A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Vindo, köszi, végül úgy döntöttünk, hogy a mi orvosunkhoz megy. Már túl is van a vizsgálaton, itthon is van. Egyelőre nem kapott komoly gyógyszert, csak tüneti szereket kell használnia.

Gergő úgy néz ki, hogy kezd helyre jönni.

Kaqk, ne legyen beteg Emma, Dalmának meg jobbulást!

Na, van még némi munkám a dolgozattal. Gyorsan befejezem. :lol:
dmaggie

Vindo, őszintén szólva nem tudom, mit értenek még ennyi idősen az egészből... mindenfélét mondtak nekik, Ádi, ahogy megjósoltam, leragadt annál, hogy volt harc és győzött Petőfi :lol: mondtam, hogy márc. 15-én mindenképpen győzött, később nem annyira, de hagyjuk (nehogy lelombozzam), amit ünneplünk, az győzelem volt.
Hát kislányügyileg nem aggódom a fiam miatt, ma nagyon nyomatékosan ráköszönt egy középsős (nagyon helyes) kislányra, akivel együtt jár furulyára. :-)

Kaqk, Dalmának a legjobbakat! Remélem, gyorsan hat a gyógyszer!

Maggie, sajnálom a srácokat, jobbulást Gergőnek és Dávidnak! Ilyen ez a fránya télvége-tavaszeleje...
Szelidíthetetlen gyerek: Te így is csodákat művelsz ott és velük. Az ún. egészséges gyerekek között is van ilyen simán.
Ünneplő, ne is mondjátok. Lassan szereznem kell Ádinak komplett ünnepi szerkót a húgomék esküvőjére, ő lesz a gyűrűhordozó. Szóval gatya-ing-mellény (?)-öltöny kombó.

Kép
Kép
irina

Maggie: jobbulast a fiuknak.
Irina: de edi Adi hogy batran ra koszont a kslanyra. :-))
Unneplo ruha :-)

Koszi remelem hat a gyogyszer.

KépKép
kaqk
Debrecen

Jó reggelt!

Ma munkanap, de felébredtem már öt után, mivel este hamar kidőltem. Lassan kivasalom a mai ruhákat, cipőket rendbe szedem stb.
Rugó orra folyik, de szerintem még vállalható, így megy óvodába továbbra is, és kap vitamint.

Komplett ünneplőnk még sosem volt, de előbb-utóbb tuti mi is belefutunk egy olyan eseménybe, aminél már nem kerülhető el.

Húgodéknak sok boldogságot!
Hol fognak élni?

Mindenkinek jobbulást. Bösz-ben ránézek a fórumra, ma nem lesz durva napom :D :arrow:

Kép
vindolanda

Halihó!

Betegecskék, ugye, jobban vannak? :-)

Vindo, köszi! nem tudom, hol élnek majd a húgomék, ők sem tudják, szóba került már minden, és persze sok minden attól függ, hogy a fiút küldi-e valahová az anyacég (ami gyakorlatilag bárhol lehet a világon, mert pl. egész Amerikában is vannak fiókjaik), húgom meg megy vele. Lehet a vége C. Rica is :-)
Az esküvő májusban lesz, Ármin akkor lesz kb. 1-1,5 hónapos 8)

Most estem haza. Kaptam a szoptatóspárnába polisztirol golyócskákat, nagyon hepi vagyok, hogy nem kellett egy netes helyről megrendelni, ahonnan a postaköltséggel együtt már elég horror ára lett volna. Azért vettem a babának egy szép rugi-body-együttest, ennyi neki is minimum jár.
Ebéd :arrow:

Kép
Kép
irina

Halihó!

Végre le tudtam ülni. Munka után rohantam haza, főztem, közben tornáztam egyet, betöltöttem egy mosást, aztán elvittem Gergőt az orvoshoz, elmentünk Bercóért, aztán vasaltam, ruhákat terítettem és már itt is vagyok.

A fiúk jobban vannak, köszönöm a kérdéseket és a jókívánságokat.
Bercókám rendületlenül bírja a kiképzést.

Irina, képzeld, május végén mi is esküvőre leszünk hivatalosak. Bercóval majd jól körül kell nézni, hogy mit hajlandó felvenni. Meg lehet, hogy a nagyokra is be kell ruházni.
Már nagyon várom.

Húgodéknak boldogságot, a legjobbakat!

Éljen a szoptatós párna. Én anno kölcsönbe kaptam Vicuskától, egy darabig használtam. Eléggé kényelmes volt, igazán olykor Dávid is elcsente tőlem, szeretett vele aludni. :lol:
Naná, hogy a miniknek is jár egy-két szép dolog. :lol:

Rugónak jobbulást!

Kaqk, hogy vannak a lányok?
dmaggie

Maggie drágám, Neked aztán van fordulatszámod! :-) Ennyi mindent lenyomni (csak úgy mellékesen) munka után...
Köszi, átadom a jókívánságot! Nagyon aranyosak együtt, örülünk nekik :-)
Hát a ruhákkal én bajban vagyok, azt sem tudom, mibe fogok belemenni a szülés utáni hónapban (mármint a meglévők közül), a május időjárásilag is felemás, lehet esős, hűvös meg jó meleg is, na ehhez lőjünk be valamit :roll:
A nászajándékról is kb. ennyire kiforrott elképzelésem van.
A szopipárnát ezennel birtokba veszem, éjjel már azzal alszom. Kész megváltás volt a kórházban meg itthon is a szoptatásnál.

Kép
Kép
irina

Szopi parna :-)) en is nem reg kuldtem vissza Fluer-nak, neked O adta koltcson :-)

Koszi Dalma javulgat, Emma meg tartja magat!

Ma van a 15 eves evforduloja annak hogy I vel imadjuk egymast! :-) a nagy oromre meg is valtoztattam a nevem Pné K B ről P-K B re. :-))
Kaptam et cuki taskat,

HAt en nem erem utol magam.. 3 napja hajat kene mossak de meg msni, vasalni es takaritani valom lenne + munka....pedig 80% ban kimosva hoztam haza a ruhainkat. Hogy en hogy megszerettem a szarito gepet...es a svajci viz olyan lagy, hogy minden ruhank olyan puha meg a szinuk is mas lett... :-)
Fura ott nincs mnden lakasban sajat mosogep, hanemvan egy mosokonyha lent a foldszinten 4-5 geppel + 4-5 szaritoval, es meg van hogy ki melyik nap moshat. K icsit fura, de nem rossz

KépKép
kaqk
Debrecen

Hahó :D

Kaqk, boldog évfordulót :D
Gyorsan ment a névátírás?

Irina, ez izgalmasan hangzik :D Costa R. különösen 8)

Párna - mi mindig fekve nyomultunk Rugóval, így a szoptatáshoz nem kellett. Szerencsére nem volt gyulladásom.
De alváshoz használtam, nekem anya varrt egyet.

Ma egy váratlan szabadnapot kaptam, igyekszem okosan kihasználni.

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Kaqk, gratu 15 évhez, nem semmi!!! 8)
Szárító: szerintem is szuper találmány, bár amíg van fűtés, a radiátoron szárítgatok inkább :-)

Vindo, jó munkát akkor (avagy pihenést)!
mindenesetre elég egzotikus hely Közép-Amerika és állítólag nagyon nyugisak arrafelé az emberek. Húgom viszont olyan pörgős, mint én (sok ingert igényel és nem mindegy, milyeneket) és a nagyvárosi, jól szervezett és sok mindenhez könnyű hozzáférhetőséget biztosító élethez van szokva. De egy kapcsolat és helyzet sokat tud változtatni az emberen. Szerintem én nem tudnék ilyen helyen élni... nyaralni elmennék, akár hetekre is, de élni. Egy nyugat-európai főváros már mindjárt sokkal jobb lenne.

Kép
Kép
irina

Hát, az internet sok mindent orvosol :wink:

Igyekszem az egyensúlyt megteremteni. Dolgoztam, mint a gép, most egy tanulmányt írok épp, de ebédszünetben megnéztem a Rozsda és csont-ot.

Szárítás - nekünk a galériában van vagy 30 fok, ott pár óra alatt minden megszárad. A teregetést azért kihagynám
:D

Kép
vindolanda

Vindo, ilyen az ideális nap, munka és szórakozás megfelelő elegye :lol:
Hát ritka izgágák vagyunk a húgommal, ennek összes hátrányával és előnyével. És engem még szorozzatok fel 10-zel és megkapjátok őt. :shock:

Délelőtt találkoztam egy kisgyerekes bnőmmel, jól elvoltunk, aztán kibíráltam magam (az utolsó ilyen volt, amit elvállaltam, de nem tudtam ellenállni neki, mert a cikket abból a témából írták, amiből anno szakdolgoztam), most meg elkezdek egy konferenciára készülni, ami bő két hét múlva lesz, és irtózatosan le vagyok maradva.
A hétvégén szerintem megvesszük a kiságyat a babának. Ilyet szeretnék neki: http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/70208370/
Ádinak is fehér, báránykás ágya van, olyan cuki. :lol:

Kép
Kép
irina

Csinos kiságy :D
A ti szobátokban lesz a kiságy?

Azért most már tessék pihenni is.

Úgy döntöttünk, Rugó itthon marad holnap, hogy meggyógyuljon teljesen a partijára. Megígérte, hogy takarít velem. Szombaton anyósomék is jönnek, igaz, az nekem estig munkanap mos.

Kinéztük az ajándékát, hot wheels-es pályát kért. Vannak tescos kuponok, beváltjuk majd a vásárlásnál.

Kép
vindolanda

Vindo, nem, a gyerekszobában lesz a kiságy, de persze majd meglátjuk, hogy bírja Ádi a közös alvást. Én ott alszom velük, egy matracon (szerintem amíg kicsi a baba, mellettem is elfér, bár nekünk a fekveszopi Ádival pl. egyáltalán nem működött, nem tudott és nem is akart úgy szopizni, nekem is fájt, csak ülve volt jó).
Nem is nagyon lehetne velünk a baba egy szobában, mert nálunk a nagyszoba multifunkcionális (dolgozó-háló-(félig) nappali), S. pl. nem tudna hol dolgozni, ha a baba elaludt (ill. a babát zavarná a monitor és a mellette lévő fény). Ez van, ha otthon is kell dolgozni. A konyhánk kicsi, oda asztal-szék nem fér, a hallban van a kajáldarész, de az sem alkalmas nagyon a munkára (és a fény onnan is átvilágít a hálóba). Ha lenne egy külön háló, más lenne a szitu, de nincs.
A hot wheels-pálya nagyon jól hangzik! :-)

Pihenek azért, nem ezek a fárasztó dolgok, hanem ha pl. Ádi már tizedszerre ugráltat valamivel (amit maga tényleg nem tud elintézni). :roll:

Kép
Kép
irina

Ruginak a legjobbakat!

Kép
Kép
irina

Halihó!

Ezen a héten folytatódik a rossz sorozat. Most azt tudtam meg, hogy nem biztos, hogy át akarnak sorolni a diplomámmal. Bár még nem beszéltem a főnökömmel, hátha holnap többet tudok majd. No, meg tegnap tudtam meg, hogy a kolléganőm, akitől vártam a legutóbbi kompetenciás feladatsort, nem tudja ideadni. Még jó, hogy január óta várok rá. Mindegy most kidolgoztam egy alternatívát, remélem működni fog.

Kaqk, boldogságosat! Hú, szép idő. Névváltoztatás: 8) Én nem szeretem annyira a nevemet, hogy megváltoztassam. A családi nevemmel még el is lennék, de a keresztnevem...

Irina, tényleg pihizz néha. Szép a kiságy. :lol: Jól aludtál a párnával? :lol: A baba elhelyezése tényleg kényes kérdés. Szerintem a nagy tesók egy idő után hozzászoknak akármihez. Meg bízzunk benne, hogy Ármin baba jól alszik majd. Ha meg nem, akkor sajnos Neked kell bírnod.
Szoptatási póz: Bercó imádott fekve szopizni. Eleinte én is ragaszkodtam az üléshez, emlékszem, annyira fájt a hasam, hogy úgy volt jobb, annak meg az lett a következménye, hogy a jó kis kórházi vaságytól begyulladt úgy az aranyerem, hogy muszáj volt fekve szoptatni.
Aranyérről jut eszembe, hogy bár nekem nem jött be igazán, de a barátnőmnek bevált azt, hogy a szülés után aktiviát ettünk. Ő azt mondja, hogy minden nehézség nélkül tudott produkálni. :lol: Rajtam nem segített, de szerintem én egyébként is görcsben voltam az aranyerem miatt.

Vindokám, akkor val.színűleg logopédiára sem mentek holnap, ugye? A hurut miatt én legalábbis azt ajánlanám, hogy hagyjátok ki azt is.
Jobbulást Ruginak.

Én most is dolgoztam már egy kicsit, de olyan rosszul aludtam már két éjszaka is, hogy most megyek és lefekszem.
dmaggie

Rugó nagy terveket kovácsol a jövőre nézve:

Egyszer Amerikába akarok menni, és hozni egy régi Chevrolet-t. Az az én kedvenc helyem, ott vannak a kedvenc kocsijaim. Amerikában.

Aztán elgondolkodik, közeledik a realitásokhoz:
Amerikában van olcsó Chevrolet? Amerikában keresek egyet.

:lol:

Maggie, szerencsére a mai órát eltettük hétfőre közös megegyezéssel.

Irina, a lényeg, hogy szépen elfértek.

Ma tudtunk volna aludni, erre felkelt háromnegyed hétkor.

Kép
vindolanda

Halihó!
Jöttem szusszanni egyet, gyorsan írok is.

Maggie-m, hát nem kötelezi a törvény a munkaadódat, hogy magasabb diplomával magasabb szintre soroljon át??? :twisted:
Remélem, tudtál aludni. Emlékszem, mennyit kínlódtál az aranyérrel. Szerencsére én ezt eddig megúsztam (némi inkontinenciám volt hónapokig szülés után, de elmúlt).

Vindo, úgy vennék Ruginak egy Chevrolet-t, na majd ha gazdag leszek :lol: de ha netán ő lesz előbb gazdag, kérd meg a nevemben, lécci, hogy nekem egy Cryslert hozzon az USA-ból, én azt komálom. :lol:
Kis pacsirta, hogy korán ébred. Engem tegnap 7 előtt Árminbaba ébresztett, rugdosni és csuklani kezdett. De ennek mondjuk mindig nagyon örülök. Most is csuklik. Rengeteget. Ádi is ilyen volt kint is, bent is.

Remélem, sikerül megvenni a kiszemelt kinyitható kanapét (nagyon kicsi hely van rá, elvileg pont befér), akkor még két fekvőhely keletkezik, így 3 helyiségben lehet aludni, így csak tud már mindenki pihenni.
Ádinak ma lőttem a h&m-ben egy öltönykabátot és mellényt (Maggie, ha érdekel, vannak nagyobb méretek, ez a 122-es nem igazán gyakori, ingben sem, nadrág pláne nem volt, de úgy 130-akárhányas, 140-esektől már volt teljes öltöny (csak részenként árulva) és szép fehér ing is). Ehhez még lövök neki fehér inget, nyakkendő van, plusz fekete nadrágja is külön, és szerintem rendben lesz szerkóilag az esküvőre. Én meg majd 1 hónap alatt turbófokozaton visszafogyok egy ruhámba - nagyon valószínű, haha :lol:

Megyek, házimunkahegyek várnak.

Kép
Kép
irina

Ui: Maggie, aranyos vagy, h kérdezted: jó a szopipárna, így kevesebbet forgok egyik oldalamról a másikra éjjel, mert nem zsibbadok el. Csak az ágyunk keskeny, néha ahogy fordulok a párnával együtt, jól ráesem vele S-ra. 8)

Kép
Kép
irina

Ádi nagyon csinos lesz a rucijában :D
Három alvós helyiségben jól ellesztek.

Maggie, majd írd meg, mit tudtál meg ma. Roppant idegesítő ez :?

Ja, korán ébredt, de remélem, este korán ki is dől :roll:
G. ma autókázik valahol, estig együtt vagyunk. Egyelőre jó gyerek, ma még semmi gond nem volt vele. Most magában játszik a szobájában.

Pakolgatok közben.

Amúgy a drága kocsikra is kiötlött egy stratégiát. Két munkahelye lesz, a rendőrség mellett pizzásfiúként fog dolgozni.

Kép
vindolanda

Rugi de édes ezekkel a célokkal! Biztos el is fogja érni!

Ádi biztos nagyon elegáns lesz! :-)

Maggie: van vmi hír? jaj annyira mérgesítő!!!!

szopipárna..jaj hogy én mennyit zsibbadtam..főleg a lábaim....jaj de utáltam..:-(

Ma eléggé felbosszantottak..de már lenyugodtam. Holnap pesten leszünk fejtágításon...már várom. :-)

Most egy pár napja Dalma olyankis nyűgi, az utolsó 4 foga nem akar kijönni, + gondolom a frontok..:-( alig alszik délben 2 órát, pedig 3-3,5 t szokott. és mostanában "matrica" ahogy Móni írná, meg sírós....remélem elmúlik. Hat neki az antibiotikum..nem is köhög már....azt hiszem.

Ma végre megint tudtam menni edzeni....kihagytam 2 hetet...és ettem eleget. :-) de minden ok, a mérleg ugyan annyit mutat...:-) és De jól esett a mozgás! :-)+ végre sikerült hajat mosnom. :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk, mivel húztak fel?

Ja, R. nagyon előrelátó. Azon jár az agya, hogy majd hozza nekem a pizzát futárként, ha öreg leszek, és vigyáz rám rendőrként is. Ha látok egy betörőt, ő már itt is van :wink:

Közben elég jól haladok a takarítással. Most még porszívózni kell, aztán a többi holnapra marad (porolás, akvárium, fürdő-wc).

Kép
vindolanda

Á semmi extra..végül..mindegy is...ma mentünk volna pestre, a gyerekfelügyelettel voltak gondok, de megoldottuk, erre ma reggel hívnak hogy beteg lett akivel találkozni kellett volna..így nem megyünk...hiába idegeskedtem, szervezkedtem..:-(
Valamiért így kellett lennie.:-)

Cserébe, bevásároltam, tankoltam, ajándékot vettem.....

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Vindo, Rugi édes kis pofa, és szerintem igen jó kombináció a pizzásfutár + rendőr, így kellőképpen belelát a bűnszövetkezetek életébe is, azok is nyilván esznek pizzát. :D

Kaqk, sajnálom, h nem tudtál menni, Dalmának jobbulást a fogával! A hajmosás hiánya tényleg szörnyű érzés tud lenni, ezzel én is így vagyok.

Remélem, a betegek mindenhol felgyógyultak!

Mi megjártuk S-val Szegedet, nagyon klassz volt, meg is ebédeltünk, nemrég értünk haza. Gyönyörű idő volt ott, minimum 10 fokkal melegebb, mint Bp-en és ragyogó napsütés, egy blúz-kardigánban lehetett sétálni.

Kép
Kép
irina

Sziasztok.

Ma mindent kitakarítottam, de tényleg. Akvárium, terráriumok csillognak, leporolva minden, fürdő-wc kész, száraz ruhák behajtogatva.

Kaqk, milyen ajándékot vettél?

Irina, tényleg szép idő lehetett.
Itt is 16 fok volt árnyékban, de most volt egy nagy zuhé, hömpölygött a víz az udvaron.

R. ma óvodában volt, semmi baja.

A rendőri és a pizzás meló kombinálása nagyon jó ötlet, el is lövöm majd neki.

Megyek, R. telapakolta azt, amit kell, jelenésem van :arrow:

Kép
vindolanda

Vindo, hát akkor a nap hőse vagy, engem ezek a gyönyörűségek (akvárium és terrárium nélkül) a hétvégén várnak...

Szerintem ma pihi lesz.

Kép
Kép
irina

Vindo, de aktiv voltal ma. :-)
Kis autot vettem az emma 5 eves baratjanak. :-) semmi extra
Viszont I tol embert kaptunk mindharman nonapra...cuki, volt nagy orom.:-)

Irina, de jo hogy jol ment a szegedi ut! :-)

Mi most a husvetot beszeltuk, hogy nem akarunk itthon lenni, de nagyon elutazni sem, igy 1-1 napra kirandulunk majd, vagy elmenyfurdozunk.... :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Halihó!

Tegnap arra sem volt erőm, hogy bekapcsoljam a gépemet. Munka után egyből vásárlást rendeztem, hogy ne kelljen már menni, de mire hazaértem eléggé fájt a fejem, meg hányingerem volt, egy enyhébb migrén vette kezdetét, így feküdtem leinkább. Korán le is feküdtem, elaludni viszont nem tudtam korán. Most jobb egy kicsit.

Így elmaradt a tegnapra tervezett munkám, lesz mit behoznom. Ma igyekszem megnyomni kicsit.

Vindo, ez igen. Igazi hős vagy, én itthon szétnézek és elborzadok. Ha egyszer nekiállok, szerintem egy hétig csinálhatom a nagytakarítást.
Szuper, hogy Rugi jobban van. Jó partizást mára!
Ruginak jó tervei vannak.

Bercó egyelőre nem nyilatkozik, olykor elmondja, hogy szuperman v. batman szeretne lenni.
Gergő viszont már azt is tudja, hogy milyen kocsija lesz majd, ha Németországban, az általa vágyott autógyárban fog dolgozni. :lol:

Kaqk, így lett jó és kész. Húsvét, ne is mondd.

Irina, Szeged mindenképpen csodás. :lol: Imádom azt a város. Ha gyp-t kell tanulnom, csakis Szeged jöhet számításba. :lol:
dmaggie

Hát, ma még munkanapom volt, holnap partizunk :wink:
Épp most ültetik kinn az almafákat, kettőt vettek.

Ma nekem is kéne este valamit fakítanom, holnap esti határidős munkám van, de olyan fáradt vagyok. Lehet, inkább felkelek reggel :roll:

Maggie, szereztem infókat, majd leülök, és átküldöm.

Kép
vindolanda

Halihó!

Ó, Vindo, bocsi. Összekutyultam valamit. :oops: :lol: Nem csodálom, hogy nincs kedved semmihez.
Én is ma még mindig csináltam valamit. Most ültem le, de mindjárt a szakdolimhoz dolgozok. Már kiértékeltem a fon.tudatosság teszteket, rögzítenem kell most az eredményeket, aztán meg diagramokat gyártani belőle. Majd hallgatok valamit hozzá. :lol:

Köszi előre is. :lol:

faültetés: ha a jövő héten fagyni fog, az nem lesz majd baj?
dmaggie

Sziasztok!

Vindo, hogy sikerült Rugó partija????

Kaqk, merre kirándulnátok húsvétkor?

Maggie, hát ahogy üldögéltünk S-val a HIK-büfében, én is eljátszottam a gondolattal, milyen jó lehetne Szegeden tanulni... sose lehet tudni, még eljöhet az idő, h Te is, én is ott kötünk ki :-)
Nagyon ügyesen haladtál, tudod, mindig csodállak!

Hát én a takarítást toltam, inkább dolgoztam, fizikálisan ez jobban esett most. Tegnap megvolt a bútorvétel (csak tudjuk összeszerelni... ekkora kanapét még nem raktunk össze sose).
Őszintén szólva az alvás egyre nehezebben megy, sehogy sem jó már (de mit vártam?) :-D.

Kép
Kép
irina

Ui: ő lett az igazi végül, mert mindent tud: kinyitható (2 fekhelyes), alapjáraton is lehet rajta feküdni/aludni, elfér azon a kis helyen, ahol egyáltalán elférhet és ráfér 3-4 ember:
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/S89902954/

Kép
Kép
irina

Tenyleg hogy sikerilt a bulija Rugonak? El is felejtettem h ma van. :-)

Irina, hortobagy, hszoboszlo elmenyfurdo, csak itt a kozelben h ne kelljen sokat autozni...az most eleg volt. :-))

Cuki nagyon a kanape! Hajra osszaeszereles.

En ma a regi lakas garazsabol elhizott emma altal kinott, dalmanak jo lesz ruhakat szortiroztam, pakoltam, + jatekokat amik meg a munkambol maradtak, de mostmar jok emmanak. :-)

Dalmusnak kutatok csajos 20-21 es gumicsizmat. De eddig semmi siker. :-((

Jovohet kicsit suru lesz, de a hv-t varom, I vel kettesben. :-)))

KépKép
kaqk
Debrecen

Hahó, köszönöm a hiányolást.
Most van egy szusszanásnyi időm, Rugó még alszik.
Kétszer volt lázas éjjel :?

Valahol szombaton vesztettem el a fonalat. Aznap dolgoztam, és csak késő délután jöttem haza. Addigra anyósomék becuccoltak, a két facsemetét is szépen elültették később stb. Az az este el is ment, mert ágyat húztam nekik aztán, fürödtem stb.
Rugó ezen a napon velem együtt kelt fel, tehát fél hétkor, és már az is nagyon korainak tűnt nekem. Este húzta kilencig. Fél nyolctól tudtam fél kilencig a legsürgősebb munkámat bevállalni, addig R. rohangált, de már totál kész volt.
Este megnéztünk egy filmet Gáborral (Jet Li: Fearless).
Na, gondoltuk, alszunk egyet, mert R. biztos nagyon fáradt lesz, sokáig fog aludni. De nem, mert felkelt fél hatkor, hogy neki ma lesz a partija :shock:
És nem is nyugodott le egész nap, pörgött. Mi Gáborral elmentünk a tescoba, beszereztük a parti-kellékeket. Gyümölcslevek, rágcsák, csokik, műanyagpoharak, partilufik stb. Mikor anyósomék elmentek délben, elkezdtem takarítani megint. Aztán parti-dekoráció követezett. Még kintre, a kerítésre is tettünk lufikat, hogy idetaláljanak. Aztán épp hogy befejeztük, már jöttek is sorban. Összesen 11 gyerek :lol:
Elég jól sikerült, nem volt velük semmi baj, csak a galéria lépcsőjén kellett valakinek mindig strázsálnia, mert mindig fel akartak menni. Volt hangszeres zenélés (gitár, citera, furulya és lovagi tornás dob egyszerre), legózás, teknős-megfigyelés stb. Roppant nagy kupi lett, de teljesen leizzadtak, jól érzeték magukat.
Rugó annyira kikészült estére, hogy magától mászott az ágyba. A lakásban kb. egy óráig romeltakarítottunk. R. el is aludt szépen, de fél óra múlva ébredt, és lázas volt.
Most a torkát fájlalja. Nem tudom, hogy a fáradtság miatt jött-e ki rajta, vagy tényleg benyakalt valamit (vagy visszaesett). Ma logopédiára mentünk volna, azt le kell mondani. Aztán gondolkodni, hogy a hetet hogyan tudjuk megoldani, ha nem gyógyulna meg. Kedden magammal tudnám vinni, de akkora már jó lenne, ha nem lenne lázas. Na, majd meglátjuk.

Irina, nem semmi kanapé 8)

Maggie, elég nagy földlabdákkal adták az almafákat, reméljük, nem lesz baj.

Kaqk, előre is jó hétvégét. Van valami tervetek?

Kép
vindolanda

Vindo: huh még olvasni is elfáradtam.. szupi hogy jól sikerült a buli! Remélem Rugi ma már nem lesz lázas!! ++++++++++

Igen van terv :arrow:

Most épp CSANA-t keresek Dalmának szeptemberig...Remélem akkor felveszik bölcsibe, addig meg heti 2 délelőtt vinném...:-)

Ma is voltunk tornázni..olyna egyensúlyérzéke van, hogy minden gyereket lepipált! :-) :oops: :oops: :oops: :oops:

süt a nap....ruhák kint száradnak..

ma még nő dokihoz is mennem, kell..sajnos ha melegem van annyira megizzadok hogy még a b-im is vizes, így pillanatok alatt összeszedek vmit. Most az edzések során, de nyáron is ez van...sajnos a kúpok nem segítenek, de már kaptam kb 2 alklommal egy egy darabos gyógyszert ami 2 évig tünetmentessé tesz...most is azt fogom megpróbálni..mert már elegem van..és még nincs itt a nyár.....:-(vagy vkinek vmi más ami bevált esetleg?

KépKép
kaqk
Debrecen

Hahó!

Kaqk, nagyon jó kis kirándulós terveitek vannak :-)
Csajos gumicsizmához:
http://www.bebibolt.hu/index.php?main_page=advanced_search_result&search_in_description=1&keyword=gumicsizma&x=-308&y=-246

Izzadáshoz: passz... most nálam is ez van a terhesség miatt, én tiszt. betéttel próbálok harcolni ellene, csekély sikerrel.

Vindo, Rugónak jobbulást, de remélem, kutyabaja!
Képeket ha csináltatok, mindenképpen tegyél fel! Iszonyúan jó buli lehetett a leírás alapján. :-)

Hát ma házimóka- és ügyintézés-nap van, de hétvégén dolgoztam mindkét nap pár órát, így most belefér. Az oviban holnap lesz petőfizés, végre kaptam fehér inget Ádinak, az eddigi ünneplős ingjeinek egyike sem (volt) az.
S. meghallgatta tegnap a hasamat, azt mondta, a bugyborékolás mellett egy gumikacsa sípolását hallotta bent Árminnál
:lol:
(az alapötlet az volt, hogy állítólag lehet a szívdobogását is hallani a babának, de egy frászkarikát).

Kép
Kép
irina

Gumikacsa :D

Kaqk, mi az óvoda előtt törpfalvások voltunk, a józsai egységbe járt Rugó, messzemenően meg voltunk vele elégedve. Az az csana már bezárt, de Db-ben van még működő intézményük. Ha gondolod, tudok telefonszámot küldeni, és informálódhattok. Lovaglás, angol meg hasonlók voltak a programban.
Emma nagyon ügyes.

Rugó - sajna lázas, reggel 38,8-at mértem, aztán mostanra ment fel neki újra. Délután aludt egy 50 percet - emberek, szerintem két és fél éve nem aludt el ágyban délután...
De nagyon rendes, hagyott dolgozni, most fejeztem be éppen.
Most perecet eszik az ágyban és mesét néz.
Holnap G. marad vele itthon, szerdán meg én. És orvoshoz is kellene vinni az igazolás miatt.

Fehér inget a kínaiban vettünk Rugónak vagy két éve. Akkor még nagyon nagy volt, de rövid ujjú, így lassan belenőtt. Pulóvert meg adtunk rá mindig, a derekát betettük, így nem látszott, hogy nem a mérete.

Teregetnem kellene és edényeket pakolni.

Kaqk, az nem semmi utazás lesz :P

Kép
vindolanda

Parti-dokumentáció a zártban :arrow:

Kép
vindolanda

Vindo, remélem, Rugi mielőbb helyrejön! Van bármi tünete a lázon kívül?
Ing: az oviba nem merek rövid ujjut ráadni még, ha levetetik a felsőt netán, ott fázik meg. De ez inkább csak az én személyes parám.

Hm, lassan szerintem minden meglesz, ami kell. Bútorok, apróságok (S. két vízhőmérőt kért a biztonság kedvéért 8)). Igaz, kéne még egy jó lakatost kerítenem, hogy megcsinálja csukhatóra és rögzíthetőre a szárnyasajtót. :roll:

Kép
Kép
irina

Vindo!
Rugónak jobbulást, remélem ma már jól van!

Kép
Kép
Kép
katicico

Sajna nincs jobban sokkal, ma G. maradt vele itthon. A holnapi óráimat sikerült elcserélnem, így tudok vele maradni szerdán.
Kösz, csajok 8)
Megyek haza, aztán viszem orvoshoz, meg gyógyszertárba megyünk.
A fejét fájlalja és köhög.

Kép
vindolanda

jaj szegény Rugi! Jobbulást. Nálunk az oviban is sokan influenzások és vissza is esnek és akkor durvább :-( remélem hamar meggyógyul!

KépKép
kaqk
Debrecen

Vindo, sajnálom, gyors gyógyulást Ruginak!

Kaqk, Dalma hogy van?

Maggie???

Kép
Kép
irina

Halihó!

Bocsi Lányok, most egy kicsit befordultam. Olykor ilyen is van.
Meg nagyon fáradt is vagyok, nem nagyon tudok aludni, pihenni sem.

Vindo, köszi szépen az infót. Jobbulást Ruginak!!!!
dmaggie

Hahó :!:

Maggie, tessék össze kapni magadat :!: Mi a probléma?
https://www.youtube.com/watch?v=L2Wx230gYJw

Jelentés:
Rugó már jobban van, tegnap délután óta nem volt lázas. Az orvos megnézte, antibiotikumra nincs szükség. Azért vagy 4000 ft-ot otthagytunk a gyógyszertárban.
Hétfőig itthon lesz, szerencsére meg tudjuk oldani.
Ma én vagyok vele, holnap meg viszem Bösz-be.
De így legalább lemarad az ovis ünnepségről, tuti visszaesett volna, menni fognak valahová gyalog, és gondolom, álldogálnak ott egy darabig.

R. a Sushi Cat nevű igazin klasszikussal játszik a neten.

Kép
vindolanda

A teknősöket egy traktor pótkocsijába tette, és a házban tologatja :lol:

Kép
vindolanda

Halihó!

Maggie drágám, nekünk nyugodtan panaszkodhatsz bármikor, bármennyit, ezt tudod. Ha tudunk, segítünk, ha nem, akkor is együttérzünk Veled!

Vindo, örülök, h Rugó gyorsan gyógyul :-) jó is, h otthon fogod.
Gyógyszertár: van az a vicc kisgyerekesek között, hogy apa fizetését eleve oda utaljuk :wink:

Ádi élvezte a tegnapi ünnepséget, bár előtte elmondta, mennyire utálja az ovit, én ezt mondjuk nemigen látom, sokszor már alig ad puszit, úgy rohan be játszani a barátaival reggelente, ki érti ezt 8)
Várom a bútorosokat, szerelni sajna egyedül nem fogom tudni, pedig szeretem ezt a fajta kihívást :-)
Addig is dolgozom. Ugye a nagy terv az volt, hogy megírok egy vaskos kéziratot, amíg Ármin meg nem születik (ezt vállaltam is egy ösztöndíjért), na pár napja jutottam el oda, hogy már a témánál is vagyok (addig volt bírálat meg tanítás meg diákműhelyezés meg további bírálatok, ezzel jól el is ment 1,5 hónap :shock:). Adja az ég, hogy Ármin mellett picit lehessen néha írkálni.

Kép
Kép
irina

Ja, nem a bútorosok fognak szerelni (remélem), ők csak szállítják, amit kell.

Kép
Kép
irina

Szerintem a második gyerekkel ügyesebb leszel, és tudsz majd haladni szépen :wink:

Gyógyszertár - ja, és utána közelharcot kell vívnom, hogy a bazi drága gyógyszereket beadjam neki.

Rugó nem szokott puszit adni reggelente. Kőarc :roll:

Most már egészen biztos az is, hogy R. két esetben kezdi el a nagydolgát végezni.
1. eszek
2. lakkozom a körmömet

Most épp a második verzió él.

Kép
vindolanda

Vindo, jaja, lassan kinőnek a puszikorszakból, bár küzdök ellene 8)
Nagydolog: együttérzésem! nálunk is 10-ből 9 esetben evés közben, 1-szer pedig közvetlenül fürdés előtt (szökőévente fürdés után) jön rá.
Ádi is olyan cukin tud agonizálni, gyakorlatilag mindenen. A megtévesztő az, hogy ha igazán nagy baja van, azt férfiasan és méltósággal szokta viselni, de az apróságokat, és főleg a semmiségeket hatalmas teátralitások közepette. Ez elég megtévesztő, mert valahogy még mindig azt várjuk, hogy az óbégatás/tiltakozás stb. foka korrelál a baj nagyságával. :roll:

Kép
Kép
irina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: