a barátai egy része nem jön többet, suliba mennek. Szerencsére legalább 3 jóbarátja marad, együtt járják az új nagycsoportot végig.

Kép
Kép
irina

Régi szép idők, egyszerre írtunk Irina :lol: :lol:

Grétinek megmaradtak a csoporttársai, sőt 1 vagy két gyerek visszamaradt hozzájuk a nagyoktól.
Saját idő mindig fontos :roll: mondjuk néha nehéz kivitelezni :)

KépKép
Kép Kép
l.móni

Hm, Vindo, ez a Snowpiercer majd jónak ígérkezik, de még a mozikban sem megy

Kép
Kép
irina

Móni :-D
Nálunk az oviban 3 évig jól megmaradt, hogy kik voltak az újak (akik kiscsopiban csatlakoztak és nem a bölcsiből jöttek együtt fel), mint mi is. A régiek nem fogadták be őket nagyon (pedig Ádi nagyon barátkozós).

Kép
Kép
irina

Móni, szobafogság :cry: de már csak pár nap, kitartás!
Köszi, aranyos vagy, remélem, hogy múlni fog a hasfájás, egyelőre nincs sok jele. Igaz, kis zabagép is a baba. :lol:

Kép
Kép
irina

Ja, S. szerint két ijesztő jelenet volt a filmben, az egyik, amikor vmi faházban a felnőtteket akarják megijeszteni Sullyék, a másik meg a tanárok között vmelyik (kissé harrypotteres az atmoszféra). Bár 6-os karikát kapott a film, de itt talán érdemes figyelni meg megbeszélni a dolgot.

Kép
Kép
irina

Halihó!

Szusszanok egy kicsit. Meg most végre bejött az oldal. Vagy a gépemmel van valami (egyébként tényleg újra kellene rakni), vagy a babanettel, de egy örökkévalóság mire be tudom tölteni az oldalt, sokszor nem is sikerül. Valami parancsfájl állja az utamat. Így sokszor inkább nem is jövök. :cry:

Mónikám, örülök, hogy minden rendben ment. Teljesen érthető, hogy Gréti kivágyódik. Szegénykém. Igazi kis hős.

Vindo, nem jutottunk el tegnap, pedig szerettem volna, de a fiúkat nem lehetett kirobbantani itthonról. Főleg Bercó akadékoskodott. Egyszerűen lenyűgözi a fiúk számítógépezése, stb. Ma mindenképpen csinálunk majd valamilyen programot délutánra. Még a kiállításra sem jutottunk el, pedig biztosan jó lehet.

Ráadásul délben sem hajlandó B. aludni. Későn alszik el, cserébe viszont korán kel reggel, délutánra így nyűgös is lesz. Nem a legjobb felhozatal. :roll:

Irina, jaj ez a pocifájás. Eléggé durva tud lenni. Kitartás Drága, de főleg a kicsinek.

Dávid bogarat ültett a fülembe. Azt mondta, hogy menjek vele edzeni. Nagyon gondolkodom rajta. :lol:
dmaggie

Irina, igaza van S-nak.
Bercó meg a Turbót várja már. Annak is láttuk az előzetesét. :lol: Csigából lesz autóversenyző.
dmaggie

Maggie, köszi, a Turbót felvesszük a listára, aranyos lehet :-) Én a Rontó Ralphot ajánlom, ha még nem láttátod, DVD-n már kijött, szerintem nagyon aranyos és szórakoztató, felnőttnek is.
Ilyen Ádinál sokszor van, h nincs kedve mondjuk kimenni, de sokszor nem hagyjuk ;-)
Remélem, rendbejön a géped!

Vindo, ezt neked:
http://index.hu/belfold/2013/07/06/ezt_meg_a_joisten_is_penzert_nezi/?rnd=538

Kép
Kép
irina

Nem volt áramunk, egy fát vágtak ki a vezeték mellett.
Azt hittem, a hűtő is leolvad :?

Kép
vindolanda

Halihó!

Tegnap a Kedves kinlódott egy sort a gépemmel, most viszonylag jó. Meg betettem a kedvencek közé az oldalt, így gyorsabb azért. :wink:

Irina, köszi az ajánlást, már mondtam is a nagyfőnöknek, hogy keressen rá. Én mára is jól elfáradtam, annyi mindent csináltam már. De szerintem minden napra jut majd dolog.

Beszkenneltem két dolgot, mindjárt össze is állítom a pályázatom anyagát, aztán el is küldöm.

Bercó egyelőre a Hangyabolyba készül, aztán megnézzük a F1-es kiállítást is.

Vindo, az áramszüneteket én sem díjazom.
dmaggie

Limara oldalát, nevét pedig imába fogom foglalni. Ma is onnan sütöttem a buktát. Nagyon falják a fiúk. Bercónak meg hot dog kiflit kellett csinálnom.
dmaggie

Vindo, ajjaj, az gáz lehetett. Én hisztis leszek, ha nincs áram, mert akkor az ember teljesen meg van lőve. Hány órán át nem volt? Hűtős cuccok túlélték? Nekem egy tonna anyatej ment így tönkre, amit hetekig fejtem le Ádinak anno. Sírva dobtam ki őket.

Maggie, milyen volt a kiállítás?
Jó pályázgatást! ;-)

Vagyok, dolgozok, amíg a baba hagyja. Megint bealudt 7-kor, eddig 8 felé tettem le, de nappal nem alszik sokat (ha összeadom, sokszor alszik rövideket).

Kép
Kép
irina

Én is itt.
De legalább megnéztük a G.I. Joe második részét, erre nagy szüksége volt a lelkemnek.

Szerintem 5 órán keresztül nem volt áram.

Maggie, szerdán délután tudsz vállalni egy szittelést? :oops: :oops:

Irina, kösz a linket. Éppen tegnap sikerült elolvasnom :D Nekem is szemet szúrt:)

MOst ennyi, holnap jövök bővebben. Ma Rugónak voltak katasztrofális pillanatai délután, aztán meg estig az udvaron voltunk.

Kép
vindolanda

Halihó!

Hát én 11-ig bírtam a melót, de abban benne volt egy kör körömápolás is. (Talán emlékeztek, anno Ádi születése után mit kínlódtam a lábkörmeimmel, orvos hozta rendbe, most szerencsére nem ennyire durva a helyzet, de a hormonok miatt megint extraerősek lettek a körmeim és gyorsan is nőnek.)

Most sokat aludtunk (11-től hajnalig rendesen, utána vergődiusz, de fél 9-kor keltünk, ez eddig rekord).

A védőnő a múltkor megkérdezte, hogy szopik-e még éjszaka a baba. Könyörgök, 2,5 hónapos. Ráadásul minden szoptatási szakkönyv és tanácsadó leírja/elmondja, hogy az éjszakai szopikat célszerű a legtovább megtartani, akkor is, ha már a nappalik ritkulnak. Plusz egyenes út mellgyulladáshoz, ha mondjuk naponta 3-4 óránként szoptatunk, éjjel meg kimarad mondjuk 8. Nem értem én ezt a régi iskolát.

Kép
Kép
irina

naponta = NAPPAL

Kép
Kép
irina

Halihó!

Kel a tésztám, lassan a többihez is hozzákezdek.

Vindokám, szívesen látjuk Rugót. :lol:
Irina, jaj. Körmöd. :cry: Viszont gratula a munkához. Ez igen. Én olyan hulla vagyok estére, hogy nem bírok semmit sem csinálni.
Mindjárt jövök vissza.
dmaggie

Sziasztok.

Maggie, elképzelhető, hogy meg tudjuk oldani, mert ahogy látom, négy óra után kezdek.
De ha valami közbejön, akkor szólok. Köszönöm!

Köröm 8)

Na, hát ez elég fura kérdés :roll:

Éljen a sok alvás :D

Jövök most napközben, de éppen legózunk egy másik szobában.

Kép
vindolanda

Maggie, nekem azért lényegesen nyugisabbak a napjaim itthon, mint a tiéid, nem csoda, ha kidőlsz estére.

Vindo, hát már 3-4 hetes korában is megvolt az az átalussza-kérdés. (Hiába aludna nagyobb etapot, akkor fel kéne kelnem fejni, ami jóval tovább tart, mint egy 10 perces szopi, amihez csak magamhoz húzom a babát és alszunk tovább. Szóval azt nem értem, h egyfelől megy a szoptatás propagálása, ami nagyon jó, másfelől már pár hét után az átalvással jönnek, pár hónaposan meg a kóstolgatással...).

Leszek én is. Hoztam egzotikus kacsa falatokat, jó kis édes-ecetes íze van. 8)

Kép
Kép
irina

Mi volt Rugóval tegnap?

Kép
Kép
irina

Hát, nem tudom, elég hisztis volt. Nem szokott pedig, hónapok óta nem volt komoly gond vele. De tegnap bepótolta. Felhúzta magát minden apróságon, pl. előtte bementem wc-re, és ő akart lenni az első :roll:

De a tegnapi nap fő eseménye az volt, hogy Paccsot kerestük négy órán keresztül a lakásban. Megszökött etetés közben. Olyan pókhálósan találtam meg egy bútor mögött, hogy le kellett mosni a csapnál.

Igen, igazad van, teljesen ellentmond a két dolog.

Az előző hozzászólásomban elrontottam egy emotikont. A köröm után nem 8) akart lenni.

Mi tegnap kínaiztunk, nagyon felemelő tud lenni. Én mostanában a gombás dolgokra álltam rá ott (eddig édes húsokat ettem).

Kép
vindolanda

Rugó ebéd után kigyalogolt a wc-re és belehányt :roll:

Kép
vindolanda

Ja, semmi gond, az pl. örvendetes, hogy nem kell kivágatnom a körmömet :-)
Rugó: hát ilyen néha nálunk is van, valszeg a fáradtság vagy időjárás okozza.
Jó, hogy Paccs meglett. :-)

Múltkor egy női rádióműsorban volt vendég egy gyermekorvosnő, hát ott is csak lestem, miket mondott, pl. hogy igény szerint szoptatáshoz kell is, hogy legyen tej (kb. a "könnyű annak, akinek van teje" intonációval) (??? nem, az igény szerinti szoptatás az, hogy annyiszor teszem mellre a gyereket, ahányszor igényli, nem az órát nézem, és valóban, mivel igény szerint rendszerint többször szopnak, ez serkenti a tejelválasztást, több lesz a tej -- de nem a tej több és azért lehet sokszor mellre tenni, pont fordítva).
Meg azt is ő mondta, hogy a tej idővel elkezd fogyni (??? nem kezd el, csak ha a baba kevesebbszer van mellen, az logikus, hogy egy csecsemő többet van mellen, mert még nem szopik olyan hatékonyan, utána meg már nagyon, de a gyakoriság a fontos szempont).
Á, iszonyúan felhúztam magam rajta. Ömlik a hülyeség mindenhol, így tényleg sokaknak nagyon nehéz szoptatniuk. De a "kedvencem" tényleg az elfogyó tej.

Kép
Kép
irina

Szóval egyszerűen nem megy át sokszor az orvosoknak sem, hogy tej attól van, hogy a baba szopizik. Nem deus ex machina van vagy nincs tej és tűnik el, minden csakis a szoptatás gyakoriságán múlik (kivéve ha vmiért nincs elég mirigyállomány, és nem termelődik elég, de ez elég ritka jelenség). Anyu mesélte, hogy az ő tejét anno nézte az anyja és a védőnő és konstatálták, hogy "hát, nagyon híg, vacak tej". Hát a lefejt anyatej híg, mert jórészt víz, egyedül az előtej nem. Ilyenekkel hülyítették egymást meg a nőket. És most is ez van kommunikálva a "nincs elég tej". Hát úgy nem is lesz, ha ezt szajkózzák... Bocs, abbahagytam.

Kép
Kép
irina

duplázott, töröltem

Kép
Kép
irina

[b:d495a593cf]Vindo[/b:d495a593cf] hogy van Rugó? Hányt azóta? Nem lehet, hogy napszúrást kapott?

[b:d495a593cf]Irina[/b:d495a593cf] hát, ez a szoptatás örök vita téma szerintem :roll:
Az itteni védõnõre én is kiakadtam, amikor elkezdte nekem ajánlani a tápszert, holott gyönyörûen hízott Gergõke, minden oké volt vele. De neki azt mondták, hogy a tápszer egészségesebb mint az anyatej :shock: azóta az év védõnõjének választották, hmmm, én nem igazán beszélek vele :roll: Ne törõdj azzal mit mondanak, szoptass úgy és annyiszor ahogy és ahányszor Ármin igényli :)

[b:d495a593cf]Maggie[/b:d495a593cf] Limarától én is sok mindent meg szoktam sütni, szuper receptjei vannak :D

Vár rám egy kosár sárgabarack, dzsem lesz belõle, holnap meg lehet csinálok egy kis házi baracklevet :arrow: [/b]
l.móni

Fél tízig aludtam :shock:

Rugónak azóta semmi baja. Szerintem csak evett valamit. Régen is sokszor hányt, a darabos, szemcsés kajákat pár mp alatt kihányta (dió, hurka csücske stb.). Elképzelhetõ, most is ez történt.

Rugót most keltettem.
vindolanda

Halihó!

[b:38c0fee9a0]Móni[/b:38c0fee9a0], Grétus hogy bírja a bentlétet? Holnap már kimehet?
az év védõnõje ezzel a felfogással :shock:
[size=9:38c0fee9a0]Tudod, azért zavar a szoptatás körül ez az egész, mert rengeteg jó könyv elérhetõ már magyarul is a témáról, én is ezeket olvastam el és innen tudom, amit, és ezek mûködnek is. Akkor egy orvos vagy védõnõ, akinek ez lenne a szakmája, miért nem tud róla? Vagy ha igen, miért negligálja? Vagy miért nem mondja azt, hogy vannak külön szopt. tanácsadók, azokkal beszéljük meg? Nekem nem gond a szoptatás (bár azért Árminnal is izgultam, hogy a sárgasága miatt tudjon szopni elégszer és ne száradjon ki meg nem menjen el a tej, ha nem tud rendesen szopizni), de egy csomó nõnek meg igen. Azt kell gondolnom, hogy Ádival is szerencsém volt, hogy jól ment, mert ha a szakembereken múlott volna, süthettem volna. És a szoptatás körüli infók nem ideológiák pusztán vagy hit kérdései, ezek tudományos tények. Hogyan negligálhatják ezeket?[/size:38c0fee9a0]

[b:38c0fee9a0]Vindo[/b:38c0fee9a0], bocs, csak most láttam a hányós bejegyzést, vmiért elkerülte a figyelmemet. Örülök, h már jobban van!

Elég fura éjszakánk volt, hasfájás sokszor, aztán fel is ébredt tõle úgy 1,5 órányira (átlag ennyit van fent egyszerre nappal is, de lehet több is idõnként), nagy nehezen visszaaludt, utána viszont már nem volt gond.
Nekem ez a meleg most oké, lehet élni tõle és kint lenni is. Bár ilyen lenne mindig.
irina

[b:ed4083bb91]Irina[/b:ed4083bb91] [size=9:ed4083bb91]azért nem tud róla, mert nem olvas utána a változásoknak, szajkózza amit az elavult, régi könyvekbõl megtanítottak neki és ennyi. Azért vannak kivételek, amikor veszik a fáradtságot és tanulnak, olvasnak vagy épp õszintén elmondják, hogy Õk nem tudnak segíteni de ajánlanak olyat aki tud. A régi védõnõm egy tündér volt, mikor csinike fogyott hízás helyett akkor is segített, egy szóval se mondta a tápszert. Megbeszéltük és átvariáltuk a szoptatásokat és minden rendbe is jött.[/size:ed4083bb91]
Holnap megyünk vissza kontrollra a dokihoz, estére kaptunk idõpontot. Ha minden igaz akkor egy kicsit már lazítani fog a szobafogságon, de még mindig lesznek szabályok :roll: de jövõhét pénteken letelik a 2 hét, utána sokkal jobb lesz. Remélem engedélyezi majd az orvos az úszást a nyárra füldugóval persze. Az nagyon-nagyon hiányzik Grétának. Amúgy elvan, szenved, nyûglõdik. Folyton marják egymást minipasival.
l.móni

Éjszakánk nekünk is fura volt. Én alig bírtam elaludni, élfél után sikeredett (mondjuk legalább olvastam, A nap szerelmese :D ) nagy nehezen elaludtam, minipasi felkelt 1/2 3-kor és 1/2 6-ig ébren volt :shock: utána meg reggel 7-kor indult a nap.
l.móni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: