Sziasztok:)
Látom, lesznek lányaink is:) Gratula!
Rózsa: jók a képek, Rólad is, Apáról is. Akartam már írni, hogy azt mondják, a baba mérete odabenn az anyáéhoz igazodik, még akkor is, ha később az apa méreteivel fog rendelkezni. Szóval, szerintem van esélyed arra, hogy önmagadhoz képest "normál" méretű gyereket szülj, kint meg majd jól megnő, ha akar
Uxi: neked is "tartozom". A Magnerotot recept nélkül lehet kapni, januárban olyan 1500 körül volt az 50 db-os. Én normál esetben napi felet (250mg) szedek+ 2 naponta az Elevitet. Most bökés előtt napi 500mg-ot, utána 2x500mg-ot szedtem. Ami lényeg, hogy ha magnéziumot szedsz, akkor azt folyamatosan tedd, mert csak akkor alakul ki a megfelelő, magasabb szint a vérben.
Védőnő: sajnos, nem lehet választani. Pedig szerintem (ha jó a védőnő) sokkal intimebb viszonya van az anyával, mint a gy.orvosnak! És sajnos az is rendeletben van, hogy a védőnőnek
nem előre megbeszélt időpontban lehet-kell az anyát meglátogatni. Ennek az lenne az értelme, hogy ne készülhessen az anya vendégvárásra, a védőnő a valós körülményeket lássa. Mondjuk, én azt gondolom, hogy
bárki, aki elmegy egy másik családhoz vendégségbe, le tudja szűrni azt, hogy pl. mennyire tiszta a vendéglátó, vagy, hogy pl. alkoholisták-e. Mert aki lapaból szutyok, annak a mosdójában, wc-jében akkor is van, ha (saját maga szerint) rendesen kitakarította.
Más kérdés az, hogy te megteheted, hogy nem engeded be, vagy, hogy normális védőnő nem megy váratlanul. Azt viszont nem mondhatod, hogy kösz, nem kérsz a tanácsadásból, mert ők hivatalból a gyereked érdekeit képviselik
Na, megen idejöttem osztani az észt, aztán ki tudja, legközelebb mikor lesz időm Rátok.
Már nagyon várom a postást, az biztat, hogy minél több idő telik el a hasbabökéstől, annál kevesebb az esély arra, hogy telefonáljanak!