A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok!

Vindo, körhinta (és Petra), de jó is az! :-) Szerintem az álmosság oka front lehet, rajtam két napja van álomkór...

Kaqk, jó kis programjaitok vannak, csak így tovább! ;-)

Maggie, a nap itt is égetett, Ádi is kicsit leégett (én csak azért nem, mert ki nem mozdulok az árnyékból), de más is panaszkodott erre... fura, hogy már áprilisban ilyen ereje van a napnak.
Bicósok: ezer sztorim van róluk, sajnos nagyon kevéssel találkozom, aki normálisan tud menni. Terhesen, gyerekkel, babakocsival rémes velük találkozni, gyalogoszöldnél zebrán simán elütnek és nekik áll feljebb (holott a kocsisor pirosa rájuk is vonatkozik), autósként S. kap tőlük agybajt, se sisak rajtuk, se úttartásuk, volt, hogy egy nő meg egy kislány egymás mellett forgalmas belvárosi utcában az úttesten bringázott, néha még egymás kezét is fogták. És ezek nem egyedi esetek, tegnap is teljesen önveszélyesen kanyarogtak előttünk (oké, az autós vigyázzon gyalogosra, bicósra, de az nem autós felelősség, ha a többiek minden józan észt és kresztudást nélkülözve összevissza mennek).

Kép
Kép
irina

Itt volt egy bnőm a tündéri kisfiával, kb. 4 év van Ádi és közte, tök jól elvoltak. Ez reményteli.

Kép
Kép
irina

Halihó!

Már itthon vagyunk, sőt aludtunk is egyet. Rám fért, mert korán keltem. A parti szuper volt, béreltek egy ugrálóvárat, volt trambulin (kicsi), jól kijátszoták magukat a gyerekek. A kis sótlan pogim is bejött a csapatnak. :lol:

Már megdolgoztattam a mosogatógépet is. Jól működik, sokkal csendesebb, mint az előző. A másikat is itt őrizzük egyelőre, várjuk a biztosítós szemléjét.

Reggel sikerült befejeznem a dolimat, majd még átolvasom az utolsó részt, aztán holnap viszem köttetni. Jól kitoltam az időt, de jól esett közben pihenni olykor. Most valahogy nem lett olyan rohanós, mint az előző esetben. Ma még hozzá kellene kezdenem egy-két beadandóhoz is. Kettőt jó lenne leadni szerdán. Szerencsére nem hosszúak, meg saját magamról kell szólnia.

Irina, A. is azt mondta/mondja mindig, hogy fél autósként a biciklisektől, uazok miatt, mint amiket leírtál. Hát, én is kapkodom a fejem nagyon. Közben meg én is szívesen közlekednék biciklivel, de szerintem én nem úgy csinálnám.

Ádi imádni fogja a kistesóját. :lol:
dmaggie

Hali :)

Irina,jól megnövesztetted a pocakod :) :) Jól áll :) most már tényleg terhes vagy :) :) ahogy olvasgatom :)
Maggie,de jó h. működik jól az új mosogatógép :) :) úgy örülök,h. nekünk is van :) :) ez a beadandó még a sulihoz kell?
Bicajosoktól én is félek ha vezetek :) ha meg tekerek az autósoktól :) anno R.nak az volt a mákja h. jól tud esni... a parkolóban autós nem nézett a visszapillantó tükörbe és nyitotta az ajtaját a bicikliút mellett(Andrássy úton) Viszont alap h. a gyerekeimmel csakis szabályosan vagyok hajlandó tekerni,igaz mire hazaérünk lehet berekedek :) de keressük a kijelölt utakat :) csak addig kell eljutnunk :) mert van ugyan kiépített csak a városban nem ér össze ... sajnos nincs kultúrája Mo-on ennek sem :( de azt sem szeretem (és odafigyelek erre nagyon) h. ha egymás mellett van a gyalogosoknak és bicajosoknak kijelölt út,véletlenül se menjek rá.Sokan ezt sem veszik komolyan :(
ezt csináltam Balunak :)
Kép

ma meg befejeztem ezt :)
Kép

KépKép
viranka

Maggie, azért hadd szögezzem le, fantasztikus tempót diktáltál, már kész vagy a szakdoliddal, közben folyamatosan csináltad a többi beadandót, családodat & a háztartást menedzseled stb., stb. Szuperwoman. 8)

Verus, köszi, hát ez bizony ölég nagy :-).
Ez az angry bird-sapi valami remek, de a süni is!

Bicósokhoz még utoljára: gy.koromtól fogva imádtam bicózni, de sosem mentem főútvonalon, ez mondjuk a külvárosi részeken megoldható volt. Nem a lifestyle ellen van kifogásom, egyszerűen Bp-en szerintem sem a bicósok, sem az autósok nem bírnak átlagosan olyan közlekedési kultúrával, ami lehetővé tenné a dolgot. Így egy borzasztó veszélyes hazárdírozás szerintem biciklizni.

Szerintem lejjebb szállt a hasam, Árminka ficergett egy nagy sort, most lent nyomódik minden (Ádi nem illeszkedett be, csak nagyon későn, már rég vajúdtam vele). Holnap reggel nst vár ránk.

Kép
Kép
irina

Lányok, nagyon sok anyuka csinálja uezt. Egyáltalán nem vagyok én olyan különleges.

Viranka, igen. A szakvizsgás képzésemet most fogom befejezni, még van 4 beadandóm, amiből egy már készül, egy szigorlatom és a záróvizsga. Május 24. a bűvös dátum. Utána felszabadulok. :lol: Rögtön meg is ünnepeljük, 25-én egy esküvőbe megyünk. :lol:
Én is igyekszem betartani a szabályokat minden esetben.
És igen, gyalogosként nem megyek a bicikliúton.
:lol:
Ó, megint micsoda remekművek. Angry birds sapi csúcs, de imádom a sünikét is. Olyan jó kedvem lett tőle. No, meg a királyfit is láttam. :lol:

Irina, ez nagyon izgi. :lol: :lol: Szüjjjél!!!! :lol: :lol:
dmaggie

Maggie, köszi, igyekszem. Erős jóslóim is vannak. Bár megmondom őszintén, szívesebben szülnék reggel-napközben, vagyis némi alvás után. Alvás nélkül már csináltam Ádival, olyan is volt.
De nagyon optimista vagyok, Ármin eddig mintababa az egész terhesség alatt. De tényleg, minden érték a helyén volt.

Kép
Kép
irina

Hahó :D

Ma hajnalozni kell, délelőtt dolgozom, de délután jövök. Elég fárasztó napunk volt tegnap, de az éjszakázást megúsztam, mert napközben sikerült dolgozgatnom.

Mindenki vigyázzon magára addig :D :arrow:

Kép
vindolanda

Csilla, ez igaz :( sajnos :( Öcsém mindig mondja,menne vissza Svédországba,ott olyan normálisan közlekednek az autósok is :( amúgy én meg fiatalként utáltam tekerni :) de B. meg annyira de annnyira jól csinálja és szeret is,muszáj menni vele :) közben lehet is napozni :) :)
hú, de izgi :) mindjárt szülsz :) Szerdán megyünk Hp-ba ha addig egyben lesztek még a cd-t vinném és odaadnám :) :)

Maggie,aha értem :) 25-én jól ünnepeld meg :) sünit meg fiam lenyúlta :( Afrikai fehérhasú süni tenyésztőnek készült,most csinálhatom újra ...+Móniék egyen sapiját is csinálom szinkronban+ bolero rendelésem is van+5 habosbabos sál is...Jó h.a héten szabin vagyok :) legalább haladok majd :)

Vindo,jó munkát :)

Kaqk,tök a jók a képek fb-on :) ezt a közl. múzerumot elmentem :) hátha egyszer eljutunk :) :)

KépKép
viranka

Csilla, nagyon izgi!

Maggie jo lehetett a parti :-) mi is tartunk emmanapot mikor otthon leszünk.

Biciklisek... Hat van nehány elmebeteg... De mi is imadunk tekerni. Itt Svájcba szupi biciklis utak vannak, körforgalomban is , lámpásak es itt mindenki betartja a szabályokat. :-) autópályán max 130 al megy mindenki, városba 50 el. Nincs is baleset! Aki nem áll meg a zebrán al ha van gyalogos aki át akar menni, es a rendőr latja, azonnal viszik a börtönbe, :-( azért ez kicsit durva, de így tényleg minden szabályos:-)

Tegnapi baráti látogatásának is szuperul sikerült. Emma egy főiskolás csoport társunk fiával született egy napon, Dalus meg a most meglátogatott fiúcska al majdnem, 1 nap különbség :-)

Ma végre lesz egy nyűgös napunk. :-)

Vera. Igen mentsd el, Balunak biztos nagyon tetszene, annyi minden van amit az eső miatt ki sem próbálhattunk az udvaron! Gokart, stb. Ha oda költözünk majd el josztok meglátogatni es elmegyünk megnézni :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk,szavadon foglak :lol: :wink: :wink: :wink: :lol:

KépKép
viranka

Ok :-)))

KépKép
kaqk
Debrecen

Halihó!

Ma nevelési értekezletünk volt, már itthon is vagyok, sőt már tornáztam is. Meg megírtam gyorsan egy beadandót, és el is küldtem.

Lassan összeütök magamnak valamilyen kaját.

Viranka nem unatkozol akkor.

Kaqk: 8)

Furcsa, Irina még nem jelentkezett. Lehet, hogy igazunk lesz? :wink: :lol:
dmaggie

Egyelőre csak képek.

Kép

Kép

Kép
Tegnap csak én voltam este, és amíg fürödtem, addig Rugó egyedül játszott. Ezt építette.

A kávéfőző szörnyű hangokat ad ki :roll: :?

Kép
vindolanda

Át kell főzni ecettel, eldugult. Kimentem az udvarra a kávéfőzővel.
Olyan fáradt vagyok.

Kép
vindolanda

Hát, jó sok ecet kellett bele.

A tavasz, mint esztétikai élmény:
Kép

Kép

Meggyes II.
Már megegyeztünk a tulajjal a ház háta mögötti telekre.
Kép

Kép
vindolanda

Vindo: az szuper! Szep tavaszi kep! Rugi edes!

Irina: talan mar .......Arminnal a karjaban? Vkinek uzen?

Mi jol, ma itthon, de-t rollerrel, babakocsival boltban voltunk, du-an meg megyunk picit csavarogni.....amikor I kesz a munkaval.

KépKép
kaqk
Debrecen

Boldog névnapot kívánunk az érintetteknek :wink:

Kép
vindolanda

Biciklisek - Több bicikliút kellene, és akkor jobb lenne a helyzet. Így elég balesetveszélyes.

Maggie, sikerült a köttetés?

Viranka, nem semmi sapka :D De Bálintból nem sok látszik:)

Kaqk, jó csavargást.

Igyekszem válaszolni pár emailre, le vagyok maradva.

Kép
vindolanda

Irina NST-n volt délelőtt, azt írta.

Kép
vindolanda

De lehet maradt is?

KépKép
kaqk
Debrecen

Hát, az is elképzelhető, hogy ott fogták :D

Kép
vindolanda

Kalandosan, de megszületett ma Soós Ármin. 56 cm 4240 gr.

Kép
vindolanda

Éljen, éljen :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Hatalmas gratula Irinának!! Sok boldogságot a családnak és sok tejcsit Árminnak :lol: :lol:

Csak nappal szült Irina, ahogy szerette volna :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

De jo, ereztem! :-)))

[size=24]Gratulalok Irina, sok boldogsagot egeszseget, tejcsit. Millio puszi nektek! [/size]

KépKép
kaqk
Debrecen

Bár én is kaptam sms-t, de eddig nem tudtam jönni, mert vendégek voltak nálunk.

Igen, valahogy én is éreztem, hogy ennek a csendnek oka van. :lol: Szívből gratulálok itt is. :lol:
dmaggie

Szívből gratulálok és jó egészséget kívánok nektek! :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese, reggel 4.58-kor :shock: :?: :?: :?:

Itt a szokásos. Már fenn vagyok, férfiak még alszanak. A héten sajna minden nap kell mennem, és még a jövő hét hétfőn vannak új óráim, aztán viszont már csuklóból tudom nyomni a félévet 8)

Állítólag a földrengést itt is érezni lehetett, de én úgy aludtam, mint a bunda.

Tegnap Rugóék a Föld napját ünnepelték. Virágot kellett vinni, kiültették. Szerencsére olyat vitt, amilyet más nem, így szépen beazonosítható az ő növénye.

G. bepakolta a fát. De még a kocsibeállón ott van egy nagy szalagfűrész, azzal kezdeni kéne valamit.

Ma sajna nem lesz kocsim, átszállással jövök haza, aztán el az óvodába, és gyalog haza. Felmálházva. Jaj, de utálom.

Kép
vindolanda

Ja, most látom, hogy ez igazából 5.58, mert még nem vagyunk átállítva.

Kép
vindolanda

Csilla,itt is gratulálok Nektek :) :) S Boldog névnapot is kívánnék egyben :) :) Így könnyű lesz Ármin szülinapját megjegyezni :) :)
De kíváncsi vagyok a szülésre :) sms-t Én is megkaptam,de mire ideértem(R. ki is akadt kitúrom) ,már megírta Vindo :)

:arrow:

KépKép
viranka

hahó :D

Kép
vindolanda

Halihó!

Vindo a képeket még meg sem dicsértem. Tüneményes Rugó, a virágzó meggyfák meg még ma is eszembe jutottak. Éppen azt beszéltük az egyik gyerekkel, hogy melyik gyümölcsfának milyen színű a virága. :lol:

Erősen gondolkodom azon, hogy felhívom Irinát. Csak az tart vissza, hogy nem szeretném zavarni.

Én ma leadtam a szakdolimat, vásároltam, aztán gyorsan jöttem is haza, mert a víztisztítónk érdekes hangokat adott ki, vártuk a szerelőt. Meg is csinálta, én meg bealudtam vagy öt percre. A Kedves ment el Bercóért, én meg nekiálltam a vasalásnak. Még nincs egy órája, hogy befejeztem, közben locsolni is kezdtem az udvaron, a teraszon, meg a folyosón is meglocsoltam a virágokat, stb. Most virslit főzök, azt kapnak a fiúk vacsira. :lol:

A gyógyszer mellett is fáj a fejem, a torkom, a fülem, rekedt a hangom. Csak ennyit érzek most az allergiámból. Bár most a por miatt taknyoltam egy kicsit, de legalább nem folyik belőlem a cucc. :lol:
dmaggie

Épp akartam kérdezni, mi a helyzet az allergiáddal :roll: De akkor már elkezdődött...
Nálunk Gábor már tüsszög, én még nem nagyon, de én minden évben az orgonavirágzással kezdem.

Mindig elromlik valami :?

Én is tűnődtem Irinán, de arra jutottam, hogy elképzelhető, hogy fáradt vagy épp nagyon boldog, szóval majd leírja, mit is értett kalandos szülés alatt.

Igen, a meggyek nagyon szépek. Kösz :)

Kép
vindolanda

Na, én azért próbálkoztam, de nem vette fel. :oops: Így ezek után békén is hagyom a drágát.

Allergia: szerencsére volt annyi eszem, hogy elkezdtem a gyógyszert.

Szerencsére a víztisztító gyógyításáért nem kellett fizetni. :lol:

Megyek, fürdetem Bercót.
dmaggie

Irina, gratulálok, de jó :) Nagyon várjuk a részleteket :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Irina!

De jó!!

Gratulálok és sok boldogságot kívánok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
gica1

Mennyien lettünk :P
Nagyon álmos vagyok, megyek aludni :arrow:

Kép
vindolanda

Irina!
Én is gratulálok Ármin babához! Jó egészséget és sok boldogságot az egész családnak!

Maggie!
Szerintem is szupercsajszi vagy, hogy megírtad a dolgozatot, és mellette még ezer más dolgot is csináltál! Örülök, hogy lett új mosogatógépetek. Én is szeretnék már egyet, de ebbe a konyhánkba nem fér be.

Kaqk!
Milyen mozgalmas napjaitok vannak! De jó lehet!

Viranka!
Nagyon tuti az angry birds-ös sapi! A süni pedig édes!

Vindo!
Gyönyörű a kertetek! Azért jó sok dolog lehet vele.

Mi jól vagyunk. Beadtam a jelentkezést a bölcsibe, majd augusztusban értesítenek. :? Végül odajelentkeztünk, ahova Beni is járt, kicsit messze van az ovitól, de a gondozónénik szeretettel várnak. Remélem, sikerülni fog. A szabim nem fog kitartani szeptemberig, érdekes nyarunk lesz.

Kép
Kép
Kép
katicico

Kata, hogy oldjátok meg a nyarat majd?
Drukkolunk Beninek:)

Maggie, ismerős volt a szerelő vagy garanciás volt a cucc?

Nálunk semmi új. Nemrég jöttünk haza. Megy a mosógép, mosogató. Vacsora kipipálva. Nemsokára fürdetem Rugót, aztán én jövök, és nyolc körül altatom. Este romológia jön.
Holnap G. hatkor indul reggel és estig nem lesz. Biciklivel megyünk reggel Rugóval, és úgy is jövünk majd délután :roll: Logopédiára nem tudunk menni, mert a BTK-n van egy extra jelenésem.
Ma már böngészhetők voltak a jelentkezési adatok a felvi.hu-n, volt mit nézegetni :roll: Emésztgetjük.

Kép
vindolanda

katicico, Te visszamentél a gyerekek között dolgozni, vagy hogyhogy nem tart ki a szabid? Kivetted szülések között?

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Halihó!

Tegnap este egyszerűen nem bírtam bekapcsolni a gépet. Le is feküdtem viszonylag korán.
Momókámat operálták tegnap, ezért rohangáltam egy kicsit. Túl van rajta, most már lombik következik majd. Itthon én is indítottam a mosógépet, a mosogatót már a Kedves elindította. :lol:

Vindokám, igen, garanciában csinálják. Egyébént is mintha a szervíz ingyenes lenne hozzá. De elég sokba is kerül, még mindig fizetjük a részleteit.

Kata, ez így érdekes lesz. :roll:

Panndikám, veletek mi van? Néztem a vonalzókat, hogy telik az idő. Már a legifjabb is 4 hónapos? :shock:
dmaggie

Hát megvagyunk, köszi :)
Peti öt hónapos lesz holnapután :shock:
Amúgy jól vagyunk, neki még azért vannak problémái, majd ha írok oda is, ha picit lesz időm :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Hahó, lányok :D

Én fenn voltam egy ideig, de aztán nekem is aludnom kellett :roll: De jól haladtam, nem panaszkodhatok.
Ma egy Lányok napi rendezvénysorozaton leszek kerekasztal-meghívott az egyetemen :roll: :D

Momónak minden jót kívánunk!!!!

Szerintem emlékszem arra, amikor vettétek, egy hálózatos beszerzés volt.

Panndi, reméltem, hogy minden jól alakul veletek
:D

Indítom a reggelt.
Fél hatkor felkeltem. G. már elment. Ma lesz az a nap, amikor kilométerórát kellene rám kötni, biztos lenyomok pár kilométert :?

Kép
vindolanda

Hahó :D
Látom, sehol senki.
Szerencsére ez az utolsó munkanap a héten, utána már jön a hétvége.
Láttam egy plakátot, hogy salakmotor verseny lesz Db-ben május elsején, azon gondolkozom, el kellene vinni Rugót, biztos tetszene neki. A Forma 1-et nem tudtam megígérni :roll:
Kocsival vagyok ma szerencsére, olyan fél hét körül érek este haza. G. meg R. biciklivel jönnek.

Kép
vindolanda

Sziasztok :)

Bekukk, hátha van már hír Irináról......

Vindo május 1 , lehet kirándulni megyünk mi is valamerre :D libegőzni jó volna, vagy elmenni a medveparkba 8)

Gergőt felvették az oviba :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Maggie,visszahívott Csilla? Kíváncsi vagyok mi lehet velük :oops:
Vindo,tettem a másikba közös családi képet :) Ott láthatod Bálint arcát :)
:arrow: benáthásodtam,fülem bedugult... :evil: :evil: :shock:

KépKép
viranka

Halihó!

Tegnap már nem volt erőm jönni.
Viranka, nem vette fel, :lol: de tegnap kaptam sms-t. Ezt írja, hogy Árminka besárgult, kezelik, ő meg egész nap szoptat, fej.
Azt nem írta, hogy mikor engedik őket haza. Szegénykém, biztosan jobb lenne már nekik otthon.

Velünk semmi különös. Bercókám köhög, gyanítom, hogy allergia állhat a hátterében. Nekem reggel sürgősen be kell vennem a gyogyimat.

Tegnap ovi után elmentünk egy kicsit a játszótérre. Nagyon élvezte Bercó. Utána vasútállomásra, apáért.

Bercó már ébren. Eszem áll. meg.
dmaggie

Jó reggelt :D

Rugó még alszik, mi már felkeltünk :P Igaz, R. még tegnap este fél kilenckor pizsamában kertkaput szerelt kalapáccsal. Az új gyümölcsös felé készítettek a férfiak itthoni maradék faanyagból és drótból egy kaput, így már meg tudjuk közelíteni a területet.

De kis friss ez a Bercó :wink: :lol:

Móni, jó tervek :P

Viranka, hogy Ti milyen kis bájosak vagytok 8) MOst más színű a hajad, nem? Ettől világosabb szokott lenni.

Árminnak jobbulást kívánunk!

Tegnap fél hétre értem haza, egy kicsit ki voltam fáradva. Enni sem tudtam ebédre, de a hallgatók nagyon rendesek voltak, adtak nekem túró rudit meg puffasztott rizst, és azzal kihúztam vacsoráig. R. meg G. szereltek itthon délután. Most még hétfőn van két duplaórám, cigány gyerekek nevelése-oktatása a téma, arra még fel kell készülnöm a hétvégén. Aztán már csak olyan óráim lesznek, amelyekhez van vázlatom, meg kiselőadások és zh-k.
Tegnap olyan jól sikerült a romológia órám, hogy megtapsoltak
:shock: Tök fura volt, pláne meg azért, mert a hallgatóság fele cigány volt, így egy kicsit idegesebb voltam, meg a kollégák is beültek meghallgatni :roll: De összességben elégedett voltam magammal, bár utólag tudtam volna még rajta csiszolni.
Nálunk vásárlás van terítéken. Nincs porzsák, haleledel, joghurt, és komoly tragédia, a fekete körömlakkom is fogytán :lol: Szerintem Rugóval beugrunk a tescoba. G-nek fűnyírás, permetezés a hétvégi program.

Sok voltam, elzárom magamat :arrow:

Kép
vindolanda

Fűnyírásra készen:
Kép

Kökörcsin:
Kép

R. névnapi almafái közül egy virágzik csak, de a másik is túlélte a márciusi havat és jeget:
Kép

A szomszéd fűnyíró traktorral megközelíti a gyümölcsöst:
Kép

Eltűntem az éterben :arrow:

Kép
vindolanda

Akkor plusz 1 nap a kórházban :( :(

Vindo,már lassan 1 éve barnulok befele,csak mindig lekopik/kiszívja a nap a hajamat. most már majdnem eredeti színű a hajam :) :)

:arrow: családi nap van Nálunk :) Dédi és Mama összesen 150 évesek :) :)

KépKép
viranka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: