A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 Áprilisi babavárók

na fasza laptető :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
ettike

Judy én is irigylem a pici pocakot. Szeretem,ahogy a pocakomban mozog a kicsilány,de a "húúú de nagy vagy" meg "ikreket vársz?" kijelentésektől+kérdésektől már a falnak megyek :evil: :oops: Arról nem beszélve,h egyik kabátomba sem férek már el,reggel csak remélem,h a vékony kis félkabát elég lesz és nem lesznek aznap mínuszok. És lenézem a nagy emberekről a kabátjukat... A gatyákról nem is beszélve :?

A beöntés nem tudom milyen érzés lehet,de én nem ellenkezem majd az biztos. Én nem szeretném magam ott összerosálni. Meg itt is írta pl Cat,meg máshol is írták,h az egy megkönnyebbülés. Ártani nem árthat.

Beatrix: barátnőm végig szedte az Elevitet. Még szopinál is. Egyszer nem volt se ideje, se energiája elmenni venni pár napig és lefolytak Róla szó szerint a kilók. A babája meg jóóó nagy. Most 9 kiló és 6 hónapos. Nem feltétlen van összefüggés,csak Náluk ez van.

Sziszike nagyon remélem a legjobbakat. Én biztos,h a lámpás módszerrel próbálkoznék. Nem vagyok benne tapasztalt,de hiszek benne.

Tisa várjuk nagyon az élménybeszámolókat :)

Holnap megyünk apaságit csináltatni. Írtátok,h ne várjak vele,úgyhogy előrébb hoztuk az akciót másfél héttel. Akkor már nyugi lesz a lelkemben,mert ezen már nagyon túl akartam lenni.

Jó éjszakát mindenkinek és köszönöm az 1%-os tanácsokat! Az adóbevallást meg öröm volt megkapni :wink: :)

dharma

Hát én nem is tudom milyen a beöntés, az nekem Emmával kimaradt. Lehet, h most majd megkapom a magamét, de eza slagos dolog nem hangzik túl bizalomgerjesztően….. :?

Tecaaa, én amondó vagyok (és már többször írtam is), h ne nagyon foglalkozzatok a súlybecsléssel, nagyon csalóka tud lenni. Amúgy, ha ekkora is a béb, sincsen semmi, max. tovább lesznek eá jó az 56os rucik. Fő, h egészséges legyen!

Ildi: figyeld magadat és az órát, ki fog derülni- ha még nem derült ki, persze. De a kád meleg víz- dolgot is kipróbálhatod, állítólag tényleg kiderül az igazság. Tessék jelentkezni!!!!

Sziszike, ne bánkódj, még befordulhat Beni, nem? Koli hüvelyi úton született, ugye?

Tisa üdv itthon, drukkolok az első fürdetéshez, éjszakához!

Zsu
svs

Sziasztok!

Ildi!
Mi a helyzet? rendszeresen jönnek?

Tisa!
De jó, hogy itthon nagyon várunk benneteket fotoval meg beszámolóval. Ja és iszonyatosan kedves férjed van becsüld meg :) Többünket nagyon meghatót ahogy egy apuci írja le ezt a nagyszerű élményt....

Ettike!
Murphy.... :-) De abban azért igaza van mindenkinek hogy a másik doki is doki és biztos le tud vezetni egy szülést. :D minden rendben lesz...

Beatrix!
Üdv itt. Én szedem az elvitet első fiammal is szedtem. nem lett óriási baby és nem híztam vészesen sokat, de a szoptatá alatt is szedtem és rengeteget segíett.... Epidurál! Szerintem nem kell ellene ennyire tiltakozni.,én kaptam az elsőnél és sokat segíett a tágulási szakon ráadásul elviselhetőbb volt. azért nagyon fáj ami ott van.... Ha eljutok a hüvelyi szlésig bizti kérni fogom.... De majd a szituáció dönt szerintem.....

Kedvesek vagytok, hogy vigasztaltok. Még nem 100% hogy csaszi, de van rá esély... :-( Kolit hüvelyi úton szültem. most azért kell mennem ha újra rendszeresek mert uh-nak és ha így fekszik akkor nem várják meg hogy vajudjak hanem érzéstelenítenek és visznek a műtőbe.... Valaki kérdezte, hogy megfordulhat e még elvben igen gyakorlatban meglátjuk..... Valaki írta, hogy lenne még időm igen mert ápr 15re vagyok kírva csak a tulsok víz miatt megmondták, hogy nem is vihetem túl a 38-on, mert veszélyeztetti a babát.... és eleve a sok magzatvíz koraszülés. ezért vannak normál fájásaim....
Lelkem egy fokkal jobb, de még nem vagyok a toppon. Most próbálok arra koncentrálni, hogy forduljon vissza. Ha nem indul be hétfőig anyum elviszi Kolit szerdáig, hogy tudjak pihenni, kikapcsolni. szerdán meg megint ctg+uh ott nagyon sok minden kiderül.....

na megyek hosszú kimeritő nap volt.

puszi

Kép

Kép
sziszike22

sziszike:

Alex is nemrég fordult meg.még tényleg van esély rá.
a császár meg nem olyan rémes,persze hasi műtét,de a lényege ugyanaz,csak nem akkor szenvedsz mikor szülsz,hanem utánna.és ha szerencsés vagy másnap már épp úgy "futsz"mintha rendesen szültél volna.van aki a gátmetszés miatt jobban szenved az első napokban mint egy császáros.
tudom én hogy doki az is.szimpatikus volt,aranyos meg minden.csak valahogy mégis.de ezen nem agyalok többet.Alex így is úgy is kijön.

beöntés:

tényleg nem vészes,mégcsak nem is kellemetlen(inkább kínos)
de higgyétek el ott és akkor épp úgy nem fog érdekelni mint szülés közben mondjuk a gátmetszés.a szülésznők mindennap csinálják,nem fognak képeket vágni vagy hasonló.ne arra gondoljatok hogy méteres csövet dugnak fel és egy óráig folyatják belétek a langyos vizet(bocs).pikk,pakk megvan és el is lehet vonulni........

na elviszem Patrikot aludni.remélem én is tudok végre rendesen.....

Kép
Kép
ettike

Dharma!A kabát-kérdés nekem is ismerős.Bár csak azóta,amióta lentebb "szállt" a pocim.Na azóta egyik kabátomat sem tudom behúzni,szóval csak reménykedem,hogy hamar vége lesz ennek a szeszélyes időjárásnak és itt lesz hamar a jóidő.

A beöntéssel én is úgy vagyok,hogy inkább legyen,mint hogy ott és akkor "baleset" történjen.

Én nem szedtem semmiféle vitamint,mivel az orvosom nem javasolta,annyit mondott,hogy egészséges,változatos étkezéssel elég vitamint jutathatok a szervezetembe.Ez szerencsére a laborleleteimen is meglátszik.Csupán csak most a végére lett egy picit alacsony a vasam.De így vitamin nélkül is elég nagy babánk lesz a becslések szerint.Bár én erre azt szoktam mondani,hogy az apukája sem kicsi :D

Tisa!Jó hogy már otthon vagytok!Gyere,amint tudsz és mesélj!!Olyan jó nektek!!!!! :D

Kép
demetnik

Én beöntést már adtam eleget, és tényleg csak a szitu car.

Nekem ruhám van bőven,a párom kabátja is tökéletes, de van nekem is egy fekete,ami nem karcsúsított, és tökjó meleg. Én a tokámtól,meg a széles hátamtól vagyok kész már.
Most néztük még jövő7en is fagyni fog,hát milyen március ez :evil: :evil: :evil:

Jajj,engem az egyik barátnőm nyaggat,hogy mért szedem az elevitet, mert óriás bébim lesz, de hááát én sem vagyok egy kismacska,de hát tudom, hogy nem eszek változatosan és elég vitamint sem télen,így gondoltam ennyit megtehetek.Az étvágyam meg ettől függetlenül mindig is kiválló volt.

kocska

Na, most jutottam csak el a meleg fürdőig, közben voltunk a Tescoban is. Keményedek rendszeresen, de semmi nem fáj, ha nem kezdtem volna el figyelni az órát, akkor valószínű észre sem venném, csak hogy gyakran kemény. Legutóbb 10 percenként jöttek, de már az is lehet, hogy beképzelem :roll: Azt hiszem inkább lefekszek aludni, csak fájna legalább egy kicsit, ha indulni kéne. Legalábbis remélem :)

Kép

Kép
sildi83

Ezt most találtam igaz 2004-es, de mód felett érdekes és igaznak is tűnik teljessen: Ez az én kórházam:

A bajai szülészet? Hol is kezdjem?! Egy éves múlt a kisfiam, aki ott született. Íme a tapasztalataim: A nővérek aranyosak, segítőkészek. A szülésznők között is van ilyen állítólag, nekem nem sikerült kifogni, egész vajúdásom alatt kettőször jött be hozzám felrakni a CTG-t, egyébként kint passziánszozott a szülőszoba előtti számítógépen. Szülésznőt nem lehet választani. A kórház nem rendelkezik semmiféle vajúdáskönnyítő eszközzel. A vajúdóban nincs egy szék, de még egy kis sámli sem a kísérő részére, ahova leülhetne, végig állnia kell, és ugye ez nem mindenkiél olyan rövid folyamat. Kísérő egy tanfolyam elvégzése után lehet jelen, amely tanfolyam semmi másból nem áll, mint körbevezetnek, és megmutogatják, hogy ez itt a vajúdó, a szülőszoba, a kórtermek, stb. Szüléselőkészítő tanfolyam nincs. Egy harmadik gyerekét szülő pár úgy gondolta, hogy harmadszorra erre már nem kíváncsi, ezért az apukát nem engedték be a szülésre. Szülni csak hanyattfekvésben lehet. Nem tudom van-e olyan szülésznő, aki ismeri a gátvédelmet, én még senkitől nem hallottam, hogy így szült. A harmadszorra szülő nőktől esetleg megkérdezik, hogy akar-e gátmetszés nélkül szülni, ami ugye nem azonos a gátvédelemmel. Szülőszobában nem lehet szoptatni mert úgymond "úgy sincs mit szopnia a gyereknek".Császármetszés csak altatásban, legalábbis nem hallottam egyéb esetről. Három baba-mama szoba van, amik közül egy az oszt. vez. főorvos betegeinek van fenntartva. Nekem három napot kellett várnom arra, hogy babásba kerülhessek, miközben egy szoba teljesen üresen állt, én a kisfiamat meg csak három óránként kaptam meg. A csecsemősnővérek között is van kedves, de van, aki a mellemről tépte le a babámat, mert már 5 perce benn kellett volna lennie a csecsemőosztályon fürdetésre. Ugyan azt mondják, hogy a babák csak anyatejet vagy limonádét kapnak, de ennek ellenére adnak tápszert is. A tisztaság elfogadható a patológián is, kivéve az abortuszos napokat, amikor jobb ha az ember nem megy WC-re. Bocsánat ha túl hosszú voltam, ha még kíváncsi vagy valamire írj

kocska

Kocska!

2004 nagyon régen volt. Azóta sokminden megváltozhatott.

Tegnap este mindent elolvastam, de reagálni már nem volt erőm. Reggelere pedig mindent elfelejtettem.

Ma csak pihenést terveztem, mert tagnap az egész napi mászkálás után olyan volt a bokám, mintha elcseréltem volna egy elefántéval. :shock: :roll: :evil:
Reggelere jobb lett a helyzet, de nem tudom mikor lesz olyan, mint régen. És az utolsó egy hét alatt plusz 4 kiló jött fel. :shock: :shock: :shock: Ez szerintem mind víz, mert enni ugyanúgy eszem, mint eddig. De legalább a vérnyomásom rendben van, így nem kell izgulnom a toxémia miatt.

Mára a pihenés mellett be kell ikatatnom a mosást és a vasalást is, de csak megoldom valahogy...
Vendég

Jó reggelt!

Este a háziorvos után még elmentem anyámékhoz is, így már nem tudtam jönni hozzátok.

Papírok lerendezve, hétfőn le is adja a párom a munkahelyemen.

Cat!
Most hány kilónál tartasz összesen? Még mindig átlagon alul vagy szerintem. Én 7 kg-ot szedtem fel eddig, remélem, hogy ez már nem is nagyon változik. Az okosok azt mondják, hogy ennyi le is mehet majd a szülés alatt.

Én is pihizek ma, ugyanis a héten ez az első napom, amikor nem kell mennem sehova.
Délután meglátogat a barátnőm az 1 éves kislányával.

Vitaminok: én úgy hallottam, hogy nem feltétlenül a kismama, ha nem inkább a baba hízik tőle jobban. Vannak olyanok, akiknek erre szüksége is van, de nyílván nem mindenkinek. Szerintem, ez is alkatonként különbözik.

Kép
gesztenye74

Jó reggelt!

annaszuszi, tegnap lemaradt:
a nyuszika meg a fűnyíró esete, az a vicc. amikor a nyuszi kölcsön akarja kérni a medvétől a fűnyíróját, és amíg odafelé megy, végig spannolja magát, hogy úgyse fogja odaadni, meg így úgy lesz, és amikor odaér, nem is kéri, csak azt mondja, hogy tudod mit medve? cseszd meg a fűnyíródat!

meg még az jutott eszembe, így szülés környékén, hogy ha valaki ki akarja lyukasztatni a kislánya fülét, azt még ott tetesse meg, általában van rá lehetőség a csecsemősöknél, vagy fix áron, vagy némi borravalóért, mert ha nagyobb, akkor már a védőnő meg tudja csinálni, de nagyon nehéz. múltkor tanúja voltam egy kb 2 hónapos baba esetének, kb egy bő óra volt... egyébként én nem voltam képes az elsőszülöttemnél azóta sem rászánni magam :)
a másik, amit szintén a kórházban érdemes még, megnézetni a gyerekorvossal, hogy a gyerek nyelve le van-e nőve!!!! nem mindenhol nézik automatikusan! ez nagyon fontos! mert egy pici vágással megcsinálják azonnal. ha le van nőve, ezt úgyis meg kell csinálni, van, akinek a szopizásban is gondot okoz, de később beszédhibát okoz, tehát úgyis mindenképpen. és jobb a gonosz kórházban túlesni ezeken. Rékának volt lenőtt nyelve, és szopiban nem okozott gondot, de aztán el kellett vinni, kb 3 hónaposan mégis, és nagyon rossz volt, mert addigra már nagyon utálta, ha idegenek fogják, tudott tiltakozni is, arról nem is beszélve, hogy ugye egy kb 2-3 perces beavatkozás miatt (ennyit töltöttünk kb a rendelőben) két órát vártunk a sebészeten, amit ugye nem kell mondani, hogy mliyen nagy élmény. gondolom ha még nagyobb a gyerek, még rosszabb.
ez a lenőtt nyelv azt jelenti, hogy rövid a nyelvfék (az a kis bőrdarab, ami a nyelv alatt feszül) ha nem engedi fel a nyelvet, nem tudja eléggé kinyújtani, tartani vele a mellet, vákuumot csinálni, később meg bizonyos hangokat nem tud képezni.
egyébként vicces volt, ugye a kis beavatkozás után mondtuk az urammal, hogy meg fogjuk még mi azt bánni, hogy felvágták a réka nyelvét :D hát, jól felvágták neki, az egyszer biztos.

na, ezeket még akartam mondani így a kórházazás előtt mindenkinek. a babaesőről jutottak eszembe :)

tünemény írt tegnap este, hogy volt vizsgálatokon, a laborja jó lett, nincs toxémia, de diétáznia kell. viszont valszeg csak hó végén lesz neki laptop :( de már nagyon hiányzunk neki.

kocska, az átszervezésben szinte minden megváltozott, minden kórház teljsen más, tehát csak a 2008-as élmények a mérvadók :) a kismama archívumában nincs a bajai kórházról? az utóbbi időben havonta két kórházról írnak. csak nemtom, mióta...

na, át kell passzolnom a gépet a mesenézőknek :) majd később jövök még talán, nem tuti, mert jönnek barátnők gyerekekkel, aztán meg este a nővérem, váltja a húgom, meg másik barátnőm, nagy bandázás lesz :)

szép napot!

kikocska

Jó reggelt:)

Hát semmi nem történt, azon kívül, hogy szinte állandóan kemény a hasam.

Tünemény: Te is hiányzol nekünk :(

Vitamin és hízás: szerintem is alkati kérdés, de én úgy vagyok vele, hogy ha más úton nem tudom bevinni a megfelelő vitaminmennyiséget, akkor inkább szedjek fel egy pár kilót, vagy legyen a baba kicsit nagyobb, de egészséges. (én az első naptól szedem az elevitet, mégis olyan 3 kilósra saccolják Jankát (pontosabb adat majd a hétfői 38 hetes uh-n lesz).

Kép

Kép
sildi83

Lenőtt nyelv: teljesen egyetértek, nekem elhanyagolták, nem csak a kórházban, hanem teljesen, így a mai napig raccsolok, nem tudom eléggé kinyújtani a nyelvemet, a pörgetéshez, hanem franciásan képzem. Felnőttként is megcsinálják, csak újra kell tanulni beszélni, hát ezt nem vállaltam... :(

icamica

Épp most volt a Napkeltében egy pasi a Down-kóros kislányával. Azt mondta, hogy az esetek 10%-át tudják csak kiszűrni az elővizsgálatok során.
Én mondjuk ezzel nem teljesen értek egyet, mégis olyan rossz érzés volt hallgatni, hogy sok ember csak a kórházban szüléskor szembesül a ténnyel, miszerint Down-kóros lett a gyermeke.
Nem is értem, hogy minek nézek ilyen műsorokat közel a szüléshez!!! :evil: :evil: :evil:

Lenőtt nyelv: erről még nem is hallottam. Ezek szerint erre is oda kell majd figyelni.

Kikocska!
A füllyukasztást minden kórházban vállalják? Tényleg jó lenne rajta már ott túlesni. Szerintem, olyan aranyos, amikor egy kislánynak pici kis édes fülbevalója van.

Kép
gesztenye74

Lenőtt nyelv: nekem is az volt. De azt nem tudom mennyi idős voltam amikor felvágták.

Füllyukasztás: a legjobb az első pár napban túl esni rajta, ahogy Kikocsak is írta. Kisebb az esélye annk is, hogy későb érzeékeny lesz a füle, és nem bírja majd az ékszereket. Meg persze ilyenkor még észre sem veszi igazán.
Tehát aki szeretné, már most szerezzen be fülbevalót.

Gesztenye!

Most ezzel a négy kilóval vagyok több a kezdő súlyomnál. És mivel szerintem ez mind víz, remélem egy-két napon elülk le is megy a szülés után. Illetve azt is, hogy most már nem lesz több.
Olyan büszke voltam magamra, hogy nem híztam semmit, erre most jön ez...
Vendég

És ma mr túl vagyok egy gyors pedikűrön is. Igen érdekes tornamutatvány volt. De könnyebb, mint gondoltam. Viszont ezt a műveletet már csak szülés után fogom megismételni, az tuti.

Gesztenye!

Szerintem nem csak a Down 10%-át tudják kiszűrni. Inkább annyit nem tudnak időben, szerintem. De nem ismerem a pontos statisztikákat.

És az, hogy az elején nem látják esetleg, nem jelenti azt, hogy a végén sem. Nyugi! Itt már mindenkinek egészséges babája fog születni.
Vendég

Jó reggelt mindenkinek!

Tegnapi uh-on minden oké volt.Megnézte a köldökzsinór vérellátását is és azt mondta tökéletes.Súlyt nem mondott mikor kérdeztem hanem azt mondta se nem kicsi se nem nagy.
Azt mondta tovább nyíltam egy kicsit de nem vészes.És , hogy akármikor mehetek szülni.

Sajna tegnap elmaradt a kép mert Andris úgy takarta az arcát mikor néztük, mintha sztár lenne mi meg paparazzók. :shock: :shock: :D :D

Kép

Kép
gabka7926

Cat!
Irigyellek a 4kg plusszod miatt, főleg úgy, hogy az csak víz.

Én egyáltalán nem vizesedek még most sem. Lehet, hogy csak közvetlenül a szülés előtt kezdek majd el? :shock:

Gabka!
Jó hír, hogy minden rendben. Bár azért azt kiszedhetted volna a dokiból, hogy mégis mekkora súlynál tart Andris.

Mit ebédeltek?
Én kaptam anyámtól tegnap sóskát rántott párizsival, úgy hogy ma azt eszem ebédre.

Egyszerűen nem visz rá a lélek kórházi csomagom összeállítására és a vasalás megkezdésére. Borzasztó lusta vagyok.
Majd délután a barátnőm segítségével neki állunk a csomagnak.

Kép
gesztenye74

Gesztenye!

Én is azt hittem megúszom a vizesedést. De sajnos az utóbi két hétben már nem sikerült. Az viszont megnyugtat, hogy a vesémmel minden rendben van és nem az az oka.

Azt hiszem megyek és vasalok egy pár Marci ruhácskát...
Vendég

Hogy ma mit főzők? :roll: :roll:
Na azt még én sem tudom.Hiába kérdezem apát ő soha nem mond semmit.

Majd a boltban eldöntöm mikor odaérek vagy út közben.Lehet, hogy kis cukorborsófőzlék csirkepörköltel.Na ez is lesz!
:lol: :lol: :lol: :lol:

Én híztam egy kilót és most tartok 7 kilónál.

Kép

Kép
gabka7926

Mi rántott sajtot eszünk rizi-bizivel.... csajszi nagy kedvence!

Füllukasztás: Emmának 3 hósan csinálták, a doktornőnk szerint az esetleges ferőzésveszély miatt nem ajánlatos hamarabb. Kb. 2 perc volt az egész...persze lehet, h nekünk volt csak szerencsénk (amúgy minden vizsgálatot végigüvölt a kisasszony, ezzel mégsem volt még gond).

Nyelvlenövés: hát nekünk senki nem mondta, h gond lenne, a szopi is simán ment, beszélni is beszél már valamennyire, most az ortopédián viszont azt mondta a doki, h durván le van nőve. :shock: Azóta sem tudjuk, h mi az igazság....utána kéne járni, de nem bírom rávenni magam. :oops:
Erre tényleg érdemes lehet konkrétan rákérdezni a kórházban, házidokinál....

Most mennem kell, vár a sajt.. :wink:

Zsu
svs

Zsu: én kedden csináltam rántott sajtot sültkrumplival.De szerintem vasárnap is az lesz mert ez meg az én kedvencem nálunk.

Akkor erre a nyelvlenövésre én is rákérdezek majd.

Kép

Kép
gabka7926

Tisa!
Ha lesz egy kis időd, válaszolj kérlek: az őssejtes csomagban lévő jégakkura az van írva, hogy használat előtt 6 órán keresztül fagyasszuk. Tehát ezt nyilván csak a kórházban tudjuk majd megtenni. Ti hogy csináltátok? Ahogy bementetek kértétek, hogy tegyék nektek fagyasztóba?
Hogy ment őssejt levétel? Kellett valamit magyaráznotok, vagy a doki tudta magától a dolgokat? Ti vittétek végül be vagy futárt hívtatok?
Bocs, hogy ilyen hülyeségekkel zavarlak! :oops:

Zsu!
Én is imádom a rántott sajtot. :)
Nézd meg a Jánosnak az új szülészteti honlapját! Márc. 15-én készült el, sokkal jobb, mint a korábbi.

Kép
gesztenye74

Sziasztok!

Nálunk ma ránott sajt és sült krumpli volt a menü :D

Vizesedés:Hál'isten még én sem vizesedem.A védőnő meg is lepődött,hogy még tudom hordani a gyűrűimet és nincsennek bedagadva az ujjaim....

Képzeljétek!Tegnap éjjel arra ébredtem,hogy nagyon görcsölt a pocim.A jobb oldalon kezdődött,de utánna már az egész hasamalja fájt.És fájt a szeméremcsontom is.Már azon gondolkoztam,hogy ébresztem a páromat...Aztán egyszer csak elmúlt,mintha elfújták volna.Ma pedig elég sűrűn keményedik a pocakom....
Nagyon kíváncsi vagyok,hétfőn mit mond a doki,illetve mit mutat az nst.

Kép
demetnik

Látom a rántott sajt mindenhol bejön..... :lol:

Jövő héten megyek utoljára a rendes havi dokivizitre (remélem a fiatalúr továbbra is jó irányban van), aztán én is kezdem az Nst-ket! Végre.....

Gesztenye, köszi az infot. Tényleg jó lett a honlap, és már nagyon ideje volt megcsinálni! A felkészítőt egy Judit nevű szül.nő tartja?
Hát igen, lassan tényleg ideje csomagolni meg vasalni, de megértem, h nehezen veszed rá magad!

Cat, azért pihenj is! Kötelező!!!!! :!:

Siófokon született egy 5400gramos baba :shock: , ezen a linken megtaláljátok a videot (18:50-nél kezdődik):
http://www.dunatv.hu/video/videoplayer?vid=544170

Zsu
svs

Sziasztok!

Látom jól van mindenki megy a nagy izgulás.

Zsu: Nagyon jó a táblázat. Arra kérlek írd majd át a Zalánt Koppányra. Párom kérésére megváltoztattuk a nevét a kislegénynek.

Beatrix: üdv itt a csapatban. Én ritkán írok, de nagyon sok hasznos tanácsot kaptam (kapok) itt a csajoktól.

Eda szívből gratulálok Pepe születéséhez, nagyon jó egészséget mindkettőtöknek és sok tejcit.

Hát gyönyörű kislány a mi kis csapatunk első babája, Léna nagyon szép vagy. Olyan jó, hogy már túl vannak rajta. Nagyon irigy vagyok.

Tök jó, hogy szinte minden nap van valaki akiért szorítani lehet.

Héten voltam UH.
BPD: 88,5 mm
FK: 309 mm
OFD: 105 mm
Fekvés: II. kpt.
HL: 64 mm
FL: 71 mm

Kérdeztem, hogy mekkora lehet a doki azt mondta, hogy 42-47 cm között és 2200 g.
Szerintetek az nem kicsi vagy még sokat hízik 3-4 hét alatt?
Nekem 30-án kell mennem először NST-re.
Amúgy jól vagyok még van 3 szem Magnéziumom azt beszedem és akkor utána abba is hagyom.

Ettikével mi van? Este még volt de ma nem láttam. Ment NST-re?

Kép
evike79

Zsu!
De igen, valamilyen Judit a szülésfelkészítős csaj.

Evike!
Koppány és Luca között kb. 1 hét van. Luca kb. 3 kg most. Lehet, hogy Koppány súlya kicsinek tűnik, de állítólag sokszor lőnek mellé az orvosok. Nekem azt mondta, hogy kb. 3,50-70 kg-al várható a szülés. Tehát 3 kg még neked is lehet szülésig, az meg teljesen normális.

Kép
gesztenye74

sziasztok.

a babák így a vége fele heti kb. 250grammot híznak.szóval 4 hét alatt akár 1 kilót is felszedhetnek.

íííírtóra pocsékul vagyok.olyan nyomottnak érzem magam.szurkáll a hasam,feszül.fájdogáll........áááá már terhes a terhesség.

képzeljétek ma alig ittam(eddig kb 1 litert)de 5 percenként megyek pisilni.alig pár csepp jön de úgy érzem szétt durran a hólyagom.lehet Alex ennyire lenn van már?

jajj nem tudom még mit akartam :oops: :oops: :roll: :roll: :roll:

na elfekszem hátha jobban leszek.

Kép
Kép
ettike

Sziasztok!

Neharagudjatok, de nem tudja valaki mért rendelleneség a harántfekvésű baba? Most ezt olvastam mindehol.... :-( Plusz egyik helyen azt írták 36. hetes korig másikon 37 hetesig fordulnak meg.... Nem látok sok esélyt :-( Viszont több helyen olvastam, hogy többedszer szülő nőknél még a tágulás alatt is megfordulhat.....
Szerintetek gáz lenne ha felhívnám a szülnőt, hogy beszéljek vele eről??? Annyira nyugtalanít ez az egész. orvosomnak tegnap csak annyi ideje volt hogy rá pillantson a leletre és mondta amit mondot, de nem mondta, hogy milyen esélyeim vannak cagy hogy tutti császár vagy mi van..... Annyira nyugatalanít az egész... Egy császárra máshogy kell készülni mint egy sima szülésre. Annyira nem foglalkoztam vele eddig, hogy nagyábból fingom nincs semmiről....

megyek mert nagyon kivagyok....

szilvi

Kép

Kép
sziszike22

Jaaaj, egy kis vérfolt van a bugyimban. Egy icipicike, de most úgy megijedtem :shock:

Kép

Kép
sildi83

Irigylésreméltók vagytok jányok :) Nem tudom,h-h csináltátok,h 0-7 kg-ot híztatok csak :oops: Erre már csak azt a sablonkérdést tudom feltenni: hol a baba? :D
Demetnik én pl 2 napja kellett,h megváljak a gyűrűimtől párom nagy bánatára. Eddig nem volt gond,még most is rámegy,de idegesít,h szorul és nehezen szedem le már,úgyhogy inkább jóóól eltettem.

Nyelvlenövés: nekem sem ártana megcsinálni,mert van ékszer a nyelvemben és azt is nagyon előre kellett szúrni,mert amiatt a bizé miatt nem tudom csak picit kinyújtani a nyelvem. Szerencsére beszédhibát nálam nem okoz,néha tompán ejtek egy két mássalhangzót. De jó is,h írtátok,mert erre figyelke majd én is.

Fülbevalót én nem szeretnék Majácskának olyan korán. Nekem is kb 2 évesen került be és tesómnak is. Arra még emlékszem,amikor Neki csinálták és nem volt olyan nagy cécó. két munkatársam már a kórházban megcsináltatta a babónak,de nekem nem tetszik ilyen picin. Meg kicsit tartok a gyulladástól,meg attól,h belekap. Inkább hagyom kicsit későbbre.

Én ma kukoricasalátát ettem tonhallal. Nem nagyon vagyok a halakért oda,de olvastam,h az omega3 "okosítja" a magzatot. Úgyhogy ezzel is úgy vagyok,h ártani nem fog.

Ma végre elintéztük az apaságit,azt hittem,h megkönnyebbülhetek,erre mondja a hölgy,h hétfőn postázza :shock: Na puffff neki, még mindíg nem lehetek nyugiba.
jövő héten vagyok utoljára munkába...már nagyon várom :D
Remélem most már Eda babójáról is kapunk lassan képeket. Kíváncsi vagyok a picifiúra :)

dharma

Na, nem tudom mi lehetett ez :shock: Minden esetre ha baj lenne gondolom erősebben vérezne, nem csak egy kis foltocska lenne :roll:

Kép

Kép
sildi83

Sziasztok

Na vissza jöttem a CTG-ről, minden rndben volt, bár Sára az elején nem akart megmozdulni aztán mégis, beszéltem hozzá, meg énekeltem. Joslófájásokat mutatott, ugyhogy azt mondta a szülésznő hogy az csak jó, mert így rövidül a vajudás. Jövöhéten ugye megyek szerdán és pénteken is, dokikám azt mondta, hogy pénteken megnézi a méhszámat, hogy mi a helyzet, mondtam nekik o.k., remélem addig már megszülök.

Gesztenye
Sejtbank, nem tudom ti honnan rendeltétek, de nekem nem kell az aksikat lehütenem ( Czeizel es a miénk ), és van egy telefonszám amit fel kell hívnia a párodnak, hogy a futárszolgálat kijöjjön. Mondjuk ez minden hol így van. A másik, elvileg az orvosnak tudnia kell hogy ti akarjátok levetetni az őssejthez a vért, és neki tudnia kell csinálni ezt.
De azért kérdezz rá az orvosodra.

Súly gyarapodás:
Nekem elromlott azt itthoni mérlegem, hála istennek, mondjuk ma én nem ebédeltem semmit, késön reggeliztem, de most nekem a nasi megy nagyon. CSOKI Fagyit ettem babapiskotával.
Nem tudom mennyi megy le, igazából én a kezdetektől 20 kg tartok, ha 10 lemegy már akkor nagyon örülök, a többit remélem Sára leszívja, és meg tornázni kell, az a lényeg. Sajnos. Én sem szerettem volna sokat hizni de hát ez van. Bár nekünk itthon mindenhol van tükőr már ott tartottam hogy szólok a páromnak vegye le a falakról hogy ne is lássam magamat. De hát akár mennyire vigyázz az ember aki nincs hozzá szokva a rendszeres evéshez az hízik. Én régen egy nap max 2x ettem. Nem is ittam ennyit, kávéztam, és tartottam az 55 kg. Mire beültették Sárát egyből +4kg volt rajtam, és utána 62 kgmal kezdtem 7 hetesen, tehát eleve +7 kg volt rajtam a hormonok miatt, stb.
Most a végére meg vizesedek, mondjuk nem annyira, de van víz azért rendesen.

Szóval én is elvagyok keseredve hogy hogy fog lemenni ez a plusz kg, de majd valahogy sikerülnie kell.

Tudtok valamit EDA-ról?

Kép
lili&ana

Jaaj de jó hogy leírtad ezt most lili és ana..:-) Már kezdtem magam nagyon szarul érezni...ahogy olvastam itt a 4 meg a 7 kilókat...
Én 60-ról kezdtem..és az elején semmi hányingerem nem volt, viszont étvágyam az annál inkább...ami máig nem múlt el..sőt itt a finishben hatványozódott :-)
Úgyhogy én is 19 kilónál tartok..nekünk is elromlott a mérleg..azazhogy csak az elem fogyott ki..persze anyósom rögtön orvosolta a problémát..nem bántam volna ha nem.
Egyébként én már kb a 3-dik hónaptól nem tudom hordani a gyűrűimet, és 36-ról 39-re nőtt a lábam !!!!! Írtak fel vízhajtót is..mert vizesedem...szerintem családi örökség, mert anya is nagyon vizesedett velem.
Egyébként magamon a hasamon kívül nem változást..na jó egy kicsi combnál meg fenéknél..de nem húsz kilónyit...

Szerintem ne aggódj emiatt..pikk-pakk visszanyerjük eredeti formánk...(remélem..:-)
beatrix161

Megjöttem a sétából.
Ragyogó napsütésben indultunk el, hózivatarban értünk haza. Ezt a hülye időt! :shock:

Sziszike!
Én a helyedben simán felhívnám a szülésznőt. Ez pont egy olyan téma, amit nyugodtan megbeszélhetsz vele. Ráadásul, ha tuti császár lesz, akkor a szülés során már nem is lesz rá szükséged.

Sildi!
Azóta nincs több vérfolt?

Kép
gesztenye74

Lessetek be, akkor megint nem kell 2szer leírnom:
http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=23135

Megjöttem a dokitól, és most azt mondják a másik fórumon a csajok, h.100 fölötti fejjel nem lehet spontán szülni, ki tud erről valamit?

Egyébként nem hiszem, hogy változott volna valami 2004óta.

Nálunk én vittem a keresztlányomat felvágatni a nyelvét, már tudott ülni, hát nem élvezte. És tényleg „jól felvágták neki..”
Kikocska nem találok sehol a kórházakról, vagy rossz helyen keresek?

Évi Nekem azt mondta a védőnő, hogy az utolsó 2hónapban még 1-1 kilót hízhat. Nekünk ez teljesen így van, 1 hónapja 2400, most 3200 kb.

Sziszi szerintem hívd fel, ha az megnyugtat. Nekem meg hiába van lefelé, most lehet mégse szülhetek spontán a feje miatt.

Ildi ne ijesztgess minket, mitől? Doki? Sex? Nyákdugó?

Lili én is 20kg-nál tartok. Én is tervezem,hogy húsvétra az én sonkáimból is vágatok…
:shock: :? :lol: :lol: :lol:

kocska

Sziszike!

Harántfekvés azért rossz, mert nem tud beillesztekdni és kibújni magától. Emiatt ne izgulj!
Az biztos, hogy ha nem változtat helyzetet akkor császár, mert nem tud kijönni magától, de ez nem olyan eset, hogy bármi baja lehetne.
Illeteve Neked sok a magzatvized, és így több az esélye, hogy még meg tud fordulni. Beszélgess vele sokat erről, és ha egyszer azt érzed, hogy mindenhol ki akar jönni és nagyon feszít, akkor lehet, hogy hallgat rád, és forgolódik. :D

Sildi!

Vizsgált tegnap a dokid?
Vagy lehet, hogy beindult valami.
Illetve az is lehet, hogy már annyira puha a méhszájad, hogy ülés közben előrehajoltál, megnyomódott kicsit, és sérült egy picit.
Egy csepp vér nem ad okot aggodalomra. De he szerinted mégis, látogasd meg az orvosod! :)

Dhrma és Lili!

Könnyű úgy nem hízni a terhesség alatt, hogy az emberen van 35-40 kg fölösleg. :oops: :roll: (ez az én helyzetem.)
Sokkal nehezebb lesz ettől megszabadulni, mint attól, ami 9 hónap alatt jött fel.
Vendég

Nem volt se doki, se sex, se nyákdugó...azóta semmi, inkább olyan, mintha valami külső sebből jött volna, de megvizslattam tükörrel és nem láttam semmit :shock: Hát fogalmam nincs, lehet aranyér :shock: Azért figyelem magam továbbra is.

Ami a kilókat illeti, én 53-54ről indultam és most 66-67, szóval itt is feljött egy "kevéske" :x

Kép

Kép
sildi83

Sziszike, nekem az elmúlt 3 hétben 2x fordult meg a babuci oda-vissza, most épp fejjel lefelé van, ahogy kellene neki....úgyhogy fel a fejjel, még simán megfordulhat.

Kép

Kép
leo50

Cat: Előtte azt éreztem, hogy nagyon nyom odalent és elkezdett csuklani is, elég kellemetlen érzés volt. Lehet hogy tényleg puha már.

Kép

Kép
sildi83

kocska:

uh értékeket nem hasonlítunk,max kiváncsiságból.de nem aggódunk rajtuk!!!!!
Patriknak 36 hetesen volt 95 a BPD-je,végül 105-ig növelte.ha nem esik a szívhangja akkor időbe telt volna de megszülöm természetes úton,a gátmetszés szinte biztos.

ildi:

szerintem sem gond ha csak egy csepp volt.az bármitől lehet.
azóta valami?

sziszike:

szerintem is nyugodtan felhívhatod a szülésznőd.biztos ő is megnyugtat.

Kép
Kép
ettike

Ettike: semmi, azóta nincs egy kis folt sem. Köszi a megnyugtatást:)

Kép

Kép
sildi83

Sildi!

Ha nagyon lent volt, akkor lehetett attól is az egy csepp vér, hogy puha a méhszáj, de ha aranyered van, akkor az is simán okozhatta.

Szóval szerintem ha nem ismétlődik meg, akkor felejtsd el!
(Remélem most nem tűnök felelőtlennek!)

Kocska!

Lehet, hogy a dokid elmérte a fejét!
Szüléskor úgyis kiderül, hogy ki tud-e bújni.

Evike!

Szerintem a baba pont jó méretű. Nekem ennél kisebb adatokkal a 34. héten 2600 g-ra becsülték a súlyát.
Szóval csak nyugi! Úgyis csak akkor derül ki valójában, ha már kint lesz.
Vendég

Nagy hévvel nekiálltam a kórházi csomag összeállításának. Tudjátok mennyire jutottam? Sikerült 1 db hálóinget és az őssejtes pakkot összekészítenem. Miért megy ez nekem ilyen nehezen? Lehet, hogy tudat alatt még nem akarok szülni.

Kép
gesztenye74

Nem adom fel!!! 8)

A kórház honlapján cumisüveg is szerepel a mit vigyünk magunkkal c. résznél. Anyukák! Erre tényleg szükség lesz már a kórházban?
Popsikenőcsöt is kellene vinni. Ennek már meg is van a receptje, de ezt ugye csak a baba születése után lehet kiváltani. Akkor most mi a teendő? Váltsam majd ki a kórházi gyógyszertárban?

Kép
gesztenye74

gesztenye:

én kb 5 perc alatt összedobtam a kórházi pakkom.
nyugodtabb vagyok hogy ott pihen a sarokban.
azért lassan te is rakd össze,jobb nyugodtan fájás nélül éttgondolni 3 szor hogy mi kell még mint mondjuk éjjel kapkodni.

ildi:

örülök hogy jól vagy.keményedések?

megint jön az este....asszem ma is áttkell hívnom anyum hogy segítsen Patrikot fürdetni.
nagyon remélem hogy nem megy ez már sokáig.múljanak el teljesen a fájások,vagy akkor induljon meg rendesen.......

cat:

vérnyomid tudod rendszeresen mérni?az nekem is úgy lett magas hogy semmi nem vettem észre.

Kép
Kép
ettike

gesztenye:

nekem anyum fogja kifőzni a cumit és az üveget míg szülök,és apa hozza majd be a nagypakkal.ha nem kell akkor nem foglal sok helyet,viszont ha bármi okból kéne akkor inkább azt használja a gyerek.
popsikrémet én sudocrem-et használok.ez recept nélküli.Alexnak is ilyet vettem.de ha te gyógyszertárit szeretnél használni akkor vegyél bephantent és amíg nem tudod kiváltani használod azt,később pedig ha kell akkor a melledre el tudod kenegetni.

Kép
Kép
ettike

Kiteregettem egy adag babaruhát (még mindig egy csomó van). A barátnőm meg is jegyezte, hogy Luca is csak egyszer fog felvenni egy ruhát a jelenlegi ruhatárát elnézve. :)

Teregetés közben rájöttem, hogy persze, hogy kell cumisüveg a kórházba is, hiszen nem biztos, hogy lesz tejem. Csak eddig nekem ez olyan evidens volt.

Ettike!
Azt hiszem, hogy én is veszek Sudocremet, azt mindenki dicséri. Recept nélküli, tehát akkor be is vihetem a kórházba.

Közben már beraktam a betéteket is. Jézusom, ez a Tena óriási. Három méretet is örököltem, iszonyú nagyok.

Kép
gesztenye74

Catherine

A képen nem is látszik hogy olyan tulsúlyos lennél!!!!!!

Azért megnyugtattál, hogy ez könnyebben megy le. Bízok benned.

Én is ugye össze raktam a pakkomat, csak mindig hozzá teszek valamit, már három pakknál tartok.
És még hajszárítot nem is raktam be.
Textil pelenkát nem raktam, Cumisüveget Majd azt megkérem anyumat hogy hozza be ha kell, bár jó lenne ha a cicivel el lenne.

Ma láttam született babákat mig várakoztam a ctg.n és be voltak pólyázva, szerintetek ha én lefogom venni róla akkor a nővérek rám szólnak, én annyira írtozom a pólyátol!!

Kép
lili&ana

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: