A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

De jó, akkor biztos láttad, hogy Athéna is kecskeméti, ő is ott fog szülni, és majdnem egyszerre vagytok kiírva :lol: :lol: :lol: Én meg majd megyek rokonlátogatóba, és összehozunk Veletek egy mini-talit :lol: :lol: :lol:

Nehéz munkád van, nem könnyű az éppen öntudatra ébredő gyerekeket kordában tartani :? De pont ez a szépsége is. Én képtelen lennék rá :lol:

A privit megkaptam, bevettelek a táblázatba, a 140. oldalon viszontláthatod. Most megyek, mert ébred a fiam :?

Brigi

Kép

Kép
hékás

[quote="dil68"][ írta:dil68b]Uxi Tegnap voltam a táppénzes papíromért, és a rendelőben
láttam kiírva, hogy valaki tart kismama jógát itt Dunakeszin. És a
La Leche Ligának is lesznek alkalmai minden hónap második csütörtökén. Sajnos az elsőre nem tudtam elmenni, mert tök
rosszul voltam.
Ildi

Nem tudod a pontos helyszínt? Esetleg kezdési időpontot?
Ezek ingyenes alkalmak?

A kismama jógáról tudok, csak nekem nem elérhetó, se itt, se Fóton, mert nem tudom Benit hová tenni, gyerekmegőrzés nincs, viszont gyereket sem lehet vinni, zavarja az órát.

KépKépKépKépKép
uxi

Csajok, nekem ma megint hányingerem van, és ég a gyomrom :? . Tisztára, mint az első harmadban...:x

Ja, hátha érdekel valakit: a sparban akciós a sütőtök, 150 Ft körül van egy kiló. :D Nálunk minden héten sül, van, hogy többször is.

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!
Ágota üdv.köztünk! :D
Lányok ti milyen gyógyszert vagy praktikát alkalmaztok gyomorsavra?már akinek van ilyen baja :roll:
Nagyon rossz főleg este szenvedek... :(
Idetti szorítok értetek biztos minden rendben lesz....
gyöngyi-30

Gyöngyi!

Én gyümölcsös rennie-t. Más nem segít. Egy időben elég volt a hideg tej, de aztán már nem! :)

KépKépKép
bogyra

Én még nem vagyok táppénzen, de a munkaügyis elmondta, hogy működik: a táppénzes papírt a munkáltatónak kell eljuttatni tárgyhó 26-ig, ő továbbítja az OEP-nek, az OEP kézhezvételtől számított 30 napon belül kell hogy utalja. Nos, ez, ahogy a többiek írták, vagy összejön nekik, vagy nem (inkább nem).

Egyik barátnőm mondta, hogy neki az első gyedet (vagy TGYÁST?) is 3-4 hónap múlva küldték, és ő 2006-ban szűlt!!! :shock: Remélem csak valami keveredés volt nála, és nekünk minden rendben lesz!!! :evil:

Klári

Kép
claracroft

Én, ha minden jól megy, csak szülési szabira szeretnék majd menni dec. közepén, táppénzre nem.

Klári

Kép
claracroft

Én is üdvözöllek Ágota :)

Klári

Kép
claracroft

Sziasztok!

Detti: nagyon orulok, hogy kicsit megnyugtattak :o)

Kepzeljetek megvolt az elso visit a korhazban…na az egy vicc volt. Fejetlenseg es tomeg, csomo helyen kulonbozo dokik es apolonok kuldozgettek mindenhova. Vervetel vagy 5-6 kemcsovel (ezt persze senki nem mondta, hogy lesz) + pisi teszt es a tobbiek. A “dokival” valo talalkozas kb 3-5 percig tartott. Ebben benne volt a gratulacio reszerol+ vernyomasmeres job kezen fekvo helyzetben + UH (20-30 masodperc) amivel ellenorizte, hogy tenyleg van egy alberlom. Kicsit beijedtek, hogy 25 hetes vagyok es csak most kaptam elso idopontot, igy Surgossegivel inteztek egy ujabb idopontot UH-ra…surgosseggel oktober 13 :o))))) A legkozelebbi latogatasi idopont oktober 29. Addig nem is kivancsiak ram. Persze feliratak az elokeszitok telefonszamat, ahova menni kell meg adtak egy csomo prospektust. Kepzeljetek itt HIV tesztet is csinalnak egybol. (Nem tudom otthon nezik-e a terhesseg alatt, de nem emlekszem ilyesmire.) El is ment a delutan a korhazban…emberek ki-be jarkalnak verveletnek, az egyik dokinak (aki szerencsere csak az adataimat vette fel) olyan piszkos volt a korme, hogy meg a boltban sem szivesen vennem el tole a penzt, nemhogy nogyogyasz legyen!

Es megtudtam, hogy ha rendben zajlik a szules, akkor akar 6-12 ora utan hazamehetsz es majd a “vedono” meg fog latogatni otthon. Mondtam is apanak, hogy mi lenne reggel megszulnek, vacsira mar itthon lennenk…:o))) Nem orult neki, mert akkor hol fogja az “ujapa” bulit tartani :o)))

Mindenestere most letotltogetem a listakat, amiket a babaruhakkal + korhazi csomaggal kapcsolatban irtatok, es hetvegen elkezdunk aprankent vasarolni. Apa utalja elore :o))) (Persze alatamasztotta ervekkel, olvasta egy cikkben, hogy az apak az elso gyereknel kerulik ezeket a szituaciokat, de a masodiknal bepotoljak. Most akkor o mar tesora gyur vagy csak bizik benne, hogy nem akarok majd tobb gyereket? :o)))))

(Meg nem sikerult mind a 15-20 oldalt vegigolvasni amit irtatok  )
Vendég

Gyongyi: gyomorsav problema ismert :oops: Van egy szirup szeru folyadek, Gaviscon vagy valami hasonlo a neve es lehet terhesseg alatt is hasznalni. Szerintem otthon is van. Nekem meg par falat kenyer vagy zsemle jon be.
Vendég

Gyöngyi

Én egy nagy pohár jéghideg tejet iszom ha ég a gyomrom. Az nagyon jó.

Nekem is pajzsmirigy alulműködésem van. Én 50mg Euthyroxot szedek. A doki 3 havi ellenőrzést javasolt a terhesség alatt.

A legutóbbi vérvételen a TSH:2,3.

Trudi
turorudi6

Detti

Nagyon örülök a jó híreknek!

Trudi
turorudi6

Francesca: elég gáz amit leírtál, anno a barátnőm sem mesélt jobbakat, ő Angliában szült. Asszem UK&Ireland healthcare struktúrában rosszabbul áll, mint Mo, ami nagy csoda. De ez nem 1000%

Graviscont még nem vezették be Mo-n

Csajok: a Szt Imre honlapján van némi info és jótanács H1N1 ügyben kismamáknak:

http://www.imreszul.neologik.hu/

üdv:

szcsm

Kép
szerencsemák

Uxi A Leche Ligás összejövetel minden hónap második
csütörtökén van 10-12-ig a gyártelepi katolikus templom ifjúsági
termében. Szerintem ez ingyenes és tuti, hogy lehet vinni
gyerkőcöt is.
A jóga biztos, hogy nem ingyenes, csütörtökönként 11-kor van
Dunakeszin, de nem hívtam fel még én sem. Tel: 06-70-772-9009

A sütibe nem tettél semmiféle adalékanyagot sem (sütőpor...)?
Nagyon vevő vagyok az egyszerű, cseppet sem macerás dolgokra,
meg amihez nem kell három kört futnom, hogy mindent beszerezzek.
Te is a SPAR-ba jársz vásárolni?
ildi

Kép
dil68

hékás Ugye, nem azért nem sikerült a szopotatás, mert
nem volt tejed? Az első gyereknél én már nagyon el voltam
keseredve, mert dőlt belőlem a tej, a baba nem tudta jól
bekapni a mellbimbót, a kórházban azt mondták, hogy használjak bimbóvédőt, de nem mutatták meg hogyan kell jól odatenni a babát. Szegény szopizott sokáig és az összes tej kifolyt a bimbóvédő mellett, ő meg ordított. Én meg bőgtem, hogy folyik a tej, a gyerek meg éhes. És tápszerrecepttel jöttem haza a kórházból.
Az volt a szerencsém, hogy a védőnőm elköldött egy kollégájához,
aki egy nagyon tapasztalt La Leche Ligás védőnő és szopotatási
tanácsadó volt és ő bíztatott, hogy ez a baba nagyon akar szopni,
ne adjam fel. És két-három hét múlva valaki tanácsolta, hogy
próbáljak meg fekve szoptatni. Nagyon magas vagyok és kicsi a
mellem is, ülve tényleg baromi kényelmetlen...
És sikerült! Igaz először amikor elkapta azt hittem, hogy lerúgom
a csillagokat, de belejöttünk és utána már kb 5 hónapig csak
szopizott.
A második kislányom egy szopizógép volt. Rögtön tudta hogyan és
miért kell.
Tényleg ne add fel! Szoptatni jó dolog és kényelmes. Én elég
lusta fajta vagyok, utálnám az állandó cumisüveg kezelést, stb...
Az egyetlen "gond", hogy állandó jelenlétet igényel, de azért
ez is megoldható.
Ildi

Kép
dil68

Jó, hogy említitek a linzer receptet, úgy is süthetnékem támadt, van is itthon hozzá minden.
Majd beszámolok, milyen lett :D

Ágnes

Kép
klemencia

Idetti: Nagyon szeretném, ha minden rendben lenne!
Kitartás hétfőig!

Gyöngyi Nekem is a Rennie segített a gyomorsavat leküzdeni.
Főleg a vége felé volt rossz és este. Magas párna + Rennie.

Ildi

Kép
dil68

Dil, eleinte volt tejem, annyira, hogy ha tusoltam, spriccelt szanaszét a fürdőben. Sőt, amíg az egyiket fejtem, a másik alatt apa tartotta a poharat, hogy egy csepp se menjen kárba, mert folyt mindenfelé. Marcinak ici-pici szája van, nekem meg jóóó nagy mellbimbóm, ami ici-picit befelé is fordul. A kórházban volt szoptatási tanácsadó, de egyszerűen 3 nap alatt nem tudtak minket összeszoktatni. Aztán járt a védőnő is segíteni, de semmi. Se "simán", se bimbóvédővel. Úgyhogy egy idő után (kb 2 hét) feladtam a kísérletezést, és fejtem. Most is meg akarom próbálni, mert kényelmesebb is, meg olcsóbb is, mint a tápszer :?

Brigi

Kép

Kép
hékás

Hékás!

A lapos, befelé forduló mellbimbót még a terhesség ideje alatt kell kiemelni, így sikerülhet a szoptatás! :)

Ha érdekel a dolog, akkor részletezem is! :)

KépKépKép
bogyra

Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a segítséget,aranyosak vagytok megpróbálom a rennie-t.
gyöngyi-30

Ha a bimbókiemelőre gondolsz, azt tudom, Marcival nem használtam, nem tudtam, hgoy ilyen gondok lehetnek, de most fogok venni. Mondjuk azt nem tudom, hogy mikor kell elkezdeni használni. Egyéb trükkök? Szívesen tanulok :wink:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Nem is tudom hogy lehet nem fekve szoptatni!!!!!!! :shock:

Én első perctől fekve szoptattam. Nem kell tartani a babát, nem izzad hozzád, a legkényelmesebb póz.

Én például a szoptatás közben termelődő hormonoktól mindig iszonyú boldog voltam. (A kezdeti időszakban ez volt az egyetlen jó dolog.) Közben el is álmosodtam. Így voltak olyan napok, hogy ahányszor a baba szopizott és elaludt, én is mindannyiszor aludtam vele együtt. :oops:

Trudi
turorudi6

Trudi neked emelték a gyógyszeradagod amikor terhes lettél?Mióta vagy pajzsmirigybeteg?Nem szoktál fulladni?
gyöngyi-30

Sziasztok!

Tegnap voltam dokinál, úgy néz ki, hogy valami vírust sikerült elkapnom. Min. 1 hétig itthon vagyok. Kérdezte, hogy mikor csináltattam utoljára teljes vér és vizelet vizsgálatot! Ezt nem nagyon értem. Egy szimpla háziorvos miért akarja rámtukmálni, hogy ő is csináljon ilyet? Talán csak a pénz miatt?!Így is annyiszor szúrnak...
Szoptatás: nem idegeskedek emiatt, nem jön el a világvége ha nem tudok szoptatni. Bár kész csoda lenne, ekkora cicikkel. Mint egy 11 évesé, pedig mióta terhes vagyok a kétszeresére nőtt.
Terhesvitamin: az asszisztens megkérdezte, hogy szedek-e valamit rendszeresen. Mondom Elevitet szedtem, de már jó pár hete abba hagytam. Azt mondta, helyes, mert senki sem akar óriás-bébit szülni. Észre vettem, hogy mióta vannak ezek a vitaminok, az átlag babák 4 kilósak! Nekem egy csodaszép 3,20-as gyermek pont megfelel!
OEP, TB: sajnos sokan panaszkodnak a kifizetések késése miatt. Persze be lehetne menni és verni az asztalt, plusz kamatokat kérni, ilyesmik, de nem hiszem, hogy túl sokra megy vele az ember lánya. Ez náluk amolyan "bevett szokás", hogy kotlanak az ember pénzén, és a tgyás is ilyen, nem csak a táppénz.
Hát, derékfájás: kb. 20 hetesen iszonyat rám jött a derékfájás, kínomban már röhögtem, hogy úgy viselekdek, mint egy80 éves és nem úgy, mint egy fiatal, fitt kismama. De amilyen gyorsan jött olyan gyorsan el is múlt. Kb. 2-3 hétig tartott.
És még le tudtam epilálni a lábam!! Büszke vagyok magamra!
Szeretnék vonalzót készíteni. Valaki tudna segíteni? Előre is köszi.
pillesz

Detti! Megy a drukk! És nagyon jól teszed, hogy beszélgetsz a babáddal, próbálod megnyugtatni, hiszen most ez a fontos. És a gondolatnak teremtő ereje van, szóval csak és kizárólag pozitívan. (És az otromba kérdésekre nem kell válaszolni. Sajna már nem tudom ki tette fel! De szégyelje magát!)
pillesz

Trudi, Verus, Klemencia, én egész nap ülőmunkát végzek, és egy hete sajnos minden nap délután 1 körülre már nagyon megfájdul a derekam, de ez nálam egyértelműen az egész napos üléstől van. Most, hogy itthon vagyok táppénzen, semmi baja nincs a derekamnak. Eddig egyszer volt ennél komolyabb bajom, pár hete meséltem, hogy egyik reggel teljesen beállt a derekam, nekem a keretcsontomból sugárzott ki a fájdalom, annyira, hogy alig tudtam mozdulni, csak segítséggel tudtam felkelni, lefeküdni, hajolni még annyit sem tudtam, hogy normálisan kezet tudjak mosni (a kézmosáshoz be kellett hajlítanom egyenes háttal a térdemet). Mivel egész nap semmit sem javult a helyzet, másnap reggel elmentem orvoshoz, aki azt ajánlotta, hogy feküdjek úgy, hogy 2 * 90 fokban felpolcolom a lábam, az ábrán, amin mutatta, hogy csináljam, egy nagy méretű puff volt az ágyon, s azon volt a nőnek a lába. Én a 2. este ezt kipróbáltam, másnapra jobban lettem, de nem tudom, hogy ez segített-e, mert addigra azért már egyébként is kezdett javulni. 2 napig volt teljesen beállva a derekam, utána még 2 nap kellett, hogy teljesen rendbejöjjön. Trudi, az alapján, amit te írtál, talán érdemes lenne kipróbálnod ezt a felpolcolást. Nem mondom, hogy könnyű így aludni, de nap közben pihenhetnél így.

Ágota, üdv itt! Vigyázz nagyon a suliban a vírusokkal!

Francesca, nem semmit, amiket írtál, hihetetlen, hogy micsoda különbségek vannak az országok között… Nálunk a párom a vásárolgatósabb típus, de valahogy most, hogy a vásárlási teendők a baba köré összpontosulnak, kivételesen én vagyok a lelkesebb. :) Kíváncsi vagyok, tényleg másképp lesz-e ez a második babánál, na de ez még nagyon arrébb van. :)

Szcsm, köszi a cikket, de jó lenne, ha semmelyikünknek nem kellene szembesülnie vele, mi a teendő akkor, ha elkapjuk a H1N1-et…

Detti, nagyon szupi, hogy jelentkeztél, és csupa bíztató dolgot mondtak neked. Nagyon várjuk hétfőn a jó híreket. :)

Korábban sokat írtatok arról, eddig ki mit szerzett be a babának, mi kicsit le vagyunk maradva, de azért kezd beindulni a dolog. Most nagyon fel vagyok dobódva, mert a héten sikerült lecsapnom a Tesz-veszen egy szerintem nagyon-nagyon szép kiságyra, szombaton már megyünk is érte. Ezen kívül most járt nálunk az asztalos, akivel megterveztük a bútorokat (pelenkázó, szekrények, polcok) a babaszobába, sajnos mindenképpen csináltatnunk kell, mert a szobánk nagyon picike és körülményes a formája is. De most úgy látom, nagyon-nagyon szuper lesz a végeredmény. :)

Ági

Kép
ági33

[quote="turorudi6"]N írta:turorudi6em is tudom hogy lehet nem fekve szoptatni!!!!!!! :shock:

Én első perctől fekve szoptattam. Nem kell tartani a babát, nem izzad hozzád, a legkényelmesebb póz.
Trudi

Már akinek :-) Én fekve nem tudnám elképzelni. Pontosabban kipróbáltam, de barpmi kényelmetlen volt. Nekem a fotel vált be karomban a Manóval :)
(sosem izzadt hozzám, nem is értem hogyan tette volna)

Kép
Kép
alma26

Pillesz, milyen vírust kaptál el? És végül elküldött a háziorvos vérvételre?
Vonalzót több oldalon is tudsz csinálni (pl. www.babafalva.hu, www.nagyonbaba.hu, stb., a keresőben találhatsz még többet is). Az oldalakon egyértemű lesz, mit hogyan csinálj. A végén az oldal kiírja a PHPBB kódot, ezt kell bemásolnod itt a Segédletek / Profil / Aláírás keretbe.
Jobbulást!

Ági

Kép
ági33

Ági, köszi. Remélem működik!

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Siker!

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Ági Mikor jártál a Sz. Imrében születésfelkészítőn, arra gondolsz ami minden hónap első Csütörtökén szoktak tartani? A múltkorin én is voltam,amit Nyulas Jolán tartott, lehet hogy találkoztunk is csak nem ismertük meg egymást? Klassz lenne, ha a következőre együtt tudnánk menni. Nem tudod, hogy mikor lesz?
Bogyra Engem is érdelkelne mit a befeléforduló lapos mellbimbóról írnál. Szerintem az enyém is olyan. :(
Buborka, Klemencia Hát bizony , hogy a TB ilyen lassan utal, nem könnyű megélni, ezért a bevásárlásokat is elhalasztottam. Sajnos az sem garancia, ha már egyszer utaltak, hogy akkor utána már folyamatos lesz az utalás, mert nálam az előző kifizetéshez képest is csúsznak. Állítólag üres a kassza és szerintem rajtunk spórolnak. :evil: :evil: :evil:
Detti Látod a hozzáértők is megnyugtattak, nem lesz semmi baj!!! :wink:
Ágota Örülök, hogy felfedted magad ez egy igazán jó csapat!
Gyöngyi Nekem a gyomorsavra, ha már a nyelőcsövemet is égeti, akkor az szokott segíteni, ha bekapok 4-5 szem mandulát. Ráadásul az még kálciumban is gazdag és még finom is! Nekem a pajzsmirigyre a véreredményeim alapján 3 hete emeltek a gyógyszeradagomon. Addig L-Thiroxint 100-at, most 125 kell szednem. Három hét múlva néz újra a doktornő! Szerencsére egy nagyon lelkiismeretes endokrinológus, mint írtam havonta vizsgál.

Nóra

Kép
fikuszka

Hékás és Fikuszka!

Nem a bimbóvédőre gondoltam! :)

Szóval a következő blog bejegyzés címe megszületett. A hétvégén megírom nektek szépen részletesen, remélem képekkel kombinálva! :)

KépKépKép
bogyra

Gyöngyi:
Én szoktam inni citromfű teát a munkahelyemen, vagy mentát (mindkettő saját termés), nem szeretek egész nap vizet inni. Gyümilét nem ihatok a cukor miatt (illetve olyan mennyiséget, aminek nem érdemes nekiállni).

Detti:
Örülök, hogy jelentkeztél, és csak így tovább, pihiz sokat és beszélgess a Babával! :)
És köszi a kérdésedet, jól bírom a diétát, csak a munkában vicces ez a körülményes evés, annyi cuccal megyek, mint máskor kirándulni, mert minden ki van mérve. De rendesek a kollégák, mert szolidaritásból bent esznek velem a konyhában :). 4 sráccal ülök egy szobában, egész nap zabálnak: ropi, perec, keksz, akármi elfogy, mindig más hozza az ellátmányt. Persze vettek nekem is, de mondtam, hogy ezzel nem számoltam..megehetik a részemet.

Adrienne:
Köszi a képdícséretet :).

Ágota:
Üdv itt! Jól bírod a tanítványokat? Mostanában nem könnyű a tanári munka, szóval minden elismerésem, hogy még elkezdted az új tanévet!

Pillesz:
Jobbulást neked!

Hátfájás:
Nekem a torna, jóga, nyújtás mindig segít, minden nap hajolgatok kicsit. Legjobban nekem is a macskapóz használ, illetve hasonló pózból a kezeket előrenyújtva elég jól ki tudom nyújtani a hátam. Kicsit nehezebb, de nekem jó, ha derékszögben hajolok kezemet a falra támasztva, elvileg egyenes háttal, és tolni próbálom a falat. Nekem még az oldalnyújtások szükségesek.

Francesca:
Hát szörnyen hangzik, amit a kórházról írtál, remélem találsz szimpatikus, megbízható embereket!

Buborka:
Hogy vagyok? Jobbulást Lilinek és Neked!

Kép
cat__

sziasztok!
A terhesvitamint én se szedem már, a legelején szedtem pár hétig. Sok gyümölcsöt eszem, így talán nincs is rá szükség. Andris fiammal szedtem végig. 2700 grammal született. Mi van ha nem szedem? :D
Brigi! Babalátogatóba meg nyugodtan gyertek!
Andrisnál a szoptatással nekem is voltak gondjaim. 8 hónapig fejtem a tejet, amit cumisüvegből elfogadott. Hát, nem semmi volt.... Remélem, most másképp leszl. De ha mégsem, akkor sem esünk kétségbe.
ágota 74

Fikuszka, szerintem amiről te beszélsz, az az ún. Kismama klub (http://imreszul.neologik.hu/Main/Menu/F ... /Babaklub/), ez minden hónapban a 2. csütörtökön van, de én ilyenen még nem voltam, ezt csak a honlapon láttam. Én keddenként járok fél 5-től kismama tornára, és utána 6-tól a 10 alkalmas szülésfelkészítő előadássorozatra (http://imreszul.neologik.hu/Main/Menu/F ... Eloadasok/). Én ez utóbbin találkoztam orvosokkal és szülésznőkkel, és nagyon tetszetek a témák is. Ez az előadássorozat 10 hetente mindig újraindul, én a 3.-nál kapcsolódtam be, és amire épp nem tudok elmenni, azt majd bepótolom a következő alkalommal. De jól hagzik az is, amin te voltál, ott pontosan mi történik, és mennyien vagytok?

Ági

Kép
ági33

Szia Cat!
Nem könnyű velük sokszor tényleg, de egyébként meg szeretek nagyon gyerekek között lenni, valahogy megfiatalodik az ember. :D
Mondjuk én is elgondolkodtam azon augusztusban, hogy visszamenjek -e. Semmi sem kényszer, ameddig jól érzem magam megyek.
Ági 33!
A vírusoktól a suliban igyekszem távol tartani magam. Mondjuk ennyi gyerek között ez nem könnyű. Alapos kézmosás, többet nem nagyon tudsz. De tudod milyen dolog ez, elmégy a boltba és ott szeded össze, vagy a nagy gyerek hazahozza... Azért bízom abban, hogy elkerül.
ágota 74

Fikuszka: Köszi a választ.

Brigi:Köszi a segítséget. Még nem jutottam el odáig, hogy próbálkozzak is, de hamarosan megcsinálom :P

Detti:Örülök hogy jó híreket hoztál, mert ezek annak számítanak. Az én nővéremnek 4 éve azt mondták, hogy beteg a baba, down kóros. Debrecenbe kellett mennie(vidéki), hogy megvizsgálják, és ott kiderült hogy semmi baja :D :D Úgyhogy csak pozitívan. :wink:

Ágota:Üdv itt köztünk! :D :D

Icu
Kép
Kép
icu03

[quote="bogyra"]H írta:bogyraékás és Fikuszka!

Nem a bimbóvédőre gondoltam! :)

Szóval a következő blog bejegyzés címe megszületett. A hétvégén megírom nektek szépen részletesen, remélem képekkel kombinálva! :)

Bogi, én sem :lol: :lol: :lol: Én a terhesség alatti bimbókiemelőre gondoltam :lol: De várom a blogbejegyzést, kérünk majd linket, jó?

Brigi

Kép

Kép
hékás

Gyöngyi, nekem is kezd meggyűlni a bajom a gyomorsavval, pedig hetekig nem volt bajom vele, elég volt a napi pár pohár tej... Így visszatértem a "gyógymódra": magnéziumos pezsgőtabletta majdnem minden este. Ez leköti a savat. És egyre jobban kell vigyázzak mit eszem...
Francesca, nálunk is nézték a HIV-et... Engem is meglepett.

Hatodik UH: esetleg jan. 6.-án, ha még egyben leszünk :)
Kép
nilszi

Ági Én is szívesen járnék tornára. Kell érte fizetni, ha igen mennyibe kerül? Sokan vannak? A többit leírtam priviben , mert nem biztos, hogy mindenkit érdekel.

Nóra

Kép
fikuszka

Fikuszka, a torna szerintem elég laza, de azért átmozgat, én nagyon élvezem, mindig jól esik, és feltöltődve jövök haza. Egy gyógytornász tartja, 200 Ft egy alkalom, elég sokan vannak (kb. 40-en), de egyelőre ez nem zavaró, mert ameddig még jó idő van, addig az udvaron, a szabad levegőn van a torna. Én ezt a részét nagyon élvezem, szuper a friss levegőn tornázni, de ennek lassan sajnos vége, és a teremben már nem biztos, hogy olyan jó lesz a tömeg. A többit én is leírtam priviben. :)

Ági

Kép
ági33

[quote="dil68"][ írta:dil68b]Uxi A Leche Ligás összejövetel minden hónap második
csütörtökén van 10-12-ig a gyártelepi katolikus templom ifjúsági
termében. Szerintem ez ingyenes és tuti, hogy lehet vinni
gyerkőcöt is.
A jóga biztos, hogy nem ingyenes, csütörtökönként 11-kor van
Dunakeszin, de nem hívtam fel még én sem. Tel: 06-70-772-9009

A sütibe nem tettél semmiféle adalékanyagot sem (sütőpor...)?
Nagyon vevő vagyok az egyszerű, cseppet sem macerás dolgokra,
meg amihez nem kell három kört futnom, hogy mindent beszerezzek.
Te is a SPAR-ba jársz vásárolni?
ildi

Köszi!
Majd elmegyünk arra, gondolom ez az ifjúsági terem valahol a templom körül van, ugye?

A jóga meg a Kisfaludy utcában, nem?
Oda jártam a baba előtt tornázni, nagyon jó, van gyerekfelügyelet. Járhatnék most is, igaz, nem mindenre, de a múltkor voltam, és nem igazán esett jól. Majd a baba után. Most marad a dvd-s tornázás.
A kismamajógát más tartja, ott nincs gyerekvigyázás. :cry:

Sütibe nem kell semmi más, én még egy csipet fahéjat is tettem az íze kedvéért, de nem lesz keméyn, jó puha, tetejére durvára vágott diót+ bio barna nádcukrot tettem, de az már csak a dísz. NEm kentem meg tojással sem, hát, a dió egy része így lepergett, de maradt rajta elég. (picikét átkentem egy vizes ecsettel, de szerintem az nem ragasztotta oda a diót)

KépKépKépKépKép
uxi

Szoptatás: Eminél nem bírtam sehogy sem fekve, pedig 3 hétig nem igazán tudtam ülni a hatalmas gátmetszéstől. Nem is tudom, hogy csináltam.
Beninél meg csak fekve tudtam, sőt, egyszer rájöttem,mikor már nagyobb lett, hogy nem is kell forognom, egy oldalról oda tudom neki adni mindkettőt :oops::Ciciváltásnál nem kellett pakolgatni a babát :D
Most is fekve fogok, ülve nagyon sokat bénáztam, nem igazán sikerült rendesen tartani, így meg nem is kell tartani, csak melléfeküdni, s a háta mögött lehet olvasni is, amíg kicsi. Utána már nem, mert akkor a könyv jobban érdekli, mint a az evés. :D

KépKépKépKépKép
uxi

Brigi:Paint a program, azt hiszem :oops: :shock: :shock:

Icu
Kép
Kép
icu03

Uxi látszik, hogy gyakorló anyuka vagy. Micsoda dolog olvasni, mikor az a gyönyörűség éppen szopik? :lol: :lol: :lol:
Persze tudom ez csak nekem, meg az első gyermeküket váró anyuciknak újdonság.

Nóra

Kép
fikuszka

Brigi csak arra voltam kivi hogy hanyadik héten mész, mert úgy látom a többség korábban.Az én dokim is azt mondta hogy 26. héten menjek. Nem oda megyek a kórházba és zsemlés lesz nekem is.

Múlt héten voltam teljes vérképet csinálttani, a cukrom kicsit alacsony amúgy is!Aztmondta egyek sütit:-)

Én is akarok 4 D-re menni!!!!!

Októbertől eljövök táppénzre, nem vállalom be ezt az influenzás időszakot.

És 4 Dre hova mész? Oda esetleg ellátogatok én is....
kriszti1976

Hátfájás: néha nekem is előjön, általában ha egész nap nyüzsgök.

Kérdés: ennyi idős terhesen vezettek?én most akarom elkezdeni, de a férjemnek nem tetszik, merhogy nehogy már épp most kezdjem el, amikor egyre nagyobb lesz a hasam. MÁrmint van jogsim csak régen nem vezettem.(na jó nagyon régen)

De ha meglesz a baba akkor meg azért nem lesz időm rá.Mi a véleményetek?Veszélyes a vezetés, és kell hozzá külön biztonsági öv?

Más.

Nem értem az embereket, egy részük azzal jön, hogy juj de nagy a hasad, a másik részük meg azt mondja: befelé nő :shock:

Úgyhogy mostmár elengedem a fülem mellett amit mondanak:)

Vaásárlás: azért október végén már nyugodtan vásárolhatok nem? eddig szó szerint semmit nem vettem....
kriszti1976

Uxi:Akkor Neked biztos nincsen kicsi melled! Már ha egy
oldalról oda tudtad adni mindkettőt! Én nem a gyereket pakolgattam,
hanem én költöztem át a másik oldalra az ágyon. A gyereket csak
megfordítottam. És én is olvastam közben, sőt néha még TV-t is
néztem. Ez volt a napi pihenés. Néha már alig vártam, hogy
ledőlhessek szoptatni. Akkor pihent a gerincem és én is.

A linzert ki fogom próbálni. Szerinted jó teljes kiőrlésű
tönkölybúza lisztből is? Az van itthon azt hiszem.

A Kisfaludy utcába (zöld ház) én is jártam egyszer kétszer Barnabással, mert remeknek találtam, hogy vigyáznak addig rá,
amíg én tornázok. Aztán elmaradtam, mert mindig nagyon sokan
voltak, alig lehetett elférni és nekem olyan idegen ez a divatos
fitness világ! (Biztos a korom miatt... :) )

Pillesz: Tényleg ne gondold, hogy a kis mell akadálya lenne
a szoptatásnak. Tejmirigyed ugyanannyi van, mint bárkinek, csak
a zsírszövet kevesebb. Ha eleve úgy készülsz, hogy úgy sem
fog menni, akkor esélyed van rá, hogy úgy lesz, ahogy hiszed.

Hékás: A spriccelős dolog ismerős, és látod, tényleg csak
a jó segítség hiányzott. Remélem most sikerülni fog!

Gyógytea A Corában vettem egy Pregnancy Tea-t, a TEEKANNE márkájút. Az összetétele: csalán, citromfű, borsmenta,
palástfű, málnalevél, cickafark. Nekem ízlik. Jól esik meginni egy
csészényit naponta.

Ildi

Kép
dil68

Krisz, én úgy tudom, hogy van a Brendonban biztonsági öv lehúzó, és akkor a hasad alatt lesz az alsó rész, felül meg a melled alatt, aszem. És így szerintem lehet vezetni.
Én is vezetek, persze csak kis távolságokra és nagyon óvatosan. Itt vidéken, nem is lehet meglenni autó nélkül, minden bolt 10 km-re van.
Vendég

Icu, délután akkor írok, hogy azzal hogyan tudod kicsinyíteni, annak még nekem is utána kell néznem :lol:

Kriszti, én a Medicoverbe megyek majd 4D-re, én a nem kötelező kórházas cuccokat, és minden más egészségügyi nyavalyámat ott kezeltetem. Nem tudom, hogy utcáról fogadnak-e, mert mi tagok vagyunk ott.

Vezetés. Én vezetek. Nagyon sokat. Marcival a szülés előtt 2-3 nappal is vezettem még. Nincs övterelőm, és nem nyomja a pocakomat. A háttámlát hátrébb állítottam, és amikor bekapcsolom az övet, a kezemmel beállítom, hogy kényelmes legyen. Szerintem ha gyerek mellett vezetni fogsz, akkor érdemes még terhesen begyakorolni, mert utána stresszelni fog az is, hogy a gyerek nyekereg. És elég legyen az a stressz, a forgalom és a pedálok már ne jelentsenek olyankor gondot :wink:

Október végén nyugodtan elkezdhetsz vásárolni. A kiságyak zöme amúgy is több hetes átfutással készül el, és nem tudom, Te mikor akarod összerakni, de mi már november végén össszeszerelnénk. Úgyhogy október végén nekünk is meg kell rendelni az ágyat

Uxi, tetszik ez a szoptatás közben olvasás :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: