A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Konkri te csúcs vagy! amúgy beállok a táborodba! csajok én sem izgulok de még egy icipicit sem! inkább várom ... tanultam pár technikát ami majd élesben vagy működik vagy nem :-) de ha rám is szakad minden rossz elég aznap foglalkozni vele nem igaz?

én most sós perecet sütök várom pasikám jöjjön laptoppal - ami egyáltalán nem biztos! a miomám egyre nagyobb és kitüremkedőbb! de őt is simogatom önkéntelenül

HENIIIIIII mindjárt jön a Gergő! hát ez csúcs jó!!!!!! istenem nagyon szorítunk neked !!!!! én a babaszobában a Lunaféle hintaszékben töltöm már az elmúlt másfélórámat (kel a tészta) olvasgattam szoptatási könyvet! egy csomó jó dolgot irt jegyzeteltem és tök jó itthon most igy a magányban ...!!!! bár fura hogy lámpát kellett oltanom!

Detti - amit nekem felirt a homeopata én abban 100%-ban megbízok! egyrészről mert a főnök irta fel a szert - másrészt mindenkinek ezt állitják össze! amúgy attól még lehetnek olyan fájdalmaid ettől hogy beszarsz :-) mert mindenkinek más a fájdalomküszöbe és amúgy sem szültünk még ... legalábbis én tehát attól még kérhetsz epidurálist! ez nem függ össze! ezek a szerek gyorsítják és felkészítik a szervezetedet! én hiszek benne! ráadásul nekem 2 barátnőm is szedte! mondjuk az egyik csak pont kiváltotta mert másnap meg is szült :-) de a másik végigszedte és azt mondta hogy minden simán ment! amúgy első szülés 34 évesen 6 óra alatt! szóval tök jó ! - bár én csak pozitiv dolgokat vagyok szüléssel kapcsolatosan meghallgatni!

A homeos szerek caklipakli ára nekem 4 000 forint volt - kicsit sokaltam mert most mindenre csak költünk és furi hogy nincs már bevételem - ezt még nem szoktam meg hogy üres a pénztálcám!!! ahhhhhhh de majd szokom a gondolatot!!!! :-)
aztán a fogorvos - aztán egyéb gyogyó aztán laptop! remélem már nem jön semmi....

Ti tejgyűjtő zacsit vesztek? nekem még olyanom nincs! ...
várom Luna féle meglátást! :-)
na megnézem hogy áll a tésztám!
Vendég

Nekem sem volt tejgyűjtő zacskóm. Bár míg a kórházban voltam, ott lehetett venni, és akkor lefagyasztották a lefejt tejet, majd mikor hazaengedtek, akkor vihettem magammal.

Itthon összegyűjtöttem a kis joghurtos tégelyeket és abban fagyasztottam le az anyatejet. Tetejét folpackakkal és gumigyűrűvel zártam.
Vendég

Lunanak kettobol egy szopott :) Es hat nala kiprobaltam a zacskot, egy szepseghibaja van... nem is, ketto :D Egyreszt nem olcso, masreszt a gyerekem nem volt hajlando (aztan kesobb nem is kellett mert eleg volt a 'gyari') meginni a befagyasztott majd felengedett tejet :D:D
Szerintemsiman jo lehet proba gyanant Heni verzioja is, aztan max ha nagyuzemben lesz tej ES a gyerek is hajlando elni vele kesobb, akkor venni zacskot, vagy aventes kis poharakat, bar arrol mar tobb helyrol hallottam, hogy amortizalodnak, tornek.

luna6

Léna baba nagyon szép hajas baba. :) Még egy kicsit hízik és vihetitek haza!

Heni: hát helyetted is izgulok, bár neked már rutinosan fog menni. Remélem anyukád megérkezett, ha bármi lenne. Vigyázz magadra és írj, ha bármi fejlemény van. :)

Kép[/i]
bhdetti

hát a perecem több mint isteni lett! ... fuh iszonyat finomak és mutatósak! a baj hogy amióta kijött az első tepsi majdnem az egészet megettem :-) anyósnak meg apósnak meg levittem kemény 1-1 db-ot! fuuhhhh

Heni amúgy pont rádgondoltam mert mig a perecet sodortam eszembe jutott milyen jó lesz amikor majd Eszti mellettem fogja majd sodorni a pici kezeivel :-) és akkor jöttél Te hogy te is nagy sütős főzős vagy és Bogi biztos szeretné :-)

Recept íme:
* 1 kg liszt
* 1/2 l tej
* 5 dkg élesztő
* 2 evőkanál cukor
* 1 evőkanál só
* 1,5 dl étolaj
* +
* 3 evőkanál liszt
* 2 evőkanál só
* 1 tojás

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos tejben felfuttatom, a liszttel, 3 evőkanál cukorral, 1 evőkanál sóval és az étolajjal összegyúrom. Letakarva kicsit pihentetem, majd 32 darabra vágom. Egyenként perecet formálok belőle, és olajjal megkent tepsibe teszem. Tetejét egész tojással megkenem, és nagyon forró (villany sütőben 230 fok) teszem. Addig a 3 evőkanál lisztet és az 1 evőkanál sót annyi vízzel elkeverem, hogy folyós massza legyen. Ha a perec színesedni kezd, a tetejére csorgatom, és még pár percig viszateszem a sütőbe. Vigyázz, ne száradjon ki!

én amúgy egész nagy darab dekorsóval sóztam meg :-) mert azt hittem hogy a sodrás végére megszülök :-) úgyhogy mókás voltam mert mikor a férjem hazaért csak azt látta hogy ülök a fittlabdán a kezembe a nagy nyújtódeszkával! :-) de szerencsére már csak pár hiányzott.

na most pedig megyek és megnézem a lánglovagok cimű tűzoltós filmet mert megint az álomkór kerülget! pedig reggel pont az ellenkezőjét irtam! és reggel: 5:45-kor kelek mert 7-re kell mennem a könyvelő egyeztetésre! ahhhhhhh hát nem tudom!!!!

erre azt mondja anyós: vigyázz az úton magadra - és a stohl kerüld el!!! :-) ma úgy látszik humorbombát evett! de én szeretem ám ilyenkor!!!:-)
Vendég

Kép
Vendég

Nanetto, irto jol neznek ki, fenypostan kuldheted :) Vagy mar mind el is fogyott? :)

Es Rozsa nem jott ma jelenteni mi is volt a mai NSTn es kukkolason...csak nem? Es a lista eleje ma eleve nem jott... ami Talinn eseteben meg nem is teljesen rendkivuli (de azert ha erre jarsz mondd mi a szitu) de Eszter nem szokott nem jonni!!
(helyesbites, a lista elejereol Heni igazolva :D)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára luna6 2010.05.12 19:24-kor.

luna6

igen nagyon hiányos a csapat! bár ha belegondolok hogy a perecsütésem alatt micsoda fájásaim voltak lehet hogy a fent emlitettetek éppen élesben nyomnak ? :-)

azonnal jelentkezni!!!!
Vendég

Fajasaid vagy kemenyedeseid? Nekem mos - koppkopp - mintha valamivel kevesebb lenne, de amugy sem keves. A gyerek meg messze nem alszik a napi 90%-aban, ahogy itt fenn a babanet leirasa mondja :) ENyim azt nem olvasta. Bar most nem rug ebben a percben, de csuklik es eppen megint kemenyedik...

luna6

hát ez fájás Luna! bizony bizony de vettem be magneziumot! és most oldalirányt fekszek amit Eszti imád! a has még kemény picit de már visszamentem nyugalmiba úgyhogy minden happy megint körülöttem! Eszti viszont nekem is aktiv továbbra is ahogy mindenkinél! :-) néha légszomjam van és sokat csuklik de hát imádom!!!! :-) és nem igen zavar! akkor tud zavarni picit amikor zuhanyzás közben fészkelődik :-) akkor olyan érdekes érzés ... :-)
Vendég

En neha nagyon 'faradt' vagyok tole, a sok tombolastol :) De aztan utana nyugi is van persze. Nem remlik, hogy a csajok ennyit buliztak volna, de ezt nem kell komolyan vennem, mert ez siman lehet a megszepito mult is, vegulis nem tegnap voltak a pocakban ok mar :)
Savad hogy all?
Nezem a tablan, hat neked sem nagyon szamoltak mar tobbet egy kenyelmes harom hetnel :D Es te vagy az elso kislanyos a hivatalos sorban :) Lenyultam Henitol a tablat, hogy ne kelljen visszakeresnem, ide is teszem hatha valakit kivancsiva tettek az 'eltunesek' szinten es nem akar kutakodni:
Kép

luna6

Most jut eszembe, picur es Jenny is nagyon hallgatnak, bar lattam ma picurt zugolvasni :D:D Tessen neha hozzank is szolni es informalni, meg ha nem is az elbolyban vagy!!! :)

luna6

zugolvasó? te tiszta sherlock holmes vagy luna!!! :-)
be kéne raknom magam az ágyba belülre - paplanon túlra de mindenre lusta vagyok
Vendég

Sziasztok!

Első körben kérteik nem kiakadni,h ogy milyen korán van, mert 3 óra vagyok fent. Mondhatni már késő van nekem :D:D

Egyébként meg vagyok, vagyok csak sűrű volt a program, meg közben meghalt Ádám monitorja és így 1 monitoron osztozik 3 gépfüggő :D:D

Tegnap szemészet volt a soron:
Hanna szemüveges lesz,d e ezt már tudom 1 éve. Így akkora meglepi nem volt. Az már igen, hogy ha ki van tágítva a pupillája, akkor nincsen dioptriája :D Ez nagyon jó hír, mert azt jelenti,h ogy egyenlőre csak a cilindere van meg. És ha most időben elkapjuk, lehet, hogy nem is nagyon lesz dioptriája.
(Itt szeretném megjegyezni, hogy a dioptriát rendszeresen diportiának írom. Most is 2x írtam le rosszul... és elméletileg nem vagyok diszgráfiás... hihihi)
2 hónap múlva kontroll.
Hanna nagyon ügyi volt, mert türelmesebb volt nálam is. 9re volt időpontunk, majdan 10.30kor oda menetem megkérdezni, hogy árulják már el, mennyit kell még várni... Akkor behívtak. Komolyan ott álltam,h ogy xarok arra, hogy nem megyünk kocsival 1 hónapig, de el viszem egy magánrendelőbe a gyereket és megnézetem ott. Ez milyen már??? Időpontod van és váratnak, akkor mi a fucknak beszéltem velük 4x telefonon????
3x csepegtettek pupilla tágítót szegényemnek... Ígértem neki Happy mealt ajándékba... meg is kapta. :D:D

Rózsa még nem üzent... Gondolom akkor egyben vannak még :D

Heni!
Jajjj, csak nekem mondjanak ilyen jó híreket ma :D:D Annyira várom már ezt a pasit, hogy el se tudom mondani :D:D:D

Luna!
Hát, nincsenek olyan jó híreim neked. a gyomrom jobb, de napi 6-8 rennie kell hozzá... émelygés az nálam rögtön hányással végződik, de mostanában nem volt ilyen sem. :D Szóval ha már lejjebb mászik a törpe, azért jobb a helyzet. Már belém fér 1,5 zsömle reggelire :D:D
Szétrúgás viszont javuló tendenciát mutat. Volt 2x8 óra, amikor azt hittem nem bírom, de azóta csak 1x fél órát csinált ilyet velem a srác, azóta sokkkkkal jobban érzem magam :D

Nanetto!
Hát, igy jártam.... :? (Mármint Gazdagrétivel :D) Majd szedem a 200ast sűrűbben, azt annyi. :D De még nem adtam fel. Ma megyek a Stadionhoz és ott is van egy nagyon szupi homeós gyógyszertár. Hátha be tudják ők szerezni. :D

Én soha nem tudtam fejni... Lövésem sincsen a tejgyűjtős cuccokról...

Detti!
Nem tudok mit hozzátenni :D Pont úgy van, ahogy Nanetto írta. :D
1 fiola általában 5-600 Ft, 1 üvegecske 800-1200 Ft között mozog. De sok van benne.

Konkri!
Egyszerűen nem tudom elképzelni,h ogy ne hiányoznál Marcellnak! Hiszen veled tölti a napjait, hozzá van szokva, hogy veled van a legtöbbet. Szerintem meg fogsz lepődni :D:D
És hááát, bakker... pasiból van na... Nem az a baja, hogy megütöd, hanem, hogy vigasztalni próbálod :D:D

Ja, ha megyek szülni, mindenképp írok Harinak meg Geonak. :D:D Szóval fogtok róla tudni :D:D:D Nem tűnök csak úgy el és jövök vissza egy hét múlva, hogy ja, van egy fiam :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

JÓ REGGELT!

Köszike a hiányolást!
Még egyben, az NST-M TÖKÉLETES, Balázs jól van.Jelentem, nem szülünk még.Méhszáj ugyanannyi, a külsőnek csak pereme van, a többi 333 ujjnyira nyitva van. :roll:
Szerintem én pszichésen nem tudom elengedni Balázst.Annyit aggógdtam, hogy ki ne bújjon idő előtt, most meg csavargok, élvezem a várandósságot, nem vizesedek, nem pisilek sokat, tudok aludni és akkorákat zabálni, szegény férjem kieszem a vagyonából.
Már 8 kilót híztam, 51 kiló vagyok... :wink: .
Jelentem tehettek a tábla végére, decemberig nem szülök, ollyyaaaan jó így.... :lol: :lol: :lol: .
De ha mégis VOK-nak megy az SMS!!!!

NANETTO: Kiflit küldenél fénypostával????

Én ezeket a homeos cuccokat nem merem szedni...
A málnalevél tea , meg a Caullophyllum itt figyel a konyhaszekrényben.
De úgy vagyok vele, Balázs jön , ha akar, mivel a feje nincs beilleszkedve, lehet kevés a zsinór .
Ha elfolyik a magzatvíz, onnan fekvés és mentő, mert a köldökzsinór előreeshet.Hogy lesz ebből szülés?
Lilivel is így volt, nagyon gyanús ez nekem...így nem merem enni a bogyókat.

HENY: Örülök az észrevétlen tágulásnak, remélem egy csodálatos szülésélményed és egy gyönyörű Gergőd lesz.
A nyákdugó nekem amnioszkópia után ment el kb.2 órával.Hüvelykujjnyi zselés sárgás rózsaszín cucc volt, de egybefüggő, mint egy kukac.
Bogika nagyon várja a kistestvérét?
Vettettek neki ajándékot, amit a tesó hoz?

Kép
rozsa1979

Sziasztok!

Nekem is sűrű napjaim voltak, de olvasni néha benéztem. :)

Voltam 36 hetes kontrollon, minden rendben, csak van a babának egy kis vesetágulata mindkét veséjében, de a doki szerint nem kell aggódni, ez el fog múlni, és gyakran előfordul.
Méretei elvileg a korának megfelelőek, de Én a táblázatomban, amit védőnénitől kaptam, kicsit kisebbnek néztem pár méretét a koránál, na mindegy, óriásbébi nem lesz, az tuti, súlyra olyan 2300 körül van, szóval tényleg nem egy hatalmas. :) De hát kislány, nem is lehet egy vasgyúró, mint a fiúcskák. :)

Két hét múlva megyek újra, ezen kívül csak NST lesz, még nem voltam, de elvileg meg kell próbálnom mára, vagy holnapra időpontot kérni...még jó, hogy szólt időben a védőnő. :evil:

Ma mosom az utolsó adag babacuccot, az ágyneműket, plédeket, hogy azok is tisztán frissen legyenek eltéve, és ha minden igaz, ma összepakolom a kórházi csomagokat is. Legyenek kéznél, bár még nem készülök ilyen korán szülni, most nagyon-nagyon jól érzem magam fizikailag is , lelkileg is! :D Mint Rózsa. :D

Én elkezdtem a Cimicifugát tegnap, aztán recept szerint fogom majd folytatni. A gátmasszázst is csinálom már egy hete, nagyon jól használ, érezhető az eredménye. :)

Nagyon drukkolok már az első (bocs, második) topic babának! :D

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Igyekeztem visszaolvasni, de most csak gyorsan pár dologra tudok reagálni... :?

tejgyűjtő zacsi:
én nem vettem, de a mellszívó készletemhez van ilyen kupakos tejgyűjtő üveg, amire cumirészt is lehet csatlaoztatni.

Vok,
mindenképp írj, ha van valami, én is fogok, habár szerintem az még odébb van... pont tegnap mondta anya, hogy látszik, hogy nem mostanában fogok szülni, mert nagyon fenn van a hasam :)

lknyuszika,
írnál picit bővebben a gátmasszázsról?
mármint hogy milyen cuccal kened, meg hogy csinálod :roll:
Vendég

Igyekeztem visszaolvasni, de most csak gyorsan pár dologra tudok reagálni... :?

tejgyűjtő zacsi:
én nem vettem, de a mellszívó készletemhez van ilyen kupakos tejgyűjtő üveg, amire cumirészt is lehet csatlaoztatni.

Vok,
mindenképp írj, ha van valami, én is fogok, habár szerintem az még odébb van... pont tegnap mondta anya, hogy látszik, hogy nem mostanában fogok szülni, mert nagyon fenn van a hasam :)

lknyuszika,
Vendég

Na képzeljétek, tegnap volt az utolsó óra a Videoblog kurzusból.
előtte teljesen ki voltam, mert a tanár azzal fenyített, hogy ha nem lesz meg az összes feltétel az értékeléshez, akkor karót kapunk...
na persze nekem az 5ből 3hiányzott, tök káosz volt az egész.. :x
de lehetett választani:
1. a videoblogod értékelése (én a következőt választottam)
2. új videoblog létrehozása meglévő képtárral és videobejátszással az egyetem szerveréről, szóval nagyjából CSAK a forráskódokkal kellett bajlódni... nade ez sem volt egyszerű, ráadásul a képtáram nem akart előjönni a blogban felugró ablakban, de a végén kiderült csak annyi volt a hiba, hogy az index szócska nem kellett a végére.
nade amikor azt kitöröltem, minden működött :D :D
a tanár annyit mondott: köszi, gina. beírta a jegyet, de mivel nem volt ott az indexem, nem tudta beírni :oops:
megkérdezni meg nem mertem hanyast kaptam (5öt hiányoztam, de csak 3mat lehet, szóval lapítottam), de szerintem 5öst!!! :wink:

na ez azt jelenti, hogy már van 4kreditem, illetve jelentkezhetek kommunikáció minorra :lol: :lol:

úgyhogy tenap tiszta happy voltam addig, amíg össze nem balhéztunk Andrással, és végigbőgtem az estét, de aztán kibékültünk.

és tegnap még beadtam egy francia motivációs levelet is, úgyhogy ma van az első napom, hogy tanulhatok a hétfői alapvizsgára...

úgyhogy megyek is, mindnekinek szép napot! 8)
Vendég

Sziasztok!

Nanetto és Vok, köszi a homeós megerősítést. Tehát megveszem Nanetto listáját, ahogy írjátok, elkezdem szedni, és lesz, ami lesz. Ártani nem árthat. Talán még a 4000.-Ft belefér, bár mi is rendkívüli sakkozást kezdtünk a pénzekkel.. de hála Istennek, fogyogat a listánk is. Ma megyek du. fodrászhoz, de hogy én ezt 1,5 hónapja tervezem, mert annyira sajnálom rá a pénzt, de aztán kigondoltam, hogy szülés utánig bőven kitart, jobb hát túlesni rajta.

Nanetto, vmi szuper formájú a pereced! 1 egész kg liszt, ezen kissé meglepődtem, meg igazából most úgysem ehetek ilyet, főleg nem többet, de lementettem, és engedelmeddel szétküldtem a barátnőknek is, a nyálcsorgató fotóval együtt.

Rózsa, hihetetlen, hogy még egyben vagy, ugyanakkor fantasztikus is! Minden alkalommal, mikor jövök, várom, hogy vajon mi újság Veled, no, és Henivel - örülök, hogy kiváló a közérzeted. Heninek is megy a drukk, huh, annyira izgalmas, hogy a hideg kiráz.

Egy dologról nem írtok sosem, hogy amikor elindulnak a fájások, és már eléggé félreérthetetlen, hogy szülés lesz belőle, mit csinál a baba? Engem még ez is nagyon érdekel, hogy nagyon atív, vagy éppen ellenkezőleg, szegény belapul, és vár?! Ez azért is izgat, mert én attól félek, őmiatta nem tudok majd megnyugodni. Pl. nem mozog, és bebeszélem, hogy baja lett, vagy hasonlók, szóval jó lenne tudni, hogy mi a természetes ilyenkor az ő részükről.
Nekem esténként, ha lefekszem az oldalamra, mindig nagyon aktív, apja is egészen meg van illetődve, mekkorákat rúg. De ahogy álmosodok, nyugszik el ő is. Nagyon kooperatívnak érzem, még soha nem ébredtem fel arra pl., h ezerrel rúgkapál, és nem tudok miatta aludni. mintha együtt aludnánk, együtt ébrednénk. Lehet, hogy csak bebeszélem, és én alszom túl mélyen. Mert elnézést a rossz alvóktól, de én szuperül alszom éjjel, de ha napközben lefekszem is. A pisilésekre kislattyogok, majd ugyanúgy alszom tovább, mintha meg sem szakítottam volna. Örülök neki nagyon.

detti_10

Sziasztok,

Detti, én már nem emlékszem rá, hogy mit csinált a baba fájás közben. A fájásra emlékszem, meg a tanakodásra, hogy mikor kell kórházba menni, de hogy közben mi volt a gyerekkel...........még odabenn volt, az biztos. De jó kérdés, kiváncsi vagyok, a többiek emlékeznek-e!

Kép

KépKép
eszterxx

Emlekeim szerint (homalyosak azert nekem is ebbol a szempontbol) nem csinal semmit, nem is tud, ahogy kemenyedes alatt is ossze van 'szoritva' es nem nagyon tud mocorogni, fajas alatt ugyanez. Kozotte lehet kavornyal lefele, de messze nem fotbalmerkozest jatszik olyankor.

luna6

[quote="geooo"]l írta:geoooknyuszika,

Én Weleda gátolajjal csinálom, a dm-ben lehet kapni. (meg tuti máshol is, Én ott vettem)
Én este fürdés után masszírozok, pár cseppet kell belemasszírozni a gátba 5-10 percen át, úgy hogy nemcsak kívülről kened, hanem első ujjpercig belül is, de csak az alsó részen. (ööö, nemtom érthető-e, szóval azon a részén a hüvely bemenetének, ami a fenék felé van) Érezni is fogod, hogy hol a gát, mert rugalmasabb, más az "anyaga" mint a többi szövetnek, és akkor ezt kell ott masszírozgatni, kicsit nyújtogatni, két irányba.
Elvileg ha már lazul, több nap után be lehet férni 2, 3, majd 4 ujjal, és ugyanezt kell végezni egész a szülés napjáig. És jó helyeken még a szülőszobán is ezt fogják csinálni. (Én még csak 2 ujjnál tartok, de ahhoz képest, hogy mikor kezdtem nulla volt, ez nagy haladás :D )

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Hat en kettesket gatvedelemmel szultem (egyest ugye ne, nem annyira jellemzo elso szulesre es, de nekem a harmadik is gatmetszeses lesz megint, en ugye nem banom :D) de nekem senki nem maszirozgatott semmit a szuloszoban :) A szuleszno megkerdezte kitolaznal hogy legyen, de akkor neki mar erkezese sem volt semmi hasonlora :)

luna6

Sziasztok!

Bocsi a betolakodásért, de van pár eladó hasznos babaholmim:

- egyszer használt, bordó, Cybex i-go kenguru - újszülött kortól - fektetni is lehet benne a babát - 19.000
- új - tommee tippee elektromos sterilizáló - bármilyen cumisüveget lehet bele tenni - 13.000
- ok baby onda narancssárga babakád - megkímélt állapotban - 4.000
- brendon kókuszmatrac huzattal, "balesetmentes" 60*120 - 4.000
- Concord Bundazsák autósüléshez Sloomy - Bon Bon - rózsaszín - 5.000
-AVENT Isis kézi mellszívó készlet - 8.000
tartozékokkal:
-2 db 1-es etetőcumi
-5 db aventes anyatejtároló pohár 180 ml+ 5db tető
- 2 db cumisüvegátlakító
- 1 csomag pótalkatrész

Ha érdekel, írj privit.

Boldog babavárást kívánok mindenkinek!

Panni

Kép Kép
panni_30

Sziasztok!

Zugolvasok, mert alapból beléptet a rendszer, így szinte mindig olyan, mintha itt ülnék. Persze itt ülök, de egy netes játékkal ütöm el szinte az egész napot, közben teszek-veszek is néha. :roll:

tejgyűjtő: nekem is van a készletben, mint Geo-nak pár üveg, meg van vagy min. 20 db ha nem több aventes tároló poharam is. Csak elég lesz. :lol:

Nyuszika, nálunk is volt tágulat és elmúlt. :D Amikor mondták én majdnem elájultam, jól megijesztett a hír. Na a másik amikor rosszul voltam, az a kórházlátogatás. Ha nem lehetett volna mindenhol leülni egy ágyra-székre, nem bírtam volna. A szülőszobánál kezdődött... Jól be is paráztam, itthon pedig semmi bajom. :roll: Mármint ilyen részről, hogy egyáltalán nem izgulok stb., viszont a lábam vizesedik és már fáj is, habár nem tűnik annyira hú de vészesnek a dagadás. Mondjuk a bokámat nem igazán látom. Már reggel is fáj, nem csak estére, de hát ez van, nem kell mennem sehova, majd elmúlik... Pedig már alig iszok, ez az egy szokott használni, ha betartom, hogy visszafogjam magam.

Múltkor írtatok a műkörömről, hát nálunk festett körömmel sem szabad menni, nemhogy mű-vel, mert a festést még csak leszedik gyorsan, de a műt nem könnyű... A köröm színét is figyelik szülés alatt.

A festést még nem kezdtük el, anyós pasija ugyanis xarik ránk, múlt hétre ígérte, hogy jön glettelni. A festést már párom csinálná. Hétfőn szólunk másnak, ha addig nem jelentkezik. :twisted:
foltivspicur

Palacsintát akarok sütni, de a tojás a hűtőtől nem ért el az asztalig. Nyúljak ma még valamihez? :lol: :lol: :lol:
foltivspicur

hahó! Detti én féladagból csináltam a perecet jelentem ma már nincs belőle egy sem :-( ezt örömnek kéne felfogni de igazából jó lett volna délutánra egy kicsi a teámhoz! :-) na ma nem alkotok semmit majd szombaton! holnap nst utána mekizünk mert van egy csomó kuponunk úgyhogy befűztem párom ebédeljünk szépen csak ott - mert vicces de most igy nekünk elég olcsó! még ha nem is egészséges de kit érdekel olyan ritkán tévedünk arra!

Heni hol vagy? jelentkezz amint tudsz én is izgulok érted....

jelentem beüzemeltük az új mikronkat! csaík néztem néztem néztem és nagyon szép cuki - sima egyszerű de a mienk :-) és végre pasim is megbarátkozott vele!!! éljen....

ma tanulok délután - egy programot! de van kedvem hozzá úgyhogy tök jó! babukám meg csuklik! ... ma amúgy voltam könyvelői egyeztetésen vegyes érzés volt a cégnél! ... hát igen mindenki pótolható fura volt a nagy pörgés amiben már nem veszek részt! de ugyanakkor kilépek az irodából és nem hiányzik senki semmi :-) szóval azért jó az egyensúly a lelkemben! ...

Geo gratula a heti eredményekhez!andrissal meg ne balhézz - bár rajtad most akkora a nyomás hogy huuuuuuhhhh ....

a gátmasszázst én meg nem prbóálnám tuti elbénáznék valamit pedig ódákat hallottam róla milyen jó pont ezzel a szerrel amit irtatok ezzel a dm-essel! én homeozom! majd meglátjuk!...
Vendég

Sziasztok!

NANETTO: Fantasztikusak a perecek. Le is írtam a receptet. Jól gondolod, hogy a lányok szívesen segítenek a konyhában. Bogi is mindig az asztal körül sündörög. Egyébként húst bundázni szeret a legjobban. A lisztezés az ő feladata. Igaz, hogy néha több a liszt a padlón, mint a tányérban, de nem érdekel, mert olyan aranyos, mikor látom rajta a felhőtlen boldogságot, hogy segíthet és, hogy nekem milyen fontos az ő segítsége.

DETTI: Fájáskor a babák meghúzzák magukat. Ahogy Luna is írta, még inkább "szorult helyzetbe" kerülnek. Ezen kívül minden egyes méhösszehúzódásnál átmenetileg romlik a keringés is, így nem pocsékolnak el a mocorgásukkal felesleges energiákat. Ők is készülnek a hatalmas a feladatra... a kibújásra.

GEO: Gratulálok, hogy ilyen jól haladsz a dolgaiddal.

RÓZSA: Tök jó, hogy még te is egyben vagy. Holnap jön haza apa, és akkor pontosítunk, hogy mit is hozzon tesó Boginak. Egyébként már nagyon várja, hogy megszülessen... nyomatékként ezt naponta közli is velem. Sőt Gergőnek is be szokott kiabálni, hogy... Hahó, Gergő mikor akarsz már megszületni? majd vár....a válaszra...és közli, hogy Na, anya...Gergő nem mond semmit!

PICUR: Olyan rémisztő a szülőszoba??? Vagy mivel ijesztgettek?

Én néha-néha görcsölgetek, de semmi komoly. Aztán kitudja, hogy legbelül mi zajlik bennem? Másnak lehet ez már fájdalom, nos nekem nem. Néha belenyillal, amit szintén nem neveznék fájdalmasnak, inkább kellemetlennek. Aztán lehet, hogy szépen fokozatosan nyílik a méhszáj csak én nem igazán érzékelem.
Ebből arra a következtetésre jutottam, hogyha beindulnak komolyabban és rendszeresen a fájások, szerintem én nem fogok órákat várni az indulással, mivel ki tudja addigra mennyire leszek nyitva.

Ha bármi is történik, akkor KONKRI-nak megy az sms. Laptopom nincs, így majd ő közvetít a fejleményekről.
Vendég

Na csövi!

Majd jövök teljesen, de nem volt időm és türelmem mindent fullra olvasni. Fiúk alszanak, én meg addig azt hiszem gyors varrok a maradék plüsből egy-két rágumizható fedőt a pelenkázóra- mert a hideg műanyag nem túl jó,

tejgyűjtő: én is vettem anno és csatlakozom Lunához- drága és ment a kukába... sztem ember nem dobott ki annyi tejet mint én... 1 nem ivott cumiból, nem volt hajlandó, amit aztán nem is bánok, mert utálom a cumit, meg mosni is... 2 mire hajlandó volt a hozzátápira addigra már megcseszhettem azt a tejet... viszont lélekben azért jó volt tudni, hogy van tej, mert ha ne adj Isten egy szoptatós anya csak úgy eltűnik (bármi baj... kórház... stb...) azért jó ha nem tetéződik a baj még azzal is, hogy a gyerek egyik evésről a másikra tápos lesz, mert ez nagyon meg tudja viselni őket... tehát ha valami oknál folytán a full tejes gyerek nem kaphat tejet, akkor jó, ha van egy kis opció az átfedésre...
amúgy sztem is jó a Heni féle verzió, mert aztán mikor a hozzátápihoz készítettem ipari mennyiségű répát, meggyes krumplit akkor én is dobozoltam s fagyasztottam műanyagba. nekem szerencsém, mert kissógor éttermes és hozott kis fedős eldobható műanyag izé-bizéket...
ja a tejgyűjtő zacsi egyébként nekem az alkalmazása se tetszett... akkor inkább megvennék a bolti önzáródó szendvicses zacsit...

gyerek szülés közben: enyém kavirnyászott... de valóban nem ezzel törődik a nő közben, ez is tán csak egyszer tűnt fel... pedig rám se jellemző, hogy felébrednék rá, de az én tűrőképességem nagy... egyébként pedig azért van a gép ránk csatolva szülés közben, hogy az figyelje a gyerek állapotát... nyugika!

Luna! lestem, hogy miért nemzeti ünnep, ha megy hozzátok a papa, de rájöttem, hogy nem a ti papátokról van szó, csak nincs ékezeted... :) látszik szőke vagyok... :)

Voki-móki: nálad meg jól megijedtem, hogy ki halt meg... de megnyugodtam! :) amúgy ki a 3. szgfüggő? Hanna?
és tuti nem fogok Marculinak hiányozni... nem anyás, inkább apás... és bárhol el van nélkülem akármeddig (ezt mondjuk eddig 1 napig teszteltük és utána se sietett hozzám) tegnap este már az új szobába aludtunk, de ott is közölte, hogy ő apával alszik... majd mikor elaludt átraktuk, de kómásan visszamászott... aztán jól megvártam, hogy jól elaludjon és akkor magamhoz vettem, pedig elég nyomorogva aludtunk így, de nekem kellett ő... majd hajnal 6kor ismét átmászott az apjához :) örülnék, ha úgy lenne ahogy mondod, de nem hiszem... csúnya ilyet mondani, de pont tegnap gondoltam rá, hogy lehet hogy Martint szülöm magamnak... talán ő majd jobban oda lesz értem... de aztán lehet h ő se, mert biztos jobb az apa, aki nincs itt mindig és ha itt van, akkor csak játszik és nem fegyelmez sose, és mindig azt teszi amit ő akar... tehát nem csodálom, hogy én egy mumus vagyok :)

na megyek varrni... csak kár hogy a gépet elfelejtettem apával kicipeltetni... most nekem kell...

Kép
Kép
Kép
konkri

Halihó!

nálatok nem volt vihar? Itt akkora volt, vagy 2 órán át, hogy lekapcsoltam a gépet, áramot, mindent! Bazi nagy villámokkal, meg széllel. Durva volt. Még mindig esik, de már visszafogottabban.

Luna, gátmasszázs sajna nem minden kórházban jár, nálunk szerencsére csinálják a szülésznők (persze ha van rá idő :D ), csak épp nem weledával, hanem paraffin olajjal, és gátvédelemmel indítanak minden szülést, aztán csak akkor vág a doki, ha úgy látja, hogy repedni fog. Így az első szülők 20%-a is megússza a metszést. (de állítólag az István kórházban az első szülők 70%-a ússza meg, de szerintem inkább felcserélte az adatot, aki ezt mondta, Én ott is a 30%-ot látom reálisabbnak...)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

szia nyuszi! a vihar most kezd érkezni már dörög és irtó sötét van! én az istvánban szülök - és kivi leszek az irottaidra :-)
de szerintem ha jól csinálják a vágást akkor sem lesz semmi baj!!!! ...

úúúgfy ennék egy kis édességet! ... fuh most rámjött valami elvonási tünet ... jövőhéten van párom szülinapja! ajándék megvan és kitaláltam neki egy fini kis epertortát! de nem tudom lesz e még erőm vagy labdáról kell főznőm megint! amúgy nálunk lesz a bázis és mindenki jön a nagy napra! :-) szóval lesz itt felfordulás! :-)
Vendég

Konkri, nalunk a csaladban nincs ilyen terminus forgalomban (ekezet nelkul :D) hogy papa... marmint nagyapakra. Nekem egy sem volt, anyam apja meg az o gyerekkoraban meghalt, apam meg ugye anyamnal 21 evvel volt idosebb, igy hat az o szuleit eleve nem is ismertem :) Egy darab anyai dednagyapam volt, de o nagypapa neven futott :) Azota meg gyerekeim fura szitujabol adodoan sem bukkant fel egy magyarul megszolitando nagypapa sem :D:D Egy portugalunk van ugye mar, de azt meg nem magyarul nevezzuk meg :) Szoval nekem a papa szo mint olyan kimaradt a keszletbol. Jah, es apam is meghalt mar 2 eve, de o meg apaja neven futott, mert a legnagyobbam igy nevezte el babakoraban, es csaladilag rajtaragadt :) (amugy nekem a szuleim meg papi es mami voltak mindig, szoval egy fel papam sem volt eletemben meg :D)

luna6

Nanetto, belem most koltoztt be 3 negercsok... es szerencsere azert csak ennyi, mert 6 van egy csomagban, es a fele a csajome kell legyen :D:D Mondjuk nem baj, nehogy megartson nekem is.

luna6

lknyuszika,
wow :lol:
köszi szépen!! :)

Foltivspicur,
jó hogy írod a lábdagadást.
én nem tudom mim van: dagadásom, vagy vizesedésem? vagy mindkettő, vagy egyik sem, vagy ezek ugyanazok :roll: :D
mert ha az asztalnál ülve tanulok, 10perc sem kell és elefántbika méretűek lesznek a lábfejeim, lábujjaim, és olyankor a lábujjaimat is alig tudom behajlítani... nem is tudom, talán néha elmúlik kicsit..

Nanetto,
mostanában én is mekizek a kuponokkal :lol: :wink:
Vendég

Nyuszi, az tok jo lesz ha tenyleg meg lehet uszni. (es nincs valakinek olyan kotoszoveti izebizeje mint nekem, amit ugye elore nem tudtam :()
Az en itteni dokimnal pl senki nem ussza meg, azt mondta o akarhanyadiknal is inkabb vag, minthogy megkockaztassa a repedest annak minden komplikaciojaval. Hat o igy gondolja, en nem ellenkezek mert ugye nekem van mar ketfele tapasztalatom is es egyeni okbol nem banom, de nem biztos, hogy ez a legszimpatikusabb azert mindenkinek itt sem :) (bar erdekes modon nem is nagyon olvastam itteni forumokon olyat, hogy ez kerdes lenne nekik, marmint anyukaknak, de nem jelent semmit, nem reprezentativ mennyisegu az itteni infom sem)

luna6

ja, és megvan a latin jegyem is, 5ös lettem :oops: :oops: :D
és ez azt jelenti, hgy még egy kredittel bővültem, most már 5db kreditem van :lol:

27kreditnek kell meglennie, az előző félévben 10-et gyűjtöttem be, most ebben a félévben eddig van a videoblog (4kredit) és most a latin (1kredit), az 5, tehát eddig van öszesen= 15 kreditem... jhajj... úgyhogy még kell ha jól számolom 12!!!! :evil:
ez azt jelenti, hogy MINDEN vizsgámnak meg kell lennie, akkor lesz összesen 28... wuhh... na szóval nem tom mi lesz.. ja, az alapvizsga még 2kredit, de azt már bele sem számolom... :?
Vendég

Nekem nem dagad semmim egyelore :) Remlik, hogy a legvegere a labam majd fog kicsit... de az dagadas nem viz. De vizes gondom nem volt. Gyuruim is (nincsenek amugy rajtam) hang nelkul jarnak le fel ha probalom. Egyelore persze. (mondjuk meleg sincs szerencsere, igy legalabb a szoritos harosnyamba sem sulok bele :D)

luna6

Jahh Picur, neked akartam irni csak a csajom elterelte a figyelmemet es elfelejtettem, hogy ha mashoz nem is, egy felmosofelszereleshez meg erdemes lenne nyulnod, mielott a tojas odakot a padlora :D:D:D

Szerintem nem is kifejezetten a szuleskor figyelik a kormod szinet, hanem ha gond van. Altatasnal, ajulasnal ilyesminel olyan ez mint a pupilla vizsgalata is. A szivbetegsegek egy resze is pl jelzeskent lathato a korom szinen. Szoval gondolom ez olyan elovigyazatossag (a festes es mukorommentesseg) mint ahogy sok helyen ugye azt sem szeretik hogy egyen a mama, mert altatasnal ha hirtelen szukseges, akkor gond lehet belole. (azert eheztetni sem szoktak, csak ugy tunik... nekem a vallmutetem elott pl bekotottek infuziot, hogy nehogy ehen halljak :D:D nem is volt baj, este 8-9re igerte a dokim a mutete, vegul fel egykor toltak be a mutobe :D:D:D)

luna6

Heni, egyáltalán nem rémisztő a szülőszoba, habár a családi barátságosabb, mint a sima kicsi. De nekem újak voltak az eszközök, meg magam előtt láttam, ahogy ott fetrengek... Meg nem tudok sokáig egy helyben ülni/állni, mert rosszul leszek alapból is, nemhogy még kórházban. Én tuti az utolsó pillanatig itthon maradok inkább, csak kényelmesebb.

Geo, nekem a lábdagadás/vizesedés ugyanaz. És a palacsinta után úgy ennék mekis cuccot!!!! Nem találtam mást csak csemege uborkát meg karaván háromszögsajtot, most ezeket majszolom.

Luna, utálom, ha leesik a tojás, olyan nehéz fölszedni! Sajnálom sóval leönteni, mert akkor könnyebb lenne, de sztem ahhoz kell vagy negyed kiló...
foltivspicur

Pedig a labdagadas nem = vizesedes nekem ugy remlik... dagadni valamennyire normalis, a vizesedes meg jarhat gonddal is (de nem feltetlenul) aztan lehet mnem jol emlekszem.

Ahh, most utana neztem. Szal a dagadas foleg melegben es/vagy foleg estere jellemzo es a labon normalis. Amde ha a kez meg az arc is dagad akkor kell dokinak mutogatni:
http://www.hazipatika.com/articles/A_la ... 0919114921

amugy en ugy hallottam anno, hogy a keves ivas nem jo megoldas erre (a somentesseg inkabb) de most latom, mashol is irjak, hogy megfelelo folyadekbevitel ekkor is kell es nem kene csokkenteni, minimalizalni.
pl itt is szo van rola, na pont ezt mondta anno a magyar dokim is (most nem kerult szoba):
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekval ... icsit-a-ve

luna6

Luna,
basszus jó neked, én már egy-két hete se az eljegyzési, se a jegygyűrűmet nem tudom hordani... :cry:

Foltivspicur,
jól belémhoztad a palacsintát,úgyhogy Andrással már meg is beszéltem, hogy azt csinál vacsira :lol:

jajj lányok, nincs kedvem tanulni... :roll:
Vendég

Luna,
basszus jó neked, én már egy-két hete se az eljegyzési, se a jegygyűrűmet nem tudom hordani... :cry:

Foltivspicur,
jól belémhoztad a palacsintát,úgyhogy Andrással már meg is beszéltem, hogy azt csinál vacsira :lol:

jajj lányok, nincs kedvem tanulni... :roll:
Vendég

na!
ma már ez a 2.alkalom, hogy duplán írtam bejegyzést... :roll:
Vendég

Nanetto,
ha nem bánod felrakom a csudaperecedet a receptes helyünkre, csak hogy könnyebben megtaláljam :lol:
Vendég

dehogy baj Geo - sőőőt csak tudod én béna vagyok abba a topicba bemenni...
képzeljétek annyira odáig mélyre fajult az édesség utáni vágyam hogy férjem kiment a vihart követően a minibe. egy szambát és capucinert rendeltem - mondtam kb. 56 forint na most 80 volt :-) és jól ki is akadt hogy ez rablás! persze én nem igy fogom fel hanem hogy 160 forintból megmenekültem :-) vagyis megmenekültünk! :-)
Vendég

Sziasztok.

nanetto: király a pereces recept. A hétvégén szerintem a férjem meg is csinálja.

Geo: gratula az eddigi jegyekhez. Drukkolok hétfőn az alapvizsgához, ami egy ... - én tudom, mindig dupláztam! :)

Én de voltam a volt kolléganőmnél, aki 6 hete szült ugyanott, ahol én fogok. Ő ajánlotta a szülésznőt. Kikérdeztem, hogy mint és hogy lesz. A szülésznő aranyos és határozott, baba-mama és gátvédelem párti! Mondta, hogy fogja masszírozni. Ja meg asszem marad az egyágyas szoba, mert oda bejöhet a férjem is, az 5 ágyasba - amit meg is értek - nem, de ő nem ablakon szeretné látni a fiát a 3-4 nap alatt, mert kivinni meg nem lehet. :( A csecsemősökhöz meg majd lemegyek, hogy segítsenek, mert úgye fel nem jönnek (az egyágyasok egy emelettel feljebb vannak). Vagy bejön majd vmelyik gyakorlott anyuka barátnőm segíteni. A homeos bogyók szedését is elmondta, de jövő pénteken úgyis találkozunk a szülésznővel és akkor indent átbeszélünk.
Tök furi volt egy 4 kilós csecsemőt tartani, mármint olyan értelemben, hogy 1 hónap és az enyém is itt lesz és ugyanilyen pici lesz. Még nem fogtam fel.

A drága férjem megjegyezte, hogy kezdek szentimentális lenni mostanság egy kicsit. Állandóan rajta lógnék, elvégre 1 hónap és 3-an leszünk. :)

Kép
bhdetti

Ja meg marha jól fogok aludni. Most láttam egy hullát a házunk kapujában. :(

http://picibaba.hu]Kép[/url]
bhdetti

Sziasztok. Hétfő óta csinálják az ablakainkat, már a tököm tele van vele. Az egész lakásban kábítóan büdös van, és por és útálom az egészet. Anyósomnak is lehetett volna több esze és nem ilyenkor csináltatni. Egész nap próbálok házon kívül lenni, de estére csak haza kell jönni. Iszonyatosan büdös!!!!!!! :twisted: Tárva nyitva minden, így huzat van és hideg. És ugyan olyan büdös.

Tegnap volt a kirándulás, minden ok volt, nem volt semmi probléma, leszámítva a sok esőt. De az a pocakomtól független :lol:

Kedden meg bementem a Péterfybe NST-re, teletömtem a parkolóórát, hogy ne kelljen aggódnom az idő miatt. Lány ugye velem volt, mert oviba csak délig van. És képzeljétek nem mehettem be vele, mert 14 év alatti gyereket tilos bevinni a szülészetre. A szülésznőt se tudtam felhívni, mert nem volt nálam a telefonszáma. Úgyhogy potyára mentünk, jöhettünk haza. Ez még nem is lenne olyan nagy baj, de ezek szerint, ha bent leszek 3 napig, akkor nem is láthatom a lányomat, illetve csak ha kijövök, tehát akkor a tesót nem láthatja? Meg addig ott kell hagynom a babát, amíg a lányommal akarok lenni?

Kép
Kép
hari

Na megvolt a palacsintázás :lol:
a tanulást meg továbbra is sunnyogom :lol: :?

bhdetti,
mármint milyen hullát? :shock:
vagy dögöt? vagy mi? :roll:

hari,
és mikorra várható az ablakok befejezése?
húúú.. elég gáz az a látogatási helyzet... de szerintem tényleg csak max annyit tehetsz amit te is leírtál...

már beterveztem Nanetto pereceinek a megsütését, de rá kellett jöjjek, hogy a konyhánkban még nincs sütő :twisted:
(a gázlapot már beépítette András, de a hozzá való beépíthető sütőt ki kellett dobni... a tűzhely, meg a sütő is anyától van, ő még soha nem használta ezeket, csak megvette, viszont az egerek szétrágták a vezetékeket, széthugyozták a szigetelést, és egérmúmis is van benne... ja, de lehet h ezt már írtam :roll: )
szóval most nincs sütőnk, mert 70E pénz az most elég húzós.. de lassan kénytelenek leszünk venni..
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: