A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Majd a diplomaosztón, ha addig megérkezik. :wink: :lol:
dmaggie

Csak megérkezik :-)

Kép
Kép
irina

:lol: :lol: Bízok benne.

Elkezdtem szakirodalmat gyűjteni a dolgozatomhoz. Átnyálaztam rengeteg Fejlesztő pedagógiát. :lol:
Most még kutakodok a neten is. :lol:
dmaggie

Maggie, jó kutakodást! :-)
Én még átnézek pár diát, de lassan abbahagyom, ilyenkor már úgy sincsen túl sok értelme a tanulásnak (nálam).

Jó éjt!

Kép
Kép
irina

Hahó :D

Tegnap hajnalos napunk volt, és nálam volt a kocsi. Délután felvettem Rugót, G. citerázott. Legózott és műanyag-mocizott a lakásban, aztán evett, fürödtünk, bemásztunk az ágyba, mesét mondtam neki, és nyolckor álomba szenderedtünk. Mire hazajött G. (fél kilenc), nekünk már meszeltek :shock:
Így aztán fel is keltem öt előtt. De ma is hajnalos napom van esti hazajövetellel.

Maggie, szép ruha :D

Irina, egy kalappal a zh-ra.

Talár - nekünk a sima diplománál is volt. Barna színben, és amikor fotóztak az egyetem előtt, fújt a szél, és olyanok voltunk, mint egy csomó kicsi Batman 8)
Doktorinál vastag zöld talár van, az nagyon meleg, szóval a nyári avatáson durva tud lenni.
De mostanában már van satyakjuk az alapszakosaknak is.

megyek is
:arrow:

Kép
vindolanda

Halihó!

Irinám, kb. én is akkor feküdtem le. :wink: :lol:
De nem nagyon tudtam aludni. Forgolódtam, járt az agyam rendesen, így most zombi vagyok.

Gondolok Rád, küldöm az energiát azért. :wink: :lol:

Vindokám, akkor legalább most kipihent vagy. Ahogy a tavalyi képeket láttam, Szegeden is a teljes verziót nyomják. Bár van olyan hír is, hogy, ha kevesen leszünk, akkor nem kell talár. Én sajnálnám. Batman 8)
dmaggie

Hali,

Maggie, Diplomás! :-) kórság :-(

Kezem jól, hámlik, még picit érzékeny, de ezt megúsztam...:-)

Emma nagyon rosszul, annyira köhög hogy még a Rectodelt kúp sem segített este 1-2 óra múlva ugyan úgy köhögött, :-( néha annyira hogy amit megivott víz is kijött, aztán meg iszonyat megy a hasa...szegénykém csak nézett hogy ilyen még nem volt..:-( az orra is folyik..aaaaa

nem tudom mi segíthet. vki???

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Kaqk, hát nem tudom, dokitok mikor látta Emmácskát utoljára? Köptető sem segített (bár nem tudom, nappal hogyan köhög, éjjel ugye ugatva?)? Ha ráment esetleg a hörgőire, az (is) indokolhatja a nagyon erős köhögést. De tényleg doki szerintem.

Maggie, köszönöm, aranyos vagy! Többet kéne pihenned, de ezt, gondolom, mások is mondják :-)

Vindo, köszi! Barna batmanok :lol:
Szerintem aki egy diplomát vagy doktori oklevelet összehozott, annak járna a talár. Egy ilyen teljesítménynek legyen súlya, amit az öltözékkel is tükröznek (esküvőre sem szokás általában beesni valami hétköznapi cuccban, de még csak az ünneplőnkben sem, ha mi vagyunk a házasulandók). Ezért zavar, hogy már végigmentem az összes létező iskolai fokozaton, de talárom még nem volt, az XY főiskolán meg van (de erről nem a főiskola tehet persze, legyen is).

Jelentem, elvileg túlestem az utolsó vizsgán, kérdéses, milyen lesz. Ezzel együtt 3 jegyemet nem tudom még, a többi szinte mind ötös, pár négyes. Remélem, ismételni nem kell.
Cudar egy idő volt Óbudán. A fiúkat várom haza. Holnap egy fokkal lazább nap, de megint jegybeíratás a világvégén (= Óbuda legeslegvégén), plusz hajnali kelés, mert 8-tól tanszéki ért. :shock:

Kép
Kép
irina

Kép
Kép
irina

Na kiderült hogy a vírus a nyálkahártyáját legyalulta, ezért kell neki köhögni folyton, így ezért nem használt a rectodelt kúp, helyette most kaptunk köhögés csilapítót sinecod vagy mi a neve. meglátjuk!

Irina, huh de ügyes vagy!!! :-)

itt is vacak esős idő van!

mi is alapképzésen talárba voltunk fekete bordó gallérral meg azt hiszem sapink is volt..vagy nem? :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk, örülök, hogy kiderült, most már jobb lesz a lánykádnak! Jobbulást Emmácskának!!! A Sinecodot, asszem, Maggie szokta emlegetni (hörgőtágító?), egyszer mi is kaptuk, de már lejárt a szavatossága, kidobtam.
Köszi!

Háááááááát, ígérem, lekattanok a talártémáról, csak egy utolsót: elvileg a mostani képzésem után mi is abban leszünk. Hátha egyszer teljesül ez a vágyam. Hogy épp egy BA-n, az külön poén. :-)

Kép
Kép
irina

Halihó!

Csak most kapcsoltam be a gépemet. :lol: Hú, annyira fáradt voltam, hogy délben bealudtam itthon, utána meg alig tértem magamhoz. Közben Dávid lebetegedett, most ő van soron a hányással. Szép kilátások.

Kaqk, szegény kicsi Emma. Borzasztó lehet. A Sinecod szerintem szimplán köhögéscsillapító, ha jól tudom, akkor magát az ingert is visszafogja. Használjon!
Kezed: :lol: Hú, akkor fel lehet lélegezni.

Irina, nem semmi vagy. Szívből gratulálok!!!!! Talár: egyet Érdekes, a haverom nagyon csodálkozott, hogy át szeretném venni a diplomámat. Szerintem megdolgoztam érte, meg itthon a Kedvesnek is egyértelmű volt, hogy megyünk.

Megyek lefektetem Bercót.

Ma nem tervezek nagy munkát, hamarabb lefekszek. Még olvasgatok majd egy kicsit, hogy megnyugtassam a lelkiismeretemet. :lol:
dmaggie

Azt akartam írni, hogy egyet beszélünk. :lol:
dmaggie

Maggie-m, a Spiropenttel kevertem, az a hörgőtágító, most jutott eszembe.
Azért csak csínján az olvasással, sok alvás is legyen :-)
A haverodnak visszakérdeznék: már miért ne venné át az ember a diplomáját? Nekem az a furcsa, ha vki nem akarja átvenni. Igaz, nem vagyunk egyformák :-)
Egyébként meg a szociálpszicho-közhely: amiért az ember sokat tett-szenvedett-áldozott, azt sokkal jobban becsüli.
Bár szerintem kevés diplomát vágnak hozzá szó szerint az emberekhez (vagy csak naiv vagyok?)...
Nekem is át kell olvasnom egy írást (egy doktoranduszomé). Izgis is, csak kicsit punnyadt vagyok hozzá, de megígértem.

Kép
Kép
irina

Irinám, azért nálunk is volt olyan, hogy nagy szerencsével és sok segítséggel megkapja a diplomát. De ez legyen az ő problémája. Én is igyekszem megdolgozni mindenért. Bár most ezt a szakvizsgás képzést nem veszem véresen komolyan. Ennek ellenére egyelőre nem panaszkodhatok. (Ez a nem veszem véresen komolyan azt jelenti, hogy nem dőlök a kardomba, ha négyest kapok. :wink: :lol: )
A gyerkeimnek próbálom mondogatni, hogy használják ki, amíg fiatalok, mert ilyen öreg fejjel tanulni már nem olyan. Élvezni élvezem, de nem úgy fog már a fejem, ezt be kell látnom.
dmaggie

Nem csodálom, hogy fáradt vagy, egy vizsganap, az vizsganap. Elfáradunk benne na.

Igen, a spiropent a hörgőtágító. :lol: Azt Gergő használta többször, ő meg hörghurutos volt állandóan.
dmaggie

jajaja aludtunk!!!! mindenki, Emma nem köhögött 11 től, nem tudom mi segített, bekentem a melkasát mentolos gellel, orrcsep, meg a szirup, aztóta sem köhög! hurrrááááááááá

KépKép
kaqk
Debrecen

Ideértem :D

Na, a napjaink olyanok voltak, hogy G. már felhívott délelőtt, és megbeszéltük az elmúlt két nap történéseit, mert jóformán nem is találkoztunk. MIre hazajött, mi már elaludtunk mind a két nap.
Most az itthoni munkáimban haladok, és élvezem, hogy ma csak a meleg nappaliban ücsörgök.
Majd jön az ebéd, aztán koffeinmentes kávét is fogok inni 8)

Éljen a nem köhögő és gyógyuló Emma :D

Maggie, Dávid hogy van?

Úgy látszik, sokan vannak ebben a hányós dologban :roll:

Irina, csak összejön egy taláros alkalom is :D

Itt esik a hó, és nagyjából meg is marad.
Most két napig kocsival jártam, és megállapítottam, hogy a db-i utak katasztrofálisak, tiszta kátyú az egész :x
Egy pályázaton kell dolgoznom valamicskét, levelezésen, weblapfrissítésen már túl vagyok :arrow:

Kép
vindolanda

Hahó!

Kaqk, örülök a jó éjszakátoknak, így is maradjon! :-)
Tényleg, a mentolos kence eszembe sem jutott, pedig mi is szoktuk használni. Kb. 5 éve megvan a Baby Luuf, néha még mindig bevetjük...

Vindo, jó is otthon nyugiba' dolgozni :-) az a legproduktívabb
Jól haladtál?

Ma a változatosság kedvéért rohangásztam, holnap egész nap vizsga, rengetegen lesznek, pénteken is egy csomó minden. Ó, hogy fog hiányozni pár hét múlva az őrült tempó! :lol: (Dehogy fog, van ezer más, de nem rohangálós dolog. :-))

Kép
Kép
irina

Hahó :D

Betegek hogy vannak?

Itt semmi újdonság.
Rugó a csoportjával játszóházba volt ma. Kíváncsi leszek, miket mond majd.
Egész nap az egyetemi könyvtár elektronikus adattárával vesződtem, de most már kész vagyok a feladatokkal :roll:

Kép
vindolanda

Halihó!

Maggie, Kaqk, hogy vagytok?

Vindo, adattár :x rám holnap vár az a kínszenvedés, hogy egész nap vihetek fel adatokat az mtmt-be.

Itt is a szokásos, vizsgáztattam 8 órán át, momentán csak ülni és bámulni tudok ki magamból.

Kép
Kép
irina

Ja, és képzeld, nem lehetett importálni az adatokat az mtmt-ből, és mindegyikhez pdf-et is kellett csatolni :roll:
Az mtmt-s adminisztrátorok viszont nagyon készségesek, két félreütésből is kisegítettek a héten :D Mert bénáztam korábban :roll:

Nyolc órás vizsga :shock: Szegény Te.

Ja, nagy volt ma a csend.

G. legózik. Megérkezett a csomag a héten a használtlego-tól. Rugó tikkadtnak tűnik, azt mondja, Ági néni mellett ült a buszon és sokat csúszdázott.

Kép
vindolanda

Vindo, [size=9]akkor jó, ha az MTMT-sek segítenek
Van használtlegó-vásárlási lehetőség? tök jó! :-)

Biztos elfáradt Rugi, Ádi is elég punnyadt, színházaztak az ovival.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára irina 2013.06.08 14:22-kor.

Kép
Kép
irina

A doktori.hu-ba simán importál, de az egyetemi könyvtárba nem lehet. Ja, az OTKA. Ott sem frissítettem évek óta :roll:
Nekem a duplumok a kedvenceim az mtmt-ben 8)

Igen,
http://www.hasznaltlego.hu/

Kiválaszthatod, milyen alkatrészből milyen színű kell.
Egy teli cipősdoboznyit hoztak a héten, postaköltséggel volt 5000 körül. Vannak figurák is.
Lemostuk domestosos vízben, aztán annyi :roll:

Kép
vindolanda

G. úgy válogatta ki a megrendelt darabokat, hogy egy nagy rendőrséget lehessen belőle építeni - Rugó és Petra járőröknek és a pink sisakos főnöknek. Ablakkal, ajtóval meg mindennel.

Kép
vindolanda

Vindo, köszi ezt a legós oldalt, hasznos! Nem mondom, a legóból építhető óriás Spongyabob különösen megfogott :-)

mtmt: a duplumok nálam is gondot okoznak, az is, ha már fent lévő kötethez (mert már valaki felvitte) akarom az írásomat rendelni, semmit nem tud vele kezdeni. mindegy, most fáradt és igénytelen vagyok, ami felmegy, oké, ami, nem, nem, ha emiatt nem nyer a pályázat, hát oké

Szóval tényleg fáradt vagyok, egész januárban az ment, hogy vagy vizsgáztatok, vagy tanulok vizsgára, vagy vizsgázom, vagy tanárt hajkurászok jegybeírás miatt, vagy egyéb egyetemi munkát csinálok, vagy más, nem egyetemi, de szakmai munkát (pályázat stb.). Hétvégén is. Tényleg, egy nap nem volt, amikor ne ez ment volna, agyilag teljesen lepunnyadtam. :roll:

Kép
Kép
irina

Halihó!

Irinám, drága vagy. Köszönöm, megvagyunk, csak én is fáradtan, meg a közérzetem sem volt a legjobb. De legalább Dávid már teljesen jól van. Tegnap meg Momóval találkoztam végre, már nagyon régen nem tudtunk beszélgetni, ápolgattam egy kicsikét a lelkét.

Aztán meg inkább olvasgattam. Bár közben rájöttem, hogy Szegeden volt egy kurzusom, aminek a beadandóját jól tudom majd használni. Azt átalakítgatom majd egy kicsit és meg is lesz az elmélet egy része. :wink: :lol:

Ma meg az asztrológus barátnőm jön, átbeszéljük a képletemet. :lol:
Szóval, semmi különös.

Irina, most én mondom, hogy pihenj!

Vindokám, te munka hőse. Őrület, hogy mennyit dolgoztok. Köszi a linkért. :lol:
dmaggie

Sziasztok!

Le lettem "szúrva" ;), hogy itt nem tettem meg a nagy bejelentést :D
Ne haragudjatok, de tényleg nem volt időm még a babanet-re is.

A nagy bejelentés pedig, hogy április 19.-re várjuk harmadik kisbabánkat.

Remélem mindenki jól van, aki még ír ide.

Sok puszi :)

KépKép
KépKép
fleur

Fleur, sok boldogságot kívánunk!
Kisfiú lesz vagy kislány?

Maggie, ésszel él az ember. Éljenek az újrahasznosítható dolgozatok!

Irina, hogy állsz a citációkkal? :wink:

Rólunk - hát, a munka hőse, valamint az egész családja tegnap úgy elaludt, hogy nem emlékszem semmire... G. éjjel kitámolygott, lekapcsolta a teknősök lámpáját, tett a kályhára, és aludt tovább. Tényleg semmi nem maradt meg, csak hogy mesélek az ágyban Rugónak, aztán filmszakadás :lol:
Itt nagyon fúj a szél. Nem lenne amúgy nagyon hideg, de így elég kellemetlen.

Kép
vindolanda

Hali megvagyunk!

Emma már oviban, mint utólag kiderült, egész csoport hányós hasmenős vírust kapott. Emma 1x hányt, 1x ment a hasa. nem evett sokat! de most már jobban van, köhög neha de a szirup működik..:-) kicsit szomorú mert I megint külföldön,

Most Dalma hányt éjjel, aztán reggel is, de lehet csak köhögött és az felrázta? nem tudom,elég nyűgös, a szájába is nyúlkál..stb..szóval vagy a foga, vagy a vírus..:-(

Én sem jobban, rajtam is kijött ez a vírus, olyan hasfájásom volt tegnap, semmit nem ettem, mozogni sem bírtam, hőemelkedésem is volt, áááá alig éltem. Ma már jobb picit.:-(

Fleur de jó hogy jöttél! még is csak neked kellet elmondani! :-)

használt legó? de jó!

KépKép
kaqk
Debrecen

Halihó!

Fleur, akkor itt is örülök Nektek és az új babának egy nagyot :-) Gratulálok!!!

Maggie, és hogy van Momo?
Aranyos vagy, köszi, fogok pihenni, de pályázatbeadás előtt ez mérsékelten lehetséges. Még kb. egy hét, és kifutnak a dolgok jórészt. :-)

Vindo, hát nem véletlenül alusztok el nyilván, kis fáradtjaim :-)

Az év vicce: neurológiából ötöst kaptam, minden négyes-ötös, kivéve az etika-jog jegyem, az kettes. :lol: pedig tanultam rá. :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára irina 2013.06.08 14:23-kor.

Kép
Kép
irina

Ú, Kaqk, Nektek a lányokkal mielőbbi jobbulást!!!

Kép
Kép
irina

Halihó!

Lassan kezdek fáradni. Már takarítottam egy keveset, mosás van, boltban voltam. Viszont jót beszélgettem a bartátnőmmel. Teázgattunk, közben meg a kisebbik lányuk játszadozott a legokkal.

Lehet, hogy iszok egy kávét, egyébként nem fogok tudni dolgozni éjjel.

Vindo, jaja. :wink: :lol: Muszáj is, meg egyébként sem ír mást a szakirodalom sem. Viszont a hivatkozásokat rendbe kell tenni benne, az sem lesz kis meló. Azért aludni is kell. :lol:

Fleur, szívől gratulálok. Elárulsz részleteket?

Kaqk, jajjjjjjj! Nálunk ez 3 hete tart. Minden héten más lesz beteg. Nálunk eléggé gyors lefolyású, könnyen gyógyultak a fiúk. Remélem, hogy Nálatok is. Segít valaki, mert egyedül, betegen, két beteg gyerekkel. :roll:

Irinám, akkor kitartást ahhoz a héthez. Hihetetlen, hogy így csinálod végig. :roll: Nem vagy semmi. Óriási gratula. Azt a kettest meg hagyd a csudába. Gondolom nem számít bele a diploma minősítésébe.
dmaggie

Halihó!

Lassan kezdek fáradni. Már takarítottam egy keveset, mosás van, boltban voltam. Viszont jót beszélgettem a bartátnőmmel. Teázgattunk, közben meg a kisebbik lányuk játszadozott a legokkal.

Lehet, hogy iszok egy kávét, egyébként nem fogok tudni dolgozni éjjel.

Vindo, jaja. :wink: :lol: Muszáj is, meg egyébként sem ír mást a szakirodalom sem. Viszont a hivatkozásokat rendbe kell tenni benne, az sem lesz kis meló. Azért aludni is kell. :lol:

Fleur, szívől gratulálok. Elárulsz részleteket?

Kaqk, jajjjjjjj! Nálunk ez 3 hete tart. Minden héten más lesz beteg. Nálunk eléggé gyors lefolyású, könnyen gyógyultak a fiúk. Remélem, hogy Nálatok is. Segít valaki, mert egyedül, betegen, két beteg gyerekkel. :roll:

Irinám, akkor kitartást ahhoz a héthez. Hihetetlen, hogy így csinálod végig. :roll: Nem vagy semmi. Óriási gratula. Azt a kettest meg hagyd a csudába. Gondolom nem számít bele a diploma minősítésébe.
dmaggie

Irinám, köszönöm a kérdésedet, Momókám egyelőre változatlanul. Sajnos sikertelen volt a második inszem. is. :cry: Ráadásul kiderült, hogy túlstimulálták, az ösztrogénje az egekben. Most szünet van, hátha spontán összejön.
dmaggie

teszek odaátra egy képet :) :) ami fb-on is fent van :) Vindo kiderül akkor h. fiú vagy lány tesóbaba érkezik-e Fleur-ékhez :)

KépKép
viranka

Maggie-m, sajnálom Momót :-((( nem akarnak a lombikba belevágni? tudom, én könnyen kérdezem...
Jaj, ne haragudj, nem is reagáltam mindenre, amit írtál: az szuper, ha van dolgozatod, amiből ki tudsz indulni. Ez a legjobb megoldás :-)

Verus, jól értem, még nem tudni, Fleurékhez milyen nemű baba jön?

Kép
Kép
irina

Maggie, köszi a gratut, nagyon aranyos vagy.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára irina 2013.06.08 14:24-kor.

Kép
Kép
irina

Irinám, nem kapkodják el sehol, szerintem.
Ezt én sem értem, azért sem, mert nem jogász leszel, egyébként meg bármikor kikereshető. Ezektől feláll a szőr a hátamon.

Végre nekem is megvan minden jegyem.

Dolgozat: A hátrányos helyzethez jó lesz, de ez csak töredéke az elméletnek. De legalább ez már meg is lesz.

Lombik: az inszeminációt is alig tudják kifizetni, de, hogy hogyan lesz, az még a jövő kérdése.

Viranka, megnézem. :lol:
dmaggie

Irina :) a nemek arányát jelenti az 5+1 :) :az egyetlen pasi a képen Barnus :) :wink:

KépKép
viranka

de most olvastam Móni is leírta :)

:arrow:

KépKép
viranka

Maggie, szuper, hogy minden jegyed megvan :D
Sejtem, hogy a lombik az inszemhez képest anyagilag és lelkileg is nagy ugrás... szorítok nekik!

Verus, köszi, hát a felfogóképességem kínosan lassú. Szóval kislány :-)

Kép
Kép
irina

Hú, nekem sem esett le. :oops:

Most sült ki a pogi. Dolgozni kezdek. :lol:
dmaggie

Hahó, én is csatlakozom a munka hőseinek táborához :D

Éljen Fleur és a baba 8) Akinek már tudjuk a nemét is :D

Irina, nagyon ügyes vagy a félévvel :D
Hülye jegyeket mindig kap az ember. Engem egyszer - már szociológus hallgatóként - rúgtak ki nevelésszociológiából a tanárképzés során :lol:

Szegény Momo :D

El kell ülnöm a kályhától, égeti a hátamat :arrow:

Kép
vindolanda

Maggie Momoéknak mond meg, hogy van egy alapítvány ami pont a kevés pénzű de gyermekre vágyó pároknak segít. Kiváltják a receptet, megtérítik az utazási költséget. Szegeden tuti működik, ott akkor nekem azt mondták, hogy ez országos :roll: mondjuk 8 -9 éve volt már :roll:
túlstimulálás, nem nézték kétnaponta, naponta uh-on? Mert azt viszonylag hamar lehet látni és változtatni a gyógyszer adagoláson. ...

Irina gratula a sikeres vizsgákhoz :lol: :lol:

Kaqk jobbulást++

KépKép
Kép Kép
l.móni

Momoéknak, itt nézzenek körül:
http://www.lombikbebialapitvany.hu/

KépKép
Kép Kép
l.móni

Bocs, az egyik emot-ikon félrement, nem szmájli akart lenni :oops:

Kép
vindolanda

Jó reggelt, lányok!

Móni, ez az alapítvány egyszerűen szuper. Olyan jókat tudsz mindig ajánlani :-)

Maggie-m, remélem, nem dolgoztál sokáig, pihentél is!

Vindo, épp nevelésszociból, ha-ha :lol:

Itt nyugi, Ádi Babart néz, S. alszik (?), én netezem.

Kép
Kép
irina

Irinám, nyugodj meg, nem. F11 körül befejeztem, mert kezdődött a sorozatom. :wink: :lol: Viszonylag jól aludtam.
Bercó meg 7 előtt már jött, piszkált, azóta fent vagyunk. De leginkább csak netezgetek, meg a Kedvessel próbáltunk beszélgetni kicsikét.
dmaggie

Maggie, akkor jó :-) Mit szeretsz nézni?

(Mi nagyjából végignéztük a Touch-ot -- nem tudom, megy-e magyar adón -- Kiefer Sutherlanddel alias Jack Bauer a 24-ből, és rengeteget röhögtünk, amikor egy teljesen más szerepben ilyeneket mondott, hogy "Put the gun down" meg "Damn it!", ezek voltak Jack leggyakoribb mondatai).

Kép
Kép
irina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: