A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Főzés van ezerrel, meg közben lépcsőházat mostam fel, stb. Most azt várjuk, hogy Bercó bevarázsolja a krumplikat az edénybe, hogy fel tudjam tenni főni.

Irina, mondasz valamit. (majmos poén) :lol: Hú, nem csoda, hogy foglalkoztat a műhelymunka.

Film, az amerikai verziót néztük, fogalmam sem volt, hogy eredetiben is megvan. Letöltöttem az elsőt, ami a kezem ügyébe került. Ebben a főszereplő D.C., az új James Bond. :lol:
dmaggie

Hahó, hazajöttem a shoppingolásból 8)
Az Invázióban voltam, meg a repülőtéri tescoban megnyílt turiban. Összesen négy felsőt szereztem be olyan 8000 ft értékben 8) Az egyik turis cuccon még a pótgombok is ott vannak tasakban, nem is használták.

Másnaposok 2. - mély emlékeim nincsenek róla, a szerzetesre emlékszem, meg a szőrös pasi vicces. BC-re meg jó ránézni :roll:

Tetovált lány - én is az eredetit láttam. Az bejött.

Mi a múltkor a Király!-t (Your highness) néztük egyik éjjel, az elég gyengén indult, de egy húsz perc után már jókat röhögtünk rajta. G. szerint a pezsgő miatt. Bár kicsit altesti irányba ment el az egész.

Átöltözök, aztán eszek, mert még nem ebédeltem.
Mosni is kell, fürdőt takarítani majd. Brrr.

Kép
vindolanda

Itt esik a hó, most kezdte, pedig +4 fok van, de hideg. 8)

Maggie, majd akkor megvizslatom az amerikai verzióját is a tetkós lánynak.

Vindo, ügyes voltál és felettébb gazdaságos. :-)

Ismét eljutottam a hajtépési állapotba (szerintem túl nagy dolgokat akarok lecsekkolni, mármint a stati ismereteimhez képest). Mondjuk van egy házi szakértőm, de S-t max. arról szoktam megkérdezni, nem totális hülyeség-e, hogy (itt egy példa vagy próba és háttere). ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, mindegy, egyszer vége lesz. :wink:
Szerencsére csütörtökig nem lesz erre semmi időm, addig lehiggadok.

Kép
Kép
irina

Hahó.

Jelentem, itt nem esett a hó, a nap ragyogóan süt, a szél viszont fúj.
Épp Bösz-ben vagyok, vizsgáztatok meg hasonlók. Kell majd könyvtárba menni, jegyeket beírni, étkezési jegyeket felvenni és hasonlók.

Irina, jobb már? :wink:

Az éjjel nem sokat aludtam, mert valami hülye horrorfilmet néztünk, aztán meg kelni kellett hajnalban. De ma majd eldőlök nyolckor, mint egy zsák.
Kávét még mindig nem iszom, hősként küzdök :D

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Vindo, köszi, jobb, majd szerda este jön rám megint a hoppáré :-)
A kávémentességet csodálom, csak nem értem ;-)

Én is vizsgáztattam ma, este tanulás a holnapi vizsgára.
Délutánfele már úgy mozgok, mint egy pingvin, 20 kilósnak érzem a hasamat, úgyhogy inkább reggelente viszem én Ádit, amíg ez így belefér.
Most punnyadok kicsit. :-)

ki hogy van?

Kép
Kép
irina

Halihó!

Vindo, gratulálok. Én most éppen kávézok. Muszáj, mert tanulnom kell még. Az előbb fejeztem be a tornámat. Ismét rászokok. Annyira fáj a derekam, meg a lábam, hogy megpróbálkozom ezzel. Hátha javít a helyzeten. Hiába, na, öregszem.
Munkában elfáradtam megint.

Irina, erre emlékszem, én is, úgy éreztem, hogy vagyok én, meg a hasam. A. kornkrétan röhögőgörcsöket kapott, ahogy igyekeztem felkelni, megfordulni az ágyban.

Tegnap este én a királyi tv-re szavaztam és megnéztem a Király beszédét. Remek volt.

Jövő pénteken lesz az államvizsgám, vagy mi. Várom, hogy értékelést kapjak a szakdolimról. :roll:
dmaggie

Maggie, a hasam meg én, két jóbarát :lol:
Hú, az nagyon izgalmas, ha már jövő héten államvizsgázol is!!! Nagyon szorítunk Neked!
A király beszéde tényleg jó, szerettem én is :-)

Kép
Kép
irina

Jaj... az egyik babás blogban, amit olvasni szoktam, ma írta egy kismama, hogy elveszítette a 22 hetes ikreit. Egyszerűen szörnyű, egyfolytában ők járnak a fejemben... :cry:

Kép
Kép
irina

Jajjjjjj!!!!!! Ez borzasztó. Irina, próbálj megnyugodni. Te már a legkritikusabb időszakon túl vagy. Az átlagostól nagyobb a babád, nehogy bepörgesd magad! Bár tudom, hogy ilyenkor hajlamosak vagyunk parázni is. Bercóval hasonló idősen megrövidült a méhnyak, ráadásul állandóan fájtam, keményedtem, ezért tüdőérlelő injekciókat kaptam, hogy mindenre felkészüljünk. A nagy eredménye az lett, hogy egy nappal jött hamarabb a kiírt terminushoz képest. :lol: Mindezt úgy, hogy több mint két hétig már a nyákdugótól is szabadultam. :lol: Sőt, a 36. héttől meg rendszeresen amnioszkópiát is csinált az orvosom. Mire megszűltem, már vagy tíz amnioszkópián is túl voltam. De jó is ezeket felidézni. :lol:

Nehéz volt olyan idősen, meg a nagy meleg miatt is, de újra átélném bármikor.
dmaggie

Irinám, köszönöm előre is a drukkokat. Szerencsére nem hagyományos, tételhúzós történet lesz. Meg kell védenem a szakdolimat és a pórtfóliómat és kész is leszek. Meg kell csinálnom két ppt-t és annyi. Ezek miatt már nem izgulok.
dmaggie

A Kedves meg már azt tervezi, hogy a diplomaosztóm után hol fogunk ebédelni Szegeden. :lol: Szóval, már azt is tudom, hogy kínait eszünk majd. :wink: :lol:
dmaggie

Maggie-m, drága vagy, igazából az aggodalom és az együttérzés keveredik bennem, de megnyugodtam azért; bele sem merek gondolni, mit élhetnek most át ezek a szülők... alig várom, h elérjük végre a 30-32. hetet...
hm, nem is emlékeztem rá, hogy Téged mennyit "nyaggattak" Bercóval...

azért egy államvizsga akkor is egy államvizsga, kéremszépen. 8) az a minimum, h nagyon gondolunk Rád.
Kínai a kedvenc? Jó döntés. :-)

Na, átpörgetek két diasort a holnapi vizsgára és alszom. Több tudás már nem fér az agyamba. :lol:

Jó éjt!

Kép
Kép
irina

Halihó!

Itt aztán nagy, sűrű csend van :-)
Kivel mi újság, mindenki jól van? Remélem!

Gyors számvetés:
Mi jól, holnap megyek a dokimhoz, remélem, megnézzük uh-n is a babát. Most realizálom, hogy jövő hónaptól nem kell bejárnom az egyetemre tanítani. Na jó, 3 alkalommal fogok tanítani, de máshol. De azért ez jó, lesz időm egy csomó elmaradásra.
A mai vizsga félig olyan kérdésekből állt, amelyekre a válasz a diákon nem volt meg (azokat megtanultam, onnan veszem), csak ha vki jegyzetelt, tudhatta (én nem, mivel nem volt módom bejárni). Azt a konklúziót vontam le a többedik ilyen élmény után, hogy 1-2 kivétellel a tanárok erre a stratégiára álltak át, ami nem lenne gond, de a jegyzeteket mind megszerezni nem könnyű. Holnap is hasonló élmény vár rám :-)

Kép
Kép
irina

Hahó,
bocs az eltűnésért, majd jövök :D :arrow:

Kép
vindolanda

Tettem egy képet a másikba.

Kép
vindolanda

Halihó!

Én is megvagyok, csak tanulgatok. Most készültem el egy beadandóval, ami még hiányzott.

Irinám, biztosan rendben lesz minden.
dmaggie

Irina, egy kalappal holnapra!
MInden tekintetben :wink:

Maggie, egyem a kis szorgalmas lelked :D

Nekem ma egy nagy üres napom volt. Nem kellett menni sehová délelőtt, és csak netezgettem, olvasgattam, pakolásztam :roll:
El is ment a nap.
Felgyűlt egy csomó email, nem is válaszoltam rá egy ideje.
Délután Rugóért mentem, az kb. egy egyórás séta volt.
R. is nagyon kifáradt, mire hazaértünk.
G. olyan hét körül ért haza csak.
Holnap dolgozni kellett, de ez a mai nap kellett a mentális egyensúlyomhoz :P

Jó éjt.

Kép
vindolanda

Sziasztok Lányok!

Én is itt :)

Pasika mostanában szörnyen alszik éjszaka nappal meg nyűgös :roll: Ráadásul Z állandóan dolgozik, most adják át a honlapot amit csináltak és rengeteg a meló, hogy mindent összecsiszoljanak.
Kivagyok egy kicsit :roll:

Vindo éljenek a laza napok 8)
ilyen is kell :D

Ma ma szánkóval megyünk oviba, az éjjel esett egy csomó hó :D

Irina ó, de szerettem én uh-ra járni :lol:
nagy kalappal a vizsgáidhoz+++++

Maggie neked is jó tanulást :D

Kaqk van már net és tv?
most én is járkálhatok tv ügyben :? a pr gondolt egyet és elvette a discoveryt, mind a négyen azt kedveltük talán a legjobban :roll: csini kedvenc műsora a hogyan készült. Tegnap hívtam őket de csak ideges lettem :evil: A lényeg, ha ők hívnak egy általuk jónak itélt ajánlattal akkor egy telefonos igen szerződéskötés, ha én hívom őket, hogy csomagot szeretnék váltani akkor azt csakis személyesen :shock: :evil:
áh, csak felhúzom magam újra...........

tegnap este elvittem csinikét egy másik uszodába, hogy kipróbálja ott milyen. Ahová jár ott valamilyen oknál fogva nem fejlődik szerintem. Itt csinált az oktató nála egy felmérést és rögtön átrakta a nagyobb csoportba, a mély vízben úszott :) Mikor vége lett az órának kijött az oktató és megkért, hogy heti 2 alkalommal vigyem. Azt mondta, hogy nagyon ügyes csini és ha megtanulja a kar és lábtempókat hamar az egyik legjobb lesz a csapatában :roll: :D remélem nem teszünk rosszat vele, ha komolyabban veszi/vesszük az úszást.

na el, kávét kutyulni (még mindig nincs kávéfőzőnk, már azon gondolkoztam, hogy délelőtt kisétálok a cukrászdához főzött kávét inni :oops: )

KépKép
Kép Kép
l.móni

Hahó!

Itt is esett éjjel a hó, és még most is esik :D

Móni, az úszás senkinek sem árt. Mondja ezt egy úszómester lánya, úgyhogy nekem elhiheted :wink:
Ketten ülnek a szánkón ilyenkor, és Peti hazafelé is jön?

Ma reggel kiborítottam reggel félkómásan két adag pisit :shock: :x Nagyon jó volt :roll:

Ma eddig belehúztam a munkába, elintéztem függőben lévő ügyeimet. Most egy kis déli szünet következik.

Irina, képzeld, kaptam egy levelet, amiben leírták, hogy az OTDK bírálati szempontrendszerek ezek és ezek, és tartsam be a határidőt is. Megkérdeztem, hogy ezt biztos nekem címezték? Kiderült, hogy igen, és vsz. megyek zsűrizni is, csak Db-ben elfelejtettek szólni, hogy igényt tartanak rám :?
Minden rendben ment ma?

Kép
vindolanda

Móni, hogy kutyulod a kávét?
Mikor nekünk nem volt főzőnk, akkor egy papírfiltert tettem szűrőbe, azt a bögre tetejére, és átcsorgattam rajta a mikróban megmelegített vizet. Nálad mi a technika?

Kép
vindolanda

Szia Vindo :) hát instant kávét kutyulok :roll:
van itthon török kávém is, de azt sajna nem szeressem.
Igen, ketten ülnek a szánkón és közösen kiabálnak, hogy gyorsabban, gyorsabban :D
visszafelé meg Pötike segített húzni a szánkót, teljesen átfagyott szegény, mert kesztyű az minek szerinte és a sapkát se szereti :? viszont nagyon élvezte :)

KépKép
Kép Kép
l.móni

Ja, értem :D
Hát, a szánkózás akkor nem eseménytelen.
De kesztyű meg sapka nélkül durva kinn. Vigyázzatok, nehogy megfázzon!

Kép
vindolanda

Móni: sajnos se net, se tv, a szomszéd vagy nem tudjuk ki net-ét használjuk lent a nappaliban,
I nem kellene felhívni a upc-t hogy mi van már, de nincs egy órája arra hogy várassák..az ő nevén van velem szóba sem állnak.

discovery azt mi is szeretjük!!!! :-)

már lassan kész, de vhogy mindig előkerül 1-2 zsák, doboz....főleg hogy a régi garázsunk tárolja tele...:-((( vmikor az is vár ránk.

itt is esett hó, megyünk ma megszánkóztatjuk du-án a csajokat.

ma de-t zenebölcsiben voltunk, meg Emmát megnéztük az úszáson..ügyeske!!4 :-)

Móni, az szupi hogy Csinke ilyne ügyes, ha szereti, ...csinálja! Emma most a sz úszsás mellet a baletott imádja..sokszor megdicsérik...hogy övé a legszebb cigánykerék...stb..:-)

ma az adó osztállyal beszéltem, szerencsére egy kedves csajszit fogtam ki aki rendkívül segítőkész. 2008 ban eladtuk a lakás+ garázst, de most derült ki hogy a földhivatalhoz vhogy a garázs ( termegarázs beálló ) nem került beadására, továbbra is a nevünkön van. :-( csak nem lett fizetve adó utána mert adásvétel miatt lezárták..:-( na most próbáljuk intézni hogy a földhivatal visszamenőleg bejegyezze, különben fi zetni majd behajtani kell az új tulajon. :-(

a függönyöket túlzottan összehúzta a varrónő...így szedhetem le, húzhatom szét és vissza....csak épp a nappaliban 5 méteres egyben függöny van..:-(((

KépKép
kaqk
Debrecen

Buék lányok!

Kaqk!
Ezek szerint már az új helyen! Hogy tetszik? A lányok megszokták már?
Emmácska az idén nem korizik?

Móni!
Ha szereti Gréti, akkor nincs semmi gond! Nagyon ügyes!
A sapit fel sem veszi fel Pötike vagy csak lázad ellene? Nem irigyellek az éjszakákért, nagyon nehéz lehet.

Irina!
Hogy vagy(tok)? Vigyázz ebben a csúszós időben!

Maggie!
Hajrá államvizsga! Szorítok majd!

Vindo!
Kell is egy kis nyugalom!

Most mennem kell! Puszi

Kép
gica1

Sziasztok!

Gica, hogy indult az évetek?

Móni, szegénykém, ez az alvásmizéria... sejthető, miért nem alszik Pötike?

Kaqk, már kerestelek volna, de gondoltam, hogy a költözés + net bonyolítja az életeteket
garázs és függöny :evil:

Vindo, elhiszem, h meglepődtél... az otdk-ra önként szoktak jelentkezni, nem orvul :-)

Maggie, lányok, mindenki, köszi a drukkot, vizsga elment, szerintem megvan, és azon belül gyakorlatilag bármilyen jegy lehet. Attól függ, néhol mennyire tippeltem jól :-)

Árminbaba jól van, tartja a szokásos iramát, már majdnem 90 deka. Jövő héten megyek cukorterhelésre, amúgy sem lesz unalmas egy hét.

Kép
Kép
irina

Jaj, a függönyök, Kaqk, ne is említsd, csak a baj van velük költözéskor.
Net meg tv nélkül, brrrr.
Garázsos ügyet meg tudjátok oldani? Szóval a tulaj jó szándékán múlik majd?

GIca, Nektek is boldog új évet!
Hogy vagytok?

Irina, éljen a 90 dekás Ármin baba és a sikeres vizsga :D

Igazából egy fél évvel ezelőtt szóltak, hogy beírják a nevemet, és küldik, mint lehetséges OTDK-st, de nem kaptam visszajelzést, hogy tényleg kellek, így nem is terveztem vele. Most bekavarta az áprilisomat, mert tíz nap alatt kellene több napig lennem Pécsen, elmenni Brassóba (több napos), és kipipálni egy Szegedi konfit. Nem tudom, elhagyjam-e valamelyiket... Sajna csak a Brassó hagyható el, de pont az lenne a legjobb.

Találtam egy John Woo-féle kínai császáros-harcos filmet, töltöm lefelé.
Ez az:
http://www.port.hu/voros_szikla_chi_bi/pls/fi/films.film_page?i_film_id=103388

Kép
vindolanda

Itt tök hideg van, mínusz hét és nyolc fok határán.

Kép
vindolanda

Vindo, na, el is felejtettem írni: jó, hogy "lazultál" egy napot, az ilyen nagyon jót tesz 8)
Én tuti elmennék Brassóba, és vmelyik magyar programot ejteném

Ezt a Vörös sziklát nem láttam, jónak néz ki, Woo neve meg komoly garanciának tűnik... ma néztem én is kínaifilmes DVD-ket (túl sok nincs, van vmi Confuciusról meg egy szintén kosztümös vmi, amit az rendezett, aki a Repülő tőrök klánját is), mert Ádinak próbáltam SW-t magyarul szerezni (csak a 3. rész van meg úgy, az meg a legdurvább, nem nézheti), de már nincs forgalomban (csak blue-ray-ben, az meg nem kell). Megyek kikölcsönözni majd vmikor a könyvtárba.

Fürdetés, altatás. :arrow:

Kép
Kép
irina

Csak gyorsan. Tök szuper, :? :twisted: Bercókám hányni kezdett.
dmaggie

Maggie, szívből remélem, hogy pár óra múlva semmi baja nem lesz Bercónak! Megy a sok +++++++++++++++++++++++++++!!!

Kép
Kép
irina

Maggie!
Jaj, szegény Bercó! Jobbulást neki!!!!!!

Irina!
Köszi, indulni jól indult, majd meglátjuk, hogy alakul tovább... :)

Képzeljétek, a gyerekek egyik óvónénije most január 31-ével távozik az oviból - talált jobbat. Sajnálom, mert szerették, bár nem sok időt töltött itt, csupán 1,5 évet. Most fogyasztjuk majd a 3. óvónénit. Remélem jó lesz, és kibírja míg iskolába mennek...

Kép
gica1

Hahó.
Épp hazaértünk. Logopédián voltunk, de nem volt kocsink, így busszal mentünk, és átszállásokkal, mekivel, gyaloglással ez egy öt órás program. Szegény Rugó jól átfagyott, a logopédus úgy kezdte az órát, hogy R. a radiátornál melegedett. Nagyon el is fáradt, meg sem szólalt hazafelé. Pedig mindig végigkotyogja az utat.

Koffeinmentes kávét iszok és a kályha előtt ülök 8)

Maggie, mi újság Bercóval? Hányt azóta?

Gica, szerintem megszokják majd az új óvónénit, ezen nem kell izgulni:)

Irina, az a bökkenő, hogy az OTDK nem lemondós, a szegedi konfin meg szimpóziumvezető ( :roll: ) vagyok. De G. azt mondta, hogy ne mondjam le, szerintem Brassó tetszene neki 8)

R. elfoglalta a notebookomat, a kis netbookon pötyögök.

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Maggie, hogy van Bercó???

Gica, nehéz lehet a gyerekeknek ez a többször óvónéniváltás :-(
Jövőre Ádi sem ússza meg, és a barátai jó része is megy iskolába. Remélem, nem lesz nagy törés

Vindo, hát ez nehéz ügy, megértem, de hátha minden jól sül el és belefér abba a rövidke időszakba!
5 óra? az sok tényleg... az ovitokba nem tudnak logopédust hívni? (Ádiéknál így van, de ezt csak onnan látom, hogy egyes gyerekeknek logopédiás füzetei vannak vhová kitéve)

Itt oké a helyzet. Reggel elestem az oviból hazafelé, mert nem szórták fel a járdát, szerencsére fenékre huppantam és csúsztam inkább, mint zuhantam, mert van rajtam anyag is, ami fogja az esést (nem a ruhákra gondolok ;-)), szóval nem lett baj. De nem bírom, hogy a dimbes-dombos Budáról nem lehet gyalog lejönni. Nem vagyok egy Buda-fan, az tény. :roll:
Most este is munka, egy vizsgát meg későbbre rakok, mert nem lesz időm rá készülni, még van mit csinálnom máshová.

Kép
Kép
irina

Van logopédus, de állítólag olyan súlyos eset, hogy a helyi logopédus nem tudja megoldani :roll:
De nem is tudom amúgy, mind a ketten dolgozunk, rokonunk nincsen... Kértem, hogy hagy járjon már otthon, az oviba bejár az itteni logopédus, de állítólag nem lehetett. Hogy mások hogy oldják meg, nem tudom. Nem vehet ki az ember minden héten szabadnapot :roll:

Esés :?
Azért vigyázz magadra.

Képzeljétek, Gábor munkahelye előtt a mínusz fokban betonoznak és virágot ültetnek :shock: :lol:
Le is fotózta, majd felrakom :lol:

És most R. akar írni valami vicceset:
khztzuzhgfrtzz
:shock: :idea:

Kép
vindolanda

:oops:
zzzzzzhgtrfffffffffffffff

Kép
vindolanda

zhuhg
cccccdddddeeeeegggg

Kép
vindolanda

Vindo, :-) ez tényleg vicces volt, köszi érte Rugónak!

hát igen, én is azon csodálkozom, hogy több mint fél napotok elmegy csak erre, és persze a logopédiázás nagyon fontos, csak ez a rugalmatlanság :x

Te, G-ék mhelye előtt ezek titkosügynökök lesznek, és alibiből öntenek betont, de ez a legrosszabb cover story, amiről eddig hallottam :lol: vajon mely beton- és virágfajta bírja a fagyot?

Holnap másik úton próbálok lemászni az ovitól, de mind csúszós. Lehet, h egy kis zsákból szórnom kéne magam előtt az utat :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
irina

Halihó!

Lányok, köszönöm szépen az érdeklődést, Bercó egészen jól van, már nem hány, pontosabban tegnap este óta nem volt akció. Ma már a kaját is követelné. :lol: Azért a biztonság kedvéért itthon tartjuk jövő keddig. Holnap én leszek vele, aztán meg majd anyukám jön.

Na, megyek, mert annyira köhög, hogy már hisztizik is bele.

Irina, mi volt az uh-on?
dmaggie

Maggie, nagyon örüök, h Bercó jobban lett :-) A köhögés csak a szokásos, ugye?

Köszi, uh-n minden oké volt, ismét megerősítettük, hogy kisfiú, szívhang oké, két szép fekete-fehér képet is kaptam róla. És nagyobb bő egy héttel, mint eddig mindig, de mivel előbb fogant, ezen mi továbbra sem csodálkozunk. Úgyhogy igazából pont akkora, amekkorának lennie kell. 8)

Kitartás, tanuláshoz sok erőt!

Kép
Kép
irina

Jó reggelt :D

Férfiak elmentek, napi emailek megírva, most elpakolom a lakást :arrow:

Velünk semmi érdekes.

Irina, és ha látnád, hogy be vannak öltözve azok a munkások, tényleg olyanok, mintha valami alibi-munkát csinálnának.
G. azt mesélte, hogy nagy püfölést hallottak. Azt hitték, betont törnek vagy ilyesmit, kinéztek az ablakon, és csákánnyal püfölték a fagyott földet, hogy beleférjenek a földlabdák az ültetéskor 8)

Maggie, éljen a nem hányó Bercó 8)
De azért a köhögés nem jó :roll:

Rugó, úgy tűnik, nem fázott meg a tegnapi téli túrán... De majd meglátjuk. Vettem neki a tescoban a múltkor egy verdák-mintás vékony pulóvert (a kék kocsi van rajta), és a héten már másodjára kellett benne óvodába mennie.
Végre ki tudnak járni hógolyózni az udvarra. Ahogy átlátom, a Villám McQueen csapat a Pókember csapat ellen harcol. R. bizton állítja, hogy ő a főnök az egyikben :roll:

Kép
vindolanda

Sziasztok :)

Vindo csapatfőnök Rugó :lol: :lol:
az jó ha nem fázott meg!
munkások télen :D szuper :D szerintem rajtuk röhög a környék :lol:

Maggie szuper, hogy Bercó jobban van. Drukk, hogy a köhögés is elmúljon teljesen.

Irina csúszós út :?
nagyikám ha csúszós az út zoknit húz a cipőjére :roll: van egy pár zoknija külön ezért, szuper sötétszürke, vastag zokni. Mesélte, hogy volt amikor hülyének nézték és kinevették de akkor nem nevettek amikor Ő ment oda felsegíteni az elesett embereket 8)

Gica pötike a sapkát utálja de nagyon. Van neki több féle, simlis, megkötős, nyuszis, csíkos, olyan mint apjának....... és még sorolhatnám. Max 5 perc amíg megtűri a fején bármit is csinálok :roll: :(
óvónő váltáshoz gyorsan fognak alkalmazkodni, ne aggódj.
sajnos tapasztaltuk :? csak idén a a harmadik óvónő jön csini csoportjába :evil:

ovi: tegnap félrehívott az óvoda vezető és azt mondta, hogy csini képességei alapján javasolnák Őt iskolába, persze ha mi is beleegyezünk :shock: kiakadtam. Ő csak szeptemberben lesz 6 és hiába okosabb mint sok nála idősebb gyermek még korainak tartom/tartjuk. Főleg, hogy semmi iskola előkészítés nem volt neki. Ráadásul engedélyt kellene kérni számára a hamarabbi iskola kezdéshez. Tudom, hogy jó képességei vannak Grétinek, sokat is foglalkozunk vele, hogy így legyen de nem hiszem, hogy alig 6 évesen kéne mennie a 7,5-8 éves elsősök közé :roll:
Nemet mondtunk de totál kiakadtak az oviban, remélem nem lesznek vele ezek után bunkók!

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok!

Mónikám, jól döntöttetek szerintem, az eszetekre meg a szívetekre is hallgattatok. Két dolog csak: nekem még senki nem tudta megmondani, miért jó az a gyereknek, ha korábban megy iskolába (és miért rosszabb, ha később) (most normál családokat és körülményeket feltételezve, nem spec. helyzeteket).
Plusz, az óvodában nézzenek az erőltetők utána, hogy az iskolából milyen visszajelzéseket kapnak a korán/korábban vagy később bekerült gyerekekről. Nekem a mi óvodavezetőnk azt mondta, hogy ők csinálnak nyomonkövetést, és tényleg az látszik, hogy megéri várni az iskolába adással (persze itt is a nyári-őszi gyerekekre gondolunk). Az isit meg főleg az elején nem kell hajtani, az ott tanulandó készséges elsajátítását pláne nem.
Ez a zokni szuper ötlet, szerzek egyet, jobb, mint sóznom az utat. :-)

Vindo, Rugi, a csapatkapitány, de édes :-) örülök, h jól van.
Ádiék is bomoltak a hóban, de mindig van egy-két nehezebb eset kisfiú, aki lökdösődik meg kiéli az agresszióit, Ádi meg ezekre mindig úgy néz, mintha a Marsról jöttek volna, de közben megviseli a dolog. Szerencsére ma olvad, nem lesz csúszkálás.

Itt továbbra is minden oké, megyek, csinálom tovább a statit, lassan (inkább gyorsan kéne) csak befejezem a dogámat.

Kép
Kép
irina

Ui: Amúgy ahol azt hallom, hogy az oviban unatkozik az évvesztes gyerek, ott a nevelőkkel van gond, az ő dolguk a gyerekeket lefoglalni, ha nincs megfelelő partnerük, játszani velük. Nem?

Kép
Kép
irina

Irina nem fognak utána nézni mert az idő, Ők meg azt nem áldoznak rá. Kell a hely az óvodában mert sajnos sokan nem mehetnek a nagy csoportból iskolába, mert nem alkalmas rá a gyerek. Egy szülő kifogását saját fülemmel hallottam:"de hát beteg volt a kislány 3,5 fél hónapot nem volt oviba én, hogy foglalkoztam volna vele?" Nos, míg ilyen szülők vannak akkor még ilyenebb gyerekek lesznek. Az óvónője csininek amúgy alig foglalkozik velük. Sajnos saját szemmel tapasztaltam, hisz szmk-s szülőként volt, hogy bent voltam/vagyok segíteni. Állandóan kiabál a gyerekekkel, nem mernek odamenni hozzá kérdezni. A társa aranyos, Ő leül velük társasozni, játszani, feladat lapozni. De Őt meg állandóan piszkálja a kolléga :?
Az iskola tényleg ráér, utána bőven lesz még ideje tanulni. Semmit sem fog veszíteni azzal, hogy most nem megy. Csak nyer vele még egy szabad évet :)
Zoknivétel :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok!

Csak gyorsan bekukkantottam ebédelés közben. Örülök, hogy Bercó jobban, és "csak" köhög. Remélem, az is hamar elmúlik.

Vindo!
Ez a logopédiára járás elég fárasztó lehet. Rugó, mint csapatkapitány :) jó is az! Nálunk is bomoltak a fiúk a hóban, az oviban is és udvarunkon is, ahol már elég jól lekopott a hó, így aztán sárosak lettek, mint a kismalacok. :)

Móni!
Szerintem is jól döntöttetek a sulival kapcsolatban. Nekem tanító néni ismerős, fejl. pedagógus ismerős mind ezt mondta. Az egyik óvó nénink is mindenkit a maradásra biztat, azt mondja kell még az az egy év felhőtlen játék.

Irina!
Örülök, hogy minden okés volt uh-on, és szép nagy már Ármin baba. :) Képet odaátra?

No megyek vasalni, mindenkinek jó hétvégét!

Kép
Kép
Kép
katicico

Rugó megint írni akar valamit.
Majd később jövök én is.

poghjhghhhhhhhhhhhhhhrrtteznmmb bvbbbn :D

Kép
vindolanda

Halihó!

Szünetet tartok, aztán még nekiesek egy mumus tételnek, utána pihenek.
Jaj, még ki kell valamit nyomtatnom. :roll:

Egyébként reggel óta fáj a fejem. :twisted:

Mónikám, nagyon szomorú az, amiket írsz. Én egyértelműen az iskolakezdés kitolásának pártján állok.

Irina, szuper az uh. Jaj, ez az esés. Foltok?

Vindo, lassan szociometriázhatsz Rugó csoportjában. :wink: :lol: Logopédiát nem értem. Miért ne vállalhatná az ottani?????!!!!
dmaggie

Hihetetlen lélekjelenléttel és erővel kimásztam az ágyból, és statisztikázok egy kicsit :roll:

Maggie, azt mondták, hogy a problémásabb eseteket db-be kell hordani. De gondolom, itt is logopédusok dolgoznak meg ott is... Na, mindegy. Vállalta volna az itteni, meg az óvónők is így tervezték, de nevtanban nem hagyták. Vagy lehet, és most gonosz vagyok, kellett nekik a létszám.

Éljenek a mocskosságban kismalacra hajazó óvodások.

Móni, jól tetted.
Gréta még középsős hivatalosan?

Itt éppen lefagyott az út, minden csúszik.

Óvónők - nekünk szerencsénk van. Még nem volt csere, és nagyon elégedettek vagyunk velük. Gyakran látom, hogy rajzolnak Rugóval. Vagy Rugó legózik, és kéri az egyes alkatrészeket, pl. "lapos kettes", az óvónők meg adják neki (ilyenkor már kevés gyerek van azért). Ha meg látják rajta, hogy álmos délután, van, hogy leülnek mellé, és simogatják. Tündérek, na, nem tudok rájuk mit mondani.

Fejfájás - az idő miatt lehet, hülye fejfájós idő van.

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Csak annyit szerettem volna szeretettel újságolni Nektek, hogy még élünk, és nem, nem felejtettelek el Benneteket!!! Csak sajnos annyi a történés és tennivaló, hogy az egyedüli kapcsolatom a külvilággal (mármint az iskolába járáson kívül) a facebook, mert ott a sulis dolgok is mennek, szóval azt nem hagyhatom ki, mert lemaradok a fontos infókról...

Szóval ide sajnos nem tudok jönni... :S

De nagyon nagy szeretettel gratulálok a topik kismamájának!!! Jóóóó rég jártam erre... :S Ezek szerint... Van még valaki?

Sok puszit küldök Mindenkinek!! D.

Kép
Kép
Kép
zdori

Halihó!

Zdori, de jó hallani Rólad! Jól vannak a fiúk, ugye?
Köszi a rámgondolást!
Hajrá, tanulás!
Hát igen, FB nélkül nehéz lenne egy mai diák élete, én is az infóink 90%-át onnan szedem össze, pedig van levlista is.

Móni, ez az óvónőleosztás ismerős nekem... a fő, hogy legalább az egyik gyerekcentrikus... majd megbékélnek, ne edd magad a dolgon.
Sajnos igen nehéz az ovitól kapott infót szakmaiként kezelni akkor, ha tényleg a helyszűke az egyik fontos tényező...

Maggie, jobb a fejed? remélem! Bercó jól van?
Folt: a fenekemet nem látom, a tenyeremen lett folt, szétdurrant egy ér. Szóval semmi különös.

Vindo, nekem is rejtélyes a logopédusügyetek... meg a Nevtan is...

A műhelymunka-saga folytatódik, tegnap már S-sel este azon vitatkoztunk, hogy ő nem érti a vizsgálatom struktúráját és hogy milyen változóim vannak, én nem értem, miért azt a próbát kéne rá használni... elvoltunk. De szerintem ma befejezem. Kb. egy szakdogát írok ennyi ideig, pfffffffffffffffffffffffffffffffff. :roll:

Kép
Kép
irina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: