A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Akkor holnap babanetes nap lesz a Praxisban!!! :lol:

kispiskóta

Kispiskóta!!

Igen-igen, csak épphogy le kell tolni a gatyát..meg egy picit a bugyit..de csak a szeméremcsontig..

Barbuli!!
Szuper! Meglátjátok mekkora élmény lesz és Győrfinél aranyosabb dokival, szonográfussal nem találkoztam, annyira kedves..hogy csak naa! :lol:

Nekem sosem buborékolt a pocakom, annyira egyértelmű már 2 hete amikor Ő mozog..reggel aktív volt, most finomkodik vagy alszik..
torolve_20131003125716

Babdorka: az én párom nagyon radikális( talán ez a jó szó rá). A parázásomat tolerálja, de mindig megnyugtat, hogy semmi baj nincs. Ez kell nekem! A kapcsolatunkban szerintem semmi változás nem történt, eddig is nagyon figyelmes, megértő, segítőkész stb. volt. Talán annyi, hogy a házimunkába jobban besegít, a mosogatáson kívül mindent elvállal ha megkérem. Mi nem vagyunk házasok, de 13 éve élünk együtt és még egy hangos szó sem esett köztünk. Egyébként teljesen különbözőek vagyunk, de talán ezért értjük meg egymást ilyen jól.

Kép
szücsi

Dorka!

Ez miért tart vissza?? pici bugyit lehúz, stb??

Na ja, hogy ezt mondják..hogy nem árt..
torolve_20131003125716

Érdekes, de a mi lánykánk este aktív. Tegnap szabályosa hullámzott pocak. Tényleg csajok nem akartok pocakfotókat felrakni?

kispiskóta

Kép

ez ma reggel készült.. :roll:
torolve_20131003125716

Gurgula, mert én nem szeretem, ha mások olyan részeket látnak belőlem, ami csak a páromé ... Kép
Amúgy a praxisba be lehet jelentkezni úgyis, hogy biztosan nő vizsgáljon?

kétfiús anyuka
babdorka

Mi most lelépünk a védőnénihez, ha végeztünk megpróbálok én is pocakos képet felrakni.

Kép
szücsi

Csini pocak!

KépKép

KépKép
szivvi

gurgula, nagyon csini a pocakod, méghogy nem látszik annyira!!!!

Én is rakok, csak most gyorsan elmegyek felmosni azt lefürcsizek és lefotóztatom magam párommal!

kispiskóta

Gurgula! Nagyon jó a pocakod!!!!

Dorka! Mi azért nem, mert nem tudjuk, hogy ártunk-e vele vagy sem. Meg azért sem, mert mindig vizsgálatokra megyünk Veszprémbe és olyankor amúgy is uh-znka. Túl sok lenne a drágának olyan sok uh... :roll: Féltjük.

Nekem is sokat segít, még a bakkancsomat is öö veszi le, mert nekem már nehéz lehajolni :oops:

Szücsi! Jó védöönénizést!!
molkata

Ja és apuka ma mindenkinek elújságolta, hogy kisfia lesz :D

Csajok, mennyire mázlisták vagyunk! Azért ennyire gondoskodó, szerető, féltő, óvó és lelkes kispapát nehezen találni egyrakáson :D

Kép
Kép
emma1976

NAGYON ÉDESEK VAGYTOK MINDKETTEN!!!! SZÉPEK VAGYTOK.

Kép
Kép
christine

Dorka
Jelentkezz be Hajdú Krisztinához! Én is hozzá jelentkeztem be konkrétan, persze, hogy te választasz :)
Ezt a szemérmességet vhogy próbáld levetkőzni a szülésig, mert ott sokan fognak sokmindent látni.

Kép
Kép
emma1976

Emma
Akkor megállapíthatjuk, hogy nagyon szuper kismamik, kispapik vagyunk és ebből kifolyólag nagyon szép, okos, értelmes, gyönyörű gyermekeink lesznek!

KépKép

KépKép
szivvi

Köszönöma bíztatásokat. Igen, mostanában sok a teher (gyerek, lakás, távolabbi családban tragédiák, Párocska nehéz hétköznapjai), valószínűleg ezért vagyok félősebb a megszokottnál.
Meghát tudjátok hogy van, amelyik kutya ugat, az nem harap. Így van ez a nagyszájúakkal is. Kívül a magabiztos köntös, belül meg a nyűszítő vakarcs (najó, a vakarcs túlzás, de az tuti, hogy a nagyszájúság csak egy álca!).
Megijedtem ám a sok feszüléstől, meg az állandó/gyakori méhszájrugdosás miatt nem élvezem most annyira a terhességet.

Az én Párom is Minta Apuka, bár közel sem félt annyira mint Titeket (bízik bennem, hogy tudom, mit lehet). Büszkén meséli mindenkinek, mindehol, hogy az ő kicsi fia. Meg beszél hozzá kb. a 6. héttől (semmivel nem lehetett meggyőzni, hogy azt még nem hallja Főni), sokat simizi, meg puszilgatja. Sőt rájöttünk, h. tul.képpen tök szenyóság, hogy Apa már tudja puszilgatni, én meg még nem... Persze erre Apa nagyon büszke!
Gyakorlati dolgokban keveset segít, de ez azért is van, mert napi 12-14 órás elfoglaltságai vannak, szóvál nálunk én vagyok a Praktika, meghát ő sem ért hozzá (listaírás, stb.). Vizsgálatra csak akkor jön, ha van mozizás, én sem igénylem, hogy velem üldögéljen más alkalmakkor is, inkább szaladjon pénzt keresni hármunknak....
Azt megígérte már, hogy a szülés után 2 hétig csak a legfontosabb dolgokat vállalja el, igyekszik végig otthon maradni, és bevállalta a cikkszám szerinti vásárlást is, ha vmi lemarad, vagy csak 2. körös megvásárolandó. És próbálja megígérni, hogy besegít a háztartásba, de nem meri. :lol:
Mi szoktunk már nevelési elveket is egyeztetni. Pl. már nagyjából átszoktunk a mézre, cukor helyett, hogy a gyerek azt lássa (bár 2 éves korig nem ajánlott a méz, de spec cukrot sem szeretnék neki adni - na, majd a gyakorlatban meglátjuk...), meg esti fogmosás nem el linkeskedése hajnali 3kor sem, lyukasztás a villamoson, mikor lehet kipróbálni a tiltott szereket, mikor lehet először nem otthon aludni, ilyenek.
Vendég

Bizony-bizony, kedvesek, figyelmesek a kispapák. Az enyém olvasgatja a könyveimet és mazsolát olvas a kicsi babájának.. :lol:

Köszönöm a pocak dícséreteket!

Dorka!
Megértelek, természetesen.
Engem nem zavar azt sem ha turkálnak bennem, annyi ilyen bigyón vagyok túl sajnos, hogy teljesen természetes, hogy szétteszem a lábam..a dokinak (már elnézésr ha nem valami szépen fogalmaznék) de egyébként sem vagyok nagyon szemérmes.. :oops: de ezt ne tessék félre érteni.. :lol:
torolve_20131003125716

Molkata, mit jelent az, hogy mindig vizsgálatokra mentek? Milyen sűrűn uh-zzák?

Most ettem meg egy tábla fehér csokit, mert rossz kedvem van. De Titeket olvasva, és becsokizva... így most már mindjárt jobb!

kétfiús anyuka
babdorka

Dorka! Mikor nincs vizsgálat én Stuttgartban vagyok, így csak egy hétre megyek Veszprémbe, mikor mondják. Olyankor a dokim mindig csinál uh-t és ezenkívül nem akarok még pluszba.
Legyen jó kedved! Egyél N-t! :D

Bori! Jó, hogy ezeket le tudtad most írni nekünk!

Emma! Olyan jó újságolni is. Nem?
molkata

Dorka!
Mitől van rossz kedved?? Ne legyen plíz!! Kép
Itt vagyunk, szeretnünk, segítünk amiben tudunk..
Fehér csoki nyami..én most kókuszos tereferét eszegetek..
Nekem minden nap kell az édesség.. :oops:
torolve_20131003125716

Molkata, de mégis milyen sűrűn. Eddig hányszor volt? Mikor mész legközelebb?
Sajna nincs nálam N. Kép De a fehér csoki megtette hatását. :lol:

Praxis rendelősök!
- Mennyi ideig tart egy vizsgálat?
- Van esély arra, hogy munka utánra adnak időpontot? (én fél 5-ig dolgozom, szerintem fél 6-nál korábban nem érek oda.
- A dvd-re hány percnyi anyagot írnak fel?

kétfiús anyuka
babdorka

Dorka!
Nekünk kb. negyed óra volt a vizsgálat. Mindig magyarázta a bácsi, hogy mit látunk, stb.
DVD-t sajnos nem kaptunk mert nem lett volna értelme, nagyon el volt bújva a szeméremcsont mögé a baba. Azért hívott vissza holnapra. Úgy tudom, hogy végig felvesz mindent amit láttok a képernyőn.
Szerintem van lehetőség az esti órákban is vizsgálatra.
torolve_20131003125716

Nekem is minden nap kell!!!! :oops:
molkata

Sziasztok!

Megvolt az UH.

AFP 1,2 mom

Egy élő magzat.
BPD 41mm
HC 153mm
AC 126 mm
FL 27mm

Ha jól emlékszem, 230 gramm a becsült súlya, a mérete korának megfelelő, minden más eredménye is jó, eltérés nem látható.

Viszont bejött a megérézésem, hiába reménykedtem titkon, hogy kislány.... Tovább rontom a topik statisztikáját... Babdorka, kékíthetsz minket is. Egyelőre el sem tudom magam fiús anyaként képzelni, de majd csak megszokjuk. Lényeg, hogy egészséges.

KépKépKépKépKép
uxi

UXI!!!

Gratulálok a jó eredményekhez és a kukishoz!!!!!! :lol:
torolve_20131003125716

Uxi, gratula az egészséges Kiskukisodhoz! :lol: Pár év múlva szeretnélek leutánozni!!! :lol: :lol: :lol: Mármin az egy lányka mellé az egy kisfiút!

Gyerekek nekem úgy ég a gyomrom, és tejfölös-sajtos lángos ehetnékem van! :(

Gurgula, azt nem mondták, hány százalék esélye van a 20. hét után jó kép/felvétel készítésére?
A vizsgálatokkal én is ugy vagyok, mint gurgula, nem zavar. Speciell engem jobban zavar ha a számban turkálnak. Sajnos hozzánk tartozik...

kispiskóta

Uxi!
Gratulálok!
Anyukák lassan elkezdhetitek lestipi-stopizni a lánykáinkat :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Jajj Kispiskóta ne is mondd..fogdokitól rettegek.. :cry:

A felvétel látványossága, függ a baba elhelyezkedésétől is..20ik héten azért már jól látni őt de Győrfi azt mondta, hogy a legtutibb a 30ik hét után..31, 32-ik héten..
torolve_20131003125716

Uxi! A Kövérbácsinál voltál? :D
Ha jól látom, nagykönyvbe való adataitok vannak! Ő is kukis? Furi! Majd megszokod, úgy kb a 2. napon.... :)
Fű, és lesz egy nővére, aki majd jól megtaníthatja neki, hogy mitől döglenek a csajok.... :D
Örülök, hogy jól vagytok!
Vendég

Dorka! Nem megyünk süürün, de mikor ott vagyok, akkor be van pótolva. Most 2 hónap kihagyás lesz.

Uxi! Gratula a kuksishoz!!! Biztos hamar belejövünk. Nekem is nehéz volt elképzelni, de már nem az!!! :lol: :lol: :lol: :lol: Brigi majd ad tanácsokat.

Na jó! Akkor én most minden kiscsajt lestopplok és Babóca válogathat. Öö lesz a Nr 1. :lol: :lol: :lol: :lol:
molkata

UXI,
Na, azért nem olyan rossz egy kislány után egy kisfiú :D
Minden eredményed tök szuuuper! :D Pont most akartam gr-ot kérdezni, nekem 240 gr :)

Praxis:
17 perces szuuuper DVD felvételt kaptunk, 2 dimenzióst, szívhangos részt, 4 dimenzióst + 3 fényképet. Nagyon jók!
Igen, én is úgy tudom, hogy 7 hónaposan érdemes leginkább menni, akkor már a kicsike pofija jobban látszik

Kép
Kép
emma1976

Bori, nem, egy Gasztonyi nevű doki uh-zott. Nem volt túl bőbeszédű, próbáltam kérdezgetni, de nem eredt meg a nyelve.

Neked odaadták az AFP+vérvétel eredményt?
Mert én semmi laborleletet nem kaptam meg, csak az uh jegyzőkönyvet. Azon nincs is rajta az AFP, csak hallottam, mikor a nővér mondta a dokinak, hogy mennyi lett.

KépKépKépKépKép
uxi

Kata
Kérjük a stafírungot felsorolni...

KépKép

KépKép
szivvi

Uxi! Én nem az Istvánban csináltattam az afp-t, hanem a korányiban, mert ott nem kellett sorban állni. De amikor ott voltam vérvételen, azt a borosnak adták egyből, és tőle kaptam meg a magánrendelésen, az időpontomban.
Boroshoz mikor mész?

Mek táppénzes papírért a körzetihez.
Vendég

Az én babám 180 g becsült súlyú volt... Jézusom, akkor nagyon kicsi?

Kép
zsuzsi**

A Praxis nem veszi fel a 30/414 8886-os számot. Mit lehet még hívni?
Vendég

Nekünk 2 hete 288 gramm volt /a leleten legalábbis/ :shock:
torolve_20131003125716

Akkor valami baj van...

Kép
zsuzsi**

Csajok segítsetek!

Kép
zsuzsi**

Bori!

Én is csak ezt az egy számot tudom.. :roll:

Zsuzsiii!
Semmi baj nincsen..én azt olvastam, hogy a 18ik héten még..200 gramm körül vannak..persze lehet több is és kevesebb is..
torolve_20131003125716

Zsuzsi
Nincs baj!!! Nem azért kezdtem érdeklődni, hogy vkire ráhozzam a parát. 200 gr körül van mindenki, +-10% -ot meg tévedhet a mérés!

Kép
Kép
emma1976

Asszem terhes vagyok...
Kép

és asszem le kéne mosni a tükröt.... :D :twisted:
Vendég

Jaj, akkor jó. Én teljesen kivagyok, hogy valami baja van. Tudom, hogy hülye vagyok, de nem tudok semmit tenni ez ellen. Annyira rossz. Csütörtökön megyek a második genetikai uh-ra, aztán elmegyek Hajdú Krisztinához a praxisba. Barátnőm is őt ajánlotta.

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi, dehogy van baj!

Ezek a becslések nem túl pontosak, csak saccolás.
Az unokatesómnak pl. szülés előtt 3 nappal 4 kilós kölket jósoltak uh-val, be is tojt rendesen, ragaszkodott a gátmetszéshez, mert félt, hogy reped (3. baba), erre 2800 grammos lett a fia.

De hallottam már fordítva is, beijedtek, hogy apró a baba, szülés után meg kiderült, nem is kicsi, 3,5 kiló fölötti.

Eminél kétszer becsültek súlyt, egyszer a Praxisban 28 hetesen 1130 gammot, aztán a kórházi doki 34 hetesen meg csak 1300 grammra tippelte. Nem lett óriás, de azért azt a 34 hetes becslést nem hiszem el.

A lemért adatokból számítják a súlyt, 1-2 mm eltérés jópár grammot is jelenthet, és a dokik keze nem mindig pontos.

KépKépKépKépKép
uxi

Zsuzsiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!

Látod a miénk meg túlsúlyos..

Most nehogy ettől megijedj..jajj én nem akartam rád hozni a frászt../de ha ecce ez volt a leletünkön/ :cry:
torolve_20131003125716

http://www.babaszoba.hu/services/smalla ... =2;p=20;k=

Lányok! Itt vannak babakocsi-hírdetések.

Szilvi! Megtaláltam, amit küldtek róla. Remélem, érthetöö. Ezenkívül még én is vettem már pár dolgot. Rugikat, pár kisebb ruhát,de azok Veszprémben vannak és már fejbööl nem tudom.

1 IKEA Kinderbett B/T/H 117/60/80
1 IKEA Kinderbettmatratze
1 Kopfkissen
2 Bett Umrandung
1 Satz Bettwäsche
1 Babybadewanne mit Gestell
2 Babyspielzeug
2 Babytragegurt
1 Schneeanzug
mehrere Spucktücher weiß
mehrere Lätzle
6 Plastik Trinkfläschchen 125 ml
1 Paar Adidas Turnschuhe Gr.20
1 Paar Sommer Sandalen Gr.20
Body Größe 50, 4 Stück
Body Größe 62-68, 11 Stück
Body Größe 62, 5 Stück
Body Größe 68, 4 Stück
1 Schlafsack
Pulli Größe 62, 10 Stück
Mützen 4 Stück
Hosen Größe 68, 6 Stück
Schlafanzug Größe 62, 3 Stück
1 Schlafanzug Größe 74
Schlafanzug Größe 68, 3 Stück
T-Shirt Größe 62, 2 Stück
1 Winteranzug Größe 62-68
1 Weste Größe 68
Socken Sommer und Winter ca. 50 Paar
molkata

Hát az uh-s nő keze hat perc alatt nem lehetett vmi pontos. Nem sokat törődött semmivel. Na mindegy. Vastag anyai hasfal meg ilyenek.... jóvaaaaan... :shock: :x

Kép
zsuzsi**

Bori, de jó neked, látom nincs köldöksérved! :wink:

Én inkább fel sem teszek pocakképet, max ha retusálom róla a köldökömet... :shock:

Elkezdett a hasam középvonala szőrösödni. :shock: Emivel is ez volt, aztán szülés után kihullott.

KépKépKépKépKép
uxi

Bori!!

Nagyon szép a pocakod, eszméletlen csini.. Kép
torolve_20131003125716

Zsuzsi! Nyugi! Ha, gond lenne már a doki rád hozta volna a frászt! :wink: Minden rendben.

Bori! Nagyon szép a pocid! Àdám már jó nagy lehet! :D
molkata

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: