A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Maggie,mi megyünk :lol: :wink:

KépKép
viranka

Viranka, szuper!!!!
Mi még egyelőre nem tudjuk, hogy lesz-e "kedvünk" hozzá. :oops: :oops: De engem nagyon csábít. Meg nem ártana a fiúknak valamennyi kultúra sem. :lol:

Most kaptam a levelet, az egyik tárgyból elfogadták a kreditátvitelt. :lol: Így eddig kilenc tárgyam van. :lol:
Remélem, hogy a másikat is elfogadja majd a tanárnő. Nem bánnám. Ma a suliban is kaptam feladatot, részt kell vennem a helyi tanterv megalkotásában. Érdekes lesz, csak idő ez is.
dmaggie

Hahó :D

Tegnap négy duplaórám volt, aztán buszoztam haza, gyalog el az óvodába, aztán gyalog haza. Fél hatkor jöttünk be a házba. Totál kész voltunk, és Rugónak hisztis napja volt. Vért izzadtam vele, mikorra G. hazajött :roll:
Szerintem bujkál benne valami betegség, reggel azt mondta, pattog a füle :?
De a mai napot még próbára bocsátottuk. De lehet, hogy az orvosnál kötünk ki végül.

Viranka, szerintem nem az óvónők mondták neki, azok nagyon aranyosak.

De pl. azt tudom, hogy a múltkor csúfolták a csoportban (pedig nem szokták), hogy ő biztos kínaiul beszél :roll:
Hát, ha nem az én gyerekemről lenne szó, még röhögnék is rajta, mert amúgy nem rossz poén :roll:

Piroska, nagyon ügyes vagy 8) 8) 8)

Maggie, az ilyen jó ötletekhez forrásokat kell illeszteni valahogyan :idea:
Éljen a kreditátvitel.
Fejfájás?

Most nagyon össze kell kapnom magam munka-ügyben, mindennel le vagyok maradva :arrow:

Kép
vindolanda

Tényleg, farsangra minek öltöznek be a gyerekek?
Rugó robot lesz :D

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Maggie-m, gratu a kreditátvitelhez!
Fejed?

Vindo, a pattogás jó jel is lehet a fülben, legalábbis Ádinál ez egy fülgyulladás (ami lehetett savós meg gennyes is) gyógyulási fázisára volt jellemző, mert azt mutatta, hogy a fülkürtben folyadék mellett/helyett már levegő (is) van. Remélem, semmi baja nem lesz Rugónak!
Ez a kínaizás hogy jöhetett elő? Nem értik mindig, amit mond (hát én sem értem mindig, amit a gyerekem mond...)?
Más: megnéztük a Dredd-et tegnap, hát elég brutális volt, de sokkal jobb, mint amire számítani lehet.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára irina 2013.06.08 14:29-kor.

Kép
Kép
irina

Farsang: Ádi tavaly beteg volt, a jelmeze még jó rá, kalóz lesz. Jövőre Darth Vader akar lenni, természetesen.

Kép
Kép
irina

Na, akkor a füllel reménykedünk.
Nincs amúgy láza, az orra folyik most, de már az is a vége inkább...

A Dredd nagyon jó 8) 8) 8)
Az utóbbi idők legjobb ilyen témájú filmje, az biztos.

Munka - na, ez kedves megjegyzés volt.
Egyszerűbb és egyenesebb lett volna, ha megkérdezni, meddig tervezed az otthonmaradást.

Nekem Rugó kétéves volt, mikor csanába került, de olyan kicsi volt még akkor is :roll: Max. másfél évre bólintanék rá, de akkor rakják össze az óráimat két napra :roll:

Nem lehet érteni mindig.
Rugónak ez rosszul esik.
De mondom neki, hogy Gábort sem értem sokszor...

Jelmez - igen, így kell újrahasznosítani
:D

Kép
vindolanda

Vindo, Ádi is nehezen viseli, ha nem fogom elsőre az adását. Egyre hangosabban kezd kiabálni. Pedig már elmagyaráztuk neki többször, hogy van olyan, hogy nem a hangerő vagy az artikuláció a gond. :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára irina 2013.06.08 14:30-kor.

Kép
Kép
irina

Ui: És hát erre az állásra vártam anno 10 évet. A felsőoktatásban már nincsenek állások, néhány protkóst leszámítva, akiknek persze mindig generálódik hely, de az más tészta.

Kép
Kép
irina

Ja, néha egy-két ember hipp-hopp ott terem, mikor nem számít rá senki :wink:

A másfél év az nálam is lélektani határ. Segítség nélkül sz..., az biztos.
Árminnak tuti nem lesz annyi gondja-baja, mind Ádinak.

Mindjárt belépek az utolsó olvasatlan levelembe is. Még két szakdolgozó anyaga van hátra délig.
Kilenc óta emailezek. Kitépem az összes hajam mindjárt.

Kép
vindolanda

Vindo, kitartás!!!
Én telefonálgatok (ügyintézés), kb. 30%-os sikerrátával. :roll:
Ahelyett, hogy készülnék a csütörtöki doktori órámra. Biztos ahhoz is eljutok majd. 8)

Ádiék ma múzeumba mennek, délután még furulyája is lesz, úgyhogy jól ki fog tikkadni szegénykém. Farsang meg egy hét múlva, már nagyon várja. Rugi milyen robot lesz?

Kép
Kép
irina

A próféta szóljon belőled Árminnal kapcsolatban. :-)

Kép
Kép
irina

Bálint kalóz :) az még nem volt :)

Maggie,mi SZÉP kártyával fizetjük :wink: de még nincs fenta honlapjukon az idei ajánlatuk :( talán márciusban(sógornak azt hiszem azt írták mélben)

Irina,ezen most ne gondolkozz ,ne rágd magadat. Életed második legjobb min. 1,5 éve jön :) :)

Vindo,néha Én sem értem B.-ot :oops: már nincs sok hátra délig :)

:arrow:

KépKép
viranka

Hát, én is így gondolom.
Pláne, mikor siet, hadar... De szegény olyan csalódott tud lenni, és aztán robban :?

Robot: hát, szürke ruhát kell neki szerezni, és két kartondoboz segítségével kockásítjuk a gyerek alakját, aztán meg lenne a fején valami kis billegő izéke, azt még nem találtuk ki.
Van robotos legofigurája. És az esti mesékben Rugónak van robotja, aki mindig segíti őt 8)

Éljen Bálint, a kalóz :D

Melyik múzeumba mentek Ádiék?

Kép
vindolanda

Verus, teljesen igazad van, és remélem, 3 hónap múlva már vastagon nem ezzel kell foglalkoznom.
Szóval Báló is kalózkodni fog. Majd dobjon mindenki fel fotókat :-)

Vindo, aranyos lesz, a robot mindig nagyon menő jelmez.
Ide mennek, de azt gyanítom, nem az észt kiállítási részbe: http://www.neprajz.hu/
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára irina 2013.06.08 14:30-kor.

Kép
Kép
irina

Hú, 2014-ben Bécsben lesz egy jó konferencia a nyelv evolúciójáról, azt családostul meg lehetne csípni...

Kép
Kép
irina

Ja, Bécs közel is van :D

Örülök a robotnak, mert tavaly nem láttunk az ovis farsangon ilyet :D

Kép
vindolanda

Mi a baj az észtekkel? :lol:

Kép
vindolanda

ok
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára irina 2013.06.08 14:31-kor.

Kép
Kép
irina

De megkérdem Ádit azért, látta-e az észt dobokat. :lol:

Kép
Kép
irina

Pardon, észt kupákat...

Kép
Kép
irina

Igen, a kupák fontosak.

Egy kis rovásírás :roll:

Mi sem vittük aznap óvodába a gyereket, mikor az egész településen Trianon-napot tartottak. Szerintem nem négyévesnek való, meg amúgy is... Történelem az első diplomám, és ezzel a vonallal nem tudok egyetérteni.

Kép
vindolanda

Vindo, Trianon-nap :shock:
Tuti paranoid vagyok, de még ritkán láttam olyat, hogy valaki a rovásírást propagálta volna olyan felütéssel, hogy az eredeti magyar találmány stb. ÉS elismerte volna a finnugor rokonságot (logikus, az első fele hülyeség, a rovásírás eredete más a székelyeknél is, sok szép szakirodalom van róla). A dolog pikantériája, hogy ez az ovi ugye a magyar tudomány egyik fellegvárának saját ovija, ahol a tudományosan bizonyított elméleteket kéne nyomatni. Úgyhogy mondom, lehet, h mi vagyunk parák, de ahol én meglátom a rovásírást, ott nagy-nagy gyanúm támad.

Kép
Kép
irina

Elmés párbeszéd az imént Ádi és S. között:

Ádi: - Ne csúfold az óvónénit!
S.: - Nem csúfoltam, csak azt kérdeztem, hogy jedi-e.

8)

Kép
Kép
irina

:lol: :lol: :lol:

És jedi?

Na, képzeljétek, majdnem úgy jártunk, mint az amcsi filmekben. Az óvodából telefonáltak, hogy kezdjék-e nélkülünk Rugóék angol bemutatóját :roll:
Komoly sprintet nyomtam, és az utolsó dalra értem oda, még láttam Rugót háromszor körbefordulni :lol:
Ő viszont nagyon boldog volt, mert odaértem. G. viszont csak a bemutató után öt perccel :lol:

Irina, pakolják fel a megfelelő helyekre a Spongya bob hetedik és nyolcadik évadját :!:

Holnap munkanap, de csak két értekezlet/tanácsülés lesz Böszben és Db-ben. MOst nem tanítok, így nem lesz olyan fárasztó a dolog :D

Rugó elég frissnek tűnik, nem látszik betegnek :D

Kép
vindolanda

Hát nem jedi, ez majdnem biztos. :wink:

Örülök, hogy jól van Rugi.
Oda se neki, hogy a bemutató végére értetek oda, nálunk is van, hogy 1,5 nappal a program előtt kerül ki vmi a hirdetőre. És ha épp nem nézzük...
Spongyabob: magyarul? Tudnál linket küldeni priviben vagy mélre? Vagy aprócska támpontot? 8)

A héten lesz nálatok tanítás? Nálunk elvileg nincs még.

Ma a genderes órára fabrikáltam ppt-t, igaz, ráérősen. Már az önmagában élmény, hogy nem kell rohanni meg pattogni.

Kép
Kép
irina

Hát, már két hete szóltak, hogy lesz a műsor. Mi voltunk a hibásak :oops:

A héten még nincsen, a jövő hétről pedig még nincsenek infóim. Holnap rákérdezek. Lassan órarend is kéne, jó lenne tudni, melyik napokon megyek és hányra.

Írok egy privit.

Kép
vindolanda

Ha már Star W.
Ezt ismered? Volt feliratos verzió is valahol, de azt nem találom.

http://indavideo.hu/video/Eddie_Izzard_-_Star_Wars_canteen

Kép
vindolanda

Hát ez a legós Vader nagyon cuki, köszi! (I can kill you without a tray :lol: ) A privit is köszi!

Lazák akkor nálatok az órarendkiosztással. Itt ez kb. fél éve menő téma, tucatnyi változat és persze variálások még ezerrel.

Informálódtam Áditól, valami kecskemaszk tetszett neki a legjobban, plusz azzal szórakoztak páran (ő nem, csak rohangált és azért kapott büntit), hogy beindították a riasztót a múzeumban. Ovisokkal egy élmény lehet tárlatokra járni. 8)

Kép
Kép
irina

- What is the Death Star?
- This is the Death Star. You're in the Death Star.

Nagyon laza a kantinoscsávó. :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
irina

Átküldtem S-nak is. 8)

Kép
Kép
irina

Reggeli bejelentkezés 8)

Már úgy belejöttem a hajnalozásba, hogy csak úgy pattanok ki az ágyból :x

Hát, itt is van variálás az órarenddel, de úgy szokott lenni, hogy akinek extra nyűge van - pl. nekünk a csütörtöki logopédia - azt egy papírra felírják, és igyekeznek úgy intézni utána az órarendet.
Nekem most nem sok nappalis órám lesz, cserébe volt több olyan tárgyam, ami levelezősöknél ment, nappalin pedig nem indult. A variálás azután kezdődik, hogy kirakták a faliújságra az egészet. De tűrhető mennyiségű a dolog.

Rugó azt mondja, már nem fáj semmije.

Nekem viszont bedurrant a torkom reggelre :x

Ma nem viszek notebookot, csak úgy jövök-megyek-buszozgatok anélkül, hogy leszakadna a kezem. Bár könyveket kell hazafelé hoznom, de az nem lesz talán vészes.

Este jövök.

Kép
vindolanda

Halihó!

A kakasokkal kelő szekció másik tagja is jelentkezik. :lol:

Vindokám, ügyi vagy ezzel a kipattanással, nekem egyre kevésbé megy. Tény, hogy már az ébresztő megszólalása előtt fenn vagyok.
Jobbulást Neked.
Örülök, hogy Rugi jobban van.

Bercó is rendben szerintem, de a nagyok, a Kedves és én is taknyolunk ezerrel. Ipari mennyiségben fogy a forró gyógyital.

No, meg arra jöttem rá, hogy egyre kevésbé bírom az éjszakai melót. :oops: Pedig lazsáltam egy kicsit, lemaradtam, össze kell kapnom magam.

Ma egy kicsit később megyek dolgozni, várok egy cascost, aki lefotózza a kocsimat, iratokat, stb. Utána tudok elindulni.
Tegnap este derült ki, hogy ma meg színházba is kellene mennem. Örülök neki, csak ne lenne annyi dolgom.
dmaggie

Viranka, értem, csak az a bibi, hogy mi nem kapunk semmiféle keresetkiegészítést, én még életemben nem kaptam étkezési támogatást sem.

Én csak lesek, amikor azt írják, hogy a pedagógusok fizetéséhez még milyen járulékok jönnek. :roll: Nálunk még túlórát sem lehet tervezni, mert azt sem fizetnék ki.

Egyébként időnként megnézem a honlapjukat, várom én is, hátha akcióznak valamit. :lol:
dmaggie

Halihó, lányok!

Náthásoknak (Vindo, Maggie és a fiúk) gyors gyógyulást és jó munkát mindenkinek!

Maggie, jó színházazást! Mit fogsz megnézni?
Mondjuk ki, az éjjeli munka egészségtelen, hosszú távon mindenképpen és fárasztó, főleg, ha előtte lenyomott valaki egy vizsgaidőszakot államvizsgástól.

Nem találom a decemberi közösköltség-csekket, és nem tudom azt se, h befizettem-e vagy sem. :roll:

Itt szakadt az eső, Ádi nagyon élvezte, hogy az ernyőjével vonulhat az oviba. Ma itthon dolgozom.

Kép
Kép
irina

Halihó..kukorékolok...na nekem nem megy...ma is fél 8 kor keltünk fel. :-)

Ma farsang volt a zenebölcsiben, hétfőn meg tornán voltunk Dalmával..annyira ügyes, mindent megcsinál...biztos ellesi Emmától..:-) elsőre mindent megcsinálni :-))

Emmával is megvolt a balett tegnap..:-)

ma elmarad az úszás..annyira szomorú lett..:-(
Viszont a bicóink cserélve lettek, Emma is kapott....annyira boldog!!! :-)

tényleg stickes-eket gyüjti valaki? nekünk nincs meg mind és már nem adnak a tescóban? vkinek akiknek nem kell vagy vann több cserélnék is! :-)

Nálunk már csak Dalma taknyos kicsit.... remélem péntekre jól lesz mert oltást addig tudom tolni....mert 10 napra jöhet ki láz....aztán meg programunk lesz..:-)

betegeknek jobbulást!

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Még nem olvastam mindent végig. De ezt most le kell írnom, különben elfelejtem.
Irina!
Ti itt laktok a XIII. kerületbe, ugye? Itt nem olyan rossz a bölcsi helyzet, igyekeznek mindenkinek helyet találni. Szerintem nem reménytelen. És abba a bölcsibe, ahova Beni járt jártak 1 évnél fiatalabbak is, ha jól tudom, 6 hónapos kortól lehet bölcsibe adni a gyerekeket. Persze azért jó lenne, ha minél tovább otthon tudnál Árminnal maradni.
Piroska!
Óriási gratula a vizsgákhoz! Le a kalappal előtted!

Na most még olvasgatok...

Kép
Kép
Kép
katicico

Mi egyébként most már jól.
A fiúkat hétvégén elkapta ez a köhögős-taknyolós vírus. Beni elég csúnyán köhögött, aztán vasárnap estére mindhárom fiú betaknyosodott. Itthon tartottam a nagyobbakat két napra. De ma már jól voltak és mentek is oviba.
Nálunk holnap lesz farsang. Ezért se nagyon jöttem, mert nagy jelmez készítésben vagyok. :) Beni T-Rex lesz, Barni pedig oroszlán.

Kép
Kép
Kép
katicico

Katicicó: majd tegyél fel képet a jelmezes farsangozókról!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Már itthon.

Nem működött a szkenner, így csak telefonnal fotóztam a fényképet:)

Kép

Kép
vindolanda

Kaqk, Dalmának +++++!

Katicicó, jobbulást a fiúknak!!!
kitaláltad a gondolataimat! :-) De, 13. kerületiek vagyunk, néztem is bölcsiket errefelé. Azt persze nem tudom, a közeliekbe mennyi az esély bejutni. Könnyebb lenne, mert Ádi addigra kezdi a sulit, az meg közel lenne.
Ezek a jelmezek nagyon izgalmasan hangzanak. Áruld el, hogy csinálsz T-Rexet!!! :-)

Vindo, Rugó mint egy profi, gyönyörű! Még a gallérja is dizájnosan felhajtva. 8)
Ezt ismered, órák óta röhögünk rajta: http://hungaromem.hu/

Kép
Kép
irina

Kép
Kép
irina

Kép
Kép
irina

Jaj de cuki Rugi, olyan kis komoly.. :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Azért olyan komoly, mert a magfizikán gondolkodik :lol:

Bájosak a mémek :D

Ma logopédia-nap. Kocsim is van, juhéj.
Rugó még alszik, nemsokára keltem.

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Rugó nagyon helyes azon a képen!

Irina!
Remélem, majd sikerül a bölcsi, ha eljön az ideje. Én úgy látom egyelőre, hogy év közben nehezebb helyet találni, és akkor nem biztos, hogy oda sikerül, ahova szeretnéd. Szeptemberi kezdéssel viszont nem lehetetlen. Egy barátnőm kisfiát 2 éve simán felvették decembertől a Pannónia u-i bölcsibe. Persze azóta még több a gyerek... Én is úgy tervezem, hogy Domi szeptembertől bölcsis lesz, akkor majd lesznek friss tapasztalataim. :)

És akkor jöjjön a jelmezes fotó :) :
Kép Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
katicico

Jó kis jelmezek és bájos gyerekek 8)

Mi mindig a kartondobozokkal variálunk, tavaly is abból volt a Mcqueen:)

Kata, várnak vissza a munkahelyeden?

Mi már itthon, éppen túl az ebéden.
Koff.mentes kávét nyomok.
Este már tuti kipipáljuk a Jet Li filmet, vagy két hete van letöltve :x

Kép
vindolanda

Maggie, milyen volt a színház?

Kép
vindolanda

Halihó!

Jaj, már megint el vagyok havazva.

Először is, tüneményesek a gyerkők.
Kata, szuperügyesleleményes vagy.

Tegnap a János vitézt néztem meg. Megint kicsit vegyesre sikeredett az előadás, szegény Iluska teljes görcsben énekelt. Nem tudom, hogy mi lehetett az oka, de valamilyen hüly testtartással, begörcsölt ujjakkal énekelt, szerencsére az utolsó felvonásban már nem nagyon kellett megszólalnia. Jancsi meg elsőre hiperaktívnak tűnt, de aztán ő rendben volt. A legjobb a banya volt az egészben, jó kis tapsot kapott. A zene gyönyörű volt, meg nekem nagyon bejön a minimalista díszlet is.

Már majdnem elaludtam, gyorsan ittam egy kávét, aztán kezdem a munkámat.
dmaggie

Maggie, neked színikritikákat kellene írnod :wink: :lol:

Kép
vindolanda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: