A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 Áprilisi babavárók

Epidurál: Én esküszöm rá, és nem szeretnék nélküle szülni. Az elsőnél is sokat segített, így azt tapasztalatból írom. Segít a tágulásnál, és nem fáradsz ki annyira a végére.
Vendég

Csajok nálatok is szakad a hó?Nagyon durva!

Üdv köztünk Beatrix!

Kép

Kép
gabka7926

Igen,van fogadott szülésznőm is.Én a Szent Imre kh-ban fogok szülni a XI.ker.-ben és itt ált.szoktak ogadni.Meg a dokim is javasolta,hisz első baba lesz és úgyis többségében a szülésznő lesz mellettem.Egyébként egy nagyon aranyos nőről van szó,aki már az első pillantásban szimpatikus volt nekem is és a páromnak is.Remélem,a szülés alatt sem fogok/fogunk csalódni benne.

Sildi!
Tök jó,hogy negatív lett az eredményed.Szerintem már az enyém is készen van,majd hétfőn megtudom.De nagyon bízom benne,hogy neg.lesz az enyém is!

Gabka!Itt nem esik a hó szerencsére,inkább süt a nap!

Kép
demetnik

Amit Sanyi apuka írt az elég elgondolkodtató volt az EDA-val kapcsolatban,de sajnos ahogy Ildiéknél sem,sajna itt sem szoktak adni,hacsak nem jelzem előre. Azt meg nem szeretném,ha azért kéne fizetni,mert készenlétben vannak,mert ha lehet inkább nem kérek.

Beatrix én is köszöntelek. Gyere csak,még most vagyunk csak igazán az elején :)

dharma

Sildi!

Én sem akartam beöntést, de aztán a délelőtt folyamán megondoltam magam a szülésznőm tanácsára. Nem bántam meg. Most is fogok kérni. Különben az igencsak felgyorsítota az eseményeket.

Gátmetszés és varrás: EDA mellett nem lehet érezni.

Hányás: természetes. Senki nem fog rád csúnyán nézni miatta. Akik ezzel foglalkoznak, azok már megszokták, Te pedig mással leszel elfoglalva.

Nekem nem is tudom, hogy most a kenet amit vettek a strepto miatt volt-e...
Vendég

Bea üdv itt köztünk!
Nekem éjjelente szokott fájni a kezem (ujjaim+csuklóm) alig bírom mozgatni olyankor, de nem tudom mitől.
Szülésnél fájdalomcsillapítóra nem tudok mit mondani, majd a helyzettől függ. Eddig úgy gondoltam bírom a fájdalmat de ki tudja. :)

Kép
Kép
gaba_30

Gabka itt tegnap szakadt a hó és persze közben sütött a nap. Most is süt.

Kép
Kép
gaba_30

Ma beszéltem végre a szülésznőmmel is. Ugyanaz, aki Beninél is volt. Mondtam, hogy számítson rám 3 héten belül. De valójában a jövő hét végét szeretném. :D
Vendég

Cat: Itt nem kérdezik, kérek-e beöntést, adnak és kész. A gátvédelemmel való szülés sem divat. A hányást meg azért nem szeretném, mert nem nagyon van olyan, amitől úgy ki tudok készülni, mint amikor hányok. Hülyén hangzik, de tényleg így van, ez biztosan valami fóbia lehet :roll: Azért remélem nem hány mindenki üzembiztosan.

Kép

Kép
sildi83

Kézfájás: nekem ezen a héten kezdtek el fájni az ujjaim meg most a vádlim van oda olyan mintha meghúzódott volna.Én azt hittem ez csak az én hisztim. :shock: :shock: :shock:

Kép

Kép
gabka7926

Kikocska, az a „baj”, h a mi papbácsink ismeri az egész családot, ő esketett minket (annó a tesómékat is) és keresztelte Emmát is, szóval sztem nem kötne bele az elvált státuszába! Lehet, h keresnünk kellene egy másik templomot…. :roll:
Nekünk fontos a keresztelő, így mindenképpen kell vmi megoldást találnunk majd!
Azért nálatok sem lehet egyszerű ennyi keresztszülőt összehozni!
A bürokráciáról meg annyit, h a férjem is meg én is bérmálkoztunk, de esküvő előtt végig kellett járnunk egy 10 alkalmas, családlátogatásos tanfolyamot, még jelenléti ív is volt mindig :? :roll: (másik templom volt, a papbácsink csak meghívott pap volt)! Tényleg túlzásba bír esni a katolikus egyház!

Dharma, én is a Tűzoltó utcai gyermekkórháznak szoktam adni az 1%-ot! Jó is, h említed, intézkednem kell bevallás- ügyileg!

Tici, jó, h benéztél, gyere majd máskor is!!

Bea, üdv! Nekem spec nem fáj semmim, így nem tudok segíteni. Én is úgy tudom, h pl. az EDA inkább gyorsít, mintsem lassít a folyamaton!
Már bocs, de nem tudom, h milyen dokid van, vagy milyen kismamái vannak, de pl. én is 10 óra alatt szültem meg, meg vasárnap Tisának még hosszabb menete volt…..bár attól függ, h honnan számítja a 3-4 órát?! :roll:

Zsu
svs

Ettike, akkor most már tartsatok ki, amíg a doki visszaér!!!!

Zsu
svs

Sziasztok!

GRATULÁLOK A MÁSODIK BABÁNKHOZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(eddig jó az arány:egy lyány-egy fiú)!

Én anno mindenféle érzéstelenités nélkül szültem,most igy igy tervezem,kivéve hogy ha megint varrni kell azt csak érzéstelenitövel!Vagy úgy marad :? Nekem az egészben az volt a legborzalmasabb,igazábol az egyetlen borzalmas.Azt mondják a többség meg sem érzi,hát én akkor törtem el majdnem a párom karját... :lol: azóta is emlegeti...
A többi dolog,hogy beöntés,meg borotválás,stb meg engem is addig izgatott amig oda nem kerültünk,de ott már annyira másként láttam az egész világot,hogy szinte természetzes volt,hogy ezeken át kell esni.

Ettike akkor ezek szerint ha lehet,még vasárnapig együtt lesztek.
Na ,nagyon kiváncsi vagyok,kié lesz a harmadik hely!

Kép
Kép
gizu

Zsu èn eddig nem nyikatkoztam erröl,mert mùlt èvben asszem mindenkinek egy alapìtvànyhoz ment. Most egy daganatos gyerekekèrt alapìtvànyt nèztünk. Szerinted/szerintetek az alapìtvànyok,vagy a kòrhàzak "hasznosìtjàk" jobban ezeket a pènzeket?

dharma

Dharma!

Ezeket az alapítványokat néha az osztályvezető főorvosok alapítják, hogy szerezzenek plusz pénzt olyan berendezésekre, amikre az államiból nem telik.
Akitől mi 6 éven keresztül béreltük a lakást, Ő egy kórház onkológiájának a vzetője volt, és csinált épp emiatt ehgy alapítványt.

Egyébként nálam 3 befutó van 1% ügyben: Peter Cerny Alapítvány (Koraszülött mentő), Máltai Szeretetszolgálat illetve a volt középiskolai kollgiumo alapítványa.

De én ezen idén már túl vagyok. Sőt, ma meg is jött az APEH-tól az adóvisszatérítésem. :D
Vendég

Én is jobban bízom egy kórházban, de ki tudja.... végülis mi megpróbáljuk, amit lehet, aztán reménykedünk, h jó kezekbe kerül az a kis pénz.

Könyvelő szerint én is kapok visszatérítést majd...remélem is! 8)

Zsu
svs

sziasztok.

beatrix:

üdv.gratulálok a babához.

jó lenne kihúzni míg dokibá visszajön,de azért ha jönni akar nem mondok nemet :lol: :lol: :lol:
amúgy fájogatok megint :? :? :? :? :? direkt nem mérem,és nem is nagyon figyelem de azért zavar.próbálom csinálni a dolgom csak nagyon ugrálni sem akarok.megint borozok :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: most leszek alkesz :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

jajj de jó tisáéknak hogy már mehetnek haza.

eda is biztos oda meg vissza van a boldogságtól.
kiváncsian várom Pepe első képeit.

hoztam én is magamról friss képet.
Kép

Kép
Kép
ettike

olyan bálnának nézek ki ebben a naciban :? :? :? :? :shock: :shock: :shock: :shock: :roll: :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
ettike

Ettike: Jaj, dehogy nézel ki bálnának. Olyan szép nagy pocid van. Én meg sokszor azon aggódok, hogy miért ilyen mini az enyém. Az sztk-ban a múltkor egy 6 hónapos kismama ült mellettem, azt hittem szülés előtt áll már, sokkal nagyobb volt a hasa, mint az enyém :shock:

Kép

Kép
sildi83

Ettike!

szép pocak! De talán mr Alex megunta és kijön megnézni, hogy milyen is lenne itt.

Sildi!

Te eleve vékony vagy és erős a hasizmod. Ne is várj nagy pocakot. Illetve ez genetika is szerintem.
Mi pedig majd azért irígylünk majd, mert 2 nappal szülés után észre sem lehet majd venni rajtad, hogy baba volt a pocakodban.
Vendég

Cat: A hasam talán tényleg gyorsan visszamegy majd, na de a combom és a fenekem... Oda azért sikerült elég szépen gyarapodni, meg jött az a fránya narancsbőr is. Nem tudjátok, hogy szülés után mikortól lehet sportolni? Mert valahol azt olvastam, hogy amíg szoptatunk nem szerencsés, mert az izomláz miatt a tejsav bekerül az anyatejbe. Persze lehet, hogy élni nem lesz erőm, nemhogy ugrándozni :)

Kép

Kép
sildi83

A férjem a csodalámpa alapítványnak szokta adni az 1%-át (idén az épülő katolikus ovinak megy), ez nagyon súlyos beteg gyerekek általában utolsó kívánságait szokta teljesíteni. én nem fizetek adót, mert visszakapom az egészet már idén...

eda: én rékánál kértem. 16 óra ötperces (sokáig nemtúl erős) fájások összesen két ujjnyit nyitottak, majd kértem az edát, mert addigra nagyon fáradt voltam, mert annyira viszont nem voltak gyengék, hogy bármit is tudjak pihenni, és 2 óra alatt eltűnt a méhszáj. az egy másik dolog, hogy utána sem sikerült kinyomni, de így legalább nem spinállal, hanem csak még egy adag gyógyszerrel a kanülbe csinálták a császárt.
egyébként egyátalán nem fáj, amikor beadják, csak idegesítő, tompa nyomás. de nagyon idegesítő volt. és a hatása is olyan, hogy mindent érzel, csak semmi nem fáj. elég érdekes dolog.
császárt csak nagyon végső esetben csinálnak altatásban, ha nincs idő arra, hogy megszúrják az embert, és beálljon az érzéstelenség. egyébként inkább spinált szoktak, mert az gyorsabban hat, ha császározni kell, edát csak akkor, ha már bent van a kanül, rányomják a gyógyszert.
mindegy, akármelyik gerincközeli érzéstelenítést kapja bárki, sokat, sokat igyatok utána, hogy az agyvíz mennyisége ne csökkenjen! ezzel csökken a fejfájás veszélye!
és nekem határozottan jól esett a beöntés :oops: és tényleg segít, mert a melegvíz alhasi vérbőséget okoz, és ellazítja az izmokat.
és a hányás sem törvényszerű, én keveseket ismerek, akik hánytak, és én sem.

zsu, nem egyszerű eset... :) és igen, pont ez a veszélyes, mikor a betű mögött eltűnik a szellem, amiről szól az egész... nekünk jó volt, mert a volt osztályfőnököm adott össze minket, és háromszor kellett mennünk összesen, de akkor spec pont rólunk volt szó, nem általánosságokról, amiket úgyis tudtunk... biztos, ha a ti pap bácsitok lett volna, akkor nem lett volna ez a hercehurca :( nem tudjátok megbeszélni vele ezt a keresztelő dolgot? hátha van valami ötlete, hogy békesség is legyen, meg a ti kívánságotok is teljesüljön? egyébként én nem sértődnék meg, ha egyik tesóm sem kérne meg keresztszülőnek, sem ha a barátnőm nem kérne meg "cserébe"... és a keresztszülő mennyiség nálunk azért is nehéz, mert református barátaink vannak főleg, meg gergő teljes családja vallás nélküli :)

beatrix, neked üdv! gyere sokat! a dokid meg biztos szült már vagy 10-et... :D a ticker elejéről meg hiányzik valami, nem az egész linket másoltad biztos, és azért nem a képet mutatja. valszeg az hiányzik, hogy [url][img]
a fájdalomcsillapítást meg meglátod ott és akkor. van, mikor okosabb kérni, ha van rá lehetőség, de a doki is tud segíteni benne, hogy ez most az a helyzet-e. én is úgy álltam neki, hogy ez a feladatom, de aztán nem ment. jobb volt így.
és sokan tanulnak baba mellett, sok sikerrel, én képtelen lennék rá. :)

kocska, neked meg azért írtam pont, mert ha ezen múlik a családi béke, azt mondjátok, hallottátok, hogy nem lehet, és jaaaj, akkor már megkértétek az akárkit, most már nem mondhatjátok vissza, de ha képben vannak, akkor mondjuk nem jó ötlet. A békesség sokmindent megér. BÁr ha nektek nem fontos a keresztelő, akkor tényleg felesleges, hiszen akkor csak egy papír meg egy alkalom az evésivásra :)

judy, igyál egy kávét, erős teát, kólát a ctg előtt fél-egy órával, meg egyél egy szendvicset vagy csokit. nekem is azt kellett nándival mindig, mikor már naponta kellett mennem, hogy kiérdemelje a reaktív jelzőt :) így is volt, hogy meg kellett ismételni...

gabka, ideért nekem is a tornázó, már a nagyok is le vannak nyűgözve tőle, réka másfél órája ezzel játszik :lol:. kicsit lányosnak látom mondjuk, sok benne a rózsaszín, a képen pirosabbnak tűnt. de végülis egy ekkora gyereknek nem számít. köszi, hogy találtad :D

ettike, ha jól emlékszem, egyszer írtad, hogy játszottál zumával. hadd ajánjam a svetlograd nevű játékot, naggyon tuti :) és pihenj rá a dologra, aztán hétfőn hajrá! addig meg tartsd vissza ;)

kikocska

Sildi! én speciel irigylem akinek kicsi a hasa. :) Nekem mindenki azt mondja, hogy de nagy.... igaz mindent hasra szedtem, máshová nem rakódott le (pár napja mértem, hogy 8 kg-nál tartok, és 2 hét alatt már olyan nagyon sok csak nem jön fel). :)

Én még most fogok a dokimmal az érzéstelenítésről beszélni, de én nem vagyok ellene. Eddig aki kért, az csak jót mondott róla.

Beatrix! Valóban izgi a 2 hét, pláne azért is mert ilyenkor már bármikor lehet. :) Azért is várom a vasárnapot, hogy uh lesz,meg megvizsgál. Meg nagyjából tudjam, hogy most mekkora. 1 hónapja saccolták 2200 grammnak. Aludni már réges régen nem tudok. Ha fekszem, akkor fáj a legjobban a derekam. Sokszor ülök a fotelban éjszakánként és olvasok. Meg már itt húzódik, ott nyomódik, nyilal vagy elkezd fájni, mintha mensim lenne. Szóval tök "jó" dolgok vannak a vége előtt. :)

Judy

Kép
judy_76

Üdv köztünk Bea! Jobb később, mint soha.
Nekem pár napja a jobb combomnál elnyomja a főeret és bezsibbad a lábam tőle. Na meg alul a dombocskámnál nagyon húzódik a baba súlya miatt nyilván. De csak holnap tudom meg mekkora, de a macska tuti nem viszi el, mert egy hónapja volt már kb.2400.
Szerintem, azért így első babásoknál igencsak előfordul a 10-12 órás vajúdás még.
De ne legyen. Nálunk itt még semmi felvilágosítást nem kaptunk, majd talán hétfőn, vagy majd élesben.
Igen a beöntés nálunk sem kívánságműsor, hanem kötelező, jobb nem a műtőasztalon tojni..
De EDA-ról itt sem szól senki semmit. De még hányni is kell??Na jó nem, de inkább lent jöjjön ki. A borotválással nemlesz gond, mert nincs mit…Mivel fazont nem látok nyírni már rég,így vágtában levan kapva minden.

Demetnik gondolom egyébként sem lenne megoldható, ha elmész ajándékot vinni a 3ból egynek, akkor úgy is kéne vinni a másik 2nek, hogy ne legyen vita. Na igen a barátnőm a tesójáknál a keresztanya, és egyszer rávágta, hogy ő már keresztszülő és nem lehet még egyszer, de mióta babát várok, azóta úgy látom, már nem így gondolja. Meg az más,ott így is úgy is nagynéni az ember, de egy idegennél igazán lehet keresztszülő.

Judy fogy az időd rendesen neked is. Előtted már csak liliana van, aztán meg kitudja, ettike nagyon előzni szeretne.

Jesszus Gabka te itt vagy a szomszédba és hóesésről írsz??? Nálunk hideg van,de most épp süt a nap itt délen.

Ettike nem vagy akkora mint Patriknál. Én minden naciban bálnának nézek ki. És már 3kg-valnehezebb vagyok a páromnál…

Kész lettem a rántott hússal, levessel, de most kidőltem. Éssss apu mosogat, úgy látszik ízlett neki is az ebéd :) Vagy megsajnálta a partravetett bálnát, így Dupla teli hassal még billegősebb lettem. . .

kocska

Kikocska! Én már próbálkoztam fél kiló csokival, kólával de nem nagyon segített. Kávézni nem szoktam.. A múltkor kínomban az segített, hogy a rendelőben beragadt a csengő, vagy 5 percig visított, na ez nem tetszett neki és nagy örömömre beindult. :D Lehet, hogy csengőt vagy dudát kellene vinnem minden ctg-re? :lol:

Judy

Kép
judy_76

kikocs:

köszi,megkerestem,most tölti.zumával minen nap játszom.feszültséglevezető :lol: :lol:

keresztelő:

Patriknak bátyám és sógornőm a keresztszülei.de nem volt keresztelő.nekünk az pont csak egy papír.anyum ragaszkodik hozzá hogy Alexal(neki öcsém és unokahugom lesznek)eggyütt Patrik is meglegyen keresztelve,mert nálunk ez a szokás.a gond ott van hogy páromék nincsenek megkeresztelve és így sógornőm nem lehet keresztszülő.megbántani meg nemakarom.....
szóval nyárig még valahogy anyum lekéne álítanom.
én úgy vagyok vele hogyha később annyira istenhívő lessz akkor 20 évesen is megkeresztelkedhet.

ildi:

pár napja anyumék lépcsőházában összefutottam egy csajjal,kérdezi hogy mikorra vagyok kiírva.
mondom papiron április 4.-e,de szerintem nem huzom addig.
elkerekedett szemekkel nézett rám hogy már ennyire a végén vagyok.sokak szerint nincs nagy hasam.
hát nekem ez is elég :lol: :lol: :lol: :lol:
a fenekeddel és a comboddal ne foglalkozz.ha jól emlékszem a 4.-en laktok ugye?na mint már annó is írtam elég testmozgás lessz oda fel kutyagolni naponta többször egy izgő,mozgó gyerekkel és a bevásárlással.olyan feszes feneked lessz mint még soha :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

megakartam nézni a house hétfői(külföldön hétfőn adják) részét de nem nyitja meg a hüle feliratot hozzá :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: tényleg már a tv-ben is az 5. évadot adják.abba kéne hagyni feliratosan és bevárni.de olyan kiváncsi vagyok mi lessz.

Kép
Kép
ettike

judy:

Alexot ma sokkolóval ébresztették fel nst-n.az elején egyátalán nem mozgott,és hiába rázta a csaj a hasam.párszor besokkolt neki(vicces mikor megnyomja a gombot és a gyerek majd kiugrik)és szépen beindult.sőt olyan cikcakkos lett a papír hogy csak na.

Kép
Kép
ettike

Ettike: Óóó, tényleg:) Éljen a 4. emelet :) Lehet nem is lesz szükség a step aerobikra :lol:

Kép

Kép
sildi83

Kipróbáltam már én is ezt a zumát :) Tényleg jó :lol:

Kép

Kép
sildi83

Sziasztok Lányok!

Itthon vagyunk végre! Jipppiiiiééééé! :D

Majd jövök és olvasok. Minden rendben van velünk!

CSAJOK! EZ MAGA A CSODA! Én egy Tündérmanót kaptam ajándékba! :D Húzzatok bele, érdemes!

Kép
Kép
tisa

Sziasztok!

Hazajöttem! Rémesen kivagyok....

Reggel ctg-n nem találtak csak 10 perc után a gyerekszívhangját....
Ezek után gyomortájékon találták már tudtam valami nem jó :-(
Értékelhetettlen lett a ctg-m :-( Bármit csináltak gyerek nem mozdult. szívverése alacsony. Jött dokim mondtha ha végeztem meg akar vizsgálni +áramlás uh.... Megvizsgált. Külső méhszáj nincs belső még nem nyilik csak puhul.... Uh kiderült mi a gond harántfekvésű Beni.... :-( :-( Teljesen el vagyok szomorodva. Soki mondta ha legközelebb fájás akkor menkek, mert be kell fektetni, mert így nem fog menni a szülés de még semi nem biztos. Szóval elengedtek de ha újra indul menni kell.....
Arra hogy mikor érkezik azt mondták legkésöbb szerintük jövő héten,de ezt már mondják egy ideje....
TNagyon elfáradtam, teljesen össze vagyok zavarodva..... Elgem van.

Bocsánat mindenkitől de nincs erőm reagálni. estére ha össze szedem magam jvök.

szilvi

Kép

Kép
sziszike22

Sziasztok Lányok!

Megvolt tegnap az utolsó nőgyógyász vizsgálatom: a szülés várható ideje továbbra is az eredeti dátum, azaz ápr. 10-13. Úgy hogy van még időm a vasalásra. :)
A méhszáj és a magzatvíz megfelelő. Luca kb. 3 kg most, várhatóan 3,50-3,70 kg lesz szüléskor. Doki szerint az még belefér. :)

Este megyek a háziorvoshoz, viszem neki a nődoki által adott papírt a betegállományhoz.

CTG-re és az utolsó laborra jövő szerdán kell mennünk.

Tisa!
Jó, hogy itthon vagytok. Ha lesz egy kis időd Tündérmanó mellett, akkor írj nekünk!

Sziszike!
Sajnálom, hogy rossz híreket kaptál. Azt írod, hogy még nem biztos. Ezek szerint még megfordulhat?

Sildi!
Miért kell hetente védőnőhöz járnod?

Kép
gesztenye74

Tisa: Jaj, de nagyon jó már Nektek :)

Sziszike: próbálj meg megnyugodni, bár könnyű ezt mondani.

Gesztenye: hát fogalmam nincs, itt ez a divat. Eleinte havonta kellett, majd 2 hetente és most hetente. Eléggé komolyan veszik úgy látszik.

Kép

Kép
sildi83

Sziszike! Ezek nem túl jó hírek, de azért próbálj meg nem elkeseredni. Azért még lenne pár heted nem? Lehet, hogy közben minden jóra fordul!

Tisa! Irigyek vagyunk ám nagyon! :D

Judy

Kép
judy_76

sildi: Mi az a zuma?

Gesztenye: én is kb ott tartok ahol te, április 10-re vagyok kiirva, és nekem is múlt héten az ultrahangon 2,9 kg-ra becsülték Vilmost. Én eléggé féltem, hogy túl nagy..de látom akkor nem vagyok egyedül. Egyébként a doki csak dícsérte a méreteket...
Egyébként te szedsz valami vitamint?

Van annak valami alapja szerintetek, hogyha valaki vitamint pl: Elevitet szed, akkor nagy babája lesz, és sokat hízik?
beatrix161

Beatrix: egy játék a neten, én is ma találkoztam vele először :)

Kép

Kép
sildi83

Ha kb. 20 percenként bekeményedik a hasam az jelent valamit? Vagy ezek csak a szokásos jóslók?

Kép

Kép
sildi83

Sildi: nem tudom mi lehet...próbálj meg beülni egy kád meleg vízbe..talán elmúlik..

ezt meg kell hogy osszam veletek:

Két kis magzat beszélget egy anya hasában:
Te hiszel a születés utáni életben?
Természetesen. A születés után valaminek következnie kell. Talán itt is azért vagyunk, hogy felkészüljünk arra, ami ezután következik.
Butaság, semmiféle élet nem létezik a születés után. Egyébként is, hogyan nézne ki?
Azt pontosan nem tudom, de biztosan több fény lesz ott, mint itt.
Talán a saját lábunkon fogunk járni, és majd a szájunkkal eszünk.
Hát ez ostobaság! Járni nem lehet. És szájjal enni - ez meg végképp nevetséges! Hiszen mi a köldökzsinóron keresztül táplálkozunk. De mondok én neked valamit: a születés utáni életet kizárhatjuk, mert a köldökzsinór már most túlságosan rövid.
De, de, valami biztosan lesz. Csak valószínuleg minden egy kicsit másképpen, mint amihez itt hozzászoktunk.
De hát onnan még soha senki nem tért vissza. A születéssel az élet egyszeruen véget ér. Különben is, az élet nem más, mint örökös zsúfoltság a sötétben.
Én nem tudom pontosan, milyen lesz, ha megszületünk, de mindenesetre meglátjuk a mamát, és o majd gondoskodik rólunk.
A mamát? Te hiszel a mamában? És szerinted o mégis hol van?
Hát mindenütt körülöttünk! Benne és neki köszönhetoen élünk.
Nélküle egyáltalán nem lennénk.
Ezt nem hiszem! Én soha, semmiféle mamát nem láttam, tehát nyilvánvaló, hogy nincs is.
No, de néha, amikor csendben vagyunk, halljuk, ahogy énekel, és azt is érezzük, ahogy simogatja körülöttünk a világot. Tudod, én tényleg azt hiszem, hogy az igazi élet még csak ezután vár ránk.
beatrix161

Beatrix!
Én az első trimeszterben szedtem vitamint, de aztán teljesen elhagytam. Kalcium pezsgőtablettát szoktam inni, meg még korábban MagneB6-ot alkalmanként.
Az orvosom szerint is így jó, inkább arra figyeltem oda, hogy mindennap egyek gyümölcsöt és tejterméket.
Nem tudom, hogy van-e abban igazság, hogy a vitaminos babák nagyobb lesznek, de azt hiszem, hogy ez az általános vélemény.
Mivel nálunk mindketten (férjem és én is) szép nagyok vagyunk, egyikünk sem egy vérszegény kategória, ezért nem preferáltam a vitaminszedést.

Sildi!
Fogalmam sincs, hátha valamelyik anyuka is online, és tud neked válaszolni.

Megyek a háziorvoshoz.

Kép
gesztenye74

Beatrix! Én nem hiszek abban, hogy a vitamintól hízni lehet és nagy baba lesz. Nekem számos ellenpélda van az ismerőseim körében. Sőt! Én már jóval a terhesség előtt kezdtem el szedni a gravidát, most 8 kg-nál tartok, szerintem ez nem sok. Eddig ahányszor nézték a baba méretét átlagos vagy átlagon aluli volt. Mondjuk majd vasárnap kiderül, hogy most az utolsó hónapban mennyit nőtt.

Judy

Kép
judy_76

ildi:

elvileg kezdőthet csak keményedésekkel.
szerintem is ülj bele egy kád meleg vízbe(meg igyál bort :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: aztán szülni már nem is tudsz mert becsiccsentessz:lol: :lol: :lol: :lol: )
ha elmúlik akkor csak jósló(ja nekem nem múlt el :evil: :evil:de én mindig a kivétel vagyok aki erősíti a szabályt )
ha erősebb lessz akkor sanszos a 3. hely :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
ettike

Sziszike sajnálom!Téged legalább nem menetközben ijesztenek meg a császárral,mert gondolom most akkor az lesz.
Nekem holnap derül ki.

Kikocs én is kipróbálta, mert mi zumát kb.2éve játszottunk de akkor minden nap, nálunk már lefutott, de ez a másik most tetszik.

Bea ha nem megy a vonalzónál az első szövegsor kimásolásával,hogy látszódjon,akkor másold ide a 2.szövegsort, nekem is valahogy úgy sikerült.
Ezt a szöveget meg már ismerem,haláli.
És én is 10.re vok kiírva és már egy hónapja voltunk 2400gr kb.de holnap uh,kiváncsi vok mekkorát nőttünk.

kocska

jaaj teljesen bajban vagyok én ezzel tickerrel vagy mivel..pedig informatikus feleség vagyok...(csak meg ne tudja hogy itt bénázom)
Az aláírásba kell beilleszteni...vagy hova??? Hihetetlen vagyok!!!

Na mostmár én is kipróbálom ezt a zumát..először azt hittem, hogy valami homeopátiás bogyó!!! :-)

Én szedem az elevitet..de hízok is meg eszek is..és úgy érzem hogy így a 37. hétben...még nagyobb az étvágyam...
beatrix161

ettike említi a bort...az jó??? Mármint tudom hogy jó...de jót tesz?
beatrix161

Sziasztok!
Visszatértem!Még "egyben"!
Tisának és Edának gratulálok! A kis Léna tényleg gyönyörű!
Szerintetek a 38.hétnél a 2680gramm becsült súly nem túl pici? Bár a doki is azt mondta hogy szerinte nagyobb! A 3. hely lehetőségét átadom :D
Megbeszéltem Danival hogy a hétvégén még itthon akarok lenni aztán ha gondolja hétfőn már mehetünk!!
Bár ma egész nap olyan a hasam mint a kő de továbbra is sokat mozog!
Még mondtam is hogy délelőtt jövünk haza éjjel meg úgy dönt hogy körül akar nézni a nagyvilágban...

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers
tecaaa

érdekes amúgy,ma is egész délutánn érzem a hasam,van hogy elég rendesen.
most akkor ez így fog menni míg meg nem szülök?????
mert akkor nem tom mit csinálok,menni nem tudok sehova mert úgy belenyilalgat oda lefele hogy olyan terpeszben megyek mintha minimum kinn lenne a gyerek feje.
ja és figyeljétek meg(csak hogy hozzam a formám)
biztos hogy vasárnapig megindul a szülés,és a nyakamat rá hogy a vizem fog elfolyni,nehogymár húzni tudjam,hogy minnél kevesebbet keljen egy idegen dokival "szenvednem"
jó tudom a gyerekért mindent,de azért nem mindegy hogy kinél szül az ember lánya.

Kép
Kép
ettike

bea:

a vörösbor többeközött jó vérképző.
görcsoldó hatása is van(álítólag,dokim utánn hazudok ha hazudok)
és ellazít picit.
napi 1 dl bor biztos hogy nem árt.most hogy vettem inkább azt iszom mint a vasat szedem.így legalább nem "szülök" minden nap a wc-n :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
ettike

Ettike ne parázz már ezen a doki ügyön, a másik doki sem pancser,és ha ki akar jönni akkor kijön.No para!
Én is mondtam a páromnak,hogy holnap az uccsó nap,h.halak legyen a horoszkópunk,de mondta,hogy jó lenne,ha nem ma éjszaka kéne éjszakás műszakból haza futnia.De mindegy végülis,mert a főnökével lesz, akinek van 2gyereke,meg egy kollegájával,akinek ápr.28ra van kiírva az asszony,csak lenne szivük elengesni.Na de én nem is szülök még mostanában.
Pont azon gondolkodok,ha már nem süt a nap,hogy barnítsa a képem,meg kiszívja a hajam,szoliba nem mehetek,legalább bevállalok még egy kis hajfestést,már utálom a fejem!
Még jó,hogy a combom nem látom... :x :x :x

kocska

Sziasztok!

Voltam ma védőnőnél, az egész séta nincs több félóránál, talán még annyi sem, de végig keményedtem, de nagyon. Mire hazaértem, nem tudtam semmihez kezdeni magammal, lefeküdni is csak az egyik oldalamra bírtam, mert a másik meg hanyatt az fáááájt. :( Komolyan mondom, ilyen rossz még nem nagyon volt egy kis mozgástól. Aludtam dél körül egy órát, kicsit jobb lett, de így elfáradni egy kis gyaloglástól??? Csak az a megoldás, hogy sehova ne menjek gyalog? Ez gáz, még lehet, hogy egy hónap is hátravan. Persze a védőnő sem mondott semmi érdemlegeset azon kívül, hogy ritkán lát ilyen szép 34. heti labort, de azért még április második hetében ugorjak már be hozzá. Hát nem fogok! A 38. héten tuti nem megyek el odáig azért, hogy megint ne mondjon semmit.

Ráadásul fodrászt sem találtam, pedig útközben 2 helyen is bekérdeztem, de mindenütt csak "jövő hétre esetleg" volt a válasz. El is keseredtem, hogy emiatt be kell mennem Kecskemétre, de nem indultam el, és jobb is így. Hát honnan tudjam én előre, hogy jövő héten épp mim fog fájni, vagy mennyit tudok aludni, el tudok-e menni egy 2-3 órás fodrászkodásra? A párom ari volt, mert mondta, hogy jó hogy itthon maradtam, inkább elvisz ő holnap kocsival a Klierbe, ha jobban leszek. Más kérdés, hogy egész nap szaggatott a derekam. Ez vajon a szakadó hónak tudható be? Itt is volt...

Epidurál: én nagyon nem szeretném, volt már térdműtétem ilyennel, minden létező mellékhatást produkáltam, pedig betartottam az összes szabályt. Nem lenne jó, ha a babácskám helyett azzal kéne foglalkoznom, hogy hányjak-e egyet, vagy mit tegyek az szaggató fejfájással. Sajnos úgy tűnik, erre az átlagnál érzékenyebben reagál a szervezetem.

Az én kórházamban nem beöntés a divat, hanem KÚP. Elég hatásos, azt mondják, és mégsem olyan izééé, mint a slag a hátsódban.

Vitamin: a terhességem várt, tervezett volt, tehát én már előtte is vagy fél évig szedtem az Elevitet, és most is végig. A baba kicsit kisebb most, mint a középátlag, tehát én megdöntöm a híreket.

Amúgy az én pocakom sem nagy, csak mázsás, múltkor megkérdezte a barátnőm anyukája, hogy a hatodik hónapban vagyok-e. Ez a nyolcadik végén volt. :D :D :D De ha hétvégén fürdőbe megyünk, így is kidülledt szemekkel néz mindenki, mikor kilibbenek az úszómedencéből. :) Pláne, hogy bikiniben, persze arra nem gondolnak, hogy egyrészesben hova is tenném a Dudort?

Zumát évek óta játszom, munkahelyen még bajnokságot is tartottunk, összpontszám, és pályánkénti részidők közt ment a verseny. Ezt a Svetlograd-ot most én is lehúzom, de ajánlhatom a Luxor Amun Risinget, ez olyan, mint a Zuma, csak kunkori pályákkal, vagy a Gemsweepert, ez logikásabb, és simán odaragaszt a gép elé. Jó szórakozást, várakozók!
:)

icamica

icamica:

"slag a hátsódban" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
olyan jót nevettem hogy kő kemény lett a hasam.és még most is röhögök :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

annyi játékot írtok ide nekem,hogy a végén elfelejtek bemenni szülni :lol: :lol: :lol: :lol: vagy viszem a gépet is.

megjött Patrik mennem kell.

Kép
Kép
ettike

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: